Denne klumme omhandler bl.a. lidt om nogle af de seneste aktiviteter, der er blevet afholdt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Denne klumme omhandler bl.a. lidt om nogle af de seneste aktiviteter, der er blevet afholdt."

Transkript

1 Højby, den 19. december 2018 Konsulentens klumme Det er efterhånden noget tid siden, der sidst er kommet en klumme fra mig. Jeg havde en del afspadsering og noget ferie i løbet af sommeren, og efterfølgende har der ikke været tid. Nu er det dog blevet tid til at se tilbage på året, der er gået, og der har været gang i mange ting, så klummen er lidt lang denne gang. Vi havde en sommer med rigtig godt vejr og dermed god mulighed for at nyde nogle gode lange aftener på skydebanerne rundt omkring. Det benyttede jeg mig i hvert fald selv af. Ligesom tidligere år, er der blevet afholdt en masse forskellige aktiviteter for skydeinteresserede på Fyn. Vi prøver på at sikre, at der er noget for alle, uanset om man er ung eller rutineret, gerne vil træne selv eller træne andre, gerne vil konkurrere eller helst træne, er frivillig i skytteforeningen eller udøver. Denne klumme omhandler bl.a. lidt om nogle af de seneste aktiviteter, der er blevet afholdt. Vi arbejder med målsætninger og målstyring inden for en lang række af aktiviteter. Jeg vil helt kort følge op på, hvordan 2018 har været for DGI Fyn Skydning inden for de aktiviteter, vi måler på, i forhold til de mål vi har sat for året blev også året, hvor der kom nye omfattende ændringer i sikkerhedsbestemmelserne. Det er uheldigt, at det har været nødvendigt, men i sidste ende er det jo justitsministeriet, der laver reglerne. Jeg har fået mange meget forskelligartede tilbagemeldinger fra repræsentanter for de fynske skytteforeninger. Nogle er glade for stramningerne, da alt nu kan dokumenteres, og det kan skabe tryghed for de frivillige at vide det. Andre er mindre glade, fordi det giver ekstra arbejde. I 2019 er vi klar med en masse aktiviteter igen. Jeg kommer også gerne ud til Jer og hjælper via f.eks. foreningsudviklingsforløb. v

2 Ny mødestruktur i DGI Fyn Skydning I 2018 blev det fynske skytteårsmøde for første gang afholdt i foråret og på en lørdag fremfor på en hverdagsaften. Til gengæld afholdes der ikke længere både et aktivitetsmøde og et skytteårsmøde. Ændringen er sket sammen med en ændring i skydeudvalgets møder. To gange om året målrettes møderne nu mod alt, hvad der vedrører stævner og turneringer. Ved disse møder er det Hanne, der deltager, mens jeg selv deltager på de øvrige møder, hvor alt, hvad der i øvrigt vedrører skydning på Fyn, bliver vendt. Et mål med skytteårsmødet var at få skabt mere debat og øget dialog, og tilbagemeldingerne fra mødet har efterfølgende været meget positive. Idet der som følge af, at mødet lå på en lørdag var mere tid til rådighed, og der var mange deltagere, som bød ind i de dialoger, der blev åbnet op for. Tak for det til alle deltagere. Fremadrettet er den øgede dialog også noget af det, der vil blive prioriteret højt til skytteårsmødet. Da det kun var ca. et halvt år siden, der sidst havde været valg til skydeudvalget, var der denne gang tale om et overgangsår, hvor der ikke blev foretaget valg, og skydeudvalget har dermed haft god ro til at afprøve den nye mødestruktur for skydeudvalgsmøderne, som bliver evalueret på næste års første skydeudvalgsmøde tirsdag den 15. januar. Husk, at skydeudvalget altid gerne vil deltage i generalforsamlinger, så de får et godt indblik i, hvad der sker rundt omkring i de fynske skytteforeninger. De kan inviteres ved at sende en mail til: charlotte.jakobsen@dgi.dk så skal jeg nok videreformidle det.

3 Workshops om træningskultur De senere år har vi på Fyn afholdt fire workshops om året med fokus på træningskultur. Workshopsene er målrettet trænere, ledere, instruktører og hjælpere i skytteforeningerne. Emnerne kan være meget forskellige, og det har de også været i år. Årets workshops har dækket emner som: Kost og skydning, Trivsel og fællesskab, Mentaltræning i praksis konkurrenceforberedelse samt Frivillighed, glæde og resultater. Der er altså en blanding af emner, som er meget skyderelaterede og emner, der er rettet mod foreningslivet og kulturen i skytteforeningen. Ved workshopsene får man et rigtig godt sparringsnetværk med deltagere fra andre skytteforeninger. Der er en rigtig god kerne af aktive og diskussionslystne deltagere, men der er også altid plads til nye, og hver eneste gang har der da også været et par nye med. I alt har der været 24 deltagere fra 13 forskellige skytteforeninger til årets workshops. Jeg er glad for at se den gode opbakning. Jeg har evalueret årets workshops med deltagerne, og der er generelt rigtig god feedback på aftenerne. Det håber jeg, at fortsætter i 2019, hvor vi igen har planer om at udbyde fire workshops om træningskultur. Workshopsene kan være meget forskelligartede, men veksler ofte mellem en blanding af oplæg, gruppearbejde og dialog i plenum. Enkelte emner kan tages op på mere end én workshop, men det skyldes, at emnerne kan være omfattende. Workshopsene er aldrig ens. Jeg vil gerne takke alle, der har deltaget for det gode engagement, der har været hver eneste gang. Gode ideer og ønsker om emner, kan altid afleveres til mig. Jeg forsøger at imødekomme dem så godt som muligt.

4 Træningsweekend for de årige Den december afholdt vi træningsweekend for de årige på Særslev Skytteforenings baner. Det var en weekend med en blanding af teori og skydning. Otte unge skytter havde fundet vej til Særslev, hvor et stærkt trænerteam bestående af Steen Hansen, Erik B. Laursen, Jan Ø. Jensen, Peter Søgaard, Rasmus Hansen og undertegnede stod klar til at tage imod dem. Weekenden var både for riffel- og pistolskytter, og udover at der ikke var ret mange pistolskytter, som deltog, fungerede det rigtig godt. De unge skytter fik arbejdet detaljeret med aftrækket. De lærte om det at lægge en plan for sin egen træning. Der blev skudt mange skud og talt om bl.a. konkurrenceforberedelse. Der var en god stemning og masser af energi, så der blev skudt helt til kl. 22 lørdag aften. Herefter var der dog også plads til lidt socialt, så der blev set julekalender inden sengetid. Det var helt klart en gruppe, som fungerede godt sammen socialt, så humøret var højt hele weekenden, selvom nogle måske nok var lidt trætte søndag formiddag. Jeg tror på, at skytterne havde en god weekend og fik noget med sig hjem. Jeg håber, at vi igen til næste år kan afholde en træningsweekend, men vi vil også forsøge at arrangere nogle træningsdage, hvor det ikke kun er de årige, der kan deltage.

5 Foreningsudviklingsforløb Tommerup Tommerup Skytteforening er færdige med deres foreningsudviklingsforløb i denne omgang. Foreningen har været igennem et dobbelt foreningsudviklingsforløb altså to forløb i træk. Der har været nogle udfordringer undervejs, men foreningen har bestemt også rykket sig på nogle udvalgte områder gennem en bevidst indsats. Det er f.eks. lykkedes at gennemføre udendørssæsonen på 50 meter, hvilket ikke tidligere har været muligt. Det er også lykkedes at fastholde de BK-skytter, som er rykket op i JUN. Det primære mål gennem hele forløbet har været at arbejde med holdtræning for at sikre medlemmerne det bedst mulige tilbud og for at fastholde medlemmerne. Trænerne var i forvejen begyndt at tilbyde holdtræning til skytterne, men ville gerne sikre, at tilbuddet blev så godt som muligt. For at sikre en fælles platform mht. det tekniske blev der arrangeret en dag, hvor trænerne selv skulle prøve alle skydestillingerne af i praksis sammen med en anden træner. Derudover har der helt fra starten af forløbene været meget fokus på den interne kommunikation mellem trænerne. Det ligger nu i faste rammer, at trænerne holder møder med hinanden, hvor de får vendt det, der er relevant for dem. Den øgede kommunikation har også gjort det lettere for trænerne at tage over for hinanden i tilfælde af fravær på en træningsaften. Skytteforeningen har prioriteret at sende trænere på træneruddannelse samt workshops om træningskultur. Igen sikrer det et fælles udgangspunkt, men det er også med til at give ny inspiration og mulighed for sparring med deltagere fra andre foreninger. En stor del af forløbene har også handlet om struktur, og det er nu helt fast, at der udarbejdes en sæsonplan for den kommende sæson med diverse aktiviteter. I løbet af forløbene har der været forskellige udfordringer bl.a. med faciliteterne eller med det at fastholde sig selv og hinanden i de nye vaner. Det har til tider gjort det svært, men hver gang er trænerne kommet stærkt igen, nogle erfaringer rigere. Hvis din forening også er interesseret i et foreningsudviklingsforløb, kan jeg kontaktes på mail: charlotte.jakobsen@dgi.dk Et forløb består af fem moduler, hvor foreningen får støtte og forslag til at nå i mål med det, der giver mening hos netop Jer.

6 Det første buearrangement i DGI Fyn Skydning Kunne du tænke dig at udhule et græskar, spurgte en mor sin søn. Århhh! Behøver jeg. Jeg orker det ikke!, svarede sønnen, der havde medbragt sin egen fodbold til aktiv efterårsferie med Hesselager f. Sportsklubber og kastede sig i stedet over bueskydning, som han valgte at prøve flere gange. Græskarudhulingen var ellers en meget populær aktivitet blandt de fleste andre børn. De startede ved græskarene, gik derefter over til bueskydningen for til sidst at kaste sig over kage, boller og varm kakao, som en række frivillige havde haft med. Skytteforeningen er en del af Hesselager f. sportsklubber, men det var hovedforeningen, der stod bag arrangementet med bueskydning for at afprøve, om det kan være en kommende ny aktivitet i foreningen. De lånte bueudstyret ved DGI Fyn Skydning. Interessen var god, og det vakte en smule overraskelse blandt arrangørerne, at det i den grad blev et fælles samlingspunkt, som tiltrak alle både store og små. Først skød de nysgerrige voksne, mens børnene udhulede græskar. Dernæst børnene efterfulgt af de børn, som fik trukket deres forældre med til at prøve. Og både børn og forældre havde meget hurtigt en god fælles oplevelse. Bagefter var det de voksne og sidst de, der gerne ville udfordre hinanden lidt. Der var plads til alle typer og alle fik en god oplevelse. Det var noget af det, arrangørerne i høj grad fremhævede over for mig bagefter. Derudover lagde de vægt på, hvor let det var at stille udstyret op og gennemføre arrangementet.

7 Jeg var selv til stede og oplevede også, hvordan aktiviteten kørte i et godt stykke tid og tiltrak mange forskellige målgrupper. Der var flere, som prøvede en del gange. Bueskydning er et af de helt nye tiltag under DGI Skydning. På Fyn har vi noget udstyr, som kan udlånes til foreninger, der er interesserede i at afprøve disciplinen. Det har Herrested f.eks. benyttet sig af, så de låner lige nu noget af udstyret. Der skal ikke skydes på en bestemt afstand inden for DGI, så man kan stille det op hvor som helst, og alle kan være med. Disciplinen minder på mange måder om den klassiske skydning med hhv. riffel og pistol, men er selvfølgelig samtidig anderledes. Hvis man er interesseret i at afprøve bueskydning i foreningen eller bare gerne vil høre mere, kan jeg kontaktes på charlotte.jakobsen@dgi.dk eller tlf Hvis det er en udfordring at finde de frivillige til at stå for det, hjælper jeg meget gerne med at få arrangeret hjælpetræner- og træneruddannelser. Seniorsamling Årets sidste seniorsamling fandt sted hos Allested/Vejle, Nr. Broby Skytteforening. Der var desuden deltagere fra Tommerup og Kr. Espe. Den stod som altid på skydning, kage, masser af godt humør, men også mange gode og vigtige snakke. Dagens helt store emne blev nogle af de oplevelser og udfordringer, som seniorerne har, når de træner børn og unge. Det blev til en god, men også meget vigtig snak om, hvordan man håndterer forskellige udfordringer som træner. Det kan f.eks. være børn med særlige udfordringer pga. ADHD eller andre adfærdsvanskeligheder, eller det kan være unge, som har svært ved, hvis træneren fysisk står tæt på dem, ligesom man hurtigt kan komme til på en skydebane. Der kan også være nogle meget væsentlige erfaringer omkring, hvad man siger til de unge skytter og hvordan.

8 Noget af det helt essentielle ved seniorsamlingerne udover selve skydningen og det sociale element er netop, at der skabes et trygt miljø og et netværk på tværs af skytteforeningerne, hvor der er mulighed for at vende forskellige aktuelle problemstillinger. Andre dage kan diskussionen omhandle et eller andet teknisk eller noget omkring skydestillinger. Det varierer fra gang til gang, hvad det er, der fylder meget. Op til DM kommer det tekniske f.eks. ofte til at fylde lidt mere end ellers. I mange foreninger glemmer man måske også netop at sende de meget rutinerede trænere på træneruddannelse, men det er vigtigt, at de holdes opdateret på lige fod med de andre trænere i skytteforeningerne og har et sted at få vendt de problemstillinger, der opstår i takt med samfundsudviklingen også selvom skydning er en idræt fuld af traditioner, hvor vi på mange måder har gjort det samme i mere end 150 år. Projekt fremtidens skydebaner I november mødtes repræsentanter fra Kr. Espe Skytteforening, Espe hallen, Skydebaneforeningen Danmark, både politikere og ansatte fra Fåborg-Midtfyn kommune samt jeg for at finde ud af, hvordan det går med det ret store projekt, der er sat i gang vedr. nye faciliteter til skytteforeningen, men samtidig også renovering af hallen. Skydebaneforeningen Danmark valgte at tage skytteforeningen og hallens projekt med i deres Projekt fremtidens skydebaner, som startede op for et par år siden. Det er et spændende og storstilet projekt med fokus på handicapvenlighed i hele hallen samt helt nye skydebaner, omklædningsrum, mødelokale mm. Skydebaneforeningen Danmark gav arkitekterne frit løb til at tænke ud af boksen, og det er dermed endt med at være et projekt med et budget på 22 millioner, hvilket måske nok er en del mere, end skytteforeningen og hallen først havde regnet med. Både hallen og skytteforeningen ønsker dog at gå videre med projektet, og derfor var der behov for et møde med alle relevante parter. Der blev lagt en slagplan for de næste skridt. Der er indtil videre fremskaffet ca. 5 millioner, men der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe udfordring for de frivillige fra Espe hallen og Kr. Espe Skytteforening at skulle styre samt rejse midler til så stort et projekt.

9 Målstyringen for 2018 I 2018 er der i hele DGI blevet indført en ny struktur omkring målstyring. Det betyder, at vi inden for skydning arbejder med fire hovedområder: Uddannelse, nye målgrupper, hvervning og fastholdelse. Under hvert område findes nogle udvalgte aktiviteter, som er dem, vi måler på. Uddannelse dækker over hjælpetræner riffel+pistol, træner 1 riffel+pistol samt træner 2 riffel. Træner 2 pistol er under udarbejdelse, men endnu ikke færdigudviklet, og derfor kan uddannelsen ikke tælle med i målstyringen endnu. På Fyn var det samlede måltal for deltagere på de ovennævnte uddannelser, at vi skulle have 36 deltagere. Vi er endt med at have 54 deltagere, så det er gået rigtig godt med at få uddannet hjælpetrænere og trænere i forhold til, hvad der var forventet. Det er vi rigtig glade for, da en del af det at sikre de bedst mulige tilbud i skytteforeningerne også handler om at sørge for, at trænerne er veluddannede. Som noget helt nyt i år har vi afholdt den første fynske træner 2 uddannelse på riffel. I kategorien nye målgrupper indgår arbejdet med jægere, bueskydning og airsoft challenge. Vores samlede måltal for de aktiviteter, der tæller med, var at have 65 deltagere. Vi har haft 88 deltagere i alt, så samlet set

10 har vi nået målene. Deltagerne er dog fordelt anderledes på de tre aktiviteter, end vi havde forventet fra start, men i registreringssystemet måles der ikke på de enkelte delområder, men kun på den samlede aktivitet for et hovedområde. Noget af det meget positive er, at vi er lykkedes med at afholde både en workshop om airsoft challenge, hvor der var en hel del inspiration og efterfølgende en samling for deltagere fra de mest interesserede foreninger, hvor der var plads til noget mere erfaringsudveksling. Under fastholdelse ligger arbejdet med træningskultur, seniorsamlinger og skydeskoler. Målet er sat til 100 deltagere, og igen når vi målet samlet set med i alt 121 deltagere. Her har vi på de enkelte delområder ramt rimelig rigtigt i forhold til de fastsatte mål. Hvervning dækker over arbejdet med FOKUS-projektet, skole DM i skydning, skydesportens dag og seniorsamlinger. Her har vi sat et samlet måltal på 1020 deltagere. Vi er endt med at have 1499 deltagere. Afvigelsen skyldes, at vi bl.a. ikke fra start har sat et tal på, hvor mange deltagere vi forventede, der ville være til skydesportens dag, da det er en helt ny aktivitet. Der har der været 192 deltagere. Derudover plejer vi ikke at måle FOKUS-projektet på antal deltagere, men derimod på antal deltagende kommuner, så selvom vi ved, at vi på Fyn er rigtig gode til FOKUS, har vi ikke vidst, hvor mange deltagere, der var, og derfor har vi heller ikke sat et tal for det, da det bare ville være gætværk. Vi ved nu med sikkerhed, at der har været 129 børn igennem FOKUS-forløb på Fyn i Der er dog en enkelt forening, som vi mangler at få en tilbagemelding fra. Alt i alt er det gået rigtig godt med målindfrielsen i DGI Fyn Skydning for 2018, og vi er rigtig glade for den store opbakning, der har været til aktiviteterne.

11 Skydeleder Som nævnt helt i starten, har 2018 været et år med nye sikkerhedsbestemmelser. Fra den 1. juli 2019 er det et krav, at der til enhver tid, hvor der skydes, er en skydeleder til stede. For at kunne blive skydeleder skal man bestå en onlineprøve, som bliver tilgængelig fra januar. Det tager ca minutter at tage prøven, hvis man består i første forsøg. Prøven består af 30 spørgsmål, som udvælges tilfældigt fra en database med flere spørgsmål. For at bestå skal man svare rigtigt i 80 % af spørgsmålene. Selve prøven er gratis, og man kan bruge lige så mange forsøg, som man har behov for. Det er til enhver tid skytteforeningens ansvar at sikre, at de benyttede skydeledere lever op til de krav, der er. Såfremt man ønsker det, er det muligt at deltage på en skydelederuddannelse. Der kommer til at være både en fysisk og en online version. Den fysiske uddannelse tager tre timer, og på Fyn kører vi med en introduktionspris på kun 200 kr. pr. deltager i hele Deltagelse på uddannelsen er valgfri, og man bliver ikke automatisk godkendt som skydeleder ved at deltage. Man skal stadig efterfølgende bestå onlineprøven, som ikke er en del af uddannelsen. Herudover er det varslet, at der i løbet af første halvdel af 2019 kommer en online version af skydelederuddannelsen. Onlinekurset bliver gratis. Den første skydelederuddannelse på Fyn finder sted tirsdag den 29. januar hos Vissenbjerg Skytteforening i Skallebølle. Der er tilmelding senest den 22. januar via: Stort og småt De første kurser i 2019 er i kalenderen. Som det allerførste starter vi ud med et hjælpetrænerkursus i Airsoft Challenge i Nyborg den 19. januar. Der er tilmelding senest den 6. januar via Eftersom det er første gang, at kurset afholdes på Fyn, er der en introduktionspris på kun 100 kr. Derfor er det en rigtig god ide at deltage, hvis man enten er begyndt at beskæftige sig med aktiviteten, overvejer at gå i gang med det eller helt generelt bare er nysgerrig efter at vide mere om, hvad det egentlig handler om. Kurset omhandler alt, hvad der er relevant for at komme godt i gang med Airsoft Challenge samtidig med, at der er masser af inspiration af hente for de, der allerede er startet op. Herudover er der hjælpetræneruddannelse for riffel lørdag den 23. februar i Assens. Der er tilmelding senest den 17. februar via: Jeg vil som altid gerne høre fra alle, der har ideer, spørgsmål eller lignende på charlotte.jakobsen@dgi.dk eller tlf Rigtig glædelig jul og godt nytår Charlotte

Lørdag aften stod på diverse spil og en film på storskærm, og det var i det hele taget tydeligt, at deltagerne havde det godt sammen.

Lørdag aften stod på diverse spil og en film på storskærm, og det var i det hele taget tydeligt, at deltagerne havde det godt sammen. Højby, den 20. december 2017 Konsulentens klumme Julen nærmer sig hastigt. Derfor begynder der så småt at være lidt færre aktiviteter, der er dog altid rigtig mange aktiviteter i november, og i år har

Læs mere

Jeg har været meget omkring det sidste stykke tid, så denne klumme omhandler det, der er sket fra sidste klumme og til og med oktober måned.

Jeg har været meget omkring det sidste stykke tid, så denne klumme omhandler det, der er sket fra sidste klumme og til og med oktober måned. Højby, den 20. november 2017 Konsulentens klumme Vintersæsonen kører for fuldt skrald, og jeg håber, at alle er kommet godt i gang. Der sker rigtig meget rundt omkring, og der er tilbud til alle aldersgrupper

Læs mere

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling. Højby, den 20. marts 2018

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling. Højby, den 20. marts 2018 Højby, den 20. marts 2018 Konsulentens klumme Der er lige nu rigtig travlt i mange skytteforeninger. Det er højsæson for DM er, sæsonafslutninger og snart også starten på udendørssæsonen. Jeg vil ønske

Læs mere

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling i Højby Skytteforening. Højby, den 31. januar 2017

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling i Højby Skytteforening. Højby, den 31. januar 2017 Højby, den 31. januar 2017 Konsulentens klumme Jeg kan lige nå det altså at få skrevet en klumme i januar. Der har været tryk på, og så fik jeg også holdt lidt ferie først på måneden. Jeg håber, at alle

Læs mere

Det er efterhånden noget tid siden, der sidst er kommet en klumme, men nu er det blevet tid for en igen.

Det er efterhånden noget tid siden, der sidst er kommet en klumme, men nu er det blevet tid for en igen. Højby, den 9. august 2017 Konsulentens klumme Det er efterhånden noget tid siden, der sidst er kommet en klumme, men nu er det blevet tid for en igen. Jeg håber, at alle har haft en god sommer og er klar

Læs mere

Konsulentens klumme. DGI årsmøde i Aalborg. Højby, den 22. december 2016

Konsulentens klumme. DGI årsmøde i Aalborg. Højby, den 22. december 2016 Højby, den 22. december 2016 Konsulentens klumme Så er det blevet tid for årets sidste klumme. Jeg vil benytte lejligheden til at ønske alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Jeg har i tidligere

Læs mere

Konsulentens klumme. Status på Højby, den 16. januar 2018

Konsulentens klumme. Status på Højby, den 16. januar 2018 Højby, den 16. januar 2018 Konsulentens klumme Et nyt år er startet. Jeg håber, I er kommet godt i gang igen i skytteforeningerne. Ved slutningen af et år og starten på et nyt, er det naturligt at gøre

Læs mere

Konsulentens klumme. Skytteaktivitetsmøde på Fyn. Højby, den 14. juni 2016

Konsulentens klumme. Skytteaktivitetsmøde på Fyn. Højby, den 14. juni 2016 Højby, den 14. juni 2016 Konsulentens klumme Denne gang har der været afholdt mange af de store møder både på Fyn og på landsplan. Der er dog også nogle kurser primært med fokus på træneruddannelser, og

Læs mere

Konsulentens klumme. Skoleidrættens forårsfestival Svendborg. Højby, den 06. juli 2016

Konsulentens klumme. Skoleidrættens forårsfestival Svendborg. Højby, den 06. juli 2016 Højby, den 06. juli 2016 Konsulentens klumme Det er sommer og tid for, at rigtig mange holder ferie. Her er der dog alligevel et udpluk af det, der er foregået i juni måned samt en opfordring til at huske

Læs mere

Konsulentens klumme. Medarbejdernetværksmøde. Højby, den 28. april 2017

Konsulentens klumme. Medarbejdernetværksmøde. Højby, den 28. april 2017 Højby, den 28. april 2017 Konsulentens klumme Foråret er altid en travl tid med masser af tilbud både i form af kurser, stævner og flere af de store møder. Konsulentens klumme omhandler denne gang en del

Læs mere

Hjælpetræneruddannelse riffel og pistol i Allested/Vejle, Nr. Broby Skytteforening

Hjælpetræneruddannelse riffel og pistol i Allested/Vejle, Nr. Broby Skytteforening Højby, den 09. november 2016 Konsulentens klumme Oktober og november er blandt de måneder i løbet af året, hvor der er allerflest møder, kurser, workshops, seminarer, aktiviteter osv. Denne version af

Læs mere

Vejret begynder at være godt, og der er DM ca. hver weekend. Flere har allerede skudt DM, og der er også kommet nogle medaljer med retur til Fyn.

Vejret begynder at være godt, og der er DM ca. hver weekend. Flere har allerede skudt DM, og der er også kommet nogle medaljer med retur til Fyn. Højby, den 27. marts 2017 Konsulentens klumme Vejret begynder at være godt, og der er DM ca. hver weekend. Flere har allerede skudt DM, og der er også kommet nogle medaljer med retur til Fyn. I sidste

Læs mere

Konsulentens klumme. Thurø esport. Højby, den 15. marts 2019

Konsulentens klumme. Thurø esport. Højby, den 15. marts 2019 Højby, den 15. marts 2019 Konsulentens klumme Der er gang i skydeidrætten på Fyn. Det er alletiders både at se det og at mærke en god efterspørgsel efter vores hjælp og efter de aktiviteter, vi udbyder.

Læs mere

Kursusfolder. De Danske Skytteforeninger

Kursusfolder. De Danske Skytteforeninger Kursusfolder De Danske Skytteforeninger 1 KURSUSOVERSIGT 2012 DDS landsplan Side 3 Lederuddannelse (i samarbejde med DGI) Side 5 Undervisning/formidling Side 6 Mentaltræning Side 7 Coaching Side 8 Våbenkonsulenter

Læs mere

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening Lær at skyde i din lokale skytteforening Koncentration. Sigt. Ram plet. Alle kan gå til skydning uanset alder og fysisk form. Find et skytteforening i dit lokalområde og giv dig selv en udfordring Læs

Læs mere

FORMANDSBERETNING GENERALFORSAMLING 21. FEBRUAR 2019 PREBEN BØDSTRUP RASMUSSEN, FORMAND

FORMANDSBERETNING GENERALFORSAMLING 21. FEBRUAR 2019 PREBEN BØDSTRUP RASMUSSEN, FORMAND 1 FORMANDSBERETNING GENERALFORSAMLING 21. FEBRUAR 2019 PREBEN BØDSTRUP RASMUSSEN, FORMAND Jeg må desværre indlede min beretning med at informere Jer om, at vi i år bliver nødt til at indkalde til en ekstraordinær

Læs mere

Det Fælles Uddannelseshus. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en træner- eller hjælpetræneruddannelse. dgi.dk/skydning og skytteunion.

Det Fælles Uddannelseshus. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en træner- eller hjælpetræneruddannelse. dgi.dk/skydning og skytteunion. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en træner- eller hjælpetræneruddannelse dgi.dk/skydning og skytteunion.dk DGI Skydning & Dansk Skytte Union uddannelse, september 2014 Udgivet af: DGI Skydning

Læs mere

Dagsorden Referat Ansv. 1. Godkendelse af dagsorden. i Roskilde.

Dagsorden Referat Ansv. 1. Godkendelse af dagsorden. i Roskilde. Referart Skytteudvalgsmødet den 3/12 2014 Deltagere: Frank Lyngsø, Kjeld Karbæk, René Mortensen, Oscar Sjøgren, Robert Larsen, Johnny Jensen og Sigurd Jensen (referent) Fra kontoret deltog Mikael Green

Læs mere

DGI Midt- og Vestsjælland Skydning, Aktivitetsmøde

DGI Midt- og Vestsjælland Skydning, Aktivitetsmøde DGI Midt- og Vestsjælland Skydning, Aktivitetsmøde 11-05-2016 Frank Lyngsø bød velkommen, Jon L. Hansen valgtes til dirigent, Jon konstaterede at mødet et lovligt indvarslet. Som stemmetællere valgtes

Læs mere

Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF

Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF Træningsprogram Ungdom 8. oktober 4. december 2007 Hej Skytter Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF Forord Man skyder ganske enkelt, til man har ramt plet, og så fortsætter man

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4. Centrum for udvikling og talent

Nyhedsbrev nr. 4. Centrum for udvikling og talent Med dette nyhedsbrev vil bestyrelsen i Særslev Skytteforening i en tættere kontakt til medlemmerne og forældrene til børn i skytteforeningen. Her er det meningen at der skal oplyses om hvilke aktiviteter

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 8. Centrum for udvikling og talent

Nyhedsbrev nr. 8. Centrum for udvikling og talent Med dette nyhedsbrev vil bestyrelsen i Særslev Skytteforening i en tættere kontakt til medlemmerne og forældrene til børn i skytteforeningen. Her er det meningen at der skal oplyses om hvilke aktiviteter

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

PROGRAM FOR FLUGTSKYDNING RIFFEL SKYDNING. www.skydecenter.dk

PROGRAM FOR FLUGTSKYDNING RIFFEL SKYDNING. www.skydecenter.dk PROGRAM FOR FLUGTSKYDNING OG RIFFEL SKYDNING 2012 www.skydecenter.dk VELKOMMEN til en ny skydesæson sammen med HØJDERYGGENS SKYDECENTER. Vi glæder os igen i år til at modtage de jægere og skytter, som

Læs mere

Det Fælles Uddannelseshus. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en Hjælpetræner eller Træner 1 uddannelse. dgi.dk/skydning og skytteunion.

Det Fælles Uddannelseshus. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en Hjælpetræner eller Træner 1 uddannelse. dgi.dk/skydning og skytteunion. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en Hjælpetræner eller Træner 1 uddannelse dgi.dk/skydning og skytteunion.dk DGI Skydning & Dansk Skytte Union, 2016 Udgivet af: DGI Skydning & Dansk Skytte Union

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

TIK bueskydning. Nyhedsbrev, december 2005. Høje Taastrup Kommunes idrætspris. Juleafslutning. Nytårspokalen 2006

TIK bueskydning. Nyhedsbrev, december 2005. Høje Taastrup Kommunes idrætspris. Juleafslutning. Nytårspokalen 2006 TIK bueskydning Nyhedsbrev, december 2005 Høje Taastrup Kommunes idrætspris Hvert år uddeler Høje Taastrup Kommune 2 idrætspriser, en idrætslederpris og en idrætsudøverpris. Prisen for den bedste idrætspræstation

Læs mere

DGI Skydning. DGI Skydning for alle. Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte.

DGI Skydning. DGI Skydning for alle. Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte. DGI Skydning DGI Skydning for alle Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte.dk 2 Discipliner Masser af tilbud alle kan være med! Som skytte

Læs mere

PROGRAM FOR FLUGTSKYDNING RIFFEL SKYDNING. www.skydecenter.dk

PROGRAM FOR FLUGTSKYDNING RIFFEL SKYDNING. www.skydecenter.dk PROGRAM FOR FLUGTSKYDNING OG RIFFEL SKYDNING 2014 www.skydecenter.dk VELKOMMEN til en ny skydesæson sammen med HØJDERYGGENS SKYDECENTER. Vi glæder os igen i år til at modtage de jægere og skytter, som

Læs mere

Referat af Skydeudvalgsmødet onsdag den 14. marts 2018,

Referat af Skydeudvalgsmødet onsdag den 14. marts 2018, Referat af Skydeudvalgsmødet onsdag den 14. marts 2018, 17.30 20.30 Afholdes hos DGI Nordsjælland, Frederiksværksgade 16, 3400 Hillerød Mødet starter med let forplejning. Deltagere: Svend Bodilsen, Andreas

Læs mere

Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom

Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom Hjælpetræner/ungdomstræner uddannelsen er baseret på at skytter og forældre forholdsvis hurtigt kan indgå i et fast medhjælperteam for trænerne i skytteforeningen,

Læs mere

Referat for Skydeudvalgsmøde torsdag den 30. juni 2016,

Referat for Skydeudvalgsmøde torsdag den 30. juni 2016, Referat for Skydeudvalgsmøde torsdag den 30. juni 2016, 17.30 20.30 Afholdt hos DGI Nordsjælland, Frederiksværksgade 16, 3400 Hillerød Mødet starter med let forplejning Deltagere: Andreas Gradischnig,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Referat af skydeudvalgsmøde d. 14. april 2015

Referat af skydeudvalgsmøde d. 14. april 2015 torsdag den 23. april 201 Referat af skydeudvalgsmøde d. 14. april 201 Til stede Skydeudvalget: Dorthe Overgaard Pedersen Andreas Gradischnig Peter Vester-Fabrin Svend Bodilsen DGI: Gitte Henriksen Dagsorden

Læs mere

Oplæg til udvikling. Åben skole. Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen

Oplæg til udvikling. Åben skole. Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen Oplæg til udvikling Åben skole Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen 2 Den nye skolelov Loven påbyder skolen at samarbejde med de frivillige idrætsorganisati-oner. I den forbindelse er der placeret

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Dagsorden Referat Ansv. Robert bød velkommen.

Dagsorden Referat Ansv. Robert bød velkommen. Referat Skytteudvalgsmøde Onsdag den 7. januar kl. 17:00 Vi starter med en bid brød Sted: DGI kontoret, Nyvang 25, 4300 Holbæk Deltagere: Robert, Oscar,, Johnny, Frank, René og Sigurd Afbud: Ingen Dagsorden

Læs mere

Referat skytteaktivitetsmøde d. 27. april Der var mødt 37 skytter op (inkl. skydeudvalget), som repræsenterede 15 foreninger.

Referat skytteaktivitetsmøde d. 27. april Der var mødt 37 skytter op (inkl. skydeudvalget), som repræsenterede 15 foreninger. DGI Fyn Skydning Referat skytteaktivitetsmøde d. 27. april 2016 Der var mødt 37 skytter op (inkl. skydeudvalget), som repræsenterede 15 foreninger. Susanne Højbjerg bød velkommen til de fremmødte og bad

Læs mere

Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE

Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE 1 Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE Badminton-træning med faste makkere er en rigtig god motion og hyggeligt samvær, men kom nu ud og prøv at møde flere : Hermed en oversigt over stævner og aktiviteter,

Læs mere

Referat Skydeudvalgsmøde mandag den 25. juni 2018,

Referat Skydeudvalgsmøde mandag den 25. juni 2018, Referat Skydeudvalgsmøde mandag den 25. juni 2018, 17.00 20.30 Afholdes hos DGI Nordsjælland, Frederiksværksgade 16, 3400 Hillerød Mødet starter med let forplejning. Deltagere: Lars Møller (LDB), Dorte

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 31. marts 2014 1 Præsentation 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 1.12 1.13 1.14 1.15 1.16 Floorball

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne.

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne www.dgi.dk 2 Indledning At gå til en idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 6. Centrum for udvikling og talent

Nyhedsbrev nr. 6. Centrum for udvikling og talent Med dette nyhedsbrev vil bestyrelsen i Særslev Skytteforening i en tættere kontakt til medlemmerne og forældrene til børn i skytteforeningen. Her er det meningen at der skal oplyses om hvilke aktiviteter

Læs mere

Oversigt over tiltag siden 1. august 2015

Oversigt over tiltag siden 1. august 2015 Oversigt over tiltag siden 1. august 2015 Hadsund Hallerne Cirkeltræning i Hadsund ugentlig træning fra start 1. august (Markedsføring) Dette var en eksisterende aktivitet, som aktivitetsmedarbejderen

Læs mere

Referat Elite og Talentudvalg

Referat Elite og Talentudvalg Referat Elite og Talentudvalg TID: Tirsdag den 29. maj 2018 17.00 21.30 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Linda Andersson(LA), Jakob Buch Østergaard(JBØ), Kim Laurberg(KL),

Læs mere

Gode tips til afvikling af skole DM

Gode tips til afvikling af skole DM Skole DM i Skydning - Tips til afvikling Gode tips til afvikling af skole DM Aftal med naboskytteforeninger, hvis der er skoler, som kan høre til begge steder, om hvem der tager sig af skolen. Kontakt

Læs mere

FYNSSTÆVNE vinter 2018/2019

FYNSSTÆVNE vinter 2018/2019 FYNSSTÆVNE vinter 2018/2019 med Fynsmesterskab 15 m gevær, pistol og luft DGI Fyn Svendborgvej 337 5260 Odense S Tlf. 7940 4600 CVR: 2635 7411 fyn@dgi.dk www.dgi.dk/fyn Generelt Fynsmesterskabet er åbent

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5. Centrum for udvikling og talent

Nyhedsbrev nr. 5. Centrum for udvikling og talent Med dette nyhedsbrev vil bestyrelsen i Særslev Skytteforening i en tættere kontakt til medlemmerne og forældrene til børn i skytteforeningen. Her er det meningen at der skal oplyses om hvilke aktiviteter

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter).

Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter). Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter). Træner/seniortræneruddannelsen er en overbygning af træner1 uddannelsen, og dækker senior

Læs mere

Nr. 3. juli kvartal 2008 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby

Nr. 3. juli kvartal 2008 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Nr. 3. juli kvartal 2008 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby I år holdes sommerstævnet på hanebjerg! Bladet indeholder hele kalenderen. Der er rig mulighed for at komme til at skyde i sommerferien

Læs mere

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

Dansk Drentsche Patrijshond Klub Dansk Drentsche Patrijshond Klub Nyhedsbrev Maj/Juni 2017 Kære medlemmer, der ligger jo en stor del af ens tid i at arbejde og nogle periode er mere travt end andre og derfor har vi besluttet at laver

Læs mere

I weekenden 26-27/8 holdt vi sammen med Tårnby HK Amager Cup. 86 hold deltog og i alt blev der spillet 175 kampe i 7 forskellige haller.

I weekenden 26-27/8 holdt vi sammen med Tårnby HK Amager Cup. 86 hold deltog og i alt blev der spillet 175 kampe i 7 forskellige haller. Nyhedsbrev september 2017 Kære medlemmer, Så er her igen nyheder fra klubben. Alle hold er i gang: seniorerne starter turneringen i denne måned, hvor ungdommen deltager i niveaustævner og Næstved Cup.

Læs mere

PROGRAM DM i FIRMAIDRÆT

PROGRAM DM i FIRMAIDRÆT PROGRAM DM i FIRMAIDRÆT Pistol, 25m Den 5. 6. juni 2010 i Odense DM-stævnet i pistol er en del af Firmaidrætsfestival 2010 Velkommen til DM og Firmaidrætsfestival 2010 i Odense! Jeg er utroligt glad for

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 3. december 2018

BESTYRELSESMØDE 3. december 2018 1 BESTYRELSESMØDE 3. december 2018 TILSTEDE: Bo Røse, Sandra, Tina, Anders K, Anders M, Kalle, Morten, Flemming og Tine AFBUD Bo Rasmussen, Isa Referent Tine 1. Godkendelse af referat Godkendt fra sidste

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2016/2017

Hejnsvig Jagtforening 2016/2017 Hejnsvig Jagtforening 2016/2017 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 3/12 2016 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Kirke Hyllinge Skytteforening

Kirke Hyllinge Skytteforening Kirke Hyllinge Skytteforening 4. november 2013 Referat af generalforsamlingen 1. november 2013 1. Velkomst Bent bød velkommen til de 35 fremmødte medlemmer. 2. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog Kjeld

Læs mere

2. kreds omfattede Gundsølille, St. Valby, Li. Valby, Vederlev, Ågerup, Herringløse, Hvedstrup, Østrup, Tågerup og Gerdrup.

2. kreds omfattede Gundsølille, St. Valby, Li. Valby, Vederlev, Ågerup, Herringløse, Hvedstrup, Østrup, Tågerup og Gerdrup. Foreningen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Starten... 3 Skydning er vel ikke så svær?... 4 Lidt om Gundsølille Skytteforening's mål og aktiviteter... 5 Lidt om vores faciliteter... 5 Øvrige

Læs mere

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2006. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2006. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Dansk Kano og Kajak Forbund 2006 BBU aktiviteter Dansk Kano og Kajak Forbund 2006 Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Kære Læser Dansk Kano og Kajak Forbund byder endnu engang medlemmerne

Læs mere

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16 Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16 Indholdsfortegnelse GGIF Grand Prix 3 Grand Prix Gymnastik 4 Forventninger 4 Træning 5 Økonomi 6 Reserver 7 Vigtige datoer 2015-16 8 Kontakt

Læs mere

Formandsberetning 2012

Formandsberetning 2012 1. Medlemssituationen. a. 2012: 35 medlemmer b. 2013: 51 medlemmer, heraf 25 medlemmer, der er under 25 år. 2. Ombygning. 2012 har hovedsageligt været præget af den efterhånden meget tiltrængte renovering

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

DDS HOLBÆK. Landsstævne. DGI p DDS juli 2009

DDS HOLBÆK. Landsstævne. DGI p DDS juli 2009 DDS DGI p DDS Landsstævne 2.-5. juli 2009 HOLBÆK De Danske Skytteforeninger Stævnekontor Stævnekontoret etableres i Bredetved tæt ved det store skyttetelt. Her kan du få ændret skydetider, bestille ekstra

Læs mere

Skoleskydning medio august 2013 Dauglykke Skytteforening. Skoleskydning 2013. - Et tilbud til alle 5. Klasserne.

Skoleskydning medio august 2013 Dauglykke Skytteforening. Skoleskydning 2013. - Et tilbud til alle 5. Klasserne. Skoleskydning 2013 - Vind 8.000,00 kr. Til din klasse. - Et tilbud til alle 5. Klasserne. - Den eneste betingelse er, at eleverne danner hold på 4 skytter fra samme klasse. Skytteforeningen sørger for

Læs mere

Riffelsektionsmøde. TID: Tirsdag den 26. september Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Riffelsektionsmøde. TID: Tirsdag den 26. september Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Riffelsektionsmøde TID: Tirsdag den 26. september 2017-17.00 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Anders Sode (AS) Flemming Brandenborg

Læs mere

Referat Elite- og Talentudvalg

Referat Elite- og Talentudvalg Referat Elite- og Talentudvalg TID: Mandag den 12. december 2018 17.00 21.30 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Linda Andersson(LA), Jakob Buch Østergaard(JBØ), Kim Laurberg(KL),

Læs mere

Fællesmøde mellem skyde-, riffel- og pistoludvalget den 2/3 2016

Fællesmøde mellem skyde-, riffel- og pistoludvalget den 2/3 2016 Fællesmøde mellem skyde-, riffel- og pistoludvalget den 2/3 2016 Deltagere: Frank Lyngsø, Sigurd Jensen, Maja Groot, Jon L. Hansen, Erik Benée Petersen, Jim Poulsen og Henrik Güsmer-Riggelsen samt idrætskonsulent

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2017/2018

Hejnsvig Jagtforening 2017/2018 Hejnsvig Jagtforening 2017/2018 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 2/12 2017 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Kursusbeskrivelse Unglederuddannelsen I Front Modul 1

Kursusbeskrivelse Unglederuddannelsen I Front Modul 1 Side 1 af 6 Kursusbeskrivelse Unglederuddannelsen I Front Modul 1 Målgruppe Formål Ugekursus Målgruppen er unge imellem 13 og 17 år såvel ikke-foreningsaktive som foreningsaktive. Det konkrete formål med

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Øjet Nr Nyt fra hovedforeningen.

Øjet Nr Nyt fra hovedforeningen. Øjet Nr. 4. 2016 Nyt fra hovedforeningen. Så er vi ved at nærme os julen og det gode år 2016 rinder på ud, det har været et ok år for foreningen, vi fik afholdt foreningens 150 års jubilæum, på en måde

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

JTU Nyhedsbrev Juli 2018 Velkommen til nye Medlemsklubber

JTU Nyhedsbrev Juli 2018 Velkommen til nye Medlemsklubber JTU Nyhedsbrev Juli 2018 Velkommen til nye Medlemsklubber Vi i Jylland Tennis Union har fornøjelsen af at byde Humlum Tennisforening samt Vrå Tennisklub velkommen i JTU, da begge klubber har valgt at melde

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 9.00, bemærk starttidspunkt. Dagsorden*

Læs mere

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli Rejsebrev nr. 2 og 3 Onsdag den 14. juli Dagen stod på kvalifikation for hele holdet, formiddagen havde kadetterne fornøjelsen af, og eftermiddagens steghede solstråler havde juniorerne. Dagen blev en

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

15 m Ø STÆVNE. 18. Januar 2016 til. 7. Februar 2016

15 m Ø STÆVNE. 18. Januar 2016 til. 7. Februar 2016 Indbydelse til Ø-stævne Øst i februar 2016 15 m Ø STÆVNE 18. Januar 2016 til 7. Februar 2016 Ø-udvalget for skydning byder velkommen til 15 m Ø-stævnet år 2016. På næste side finder du en oversigt over,

Læs mere

Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019

Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019 Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019 Gymnastikforeningen Vidar er en moden forening snart 84 år. Foreningslivet hører Danmark til, og Vidar har levet op til at være en forening for medlemmerne

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

55. Årgang August 2016 Nr. 3

55. Årgang August 2016 Nr. 3 55. Årgang August 2016 Nr. 3 Efter et par måneder, hvor skydningen har ligget lidt i dvale, er det så småt ved at være tiden til at starte op igen. I august måned tages der hul på andet halvår på langdistancen,

Læs mere

Kom godt i gang med Skole DM i skydning. Skole DM i Skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening

Kom godt i gang med Skole DM i skydning. Skole DM i Skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening Skole DM i Skydning 2018 Kom godt i gang med Skole DM i skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening Læs mere på I samarbejde med 2 Layout & print: DGI Kommunikation

Læs mere

Referat fra Skydeudvalgsmøde torsdag den 10. marts 2016,

Referat fra Skydeudvalgsmøde torsdag den 10. marts 2016, Referat fra Skydeudvalgsmøde torsdag den 10. marts 2016, 17.30 22.30 Afholdt hos DGI Nordsjælland, Frederiksværksgade 16, 3400 Hillerød Mødet starter med let forplejning Deltagere: Andreas Gradischnig,

Læs mere

DGI Fyn Skydning. Puljeskydning. Reglement DGI Fyn Svendborgvej Odense S Tlf CVR:

DGI Fyn Skydning. Puljeskydning. Reglement DGI Fyn Svendborgvej Odense S Tlf CVR: DGI Fyn Skydning Puljeskydning Reglement 2014 DGI Fyn Svendborgvej 337 5260 Odense S Tlf. 7940 4600 CVR: 2635 7411 fyn@dgi.dk www.dgi.dk/fyn Generelle bestemmelser 1. Reglement Reglementet er gældende

Læs mere

Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen. DM i Skoleskydning 2016

Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen. DM i Skoleskydning 2016 DM i Skoleskydning 2016 Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen Regler, fakta og gode råd om hvordan du afvikler skoleskydningen i din forening Læs mere på I samarbejde med 2 Forord 3 DM i Skoleskydning

Læs mere

Generalforsamling 2009 i Nykøbing Sj. Tennisklub

Generalforsamling 2009 i Nykøbing Sj. Tennisklub Generalforsamling 2009 i Nykøbing Sj. Tennisklub Nykøbing Sj. Tennisklub holdt den årlige generalforsamling lørdag d. 31. Oktober 2009 kl. 15.00 i klubhuset på Kongeengen. Formanden Finn Jensen sagde bl.a

Læs mere

Børneudvalgets beretning 2015

Børneudvalgets beretning 2015 Børneudvalgets beretning 2015 Foråret står for døren, og traditionen tro er det blevet tid til at kigge tilbage på den forgangne sæson. Trænere og repræsentanter fra klubbestyrelserne var indbudt til opstartsmøde

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Kurser for frivillige ledere

Kurser for frivillige ledere Holbæk Kommunes foreningskurser Kurser for frivillige ledere Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget, Holbæk Kommune se mere på: holbaek.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Holbæk Kommune Holbæk kommune

Læs mere

Hvad er Ta chancen. Se mere om de konkrete tilbud på de følgende sider.

Hvad er Ta chancen. Se mere om de konkrete tilbud på de følgende sider. Hvad er Ta chancen Det kan være rigtigt svært at forene det at have autisme/ en ADHD diagnose med en fritidsinteresse som giver succes. Projektet Ta Chancen er et forsøg på at imødekomme denne udfordring.

Læs mere

15 m Ø STÆVNE. 19. Januar 2019 til. 3. Februar 2019

15 m Ø STÆVNE. 19. Januar 2019 til. 3. Februar 2019 Indbydelse til Ø-stævne Øst i januar / februar 2019 15 m Ø STÆVNE 19. Januar 2019 til 3. Februar 2019 Ø-udvalget for skydning byder velkommen til 15 m Ø-stævnet år 2019. På næste side finder du en oversigt

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere