Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2018"

Transkript

1 Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2018 Det har været et meget spændende og travlt år i Ringe Fjernvarmeselskabs bestyrelse. Pga. beslutningen om at bygge et solvarmeanlæg, har vi holdt en del ekstra bestyrelsesmøder og har været ude og, se hvordan andre har gjort før os. Solvarmeanlægget Vi er i fuld gang med at opføre Fyns største solvarmeanlæg på Stegshavevej 40. Sidste forår fik vi godkendt vores projektforslag, og der blev udarbejdet en lokalplan for et stort solvarmeanlæg. Før sommerferien blev byggeriet af et solvarmeanlæg inkl. teknikbygning, ca. 1 km transitledning samt en m³ akkumuleringstank sendt i EU-udbud. Anlægget blev udbudt i 4 entrepriser og vi fik i alt tilbud fra 12 entreprenører. Desværre blev der i juli 2018 indgivet en klage til Planklagenævnet over kommunens lokalplan. Vi fik lavet en juridisk vurdering af klagesagen, som sagde, at sandsynligheden for, at klager fik medhold var meget lille. Men på trods af den juridiske vurdering, og fordi vi havde en forventning om en hurtig sagsbehandling, valgte vi at vente på Planklagenævnets afgørelse, inden vi ville påbegynde byggeriet af solvarmeanlægget. Ifølge energispareaftalen mellem regeringen og energiselskaberne fra december 2016, må man indberette en energibesparelse på op til MWh fra store solvarmeanlæg, hvis anlægget er idriftssat inden den 30. juni Denne besparelse har en værdi af kr. 3-4 mio. Vi har derfor hele tiden haft en bagkant, hvor anlægget skulle være sat i drift. Derfor valgte vi at lade formand for teknik- og miljøudvalget Søren Kristensen tage 1. spadestik til anlægget den 1. november 2018, selv om der imod forventning stadig ikke var kommet en afgørelse fra Planklagenævnet. Vi kunne ikke vente længere, hvis anlægget skulle stå færdig inden den 30. juni Følgende kontrakter blev indgået: - Transitledning mellem Kielbergvej og Stegshavevej 40: Isoplus levering af ca meter twinrør inkl. muffer i ø /630. kr. 1,8 mio. - Transitledningen: Entreprenør Michaels Maskinstation. kr. 3,1 mio. - Akkumuleringstank m³: F.W. Rørteknik. kr. 4.4 mio. - Solfangere m² inkl. teknikbygning: Tjæreborg Industri. kr. 42,5 mio. Derudover er der udgifter til køb af ejendommen Stegshavevej 40, klargøring af grunden, rådgiver, indhegning, uforudsete udgifter osv. Så det samlede budget er på kr. 58,7 mio.

2 Anlægget vil kunne levere ca MWh pr. år, som svarer til ca. 23 % af vores forbrug. Solvarmeanlægs optimale størrelse er mellem 20 og 25 %, hvis de bliver større vil der være for meget på de varme dage. Afleveringsdatoen er sat til den 26. juni Den 7. februar 2019 kom afgørelsen fra Planklagenævnet. Klagen blev afvist på alle punkter. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2018 Bøgedalsvænget ved Gestelevvej blev byggemodnet med 32 byggegrunde i 2018, og der en nu mulighed for tilslutning af fjernvarme til dem alle. I Golfparken blev der byggemodnet 12 byggegrunde også med fjernvarme. I samme område blev byggeriet af 12 dobbelthuse på Petersmindevej også igangsat, alle med tilslutning til fjernvarme. Med så meget udvikling i området, valgte vi at etablere en transitledning fra Skovager til Golfparken og nedlægge den oliefyrede satellitcentral til stor gavn for miljøet. Dette har også medført, at vi nu kan tilbyde fjernvarme til ejendommene på Johannesmindevej, Rikkesmindevej og Gestelevvej, ejendomme som ikke tidligere har kunne få fjernvarme. På Engvangen blev byggeriet af 10 dobbelthuse ligeledes påbegyndt. Også dem forsyner vi med fjernvarme fra Vi havde i 2018 et brud på stikledningen til Gymnasiet på Holmehøjvej. Derfor renoverede vi ledningerne i Holmehøjvej. Selv om der var godt gang i udstykning af byggegrunde og byggeri af dobbelt huse fik vi i 2018 kun 20 nye kunder, så vi nu har målere. Vi forventer op mod 100 nye i 2019 ud fra de byggerier, der er i gang. I alt blev der brugt kr. 15,7 mio. på anlægsinvesteringer. Anlægsinvesteringer i 2018: Ledningsnet, målere og brønde Produktionsanlæg Solvarmeanlæg, del investering Opdatering af Scada-anlæg Server og målerapp Tilslutningsbidrag m.m. Anlægsinvesteringer i alt 5,0 mio. kr. 0,1 mio. kr. 12,6 mio. kr. 0,2 mio. kr. 0,1 mio. kr. -2,3 mio. kr. 15,7 mio. kr. Værkets gasmotorer, træpillekedler og gaskedel har alle kørt problemfrit.

3 Midtfyns Energi Sammen med Midtfyns Elforsyning dannede vi den 1. september 2017 et nyt fælles selskab Midtfyns Energi A/S. Selskabet er kommet godt fra start, og det er nu navnet Midtfyns Energi, som er synligt i gadebilledet, på vores biler og på medarbejdernes arbejdstøj. Og det er Midtfyns Energi, der bliver sagt i telefonen. Dette første år med Midtfyns Energi har levet op til alle vores forventninger om at udnytte vores kompetencer meget bedre og mere på tværs samt at skabe et større sammenhold og fællesskabsfølelse i medarbejdergruppen. De to bestyrelser har også øget samarbejdet bla. via den fælles bestyrelse i Midtfyns Energi. Dette har givet en større indsigt i hinandens forretningsområder. Det har også resulteret i, at begge bestyrelser sammen er ved at udarbejde kodeks for godt bestyrelsesarbejde. Midtfyns Energi er et fælles drifts- og administrationsselskab for Ringe Fjernvarmeselskab og Midtfyns Elforsyning. Ligesom de to moderselskaber er det et hvile-i-sig-selv-selskab, som ikke skal generere et overskud til ejerne. Det er derfor tilfredsstillende, at det første regnskabsår i Midtfyns Energi stort set er gået i nul. Årets produktion og salg Varmen blev produceret således: 0,9% med gas på gaskedlen. 1,3% købt hos Rynkeby. 0,7% med gas på gasmotorerne. 97,1% med træpiller på fastbrændselskedlerne. Det betyder, at 98,4% af produktionen foregår CO2 neutralt. Produktionen i 2018: MWh varme og 397 MWh el. Anlæggets totale energiproduktion blev således MWh. Det er på niveau med Graddagene i 2018 var stort set det samme som i Årets salg til forbrugerne blev registreret til MWh. Det er indenfor en afvigelse på 0,5% af salget i Varmetabet i 2018 var på MWh. Det er et lille fald i forhold til Set over en længere årrække er tabet faldet med omkring MWh. Det skyldes udskiftning af gamle ledninger og styring af fremløbstemperaturen efter vejr, tryk m.m.

4 Priser på gas, træpiller, el og varme Elprisen var i 2018 væsentlig højere end i 2017, og dette medførte, at grundbeløbet faldt fra kr. 8,9 mio. i 2017 til kr. 4,1 mio. i Gasprisen var imidlertid på et niveau, hvor forholdet mellem el- og gasprisen gjorde, at det kun var meget få timer, hvor det kunne betale sig at køre med gasmotorerne. Prisen på træpiller steg en smule i Den 1. januar 2019 bortfaldt grundbeløbet. Det betyder, at alle udgifter til at holde gasmotorerne i drift nu skal dækkes af den pris, vi får for strømmen, når motorerne kører. Der er faste udgifter på ca. kr. 1 mio. bare for at have motorerne til at stå klar. Med den pris der er på gas og el nu, og de priser som vi kan spå om i fremtiden, er der ikke udsigt til ret mange driftstimer. Der er derfor risiko for at motorerne kan blive en økonomisk belastning, hvis vi ikke investerer i en anden måde at dække spidslasten på. Bestyrelsen var nødsaget til, den 1. juli 2018, at hæve varmeprisen, fordi grundbeløbet blev væsentlig mindre end budgetteret. Et standardhus kom i andet halvår af 2018 til at koste kr at opvarme, mod kr i første halvår. Den gennemsnitlige pris for et standardhus i 2018 blev kr altså en stigning på kr. 943 i forhold til Ifølge Energistyrelsens seneste statistik var vi dog stadig blandt de billige værker i Danmark. I 2019 har vi reduceret prisen fra 2. halvår 2018, hvilket resulterer i en udgift for et standardhus på kr Vi benyttede lejligheden i , hvor grundbeløbet var højt, til at afskrive ekstra meget på anlæg og på henlæggelser til en biomassekedel. Nu hvor grundbeløbet er bortfaldet, har vi formindsket afskrivningerne og stoppet henlæggelser. På den måde opnås det, at prisstigning på kr ,- for et standardhus, som grundbeløbets bortfald isoleret set vil medføre, kan bredes ud over flere år. Det er vores forventning, at solvarmeanlægget samt fremtidige investeringer i nyt produktionsanlæg, kan modvirke fremtidige store prisstigninger. For 2018 var følgende gennemsnitspriser for opvarmning af et standardhus gældende: Ringe Fjernvarmeselskab kr Gennemsnit alle værker kr Vægtet gennemsnit kr Individuel naturgas kr Anlægsinvesteringer i 2019

5 Da grundbeløbet nu er forsvundet, ønsker bestyrelsen at priotere investeringer til at nedbringe produktionsprisen. Derfor er investeringen i et solvarmeanlæg på m², som kan dække ca. 23% af varmeproduktionen, i gang. Anlægget afleveres den 26. juni Vi har fået godkendt to projektforslag på tilsammen en 4,8 MW biomassekedel. Godkendelsen af projektforslagene betinger, at vi skal påbegynde opførelsen af biomassekedlen senest i 2020, og hvis vi ikke benytter henlæggelserne i 2020, skal de returneres til kunderne. Vi planlægger derfor, at anlægget skal projekteres i 2019 og opføres i Pga. alle disse investeringer nedsætter vi mængden af ledningsnet, som vi renoverer i 2019, selv om der stadig er en del ældre ledninger i vores forsyningsnet. Budgetterede anlægsinvesteringer i 2019: Delinvestering solanlæg kr. 46,1 mio. Delinvestering fliskedel kr. 0,2 mio. 16 MW elkedel kr. 6,0 mio. Bygmestervej kr. 1,1 mio. Diverse ledningsnet kr. 2,3 mio. Diverse udstykninger kr. 0,2 mio. Byggemodningsbidrag m.m. kr. - 0,6 mio. I alt i 2019 kr. 55,3 mio. Planlagte anlægsinvesteringer : Delinvestering fliskedel kr. 22,0 mio. Heraf er der henlagt kr. 8,9 mio. Fortsat renovering af ledningsnet kr. 4,0-7,0 mio. / år Energisparekampagne Folketinget har vedtaget, at energiselskaber skal finde energibesparelser. Og i december 2016 indgik Regeringen og energiselskaberne en aftale om energibesparelser frem til Vi skal finde besparelser på ca MWh/år. Vi har indgået aftale med SE Energi & Klima, som hjælper os med at administrere og finde energibesparelserne. Ved udgangen af 2017 havde vi en beholdning af indkøbte besparelser på MWh, og har derfor ikke købt nogle i Solvarmeanlægget vil give os energibesparelser på MWh, som har en markedsværdi på kr. 3-4 mio. Dette vil dække vores behov i 2019 og Resten har vi aftalt med Midtfyns Elforsyning, at de køber. På den måde investeres pengene fra begge selskaber lokalt, og sendes ikke udenfor forsyningsområdet. På vores hjemmeside er der et link til Dansk Fjernvarmes Handelsselskab, hvor man kan søge om tilskud til egne energibesparelser.

6 Motivationstarif Med et ledningstab på 22,7% ligger der en stor del af vores unødvendige omkostninger her, og derfor gør vi en stor indsats for at minimere dette tab. Der er tre ting, der har indflydelse på ledningstabet. Det er ledningernes isolering, fremløbstemperaturen og returtemperaturen. I takt med, at vi renoverer ledningsnettet øges isoleringen på rørene betydeligt, idet vi benytter nogle af de bedst isolerede rør på markedet. Fremløbstemperaturen styres efter udetemperaturen, så der ikke sendes højere temperatur ud i nettet end nødvendigt for at opretholde komforten i husstandene. Returtemperaturen kan vi ikke styre fra centralt hold, den afhænger af forbrugernes installationer, og hvordan de bruges. God afkøling giver mindre energiforbrug. Jo bedre, forbrugeren udnytter varmen i vandet, jo mindre varmt vand skal der cirkuleres for at dække forbrugerens behov. Og det er godt for både miljø og varmeøkonomien, da varmetabet i rørsystemet nede i jorden mindskes. For at motivere alle til at afkøle fjernvarmevandet mest muligt inden det sendes retur til værket, indførte vi i 2018 en motivationstarif. I 2017 var gennemsnitsafkølingen hos kunderne i Ringe 26 C. Hos sammenlignelige værker er gennemsnitsafkølingen på C. I 2018 var der 491 kunder som sammenlagt har betalt kr ,- i motivationstarif. Det er kr ,- mindre ind budgetteret i 2017, så det har allerede haft en positiv effekt. I 2019 hæves kravet til den gennemsnitlige årsafkøling til 25 C. Derved forventes ca kunder at skulle betale kr ,-, hvis afkølingen er den samme som i Formålet er ikke øget tarifindtægt, men bedre afkøling. For hver grad den gennemsnitlige afkøling for alle kunder kan forbedres, mindskes varmetabet i ledningsnettet med ca. 1%. Dvs. at en forbedret afkøling fra de 26 grader til gennemsnittet hos sammenlignelige værker på 34 grader vil betyde en årlig besparelse på ca. kr ,- en besparelse, som vil komme alle kunder til gode. Ud over denne besparelse vil virkningsgraden for produktionsudstyret også forbedres væsentligt, og øge besparelsen yderligere. Vi håber at kunne reducere antallet af kunder, der skal betale motivationstarif gennem råd og vejledning. Vores teknikere har allerede haft kontakt til en del kunder.

7 Bestyrelsesture For at kunne følge med i, hvad der sker i branchen og forberede os til fremtiden samt styrke samarbejdet i bestyrelsen, har bestyrelsen været på en studietur til Tørring, Jelling, Skjern samt Ringkøbing, hvor vi bla. så forskellige solvarmeanlæg, en fliskedel, en elkedel samt et gasmotordrevet varmepumpeanlæg. Sammen med bestyrelsen for Midtfyns Elforsyning og medarbejderne var vi på studietur til Lemvigh- Müller A/S, Centrallager, hvor vi bl.a. så og hørte om deres store lager. Og sammen med Assens Fjernvarmes bestyrelse var vi i Kalundborg for at se et 10 MW varmepumpeanlæg. Derudover var vi i Solrød og se deres solvarmeanlæg. Fremtiden Energisektoren er inde i en meget omskiftelig tid. Mere og mere el bliver fremstillet af vind og sol. Dette gør, at der til tider er mere elproduktion i DK end der er elforbrug, samt at behovet for reservekraft bliver mindre. Decentral kraftvarme er derfor kommet under pres, da der vil være færre timer, hvor der er behov for dem i elsystemet. Grundbeløbets bortfald oveni gør, at hele fjernvarmebranchen nu skal væk fra decentral kraftvarme og finde andre energikilder. Dette gælder også for os. Ophævelsen af tilslutningspligten, de politiske signaler om forbrugerbindinger, og ændring fra hvile i sig selv princippet til indtægtsrammeregulering og benchmarking, vil stille store krav til fjernvarmeselskabets evne til at investere rigtigt. Ophævelsen af PSO-afgiften samt nedsættelse af elafgiften vil give øget konkurrence fra individuelle varmepumper, men giver samtidig mulighed for, at vi kan bruge el til opvarmning i fjernvarmesystemet. Vores produktionsudstyr er af ældre dato, to træpillekedler fra 80 erne, gaskedel samt 3 gasmotorer fra 90 erne og en træpillekedel fra 00 erne. Og de er alle stort set afskrevet. Vi står derfor over for at skulle lave nogle store investeringer i fremtiden. Udover solvarmeanlægget som sættes i drift denne sommer, er vi langt med planer om en fliskedel i Derudover ser vi også på, om vi skal gå fra at være elproducent til at være elforbruger, eller måske ligefrem begge dele. Konkret er vi ved at undersøge muligheden for en stor elkedel til spids- og reservelast, så vi ikke er afhængige af, at gasmotorerne står standby hele året. En stor varmepumpe i stedet for en biomassekedel, eller måske sammen med sol og biomasse er også en mulighed vi kikker ind i. Ryslinge Udviklingsselskab har fået udarbejdet et notat, der ser på muligheden for at etablere fjernvarme i Ryslinge. Notatet viser, at der både er god samfunds-, selskabs- og brugerøkonomi i at konvertere varmeforsyningen i ejendommene i Ryslinge til fjernvarme. Ryslinge Udviklingsselskab er ved at undersøge opbakningen til at gå videre med projektet, og det støtter vi dem i.

8 Sammen med Midtfyns Elforsyning er vi ved at udarbejde et kodeks for godt bestyrelsesarbejde. Vi har sammen besluttet at lave et ens kodeks, inkl. det fælles selskab Midtfyns Energi. Vi har holdt et fælles kursus i kodeks for godt bestyrelsesarbejde, hvor også bestyrelsen fra Midtfyns Vandforsyning deltog. Efterfølgende har bestyrelserne i Midtfyns Elforsyning og Ringe Fjernvarmeselskab haft en workshop, hvor vi kom langt med arbejdet. I løbet af 2019 vil vi arbejde med emnet, så vi på næste generalforsamling kan fremlægge resultatet. I bestyrelsen ser vi ind i en travl og omskiftelig fremtid, men alt i alt ser vi med nogen fortrøstning fremtiden i møde. Afslutning Til slut vil jeg på bestyrelsens vegne rette en varm tak til personalet for den store og ihærdige indsats, de har ydet i årets løb. Og tak til bestyrelsen i Midtfyns Elforsyning for det gode samarbejde. En særlig tak skal lyde til Jørn Knudsen, som har valgt ikke at genopstille til bestyrelsen, efter 30 års tro virke. Endelig vil jeg takke resten af bestyrelsen for deres store og konstruktive indsats i På bestyrelsens vegne Niels Andersen Formand

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2017

Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2017 Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2017 Til Open by Night i Ringe den 1. september 2017 lancerede Ringe Fjernvarmeselskab sammen med Midtfyns Elforsyning et nyt fælles selskab Midtfyns Energi

Læs mere

RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA. Generalforsamling 2019 Driftsåret 2018

RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA. Generalforsamling 2019 Driftsåret 2018 RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA Generalforsamling 2019 Driftsåret 2018 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse

Læs mere

RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA. Generalforsamling 2018 Driftsåret 2017

RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA. Generalforsamling 2018 Driftsåret 2017 RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA Generalforsamling 2018 Driftsåret 2017 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse

Læs mere

RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA. Generalforsamling 2017 Driftsåret 2016

RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA. Generalforsamling 2017 Driftsåret 2016 RINGE FJERNVARMESELSKAB AMBA Generalforsamling 2017 Driftsåret 2016 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse

Læs mere

Forbrugervarmepriser efter grundbeløbets bortfald

Forbrugervarmepriser efter grundbeløbets bortfald Forbrugervarmepriser efter ets bortfald FJERNVARMENS TÆNKETANK Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn for den grønne omstilling, vækst og

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling BRAMMING FJERNVARME August 2013 Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 Tirsdag,

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Ordinær generalforsamling 2012 2013. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2012

Læs mere

Grøn omstilling med el i fjernvarmesystemet af Jesper Koch og John Tang

Grøn omstilling med el i fjernvarmesystemet af Jesper Koch og John Tang Grøn omstilling med el i fjernvarmesystemet af Jesper Koch og John Tang DISPOSITION Elektrificering sætter dagsordenen så langt øjet rækker Økonomiske rammer afgør, hvad vi skal investere i Uafhængighed

Læs mere

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR Projektleder: Finn Bertelsen Om Kalundborg Forsyning Kalundborg Varmeforsyning: Har ca. 5.000 varmekunder Køber årligt 250.000 MWh varme Kalundborg Renseanlæg:

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Hvad har vi lært? del 2:

Hvad har vi lært? del 2: Hvad har vi lært? del 2: Tekniske forhold og erfaringer Varmepumper i forhold til biomasse Fleksibelt elforbrug Kombinationer med solfangere Køling af returvand Fjernvarmetemperaturenes betydning Specialkonsulent

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d. 27.09.2018 Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Årets resultat er et underskud på kr. 0,3 mio mod et budgetteret underskud

Læs mere

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Beretning til Generalforsamling varmeåret 2014/15 1. Valg af dirigent ** Kurt Johansen blev valgt 2. Beretning til generalforsamling - varmeåret 2014/15 Afslutning af varmeår

Læs mere

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a Driftsleder Kim K. Jensen

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a Driftsleder Kim K. Jensen Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a Driftsleder Kim K. Jensen Lidt om Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a. blev stiftet i 1965 og der blev bygget en

Læs mere

Varmepumper i fjernvarmen - virker det?

Varmepumper i fjernvarmen - virker det? Varmepumper i fjernvarmen - virker det? Erfaringer fra 10 MW VP-anlæg på Kalundborg Centralrenseanlæg Finn Bertelsen, Projektleder Kalundborg Forsyning 03-09-2018 1 Svar på spørgsmål Virker det? svar:

Læs mere

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR Projektleder: Finn Bertelsen Om Kalundborg Forsyning Kalundborg Forsyning: Leverer driftspersonale til både Renseanlæg og Varmeforsyning Står for al kundehåndtering

Læs mere

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen FJERNVARMENS TÆNKETANK Dato: 15. september 2015 Udarbejdet af: Nina Detlefsen Kontrolleret af: Kasper Nagel og Jesper Koch Beskrivelse:

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2018 Regnskabsåret 2017/2018 er på flere måder det sidste år med noget gammelt og starten på noget nyt for varmeværket og forbrugerne. Nørre Snede Varmeværk er gået all in i samarbejdet med Ejstrupholm

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

ENERGIFORSYNING DEN KORTE VERSION

ENERGIFORSYNING DEN KORTE VERSION ENERGIFORSYNING 23 DEN KORTE VERSION ENERGIFORSYNING 23 Fjernvarmen i Danmark Fjernvarmen leveres i dag af mere end 4 fjernvarmeselskaber. Fjernvarmen dækker 5 % af det samlede behov for opvarmning. 1,7

Læs mere

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 24. oktober 2017 kl. 19,30 på Brødremenighedens Hotel Fraværende med afbud: HC Jensen. side 727 Referat Formand, Jens Jørgen Madsen, bød velkommen. Der var ud

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme Strategiplan

Hjallerup Fjernvarme Strategiplan Hjallerup Fjernvarme Strategiplan 2016-2017 Strategiplan for 2016 2017. Solvarmeanlæg, som forsyner både Hjallerup og Klokkerholm. Biomasseanlæg, som forsyner både Hjallerup og Klokkerholm. Opgradering

Læs mere

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr.

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr. Beretning 2017 Regnskabsåret 2016/2017 har været et år med en hel del aktivitet på værket. Vi indledte ellers året med stor optimisme, idet vi arbejdede intens på at komme til at udnytte spildvarme fra

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2.halvår 2018

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2.halvår 2018 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 27.03.2019 Beretning for varmeåret 2.halvår 2018 Omlægning af regnskabsåret I foråret 2018 afholdt vi 2 ekstraordinære generalforsamlinger grundet omlægning

Læs mere

VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 19. december 2016

VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 19. december 2016 VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. december 2016 VEDVARENDE ENERGI HVAD SIGER EU? Forslag opdatering VE direktiv i Vinterpakken Forslag

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Ting tager tid, og nogen ting tager bare længere tid end forventet. Da vi stod ved sidste års generalforsamling, havde vi netop vedtaget fusionen

Læs mere

SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK

SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK Sydlangeland Fjernvarme Forslag til solvarme Informationsmøde 1 FREMTIDENS OPVARMNING I VEDDUM SKELUND OG VISBORG UDGANGSPUNKT: I ejer Veddum Skelund

Læs mere

Hejrevangens Boligselskab

Hejrevangens Boligselskab Hejrevangens Boligselskab Projektforslag vedr. ændring af blokvarmecentral 28-07-2009 HENRIK LARSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S GODTHÅBSVÆNGET 4 2000 FREDERIKSBERG Telefon 38104204 Telefax 38114204 Projektforslag

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 a) Velkomst På bestyrelsens vegne skal jeg hermed byde alle fremmødte velkomne til Aabybro Fjernvarmeværks årlige generalforsamling. En særlig

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Grevinge varmeværk. Informationsmøde d. 28. oktober 2015

Grevinge varmeværk. Informationsmøde d. 28. oktober 2015 Grevinge varmeværk Informationsmøde d. 28. oktober 2015 Velkommen! Ved bestyrelsesformand Vagn Ytte Larsen Formål med mødet: Information og dialog Dagsorden Dagsorden Kl. 19.00 Velkommen - Bestyrelsesformand

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

MIDDELFART FJERNVARME 2019

MIDDELFART FJERNVARME 2019 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING MIDDELFART FJERNVARME 2019 BESTYRELSENS BERETNING NR. 59 I ENERGITILSYNETS PRISSTATISTIK BLANDT DE BILLIGSTE 15 % I HELE LANDET DET BILLIGSTE VÆRK I TVIS SAMARBEJDET VARMEÅRET

Læs mere

Fremme af fleksibelt forbrug ved hjælp af tariffer

Fremme af fleksibelt forbrug ved hjælp af tariffer Fremme af fleksibelt forbrug ved hjælp af FJERNVARMENS TÆNKETANK Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn for den grønne omstilling, vækst

Læs mere

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Tørring Kraftvarmeværk Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Danmark er et foreningsland. Vi har i Danmark en lang tradition for at danne foreninger - med alle mulige forskellige formål. Det

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

5. Forslag fra bestyrelsen, herunder fremlæggelse af evt. investeringsplaner for kommende år

5. Forslag fra bestyrelsen, herunder fremlæggelse af evt. investeringsplaner for kommende år Referat Af generalforsamling Mandag den 05.11.2018 kl. 19.30 i Løgstrup hallen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesberetning for året 2017.

Bestyrelsesberetning for året 2017. Bestyrelsesberetning for året 2017. Endnu et spændende år er gået for Ribe Fjernvarme et rigtig godt år, hvor vi endnu engang har opnået et tilfredsstillende driftsresultat det betyder fortsat konkurrence

Læs mere

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006 Hvalpsund Kraftvarmeværk rk Generalforsamling den 11. oktober 2006 Dagsorden Velkomst Valg af dirigent og stemmetællere Beretning for det forløbne regnskabsår Formandens beretning Bestyrelsens arbejde

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Brædstrup Fjernvarme 10. april 2019

Velkommen til generalforsamling i Brædstrup Fjernvarme 10. april 2019 Velkommen til generalforsamling i Brædstrup Fjernvarme 10. april 2019 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse 4.

Læs mere

Varmeprisstigninger for standardhuse når grundbeløbet udfases

Varmeprisstigninger for standardhuse når grundbeløbet udfases Varmeprisstigninger for standardhuse når grundbeløbet udfases Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn for den grønne omstilling, vækst og

Læs mere

Outrup Varmeværk. Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg. August 2018

Outrup Varmeværk. Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg. August 2018 Side 1 af 8. Outrup Varmeværk Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg August 2018 Formål. På vegne af bygherren, Outrup Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag for etablering

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a.. Tirsdag d. 8. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse af

Læs mere

Fjernvarmens konkurrenceevne - og hvad indeholder energiaftalen? - Jesper Koch, analysechef for Grøn Energi

Fjernvarmens konkurrenceevne - og hvad indeholder energiaftalen? - Jesper Koch, analysechef for Grøn Energi Fjernvarmens konkurrenceevne - og hvad indeholder energiaftalen? - Jesper Koch, analysechef for Grøn Energi POLITISKE BILLEDE KONKURRENCEUDSÆTTELSE Reform af varmesektoren væk fra historisk betingede bindinger

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Nye forbrugere P2 Støvring by fortsætter med at vokse. Der er i det forgangne varmeår tilkommet 42 nye forbrugere

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling den inkl. formandens beretning

Referat fra ordinær generalforsamling den inkl. formandens beretning Referat fra ordinær generalforsamling den 27.09.17 inkl. formandens beretning 1. Karsten Møller Madsen blev valgt til dirigent Det blev bemærket, at indkaldelsen til generalforsamlingen ikke indeholdt

Læs mere

Gasmotorer som en naturlig del af varmeforsyningen. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag torsdag den 23. maj 2019 v/leif Hornbak

Gasmotorer som en naturlig del af varmeforsyningen. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag torsdag den 23. maj 2019 v/leif Hornbak Gasmotorer som en naturlig del af varmeforsyningen. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag torsdag den 23. maj 2019 v/leif Hornbak - en stabil og troværdig samarbejdspartner! Den danske

Læs mere

Fremtidsperspektiver for kraftvarme. Jesper Werling, Ea Energianalyse Erfa-møde om kraftvarme og varmepumper Kolding, 19. maj 2016

Fremtidsperspektiver for kraftvarme. Jesper Werling, Ea Energianalyse Erfa-møde om kraftvarme og varmepumper Kolding, 19. maj 2016 Fremtidsperspektiver for kraftvarme Jesper Werling, Ea Energianalyse Erfa-møde om kraftvarme og varmepumper Kolding, 19. maj 2016 Ea Energianalyse Systemanalyse Strategier Marked F&U Konsulentfirma. Rådgivning

Læs mere

Strategiplan for 2012 2013 /Investeringsplan. Indkøb af nye motorer fra Jenbacher type Jenbacher JMS 620, varmeeffekt 4,4 MW Indkøb af nye

Strategiplan for 2012 2013 /Investeringsplan. Indkøb af nye motorer fra Jenbacher type Jenbacher JMS 620, varmeeffekt 4,4 MW Indkøb af nye Strategiplan for 2012 2013 /Investeringsplan. Indkøb af nye motorer fra Jenbacher type Jenbacher JMS 620, varmeeffekt 4,4 MW Indkøb af nye røggasvekslere for motorer type Danstoker Indkøb af ny Elkedel

Læs mere

Økonomiske overvejelser. v/ Projektingeniør Kim Søgaard Clausen Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP)

Økonomiske overvejelser. v/ Projektingeniør Kim Søgaard Clausen Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Økonomiske overvejelser v/ Projektingeniør Kim Søgaard Clausen Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Temadag om luft som varmekilde Kolding - d. 12. november 2018 Kort om DFP DFP er et A.m.b.a selskab,

Læs mere

KIM S. CLAUSEN, GRØN ENERGI DREJEBOG OG INSPIRATIONSKATALOG FOR UDBREDELSE AF VARMEPUMPER TIL FJERNVARME.

KIM S. CLAUSEN, GRØN ENERGI DREJEBOG OG INSPIRATIONSKATALOG FOR UDBREDELSE AF VARMEPUMPER TIL FJERNVARME. KIM S. CLAUSEN, GRØN ENERGI DREJEBOG OG INSPIRATIONSKATALOG FOR UDBREDELSE AF VARMEPUMPER TIL FJERNVARME. GRØN ENERGI FJERNVARMENS UDVIKLINGS- OG ANALYSEENHED DAGSORDEN Hvorfor er store varmepumper til

Læs mere

Røggasdrevet absorptionsvarmepumpe i Bjerringbro

Røggasdrevet absorptionsvarmepumpe i Bjerringbro Røggasdrevet absorptionsvarmepumpe i Bjerringbro Charles W. Hansen 27-05-2009 1 Bjerringbro Varmeværk er et naturgasfyret varmeværk med 2050 tilsluttede forbrugere 27-05-2009 2 Bjerringbro Varmeværk ejer

Læs mere

GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE.

GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE. GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE. GLAMSBJERG FJERNVARME, HAARBY KRAFTVARME. Andelsselskaber med begrænset ansvar. 2 Generalforsamlinger. 2 Bestyrelser. 2 Formænd.

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2018, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Endnu et år er gået, et år hvor vi har leveret ca. samme mængde varme hos forbrugerne, i øvrigt samme

Læs mere

Økonomi i varmepumper - under varierende forudsætninger

Økonomi i varmepumper - under varierende forudsætninger Økonomi i varmepumper - under varierende forudsætninger ERFA-MØDE KRAFTVARME & VARMEPUMPER Kolding, den 29. maj 2018 Projektchef Jørgen Risom, ingeniør M.IDA Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Disposition

Læs mere

Notat. Varmepriser ved grundbeløbets bortfald

Notat. Varmepriser ved grundbeløbets bortfald Notat Dok. ansvarlig: TCA Sekretær: Sagsnr.: s2015-731 Doknr: d2015-15740-15.0 10. marts 2016 Varmepriser ved grundbeløbets bortfald Baggrund Det er politisk aftalt, at grundbeløbet til decentral kraftvarme

Læs mere

Behov for flere varmepumper

Behov for flere varmepumper Behov for flere varmepumper Anbefaling til fremme af varmepumper Dansk Energi og Dansk Fjernvarme anbefaler i fælleskab: 1. At der hurtigt tages politisk initiativ til at give økonomisk hjælp til etablering

Læs mere

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 1 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Økonomi i varmepumpeprojekter

Økonomi i varmepumpeprojekter Økonomi i varmepumpeprojekter v/ Projektingeniør Kim Søgaard Clausen Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Temadag om store varmepumper i fjernvarmen Kolding - d. 29. januar 2018 Disposition Hvad er vigtigt

Læs mere

Referat: Ordinær generalforsamling afholdt den 27. september 2016 kl Danhostel Blåvandshuk, Oksbøl

Referat: Ordinær generalforsamling afholdt den 27. september 2016 kl Danhostel Blåvandshuk, Oksbøl Referat Ordinær generalforsamling afholdt den 27. september 2016 kl. 19.30 Danhostel Blåvandshuk, Oksbøl Fremmødte: 46 personer inkl. bestyrelsen og personale Formanden Erhardt Jull bød alle velkommen

Læs mere

AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME. John Tang

AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME. John Tang AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME John Tang ENERGIBESPARELSER Energispareaftale af 13. november 2012 Nye regler og retningslinier siden 2009-aftalen. Samlet besparelsesindsats 2013-14 +75% i forhold til

Læs mere

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Randers Kommune har udarbejdet følgende projektforslag om tilslutningspligt til Værum-Ørum

Læs mere

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Optimering af driften når man ikke har adgang til et frit brændselsvalg.

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Optimering af driften når man ikke har adgang til et frit brændselsvalg. Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Optimering af driften når man ikke har adgang til et frit brændselsvalg. Lidt om Fjernvarmeselskabet Christiansfeld Fjernvarmeselskab blev etableret i 1965. Der

Læs mere

Anmodning om tilslutningspligt på. Kongevænget delområde 6

Anmodning om tilslutningspligt på. Kongevænget delområde 6 Side 1 af 6 Anmodning om tilslutningspligt på Kongevænget delområde 6 Projekt indsendt af: Side 2 af 6 Projekt for tilslutningspligt af Kongevænget delområde 6. Udgivelsesdato : 06-02-2017 Projekt : Kongevænget

Læs mere

Sæby Varmeværk A.m.b.a.

Sæby Varmeværk A.m.b.a. Sæby Varmeværk A.m.b.a. Temadag 18. maj 2016 Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme Pouli S. Rugholt - Sæby Varmeværk 2016 Sæby Varmeværk Fakta 2016 Antal målere: 3.489 Gadeledningsnet: Stikledningsnet:

Læs mere

Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00.

Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00. Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00. Program: Velkomst v. Borgerforeningen i Fandrup. Gennemgang af projektet v. Leo Munk og Børge Sørensen Plan & Grøn Energi. Farsø Varmeværk v. Formand Søren

Læs mere

Nyhedsbrev januar 2016

Nyhedsbrev januar 2016 Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme AMBA Kastrupvej 41a 8960 Randers sø 86496888 gjvarme@gjvarme.dk formand.ulk@gmail.com Nyhedsbrev januar 2016 Godt Nytår til Alle Nye Tariffer Der træder nye tariffer i

Læs mere

Referat: Ordinær generalforsamling afholdt den 22. september 2015 kl. 19.30 på Blåvandshuk Idrætscenter, Cafe Ålholt

Referat: Ordinær generalforsamling afholdt den 22. september 2015 kl. 19.30 på Blåvandshuk Idrætscenter, Cafe Ålholt Referat Ordinær generalforsamling afholdt den 22. september 2015 kl. 19.30 på Blåvandshuk Idrætscenter, Cafe Ålholt Deltagere: 46 incl. bestyrelsen og personale Formanden Erhardt Jull bød alle velkommen

Læs mere

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Baggrund Projektets baggrund er et lokalt ønske i Haastrup om at etablere en miljøvenlig og CO2-neutral varmeforsyning i Haastrup. Projektet

Læs mere

Varmepumper i energispareordningen. Ordningens indflydelse på investeringer

Varmepumper i energispareordningen. Ordningens indflydelse på investeringer Varmepumper i energispareordningen Ordningens indflydelse på investeringer Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn for den grønne omstilling,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott (referent)

Læs mere

ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017

ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017 TEMADAG OM NY LOVGIVNING ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017 Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 12. januar 2017 ENERGIPOLITISKE HASTESAGER 2016-17 Lovgivning om regulering af fjernvarmesektoren

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme.

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2011/2012 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Side 1 af 6 Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Projektforslag for udvidelse af solvarmeanlæg, etape 2. April 2013 Formål. På vegne af bygherren, Hejnsvig Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

Integration af el i varmesystemet. Målsætninger og realiteter. 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef

Integration af el i varmesystemet. Målsætninger og realiteter. 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef Integration af el i varmesystemet Målsætninger og realiteter 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef Hovedpointer r har en vigtig rolle i fremtidens energisystem Afgiftsfritagelsen gør biomasse mere attraktiv

Læs mere

Fuldlasttimer Driftstimer på naturgasfyrede kraftvarmeanlæg

Fuldlasttimer Driftstimer på naturgasfyrede kraftvarmeanlæg Fuldlasttimer 2017 Driftstimer på naturgasfyrede kraftvarmeanlæg Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn for den grønne omstilling, vækst

Læs mere

INDUSTRIEL OVERSKUDSVARME. Rammebetingelser

INDUSTRIEL OVERSKUDSVARME. Rammebetingelser INDUSTRIEL OVERSKUDSVARME Rammebetingelser VIEGAND MAAGØE OVERSKUDSVARME Potentiale, teknisk & økonomisk Udvikling af løsning: Optimering af processen (ingen overskudsvarme tilbage) Udnyttelse til proces

Læs mere

Et fremtidigt solvarmeanlæg ved Høng Varmeværk vil minde om dette trickfoto (set fra Møllegårdsvejens forlængelse)

Et fremtidigt solvarmeanlæg ved Høng Varmeværk vil minde om dette trickfoto (set fra Møllegårdsvejens forlængelse) Et fremtidigt solvarmeanlæg ved Høng Varmeværk vil minde om dette trickfoto (set fra Møllegårdsvejens forlængelse) Bestyrelsen for Høng Varmeværk anbefaler, at varmeværket investerer ca. DKK 30 mio. i

Læs mere

Investering i elvarmepumpe og biomassekedel. Hvilken kombination giver laveste varmeproduktionspris?

Investering i elvarmepumpe og biomassekedel. Hvilken kombination giver laveste varmeproduktionspris? Investering i elvarmepumpe og biomassekedel Hvilken kombination giver laveste varmeproduktionspris? Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn

Læs mere

Mou Kraftvarmeværk A.m.b.A

Mou Kraftvarmeværk A.m.b.A Side 1 af 7 Mou Kraftvarmeværk A.m.b.A Projektforslag for etablering af solfangeranlæg. Juli 2012 Formål. På vegne af bygherren, Mou Kraftvarmeværk, fremsender Tjæreborg Industri et projektforslag for

Læs mere

ANALYSE AF DECENTRALE KRAFTVARMEANLÆG FREM MOD 2020. John Tang

ANALYSE AF DECENTRALE KRAFTVARMEANLÆG FREM MOD 2020. John Tang ANALYSE AF DECENTRALE KRAFTVARMEANLÆG FREM MOD 2020 John Tang FORUDSÆTNINGER Der regnes generelt på Decentrale anlæg og på ændringer i varmeproduktion Varmeproduktion fastfryses til 2012 niveau i 2020

Læs mere

Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle

Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle Udnyt energien i fjernvarmen optimalt og spar på varmeregningen Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle Side 2 Motivationstarif Sådan fungerer fjernvarme: varmt vand ind og afkølet vand

Læs mere

Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8

Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8 ! " # $ % &' ( ) * ) " " +,! ) " " - % &' ( ) * ) " " Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8 Projektansøgning udnyttelse at overskudsvarme

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Afbud: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA. Calefa V. Indirekte fjernvarme

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA. Calefa V. Indirekte fjernvarme JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA Calefa V Indirekte fjernvarme MED CALEFA SPARER DU ENERGI OG FÅR EN MERE KOMFORTABEL HVERDAG HELE ÅRET RUNDT FJERNVARME KORT

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Store varmepumper i fjernvarmen Hvorfor og hvordan?

Store varmepumper i fjernvarmen Hvorfor og hvordan? Store varmepumper i fjernvarmen Hvorfor og hvordan? Niels From, PlanEnergi House of Energy Fleksenergi 28. februar 2018 Store varmepumper i fjernvarmen Aalborg, den 28. februar 2018 Niels From 1 PlanEnergi

Læs mere

Effektiviteten af fjernvarme

Effektiviteten af fjernvarme Effektiviteten af fjernvarme Analyse nr. 7 5. august 2013 Resume Fjernvarme blev historisk etableret for at udnytte overskudsvarme fra elproduktion, hvilket bidrog til at øge den samlede effektivitet i

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2015 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2015 ------------------------------------------------------

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2015 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 25. august

Læs mere

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006 Notat 16. oktober 26 Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 26 Indledning Dansk Fjernvarmes undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark viser, at priserne generelt er steget i

Læs mere

UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN

UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN FDKV UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. marts 2016 INDHOLD Den energipolitiske dagsorden De vigtigste sager lige nu Regulering

Læs mere