Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND"

Transkript

1 Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

2 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR Tlf.: Telefax: Telefontid: Mandag - torsdag: 9-15 Fredag 9-12 Dansk Børnefond er en organisation, der hjælper børn og unge i den tredje verden med fadderskaber, således at skolegang og uddannelse bliver en mulighed. Endvidere med fornødne behov som mad og medicin. Al hjælp ydes uden hensyn til modtagers religion, nationalitet, race eller politiske tilhørsforhold. I muligt omfang hjælper vi med renovering af skoler, brønde o.l. Dansk Børnefonds bestyrelse er ulønnet. En investering i fremtiden... 3 Villa Cosmos... 5 Årsmøde... 8 Kumasi... 9 Børneliv...10 Hansen Road...13 Tamale info@danskbornefond.dk Bestyrelse: Pastor Carl-David Andreasen Konsulent Doris Jørgensen Fysioterapeut Lennart Møller Lærer Kaj Rasmussen Regnskabskonsulent Lise Rechter Juridisk konsulent: Advokat Ebbe Holm Revisor: ReviFaxe, 4640 Faxe Daglig ledelse: Inger og Rudy Mortensen Regler for skatte-fradrag for gaver. Bidrag til Dansk Børnefond er fradragsberettiget efter ligningslovens 8a og 12. Skattefradragsmuligheder er forbedret fra Du kan få fradrag for gaver til Dansk Børnefond på maximalt på kr. for året. For at opmuntre os alle har staten fjernet det kendte bundfradrag på 500 kr. Du får nu fradrag for hele dit beløb. Ægtefæller har hver sit fradrag og kan således fratrække op til kr. Dette fradrag kan fratrækkes efter ligningslovens 8a. Disse beløb reguleres hvert år. Men husk, vi skal have dit fulde CPR nr.for at kunne indberette til SKAT Tænk også på Dansk Børnefond, når du skriver testamente. Vi er fritaget for arveafgift. Ansvarlig for bladet: Inger Mortensen. Bankforbindelse: Nordea Bank Netbank 71<debitornr: < PBS.nr Gruppe nr Norsk giro: Layout og tryk: Øko-Tryk

3 3 En investering i fremtiden Vi har modtaget denne rapport fra Mabuyemeru Børneskole, hvor vi støtter pygmæbørn. Som helhed er situationen i landet stabil, men en del flygtninge kommer til og har brug for hjælp. Mabuyemeru Børneskole modtager hjælp til 20 børn. En anden organisation hjælper 15 børn.27 af eleverne går i børneskolen og 7 er i højere klasser og 1 er elev i et frisørkursus. Støtten fra Dansk Børnefond har også gjort det muligt, at opretholde to stillinger på skolen, nemlig som skolens præst og kok. Skolens rektor fortæller, at de åndelige aktiviteter, som præsten har bidraget med, har været med til at ændre holdningen til livet hos adskillige børn fra pygmæfamilier. Aktiviteter Den vigtigste opgave i dette projekt er at yde hjælp til børnene fra Batwa stammen, (pygmæer), så de får mulighed for at gå i skole. Sponsoraterne hjælper dem til bl.a. at kunne betale skolepenge, købe skolemateriale samt personlige fornødenheder. Børnene bliver gennem skolen vejledt til, at det er vigtigt, at de arbejder hårdt og gør deres bedste i skolen,og gennemfører skolegangen. Udover skoleledelsen på Mabuyemeru Børneskole, har også United Organisation for Batwa Development Uganda, medvirket til, at både børnene og forældrene orienteres om værdien af uddannelse. Denne vejledning har betydet, at langt færre børn fra Batwas familier dropper ud af skolerne.

4 4 Det, der er opnået er at: De elever, som tidligere har modtaget økonomisk hjælp via projektet og som nu har afsluttet deres uddannelse, fortsat er rollemodeller for Pygmæfamilierne. Det oplevede man, da projektet blev evalueret Det viste sig, at de fleste forældre og børn, blev ved med at referere til Alice. En ung pige, der som den første Batwa gennemførte en universitets uddannelse. Hun bruger nu sin uddannelse til at arbejde for og blandt Batwaerne. Hun er en meget anerkendt og værdsat medarbejder i United Organisation for Batwa Development Uganda. Alice er nu blevet gift og fået en lille søn, men arbejder fortsat på at bringe nyt håb til familierne. Mange forældre fortalte, at de ønskede, at deres børn kunne blive undervist og blive ligesom hende. Et af resultaterne ved opfølgningen er, at forældrene føler ejerskab af skolen. Forældrene har anmodet skolens rektor om, at de må blive hørt, når nye børn skal anbefales til at erstatte de elever, som har færdiggjort deres uddannelse. I dette års projekt forventes 4 af de studerende at afslutte deres O-niveau uddannelser, mens 1 forventes at afslutte A-niveau. Hvad de vil senere, vil dog først blive fastlagt, når de modtager resultaterne fra deres eksaminer Udfordringer Skolen har fortsat store udfordringer, bl.a. på grund af mangler ved drengebygningen og lærerboligerne. Konklusion Trods disse udfordringer, har projektet udviklet sig på en god måde og har medvirket til at sikre, at børn fra pygmæfamilier hjælpes til en bedre fremtid gennem, at børnene gennemfører skolegangen. Hjælpen er målrettet 35 direkte modtagere, men indirekte har 230 mennesker - forældre og søskende til de understøttede børn glæde af det. Der sendes varme hilsner fra børn og forældre og Rose Nsbunga.

5 5 Villa Cosmos Center Kære sponsorer Vi ønsker at takke for jeres økonomiske bidrag, som gør det muligt for Villa Cosmos Center at fortsætte sit arbejde. Vi beder om, at Gud må velsigne jer for den økonomiske støtte, I yder. Centeret er beliggende i et område med meget få ressourcer. Vi har en oplevelse af, at Gud har fået os til at ønske at hjælpe de fattige børn i dette område - uden forskelsbehandling og vi har fokus på alle, der kommer for at få hjælp. De fleste børn kommer fra opløste familier, hvor de enten er forældreløse, eller med forældre, som ikke lever sammen eller med andre problemer i familien. En del af børnene tilbringer dagen alene, mens deres forældre er på arbejde. Vi tilbyder børn at komme i skole og for at lære og udvikle deres viden. Vi ønsker for dem, at de på den måde bliver i stand til at gennemføre skolen. Gennem forskellige aktiviteter forsøger vi,at lære børnene, at værdsætte sig selv som menneske og at de, på trods af deres situation også vil værdsætte deres familier, venner og medmennesker. Vi ønsker de må erfare, at alle er en del af Guds skaberværk, som de kan have sunde relationer til. Hvert kvartal fejrer vi fødselsdage. Børnene får en gave, og vi beder for deres liv og for deres familier og der er festlige aktiviteter. Nogle af de ældre elever har nu lært et håndværk så godt, at de derigennem er i stand til at forbedre deres families dagligdag takket være det ansvar, de påtager sig. Da vi havde fået foretaget en lægelig helbredsundersøgelse på børnene, var det tydeligt, at nogle af børnene lider af svær til let fejlernæring. På centeret forsøger vi at hjælpe børn til at udvikle sig normalt, bl.a. ved at tilbyde et dagligt måltid mad og sørge for helbredsundersøgelser, så vi dermed kan forbedre deres fysiske tilstand. Men på grund af familiens dårlige økonomi, er der mange børn, der kun får det, vi kan give dem. Vi beder fortsat for at deres udfordringer afhjælpes.. Ved helbredsundersøgelsen blev børnenes tænder undersøgt. Vi har dog ikke været i stand til at gennemføre nødvendige behandlinger, da vi ikke har råd til at betale for det. Denne udfordring har vi nu pålagt nogle af forældrene at tage sig af. Men det er svært, da de flestes indkomst er meget lille.

6 6 På det uddannelsesmæssige område har vi opnået, at mange teenagere har gennemgået et kursus som f.eks. frisør, bager, inden for it samt andre korte uddannelser. Det vil hjælpe dem til i fremtiden, at kunne bidrage økonomisk til deres familier. Børnenes sociale- og følelsesmæssige sider bliver udviklet ved at børnene deltager i centrenes sportsaktiviteter, hvor der konkurreres i forskellige aktiviteter. I år har vi som mål at tilbyde at opfylde børns basale behov, som: - at sørge for skolematerialer og toiletartikler, - at sørge for at infrastrukturen forbedres, - at sørge for at børnenes uddannelsesmuligheder er i top på alle områder, - at færdigbygge de lokaler, som der hidtil ikke har været ressourcer til. Frelsens Hær er kendt i lokalsamfundet som en institution, der deler Guds ord og som hjælper børn, der til daglig lever i ekstreme forhold. Vi tilbyder forældrene at deltage i det, vi kalder Skole for forældre. Her undervises de bl.a. i emnet, som vi kalder respekt for familielivet og i øjeblikket deltager ca. 10% af forældrene. Lidt statistik Status, når børnene ankommer til Centret: 10 % Er underernærede 50 % Kan ikke læse og skrive 50 % Har ingen gode skolekundskaber/godkendte eksaminer Status, når børnene forlader Centret: 80 % Er velnærede 90% Kan læse og skrive 90% Har gode skolekundskaber/godkendte eksaminer

7 7 Vi modtager donationer og børnenes forældre hjælper os med at lave mad. Familierne betaler også månedlige gebyrer. Lige som sidste år, har vi ved årets begyndelse, uddannet vores lærere. Vi gennemfører løbende workshops, hvor autoriserede organisationer underviser i spørgsmål som f.eks. Børns Beskyttelse. Lærerne modtog en vejledning, som omhandler dette emne, og informerers om konsekvenserne af, hvad der sker, hvis børn mishandles på den ene eller anden måde. Vi har også sørget for, at plakater blevet udfærdiget med børnenes hjælp, hvor børns rettigheder er beskrevet og dette er hængt op i klasseværelserne. Centerets aktiviteter er de samme for både drenge og piger - der sker ingen forskelsbehandling. Vi har også forsøgt, at der er en ligelig kønsfordeling blandt personalet, med det formål, at børnene kan se både en maskulin og en feminin frontfigur. Lærerne følger et særligt program i deres undervisning af børnene om forskellige situationer. I år har der været fokus på, at rydde op i de gader, der er tæt på Centeret Naboerne har desværre anvendt gaderne til skrald. De unge mennesker blev forsynet med handsker og poser og brugte tid på at rydde i området Derefter sørgede de for, at der blev skrevet på Centerets mure Skrald må ikke smides her. Børnene og de unge er igennem denne aktivitet, blevet mere bevidste om faren ved forurening. Mange tak for den økonomiske støtte, som I giver os. Vi kender jer ikke personligt, men føler os overbeviste om, at Gud vil fortsætte med at velsigne jer og os. Jeres bidrag er af stor betydning for os, og vi holder af jer uden at kende jer! Takket være jeres hjælp, oplever vi så megen lykke og taknemlighed fra alle dem, der deltager i dette centers aktiviteter. Vi ønsker, at I vore kære sponsorer - må opleve mange velsignelser hver især. Med venlig hilsen Kaptajn Grover Rojas

8 8 Meget vigtig informaiton! Indkaldelse til årsmøde Onsdag den 23. januar 2013 kl er der årsmøde i Dansk Børnefond. Alle er meget velkomne. Det vil glæde os at se så mange som muligt. Dagsorden ifølge vedtægterne med blandt andet fremlæggelse af regnskab, fastsættelse af årsbidragets størrelse pr. barn og valg af bestyrelse Årsmødet afholdes på Dansk Børnefonds kontor og er kl Vi vil være meget glade for en tilmelding,senest d. 16. januar. Det kan finde sted på mail: info@danskbornefond.dk eller Hjertelig velkommen til en hyggelig aften.

9 En dag på M. A. Bediako skolen En af de unge i Kumasi, Ghana har sendt os en beskrivelse af skoledagen 9 M.A. Bediako Børneskolen er en stor skole med omkring 1500 elever beliggende i centrum af Kumasi. En typisk dag på M.A.BEDIAKO skolen begynder i skolegården kl. 7:30. Eleverne står på rækker efter instruktion fra skoleleder og lærere. Alle beder i kor Fader Vor, synger nationalsangen og reciterer det nationale løfte. Efter dette gives der eventuelle informationer. Eleverne går efter dette til deres klasseværelser, medens de synger en marchsang. Lærerne samles for at bede en kort bøn, inden de går til elevernes klasseværelser. Kl. 8 begynder undervisningen, og atmosfæren summer af dyb koncentration, idet eleverne lytter opmærksomt. Den første pause er kl. 9, hvor klokken ringer. Man hører glade stemmer, medens eleverne løber mod kantinen. Der er der mulighed for at købe mad fra kvinderne, der har taget plads i skolegården. Der er ris, en gryderet, Gari (syltet ingefær), bønner, Kenkey (majsbrød). Nogle af eleverne slapper bare af eller deltager i forskellige spil som f.eks. ampe, hopper eller spiller fodbold. Den næste undervisningstime begynder kl. 10 og slutter kl. 12, hvor dagens anden pause begynder. Pausen hilses velkommen med glædesudbrud fra eleverne, som igen løber mod kantinen for at spise, inden de går ud og leger. Kl ringer klokkerne og undervisningen varer til kl.14. Den almindelige skoledag er slut, men nogle elever får ekstra undervisning. Lærerne udfører deres arbejde med et seriøst og stort engagement. De deltager i de skemalagte aktiviteter eller forbereder sig på lærerværelset, når de ikke underviser. På lærerværelset har de også mulighed for at slappe af, lytte til nyheder eller andet. Der er ligeledes mulighed for at benytte skolens computere, som stilles til deres rådighed, med det formål at hjælpe dem til at øge deres viden og for at forbedre deres undervisning. Eleverne benytter sig også af skolens computere og skolebibliotek. Her er der mulighed for at lære at anvende it eller læse bøger. Dermed kan de øge deres viden og holde sig ajour med nyt indenfor uddannelsesområdet. Fysisk træning er også en del af undervisningen. Dermed lærer de om vigtigheden af, at både krop og sjæl er stærk og sund. De elever, som gennemfører deres uddannelse på M.A.Bediako skolen bliver hjulpet til at blive ansvarlige borgere i det lokale samfund og blive sat i stand til at klare de udfordringer, de måtte møde. Og ved Guds hjælp formår de også at kunne videreuddanne sig inden for det område, de måtte ønske. Michael Oppong Peprah, 5. klasse, matematik

10 10 Børneliv Lad os fortælle et par af børnenes historier. Sandra er nr. 2 af fire børn og moderen fortæller, at hun har fået så mange børn, fordi hun ikke kender til familieplanlægning. Forældrene har i en periode været fra hinanden, men nu er faderen kommet tilbage. Han har intet arbejde og mulighederne for at få det, er minimale. Familiens indkomst afhænger helt af, hvad moderen kan skaffe. Hun sælger legetøj på gaden og forskellige andre småting. Det er ikke hver dag, hun kommer hjem med en dagløn. Eneste lyspunkt for familien er, at de to af børnene nu kommer på et dagcenter, hvor de hver dag får et måltid mad. På grund af deres mange problemer er forældrene igen tæt på at gå fra hinanden Nu går de til en workshop, der forhåbentlig kan hjælpe dem til at forbedre deres situation. Alejandra er en pige på 8 år, bosiddende i Bolivia. Familien bor i et udpræget slumområde med stor kriminalitet og misbrug Moderen blev enke sidste år under yderst tragiske omstændigheder. Faderen blev beskyldt for et tyveri og vrede naboer tog sagen i egen hånd og stenede ham til døde. Senere viste det sig, at han var uskyldig. Moderen har siden da, kæmpet for familiens eksistens. Hun forsøger at skaffe mad og tøj til børnene. Hun er uden fast arbejde og på grund af at Alejandra s lillebror kun er to år, kan hun ikke forlade ham. Det eneste hun kan er at vaske tøj for mere velstående folk. i den nærliggende flod. Indkomsten fra dette er minimal og det har medført, at både børnene og moderen er underernærede. Alejandra hjælper til,det hun kan i hjemmet og sommetider går hun på gaden om aftnen og sælger småting. Alejandra er nu kommet på et dagcenter, hvor hun får mad hver dag og undertiden får både moderen og lillebroderen også mad. De blev enormt lykkelige, da de fik denne mulighed, ikke alene for den fysiske hjælp, men også for den kærlighed og omsorg de møder. Moderen fortæller, at Alejandra er blevet en langt gladere pige, der hver dag glæder sig til at komme på centret, for at få mad, lege med kammeraterne. Disse to børns historie er desværre ikke enestående. Mange andre børn har den samme historie og lever under samme vilkår. Ikke alene i Sydamerika, men overalt hvor vi har projekter.

11 11 Vi er rigtig glade for at få din nye adresse, hvis du flytter, så vi ikke mister forbindelsen. Gavebeløb til børnene Ønsker man at give sit barn et ekstra beløb f.eks. til fødselsdag eller jul, beder vi om, at det indbetales ca.2 mdr. før det skal være fremme. Ved indbetaling til dette, brug Netbank kortart 71< dit nr < dit nummer, står på bladet oven over dit navn.

12 12 Tips og Lotto I juni måned kom den dejlige besked, at vi havde fået bevilliget godt kr til brug for IT og inventar på Sotokoi skolen i Gambia I Bangladesh var det flere skoler, der kunne glæde sig over at kunne købe IT. De fleste skoler har ikke så meget som en eneste computer. Et stor handicap for kostskoler med både unge elever. I Kumasi, Ghana, var der tre steder, hvor skoler, fik mulighed for at renovere og færdiggøre bygninger. Alle tre var i den situation, at man havde været nødt til at stoppe, idet pengene var sluppet op og man fra lokal side ikke var i stand til at skaffe nødvendige midler. I Sierra Leone er der stort behov for både at få renoveret og gravet brønde, også det blev der midler til. At dette vakte glæde behøver næppe yderligere forklaring. Vi kommer tilbage med mere nyt efterhånden som projekterne bliver færdige. Men fra Bangladesh har vi allerede modtaget nogle takkebreve, der fortæller hvilken glæde, computerne har bragt. Dansk Børnefond har været i stand til at bevillige kr af støttefonden til Asamankama Junior High School i Ghana. Man var gået i stå i byggeriet grundet pengemangel, og bygningerne var kun halvfærdige. Det var vigtigt at få det færdiggjort inden regntiden og for de mange børn, der har brug for skolegang. Vi glæder os til at se det færdige byggeri. Fra Kellogg- Mookeree Memorial Seminary, Bangladesh, beliggende i Gopalgonj distriktet, skriver principalen Mange, mange tak for de computere vi har modtaget. Vi har et computerlokale, men kun to computere, så det er en enorm hjælp. Specielt senioreleverne vil nyde godt af at kunne lære IT og lærerne kan forberede sig på lektierne. Det er virkelig en stor hjælp, som vi takker hjertelig for. Mange hilsner Sudan Chowdhury Det skal bemærkes, at skolen har over trehundrede elever. Fra en anden skole, skrives således: Mange, mange tak for den computer, der er doneret til Adventist International School i Kushita. Vores elever vil få meget gavn af disse, fordi vi kun har to computere, men nu har vi tre. Over to hundrede elever bruger hjælp på skolen. De bliver i stand til at lære moderne teknologi takket være jeres computer. Derfor på vegne af AIMS vil vi gerne udtrykke vores dybtfølte tak. Tag imod vores påskyndelse Kom og besøg os i Bangladesh.Må Gud fortsat velsigne jeres arbejde. Jeres hengivne f Bimol BaidyaJ.

13 13 Hansen Road SDA School Complex, Accra, Ghana Skolekomplekset er en skole under Adventistkirken. Den er beliggende iaccra, Ghana s hovedstad. En af skolens nærmeste naboer er et stort tømmer marked og er omringet af en hel masse offentlige skoler. og et stort slumområde som er kendt som Agbloshie. Fra dette meget fattige område med megen stor arbejdsløshed og kriminalitet, kommer de fleste af vore børn. Mange af børnene er tvunget til at have småjobs, for at familierne kan få basis fornødenheder. Hver morgen mødes alle børn i mindre grupper til en samling. Man er nødt til at dele børnene op, idet der ikke er samlingslokaler nok til at rumme alle. Skolens undervisningsplan indeholder foruden almindelige skolefag også fransk og Ghanesisk sprog og kultur, desuden design og teknologi samt en masse idræt Skolen har et meget fint omdømme og er kendt for sin gode undervisning og gode resultater ved afgangseksamener. I forhold til andre skoler i området, klarer skolen sig særdeles godt. Der stille store krav til børnene om at de skal være flittige og passe lektierne. På skolen får alle sponserede børn et måltid mad hver dag, et meget værdsat tilskud. Det er dejligt, at vi fik det nye køkken ved hjælp fra Dansk Børnefond. Det har haft stor indflydelse på børnenes helbred. Ligeledes betyder det computer lokale, vi fik for nogle år siden, også rigtig meget for både elever og lærere. Der er en meget aktiv skolebestyrelse, bestående af forældre, lærere, skoleinspektør og et par medlemmer af Adventistkirken. I gruppen er der flere kvinder. Skolebestyrelsen søger på mange måder, at skaffe midler til skolen, både i form af sponsorships og tilskud til selve skolen, så der hele tiden bliver midler til vedligehold. Denne gruppe er et stort aktiv for skolen. Jeg håber at have givet et lille indblik i livet på skolen. Venligste hilsner James Arthur, Head Master på Hansen Road skolen

14 14 Tamale ligger i den norlige del af Ghana. Her hjælper Dansk Børnefond børn, der går i tre forskellige skoler. Børnene kommer fra de allerfattigste familier. Mange familier er arbejdsløse eller kun har tilfældigt arbejde og har meget svært ved at skaffe blot det allermest nødvendige. For dem betyder det meget, at børnene udover skolegang også får et måltid mad på skolen. Ofte det eneste på dagen. Til jul får børnene en halv sæk ris, Olie, tørmælk og par dåser fiskekonserves, et meget værdsat tilskud til familien. Men det er blevet vanskeligere og vanskeligere for lederen af projektet, at skaffe de nødvendige midler til dette. Priserne har taget himmelflugt. Derfor er der kommet en appel til os, om hjælp til denne uddeling. En appel vi giver videre. Vi vil være meget glade for, om nogen vil hjælpe til. Gennem en stor del af året er der ekstremt tørt, i andre perioder er der voldsomme regnskyl og storme, der bringer megen ødelæggelse med sig. Høsten slår ofte fejl og dermed stiger priserne. Undertiden er der kampe mellem flere af områdets stammer og konger, med tab af menneskeliv. Disse uroligheder betyder, at det bliver problematisk at komme til visse områder. Senest har man været ramt af en voldsom regnstorm med mange omkomne og ødelæggelse af mange huse. Selve byen Tamale blev hårdest ramt, men også mange landsbyer. Det er en katastrofe for familier, der har mistet alt og nu er afhængige af andre familiers barmhjertighed. Heldigvis er ingen af vore skoler blevet alvorligt ramt. Denne hilsen sender Robert Asempa

15 Årsrapport 2011/ Resultatopgørelse 1. september august 2011/ /11 INDTÆGTER: Fadderskabsbidrag Andel i Tips og Lottomidler Øremærkede bidrag fra Tips og Lotto Indtægter i alt OMKOSTNINGER: Administration Personale Reklame og publicationer Omkostninger i alt RESULTAT FØR FINANSIELLE POSTER FINANSIERING: Finansielle indtægter Finansielle omkostninger Finansiering netto Balance pr. 31. august 2011/ /11 AKTIVER: BUNDNE AKTIVER: Værdipapirer Bundne aktiver i alt DISPONIBLE AKTIVER: Værdipapirer Depositum og udlæg Periodeafgrænsningsposter Likvide beholdninger Disponible aktiver i alt AKTIVER I ALT PASSIVER: BUNDEN KAPITAL: Kapitalkonto, primo Kursreguleringer Bunden kapital i alt DISPONIBEL KAPITAL: Kapitalkonto Disponibel kapital i alt GÆLDSFORPLIGTELSER: Kortfristede gældsforpligtelser: Uddelinger Anden gæld Kortfristede gældsforpligtelser i alt Gældsforpligtelser i alt PASSIVER I ALT Årsrapporten er revideret og påtegnet uden forbehold og supplerende oplysninger af Revifaxe Poul Johansson Registreret revisor FSR Side 3 RESULTAT FØR UDDELINGER UDDELINGER: Fadderskabsbidrag Øvrige bidrag Uddelinger i alt ÅRETS RESULTAT Disponibel kapital primo Årets resultat Til disposition DER ER ANVENDT SÅLEDES: Overført til næste år Anvendt resultat i alt Side 2

16 B DANSK BØRNEFOND S AKTIVITETER Bangladesh: Bangladesh Adventist Seminary & College, Goalbathan i Gaizipur distriktet. Samarbejdspartner: Bangladesh Children s Sponsorship s Services. Bolivia: Daghjem for børn. Catalina Booth i Cochabamba, Achiacala i La Paz, Villa Cosmos i El Alto, La Paz. El Temporal i Cochabamba, samt Centro Oruro i Oruro. Desuden, Centro Sucre i Sucre og Parotani School Centre, Cochabamba, Huayra K`assa Center. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Chile : Daghjem for børn: Centro Puento Altoo i Santiago, Nueva Extramadore i udkanten af Santiago Neptuno i Santiago, samt William Boths school i Osorno og Cathalina Boths school i Calama. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Gambia: New Jeshwang Education Centre, Sotokoi S.D.A.School Samarbejdspartner: Adventistkirken Ghana: Hansen Road skolen i Accra. Adventist Prep.School i Kumasi, Atakrom skolen, Jacobu skolen. Kortwia Community skolen ved Bekwai i Ashanti regionen. Desuden Kalpohimskolen i Tamale. S.D.A.Prep. School og Jakarayili skolen i Tamale. Samarbejdspartner: Adventistkirken Pakistan: Pakistan Adventist Seminary. Kostskole for børn og unge. Skolen er beliggende i Farooqabad Mandi. Samarbejdspartner: Adventistkirken. Peru: Daghjem for børn. Centro Vitarte i Vitarte og San Martin i Lima. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Sierra Leone: Masanga Leprosy Hospital Children s Fund. Landsbyskoler i Masanga og omliggende landsbyer. Desuden børn og unge i Freetown og omegn. Samarbejdspartner: Adventistkirken. Uganda: Mabuyemeru Primary School Samarbejdspartner: Adventistkirken Udover direkte støtte til børnenes underhold, ydes i begrænset omfang hjælp til skolebyggeri, renoveringer, brønde, latriner, hjælp til operationer m.v. Dansk Børnefond er ikke forpligtet af eller bundet til det religiøse eller politiske syn, vore samarbejdspartnere står for. Ja Ja Jeg vil gerne være fadder og betaler 180 kr. mdl. Jeg forpligter mig til at opsige med mindst én måndes varsel. Jeg, jeg vil vil gerne betale være fadder for skolemad og betaler til børn 155 i kr. Gambia mdl. Jeg 50 forpligter kr. mdl. mig til at opsige med mindst én måneds varsel. Jeg ønsker at betale pr. md. pr. kvt. halvårlig helårlig Navn CPR-nr... Adresse... Jeg vil betale 50 kr. pr. md. til skolemad i Gambia Jeg vil være fadder og betale 180 kr. pr. md. Jeg vil være medlem og betale 85 kr. om året Jeg vil give en engangsgave

Blad nr. 2/2015 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 2/2015 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 2/2015 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 2/2013 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 2/2013 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 2/2013 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Dansk Børnefond Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid: Mandag - torsdag: 9-15 Fredag 9-12 Email:

Læs mere

Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56

Læs mere

Blad nr. 2/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Blad nr. 1/2016 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 1/2016 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 1/2016 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Lad dit næste Barn blive et af vore

Lad dit næste Barn blive et af vore Blad nr. 2/2016 DANSK BØRNEFOND Lad dit næste Barn blive et af vore Lad dit næste Barn blive et af vore 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? Indhold Dansk Børnefond Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 2/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 2/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 2/2014 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

SPECIFICERET ÅRSRAPPORT 2017/18

SPECIFICERET ÅRSRAPPORT 2017/18 Registrerede revisorer Poul Johansson SPECIFICERET ÅRSRAPPORT 2017/18 Dansk Børnefond Vemmetoftevej 6 4640 Faxe CVR nr. 60468818 Godkendt på årsmøde i Holte 30. januar 2019 Carl-David Andreasen Dirigent

Læs mere

Blad nr. 2/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid: Mandag - torsdag:

Læs mere

Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

2. rejsebrev praktik i Thailand 2015

2. rejsebrev praktik i Thailand 2015 2. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 75 juni 2016 Kære venner af nødhjælpen, Nu er sommeren langt om længe kommet over os med skønt vejr, grønne bøge og dejlig varme. Hvor har vi glædet os til,

Læs mere

Blad nr. 3/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 3/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 3/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

4 Cantón de Jesús. Santa Maria de Jesus, Guatemala. De har ikke sådan en.

4 Cantón de Jesús. Santa Maria de Jesus, Guatemala. De har ikke sådan en. Studerendes navn: Adam Bisbjerg Wolff Studienummer: Ps10327 E-mail.: 1005168@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. 3. Praktik Periode Praktik fra til: dd.mm.år: 01-02-2012 31-07-2013 Institutionens navn: Jardin

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016. Indhold

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016. Indhold Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold Martin valgt til bestyrelsen Meretes tilsynsrapport Overskud

Læs mere

Nyhedsbrev 22: Nyt fra Sydafrika og indkaldelse til ekstraordinær Generalforsamling

Nyhedsbrev 22: Nyt fra Sydafrika og indkaldelse til ekstraordinær Generalforsamling FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 22: Nyt fra Sydafrika og indkaldelse til ekstraordinær Generalforsamling Indledningsvis indkaldes der til ekstraordinær generalforsamling i Afrikaskolen

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Estland: Tak for nødhjælpen

Estland: Tak for nødhjælpen Nyhedsblad Nr. 56 August 2011 Estland: Tak for nødhjælpen Side 6 Rumænien: Hjælp i rette tid Side 4 Krise: Giv håb til de håbløse Side 3 Litauen: Ungdommen rejser! Side 5 Mennesker i NØD har brug for din

Læs mere

mange tusindlapper til dem, der lider langt borte. Men de fleste af os oplever det som mere krævende at være tilgængelig og til støtte og hjælp for

mange tusindlapper til dem, der lider langt borte. Men de fleste af os oplever det som mere krævende at være tilgængelig og til støtte og hjælp for FORORD Baggrunden for de artikler, der er samlet i denne bog, er en tragedie, som ramte mennesker langt borte. I nytåret 2005 sad vi lamslåede foran fjernsynsapparaterne og så, hvordan tsunamikatastrofen

Læs mere

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet side 4: Brugerundersøgelse side 5: Kalenderen side 6: Skøjtedag side 7: Billeder fra fødselsdagen side 8: Terminsprøver for 9. og 10. side 9: Billeder fra juledagene

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev DISCIPLIN I SKOLEN Af Agnete Hansen, skoleelev Jeg har aldrig brudt mig om ordet disciplin. Det første jeg tænker, når det ord bliver sagt, er den skole jeg forestiller mig mine bedsteforældre gik i, eller

Læs mere

Nyhedsbrev august 2013

Nyhedsbrev august 2013 Nødhjælp til Ukraine Hele familien Sevruykov Nyhedsbrev august 2013 Det nye børnehjem, smukt og færdigt. JOY * Jessie Marcher * Majvænget 9 * 2740 Skovlunde Tlf.+ 45 2342 8077 joyukraine@mail.dk * www.joy-aid.org*

Læs mere

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Til forældrene Efterår 2009. Vi er glade for at byde børn og forældre velkomne til Ventemøllegården! Vi håber, at I bliver glade for børnehaven. Vi vil gøre vores bedste

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke.

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der kom et kraftigt jordskælv.

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Barnelandet. Levebrødet forsvinder. Nyt fra. + Brødene Chibare håber på regn + Klimaforandringerne rammer hårdt + Fadder:»De fortjener hjælp«

Barnelandet. Levebrødet forsvinder. Nyt fra. + Brødene Chibare håber på regn + Klimaforandringerne rammer hårdt + Fadder:»De fortjener hjælp« Nyt fra Barnelandet EN FREMTID FOR FORÆLDRELØSE BØRN / SEPTEMBER 2009 d+ Levebrødet forsvinder + Brødene Chibare håber på regn + Klimaforandringerne rammer hårdt + Fadder:»De fortjener hjælp« Annelene

Læs mere

Find svaret i teksten!

Find svaret i teksten! Find svaret i teksten! Forberedelse til læseopgave 1, modultest 2 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålene. Find svaret i den tekst, der hører til spørgsmålet. 5 minutter. Studieskolen Du har en ven, der vil

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

DANSK BØRNEFOND. 25år NYT FRA DANSK BØRNEFOND. Blad nr. 2/2006

DANSK BØRNEFOND. 25år NYT FRA DANSK BØRNEFOND. Blad nr. 2/2006 Blad nr. 2/2006 DANSK BØRNEFOND 25år ubilæumsnummer jdansk Børnefonds NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax:

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015 4. februar 2015 Skolelederen Skolelederen Kære alle. I december skrev jeg, at sneen nok ville komme mellem jul og nytår, og der kom faktisk et lille drys de fleste steder, men nu er det for alvor blevet

Læs mere

Dagbog fra Ramadan 2005

Dagbog fra Ramadan 2005 Dagbog fra Ramadan 2005 Af Astrid Fribo Så er det Ramadan, muslimernes fastemåned. Den måned, hvor muslimer over hele verden faster for at vise solidaritet med fattige og for at vise deres respekt for

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Mariæ Bebudelsesdag, den 25. marts 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10. Tekster: Es. 7,10-14: Lukas 1,26-38. Salmer: 71 434-201-450-385/108-441 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets første nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets første nummer af Heldagsnyt. August 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til skoleårets første nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen.

Læs mere

Måneds-nyt december 2014

Måneds-nyt december 2014 Måneds-nyt december 2014 Børnehuset Rævehøj, Søbanke Naturbørnehave og Humble Skole Nyt fra Humble Skole / v. Merete Borch Julestemningen bredte sig og smukt var resultatet, da vi fredag d. 28/11 kunne

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 17 December 2015

Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Så er det jul - til lidt juleferielæsning! og nyhedsbrev nr. 17 (med kontingent opkrævning for 2016) er klar Projektbesøg: Siden sidste nyhedsbrev i juli 2015 har venskabsforeningen

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE

KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE Formand: Birthe Risgaard Mortensen Saralystparken 14, 1 tv 8270 Højbjerg Tlf. 86 15 88 08 Næstformand: Jonni de Linde Engdalsvej 105 8220 Brabrand Tlf. 86 15 35 21 Kasserer:

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Blad nr. 3/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 3/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 3/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme.

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Besked nr. 1. Kære drenge og piger. Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Det er derfor jeg sender denne besked til jer, og jeg tror I kan hjælpe mig. Jeg

Læs mere

Børnehave- og vuggestuehjælperassistent

Børnehave- og vuggestuehjælperassistent Børnehave- og vuggestuehjælperassistent Hvad vil I sige til at kunne yde en endnu bedre service for kommunens yngste borgere og samtidig tage et socialt ansvar ved at ansætte nogle af landets mest pligt

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011 Nyhedsbrev nr. 37 Udviklingsplanen er nu vedtaget Skolens udviklingsplan, som jeg orienterede om i sidste nyhedsbrev, er nu endelig vedtaget

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Marts blad på mail. Nyt fra kontoret:

Marts blad på mail. Nyt fra kontoret: Marts blad på mail. Nyt fra kontoret: Først så vil jeg gerne beklage alle de problemer, der har været med at få jeres betaling for pladsen i Børnebiksen og for maden til at være helt rigtig. Dette skyldes

Læs mere

Sænk farten en lille smule, betyder en del.

Sænk farten en lille smule, betyder en del. Hal og sal: Fra og med uge 43 vil vi hver mandag og onsdag have mulighed for at benytte henholdsvis gymnastiksalen og hallen. (Tiderne står på kalenderen) Sænk farten : Er titlen på en fartkampagne sat

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Der danses gerne i huset her Joseph, Rebecca, Shawn, Sharon og Juliet

Der danses gerne i huset her Joseph, Rebecca, Shawn, Sharon og Juliet Årets gang i hus 6 Som repræsentant for et samlet management team fra Kids of Africa, fra den svejtsiske bestyrelse, landsbyens fosterfar, Burkhard Varnholt og ikke mindst fra min mand Tage og mig selv,

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4. Gødvadskolens SFO og Fritidsgården

Nyhedsbrev nr. 4. Gødvadskolens SFO og Fritidsgården Nyhedsbrev nr. 4. Gødvadskolens SFO og Fritidsgården Vi kører derudad med fuld fart - Og så er det godt med flittige mekanikere og eget værksted. Bedre sent end aldrig så kom endelig nyhedsbrev nr. 4.

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Dagplejen hjem for værdier. Pædagogisk sektor

Dagplejen hjem for værdier. Pædagogisk sektor F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T T E Dagplejen hjem for værdier Pædagogisk sektor Redaktion: Direktør Karsten Hillestrøm, ValueCreator Konsulent Malou Eskildsen, ValueCreator Forsidelayout:

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Kan vi gøre mere som forældre?

Kan vi gøre mere som forældre? ildeskolenyt! - f jo O Kan vi gøre mere som forældre? I denne udgave af Kildekolenyt! finder du to artikler om forholdet mellem børn og voksne den ene stammer fra metroxpres og omhandler en undersøgelse

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Impulsen. Maj og juni. Månedsplan Juni. Uge 23. Dorte madbar

Impulsen. Maj og juni. Månedsplan Juni. Uge 23. Dorte madbar Månedsplan Juni Uge 23 Mandag 3-6 Dans 14.00 m. Mette - Magien i baren. Tirsdag 4-6 Dans 14.00 m. Mette Onsdag 5-6 Grundlovsdag Klubben lukket Torsdag 6-6 Fredag 7-6 Uge 24 Dorte madbar Tom madbar Impulsen

Læs mere

1. Rejsebrev. London

1. Rejsebrev. London 1. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -3 I Guds hånd kan jeg sejre Mål: At lære børnene, at de kan sejre, når de holder sig tæt til Gud. Selvom de føler, de oplever nederlag, vil de stadig få sejr til sidst. For Gud er med dem.

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Ugebrev uge 41 gruppe 2

Ugebrev uge 41 gruppe 2 Ugebrev uge 41 gruppe 2 Så blev det endeligt tid til ugebrev igen. Det har jo været en tid med vikarer, da jeg har været syg. Jeg tror dog at det er gået ok. Vi var jo på besøg på en æbleplantage i sidste

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. Skolernes motionsdag og Elevparlamentet. Et lille tilbageblik

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. Skolernes motionsdag og Elevparlamentet. Et lille tilbageblik Indholdsfortegnelse side 2: side 6: side 7: side 8: side 9: side 10: side 11: side 12:! Skolelederen har ordet Kalenderen Bag for en sag Nyt fra Klubben Skolernes motionsdag og Elevparlamentet Den kommende

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

KAMPEN OM VANDET. Rollespil til aktivitetsdag i Røde Kors emneuge 2013 om RESPEKT, fordomme og forskelle

KAMPEN OM VANDET. Rollespil til aktivitetsdag i Røde Kors emneuge 2013 om RESPEKT, fordomme og forskelle KAMPEN OM VANDET Rollespil til aktivitetsdag i Røde Kors emneuge 2013 om RESPEKT, fordomme og forskelle 1 INTRODUKTION Hændelse 1 Det har altid været svært at finde vand i M bitu, men inden for de sidste

Læs mere