Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Page 1 of 39 Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Dato 12. september 2007 Tid 16:00 Sted Siloen, mødelokale på 7. etage NB. Fraværende Medlemmer Ingen Erik Sørensen (A) Birthe Marie Pilgaard (A) Søren Visti Jensen (F) Hans Jørgen Kaptain (V) Jens Ole Jensen (V) Ole Rørbæk Jensen (T) Peter Nielsen (C)

2 Page 2 of 39 Indholdsfortegnelse 1. Endelig vedtagelse af Lokalplan SKA 219-L for Skiveren Camping 2. Endelig vedtagelse af Lokalplan SKA 231-B og Kommuneplantillæg SKA 10/05 Boligområde ved Skagavej/Carl Johansens Vej, Skagen 3. Endelig vedtagelse af Lokalplan FRE Boligområde ved Gærum Skole 4. Endelig vedtagelse af Lokalplan FRE Boligområde Gaden Vest 5. Endelig vedtagelse af Lokalplan FRE Boligområde Gaden Midt 6. Principiel stillingtagen til anmodning om forholdsmæssigt afslag/erstatning i købesummer i forbindelse med køb af tjæreforurenede grunde af gl. Skagen Kommune 7. Ansøgning om kommunal garantistillelse for lån til Toftelund Vandværk I/S behandling af budgetforslag Bevillingsændringer som følge af midtvejsregulering 2007 af generelle tilskud og kontant kompensation fra Nordjyllands Amt i forbindelse med opgave- og strukturreformen 10. Finansiel Strategi, Frederikshavn Kommune 11. Frigivelse af anlægsmidler til projektudvikling af Skagen Kulturhus 12. Godkendelse af byggeregnskab (skema C) for 12 almene ældreboliger med tilhørende servicearealer på Stygge Krumpens Vej, Sæby 13. Årsregnskaber 2006 for Frederikshavn Boligforening af Årsregnskaber 2006 for Boligforeningen Vesterport, Frederikshavn 15. Årsregnskaber 2006 for Lejerbo Frederikshavn 16. Årsregnskaber 2006 for Boligforeningen af 1942, Sæby 17. Årsregnskaber 2006 for Boligforeningen Neptun, Skagen 18. Årsregnskaber 2006 for Grenen Boligforening af 1946, Skagen 19. Årsregnskaber 2006 for Skagen Boligforening 20. Årsregnskaber 2006 for Boligforeningen af 1952, Skagen 21. Årsregnskaber 2006 for Skagen Kollegium 22. Årsregnskaber 2006 for Boligselskabet Nordjyllands afdelinger 7A - 7H og 13, beliggende i Frederikshavn Kommune 23. Årsregnskaber 2006 for Boligselskabet NordBos afdelinger 41, 42, 43, 51, 52 og 53, beliggende i Frederikshavn Kommune 24. Ansøgning fra Boligforeningen Neptun, Skagen, om tilladelse til låneoptagelse og lejeforhøjelse i forbindelse med renoveringsprojekt 25. Indførelse af medarbejderbredbånds, telefoni og PC-ordning i Frederikshavn Kommune 26. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007 på Økonomiudvalgets område - Efterretningssag 27. Helbredsbetinget afsked af tjenestemand Lukket sag

3 Page 3 of Endelig vedtagelse af Lokalplan SKA 219-L for Skiveren Camping Forslag til lokalplan SKA 219-L for Skiveren Camping har været offentliggjort i perioden fra den 6. juni til den 10. august Lokalplanen muliggør opførelse af ny aktivitetsbygning, svømmehal og varmecentral inden for det eksisterende areal til campingplads. Sagsnr: Sbh: TF/mael Besl.komp: PMU/ØU/BR Offentlighedsfasen har givet anledning til 6 skriftlige bemærkninger, som fremgår af vedlagte bemærknings-/indsigelsesnotat. Bemærkningerne omhandler hovedsagelig de visuelle og miljømæssige konsekvenser af det nye byggeri. Desuden stilles der en række afklarende spørgsmål til lokalplanen. I forbindelse med offentlighedsfasen er der modtaget en klage som hovedsagelig omhandler byggesagsbehandlingen men også berører sammenhængen med lokalplanlægningen. Klagen skal ses i forlængelse af påklagen af den tidligere vedtagne lokalplan, som naturklagenævnet afgjorde i december 2006, hvor lokalplanen blev erklæret ugyldig på grund af manglende visualisering af byggeriets påvirkning af kystlandskabet. I forhold til lokalplanforslaget er lokalplanen ændret, så det præciseres, at der er mulighed for opstilling af flagstænger med indbyggede mobiltelefonantenner. Der er desuden foretaget redaktionelle rettelser, der ikke ændrer på indholdet i planen men udelukkende præciserer enkelte bestemmelser. Teknisk Forvaltning indstiller, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler byrådet, at Lokalplan SKA 219-L for Skiveren Camping vedtages endeligt med de forslag til ændringer, der er beskrevet i bemærknings-/indsigelsesnotatet. Beslutning - Plan- og Miljøudvalget 4. september 2007 en tiltrædes. 1. Lokalplan nr. SKA 219-L for Skiveren Camping PMU/ØU 2. Bemærknings-/indsigelsesnotat til Lokalplanforslag SKA 219-L for Skiveren Camping PMU/ØU pkt 1 B1 Lokalplan SKA 219-L for Skiveren Camping.pdf pkt 1 B2 Bemærknings-indsigelsesnotat SKA 219-L.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

4 Page 4 of 39

5 Page 5 of Endelig vedtagelse af Lokalplan SKA 231-B og Kommuneplantillæg SKA 10/05 Boligområde ved Skagavej/Carl Johansens Vej, Skagen Sagsnr: Sbh: TF/joge Forslag til Lokalplan SKA.231-B og forslag til Kommuneplantillæg nr. SKA 10/05 for tæt-lav boligbebyggelse ved Skagavej/Carl Johansens Vej har været offentligt fremlagt i perioden fra den 6. juni til den 1. august Der er kommet 2 indsigelser. Besl.komp: PMU/ØU/BR Lokalplanen omfatter et område til 7 tæt-lave boliger på en parcel beliggende Skagen nordlige bydel. Forslagene er behandlet i indsigelsesnotat af 27. august Teknisk Forvaltning indstiller, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler til byrådet, at Lokalplan SKA 231-B og Kommuneplantillæg SKA 10/05 vedtages endeligt med de i indsigelsesnotatet af 27. august 2007 foreslåede ændringer. Beslutning - Plan- og Miljøudvalget 4. september 2007 en tiltrædes. 1. Lokalplan nr. SKA 231-B og Kommuneplantillæg nr. SKA 10/05 PMU/ØU 2. Indsigelsesnotat af 27. august 2007 PMU/ØU pkt 2 B1 Lokalplanplan SKA 231-B og Kommunepl...pdf pkt 2 B2 Bemærknings-indsigelsesnotat SKA 231-B.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

6 Page 6 of Endelig vedtagelse af Lokalplan FRE Boligområde ved Gærum Skole Lokalplan FRE Boligområde ved Gærum Skole har været i offentlig høring i perioden fra den 6. juni 2007 til den 10. august Der er indkommet 4 indsigelser/bemærkninger til planforslaget. Indholdet af disse fremgår af det vedlagte indsigelsesnotat. Indsigelserne har kun givet anledning til redaktionelle ændringer i planen. Sagsnr: Sbh: TF/saha Besl.komp: PMU/ØU/BR Teknisk Forvaltning indstiller, at lokalplanen med de foretagne redaktionelle ændringer fremsendes til Økonomiudvalget og byrådet med henblik på endelig vedtagelse Beslutning - Plan- og Miljøudvalget 4. september 2007 en tiltrædes. 1. Lokalplan FRE Boligområde ved Gærum Skole PMU/ØU 2. Kommuneplantillæg nr. 88 PMU/ØU 3. Indsigelsesnotat PMU/ØU pkt 3 B1 Lokalplan FRE Boligområde ved Gærum Skole.pdf pkt 3 B2 Kommuneplantillæg nr. 88.pdf pkt 3 B3 Bemærknings-in dsigelsesnotat FRE pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

7 Page 7 of Endelig vedtagelse af Lokalplan FRE Boligområde Gaden Vest Der er på foranledning af bygherre udarbejdet et lokalplanforslag, der vil muliggøre udstykning og bebyggelse af en del af matr. 19er og 28e, Flade, Frederikshavn Jorder beliggende syd for Abildvej i Frederikshavn med tæt lav bebyggelse primært i form af dobbelthuse. Arealet er beliggende umiddelbart vest for lokalplanområdet Gaden Midt. Sagsnr: Sbh: TF/pohn Besl.komp: PMU/ØU/BR Lokalplanforslaget fastlægger bestemmelser for bebyggelsens karakter, omfang, placering, ydre fremtræden, vej- og stiforhold, parkering og anlæggelse af fælles opholdsområder. Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelser for område B Vejmyndigheden har i forbindelse med høring af lokalplanforslaget anbefalet, at der af hensyn til trafiksikkerheden og børnenes skolevej gennemføres en ændring af Abildvej i form af etablering af hastighedsdæmpende foranstaltninger, en forlængelse af fortovet mod vest, en eventuel vejudvidelse så Abildvej får samme bredde på hele strækningen, og at der eventuelt etableres af cykelsti langs Abildvej. Anbefalingen skal ses på baggrund af, at et lignende byggeprojekt øst for arealet netop er sendt i offentlig høring, og som herefter forventes igangsat. Teknisk Forvaltning indstiller, at lokalplanforslaget sendes til Økonomiudvalget og byrådet med henblik på udsendelse i offentlig debat. Beslutning - Plan- og Miljøudvalget 8. maj 2007 en tiltrædes. Paul Rode Andersen ønsker tilføjet, at der skal etableres cykelsti på Abildvej. Beslutning - Økonomiudvalget den 16. maj 2007 Fraværende: Hans Jørgen Kaptain m/afbud Anbefales til byrådets godkendelse med den bemærkning, at der skal etableres cykelsti på Abildvej. 1. Lokalplanforslag FRE Gaden vest PMU/ØU/BR Beslutning - Frederikshavn Byråd 23. maj 2007 Godkendt. Fraværende: Hans Jørgen Kaptain og Inger Støtt m/afbud Supplerende agsfremstilling Forslag til lokalplan FRE , Boligområde Gaden vest har været offentlig fremlagt i perioden fra den 6. juni til den 10. august 2007.

8 Page 8 of 39 Lokalplanforslaget omfatter et nyt boligområde ved Abildvej i Frederikshavn. Der er indgået bemærkninger eller indsigelser til lokalplanforslaget, som det fremgår af Indsigelsesnotat august Teknisk Forvaltning indstiller, at lokalplanen fremsendes til Økonomiudvalg og Byråd med henblik på endelig vedtagelse uden ændringer i forhold til det offentliggjorte forslag. Beslutning - Plan- og Miljøudvalget 4. september 2007 en tiltrædes. 1. Lokalplan FRE for boligområde Gade Vest PMU/ØU 2. Indsigelsesnotat august 2007 PMU/ØU pkt 4 B1 Lokalplan FRE pdf pkt 4 B2 Indsigelsesnotat FRE pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

9 Page 9 of Endelig vedtagelse af Lokalplan FRE Boligområde Gaden Midt Plan- og Miljøudvalget besluttede i sit møde den 6. februar 2007 at igangsætte udarbejdelse af et lokal-planforslag, der vil muliggøre et byggeprojekt på en del af matr. nr. 19a, Flade, beliggende på sydsiden af Abildvej. Sagsnr: Sbh: TF/pohn Besl.komp: PMU/ØU/BR Der er nu udarbejdet et lokalplanforslag, der vil muliggøre udstykning og bebyggelse af det pågældende areal med åben lav bebyggelse i form af parcelhuse. Lokalplanforslaget fastlægger bestemmelser for bebyggelsens karakter, omfang, placering, ydre frem-træden, vej- og stiforhold, parkering og anlæggelse af fælles opholdsområder. I forhold til det projekt, udvalget fik præsenteret i mødet den 6. februar, er antallet af boliger reduceret fra 23 til 21, idet grundstørrelse er øget til minimum 700 m2, ligesom der er udlagt et fællesareal i den sydlige del af området. Derudover er vejadgangen reduceret til kun én vejadgang til Abildvej. Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelser for område B Vejmyndigheden har i forbindelse med høring af lokalplanforslaget anbefalet, at der af hensyn til trafiksikkerheden og børnenes skolevej gennemføres en ændring af Abildvej i form af etablering af hastighedsdæmpende foranstaltninger, en forlængelse af fortovet mod vest, en eventuel vejudvidelse så Abildvej får samme bredde på hele strækningen, og at der eventuelt etableres cykelsti langs Abildvej. Anbefalingen skal ses på baggrund af, at lignende byggeprojekter øst og vest for arealet ser ud til at blive realiseret i nærmeste fremtid. Teknisk Forvaltning indstiller, at lokalplanforslaget sendes i offentlig debat. Beslutning - Plan- og Miljøudvalget 10. april 2007 Anders Starberg Pedersen og Paul Rode Andersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt. en tiltrædes. Fraværende: Inger Støtt. Beslutning - Økonomiudvalget 18. april 2007 Anbefales til byrådets godkendelse. Fraværende: Ole Rørbæk Jensen og Birthe Marie Pilgaard m/afbud 1. Lokalplanforslag FRE , Gaden Midt - Boligområde PMU/ØU/BR Beslutning - Frederikshavn Byråd 25. april 2007

10 Page 10 of 39 Godkendt. Fraværende: Søren Visti Jensen og Jens Ole Jensen m/afbud. Inger Støtt deltog ikke i behandlingen af pkt. 27 Supplerende sagsfremstilling Forslag til Lokalplan FRE , Boligområde Gaden Midt har været offentlig fremlagt i perioden fra den 9. maj til den 4. juli Lokalplanforslaget omfatter et nyt boligområde ved Abildvej i Frederikshavn. Det er ikke indkommet bemærkninger i høringsperioden. Teknisk Forvaltning indstiller, at lokalplanen fremsendes til Økonomiudvalget og byrådet med henblik på endelig vedtagelse uden ændringer i forhold til det offentliggjorte forslag. Beslutning - Plan- og Miljøudvalget 4. september 2007 en tiltrædes. 1. Lokalplan FRE Boligområde Gaden Midt PMU/ØU pkt 5 B1 Lokalplan pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

11 Page 11 of Principiel stillingtagen til anmodning om forholdsmæssigt afslag/erstatning i købesummer i forbindelse med køb af tjæreforurenede grunde af gl. Skagen Kommune Sagsnr: Sbh: TF/gida På vegne af 33 grundejere på Tjørnevej, Rønnevej og Markvej i Skagen anmoder advokat John Henrik Andersen, Sæby om at kommunen træffer beslutning om udbetaling af et forholdsmæssigt afslag/erstatning i købesummen for de forurenede grunde, som de pågældende for mere end 26 år siden købte af den daværende Skagen Kommune. Besl.komp: ØU Sagen har været rejst overfor Skagen Kommune i 2000, men blev dengang afsluttet uden at der blev ydet de pågældende grundejere afslag i købesummen, hvilket var begrundet med, at kommunen ikke havde lovhjemmel til at yde kompensation, da kravene herpå var forældede efter reglen om 20 års forældelse. Andre grundejere i Skagen (i området Eratosvej/Ydunsvej), som også havde købt tjæreforurenede grunde, fik i 2000 kompensation fra kommunen. I 2004 kom der en ændring i jordforureningsloven, der gør det muligt, at en kommune lovligt kan undlade at påberåbe sig forældelse i sager om mangelskrav som følge af jordforurening på et areal, der er kortlagt eller kunne have været kortlagt. Grundejernes advokat anmoder derfor nu om, at kommunen udnytter denne bestemmelse og udbetaler et beløb til de pågældende grundejere, som størrelsesmæssigt svarer til det den egenbetaling, de skal afholde for at få deres ejendomme oprenset. Advokaten oplyser, at det formentlig bliver et beløb i alt i størrelsesordenen kr., svarende til ca kr. pr. grundejer. Inden der udarbejdes konkret opgørelse, ønskes kommunens stillingtagen til, om man er indstillet på at gøre brug af den mulighed loven giver for at yde forholdsmæssigt afslag/erstatning. Forvaltningens bemærkninger Det er op til kommunen, om man vil benytte muligheden for at se bort fra forældelse. Kommunen vælger dette ud fra et frit skøn indenfor de grænser der følger af almindelige offentlige grundsætninger (om saglighed hed og lighedsprincippet). Ved udøvelsen af skønnet kan kommunen blandt andet lægge vægt på, hvor byrdefuldt mangelskravet er i forhold til de pågældendes aktuelle økonomiske situation. Bestemmelsen omfatter både krav om erstatning og om et forholdsmæssigt afslag i købesummen. Bestemmelsen finder også anvendelse på ejendomme, hvor mangelskrav

12 Page 12 of 39 er rejst før lovændringen. En kommune kan således undlade at påberåbe sig forældelse i tilfælde, hvor kommunen efter de hidtidige regler har afvist at betale. Som nævnt i sagsfremstillingen valgte tidligere Skagen Kommune i 2000 at yde kompensation til grundejerne i et andet område, hvor der ligeledes var tjæreforurening. Dette skete som led i en forligsmæssig løsning. De pågældende 55 grundejere fik udbetalt kr. hver, hvilket svarede til kr. til hver af grundejerne. Dette beløb svarede til grundejernes egenbetaling i henhold til værditabsordningen. Teknisk Forvaltning indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at det principielt tilkendegives, at kommunen er indstillet på at se bort fra forældelsen, og at der dermed kan ydes økonomisk kompensation til de pågældende grundkøbere ud fra et lighedsprincip. sagen genoptages, når der foreligger konkrete, individuelle forslag til kompensationsbeløbenes størrelse. udgiften til ydelse af kompensation til sin tid i givet fald afholdes af kassebeholdningen Økonomiudvalget indstiller til byrådet, at - kommunen er indstillet på at frafalde en forældelsesfrist hvis der kan opnåes en rimelig forligsmæssig løsning - sagen genoptages, når der foreligger konkrete, individuelle forslag til kompensationsbeløbenes størrelse - udgiften til ydelse af kompensation til sin tid i givet fald afholdes af kassebeholdningen

13 Page 13 of Ansøgning om kommunal garantistillelse for lån til Toftelund Vandværk I/S I/S Toftelund Vandværk anmodede i 2006 tidligere Sæby Kommune om en garantistillelse på kr. i forbindelse med at der er afholdt udgifter til nyt sandfilter, elinstallationer og renovering af bygninger. Sagsnr: Sbh: TF/gida Besl.komp: ØU/BR Tidligere Sæby Kommunes økonomiudvalg besluttede på møde den 11. oktober 2006, at man var sindet at give kommunegaranti for lån som skitseret, hvis der opstod behov herfor, og i givet fald skulle der indgives ny ansøgning. Ved en fejl blev sagen ikke efterfølgende forelagt sammenlægningsudvalget. Denne ansøgning foreligger nu, og der foreligger dokumentation for afholdte udgifter på kr. Der mangler dokumentation for afholdte udgifter til tømrer, men ansøger har ønske om på nuværende tidspunkt at opnå garantistillelsen. Det er oplyst, at man forventer at afvikle lånet over en 10-årig periode. Endvidere oplyses, at man har sat prisen for vand op med 2,50 kr. pr. m 3. Kommunen kan stille garanti til formålet, jf. lånebekendtgørelsens 12. Det pågældende lån skal opfylde kravene i lånebekendtgørelsens 10, stk. 1 og 2 (hvis lånet optages som et stående lån eller lån med en afdragsfri periode. Løbetiden må maksimalt være 15 år, og lånet skal have et afdragsforløb, der højst giver en gennemsnitlig løbetid på 10 år). Kommunen er ikke forpligtet til at yde garantien. Garantien vil maksimalt kunne stilles for det beløb, som er investeret. Teknisk Forvaltning indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at der på baggrund af tilkendegivelsen fra tidligere Sæby Kommunes Økonomiudvalg gives tilsagn om at yde kommunal garanti for op til kr. til sikkerhed for et lån, ydet til ansøger af et pengeinstitut eller en kreditforening, med en afviklingsperiode på maksimalt 10 år, idet det tillige er et vilkår, at det overfor kommunen dokumenteres, at lånet har denne afviklingsperiode, og at garantiens ordlyd skal godkendes af kommunen. Anbefales til byrådets godkendelse.

14 Page 14 of behandling af budgetforslag Hermed fremsendes budgetforslaget for for Frederikshavn Kommune til 1. behandling i Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr: Sbh: CF/kajo Besl.komp: ØU/BR Økonomiudvalget behandlede på mødet den 15. august 2007 det samlede budgetforslag Det nuværende budgetforslag indeholder alle de oplysninger, styrelsesloven kræver. Budgetforslaget er blevet udvidet med følgende materiale: Generelle regler for Frederikshavn Kommunes budget for 2008 Bevillingsoversigten Låneberettigede anlægsudgifter Takstoversigt Tilskudsoversigt De generelle bemærkninger er blevet udvidet Der er herudover sket en udmøntning af lov- og cirkulæreændringerne til de stående udvalg og endelig merudgiften til risikodimensionering af beredskabet er blevet indarbejdet. I budgetforslaget er der i øvrigt indregnet de statsgaranterede beløb for udskrivningsgrundlag og generelle tilskud med udligningsordninger. Der er indregnet følgende skatteprocenter i budgetforslaget: Kommunal indkomstskat 24,70 % Kirkeskat 1,03 % Kommunal grundskyldspromille 26,22 Dækningsafgift af statsejendommes grundværdi 26,22 Dækningsafgift af øvrige ejendomme 13,11 Dækningsafgift af forskelsværdi 8,75 Fristen for indsendelse af ændringsforslag er i tidsplanen for budgetlægningen fastsat til mandag den 1. oktober 2007 kl I henhold til tidsplanen har Økonomiudvalget 2. behandling af budgettet for onsdag den 3. oktober Byrådet har 2. behandling (endelig vedtagelse) af budgettet for onsdag den 10. oktober Direktionen indstiller, at budgetforslaget fremsendes til 1. behandling i byrådet mandag den 1. oktober 2007 kl fastsættes som sidste frist for aflevering af ændringsforslag til budget Budgetforslag , udsendes til byrådet 7. september ØU/BR Kort beskrivelse af budgetforslag , udsendes til ØU/BR

15 Page 15 of 39 byrådet 7. september 2007 Anbefales til byådets godkendelse. 9. Bevillingsændringer som følge af midtvejsregulering 2007 af generelle tilskud og kontant kompensation fra Nordjyllands Amt i forbindelse med opgave- og strukturreformen Sagsnr: Sbh: CF/kajo I forbindelse med Indenrigs- og Sundhedsministeriets udmelding af beløb vedr. generelle tilskud for 2008 er der også udmeldt en midtvejsregulering vedr Besl.komp: ØU/BR Midtvejsreguleringen vedr. de lov- og cirkulæreændringer, der træder i kraft i 2007 og som ikke er blevet finansieret ved budgetlægningen af af reguleringen til de enkelte udvalg er foretaget efter de principper der er vedtaget i forbindelse med fordeling af lov- og cirkulæreprogrammet. en til udvalgene fremgår af bilag til sagen. Der er modtaget kr. i midtvejsregulering, og der er fordelt kr. til udvalgsrammerne. Forskellen skyldes reguleringer, der er under bagatelgrænsen på kr. I forbindelse med opgave- og strukturreformen skal amternes aktiver og passiver, for de opgaver der overgår til kommunerne, fordeles til kommunerne. Frederikshavn Kommunes har i den forbindelse á conto modtaget kontant kr. Opgørelsen af amtets aktiver og passiver er endnu ikke endelig. På et senere tidspunkt vil der blive fremsendt en revisionsgodkendt opgørelse til byrådet. På et senere tidspunkt vil der ske en evt. regulering af ovennævnte beløb. Ovennævnte reguleringer er indregnet som forudsætning i direktionens budgetforslaget for Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at bevillingsændringerne nævnt i bilag godkendes Nettobeløbet på kr. tillægges kassebeholdningen 1. Oversigt over bevillingsændringer, dateret 30. august 2007 ØU

16 Page 16 of pkt 9 B1 Oversigt over bevillingsændringer, dateret 30. august 2007.pdf Udsættes.

17 Page 17 of Finansiel Strategi, Frederikshavn Kommune Sammenlægningsudvalget vedtog 13. december 2006 Regler for økonomisk styring i Frederikshavn Kommune. Af disse regler fremgår, at byrådet fastsætter de overordnede regler for kommunens finansielle styring, herunder anbringelse af midler samt anvendelse af finansielle instrumenter mv. Direktionen har det overordnede ansvar for at disse regler udmøntes i en finansiel politik. Sagsnr: Sbh: CF/bjfr Besl.komp: ØU/BR Som følge heraf har en arbejdsgruppe i Økonomiafdelingen udarbejdet en finansiel strategi, som beskriver de overordnede rammer for anbringelse af midler, brug af finansielle instrumenter, optagelse af lån samt pleje af den langfristede gæld. Formålet med den finansielle strategi er, udover at fastlægge rammerne for den økonomiske styring, at minimere finansieringsudgifterne og maksimere afkastet samt sikre, at kommunen til enhver tid har det fulde overblik over de rente- og valutarisici, der er forbundet med kommunens låneportefølje og likvide midler. Foruden de overordnede rammer for den finansielle styring er der i den finansielle strategi indarbejdet nogle bemyndigelser, hvor byrådet delegerer en række beslutninger til henholdsvis Økonomiudvalget og administrationen. Disse bemyndigelser fremgår af vedlagte bilag. Investeringsramme for Porteføljemanagementaftale (PM-aftale) Kommunens finansielle rådgiver, Jyske Bank, har fremsendt et oplæg til en PM-aftale. Det foreslås, at der kan indgås en aftale op til en investeringsramme på 75 mio. kr. De nuværende depoter, som den fremsendte aftale omhandler, har p.t. en værdi på omkring 43 mio. kr. Fremover vil Økonomiudvalget have bemyndigelse at hæve eller sænke denne investeringsramme. Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget godkender, at den finansielle strategi samt de indeholdte bemyndigelser godkendes der gives bemyndigelse til at indgå Porteføljemanagementaftaler op til en ramme på 75 mio. kr. 1. Finansiel Strategi, dateret 4. september 2007 ØU 2. Bemyndigelser ØU pkt 10 B1 Finansiel Strategi, dateret 4. september 2007.pdf pkt 10 B2 Finansiel Strategi, bemyndigelser.pdf Godkendt.

18 Page 18 of 39

19 Page 19 of Frigivelse af anlægsmidler til projektudvikling af Skagen Kulturhus Frederikshavn Kommune har igangsat udviklingen af Skagen Kulturhus. Frederikshavn Byråd har etableret en projektorganisation, og der er nu udarbejdet grundlag for den proces, der skal føre frem til igangsættelse af den egentlige ombygning og renovering af Kappelborgskolen. Det vil være sigtemålet, at en igangsættelse af byggeriet vil kunne ske i foråret Sagsnr: Sbh: BKF/jada/aach Besl.komp: KFU/ØU/BR For at sikre processen anmodes om frigivelse af projektmidler. Midlerne skal sikre en professionel planlægning af en kommende kravspecifikation og sikre gennemførelse af et kommende udbud og gennemførelse af byggeproces. Der skal samtidig sikres en konkret inddragelse af interessenter i processen, og der er disponeret midler til evt. inddragelse af sponsorer i udviklingen af projektet. Der anmodes om frigivelse af 1,95 mio. kr. Midlerne disponeres indenfor den bevilgede anlægsramme for 2007 på 5,2 mio. kr. Der disponeres midler til følgende hovedområder: Fundraising ved partnerskab med Lokale- og Anlægsfonden, Real Dania og andre sponsorer skal der ekstern bistand til professionalisering af sponsorarbejdet Kommunikation - Historien om Skagen Kulturhus skal fortælles både lokalt og nationalt. Byens børn, unge og ældre skal inddrages i udviklingen af aktiviteter. Hjemmeside skal udvikles sammen med kulturhusene i kommunen Proces/interessegrupper Procesforløb møder trykning arrangementer rejseomkostninger ekstern bistand til udredningsproces efterår 2007 Bygherrerådgivning/kravspecifikation. Efter efterårets proces skal laves udførlig og præcis kravspecifikation som grundlag for både nybygning og renovering som grundlag for endeligt projektudbud Bygherrerådgivning - Til at rådgive bygherren i procesudvikling ved byggeriet og gennemførelse af byggeproces antages bygherrerådgiver kr kr kr kr kr. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at frigivelse af 1,95 mio. kr. af anlægsrammen for 2007 for Skagen Kulturhus anbefales overfor byrådet. Beslutning - Kultur- og Fritidsudvalget 8. august 2007 Anbefales over for byrådet. Fraværende: Ole Rørbæk Jensen og Inger Støtt.

20 Page 20 of 39 Anbefales til byrådets godkendelse med den bemærkning, at den politiske styregruppe for Skagen Kulturhus er ansvarlig for deponering af midlerne.

21 Page 21 of Godkendelse af byggeregnskab (skema C) for 12 almene ældreboliger med tilhørende servicearealer på Stygge Krumpens Vej, Sæby Sagsnr: Sbh: TF/gida Boligforeningen af 1942, Sæby, anmoder om godkendelse af byggeregnskab for 12 boliger i bofællesskabet Hobitten med tilhørende servicearealer. Projektet var oprindeligt amtskommunalt, men er efter kommunalformen nu et kommunalt projekt. Besl.komp: ØU/BR Tidligere Sæby Kommune godkendte i 2006 skema B med en anskaffelsessum på kr. for boligerne og en anskaffelsessum for servicearealerne på kr. Boligforeningen oplyser, at anskaffelsessummen for de 12 boliger udgør kr. og for servicearealerne kr. I forhold til den ved skema B godkendte anskaffelsessum er der altså tale om en forhøjelse af anskaffelsessummen for boligerne på kr. Huslejen udgør 842 kr. pr. m 2 /årligt ekskl. forbrugsafgifter. Der anmodes om godkendelse af huslejen. Ses der på de enkelte grupper af udgifter vedrørende boligerne fremkommer følgende tal: Skema B Skema C Grundudgifter kr kr. Håndværkerudgifter kr kr. Omkostninger/gebyrer kr kr. Anskaffelsessum i alt kr kr. Boligforeningens revisor har forsynet byggeregnskabet med følgende konklusion: Det er vor opfattelse, at byggeregnskabet giver et retvisende billede af byggeriets endelige anskaffelsessum, som svarer til de ved byggeriet faktisk afholdte og afsatte udgifter i henhold til bilag, i overensstemmelse med god regnskabsskik for almene boligorganisationer. Forvaltningens bemærkninger Den kommunale udgift ved den ansøgte endelige anskaffelsessum for boligerne udgør: Grundkapitallån (ved skema B godkendt med kr.) udgør kr. Grundkapitallånet er udbetalt, og der er derfor ikke økonomiske konsekvenser heraf. Amtskommunen opnåede i sin tid tilskud fra satspuljen, så den reelle nettoudgift for amtskommunen var kr. Endvidere er der stillet garanti overfor realkreditinstitut på kr. (svarende til 28,57 % af lånets hovedstol på kr.) Servicearealernes økonomi er uændret i forhold til det ved skema B godkendte Teknisk Forvaltning indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at

22 Page 22 of 39 byggeregnskabet med en endelig anskaffelsessum på kr. for boligerne og på kr. for servicearealerne der godkendes en husleje på 842 kr./m 2 /årligt Anbefales til byrådets godkendelse. 13. Årsregnskaber 2006 for Frederikshavn Boligforening af 1945 Bestyrelsen for den almene boligorganisation Frederikshavns Boligforening af 1945 sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter lejligheder, 5 erhvervslejemål og 225 garager. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 21. maj I henhold til 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til byrådet indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges byrådet til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning med bemærkning, at henlæggelsesmidlerne til istandsættelse ved fraflytning i afdeling 14 Lindebo og i afdeling 20 Suderbo budgetmæssigt forøges således, at de bringes op på et niveau, der også fremover kan dække de faktiske udgifter. Det forudsættes, at renoveringsprojektet i afdeling 12 Hånbæk gennemføres som planlagt således, at afdelingen ikke bliver nødlidende. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 26. juli 2007 ØU pkt 13 B1 Frederikshavn Boligforening af 1945, Økonomiafdelingens kommentarer, dateret 26. juli 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

23 Page 23 of 39

24 Page 24 of Årsregnskaber 2006 for Boligforeningen Vesterport, Frederikshavn Bestyrelsen for den almene boligorganisation Boligforeningen Vesterport, Frederikshavn, sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter lejligheder, 3 erhvervslejemål, 2 institutioner og 263 garager. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 19. marts I henhold til. 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til kommunalbestyrelsen indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges kommunalbestyrelsen til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 26. juli 2007 ØU pkt 14 B1 Boligforeningen Vesterport, kommentarer, dateret 26. juli 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

25 Page 25 of Årsregnskaber 2006 for Lejerbo Frederikshavn Bestyrelsen for den almene boligorganisation Lejerbo Frederikshavn, sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter 22 lejligheder. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 12. juni I henhold til 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til byrådet indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges byrådet til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning med bemærkning, at der af hensyn til boligorganisationens fortsatte beståen i såvel selskab som afdelinger fremover skabes balance mellem indtægter og udgifter opsamlede underskud budgetmæssigt afvikles som forudsat Byrådet forudsætter, at Forretningsførerorganisationen Lejerbos tilsagn om at stille nødvendig likviditet til rådighed for boligorganisationen fortsat står ved magt. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 30. juli 2007 ØU pkt 15 B1 Lejerbo Frederikshavn, kommentarer, dateret 30. juli 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

26 Page 26 of Årsregnskaber 2006 for Boligforeningen af 1942, Sæby Bestyrelsen for den almene boligorganisation Boligforeningen af 1942, Sæby, sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter 812 lejligheder og 34 garager. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 24. april I henhold til. 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til byrådet indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges byrådet til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning med bemærkning, at årets underskud i afdelinger må afvikles inden 3 år i henhold til lovgivningens hovedregel dog at underskud i afdeling 11 kan afvikles over 10 år. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 30. juli 2007 ØU pkt 16 B1 Boligforeningen af 1942, kommentarer, dateret 1. august 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

27 Page 27 of Årsregnskaber 2006 for Boligforeningen Neptun, Skagen Bestyrelsen for den almene boligorganisation Boligforeningen Neptun sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter 449 lejligheder, 3 erhvervslejemål og 91 garager. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 9. maj I henhold til 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til byrådet indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges byrådet til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning med bemærkning, at de udarbejdede vedligeholdelsesplaner må bruges aktivt i den løbende vedligeholdelse af afdelingernes ejendomme. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 2. august 2007 ØU pkt17 B1 Boligforeningen Neptun, kommentarer, dateret 2. august 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

28 Page 28 of Årsregnskaber 2006 for Grenen Boligforening af 1946, Skagen Bestyrelsen for den almene boligorganisation Grenen Boligforening af 1946 sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter 391 lejligheder, 1 erhvervslejemål og 77 garager. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 8. maj I henhold til 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til byrådet indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges byrådet til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 14. august 2007 ØU pkt 18 B1 Grenen Boligforening af 1946, kommentarer, dateret 14. august 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

29 Page 29 of Årsregnskaber 2006 for Skagen Boligforening Bestyrelsen for den almene boligorganisation Skagen Boligforening sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter 388 lejligheder, 3 erhvervslejemål og 41 garager. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 30. maj I henhold til 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til byrådet indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges byrådet til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 29. august 2007 ØU pkt 19 B1 Skagen Boligforening, kommentarer, dateret 28. august 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

30 Page 30 of Årsregnskaber 2006 for Boligforeningen af 1952, Skagen Bestyrelsen for den almene boligorganisation Boligforeningen af 1952, Skagen sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter 203 lejligheder og 17 garager. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 19. april I henhold til 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til byrådet indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges byrådet til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning med den bemærkning, at selskabets negative arbejdskapital budgetmæssigt må udlignes. Boligselskabet må færdiggøre grundlaget for forvaltningsrevision og via rationalisering og effektivisering nedbringe det høje administrationsbidrag således, at selskabet fortsat kan være konkurrencedygtig i boligmarkedet. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 8. august 2006 ØU pkt 20 B1 Boligforeningen af 1952, kommentarer, dateret 8. august 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

31 Page 31 of Årsregnskaber 2006 for Skagen Kollegium Bestyrelsen for den almene boligorganisation Skagen Kollegium sender til Frederikshavn Byråd som tilsynsmyndighed boligorganisationens regnskaber for året 2006 med tilhørende obligatorisk spørgeskema, revisionsprotokol og bestyrelsesberetning. Sagsnr: Sbh: CF/fiva Besl.komp: ØU/BR Boligorganisationen omfatter 104 lejligheder. Regnskaberne er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold. Regnskaberne er godkendt af boligorganisationens bestyrelse den 6. juni I henhold til 25, stk. 3 i Lov om almene boliger skal almene boligorganisationer til byrådet indsende en genpart af årsregnskabet. Regnskabsmaterialet forelægges byrådet til kritisk gennemgang med henblik på at påse, at boligorganisationens og dens afdelingers drift og økonomi er forsvarlig og i øvrigt opfylder de herom gældende regler. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning med bemærkning, at bestyrelsen må tage drastiske initiativer for at sikre afdeling 2 s fortsatte drift. Der må i begge afdelinger fremover budgetmæssigt henlægges tilstrækkelige midler til imødegåelse af tab ved lejeledighed og fraflytning Bestyrelsen må foranledige, at der som led i lovgivningens bestemmelser om forvaltningsrevision udarbejdes forretningsgangsbeskrivelser og at der af hensyn til den interne kontrol tages skridt til en adskillelse af kasserer- og bogholderifunktionen. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 3. september 2007 ØU pkt 21 B1 Skagen Kollegium. kommentarer, dateret 3. september 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

32 Page 32 of Årsregnskaber 2006 for Boligselskabet Nordjyllands afdelinger 7A - 7H og 13, beliggende i Frederikshavn Kommune Sagsnr: Sbh: CF/fiva Bestyrelsen for den almene boligorganisation Boligselskabet Nordjylland sender til byrådet som tilsynsmyndighed årsregnskaber 2006 for boligorganisationens afdelinger 7A, 7B, 7C, 7D, 7E, 7F, 7G, 7H og 13 beliggende i Frederikshavn Kommune Besl.komp: ØU/BR Hjørring Kommune er hjemstedskommune for den almene boligorganisation og har dermed det overordnede tilsyn med hovedforeningen og dens afdelinger. Regnskabet er godkendt af den samlede bestyrelse den 20. juni Regnskabet er revideret af statsautoriseret revisor. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning. Byrådet har noteret, at afdelingernes driftsunderskud efterfølgende dækkes ind via tilskud for boligselskabets dispositionsfond. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskabet, dateret 29. august 2007 ØU/BR pkt 22 B1 Boligselskabet Nordjylland, kommentarer, dateret 3. september 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

33 Page 33 of Årsregnskaber 2006 for Boligselskabet NordBos afdelinger 41, 42, 43, 51, 52 og 53, beliggende i Frederikshavn Kommune Sagsnr: Sbh: CF/fiva Bestyrelsen for den almene boligorganisation Boligselskabet NordBo sender til byrådet som tilsynsmyndighed årsregnskaber 2006 for boligorganisationens afdelinger 41, 42, 43, 51, 52 og 53 beliggende i Frederikshavn Kommune Besl.komp: ØU/BR Aalborg Kommune er hjemstedskommune for den almene boligorganisation og har dermed det overordnede tilsyn med hovedforeningen og den afdelinger. Regnskabet er godkendt af den samlede bestyrelse den 20. juni Regnskabet er revideret af statsautoriseret revisor. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at årsregnskaberne tages til efterretning. Byrådet har noteret, at afdelingernes driftsunderskud efterfølgende dækkes ind via tilskud for boligselskabets dispositionsfond og at der er iværksat mærkbare tiltag for at sikre afdelingernes fortsatte drift. 1. Økonomiafdelingens kommentarer til årsregnskaberne, dateret 3. september 2007 ØU pkt 23 B1 Boligselskabet Nordbo, kommentarer, dateret 29. august 2007.pdf Anbefales til byrådets godkendelse.

34 Page 34 of Ansøgning fra Boligforeningen Neptun, Skagen, om tilladelse til låneoptagelse og lejeforhøjelse i forbindelse med renoveringsprojekt Sagsnr: Sbh: CF/fiva Boligforeningen Neptun, Skagen, søger om tilladelse til låneoptagelse og huslejestigning i forbindelse med forbedringsarbejder i boligforeningens afdeling 4 - beliggende Nedre Mosevej og Nedre Mosevej 22-64, Skagen. Besl.komp: ØU/BR Arbejdet omfatter udskiftning af vinduer og døre samt fjernelse af lyskasser i afdelingens 44 lejligheder og 5 garager. De nuværende døre og vinduer er fra 1976 og udført med alu-kant, som løsner sig. De er meget medtaget af vind og vejr og beslagene ruster. Bundrammen kæntrer mange steder i forhold til sidestykkerne, hvilket medfører, at der kan trænge vand ind bag tætningen. De elastiske fuger er blevet hårde og er begyndt at krakelere. Dette medfører trækgener. De samlede udgifter til foranstaltningen er opgjort til kr., der påregnes finansieret med 20-årigt annuitetslån i realkreditinstitut. Den årlige ydelse udgør kr. Låneoptagelsen medfører huslejestigning på 4,69 % (fra 478,89 kr. pr. m 2 til 501,36 kr. pr. m 2 ). Projektet er vedtaget på et beboermøde i afdelingen den 13. marts 2007 og er tiltrådt af boligselskabets hovedbestyrelse den 6. juni I henhold til reglerne i 37 i Lov om almene boliger mv. og kapitel 21 i Byog Boligministeriets bekendtgørelse om drift af almene boliger, kan der ikke uden byrådets godkendelse foretages sådanne dispositioner. Teknisk Forvaltning har besigtiget afdelingen og kan ud fra en teknisk vurdering af byggeriet anbefale projektet. Centralforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler byrådet, at byrådet som tilsynsmyndighed godkender låneoptagelse og huslejestigning som ansøgt. Det forudsættes, at bestemmelserne i Lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren overholdes. Anbefales til byrådets hgodkendelse.

35 Page 35 of Indførelse af medarbejderbredbånds, telefoni og PCordning i Frederikshavn Kommune I Frederikshavn Kommunes bestræbelser på at skabe attraktive arbejdspladser og lette rekrutteringen af medarbejdere er Direktionen i færd med at afsøge hvilke initiativer, der kan få positiv effekt både på kort og lang sigt. Medarbejderne har i regi af HovedMED udtrykt klare ønsker om at Frederikshavn Kommune som et led i disse bestræbelser burde tilbyde ordninger, der giver alle medarbejdere let og billig adgang til bredbånd,- telefoni og PC. Sagsnr: Sbh: CF/moni Besl.komp: ØU Direktionen har også i regi af HovedMED udtrykt at der skal arbejdes for at give disse muligheder. Direktionen har i konsekvens heraf vurderet at såfremt en medarbejderordning på dette område skal have nogen reel effekt så skal tilbudet være så bredt og fleksibelt som overhovedet muligt, samtidig med at det skal etableres indenfor nogle rammer, som vi kan styre administrativt og økonomisk. Vedlagte beslutningsforslag indebærer kort sagt at medarbejderne i Frederikshavn Kommune gives muligheden for at anskaffe sig en bredbåndsforbindelse, mobiltelefonabonnement og tilhørende udstyr via en lønaftale, hvor abonnementet betales ved et løntræk i medarbejdernes bruttoløn. Effekten er, at abonnementerne på grund af den skattemæssige fordel, på denne måde kan fås til det halve af den pris som medarbejderne i givet fald skulle betale. Dertil gives der adgang til at købe/lease tilhørende udstyr på særdeles fordelagtige vilkår. Direktionen vurderer at gennemførelsen af den beskrevne medarbejderordning vil være særdeles er attraktivt for medarbejderne og i meget høj grad imødekommer ønsket om, at tilbyde et medarbejdergode, der på kort sigt bringer Frederikshavn Kommune et godt skridt på vejen i de konstante bestræbelser på at kunne tilbyde medarbejdergoder, der kan bakke op om både medarbejderfastholdelse og rekruttering. Direktionen anbefaler at Økonomiudvalget godkender beslutningsforslaget om indførelse af tilbud om Medarbejderbredbånds-, Telefoni og PC-ordning i Frederikshavn Kommune. 1. Beslutningsoplæg vedr. tilbud om Medarbejderbredbånds-, Telefoni- og PC-ordning ØU pkt 25 B1 Beslutningsoplæg vedr. tilbud om Medarbejderbred...pdf Godkendt.

36 Page 36 of 39

37 Page 37 of Budgetopfølgning pr. 31. august 2007 på Økonomiudvalgets område - Efterretningssag Centralforvaltningen har udarbejdet Budgetopfølgning, drift og anlæg pr. 31. august 2007 på Økonomiudvalgets område. til budgetopfølgningen er vedlagt. Sagsnr: Sbh: CF/haje Besl.komp: ØU Direktionen indstiller, at budgetopfølgningen pr. 31. august 2007 på Økonomiudvalgets område tages til efterretning. 1. Økonomiudvalgets budgetopfølgning 31. august 2007 ØU pkt 26 B1 Økonomiudvalgets budgetopfølgning 31. august 2007.pdf Taget til efterretning.

38 Page 38 of Helbredsbetinget afsked af tjenestemand Lukket sag Sagsnr: Besl.komp:

39 Page 39 of 39 Mødet hævet, oplæst kl. 18:15 Til stede: Underskrifter:

Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal)

Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal) Page 1 of 44 Referat Frederikshavn Byråd Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 19. september 2007 19:00 Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal) Der er i forbindelse med spørgetiden forud

Læs mere

Page 1 of 5 Referat Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Dato 27. juni 2007 Tid 16:00 Sted VIP-lokalet v/kantinen, Rådhuset NB. Fraværende Medlemmer Erik Sørensen (A) Birthe Marie Pilgaard (A) Søren Visti

Læs mere

Ordinært møde. Dato 1. oktober Tid 16:00. Kattegat Silo, etage 7, mødelokale NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 1. oktober Tid 16:00. Kattegat Silo, etage 7, mødelokale NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Dato 1. oktober 2008 Tid 16:00 Sted Kattegat Silo, etage 7, mødelokale NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Erik Sørensen (A) - Formand Hans Jørgen Kaptain

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Page 1 of 6 Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 16. maj 2007 14:30 Fasanvej 1, Udvalgslokalet Fraværende Medlemmer Inger Støtt m/afbud John Christensen (V) Brian Pedersen

Læs mere

Ordinært møde. Dato 30. september Tid 14:30. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Ingen. Stedfortræder. Medlemmer

Ordinært møde. Dato 30. september Tid 14:30. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Ingen. Stedfortræder. Medlemmer Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Dato 30. september 2014 Tid 14:30 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Page 1 of 5 Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 21. januar 2008 16:00 Udvalgslokalet, Fasanvej 1 Fraværende Medlemmer John Christensen (V) Brian Pedersen (F) Inger Støtt

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. september 2011 Tid 14:30 Sted Himmerigsvej 10, Jerup NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.12.07.htm. Dato. 7. december 2004. Tid 17:30. Sted. Mødelokale 8 NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.12.07.htm. Dato. 7. december 2004. Tid 17:30. Sted. Mødelokale 8 NB. Page 1 of 6 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 7. december 2004 17:30 Mødelokale 8 NB. Fraværende Til stede Ole Jørgensen med afbud Indholdsfortegnelse 1. Høring vedrørende praksisplan

Læs mere

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune.

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune. Page 1 of 9 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 7. juni 2005 17:00 Mødelokale 8 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Erik Sørensen, Hanne Welander. Brian Kjær, Steen Jensen

Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Erik Sørensen, Hanne Welander. Brian Kjær, Steen Jensen Referat Frederikshavn Byråd Ordinært møde Dato 9. oktober 2013 Tid 19:00 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus Der er indkommet følgende skriftlige spørgsmål: 1. Vedr. Vindmøller

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 10. februar 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Jørgen Kaptain med afbud. Jens Mørk er indkaldt

Læs mere

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetoplæg 2012-2015 for Odsherred Kommune Sag 306-2010-42702 Dok. 306-2011-210278 Initialer: CLH Åbent Sagens opståen Byrådet skal senest den 15. oktober 2011 have vedtaget et budget for 2012 med

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato 12. november 2008 Tid 15:00 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Brian Pedersen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 6. marts 2008 15:00 Fasanvej, Udvalgslokalet Lars Møller under pkt. 1-2. Anders Gram Mikkelsen under pkt. 3-6. Hans

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1.sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 4. oktober 2005, kl. 14:00 Åben sag: 347. Aktiv gældspleje Åben sag: 348. Kirkeskat 2006 Åben sag: 349.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00 Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget > Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 8. august 2007 16:00 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Bemærk ændret mødestart! Gæst: Direktør

Læs mere

24. Til efterretning - Kommunalreform

24. Til efterretning - Kommunalreform " ## ## $% &#$ *12$$ '()*$$')$+),-#).($/#$0(,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$$4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 7#4$$11#$4$1 "7#4$$8#93$74$4$+#111#$4$1

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Frederikshavn Byråd. Ordinært møde. Dato 8. oktober Tid 19:00. Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal) NB. Stedfortræder

Frederikshavn Byråd. Ordinært møde. Dato 8. oktober Tid 19:00. Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal) NB. Stedfortræder Referat Frederikshavn Byråd Ordinært møde Dato 8. oktober 2008 Tid 19:00 Sted Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal) NB. Fraværende Steen Jørgensen Stedfortræder Medlemmer Hans Jørgen Kaptain (V) Hans

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag 1 Indledning DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER Dette notat er udarbejdet til brug for bestyrelsens behandling af institutionens lovgivningsmæssige grundlag samt genopretning af økonomien

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 9 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 13. oktober 2004 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Renovering af

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 8 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 28. februar 2008 16:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Mogens Brag, Ketty Kjær Pedersen,

Læs mere

Økonomiudvalget DAGSORDEN

Økonomiudvalget DAGSORDEN DAGSORDEN Sted: Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 30. oktober 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 19:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem)

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 1. december 2009 Mødested: Gl. Byrådssal, Torvet, Skive Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Flemming Eskildsen, Peder Chr. Kirkegaard, Per Jeppesen, Frede

Læs mere

Page 1 of 16 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 23. august 2007 09:00 Kattegatsiloen, lokale 6, etage 3a Mødet afsluttes med spisning kl. 19.00 på "Franks", Kattekatsiloen

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 23. februar 2005 17:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Johan Berg Jensen Indholdsfortegnelse 1. Skolerenovering 2005 Åben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 12 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 24. maj 2007 16:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Mogens Brag og Steen Jensen Anders

Læs mere

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed)

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed) Tema: Styringsdialogmøde 2019 Boligforeningen Grejsdalen Tid: 13. september 2019, kl. 13-14 Sted: Kirketorvet 22, 7100 Vejle mødelokale 3 Deltagere Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for,

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for, NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune I notatet

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006.

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. 16-09- 2008 Statsforvaltningen har den 21. januar 2008 modtaget årsregnskab

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Referat Plan- og Miljøudvalget Temamøde Dato 24. august 2009 Tid 15:00 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Erik Janum (V) Brian Pedersen

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Side 1 af 5 169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Sag 306-2015-819 Dok. 306-2015-214761 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2016

Læs mere

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget.

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. Da de specifikke finansieringsforslag kan virke meget tekniske har vi for overskuelighedens skyld, sammenfattet

Læs mere

For Frederikshavn Boligforening deltog: Direktør Kim Madsen, regnskabschef Claus Thomsen

For Frederikshavn Boligforening deltog: Direktør Kim Madsen, regnskabschef Claus Thomsen Referat fra styringsdialogmøde mellem repræsentanter for Frederikshavn Boligforening og Frederikshavn kommune onsdag den 23. november 2016 kl. 10.00 på Frederikshavn Rådhus For Frederikshavn Boligforening

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 15-11-2010 Sag: Tilsyn med boligselskabsregnskaber 2008/ samt Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Der foreligger

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat onsdag den 2. oktober 2013 Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2014-2017...2 02-10-2013 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Skoleparken 1, skema A, renovering Beslutning Gennemgang af sagen Byrådet principgodkendte 04.10.2016, punkt 223, et projekt vedrørende renovering af eksisterende boliger samt et projekt

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Ordinært møde. Dato 13. oktober Tid 17:30. Sted Mødelokale NB. Mødet er udsat fra den 6. til den 13. oktober 2010 kl

Ordinært møde. Dato 13. oktober Tid 17:30. Sted Mødelokale NB. Mødet er udsat fra den 6. til den 13. oktober 2010 kl Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Dato 13. oktober 2010 Tid 17:30 Sted Mødelokale 0.27 NB. Mødet er udsat fra den 6. til den 13. oktober 2010 kl. 17.30 Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Lars

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 039. Meddelelser til Ældrerådets møde den 27. august 2010 75 040. Budget 2011-2014

Læs mere

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 16-03-2011 Sag: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 RÅDHUSPARKEN BRYGGERGÅRDSVEJ ASYLVEJ NYVEJ KILDEVÆLDETS ALLE SYDVESTVEJ STATIONSPARKEN TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 FEBRUAR 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 og Lokalplan GL90.1 for

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Tirsdag den 25. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 18:00-18:55 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.04.20.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.04.20.htm Page 1 of 5 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato tirsdag den 20. april 2004 Tidspunkter 17:30-18.15 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Hans Krarup Olesen med afbud

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 13. maj 2015 Tid 16:00 Sted Kulturhuset Kappelborg, Skagen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 9. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (Skema B) 2014-189705 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 30. april 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne

Læs mere

Favrskov Kommunalbestyrelse Skovvej 20 8382 Hinnerup. Vedr. Favrskov Kommunes sagsnr. 710-2010-38569

Favrskov Kommunalbestyrelse Skovvej 20 8382 Hinnerup. Vedr. Favrskov Kommunes sagsnr. 710-2010-38569 Favrskov Kommunalbestyrelse Skovvej 20 8382 Hinnerup 1 7-12- 2010 TILSYNET Vedr. Favrskov Kommunes sagsnr. 710-2010-38569 Favrskov Kommune har ved brev af 30. august 2010 anmodet statsforvaltningen om

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center

bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center indhold: OVERSIGT og placering s. 2 baggrund s. 3 individuel proces s. 4 126 almene familieboliger s. 5 171 almene ungdomsboliger s. 6 1 oversigt og

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris Jægerspris Boligselskab 133 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris 1. Godkendelse af referat fra mødet den 22. september 2009 2. Godkendelse

Læs mere

Vejledning om delegation

Vejledning om delegation UDKAST af 27. november 2013 Vejledning om delegation 1 / 8 1. Kommunalbestyrelsens beslutningskompetence og muligheder for delegation til udvalg og forvaltning i henhold til planloven 1.1 Baggrund for

Læs mere

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Att. Jan Carlsson Kuben Management A/S Kolding Åpark 1, 4. 6000 Kolding Tel 7938 1380 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk

Læs mere

Erklæring vedrørende kommunegarantier

Erklæring vedrørende kommunegarantier Erklæring vedrørende kommunegarantier Nedenstående udfyldes af ansøgeren til anlægstilskuddet. Projektets titel (kort titel som projektet kan identificeres ud fra): Ansøgers navn, adresse m.v. CVR-nr.:

Læs mere

Vedtægt af 1. januar 2007

Vedtægt af 1. januar 2007 1 UDKAST TIL Vedtægt af 1. januar 2007 (udkast 26. oktober 2006 HCB) 2 * er ud over udkast til standardvedtægten Vedtægt for Sydtrafik Præambel Region Syddanmark etablerer med virkning fra 1. januar 2007

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. I medfør af 37, stk. 2, 38, stk. 2, 40, stk. 4, 45, stk. 1, 45 a, stk. 1, 46 og 57, stk. 1

Læs mere