Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 29. januar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 29. januar"

Transkript

1 14. februar 2019 Sag.: Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 29. januar 2019 Tid og sted: Tirsdag den 29. januar 2019 kl , Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6, København V. Til stede fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse: Jakob Riis (formand), adm. direktør, Falck A/S Peter Rindebæk, COO, Bladt Industries A/S Betina Hagerup, direktør, KMD A/S Nicolai Hansen, direktør, KMC Amba Dorte Zacho Martinsen, direktør, BM Silo ApS Steen Munk, kreditdirektør/vicedirektør Nykredit A/S Dorte Krak, adm. direktør, Arp-Hansen Hotel Group A/S Claus Jensen, formand, CO-Industri Arne Boelt, borgmester, Hjørring Kommune Peter Rahbæk Juel, borgmester, Odense Kommune Morten Slotved, borgmester, Hørsholm Kommune Stephanie Lose, regionsrådsformand, Region Syddanmark Per Michael Johansen, rektor, Aalborg Universitet Line Nørbæk, erhvervspolitisk direktør, Erhvervsministeriet Afbud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse: Ejner K. Holst, næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Gert Jørgensen, borgmester, Sorø Kommune Peter Sørensen, borgmester, Horsens Kommune Til stede fra Erhvervsministeriet: Rasmus Jarlov, erhvervsminister (kl :30) Katrine Winding, direktør, Erhvervsstyrelsen Niels May Vibholt, underdirektør, Erhvervsstyrelsen Søren Asp Mikkelsen, kontorchef, Erhvervsstyrelsen Andreas Blohm Graversen, kontorchef, Erhvervsministeriet Line Panum, chefkonsulent, Erhvervsstyrelsen

2 2/8 Referat: 1. Velkomst ved erhvervsministeren Erhvervsministeren bød velkommen til årets første møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og kvitterede for, at medlemmerne og formanden havde påtaget sig det vigtige arbejde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med at skabe en efterspørgselsdrevet erhvervsfremmeindsats til gavn for landets virksomheder. Erhvervsministeren skitserede det forudgående reformarbejde og betonede vigtigheden af, at kunderne (virksomhederne) i det nye erhvervsfremmesystem bliver mødt med kvalificerede og relevante tilbud, samt at der bliver skabt vækst og udvikling i hele Danmark. Det er intensionen, at det nye erhvervsfremmesystem bl.a. skal blive mere slagkraftigt og simpelt, når ca. 80 offentlige turismeaktører konsolideres i destinationsselskaber, og når klyngelandskabet konsolideres i nationale styrkepositioner, hvorfra der skal udbydes finansiering til én klynge pr. styrkeposition. Ministeren fremførte herudover den midlertidige strategi for 2019, der er forberedt af erhvervsministeriet for at undgå et unødvendigt ophold ved overgangen til det nye erhvervsfremmesystem. Strategien for 2019 samler de væsentligste prioriteter fra de eksisterende nationale og regionale strategier, og gør det muligt for bestyrelsen at holde farten, mens strategien for 2020 og frem udarbejdes. 2. Velkomst ved formanden Formanden bød velkommen til mødet og orienterede om dagsordenen. Formanden orienterede om, at referatet fra sidste møde var godkendt med enkelte bemærkninger. Dorte Krak, der ikke deltog i sidste møde, fik herefter mulighed for kort at præsentere sig selv og fortælle om hendes forventninger til bestyrelsesarbejdet. 3. Udmøntning af erhvervsfremmemidler 3.1 Udmøntningsplan 2019 (til beslutning) Bilag 3.1.1: Cover Bilag 3.1.2: Opmærksomhedspunkter for udmøntning Bilag 3.1.3: Introduktion til EU's strukturfonde og prioriteter under programmerne Sekretariatet gennemgik de fire overordnede principper for tilrettelæggelse og udmøntning af midler til decentral erhvervsfremme, der fremgår af den midlertidige strategi for decentral erhvervsfremme i 2019.

3 3/8 Principperne er som følger: - Sætte virksomhederne i centrum - Skabe sammenhæng på tværs - Løfte produktiviteten og skabe gode muligheder for alle - Gør det brugervenligt og overskueligt På baggrund af drøftelserne på sidste bestyrelsesmøde blev det besluttet at supplere de fire principper med et femte princip om, at indsatserne også skal tilrettelægges digitalt og datadrevet. Dette betyder i praksis, dels at bl.a. prioritering og fokus i erhvervsfremmeindsatsen så vidt muligt skal ske med udgangspunkt i data om bl.a. virksomhedernes behov. Dels at indsatserne skal tilrettelægges med blik for værdien af digitalisering, eksempelvis ved at ansøgere mødes om et krav om at deres virksomhederne kan tilgå tilgængelighed via den kommende digitale erhvervsfremmeplatform, anvendelse af digitale værktøjer i indsatsen mv. Der var enighed om, at sekretariatet frem mod næste møde skal udarbejde en udmøntningsplan for 2019, hvor der tages stilling til den samlede udmøntning af midler, herunder decentrale erhvervsfremmemidler og midler fra EU s strukturfonde. Sekretariatet er opmærksom på variationen i den hidtidige udmøntningspraksis på tværs af regioner, og vil arbejde på løsningsforslag, der vil blive forelagt bestyrelsen. Herudover blev bestyrelsen mere indgående indført i en række centrale opmærksomhedspunkter i forbindelse med udmøntning af midler: - Midlernes geografiske og sektormæssige fokus og rækkevidde - Projekternes størrelse og varighed - Den hidtidige variation i udmøntningspraksis på tværs af regioner - Forskellige instrumenter til udmøntning af midler - Bestyrelsens ønskede involvering i udmøntningstrinnene. Bestyrelsen udtrykte bl.a. ønske om en klar struktur for monitorering og opfølgning på igangsatte erhvervsfremmeprojekter, samt løbende oversigt over prioritering og forbrug af decentrale erhvervsfremmemidler og midler fra EU's strukturfonde. Bestyrelsen udtrykte ligeledes ønske om et moderat detaljeringsniveau i fremstillingen af bl.a. udmøntningsforslag, herunder at konkrete udmøntningskriterier klart skal fremgå ved igangsættelse af udmøntningsrunde. Der var i den forbindelse enighed om, at temabeskrivelsen vedrørende digitalisering (bilag 3.2.2) skulle konkretiseres nærmere fsva. bl.a. målgruppe, udmøntningskriterier mv. frem mod bestyrelsens næste møde ultimo marts. Bestyrelsen fremhævede, at udmøntningsplanen også skal berøre det grænseoverskridende samarbejde og indsatser i forhold til yderområder.

4 4/8 3.2 Udmøntning af erhvervsfremmemidler (til beslutning) Bilag 3.2.1: Cover Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering Bilag 3.2.3: Indsats vedr. klyngekonsolidering mv. Bilag 3.2.4: Indsats vedr. SMV er og Brexit Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje Bilag 3.2.6: 6 strukturfondsprojekter på Bornholm Bilag 3.2.7: Evaluering Bilag 3.2.8: Centrale erfaringer fra den fælles evalueringsindsats notat udarbejdet af COWI Sekretariatet fremlagde forslaget til en indsats vedr. digitalisering (bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering). Indsatsen skal fremme den digitale omstilling og implementering i SMV er og bidrage til at gøre virksomhederne mere innovative, konkurrencedygtige og i stand til at udvikle nye forretningsmodeller. Det foreslås, at der afsættes op til 50 mio. kr. til initiativet, og at projektperioden er op til 3 år. Midlerne skal udmøntes som et landsdækkende initiativ, der skal adressere variation i virksomhedernes behov på tværs af landet. Indstillingen blev tiltrådt med en bemærkning om, at bestyrelsen på sit møde den 26. marts skal forelægges et forslag til den konkrete ansøgningsrunde, som kan offentliggøres efterfølgende. Sekretariatet fremlagde forslaget til en indsats vedr. klyngekonsolidering (bilag 3.2.3: Indsats vedr. klyngekonsolidering mv.). Indsatsen skal videreudvikling en supportfunktion for klynger og netværk i Danmark, der kan bidrage til at konsolidere og professionalisere klynger og innovationsnetværk i hele landet. Supportfunktionen sendes i EU-udbud sammen med Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte (SIU) i perioden medio 2019 til medio Det foreslås, at indsatsen støttes med 4 mio. kr., dvs. 2 mio. kr. årligt. Midlerne afsættes under forudsætning af, at SIU minimum yder et tilsvarende beløb. Indstillingen blev tiltrådt med en bemærkning om, at det skal indskrives i udbudsmaterialet, at operatøren skal understøtte de styrkepositioner, som udpeges af bestyrelsen. Sekretariatet fremlagde forslaget til en indsats vedr. SMV er og Brexit (bilag 3.2.4: Indsats vedr. SMV er og Brexit). Indsatsen skal understøtte små og mellemstore virksomheders afklaring og håndtering af konsekvenserne ved Brexit, så flest mulige jobs bibeholdes i hele landet. Virksomhedernes udfordringer ved Brexit vil være forskellig og afhænge af den enkelte virksomheds forretning og eksponering mod det britiske marked. Det foreslås, at der afsættes 10 mio. kr. til en landsdækkende indsats, der skal tage højde for virksomhedernes forskellighed Indstillingen blev tiltrådt med en bemærkning om, at sekretariatet hurtigt skal konkretisere initiativet pga. initiativets aktualitet. Initiativet skal koordineres med andre relevante indsatser og aktører, herunder Udenrigsministeriet (The Trade Council).

5 5/8 Sekretariatet fremlagde forslaget til en indsats turisme (bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepuljer). Det foreslås, at turismemidlerne udmøntes i to særskilte puljer i Dels den lovbestemte destinationsudviklingspulje på 40 mio. kr., forbeholdt destinationsselskaber, og dels en pulje for lokal og tværgående turismeudvikling på 10 mio. kr., tiltænkt en bredere ansøgerkreds og projekter inden for lokal og tværgående turismeudvikling, herunder bl.a. destinationsudvikling i ø-kommuner. Indstillingen blev tiltrådt med en bemærkning om, at der kun kan ydes støtte til international markedsføring. Dertil blev det bemærket, at turismeaktører, udover disse midler, også kan ansøge om erhvervsfremmemidler og deltage i erhvervsfremmeaktiviteter der ikke er øremærkede til turisme. Sekretariatet fremlagde forslaget vedr. finansiering af en række eksisterende erhvervsfremmeprojekter på Bornholm (bilag 3.2.6: Strukturfondsprojekter på Bornholm). Som led i overgangen til det nye erhvervsfremmesystem er Bornholms Regionskommune (BRK) kommet i en situation, hvor der ikke er økonomisk dækning til de finansieringstilsagn, der er givet til 6 igangværende strukturprojekter. Problemet er opstået som følge af den særlige situation, at BRK som regionskommune har kunnet anvende kommunal budgetteringspraksis, hvor finansieringen erhvervsudviklingsprojekter fordeles over hele projektperioden (i de øvrige regioner har den fulde finansiering været afsat i det år, tilsagnene er givet i). Ved overførsel af projekterne til Erhvervsstyrelsen (som led i overgangen til det nye erhvervsfremmesystem), er der derfor opstået et finansieringsbehov på i alt kr. i årene 2019 og 2020 for strukturfondsprojekterne. BRK har derfor anmodet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse om en 50/50 løsning til finansieringen af de igangværende projekter frem til 2020, dvs kr. Indstillingen blev tiltrådt. Sekretariatet fremlagde forslaget vedr. finansiering af projektevalueringer (bilag 3.2.7: Finansiering af projektevalueringer). Erhvervsstyrelsen og regionerne besluttede i 2014, at alle strukturfondsprojekter (Regionalfonden og Socialfonden) over 2 mio. kr. samt udvalgte større projekter finansieret med regionale erhvervsudviklingsmidler skulle evalueres af én og samme eksterne evaluator. Efter udbud blev COWI A/S valgt som evaluator. Aftalen med COWI løber indtil udgangen af Evalueringsplanen for strukturfondsprojekterne er godkendt af overvågningsudvalget og EU-Kommissionen. Det foreslås, at evalueringsplanen videreføres. Evalueringerne finansieres 50/50 mellem EUkommissionen og tilsagnsgiver. Udgiften til evalueringsplanen forventes at være op til 10,4 mio.kr. frem til Indstillingen blev tiltrådt.

6 6/8 4. Præsentation af den digitale erhvervsfremmeplatform (til orientering) Bilag 4.1 Cover Bilag 4.2 Baggrundsbilag vedr. den digitale platform Punktet udgik som følge af begrænset tid. 5. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi fra 2020 og frem, herunder ramme og proces (til beslutning) Bilag 5.1: Cover Bilag 5.2.1: Notat med procesplan og beskrivelse af planens bestanddele samt samlet budget for strategiprocessens elementer Bilag 5.2.2: Forslag til procesplan Bilag 5.3: Notat om rammerne for strategien Erhvervsministeriet gennemgik de overordnede linjer i erhvervs- og vækstpolitikken i Danmark samt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses kommende strategis indplacering heri. Herefter gennemgik sekretariatet kort de lovbestemte formål for strategien. Bestyrelsen drøftede mulige strategiske prioriteter og indsatsområder i strategien, og blev enige om at tage udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og potentialer, men samtidigt have øje for nye megatrends og teknologier, som på sigt kan skabe vækst og udvikling i Danmark. Der var enighed om, at FN s verdensmål er væsentlige at iagttage, men at det skal overvejes nærmere, hvordan de kommer til at fremgå i strategien. Herudover blev følgende indsatsområder drøftet: - Digitalisering og automatisering - Kvalificeret arbejdskraft - Innovation og teknologi - Iværksætteri - Globalisering/internationalisering - Inklusiv vækst og social inklusion - Cirkulær økonomi og grøn omstilling Bestyrelsen var enige om, at strategien skal omfavne kriterierne i strukturfondene og have øje for, at gode erhvervsfremmeprojekter kan berøre flere forskellige indsatsområder på én gang. Herudover var der enighed om, at det strategien skal omfatte bestyrelsens opgave med at igangsætte og finansiere grænseoverskridende og internationale aktiviteter. Bestyrelsen var enige i, at bidraget fra Erhvervshusenes bestyrelser er et væsentligt indspil i strategiprocessen, og at processen skal tilrettelægges med respekt for de erhvervshuse, der endnu ikke er fuldt etablerede. Erhvervshusenes bestyrelsesformænd inviteres til at give mundtlige bidrag i forhold til udfordringer og muligheder i deres geografi til næste møde den 26. marts, hvorefter de skriftlige input kan indsendes. Sekretariatet vil hurtigst muligt melde procesplanen ud til erhvervshusenes

7 7/8 bestyrelser. Bestyrelsen var enige om, at der i strategiprocessen skal sikres rum til inddragelse af KommuneKontaktRådene. Den foreslåede procesplan for udarbejdelse af strategien for 2020 og frem blev godkendt med ovenstående bemærkninger. Bestyrelsen godkendte budgettet for data- og analyseunderstøttelse af strategiprocessen, og udgifterne forbundet med facilitering af strategiprocessen. Bestyrelsen godkendte et budget på 2 mio.kr. Bestyrelsen ønsker løbende at blive orienteret om de data og analyser, som kommer til at understøtte strategiprocessen. Det blev fremhævet, at data skal inkludere internationale megatrends og tendenser, omverdenens syn på danske styrkepositioner, samt drage nytte af allerede eksisterende analyser. 6. Fastlæggelse af forretningsordenen (lukket) 7. Opsamling og proces mod næste møde Bilag 7.1: Cover Bilag 7.2: Notat om møderække i 2019 og 2020 Bestyrelsen besluttede, at dagsordenerne for bestyrelsesmøderne offentliggøres på bestyrelsens hjemmeside 10 dage forud for bestyrelsesmøderne, hvilket er samtidigt med, at bestyrelsesmedlemmerne modtager det samlede bestyrelsesmødemateriale. Bestyrelsen var enige om, at referater og materialer fra bestyrelsesmøderne offentliggøres efter bestyrelsesmøderne, når referatet er godkendt. Desuden var der enighed om, at sekretariatet kommer med et forslag til, om der eventuelt skal være lukkede dagsordenspunkter, men at beslutningen i sidste ende påhviler bestyrelsen. Bestyrelsen ønsker principielt så stor åbenhed som muligt. Dagsordenspunkter med fortrolige oplysninger vil i sagens natur være lukkede. Bestyrelsen ville evaluere modellen efter en periode. Bestyrelsen blev orienteret om, at der efter bestyrelsesmødet ville blive udsendt en pressemeddelelse. Bestyrelsen var enige om, at pressemeddelelsen skulle adressere de fire indsatser, som bestyrelsen på dagens møde havde besluttet at udmønte midler til (indsats vedrørende digitalisering, indsats vedrørende klyngekonsolidering mv., indsats vedrørende SMVér og Brexit og udmøntning af turismepulje). Bestyrelsen blev orienteret om, at møderækken for 2019 er besluttet (bilag 7.2), og at der er udsendt kalenderinvitationer til møderækken i Møderækken besluttes efter den 7. februar, hvis der er tilslutning til den. Formanden orienterede om, at sekretariatet gerne modtager medlemmernes bemærkninger til bestyrelsesmødematerialet forud for

8 8/8 bestyrelsesmøderne, hvis medlemmerne er forhindrede i at deltage, men at bemærkninger ikke rundsendes til bestyrelsens medlemmer inden mødet. Næste bestyrelsesmøde afholdes den 26. marts på Comwell Hvide Hus i Aalborg.

Referat fra bestyrelsesmøde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 20. december 2018

Referat fra bestyrelsesmøde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 20. december 2018 18. januar 2019 Sagsnr.: 2018-15082 Referat fra bestyrelsesmøde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 20. december 2018 Tid og sted: Torsdag den 20. december 2018 kl. 10-16, Vejlsøhus kursus- og konferencecenter,

Læs mere

Nyt erhvervsfremmesystem Hvem gør hvad?

Nyt erhvervsfremmesystem Hvem gør hvad? Nyt erhvervsfremmesystem Hvem gør hvad? Liselotte Stokholm, Direktør for Erhvervshus Hovedstaden Anders Mørk Hansen, Formand for embedsmandsudvalget vedr. Vækst, Uddannelse og Beskæftigelse ARBEJDSDELING

Læs mere

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport.

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport. 22. januar 19 Sag 18-613 Bilag 3.1.2: Opmærksomhedspunkter for udmøntning Dette notat præsenterer en række centrale elementer i udmøntningen af decentrale erhvervsfremmemidler og strukturfondsmidler i

Læs mere

Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 13. maj 2019

Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 13. maj 2019 3. juni 2019 Sag 2018-17919 Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 13. maj 2019 Tid og sted: Mandag den 13. maj 2019 kl. 12-18, Erhvervshus Fyn, Forskerparken 10, 5230 Odense M. Til stede

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 26. marts 2019

Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 26. marts 2019 12. april 2019 Sag 2018-17917 Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 26. marts 2019 Tid og sted: Tirsdag den 26. marts 2019 kl. 12-18, Comwell Hvide Hus Aalborg, Vesterbro 2, Aalborg.

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 13. maj 2019 Sag 2019-4785 Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Annoncering af Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser Resume Danmark Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet

Læs mere

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg 1. Indledning På bestyrelsesmødet i november 2019 vil bestyrelsen blive

Læs mere

Program for strategikonference den 21. august 2019

Program for strategikonference den 21. august 2019 Program for strategikonference den 21. august 2019 Tid: 21. august 2019 kl. 10.00-15.30 (ankomstregistrering kl. 9.30-10.00) Sted: Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 9, 5000 Odense C 9.30-10.00 Ankomstregistrering

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Agenda 1 Nyt erhvervsfremmesystem, forenklet og efterspørgselsdrevet 2 Status for dannelsen af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse 3 Status

Læs mere

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019 13. september 219 Sag 218-17922 Bilag 3.1.4: Projektportefølje Som input og baggrund for bestyrelsens første drøftelse om udmøntninger efter 219 beskriver nærværende notat kort nogle vigtige fakta om den

Læs mere

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post 14. december 2018 Sag 2018-15082 Niechr/Hannag Bilag 6.2: Overblik over aktive erhvervsfremmeprojekter som overtages fra regionerne d. 1. januar 2019 (figur 1 og figur 5 samt tilhørende tekst under figur

Læs mere

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem Anders Mørk Hansen, Formand for embedsmandsudvalget vedr. Vækst, Uddannelse og Beskæftigelse Liselotte Stokholm, Direktør for Væksthus Hovedstaden Nyt erhvervsfremmesystem

Læs mere

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET 2 NEDSLAG Overflyvning af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.3.2: Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Udfordring Den nuværende højkonjunktur og mangel på højtkvalificeret arbejdskraft i Danmark

Læs mere

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje 22. januar 2019 Sag 2018-15613 Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der er øremærket 50 mio. kr. årligt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsens

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 28-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og

Læs mere

1. Velkomst v/ Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Vækstforum Hovedstaden

1. Velkomst v/ Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Vækstforum Hovedstaden Vækstforum Hovedstaden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød T +45 3866 5000 E vaekstforum@regionh.dk W regionh.dk/vaekstforum/menu/ Referat fra Vækstforums møde den 15. august 2014 kl. 9.00-12.00 Mødested:

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder

Bilag : Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.2.2: Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder Udfordring Mange virksomheder har ikke et strategisk fokus på kompetenceudvikling og efteruddannelse,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen 4. juli 2014 Bestyrelsesmøde 2-2014 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Torsdag den 26. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen,

Læs mere

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene Jes Lerche Ratzer, chefkonsulent jelr@di.dk, 3377 4518 AUGUST 2019 Virksomhederne søger forskellig vejledning fra erhvervshusene Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene afhængig

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling

Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling Som grundlag for bestyrelsens beslutning om henholdsvis tilsagn og afslag på de indkomne ansøgninger foretager sekretariatet

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19. Region Midtjylland Regional Udvikling 19. maj 2017 /JETSAL Referat til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat 1 2 Indstillinger

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er

Bilag : Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.4.2: Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner SmuSmukt Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner Regionalfondens prioritet 1. a Innovationssamarbejder 1. Baggrund

Læs mere

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Er vi på rette vej BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Hvad har vi lært og hvordan bruger vi den læring?

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Rådgivning og vejledning af nye iværksættere 1. Baggrund I Danmark er antallet af nyetablerede

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. rådgivning af iværksættere

Bilag : Indsats vedr. rådgivning af iværksættere 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.1: Indsats vedr. rådgivning af iværksættere ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Udfordring I Danmark er antallet af nyetablerede virksomheder i forhold

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

Er fokus på grøn omstilling og arbejdet med verdensmålene tydeligt nok i indledning og på tværs af strategien?

Er fokus på grøn omstilling og arbejdet med verdensmålene tydeligt nok i indledning og på tværs af strategien? 13. september 2019 Sag: 2018-17922 ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Bilag 2.2.2: Diskussionsoplæg Sekretariatet har udarbejdet et samlet udkast til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses (DEB)

Læs mere

Til bestyrelsen for Væksthus Hovedstadsregionen Fruebjergvej København Ø Tlf.:

Til bestyrelsen for Væksthus Hovedstadsregionen Fruebjergvej København Ø Tlf.: Til bestyrelsen for Væksthus Hovedstadsregionen Fruebjergvej 3 2100 København Ø Tlf.: +45 3010 8080 Referat 4-2018 Tid: Onsdag d. 29 august kl. 10-13 29. november 2018 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Referat fra møde mellem de sønderjyske kommune og Region

Referat fra møde mellem de sønderjyske kommune og Region Referat fra møde mellem de sønderjyske kommune og Region Syddanmark Tidspunkt: 04. februar 2019 kl. 12.30-14.00 Sted: Fuglsangscenteret, mødelokale 2c, Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Deltagere: Fra

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

KL høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme

KL høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme Erhvervsstyrelsen Steen Frederiksen (stefre@erst.dk) Daniel Lauest Vistisen (danvis@erst.dk) KL høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme Erhvervsstyrelsen har den 2. juli 2018,

Læs mere

Der var afbud fra Nils Borring og Lone Børlum. Lise Berg Kildemark deltog via Skype. Referent var direktør Erik Krarup.

Der var afbud fra Nils Borring og Lone Børlum. Lise Berg Kildemark deltog via Skype. Referent var direktør Erik Krarup. Referat af bestyrelsesmøde i Erhvervshus Midtjylland 14. marts 2019 kl. 14.00 17.00 hos Erhvervshus Midtjylland, INCUBA, Bygning II, Etage 4, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. Der var afbud fra Nils Borring og

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl Referat BMF 03. juli 2018 kl. 12.30 14.30 Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf.nr. 30 66 16 28 Dagsorden 1. Generalforsamlingen

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Specialiseret rådgivning og støtte til vækstiværksættere 1. Baggrund I Danmark er antallet

Læs mere

K K R N O R D J Y L L A N D

K K R N O R D J Y L L A N D D AG SORDEN 2019 K K R N O R D J Y L L A N D Dato: 06-09-2019 10:00 Sted: Hotel Scandic, Hadsundvej 200, Aalborg Øst. Der er ikke gruppemøder før KKR-mødet. KKR-møde kl. 10.00-12.30 med efterfølgende frokost.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast.

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl. 13.00-16.00 hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast. Der var afbud fra Margrete Bak. Referent var direktør Erik Krarup.

Læs mere

Rammer for handlingsplanen

Rammer for handlingsplanen Strategisk fokus for samarbejder Rammer for handlingsplanen Der er fire filtre, som alle skal være opfyldt for at et samarbejde kan udvikles. Hvis dette er opfyldt, kan et samarbejde påbegyndes, og her

Læs mere

Dagsordenspunkt til Vækstforum -tillægsbevilling. Forretningsområde: Særlig indsats for fastholdelse af produktion gennem automatisering

Dagsordenspunkt til Vækstforum -tillægsbevilling. Forretningsområde: Særlig indsats for fastholdelse af produktion gennem automatisering Dagsordenspunkt til Vækstforum -tillægsbevilling Forretningsområde: Særlig indsats for fastholdelse af produktion gennem automatisering Sekretariatsgruppen har foretaget en vurdering og kategorisering

Læs mere

Økonomiopfølgning pr. 1. marts 2012

Økonomiopfølgning pr. 1. marts 2012 Økonomiopfølgning pr. 1. marts 2012 1 Denne økonomiopfølgning er en del af den samlede opfølgning på Vækstforums handlingsplan og de otte indsatsområder pr. 1. marts 2012. Rapporten ledsager statusrapporten

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT Møde i Dialogforum d. 28. april 2016 kl.12.30-15.30 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Slotsholmsgade, 1216 København K 1 OPSUMMERING Formand Dan Boyter bød velkommen

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Referat af det 35. møde i Danmarks Vækstråd den 11. maj 2017

Referat af det 35. møde i Danmarks Vækstråd den 11. maj 2017 Referat af det 35. møde i Danmarks Vækstråd den 11. maj 2017 Til stede fra Danmarks Vækstråd: Formand for Danmarks Vækstråd, Lars Nørby Johansen Formand for Syddansk Vækstforum, Stephanie Lose, Region

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4527 Projektnavn Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Læs mere

Bilag : Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit

Bilag : Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit 17. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.2.2: Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit Udfordring Små og mellemstore virksomheder, der har en betydelig samhandel med Storbritannien,

Læs mere

Oktober Fra virvar til vækst. Fremtidens erhvervsfremmesystem

Oktober Fra virvar til vækst. Fremtidens erhvervsfremmesystem Oktober 2017 Fra virvar til vækst Fremtidens erhvervsfremmesystem Indhold: Erhvervsfremmesystemet i dag Uigennemskueligt, uklart og udbudsstyret De mange lag Et virvar Dansk Erhvervs forslag til et fremtidigt

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.2: Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft Udfordring Mange virksomheder er etableret af en ejer, der har en praktisk tilgang til at løse helt konkrete opgaver/projekter

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Forslag til model for kommunalt ejerskab i det nye erhvervsfremmesystem i Hovedstaden

Forslag til model for kommunalt ejerskab i det nye erhvervsfremmesystem i Hovedstaden Forslag til model for kommunalt ejerskab i det nye erhvervsfremmesystem i Hovedstaden Sagsfremstilling Med det nye erhvervsfremmesystem bliver det politiske ansvar for erhvervsudvikling entydigt forankret

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner N O T A T De regionale vækstforuminvesteringer 2014 - hovedkonklusioner 1. Regionale investeringer i erhvervsudvikling for over 1,3 mia. kroner Regionerne og de regionale vækstfora har i 2014 været med

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 26. juni 2018 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 26. juni 2018 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 28. september 2018 kl. 9.00 11.00 hos Væksthus Midtjylland, INNOVATORIUM, Birk Centerpark 40, 7400 Herning. Referent var direktør Erik Krarup. Punkt 1:

Læs mere

Udmøntningsplan for Udkast

Udmøntningsplan for Udkast Udmøntningsplan for 2019 Udkast 2/25 En sammenhængende decentral erhvervsfremmeindsats Et velfungerende erhvervsfremmesystem er et vigtigt grundlag for et stærkt erhvervsliv og sammenhængskraft på tværs

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Fremtidige indsatser målrettet industrien Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Regeringens vækstpakke 2014 Danmark helt ud af krisen Eksempler på initiativer: Vækstprogram for små og mellemstore

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet).

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet). Referat 30. juni 2016 DDB sekretariatet Fællesmøde med Koordinationsgruppen og Styregruppen Møde den 15. juni 2016, kl. 11.30-14.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund),

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Nykøbing M Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, beslutter vedr. strukturfonde og regionale udviklingsmidler (Erhvervsstyrelsen sekretariatsbetjener)

Nykøbing M Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, beslutter vedr. strukturfonde og regionale udviklingsmidler (Erhvervsstyrelsen sekretariatsbetjener) REGIONAL UDVIKLING 2.0 OMSTRUKTURERING AF REGIONAL UDVIKLING Forenkling af erhvervsfremmesystemet: Antallet af politisk ansvarlige niveauer på erhvervsfremmeområdet reduceres fra tre til to Staten + kommuner

Læs mere

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune 1. Baggrund Hensigtserklæringen indeholder Ringkøbing-Skjern Kommunes og Varde Kommunes fælles

Læs mere

Budget 2019 Regional Udvikling

Budget 2019 Regional Udvikling Afdeling: Regional Udvikling/Økonomi Journal nr.: Dato: 08. august 2018 Budget 2019 Regional Udvikling Sidepapir til brug for 1. behandlingen, august 2018 1. Indledning Regional Udvikling omfatter i henhold

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Referat 7. august 2015 Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Tirsdag den 23. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Deltagere:

Læs mere

Referat af det 26. møde i Danmarks Vækstråd den 12. september 2013

Referat af det 26. møde i Danmarks Vækstråd den 12. september 2013 Referat af det 26. møde i Danmarks Vækstråd den 12. september 2013 Til stede fra Danmarks Vækstråd: Formand Lars Nørby Johansen Vækstforumformand Bent Hansen Vækstforumformand Ulla Astman Vækstforumformand

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

Sagen vedrører Forslag til to indsatser inden for det tværgående indsatsområde kvalificeret arbejdskraft.

Sagen vedrører Forslag til to indsatser inden for det tværgående indsatsområde kvalificeret arbejdskraft. 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.2.2: Indsats vedr. kvalificeret arbejdskraft Sagen vedrører Forslag til to indsatser inden for det tværgående indsatsområde kvalificeret arbejdskraft. 1) En indsats,

Læs mere

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark 25. august 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Morten Lemvigh Region Nordjylland Per Toppenberg Region Nordjylland Jørgen Basballe

Læs mere

Kort om effekter af. vækstforum investeringer

Kort om effekter af. vækstforum investeringer Kort om effekter af vækstforum investeringer 2011-2015 11 22 Den regionale vækstindsats leverer resultater Regionerne investerer i vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det giver positive resultater.

Læs mere

MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET

MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET Den 13. november 2012 MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET SAG NR. 1 BEVILLING AF ERHVERVSFREMMEMIDLER TIL ERHVERVSPROJEKTER ADMINISTRATIONENS INDSTILLING 1. at regionsrådet efter indstilling fra Vækstforum bevilger

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Juni 2015 Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Baggrund Syddansk Vækstforum har udarbejdet udkast til de erhvervs- og

Læs mere

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme Til Erhvervs- og Vækstministeriet ces@evm.dk OM2@evm.dk 15-08-2013 Sag nr. 14/2419 Dokumentnr. 41422/14 Forslag til lov om dansk turisme Tak for det fremsendte udkast til lov om dansk turisme, som skal

Læs mere

Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering

Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering 22. januar 2019 Sag 2018-15613 Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte midler til at fremme digital omstilling i SMV er, herunder fokus

Læs mere

Om erhvervsfremme set fra en national vinkel

Om erhvervsfremme set fra en national vinkel Om erhvervsfremme set fra en national vinkel Udkast MEA kursus 2017 Set af: Preben Gregersen Regionalchef Tilgange til regional/lokal vækst Stedbaseret tilgang Baseret på de regionale/lokale Muligheder

Læs mere

Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser

Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til EU-socialfondsmidler Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser 1. Baggrund Adgang til kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger

Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger Som aftalt på bestyrelsesmøde den 13. maj 2019 forelægges bestyrelsen en liste over indkomne uopfordrede ansøgninger.

Læs mere

Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014

Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014 Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014 Til stede fra Danmarks Vækstråd: Formand Lars Nørby Johansen Vækstforumformand Bent Hansen, Region Midtjylland Vækstforumformand Ulla Astman,

Læs mere

Vedrørende dagsordenens pkt. 6. Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden

Vedrørende dagsordenens pkt. 6. Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden 20. april 2006 Vedrørende dagsordenens pkt. 6 /lnj-ebst Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden 2006-2013. Pr. 1. januar 2007 får de regionale vækstfora ansvaret for at

Læs mere

Referat af det 32. møde i Danmarks Vækstråd den 2. marts 2016

Referat af det 32. møde i Danmarks Vækstråd den 2. marts 2016 Referat af det 32. møde i Danmarks Vækstråd den 2. marts 2016 Marts 2016 SEKRETARIATET FOR Til stede fra Danmarks Vækstråd: Formand Lars Nørby Johansen Vækstforumformand Bent Hansen, Region Midtjylland

Læs mere

Inklusion af unge via uddannelse til erhvervsparathed Tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Inklusion af unge via uddannelse til erhvervsparathed Tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Inklusion af unge via uddannelse til erhvervsparathed Tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Informationsmøder 1. og 2. juli samt 15. august 2019 Agenda 1 Ny erhvervsfremme, ny erhvervsfremmebestyrelse,

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Fordeling af globaliseringsreserven til innovation og iværksætteri mv.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016.

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 25. november 2016, kl. 13.00-15.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Morten Lautrup Larsen

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4448 tidligere 14/22132 Projektnavn Innovationsnetværket Smart Energy (Inno-SE)

Læs mere