Høringssvar Budget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar Budget"

Transkript

1 Strandskolen, Kongens Enge 40, 2690 Karlslunde, Tlf , Fax Den 29. august 2012 Høringssvar Budget Under henvisning til høringsmaterialet fremsendt med brev af 13. august 2011 fra Greve Kommune skal Strandskolens bestyrelse hermed afgive sit høringssvar til ændringsforslag til Greve Kommunes budget for perioden på Børne- og Ungeudvalgets område. For at lette gennemgangen er bestyrelsens kommentarer angivet til hvert enkelt forslag, i det omfang forslaget på det foreliggende grundlag giver bestyrelsen anledning til bemærkninger. Det kan i den forbindelse oplyses, at bestyrelsen ved vurderingen af de enkelte forslag navnlig har lagt vægt på, hvordan forslaget forholder sig til skolernes kerneydelse undervisningen. Bestyrelsen har som bekendt tidligere foreslået, at skoleområdet gennemgås med udgangspunkt i netop kerneydelsen, således at der opstilles, hvad man kunne kalde for den minimale skole, som kun indeholder kerneydelsen under hensyntagen til overholdelse af lovgivning, overenskomster m.v., som ikke kan fraviges. Herefter kan der så ud fra holdninger, politiske ideologier, økonomiske overvejelser m.v. suppleres med forbedringer i forhold til kerneydelsen i retning mod den ideelle skole. Hermed ville man få en model for, hvordan indtægts- og omkostningsforholdene på de enkelte skoler kunne være, og de enkelte skoler kunne så med udgangspunkt i konkrete forhold udover kerneydelserne måle sig op imod hinanden. Det er bestyrelsens opfattelse, at denne tankegang også vil kunne inddrages i forbindelse med implementering af den nye skolepolitik. Forslagsnummer Reduceret tilskud fritid, klub Forslaget vil som anført under punktet om ulemper medfører et reduceret økonomisk rum for fritidstilbud til en i forvejen svag gruppe, hvilket må forventes at ramme denne gruppe hårdt.

2 Bestyrelsen kan ikke støtte forslaget. Forslagsnummer og Tidligere overgang fra børnehave til SFO Bestyrelsen er enig i, at et starttidspunkt for SFO en, der hedder 1. maj, kan indebære fordele i forhold til processen med at gøre børnene skoleparate og give dem en blid og glidende overgang fra børnehave til SFO. Det skal dog bemærkes, at Strandskolen årligt har omkring 85 nystartede børn i SFO en, og at Strandskolen hidtil har haft 1. august som startdato for SFO en. Der vil således for Strandskolens vedkommende være tale om en endog markant fremrykning af starttidspunktet. En fremrykning af SFO start til 1. marts betyder, at der i ca. halvdelen af skoleårets 40 uger vil være en større belastning i indskolingen, herunder særligt SFO. Dette vil ikke kunne implementeres, idet læringsmiljøet på årgang foregår i lokalefællesskab mellem SFO/skole. Forslaget vil derfor nødvendiggøre en betydelig ressourcetilførsel både for så vidt angår de fysiske rammer i et omfang der ikke ses at være taget højde for i budgetforslagene og for så vidt angår personalet, for at skolen kan bevare en samlet SFO. I modsat fald vil forslaget ramme et velfungerende system, der på Strandskolen indebærer mange fordele i form af en sammenhængende SFO og et vedvarende, udviklende arbejds- og læringsmiljø. Forslaget fremrykker skoleparathedsvurderingen med problematiske konsekvenser til følge ved fejlvurderinger, idet et barn, der viser sig at være startet for tidligt i SFO enten skal tilbage til børnehaven eller risikerer at skulle blive i 0. klasse, når de øvrige elever, som barnet har skullet danne nye venskaber med i årets løb, rykker op i 1. klasse. Begge alternativer vil føles som et nederlag og ramme barnet hårdt. Også i forhold til processen med at gøre børnene skoleparate nødvendiggør forslaget tilførsel af yderligere ressourcer til SFO en. Forslaget kan endvidere give problemer i forhold til inklusionsprocessen, idet der stilles særlige krav i forbindelse med processen med at gøre inkluderede børn skoleparate. Disse børn starter i øjeblikket ofte før de andre børn i SFO en, men denne periode vil forkortes, hvis forslaget gennemføres.

3 Herudover medfører forslaget, at tiden i børnehaven, der er meget væsentlig i forhold til modningsprocessen og processen med at gøre børnene skoleparate, forkortes. Forslaget lægger op til reduktioner på 3. klasses årgang. Pædagogerne på SFO Strandskolen har på nuværende tidspunkt skoletimer på 3. årgang tilrettelagt over hele skoleåret. Den pædagogiske indsats knytter sig til børnenes sociale udvikling og overgang til 4. klasse, særligt i forhold til mellemtrinnet og overgang til klub. Børnenes hormonelle udvikling kickstartes, og i denne præpubertet betyder deres hormonelle forandringer ofte impulsgennembrud, oplevelser af at være alene om problemer, og gruppesamværet får en særlig betydning. Dette er en udfordring, som varetages i et tæt samarbejde mellem lærere og pædagoger, med de særlige ressourcer og kompetencer, som ligger i samarbejdet mellem faggrupperne, og den gode overgang til mellemtrinnet styrkes væsentligt. Det er bekymrende, at der tænkes i at afvikle 3. klasserne på et tidligere tidspunkt, idet indsatsen så vil blive at starte 3.klasse op med henblik på at afvikle børnene midt i skoleåret, hvilket er en indgriben i deres udvikling, hvor tætheden i den primære voksenkontakt mistes. Når det beskrives, at 50 procent af børnene udskrives tidligt, er det ikke kendetegnende for SFO Strandskolen. Børnene på SFO en udskrives generelt med indskrivning til klub. I det omfang 3. klasse får karakter af udslusning snarere end et tilbud, må et antages, at dette vil have en række udmeldelser til følge, og disse børn vil næppe senere blive meldt ind i klub. Samlet er det bestyrelsens vurdering, at forslaget kan være en økonomisk gevinst, men på bekostning af det pædagogiske. Forslaget rammer kerneydelsen og hverken kan eller bør gennemføres. Bestyrelsen kan ikke støtte forslaget. Forslagsnummer Åbningstid i SFO Forslaget fratager skolerne planlægningen af lektionernes placering og SFO ens åbningstid og rammer på Strandskolen et velfungerende system med henholdsvis korte og lange dage, der efter al erfaring er til fordel for både skole og SFO i forhold til planlægning, frihedsgraderne herfor og pædagogikken. Forslaget er dårligt i overensstemmelse med de gældende principper for skolernes tilrettelæggelse af dagligdagen. Forslaget mindsker endvidere skolernes og SFO ernes råderum og vil medføre færre pædagoger. Der vil således ikke længere kunne være en pædagog på hver klasse og mere arbejde skal udføres af medhjælpere.

4 Reduktionen af de pædagogiske ressourcer vil yderligere få betydning for inklusionsindsatsen. Greve Kommunes skolepolitik lægger op til, at fokusområderne skal binde skolens mange aktiviteter sammen. Greve Kommunes værdier, børne- og ungepolitikken, team SFO og personalepolitikken bør være sammenhængende for at kunne fastholde inklusionsindsatsen og implementeringen af princippet om inklusion. En reduktion af de pædagogiske ressourcer vil minimere de gode kræfter, som er samlet for at føre den samlede skolepolitik ud i livet, og i praksis vil den sammenhængende indsats for inklusion og det pædagogiske personales mulighed for at imødekomme børnene forringes. Konsekvenserne er derfor særligt bekymrende i forhold til at kunne fastholde og skabe tryghed, læring og en sund social udvikling i en folkeskole, der arbejder på at kunne og langt hen af vejen kan inkludere alle børn. I SFO ens råderumstid sikres dialog, udfordringer og ikke mindst samarbejdet mellem pædagoger, lærere, PPR, Greve Kommune m.m. For at SFO en kan leve op til de krav og forventninger der stilles til arbejdet på skolen, herunder i forhold til inklusion, er råderumstiden af afgørende betydning for SFO Strandskolen. Endvidere bemærkes, at forslaget vil gøre det vanskeligere at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft på SFO en. Forslaget rammer således SFO ens kerneydelse, og bestyrelsen kan ikke støtte forslaget. Hertil kommer, at forslaget ikke som forudsat vil kunne implementeres den 1. januar 2013, idet skolernes samlede skema i så fald skal laves om, SFO en skal ændre sin årsplanlægning, og der skal tages skridt til afskedigelse af pædagoger i forhold til en fratrædelsesdato pr. 31. december Forslagsnummer og Øget direkte undervisningstid 687 eller 700 undervisningstimer Forslaget vil som anført under punktet om ulemper medføre, at lærerne får mindre tid til at løse en lang række af de opgaver, som er knyttet til kerneydelsen. Antallet af opgaver, der påhviler lærerne uden for den egentlig undervisningstid, er stigende, og en række af disse opgaver forudsætter kompetencer inden for specifikke fag. Forslaget vil således ud over afskedigelser medføre mindre fleksibilitet i planlægningen og en forringelse af serviceniveauet og niveauet i det hele taget i skolesystemet. Forslaget vil blandt andet betyde mindre tid til samarbejde med forældre. Ligeledes kan forslaget få negative konsekvenser i forhold til inklusionsindsatsen.

5 Forslaget forringer muligheden for at gennemføre efter- og videreuddannelsesforløb for personalet og vil have en negativ effekt på fagligheden og muligheden for at tiltrække og fastholde kvalificerede lærere. Bestyrelsen kan ikke støtte forslaget. Forslag nr Svømmeundervisning, indførelse af alternativ model som i Gentofte Forslaget medfører, at der går ressourcer fra skolerne og SFO erne, der skal stille personale til rådighed. Pædagoger vil højst sandsynlig opleve en arbejdstid, som ikke er sammenhængende med arbejdstiden om eftermiddagen, og på nuværende tidspunkt er delt tjeneste rent fagpolitisk ikke muligt for pædagoger. Der lægges op til, at der skal deltage to pædagoger pr. klasse, hvilket udhuler SFO ernes kerneydelse om eftermiddagen, idet SFO erne i forvejen er nednormeret til, at der er tilknyttet en pædagog pr. klasse. Yderligere vil forslaget have som konsekvens, at der rykkes ved råderumstiden, hvilket vil udhule samarbejdet med skolens samlede personalegruppe. Forslaget vil således ramme kerneydelsen for både skole og SFO, og forslaget vil dermed også have en negativ effekt på inklusionsindsatsen. Svømmeklubbens trænere er frivillige, og bestyrelsen stiller sig undrende over for, om det er muligt at have undervisning af skoleelever inden for normal skoletid. Det er endvidere nødvendigt at forholde sig til, hvordan de børn, som ikke går i SFO, får tilbudt svømmeundervisning. Instruktørerne, der efter forslaget skal varetage svømmeundervisningen, kender endvidere ikke børnene på samme måde og har ikke samme uddannelse som svømmelærerne og pædagogerne. I den forbindelse bemærkes, at jo yngre børnene, der deltager i svømmeundervisningen, er, jo flere voksne kræves der for at kunne gennemføre undervisningen på en god og forsvarlig måde. Det skal understreges, at forslaget vil kunne være ansvarspådragende ikke kun for svømmeklubberne, men også for skolerne, SFO erne og navnlig kommunen, i det omfang der indgås aftaler med medkontrahenter, der anvender ikke kvalificeret eller ikke tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft. Såfremt forslaget reelt er udtryk for, at kommunen ønsker at afskaffe svømmeundervisningen, må kommunalbestyrelsen påtage sig ansvaret herfor. Forslaget fremtræder ikke gennemarbejdet eller velovervejet, og af de nævnte grunde og de grunde, der er anført under punktet om ulemper og afledte konsekvenser, kan bestyrelsen ikke støtte forslaget. Forslagsnummer Besparelser i forhold til skolekonsulenter

6 En reduktion i antallet af konsulenter vil vanskeliggøre arbejdet med at fastholde tidligere igangsatte indsatser. Samtidig vil Center for Dagtilbud og Skoler ikke i samme grad have mulighed for at støtte de enkelte skoler. Dette vil betyde en forringelse af det serviceniveau, som borgerne tilbydes i dag. Med nedprioriteringen af konsulenternes rolle i skolecenteret forringes mulighederne for at opfylde og sikre krav og forventninger til at agere og handle korrekt, både juridisk og pædagogisk, som medarbejder i skole og SFO. Konsulenterne samarbejder i dag med skolerne på en række områder, som kan blive påvirket af budgetforslaget. Her er kun nævnt nogle få: Skolepolitikken Inklusionsprojektet To-sprogs området Læsepolitikken Skolernes talentarbejde Af disse grunde og de grunde, der er anført under punktet om ulemper, kan bestyrelsen ikke støtte forslaget. Forslagsnummer Besparelser på PPR Det er bestyrelsens opfattelse, at forslaget af de grunde, der er anført under punktet om ulemper og afledte konsekvenser, er helt uantageligt. Med implementeringen af princippet om inklusion arbejder skoler og SFO er i tæt samarbejde med PPR om de børn, som tidligere har været visiteret til andre tilbud. Der arbejdes målrettet med at inkludere børnene, og de nuværende visioner om, at PPR er fast tilknyttet i dette arbejde, kan derfor ikke nedprioriteres som foreslået. Yderligere er der tale om en klar forringelse af samarbejdet på skolen generelt. Der lægges i kommunens skolepolitik op til, at skoler og SFO er har fokus på klasse- og adfærdsledelse, læring med udgangspunkt i et ressourcesyn samt inddragelse af forældre. Dette foregår blandt andet i samarbejdet med psykologerne, og derfor virker en nedprioritering af psykologernes tid på skolen som en klar forringelse og i modstrid med vejene til målet. Der er på Strandskolen endvidere gode erfaringer med i samarbejde med PPR at udvikle skolens og SFO ens læringsmiljøer og derved drage nytte af den tætte tilknytning til PPR, som er af væsentlig og afgørende betydning for det enkelte barns udvikling.

7 Samlet vil forslaget således ramme kerneydelsen navnlig i forhold til i forvejen svage grupper. Forslaget er i direkte modstrid med principperne om inklusion og kommunens skolepolitik, og bestyrelsen kan ikke støtte forslaget. Forslagsnummer Reduktion i åbningstiden i dagtilbud Forslaget rammer forældre med transport til og fra arbejde og dermed deres børn hårdt. Erfaringen viser, at der er et stort og reelt behov for den samlede åbningstid i SFO Strandskolen. Det er konstateret, at der er behov for tidligere åbning og længere åbningstid, idet forældre afventer åbning ved døren om morgenen, og børnene hentes for sent om eftermiddagen. Dette skal ses i sammenhæng med, at Greve kommune er en pendler kommune. Forslaget vil således kunne medvirke til at begrænse tilflytning til kommunen. Forslaget må endvidere forventes at medføre øgede problemer med børn, der hentes for sent på grund af infrastrukturelle forhold med overarbejdsbetaling til følge. Reduktion af åbningstiden vil være en forringelse af serviceniveauet for forældrene og de pædagogiske ressourcer vil blive forringet. Fordelene ved forslaget er til gengæld ikke til at finde. En besparelse som den anførte vil medføre personalereduktion og gøre det sværere at tiltrække og fastholde kvalificeret personale. Forslaget vil således ramme kerneydelsen. Bestyrelsen finder anledning til at bemærke, at der for en umiddelbar betragtning i de senere år er sket markant større reduktion i åbningstiderne end i arbejdstiden, der senest blev reduceret til 37 timer i Bestyrelsen kan ikke støtte forslaget. Forslagsnummer om anskaffelsestidspunkt for tabletcompute re Det er bestyrelsens opfattelse, at forslag 1 er den optimale løsning af en række årsager. Blandt andet går den positive effekt ved en samlet, samtidig anskaffelse af tabletcomputerne tabt ved forskellige indkøbstidspunkter, undervisningen i klasser med henholdsvis uden tabletcomputere bliver for forskellig, hvilket vil være et problem for både

8 lærere og elever, og forskellige indkøbstidspunkter kan endvidere på baggrund af det frie skolevalg reelt medføre flytning til andre skoler. Forslag 1 findes endvidere at være bedst stemmende med den tilkendegivne skolepolitik. Bestyrelsen finder anledning til atter at understrege, at indførelsen af tabletcomputere kræver uddannelse af lærerne og pædagogerne. På skolebestyrelsens vegne Jan Gulstad formand

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen Sendt pr. mail til: Medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget Greve Kommune Den 3. september 2014 Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2017

Skolebestyrelsens årsberetning 2017 Skolebestyrelsen på Strandskolen Kongens Enge 40, 2690 Karlslunde Den 8. november 2017 Skolebestyrelsens årsberetning 2017 Denne årsberetning fra skolebestyrelsen på Strandskolen er den sidste årsberetning,

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen (BKF)

Børne- og Kulturchefforeningen (BKF) Børne- og Kulturchefforeningen (BKF) Skolestarten som en del af en større sammenhæng i kommunen Baggrund Regeringen har nedsat et skolestartudvalg, der i februar 2006 har afgivet rapport En god skolestart.

Læs mere

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020 Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning Att: Ann Tina Langgaard Blåvandshuk Skole Skolevænget 12 6840 Oksbøl Tlf. 79 94 73 99 www.blaahuk.dk 20. april 2009 cokr Direkte tlf Mobil mail: cokr@varde.dk

Læs mere

Høringssvar Budget

Høringssvar Budget Skolebestyrelsen på Strandskolen Kongens Enge 40, 2690 Karlslunde Den 29. august 2018 Høringssvar Budget 2019-2022 Under henvisning til høringsmaterialet der blev gjort digitalt tilgængeligt den 16. august

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Business Case nr. I 103/01

Business Case nr. I 103/01 Business Case nr. I 103/01 Forslagets overskrift: Fra Institution til skole - den bedste rejse fra 0 år til 3. klasse Forslagsstiller: sgruppe sudfordring (vision): Forældre og medarbejdere skaber sammen

Læs mere

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015 BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I LEMVIG KOMMUNE - juni 2015 Indhold Indledning... 2 Teamstrukturen... 2 Den samskabende skole... 3 Vejledende timefordeling... 3 Tysk fra

Læs mere

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Risbjergskolen Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 18.8.2016 Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Hvidovre Kommune

Læs mere

Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO

Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO Dagtilbudsloven 1 stk. 2, 4 23 Formålet med loven er at 1 stk. at fremme børns og unges trivsel, udvikling og læring gennem dag-, fritids- og klubtilbud samt andre

Læs mere

Folkeskolereformens økonomi

Folkeskolereformens økonomi KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 2: Folkeskolereformens finansieringsudfordring I det følgende præsenteres Københavns Kommunes samlede finansiering af folkeskolereformen,

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: 31.

Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: 31. Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: hoering-su@koege.dk 31. maj 2019 Høringssvar fra Herfølge Skole Bestyrelsen for Herfølge Skole har modtaget

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Brug af 16b på Kildedamsskolen

Brug af 16b på Kildedamsskolen Brug af 16b på Kildedamsskolen De følgende sider sendes som svar på spørgsmål 1 og 2 I forhold til at svare på spørgsmål 3: - 16b timerne behandles ligesom alle andre timer. - 16b timerne opgøres ikke

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR 5. februar 2015 HØRINGSSVAR ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR Folkeskolereformen er en meget omfattende forandringsproces med store konsekvenser for både medarbejdere, børn og forældre på

Læs mere

INKLUSIONSSTRATEGI. Børnefællesskaber i dagtilbud

INKLUSIONSSTRATEGI. Børnefællesskaber i dagtilbud INKLUSIONSSTRATEGI Børnefællesskaber i dagtilbud INDLEDNING Dagtilbuds inklusionsstrategi stiller gennem 6 temaer skarpt på, hvordan dagtilbud og alle dagtilbuds medarbejdere kan skabe de bedst mulige

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I RAMMER FOR MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I aarhus KOMMUNE UDGIVET AF: Aarhus Kommune Børn og Unge Læring og Udvikling UDGIVET: 2. udgave, juni 2017 COPYRIGHT: Aarhus Kommune Børn og Unge Læring og

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune 2011 Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune Høringsmateriale Høring vedrørende indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 Social Børn og Kultur Dragør kommune 03-01-2011 Indhold

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Ringkøbing-Skjern Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Ringkøbing-Skjern Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Ringkøbing-Skjern Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for: Amagerskolens SFO Amagerskolens SFO Amagervej 35 6900 Skjern Fakta Amagerskolens SFO er en SFO med børn

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: SUNDHEDSFREMME og FOREBYGGELSE Sundhedspolitik (tværgående) Sundhedsplejen tilbud til småbørnsfamilier Sundhedsplejen

Læs mere

Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen. At forældre, elever og ansatte er bevidste om, at deres handlinger. med værdigrundlaget

Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen. At forældre, elever og ansatte er bevidste om, at deres handlinger. med værdigrundlaget Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen Område Status Endeligt mål Mål 2005-2006 Handlinger Skolen overordnet: Værdier Intranettet Trivselsundersøgelsen Kompetenceudvikling Værdigrundlag for Strandskolen

Læs mere

Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud

Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud Nr: Forslag Effektiviseringsprovenu 1 2 % besparelse til ledelse på dagtilbudsområdet 277.000 kr. 2 Reduktion i ledelse i udvalgte institutioner, og ændring i

Læs mere

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende budgetforslag for året 2012 og overslags årene 2013-2015 (høringssvar) Høringssvar afgivet af børn, personale (kun SFO)

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

Beskrivelse af forslag: Forøgelse af lærernes undervisningstid på 7,5 timer årligt svarende til 1/4 lektion ugentligt.

Beskrivelse af forslag: Forøgelse af lærernes undervisningstid på 7,5 timer årligt svarende til 1/4 lektion ugentligt. Nr. 1.A Forøgelse af lærernes undervisningstid Børne- og Skoleudvalget Undervisning Driftsudgifter -1.241-2.979-2.979-2.979 Netto -1.241-2.979-2.979-2.979 Forøgelse af lærernes undervisningstid på 7,5

Læs mere

Høringssvar til forslag om harmonisering af åbningstid i. 0-6 års-institutioner i Faxe Kommune

Høringssvar til forslag om harmonisering af åbningstid i. 0-6 års-institutioner i Faxe Kommune Høringssvar til forslag om harmonisering af åbningstid i 0-6 års-institutioner i Faxe Kommune 1 Vurdering af sagsfremstilling Det er vigtigt at understrege at vi i bestyrelsen ser dette forslag som et

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende

Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende undervisning mv. Generelle bemærkninger KL takker for muligheden for at komme med høringssvar. KL finder det positivt, at der nu

Læs mere

BØRN, SUNDHED & VELFÆRD

BØRN, SUNDHED & VELFÆRD Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget cc: [Navn(e)] Klassedannelse Herstedvester Skole, Evaluering 2019 Børne- og Skoleudvalget har på deres møde 16. januar 2019 ønsket en evaluering af fordelingen

Læs mere

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer.

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer. Notat Vedrørende: Afkortning af skoledagenes længde Sagsnavn: Skoledagens længde. Mulighed for kortere skoledage Sagsnummer: 17.00.00-G01-20-16 Skrevet af: Erik Kragelund Larsen/Jørn Sørensen/Torben Bugge

Læs mere

INFORMATIONSAFTEN OM FORÅRS-SFO OG SKOLEINDSKRIVNING PÅ SPURVELUNDSKOLEN

INFORMATIONSAFTEN OM FORÅRS-SFO OG SKOLEINDSKRIVNING PÅ SPURVELUNDSKOLEN INFORMATIONSAFTEN OM FORÅRS-SFO OG SKOLEINDSKRIVNING PÅ SPURVELUNDSKOLEN PROGRAM Velkomst Spurvelundskolen - ved Stefan Kelstrup, skoleleder Spurvelundskolen Forårs SFO - ved Helle Jørgensen, pædagog i

Læs mere

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde.

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde. Udkast høringssvar Hermed høringssvar vedrørende Fremtidens Folkeskole i Helsingør fra Hornbæk Skoles skolebestyrelse og A-med. Denne gang har der været afholdt personalemøder og forældrecaféer for at

Læs mere

Forvaltningen Børn og Uddannelse. INKLUSION I SKOLEN. April 2012. Sønderborg kommune.

Forvaltningen Børn og Uddannelse. INKLUSION I SKOLEN. April 2012. Sønderborg kommune. Forvaltningen Børn og Uddannelse. INKLUSION April 2012 I SKOLEN kommune. INKLUSION. Fra Fremtidens skole : I en inkluderende skole oplever alle elever sig selv og hinanden som en naturlig del af skolens

Læs mere

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING Erikstrupskolens skolebestyrelse har nøje gransket Endelig rapport angående rationalisering på specialundervisningsområdet marts 2009. Rapporten beskriver udførligt

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel

Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel Marienhoffskolen indførte pr. 1. august 2011 helhedsskole, hvor åbningstiden i SFO i skoleuger blev reduceret fra 30,25 timer i skoleåret 2010/11 til 23,25

Læs mere

Handleforslag på Skoleudvalgets område

Handleforslag på Skoleudvalgets område SU 1 Ledelsesstruktur Funktion Skoleområdet Det anbefales at serviceharmonisere ledelsesstrukturen på skolerne i ny Køge Kommune (side 10-11) som vedtaget i Køge Kommune, således at skoleledelsen på en

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune Inklusion i Dagtilbud Hedensted Kommune Januar 2012 Denne pjece er en introduktion til, hvordan vi i Dagtilbud i Hedensted Kommune arbejder inkluderende. I Pjecen har vi fokus på 5 vigtige temaer. Hvert

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD. Inklusions strategi. Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD. Inklusions strategi. Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Inklusions strategi Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole Indhold Indledning... 2 Status:... 3 Formål... 3 Solrød Kommune... 3 Hvorfor inklusion... 3 Inklusion... 3 Mål... 4

Læs mere

Att.: Thomas Palner, Økonomichef. Billund Kommune. Ang. Forslag om start i børnehave fra 2,8 år. 28. august 2011

Att.: Thomas Palner, Økonomichef. Billund Kommune. Ang. Forslag om start i børnehave fra 2,8 år. 28. august 2011 Att.: Thomas Palner, Økonomichef Billund Kommune Ang. Forslag om start i børnehave fra 2,8 år. 28. august 2011 Hermed høringssvar fra Daginstitutionerne i Vorbasse: Vi har i bestyrelsen for Børnehuset

Læs mere

Børne- og ungepolitik

Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik Børne - og ungepolitik Bken i pixi-format Favrskov Byråd har vedtaget en B, der peger frem mod 2014. Den er delt op i fem temaer: Udvikling og effektivisering Læring og kvalitet Inklusion

Læs mere

Inklusionens 10 bærende elementer Strategi for inklusion Skanderborg Kommune

Inklusionens 10 bærende elementer Strategi for inklusion Skanderborg Kommune Principper og handleplan for inklusionsarbejdet i Landsbyordningen i Voerladegård Med udgangspunkt i Skanderborg Kommunes Strategi for inklusion og Skolebestyrelsens principper for inklusion, har landsbyordningens

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Præsentation af Center for Skole og Uddannelse

Præsentation af Center for Skole og Uddannelse Præsentation af Center for Skole og Uddannelse (SKO) Center for Skole og Uddannelse arbejder for, at børn og unge i skolealderen får de bedst mulige vilkår for at lære og udvikle sig. Center for Skole

Læs mere

NOTAT. Ønskes rykket til side 8 (sidst i dokumentet) [ ]at hvert enkelt barn trives og får lyst til læring og personlig og social udvikling [ ]

NOTAT. Ønskes rykket til side 8 (sidst i dokumentet) [ ]at hvert enkelt barn trives og får lyst til læring og personlig og social udvikling [ ] NOTAT Oversigt over høringssvar Mål- og Indholdsbeskrivelse 23. marts 2015 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2014/0016442-20 Skoleafdelingen Høringspart Høringssvar Kommentar fra BOU / Konklusion Afsnit 3.0 Formål

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Susanne Dall er tilknyttet Zonen, som er vores tilbud til de børn, som i en periode har brug for en ekstra hånd.

Susanne Dall er tilknyttet Zonen, som er vores tilbud til de børn, som i en periode har brug for en ekstra hånd. Frederiks SFO Skolen 3, Frederiks 7470 Karup Tlf.: 87 87 21 41 SFO-leder Lone Jänichen: 87 87 21 39 Hjemmeside: www. frederiks-skole.dk SFOen har daglig åbent fra 6.15 til 8.15, og igen fra 13.00 til 17.00

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

Hvordan løfter vi i flok i Greve Kommune?

Hvordan løfter vi i flok i Greve Kommune? Hvordan løfter vi i flok i Greve Kommune? Strategi, samarbejde og erfaringer fra en kommunal konsulent Vinie Hansen, pædagogisk og administrativ konsulent i Greve Kommune siden 2001 Folkeskolelærer siden

Læs mere

Åvangsskolen CVR: Høringssvar vedr. undervisningstimetal 0.-3.kl.

Åvangsskolen CVR: Høringssvar vedr. undervisningstimetal 0.-3.kl. Avangsskolen Merkurvej 12, 3700 Rønne Center for Skole Bornholms Regionskommune Åvangsskolen CVR: 26 69 63 48 Høringssvar vedr. undervisningstimetal 0.-3.kl. Skolebestyrelsen ved Åvangsskolen anbefaler

Læs mere

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Foto: Thomas Mikkel Jensen Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Information om målene for folkeskolerne i Ishøj Kommune Ishøj Kommune Folkeskolereformen betyder, at dit barns skoledag vil blive

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere

Vi frygter helt konkret, at budgetoplægget vil forringe vores skolebørns læring, trivsel og dannelse.

Vi frygter helt konkret, at budgetoplægget vil forringe vores skolebørns læring, trivsel og dannelse. Greve Kommune Mosedeskolen Til Skole- og Børneudvalget vic@greve.dk Lilleholm 58 2670 Greve Telefon: 43973370 www.skoler.greve.dk 29. august 2018 E-mail: mosedeskolen@greve.dk Høringssvar budget 2019-2022.

Læs mere

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskolelovens 16 b, hvorefter kommunalbestyrelsen, for så vidt angår den understøttende

Læs mere

ET FRIHEDSFORSLAG FOR FOLKESKOLEN

ET FRIHEDSFORSLAG FOR FOLKESKOLEN FOR FOLKESKOLEN 2 ORDFØRER/KONTAKT: Folkeskolen er den vigtigste samfundsinstitution i Danmark. Den er fællesskabets skole, og den er et af de vigtigste midler til at mindske betydningen af børns sociale

Læs mere

Resultatkontrakt for Tingkærskolen

Resultatkontrakt for Tingkærskolen Ting Resultatkontrakt 2010-12 for Tingkærskolen Odense Kommune Børn- og Ungeforvaltningen dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Tingkærskolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Værd at vide om. Center for Børn & Familier AUG 2017

Værd at vide om. Center for Børn & Familier AUG 2017 Værd at vide om AUG 2017 Velkommen I har vi valgt, at samle fagfolk og tilrettes efter de behov familierne har, således at vi institutioner med særlig viden om de mange for- så vidt muligt kan løse de

Læs mere

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Center for Skole og Dagtilbud Forord Børn fødes med et væld af ressourcer, med en medfødt nysgerrighed og lyst til at lære. Læring og udvikling sker fra dag et i barnets

Læs mere

Bilag 1: Kapacitet i svømmehaller

Bilag 1: Kapacitet i svømmehaller Bilag 1: i svømmehaller sberegning i svømmehallerne i forhold til følgende modeller: Model 1: Svømning i 2. klasse i samarbejde mellem HSK-trænere, svømmelærere og pædagoger. Model 2: 50% af en placeres

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Asferg Skole 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Asferg Skole 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Asferg Skole 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Hovslund Børneunivers er en fællesinstitution bestående af en dagplejeafdeling for de 0 3 årige, Børnehuset for de 3 6 årige og en SFO for de 6 10 årige. Udover dette består Hovslund

Læs mere

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme Att.: Christina Faber Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 30.05.2018 Høringsvar vedr. driftsmodel

Læs mere

Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014. Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående

Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014. Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014 Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Special Fritteren Indledning Pr. 1. august 2009 trådte Bekendtgørelse om krav til indholdet af mål- og indholdsbeskrivelse for skole-fritidsordninger i kraft 1. Dette

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune 1. Konklusion Byrådet behandlede den 18. november 2015

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Økonomisekretari atet Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/01430 Dato: 10-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Thomas Christian Rafn Leder af Økonomi

Læs mere

Den røde tråd i børn og unges liv

Den røde tråd i børn og unges liv Den røde tråd i børn og unges liv Bornholms Regionskommune 2016 Indhold Hvad er Den røde tråd?... 3 Hjernen og Hjertet... 3 Dialogværktøjet:... 3 Sprogvurdering:... 4 TOPI... 4 Overgang... 4 Overgangen

Læs mere

Kære forældre. Om skolefusionen

Kære forældre. Om skolefusionen Kære forældre Tusind tak for den flotte opbakning vi har fået her i opstarten af det nye skolerår til alle de nye tiltag, der er sat i værk, og der har været rigtig meget at skulle forholde sig til både

Læs mere

Skolepolitik for Aabenraa Kommune. Side 1 af 10

Skolepolitik for Aabenraa Kommune. Side 1 af 10 Skolepolitik for Aabenraa Kommune 2009 Side 1 af 10 Skolepolitik i Aabenraa Kommune Indledning Børne- og Undervisningsudvalget gennemførte i perioden november 2007 februar 2008 en række dialogmøder med

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er, at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud)

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud) Notat Sagsnr.: 2013/0007982 Dato: 25. februar 2014 Titel: Skolereform - Overordnet økonomi Sagsbehandler: Søren Holst Rasmussen Økonomi- og Analysekonsulent 1. Baggrund Folkeskolereformen, der indfases

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO er i Hillerød Kommune

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO er i Hillerød Kommune Mål og indholdsbeskrivelse for SFO er i Hillerød Kommune Godkendt af byrådet juni 2011 Indhold Indledning mål- og indholdsbeskrivelsen indgår i sammenhæng med de øvrige politikker... 3 Værdier i SFO Fritid:

Læs mere

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole Specialtillbuddet Kridthuset Assens Skole 1 Målgruppebeskrivelse Kridthuset er et specialpædagogisk og tidsbegrænset skole- og fritidstilbud med en fælles pædagogisk målsætning til elever i den undervisningspligtige

Læs mere

TAK FORDI DU VIL DELTAGE I VORES UNDERSØGELSE OM SKOLER OG SFO ER I SOLRØD KOMMUNE HER KAN DU LÆSE OM, HVORDAN DU SVARER PÅ UNDERSØGELSEN

TAK FORDI DU VIL DELTAGE I VORES UNDERSØGELSE OM SKOLER OG SFO ER I SOLRØD KOMMUNE HER KAN DU LÆSE OM, HVORDAN DU SVARER PÅ UNDERSØGELSEN 1 TAK FORDI DU VIL DELTAGE I VORES UNDERSØGELSE OM SKOLER OG SFO ER I SOLRØD KOMMUNE HER KAN DU LÆSE OM, HVORDAN DU SVARER PÅ UNDERSØGELSEN Hvad gør du? Du begynder din besvarelse ved at kl på pilen i

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring - december 2018 Indhold Indledning 3 Formål 3 Struktur og rammer for SFO og SFO-klub 3 SFO og SFO-klub og Børne-

Læs mere

Understøttende undervisning

Understøttende undervisning Understøttende undervisning - Mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Skoleudvalget, 17. november 2015 Lovgivning 16b

Læs mere

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017 Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet 30.maj 2017 Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Skolepolitikkens fokusområder og de nationale

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune.

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune. Specialpædagogisk bistand I Odder Kommune. Formål, ansvar, kompetence, visitation og tilbud. Dato: 25.10.11 Doc: 2011-152077 Den specialpædagogiske bistands formål. I henhold til bekendtgørelse om folkeskolens

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere