Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling 2019.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling 2019."

Transkript

1 Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling Set i lyset af det støt stigende hvalpetillæg, samt de myriader af landvindende og progressive indspark fra DBK s bestyrelse og medlemmer, er dette indlæg egentlig overflødigt Det ville jeg gerne have kunnet skrive, men sådan forholder virkeligheden sig desværre ikke. Hvalpetillægget er stadig støt faldende og mængden af forslag, til hvad der kan gøres for at stoppe nedgangen, er uhyre begrænset, så vidt jeg er oplyst, både fra os medlemmer og bestyrelsen. På den seneste generalforsamling opfordredes der til øget brug af sociale medier til at promovere vores race, men, mig bekendt, er der ikke rigtig foretaget nogen tiltag fra klubbens side til dette, bortset fra en facebookgruppe Bretons' på jagt, som, indtil videre primært bliver brugt ifb. med nye opslag på klubbens hjemmeside. Det største sociale forum på nettet, er en privat gruppe på Facebook, Breton Banden. Denne kan i og for sig være udmærket, men henvender sig overvejende til os der har bretons i forvejen. Nye potentielle hvalpekøbere vil måske vige lidt tilbage for denne, da meget af det vi skriver, let kan blive temmelig indforstået. Nu er jeg så yderligere af den overbevisning, at sociale medier kun kan være et skridt på vejen. Den altovervejende forudsætning for at hvalpetillægget kan stige er, at der er nogle tæveejere der vil og tør lave hvalpe. Dette vanskeliggøres, igen efter min mening, af den måde hvorpå man kan opnå en godkendt parring i DBK-regi. Her afhænger, stort set, alt af hanhunden. Det er alene hanhunden der bestemmer, hvorvidt en parring kan godkendes overhovedet. Først i anden række kommer der nogle krav til tæverne, men, stort set, alle tæver kan opnå en godkendt parring, så længe de vælger at bruge en af de relativt få hanhunde, der figurerer på hanhundelisten. Hanhundelisten indeholder pr. 25/ hanhunde. Heraf er 5 enten over, eller meget tæt på grænsen for matadoravl. Det efterlader så tæveejeren, der ikke ønsker at anvende en af de meget brugte hanhunde, med et brag af et udvalg på 5! hanhunde, såfremt tæveejeren ønsker en godkendt parring i DBK-regi. Er det godt nok? Nej vil samtlige medlemmer af bestyrelsen straks sige, og det har de jo ret i, men der er nu engang ikke flere! Derimod er der en del tæver som opfylder nøjagtig de samme krav, som dem der stilles til hundene på hanhundelisten og der findes en del hanhunde som opfylder nøjagtig de samme krav som dem der stilles til en tæve ved en kategori 2 eller 3 parring.

2 Hvorfor ikke bruge den kombination? Hvorfor ikke give tæveejeren med tæven, der opfylder de samme krav som hanhundene på hanhundelisten, den samme mulighed for at lave en godkendt parring med en hanhund der opfylder de samme krav, som en tæver i en kategori 2 eller 3 parring. I eksempel A1 og A2 er der beskrevet 2 kombinationer, med 2 meget forskellige muligheder. I eksempel A1 har vi en godkendt, sanktioneret og, af DBK s avlsråd, velsignet parring, som belønnes med en placering i kategori 2. I eksempel A2 har vi en parring, som, til forveksling, ligner A1, men med en væsentlig forskel! I begge eksempler er forældredyr A hanhunden og forældredyr B tæven. I eksempel A2 betyder det, at vi her får en parring, der ikke er godkendt af DBK s avlsråd, ja avlsrådet må faktisk ikke engang henvise evt. potentielle hvalpekøbere til hvalpe efter sådan en parring. I øvrigt belønnes parringen med en placering helt nede i bunden af hvalpelisten under øvrige parringer. Er det godt nok? Er det rimeligt? Er det fremmende for lysten til at lave et kuld hvalpe? Hvad er den historiske årsag til, at man fra DBK s side har valgt ensidigt at lade hanhundene bestemme om et kuld hvalpe skal have retten til at være GODKENDT AF DBK? Jeg forestiller mig, at det er levn fra de gode gamle dage, hvor der ikke var problemer med at sælge hvalpe, men sådan ser verden ikke ud længere!

3 Eksempel A1 Forældredyr A (han): 1. præmie åben klasse Forældredyr B (tæve): 2. præmie åben klasse Denne parring opfylder kravene til en godkendt kategori 2 parring iht. DBK s retningslinjer for avl med Breton s, udarbejdet af DBK s bestyrelse. Parringen kan annonceres på DBK s hjemmeside under Kategori 2. Avlsrådet må henvise købere direkte til evt. hvalpe efter denne parring.

4 Eksempel A2 Forældredyr B (tæve): 1. præmie åben klasse Forældredyr A (han): 2. præmie åben klasse Denne parring opfylder ikke kravene til en godkendt kategori-parring iht. DBK s retningslinjer for avl med Breton s, udarbejdet af DBK s bestyrelse. Parringen kan annonceres på DBK s hjemmeside under Øvrige parringer. Avlsrådet må ikke henvise købere direkte til evt. hvalpe efter denne parring.

5 Når man så ser på betingelserne for en kategori 3 parring må man yderligere forbavses. I eksempel B1 og B2 er der, igen, beskrevet 2 kombinationer, med 2 meget forskellige muligheder. I eksempel B1 har vi en godkendt, sanktioneret og, af DBK s avlsråd, iht. Klubbens vedtægter, velsignet parring, som belønnes med en placering i kategori 3. Denne, godkendte, parring er en kombination af et forældredyr A med HD-status C, som i øvrigt opfylder kravene til at være på hanhundelisten, samt et forældredyr B, som har dokumenterede gode jagtegenskaber!?, ingen apporteringsprøve, rudimentær lighed med en breton (sufficient på anerkendt udstilling) samt HD status A. Jeg har ladet mig fortælle, at de dokumenterede gode jagtegenskaber kan strække lige fra, at naboen en gang har set dyret jagte en hare, til at nogen ret faktisk har oplevet den fungere fint på en rigtig jagt. Det samlede HD-indeks er langt over de forlangte200. Denne, interessante!?, kombination belønnes af DBK s avlsråd med en placering i kategori 3. I eksempel B2 har vi en parring, som, til forveksling, ligner A2, men med en væsentlig forskel! I begge eksempler er forældredyr A hanhunden og forældredyr B tæven. I eksempel B2 betyder det, at vi her får en parring, der ikke kan godkendes af DBK s avlsråd, ja avlsrådet må faktisk ikke engang henvise evt. potentielle hvalpekøbere til hvalpe efter sådan en parring. I øvrigt belønnes parringen med en placering helt nede i bunden af hvalpelisten under øvrige parringer. Det vil sige, at man som opdrætter kan lave en parring på et materiale, som, i bedste fald, kan betegnes som tvivlsomt, med blåstempling og velsignelse fra DBK, mens den, i hvert fald på papiret, noget mere sikre kombination, stadig, ikke kan godkendes. Det man her sanktionerer, er altså: Tag en hanhund, som ikke opfylder alle kravene til hanhundelisten og lav en parring med en tæve, som alene, stort set, er kvalificeret på baggrund af sin HD-status, op bliv placeret under godkendte parringer. Det er godt nok noget der rigtigt kan inspirere og animere tæveejeren til at lave en parring, som beskrevet i eksempel B2.

6 Eksempel B1 Forældredyr A (han): 1. præmie åben klasse HD-status: C Forældredyr B (tæve): Ikke markprøvepræmieret. Ikke bestået DJU's apporteringsprøve. Sufficient i ungdoms-klasse på anerkendt udstilling. Denne parring opfylder kravene til en godkendt kategori 3 parring iht. DBK s retningslinjer for avl med Breton s, udarbejdet af DBK s bestyrelse. Parringen kan annonceres på DBK s hjemmeside under Kategori 3. Avlsrådet må henvise købere direkte til evt. hvalpe efter denne parring.

7 Eksempel B2 Forældredyr B (tæve): 1. præmie åben klasse Forældredyr A (han): 2. præmie åben klasse Denne parring opfylder ikke kravene til en godkendt kategori-parring iht. DBK s retningslinjer for avl med Breton s, udarbejdet af DBK s bestyrelse. Parringen kan annonceres på DBK s hjemmeside under Øvrige parringer. Avlsrådet må ikke henvise købere direkte til evt. hvalpe efter denne parring.

8 Det man skal forholde sig til her, er om det er rimeligt, at en tæveejer med en hund som i eksempel A2 eller B2, er tvunget til at skulle bruge en hund fra hanhundelisten for at opnå en godkendt parring, eller om man skal ligestille disse tæver med hanhundene, med de muligheder der deraf følger. Man hører, som tæveejer, tit udsagnet: Det er jo tæveejeren der bestemmer hvilken hanhund der skal bruges og det er jo principielt rigtigt. Problemet er bare, at hvis man ønsker en godkendt parring, er man nødt til at anvende en af de af klubben godkendte hanhunde og det er jo ikke sikkert der er nogen imellem dem man, som tæveejer, finder interessant. Jamen, siger nogen så: Så kan man da bare lave den parring man vil, og have den under øvrige parringer. Og igen har denne jo ret. Problemet er bare, at denne parring havner helt nederst på hvalpelisten. Jamen det er vel ikke et problem siger nogen så. Det synes jeg så alligevel det er. Som evt. førstegangskøber af en breton, ville mange, er det min overbevisning, se først på de godkendte parringer. I og med de er godkendte må de jo være ekstra gode, da det er noget DBK står bag. Det er vel sådan de fleste af os gør når vi giver os i kast med noget nyt, vi ser på, hvad anbefaler sagkundskaben. Nu er det jo heller ikke, nødvendigvis, sådan at hvalpene bliver billigere, bare fordi de er under øvrige parringer. Hvis man står med valget, stadig som førstegangskøber, mellem en hvalp efter en godkendt parring og en ikke godkendt parring, og begge hvalpe koster det samme, så vælger de fleste, alt andet lige, formentlig den første. Men muligheden for at få en godkendt parring med forældredyr som i eksempel A2 eller B2, den skal vi ikke have, siger hovedparten af bestyrelsen, angiveligt. Det incitament for en tæveejer til at lave et kuld hvalpe, det er slet ikke nødvendigt, siger hovedparten af bestyrelsen, angiveligt. Så vidt jeg husker, var der kun et af bestyrelsens medlemmer der stemte for mit forslag på sidste generalforsamling.! Der er, efter min mening, endnu ikke kommet et eneste fornuftigt argument, fra bestyrelsen, for ikke at anbefale at give tæveejere denne mulighed.

9 Jeg ved godt, at der er mange andre faktorer, der kan spille ind ved valg af hvalp for en førstegangskøber. Det kan være geografi, at man synes opdrætteren er et rart menneske o.m.a., men man kan ikke se bort fra den effekt, som det må have på en førstegangskøber, at en hvalp er efter en parring, der er GODKENDT AF DBK Jeg er, i øvrigt, også af den overbevisning, at de restriktioner, der, formelt, har været for avlsrådet mht. henvisning af hvalpekøbere og hjælp/anbefaling af hanhunde uden for hanhundelisten bør bortfalde. Det må være i vores fælles interesse, at få så mange nye hvalpekøbere til at få en breton som muligt. Jeg er, selvfølgelig, modtagelig for saglige argumenter for at opretholde status quo, og står ligeledes gerne til tjeneste med uddybende forklaringer, såfremt der er noget i dette, der måtte fremstå uklart eller på anden måde være svært gennemskueligt. Enderslev, Morten F. Larsen Tlf.: mfl@parlock.dk

10 Motivering: Forslag nr. 2 DBK s generalforsamling Der er her, efter min mening, tale om at bruge et lidt glemt udtryk, nemlig: Ordentlighed. Det er, efter min, mening, ikke ordentligt, at vi i DBK ikke tager begrebet Matardoravl mere seriøst i forhold til vores omverden Når vi i DBK har valgt at anerkende begrebet Matadoravl, er det, igen efter min mening, ikke videre seriøst, at man ikke vælger at følge de begrænsninger det måtte give. Der er jo ikke tale om, at man fra DBK s side skal nedlægge avlsforbud mod hunde, der overskrider grænsen for Matadoravl. Der er alene tale om, at klubben ikke vil godkende og blåstemple parringer, hvori der indgår et forældredyr, der overskrider grænsen. I øvrigt er begrebet Matadoravl jo p.t. rent akademisk i DBK, da vores hvalpetillæg er under den bundgrænse, hvor der foretages beregning omkring Matadoravl.

Forslag til generalforsamlingen

Forslag til generalforsamlingen Forslag til generalforsamlingen Vores dejlige race har brug for diversitet i avlen. Racen har 13 grundlæggere, hvilket giver et meget snævert avlsgrundlag. Hundeavl har i mange år drejet sig om at bruge

Læs mere

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Bilag 05 Avlskommissorium med forlag til rettelser Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlskommissorium vedtaget på generalforsamlingen 7. april 2018-28. april 2019 1 Formål og formalia

Læs mere

Avlskommissorium for. 1.1 Formålet med avlskommissoriet er at bevare og forbedre racen i overensstemmelse med klubbens vedtægter.

Avlskommissorium for. 1.1 Formålet med avlskommissoriet er at bevare og forbedre racen i overensstemmelse med klubbens vedtægter. Avlskommissorium som vedtaget på generalforsamlingen 23. april 2017 Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde 1 Formål og formalia i forhold til avlskommissoriet: 1.1 Formålet med avlskommissoriet

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2006 i Langhårsklubben Fredag den 16. juni 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup, HB Svend

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Maj 2013 1 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Dansk Sankt Bernhard Klub lørdag d. 29. marts 2008 kl. 11,00.

Referat fra generalforsamling i Dansk Sankt Bernhard Klub lørdag d. 29. marts 2008 kl. 11,00. Referat fra generalforsamling i Dansk Sankt Bernhard Klub lørdag d. 29. marts 2008 kl. 11,00. Dagsorden i følge lovene: 1: valg af dirigent 2: valg af referent 3: valg af 2 stemmetællere 4: Godkendelse

Læs mere

Avlsrådets årsrapport 2018 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlsrådets årsrapport 2018 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlsrådets årsrapport 2018 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Parringstilladelser, fødte hvalpe og kuld... 3 Antal parringstilladelser og kuld:... 3 Antal fødte

Læs mere

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv.

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Kære tæveejer. Dansk Stabyhoun Klub vil gerne med denne lille vejledning - hjælpe

Læs mere

Avlsrådets avlsanbefalinger 2014

Avlsrådets avlsanbefalinger 2014 Avlsrådets avlsanbefalinger 2014 Schæferhunden som familiehund og brugshund Opdrætterne Det overordnede mål: Skal være at avle schæferhunde, som er i stand til at udføre deres opgaver i nutidens samfund,

Læs mere

Skal min hund være mor?

Skal min hund være mor? Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Kære tæveejer Dansk Stabyhoun Klub vil gerne med denne lille vejledning - hjælpe

Læs mere

DANSK SHETLAND SHEEPDOG KLUB

DANSK SHETLAND SHEEPDOG KLUB DANSK SHETLAND SHEEPDOG KLUB Indkalder hermed til Ordinær Generalforsamling Lørdag d. 11. april 2015, kl. 11.00 på Danhostel Fredericia (Fredericia Vandrerhjem), Vester Ringvej 98, 7000 Fredericia Dagsorden

Læs mere

DANSK BRETON KLUBS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING DEN

DANSK BRETON KLUBS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING DEN DANSK BRETON KLUBS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING DEN 24.03.2017 Formand Søren Stenhøj indledte med at bede forsamlingen rejse sig og holde 1 minuts stilhed, til ære for klubbens æresmedlem og tidligere mangeårige

Læs mere

Dansk Vizsla Klub generalforsamling søndag den 15. juni 2008 kl i Vissenbjerg

Dansk Vizsla Klub generalforsamling søndag den 15. juni 2008 kl i Vissenbjerg Dansk Vizsla Klub generalforsamling søndag den 15. juni 2008 kl. 13.00 i Vissenbjerg 1. Valg af dirigent Kurt Nissen blev valgt og konstaterede at der var indkaldt til generalforsamlingen i flg. vedtægter,

Læs mere

Fra DBK skal der her lyde en tak til alle som i DJU-sammenhæng gennem årene har bidraget til et velfungerende prøvesystem.

Fra DBK skal der her lyde en tak til alle som i DJU-sammenhæng gennem årene har bidraget til et velfungerende prøvesystem. Dansk Breton Klub Beretning for året 2018 Indledning Sidste års beretning blev indledt med en lille historie omkring en skilsmisse. Måske mellem DJ og FJD. Sådan gik det ikke helt, men det blev til et

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE April 2008 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2014 i Langhårsklubben Torsdag den 5. juni 2014 kl.: 14:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Bent Hansen, BH Jens Jensen, JJ

Læs mere

GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ

GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ Deltagende: Laila Ager (LA) Betina H. Christensen (BC) Marianne Klitgaard (MK) Susanne

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Etiske retningslinjer for. Dansk Sankt Bernhard Klub

Etiske retningslinjer for. Dansk Sankt Bernhard Klub Etiske retningslinjer for Dansk Sankt Bernhard Klub Version 1 af 1. juni 2015 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Etiske retningslinjer for medlemmer... 4 Etiske retningslinjer for sociale arrangementer...

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Godkendt af bestyrelsen d. 1.11.2007 RETNINGSLINIER

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Referat: l. Valg af dirigent: Kresten Henriksen blev foreslået og valgt. 2. valg af referent: Kirsten Jakobsen blev foreslået og valgt

Referat: l. Valg af dirigent: Kresten Henriksen blev foreslået og valgt. 2. valg af referent: Kirsten Jakobsen blev foreslået og valgt Referat: Velkomst ved formanden, Ole Søndergaard, efterfulgt af optælling af tilstedeværende og stemmeberettigede. I alt 12 tilstedeværende+ dirigenten. Der er 11 stemmeberettigede tilstede samt 3 fuldmagter.

Læs mere

Der er registreret 13 hunde på avlsrådets hanhundeliste. Der er vist plads til et par stykker til!

Der er registreret 13 hunde på avlsrådets hanhundeliste. Der er vist plads til et par stykker til! Dansk Breton Klub Bestyrelsens beretning 2016 Indledningsvis skal det blot konstateres, at bestyrelsen ambitioner for året 2016 ikke blev helt efterlevet. Dette p.g.a. sygdom. Det ændrer dog ikke ved,

Læs mere

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff.

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Ret og vrang Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Det, at man køber noget der ser helt anderledes ud

Læs mere

Carsten Lawets, Ida Thyssen, IT og Bent Hansen, BH

Carsten Lawets, Ida Thyssen, IT og Bent Hansen, BH REFERAT (Protokol) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2014 i Langhårsklubben Fredag den 3. januar 2014 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Just Mikkelsen, JM Niels Grønbæk, NG Jens Jensen, JJ Jørgen Larsen, JL Leif

Læs mere

Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige.

Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige. Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige. Den 15.-16. marts 2014 var den svenske Flatcoated Retrieverklub (FRK) værter for en nordisk avlsrådskonference. Danmark havde værtskabet for den seneste konference,

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. juni 2006

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. juni 2006 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2006 i Langhårsklubben Fredag den 25. august 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup,

Læs mere

WACHTELHUNDENYT NR 1 2011

WACHTELHUNDENYT NR 1 2011 WACHTELHUNDENYT NR 1 2011 WACHTELHUNDEGRUPPEN DANMARK www.wachtelhunden.dk 1 FORMANDENS KLUMME Jagtsæsonen er forbi, hundene er vel konditioneret og I har forhåbentlig alle haft mange gode oplevelser med

Læs mere

Schæferhunden størrelse og bedømmelse

Schæferhunden størrelse og bedømmelse Friis Lara Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk Schæferhunden størrelse og bedømmelse Schæferhundens standard, som er

Læs mere

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg.

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Flemming F. bød velkommen og orienterede kort om, hvorfor programmet var blevet ændret. Den 15. januar skal der vælges nyt bestyrelsesmedlem til

Læs mere

Referat opdrættermøde den 20. januar 2019 på Fjelsted Skovkro

Referat opdrættermøde den 20. januar 2019 på Fjelsted Skovkro Referat opdrættermøde den 20. januar 2019 på Fjelsted Skovkro 1.Velkommen v/avlsrådsformanden 2. Info fra Avlsrådet 3. Ændringer i Gældende bestemmelser 4. Hvalpeliste 5. Frokost 6. Indkomne forslag 7.

Læs mere

Grundlaget for beregning af alle former for avlsindeks er at få fastlagt populationens

Grundlaget for beregning af alle former for avlsindeks er at få fastlagt populationens Hvad er HD? HD står for hofteledsdysplasi. Det er en lidelse, hvor lårbenshovedet og hofteskålen ikke er tilpasset hinanden optimalt. HD er en arvelig betinget sygdom. Arvegangen er "polygenetisk", d.v.s.

Læs mere

Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 DANSK MÜNSTER- LÄNDER KLUB

Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 DANSK MÜNSTER- LÄNDER KLUB Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 Det vil Dansk Münsterländer Klub i 2016 Vedtægterne skal tilpasses nutiden Aktivistudvalget skal gendannes DMKs årshjul implementeres Udvalgsstrukturen tilpasses Projekt Grosser

Læs mere

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Dagsorden bestyrelsesmøde, 23. august 2013. Sted: Erik Lillesøe, Ørbækvej 22, 5400 Bogense 18.30

Læs mere

STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL

STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL FEBRUAR 2017 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL 1 INDHOLD BAGGRUND... 3 9 INITIATIVER: GØR REGISTRERING

Læs mere

Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C.

Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C. Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af 2 stemmetællere

Læs mere

Brugerundersøgelse forår 2016

Brugerundersøgelse forår 2016 Brugerundersøgelse forår 2016 Brugerundersøgelse forår 2016 Bruger undersøgelse 2016 94 svar og rigtigt MANGE og brugbare kommentarer Bruger undersøgelse 2016 94 svar Bruger undersøgelse 2016 Bruger undersøgelse

Læs mere

Forslag 4 svarer til 9A, hvorfor overskriften til forslaget ændres fra 4 til Forslag 9A.

Forslag 4 svarer til 9A, hvorfor overskriften til forslaget ændres fra 4 til Forslag 9A. I forbindelse med at forslag 9 og forslag 9A i bladet fremstår som et samlet forslag, har bestyrelsen anmodet L&R om at forholde sig til dette, som 2 selvstændige forslag. Jeg har modtaget følgende fra

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING

Referat fra GENERALFORSAMLING Referat fra GENERALFORSAMLING Lørdag d. 14.april 2018, kl. 13.00 1. Valg af dirigent: Bjarke Falck Sabroe fra DKKs dirigentliste blev valgt som dirigent. 2. Valg af referent: Bestyrelsen indstillede Mia

Læs mere

Carsten Lawets, CLA og Ida Thyssen, IT. CL ønsker et separat dagsordenspunkt vedr. avlsrådet.

Carsten Lawets, CLA og Ida Thyssen, IT. CL ønsker et separat dagsordenspunkt vedr. avlsrådet. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2013 i Langhårsklubben Fredag den 24. maj 2013 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Jens Jensen, JJ Leif Hansen, LH Carsten

Læs mere

Sagsfremstilling: Orientering fra formanden, kassereren, sekretæren, avlsvejleder, hvalpeformidler.

Sagsfremstilling: Orientering fra formanden, kassereren, sekretæren, avlsvejleder, hvalpeformidler. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 2-2007 i Langhårsklubben Fredag den 30. marts 2007 kl.: 18:00 på Hotel Hedegården i Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Frede Petersen, FP

Læs mere

AVLSARBEJDET FREMOVER

AVLSARBEJDET FREMOVER AVLSARBEJDET FREMOVER Kennel Friis E. Friis Mikkelsen El-vej 13, Seest dk 6000 Kolding (45)61 66 83 03 ejfriism@gmail.com 1 Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El - vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf.

Læs mere

Dansk Breton Klub Beretning for året 2017

Dansk Breton Klub Beretning for året 2017 Dansk Breton Klub Beretning for året 2017 Indledning Ved indgangen til 2017 havde en mand gennem et par år gået og overvejet, om ikke det var på tide at droppe konen. Hun var til tider lidt urimelig, når

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2018/19

Bestyrelsens beretning 2018/19 Bestyrelsens beretning 2018/19 Bestyrelsen Ved Generalforsamling 2018 magede det sig således, at kun 2 medlemmer fortsatte. Som resultatet af ekstraordinære valg blev der valgt 5 nye bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Specialudviklede hundebaserede moduler

Specialudviklede hundebaserede moduler Specialudviklede hundebaserede moduler Hundelister Ifm. etablering af ny specialklubhjemmeside kan man herunder se en mere detaljeret beskrivelse af specialmoduler som indgår i løsningen. Eksemplerne er

Læs mere

Beslutning: Dagsorden godkendes som fremsendt + tilføjelse af nyt pkt. 3a: opfølgning på de 2 foregående referater i 2011

Beslutning: Dagsorden godkendes som fremsendt + tilføjelse af nyt pkt. 3a: opfølgning på de 2 foregående referater i 2011 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2011 i Langhårsklubben Fredag den 17. juni 2011 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Kim Lybker, KL Leif Hansen, LH Jørgen

Læs mere

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv.

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Kære tæveejer. Dansk Stabyhoun Klub vil med denne lille vejledning gerne hjælpe

Læs mere

Dagsorden godkendes som fremsendt. Gennemgang af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Dagsorden godkendes som fremsendt. Gennemgang af referat fra sidste bestyrelsesmøde REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2011 i Langhårsklubben Fredag den 9. september 2011 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Jens Chr. Jensen, JJ Niels Grønbæk,

Læs mere

Broholmerselskabet. Formandens beretning Generalforsamling 2014

Broholmerselskabet. Formandens beretning Generalforsamling 2014 Traditionen tro vil jeg gerne takke alle jer som har været med til at skabe og afvikle skuer, bedømmelser og PR arrangementer i året der er gået. Det kan ikke siges ofte nok: Uden alles frivillige arbejde

Læs mere

Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler

Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler Pkt. Nuværende 1. Forældredyr skal inden parringen være optaget i Dansk Hundestambog eller anden anerkendt FCI stambog. Danskejede hunde skal være stambogsført

Læs mere

Her ud over er der naturligvis regnskab, ved klubbens kasserer og klubbens forhold i øvrigt, ved formanden.

Her ud over er der naturligvis regnskab, ved klubbens kasserer og klubbens forhold i øvrigt, ved formanden. Beretning til generalforsamlingen 17. april 2016 Så er der gået endnu et år og som altid synes det bare at været fløjet afsted. Det har været nævnt i tidligere års beretninger, at meget af det, der sker

Læs mere

HVALPEKØB. Lidt om avl

HVALPEKØB. Lidt om avl Friis Lara Lidt om avl Vil man begynde at opdrætte schæferhunde, er der nogle ting, som man bør være opmærksom på. Det er meget vigtigt at avle på en tæve, hvor sundheden er i orden. En avlstæve bør være

Læs mere

Klubben for Sort spids

Klubben for Sort spids Klubben for Sort spids A U G U S T 2 0 1 6 Formandens Hjørne Så er træffet lige om hjørnet! Vi glæder os til at se jer til en familiehundedag - som sædvanlig ved Birkende Boldklub. Der er indkaldt 2 kuld

Læs mere

Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde

Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Klubbens navn er Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde. Vedtaget på stiftende generalforsamling d. 31. januar 1976. Stk. 2. Specialklubben

Læs mere

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund.

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund. Før du køber hund 1 Hvis du anskaffer dig en hund, skal du leve sammen med den i de næste 8-15 år. Du bør derfor grundigt overveje, om du kan opfylde en hunds behov for aktivitet og samvær. Desuden skal

Læs mere

Uden modkandidater blev to udenlandske medlemmer valgt ind i bestyrelsen, henholdsvis som medlem for et år og 2. suppleant også for et år.

Uden modkandidater blev to udenlandske medlemmer valgt ind i bestyrelsen, henholdsvis som medlem for et år og 2. suppleant også for et år. Generalforsamling d. 23. april 2017 Formandens beretning Indledning Bestyrelsen er opmærksom på at indkaldelsen til dette års generalforsamling ikke er udsendt rettidigt jf. Broholmerselskabets vedtægter

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN Navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Korthaarklubben og er stiftet 22.05.1908. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der er

Læs mere

Formandens beretning 2017

Formandens beretning 2017 Velkommen til årets generalforsamling. Traditionen tro, starter vi med at høre lidt om det forgangne år og hvad der venter her i 2017. Igen i år tak til Peter, for at vi kan være her og senere når vi skal

Læs mere

Klubben for Sort spids

Klubben for Sort spids Klubben for Sort spids A U G U S T 2 0 1 5 Nyt fra Bestyrelsen Jeanette Jensen, bestyrelsesmedlem, er ny redaktør i samarbejde med undertegnede, og i den anledning lancerer vi et nyt layout af både nyhedsbrev

Læs mere

Begrundelse for valg af stambogsorganisation

Begrundelse for valg af stambogsorganisation Begrundelse for valg af stambogsorganisation Den internationale og nationale stambogs-situation Hvordan blev klubben for F. T. Spaniels skabt? Resume af sidste års generalforsamling Stambogssituationen

Læs mere

Avlsrådets årsrapport 2015 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlsrådets årsrapport 2015 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlsrådets årsrapport 2015 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Fødte hvalpe og kuld... 3 Antal parringer/tilladelser, der er gået igennem

Læs mere

Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010.

Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010. Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010. (Titlen DKCH(U) er tilføjet for border terriers pr. 15. marts 2010) I en årrække har det været muligt at opnå titlen Dansk Eksteriørchampion

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 9. januar 2016 på Hørning Kro og motel, 8362 Hørning

Bestyrelsesmøde d. 9. januar 2016 på Hørning Kro og motel, 8362 Hørning Bestyrelsesmøde d. 9. januar 2016 på Hørning Kro og motel, 8362 Hørning Tilstede: Hanne Veggerby (HVEG), Henrik Westerå ( HEWE), Anna Sofie Gothen ( ), Lene Toft(LETO), Mette Nødskov ( METN), Lone Hansen

Læs mere

https://www.hundeweb.dk/dkk/hdb/openpage/print/hundprint.html?huid=dk01084/...

https://www.hundeweb.dk/dkk/hdb/openpage/print/hundprint.html?huid=dk01084/... Page 1 of 5 Skriv ut Hund Navn : Engbjergvejs Gribben DK01084/2011 Far : MARKPR Mick 08137/2004 Titel 1 : Titel 2 : MARKPR Tittel 3 : Race : Breton Mor : MARKPR Født : 01.01.2011 Farve : Hvid/Orange Køn

Læs mere

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund.

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund. FØR DU KØBER HUND Hvis du anskaffer dig en hund, skal du leve sammen med den i de næste 8-15 år. Du bør derfor grundigt overveje, om du kan opfylde en hunds behov for aktivitet og samvær. Desuden skal

Læs mere

Avlsseminar Berner Sennen

Avlsseminar Berner Sennen Avlsseminar Berner Sennen Mere velbyggede og velgående Mine tanker omkring racens udvikling over de sidste ca. 30 år Mere stabile temperamenter Stabile HD resultater Ingen nedgang i antallet af kejsersnit,

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 17. februar 2008

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 17. februar 2008 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 2-2008 i Langhårsklubben Fredag den 28. marts 2008 på Fjeldsted Skov Kro Deltagere: Bent Hansen, BH Svend Due, SD Just Mikkelsen, JM Henning Juul, HJ Carsten

Læs mere

Vejle Digitale Skoler på Facebook

Vejle Digitale Skoler på Facebook Vejle Digitale Skoler på Facebook - Brug af sider på Facebook Af: Line Sofie Schaarup Krogh, praktikant i Uddannelse og Læring. Facebook og Vejle Digitale Skoler BRUG AF SIDER PÅ FACEBOOK... 3 Tekniske

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 30. marts 2007

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 30. marts 2007 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2007 i Langhårsklubben Fredag den 11. maj 2007 kl.: 18:00 på Hotel Hedegården i Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Svend Due, SD Frede Petersen,

Læs mere

Golden Årsmøde Referat d. 25. januar 2009

Golden Årsmøde Referat d. 25. januar 2009 Golden Årsmøde Referat d. 25. januar 2009 Medborgerhuset, Kulturhuset, Skolegade 1, 4220 Korsør Velkomst v. afgående formand Lisbeth Bech. Dagsorden ifølge DRK's vedtægter fra 1998, 14 stk. 26: a. Valg

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i DBSK søndag d. 10/5 2015. Tilstede: Gitte Nielsen, Heidi Dahl Jensen, Karin Nielsen, Lise Kjær og Hanne Bank Pedersen.

Referat fra bestyrelsesmøde i DBSK søndag d. 10/5 2015. Tilstede: Gitte Nielsen, Heidi Dahl Jensen, Karin Nielsen, Lise Kjær og Hanne Bank Pedersen. Referat fra bestyrelsesmøde i DBSK søndag d. 10/5 2015 Tilstede: Gitte Nielsen, Heidi Dahl Jensen, Karin Nielsen, Lise Kjær og Hanne Bank Pedersen. Afbud: Frank Andersen og Louise Hoff Kloster Lauridsen.

Læs mere

Fredag den 30. november 2007 kl.: 18:00 på Mørupvej 2, 7184 Vandel

Fredag den 30. november 2007 kl.: 18:00 på Mørupvej 2, 7184 Vandel REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 6-2007 i Langhårsklubben Fredag den 30. november 2007 kl.: 18:00 på Mørupvej 2, 7184 Vandel Deltagere: Bent Hansen, BH Frede Petersen, FP Svend Due, SD Henning

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1031-1033 Klager: Ishøj Golf Center Holding ApS Ishøj Søndergade 19 2635 Ishøj Indklagede: Per Rieland Petersen Klintemarks Alle 3 2670 Greve Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

Monitorering Styr debatten og skab en god tone på Facebook

Monitorering Styr debatten og skab en god tone på Facebook GODE RÅD OM FACEBOOK Monitorering: Styr debatten og skab en god tone på Facebook Flere og flere frivillige og lokalafdelinger i Ældre Sagen har aktive Facebooksider eller Facebookgrupper. Som bruger af

Læs mere

Referat Labrador årsmøde den 31.01. 2011

Referat Labrador årsmøde den 31.01. 2011 Referat Labrador årsmøde den 31.01. 2011 a. Valg af dirigent KK foreslået af raceledelsen og valgt med applaus. KK startede med at erklære årsmødet lovligt indkaldt. Konstaterede at der var 51 stemmeberettigede

Læs mere

Ramme oplæg for Avlsgodkendelse i Rottweiler Klubben Danmark

Ramme oplæg for Avlsgodkendelse i Rottweiler Klubben Danmark Ramme oplæg for Avlsgodkendelse i Rottweiler Klubben Danmark Dette oplæg er opfølgningen på nedestående note i seneste blad. Med udgangspunkt i vision og de oplæg som er kommet fra tidligere avlsråd er

Læs mere

Dansk/svensk Gårdhund

Dansk/svensk Gårdhund En Dansk/svensk Gårdhund har altid været at finde på land- ejendommene i Dan- mark og Skåne. En gårdhund vil helst være, hvor dens menne- sker er. Det er ikke en hund, der strejfer omkring. Hvis man anskaffer

Læs mere

Racespecifik avls strategi for Border-Terrier

Racespecifik avls strategi for Border-Terrier Racespecifik avls strategi for Border-Terrier 1. Racen historiske baggrund og udvikling 2. Beskrivelse af den nuværende situation 3. Målsætning og prioriteringer for fremtiden Historisk Borderterrieren

Læs mere

Bilag 13: Transskription af interview med Marc

Bilag 13: Transskription af interview med Marc 13: Transskription af interview med Marc I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Marc. Spørgsmål vil være i fed og svar vil være i

Læs mere

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad.

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Men først en stor tak til Lotte Jensen, for at vi igen kan få lov til at afholde den årlige generalforsamling her på hendes arbejdsplads.

Læs mere

Formål: Formålet med disse regler er at bevare, beskytte og fremme sundheden, karakter, udseende og generelle definition for racen.

Formål: Formålet med disse regler er at bevare, beskytte og fremme sundheden, karakter, udseende og generelle definition for racen. Stabyhoun Formål: Formålet med disse regler er at bevare, beskytte og fremme sundheden, karakter, udseende og generelle definition for racen. Artikel 1 - Definitioner 1.1 DASK Dansk Stabyhoun Klub: den

Læs mere

Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub

Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub Kære kommende marsvineopdrætter Du har nu ansøgt om et opdrætternavn til din marsvineavl og vil om et par måneder kunne opkalde unger af eget opdræt

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt som fremsendt Opfølgning og godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde.

Dagsordenen blev godkendt som fremsendt Opfølgning og godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2016 i Langhårsklubben Fredag den 1. april 2016 kl.: 16:30 i Ejby hallen Deltagere: Ida Thyssen, IT Just Mikkelsen, JM Leif Hansen, LH Gitte Becher, GB Hans

Læs mere

REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2009 i Langhårsklubben. Søndag den 15. februar 2009 på Hotel Hedegården, Vejle

REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2009 i Langhårsklubben. Søndag den 15. februar 2009 på Hotel Hedegården, Vejle REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2009 i Langhårsklubben Søndag den 15. februar 2009 på Hotel Hedegården, Vejle Deltagere: Bent Hansen, BH Svend Due, SD Just Mikkelsen, JM Henning Juul, HJ Frede

Læs mere

Dansk Vizsla Klub

Dansk Vizsla Klub Beretning 2009, Dansk vizsla Klubs generalforsamling 14. juni 2009 2008 var det år hvor bestyrelsen i Dansk Vizsla Klub kom til at bestå af 80 % kvinder. Det er i sig selv ikke et problem, måske kun for

Læs mere

Dansk kennel klub kursus

Dansk kennel klub kursus Dansk kennel klub kursus D. 12/11 var jeg på kursus med DKK. Kurset omhandlede to emner; sociale medier og konflikthåndtering. Herunder giver jeg et referat fra begge emner. Sociale medier DKK påpeger,

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit- kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 OM MIT KVARTER... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit Kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter... 4 KVARTER-FUNKTIONER

Læs mere

Opfølgning på referat fra sidste bestyrelsesmøde.

Opfølgning på referat fra sidste bestyrelsesmøde. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2015 i Langhårsklubben Fredag den 29. maj 2015 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Bent Hansen, BH Jens Jensen, JJ

Læs mere

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne?

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Formandsmøde 5. Januar 2013 Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Repræsentantskabet besluttede i januar 2012 følgende hovedpunkter: Udstillingskravet skal afskaffes for alle

Læs mere

Gordon setteren den smukke sorte fuglehund

Gordon setteren den smukke sorte fuglehund TEKST: HUNTEM OG MORTEN HOLM BILLEDER: ANETTE LAURSEN OG MORTEN HOLM Gordon setteren den smukke sorte fuglehund Hvis man er fuglejæger og fascineret af jagt over stående hund, er det svært ikke at lægge

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit-kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 Indholdsfortegnelse: Om Mit-Kvarter... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit-kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter...

Læs mere

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen Ruhåret Hønsehund Atelier 2004 For la get Ate li er, www.atelier.dk ISBN 978-87-7857-755-9 Bogen er forfattet og fotograferet af Jens O. Pedersen 2004 Tekst og billeder

Læs mere

Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears

Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears Hvilke værdier står Bakken Bears for? Jeg tror vi står for at være de professionelle amatører. I det store billede. Vi er økonomiske

Læs mere

Bestyrelsesmøde 8. maj 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bestyrelsesmøde 8. maj 2015 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bestyrelsesmøde 8. maj 2015 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dagsorden: Deltagere: Henrik Raae Andersen (HRA), Peter W. Jürgensen

Læs mere