Kampagnevejledning. Landsindsamling 7. april Kræftens Bekæmpelse Tlf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kampagnevejledning. Landsindsamling 7. april Kræftens Bekæmpelse Tlf"

Transkript

1 Kampagnevejledning Landsindsamling 7. april 2019 Kræftens Bekæmpelse Tlf

2 2 Kære kampagneleder I Kræftens Bekæmpelse er vi i gang med den 33. landsindsamling siden vi samlede ind første gang i Meget er sket over årene. Flere steder i landet får husstandene nu besøg af op mod 20 forskellige organisationer der alle samler ind! Dette ved vi giver udfordringer for mange af jer, da der nu er mange om buddet i hvervningen af indsamlere. Vi vil derfor gerne sige tak for den store indsats du yder, og vi vil gøre vores bedste for at støtte op om den, i forvejen store, opbakning Kræftens Bekæmpelse får fra danskerne. Målet for i år er derfor at fastholde og gerne udbygge denne fantastiske position. Sammen med dig vil vi forsøge at blive flere indsamlere ved at styrke vores rekruttering gennem phonere, involvere indsamlerne yderligere, styrke indsatsen gennem sociale medier m.m. Den årlige landsindsamling betyder fantastisk meget for Kræftens Bekæmpelse og for bekæmpelsen af kræft! Når du og 270 andre indsamlingsledere organiserer landsindsamlingen, sker det fra mere end 900 indsamlingssteder landet over. Flere end indsamlere viser flaget og frivillige arbejder sammen for at skabe en vellykket landsindsamling. I 2018 resulterede det i, at Kræftens Bekæmpelse kunne besøge ca. 85% af landets husstande og samtidig samle næsten 33.5 mio. kr. ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Vi håber at høre dine input og erfaringer på kampagnestartmøderne, så den bedste landsindsamling kan blive endnu bedre. Se hvornår der er kampagnestartmøde i dit område i afsnittet kampagnestartmøder. Vi glæder os til at lave endnu en fantastisk indsamling sammen med jer søndag den 7. april! Finn Christensen, projektchef for landsindsamlingen

3 3 Indledning Her i kampagnevejledningen for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2019 kan du finde information om opgaven som indsamlingsleder og en tjekliste for dine opgaver. Vejledningen er opbygget således, at du først kan læse om organiseringen af landsindsamlingen og i stikordsform få et overblik over de opgaver, du som kampagneleder er ansvarlig for. Dernæst følger en uddybende beskrivelse af de enkelte opgaver, praktisk information om indsamlingen, f.eks. måder at bidrage på, retningslinjer for indsamling samt en introduktion til dine redskaber som kampagneleder. Sluttelig finder du to afkrydsningsark, der kan være en hjælp til planlægning af indsamlingen og til organiseringen på selve indsamlingsdagen. På bagsiden finder du det hele i kortform i Kampagnelederens kalender, som du kan hænge på opslagstavlen eller køleskabet til et hurtigt overblik. Vi håber, at du får gavn af vejledningen. Du er også altid velkommen til at kontakte landskontoret på landsindsamling@cancer.dk eller telefon , for at få svar på dine spørgsmål.

4 4 Organisation Landsindsamlingen i Kræftens Bekæmpelse er organiseret af frivillige i hele landet. Landet er inddelt i 271 områder, hvor hvert område svarer til én af de gamle kommuner fra før kommunalreformen. De fleste områder er opdelt i mindre distrikter, derved har indsamlerne mulighed for at tilmelde sig et bestemt distrikt og få en rute tæt på sin egen bopæl. Indsamlingsleder Opgaverne for kampagne- og distriktsledere er ofte sammenfaldende, derfor bruger vi her i kampagnevejledningen også betegnelse indsamlingsleder. Kampagneleder Alle områder har tilknyttet en kampagneleder, som er overordnet ansvarlig for indsamlingen i området. Det betyder, at kampagnelederen er Kræftens Bekæmpelses landskontors kontakt til området. Kampagnelederen modtager al information vedrørende landsindsamlingen og formidler det videre til eventuelle distriktsledere. Kampagnelederen er tovholder på at følgende deadlines og opgaver bliver udført: Tilmelding til kampagnestartmøder. Materialebestilling senest 6. februar eller hurtigst muligt derefter. Indtaste mødetid og -sted for alle distrikter i SAM. Indgå aftale med en bank om at modtage de indsamlede kontanter. Hvervning af indsamlere. Informere lokalområdet om indsamlingen 7. april. Ringe områdets indsamlede beløb ind på indsamlingsdagen. Det betyder ikke, at du som kampagneleder skal lave alle opgaver selv, I kan sagtens deles om det og fordele opgaverne efter evner og ressourcer der er mange lokale forskellige. Distriktsleder I kan opdele indsamlingsområdet i flere distrikter. Hvert distrikt har en distriktsleder, der står for det forberedende arbejde, hverver indsamlere og organiserer indsamlingen i lokalområdet. Ved at opdele områderne i distrikter bliver opgaven mere overskuelig for den enkelte. Assistent/hjælper Både kampagneleder og distriktsleder kan have assistenter tilknyttet (og oprettet i SAM). Assistenterne hjælper med at planlægge og organisere indsamlingen lokalt før og på selve indsamlingsdagen. Ligeledes kan der være tilknyttet hjælpere, der hjælper til med det praktiske på selve indsamlingsdagen. Kræftens Bekæmpelses landskontor Kræftens Bekæmpelses landskontor opdaterer landsindsamlingens kampagnesite udarbejder materiale til indsamlingen, leverer indsamlersystem (SAM) og ruteplanlægningssystem (RUT). I er altid velkomne til at ringe eller skrive for råd og vejledning.

5 Opgaver Her kan du som indsamlingsleder få et overblik over de opgaver, du er ansvarlig for. De enkelte punkter er angivet i kronologisk rækkefølge, omend der selvfølgelig er plads til lokale forskelle i kronologien. Vi har angivet med KL (kampagneleder) eller DL (distriksleder), hvem der har ansvaret for opgaverne. 5 Mødetid og -sted KL eller DL Indgå aftale med en lokation, der kan fungere som mødested for indsamlerne, og hvor de får udleveret indsamlermateriale. Et mødested kan være forsamlingshuset, biblioteket, egen garage eller andet. Som indsamlingsleder kan du også selv vælge at køre ud med materialet til dine indsamlere. Mødetid og -sted skal angives i SAM for alle distrikter i området så snart det er på plads. På den måde kan interesserede indsamlere se mødetid og -sted allerede ved tilmelding på Ved tilmelding via SAM får alle indsamlere ligeledes automatisk oplysninger om mødetid og -sted i kvitteringsmailen. Optællingssted KL eller DL Indgå aftale med et optællingssted, hvor indsamlerne afleverer deres bøtter efter endt indsamling. Det kan være mødestedet eller et andet sted, f.eks. en bank. Bank KL Indgå aftale med en bank om optælling, opbevaring og overførsel af de indsamlede kontanter i dit område. Kontakt de lokale banker med en kontantkasse, og spørg om de kan hjælpe på selve dagen eller dagen efter indsamlingen. Kontakt bankerne så tidligt som muligt, så de kan varsle deres personale om ekstraarbejde. I takt med at flere og flere banker lukker eller bliver kontantløse, er denne opgave blevet sværere, så gå i gang i god tid. Kræftens Bekæmpelse har indgået aftale med Danske Bank om, at nogle specifikke filialer kan holde åbent for optælling søndag den 7. april Danske Bank-filialen holder kun åbent, hvis du har indgået en aftale med den. Listen med filialer og kontaktpersoner ligger på SAM under Bankliste (fra februar). Bemærk at Danske Bank har givet tilsagn om, at kampagnelederne er velkomne til at kontakte øvrige kontant-filialer og spørge, om de vil hjælpe på indsamlingsdagen. Er det svært at finde en bank, så forhør dig evt. hos naboområdet om deres aftaler, måske kan I få lov til også at aflevere penge der. I SAM kan du finde flere forslag til, hvordan du kontakter banker eller finder alternativer til løsning af optælling og opbevaring af penge. Materiale KL evt. de enkelte DL ere Bestilling af hvervematerialer samt indsamlingsmaterialer foregår i SAM. Er du i tvivl om, hvor meget I skal bruge, kan du i SAM se sidste års bestilling. Hvervematerialer Bruges lokalt til hvervning af indsamlere. Hvervematerialet består af plakater i A4 og A3 størrelse samt en blok til at sætte på plakaten eller lægge i en butik.

6 6 Indsamlingsmaterialer Det materiale I skal bruge på selve dagen: Plakater til mødestedet, hvor indsamlerne kan læse gode råd om indsamlingen. Vis flaget-vimpel. Indsamleren kan skrive sin grund til at samle ind for Kræftens Bekæmpelse på flaget, hvis han eller hun har lyst til at dele den. Tuscher til at skrive på Vis flaget-vimplen. Indsamlermateriale, som indsamleren skal have med på ruten: - Indsamlingsbøtte med bøtteetiket og lokal MobilePay mærkat. - Indsamlertaske til materialer. Indsamleren er velkommen til at beholde indsamlertasken efter indsamlingen. - Husstandsfoldere, der fortæller om Kræftens Bekæmpelses arbejde og hvad pengene går til. Alle husstande, skal have en folder både som en tak for bidraget og som information til de, der ikke var hjemme. Sørg derfor for, at antallet af husstandsfoldere svarer til det antal husstande, som indsamleren skal besøge. - Girokort, som gives til de husstande, hvor der ikke er nogen hjemme. Regn med halvdelen af antallet af husstande. NB: Når du bestiller indsamlingsmateriale, modtager du automatisk girokort svarende til halvdelen af antal husstandsfoldere. - Indsamlervejledning med gode råd til turen. Vi vil gerne have din bestilling af både hverve- og indsamlermateriale inden den 6. februar eller snarest muligt derefter, så vi kan levere materialet rettidigt. Hvervematerialet bliver sendt løbende fra uge 6. Indsamlermaterialerne bliver leveret i ugerne 11, 12, 13 og 14. Husk at angive, hvilken uge du ønsker at modtage materialerne. Hvervning af indsamlere KL eller DL Det er Kræftens Bekæmpelses mål at nå ud til så mange husstande som muligt, for at udbrede kendskabet til Kræftens Bekæmpelse og foreningens tilbud. Samtidig er indsamlingsresultatet naturligvis også afhængig af antallet af indsamlere. De fleste indsamlere bliver hvervet lokalt af dig som indsamlingsleder. Indsamlere har også mulighed for at tilmelde sig selv på indsamling.dk eller via telefon til Kræftens Bekæmpelse. Tilmelder indsamlere sig selv eller via telefon til hvervenummeret, skrives indsamleren direkte i SAM, hvorefter du får en mail med notits om den nye tilmelding. Det er en god ide at tage kontakt til alle tilmeldte indsamlere (f.eks. gennem sms eller i SAM) for at motivere dem til at møde op og samle ind den 7. april og for at du kan sikre dig, at indsamleren ved hvor han eller hun skal møde op for at få udleveret indsamlingsmateriale. Idéer til hvervning Tag kontakt til tidligere indsamlere. Minimum indsamlere fra Kontakt venner, bekendte, foreninger eller virksomheder og opfordre dem til at blive indsamlere. Bed dit netværk om at hjælpe med at hverve indsamlere. Sæt hverveplakater op i butikker, på bibliotek og andre steder, hvor der kommer mange mennesker. Brug sociale medier, f.eks. Facebook og Instagram til hvervning. Brug lokale Facebook-grupper. I løbet af februar kan du i SAM finde materiale til brug på de sociale medier, f.eks. Facebook-covers og lign. Phonerhjælp Som supplement til din egen hvervning kan du via SAM bestille ringeassistance. Kræftens Bekæmpelses phonere ringer da til folk i dit lokalområde og spørger, om de vil samle ind den 7. april.

7 Vær opmærksom på, at erfaringerne fra de sidste par år viser, at det bliver sværere og sværere at skaffe indsamlere på denne måde og at dit ønske om antal indsamlere måske ikke kan opfyldes. 7 Hvis du ved din bestilling af ringeassistance giver tilsagn til det, ringer phonerne også til indsamlere, der har gået for os i 2017 og tidligere. OBS: Vores erfaring viser, at det er den lokale hverveindsats, der er mest effektiv og at de indsamlere, I selv hverver, oftere møder op, så brug kun phonerhvervningen som et supplement til din egen indsats. Som noget nyt supplerer vi phonerhjælpen med lokale Facebook-annoncer. Hvordan det konkret kommer til at foregå ved vi endnu ikke, følg med i nyhedsbrevene til kampagnelederne. Ringeaftener Det er lettest at hverve indsamlere gennem den personlige kontakt. En fremgangsmåde kan være, at du via SAM sender mails til alle tidligere indsamlere, med en opfordring til at de tilmelder sig landsindsamlingen. Du kan selv formulere en opfordring eller bruge (og tilrette) den skabelon, der ligger i beskedmodulet i SAM. Følge gerne op på mailen med en eller flere ringeeftermiddage/-aftener, hvor teamet ringer til de indsamlere, der endnu ikke har tilmeldt sig. Presse De lokale medier er vigtige samarbejdspartnere. Det er lettere at hverve indsamlere, når indsamlingen har været omtalt i de lokale medier. På samme måde oplever vi større villighed til at give et bidrag, når indsamlingen har været omtalt. Samtidig ved vi fra evalueringerne, at indsamlerne føler sig bedre modtaget, når den, der åbner døren, er forberedt på at det er indsamlingsdag. Gør det så lokalt og personligt som muligt. Tænk i sjove fotomuligheder på selve dagen og fortæl lokalpressen om det. I SAM kan du fra februar finde en kommunikationsplan, hvor du kan finde flere ideer til lokal pressekontakt. Landskontoret udarbejder flere pressemeddelelser, der kan anvendes som supplement til jeres egne historier. Brug disse pressemeddelelser og tilret dem, så de passer til jeres område. Du finder skabeloner og fotos i SAM fra 1. marts Kontakt Kræftens Bekæmpelses afdeling for Kommunikation, Lise Bondesen på: lisbo@cancer.dk eller tlf , hvis I har brug for hjælp til pressearbejdet. Vær opmærksom på at mange lokalaviser dækker et større område end de gamle kommuner. Det er derfor en god ide at koordinere pressehenvendelser med de andre kampagneledere i kommunen/nabokommunen. Planlæg indsamlingen KL/DL Overvej hvordan I får indsamlingsdagen til at forløbe så smidigt, som muligt. Skal I pakke tasker på forhånd, hvordan indretter i mødestedet, hvem gør hvad? På s. 14 finder du en tjekliste, I kan lade jer inspirere af. Har I brug for yderligere inspiration, kan I finde det i Facebookgruppen for indsamlingsledere og i SAM. Afregning KL Afregning for landsindsamlingens indtægter og udgifter skal ske hurtigst muligt efter indsamlingen og senest den 7. maj Afregningsblanketten bliver sendt direkte til alle kampagneledere i slutningen af marts og kan også findes i SAM. Send den udfyldte blanket til landskontoret umiddelbart efter at pengene er overført til Kræftens Bekæmpelses konto: Angiv venligst områdets navn, så vi kan identificere hvor betalingen kommer fra. Skriv f.eks. Skjern d. 7. april 2019.

8 8 Udgifter i forbindelse med landsindsamlingen trækkes fra det indsamlede beløb, inden det overføres til Kræftens Bekæmpelse. Tænk på at holde udgifterne nede i forbindelse med landsindsamlingen, så de indsamlede midler i størst muligt omfang går til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Det sender et uheldigt signal hvis f.eks. planlægningsgruppen går på restaurant efter indsamlingen og spiser for indsamlede midler. Hvis du på indsamlingsdagen ikke kender alle dine udgifter, kan du overføre de indsamlede penge til din lokalforenings konto. Når udgifterne er opgjort, overfører du det indsamlede beløb minus udgifterne fra lokalforeningens konto til Kræftens Bekæmpelses konto. Praktisk Bidrag Det er muligt at donere til Kræftens Bekæmpelse på flere måder: Kontanter afleveres i indsamlingsbøtten. SMS-bidrag til 1422 Der kan gives 50, 150 eller 300 kr. via sms. Koderne hedder hhv. KB50, KB150 og KB300, koderne står også på bøtteetiketten og på husstandsfolderen. MobilePay-giveren kan donere enten til det landsdækkende nummer 3333 eller det lokale MobilePay-nummer, der står på indsamlingsbøtten. Det er gratis at overføre penge via MobilePay til Kræftens Bekæmpelse. Kampagnelederen modtager automatisk områdets lokale MobilePay-mærkater sammen med indsamlingsmaterialet. Bankoverførsel-giveren kan donere et valgfrit beløb til Kræftens Bekæmpelse. Kontonummeret står på husstandsfolderen. Girokort-giveren kan overføre et valgfrit beløb til Kræftens Bekæmpelses girokonto. Det sker via bank eller netbank. Gironummeret står på girokortet, som skal deles ud til dem, der ikke er hjemme på indsamlingsdagen. Selvom girokort kan virke forældede, kommer der fortsat store betalinger ind denne vej, og derfor fortsætter vi med at bruge dem. Forsikringer Indsamlerne er på indsamlingsdagen dækket af Kræftens Bekæmpelses erhvervsansvarsforsikring og arbejdsskadeforsikring. Erhvervsansvarsforsikring Indsamlerne er dækket mod erstatningsansvar for skade tilført personer eller ting under arbejdet for Kræftens Bekæmpelse. Arbejdsskadeforsikring Hvis skaden er anerkendt efter lov om forsikring mod følger af arbejdsskade, er det muligt at få dækket følgende: Behandlingsudgifter. Tab af erhvervsevne. Godtgørelse for varigt mén. Overgangsbeløb ved dødsfald. Efterladt-erstatning ved arbejdsskader, der har medført døden. Indsamlere er dækket forsikringsmæssigt ved ran og røveri ved indsamlingen. Husk at få alle relevante oplysninger om alle involverede ved forsikringssager. Både på skadelidte og skadevolder.

9 Biler Skader på biler dækkes IKKE af Kræftens Bekæmpelse, da alle bilejere har en lovpligtig ansvarsforsikring. 9 Ved personskader forårsaget af en bil, dækker bilejerens ansvarsforsikring. Det er vigtigt at notere navn og kontaktoplysninger på bilejeren samt på eventuelle vidner. Hunde I tilfælde af skade ved hundeangreb, er det hundeejerens ansvarsforsikring, der skal dække. Det er vigtigt at notere navn og adresse på hundeejeren samt på eventuelle vidner. Persondataforordningen Den 25. maj 2018 kom der nye regler for opbevaring af persondata. Det betyder, at de personlige oplysninger, du som indsamlingsleder får adgang til, skal behandles meget fortroligt og med omtanke. Vi beder dig derfor om at orientere dig i vejledningen, som du kan hente på SAM. I hovedtræk omhandler de nye regler bl.a.: At indsamlere skal slettes på alle dine lister tre år efter den sidste landsindsamling, de har deltaget i. Hvis du bruger SAM til dine indsamlere, sker dette helt automatisk. At du må ikke opbevare personfølsomdata, undgå derfor bl.a. at begrunde særlige hensyn til ruten. Eksempel: Skriv derfor ikke Skal have en kort rute, grundet dårlig ryg. Skriv blot: Ønsker kort rute. At du skal sørge for at opbevare indsamlerlister sådan, at ingen uvedkommende får adgang til dem også på indsamlingsdagen. Indsamlere Alle indsamlere, som melder sig på eller på hvervetelefonen , registreres i SAM og modtager automatisk en kvitteringsmail med oplysninger om distriktsleder og mødetid og -sted, såfremt dette er indtastet i SAM. Som indsamlingsleder modtager du ligeledes en , når en indsamler er tilmeldt. Du kan også selv oprette nye indsamlere og aktivere tidligere indsamlere i SAM. Alle phonerhvervede indsamlere, der har opgivet deres mobilnummer, modtager en Husk landsindsamlingen -sms dagen før landsindsamlingen. Sms en sendes af landskontoret og kan ikke fravælges af indsamlingslederne. Alle indsamlere, der er registrerede med et mobilnummer i SAM, modtager en sms med Tak og oplysning om det landsdækkende indsamlingsresultat, når det er opgjort, typisk omkring kl. 19 på indsamlingsdagen. Tidlig tilmelding Igen i år har vi efter landsindsamlingen i 2018 haft et særligt indsamlingsmodul på indsamling.dk, hvor nye indsamlere kan tilmelde sig indsamlingen i 2019, inden den rigtige tilmelding, der registreres i SAM, åbner efter nytår. På landskontoret fordeler vi disse indsamlere efter postnummer og sender i løbet af januar/ februar fordelingen af indsamlere direkte til jer som indsamlingsledere. Disse indsamlere skal I selv skrive i SAM eller notere på jeres indsamlingslister. Det er også en god idé at genbekræfte indsamlernes tilmelding. Vi gør vores bedste for at sende indsamleren til rette område, passer indsamleren ikke ind i dit lokalområde, så forhør dig gerne hos naboområdet. Indsamlervejledning Indsamlerne skal føle sig trygge, når de samler ind for Kræftens Bekæmpelse og skal derfor have god information om selve indsamlingen og deres rute. Når indsamlerne har tilmeldt sig, modtager de en indsamlervejledning pr. med praktiske oplysninger om indsamlingen. Giv også indsamlerne vejledningen i hånden, når de henter deres materiale og gør dem opmærksomme på, at de kan søge hjælp i den undervejs. Vær især opmærksomme på, at nye indsamlere har brug for svar på hvad skal jeg sige i døren, hvem skal have en husstandsfolder og hvem skal have girokort.

10 10 Sørg for, at alle hjælpere på dagen også kan besvare spørgsmål og vejlede. Alle i teamet bør læse indsamlervejledningen. Mere information findes på Indsamlervejledning på engelsk Der findes en engelsk indsamlervejledning på og i SAM. Præsentationsark på flere sprog I SAM findes præsentationsark på flere sprog, som kan printes og gives til de indsamlere, som skal gå på ruter i områder med mange ikke-dansk-sprogede. Præsentationsarket forklarer kort, at man er indsamler fra Kræftens Bekæmpelse. Arket findes på engelsk, tyrkisk, farsi, urdu, somali og arabisk. Kampagnestartmøder Landsindsamlingen inviterer til et fælles startmøde flere forskellige steder i landet. Her kan du høre om indsamlingen, møde andre indsamlingsledere, få viden om SAM og RUT og se årets kampagnematerialer. I alle byer holdes kampagnestartmøde kl inkl. middag, efterfulgt af intro til SAM og RUT frem til kl Møderne er for både nye og erfarne indsamlingsledere, assistenter og hjælpere. Tilmelding foregår via SAM. Aalborg 14. januar kl Scandic Aalborg Hadsundvej Aalborg Odense 14. januar kl Scandic Odense Hvidkærvej Odense Aarhus 15. januar kl Scandic Aarhus Vest Rytoften Århus V Roskilde 15. januar kl Scandic Roskilde Ved Ringen Roskilde Vejle 16. januar kl Scandic Jacob Gade, Vejle Flegborg Vejle Vordingborg 21. januar kl Holberggaard Aps Strandgaardsvej Vordingborg Sønderborg 21. januar kl Scandic Sønderborg Ellegårdsvej Sønderborg Esbjerg 22. januar kl Scandic Olympic, Esbjerg Strandbygade Esbjerg Silkeborg 23. januar kl Scandic Silkeborg Udgårdsvej Silkeborg København 29. januar kl Kræftens Bekæmpelse Strandboulevarden København Ø Reklamer TV-spot Forud for landsindsamlingen indrykkes et tv-spot i reklameblokkene på landsdækkende tv med opfordring til at melde sig som indsamler for Kræftens Bekæmpelse. Samtidig gør tv-spottet også opmærksom på indsamlingsdagen. TV-spottet vises på flere kanaler to uger inden indsamlingen. I løbet af marts måned lægger vi en visningsoversigt i SAM. Optælling og åbning af bøtter Optælling af de indsamlede penge skal helst ske på selve indsamlingsdagen og helst i en bank med en mønttæller og hvor pengene kan opbevares.

11 Hvis det er nødvendigt at optælle de indsamlede penge manuelt, skal der altid være mindst to personer, som ikke er fra samme husstand, tilstede. 11 Indsamlingsresultat Så snart du har talt pengene i alle bøtterne, bedes du ringe til landskontoret på tlf med det samlede resultat. Vi sidder klar på indsamlingsdagen indtil kl Vi vil også gerne vide hvor mange indsamlere, der har været hos jer i alt og hvor mange ruter, de har dækket. Alle tal bruges til vores prognoseberegninger, så vi kan melde et forventet samlet indsamlingsresultat ud. Telefontider på landskontoret op til landsindsamlingen Vi sidder klar til at modtage dit opkald på telefon i følgende tidsrum: april: Landskontoret har åbent kl april: Landskontoret har åbent kl april: Landsindsamling. Landskontoret har åbent kl Kontaktpersoner til landskontoret I er velkomne til at kontakte følgende personer, hvis I har brug for hjælp: Bestillinger, registrering, SAM, afregning m.m: Lisbeth Rosenmejer Tlf liro@cancer.dk Gitte Bargholz Heinola Tlf gitteba@cancer.dk Julie Mosbæk Drewsen Tlf jmd@cancer.dk REGION NORDJYLLAND Pia Leth Førby Tlf pialf@cancer.dk REGION MIDTJYLLAND Helle Westergaard Elmholdt Tlf mailto:hellewe@cancer.dk REGION SYDDANMARK Nicholas Bjerremand Caron Tlf ncaron@cancer.dk REGION SJÆLLAND Nina Vesti Tlf ninves@cancer.dk REGION HOVEDSTADEN dog ikke København og Frederiksberg Henriette Lind Kelstrup Tlf helk@cancer.dk KØBENHAVN OG FREDERIKSBERG Annette Rudolph Tlf rudolph@cancer.dk Projektchef Finn Christensen Tlf Mobil: fin@cancer.dk Pressearbejde Lise Bondesen Tlf lisbo@cancer.dk

12 12 Retningslinjer Børn og unge som indsamlere Børn under 13 år må ikke samle ind alene, men må gerne følges med en voksen. Unge mellem 13 og 18 år må gerne samle ind, hvis de går sammen med en, der er 13 år eller derover. Indsamlingstilladelse Vores indsamlingstilladelse giver lov til at lave gade- og husstandsindsamling og til opstilling af indsamlingsbøtter i butikker, banker, kiosker mm. Indsamlingsbøtterne må opstilles en uge før indsamlingen og skal indsamles igen senest en uge efter indsamlingen. Indsamlingstidsrum Kræftens Bekæmpelse har tilladelse til at samle ind i tidsrummet kl den 7. april Det er op til jeres egen organisering, hvornår indsamlingen skal foregå i jeres område inden for dette tidsrum. Indsamling på stationer Der må samles ind foran og på stationer, men ikke i tog og busser. Der ligger overordnede tilladelser i SAM, som indsamlere skal have med på ruten og kunne fremvise, hvis de bliver spurgt. Indsamling på plejehjem og hospice Indsamling på plejehjem må kun ske efter forudgående aftale. Vi samler ikke ind på hospice. Redskaber RUT Planlægning af ruter Alle indsamlere, der møder op på indsamlingsdagen, skal have en rute. Med vores online rutesystem RUT, kan du planlægge ruterne, printe kort og sikre, at alle husstande får besøg i løbet af dagen. Der findes sandsynligvis allerede ruter i RUT fra tidligere kampagneledere. Gennemgå ruterne for at sikre, at de dækker dit område optimalt og ikke overlapper hinanden. RUT findes på adressen: rut.praqma.net. Du kan finde både guide og genvej til RUT i SAM. SAM online værktøj til landsindsamlingen Kræftens Bekæmpelse har udviklet værktøjet SAM, som vi anbefaler, at du bruger når du organiserer landsindsamlingen. I SAM kan du se tilmeldte indsamlere og selv tilmelde indsamlere i dit lokalområde. Herfra kan du skrive mails og sende sms er til dine indsamlere. Det er også i SAM, du bestiller hverve- og indsamlermaterialer. Registrer dig derfor i SAM, så du får adgang til de redskaber, der er udviklet til at lette dit arbejde. SAM findes på denne adresse: sam.cancer.dk Under fanen Guides i SAM finder du en skriftlig vejledning til SAM samt video-vejledninger, der guider dig igennem forskellige emner i SAM og viser, hvordan du skal gøre. Du er altid velkommen til at kontakte landskontoret, hvis du har spørgsmål til brug af SAM. Frivillig.dk Frivillig.dk er et mødested for frivillige i Kræftens Bekæmpelse. Her kan I udveksle erfaringer i diverse diskussionsgrupper om f.eks. samarbejde med pressen, banker og hjælp til SAM og RUT. I kan også dele dokumenter med andre kampagne- og distriktsledere, finde andre frivillige i telefonbogen og meget mere.

13 Indsamling.dk Landsindsamlingens hjemmeside er Her ligger information om indsamlingsdagen, grafik over fordelingen af de indsamlede midler, resultater mv. Det er også her nye indsamlere selv kan taste deres data ind og derved tilmelde sig landsindsamlingen i dit område. Indsamlerne skrives direkte i SAM, og du får som indsamlingsleder en med besked om den nye indsamler. 13 Facebook Der findes en Facebook-gruppe for indsamlingsledere ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Her kan indsamlingsledere udveksle erfaringer, stille spørgsmål og give gode råd. Landskontoret lægger også information op og starter idéudveksling. Gruppen hedder Netværk for indsamlingsledere ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Du skal have/oprette en profil på Facebook og anmode om medlemskab af gruppen. Evaluering Landsindsamlingen justeres, udvikles og forbedres fra år til år. Derfor sender landskontoret umiddelbart efter landsindsamlingen et evalueringsskema til de kampagneledere og indsamlere, der er registreret i SAM. Evalueringsskemaet sendes pr. . Vi beder dig besvare evalueringsskemaet senest 14 dage efter modtagelsen. Det er muligt at få tilsendt en lokal evalueringsrapport, hvor du kan se, hvad dine indsamlere har svaret. Send en mail til landsindsamling@cancer.dk hvis du ønsker en evaluering af dit område. Du er velkommen til selv at lave din egen evaluering, hvis dine indsamlere ikke er registreret i SAM. Denne evaluering er til dit eget brug og skal ikke sendes til landskontoret.

14 14 Tjeklister til indsamlingslederen Du kan bruge nedenstående som en huskeliste til årets indsamling. Forberedelse Meddele landskontoret, hvem der er kampagneleder og eventuelt distriktsleder(e), hvis området er delt op i flere distrikter. Dette kan gøres via SAM. Tilmelde dig selv, distriktsledere og eventuelle hjælpere til et kampagnestartmøde via SAM. Finde sted til udlevering og aflevering af indsamlingsbøtter (evt. den lokale bank). Angive udleverings- og afleveringssted i SAM. Indgå aftale med lokal bank om at holde åbent på indsamlingsdagen og modtage indsamlingsbøtterne til optælling. Bestille hverve- og indsamlingsmateriale i SAM (gerne inden 6. februar 2019). Taste forventet antal indsamlere ind i SAM. Kontakte lokale virksomheder for sponsorering af forplejning på selve indsamlingsdagen, eksempelvis morgenbrød, vand, kage, frugt m.m. Lave ruter til indsamlerne kan gøres ved hjælp af ruteplanlægningsværktøjet RUT. På rutekortet skrives kontaktoplysninger på den lokale indsamlingsleder, samt hvor og hvornår indsamlingsbøtten skal afleveres efter endt indsamling. Evt. notere rutenummer ud for de tilmeldte indsamlere i SAM. Finde hjælpere, der kan give en hånd med det praktiske på selve indsamlingsdagen. Planlægge indsamlingsdagen i overordnede træk. Hverve indsamlere Kontakte sidste års indsamlere/tidligere indsamlere. Sætte hverveplakater op (bestilles inden 6. februar 2019 via SAM). Sende til potentielle indsamlere (kan gøres via SAM). Informere lokale medier om landsindsamlingen Kræftens Bekæmpelse laver skabeloner til pressemeddelelser, som hentes i SAM. Dele hvervemateriale på sociale medier. Kræftens Bekæmpelse laver et kit og lægger i SAM. Lige op til indsamlingsdagen Printe bøttelabels evt. sætte bøttelabels og MobilePay-mærkat på indsamlingsbøtten inden dagen. Printe rutekort. Evt. printe indsamlerlisten fra SAM (hvis du f.eks. vælger at bruge den til at registrere fremmødte indsamlere på). Printe diplomer til de indsamlere, der ønsker det (findes i SAM). Klargøre indsamlermateriale taske, bøtte, husstandsfoldere, girokort, indsamlervejledning, forplejning. Gennemtænke hvordan indsamlerne på den mest smidige måde modtager sit materiale og bliver registreret. På selve indsamlingsdagen Gøre indsamlingsstedet klar. Indsamlermateriale stilles frem. Stille forfriskning og morgenmad/frugt/kage frem til indsamlerne.

15 Registrere fremmødte indsamlere - evt. på indsamlerlisten, udlevere ruter og indsamlermateriale. Tage godt imod og takke indsamlerne, der kommer tilbage. Byd dem evt. på en forfriskning. Uddel diplomer, til dem der ønsker det og giv, hvis muligt, indsamlerne besked om resultatet fra lige netop deres bøtte. Tælle pengene op. Enten afleverer indsamlerne bøtterne direkte i banken, eller indsamlingslederen afleverer dem samlet. Det afhænger af aftalen med banken. Indtelefonere det indsamlede beløb til Kræftens Bekæmpelse på telefon NB! For flere detaljer vedrørende organiseringen på indsamlingsdagen se evt. Tjekliste til udleveringsstederne nedenfor. 15 Efter indsamlingen Tak alle indsamlerne, der var ude at samle ind og giv dem gerne besked om eget indsamlede beløb. Beløbet kan indskrives og brevflettes i mailfunktionen i SAM. Indsæt de indsamlede kontanter i banken på konto Indsend afregningsblanket (findes i SAM). Afregningsblanket sendes til landskontoret snarest efter indsamlingsdagen, dog senest den 7. maj Tjekliste til udleveringsstederne Hver indsamler får udleveret: Indsamlertaske (indsamlerne må beholde tasken efter indsamlingen). En indsamlingsbøtte med udfyldt bøttelabel og lokal MobilePay-mærkat på forsiden. Husstandsfoldere, der svarer til det antal husstande, der er på den enkelte rute. Girokort til husstande, hvor der ikke er nogen hjemme, hvilket gælder ca. halvdelen af husstandene. Rutekort, med angivelse af område, rutenummer, vejnavne, husnumre, antal husstande samt kontaktoplysninger til indsamlingslederen. Eventuelt sponsoreret forplejning til turen (vand, frugt eller lign.) Indsamlervejledning udleveres i hånden på indsamlerne med opfordring til at læse den. Alle indsamlere skal have følgende information: Husstandsfolderen bør gives til ALLE husstande på ruten, som en kvittering til bidragsydere og information om hvad Kræftens Bekæmpelse bruger pengene til. Gør opmærksom på indsamlervejledningen, der giver gode råd til indsamleren. Vær især opmærksom på at nye indsamlere får besked om, hvem der skal have hvilke foldere, hvad man skal sige i døren etc. Hvis der ikke er nogen hjemme, afleveres husstandsfolderen og girokort i postkasse. - Husstandsfolderen skal HELT ind i postkassen. I opgange afleveres husstandsfoldere og girokort i postkasserne nederst i opgangen. - Der må IKKE lægges husstandsfoldere på dørmåtter. Kun husstande der er nævnt på rutekortet skal besøges. Gør opmærksom på, om det er lige, ulige eller alle husnumre, der skal besøges. Fortæl indsamleren hvor og hvornår indsamlingsbøtten senest skal afleveres efter indsamlingen. Indsamlerne registreres Indsamlerne registreres på en indsamlerliste (kan udskrives fra SAM). Alle indsamlere tildeles en rute. Husk der kan være nogen, der er blevet lovet særlige ruter på forhånd. Ikke-tilmeldte indsamlere, som møder op på dagen, skrives på indsamlerlisten med kontaktoplysninger. Navn noteres på bøttelabel. Bed eventuelt om at se billede-id.

16 16 Materialer som skal være synlige på udleveringsstedet Hvis ikke ruterne er fordelt på forhånd, er det en god ide at hænge alle ruterne op, så indsamlerne kan få et overblik over området og selv kan vælge deres rute. Overvej at skelne mellem korte og lange ruter. Sørg for at vise, hvem der er sponsorer på dagen. Hæng evt. et skilt op med Tak til Købmand Jensen for frugt og vand eller lign. Plakater med gode råd til dagen og tak til indsamlerne hænges op. Plakaten, der fortæller om Vis flaget Bord til flag og tuscher. Jeres materialer på dagen Oversigt over alle indsamlere. Bøttelabels til påsætning (kan udfyldes/printes på forhånd). Husk også blanke bøttelabels til ekstra indsamlere på dagen. Lokale MobilePay-mærkater. Ruteoversigt for området. Oversigt over rutedækning i området. Alle vejnavne med angivelse af rutenummer kan printes fra RUT. Ved flere distrikter, angiv hvilket distrikt ruterne tilhører. Eventuelt diplomer til indsamlere (hentes og printes via SAM). Optælling Bøtterne registreres af indsamlingslederen, når indsamlerne kommer tilbage med dem. Bøtternes indhold tælles op. Indsamler navn og/eller rute, samt beløb noteres. Indsamlingslederen registrerer evt. optællingen for hver indsamler. Indsamlerne vil meget gerne have resultatet og takkes for deres indsats. Skriv eventuelt et diplom til indsamlerne (hentes og printes via SAM). Beløbet for hele området indsættes samlet i banken. Pengene indsættes på Danske Bank konto Ved overførslen anføres områdets navn. Skriv f.eks. Skjern, 7. april 2019.

17 Kampagnelederens kalender En oversigt til dig i kortform lige til at hænge op på opslagstavlen eller køleskabet. 17 Oktober/november Tilmeld dig landsindsamlingen (i SAM eller på tlf ). Tilmeld dig kampagnestartmøde (i SAM eller på tlf ). December Evt. julehilsen til dine indsamlere. Januar Kampagnestartmøde. Bestil indsamlings- og hvervemateriale. Februar Aktiver dine distriktsledere i SAM og/eller tilføj nye distriktsledere. Indgå aftale med en bank. Indtast mødetid og -sted i SAM. Tag kontakt til tidligere indsamlere. Find sted for udlevering af indsamlingsmaterialer. Marts Tid til hvervning: Plakater, lokale pressemeddelelser, opfordring på sociale medier. Aftal evt. forplejning til indsamlingsdagen. Evt. opdatere ruter i RUT. Tjek, at du har modtaget de materialer, du har brug for. Tjek, at alle indsamlere er kontaktet og kender mødetid og sted. April Før indsamlingsdagen Klargør indsamlingsmaterialer. Klargør indsamlingssted. Print ruter, bøttelabels og evt. indsamlerlister. Indsamlingsdagen og umiddelbart efter Ring resultatet ind til landskontoret på tlf Overfør ét samlet beløb til Danske Bank, konto mrk. f.eks. Skjern, 7. april Tak dine indsamlere eks. via mail eller sms fra SAM. Indsend afregningsblanket til landsindsamling@cancer.dk.

Kampagnevejledning. Landsindsamling 8. april Kræftens Bekæmpelse

Kampagnevejledning. Landsindsamling 8. april Kræftens Bekæmpelse Kampagnevejledning Landsindsamling 8. april 2018 Kræftens Bekæmpelse 2 Kære kampagneleder! Kræft rammer os alle på et eller andet tidspunkt i vores liv som patienter, som pårørende, som efterladte. Alle,

Læs mere

Kampagnevejledning jeg er ny

Kampagnevejledning jeg er ny Kampagnevejledning jeg er ny Landsindsamling 2. april 2017 Kræftens Bekæmpelse 2 Kære kampagneleder! Kræft rammer os på et eller andet tidspunkt i vores liv som patienter, som pårørende, som efterladte.

Læs mere

Kampagnevejledning - jeg er ny. Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2015. Kræftens Bekæmpelse

Kampagnevejledning - jeg er ny. Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2015. Kræftens Bekæmpelse Kampagnevejledning - jeg er ny Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2015 Kræftens Bekæmpelse 2 Kampagneleder jeg er ny Kræft berører mange af os på et eller andet tidspunkt i vores liv som patienter, som

Læs mere

Kampagnevejledning. Landsindsamling 2. april Kræftens Bekæmpelse

Kampagnevejledning. Landsindsamling 2. april Kræftens Bekæmpelse Kampagnevejledning Landsindsamling 2. april 2017 Kræftens Bekæmpelse 2 Kære kampagneleder! Kræft rammer os på et eller andet tidspunkt i vores liv som patienter, som pårørende, som efterladte. Alle, der

Læs mere

Kampagnevejledning jeg er ny

Kampagnevejledning jeg er ny Kræftens Bekæmpelse www.cancer.dk Kampagnevejledning jeg er ny Landsindsamling 3. april 2016 Kræftens Bekæmpelse 2 Kampagneleder jeg er ny Kræft rammer os på et eller andet tidspunkt i vores liv som patienter,

Læs mere

Kampagnevejledning. Kræftens Bekæmpelse. www.cancer.dk. Landsindsamling 3. april 2016. Kræftens Bekæmpelse

Kampagnevejledning. Kræftens Bekæmpelse. www.cancer.dk. Landsindsamling 3. april 2016. Kræftens Bekæmpelse Kræftens Bekæmpelse www.cancer.dk Kampagnevejledning Landsindsamling 3. april 2016 Kræftens Bekæmpelse 2 Stikordsregister Afregning 4 Bank 4 Bidrag ingen kontanter 4 Bidrag via sms 5 Børn og unge som indsamlere

Læs mere

GUIDE TIL KOORDINATORER

GUIDE TIL KOORDINATORER GUIDE TIL KOORDINATORER Alzheimerforeningens LANDSINDSAMLING 2017 Lørdag d. 23. september Intro Hvad går pengene til? Hvad skal en indsamlingskoordinator? 2 På indsamlingsdagen Briefing Inden I forlader

Læs mere

Bliv indsamlingskoordinator. - hvad indebærer det?

Bliv indsamlingskoordinator. - hvad indebærer det? Bliv indsamlingskoordinator - hvad indebærer det? Hjerteforeningens landsindsamling søndag den 30. april 2017 Indholdsfortegnelse Bliv indsamlingskoordinator Har du spørgsmål? Forberedelse af dagen Hvervning

Læs mere

GUIDE TIL KOORDINATORER

GUIDE TIL KOORDINATORER GUIDE TIL KOORDINATORER Alzheimerforeningens LANDSINDSAMLING 2018 Lørdag den 22. september Introduktion 2 Hvad går pengene til? Hvad skal en indsamlingskoordinator? Tjekliste 3 Generelt om indsamlingen

Læs mere

Vejledning: Sådan bruger du LIS. Hjerteforeningens landsindsamling 2018

Vejledning: Sådan bruger du LIS. Hjerteforeningens landsindsamling 2018 Vejledning: Sådan bruger du LIS Hjerteforeningens landsindsamling 2018 I vejledningen finder du følgende HVAD ER LIS?... 3 HVORDAN LOGGER JEG IND I LIS?... 3 SÅDAN ER LIS OPBYGGET... 3 OVERSIGT OG DATA...

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Vejledning: Sådan bruger du LUD. Hjerteforeningens Landsuddeling 2019

Vejledning: Sådan bruger du LUD. Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Vejledning: Sådan bruger du LUD Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Indhold HVAD ER LUD?... 3 HVORDAN LOGGER JEG IND?... 3 SÅDAN ER LUD OPBYGGET... 4 1. Dine stamdata... 5 1.1 Indsamlingssted... 6 1.2

Læs mere

GUIDE TIL SOGNEINDSAMLING

GUIDE TIL SOGNEINDSAMLING HJÆLP KVINDER I VERDENS FATTIGSTE LANDE GUIDE TIL SOGNEINDSAMLING SØNDAG DEN 8. MARTS 2015 Læs alt, du har brug for at vide som indsamlingsleder før, under og efter sogneindsamlingen. Udover denne håndbog,

Læs mere

søndag den 1. juni Landsindsamling 2014 INDSAMLINGSMANUAL i samarbejde med foreningsdanmark

søndag den 1. juni Landsindsamling 2014 INDSAMLINGSMANUAL i samarbejde med foreningsdanmark INDSAMLINGSMANUAL Landsindsamling 2014 søndag den 1. juni i samarbejde med foreningsdanmark Noah på 5 år fik konstateret type 1- diabetes i 2013. Han skal stikkes op til 12 gange i døgnet dag og nat for

Læs mere

Indsamlingslederens Håndbog til Sogneindsamlingen Søndag den 8. marts 2015

Indsamlingslederens Håndbog til Sogneindsamlingen Søndag den 8. marts 2015 Indsamlingslederens Håndbog til Sogneindsamlingen Søndag den 8. marts 2015 Læs alt, du har brug for at vide som indsamlingsleder før, under og efter sogneindsamlingen. Udover denne håndbog, er det en god

Læs mere

Vejledning: Sådan bruger du. Hjerteforeningens Landsuddeling 2019

Vejledning: Sådan bruger du. Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Vejledning: Sådan bruger du Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Indhold HVAD ER LIS?... 3 HVORDAN LOGGER JEG IND?... 3 SÅDAN ER LIS OPBYGGET... 4 1. Dine stamdata... 5 1.1 Indsamlingssted... 6 1.2 Lokal

Læs mere

GUIDE TIL SIA. SIA din database til sogneindsamlingen DATABASE TIL SOGNEINDSAMLING 2014

GUIDE TIL SIA. SIA din database til sogneindsamlingen DATABASE TIL SOGNEINDSAMLING 2014 DATABASE TIL SOGNEINDSAMLING 04 GUIDE TIL SIA SIA står for SogneIndsamlingsAdministration og er den online database, hvor alle informationer om din indsamling er samlet og registreret. Du logger ind på

Læs mere

Indsamlingsdagen. Landsindsamling 30. april Koordinators vejledning

Indsamlingsdagen. Landsindsamling 30. april Koordinators vejledning Indsamlingsdagen Landsindsamling 30. april 2017 Koordinators vejledning 1 Indhold Materialer... 3 Materialer til én indsamler... 4 Bestilling af materialer... 5 Levering af materialer... 5 Returnering

Læs mere

Så meget har de samlet ind

Så meget har de samlet ind Landsindsamling Så meget har de samlet ind 2015 2014 2013 Egne Lokalforeninger 51% 72% 100% og medlemmer 1.1 mio. 1.33 mio 1.6mio Andre foreninger 49% 38% 0% & skoler 1.1 mio. 0.62 mio 0.0mio I alt 2.2

Læs mere

Velkommen. Endnu engang tak, fordi du vil bruge tid på at hjælpe nogle af verdens fattigste mennesker til at få et bedre liv.

Velkommen. Endnu engang tak, fordi du vil bruge tid på at hjælpe nogle af verdens fattigste mennesker til at få et bedre liv. Velkommen Velkommen som indsamlingsleder til Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling. Sogneindsamlingen afholdes hvert år den første søndag i marts, og vi glæder os til det fremtidige samarbejde. Sogneindsamlingen

Læs mere

RUT-ruteplanlægningsvejledning. Brugervejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling

RUT-ruteplanlægningsvejledning. Brugervejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling RUT-ruteplanlægningsvejledning Brugervejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 1 Indholdsfortegnelse Om RUT... 3 Om denne vejledning... 3 Hjælp... 3 Tilgang til RUT via Firefox... 3 Sådan logger

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Indsamlingsdagen. Landsindsamling 22. april Koordinators vejledning

Indsamlingsdagen. Landsindsamling 22. april Koordinators vejledning Indsamlingsdagen Landsindsamling 22. april 2018 Koordinators vejledning 1 Indhold Materialer... 3 Bestilling af materialer til dagen... 4 Returnering af materialer... 5 Håndtering af indsamlingshjerterne

Læs mere

DANMARK BANKER FOR HJERTET. Landsindsamling. 24. april 2016

DANMARK BANKER FOR HJERTET. Landsindsamling. 24. april 2016 Landsindsamling 24. april 2016 Agenda Landsindsamling - overblik Landsindsamlingen Kampagne Status Indsamlingskoordinatorer og indsamlere Tidsplan og praktik Landsindsamling 24. april 2016 Vi er tredje

Læs mere

Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING. SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk

Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING. SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk Hvorfor samler vi ind? 1 ud af 4 dør af en hjerte-kar-sygdom Tal fra European Heart viser, at hjerte-kar-sygdomme er den mest

Læs mere

Samaritan ruteplanlægning

Samaritan ruteplanlægning Samaritan ruteplanlægning Brugervejledning Folkekirkens Nødhjælp 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Kort om Samaritan 3 Sådan logger du på Samaritan 3 Hjælp 5 Planlægning af ruter 5 Ret tekster 6 Import af ruter

Læs mere

RUT. Brugervejledning. Kræftens Bekæmpelse

RUT. Brugervejledning. Kræftens Bekæmpelse 1 RUT Brugervejledning Kræftens Bekæmpelse 2 Indholdsfortegnelse Kort om RUT... 4 Fordele ved RUT... 4 Her finder du RUT... 5 Sådan logger du på... 5 Her kan du få hjælp... 6 Planlægning af ruter... 6

Læs mere

SIA - SOGNEINDSAMLINGSADMINISTRATION VEJLEDNING TIL BRUG AF SIA. Kært barn har mange navne. Vi har døbt vores SIA SogneIndsamlingsAdministration.

SIA - SOGNEINDSAMLINGSADMINISTRATION VEJLEDNING TIL BRUG AF SIA. Kært barn har mange navne. Vi har døbt vores SIA SogneIndsamlingsAdministration. SIA - SOGNEINDSAMLINGSADMINISTRATION VEJLEDNING TIL BRUG AF SIA Kært barn har mange navne. Vi har døbt vores SIA SogneIndsamlingsAdministration. SIA er dit online-overblik over dit/dine sogn(e), dine indsamlere

Læs mere

Evaluering fra indsamlere, koordinatorer og indsamlingsledere

Evaluering fra indsamlere, koordinatorer og indsamlingsledere Landsindsamling 2018 Evaluering fra indsamlere, koordinatorer og indsamlingsledere Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Evaluering blandt frivillige... 2 Succeskriterier... 2 Hvem involverer sig som frivillige

Læs mere

Vejledning til gruppestarter

Vejledning til gruppestarter Vejledning til gruppestarter Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Tak fordi du har meldt dig som gruppestarter til Hjerteforeningens Landsuddeling 2019. Med din indsats kan dit lokalmiljø føle sig lidt

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk BRUGERMANUAL 8. MARTS 2012 Ruteplanlægning i RUT Røde Korsindsamlingen RødeKors.dk INDHOLD 1 Introduktion til RUT... 3 2 Sådan finder du og logger på RUT... 4 3 Et par tips... 4 4 Planlægning af ruter...

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER. Landsindsamling 10. maj 2015

VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER. Landsindsamling 10. maj 2015 VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER Landsindsamling 10. maj 2015 KÆRE INDSAMLER Tusind tak fordi du har meldt dig som indsamler for SOS Børnebyerne søndag d. 10. maj 2015. Indsamlingen foregår i tidsrummet 10-15.

Læs mere

VEJLEDNING TIL RUTEPLANLÆGNING- KØBENHAVN

VEJLEDNING TIL RUTEPLANLÆGNING- KØBENHAVN VEJLEDNING TIL RUTEPLANLÆGNING- KØBENHAVN Indhold INTRODUKTION... 2 1. LOGGE IND PÅ RUT... 3 2. OVERSIGT OVER RUTER... 4 3. REDIGERING AF RUTER... 5 4. RETTELSE AF TEKSTER PÅ ALLE RUTEKORT... 8 1 INTRODUKTION

Læs mere

Frivillignyt, uge 14, 2016

Frivillignyt, uge 14, 2016 Frivillignyt, uge 14, 2016 Ladywalk MOTION. Som nævnt i Impuls nr. 1 foregår årets Ladywalk den 30. maj kl. 18.30 i byerne Agger, Frederikshavn, Haderslev, København (Amager), Nakskov, Odense, Rønne, Skælskør,

Læs mere

Regnskab for landsdækkende hus- og gadeindsamling

Regnskab for landsdækkende hus- og gadeindsamling KIRKENS KORSHÆR Regnskab for landsdækkende hus- og gadeindsamling 2018 Særskilt regnskab I henhold til 8, stk. 2 i bekendtgørelsen om indsamling m.v. CVR 82883711 Indholdsfortegnelse Indledende oplysninger

Læs mere

Modelfoto: Hedinn Halldorsson/Red Barnet. Hjælp mig med at STOPPE vold mod børn

Modelfoto: Hedinn Halldorsson/Red Barnet. Hjælp mig med at STOPPE vold mod børn Modelfoto: Hedinn Halldorsson/Red Barnet Hjælp mig med at STOPPE vold mod børn Landsindsamling 2013 Aftenens program 18.35 - Velkommen og præsentation af hinanden. 18.45 - Landsindsamling 2012 hvordan

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Potentialet, det praktiske og samarbejdet med BetterNow OM BETTERNOW... 2 FORDELE VED BRUG AF ONLINE EGEN-INDSAMLINGER... 2 POTENTIALET VED

Læs mere

Mødestrukturgruppen har mødtes

Mødestrukturgruppen har mødtes Saml ind ved valget Folkeafstemningen den 3. december nærmer sig med hastige skridt. Flere af jer har samlet ind ved tidligere valg. Nu er chancen der igen. Information om valget er allerede sendt til

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

Materialebestilling og lager

Materialebestilling og lager Materialebestilling og lager Her lærer du: at opdatere din lagerbeholdning at bestille materialer at redigere i din bestilling Bestil senest 18. januar Vi skal have din første bestilling senest den 18.

Læs mere

Vejledning til Hjertestarterdagen Vær med til at vise, hvad vi sammen gør for, at flere overlever hjertestop i Danmark

Vejledning til Hjertestarterdagen Vær med til at vise, hvad vi sammen gør for, at flere overlever hjertestop i Danmark Vejledning til Hjertestarterdagen 2017 Vær med til at vise, hvad vi sammen gør for, at flere overlever hjertestop i Danmark Opdateret maj 2017 Hjertestarterdagen 2017 I år afholdes Hjertestarterdagen i

Læs mere

Telefon: Skype: WhatsApp: Telefon: Skype: WhatsApp:

Telefon:   Skype: WhatsApp: Telefon:   Skype: WhatsApp: Beskrivelser Som ansvarlig for et område/delområde er det bl.a. din opgave og dit ansvar at få detailbeskrevet, hvad opgaven er, hvad der skal udføres, hvem der skal gøre hvad/hvornår, aftale med de frivillige,

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Regionsmøder forår 2012

Regionsmøder forår 2012 Regionsmøder forår 2012 Evaluering af workshops på landsseminar Generelt meget positive tilbagemeldinger. Evalueringerne viste alle, at deltagerne havde fået meget eller noget ud af at deltage på workshop.

Læs mere

Vejledning i kasserapport i Excel Afdelingsbestyrelse

Vejledning i kasserapport i Excel Afdelingsbestyrelse Vejledning i kasserapport i Excel Afdelingsbestyrelse Når I åbner Excel filen får I denne dialog boks op og I skal vælge at åben filen med makroer, så de hjælpeværktøjer vi har lagt ind kommer til at virke.

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 8 Har du glemt dit kodeord?... 10 Sådan redigerer og ser

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Q1 Var du indsamlingsleder eller koordinator?

Q1 Var du indsamlingsleder eller koordinator? Q1 Var du indsamlingsleder eller koordinator? Besvaret: 181 Sprunget over: 0 Indsamlingslede r Koordinator Indsamlingsleder Koordinator 28,73% 52 71,27% 129 I alt 181 1 / 24 Q2 Har du overordnet været

Læs mere

Regnskab for landsdækkende hus- og gadeindsamling

Regnskab for landsdækkende hus- og gadeindsamling KIRKENS KORSHÆR Regnskab for landsdækkende hus- og gadeindsamling 2017 Særskilt regnskab I henhold til 8, stk. 2 i bekendtgørelsen om indsamling m.v. CVR 82883711 Indholdsfortegnelse Indledende oplysninger

Læs mere

INDSAMLING.nu Q U I C K G U I D E. Udviklet og hostet af CashBox. SMS-beskeder er sponsoreret af Text Reactor

INDSAMLING.nu Q U I C K G U I D E. Udviklet og hostet af CashBox. SMS-beskeder er sponsoreret af Text Reactor INDSAMLING.nu Q U I C K G U I D E Udviklet og hostet af CashBox SMS-beskeder er sponsoreret af Text Reactor Tak fordi du valgte at bruge INDSAMLING.nu til at administrere din indsamling. Du har lige logget

Læs mere

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m.

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. - Guide fra BetterNow Juli 2012 - version 1.0 BetterNow Kristen Bernikowsgade 6 1105 Kbh. K www.betternow.dk

Læs mere

Guide. til frivilligværktøjer

Guide. til frivilligværktøjer Værktøjer til frivilligledelse Guide til frivilligværktøjer // Kære frivilligleder Her får du et kit med tre praktiske værktøjer, som du kan bruge sammen med dit lederteam og de engagerede frivillige

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres Åbent hus-arrangement Markedsføringsmaterialer For at sikre at I får så mange deltagere til jeres Åbent

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, ,

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn,  , Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, e-mail, brugernavn eller kode... 3 Opret aktivitet... 4 Grundlæggende

Læs mere

VELKOMMEN SOM OMDELER

VELKOMMEN SOM OMDELER VELKOMMEN SOM OMDELER Denne håndbog hjælper dig godt i gang med dit nye job. Du kan bl.a. læse om de hjælpemidler, vi stiller til rådighed samt om dine ansættelsesforhold. Håndbogen gør dig også klogere

Læs mere

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Baggrund Formål Få børn og andre ud i naturen, Børn er i dag halvt så meget i naturen som deres bedste forældre var, da de var børn (Gallup-undersøgelse 09)

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

Giv Liv tilmeldingssystemet

Giv Liv tilmeldingssystemet Giv Liv tilmeldingssystemet Denne guide beskriver hvorledes Giv Liv tilmeldingssystemet fungerer og hvorledes du anvender systemet. Desuden har vi tilføjet en række forslag til, hvordan du kan kontakte

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015 Informationsmappe til 5. klassernes cykeldag Anden fredag i juni måned arrangerer Gentofte Kommune en cykeldag for 5. Klasserne på alle kommunens skoler. Eleverne skal alle ud på en cykeltur i skolens

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Vejledning til ruteplanlægning - Fyn, Jylland og Sjælland (ikke Københavns Kommune).

Vejledning til ruteplanlægning - Fyn, Jylland og Sjælland (ikke Københavns Kommune). Vejledning til ruteplanlægning - Fyn, Jylland og Sjælland (ikke Københavns Kommune). Indhold INTRODUKTION... 2 1. LOGGE IND PÅ RUT... 3 2. OVERSIGT OVER RUTER... 4 3. OPRETTELSE AF RUTER... 5 4. RUTERESERVATION

Læs mere

Guide. til frivilligværktøjer

Guide. til frivilligværktøjer Værktøj til frivilligledelse Guide til frivilligværktøjer // Kære frivilligledere I får her et kit med tre praktiske værktøjer, som I kan bruge sammen i lederteamet og med de engagerede frivillige i jeres

Læs mere

Gode råd til brug af sociale medier

Gode råd til brug af sociale medier 14. marts 2016 Gode råd til brug af sociale medier Hvorfor er det relevant at have en profil på Facebook eller Instagram? Facebook har lige nu omkring 3.476.000 månedlige brugere i Danmark, mens 1,2 millioner

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Netværkshåndbog for JA

Netværkshåndbog for JA Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer Når netværk under JA afholder et arrangement eller anden aktivitet, kan de

Læs mere

Velkommen som omdeler

Velkommen som omdeler Velkommen som omdeler Denne håndbog hjælper dig godt i gang med dit nye job. Du kan bl.a. læse om de hjælpemidler, vi stiller til rådighed samt om dine ansættelsesforhold. Håndbogen gør dig også klogere

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

guide til sogneindsamling

guide til sogneindsamling søndag den 9. marts 2014 guide til sogneindsamling Denne guide er bygget op, så du kan finde inspiration og vejledning til dine opgaver før, under og efter indsamlingsdagen. Derudover kan du se, hvilke

Læs mere

Indhold: Telefonliste. Kontaktpersoner. Godt at vide: - hvad gik godt? - hvad gik mindre godt? - hvad vil vi anbefale til næste år?

Indhold: Telefonliste. Kontaktpersoner. Godt at vide: - hvad gik godt? - hvad gik mindre godt? - hvad vil vi anbefale til næste år? KOKNA 25 Udvalgsnavn: HANDELSVARE Indhold: Telefonliste Kontaktpersoner Godt at vide: - hvad gik godt? - hvad gik mindre godt? - hvad vil vi anbefale til næste år? Økonomi Tak fordi du laver service Telefonliste

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Faq til frivillige på mil17. her får du svar på ofte stillede spørgsmål

Faq til frivillige på mil17. her får du svar på ofte stillede spørgsmål Faq til frivillige på mil1 her får du svar på ofte stillede spørgsmål SPØRGSMÅL: INDHOLD Hvornår og hvor meget skal jeg arbejde på Musik i Lejet? Hvor gammel skal jeg være for at blive frivillig? Hvornår

Læs mere

Faq til frivillige på mil17. her får du svar på ofte stillede spørgsmål

Faq til frivillige på mil17. her får du svar på ofte stillede spørgsmål Faq til frivillige på mil1 her får du svar på ofte stillede spørgsmål SPØRGSMÅL: INDHOLD Hvornår og hvor meget skal jeg arbejde på Musik i Lejet? Hvor gammel skal jeg være for at blive frivillig? Hvornår

Læs mere

OPGAVE 1 X min LEDER

OPGAVE 1 X min LEDER OPGAVE 1 X min LEDER Marts 2018 1 BLIV INSPIRERET (X min - individuelt) Hvad vil du gerne opnå med arbejdsfællesskab? Inden du påbegynder arbejdet med arbejdsfællesskaber, kan du med fordel lade dig inspirere.

Læs mere

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse [Revideret januar 2019] Indholdsfortegnelse 1. Økonomisk støtte til lokalbestyrelsen... 2 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen...

Læs mere

GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY

GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY HVAD ER DANISH NATIONAL SURFING DAY? Siden 2004 har hele verdens surf community afholdt den årlige begivenhed; International Surfing Day. Dagen er skabt

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

Alt hvad du behøver at vide som indsamlingsleder

Alt hvad du behøver at vide som indsamlingsleder ind samlings håndbog Alt hvad du behøver at vide som indsamlingsleder Sogneindsamling søndag d. 1. marts 2009 1 indsamlingshåndbog 2009 Velkommen Generelt om Sogneindsamlingen Indsamligens hjemmeside Sådan

Læs mere

KIRKENS KORSHÆR. Landsindsamlingsregnskab. København, 17. Marts 2017

KIRKENS KORSHÆR. Landsindsamlingsregnskab. København, 17. Marts 2017 KIRKENS KORSHÆR Landsindsamlingsregnskab 2016 København, 17. Marts 2017 Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning 3 Den Uafhængige revisors erklæring 4 Ledelsesberetning 6 Anvendt regnskabspraksis 7 Resultat

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Sidste nyt om landsindsamling

Sidste nyt om landsindsamling Sidste nyt om landsindsamling Forberedelserne til Hjerteforeningens første landsindsamling søndag den 24. april 2016 er i fuld gang På formandsmødet i Middelfart den 5. september lå hovedvægten på 2 emner:

Læs mere

TIL KONTAKTPERSONEN PRAKTISK GUIDE BLIV RUSTET TIL EN GOD DAG EN DEL AF NOGET STØRRE

TIL KONTAKTPERSONEN PRAKTISK GUIDE BLIV RUSTET TIL EN GOD DAG EN DEL AF NOGET STØRRE TIL KONTAKTPERSONEN PRAKTISK GUIDE BLIV RUSTET TIL EN GOD DAG EN DEL AF NOGET STØRRE PRAKTISK GUIDE BLIV RUSTET TIL EN GOD DAG PRAKTISKE OPGAVER FØR AFVIKLING Denne vejledning er til dig som kontaktperson

Læs mere

Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model

Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model 02-01-2017 Odense Bibliotekerne Kamilla Geisler 0 Indhold 1. Indledning... 2 2. Organisering og fordeling af ansvar i arbejdet med frivillige.... 3 3. Interne

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Medieguide til lokalgrupper

Medieguide til lokalgrupper Medieguide til lokalgrupper Fortællingen om SOS Børnebyerne lever stærkest blandt jer frivillige. På de næste sider finder I tips og tricks til, hvordan I kan få lokalgruppens historier i de lokale medier.

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV HPV Nyhedsbrev #5 Kære alle Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og er kommet godt i gang med efterårssæsonen. Stop HPV-indsatsen har ikke stået stille hen over sommeren. Det nye tilbud til drenge

Læs mere

VELKOMMEN SOM OMDELER

VELKOMMEN SOM OMDELER VELKOMMEN SOM OMDELER Denne håndbog hjælper dig godt i gang med dit nye job. Du kan bl.a. læse om de hjælpemidler, vi stiller til rådighed samt om dine ansættelsesforhold. Håndbogen gør dig også klogere

Læs mere

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Planlægningen af nytårsmarcherne i starten af det nye år er i fuld gang. Mange af jer sender pressemeddelelser ud forud for turene for at tiltrække mange deltagere

Læs mere