Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune"

Transkript

1 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende budgetforslag for året 2012 og overslags årene (høringssvar) Høringssvar afgivet af børn, personale (kun SFO) og forældreråd fra den samlede SFO under Store Magleby Skole Konklusion Det er vores opfattelse, at man på baggrund af det foreliggende materiale i budgetmappen, herunder særligt de i D-skemaerne angivne forslag til besparelser ikke har det fornødne grundlag til at kunne træffe beslutning om budget Således er det oplyst på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. september 2011, at flere af de listede besparelser i budgettet ikke er underbygget af konkrete beregninger og undersøgelser. Endvidere er der ikke indregnet konsekvenserne af salget af Vierdiget Skole, ligesom der ikke er indregnet konsekvenser af den foreslåede yderligere låneoptagelse på 24 mio.kr. Udover de økonomiske konsekvenser, ses der også at være en lang række følgevirkninger som i første omgang ikke kan gøres op i kroner og ører. Med de massive ændringer der er lagt op til, som medfører samling af flere børn på mindre plads i lokaler der ikke kan rumme antallet af børn, der placeres i lokalerne, må det forventes, at der på både kort og langt sigt vil skulle afsættes flere ressourcer til børn og unge på det socialpædagogiske område med de følgevirkninger det har for børnene og deres familier. Dette vil medføre øgede omkostninger for Dragør Kommune på dette område, som i øvrigt allerede i dag er et meget omkostningstungt område for kommunen. Budget- og høringsproceduren Vi kan forstå at budgettet for 2012 er en teknisk fremskrivning af budgettet for 2011 mere end det er et udtryk for en konkret budgettering ud fra tidligere års realiserede tal sammenholdt med et estimat for 2011 og baseret på konkrete beregninger og analyser for Vi er rystede over, at beslutninger med så vidtrækkende konsekvenser for så mange mennesker ikke er underbygget af grundige økonomiske analyser, og beregninger af fordele og ulemper. Vi kan også forstå, at de egentlige beregninger først foretages i udvalg, efter at budgettet er vedtaget, hvis de overhovedet foretages.

2 2 Vi er desuden af den opfattelse, at det er meget uklart, hvad det egentligt er vi skal afgive høringssvar på, da der ikke er udsendt noget høringsmateriale. Hele processen gør, at vi ikke har stor tillid til beslutningsprocessen, og til at kommunalbestyrelsen og forvaltningen har forstået ansvaret for budgetopgaven og dermed omfanget og konsekvenserne af deres beslutninger. Endvidere må vi igen i år konstatere, at vi endnu en gang står i 11. time og skal drøfte et budget med meget store konsekvenser for Dragørs borgere særligt børn og unge og deres familier, hvor Kommunalbestyrelsen efter vores opfattelse ikke er deres ansvar bevidst. Flere lukkedage i Dragør Et af de forslag, der er lagt frem, er indførslen af endnu flere lukkedage i Dragør Kommunes børneinstitutioner. I Dragør holder institutionerne allerede 10 lukkedage om året. Med de nye forslag kan der forventes op til 20 lukkedage i kommunen. Dette skal sammenholdes med at Dragørs institutioner allerede lukker tidligere end i mange andre kommuner. Servicen for pasning af børn i Dragør ender dermed på et minimum. De nye lukkedage skal ligge i sommerferien hvor fremmødet af børn er lavt. Argumentet for lukningen er, at kommunen kan spare en masse penge. Spørgsmålet er dog om der egentlig spares nogen penge? Man kan jo ikke spare personale ved at holde lukket, for personalet skulle jo have ferie alligevel. Derudover foreskriver overenskomsten, at personalet har ret til 3 ugers sammenhængende ferie. Hvis personalet har tvungen sommerferie i udvalgte uger af sommerferien, er det ikke svært at gennemskue hvornår resten af deres ferie skal ligge. Det er selvfølgelig i de uger, som ligger i forlængelse af lukkeugerne. Spørgsmålet er derfor, hvem der skal passe børnene, når hovedparten af personalet holder ferie på samme tid? Erfaringer fra andre kommuner viser, at vikarforbruget i ugerne op til og efter lukkeugerne er meget højt, netop på grund af retten til de 3 ugers ferie, og vikarer de koster penge. Man kan selvfølgelig spare lidt på vand og el, men også her viser erfaringer fra andre kommuner, at besparelsen er minimal. I Furesø Kommune regner man med at spare 23 kr. pr. barn pr. uge. I Dragør er der ca. 200 børn pr. årgang, hvilket samlet giver ca børn i den gruppe der omfattes af de

3 3 yderligere lukkedage. Hvis man kan spare 23 kr. pr. barn pr. uge, giver en uges ferielukning derfor en besparelse på kr. Til gengæld er man helt sikker på, at ordningen er til gene for forældrene, som pludselig skal holde ferie på et særligt tidspunkt. Igen har erfaringer fra andre kommuner vist, at dette kan have den konsekvens, at familier ikke kan holde ferie sammen, da det kan være svært for begge forældre at få ferie i de udvalgte lukkedage. Personalet får også dårligere vilkår, da deres ferie bliver fastlagt på forhånd, og det er bestemt ikke noget godt grundlag for rekruttering af personale, som i lange perioder har været overordentlig svært i Dragør Kommune. Arbejdsgiverne kan bestemt heller ikke være glade for denne ordning. I en tid, hvor det er supervigtigt at være konkurrencedygtig, er det ikke smart at ødelægge medarbejdernes fleksibilitet. Da flere analyser viser, at der ikke er de store besparelser at hente, synes vi at generne for børn, forældre og personalet langt overstiger, hvad der er rimeligt, hvorfor vi opfordrer til, at man som det er nu lader det være op til den enkelte institution at planlægge ferien mellem forældre og personale. Kortere åbningstid i daginstitutionerne i Dragør Et andet af de forslag, der er lagt frem, er en beskæring af åbningstiden i Dragør Kommunes dagsinstitutioner (dagplejen, vuggestuer, børnehaver, fritidshjem og SFO). Beskæringen vil medføre, at alle daginstitutioner lukker kl mandag til torsdag mod nu kl. 17. Fredag bibeholdes til kl. 16. I Dragør har vi allerede i forhold til mange andre kommuner en kortere åbningstid i vores daginstitutioner. Dette kombineret med forringelsen af pasningstilbuddet fra 1. januar 2011, hvor morgenåbningen blev afskaffet på flere SFO ere gør, at vi nu igen står med en forringelse af vilkårene for børnefamilierne i Dragør. Politikernes argument for en beskæring af åbningstiden er besparelser. En besparelse der årligt beløber sig til 433 t.kr. samtidig med, at man hæver prisen for SFO erne med t.kr. årligt = forringet service til højere pris! Ingen steder i kommunens budgetforudsætninger er det nævnt, hvad konsekvenserne for børnefamilierne er. Kommunen har ikke forholdt sig til at de fleste forældre rent faktisk arbejder uden for kommunen. At vi sikkert snart alle sammen skal arbejde 12 min. længere om dagen og køre med offentlige transportmidler for at slippe for betalingsringen, hvilket i de fleste tilfælde, med de håbløse busforbindelser vi har, vil medføre en øget transport tid. Men vi kan jo gå på deltid og så kan kommunen jo regne på, hvad det betyder for økonomien. Arbejdsgiverne kan bestemt heller ikke være glade for denne ordning. I en tid, hvor det er supervigtigt at være konkurrencedygtig, er det ikke smart at ødelægge medarbejdernes fleksibilitet.

4 4 Der er heller ingen steder i kommunens budgetforudsætninger nævnt noget om konsekvenserne for personalet i institutionerne. Personalet får også dårligere vilkår ved beskæring af åbningstiden. For flere medarbejdere vil det betyde en reduktion af arbejdstiden, som måske lige er det der gør, at deres job ikke længere lønner sig. Dette er bestemt ikke noget godt grundlag for fastholdelse og rekruttering af personalet, hvilket i lange perioder har været mere end svært for Dragør Kommune. Da der ikke er de store besparelser at hente, synes vi, at det er helt urimeligt at børn, forældre og personalet skal generes af dette forslag. Vi opfordrer derfor byrådet til at opretholde de eksisterende åbningstider. Reduktion af 1 spor på skolerne fra 8 til 7 spor Et tredje forslag der er lagt frem er reduktion af 1 spor på skolerne fra 8 til 7 spor. I Dragør har vi allerede en forholdsvis høj klassekvotient, som ligger over landsgennemsnittet og er højere end i de kommuner Dragør normalt sammenligner sig med, men som dog ligger på niveau med nabokommunen. Hertil kommer, at vi allerede har problemer med indeklimaet og der allerede i flere af skolelokalerne er flere elever end lokalerne er godkendt til. Det der egentlig er spørgsmålet her er jo hvilke konsekvenser en reduktion med 1 spor har for dels skolerne, men i allerhøjeste grad også for SFO erne der jo nu er underlagt skolernes ledelse. Det fremgår af budgetmaterialet, at der forventes en reduktion af lærestaben på 13,5 fuldtidsstilling, og at det gennemsnitlige elevantal stige fra 22 til 25. Men her kan der jo ikke regnes med gennemsnit, da der i flere klasser allerede er mere end 22 elever, og at der i flere klasser allerede er flere elever end lokalerne er godkendt til. Imidlertid fremgår det ingen steder af materialet, hvordan kommunen forholder sig til følgende: Hvor skal børnene fysisk gå i SFO? Skal de blive på deres nuværende institution eller skal flyttes op i klasselokalerne? I lovede jo ved implementeringen af SFO erne, at der ikke ville blive ændret på de fysiske rammer!! Hvor bliver egentlig deres fysiske placering henne? Kommer de overhovedet til at følges med deres nuværende kammerater? Hvor er kvalitetsløftet, hvis børnene skal blive på skolen?? Hvad har I egentlig at byde på af aktiviteter efter skoletiden? Hvad har i egentlig forestillet jer der skal ske ude i den virkelige verden for vores børn? I har jo haft rigtig lang tid til at tænke over det, da I jo i mindst 1½ år har haft overvejelser om at sælge mindst den ene skole!!

5 5 Det økonomiske grundlag for budget 2012 Af budgetmappen, der danner grundlaget for budget 2012, fremgår en lang række forslag til besparelser for SBKU området. På kommunalbestyrelsesmødet den , er der fra borgere, forældre og bestyrelsesmedlemmer blevet spurgt ind til det bagvedliggende grundlag for de listede besparelser. På kommunalbestyrelsesmødet blev det oplyst, at der ikke for alle områder foreligger konkrete beregninger og undersøgelser til grund for de i budgetmappen anførte tal. På forespørgsel er det oplyst, at et af de områder, hvor der ikke ligger et bagvedliggende grundlag er besparelserne på lukketid og sommerlukning. Med udgangspunkt i denne oplysning savner vi således oplysning om, hvordan besparelsen på i alt 1,252 mio.kr. ved beskæring af lukketid og sommerlukning er opgjort. Ligeledes savner vi grundlaget for den listede besparelse på 5,9 mio.kr. årligt ved reduktion fra 8 til 7 spor, idet der ikke synes at være taget højde for øgede udgifter til støttelærer som følge af en forøget klassekvotient. Endvidere viser en gennemgang af budgetmappen, at der umiddelbart ikke synes at være indregnet udgifter som følge af det vedtagne salg af Vierdiget. Således synes der f.eks. ikke at være sat penge af til ombygning af skolerne dels en udvidelse af skolerne og dels til forbedring af indeklimaet og udvidelse af eksisterende lokaler, som allerede i dag har et højere elevantal end det lokalerne er godkendt til. Endelig ses der ikke at være afsat penge til forbedring af faciliteterne skolerne, hvis de også skal rumme SFO erne. Vi finder derfor, at det foreliggende grundlag er utilstrækkeligt til at vurdere om de foreslåede besparelser reelt kan opnås, idet der er så mange uafklarede og udokumenterede forhold i budgetmappen. Det er således vores opfattelse, at det er uansvarligt at træffe så vidtrækkende beslutninger med så store konsekvenser for børn og familier i Dragør Kommune på et så ufuldstændigt grundlag. Der endvidere efter vores opfattelse en risiko for, at kommunen pålægger sig selv yderligere omkostninger som følge af, at der på såvel kort som lang sigt vil være flere børn og unge som får behov for socialpædagogisk indsats, hvilket i allerede i dag er en stor omkostning for Dragør Kommune.

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende ændring af nuværende skolestruktur (udtalelse) Udtalelse afgivet af børn, personale (kun SFO) og forældreråd fra den samlede

Læs mere

Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO

Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO Dagtilbudsloven 1 stk. 2, 4 23 Formålet med loven er at 1 stk. at fremme børns og unges trivsel, udvikling og læring gennem dag-, fritids- og klubtilbud samt andre

Læs mere

Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse

Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen 2015 Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Forældrebestyrelsens evaluering... 4 Udførelse af undersøgelsen...

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Forslagsnummer. Udvalg Overskrift Beskrivelse - Beskriv idéen, så andre kan forstå den

Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Forslagsnummer. Udvalg Overskrift Beskrivelse - Beskriv idéen, så andre kan forstå den Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Mere effektiv ferieplanlægning dagtilbud Forældre varsler ikke altid daginstitutioner om ferie, hvilket resulterer i overbemanding. Hvis alle forældre

Læs mere

Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: 31.

Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: 31. Skoleudvalget og BUF-Sekretariat Børne- og Uddannelsesforvaltningen Torvet 1, 4600 Køge Sendt til: hoering-su@koege.dk 31. maj 2019 Høringssvar fra Herfølge Skole Bestyrelsen for Herfølge Skole har modtaget

Læs mere

Lukkedage i danske institutioner

Lukkedage i danske institutioner 31.10.2006 Notat - MELA/kiak Lukkedage i danske institutioner FTF har undersøgt omfanget af lukkedage i institutioner i forbindelse med vedtagelsen af de kommunale budgetter for 2007. Undersøgelsen viser,

Læs mere

2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger.

2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger. 2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger. Resume: Udtalt at Ballerup Kommune ifølge de foreliggende oplysninger ikke har handlet i strid med servicelovens

Læs mere

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Benchmarking Daginstitutioner Juni 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD..... side 3 AFGRÆNSNING AF OPGAVEN. side 3 METODE... side 4 DATAGRUNDLAG...

Læs mere

Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2

Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2 Reduktionsforslag for Dagpasning Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2 Der indføres yderligere 1 uges sommerferielukning (i alt 2 uger)... 3 Der indføres 3. uges sommerferielukning... 4 Tidligere effektiviseringsgevinster

Læs mere

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Hænger økonomien sammen i forslag til ny skolestruktur? Årsagen til forslag om ny skolestruktur er, at elevtallet i kommunes folkeskoler forventes at falde med

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Feriepasning i dagtilbud / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Baggrund - beskrivelse af forslaget De københavnske dagtilbud planlægger i dag sommerferieperioden ud fra, at alle institutioner

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

Notat. Forældrebetalingen for pasnings- og fritidstilbud for budget 2016 m. v. 2. fællesmøde. Aarhus Kommune. Den 23.

Notat. Forældrebetalingen for pasnings- og fritidstilbud for budget 2016 m. v. 2. fællesmøde. Aarhus Kommune. Den 23. Notat Emne Til Forældrebetalingen for pasnings- og fritidstilbud for budget 2016 m. v. 2. fællesmøde Den 23. september 2015 Aarhus Kommune Børn og Unge I det følgende er en beskrivelse af udviklingen i

Læs mere

Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011

Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011 Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011 For Københavns Forældreorganisation (KFO) Den 4. oktober 2011 Evaluering for KFO 1 Indhold Baggrund Mål side 3

Læs mere

Notat om lukkedage 2010 Undersøgelsen Daginstitutionernes hverdag 2. del

Notat om lukkedage 2010 Undersøgelsen Daginstitutionernes hverdag 2. del Notat om lukkedage 2010 Undersøgelsen Daginstitutionernes hverdag 2. del Juni 2010 Daginstitutionernes hverdag 2010 Undersøgelsen er udført under ledelse af seniorkonsulenterne Niels Glavind og Susanne

Læs mere

Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens beslutning om indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 er der indkommet

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune 1 Hvorfor forslag om ny skolestruktur? Køge Kommunes skolevæsen skal over de næste år foretage besparelser svarende til ca. 40 millioner kr. for at bidrage til

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020 Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning Att: Ann Tina Langgaard Blåvandshuk Skole Skolevænget 12 6840 Oksbøl Tlf. 79 94 73 99 www.blaahuk.dk 20. april 2009 cokr Direkte tlf Mobil mail: cokr@varde.dk

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

SFOen på Højvangskolen

SFOen på Højvangskolen SFOen på Højvangskolen Forord Aarhus Kommune har en børne- og ungepolitik, som henvender sig målrettet til alle børn og unge i kommunen både dem, der går let gennem tilværelsen og dem, der af den ene eller

Læs mere

Vejledning om afholdelse af lukkedage

Vejledning om afholdelse af lukkedage Vejledning om afholdelse af lukkedage Børne- og Ungdomsudvalget vedtog den 17. december 2008 politikken for lukkedage i dagtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget vedtog den 12. januar 2011 en revision af politikken,

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

1. Baggrund NOTAT. Supplerende høringsmateriale budget Gæstepleje i institutioner

1. Baggrund NOTAT. Supplerende høringsmateriale budget Gæstepleje i institutioner NOTAT Supplerende høringsmateriale budget 2017 Gæstepleje i institutioner Haderslev Kommune Børn og Kulturservice Gåskærgade 26 6100 Haderslev www.haderslev.dk Indhold 1. Baggrund 2. Gæstepleje i 0. 6.

Læs mere

Velkommen i forældrebestyrelsen

Velkommen i forældrebestyrelsen Velkommen i forældrebestyrelsen Sådan arbejder forældrebestyrelsen Velkommen som medlem i forældrebestyrelsen. Her er du repræsentant for alle forældre i områdeinstitutionen, og du skal være med til at

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Handlingskatalog - Budgetproces 2019

Handlingskatalog - Budgetproces 2019 BUDGET 2019-2022 Handlingskatalog - Budgetproces 2019 Indholdsfortegnelse Overordnet status på budgetforbedringsforslag - Opvækstudvalget... 2 001 Nedlæggelse af 4 dagplejekonsulentstillinger i administrationen...

Læs mere

Information til institutionerne. Sommerferielukning i uge 29 og 30

Information til institutionerne. Sommerferielukning i uge 29 og 30 Information til institutionerne Sommerferielukning i uge 29 og 30 Styrelsesvedtægt Uddrag fra dagtilbudsområdets styrelsesvedtægt Dagtilbudsområdets styrelsesvedtægt, 8 stk. 7 Vedrørende fællespasning

Læs mere

ÅDALENS FRISKOLE & BØRNEHUSET STORKEREDEN. (vuggestue & børnehave)

ÅDALENS FRISKOLE & BØRNEHUSET STORKEREDEN. (vuggestue & børnehave) ÅDALENS FRISKOLE & BØRNEHUSET STORKEREDEN (vuggestue & børnehave) ØNSKER DU INDFLYDELSE PÅ DIT BARNS SKOLEGANG? (Eller din bys udvikling?) NU har DU muligheden for at deltage i planlægningen og udformningen

Læs mere

Til samtlige kommuner

Til samtlige kommuner Til samtlige kommuner Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk www.vfm.dk Afskaffelse af løsrevne lukkedage i dagtilbud Som led i kommuneaftalen for

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Skolebestyrelsens Årsberetning

Skolebestyrelsens Årsberetning Skolebestyrelsens Årsberetning 2011-2012 Indledning Nærværende årsberetning præsenterer et udpluk af arbejdet i Skolebestyrelsen på Tallerupskolen for skoleåret 2011 2012. Kontaktforældrene Vi har som

Læs mere

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Allested-Vejle skole Nr. Broby skole Pontoppidanskolen Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Udarbejdet af skolebestyrelserne på Nord- og Sydskolerne i Fåborg-Midtfyn kommune Sammen

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af:

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af: Side 1 Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune, september 2015. Udarbejdet af: Nikolaj Monberg Jensen, Økonomi- og udviklingskonsulent Thea Hviid Lavrsen, AC-medarbejder

Læs mere

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Afdeling Dagtilbud og Undervisning Telefon

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune BILAG 4 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. ddagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder:

Læs mere

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Risbjergskolen Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 18.8.2016 Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Hvidovre Kommune

Læs mere

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010 Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsbrev om revideret vejledningstekst vedr. lukkedage Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail ism@ism.dk www.ism.dk Med

Læs mere

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Afdeling Dagtilbud og Undervisning Telefon

Læs mere

Børnefamiliers dagtilbud og arbejdsliv

Børnefamiliers dagtilbud og arbejdsliv Børnefamiliers dagtilbud og arbejdsliv Juni 2018 Børnefamiliers dagtilbud og arbejdsliv 5. juni 2018 Ufleksible og korte åbningstider i dagtilbud påvirker forældres arbejdsliv Baggrund Det er langt fra

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Nedenstående er oversigter over alle de høringssvar, vi har modtaget indtil den 10. april 2015 ifm. høringsperioden.

Læs mere

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010 Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Maj 2010 Drøftet i Hovedudvalget 4. maj 2010 Dokumentnr.: 727-2010-58814 side 1 Baggrund. Med baggrund i byrådets forventede

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1.

Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1. Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1.2008 Der resterer endnu en harmonsiering af tildeling af løn- og

Læs mere

Lukkedage i Faaborg-Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2019 Der er lukket Grundlovsdag og juleaftensdag (se side 8).

Lukkedage i Faaborg-Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2019 Der er lukket Grundlovsdag og juleaftensdag (se side 8). Lukkedage i Faaborg-Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2019 Der er lukket Grundlovsdag og juleaftensdag (se side 8). Uge 7 Vinterferie 11.-15. februar Feriepasning i Kaptajngården, Vester Hæsinge Kaptajngården

Læs mere

Dagtilbud Børn Torben Bach-Petersen Fagchef. Høringssvar vedr. lukkedage

Dagtilbud Børn Torben Bach-Petersen Fagchef. Høringssvar vedr. lukkedage Dagtilbud Børn Torben Bach-Petersen Fagchef 10. december 2008 Høringssvar vedr. lukkedage Bestyrelsen i Børnehaven Kahytten har på ordinært bestyrelsesmøde den 9. december 2008 udarbejdet følgende høringssvar:

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler

Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler Nr: Forslag Effektiviseringsprovenu 24 3 % besparelse på ledelse og administration 700.000 kr. 25 17 % besparelse på ledelse i SFO 1.000.000 kr. 26 Reduktion af

Læs mere

FOA præsenterer her 1. udgave af sin årlige status på børneområdet. Analysen samler de mest centrale tal på børneområdet.

FOA præsenterer her 1. udgave af sin årlige status på børneområdet. Analysen samler de mest centrale tal på børneområdet. 18. december 2017 Børneanalyse 2017 FOA præsenterer her 1. udgave af sin årlige status på børneområdet. Analysen samler de mest centrale tal på børneområdet. Ny normeringsstatistik viser, at normeringerne

Læs mere

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.]

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.] Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014 Nr. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] ANLÆG: 1 Tandplejen indkøb af Digitale røgtenapparater 800 2 Pulje til It- hardware på 0-16 års området 1.500

Læs mere

Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup

Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup Giørtz Plads 2, 6760 Ribe Dato 20. juni 2016 Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup I forbindelse med forslaget om at lukke dagplejen i Grimstrup pga. et lavt børnetal sammenholdt med den overskydende fysiske

Læs mere

Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er.

Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er. Til forældre med børn i SFO på Sydskolen og Nordskolen i Odsherred Kommune Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er. I Odsherred Kommune er det politisk blevet besluttet, at kommunens SFO er

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på forslag fra dagtilbudsledere til implementering af effektiviseringsmåltal I budget 2016 indgår et effektiviseringsforslag på dagtilbudsområdet, der udarbejdes

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV Hvilke fordele er der ved medlemsskab Som pædagogisk assistentelev

Læs mere

Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel

Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel Marienhoffskolen indførte pr. 1. august 2011 helhedsskole, hvor åbningstiden i SFO i skoleuger blev reduceret fra 30,25 timer i skoleåret 2010/11 til 23,25

Læs mere

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Dagpasning Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Dagpasning hører under Udvalget for Skole, Familie og Børn, og har et samlet budget på 103,7 mio. kr.,

Læs mere

Notat Vedrørende Budgetnotat

Notat Vedrørende Budgetnotat Bilag 2E Vedrørende Budgetnotat Barn/voksenfaktor og andelen af pædagogisk uddannet personale I forlængelse af aprilseminaret har administrationen modtaget en bestilling på en redegørelse for normeringen

Læs mere

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Budgetforslag 2016 Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Børn og forældre efterspørger mere fleksibilitet, længere åbningstid og mere aktive dag-, fritids- og klubtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget ønsker,

Læs mere

Folkeskolereformens økonomi

Folkeskolereformens økonomi KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 2: Folkeskolereformens finansieringsudfordring I det følgende præsenteres Københavns Kommunes samlede finansiering af folkeskolereformen,

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Høring Besparelser MBU. 246 høringssvar

Høring Besparelser MBU. 246 høringssvar Høring Besparelser MBU 246 høringssvar Organisering Organisering Antal Skole 52 Privatskoler 5 Dagtilbud 73 Selvejende dagtilbud 24 FU 9 Fællesfunktionerne 6 Faglige organisationer 4 Lederforeninger 6

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 16-01-2019 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Faxe Kommune gældende fra 1. januar 2019. Disse retningslinjer omfatter opskrivning

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Rådet for Socialt Udsatte har lavet denne guide til jer i de lokale udsatteråd

Læs mere

Vedtagne kommunale budgetter for Udarbejdet for BUPL og FOA Udarbejdet af Synovate Jobnummer Oktober 2008

Vedtagne kommunale budgetter for Udarbejdet for BUPL og FOA Udarbejdet af Synovate Jobnummer Oktober 2008 Vedtagne kommunale budgetter for 2009 Udarbejdet for BUPL og FOA Udarbejdet af Synovate Jobnummer 15794 23. Oktober 2008 Metode Baggrund og formål BUPL og FOA har ønsket at gennemføre en undersøgelse for

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet Præsentation Scenarier på skoleområdet Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på skoleområdet Formål og opdrag Formålet: At undersøge, om der kan skabes en ny struktur,

Læs mere

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Dagpasning Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Dagpasning hører under Udvalget for Skole, Familie og Børn, og har et samlet budget på 108,6 mio. kr.,

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG REDUKTION Lb. Nr. BFU-OM-01 Tildelingsmodel til Dagplejen Udvalg: Børne- og Familieudvalget Område: Dagtilbud, dagplejen Funktion: 5.25.11 Dagplejen bliver i dag tildelt ressourcer med udgangspunkt i en

Læs mere

Dagtilbudsanalyse I budget

Dagtilbudsanalyse I budget Endelig version til budgetpostkassen Dagtilbudsanalyse I budget 2020-2023 Center for Dagtilbud & Skoler Sagsnr.: 253-2019-14404 6. august 2019 Der gennemføres en budgetanalyse på dagtilbudsområdet, hvor

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Resultat af trykprøvning af den demografiregulering,

Læs mere

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra:

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Ny folkeskolereform 2014 Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Et væsentligt element i den nye folkeskolereform er den udvidede skoledag, hvor understøttende

Læs mere

NOTAT. Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune

NOTAT. Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune NOTAT Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune Udarbejdet af Lisbeth Østergaard, marts 2017 revideret efter høring, maj 2017 1 Indhold Indledning...3 Lukkedage...3 Hvad siger vejledningen til dagtilbudsloven

Læs mere

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune 2011 Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune Høringsmateriale Høring vedrørende indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 Social Børn og Kultur Dragør kommune 03-01-2011 Indhold

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat af møde Den 13. september 2017 kl. 18.00-20.30 Lærerværelset på afdeling Marienlyst Formøde for forældrevalgte medlemmer kl. 17.30 MØDEDELTAGERE Tanja Jakobsen Camilla Cordius

Læs mere

Spilleregler for brugen af åbningstid / moduler. Dette for at sikre et optimalt læringsmiljø for alle børn. Normering.

Spilleregler for brugen af åbningstid / moduler. Dette for at sikre et optimalt læringsmiljø for alle børn. Normering. Pixi udgave af høringssvarene vedr. ny resursetildelingsmodel i daginstitutionerne. Institution Model 1, med en fast ugentlig åbningstid, med mulighed for tilmelding fra 6 til 18. Valg af 5 moduler; 48,

Læs mere

Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er.

Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er. Til forældre med børn i SFO på Sydskolen og Nordskolen i Odsherred Kommune Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er. I Odsherred kommune er det politisk blevet besluttet, at kommunens SFO er

Læs mere

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune BILAG 4 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. Dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder:

Læs mere

Oversigt over forventede lukkedage i Faaborg-Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2018

Oversigt over forventede lukkedage i Faaborg-Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2018 Oversigt over forventede lukkedage i -Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2018 Der er lukket Grundlovsdag og juleaftensdag (se side 8). Uge 7 Vinterferie 12.-16. februar Allested- Børnecenter, hvis der er

Læs mere

Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet

Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet Den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020. Med loven er vedtaget en overgangsordning, som skal gøre overgangen

Læs mere

Jeanne, det er jo alle sammen dårlige forslag. SFO området, der foreslås prisstigning.

Jeanne, det er jo alle sammen dårlige forslag. SFO området, der foreslås prisstigning. Vedrørende: Møde i Skolebestyrelsen Dato: Torsdag, den 11. august 2016 kl. 17.00 Referat Sted: Deltagere: Personalerummet Ole Møller Laursen Michael Mikkelsen Rie Hornsbæk Janni Juhl-Petersen Jens Færgemann

Læs mere

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 305600 Brevid. 2810528 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider 27. august 2018 I dette notat

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl.

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 18/6 2014 Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. 19) Afbud fra: Peter, Flemming Tilstede: Sted: Ellekildeskolen Punkter til

Læs mere