Fritidshusejerne. Forebyg stress i sommerhuset I marts måned udkom rap- porten. også kaldet den natio- nale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fritidshusejerne. Forebyg stress i sommerhuset I marts måned udkom rap- porten. også kaldet den natio- nale"

Transkript

1 Fritidshusejerne Påskeud- gave Se alle dine fordele inde i bladet Gør huset klart Påsken nærmer sig, og det gør sommerhussæsonen så også for rigtig mange som- merhusejere. Sommerhuset er stedet, hvor man slapper af, holder ferie og er sammen med familie og venner. At være i sommerhus er at sætte livet et gear ned og få tid til sig selv og andre. For at for mest muligt ud af sommerhuset og sommeren er der nogle ting, der er go- de at få på plads med det samme. Læs mere inde i bladet. Forebyg stress i sommerhuset I marts måned udkom rap- porten Danskernes Sund- hed, også kaldet den natio- nale sundhedsprofil. Talle- ne omkring stress er noget overraskende og skræm- mende. Alderspensionister: 19,8 % Førtidspensionister: 50,4 % Arbejdsløse: 28,1 % Beskæftigede: 15,8 % Efterlønsmodtager: 11,9 %. Stress er en subjektiv ople- velse. Det dagsprogram som nogen finder stressende, kan undre andre. Sommer- huset er et godt sted at slappe af. Læs mere inde i bladet. Udlejning Omkring påske er ca. halv- delen af årets udlejning sket. Det ser lidt lysere ud for udlejningen i år, omend det stadig ikke lykkes at få de manglende tyske gæster tilbage. For at få vendt udviklingen og få de tyske gæster tilba- ge, er branchen nødt til at indse, at det er et pris- spørgsmål. Undersøgelser fra Videncenter for Kysttu- risme viser, at gæsterne er tilfredse med husene, ser- vicen, udbuddet af varer, naturen mv., men når det kommer til forholdet mel- lem pris og kvalitet, så går det galt produktet er for dyrt. Nyhedsbrev til alle uden beregning i Udover grundejerforeninger, der modtager Nyhedsbrevet gratis, tilbydes alle enkeltpersoner (også ikke medlemmer) at modtage dette uden beregning i Send en mail til nyhedsbrev@fritidshusejerne.dk, og du kommer på listen over modtagere.

2 Tid til huseftersyn Det er en god ide at begyn- de sæsonen med et hurtigt eftersyn af sommerhuset. Har huset været uden efter- syn og uopvarmet i vinter- perioden, er eftersynet endnu mere påkrævet. Tjek tagudhæng mv. for boer lavet af hvepse og bier. Sørg for at alle døre og vin- duer slutter tæt, og at alle rørgennemføringer er tæt- te, dette hjælper med at holde mus ude. Det er en god ide at tjekke tag, vægge mv. for at sikre, at der ikke er utætheder, der kan give fugtskader. Husk også lige at tjekke om HFI/HPFI relæet stadig fungerer korrekt. Kontroller at der ikke er opstået skader/utætheder på vandrør, vandvarmer mv., således at eventuelt udsivende vand ikke giver skader. Er der ikke problemer, er du klar til at nyde endnu en sæson. Hygge, ro og af- slapning I Danmark har vi ca sommerhuse. Dette betyder, at en meget stor del af befolkningen har ad- gang til at opleve det fanta- stiske ved at være i som- merhus. Enten fordi famili- en ejer et hus, eller fordi man har adgang til benyt- telse via venner eller fami- lie. Endelig er der ganske mange, der lejer et hus til ferien. Sommerhuset er således et centralt punkt i danskernes liv, og rigtig mange af os har gode ferieminder fra en ferie i sommerhus. Jeg tror de fleste af os ken- der fornemmelsen af den ro og fred, der sænker sig, når vi tager i sommerhus. Tin- gene foregår i et andet tem- po, pligterne er færre, natu- ren mere nærværende, og vi tager tingene mere af- slappet. Har vi gæster i sommerhuset, tager vi me- get ofte også dette mere afslappet, og vi får dermed mere tid og mindre pres på os. Netop denne fornemmelse af mere tid og færre opga- ver, kombineret med nær- været af familie og natur gør nok sit til, at vi slapper af og nyder det. Det er ikke mange, der forbinder stress med det at være i sommer- hus! Brændeafgift Brændeafgiften er udskudt. Den meget omdiskuterede brændeafgift, der skulle være trådt i kraft 1. januar 2014, er udskudt og bliver afskaffet. Danske Sommerhusudlejere har i et brev til Skattemini- steren påpeget det urimeli- ge i specielt afgiften på brænde. De fleste sommer- huse opvarmes med el og brændeovn, og der er ikke andre forsyningsmulighe- der i sommerhusområder- ne. Brændeafgiften ville derfor ramme sommerhus- ejerne urimeligt hårdt. Vi arbejder fortsat på at dette ikke på nogen måde- sker.

3

4 Tips og tricks SEAS- NVE Får du strøm fra SEAS- NVE, og er du kunde hos Coop, kan du tjene point på dit strømkøb. Se mere på nve.dk Som medlem af Danske Sommerhusudlejere får du rabat hos Q8. Læs mere her merhusudlejere Grundejerforeninger kan tegne disse forsikringer: Bestyrelsesansvar Underslæb IT- Kriminalitet Grundejeransvar på særdeles fordelagtige vilkår (forudsætter med- lemskab). Forsikringerne for Bestyrelsesansvar, un- derslæb og IT- Kriminalitet fås for kun kr årligt. Har foreningen ikke modta- get det skriftlige tilbud fra Fritidshusejerne/Codan så kan I se mere her: grundejerforeninger.html Indbrud Få installeret en alarm med forbindelse til alarmcentral, så er risikoen for indbrud mindre, og du får besked såfremt det alligevel skulle ske. De fleste forsikringsselska- ber giver rabat på din fri- tidshusforsikring, såfremt du har alarm, spørg dit sel- skab. Skatteregler Sommerhuse må ikke udle- jes erhvervsmæssigt uden tilladelse, og en sådan tilla- delse gives yderst sjældent. Der er derfor i realiteten kun en skatteregel for be- skatning af lejeindtægten fra sommerhuse, og det er 40 % reglen. Denne fungerer således, at du først reducerer din leje- indtægt med kr /kr (kr såfremt du udlejer gennem et bu- reau, der indberetter leje- indtægt mv. til Skat). Heref- ter trækker du 40 % fra til dækning af udgifter i for- bindelse med udlejning, og det resterende beløb opgi- ves som lejeindtægt. Der findes en model, der kaldes den regnskabsmæs- sige model, og den baserer sig på principperne for er- hvervsmæssig udlejning. Det kan absolut ikke tilrå- des at anvende denne, så- fremt man ikke har en af de sjældne tilladelser. Der er eksempler på, at sommer- husejere har anvendt denne uden tilladelse, hvorefter kommunen/skat har un- derrettet Planstyrelsen, som herefter har rejst sag om ulovlig udlejning. Udlejning Såfremt du udlejer, eller overvejer at udleje dit hus gennem bureau, så er der en del forhold, du skal være opmærksom på. Standardavancen hos en del bureauer er omkring 65 %, og nogle tager en højere pris i udlandet, uden at det- te kommer dig til gode. Prøv at forhandle avancen ned og spørg til prisen i andre lan- de end Danmark. Hvordan bliver dit hus markedsført hvor meget tekst, hvor mange billeder, kommer du i det trykte ka- talog eller kun i det elek- troniske? Er du medlem, kan du få rådgivning hos Danske Sommerhusudlejere.

5 Sommerhus på lejet grund. Godt nyt. Ejer du et sommerhus på lejet grund, så er der godt nyt. Når lejeaftalen udløber, skal lejen genforhandles, og for at sikre lejerne af grundene, har folketinget vedtaget en ny lov. Loven skal sikre, at lejen ikke kan stige til et niveau, der væsentligt overskrider markedsværdien. Det bliver således markeds- værdien, der fremadrettet bliver afgørende. Fritidshusejerne Hvem er vi? Vi er en forening med to afdelinger. En for grund- ejerforeninger for fritidshu- se og en for sommerhuseje- re, der udlejer deres som- merhus. Vi har et fuldtidsbemandet sekretariat med egne juri- ster med speciale inden for fritidshuse, deres anvendel- se mv. Hos os skal hverken enkeltmedlemmer eller for- eninger vente på svar og rådgivning. Vi er en dynamisk forening, der engagerer os bredt i debatten om fritidshuse, bevarelse af vores natur og turisme, primært kysttu- risme. Formand er Kim Juhlin, der i perioden 1989 til 1999 arbejdede inden for formid- ling af feriehuse og blandt andet sad i Feriehusudle- jernes Brancheforening. Kim Juhlin var med i det arbejde, der skabte det før- ste skattefri fradrag ved udlejning, momsfritagelse for udlejning samt drivkraf- ten i den 10 år lange proces omkring vinterbenyttelse. I perioden 2000 til 2013 var Kim Juhlin adm. direktør i et serviceselskab, der des- værre måtte opgive i 2013 og lade sig erklære konkurs. Ud over at være jurist er Kim Juhlin også fagjourna- list med speciale inden for turisme. Kim Juhlin har og- så i en årrække været til- knyttet Mols Linjens advi- soryboard. Vores vedtægter er natur- ligvis tilgængelige for alle og kan downloades på vo- res hjemmeside. Formandens klumme Når man er relativt ny aktør på markedet, er det natur- ligt, at de gamle aktører på et tidspunkt vågner lidt op. Dette er nu også sket for Fritidshusejernes Lands- forening, som intet har at gøre med os. Uden af ville føre debatten på det niveau, som denne forening har valgt, så kan jeg blot helt faktuelt oplyse, at hovedbestyrelsen i denne forening må have proble- mer med kuglerammen, idet man i medlemsbladet skriver, at kontingentet i Vi tager hånd om vores medlemmer og deres problemer.

6 vores forening er højere end i deres dette er gan- ske enkelt i strid med sand- heden, og så så nok om det! Vi glæder os over den pæne omtale, vi har i medierne, og vi glæder os over vores mange samarbejdspartnere. Vi brænder for de danske sommerhuse, deres vil- kår/benyttelse samt for den tilknyttede turisme. Det er derfor særdeles glædeligt, at stort set alle grundejer- foreninger er positivt stemt over for feriehusturismen. Formand Kim Juhlin Cand. jur. & journalist Medlemsfordele Som enkelt medlem af Danske Sommerhusudle- jere har du uden bereg- ning - adgang til: Rådgivning & gennem- gang af kontrakt Hvordan planlægger du din egen brug af huset? Må du selv bruge eventuelle tom- me uger? Må du selv foreta- ge supplerende udlejning? Hvordan er dine rettighe- der, når sæsonen er i gang? Hvordan foregår udbetaling af leje forud/bagud? Er du sikret ved afbestilling? Hvordan er du sikret ved skader på huset? Vurdering af udlejnings- budget også i forbindel- se med købsovervejelser Er budgettet realistisk An- tal uger Ugepriser? Forde- ling af indtægter? Hvad hvis budgettet svigter? Hvem bærer den økonomiske risi- ko? Har du indflydelse ved svigtende udlejning? Er der ens priser i Danmark og udlandet? Rådgivning om udlej- ningsfremmende tiltag udstyr/inventar/ beskri- velse Hvordan skal du udstyre dit hus? Hvad med private ef- fekter? Antal senge og sen- getyper? TV og Internet? Hvordan skal dit hus be- skrives og fotograferes? Skatterådgivning i for- bindelse med udlejning Hvordan forholder du dig skattemæssigt? Risikoen ved at anvende den er- hvervsmæssige model eller i fra- drag? Juridisk bistand i relation til udlejningsrelaterede spørgsmål Hvor meget må du leje ud? Hvad med vinterudlejning? Må du udleje erhvervsmæs- sigt? Hvad med skader på huset og inventaret? Hvor- dan får du erstatning fra lejerne? Hvad sker der, så- fremt gæsterne klager og ønsker erstatning? Hvor mange huse kan du eje og udleje? Hvad sker der med udlejningsaftalen, hvis du sælger? Hvordan kan du opsige din aftale? Hvem har ansvaret, hvis dine lejere eksempelvis generer nabo- en? Rådgivning i relation til fordeling af lejeindtægt mellem ejer & bureau Der er flere måder at aftale prisen pr. uge på. Den mest almindelige er en fast pris pr. uge i de enkelte sæsoner

7 Prisen aftales som hoved- regel i danske kroner. For en stor del af husene forde- les indtægten med 60% til dig og 40% til bureauet. Det vil sige at bureauet lægger godt 65 % oven på din pris. Har huset spa eller pool, kan du ofte få en bedre afta- le, ligesom fordelingen kan veksle fra bureau til bureau. Nogle bureauer sælger hu- sene dyrere uden for Dan- mark, uden at du som ejer får del i denne ekstrapris. Forskellige former for udlejning bureau, gør det selv fordele og ulemper Når du skal udleje, kan du vælge mellem forskellige muligheder, idet du over- ordnet set kan vælge mel- lem at udleje selv eller over- lade det til et bureau. Der er mange forhold at overveje: Markedsføring af dit hus Nøgleudlevering Modtagelse af gæster Kontrol af huset Hvem hjælper lejerne, så- fremt der er problemer Hvad med skader? Udlejer du selv, kan du få et bundfradrag på kr , udlejer du gennem et bu- reau, der indberetter til Skat, så får du et bundfra- drag på kr til gen- gæld skal du aflevere en stor del af indtægten til bu- reauet. Forsikringsmæssig råd- givning Har du den rigtige forsik- ring, dækker den ved udlej- ningsskader, erstatning ved manglende udlejning som følge af en erstatningsberet- tiget skade, omplacerings- udgifter mv. Til vores grundejerfor- eningsmedlemmer har vi blandt andet disse tilbud: Formandsrådgivning & sparring At være formand er forbun- det med nogle specielle op- gaver, og dette uanset om man er formand i en privat organisation eller en virk- somhed. Formandens rolle spænder fra formidling over mægling til beslutninger og eksekve- ring. Vi tilbyder sparring om de opgaver, der er ved udførel- sen af formandsopgaver. Bestyrelsesrådgivning Vi gennemgår gerne konse- kvenserne af at være besty- relsesmedlem, pligter, an- svar mv. og i tilknytning hertil de muligheder, man har for at sikre sig mod er- statningsansvar. Konkret rådgivning Sekretariatet er altid klar til at rådgive medlemmerne, uanset om det drejer sig om planloven, lokalplaner, juri- diske tvister om skel, vej- vedligeholdelse, beskæring eller andre spørgsmål. Vi har oparbejdet en stor viden omkring sommerhuse og den dertil knyttede lov- givning.

8 Vedtægtsgennemgang Vi tilbyder at gennemgå og kommentere foreningens vedtægter, såfremt vi har forslag til tilpasninger. Henvendelse til offentlige myndigheder mv. Skal foreningen i kon- takt/forhandlinger med diverse offentlige myndig- heder eller private selska- ber, tilbyder vi bistand til dette. Nyhedsbreve Vi udsender jævnligt ny- hedsbreve, hvor vi omtaler emner af generel interesse for fritidshusejere. Fritidshusejerne udgives af interesseorganisationen Fritidshusejerne/Danske Sommerhusudlejere CVR- nummer Foreningens adresse er frem til 1. maj Rørskærsvej 20, 2820 Gentofte. Herefter er adressen Maglebjergvej 13, 2800 Lyngby. Ansvarshavende redaktør er foreningens formand Kim Voigt Juhlin. Citering af dette nyheds- brev er tilladt ved fuld kil- deangivelse. Eventuelle spørgsmål kan rettes til foreningens sekre- tariat på telefon eller pr. mail til info@fritidshusejerne.dk Vi træffes på hverdage fra kl til og på lør- dage fra kl til Ønsker og ideer til indhold modtages gerne, ligesom indlæg gerne modtages. Redaktionen forbeholder sig at redigere og forkorte eventuelle tilsendte indlæg, ligesom det forbeholdes ikke at bringe dem. Man kan også følge os på vores hjemmeside, hvor vi løbende opdaterer omkring medieomtale mv.

Fritidshusejerne. Fritidshusejerne / DanskeSommerhusudlejere. fællesarealer og for eventuel fælles legeplads. Ikke mindst dækker an- svarsforsikringen

Fritidshusejerne. Fritidshusejerne / DanskeSommerhusudlejere. fællesarealer og for eventuel fælles legeplads. Ikke mindst dækker an- svarsforsikringen Fritidshusejerne Gratis forsikring til de hurtige!! Meld jer ind i Fritidshus- ejerne og få betalt for- eningens grundejeran- svarsforsikring i et helt år! Meld grundejerforeningen ind i oktober måned

Læs mere

Vi udlejer. dit sommerhus. 10 gode grunde. til at udleje gennem DanCenter. Ring, skriv eller kig forbi

Vi udlejer. dit sommerhus. 10 gode grunde. til at udleje gennem DanCenter. Ring, skriv eller kig forbi Udlejning med udbytte Markedsføring på rette tid og sted Et trygt samarbejde med DanCenter DanCenter Sønderborg Dybøl Banke 10A 6400 Sønderborg til at udleje gennem DanCenter Danmarks ældste og mest erfarne

Læs mere

Vi udlejer. dit sommerhus. 10 gode grunde. til at udleje gennem DanCenter. Ring, skriv eller kig forbi

Vi udlejer. dit sommerhus. 10 gode grunde. til at udleje gennem DanCenter. Ring, skriv eller kig forbi Udlejning med udbytte Markedsføring på rette tid og sted Et trygt samarbejde med DanCenter DanCenter Bornholm Snellemark Centret 3700 Rønne 10 gode grunde til at udleje gennem DanCenter Danmarks ældste

Læs mere

Fritidshusejerne December 2015

Fritidshusejerne December 2015 Fritidshusejerne December 2015 Hurtig, effektiv og faglig kompetent behandling af spørgsmål og henvendelser! At sidde i en bestyrelse for en grundejerforening er en opgave, som man har påtaget sig frivilligt.

Læs mere

Lej ud med. DanCenter. DanCenter skaber resultater Markedsføring på rette tid og sted Tryghed og service for ejere og lejere

Lej ud med. DanCenter. DanCenter skaber resultater Markedsføring på rette tid og sted Tryghed og service for ejere og lejere DanCenter skaber resultater Markedsføring på rette tid og sted Tryghed og service for ejere og lejere Lej ud med DanCenter www.sommerhusudlejning.dancenter.dk DanCenter klarer alt vedrørende udlejning,

Læs mere

behandling Mølholm Forsikring A/S god klar besked om MØLHOLM FORSIKRING A/S

behandling Mølholm Forsikring A/S god klar besked om MØLHOLM FORSIKRING A/S klar besked om Mølholm Forsikring A/S god behandling Finlandgade 1, 2. th. 5100 Odense C Tlf: 65 20 21 20 Fax: 65 20 21 21 www.behandlingsgaranti.dk info@behandlingsgaranti.dk MØLHOLM FORSIKRING A/S Vi

Læs mere

3 Sange med tekst af H. C. Andersen

3 Sange med tekst af H. C. Andersen Bendt Astrup 3 Sange med tekst af H. C. Andersen For lige stemmer 2004 3 sange med tekst af H. C. Andersen Bendt Astrup Trykt i Exprestrykkeriet Printed in Denmark 2004 Poesien H. C. Andersen Soprano Alto

Læs mere

Udlejning af sommerhus sådan!

Udlejning af sommerhus sådan! Udlejning af sommerhus sådan! Udlejning af sommerhuset kan være en god forretning, men det kræver, at man sætter sig ind i reglerne på området. Foto: Stuart McIntyre Hvorfor udleje og hvordan? Du bruger

Læs mere

Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene kr. skattefrit ved at leje dit sommerhus ud

Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene kr. skattefrit ved at leje dit sommerhus ud Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene 40.90 skattefrit ved at leje dit sommerhus ud Lej dit sommerhus ud via et udlejningsbureau, når du ikke bruger det selv, og nyd godt af den nye fradragsregel.

Læs mere

Grun de jer foren in gen STORHØJ og STORHØJ Be boer foren ing. Generalforsamling

Grun de jer foren in gen STORHØJ og STORHØJ Be boer foren ing. Generalforsamling .2 N yt fra Storhøj Odder Grun de jer foren in gen STORHØJ og STORHØJ Be boer foren ing 25 Fe bru ar 1998 Storhøj Grundejerforening indkalder til ordinær Gen er al for sam ling og ori en te ring om klo

Læs mere

www.d ansomm e r. d k Din lokale nummer 1 sommerhusudlejer dansommer Bornholm Øernes Kaj 4 3700 Rønne tlf. 39 14 30 35 mail: bornholm@dansommer.

www.d ansomm e r. d k Din lokale nummer 1 sommerhusudlejer dansommer Bornholm Øernes Kaj 4 3700 Rønne tlf. 39 14 30 35 mail: bornholm@dansommer. www.d ansomm e r. d k Din lokale nummer 1 sommerhusudlejer dansommer Bornholm Øernes Kaj 4 3700 Rønne tlf. 39 14 30 35 mail: bornholm@dansommer.dk 02 03 Lokal Professionel Serviceminded profilbrochure

Læs mere

www.dansommer.dk Din lokale nummer 1

www.dansommer.dk Din lokale nummer 1 www.dansommer.dk Din lokale nummer 1 sommerhusudlejer dansommer Blåvand Blåvandvej 27 6857 Blåvand tlf. 39 14 30 25 mail: blaavand@dansommer.dk dansommer Varde Vestre Landevej 201 6800 Varde tlf. 39 14

Læs mere

Når du har planer om en ny bolig

Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig At blive boligejer er en stor begivenhed i livet og derfor sjældent noget, man beslutter fra den ene dag til den anden. For hvad er der

Læs mere

Fritidshusejerne. Fritidshusejerne Danske Sommerhusudlejere. www.fritidshusejerne.dk. Husk vores fordelagtige. forsikringer til grundejerforeninger

Fritidshusejerne. Fritidshusejerne Danske Sommerhusudlejere. www.fritidshusejerne.dk. Husk vores fordelagtige. forsikringer til grundejerforeninger Fritidshusejerne Husk vores fordelagtige forsikringer til grundejerforeninger - se mere på: Velkommen til vores for- årsnyhedsbrev Foråret er ved at være her, og det bliver dejligt at se alt blive grønt

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

NYHEDSBREV. Dom om glaseret tag - nabogener Side 2. Kontant indskud - ved køb af fast ejendom i fællesskab Side 2. Udlejning - via AIRBNB Side 3

NYHEDSBREV. Dom om glaseret tag - nabogener Side 2. Kontant indskud - ved køb af fast ejendom i fællesskab Side 2. Udlejning - via AIRBNB Side 3 NYHEDSBREV Boligadvokaterne Tina Bach, Lars Kaasgaard, Lene Brun og Per Broe-Andersen MARTS 2017 NR. 05 03. ÅRGANG Dom om glaseret tag - nabogener Kontant indskud - ved køb af fast ejendom i fællesskab

Læs mere

Udsigt til udbytte SEPTEMBER 2019 MESSE C - FREDERICIA

Udsigt til udbytte SEPTEMBER 2019 MESSE C - FREDERICIA Udsigt til udbytte 14. - 15. SEPTEMBER 2019 MESSE C - FREDERICIA Overskud til oplevelser 2019 FERIEHUSMESSEN - UDSIGT TIL UDBYTTE Feriehusmessen 2019 er et nyt forum for nuværende og potentielle ejere

Læs mere

skab og måske endda vælger troen på Gud fra eller finder sig et andet fæl les skab med en anden teologisk profil.

skab og måske endda vælger troen på Gud fra eller finder sig et andet fæl les skab med en anden teologisk profil. Forord Mødet var netop slut. Et midaldrende ægtepar kom hen til mig. Hun havde tårer i øj ne ne. Det var ikke til at tage fejl af, at hun måtte sige noget til mig. I løbet af mødeaftenen var samtalen kommet

Læs mere

sommerhusudlejer Din lokale nummer 1 www.dansommer.dk

sommerhusudlejer Din lokale nummer 1 www.dansommer.dk www.dansommer.dk Din lokale nummer 1 sommerhusudlejer dansommer Fjellerup Strandvejen 42, Fjellerup 8585 Glesborg tlf. 39 14 30 37 mail: fjellerup@dansommer.dk 02 03 Erfaring Tillid Samarbejde profilbrochure

Læs mere

musik Phillip Faber tekst H.C. Andersen Konen med Æggene En gammel Historie sat i Riim for blandet kor a cappella

musik Phillip Faber tekst H.C. Andersen Konen med Æggene En gammel Historie sat i Riim for blandet kor a cappella musik Philli Faber tekst H.C. Andersen Konen med Æggene En gammel Historie sat i Riim for blan kor a caella 2 Konen med Æggene SOPRAN Stolt vandrende (q. = 116) Philli Faber H. C. Andersen ALT TENOR Node

Læs mere

Høringssvar vedrørende journal

Høringssvar vedrørende journal Skatteudvalget 2018-19 L 102 Bilag 3 Offentligt FerieboligWeb Sommerhusudlejning for private udlejere, der selv ønsker at udleje deres feriebolig Stormly 43, 3500 Værløse. Tlf. +45 4449 3480. E-mail: fbw@ferieboligweb.dk.

Læs mere

UDLEJNINGSAFTALE. mellem. Lalandia A/S og (navn) er indgået følgende udlejningsaftale vedrørende feriehus beliggende (adresse),

UDLEJNINGSAFTALE. mellem. Lalandia A/S og (navn) er indgået følgende udlejningsaftale vedrørende feriehus beliggende (adresse), UDLEJNINGSAFTALE mellem Lalandia A/S og (navn) Lalandiacentret 1 (adresse) 4970 Rødby (postnummer by) Tel. + 45 5461 0500 (telefon) lalandia@lalandia.dk email adresse herefter benævnt udlejer herefter

Læs mere

For dig, der vil være leder

For dig, der vil være leder For dig, der vil være leder 1 2 1+1=3 90.000 ledere har allerede set værdien de har valgt Lederne som deres organisation og a-kasse Lederne et medlemskab med værdi Hos Lederne får du en lang række tilbud,

Læs mere

No. 5 I'm An Ordinary Man

No. 5 I'm An Ordinary Man Voice Keyoard MD Bass Clarinet in B 0 & & solo No 5 I'm An Ordinary Man Moderato q = 108 "jeg' en ganske enkel mand clarinet Moderato jeg or - lan - ger kun så lidt mit krav er li - ge- til at kun - ne

Læs mere

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Spørgsmål fra husejerne og tilhørende svar fra Bestyrelsen: 2. Bestyrelsens beretning for år 2015 v/formand John Bünger Svar: Spørgsmål fra salen:

Læs mere

God og tryg udlejning af dit sommerhus Søndervig & Bjerregaard

God og tryg udlejning af dit sommerhus Søndervig & Bjerregaard God og tryg udlejning af dit sommerhus Søndervig & Bjerregaard Sol og Strand Søndervig, Lodbergsvej 2, 6950 Ringkøbing, Tlf. 97 33 82 33, sondervig@sologstrand.dk Sol og Strand Bjerregaard, Kirksvej 1,

Læs mere

fremtiden starter her... Medlemskab

fremtiden starter her... Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

Samvær med psy ko pa tisk for æl der er pro ble ma tisk

Samvær med psy ko pa tisk for æl der er pro ble ma tisk Din kommentar er blevet udgivet. Samvær med psy ko pa tisk for æl der er pro ble ma tisk GRET HE EL HOLM OG KIR STEN KUL L BERG 12. sep tem ber 2011 01:00 2 kom men ta rer De fle ste samvær s sa ger kan

Læs mere

fremtiden starter her... BASIS Medlemskab

fremtiden starter her... BASIS Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Du kan få selskab og tjene lidt penge på at leje et værelse ud i din bolig. Men husk at få lavet en god kontrakt og følge de regler, der er. Hvis du har fået ekstra

Læs mere

Grun de jer foren in gen STORHØJ og STORHØJ Beboerforening 30 Marts 1999

Grun de jer foren in gen STORHØJ og STORHØJ Beboerforening 30 Marts 1999 Nyt fra Grun de jer foren in gen STORHØJ og STORHØJ Beboerforening 30 Marts 1999 Ind kal delse til gen er al for sam ling i Storhøj Be boer foren ing fre dag den 23. april 1999 kl. 19.30 i Mårslet Sognehus

Læs mere

Nyhedsbrev 8 januar 2016

Nyhedsbrev 8 januar 2016 Nyhedsbrev 8 januar 2016 Jeg gerne starte med at ønske alle et godt nytår og tak for den støtte vi oplever til vores arbejde. Jeg vil gerne indlede med at referere en ejer som ringede og sagde til mig,

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom

Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom - 1 Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I disse krisetider sker det ofte, at fast ejendom må sælges med tab. Der opstår derfor spørgsmålet om,

Læs mere

Din personlige samarbejdspartner gennem 25 år. Tel. +45 75 28 91 00 Fax +45 75 28 90 40. Vesterhavsvej 322 DK-6830 Nørre Nebel

Din personlige samarbejdspartner gennem 25 år. Tel. +45 75 28 91 00 Fax +45 75 28 90 40. Vesterhavsvej 322 DK-6830 Nørre Nebel Din personlige samarbejdspartner gennem 25 år Vesterhavsvej 322 DK-6830 Nørre Nebel Tel. +45 75 28 91 00 Fax +45 75 28 90 40 post@nymindegab.dk www.nymindegab.dk Mere end 25 års erfaring Nymindegab Ferieudlejning

Læs mere

Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden

Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden - 1 Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Jeg er samlevende med en pige, som planlægger at købe

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Sådan bliver du vært på

Sådan bliver du vært på Sådan bliver du vært på - er et konsulentbureau med kontorer i Aarhus og København. - består af et tværfagligt team inden for bl.a. etnografi, informationsvidenskab, statskundskab og sociologi. - rådgiver

Læs mere

fremtiden starter her... Medlemskab

fremtiden starter her... Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

Black, World Elite MasterCard

Black, World Elite MasterCard B L A C K U D V A L G T S P E C I E L T T I L D I G Black, World Elite MasterCard Transparent paper Transparent paper N O R D E A B L A C K Kortet er altid godt at have med på rejsen. Det giver dig fordele

Læs mere

Vores kunder tjener penge

Vores kunder tjener penge Vores kunder tjener penge på vores rådgivning RealRåd tænker både bolig, økonomi og jura ind i din bolighandel En aktiv købermægler gør mere end blot at sidde på sit kontor og forholde sig til jura. Vi

Læs mere

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.... 4 BESKATNING AF SOLCELLEANLÆG... 5 - STANDARDMETODEN.... 5 - REGNSKABSMETODEN... 6 SPØRGSMÅL OG SVAR... 7 - REGISTRERINGER...

Læs mere

Salme. œ œ. œ œ. œ œœ œ. œ œ œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ œ œ. œ œ. œ œ œ œ. œ œ. œ œ b œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. b œ œ œ œ.

Salme. œ œ. œ œ. œ œœ œ. œ œ œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ œ œ. œ œ. œ œ œ œ. œ œ. œ œ b œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. œ œ. b œ œ œ œ. Digt af Otto Gelsted Salme Musik: ens Berg S A C T B C end fra din sæls e - len - de mod da - gens lys dit blik Du var din e - gen 6 b b b b fen - de, du selv var or - mens stik Hvor sært: mens du i mør

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til?

Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til? Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til? Værktøjer til at skabe sundere boliger Det er vigtigt, at vores boliger er sunde og funktionelle. Som lejer kan du også være

Læs mere

Forældrekøb. - når de unge flytter hjemmefra. home as oktober 2013. Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53

Forældrekøb. - når de unge flytter hjemmefra. home as oktober 2013. Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53 home as oktober 2013 Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53 Søg og du skal finde Det kan være svært at finde tag over hovedet, når man som ungt menneske skal

Læs mere

[A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] Hvor meget kender du til konkurrenceloven? [INTW: EFTER AT VÆRE STILLET OM TIL RETTE PERSON]

[A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] Hvor meget kender du til konkurrenceloven? [INTW: EFTER AT VÆRE STILLET OM TIL RETTE PERSON] [Introduction] Goddag mit navn er, og jeg ringer fra Epinion. Vi er i øjeblikket i gang med en undersøgelse blandt danske virksomheder for Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Må jeg i den forbindelse have

Læs mere

Li vets blan de de bol scher

Li vets blan de de bol scher Knud Ra mia n s op læg på FU AM's marts mø de Li vets blan de de bol scher Tit len Li vets blan de de bol scher er et bi lle de af li vets kva li te ter. Dem har vi vist ledt ef ter lige si den Adam og

Læs mere

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005 Revisorskifte det er ikke så svært Indhold Nye øjne på virksomheden Nye øjne på virksomheden 3 Revisorskifte en tjekliste 4 Hvad

Læs mere

Skat af feriebolig i Bulgarien

Skat af feriebolig i Bulgarien Skat af feriebolig i Bulgarien Overvej konsekvenserne af køb Inden køb af feriebolig i Bulgarien er der en række juridiske forhold m.v. som bør afklares, herunder de skatteretlige, arveretlige og aftaleretlige

Læs mere

Klar til en ny og aktiv sæson

Klar til en ny og aktiv sæson Fritidshusejernes Landsforening Nyhedsbrevet i nye rammer FLs nyhedsbrev har fået nyt udseende og ny redaktør. Foreningens bestyrelse har indgået en aftale med freelancejournalist Xenia Wieth, som fremover

Læs mere

Kaarde & Erland. Vi samler ikke på ejendomme vi sælger dem. EDC Kaarde & Erland. Ahlgade 3 4300 Holbæk. Telefon 5944 0022 Telefax 5944 0450

Kaarde & Erland. Vi samler ikke på ejendomme vi sælger dem. EDC Kaarde & Erland. Ahlgade 3 4300 Holbæk. Telefon 5944 0022 Telefax 5944 0450 Kaarde & Erland Vi samler ikke på ejendomme vi sælger dem EDC Kaarde & Erland Ahlgade 3 4300 Holbæk Telefon 5944 0022 Telefax 5944 0450 430@edc.dk www.edc.dk udstillinger Vores udstilling på hovedgaden

Læs mere

Foreningens navn er Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne og hjemstedet er formandens adresse.

Foreningens navn er Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne og hjemstedet er formandens adresse. Vedtægter for foreningen Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne (CVR 34 79 68 90) som vedtaget på det stiftende landsmøde den 15. april. 2013, ændret på ekstraordinært møde den 1. Marts 2014. 1. Foreningens

Læs mere

Servicepartnere. Net1. LUND EL HALS ApS. pool og spa. www.net1.dk/feriepartner

Servicepartnere. Net1. LUND EL HALS ApS. pool og spa. www.net1.dk/feriepartner Servicepartnere Servicepartnere Vi har opbygget et solidt netværk af dygtige, engagerede og servicemindede samarbejdspartnere, som straks står til rådighed, hvis vi har brug for at løse akutte situationer

Læs mere

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør DANSK FJERNVARME FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør STÆRK FAGLIG RÅDGIVNING / BRANCHENS TALERØR / STORT UDBUD AF UDDANNELSE OG ARRANGEMENTER VI ER TIL FOR MEDLEMMERNE Dansk

Læs mere

Giv dit feriehus en kærlig hånd...

Giv dit feriehus en kærlig hånd... Giv dit feriehus en kærlig hånd... Få inspiration til hvordan du forbedrer dit feriehus og maksimerer udlejningen Det anonyme og sterile børne værelse er blevet et sjovt sted at være, også på en regnvejrsdag.

Læs mere

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info]

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] [Introduction] Goddag mit navn er, og jeg ringer fra Epinion. Vi er i øjeblikket i gang med en undersøgelse blandt danske virksomheder for Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Må jeg i den forbindelse have

Læs mere

SKAVEN SOMMERHUSUDLEJNING. Det lille bureau med den store service..! Det lille bureau med den store service..! Skaven sommerhusudlejning

SKAVEN SOMMERHUSUDLEJNING. Det lille bureau med den store service..! Det lille bureau med den store service..! Skaven sommerhusudlejning Efter mere end 15 år med sommerhusudlejning kan vi sikre, at udlejningen af dit sommerhus foregår så professionelt, problemfrit og indbringende som muligt. Vi varetager udlejningen af i alt 65 huse i området

Læs mere

INFORMATION NR. 8/1993 19.12.93

INFORMATION NR. 8/1993 19.12.93 INFORMATION NR. 8/1993 19.12.93 ANTENNENYT (?) Arbejdet munder desværre ud i "Viel Geschrei und wenig Wolle", som tysken siger, for konklusionen af vores arbejder bliver: DESVÆRRE..... Vi springer lige

Læs mere

Guide. Foto: Iris. August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. 1sid6er. Sådan får du et billigt. feriehus

Guide. Foto: Iris. August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. 1sid6er. Sådan får du et billigt. feriehus Foto: Iris Guide August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 1sid6er Sådan får du et billigt feriehus Sommerhuse INDHOLD I DETTE HÆFTE: Scor et billigt sommerhus... 4 Sommerhus-oversigt...

Læs mere

Professionel assistance fra folk, der kender jer

Professionel assistance fra folk, der kender jer Professionel assistance fra folk, der kender jer Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S Eksperter i ejendomsadministration med professionelle kompetencer i alle facetter Michael Tarding Adm. direktør

Læs mere

Sådan finder du bolig i de store studiebyer. de 10 gode råd

Sådan finder du bolig i de store studiebyer. de 10 gode råd Sådan finder du bolig i de store studiebyer de 10 gode råd Vi ved, at boligsøgning i de store studiebyer kan være svært. Men både livet og boligmarkedet er fyldt med muligheder og vi vil rigtig gerne hjælpe

Læs mere

Typiske spørgsmål og svar omkring fibernet i Gnaverhavens Grundejerforening. November 2017

Typiske spørgsmål og svar omkring fibernet i Gnaverhavens Grundejerforening. November 2017 Typiske spørgsmål og svar omkring fibernet i Gnaverhavens Grundejerforening November 2017 Hvordan bestiller jeg fibernet? Der er 2 muligheder for at bestille: Tryk på dette link som tager dig til en online-bestilling:

Læs mere

Generalforsamling. Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling

Generalforsamling. Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling Generalforsamling Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling Lørdag den 30. marts kl. 14.00 på Enjoy Resorts Rømø, Havneby Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. - 1 Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et nyt lovforslag om skattefritagelse ved kystnedbrydning er der tanken at give vel især

Læs mere

Referat fra generalforsamling. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.

Referat fra generalforsamling. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19. GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra generalforsamling Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1.

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 Sommeren er ved at gå på hæld, og jeg håber, at man har nydt det typiske danske sommervejr, som må siges at være så uforudsigeligt. Bestyrelsen er atter i arbejdstøjet

Læs mere

Blokhus. Din lokale sommerhusudlejer nummer 1. Servicekontoret

Blokhus. Din lokale sommerhusudlejer nummer 1. Servicekontoret dansommer Blokhus Ilsigvej 6, Hune 9492 Blokhus tlf. 39 14 30 28 mail: blokhus@dansommer.dk Din lokale sommerhusudlejer nummer 1 Servicekontoret Blokhus lokal husejerbrochure dansommer 2012 Samvittighedsfuld

Læs mere

Grundejerforeningen STORHØJ. Kloak re nover ing

Grundejerforeningen STORHØJ. Kloak re nover ing N yt fra Grundejerforeningen STORHØJ 27 Marts 1998 Kloak re nover ing Hermed det supplerende materiale til belysning af de økonomiske forhold ved den forestående kloakrenovering, som lovet i indkaldelsen

Læs mere

Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring

Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring Forsikringsselskaberne tjener så mange penge, at det kan blive begyndelsen på en priskrig. Se her, hvordan du får den bedste og billigste forsikring,

Læs mere

Kunsten at flytte en virksomhed

Kunsten at flytte en virksomhed Kunsten at flytte en virksomhed Det kan være et stort arbejde at flytte en virksomhed selv en lille en. Der skal tages masser af både spændende og praktiske beslutninger om fremtiden. Derfor kan det være

Læs mere

Værd at vide om investering i solcelleanlæg

Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg Gælder kun for anlæg, der er indgået efter de gamle regler. Aftale med leverandør skal være indgået senest den 19. november 2012. 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende?

Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende? - 1 Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med regeringens Retssikkerhedspakke III varslede regeringen bl.a. en ændring af reglerne om bindende svar,

Læs mere

Klitmøller Sommerhusudlejning www.klitmoeller.dk. Lad os udleje dit sommerhus vi har erfaringen og kunderne

Klitmøller Sommerhusudlejning www.klitmoeller.dk. Lad os udleje dit sommerhus vi har erfaringen og kunderne Klitmøller Sommerhusudlejning www.klitmoeller.dk Lad os udleje dit sommerhus vi har erfaringen og kunderne Foto: Bendt Grandjean Vi er der altid også når du er væk Vi har åbent hele året og sørger for

Læs mere

Design Ure Smykker Messen Info

Design Ure Smykker Messen Info DESIGN URE SMYKKER MESSEN 2015 INFO Side 1 / 18 Design Ure Smykker Messen Info Side 2 Hvor og hvornår Side 3 Generelt om stande Side 4 Parkering Side 5 Opstilling og nedtagning Side 6 Priser, vilkår og

Læs mere

Formandsberetning 2015

Formandsberetning 2015 Formandsberetning 2015 Der er sket en del, siden vi havde GF i november 2014. Som i har kunnet se i de tilsendte lejekontrakter, ser de faktisk helt anderledes ud, end det vi enedes om der. Det er der

Læs mere

1. Tekst: Frank Jæger Musik: Morten Nyord

1. Tekst: Frank Jæger Musik: Morten Nyord KORTENRØG Leggiero = 60 1. Tekst: Frank Jæger Musik: Morten Nyord yn - de - lig A yn - de - lig yn - de - lig dri - ver min T yn - de - lig dri - ver min yn - de - lig yn - de - lig dri - ver min - skor

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Nyhedsbrev om vagtordningen. Kære medlemmer af vagtordningen

Nyhedsbrev om vagtordningen. Kære medlemmer af vagtordningen SOLRØD STRANDS GRUNDEJERFORENING Solrød Strand - maj 2015 Nyhedsbrev om vagtordningen Kære medlemmer af vagtordningen i Solrød Strands Grundejerforening, i Jersie Strands Grundejerforening og i grundejerforeninger

Læs mere

KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN

KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN 122/02 01.01.2015 Køb af bolig bør primært handle om, at du og din familie får opfyldt et konkret boligbehov, der her og nu, men også på længere sigt opfylder så mange af jeres

Læs mere

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Interviewlængde: 40 min. Interviewer: Shillan Saifouri Interviewperson: Helen Torkashvand ejer af Indenta Clinic Interviewet er foretaget d. 18 maj,

Læs mere

Skal du eje eller leje sommerhus?

Skal du eje eller leje sommerhus? 11. april 2011 Skal du eje eller leje sommerhus? Påsken lurer rundt om hjørnet, og det markerer typisk det tidspunkt, hvor sommerhusene atter bliver lukket op efter en lang vinter. For de danskere, der

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN REGNERSGAARD PLANTAGE REFERAT GENERALFORSAMLING D. 3. AUG 2008

GRUNDEJERFORENINGEN REGNERSGAARD PLANTAGE REFERAT GENERALFORSAMLING D. 3. AUG 2008 Nr. 48 i rækken. Antal fremmødte: 40 Pkt. 1: Valg af dirigent: Ledgaard Kobjældevej 16 valgt. Pkt. 2: Valg af referent: Ebbe Nørtved valgt. Pkt. 3: Formandens beretning. Stranden: For øjeblikket er stranden

Læs mere

Velkommen til OF Harrestrup

Velkommen til OF Harrestrup Velkommen til OF Harrestrup Velkommen til OF Harrestrup. Vi er glade for, at I har valgt at købe hus i vores område, og håber, at i finder jer til rette. OF Harrestrup er tænkt som et åndehul fra storbyens

Læs mere

fremtiden starter her... FULL-SERVICE Medlemskab

fremtiden starter her... FULL-SERVICE Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

Mød op og brug din stemme!

Mød op og brug din stemme! Kære medlem af Fakse-Fakse Ladeplads Antenneforening Mød op og brug din stemme! Tirsdag den 12. marts kl. 19.00 (dørene åbner kl. 18.00) afholder vi ekstraordinær generalforsamling i Faxe Hallen. Årsagen

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

om, at Naalakkersuisut har været inddraget i forhandlingerne om en ny af tale det har Naalakkersuisut ikke. Nick har selv siddet i Naalakkersuisut

om, at Naalakkersuisut har været inddraget i forhandlingerne om en ny af tale det har Naalakkersuisut ikke. Nick har selv siddet i Naalakkersuisut t INATSISARTUT OMBUDSMANDIAT OMBUDSMANDEN FOR INATSISARTUT Nick Nielsen 13. marts 2015 Rekommanderet NaL. nr./j.nr.: 2015-720-0002 ÅIL. nr./brevnr.: 36611 SuLL./sagsbeh.: ÅJ Klage over formanden for Naalakkersuisut

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 29. oktober 2011

- 2. Offentliggjort d. 29. oktober 2011 - 1 Erstatninger og skat Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med en erstatning godtgøres den skadelidte person for et tab. En erstatning vil som udgangspunkt være en økonomisk erstatning uanset

Læs mere

Bestyrelsesmøder Grundejerforeningen Krogen

Bestyrelsesmøder Grundejerforeningen Krogen Møde nummer 4 Dette bestyrelsesmøde afholdtes den 13. april 2019. Det foregik hos Claus Larsen. Tilstede Referat af mødet Ad 1 a. Vandurerne er alle blevet skiftet og dermed skulle problemet med utætte,

Læs mere

udlejning på Gjelleroddes bedste vilkår

udlejning på Gjelleroddes bedste vilkår e Sommerhusudlejning! Odden Sommerhusudlejning Gjelleroddevej 73, Gjellerodde 7620 Lemvig Føl dig hjemme i ferien Tlf. +45 3013 5734 Ferien er vigtig, den skal skille sig ud fra hverdagen og være en periode,

Læs mere

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse Forældrekøbsguiden 2015 Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse 1 Forældrekøbsguiden 2015 Denne guide er til dig, der overvejer at købe studiebolig til dit barn. Guiden giver

Læs mere

VELKOMMEN I ET SUNLUX HUS EN GOD INVESTERING OG ET SIKKER AFKAST

VELKOMMEN I ET SUNLUX HUS EN GOD INVESTERING OG ET SIKKER AFKAST VELKOMMEN I ET SUNLUX HUS EN GOD INVESTERING OG ET SIKKER AFKAST Luksushuse med overskud. Luksus-aktivitetssommerhuse med udlejning for øje er en sikker investering. Et sikkert afkast af din investering

Læs mere

Referat af Generalforsamling Tirsdag d. 30. maj 2017

Referat af Generalforsamling Tirsdag d. 30. maj 2017 Referat af Generalforsamling 2017 Tirsdag d. 30. maj 2017 Ad 1 dirigent: Annemarie fra nummer 58. Ad 2 regnskab: Konto 2920 bankkonti Nordea kontostand pr.31.12.16 Konto 6110 indtægter ved 34 medlemmer

Læs mere

PRIVATE BANKING AARHUS

PRIVATE BANKING AARHUS PRIVATE BANKING AARHUS Private Banking i Ringkjøbing Landbobank, Aarhus I Ringkjøbing Landbobank tilbyder vi et godt og afprøvet setup til erhvervs- og privatkunder, holdingselskaber, fonde og foreninger

Læs mere

BILAG: MMAKE - RÅDGIVENDE BYGNINGSKONSTRUKTØRER Side 5

BILAG: MMAKE - RÅDGIVENDE BYGNINGSKONSTRUKTØRER Side 5 NYHEDSBREV Nr. 1 September 2017 Hermed lancerer vi vores Nyhedsbrev nr. 1. Nyhedsbrevet vil blive udsendt 2-3 gange om året, og dette bliver vores platform til at informere om aktuelle emner. Vi håber

Læs mere