ERHVERVSSTYRELSEN - MAIL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ERHVERVSSTYRELSEN - MAIL"

Transkript

1 ERHVERVSSTYRELSEN - MAIL Fra: Mette Kragh [mailto: Metl<ra@erst.dk] Sendt: 21. december :50 Til: Klavs Busch Thomsen <klath@kolding.dk> Cc: Jan Krarup Laursen <laurs@kolding.dk> Emne: Forslag til kommuneplantillæg - Tillæg 9 Aflastningsområder, Kolding Kommune Hej Klaus Jeg kontakter dig vedr. forslag til kommuneplantillæg - Tillæg 9 Aflastningsområder, Kolding Kommune, jeg ved ikke, om du er den rette vedkommende at kontakte? Eilers må du meget gerne sende beskeden videre. Tak for det. Jeg er i færd med at se på forslaget i forhold til en vurdering af overensstemmelsen med de nationale interesser i forhold til planlovens bestemmelser. I den forbindelse er vurderingen herfra, at forslaget vil skulle vurderes i strid med planlovens detail handelsbestemmelser, såfremt der ikke er fastsættes maksimale butiksstørrelser i kommuneplanens retningslinjer, hvilket er et krav jf. planlovens 11 a, stk. stk. nr. 3: Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for den kommunale detai/hande/sstruktur, herunder afgræsning af bymidter, bydelscentre, lokalcentre, områder til særligt pladskrævende varer og eventuelle aflastningsområder samt fastsætte/se af det maksimale bruttoetag area/ for de enkelte butikker... Det vedrører bl.a. side 14 i Forslag til kommuneplantillæg - Tillæg 9 Aflastningsområder. Dette er bl.a. en forudsætning for at kunne vurdere konsekvenserne af de nye butikker, og dermed en forudsætning for at kunne vurdere om redegørelsen kan anses som fyldestgørende. I flg. Bemærkningerne til planlovens 29, stk. 1 er det en national interesse at sikre, at kommuneplanen ved udlæg af aflastningsområder indeholder en fyldestgørende redegørelse for, at der er et tilstrækkeligt kundegrundlag for etablering af et aflastningsområde med flere butikker. Forslagets høringsfrist er 30.Januar 2019, og I må meget gerne først i det nye år vende tilbage med forslag til, hvordan forslaget evt. kan til rettes, da vi undgår en indsigelse. En sådan tilretning vil jeg så medtage i vores høringssvar til jer på baggr{md af vores evt. aftale. Vi vil også meget gerne uddybe, og I er velkomne til at kontakte sektoransvarlig for detailhandel Pia Graabech, Specialkonsulent, direkte , PiaGra@erst.dk hos os. Eller I er selvfølgelig også velkomne til at kontakte mig. På Pia og jeg er tilbage fra ferie den 2. januar. Med venlig hilsen Mette Kragh Planlægger ERHVERVSSTYRELSEN Planlægning og Byudvikling Dahlerups Pakhus Langelinie Alle København Ø Telefon:

2 ' <;m,;, ERHVERVSSTYRELSEN Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Planafdeling sendt som elekt r onisk post til: plan@kolding.dk 7. februar lmetkra Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 9 Kolding Kommune har sendt forslag til kommuneplantillæg nr. 9 i offentlig høring i perioden 5. december 2018 til 30. januar 2019, og kommunen har den 17. januar forlænget høringsfristen til 13. februar Planforslaget omfatter eksisterende aflastningsområde ved Kolding og udlægger tre nye områder som en udvidelse af det eksisterende område. Kommunen har den 8. januar 2019 oplyst, at man vil foretage følgende ændringer: s. 9, afsnit om "Sammenfattende vurdering og politisk afvejning" Det ændres (hhv. slettes/tilføjes) i følgende sætning: "Det er vanskeligt at præcisere hvilke konceptbutikker, der konkret skal etableres i aflastningsområdet. Men med en mindste butiksstørrelse på mellem 600 m2 og m2 og en ildce fastlagt øvre grænse for den maksimale butiksstør felse;-er det hensigten at målrette planlægningen mod etablering af store nye butikskoncepter, som ikke kan indpasses i Kolding bymidte. Samtidig fastsættes en maksimal butiksstørrelse på mellem m2 og m2. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Alle København 0 Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET s. 11, afsnit om "Retningslinjerne" Det ændres (hhv. slettes/tilføjes) i følgende sætning: "Retningslinje (aflastningsområde): Den geografiske afgrænsning for aflastningsområdet ændres og den overordnede arealramme for områdets bruttoetageareal til detailhandel øges fra m2 til m2 med en udbygningsramme på m2. Retningslinjens ordlyd i øvrigt fastholdes, idet bu tiksstørrelserne følger de generelle regler i planlo'ren for butildcer til dagligva rer og ud,,,algs,.,arer, men der fastlægges maksimumsstørrelse for butikker til henholdsvis dagligvarer og udvalgsvarer. s. 11, afsnit om "Rammerne" Det ændres (hhv. slettes/tilføjes) i følgende sætning: For at fremtidssikre O!ll::l'ådet med mulighed for en udyikling med store butildcer sættes der ildce nogen maksimal størrelse på udvalgsvarebutikkerne. "Den nye planlov åbner mulighed for butikker til udvalgsvarer på over m2, men der skal fastlægges maksimale butiksstørrelser for butikker til henholdsvis dagligvarer og udvalgsvarebutikker". og der er således ingen øyre grænse på bu tiksstø1telserne.

3 2/2 s. 12, afsnit om "RetningsUnje for aflastningsområder efter kommuneplantillægget''. Skema over Nye rammer. Der tilføjes i skemaet: "Maks. butiksstørrelse for Dagligvare m2" og "Udvalgsvare m2" s. 14, afsnit Generelle rammer for lokalplanlægningen, Areal rammer efter kommuneplanti!lægget. For aflastningscenter (Storcenter/Bilka) fastsættes: Max butiksstørrelser m2 for dagligvarer "A) 300". I fodnoten indsættes: "A) Eksisterende dagligvarebutik (Bilka) kan fastholdes og indgå i en ny planlægning med m2" s. 16, afsnit om De specifikke rammebestemme/ser efter kommuneplantillægget For område 0123.Cl tilføjes under supplerende bestemmelser: "Mindste butiksstørrelse m2 bruttoetageareal til nye udvalgsvarebutikker. Eksisterende udvalgsvarebutikker i storcenteret kan indrettes med størrelser under m2. Eksisterende dagligvarebutik (Bilka) kan fastholdes med m2 jf. detailhandelsanalyse - øvrige dagligvarebutikker kan kun etableres i forbindelse med det eksisterende storcenter med maks. 300 m2. Særlige detailhandelsrammer (se generelle rammer)". Erhvervsstyrelsen' finder ikke anledning til at fremsætte indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 9 under forudsætning af, at der ved den endelige vedtagelse medtages de anførte ændringer og suppleringer. Med venlig hilsen Christina Berlin Hovmand Kontorchef 1 Erhvervsministeren har pligt til på statens vegne at fremsætte indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, hvis et forslag til kommuneplan eller ændringer af en kommuneplan ikke er i overensstemmelse med de nationale interesser vedrørende vækst og erhvervsudvikling, natur- og miljøbeskyttelse, kulturarvs- og landskabsbevarelse, hensyn til nationale og regionale anlæg eller regler og beslutninger efter 3. Beføjelsen er henlagt til Erhvervsstyrelsen, jf. 2, stk. 1, nr. 6, i bekendtgørelse nr. 187 af 06/03/ jf. planlovens 29, stk. 1, jf. lovbekendtgørelse nr. 287 af 16/04/2018 af lov om planlægning med senere ændringer. Planforslagene er alene vurderet i forhold til de nationale interesser.

4 KOLDING HANDELSRÅD Kolding Handelsråd Sdr. Havnegade Kolding info@businesskolding.dk CVR By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv Kolding Kolding, 10. december 2018 Side 1/1 Vedr. offentlig høring af forslag til tillæg 9 til kommuneplan udvidelse af aflastningsområde. Kolding Handelsråd har haft "indkaldelsen til offentlig høring" til skriftlig høring i Handelsrådets bestyrelse. Kolding Handelsråd fastholder tidligere anbefalinger, hvor Kolding Handelsråd anmoder Kolding Kommune om at gennemføre en ny detail handelsanalyse, før Kolding Byråd træffer beslutning om at godkende, at der gives mulighed for at planlægge en dagligvarebutik på kvm. selvom der som forudsætning for denne beslutning skal ske en tilsvarende reduktion af den eksisterende arealramme til dagligvareformål i den nordlige bydel af Kolding. Baggrunden for Kolding Handelsråds klare anbefaling er, at der såvel på landsplan som i Kolding i disse år sker et fald i antallet af detail handelsbutikker pga. forbrugernes væsentligt ændrede indkøbsmønstre - en tendens der også gælder Kolding Kommune. Kolding Kommune gennemførte i 2014 en detailhandelsanalyse, men siden da er der sket væsentlige ændringer - e-handlen fylder mere og mere i forbrugernes indkøbsmønstre, hvilket også gælder for dagligvarehandlen. Kolding Handelsråd stiller derfor spørgsmålstegn ved, om der er kundegrundlag for etablering af yderligere en dagligvarebutik i aflastningsområdet- og om der ikke i stedet er behov for en reducering af den eksisterende arealramme, som er udlagt til dagligvareformål. Kolding Handelsråd anbefaler derfor, at Kolding Kommune gennemfører en ny detailhandelsanalyse, før Kolding Byråd godkender, at der åbnes op for muligheden for at planlægge for endnu en dagligvarebutik. Dette begrundes med den hastige udvikling, som detailhandlen oplever i disse år, og som fremtidig planlægning bør tage udgangspunkt i. Med venlig hilsen Formand Kolding Handelsråd

5

6 Fra: Cecilie Bulow Møller Sendt: 13. december :48 Til: Rådhuset Cc: MST - Plantilsyn <plantilsyn@mst.dk> Emne: Bemærkninger til høring af kommuneplantillæg nr. 9 - Kolding Kommune. Til Kolding Kommune Miljøstyrelsen har i forbindelse med høring af forslag til kommuneplantillæg nr. 9 for Kolding Kommune følgende bemærkninger, for så vidt angår bilag IV-arter. Miljøstyrelsen kan konstatere, at det ikke fremgår, at der er foretaget en vurdering af, om planen kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for bilag IV-arter. Det følger imidlertid af 7 i bekendtgøre/se om administration af plan/oven i forbinde/se med internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter (bekendtgørelse nr af 26. november 2016), at planforslag ikke kan vedtages, hvis gennemførelse af planen vil indebære en beskadigelse eller ødelæggelse af bilag IV-arters yngle- eller rasteområder. Der skal således foretages en vurdering heraf, og vurderingen skal fremgå af redegørelsen til planforslaget. Det bemærkes, at ovenstående ikke er en indsigelse mod kommuneplantillægget, men blot en orientering om reglerne vedr. bilag IV-arter. Hvis der er spørgsmål til bilag IV-arter, kan undertegnede kontaktes. Venlig hilsen Cecilie Bi.ilow Møller Biolog I Naturbeskyttelse I cebmo@mst.dk Miljø- og FødevareministerieJ' Miljøstyrelsen I Haraldsgade 5,3 I 2100 København Ø I Tlf I mst@mst.dk I

7 Fra: 3.parter Sendt: 10. januar :40 Til: By- og Udviklingsforvaltningen Emne: VS: Høringssvar fra Energi net vedr. forslag til "Tillæg 9 Udvidelse af aflastningsområde" - Kolding Kommune Til l<olding l<ommune. Energi net har modtaget information om, at forslag til "Kommuneplantillæg 9 til Kommuneplan , Udvidelse af aflastningsområde" er i høring. Det fremgår, at kommuneplantillæggets formål er, At skabe grundlag for en udvidelse af aflastningsområdet geografisk. At inddrage eksisterende butikker på Skovvangen og Albuen i aflastningsområdet. At øge areaframmen til ny detailhandel i det samlede aflastningsområde med m2. Høringsfristen er den Det kan indledningsvis oplyses, at Energinet Eltransmission A/S ejer, driver og bygger eltransmissionsnettet i Danmark for at indpasse mere vedvarende energi og opretholde forsyningssikkerheden. Energi net ejer således eltransmissionsnettet på mere end 100 kv. Energi net Eltransmission A/S er et datterselskab i Energi net, som er en selvstændig offentlig virksomhed, oprettet af Energi-, forsynings- og klirji ministeren. t Høringssvaret fra Energinet Eltransmission A/S (herefter kaldet Energinet) omhandler udelukkende eltransmissionsnettet. Bemærkninger Det er en statslig interesse, at kommuneplanlægningen tager hensyn til nationale og regionale anlæg, herunder energiforsyningsanlæg, jf. afsnit 4.2 i "Oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægningen" se evt. dokumentet her: over nationale interesser i k ommuneplanlaegning.pdf. Det fremgår ikke i forslaget til Tillæg 9, at Kolding Kommune har taget højde for Energinets eltransmissionsanlæg i planlægningen af forslag til "Kommuneplantillæg 9 til Kommuneplan , Udvidelse af aflastningsområde", som fremgår af "Kommuneplan for Trekantområdet - hovedstruktur og retningslinjer4.3 MB", afsnit 5.6. Højspændingsanlæg og antennemaster, side 158 og "Kortbilag til Kommuneplan for Trekantområdet70.1MB", kortbilag 13. Der er i "Kommuneplan " henvist til Energi nets forældede kabelhandlingsplan, så Kommuneplanen er ikke blevet revideret i overensstemmelse med vores høringssvar af 1. maj Af ovennævnte årsager udbeder Energinet sig svar fra l<olding l<ommune om hvorvidt vores eksist JJ?f eltransmissionslæg vil blive respekteret ift. forslag til "l<ommuneplantillæg 9 til l<ommuneplan 201nz9 1,;, Udvidelse af aflastningsområde" INDEN den Vi imødeser kvittering for modtagelsen af nærværende høringssvar. 1

8 Energinets elanlæg: Energinet ejer og driver et eltransmissionsanlæg, som går gennem planområdet i "Kommuneplantillæg 9 til Kommuneplan , Udvidelse af aflastningsområde" - Forslag. Det drejer sig om 150 kv luftledningen Bramdrup Andst/Bramdrup-Landerupgård (2-system). På nedenstående kortudsnit fremgår Energi nets elan læg samt kommunens planområde. Luftledningen er vist med sort linje i planområdet. Planområdet er vist med gul farve og Station Bramdrup er vist med sorte dobbelte linjer. Se endvidere vedhæftede kortudsnit over planområdet samt Energinets elan læg. Servitut: Energi nets elan læg er sikret ved tinglyste servitutter. Se vedhæftede servitut. Af servitutten fremgår bl.a., at Energi net til enhver tid har ret til at efterse og vedligeholde anlægget. Om der planlægges beplantning, erhvervsområder, affaldsbehandling, vejanlæg, cykelsti, boligområder, terrænregulering el. lign. skal det understreges, at der langs vore eltransmissionsanlæg er tinglyst servitut. Det betyder bl.a., at der indenfor en given afstand til luftledningsanlægget ikke uden meddelt dispensation kan etableres anlæg af nogen art. Servitutarealet administreres meget restriktivt, hvormed dispensation ikke automatisk kan forventes meddelt. Hensynet til elan læg: I forhold til kommunens videre planlægning med aktiviteter, etablering af erhvervsområder, bebyggelse, anlæg, beplantning o.a. i nærheden af luftledningen ønsker Energi net bl.a. at gøre kommunen opmærksom på 150 kv luftledningen Bramdrup-Andst/Bramdrup-Landerupgård (2system) og 400 kv luftledningen Magstrup-Landerupgård. Samtidig ønsker Energinet at informere kommunen om forhold omkring vores el-anlæg, således at der kan tages hensyn hertil i forbindelse med Kommuneplantillæg 9 til Kolding Kommuneplan og i forbindelse med øvrig planlægning. 150 kv luftledningen Bramdrup-Andst/Bramdrup-Landerupgård (2system) går gennem planområdet i den vestlige del og Energi nets station Bramdrup ligger meget tæt på planområdet i den vestlige del. ;, Det anbefales, at Energfnets el anlæg fremgår af kommuneplantillægget og indgår i Jeres kortmateriale. Høje objekter: Efter planloven, LBK nr. 287 af 16/04/2018, 11 a stk. 5 skal kommuneplanen indeholde retningslinjer for beliggenheden af tekniske anlæg. 'Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg' (BEi< nr af den ), 20 som regulerer elektriske anlæg og andre objekters nærhed til hinanden: Elektriske anlæg og andre objekter må ikke anbringes så nær hinanden, at der derved kan opstå fare. Stk. 2. Ved anbringe/se af andre objekter i nærheden af bestående elektriske anlæg skal eventuelle afstandskrav til det elektriske anlæg overholdes. Stk. 3. Det elektriske anlæg eller objekt, der anlægges sidst, skal placeres under hensyntagen til det allerede placerede. Følgende sikkerafstande skal derfor, i henhold til ovenstående, indarbejdes i det endelige kommuneplantillæg 9 til Kommuneplan for Kolding Kommune: Eltransmissionsanlæg og høje objekter må ikke komme hinanden så nær, at der kan opstå fare elle ske skade for personer og elan læg eller true forsyningssikkerheden, hvorfor Energi net anbefaler følgende sikkerhedsafstand mellem eltransmissionsanlæg og elektrisk ledende høje objekter, herunder fx vindmøller, antenner, lysmaster: Høje objekter nær Energinets luftledningsanlæg, bør som minimum placeres i en afstand på objektets fulde totalhøjde fra respektafstanden* langs luftledningsanlægget. 2

9 Ovennævnte anbefalede sikkerhedsafstand skal sikre, at placering af høje elektrisk ledende objekter ikke medfører en risiko for kollision med Energinets luftledningsanlæg. Et havari der medfører, at ledningerne på eltransmissionsanlægget brydes, kan i værste tilfælde forvolde personskade, hvis man befinder sig i nærheden, og det kan få store følger for eltransmissionsanlægget og ikke mindst påvirke forsyningssikkerheden. Sikkerhedsafstanden til luftledningsanlæg er illustreret herunder: t i r *Respektafstanden som er fastsat for at give betryggende sikkerhed ved arbejde i nærheden af elforsyningsanlæg eller ved uheld og ulykker. Respektafstanden er beskrevet i 'Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af ikke-elektrisk arbejde i nærheden af elektriske anlæg', BEK nr af den 18/08/2016. Beplantning: I servitutarealet for luftledningsanlæg tillader vi ikke skovrejsning samt beplantning med træer og buske, der bliver mere end 3 m høje. Træer over 3 m over terræn vil overskride respektafstanden til vores luftledninger, hvormed der kun kan arbejdes efter arbejdsinstruks fra ledningsejer. Se nærmere om respektafstande i nedenstående link "Vejledning om arbejde og træbeskæring nær luftledninger", der er udarbejdet af Sikkerhedsstyrelsen. Se bl.a. side 4, 5 og 6 med illustration og afstande. Beplantning uden for servitutarealet, kan ske såfremt det sikres, at træer ikke kan vælte og beskadige vores eltransmissionsanlæg, jf. "Vejledning om arbejde og træbeskæring nær luftledninger": %A6ring+n%C3%A6r+luftledninger.pdf Af sikkerhedshensyn anbefaler vi kraftigt, at man har respektafstanden på 15 m til nærmeste luftledning i mente, når man planlægger beplantning jf vejledningen. Arbejdsinstruks og respektafstand: Omkring luftledningsanlæg er der fastlagt en respektafstand, for at give betryggende sikkerhed ved arbejde i nærheden af elforsyningsanlæg eller ved uheld og ulykker. Indenfor respektafstanden, er der restriktioner efter 'Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af ikke-elektrisk arbejde i nærheden af elektriske anlæg', BEi< nr af den 18/08/2016. Der skal derfor indhentes en arbejdsinstruks, når der foregår arbejder i en højde over 3 m fra eksisterende terræn inden for en afstand på 15 m fra yderste fase. Det betyder, at den enkelte entreprenør, som arbejder i nærheden af vores højspændingsanlæg dels skal ansøge en arbejdsinstruks hos Energi net ved Nada Savic Larsen nsl@energinet.dk og dels returnere arbejdsinstruksen i underskrevet stand forinden arbejdets opstart. 3

10 BEi< nr af den 18/08/2016 gælder ikke for kørsel med eller anvendelse af landbrugsmaskiner under luftledninger udenfor offentlig vej. Undtagelsen gælder dog kun såfremt maskinens højde over jord ikke er større end 4,5 m, herunder bevægelige dele. Læs også den vedhæftede folder om arbejdsforhold nær strømførende ledninger "Pas på ledningerne og livet". Risiko for inducerede spændinger nær luftledningen: Ved arbejde med kran, gravemaskine, transportbånd eller andre lignende lange/høje elektrisk ledende genstande langs luftledningen, kan der være risiko for inducerede spændinger i genstandene grundet nærhed til luftledningen. De inducerede spændinger kan forekomme, selvom der arbejdes udenfor respektafstanden på 15 meter målt vandret fra nærmeste tråd/fase på luftledningen. Det anbefales evt. via autoriseret installatør at få udført jording af kran, gravemaskine, transportbånd eller andre lignende lange/høje elektrisk ledende genstande, før arbejdet påbegyndes. Kortudsnit: 4

11 Kort og filer: Til orientering har Energinet en WMS/WFS løsning, som giver adgang til det overordnede EL-transmissionsnet (midte af ledningstraceer). Data er tilgængelige via geodata-info.dk: 5

12 Politiske retningslinjer og fremtidige planer: De politiske retningslinjer for kabellægning og udbygning af transmissionsnettet er: Det eksisterende transmissionsnet på 132 kv og 150 kv som udgangspunkt bevares som luftledninger. Der kabellægges på udvalgte strækninger gennem naturområder og bymæssig bebyggelse. De seks konkrete projekter i forskønnelsesplanen for 400 kv-nettet fastholdes (heraf er tre gennemført). Nye 400 kv-forbindelser etableres med luftledninger med mulighed for kompenserende kabellægning på udvalgte strækninger og med mulighed for kabellægning af kv-net i nærheden af 400 kvluftledninger. Nye kv-forbindelser etableres med kabler. Læs evt. mere på vores hjemmeside: Ovenstående danner bl.a. grundlag for Energinets Reinvesterings-, Udbygnings- og Saneringsplan (RUS-plan). RUSplanen giver et overblik over det interne danske transmissionsnet. Overblikket omfatter dels de projekter, der er idriftsat indenfor det seneste år, samt de projekter der er under etablering eller detailplanlægning. Derudover er reinvesterings- og udbygningsbehovet analyseret og kortlagt for de kommende ti år. Se RUS-plan her: Kontakt gerne undertegnede ved spørgsmål. Oplys venligst sagsnummer 18/ Bilag: Kortudsnit "Ledninger ved Bramdrup forslag til kommuneplantillæg" Servitutter udstedt 1972 og 1974 Folderen "Pas på ledningerne og livet" Venlig hilsen Dorte Udengaard Hansen Sagsbehandler Arealer og Rettigheder, Team 3. parter - EL parter@energinet.dk Energinet Eltransmission A/S Tanne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia

Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune Sendt: 24. maj :36 Til:

Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune Sendt: 24. maj :36 Til: Fra: Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune Sendt: 24. maj 2018 13:36 Til: Lars Ravnemose Emne: VS: Høringssvar fra Energinet til Herning Kommunes lokalplanforslag nr 14.E5.3 og tillæg

Læs mere

Hans Peter Therkildsen

Hans Peter Therkildsen Hans Peter Therkildsen Fra: Carsten Stender Sendt: 24. januar 201707:51 Til: By- og Udviklingsforvaltningen Cc: Jan Poulsen; Hans Peter Therkildsen Emne: Lokalplan 0221-33 Vejlevej

Læs mere

Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune

Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune Tanja Henriksen Fra: Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune Sendt: 18. september 2018 13:45 Til: Tanja Henriksen Emne: VS: Høringssvar fra Energinet vedr. forslag til "Kommuneplantillæg

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR NIELS BOHRS ALLÉS FORLÆNGELSE, TRAFIKANLÆG

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR NIELS BOHRS ALLÉS FORLÆNGELSE, TRAFIKANLÆG HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR. 4-802 NIELS BOHRS ALLÉS FORLÆNGELSE, TRAFIKANLÆG Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte lokalplanforslag nr. 4-802 Niels Bohrs

Læs mere

Høringssvar. Center for Miljø og Teknik September 2018

Høringssvar. Center for Miljø og Teknik September 2018 Høringssvar Center for Miljø og Teknik September 2018 Høringssvar fra offentlig høring af forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Lokalplan HL13.1 for et område til boliger og rekreative formål ved Egeskoven

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13. Kommuneplan FORSLAG. Skovvangen. - et erhvervsområde. Offentlig høring 00 marts - 00 april 2019.

KOMMUNEPLANTILLÆG 13. Kommuneplan FORSLAG. Skovvangen. - et erhvervsområde. Offentlig høring 00 marts - 00 april 2019. KOMMUNEPLANTILLÆG 13 Ved Skovvangen - et erhvervsområde Skovvangen Ellehammersvej Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 00 marts - 00 april 2019 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen

Læs mere

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084 Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 22. maj 2019 Sag 2019-4448/ 2019-4447 /kjn Sendt via mail til tmf@koege.dk Eva Schønnemann, eva.schoennemann@koege.dk Høringssvar til forslag til

Læs mere

BILAG 1 BYP 22. oktober Bemærkninger til lokalplanforslag 14.OF6.1 for Område til offentlige formål ved Godsbanevej i Herning INDHOLD

BILAG 1 BYP 22. oktober Bemærkninger til lokalplanforslag 14.OF6.1 for Område til offentlige formål ved Godsbanevej i Herning INDHOLD INDHOLD Bemærkning fra Vejdirektoratet Bemærkning fra Miljøstyrelsen (risikomyndighed) Bemærkning fra Danish Crown (risikovirksomhed) Bemærkning fra Erhvervsstyrelsen BILAG 1 BYP 22. oktober 2018 Bemærkninger

Læs mere

HØRINGSSVAR LOKALPLANFORSLAG HOLMEN II, FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4

HØRINGSSVAR LOKALPLANFORSLAG HOLMEN II, FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4 1/5 Københavns Kommune Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Sendt til: www.blivhoert.kk.dk/lokalplaner Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr.

Læs mere

Fra: Indgående Vs: Energinets høringssvar vedr. Lokalplan 14.BL2.1 Blandet bolig og erhverv ved Teglparken i Herning samt

Fra: Indgående   Vs: Energinets høringssvar vedr. Lokalplan 14.BL2.1 Blandet bolig og erhverv ved Teglparken i Herning samt Fra: Anna Margrethe Buhl [Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune] Til: Sine Dall [Sine Dall/BEK/Herning Kommune@Herning Kommune] Sendt dato: 10-10-2017 14:45 Modtaget Dato: 10-10-2017 14:45 Vs: Energinets

Læs mere

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Emne: Til Kolding Kommune vedr. forslag til lokalplan og kommuneplantillæg 13 Ved Skovvangen, et

Emne: Til Kolding Kommune vedr. forslag til lokalplan og kommuneplantillæg 13 Ved Skovvangen, et Fra: Haderslev Stift [mailto:kmhad@km.dk] Sendt: 20. marts 2019 09:25 Til: By og Udviklingsforvaltningen Emne: Til Kolding Kommune vedr. forslag til lokalplan 0131 31 og kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg 26 til Kommuneplan Lokalcenter Vejlevej Syd

Kommuneplantillæg 26 til Kommuneplan Lokalcenter Vejlevej Syd til Kommuneplan 2017-2029 Lokalcenter Syd Vedtaget den 00. xxxx 20XX Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets indhold 4

Læs mere

VS: Svar vedr Lykkegårdsvej: Forspørgsel om muligheder i forbindelse med

VS: Svar vedr Lykkegårdsvej: Forspørgsel om muligheder i forbindelse med Emne: VS: Svar vedr Lykkegårdsvej: Forspørgsel om muligheder i forbindelse med højspændningsledninger Fra: 3.parter [mailto:3.parter@energinet.dk] Sendt: 14. november 2017 09:59 Til: Dennis Grønbæk Christensen

Læs mere

Forslag til Lokalplan HL etape af boligområdet Hvissinge Øst

Forslag til Lokalplan HL etape af boligområdet Hvissinge Øst Rasmus Hansen Fra: joen hansen Sendt: 9. november 2016 12:01 Til: Rasmus Hansen Emne: Forslag til Lokalplan HL10.1-3. etape af boligområdet Hvissinge Øst Hej Rasmus I

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Planlægning og Byudvikling Ny regering (VLAK) Ny minister (Brian Mikkelsen) Vi

Læs mere

En vedtaget lokalplan er desværre ikke det samme som at den overholdes.

En vedtaget lokalplan er desværre ikke det samme som at den overholdes. Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhuset Torvet 1 4600 Køge tmf@koege.dk 19 maj 2019 Høringssvar til Forslag til lokalplan 1084 for STC III Lokalplanens indhold, side 6: I delområde A kan der

Læs mere

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade BY, ERHVERV OG KULTUR By, Erhverv og Kultur Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8544 bekle@herning.dk www.herning.dk Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Kommuneplantillæg 26 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 26 til Kommuneplan Kommuneplantillæg 26 til Kommuneplan 2017-2029 Lokalcenter Vejlevej Syd Vedtaget den 30. april 2019 Kolding Kommune Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets indhold 4

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Dagens indhold. Afgrænsning af bymidter og bydelscentre. Showrooms og pladskrævende varer Aflastningsområder redegørelseskrav

Dagens indhold. Afgrænsning af bymidter og bydelscentre. Showrooms og pladskrævende varer Aflastningsområder redegørelseskrav Detailhandel Dagens indhold Status De politiske intentioner Den nye formålsbestemmelse Planlovsændringerne: Størrelse og placering Afgrænsning af bymidter og bydelscentre Showrooms og pladskrævende varer

Læs mere

KL høringssvar til vejledning om detailhandelsplanlægning

KL høringssvar til vejledning om detailhandelsplanlægning Erhvervsstyrelsen hoeringplan@erst.dk majbag@erst.dk KL høringssvar til vejledning om detailhandelsplanlægning KL har den 14. juni 2017 modtaget "Vejledning om detailhandelsplanlægning" i høring. KL vil

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Holger Bisgaard, Planlægning og Byudvikling, maj 2017 Status Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fra juni 2016.

Læs mere

Vedr. offentlig høring af lokalplan Ved Vejlevej et centerområde.

Vedr. offentlig høring af lokalplan Ved Vejlevej et centerområde. Kolding Handelsråd Sdr. Havnegade 7 6000 Kolding info@businesskolding.dk CVR 11903843 By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Kolding, 3. maj 2019 Side 1/2 Vedr. offentlig høring af lokalplan

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit PLAN OG ÅBEN LAND Notat Dato: 31. januar 2017 Sagsb.: Rasmus Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72364361 E-mail: raras@holb.dk Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit Notatet beskriver,

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade

Tillæg nr til Kommuneplan Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Tillæg nr. 2017.11 til Kommuneplan 2017-2029 Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Status Plannavn

Læs mere

KP udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør

KP udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør KP17-2-009 udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør Dato for offentliggørelse af forslag: 27. maj 2019 Dato for vedtagelse: Dato for ikrafttrædelse: Høring starter: 27. maj 2019 Høringen slutter:

Læs mere

INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG 29. januar 2018 Har du idéer eller forslag til detailhandelsplanlægningen? Næstved Kommune skal i gang med at udarbejde en detailhandelsplan, som er et tillæg til Kommuneplan

Læs mere

Kommunen har den 7. november 2016 meddelt, at planområdets afgræsning flyttes mod sydvest, så den følger afgrænsningen af det gamle rammeområde 3B10.

Kommunen har den 7. november 2016 meddelt, at planområdets afgræsning flyttes mod sydvest, så den følger afgrænsningen af det gamle rammeområde 3B10. Stevns Kommune Teknik & Miljø sendt som elektronisk post til: plan@stevns.dk og birnie@stevns.dk 8. november 2016 Sag 2016-9731 / 2016-9661 /majbag Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 18

Læs mere

Byrådscentret Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at;

Byrådscentret Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at; NOTAT Byrådscentret 09-04-2014 Redaktionel justering af detailhandelstabeller til Kommuneplan 2014 Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at; Den samlede eksisterende

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Kommuneplantillæg 24 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 24 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2019 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4

Kommuneplantillæg nr. 4 Kommuneplantillæg nr. 4 Bydelscenter Tåstrup Møllevej Status: Kladde Høringsperiode start: 13. september 2018 Høringsperiode slut: 7. november 2018 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Bydelscenter Tåstrup

Læs mere

Kommuneplantillæg 42 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 42 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 42 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 16. august - 11. oktober 2019 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed

Læs mere

Modernisering af planloven Juni 2017

Modernisering af planloven Juni 2017 Modernisering af planloven Juni 2017 Baggrund Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fra juni 2016: Danmark i bedre balance - Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder

Læs mere

Kommuneplantillæg 39 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 39 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 28. juni - 23. august 2019 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG 2 Kommuneplanens rammer for detailhandel skal revideres Kommuneplanen er byrådets redskab til at tænke udviklingen

Læs mere

Kommuneplanlægning efter planloven

Kommuneplanlægning efter planloven Kommuneplanlægning efter planloven 12. September 2018 Pia Graabech Agenda Planloven Indsigelser Kommuneplanen Lovændringer Erhvervsstyrelsen 2 Planlovens formål 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende

Læs mere

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret 036 i Lille Blødekvarteret Status Forslag PlanID 3244876 Tillæg nr. 036 Plannavn i Lille Blødekvarteret VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af forslag 7. december 2016 Høring start

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel Baggrund Folketinget

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1174 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr Ødis i Kolding Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr Ødis i Kolding Kommune Kolding Kommune Att. Signe Beck Sendt pr. mail til sigb@kolding.dk Landskab og Skov J. nr. MST-540-00086 Ref. idamg Dato 29. november 2018 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for

Læs mere

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV Holbæk Kommune Vækst og bæredygtighed Plan og Åben Land Kanalstræde 2 4300 Holbæk Alene sendt pr. mail til: plan@holb.dk Sagsnr.: 58480 vbw@lundgrens.dk Tlf.: 3525 2922 2. maj 2017 INDSIGELSER MOD FORSLAG

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. SK3 i Sorø Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. SK3 i Sorø Kommune Sorø Kommune Att. Hans Henning Jensen Sendt pr. mail: hhje@soroe.dk Landskab og Skov J. nr. MST-540-00035 Ref. mhe 17. juli 2018 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden Kommuneplantillæg nr.11 For ændring af detailhandelsbestemmelser Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17 Forslag til kommuneplantillæg nr. 11 Offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17

Læs mere

001 Lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i Skibby

001 Lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i Skibby 001 Lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i Skibby PlanID 3827459 Tillæg nr. 001 Plannavn Lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i Skibby VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 50 ERHVERVSOMRÅDE LUMBYVEJ

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 50 ERHVERVSOMRÅDE LUMBYVEJ HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 10-858 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 50 ERHVERVSOMRÅDE LUMBYVEJ Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til Vækst og Plan Maj 2015 Nykøbing Landevej Ndr.Ringgade Pilegårdsvej Sorøvej Skovsøviadukten Kommuneplantillæg nr. 13 til Slagelse Kommuneplan 2013 Redegørelse jf. planlovens 11e, stk. 4 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Tillæg 8 til Kommuneplan Ændring af rammer for Maribo Bymidte

Tillæg 8 til Kommuneplan Ændring af rammer for Maribo Bymidte Forslag Tillæg 8 til Kommuneplan 2017-2029 Ændring af rammer for Maribo Bymidte September 2018 1 Offentlig høring fra den 20. september 2018 til den 18. oktober 2018 HØRING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg - Detailhandel.pdf

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg - Detailhandel.pdf From: Mads Laursen Sent: 8. november 2017 10:15 To: Mads Laursen; Fællespostkasse Brønshøj-Husum Lokaludvalg; Fællespostkasse Nørrebro Lokaludvalg; Fællespostkasse Indreby Lokaludvalg;

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2017-2029 Rammebestemmelser for erhvervsområde BBRO.E2.08_T22 og BBRO.E2.03_T22 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 22 2 Tillæg nr. 22 KOMMUNEPLANTILLÆG REDEGØRELSE

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13

Kommuneplantillæg nr. 13 Kommuneplantillæg nr. 13 Boligområde v. Holbækvej, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 28. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. maj 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Boligområde v. Holbækvej,

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen Nyt fra Erhvervsstyrelsen Hvad er på dagsordenen i ERST? Baggrund for lovforslaget om

Læs mere

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå.

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Thisted Kommune har i forbindelse med høringsfasen for forslag til Lokalplan nr. 200-010 og Kommuneplantillæg

Læs mere

PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET

PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET Arbejde i nærheden af strømførende kabler og luftledninger kan koste liv Vær opmærksom og kend respektafstandene OPMÆRKSOMHED Vær opmærksom Der skal kun ét øjebliks uopmærksomhed

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Debatmøde i Erhvervsforum. Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen

Debatmøde i Erhvervsforum. Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen Debatmøde i Erhvervsforum Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen Indhold Modernisering af planloven Ændring af detailhandelsreglerne: Baggrund Den nye formålsbestemmelse Størrelse og placering

Læs mere

Ændringer fra forslag til endelig Kommuneplan

Ændringer fra forslag til endelig Kommuneplan Ændringer fra forslag til endelig Kommuneplan 2017-2029 Kapitel 2 Overordnet udvikling Ændring # 1: Kategorierne for bymønsterbyer på side 9-11 ændres til Centerbyer (i forslaget står der Større bymønsterbyer)

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 66 Centerområde ved Elmegårdsvej Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13. Kommuneplan FORSLAG. Skovvangen. - et erhvervsområde. Offentlig høring 14 marts april 2019.

KOMMUNEPLANTILLÆG 13. Kommuneplan FORSLAG. Skovvangen. - et erhvervsområde. Offentlig høring 14 marts april 2019. KOMMUNEPLANTILLÆG 13 Ved Skovvangen - et erhvervsområde Skovvangen Ellehammersvej Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 14 marts 2019-11 april 2019 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen

Læs mere

Temadag om risikovirksomheder. Oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægning, marts 2018

Temadag om risikovirksomheder. Oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægning, marts 2018 Temadag om risikovirksomheder 30. august 2018 Oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægning, marts 2018 Erhvervsstyrelsen, Planlægning og Byudvikling: Kirstine Marchman Rønne og Karin Jensen

Læs mere

PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET

PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET Arbejde i nærheden af strømførende kabler og luftledninger kan koste liv Vær opmærksom og kend respektafstandene OPMÆRKSOMHED Vær opmærksom Der skal kun ét øjebliks uopmærksomhed

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Planforslaget har været i høring i perioden fra den 6. december 2017 til den 31. december Ved høringens udløb var der indkommet i henvendelser

Planforslaget har været i høring i perioden fra den 6. december 2017 til den 31. december Ved høringens udløb var der indkommet i henvendelser Strategisk Udvikling 6. februar 2018 Sags-ID:17/4394 Sagsbehandler: Tove Stockmarr Bilag 3 NOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan 355 Erhvervsområde ved Prinsessens Kvarter samt Tillæg 1 til Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Norddjurs Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Sendt pr. mail til ge@norddjurs.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00112 Ref. GIOSI Den 7. juni 2017 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området

Læs mere

Kommuneplantillæg 9 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 9 til Kommuneplan Bilag 1 Forslag til tilretning februar 2019 Forslag Kommuneplantillæg 9 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af aflastningsområde Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Ny detailhandelsramme for rammeområde 1.C14 Kirkestræde, Smedelundsgade og Jernbanevej i Holbæk Holbæk Kommune har den 6.

Læs mere

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Plan og Byg Januar 2015 Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Redegørelse for udlæg af nyt bydelscenter ved Ndr. Ringgade/Valbyvej i Slagelse Kommuneplantillæg nr. 16 omfatter

Læs mere

Formålet med planen er at udvide bymidteafgrænsningen for Mørkøv, således at der kan etableres dagligvarebutik på den ønskede lokation.

Formålet med planen er at udvide bymidteafgrænsningen for Mørkøv, således at der kan etableres dagligvarebutik på den ønskede lokation. REDEGØRELSE Formål og baggrund Nærværende kommuneplantillæg nr. 29 er udarbejdet på baggrund af byrådets ønske om at muliggøre etablering af en dagligvarebutik ved Skovvejen i Mørkøv. Formålet med planen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr. 311 i Rebild Kommune

Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr. 311 i Rebild Kommune Rebild Kommune Att. Toke Rinfeldt-Iversen Sendt pr. mail til: tori@rebild.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00139 Ref. APJEN Den 16. november 2017 Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen inden

Læs mere

Pia Foldager on behalf of plan.udvikling.kultur Sent: Wed, 30 May :13: Andreas Frej Rasmussen

Pia Foldager on behalf of plan.udvikling.kultur Sent: Wed, 30 May :13: Andreas Frej Rasmussen From: Pia Foldager on behalf of plan.udvikling.kultur Sent: Wed, 30 May 2018 12:13:00 +0200 To: Andreas Frej Rasmussen Subject: VS: Høring af kommuneplantillæg nr. 10 Syddjurs Kommune Venlig hilsen Pia

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 516 i Viborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 516 i Viborg Kommune Viborg Kommune Att. Janne Berg Sendt pr. mail til janb@viborg.dk Landskab og Skov J. nr. MST-540-00131 Ref. IDAMG Dato 22. juli 2019 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 7 Cordoza. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring:

Tillæg nr. 7 Cordoza. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring: Tillæg nr. 7 Cordoza til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG i høring: 14.02.2019-11.04.2019 Tillæg nr. 7 - Cordoza Tillæg nr. 7 - Cordoza Baggrund og formål Formålet med dette kommuneplantillæg er at sikre

Læs mere

2 REGELSÆTTET OMKRING DETAILHANDELSPLANLÆGNING I HOVEDSTADSOMRÅDET. T: D: Sortemosevej 2 F:

2 REGELSÆTTET OMKRING DETAILHANDELSPLANLÆGNING I HOVEDSTADSOMRÅDET. T: D: Sortemosevej 2 F: Notat Dragør Kommune SYDSTRANDSCENTERET 15. november 2011 Udarbejdet af MST Kontrolleret af Godkendt af 1 BAGGRUND FOR OPGAVEN På Kommunalbestyrelsens møde den 27. oktober blev det besluttet at opfordre

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 35 i Varde Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 35 i Varde Kommune Varde Kommune Att. Sandra Stark Sendt pr. mail til ssta@varde.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00111 Ref. GIOSI Den 22. maj 2017 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Aalborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Aalborg Kommune Aalborg Kommune Att. Anne-Vibeke Skovmark Sendt pr. mail til anne-vibeke.skovmark@aalborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00052 Ref. CHRUB Den 24. april 2017 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides?

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Indkaldelse af ideer og forslag Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Høringsfrist 29. august Teknik & Miljø, 1. juli 2011 1 Indkaldelse af ideer og forslag Baggrund Bornholms

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 3 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 3 Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 98 og lokalplan nr i Hedensted Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 98 og lokalplan nr i Hedensted Kommune Hedensted Kommune Att. Nanna Skovbo Frødstrup Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Landskab og Skov J. nr. MST-540-00056 Ref. aslau Dato 27. maj 2019 Sendt pr. mail til nanna.s.frodstruo@hedensted.dk Afgørelse

Læs mere

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget.

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget. 24. januar 2018 / CLR Sag 2017-13237 Forslag til Holbæk Kommuneplan 2017. Notat med statens bemærkninger Holbæk Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 6. november 2017 til

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Ramme nr. / redegørelse / hovedstruktur Ændring Henvisning til høringssvar Redegørelse Byer/Centerbyer. Der tilføjes et nyt afsnit:

Ramme nr. / redegørelse / hovedstruktur Ændring Henvisning til høringssvar Redegørelse Byer/Centerbyer. Der tilføjes et nyt afsnit: Ændringsnotat i forbindelse med endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 16-05 Nedenstående skema viser i oversigtsform hvorledes de foreslåede ændringer indarbejdes i det endelige kommuneplantillæg. Kommuneplantillæg

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Att.: Jannie Mikkelsen Sendes pr mail til: JannieEsmann.Mikkelsen@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00038 Ref. APJEN Den 30. september 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere