NYT 400 KV KABELANLÆG FRA HOVEGÅRD TIL BELLAHØJ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYT 400 KV KABELANLÆG FRA HOVEGÅRD TIL BELLAHØJ"

Transkript

1 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 1/18 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia info@energinet.dk CVR-nr NYT 400 KV KABELANLÆG FRA HOVEGÅRD TIL BELLAHØJ Dato: 21. juni 2017 Forfatter: SZI/SZI Bilag 2 - Projekt- og anlægsbeskrivelse Damhusengen Dok. 17/ Til arbejdsbrug/restricted

2 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 2/18 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål med projektet Projektområde og linjeføring Anlægsarbejder kabelanlæg (generel beskrivelse) Forberedelser Kontakt til myndigheder og grundejere Rydning af vegetation, arkæologiske forundersøgelser mv Køreplader Oplagspladser Omlægning af ledninger Gravearbejdet Anlægsbælte Kabelgrav Samlemuffer Underboring Tørholdelse af kabelgrav Forurenet jord Støj og vibrationer Varighed af anlægsarbejder Generelle projekttilpasninger og beskyttelsesforanstaltninger Delstrækninger med tilpassede anlægsmetoder for kabelarbejde Krydsning af planlagt forlængelse/udvidelse af motorveje Krydsning af Vestskoven og Vestvolden Krydsning af Damhusengen Krydsning af Bellahøjmarken og indføring til transformerstation Bellahøj Anlægsarbejder på transformerstationer Transformerstation Hovegård Transformerstation Bellahøj Kabelovergangsstation Måløv Erstatning Forventet tidsplan Øvrige miljø- og myndighedstilladelser Dokumentoversigt for ansøgningen Ansøgningsskema Bilag 1. Oversigtskort samt shapefiler Bilag 2. Projekt- og anlægsbeskrivelse Bilag 3. 3D-skitser og skyggediagrammer Bilag 4. 3D-skitser og skyggediagrammer for station Hovegård (eftersendes i august) Bilag 5. Lodsejerliste

3 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 3/18 1. Baggrund og formål med projektet Energinet planlægger at udbygge og udskifte dele af det eksisterende 132 og 400 kv kabelnet i Københavnsområdet hen over de kommende 5-10 år. Udbygningen sker blandt andet for at tilgodese det stigende elforbrug og understøtte den grønne omstilling i hovedstadsområdet. Et af disse projekter omfatter etablering af et nyt 400 kv kabelanlæg mellem transformerstation Hovegård i Egedal til transformerstation Bellahøj i København. Kabelanlægget vil være ca. 24 km langt, og der skal gennemføres udbygninger på de to transformerstationer. Energinet har haft en løbende dialog med de fem berørte kommuner Egedal, Albertslund, Glostrup, Rødovre og København, og de har alle bidraget til tilpasning af projektområdet. Nedenfor beskrives projektet og de anlægsarbejder, som skal gennemføres. 2. Projektområde og linjeføring Kabelanlægget skal etableres inden for projektområde vist på nedenstående kort og bilag 1 Oversigtskort. Projektområdet er fastlagt og tilpasset, så kabelanlægget kan etableres under størst mulig hensyntagen til natur, miljø og berørte borgere. I byområder er projektområdet overvejende afgrænset til vejarealer og grønne områder, mens det i landzonen og øvrige områder varierer i en bredde af ca m. Enkelte steder på strækningen er projektområdet udvidet, og det skyldes, at der er særlige miljøhensyn, tekniske udfordringer eller øvrige forhold, som skal afklares evt. sammen med de respektive lodsejere i en efterfølgende proces. Den endelige linjeføring fastlægges først, når der har været gennemført forhandlinger med de berørte lodsejere. Projektområde for nyt 400 kv kabelanlæg med tilhørende stationsudvidelser (vist med lyseblå flade). Kommunegrænser er vist med lilla streg 3. Anlægsarbejder kabelanlæg (generel beskrivelse) Dette afsnit beskriver de generelle anlægsmetoder, som anvendes ved anlægsarbejde i byområder og i landzonen. I afsnit 5 er beskrevet særlige anlægsmetoder og projekttilpasninger, som tages i anvendelse på udvalgte delstrækninger, hvor sårbar natur eller andre særlige forhold gør sig gældende. Anlægsarbejdet tilrettelægges forskelligt afhængig af, om det gennemføres i vejarealer eller i grønne områder/landzonen, og dette er beskrevet nedenfor.

4 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 4/ Forberedelser Kontakt til myndigheder og grundejere I landzonen vil kabelanlægget overvejende forløbe gennem landbrugsarealer og i de åbne områder i Vestskoven. I god tid før selve gravearbejdet går i gang, tager Energinet kontakt til berørte lodsejere for at aftale adgangsveje og drøfte øvrige konkrete forhold omkring kabelruten. I byområder vil kabelanlægget primært ligge i offentlige arealer som veje eller i grønne områder. Inden anlægsarbejdet kan igangsættes, skal der afholdes vejsyn mellem de berørte myndigheder og bygherre, eventuelle grundejere samt relevante ledningsejere og interessenter. Særlige forhold omkring trafik aftales med vejmyndigheden. Det kan for eksempel være midlertidig flytning af stoppesteder og omlægning af cykelruter. Når alle nødvendige aftaler er på plads, afmærker en landinspektør ruten og gravearbejdet kan begynde Rydning af vegetation, arkæologiske forundersøgelser mv. Anlægsarbejdet begynder med at rydde vegetation, hvis det er nødvendigt. Bevaringsværdige træer skånes i videst mulige omfang. Der kan også være risiko for at støde på fortidsminder, og det kan derfor være nødvendigt, at gennemføre arkæologiske forundersøgelser forud for gravearbejdet, særligt i landzonen. Dette foregår ved, at muldlaget fjernes langs strækningen, hvor selve kabelanlægget placeres. Herefter undersøger arkæologer jorden. Om det er hele kabelstrækningen eller udvalgte dele som undersøges, afgør museerne. Når der graves i vejarealer, vil museet føre tilsyn, hvis det er nødvendigt, samtidig med at kabelgraven etableres Køreplader Udlægning af store kabelanlæg kræver store maskiner. Derfor beskyttes jorden mod strukturskader ved at der udlægges køreplader, hvor det er nødvendigt. Det kan for eksempel være i naturområder eller parker og grønne områder i byer Oplagspladser Der vil være behov for oplagspladser af varierende størrelse til at opbevare sand til kabelgraven, maskiner, materiel og kabeltromler. Det aftales på forhånd med grundejere og myndigheder, hvor disse pladser kan etableres. Oplagspladserne kan etableres både inden for og uden for projektområdet Omlægning af ledninger Energinet skal som bygherre bekoste arbejdet med at omlægge allerede eksisterende ledninger i det omfang, det er nødvendigt for anlægsprojektet. Det vil sige, at eksisterende ledninger enten graves dybere ned eller flyttes i dialog med og efter aftale med ledningsejer. Inden igangsættelse af anlægsarbejdet kortlægges eksisterende ledninger i samarbejde med øvrige ledningsejere.

5 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 5/ Gravearbejdet Anlægsbælte Når kabelanlægget etableres i landzonen eller i grønne områder i byer, vil arbejdsbæltet få et omfang på m, så der er plads til at opbevare den opgravede jord inden for arbejdsbæltet. Om nødvendigt separeres jorden i muldjord og råjord. Når kabelanlægget etableres i vejarealer i byområde vil der være behov for et arbejdsareal med en bredde på ca. 5-6 m til kabelgraven, kørespor til maskiner, afskærmning til trafik mv. Den opgravede jord køres til opbevaring i et midlertidigt deponi med mindre, det er forurenet (se afsnit om jordforurening) Kabelgrav Gravearbejdet begynder med, at jordlaget eller belægningen fjernes, og der graves en rende til kabelanlægget. I landzonen vil graven være ca. 2 m bred og ca. 1,5 m dyb, og i vejarealer i byområde vil graven være ca. 1 m bred og ca. 1,5 m dyb, fordi kablerne her skal ligge tættere sammen på grund af pladsforholdene. Hvis pladsen tillader det, vil der blive gravet en bredere rende, ligesom dybden af renden kan variere. Længden af den åbne kabelgrav vil være afhængig af de konkrete forhold på stedet og kan variere i størrelsesordenen m i byområder, og i landområder vil den være ca. 1 km. Et kabelanlæg består af tre parallelle kabler. Kablerne trækkes et ad gangen ned i kabelrenden ved hjælp af et spil. Der lægges sand omkring kablerne, herefter et rødt advarselsnet, og der fyldes op med den opgravede jord eller med nyt sand. Til slut retableres i henhold til gældende lovgivning og i øvrigt som aftalt med grundejer og/eller vejmyndighed. Generelt retableres til samme stand og med samme materialer, som før opbrud. I områder med tæt trafik, eller hvor der i øvrigt er behov for at kunne lukke kabelrenden hurtigt igen, vil der blive lagt tomme plastrør ned i graven, der dækkes til med sand/ jord med det samme og overfladen retableres. Efterfølgende trækkes kablerne igennem de tildækkede rør uden at trafikken generes, og dette kan gøres på strækninger på mellem 400 og 800 meters længde. Illustration af tværsnit i kabelgrav (i landzone)

6 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 6/18 Illustration af tværsnit i kabelgrav (i vejareal) Samlemuffer Kablerne bliver samlet ved hjælp af samlemuffer for hver ca m. Placering af samlemuffer vil blive fastlagt senere i projektet. Samling af muffer vil i anlægsfasen kræve et midlertidigt arbejdsareal på ca. 15 x 20 meter i byområder, og ca. 27 x 27 m i åbent land. Arbejdet foregår i en container, og det varer op til 10 arbejdsdage pr. muffe. Derefter fjernes containeren, og mufferne dækkes til. I tættere bebyggede områder planlægges muffesamlingerne etableret i et bygværk, hvor der vil være adgang gennem et mandehul. Ved placering af muffesamlinger uden for tættere bebyggede områder vil der ved enkelte muffesamlinger skulle placeres en teknikbrønd for at sikre adgang til vedligeholdelse. Teknikbrønden vil normalt være synlig ca. 30 cm over terræn og have en diameter på 2 meter Underboring Ved krydsning af sårbar natur, veje, jernbaner og lign. kan kabelanlægget etableres ved en kortere styret underboring, så det undgås at grave i overfladen. Arbejdet udføres med boreudstyr, som kræver en arbejdsplads på ca. 25 m 2 i den ene ende og et mindre areal til at samle underboringsrørene i den anden ende. Ved lange underboringer vil arbejdsarealerne være større, ca. 40 X 40 meter Tørholdelse af kabelgrav Der kan i områder, hvor grundvandet står højt, være behov for en midlertidig tørholdelse af åbne kabelgrave og specielt muffegrave, da samling af kablerne skal foregå under rene og tørre forhold. Bortpumpning af vand vil ske i henhold til indhentede tilladelser fra myndighederne Forurenet jord Det må forventes, at der ved anlægsarbejder i by skal håndteres forurenet og potentielt forurenet jord. Det kan derfor blive nødvendigt at gennemføre mindre selektive oprydninger inden for projektets rammer. Inden anlægsarbejdet igangsættes, vil der blive aftalt en strategi for jordhåndtering med myndighederne, og håndtering af forurenet jord vil ske i henhold til gældende regler Støj og vibrationer Energinet vil følge de krav som myndighederne stiller til støj og vibrationer jævnfør kommunernes forskrifter for midlertidige bygge- og anlægsarbejder. For at begrænse genevirkningen af støj og vibrationer i forbindelse med anlægsarbejdet tilstræber Energinet i videst muligt omfang, at arbejderne gennemføres inden for normal arbejdstid i de områder, hvor anlægsarbejdet ligger tæt på boliger.

7 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 7/18 I byområder og på særligt kritiske steder, hvor anlægsarbejderne foregår tæt op ad boliger eller institutioner, vurderes det, om anlægsarbejderne kan tilrettelægges, så støjgener reduceres, f.eks. ved brug af færre maskiner samtidig eller ved anvendelse af mindre støjende processer. I anlægsfasen vil den midlertidige støjpåvirkning af omgivelserne typisk stamme fra opbrydning af asfalt, udlægning af sandlag, og generel larm fra maskiner Varighed af anlægsarbejder Under anlægsarbejdet vil naboer blive påvirket af støj i kortere perioder på 1-3 uger i forbindelse med opbrydning af belægning, nedlægning af kabler eller rør til kabler og efterfølgende retablering. Anlægsarbejdet vil så vidt muligt foregå inden for normal arbejdstid efter kommunernes forskrifter om bygge- og anlægsarbejder, alternativt fastlægges arbejdstid i dialog med myndighederne. På strækninger hvor der skal etableres underboringer, kan anlægsarbejdet vare i længere tid ca. 2-4 uger. I landområder vil lodsejere og naboer blive berørt af anlægsarbejder i ca. 2-4 uger. På strækninger hvor der etableres underboringer, kan anlægsarbejdet vare i lidt længere tid ca. 3-5 uger. 4. Generelle projekttilpasninger og beskyttelsesforanstaltninger Når Energinet detailplanlægger den endelige linjeføring for kabelanlæg, er der en række parametre, der tages hensyn til. Først og fremmest er der det samfundsøkonomiske aspekt, hvor det kortest mulige kabeltrace foretrækkes. Derudover tages der følgende hensyn: Forsøger at undgå 3 beskyttede naturområder, fredskovsarealer, fredede egekrat og bygge- og beskyttelseslinjer hvor det er muligt. Forsøger at undgå vandindvindingsområder, råstofområder og militærområder Forsøger at undgå almindelige skove og energipil i det omfang det er muligt. Forsøger at undgå parallelføring med jernbane, da signalkabler af kobber kan medføre problemer med nærføring (ikke aktuelt i dette projekt) Forsøger at minimere længden af underboringerne. Lange underboringer kan være komplicerede og med risiko for blow up, som betyder at boreslammet skyder op i det terræn underboringen føres gennem. Bentonit bruges som boremudder. Bentonit er et naturligt materiale. Energinet bruger vejledningen i forvaltning af Sundhedsstyrelsens forsigtighedsprincip for magnetfelter og højspændingsanlæg. Forsigtighedsprincippet bliver fulgt ved at placere linjeføringen af kabelforbindelsen i en afstand fra boliger og institutioner for børn, hvor magnetfelterne vil være mindre end udredningsværdien (0,4 mikrotesla). Muffegrave planlægges så vidt muligt uden for våde områder, pumpelag og lavbundsarealer. Det forsøges at grave vinkelret på stejle bakker, helst ikke parallelt. Energinet vil ved information på egen hjemmeside holde borgere orienteret om projektet. Der vil blive opsat information i form af byggepladsskilte og i lokalpressen oplyses kontinuerligt om, hvordan man som gående, cyklist og trafikant kan finde alternative ruter gennem byen, mens anlægsarbejdet pågår. Projektet tilrettelægges, så det medfører så begrænsede, kortvarige negative miljøpåvirkninger som muligt.

8 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 8/18 5. Delstrækninger med tilpassede anlægsmetoder for kabelarbejde 5.1 Krydsning af planlagt forlængelse/udvidelse af motorveje Kabelanlægget skal krydse områder, hvor der er reserveret areal til eller planlagt forlængelse af eksisterende motorveje. Ingen af stederne er der konkrete eller projekterede planer for vejforlængelserne. Der er dialog med Vejdirektoratet om, hvordan kabelanlægget bedst kan etableres under hensyn til den kommende planlægning for vejene med henblik på at undgå en efterfølgende dyr omlægning af kablet. Mulige løsninger kan være at etablere kabelanlæggene i større dybde, at rørlægge eller at underbore. Planlagt infrastruktur mellem Hovegård station og Ledøje: Transportkorridor er markeret med lysegrøn flade. Planlagt forlængelse af Frederikssundsmotorvejen er markeret med orange flade og og planlagt etablering af motorring 5 er markeret med lyseblå streg 5.2 Krydsning af Vestskoven og Vestvolden Kabelanlægget skal krydse Vestskoven, som er noteret med fredskovspligt og udgør et vigtigt rekreativt område for de omkringliggende byområder. Projektområdet gennem Vestskoven er derfor tilpasset, så der vil være mulighed for at etablere kabelanlægget med mindst mulig fældning af træer. Projektområdet forløber dels langs eksisterende veje og stier i skovens vestlige del, og i skovens centrale del kan kabelanlægget etableres indenfor tracéet for den eksisterende 132 kvluftledning, der er under demontering. Projektområdet er derfor indsnævret til ca. 100 m på strækningen gennem Vestskoven. Det er aftalt med Naturstyrelsen, at der vil være mulighed for at etablere kabelanlægget i foringsrør på udvalgte dele af strækningen for at tilgodese Naturstyrelsens planer for tilplantning af området. Dette gælder særligt omkring skovbryn, der i dag er meget lige afskåret på grund af luftledningstracéet.

9 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 9/18 Projektområdet gennem Vestskoven og Vestvolden: Jordforureninger er angivet med blå og rød signatur, planlagt Letbane er markeret med grøn streg og fortidsminder med beskyttelseslinjer er angivet med lyserød signatur. Beskyttet natur er vist med gul skravering Centralt i Vestskoven ligger en bolig, som omkranses af projektområdet. Kabelanlægget placeres, så det ikke vil berøre de private arealer omkring boligerne, og den private matrikel er derfor udtaget af projektområdet. Kabelanlægget vil enkelte steder krydse områder, der er registreret som beskyttet natur i form af overdrev og beskyttede søer. Søer vil altid blive underboret. Krydsning af overdrev vil enten ske ved gennemgravning, hvis der kan opnås dispensation til dette, alternativt vil områderne blive underboret. Der er registeret tre områder med jordforurening på vidensniveau 1 og 2 i Vestskoven. Det forventes ikke, at anlægsarbejderne vil berøre de forurenede områder, og områderne som er registreret med jordforurening på vidensniveau 2 er udtaget af projektområdet. Vestskoven afgrænsens mod øst af motorring 3 og Vestvolden, og de skal begge krydses af kabelanlægget. Hele Vestvolden er registreret som fortidsminde med fortidsmindebeskyttelseslinje og er desuden omfattet af en landskabsfredning. Krydsning af motorvej og Vestvolden skal derfor ske som én lang underboring på ca. 350 m. Underboringen placeres, således at selve fortidsmindet ikke berøres af anlægsarbejdet. Afgrænsning af fortidsmindet og fortidsmindebeskyttelseslinjen er vist på kortet nedenfor. Herudover findes et beskyttet vandløb i voldgraven i Vestvolden, og vandløbet er omfattet af 150 å-beskyttelseslinje. Fortidsmindet Vestvolden: Udstrækning af fortidsmindet er vist med grå signatur og fortidsmindebeskyttelseslinjen er vist med pink signatur

10 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 10/18 Der skal etableres arbejdsarealer til underboringsmateriel og -maskiner på ca. 40 x 40 m på hver side af underboringen. Vest for motorvejen vil arbejdsarealet blive etableret i eksisterende vejareal. På den østlige side af Vestvolden skal arbejdsarealet etableres i et område, som er omfattet af fortidsmindebeskyttelseslinje, landskabsfredning og å-beskyttelseslinje. Dette område anvendes i dag til boldbaner. Selve hullet til underboringen vil være ca. 15 m langt, 5 m bredt og 2 m dybt. Det forventes, at der vil være behov for tørholdelse af underboringshullet i dele af anlægsperioden. Underboringen gennemføres ved, at de tre ledere i kabelanlægget skal trækkes gennem foringsrør (plastrør), der beskytter selve kablerne. De tre foringsrør skal samles svarende til underboringens fulde længde, og de ca. 350 m lange rør samles og opbevares i området indtil trækning af rør udføres. Herudover skal der sandsynligvis etableres en muffesamling med linkboksbrønd i området (se beskrivelse ovenfor). Muffesamlingen og linkbrønd forventes etableret så tæt på eksisterende stier i området som muligt. Der opstilles desuden 1-4 lave markeringspæle efter behov i form af træstolper eller lign. Alle arealer retableres efterfølgende, og ud over linkboksbrønden vil der ikke være synlige anlæg i området. Anlægsarbejdet for underboring forventes at tage ca uger. Udførelse af anlægsarbejderne skal aftales nærmere med myndighederne i forbindelse med en ansøgning om dispensation fra naturbeskyttelsesloven vedrørende fortidsmindebeskyttelsen, fortidsmindebeskyttelseslinjen og landskabsfredningen (Slots- og Kulturstyrelsen, Naturstyrelsen og Rødovre Kommune). Der har været forudgående dialog med alle de tre nævnte myndigheder, og de har tilkendegivet, at der forventes en positiv indstilling til ansøgning om nødvendige dispensationer. Krydsning af øvrige større veje som motorring 4, Nordre Ringvej og Letbanen gennem Vestskoven vil ske ved underboringer. 5.3 Krydsning af Damhusengen Damhusengen skal krydses i området mellem Voldumvej i Rødovre Kommune og Tofthøj i Københavns Kommune. Hele Damhusengen er omfattet af en landskabsfredning, og grænsen mellem de to kommuner udgøres af den vestlige grænse for landskabsfredningen. Den centrale del af Damhusengen er registreret som beskyttet natur, og det beskyttede vandløb Harrestrup Å løber øst og syd om engområdet (se kort nedenfor). Mellem Kirkesvinget og græsarealet på Damhusengens vestlige del skal kabelanlægget føres gennem et grønt areal syd for Heerup Museum (Kirkesvinget 1). Krydsning af dette område vil ske ved en underboring, da der findes mange større træer, som ikke skal berøres af anlægsarbejderne. Fra den vestlige del af selve Damhusengen skal der gennemføres endnu en underboring, så den beskyttede natur på engen påvirkes mindst muligt. Anlægsarbejdet for underboringer forventes at tage ca. 6-8 uger. Københavns Kommune har oplyst, at der findes værdifuld engflora og ynglende viber i området. Derfor vil der forud for anlægsarbejderne blive gennemført naturregistreringer af området inden for projektområdet, så den præcise udstrækning af beskyttet eng identificeres og anlægsarbejdet kan tilrettelægges hensigtsmæssigt. Anlægsarbejder, herunder underboringer af Damhusengen, vil ikke blive foretaget i vibens yngletid fra 1. april til 15. juni.

11 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 11/18 Damhusengen: Området er omfattet af en landskabsfredning (lyseblå skravering), er registreret som beskyttet eng (vist med gul skravering), og det beskyttede vandløb Harrestrup Å løber indenfor projektområdets østlige del (lyseblå stiplet streg) Langs den østlige side af Damhusengen, som ikke er registreret som beskyttet natur, vil kabelanlægget blive etableret i en traditionel kabelgrav så tæt på eksisterende sti som muligt. Det er ikke muligt at etablere kabelanlægget i selve stien, da den dels ligger meget højere end Damhusengen og dels er flankeret af store gamle træer, som ville blive berørt af anlægsarbejdet. Når kabelanlægget skal føres fra Damhusengen videre op mod Vanløse Byvej vil dette ske ved underboring, dels på grund af terrænforhold, dels fordi Harrestrup Å skal krydses. Der ligger en legeplads inden for det område, hvor der skal etableres arbejdsarealet til denne underboring. Legepladsen skal derfor flyttes til et andet sted på Damhusengen, og dette vil ske i samarbejde med Københavns Kommune. Arbejdsarealerne for de tre underboringspladser inden for det landskabsfredede areal vil være ca. 25 x 25 m. Selve hullet til underboringen vil være ca. 9 m langt, 3 m bredt og 2 m dybt. Det forventes, at der vil være behov for tørholdelse af underboringshullet i dele af anlægsperioden. Underboringen gennemføres ved, at de tre kabler i kabelanlægget skal trækkes gennem foringsrør (plastrør), der beskytter selve kablerne. De tre foringsrør skal samles svarende til underboringens fulde længde, og de ca m lange rør samles og opbevares i området indtil trækning af rør udføres. Herudover skal der sandsynligvis etableres en muffesamling med linkboksbrønd i området (se beskrivelse ovenfor). Muffesamlingen og linkboksbrønd forventes etableret så tæt på eksisterende stier i området som muligt. Der opstilles desuden 1-4 lave markeringspæle efter behov i form af træstolper eller lign. Alle arealer retableres efterfølgende, og ud over linkboksbrønden vil der ikke være synlige anlæg i området. Det kræver dispensation fra landskabsfredningen at gennemføre anlægsarbejdet. Københavns Kommune har tilkendegivet, at det forventes, at der vil blive set positivt på en ansøgning om dispensation, da anlægget ikke vil være i strid med fredningens formål. Anlægsarbejdet vil ikke medføre en påvirkning på den beskyttede natur i området, da krydsning sker ved underboring.

12 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 12/ Krydsning af Bellahøjmarken og indføring til transformerstation Bellahøj Den østligste del af kabeltracéet skal krydse Bellahøjmarken, som er omfattet af en landskabsfredning, og anlægsarbejdet vil kræve dispensation fra fredningen. Som ved de øvrige fredninger, som kabelanlægget skal krydse, ses det ikke, at anlægsarbejdet vil stride mod fredningens formål. Københavns Kommune har tilkendegivet, at det forventes, at der vil blive set positivt på en ansøgning om dispensation. Københavns Kommune har planer om at etablere skybrudsbassiner blandt andet i Bellahøjmarken og i et område syd for Frederikssundsvejtunellen. Energinet er i dialog med kommunen om en hensigtmæssigt placering af kabelanlægget i forhold til planerne for området. Herudover forventer kommunen, at Bellahøjvej/Jyllingevej på sigt skal omdannes til forsinkelsesvej for overskydende vand i tilfælde af skybrud. Det forventes ikke, at det konkrete projekt vil forhindre gennemførelse af skybrudsplanerne, men der skal ske en koordinering af projekterne. Omtrentlig placering af arbejdsareal til underboringpå Bellahøjmarken er markeret med hvidcirkel Indføring til transformerstation Bellahøj kan ske på to måder: enten ved traditionel gravning ved etablering af kabelanlægget via Hulgårdsvej eller ved gennemførelse af en underboring fra den nordligste del af det fredede område i Bellahøjmarken. Hulgårdsvej er dog ret besat med fremmede ledninger, og et bunkeranlæg i stationsområdets østlige del kan besværliggøre etablering af kabelanlægget i denne del. En underboring fra Bellahøjmarken vil føre kabelanlægget under Frederikssundsvejtunnellen og ind i stationsområdets vestlige del. I givet fald skal underboringen gennemføres ved, at der

13 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 13/18 først etableres en udgravning med en dybde på ca. 4 m, som boregrejet kan placeres nede i. Herefter gennemføres en traditionel underboring. Udgravningen graves med anlæg (dvs. med skrænter forventeligt 1:1) eller afstives ved hjælp af gravekasse eller lignende således arbejdsmiljøkrav overholdes. Udgravningen etableres for lettere at komme under Frederikssundsvejtunnellen. Jord fra udgravningen køres i midlertidigt deponi. Arbejdsarealet på Bellahøjmarken forventes at være ca. 40 m x 40 m, og det placeres, så fældning af bevoksning i videst mulige omfang undgås. Det forventes at tage ca. 4-6 uger at udføre underboringen. Inde på transformerstation Bellahøj forventes ligeledes en udgravning etableret som beskrevet på Bellahøjmarken. I samarbejde med underboringsentreprenøren fastlægges på et senere tidspunkt om boremaskinen placeres i udgravningen på transformerstation Bellahøj eller på Bellahøjmarken. 6. Anlægsarbejder på transformerstationer Der skal ske ændringer og udbygninger af de to transformerstationer Hovegård i Egedal kommune og transformerstation Bellahøj i Københavns Kommune. Ændringerne er beskrevet nedenfor. 6.1 Transformerstation Hovegård På transformerstation Hovegård skal den eksisterende station udvides i vestlig retning med ca m 2, og der skal etableres en ny ca. 4 m bred adgangsvej langs den sydlige side af det eksisterende stationsområde. Udvidelsen er vist på nedenstående kort. Projektet har været drøftet med Egedal Kommune, og der skal udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg, der omfatter både den eksisterende station og udvidelsen. Transformerstation Hovegård: Udvides mod vest med ca m 2 inkl.areal til ny adgangsvej mod syd. Udvidelsen er vist med hvid stiplet linje. Placering af byggefelt vil ske indenfor grå firkant men aftales nærmere med Egedal Kommune

14 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 14/18 Inden for et byggefelt på ca. 80 x 100 m vil der blive etableret en ny bygning samt opstillet op til seks udendørs komponenter. Bygningen vil blive op til 80 m lang, 18 m bred og 14 m høj. Udformning af den nye bygning er endnu ikke fastlagt, da udformningen vil afhænge af valg af leverandør. De udendørs komponenter omfatter kompenseringsspoler og serieimpedanser, og de kan opstilles henholdsvis nord og syd for den nye bygning. Om nødvendigt vil der blive etableret støjafskærmning omkring de nye komponenter. Alle oliefyldte komponenter vil blive opstillet på et kar til opsamling af olie med afledning til afløb inkl. olieudskiller efter sædvanlig praksis. Der er således ingen risiko for udledning til miljøet. Da terrænet falder fra øst mod vest, og byggefeltet skal være plant, vil der ske en terrænregulering indenfor byggefeltet. Det betyder, at der vil blive gravet lidt ned i terrænet i den østlige del, mens der lægges jord på i byggefeltets vestlige del. Der forventes ikke behov for tilkørsel af jord til området. Eventuelt overskydende jord kan etableres i volde langs stationsafgrænsningen efter nærmere aftale med Egedal Kommune. Der skal ske mindre justeringer af luftledningerne inde på det nye stationsområde, og i den forbindelse opstilles en ny mast inde på selve stationsområdet. Masten placeres umiddelbart nord for byggefeltet. Den endelige udformning er ikke fastlagt, men den nye mast vil være mindre end de øvrige master i området. Det forventes, at der skal etableres afskærmende beplantning langs med stationsudvidelsens sydlige og sydvestlige grænse, for at skærme for indkig til stationen set fra syd. Der forventes dog ikke, at der skal etableres ny beplantning langs den ny adgangsvej. Beplantningens udformning og omfang aftales med Egedal Kommune i forbindelse med planprocessen for området. Mod nord og vest er registreret beskyttet natur og området er omfattet af en landskabsfredning. Stationsudvidelsen og anlægsarbejderne vil ikke på nogen måde berøre disse arealer. Transformerstation Hovegård: Areal vest for stationen som inddrages til nyt stationsareal (panoramafoto)

15 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 15/ Transformerstation Bellahøj På transformerstation Bellahøj skal der etableres en ny bygning, der er op til 120 m lang, ca. 18 m bred og op til 18 m høj. Bygningen skal placeres indenfor arealet, som er markeret på kortet nedenfor. Herudover skal der etableres en bygning til en kompenseringsspole vest for den eksisterende transformerbygning centralt i området. Bygningen kan blive op til 15 m lang, 9 m bred og 12 m høj. Der findes eksisterende bebyggelse begge steder, hvor der skal opføres nye bygninger. Transformerstation Bellahøj: Placering af ny bygning vil ske indenfor den viste markering med hvid stiplet linje Opførelse af nye bygning medfører, at der på stationsområdet skal nedrives eksisterende bebyggelse, som i dag anvendes til autoværksted. Der er registreret jordforurening på vidensniveau 1 på hele området, og det forventes, at der skal gennemføres selektive oprensning i forbindelse med projektet. Eventuel bortkørsel af jord fra området til deponi vil kræve en tilladelse fra jordforureningsloven. Dette vil blive beskrevet i en jordhåndteringsplan som dækker hele projektet og skal godkendes af de berørte kommuner og Region Hovedstaden. Alle støjende komponenter vil blive installeret inde i den nye bygning, det vil blive sikret, at støjbidraget fra det nye anlæg vil være minimalt og ikke bidrager til hørbar øgning i støjen fra stationen. Der er boliger vest, nord og øst for den nye bygning. Boligerne mod vest ligger meget højt i forhold til grundplanet for transformerstationen, mens boligerne mod nord og øst ligger i omtrent samme grundplan, som den nye bygning. Der er udarbejdet 3D-skitser, som viser det maksimale volumen for den nye bygning. Herudover er der udarbejdet skyggediagrammer, som indikerer i hvor høj grad, at den nye bygning medfører skygge i forhold til omgivelserne. Sammenholdes skyggediagrammerne for den nye bygning med skyggediagrammerne i lokalplanen for området fremgår det, at primært boligerne mod øst, kan blive udsat for mere skygge som følge af den nye bygning. Den eksisterende transformerbygning midt på stationen er udpeget som bevaringsværdig og ifølge lokalplanen for området, skal nyt byggeri i arkitektonisk udtryk og materialer udføres under hensyntagen til den bevaringsværdige hovedbygning på Bellahøj Koblingsstation, og således at hovedbygningen forbliver den dominerende bygning. Udformning af den nye byg-

16 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 16/18 ning (omfang, materialer mv.), er endnu ikke fastlagt, da udformningen vil afhænge af valg af leverandør. Facadematerialer og -udseende vil blive fastlagt i henhold til gældende lokalplan for området og i samarbejde med Københavns Kommune. Garage/autoværksted, som skal nedrives grundet opførelse af ny transformerbygning (set fra syd mod nord) Bevaringsværdig stationsbygning (nordlig side, set fra øst mod vest) 6.3 Kabelovergangsstation Måløv Som en del af projektet skal der ved en eksisterende kabelovergangsstation ved Måløv ske en udvidelse på ca m 2 mod sydvest. Udvidelsen sker på matr.nr. 11ag Smørumnedre, Smørum, som i dag anvendes til dyrkede markareal. Der skal opstilles serieimpendanser forventeligt i form af luftspoler og etableres kabeltilslutning mellem eksisterende station og udvidelsen. Luftspolerne er ca. 6-7 m høje. Der forventes etableret afskærmende beplantning omkring stationen svarende til den eksisterende station. Kabelovergangsstation syd for Måløv: Udvidelsen på de ca m 2 er vist med blå flade

17 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 17/18 Serieimpedans i form af luftspole 7. Erstatning Når anlægsarbejdet er færdigt, vil kabellægning på matrikulerede ejendomme være omfattet af et servitutbelagt bælte på 7 m, som ikke må bebygges eller tilplantes med træer med dybtgående rødder. Herudover vil arealet kunne benyttes som hidtidigt. Servitutbæltet kan blive udvidet ved krydsning af jernbaner eller ved etablering af lange underboringer, da kabelanlægget her må etableres med lederne placeret ved siden af hinanden og med en vis afstand. Kabellægning i offentlig veje og stier, vil ikke være omfattet af et servitutbelagt bælte idet vejlovgivningens gæsteprincip er gældende her. Der er dog en sikkerhedsafstand på 1 m på hver side af kabelanlægget, som skal respekteres. 8. Forventet tidsplan VVM-ansøgning Medio 2017 Idefase kommuneplantillæg for station Hovegård Ultimo 2017 Udarbejdelse af planforslag for station Hovegård Primo offentlighedsfase, planforslag for station Hovegård Medio 2018 Vedtagelse af planforslag for station Hovegård Ultimo 2018 Lodsejerforhandlinger Ultimo 2018 primo 2019 Dispensationer Ultimo 2018 primo 2019 Anlægsarbejder opstart Oktober 2018 Idriftsættelse Maj Øvrige miljø- og myndighedstilladelser Projektet vil fordre tilladelser fra anden lovgivning. En forventet liste er angivet herunder, dog kan nogle udgå afhængig af det endelige tracé: 1. Tilladelse i henhold til 4 efter Lov om Energinet.dk (Energistyrelsen)

18 KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse HVE-BEL - udkast 18/18 2. Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til krydsning af beskyttet natur (kommuner) 3. Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 til anlægsarbejder indenfor å- beskyttelseslinje (kommuner) 4. Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 til udvidelse afmåløv Kabelovergangsstation indenfor skovbyggelinje 5. Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 til krydsning af fortidsmindebeskyttelseslinjen blandt andet ved Vestvolden 6. Tilladelse fra skovloven til krydsning af fredskovspligtige arealer (Miljøstyrelsen) 7. Dispensation fra museumslovens 29a til krydsning af beskyttede diger (kommuner) 8. Dispensation fra landskabsfredning ved Vestvolden, Damhussøen og Bellahøj (Københavns Kommune/Fredningsnævnet) 9. Dispensation fra museumsloven til krydsning af fortidsmindet Vestvolden (Slots- og Kulturstyrelsen) 10. Tilladelse fra vandløbsloven (kommuner) 11. Tilladelse til krydsning af jernbaner og Letbane i Vestskoven (BaneDanmark, Metroselskabet) 12. Tilladelse til krydsning af motorvej/etablering indenfor vejbyggelinje (Vejdirektoratet) 13. Tilladelse fra jordforureningsloven (kommuner og Region Hovedstaden) 14. Tilladelse fra vejloven til krydsning af kommunale veje(kommuner) 10. Dokumentoversigt for ansøgningen Ansøgningsskema Bilag 1. Oversigtskort samt shapefiler Bilag 2. Projekt- og anlægsbeskrivelse Bilag 3. 3D-skitser og skyggediagrammer for station Bellahøj Bilag 4. 3D-skitser og skyggediagrammer for station Hovegård (eftersendes i august) Bilag 5. Lodsejerliste

NYT 132 KV KABELANLÆG FRA AVEDØREVÆRKET TIL AMAGER KOBLINGSSTATION, KRYDSNING SYD FOR STAMHOLMEN

NYT 132 KV KABELANLÆG FRA AVEDØREVÆRKET TIL AMAGER KOBLINGSSTATION, KRYDSNING SYD FOR STAMHOLMEN KBH01 - Projektbeskrivelse 132 kv kabelanlæg AVV-AMK 1/11 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 NYT 132 KV KABELANLÆG FRA AVEDØREVÆRKET

Læs mere

UDSKIFTNING AF 132 KV KABELANLÆG FRA GLENTEGÅRDEN TIL BELLAHØJ TRANSFORMERSTATION

UDSKIFTNING AF 132 KV KABELANLÆG FRA GLENTEGÅRDEN TIL BELLAHØJ TRANSFORMERSTATION KBH01 - Bilag 2 Projektbeskrivelse GLN-BEL 1/15 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 UDSKIFTNING AF 132 KV KABELANLÆG FRA GLENTEGÅRDEN

Læs mere

Thy-Mors-Salling. Bilag vedrørende fokusområder i Struer Kommune Thisted Kommune Morsø Kommune Skive Kommune

Thy-Mors-Salling. Bilag vedrørende fokusområder i Struer Kommune Thisted Kommune Morsø Kommune Skive Kommune Thy-Mors-Salling Bilag vedrørende fokusområder i Struer Kommune Thisted Kommune Morsø Kommune Skive Kommune 1 Struer Kommune Grøn korridor vest for station Struer Der er en grøn korridor vest for station

Læs mere

Kabelprojekt Bilstrup-Idomlund

Kabelprojekt Bilstrup-Idomlund Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Kabelprojekt Bilstrup-Idomlund 17. juni 2016 MSL/MSL Ansøgning om dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3, museumslovens 29 a samt ansøgning om krydsningstilladelse

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Nærværende/anmeldte projektområde er en delstrækning på (et tidligere anmeldt) kabelprojekt Ejbygård-Vejleå.

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Nærværende/anmeldte projektområde er en delstrækning på (et tidligere anmeldt) kabelprojekt Ejbygård-Vejleå. Anmeldeskema Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning nr. 1184 af 6. november 2014 Basisoplysninger Tekst Nærværende/anmeldte

Læs mere

Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune

Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune Dok. 15/00917-4 1/7 Holstebro Kommune Nordre Ringvej nordvest om Holstebro Energinet.dk har været

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Mere information. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Tlf. 70 10 22 44 E-mail: info@energinet.dk www.energinet.dk

Mere information. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Tlf. 70 10 22 44 E-mail: info@energinet.dk www.energinet.dk Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Tlf. 70 10 22 44 E-mail: info@energinet.dk www.energinet.dk Mere information Du kan få mere at vide om Skagerrak 4-forbindelsen ved at gå ind på vores hjemmeside

Læs mere

Ny 150 kv kabelforbindelse mellem station Bedsted og station Nors

Ny 150 kv kabelforbindelse mellem station Bedsted og station Nors Ny 150 kv kabelforbindelse mellem station Bedsted og station Nors 1 Eksempel på arbejdsbælte under anlægsarbejdet. Arbejdsbæltet ved kabellægning i mellem Bedsted og Nors er som udgangspunkt 15 meter.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet 1 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet HVORFOR ER VI HER I AFTEN INFORMATION DIALOG SEND DINE BEMÆRKNINGER TIL MILJØSTYRELSEN OG ERHVERVS- STYRELSEN SENEST 12. APRIL

Læs mere

Til Rudersdal Kommune, Byplan. Dokumenttype Rapport. Dato Oktober 2011

Til Rudersdal Kommune, Byplan. Dokumenttype Rapport. Dato Oktober 2011 Til Rudersdal Kommune, Byplan Dokumenttype Rapport Dato Oktober 2011 ANSØGNING OM LANDZONE- TILLADELSE TIL ETABLERING AF REGNVANDSBASSINER, ERSTATNINGSVANDHULLER OG ARBEJDSPLADSER SAMT ANSØGNING OM DISPENSA-

Læs mere

Jylland-Fyn Kabel. - anlægsarbejdet

Jylland-Fyn Kabel. - anlægsarbejdet Jylland-Fyn Kabel - anlægsarbejdet 1 Eksempel på arbejdsbælte under anlægsarbejdet. Arbejdsbæltet ved kabellægning i Jylland Fyn kabel projektet er som udgangspunkt 15 meter. Eksempel på tværsnit gennem

Læs mere

Bilag 1. Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges)

Bilag 1. Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af lovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren skal, hvor

Læs mere

Bilag til Miljøstyrelsens afgørelse om projektet er omfattet af krav om miljøvurdering og tilladelse (VVM pligt) inkl. myndighedsvurdering

Bilag til Miljøstyrelsens afgørelse om projektet er omfattet af krav om miljøvurdering og tilladelse (VVM pligt) inkl. myndighedsvurdering Bilag til Miljøstyrelsens afgørelse om projektet er omfattet af krav om miljøvurdering og tilladelse (VVM pligt) inkl. myndighedsvurdering Projektnavn: Udskiftning af 132 kv kabelanlæg fra Glentegården

Læs mere

Bygge- og beskyttelseslinier samt naturbeskyttede områder

Bygge- og beskyttelseslinier samt naturbeskyttede områder Bygge- og beskyttelseslinier samt naturbeskyttede områder Det planlagte tracé for transportanlægget fra Pumpestation Hundested Renseanlæg til Melby Renseanlæg går gennem eller tæt på nogle bygge- og beskyttelseslinier

Læs mere

Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø

Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) NST-130-00162 Havmøllepark Kriegers Flak VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Bernt Falk Egdalen, projektleder, Energinet

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Bernt Falk Egdalen, projektleder, Energinet 1 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE Bernt Falk Egdalen, projektleder, Energinet SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED HVORFOR ER VI HER I AFTEN INFORMATION DIALOG SEND DINE BEMÆRKNINGER TIL MILJØSTYRELSEN

Læs mere

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear Industrivej 2 4683 Rønnede Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk Dear NY VINDMØLLEPARK VED TUREBYLILLE I FAXE KOMMUNE - ANSØG- NING OM DISPENSATION TIL ETABLERING AF TO NYE OVERKØRSLER INDENFOR

Læs mere

Forslag til. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan forslag til. Kabelforbindelse fra Anholt Havmøllepark til transformerstationen i Trige

Forslag til. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan forslag til. Kabelforbindelse fra Anholt Havmøllepark til transformerstationen i Trige forslag til Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009 Forslag til Kabelforbindelse fra Anholt Havmøllepark til transformerstationen i Trige Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009 Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet 2 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet HVORFOR ER VI HER I AFTEN INFORMATION DIALOG SEND DINE BEMÆRKNINGER TIL MILJØSTYRELSEN OG ERHVERVS- STYRELSEN SENEST 12. APRIL

Læs mere

Etablering af et nyt 150 kv jordkabelanlæg mellem station Bjørnholt og station Herning

Etablering af et nyt 150 kv jordkabelanlæg mellem station Bjørnholt og station Herning Bilag A VVM-screeningskema af nyt 150 kv kabelanlæg mellem station Bjørnholt og station Herning VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af et

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Midlertidig grundvandssænkning langs en strækning af Indkildevej. Grundet etablering af Egnsplanvej skal eksisterende vandledninger på Indkildevej

Læs mere

Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv.

Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv. Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv. Baggrund og projektbeskrivelse NIRAS A/S ansøger hermed på vegne af Energi Viborg Vand A/S om nedgravning

Læs mere

NOTAT FOR OMLÆGNING AF LEDNINGER IFBM. EVT. SALG AF AREAL TIL TRANSPORTERHVERV

NOTAT FOR OMLÆGNING AF LEDNINGER IFBM. EVT. SALG AF AREAL TIL TRANSPORTERHVERV Notat for omlægning af ledninger ifbm. evt. salg af areal til transporterhverv 1/6 Til Fredericia Kommune Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT FOR OMLÆGNING AF LEDNINGER IFBM. EVT. SALG

Læs mere

Kabelprojekt Thy-Mors-Salling

Kabelprojekt Thy-Mors-Salling Skive Kommune, Teknisk Forvaltning Natur Miljø Rådhuspladsen 2 7800 Skive Kabelprojekt Thy-Mors-Salling 2. februar 2015 MSL/MSL Ansøgning om dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3, museumslovens 29

Læs mere

Energinet.dk FORUNDERSØGELSER, KABELLÆGNING V. LILLEBÆLT Notat vedr. beskyttet natur, bilag IV-arter og rødlistede arter på land T:

Energinet.dk FORUNDERSØGELSER, KABELLÆGNING V. LILLEBÆLT Notat vedr. beskyttet natur, bilag IV-arter og rødlistede arter på land T: Notat Energinet.dk FORUNDERSØGELSER, KABELLÆGNING V. LILLEBÆLT Notat vedr. beskyttet natur, bilag IV-arter og rødlistede arter på land 10. november 2011 INDLEDNING I november 2008 indgik de partier i folketinget,

Læs mere

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1 10. december 2018 Notat Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning Projekt nr.: 14.625.00 1229093578Dokument nr.: 1229093578 1Version 2 Revision 2 Indhold 1 Indledning

Læs mere

Bilag 5.0 Kortbilag. Illustration af ledningstracè (foto). VVM anmeldelsesskema.

Bilag 5.0 Kortbilag. Illustration af ledningstracè (foto). VVM anmeldelsesskema. Bilag 5.0 Kortbilag. Illustration af ledningstracè (foto). VVM anmeldelsesskema. Smørum Kraftvarme Solvarmeanlæg - 2015. N Del af matrikel nr. 5a Ledøje By, Ledøje. Del af matrikel nr. 5a Areal, ca. 5

Læs mere

SCREENING OMFARTSVEJ ØST OM HEDENSTED

SCREENING OMFARTSVEJ ØST OM HEDENSTED Til Hedensted Kommune Dokumenttype Rapport Dato September 2018 SCREENING OMFARTSVEJ ØST OM HEDENSTED SCREENING OMFARTSVEJ ØST OM HEDENSTED Projektnavn Omfartsvej øst om Hedensted Projektnr. 1100032510

Læs mere

VIKING LINK - ANSØGNING DISPENSATIONER OG TILLADELSER - LINJEFØRING LANDKABEL

VIKING LINK - ANSØGNING DISPENSATIONER OG TILLADELSER - LINJEFØRING LANDKABEL 1/12 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR- 39 31 48 78 VIKING LINK - ANSØGNING DISPENSATIONER OG TILLADELSER - LINJEFØRING

Læs mere

Kommunalbestyrelsen har siden 1992 haft kompetencen til at dispensere fra bestemmelserne i byzone og siden 2007 i hele kommunen.

Kommunalbestyrelsen har siden 1992 haft kompetencen til at dispensere fra bestemmelserne i byzone og siden 2007 i hele kommunen. GLADSAXE KOMMUNE Naturteam Forslag til reduktion af naturbeskyttelseslovens skovbyggelinjer og beskyttelseslinjer for søer og åer i Gladsaxe Kommune NOTAT Dato: 3. maj 2011 Af: Lene Madsen Indledning Naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Bilag 7 Tracégennemgang

Bilag 7 Tracégennemgang Bilag 7 Tracégennemgang Strækning / Punkt Længde Terræn Anlægstype VVM Biogasanlæg til Bjerrevej 100 m. Markareal Åben grav Nej Nej Nej Bjerrevej til Nørrehedevej 610 m Vejareal Åben grav Nej Nej Nej Viborg

Læs mere

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2.

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2. Radius Att.: Jesper Jahnke Project Lead Anlægsprojekter Sag: 2017/02545 011 Id: 01.05P00 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 21. april 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

VVM-tilladelse. For Havmøllepark Horns Rev 3 til Energinet.dk. November 2014

VVM-tilladelse. For Havmøllepark Horns Rev 3 til Energinet.dk. November 2014 VVM-tilladelse For Havmøllepark Horns Rev 3 til Energinet.dk November 2014 1 Del 1: Forslag til Kommuneplantillæg til Kommuneplan 2013 for Varde Kommune Kommuneplan 2014-2026 for Esbjerg Kommune Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2009

Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2009 Forslag Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2009 KULTUR OG UDVIKLING Ilandføringsanlæg til Anholt Havmøllepark Version 22.04.10 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Kommuneplantillægget

Læs mere

Mere information. Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Tlf

Mere information. Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Tlf Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Tlf. 70 10 22 44 E-mail: info@energinet.dk www.energinet.dk Mere information Du kan få mere at vide om COBRAcable ved at gå ind på vores hjemmeside www.energinet.dk

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den 30.10.2018 EKU 24. august 2015 PKU 23. januar 2018 Nyt areal 69,5 ha 83 ha 32 ha Udgået Høringssvar Idefase I alt 9 høringssvar Emner: den visuelle

Læs mere

VVM-tilladelse. Krigers Flak Havmøllepark - landanlæg. 12. april 2016

VVM-tilladelse. Krigers Flak Havmøllepark - landanlæg. 12. april 2016 VVM-tilladelse Krigers Flak Havmøllepark - landanlæg 12. april 2016 1 Indhold Indhold... 2 1 VVM-tilladelse til Indsæt projektnavn... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Beskrivelse af projektet... 3 2 Vilkår for

Læs mere

Projekter omfattet af bilag 2 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, LBK nr. 448 af 10.

Projekter omfattet af bilag 2 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, LBK nr. 448 af 10. Ansøgningsskema Projekter omfattet af bilag 2 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, LBK nr. 448 af 10. maj 2017 Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives

Læs mere

VIKING LINK ELFORBINDELSE TIL STORBRITANNIEN. Sammenfatning af miljøvurderinger

VIKING LINK ELFORBINDELSE TIL STORBRITANNIEN. Sammenfatning af miljøvurderinger VIKING LINK ELFORBINDELSE TIL STORBRITANNIEN Sammenfatning af miljøvurderinger 2 Sammenfatning af miljøvurderinger VIKING LINK ELFORBINDELSE TIL STORBRITANNIEN Sammenfatning af miljøvurderinger Nyt højspændingskabel

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Biogassen der produceres på biogasanlægget Øster Vejrupvej 15, føres i en PE-ledning,

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

Randers Kommune. Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune. Tillæg nr. 27/2018 Etablering af regnvandsledning fra Nordbyen

Randers Kommune. Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune. Tillæg nr. 27/2018 Etablering af regnvandsledning fra Nordbyen Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 27/2018 April 2018 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse 1 Forord

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Projektet omfatter etablering af ca. 200 meter fjernvarmerør i St. 60/60-225 twinrør til forsyning af erhvervsbyggeri ved Vejlevej. Under Vejlevej

Læs mere

ANSØGNING OMDISPENSA- TION EFTER OVERFRED- NINGSNÆVNETS KENDELSE AF 9. DECEMBER 1983

ANSØGNING OMDISPENSA- TION EFTER OVERFRED- NINGSNÆVNETS KENDELSE AF 9. DECEMBER 1983 Til Rudersdal Kommune, Byplan Dokumenttype Rapport Dato Oktober 2011 ANSØGNING OMDISPENSA- TION EFTER OVERFRED- NINGSNÆVNETS KENDELSE AF 9. DECEMBER 1983 I FORBINDELSE MED OMLÆG- NING AF VASEVEJ Dato 2011-10-24

Læs mere

Forvaltningens vurdering af projektet Porremarken, matrikel 586b, Viborg Markjorder

Forvaltningens vurdering af projektet Porremarken, matrikel 586b, Viborg Markjorder Forvaltningens vurdering af projektet, matrikel 586b, Viborg Markjorder Projektforslag Region Midt har fremsendt skitseprojekt med enten A. 4 rækkehuse i 2 etager på hver ca. 170 m² - bebyggelsesprocent

Læs mere

Myndighedsområder for cykelsti syd for Videbæk

Myndighedsområder for cykelsti syd for Videbæk NOTAT Projekt Cykelsti syd for Videbæk Projektnummer 1351600082 Kundenavn Emne Til Fra Ringkøbing-Skjern Kommune Myndighedsområder for cykelsti syd for Videbæk KREA HEDC og BELL (KS) Baggrund Projektet

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 32-T Solcelleanlæg, sydøst for Agersted

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 32-T Solcelleanlæg, sydøst for Agersted BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 32-T-24.01 Solcelleanlæg, sydøst for Agersted Fordebat I offentlig høring fra den 24. maj til 21. juni 2018 Indholdsfortegnelse Status og proces 1 Fordebat 2 Området 3 Ideen

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen)

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Tekst Ansøgning om regulering af drænledning fra bassin A27610B til Frisholm Bæk, Frisholm. Projektbeskrivelse

Læs mere

Erfaringer med VVM og Natur

Erfaringer med VVM og Natur Erfaringer med VVM og Natur Hvad sker der fra VVM til færdigt projekt Anne B. Hansen, Banedanmark 14. april 2015 1 Fra VVM til virkelighedens anlægsarbejde når der skabes nye landskaber og ny natur Hvorvidt

Læs mere

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt): Omlægning af strækning af Kejserlungafløbet. VVM Myndighed

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt): Omlægning af strækning af Kejserlungafløbet. VVM Myndighed Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt): Omlægning af strækning af Kejserlungafløbet VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Omlægning af strækning af Kejserlungafløbet

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren

Læs mere

VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej

VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej Basis oplysninger Tekst Dok.nr. 126447/16 Projektbeskrivelse Dobbeltrettet cykelsti på 2,5 m bredde i åbent land, langs med Ringkøbing. Strækningen er ca. 3,0

Læs mere

Anmeldelse af VVM for forskønnelsesprojekt ved Årslev Engsø

Anmeldelse af VVM for forskønnelsesprojekt ved Årslev Engsø Til. Århus Kommune - post@aarhus.dk Kopi til: Miljøcenter Århus - Sune Ribergaard Henriksen, surhe@aar.mim.dk Århus Kommune - Henning Hermansen, he@aarhus.dk Århus Kommune - Ole Skou Rasmussen, osr@aarhus.dk

Læs mere

Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø. De landbaserede dele af anlægget omfatter: Se kortbilag til anmeldelsen.

Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø. De landbaserede dele af anlægget omfatter: Se kortbilag til anmeldelsen. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) NST-131-00141 Havmøllepark Horns Rev III VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø Tekst Projekt beskrivelse jf.

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Formålet med rørlægningen er at skabe en bedre sammenhæng mellem

Læs mere

Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5

Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5 Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5 Anmeldeskema Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Faktaoplysninger om stationerne. Bilstrup, Idomlund og Struer

Faktaoplysninger om stationerne. Bilstrup, Idomlund og Struer Faktaoplysninger om stationerne Bilstrup, Idomlund og Struer 1 Station Bilstrup Oversigtskort. Stationens placering. Foto. Kompenseringsspole Signatur: Rød Stationsområde Grøn Etablering af nyt felt Lilla

Læs mere

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Tilladelse til krydsning af Hove Å (avl 1) i station st. 392 i forbindelse med Kriegers Flak-projektet. Tilladelsen vil blive givet medfør Miljøministeriets

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Se venligst følgeskrivelse til ansøgning.

Se venligst følgeskrivelse til ansøgning. Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Se venligst følgeskrivelse til ansøgning. Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre

Læs mere

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Modtager: Attention: Kopi til: Femern A/S Henrik Bay, Femern A/S Christian Henriksen, Femern A/S Sag: 01-05-01B_Ad hoc support to ENV Udarbejdet af: Martin

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger - Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Skovrejsning med tilskud.

Anmeldeskema. Basisoplysninger - Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Skovrejsning med tilskud. Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Ejbygård Vejleå Faktaoplysninger om demontering og støj

Ejbygård Vejleå Faktaoplysninger om demontering og støj Ejbygård Vejleå Faktaoplysninger om demontering og støj 14-25113-1 /18. dec.. 2015 1 Sådan fjerner vi luftledninger Ved demontering af luftledningerne, slukkes der for luftledningsforbindelsen, og ledninger,

Læs mere

Bilag 1. Ansøgningsskema

Bilag 1. Ansøgningsskema Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af lovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren skal, hvor

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og email på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og email på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Notat. Klient: Vejdirektoratet. Projekt: 0410 Udvidelse af Motorring 4

Notat. Klient: Vejdirektoratet. Projekt: 0410 Udvidelse af Motorring 4 Notat November 2011 Ejlskov A/S Graham Bells Vej 23A 8200 Århus N Danmark www.ejlskov.com Sag: 11080 phk@ejlskov.com Tel: 87310063 Klient: Vejdirektoratet Projekt: 0410 Udvidelse af Motorring 4 Opgave:

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Forholdet til VVM reglerne Nej Ikke Bør Nej Tekst relevant undersøges Anlæggets karakteristika:

VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Forholdet til VVM reglerne Nej Ikke Bør Nej Tekst relevant undersøges Anlæggets karakteristika: Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Skovrejsning på matr.nr. 16h Ledøje By, Ledøje. Navn og adresse på bygherre Vejdirektoratet,

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Projektbeskrivelse fremgår af kort og bevoksningsliste Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Nordrup Menighedsråd Navn, adresse, telefonnr.

Læs mere

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Lokalplan nr. 21-050-0001 Bramming Landområde Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Tillæg nr. 1 til LP nr. 120, Bramming maj 2011 Side: 0 Lokalplan nr. 21-050-0001.Bramming Landområde, Tilbygning

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Fjernelse af spærring i Højkol Bæk. Silkeborg Kommune, Teknik og Miljø, Søvej 3, 8600 Silkeborg

Fjernelse af spærring i Højkol Bæk. Silkeborg Kommune, Teknik og Miljø, Søvej 3, 8600 Silkeborg Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Højkol Bæk Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Silkeborg

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen. Basisoplysninger

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen. Basisoplysninger Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen Vejledning Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden om eget projekt sammenholdt med de oplysninger og vejledninger,

Læs mere

- Demontering af 25,3 system-km luftledning mellem Fynsværket og Graderup.

- Demontering af 25,3 system-km luftledning mellem Fynsværket og Graderup. Anmeldelse efter VVM reglerne Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Baggrunden for Jylland Fyn Kabel projektet (Herefter JFK): Da Fynsværket blok 3 blev lukket i 2010, blev produktionskapaciteten

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 27. december 2013]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 27. december 2013] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1654 af 27. december 2013] VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Naturstyrelsen

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument.

Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument. Natur og Miljø Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument. 1 Indhold 1. Indledning og formål... 3 2. vandløbets forløb og tilstand... 3 3. Projektbeskrivelse...

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY Høringfrist 28. september 2018 vordingborg.dk INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG Solcelleanlæg som klimaindsats Indledning Produktion af vedvarende energi er

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Bekendtgørelse om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Oversigt over udvalgte fællesprojekter mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster

Oversigt over udvalgte fællesprojekter mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster Sankt Jørgens Sø (Vandopland: Ladegårdså, Frederiksberg Øst & Vesterbro) Oversigt over udvalgte fælles mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster I masterplan 1 i skybrudskonkretiseringerne

Læs mere

VILKÅR FOR GRAVEARBEJDER I HERLEV KOMMUNE

VILKÅR FOR GRAVEARBEJDER I HERLEV KOMMUNE VILKÅR FOR GRAVEARBEJDER I HERLEV KOMMUNE Generelt GENERELT Gravearbejdet skal overholde Standardvilkår for ledningsarbejder i og over veje oktober 2016, se link ORIENTERING AF NABOER Ledningsejeren skal

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Leif Glasdam Jensen Linien 27 5683 Haarby 14. juni 2018 Sags id: 2018-0059 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af en sø so ansøgt på ejendommen matr.

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

VVM screening af udskiftning af fire 400 kv vekselstrømskabler (øresundskablerne) mellem Danmark og Sverige Screeningsskema

VVM screening af udskiftning af fire 400 kv vekselstrømskabler (øresundskablerne) mellem Danmark og Sverige Screeningsskema Tværgående planlægning VVM screening af udskiftning af fire 400 kv vekselstrømskabler (øresundskablerne) mellem Danmark og Sverige Screeningsskema J. nr. NST-130-00178 Januar 2013 Bilag A Skema til brug

Læs mere

Planmæssige forudsætninger for scenarier i Amager Fælled nord

Planmæssige forudsætninger for scenarier i Amager Fælled nord Planmæssige forudsætninger for scenarier i Amager Fælled nord Bilag 20 Forudsætningerne bygger på kommuneplanens generelle rammer, funktionsprogrammet, som lå til grund for startredegørelsen for arealet

Læs mere

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf:

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf: Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk Tlf: 7257 7777 VVM-anmeldeskema Bygherren skal, før etablering, udvidelse eller ændring af anlæg på bilag 2 til VVM-bekendtgørelsen*, udfylde

Læs mere

Jævnstrømsforbindelsen - Skagerrak 4

Jævnstrømsforbindelsen - Skagerrak 4 Jævnstrømsforbindelsen - Skagerrak 4 Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2009-2021 Vedtaget af Viborg Byråd den 23. juni 2011. Indhold Forord... 1. Veje og øvrig infrastruktur - Retningslinje 1.6... Redegørelse...

Læs mere

Tillæg til Miljøvurdering indeholdende VVMredegørelse. miljørapport. For fire forsøgsmøller ved Velling Mærsk, Ringkøbing-Skjern Kommune - kabeltracé

Tillæg til Miljøvurdering indeholdende VVMredegørelse. miljørapport. For fire forsøgsmøller ved Velling Mærsk, Ringkøbing-Skjern Kommune - kabeltracé Tillæg til Miljøvurdering indeholdende VVMredegørelse og miljørapport For fire forsøgsmøller ved Velling Mærsk, Ringkøbing-Skjern Kommune - kabeltracé [Serietype og nummer] [Måned og År] Miljøstyrelsen

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Oplysningskrav til VVM-bekendtgørelsens bilag 2-virksomheder. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan eftersendes)

Oplysningskrav til VVM-bekendtgørelsens bilag 2-virksomheder. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan eftersendes) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan eftersendes) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Center Natur og Miljø Maj 2017

Center Natur og Miljø Maj 2017 Potentielle nye placeringer af Støvring, Suldrup og Veggerbys Flugtskydningsforenings (SSV) skydebane Ådalshøj-projektmagere har foreslået placering ved Nysumbanen SSV har foreslået 3 alternative placeringer

Læs mere