Notat vedr. Museumsstrukturen i Rebild og Mariagerfjord kommuner 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat vedr. Museumsstrukturen i Rebild og Mariagerfjord kommuner 2007"

Transkript

1 Notat vedr. Museumsstrukturen i Rebild og Mariagerfjord kommuner 2007 Den nye kommunestruktur vil givetvis indenfor de kommende år komme til at betyde en debat og handling omkring den bestående museumstruktur. Kravene skærpes til museerne, især fra statslig side, både til økonomi og faglighed, men også organisering - en udvikling der vil gå fra færre selvstændige museer til sammenslutning af museer, ikke blot indenfor de nye kommuner, men også i hele regioner. Denne udvikling vil komme til at betyde rigtig meget for de enkelte museer, og i særdeleshed de mange lokale foreninger og ildsjæle, som i årtier har været centrale i driften af det lokale museum, og historiske arbejde. En vifte af beslutninger og prioriteringer vil uden tvivl de kommende år, tvinge museerne til at indgå fusioner, miste og erhverve status måske endda regulære nedlæggelser kan komme på tale. Der er fra centralt hold ønsker om at styre udviklingen, her tænkes både kommunalt, regionalt, og fra statslig side. Også de store centrale museer har intentioner om at tage over. set i sammenhæng med den ansvarsfordeling der vil ske på de museumsmæssige områder, forhistorisk tid nyere tid o.s.v. Det er selvfølgelig muligt at lade tingene ske, at følge de retningslinier, der bliver udstukket, at affinde sig med tingenes tilstand. En udvikling behøves dog ikke kun at være negativ, der kan også åbne sig nye og uprøvede muligheder, og det er bestemt væsentlig at der fra de enkelte museer deltages i denne strukturdebat, at der udarbejdes forslag og handlingsplaner, der kan være med til at bane vejen for politikerne, inspirere dem til at bakke de lokale initiativer op. Med dannelsen af Rebild kommune, er der opstået et helt nyt museumslandskab idet museer i 3 forhenværende kommuner (Skørping, Støvring og Nørager) nu skal forholde sig til den samme administration og de samme politikere. I de tre kommuner er der både offentlig støttede museer og der er private museer. Et enkelt af museerne, nemlig Boldrup er en afdeling af Sydhimmerlands museum, der før var hjemmehørende i Arden-Hobro-og Nørager kommuner. Nu er Sydhimmerlands museum hjemmehørende i Mariager Fjord kommune. I den nye fjordkommune er problematikken også en række museer, med vidt forskellig observans. Hadsund Egnsmuseum, med Als hjemstavnsmuseum og Havnø vindmølle er en del af Nordjyllands Historiske museum, med Ålborg og Hals. Mariager museum er en selvstændig instititution. Derudover findes der Gasmuseet i Hobro og Saltcenteret i Mariager. Museerne henhørende til Sydhimmerlands museum, og beliggende i fjordkommunen er Hobro museum, Lystfartøjsmuseet, Vikingercenter Fyrkat, Cirkusmuseet i Rold. De to nye kommuner set under et, et meget broget landskab af museer og formidlingssteder.

2 Dertil kommer et større antal lokale arkivet, samt en tilhørende naturformidling/natuskoler. Museer i Rebild kommune 1. Boldrup Museum. Husmandssted med håndværk. Skoletjeneste og naturformidling. Afdeling af Sydhimmerlands Museum, med del i dette museums faglige personale,ligesom Sydhimmerlands museum varetager indsamling og formidling.sydh. Museum er statsanerkendt. Boldrup museumsforening er støtteforening til museet, og har ca 900 medlemmer. Foreningen udpeger repræsentant til Sydhimmerlands museums styrelse. Sydhimmerlands museum(boldrup) er økonomisk støttet af Nørager kommune, nu Rebild kommune. Boldrup museum havde i 2005 : besøgende. Kommunalt tilskud 2007: Sydhimmerlands museum kr. Skoletjenesten kr. 2. Spillemands-Jagt og Skovbrugsmuseet i Rebild. Museet arbejder med Roldskov landets kulturhistorie og den traditionelle folkemusik i Nordjylland. Hjemmehørende i tidl. Skørping kommune. Begrænset skoleformidling. Tilknyttet museet er en musikskole (folkemusik), organiseret under fritidsloven. Desuden en række interessegrupper og støtteforeninger. Museet er en selvejende institution, med en museumsforening på 237 medlemmer. Asocieseret medlem af Nordjyllands museumsråd. Fagligt personale tilknyttet. Museet er økonomisk støttet af Skørping kommune og nu også af Rebild kommune. Spillemands-Jagt og Skovbrugsmuseet havde i 2005: 6005 besøgende. Kommunalt tilskud 2007: Thingbæk Kalkminer. Museet er primært et kunstmuseum, med billedhuggerne Anders Bundgård og Bonnesens modeller til en lang række kendte skulpturer. Desuden monument over tidlige

3 tiders minedrift med brydning af kalk. I løbet af året en række særaktiviteter og udstillinger. Minen er privatejet, med ny ejer herfra 1/1 07 nemlig Niels Moes. Thingbæk kalkminer havde i 2005: besøgende. 4. Blokhusmuseet (Lincoln log cabin) - udvandrer museum i Rebild bakker, ejet af Rebildselskabet. Museet forcuserer primært på udvandringen til Amerika, og rummer endvidere et formidlingsrum, der via et disashow fortæller om Rebild, rebildfesterne m.v. Begrænset opsynspersonale. De senere år har museet og Rebildselskabet tilbudt en række levende aktiviteter, specielt for børn med udgangspunkt i Det vilde vesten, indianerne, sortkrudtsskytter m.v. Blokhusmuseet drives af Rebild selskabet u. offentlige tilskud, men udstrakt grad af sponsorater. Blokhuset havde i 2005: besøgende. 5. Støvring museum. Støvring museumsforening. Samlingen består primært af genstande der kan belyse stationsbyens historie, desuden inventar fra den tidl. frikirke i Støvring. Der rådes over lokaler på Bavnebakkeskolen i Støvring. Støvring museums har en samarbejdsaftale med Spillemands-Jagt og Skovbrugsmuseet (en halv fusion), der bla. går på faglig bistand, fælles magasiner, koordinering af samlinger o.s.v. 6. Bælum mølle driften varetages af Bælum møllelaug. På faste tidspunkter i sommerperioden er møllen åben og i drift. Kommunalt tilskud 2007: Lars Kjærs hus Rebild bakker. Mindestuer for krybskytten Lars Kjær. Huset ejes af stasskovdistriktet (Skov og naturstyrelsen) driften varetages af Rold storkro og efterkommere af fam. Kjær. 8. Møllegården i Terndrup udstillingslokaler for kunst og værkstedfaciliteter. Et mindre tilskud fra Skørping kommune og nu Rebild kommune. Kommunalt tilskud 2007:

4 9. En række lokalarkiver : i Nørager kommune: Ravnkilde, Haverslev, Rørbæk og Nørager. Arkiverne drives internt af lokale foreninger, men er overordnet underlagt Sydhimerlands museum. I Skørping kommune: Lokalhistorisk arkiv for Skørping kommune (Kulturstationen) Kommunalt tilskud 2007: kr. Støvring kommune : Lokalhistorisk arkiv for Støvring kommune (Ø.Hornum). Kommunalt tilskud 2007: Netværk: 1. Roldskov museerne (Rebildmuseerne). Spillemands-Jagt og Skovbrugsmuseet, Blokhusmuseet, Thingbæk Kalkminer og Støvring museum har i en årrække haft et netværk under navn Roldskovmuseerne, primært omhandlende fælles PR, (se 3 museer for 100 kr m.v.), Kulturhistoriske dage i efterårsferien, Fælles udstillinger m.v. Dette netværk arbejder tæt sammen med Rebild-Skørping turistkontor. 2. Roldskov Natur og Kulturcenter. Nyt netværk for alle formidlere af Rold skovs kultur og naturhistorie. Netværket har fået bevilling til foreløbig at køre i 3 års periode. Der er ansat projektkoordinator og oprettet en hjemmeside. Der er projekteret 4 indsatsområder: Skoven, kalken, vandet og naturen. indenfor hvert område er diverse projektudvikling i gang. Af museerne er det især Spillemands-Jagt og Skovbrugsmuseet og Thingbæk kalkminer der pt. er engageret. 3. Sydhimmerlands museum. Boldrup museum er en afdeling af museumssammenslutningen, Sydhimmerlands museum. Oprindelig var det kommunerne Nørager, Arden og Hobro der gik sammen om at etablere et fælles museumsvæsen.

5 Museer i Mariager Fjord kommune. Sydhimmerlands museum: Hobro museum, Vikingecenter Fyrkat Lystfartøjsmuseet Cirkusmuseet i Rold Boldrup Museum (Rebild kommune) Museet er statsanerkendt ( 15) Sydhimmerlands museum havde i 2005: besøgende: a) Hobro museum 730 b) Vikingecenter Fyrkat c) Lystfartøjsmuseet 1573 d) Cirkusmuseet Museet modtager i alt et kommunalt tilskud på kr kr (2007). Desuden refundere kommunen udgifter til museumspædagogordning. Mariager Museum: Selvstændig museum, med museumsforening og tidl. støttet af Mariager kommune, nu af Fjordkommunen. Mariager museum havde i 2005 : besøgende. Mariager Museum modtager et kommunalt tilskud i 2007 på kr Hadsund Egnsmuseum: Afdeling af Nordjyllands Historiske museum ( sammenslutning af Ålborg, Hals og Hadsund museer). Statsanerkendt ( 15) Til Hadsund egnsmuseum hører Als Hjemstavnsmuseum og Havnø Mølle. Hadsund Egns museum havde i 2005: besøgende. Museet modtager et kommunalt driftstilskud på kr (2007)

6 Gasmuseet, Hobro: Branchefinansieret museum/oplevelsescenter med kommunalt tilskud. Tilskuddet udgør i 2007: kr Gasmuseet havde i 2005: 8990 besøgende. Museet driver en mindre skoletjeneste og har tematiske udstillinger indenfor energiområdet. Senest er der lavet et eksperimentarium vedr. Brint og brintproduktion. Saltcentret,Mariager.: Oplevelsescenter finansieret og støttet af Dansk Salt. Centret modtager kommunalt driftstiskud på kr i 2007 Desuden i Mariager Fjord kommune en lang række lokalhistoriske arkiver, som delvis indgår i Sydhimmerlands Museum og Hadsund Egnsmuseums virksomhed. Veteranbanen Handest-Mariager: Modtager et kommunalt tilskud (2007) på kr Planlagte udviklingsprojekter på museerne i Rebild kommune: NB Det skal understreges at de nævnte projekter, for størstepartens vedkommende endnu ikke er sat i værk. Nogle af de nævnte projekter ligger som skriftlige forslag, uden finansering. Andre projekter er delvis finanseret, og enkelte ting er sat i gang. 1. Boldrup museum: Udbygning af museet med servicehus/formidlings og undervisninsbygning ca 3,5 mill, kr. 2. Spillemands-Jagt og Skovbrugsmuseet. Udbygning af museet med titlen Prinssessetræet tilbage til Rebild. En tilbygning til museet skal rumme en udstilling om skov og folketro, koncentreret omkring det bekendte øjetræ, Prinsessetræet, der nu liggeer på magasin. Under byggeriet etableres fuld kælder, der skal rumme det

7 landsdækkende folkemusikarkiv( Hogager arkivet). I projektet er også beregnet ombygning af bestående hus og indgangsparti. pris: ca 6 mill. kr 3. Thingbæk kalkminer Formidling om kalken (geologisk) og kalkudvinding, er under fremstilling. Et projekt under Rold skov Natur og Kultur center. Den nye ejer af minen Niels Moes, har dog en række planer og ideer, som han vil søge at føre ud i livet, bla. fiske/gårdbutik, udbygning af kunstcenter, indretning af mindestuer for billedhuggeren Ander Bundgård, natur- og aktivitetstilbud med afsæt i Gravlev ådal. 4. Rebildselskabet: Selskabet har planer om at bygge et formidlingscenter i Rebild. Centeret skal graves ind under bakken, så at det fortrinsvis bliver underjordisk, dog med diverse ovenlys. Centeret skal rumme nyt udvandrermuseum, historiske udstillinger fra Himmerland/Rold skov, undervisningsfaciliteter, arkiv og biograf. Ligeledes skal Rebild Turistkontor placeres i centeret. Prisen skønnes at blive mill. Hvis dette projekt lykkes, vil det givet påvirke hele museumstrukturen i Rebild kommune. Fremtidig struktur netværk fusioner. Både Rebild kommune og mariager Fjord kommune rummer en broget buket af museer, arkiver og oplevelsescentre. Hvordan bliver fremtiden for disse store og små institutioner de kommende år, med den nye kommunalstruktur og nye pengekasser.- Museerne har en vigtig opgave i at bevare vores kulturarv, både lokalt og nationalt. Samlingerne er centrale, selvom arbejdet med indsamling og bevaring, måske ikke er det man lægger mest mærke til. Men museerne er i

8 høj grad også med til ar styrke turismen i de to kommuner, det viser besøgstallene med eksempel fra 2005: Rebild kommune, inklusiv Boldrup museum( 4 museer): besøgende. Mariager Fjord kommune: besøgende (7 museer). En række spørgsmål melder sig: Hvordan vil de ny kommunalbestyrelse prioritere de kommende år? Vil man satse på nye, store enkeltprojekter eller tilgodese den brede masse? Hvordan kan museerne samarbejde? Vil museerne kunne fremstille gennemarbejdede planer for den fremtidige struktur? Hvornår skal Sydhimmerlands museums samarbejdsaftale genforhandles? Skal Nordjyllands historiske museum overtage det hele, og i så fald, hvordan kan vi være medbestemmende om præmisserne? Kan der tænkes helt nye alternative modeller? o.s.v. Forslag til handling 1) nedsættelse af hurtigtarbejdende gruppe til behandling af strukturen de kommende år: Gruppen kunne bestå af: a)kommunalt støttede museer i Rebild kommune b)alle museer i Rebild kommune c)repræsentanter for Sydhimmerlands museum og Spillemands-jagt og skovbrugsmuseet. d)repræsentanter for kommunalt støttede museer i rebild kommune + forvaltningschef og kulturkoordinator. e)gruppe på tværs af kommunegrænsen, Mariager Fjord og Rebild. o.s.v. Arbejdsgruppen kan evt. behandle flg. emner: a) oprettelse af netværk museerne imellem i Rebild kommune, med henblik på samarbejde de næste par år. b) udarbejde forslag til samarbejde- fusioner mellem museer i Mariager Fjord kommune og Rebild komune. c) forholde sig til storfusion Nordjyllands historiske museum. d) arbejde med tanker om et selvstændigt museumvæsen i Rebild kommune.

9 Museerne i Rebild kommune en fællesnævner (forslag) Museerne i Rebild kommune er som tidligere nævnt en broget buket, med mange specielle emner, eks. udvandring, kalk, folkemusik, for blot at nævne nogle. Det samme gør sig gældende i Mariager Fjord, vikingetid, lystbådsfartøjer, cirkus o.s.v. Øvelsen i at oprette netværk/samkøringvil bl.a. bestå i at koordinere museer, der alment indsamler og formidler den lokale historie og museer eller museumsafdelinger, der er meget specialiseret. Ville der for museerne i Rebild kommune kunne findes et overordnet tema, der bandt museerne sammen. Følgende arbejdstitel, skal ses som et forslag til et overorsnet tema. Formidling af kulturlandskabet natur og kultur. Flere af museerne i Rebild kommune arbejder med historieformidling der tager udgangspunkt i lokalbefolkningens udnyttelse af landskabet igennem tiden. Spillemands-Jagt og Skovbrugsmuseet arbejder med udnyttelsen af skovlandets resourcer ( skovene var indtil midten af 1800 tallet en vigtig reosurce for landbruget desuden dannede skovlandet basis for en lang række småhåndværk, så kom den egentlige skovdrift o.s.v.). Boldrup museum arbejder bl.a. med landbrugskultur, hvori indgår udnyttelse af ådalen,hederne o.s.v. I Thingbæk fortælles der om kalken, og hvordan den blev brudt til erhvervsmæssig udnyttelse. Andre naturesourcer kunne indgå i formidlingen: vandet (vandkraft), ler (teglværker), brændsel (tørv) o.s.v. Formidling af kulturlandskabets resourceer kunne være en fællesnævner for museerne i Rebild kommune, i nært samarbejde og koordinering med netværket, Rold skov Natur og Kulturcenter. På denne måde kunne vi binde museerne sammen i et fællesprojekt, der vil være nyttigt at have med når den fremtidige museumsstruktur skal formuleres. Niels Jørn Østergård

10

2.1 Museets ansvarsområde omfatter følgende kommuner: Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Aalborg Kommune.

2.1 Museets ansvarsområde omfatter følgende kommuner: Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Aalborg Kommune. UDKAST Vedtægter for Nordjyllands Historiske Museum 1. Museets Navn og ejerforhold 1.1Nordjyllands Historiske Museum, der er det samlende navn for Aalborg Historiske Museum, Lindholm Høje Museet, Gråbrødrekloster

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

1.1 Nordjyllands Historiske Museum er en selvejende institution. 1.2 Nordjyllands Historiske Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

1.1 Nordjyllands Historiske Museum er en selvejende institution. 1.2 Nordjyllands Historiske Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. Vedtægter for Nordjyllands Historiske Museum 1. Museets Navn og ejerforhold 1.1 Nordjyllands Historiske Museum er en selvejende institution. 1.2 Nordjyllands Historiske Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk

Læs mere

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Af Lars Christian Nørbach Mangt og meget er blevet sagt om besøgstal egnethed eller mangel på samme til at vurdere den ene eller anden kulturinstitutions

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Rapport. Museumsanalyse. Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune

Rapport. Museumsanalyse. Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Rapport Museumsanalyse Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Tina Overgaard & Mikkel Sigurdsson Mercuri Urval A/S Den 22. november 2007 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Fremgangsmåde... 3 Interview...

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 2013-2016 1 Aftalens formål: Formålet med denne aftale er med baggrund i samdriftsaftalen

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer Kulturudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt De danske museer Agenda > Danske museer i dag de kolde facts > Den strukturelle udvikling > Museumstyper og hvordan går det med det faglige arbejde?

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

Kulturpolitik. Kulturpolitik i Rebild Kommune

Kulturpolitik. Kulturpolitik i Rebild Kommune Kulturpolitik Kulturpolitik i Rebild Kommune Januar 2014 Center Kultur og Fritid Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Byrådets vision... 4 Januar 2006... 4 Værdigrundlag... 5 Mål

Læs mere

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner.

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. 00.25.13 Bies Gård og Ishuset Udgifter 1.391 Indtægter -225 Netto 1.166 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. Driftsudgiften

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

SKITSE TIL STRUKTURMODEL KUNSTEN UTZON CENTER A/S. Møde den 5. august 2014

SKITSE TIL STRUKTURMODEL KUNSTEN UTZON CENTER A/S. Møde den 5. august 2014 SKITSE TIL STRUKTURMODEL KUNSTEN UTZON CENTER A/S Møde den 5. august 2014 AGENDA Udgangspunkt Overordnet tanke Begrænsninger Juridisk ramme Ledelsen Samarbejde Medarbejdere Økonomi 2 UDGANGSPUNKT Utzon

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

Spillemands- Jagt- og Skovbrugsmuseet i Rebild. Udbygning af Rebild og Rold Skovs kulturhistoriske formidlingscenter/museum.

Spillemands- Jagt- og Skovbrugsmuseet i Rebild. Udbygning af Rebild og Rold Skovs kulturhistoriske formidlingscenter/museum. Spillemands- Jagt- og Skovbrugsmuseet i Rebild Udbygning af Rebild og Rold Skovs kulturhistoriske formidlingscenter/museum. 1. Indledning og problemstilling. 2. Formidlingsområder 3. Den eksisterende bygning.

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers.

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers. Vedtægter for Museum Østjylland Randers/ /Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1..1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Museer i Kommune Kujalleq STATUS og VISIONER

Museer i Kommune Kujalleq STATUS og VISIONER Museer i Kommune Kujalleq STATUS og VISIONER Notat til museumskonferencen 2009 Udarbejdet af Nanortalik, Narsaq og Qaqortoq Museer Status. Dette oplæg drejer sig om de tre kommunalt drevne museer i Kommune

Læs mere

December Kultur og Fritid

December Kultur og Fritid Kulturpolitik December 2007 Kultur og Fritid Indholdsfortegnelse Indledning 3 Byrådets vision 4 Værdigrundlag 5 Mål 1. Natur og kultur 6 Mål 2. Mangfoldighed og brobygning 7 Mål 3. Kvalitet og folkelighed

Læs mere

MODELLER FOR FREMTIDENS MUSEUMSSTRUKTUR

MODELLER FOR FREMTIDENS MUSEUMSSTRUKTUR BAGGRUNDSMATERIALE TIL TEMAMØDE DEN 16. DECEMBER 2010 MODELLER FOR FREMTIDENS MUSEUMSSTRUKTUR Notatet beskriver tre mulige modeller for udviklingen af det fremtidige museumslandskab. Modellerne er det

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Administrationsbygning. Møde slut: 18:45 Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 124 2. Projekt IGLO Hal 125

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Om Færgegården: Om Roskilde Museum. Fusion mellem Roskilde Museum og Museum Færgegården.

Om Færgegården: Om Roskilde Museum. Fusion mellem Roskilde Museum og Museum Færgegården. Fusion mellem Roskilde Museum og Museum Færgegården. Baggrund Det danske museumslandskab er i forandring. En igangværende udredning peger på større museer, som fagligt, økonomisk og organisatorisk er bæredygtigt

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt Udvalget for Kultur og Fritid Bevillingsoversigt Bemærkninger Bevilling Faste ejendomme Hovedfunktion 00.25 Udgifter 1.576 Indtægter 215 Netto 1.361 Ad 1-6 1. Gasværkvej 1, Hobro Værksted, kr. 68.000 2.

Læs mere

Formidlingsstrategi Nordjyllands Historiske Museum

Formidlingsstrategi Nordjyllands Historiske Museum Formidlingsstrategi Nordjyllands 2019-2023 Aalborg Algade 48 Postboks 1805 9100 Aalborg Telefon 99 31 74 00 Fax 98 16 11 31 historiskmuseum@aalborg.dk Nordjyllands er et kulturhistorisk statsanerkendt

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR.

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR. Udvalget for Kultur og Fritid soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID BUDGET 2014 HELE 1.000 KR. NOTE DRIFT OG REFUSION BUDGET BEVILLING UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

Vedtægter for Øhavsmuseet

Vedtægter for Øhavsmuseet Vedtægterne er baseret på Lov nr. 1505 af 14. december 2006; Museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer mv. Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006 om

Læs mere

Museum Vestfyn Vedtægter 2016

Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Vedtægter for Museum Vestfyn cvr-nr. 25762355 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER 2013 2014 Dialogmøde med Børne-, Fritids- og Kulturudvalget for Dragør Kommune Onsdag den 3. september 2014 i caféen på Amagermuseet DAGSORDEN 1. Mission og vision for Museum

Læs mere

Frivilligpolitik MUSEUM. Bliv en del af den levende historie. Ringkøbing-Skjern Museum levendehistorie.dk RINGKØBING-SKJERN

Frivilligpolitik MUSEUM. Bliv en del af den levende historie. Ringkøbing-Skjern Museum levendehistorie.dk RINGKØBING-SKJERN Frivilligpolitik Ringkøbing-Skjern Museum 2016 Bliv en del af den levende historie RINGKØBING-SKJERN MUSEUM levendehistorie.dk 1 2 Titel: Frivilligpolitik ved Ringkøbing-Skjern Museum Udgivet af: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museer Museerne i Danmark rummer enestående samlinger af kunst-, kultur- og naturarv. Museer aktualiserer denne viden og gør den tilgængelig og vedkommende.

Læs mere

Baggrund, visioner og planer for et nyt museum i Rebild.

Baggrund, visioner og planer for et nyt museum i Rebild. Baggrund, visioner og planer for et nyt museum i Rebild. Udarbejdet af Rebildselskabet, Spillemands-, Jagt- og Skovbrugsmuseet og Rold Skov Natur- og Kulturcenter i et samarbejde med MMEx (Museernes Videncenter

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Forslag til ændrede vedtægter, byggende på de eksisterende. Nye tilføjelser er skrevet med kursiv, og udeladelser er markeret med overstregning. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Kertemindeegnens Museer

Kertemindeegnens Museer Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Kertemindeegnens Museer 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Kertemindeegnens Museer Strandgade 7 5300 Kerteminde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Genveje til indsamling?

Genveje til indsamling? Genveje til indsamling? Spørgeskema vedr. arkivernes virksomhed - til brug for det fremtidige indsamlingsarbejde i arkiverne og i SLA Om spørgeskemaet (en vejledning) Dette spørgeskema har to formål. Det

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum vedtaget december 2006 til ikrafttræden 1/1 2007 1. Navn, ejerforhold, status og art 1.1. Vendsyssel Historiske Museum

Læs mere

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d.

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: museumsloven, lbk. nr.

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Mødet holdes på Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 2, Hobro, tirsdag den 7. januar 2014 kl Referat

Mødet holdes på Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 2, Hobro, tirsdag den 7. januar 2014 kl Referat Møde i arbejdsgruppen Kultur Fritid - Skole. Mødet holdes på Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 2, Hobro, tirsdag den 7. januar 2014 kl. 14.30 16.30. Referat: Referat Mødetype: Arbejdsgruppen Kultur

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. UDKAST 10. januar 2007 VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem. Aalborg, Rebild og Mariagerfjord Kommuner og Nordjyllands Historiske Museum. for perioden

Samarbejdsaftale mellem. Aalborg, Rebild og Mariagerfjord Kommuner og Nordjyllands Historiske Museum. for perioden BESTYRELSESMØDE 14. december 2016 BILAG 6 Samarbejdsaftale mellem Aalborg, Rebild og Mariagerfjord Kommuner og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 01.01.2017 31.12.2020 1 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum Museet er en selvejende institution med hjemsted i Aarhus Kommune Museets

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER 1. MUSEETS NAVN OG EJERFORHOLD, ART OG STATUS 1.1. Ribe Kunstmuseum er en statsanerkendt, selvejende institution. 2. FORMÅL OG ANSVARSOMRÅDE 2.1. Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring,

Læs mere

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER Faaborg Museums vedtægter er i udarbejdet i henhold til enhver tid gældende love og bekendtgørelser om statsanerkendte museer, der modtager driftstilskud fra Kulturministeriet.

Læs mere

Indgangslokale til udstillingerne

Indgangslokale til udstillingerne 12 Indgangslokale til udstillingerne Hals Museum Et selvbetjent museum ser dagens lys Af Inger K. Bladt og Tommy Jensen Med støtte fra Aalborg Kommunes Rum og Rammer -pulje har Nordjyllands Historiske

Læs mere

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Den selvejende institutions navn er Museum Lolland-Falster (i nærværende vedtægt kaldet museet). 1.2 Museets

Læs mere

Museer, musik, maritimt og magasiner

Museer, musik, maritimt og magasiner Museer, musik, maritimt og magasiner Dansk Folkepartis finanslovsudspil 1 på kulturområdet for 2017 August 2016 Indhold Museer, musik, maritimt og magasiner 3 Fregatten Jylland og Skibsbevaringsfonden

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.2 KULTUR Randers Kommune - Visionsproces 2020 Kulturpolitikken i Randers Kommune Der er tre temaer i kulturpolitikken: 1. Børn og kultur Sikring af børns møde med den professionelle kunst og kultur 2.

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Boldrup Museum.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Boldrup Museum. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Boldrup Museum. Møde slut: 17:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 141 2. Valg af Udvalgsformand. 142 3. Mødekalender

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 18:45 Fraværende: Søren Konnerup Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 131 2. Kulturpolitik for Rebild

Læs mere

Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter

Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter Kulturrådets udviklingspulje støtter nye kulturelle udviklingsprojekter med et kommunalt tilskud, som startkapital for supplerende tilskud fra

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET Institutionens navn: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Saltvandsakvariet. Esbjerg cvr-nr. 45299716 Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: 1. Lovbekendtgørelse nr. 358

Læs mere

Temapolitik om Kulturarven

Temapolitik om Kulturarven Temapolitik om Kulturarven Rudersdal Kommunes kulturpolitiske værdier Rudersdal Kommunes kulturpolitik udtrykker sig overordnet i 7 kulturpolitiske værdier Mangfoldighed Kvalitet Kompetencer Mod og synlighed

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Quo vadis? Af Lise Andersen

Quo vadis? Af Lise Andersen Af Lise Andersen Quo vadis? I lyset af, at Nordjyllands Historiske Museums afdeling i Hadsund nu har gennemgået sin tredje fusion, er det vel passende at stoppe op og finde ud af, hvorfra vi kom, og hvor

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum Region Midtjylland Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 2 JV HJERL HEDE Region Midtjylland

Læs mere

Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver

Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver Opfølgning på besøg hos de lokalhistoriske arkiver Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver Indledning: Lokalhistoriske arkiver er det lokale samfunds fælles hukommelse arkiverne indsamler og

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde.

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde. GENERELLE BETRAGTNINGER VEDRØRENDE MUSEUMSSAMARBEJDET PÅ DJURSLAND Ved Brita Mosdal og Jakob Vedsted, februar 2008 Museet for Syddjurs og Djurslands Museum er enige i, at det er en god ide, at indlede

Læs mere

Rold Skov Natur- & Kulturcenter. Rold Skov Natur & Kulturcenter. Vision og handlingsplan for Rold Skov Natur & Kulturcenter Side 1 af 32

Rold Skov Natur- & Kulturcenter. Rold Skov Natur & Kulturcenter. Vision og handlingsplan for Rold Skov Natur & Kulturcenter Side 1 af 32 Rold Skov Natur & Kulturcenter Vision og handlingsplan for Rold Skov Natur & Kulturcenter Side 1 af 32 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 1.1. Rekreative værdier og beskrivelse af Rold Skov området 1.1.1.

Læs mere

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1512 af

Læs mere

10 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på Hobrovej 187, Gravlev 9520 Skørping

10 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på Hobrovej 187, Gravlev 9520 Skørping Center Natur og Miljø GÅRDEJER H P PINDSTRUP Hobrovej 187, Gravlev 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-G01-7-18 Ref.: Lene Marie

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

Vedtægter for Bornholms Museum

Vedtægter for Bornholms Museum Vedtægter for Bornholms Museum 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status Bornholms Museum med hovedadresse Sct. Mortensgade 29, 3700 Rønne, er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der ejes

Læs mere

Kulturarven som ressource i den strategiske og fysiske planlægning i kommunerne

Kulturarven som ressource i den strategiske og fysiske planlægning i kommunerne Hvordan arbejder museerne med at sikre vores kulturarv for eftertiden? Overinspektør Edith Marie Rosenmeier, Museerne.dk Vordingborg. 18. juni 2008 Målgruppe Kommunerne teknik miljø natur kultur fritid

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018

VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018 VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status. Bornholms Kunstmuseum med adresse Otto Bruuns Plads 1, Rø, 3760 Gudhjem, er et statsanerkendt kunstmuseum,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr. 51543254 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY.

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. CVR-nr: 22841416 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1 Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til

Læs mere

DS SVANEN APS TORVET 1 B 9550 MARIAGER SVANEN SOM LÆRINGSDESTINATION OG ATTRAKTION

DS SVANEN APS TORVET 1 B 9550 MARIAGER SVANEN SOM LÆRINGSDESTINATION OG ATTRAKTION DS SVANEN APS TORVET 1 B 9550 MARIAGER SVANEN SOM LÆRINGSDESTINATION OG ATTRAKTION PROJEKTTITEL Svanen som læringsdestination og attraktion ANSØGER OG KONTAKTOPLYSNINGER Driftsselskabet Svanen Aps c/o

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

Oplæg om det danske museumslandskab

Oplæg om det danske museumslandskab Oplæg om det danske museumslandskab Nils M. Jensen, ODM Skanderborg d. 4.2. 2016 Organisationen Danske Museer (ODM) Opgave: Interesseorganisation for de danske museer. Forum for museumspolitiske anliggender,

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Museets dækningsområde er fra 1. januar 2007 det sønderjyske område, omfattende kommunerne; Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder.

Museets dækningsområde er fra 1. januar 2007 det sønderjyske område, omfattende kommunerne; Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder. VEDTÆGTER FOR MUSEUM SØNDERJYLLAND Navn, ejerforhold, art, status og adresse 1. Museum Sønderjylland (herefter benævnt "museet") er en selvejende institution, som er statsanerkendt efter kapitel 6, 13

Læs mere

L o k a L a r k i v e r n e

L o k a L a r k i v e r n e L o k a l a r k i v e r n e - hvem er vi? 3 Forord - hvorfor dette hæfte? De danske lokalhistoriske arkiver har gennem de sidste mange år op levet en stigende interesse for den lokale historie. Dermed

Læs mere

Kulturafdelingen, 18. august 2015.

Kulturafdelingen, 18. august 2015. Kulturafdelingen, 18. august 2015. Kulturafdelingen fremsender supplerende oplysninger vedr. dele af udtalelserne fra MED udvalget på Museum Horsens vedr. museumsanalyse og forslag til museumspolitik.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 02.06.2016 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d.

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d. MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER Godkendt d. 1 Denne aftale har til formål at beskrive vilkårene for drift og samarbejde

Læs mere

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult):

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Aktuelle vedtægter: Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer

Læs mere

Orientering om årsregnskaber for KUNSTEN, Nordjyllands Historiske Museum og Springeren

Orientering om årsregnskaber for KUNSTEN, Nordjyllands Historiske Museum og Springeren Punkt 6. Orientering om årsregnskaber for KUNSTEN, Nordjyllands Historiske Museum og Springeren 2015-021134 Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalget orientering om regnskaber

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune Side 1 af Vedtægter Randers Kuns

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune   Side 1 af Vedtægter Randers Kuns Side 1 af 5 Vedtægter Randers Kunstmuseums vedtægter 1. Navn og ejerforhold, art og status Vedtægter for RANDERS KUNSTMUSEUM Museum for Dansk Kunst 1.1.1. Randers Kunstmuseum, Museum for Dansk Kunst, er

Læs mere

Vedtægter Østfyns Museer 2008

Vedtægter Østfyns Museer 2008 Vedtægter Østfyns Museer 2008 baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 952 af 27. november 2002 om museer Bekendtgørelse nr. 953 af 27. november 2002

Læs mere