Det Fælles Uddannelseshus. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en træner- eller hjælpetræneruddannelse. dgi.dk/skydning og skytteunion.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det Fælles Uddannelseshus. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en træner- eller hjælpetræneruddannelse. dgi.dk/skydning og skytteunion."

Transkript

1 Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en træner- eller hjælpetræneruddannelse dgi.dk/skydning og skytteunion.dk

2 DGI Skydning & Dansk Skytte Union uddannelse, september 2014 Udgivet af: DGI Skydning & Dansk Skytte Union Fotos: DGI s fotoarkiv Layout & print: DGI Kommunikation & Marketing

3 3 Forord Måske drømmer du om at udvikle dig selv indenfor bl.a. skydestillinger og mentaltræning. Eller måske vil du bare gerne hjælpe til på skydebanen og forstærke det sociale liv i foreningen? DGI Skydning og Dansk Skytte Union samarbejder om at tilbyde træner- og hjælpetræneruddannelser, der passer til dine ambitioner. I er der fire uddannelser, nemlig hjælpetræner på riffel og pistol og træner på riffel og pistol. Fælles for uddannelserne er: Praktisk fokus og viden, der kan bruges i din hverdag i foreningen Fleksibilitet i forhold til kursussted og tidspunkter Højt fagligt niveau og undervisning med kvalitet Disciplinspecifikke uddannelser inden for pistol og riffel I dette uddannelseskatalog kan du læse om indholdet på de enkelte uddannelser og få praktiske informationer om adgangskrav, uddannelsernes varighed m.m.

4 4 Hjælpetræner, pistol Som hjælpetræner kan du gøre en forskel for, om nye medlemmer har lyst til at komme tilbage. Du skal kunne hjælpe med at give nye skytter en god oplevelse med pistolskydning, og på hjælpetræneruddannelsen giver vi dig de forudsætninger, du skal bruge for at komme godt i gang. Uddannelsen fokuserer på at give dig en grundlæggende teoretisk og praktisk viden om pistolskydning. Du lærer de grundlæggende elementer som håndfatning, sigte, aftræk, som alle nye skytter skal lære for at udvikle sig. Hjælpetræneruddannelsen er det perfekte sted at starte din trænerkarriere, og samtidig får du konkrete redskaber til at give en hånd med, når foreningen har brug for det. Uddannelsen består primært af praktisk undervisning. Målgruppe Forældre til børn i foreningen samt nuværende og forhenværende skytter, der gerne vil give nye medlemmer en god indgang til pistolskydning og sikre et grundlæggende niveau i foreningen. Formål Teoretisk og praktisk forståelse for, hvordan man opbygger skydestillinger med enhåndsfatning, tohåndsfatning og børnestilling på pude Grundlæggende forståelse for daglig og periodisk vedligeholdelse af pistoler Konkrete pædagogiske værktøjer, der giver dig de bedste forudsætninger for at imødekomme et nyt medlem i foreningen Viden om og tolkning af sikkerhedsbestemmelser. Varighed Uddannelsen kører som 2 x 4 timers undervisning eller som en enkelt dag på 8 timer. Det afhænger af arrangøren. Forudsætninger og krav Aldersgrænse: 16 år Der kræves ingen forudsætninger for at kunne deltage på hjælpertræneruddannelsen. Indhold Del 1 Den gode velkomst (1 time): Oplæg om, hvilke pædagogiske redskaber, der kan anvendes for, at nye medlemmer føler sig godt tilpas i foreningen og på banen. Del 2 Sikkerhedsbestemmelser og hørelse (1 time): Undervisning i, hvordan sikkerhedsbestemmelserne skal tolkes og anvendes, så du kan skabe tryghed på banen. For at undgå høreskader i skydesporten lægges der vægt på, hvorfor det er vigtigt, at vi anvender høreværn Del 3 Grundlæggende våbenlære (1,5 time): Oplæg og øvelser med fokus på, hvordan du sikrer, at pistolen altid er velfungerende. Vi kommer ind på, hvad pistolen består af, og hvordan man laver daglig vedligeholdelse og periodisk vedligeholdelse Del 4 Grundlæggende uddannelse i skydestillinger (4,5 time): Undervisning i, hvordan du opbygger de tre pistolskydestillinger enhåndsfatning, tohåndsfatning og børneskydestilling med pude. Gennem øvelser bliver du undervist i, hvordan et rigtigt sigte ser ud, hvilken betydning vejrtrækningen har for skydningen, og hvordan et aftræk klemmes rigtigt af, så skuddet sidder der, hvor du sigter.

5 5 Hjælpetræner, riffel Som hjælpetræner på riffel er du med til at forme foreningens medlemmer fra dag et, og det er dig, der er med til at sikre, at nye medlemmer har lyst til at komme tilbage. Med en hjælpetræneruddannelse får du de forudsætninger, der skal til for at give en god oplevelse med riffelskydning. Uddannelsens omdrejningspunkt er at give dig en grundlæggende teoretisk og praktisk viden om riffelskydning. Du får en grundlæggende uddannelse i børne- og juniorstilling samt basal skydeteknik, som alle nye skytter skal lære, for at deres udvikling kan starte. Hjælpetræneruddannelsen er et godt sted at starte, hvis du kunne tænke dig at gå videre med en træneruddannelse, eller hvis du blot ønsker at få redskaber til at give en hånd med i foreningen - på eller uden for skydebanen. Uddannelsen består primært af praktisk undervisning. Målgruppe Forældre til børn i foreningen samt nuværende og forhenværende skytter, der gerne vil give, nye medlemmer en god indgang til riffelskydning og sikre et grundlæggende niveau i foreningen. Formål Teoretisk og praktisk forståelse for, hvordan man opbygger børne- og juniorskydestillingen på riffel samt det rigtige sigte og aftræk Grundlæggende viden om rengøring og vedligeholdelse af riffel Konkrete pædagogiske værktøjer til hvordan man skaber en god velkomst for nye i foreningen Viden om og tolkning af sikkerhedsbestemmelser. Forudsætninger og krav Aldersgrænse: 16 år Der kræves ingen forudsætninger for at kunne deltage på hjælpertræneruddannelsen. Indhold Del 1 Den gode velkomst (1 time): Oplæg om, hvilke pædagogiske redskaber, der kan anvendes for, at nye medlemmer føler sig godt tilpas i foreningen og på banen Del 2 Sikkerhedsbestemmelser og hørelse (1 time): Undervisning i, hvordan sikkerhedsbestemmelserne skal tolkes og anvendes, så du kan skabe tryghed på banen. For at undgå høreskader i skydesporten lægges der vægt på, hvorfor det er vigtigt, at vi anvender høreværn Del 3 Grundlæggende våbenlære (1,5 time): Oplæg og øvelser, der lærer dig, hvordan du sikrer, at riflen altid er velfungerende. Vi kommer ind på, hvad en riffel består af, hvordan du laver daglig og periodisk vedligeholdelse Del 4 Grundlæggende uddannelse i skydestillinger og basal skydeteknik (4,5 time): Undervisning i, hvordan du opbygger børneskydestillingen og juniorskydestillingen. Gennem øvelser lærer du, hvordan et rigtigt sigte ser ud, hvad vejrtrækningen betyder for skydningen, og hvordan et aftræk klemmes rigtigt af, så skuddet sidder der, hvor du sigter. Varighed Uddannelsen kører som 2 x 4 timers undervisning eller som en enkelt dag på 8 timer. Dette er op til den enkelte arrangør, som også afgør, om kurset skal gennemføres på en udendørsbane eller på en 15 m indendørsbane.

6 6 Pistoltræner Bliv uddannet pistoltræner, og få dyb indsigt i alle dele af skydestillingerne, og hvordan du udvikler den enkelte skytte. Både i forhold til det tekniske som sigte, løft og hold samt det mentale og træningsplanlægningen. På pistoltræneruddannelsen lærer du at se de små detaljer som f.eks. sigtefejl, dårlige aftræk eller stillingsopbygningen, der har indflydelse på, om skyttens resultat og oplevelse bliver positiv eller negativ. Du lærer at lægge mærke til de små detaljer og forklare skytten præcis, hvad vedkommende kan ændre eller justere på for at udvikle sig. Med uddannelsen får du en række værktøjer, der gør dig i stand til at kunne undervise, planlægge og træne pistolskytter på alle niveauer. Målgruppe Skytter med et stærkt teknisk niveau, som har lyst til at undervise og give viden videre til andre skytter i foreningen. Måske er du allerede hjælpetræner, men vil mere og ønsker at udfordre dig selv. Formål Dyb indsigt i skydestillinger inden for pistol Introduktion til discipliner og tilhørende teknikker som for eksempel 10 sekunder, duel, rapid fire og fripistol Uddannelse i træningsplanlægning (for hold og individuelt) Redskaber til mentaltræning og motivation af skytter Viden om forskellige finjusteringer på pistolen som for eksempel aftræk. Varighed Uddannelsen består af syv dele og varer i alt 28 timer. Uddannelsen kan køre som enten 7 x 4 timer eller 4 x 7 timer. Det aftales i samarbejde med den lokale arrangør. Forudsætninger og krav Aldersgrænse: 16 år Det er en forudsætning, at deltageren har gennemført hjælpetræneruddannelsen eller har en tilsvarende skyttebaggrund.

7 7 Indhold Del 1 Skydestillinger og fejlfinding (4 timer): Dybtgående undervisning i de tre pistolskydestillinger enhåndsfatning, tohåndsfatning og børneskydestilling med pude. Vi sætter fokus på de små detaljer i stillingen, der gør forskellen. Du lærer at gennemskue, hvor der kan justeres igennem træning på skydebanen, hvor vi prøver at lave sigtefejl, bevidst aftræk, dårlig håndfatning m.m. Del 2 Teknisk træning (10 timer): Introduktion til de forskellige former for teknisk træning inden for pistolskydning som for eksempel konsekvenstræning, indgang på skiven og skudrytme. Du lærer at spotte de små ting, der kan ændres, så fornemmelsen bliver rigtig hver dag Del 3 Træningsplanlægning (4 timer): En god træningsplan giver overskud og ro til at fokusere på skytternes udvikling. Du får en række værktøjer til at lave holdplanlægning og individuel træning af pistolskytter Del 4 Våbenlære (3 timer): Repetition af våbenlære, hvor vi også kigger på de små ting, der har stor betydning som blandt andet indstilling af aftræk Del 5 Fysisk træning (4 timer): Undervisning i fysisk træning for pistolskytter, så de kan præstere optimalt. Denne del omhandler kondition og styrke, men også opvarmning og udstrækning, og der vil være en praktisk gennemgang af relevante øvelser Del 6 Kost og ernæring (1 time): Gennemgang af, hvordan en god og sund kost påvirker kroppen, ens koncentration og evne til at præstere optimalt Del 7 Mentaltræning (2 timer): Mentaltræning med fokus på simple redskaber, der kan få skytter til at være bevidste om det mentale niveau. Hvordan tankegangen skal være, for at man præsterer optimalt, og hvordan man kan komme tilbage, hvis man har været udfordret.

8 8

9 9 Riffeltræner Bliv uddannet riffeltræner, og få et indgående kendskab til, hvordan du udvikler den enkelte skytte. Både i forhold til mentaltræning, vindkontrol og stillingsgenkendelse samt træningsplanlægning. Træneruddannelsen på riffel er for dig, der vil mere end blot at hjælpe riffelskytter med de basale detaljer. Vi lærer dig at lægge mærke til de små ting, der har indflydelse på, om resultatet bliver positivt eller negativt. Du lærer også, hvordan du præcist forklarer skytten, hvad vedkommende kan justere på for at udvikle sig og få en god oplevelse. Uddannelsen giver dig en række redskaber, der gør det muligt for dig at lave mentaltræning og mere attraktive træningsprogrammer end bare almindelige serieskydninger. Målgruppe Skytter med et stærkt teknisk niveau, som har lyst til at undervise og give viden videre til andre skytter i foreningen. Måske er du allerede hjælpetræner, men vil mere og ønsker at udfordre dig selv. Formål Indgående kendskab til alle skydestillinger på riffel Forståelse for, hvilke elementer der er vigtige i den tekniske træning for at udvikle skytten Uddannelse i træningsplanlægning (for hold og individuelt) Redskaber til mentaltræning og motivation af skytter Viden om forskellige finjusteringer på rifler som for eksempel aftræk Varighed Uddannelsen består af syv dele og varer i alt 28 timer. Uddannelsen kan køre som enten 7 x 4 timer eller 4 x 7 timer. Det aftales i samarbejde med den lokale arrangør. Indhold Del 1 Stående og knælende skydestilling (4 timer): Dybtgående undervisning i og finpudsning af den stående og den knælende skydestilling med riffel Del 2 Teknisk træning (10 timer): Introduktion til de forskellige former for teknisk træning som for eksempel konsekvenstræning, indgang på skiven og skudrytme. Du lærer at lægge mærke til de små ting, der kan ændres på, så fornemmelsen bliver rigtig hver dag Del 3 Træningsplanlægning (4 timer): En god træningsplan giver overskud og ro til at fokusere på skytternes udvikling. Du får en række værktøjer til at lave holdplanlægning og individuel riffeltræning Del 4 Våbenlærer (3 timer): Repetition af våbenlære, hvor vi også kigger på de små ting, der har stor betydning som blandt andet indstilling af aftræk Del 5 Fysisk træning (4 timer): Undervisning i fysisk træning for riffelskytter, så de kan præstere optimalt. Denne del omhandler kondition og styrke samt opvarmning og udstrækning, og der vil være en praktisk gennemgang af relevante øvelser Del 6 Kost og ernæring (1 time): Gennemgang af hvordan en god og sund kost påvirker kroppen, ens koncentration og evne til at præstere optimalt Del 7 Mentaltræning (2 timer): Mentaltræning med fokus på simple redskaber, der kan få riffelskytter til at være bevidste om det mentale niveau. Hvordan tankegangen skal være, for at man præsterer optimalt, og hvordan man kan komme tilbage, hvis man har været udfordret. Forudsætninger og krav Aldersgrænse: 16 år Det er en forudsætning, at deltageren har gennemført hjælpetræneruddannelsen eller har en tilsvarende skyttebaggrund. Er du måske allerede hjælpetræner, men har du lyst til flere udfordringer?

10 10 Vejledning Ønsker din forening, DGI skydnings landsdelsudvalg eller lokalforbund at afholde en uddannelse for jeres kommende hjælpetrænere/træner, kan I bestille en uddannelse fra Det Fælles Uddannelseshus ved at følge nedenstående 5 trin. Hvis du vil finde et aktuelt uddannelsestilbud, så kontakt din lokale landsdelsforening. Kontaktoplysninger findes her på siden. 1 Første step er at finde ud af, hvor, hvornår og hvilken uddannelse, I gerne vil afholde (træner eller hjælpetræner). Bestillingen af uddannelsen skal ske tre måneder før, I ønsker uddannelsen. Er jeres forening beliggende vest for Storebælt. Kontakt den ansvarlige for DGI Skydning i jeres landsdel: DGI Skydning Nordjylland DGI Skydning Vestjylland DGI Skydning Østjylland DGI Skydning Midtjylland DGI Skydning Sydøstjylland DGI Skydning Sydvest DGI Skydning Sønderjylland DGI Skydning Fyn DGI Skydning Landskontor Er jeres forening beliggende øst for Storebælt. Kontakt den ansvarlige for DGI Skydning i jeres landsdel: DGI Midt og Vestsjælland DGI Nordsjælland DGI Storkøbenhavn DGI Skydning Storstrømmen DGI Skydning Bornholm Dansk Skytte Union DGI Skydning eller Dansk Skytte Union kontakter de mulige undervisere og afstemmer datoer. Når datoen er på plads, vender organisationerne tilbage til den respektive landsdelsforening. 3 Landsdelsforeningen udformer indbydelsen og laver budget for uddannelsen sammen med foreningen. Deltagerprisen for hjælpetræneruddannelsen ligger i omegnen af kr. pr. deltager og for træneruddannelsen er prisen kr. pr deltager alt efter, hvilke muligheder og fysiske rammer foreningen/forbundet har. Indbydelsen sendes ud med sidste tilmelding seks uger før uddannelsen. Dette er bl.a. i forhold til undervisernes forberedelse. Tilmelding i DGI regi, skal ske gennem Foreningsservice (Din landsdelsforening kan være behjælpelig med at guide dig igennem Foreningsservice). Når tilmeldingen lukker, kontakter landsdelsforeningen enten DGI Skydning eller Dansk Skytte Union med deltagerantallet og besked om, hvorvidt uddannelsen gennemføres, eller om den aflyses, hvis deltagerantallet er for lavt. 4 Landsdelsforeningen sender en bekræftelse til de tilmeldte deltagere, og afstemmer forventninger med underviserne omkring bordopstilling, banebrug, forplejning, materialer m.m. Landsdelsforeningen fremstiller uddannelsesbeviser, som fremsendes til underviseren, der formidler dem videre til deltagerne. Der gøres opmærksom på, at uddannelsesbeviset kun kan uddeles, hvis deltageren har været tilstede under hele uddannelsen. Hvis uddannelsen mod forventning aflyses, får I direkte besked om dette hurtigts muligt. 5 Efter uddannelsens afslutning, sender landsdelsforeningen en opkrævning til deltagernes forening, så foreningen har mulighed for at søge de kommunale tilskud til kompetenceudvikling. Underviserne fremsender honorar og kørselsbilag til landsdelsforeningen. Faktura på forplejning, baneleje, lokaleleje m.m. fremsendes til landsdelsforeningen til udbetaling.

11 11

12 dgi.dk/skydning og skytteunion.dk

Det Fælles Uddannelseshus. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en Hjælpetræner eller Træner 1 uddannelse. dgi.dk/skydning og skytteunion.

Det Fælles Uddannelseshus. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en Hjælpetræner eller Træner 1 uddannelse. dgi.dk/skydning og skytteunion. Vil du hjælpe andre med at nå deres mål? Ta en Hjælpetræner eller Træner 1 uddannelse dgi.dk/skydning og skytteunion.dk DGI Skydning & Dansk Skytte Union, 2016 Udgivet af: DGI Skydning & Dansk Skytte Union

Læs mere

Kursusfolder. De Danske Skytteforeninger

Kursusfolder. De Danske Skytteforeninger Kursusfolder De Danske Skytteforeninger 1 KURSUSOVERSIGT 2012 DDS landsplan Side 3 Lederuddannelse (i samarbejde med DGI) Side 5 Undervisning/formidling Side 6 Mentaltræning Side 7 Coaching Side 8 Våbenkonsulenter

Læs mere

Badmintonskoler. DGI Badminton. Få flere børn og unge i klubben og arranger en spændende aktivitet for jeres nuværende spillere.

Badmintonskoler. DGI Badminton. Få flere børn og unge i klubben og arranger en spændende aktivitet for jeres nuværende spillere. DGI Badminton Badmintonskoler Få flere børn og unge i klubben og arranger en spændende aktivitet for jeres nuværende spillere. dgi.dk/badmintonskoler 18802_Badmintonskole_8-siders_A4haefte 180515.indd

Læs mere

Jeg har været meget omkring det sidste stykke tid, så denne klumme omhandler det, der er sket fra sidste klumme og til og med oktober måned.

Jeg har været meget omkring det sidste stykke tid, så denne klumme omhandler det, der er sket fra sidste klumme og til og med oktober måned. Højby, den 20. november 2017 Konsulentens klumme Vintersæsonen kører for fuldt skrald, og jeg håber, at alle er kommet godt i gang. Der sker rigtig meget rundt omkring, og der er tilbud til alle aldersgrupper

Læs mere

DGI Badminton. DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton. 3 gode tilbud til dine idrætstimer

DGI Badminton. DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton. 3 gode tilbud til dine idrætstimer DGI Badminton Sæt badminton på skoleskemaet! DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton 3 gode tilbud til dine idrætstimer 22495 19378 - Badmintonskole.indd 1 20-08-2015 10:53:29 2 Udgivet

Læs mere

Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom

Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom Hjælpetræner/ungdomstræner uddannelsen er baseret på at skytter og forældre forholdsvis hurtigt kan indgå i et fast medhjælperteam for trænerne i skytteforeningen,

Læs mere

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Rapport om Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Landsresultatet Fokus på DGI Vestjylland Bag om banernes besøgsrunde I 2011 besluttede bestyrelsen i De Danske Skytteforeninger (DDS) nu

Læs mere

Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter).

Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter). Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter). Træner/seniortræneruddannelsen er en overbygning af træner1 uddannelsen, og dækker senior

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Rapport om Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Landsresultatet Samlet rapport med alle landsdelsforeninger Bag om banernes besøgsrunde I 2011 besluttede bestyrelsen i De Danske Skytteforeninger

Læs mere

TILDELING AF LANDSDELSTILSKUD I DGI SKYDNING 2014-2023

TILDELING AF LANDSDELSTILSKUD I DGI SKYDNING 2014-2023 TILDELING AF LANDSDELSTILSKUD I DGI SKYDNING 2014-2023 15-07-2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 Tildeling af landsdelstilskud i DGI skydning... 4 Grundtilskud... 5 Aktivitetstilskud...

Læs mere

SKAB ENDNU MERE GLÆDE, FÆLLESSKAB OG UDVIKLING I JERES KLUB

SKAB ENDNU MERE GLÆDE, FÆLLESSKAB OG UDVIKLING I JERES KLUB Styrk klubbens træningsmiljø SKAB ENDNU MERE GLÆDE, FÆLLESSKAB OG UDVIKLING I JERES KLUB SÅDAN SIKRER I JERES BADMINTONKLUB I FREMTIDEN Styrk klubbens træningsmiljø består af fire grundlæggende træningsområder,

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Forberedelse af skuddet

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Forberedelse af skuddet Nr.10234 Alder: 8-90 år - Tid: 15 min. Nr.10233 Alder: 8-90 år - Tid: 15 min. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Skytten lægger sig til rette på standpladsen og indtager sin skydestilling.

Læs mere

Dagsorden Referat Ansv. 1. Godkendelse af dagsorden. i Roskilde.

Dagsorden Referat Ansv. 1. Godkendelse af dagsorden. i Roskilde. Referart Skytteudvalgsmødet den 3/12 2014 Deltagere: Frank Lyngsø, Kjeld Karbæk, René Mortensen, Oscar Sjøgren, Robert Larsen, Johnny Jensen og Sigurd Jensen (referent) Fra kontoret deltog Mikael Green

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

DGI Skydning. Hjælp på banen. Riffel

DGI Skydning. Hjælp på banen. Riffel DGI Skydning Hjælp på banen Riffel Indhold Det rigtige aftræk 3 Det rigtige sigte 4 Det rigtige ringkorn 5 Godstykkelse på ringkorn 6 Nulpunktet 7 Fokuspunkter - BK indendørs 8 Fokuspunkter - stående med

Læs mere

DGI Idræt for seniorer. DGI Idræt for seniorer. dgi.dk/senior

DGI Idræt for seniorer. DGI Idræt for seniorer. dgi.dk/senior DGI Idræt for seniorer DGI Idræt for seniorer Vi Mellem klæ r dig stolemotion på til en bedre og ironman svømmeundervisning /senior DGI Landsdelsforeninger Indhold 3 DGI Vestjylland 79 40 42 50 vestjylland@

Læs mere

VI GØR IDRÆTSTIMERNE SJOVERE BÅDE FOR DIG OG DINE ELEVER!

VI GØR IDRÆTSTIMERNE SJOVERE BÅDE FOR DIG OG DINE ELEVER! N O T N I M D! A T E B A T M Æ E S K S E L O K S Å P ton n i m d i ba e s i v r e nd u t a t g reri æ l g o ovt j s, t m t ne e d r ø Vi g 26506_BDFL_badmitonskole.indd 1 01-09-2017 11:26:44 2 VI GØR IDRÆTSTIMERNE

Læs mere

Vejledning til skytteforeninger. Skydeidræt for børn med ADHD. Ro og koncentration med projekt FOKUS. www.dgi.dk

Vejledning til skytteforeninger. Skydeidræt for børn med ADHD. Ro og koncentration med projekt FOKUS. www.dgi.dk Vejledning til skytteforeninger Skydeidræt for børn med ADHD Ro og koncentration med projekt FOKUS 3 Folderen udspringer af projekt FOKUS - ro og koncentration gennem skydeidræt, som blev startet af De

Læs mere

Kom godt i gang med Skole DM i skydning. Skole DM i Skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening

Kom godt i gang med Skole DM i skydning. Skole DM i Skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening Skole DM i Skydning 2018 Kom godt i gang med Skole DM i skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening Læs mere på I samarbejde med 2 Layout & print: DGI Kommunikation

Læs mere

Aftræk 1. Aftræk 2. Hvordan: Start ud med at sørge for at indstille pistolen til skytten.

Aftræk 1. Aftræk 2. Hvordan: Start ud med at sørge for at indstille pistolen til skytten. Aftræk 1 Placering af fingeren: Den midterste del af fingerblommen skal være placeret på aftrækket, da fingeren der har en god føling med aftrækkeren. Aftræksfingerens første led skal være vinkelret på

Læs mere

SKALLEBØLLESTÆVNE. 13.-15. august 2010. Der er tilmelding via www.skydetid.dk. Nyhed: nu også sommerbiatlon. 25 m, 50m, 200m, 300m og NM-Program.

SKALLEBØLLESTÆVNE. 13.-15. august 2010. Der er tilmelding via www.skydetid.dk. Nyhed: nu også sommerbiatlon. 25 m, 50m, 200m, 300m og NM-Program. SKALLEBØLLESTÆVNE 25 m, 50m, 200m, 300m og NM-Program. Nyhed: nu også sommerbiatlon. Husk tilmelding FØR du går på sommerferie! 13.-15. august 2010 Der er tilmelding via www.skydetid.dk 1 Skallebøllestævnet

Læs mere

Træningskultur. At skabe en kultur og gøre den interessant!

Træningskultur. At skabe en kultur og gøre den interessant! Træningskultur At skabe en kultur og gøre den interessant! Øh træningskultur, hvad er det lige det er? Mentaliteter Forandring Faciliteter Træning Hverdagens gang MENTALITET Gammel mentalitet Skydning

Læs mere

SKAB EN SUCCESFULD BADMINTONKLUB med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI Badminton. og Badminton Danmark

SKAB EN SUCCESFULD BADMINTONKLUB med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI Badminton. og Badminton Danmark SKAB EN SUCCESFULD BADMINTONKLUB med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI Badminton og Badminton Danmark NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! Badminton Danmark og DGI Badminton har en fælles drøm. Vi

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Gode tips til afvikling af skole DM

Gode tips til afvikling af skole DM Skole DM i Skydning - Tips til afvikling Gode tips til afvikling af skole DM Aftal med naboskytteforeninger, hvis der er skoler, som kan høre til begge steder, om hvem der tager sig af skolen. Kontakt

Læs mere

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ LÆR UNGE AT FINDE DEN INDRE RO KURSUSCENTER BROGAARDEN APRIL/MAJ 2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ Lær

Læs mere

Carsten Lausten Mobil: 22417520 Mail: carstenlausten@hotmail.com. Kim Jessing Mobil: 2928 4354. Telefon: 4326 2770 Email: breddekonsulent@dtrif.

Carsten Lausten Mobil: 22417520 Mail: carstenlausten@hotmail.com. Kim Jessing Mobil: 2928 4354. Telefon: 4326 2770 Email: breddekonsulent@dtrif. Spørgsmål rettes til Atletik Orientering Rulleskøjte Triathlon DIF Judy Jacobsen Telefon: 4326 2312 Email: judy@dansk-atletik.dk Carsten Lausten Mobil: 22417520 Mail: carstenlausten@hotmail.com Ole Knudsen

Læs mere

Lørdag aften stod på diverse spil og en film på storskærm, og det var i det hele taget tydeligt, at deltagerne havde det godt sammen.

Lørdag aften stod på diverse spil og en film på storskærm, og det var i det hele taget tydeligt, at deltagerne havde det godt sammen. Højby, den 20. december 2017 Konsulentens klumme Julen nærmer sig hastigt. Derfor begynder der så småt at være lidt færre aktiviteter, der er dog altid rigtig mange aktiviteter i november, og i år har

Læs mere

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening Lær at skyde i din lokale skytteforening Koncentration. Sigt. Ram plet. Alle kan gå til skydning uanset alder og fysisk form. Find et skytteforening i dit lokalområde og giv dig selv en udfordring Læs

Læs mere

Dagsorden Referat Ansv. 1. Godkendelse af dagsorden

Dagsorden Referat Ansv. 1. Godkendelse af dagsorden Skydeudvalgsmøde den 5. november 2014 Deltagere: Kjeld Karbæk, Johnny Larsen, Oscar Sjøgreen, Robert Larsen, René Mortensen og Sigurd Jensen (referent) Endvidere deltog fra administrationen og Afbud: Frank

Læs mere

SKAB FLEKSIBLE RAMMER OM ET NYT BADMINTONFÆLLESSKAB. Få FleksiFjer i din klub

SKAB FLEKSIBLE RAMMER OM ET NYT BADMINTONFÆLLESSKAB. Få FleksiFjer i din klub SKAB FLEKSIBLE RAMMER OM ET NYT BADMINTONFÆLLESSKAB Få FleksiFjer i din klub FJER, FÆLLESSKAB OG FLEKSIBILITET FOR VOKSNE 3 Forestil dig alt det gode, sjove og udfordrende ved badminton, bare uden alle

Læs mere

talog DGI Sydvest DGI Sønderjylland 1 DGI Fyn DGI Sydøstjylland

talog DGI Sydvest DGI Sønderjylland 1 DGI Fyn DGI Sydøstjylland Udda nnels eska talog 2013 DGI Sydvest DGI Sønderjylland 1 DGI Fyn DGI Sydøstjylland Uddannelseskatalog2013 2 Kære foreningsleder Foreninger skabes af mennesker, der har noget på hjertet, og som vil gøre

Læs mere

Hjælpetræneruddannelse riffel og pistol i Allested/Vejle, Nr. Broby Skytteforening

Hjælpetræneruddannelse riffel og pistol i Allested/Vejle, Nr. Broby Skytteforening Højby, den 09. november 2016 Konsulentens klumme Oktober og november er blandt de måneder i løbet af året, hvor der er allerflest møder, kurser, workshops, seminarer, aktiviteter osv. Denne version af

Læs mere

Danmarks Gymnastik Forbund. Hvad kan DGF tilbyde din forening

Danmarks Gymnastik Forbund. Hvad kan DGF tilbyde din forening Danmarks Gymnastik Forbund Hvad kan DGF tilbyde din forening Dagsorden. DGF hvem er vi? Gymnastik for alle Kursustilbud GYMFIT, Træneruddannelse, lokale kurser Børneprojekter Kvalitet i Børnegymnastikken,

Læs mere

Personlig formidling med krop og stemme

Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Stå frem med gennemslagskraft, sikkerhed og overskud Styrk din præsentationsteknik med større gennemslagskraft Sæt fokus

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Finale. Tennisskydning KONKURRENCETRÆNING KONKURRENCETRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Finale. Tennisskydning KONKURRENCETRÆNING KONKURRENCETRÆNING Nr.10248 Nr.10247 Tennisskydning omskydning og skulle konkurrere med en enkelt modstander. Finale stresse skytten. To skytter skyder mod hinanden et skud ad gangen. Den med den højeste pointværdi, vinder

Læs mere

NBSIF LØBER KOM OG LØB! LØBEAFDELING I NBSIF: INTRO-MØDE LØRDAG 23. FEB. KL. 10.00 I CAFETERIET, LYSHØJSKOLEN

NBSIF LØBER KOM OG LØB! LØBEAFDELING I NBSIF: INTRO-MØDE LØRDAG 23. FEB. KL. 10.00 I CAFETERIET, LYSHØJSKOLEN KOM OG LØB! LØBEAFDELING I NBSIF: INTRO-MØDE LØRDAG 23. FEB. KL. 10.00 I CAFETERIET, LYSHØJSKOLEN KOM OG LØB! INTRO-MØDE 23. FEBRUAR Agenda Initiativ til etablering af løbeafdeling i NBSIF Interesse &

Læs mere

DGI Skydning. DGI Skydning for alle. Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte.

DGI Skydning. DGI Skydning for alle. Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte. DGI Skydning DGI Skydning for alle Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte.dk 2 Discipliner Masser af tilbud alle kan være med! Som skytte

Læs mere

GODE TRÆNERE KAN STARTE HER

GODE TRÆNERE KAN STARTE HER DIF s idrætsteoretiske del i Tilst og Brøndby GODE TRÆNERE KAN STARTE HER Den gode træner skal ikke bare mestre taktik og teknik i sin idræt, men også kunne planlægge træningen over tid, instruere, indtænke

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Referat af Skydeudvalgsmødet onsdag den 14. marts 2018,

Referat af Skydeudvalgsmødet onsdag den 14. marts 2018, Referat af Skydeudvalgsmødet onsdag den 14. marts 2018, 17.30 20.30 Afholdes hos DGI Nordsjælland, Frederiksværksgade 16, 3400 Hillerød Mødet starter med let forplejning. Deltagere: Svend Bodilsen, Andreas

Læs mere

BORDTENNIS. Landsmesterskaber 2015.

BORDTENNIS. Landsmesterskaber 2015. BORDTENNIS Landsmesterskaber 2015. Landsmesterskaberne afholdes igen i denne sæson samlet for alle spillere fredag/søndag d. 10. 12. april 2015 i Vejen Idrætscenter. Bemærk: Deltagelse er kun mulig med

Læs mere

TILSKUDSREGLER TIL AKTIVITETER I DGI SKYDNING

TILSKUDSREGLER TIL AKTIVITETER I DGI SKYDNING TILSKUDSREGLER TIL AKTIVITETER I DGI SKYDNING 01-01-2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Tilskudsregler til aktiviteter i DGI Skydning... 3 1. Geværterrænskydning, langdistance... 4 2. Geværterrænskydning,

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF

Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF Træningsprogram Ungdom 8. oktober 4. december 2007 Hej Skytter Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF Forord Man skyder ganske enkelt, til man har ramt plet, og så fortsætter man

Læs mere

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Rapport om Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Landsresultatet Fokus på DGI Bornholm Bag om banernes besøgsrunde I 2011 besluttede bestyrelsen i De Danske Skytteforeninger (DDS) nu Skydebaneforeningen

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES. OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES. OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub MASSER AF SMASH, SMIL OG SJOV I HALLEN 3 Det er egentligt meget simpelt: Voksen- Fjer er træning for voksne, der gerne vil træne badminton

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden december

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden  december Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Oktober november december 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den

Læs mere

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling. Højby, den 20. marts 2018

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling. Højby, den 20. marts 2018 Højby, den 20. marts 2018 Konsulentens klumme Der er lige nu rigtig travlt i mange skytteforeninger. Det er højsæson for DM er, sæsonafslutninger og snart også starten på udendørssæsonen. Jeg vil ønske

Læs mere

DGI Skydning. Hjælp på banen. Pistol

DGI Skydning. Hjælp på banen. Pistol DGI Skydning Hjælp på banen Pistol Indhold Nulpunktet 3 Det optimale sigte 4 Det rigtige fokus 5 Aftrækkerfingeren 6 Hovedplacering 7 Rekyloptag 8 Håndfatning 9 Vejrtrækning 10 Skydning med pude 11 Fokuspunkter

Læs mere

TILSKUDSREGLER TIL AKTIVITETER I DE DANSKE SKYTTEFORENINGER

TILSKUDSREGLER TIL AKTIVITETER I DE DANSKE SKYTTEFORENINGER TILSKUDSREGLER TIL AKTIVITETER I DE DANSKE SKYTTEFORENINGER 14-02-2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Tilskudsregler til aktiviteter i De Danske Skytteforeninger (DDS)... 3 1. Geværterrænskydning,

Læs mere

Historisk pistol og riffel

Historisk pistol og riffel DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING Historisk pistol og riffel Udgave 2016 (version 150616) REGLEMENT

Læs mere

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser FITNESS FOR ALLE Hold foreningen i form med uddannelser og kurser DGI og GymDanmark har samlet kræfterne i en fælles fitnessafdeling, Bevæg dig for livet Fitness, til gavn for dig og din forening Nu er

Læs mere

Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen. DM i Skoleskydning 2016

Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen. DM i Skoleskydning 2016 DM i Skoleskydning 2016 Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen Regler, fakta og gode råd om hvordan du afvikler skoleskydningen i din forening Læs mere på I samarbejde med 2 Forord 3 DM i Skoleskydning

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

Sikker skydning med infrarøde våben. Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel

Sikker skydning med infrarøde våben. Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel Sikker skydning med infrarøde våben Kun fantasien sætter grænser for anvendelsen af IR-våben. Prøv det hjemme hos jer selv. dgi.dk/skydning 2 IR-våben - hvor som

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre

DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre DIF s idrætsteoretiske del i Århus og Brøndby Gode trænere kan starte her Den gode træner skal ikke bare mestre taktik og teknik i sin idræt, men

Læs mere

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser FITNESS FOR ALLE Hold foreningen i form med uddannelser og kurser SAMMEN ER VI ENDNU BEDRE! Bevæg dig for livet Fitness Bevæg dig for livet Fitness er en fælles fitnessafdeling for DGI og GymDanmark, som

Læs mere

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG amerikansk fodbold 2018/2019 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Indbydelse til Danske Politimesterskaber i skydning Viborg 2011.

Indbydelse til Danske Politimesterskaber i skydning Viborg 2011. Indbydelse til Danske Politimesterskaber i skydning Viborg 2011. Politiets Idrætsforening Viborg har i samarbejde med DPIF.s skydeudvalg fornøjelsen at indbyde alle medlemmer af Dansk Politi Idrætsforbund

Læs mere

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning DGI Midtjylland Svømning Voksen i Vand Workshop 6. januar 2019 Kom til Herning og bliv inspireret i alt fra Aqua Fitness til crawltræning og svømning for voksne. www.dgi.dk/201906753003 2 Voksen i vand

Læs mere

Gratis kurser 2013/2014 til fritidslivet i Helsingør og Fredensborg Kommuner

Gratis kurser 2013/2014 til fritidslivet i Helsingør og Fredensborg Kommuner l Gratis kurser 2013/2014 til fritidslivet i Helsingør og Fredensborg Kommuner Træner du hjernen? - Inspirationsaftener og kurser for foreningsfolk! 1 5 spændende inspirationsaftener på tværs af kommunegrænsen

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen Januar, februar & marts 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål Mange mennesker får i løbet af deres arbejdsliv brug

Læs mere

- Vi vil gerne mødes med fanebærerne kl i opvarmningshallen som er Hal 1. Klar med faner til instruktion!

- Vi vil gerne mødes med fanebærerne kl i opvarmningshallen som er Hal 1. Klar med faner til instruktion! Sendt til tilmeldere til Juniorstævne 2016, samt ansatte Hej med Jer Nu er der lidt under 2 uger til Årets brag løber af stablen i DGI Huset i Vejle. Med dette brev vil vi gerne give lidt status på hvor

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2017 DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne ligger

Læs mere

Dalgas Stævnet. Et stævne med mange muligheder. 5-6 og 7. september. 25-50-200-300m Terræn og Biatlon

Dalgas Stævnet. Et stævne med mange muligheder. 5-6 og 7. september. 25-50-200-300m Terræn og Biatlon Dalgas Stævnet Et stævne med mange muligheder 5-6 og 7. september 25-50-200-300m Terræn og Biatlon 2 50-200-300m og 300m NM 50 meter riffel Skydetider: Fredag kl. 17.00-21.00 Lørdag kl. 09.00-13.30 Søndag

Læs mere

VOKSENFJER - KOM GODT I GANG

VOKSENFJER - KOM GODT I GANG VOKSENFJER - KOM GODT I GANG Med de her fire trin hjælper vi dig godt i gang 1) Kom godt i gang i klublokalet 2) Markedsfør jeres træningstilbud 3) Tag godt imod nye voksenmedlemmer 4) Kom godt i gang

Læs mere

Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner

Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner 1. Generelt a. Nærværende regelsæt danner grundlag for Dansk Skytte Unions (DSkyU) skydeudvalgs (SKUD) og Dansk Skytte Union sportschef (SPC) udtagelse

Læs mere

INDBYDELSE NORDSJÆLLANDSMESTERSKABET

INDBYDELSE NORDSJÆLLANDSMESTERSKABET DGI NORDSJÆLLAND INDBYDELSE NORDSJÆLLANDSMESTERSKABET 2019 25m, 50m, 200m og 300m Torsdag 22. august. Søndag 25. august. DGI SKYDNING NORDSJÆLLAND INDBYDER HERMED ALLE SKYTTER I NORDSJÆLLAND TIL: NORDSJÆLLANDS

Læs mere

Hundeførerdag. Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup.

Hundeførerdag. Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup. Hundeførerdag 2018 Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober 2018 Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup 9800 Hjørring Tidsplan for søndag 7. oktober 2018 Program for dagskurserne: 08.00-08.30

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser FITNESS FOR ALLE Hold foreningen i form med uddannelser og kurser 2 SAMMEN ER VI ENDNU BEDRE! DGI og GymDanmark har samlet kræfterne i en fælles fitnessafdeling, Bevæg dig for livet Fitness, til gavn for

Læs mere

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed 9 F ASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1.1 Opmærksomhedskurven "Vi lægger hårdt ud, og så øger vi undervejs." Sådan svarede den mangedobbelte

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

LEDERUDDANNELSER 2010

LEDERUDDANNELSER 2010 DE DANSKE SKYTTEFORENINGER LEDERUDDANNELSER 2010 UDVIKLING AF DIG OG DIN FORENING Fællesskab for alle - mulighed for den enkelte DE DANSKE SKYTTEFORENINGER FormåL DDS lederuddannelser giver dig værktøjer

Læs mere

DGI løbetræneruddannelsen

DGI løbetræneruddannelsen DGI løbetræneruddannelsen Club La Santa Sport, Lanzarote 15. 22. november 2013 Det forventningsfulde hold anno 2011 flankeret af underviserne i hvidt og grønt Det flanke Kombinér ferie og uddannelse Tag

Læs mere

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT ARKMANN RAINING ERSONLIG POWER & ENNEMSLAGSKRAFT DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at lave en god mental forberedelse og sætte dig selv op inden din præsentation.

Læs mere

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde Slide 1 Udarbejdet af Bo Kvorning Slide 2 Program 10.00 Velkommen 10.15 Præsentationsrunde 10.30 Hvad er en hjælpetræner? 11.00 Hvorfor opvarmning? 11.45 Den gode hjælpetræner 12.00 Middag 12.30 Medbragte

Læs mere

Brugerundersøgelse DGI petanque December 2011

Brugerundersøgelse DGI petanque December 2011 Brugerundersøgelse DGI petanque December 2011 Om undersøgelsen: Spørgeskema udsendt til 1916 mailadresser i december. Dataudtræk fra 2010 og 2011 på landsplan og landsdelsplan, dvs. alle, der har deltaget

Læs mere

VOKSENFJER - KOM GODT I GANG

VOKSENFJER - KOM GODT I GANG VOKSENFJER - KOM GODT I GANG Med de her fire trin hjælper vi dig godt i gang 1) Kom godt i gang i klublokalet 2) Markedsfør jeres træningstilbud 3) Tag godt imod nye voksenmedlemmer 4) Kom godt i gang

Læs mere

6. KREDS NÆSTVED. Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning

6. KREDS NÆSTVED. Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning 6. KREDS Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne 4.- 10. november Gevær: luft og cal 22 Pistol: luft og cal 22 Præmier for over 25.000 kr. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning

Læs mere

Styrk din præsentation med krop og stemme

Styrk din præsentation med krop og stemme Styrk din præsentation med krop og stemme Præsentationsteknik med større gennemslagskraft Kropssprog: Brug din krop og stemme til bedre præsentationer Sæt fokus på din personlige fremtræden, og bliv bevidst

Læs mere

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016.

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Inspirationsbrev udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Kære klubber. Det var dejligt at se så mange af jer til sektionernes årsmøder og få talt med mange af jer og hørt hvordan det går ude

Læs mere

Kurser sæson 2009 / 2010

Kurser sæson 2009 / 2010 Kurser sæson 2009 / 2010 DGI Sydøstjylland badminton har hermed fornøjelsen at tilbyde kurser til ledere, trænere og hjælpetrænere. Kurserne er med til at dygtiggøre dine trænere og fastholde dem i trænergerningen.

Læs mere

Skydning på ihå. De Danske Skytteforeninger, i samarbejde med Idrætshøjskolen i Århus, tilbyder nu skydelinjen på skolen fra efteråret 2012.

Skydning på ihå. De Danske Skytteforeninger, i samarbejde med Idrætshøjskolen i Århus, tilbyder nu skydelinjen på skolen fra efteråret 2012. Skydning på ihå De Danske Skytteforeninger, i samarbejde med Idrætshøjskolen i Århus, tilbyder nu skydelinjen på skolen fra efteråret 2012. Skydning for alle på højt niveau UNDERVISER Torben Grimmel, 35

Læs mere

Referat Riffel Sektionsmøde

Referat Riffel Sektionsmøde Referat Riffel Sektionsmøde TID: Tirsdag den 3. juni 2014 kl. 18.00 STED: DELTAGERE: Korsør Lars Jepsen(LJ), Niels Laustsen(NL), Poul Lamhauge(PL), Flemming Brandenborg(FB). Ib Hansen(IH), Anders Sode(AS)

Læs mere

GODE TRÆNERE KAN STARTE HER

GODE TRÆNERE KAN STARTE HER DIF s idrætsteoretiske del i Århus og Brøndby GODE TRÆNERE KAN STARTE HER Den gode træner skal ikke bare mestre taktik og teknik i sin idræt, men også kunne planlægge træningen over tid, instruere, indtænke

Læs mere

Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017

Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017 Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017 Maja Damgaard 1. Velkommen og opvarmning 2. Status fra foregående møder 3. Hvorfor vælger man valgfaget og hvad lærer

Læs mere

Analyse og konklusion af undersøgelse vedr. aflysning af Landsskyttestævne

Analyse og konklusion af undersøgelse vedr. aflysning af Landsskyttestævne Analyse og konklusion af undersøgelse vedr. aflysning af Landsskyttestævne 2015 På baggrund af aflysningen af Landsskyttestævnet 2015 som skulle have været afholdt i uge 27, besluttede styregruppen for

Læs mere

GODE TRÆNERE KAN STARTE HER

GODE TRÆNERE KAN STARTE HER DIF s idrætsteoretiske del i Århus og Brøndby GODE TRÆNERE KAN STARTE HER Den gode træner skal ikke bare mestre taktik og teknik i sin idræt, men også kunne planlægge træningen over tid, instruere, indtænke

Læs mere