KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 25,0 mio. kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 25,0 mio. kr."

Transkript

1 Bevillingsområde Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 25,0 mio. kr. Budgettet var fastlagt til 25,1 mio. kr., og der er i årets løb meddelt tillægsbevillinger for i alt 1,4 mio. kr. Ballerup Musik- og Kulturskole I 2014 indgik musikskolen som følge af folkeskolereformen et gensidigt forpligtende samarbejde med folkeskolerne. Musikskolen tilførtes økonomiske midler svarende til to årsværk til opfyldelse af samarbejdet. Der udvikledes et katalog med 17 samarbejdsprojekter, som fordeltes mellem kommunens folkeskoler. Disse 17 samarbejdsprojekter har kørt i skoleåret 2014/15. I efteråret er ordningen blevet evalueret og der har været overvejende tilfredshed med ordningen. Ballerup Musik- og Kulturskole fik i nyt navn, idet kommunens børnekulturværksted og billedskole flyttede ind på Parkskolen og organisatorisk blev en del af Ballerup Musikskole. Ballerup Museum Som en del af den politiske aftale fik Ballerup Museum, for at realisere et ønske om at tilbyde borgernes mulighed for at opleve museet, tilført kr. årligt med henblik på indførelse af gratis entré. I 2014 var besøgstallet besøgende (hvor det dog var lavt i forhold til tidligere år), mens besøgstallet i har været på besøgende. Ifølge Ballerup Museum skyldes stigningen: Fra 1. januar blev det gratis at komme ind på museet. I maj åbnede museet en ny permanent udstilling Vejen til Ballerup, der har tiltrukket rigtig mange besøgende. Museet ændrede på åbningstiden i weekenderne ligeledes fra maj, således at der var længere åbent på søndage. Samtidig havde museet, på forsøgsbasis, åbent lørdage i sommerperioden - fra første weekend i maj til første weekend i september. Henover sommeren plus en gang om måneden i efteråret har museet tilbudt åbne temarundvisninger. Generelt tiltrækker museets forskellige aktiviteter mange besøgende dette gælder alt fra nye udstillinger til enkeltstående arrangementer jo flere aktiviteter der tilbydes, jo højere bliver besøgstallet. Der har været mange aktiviteter på museet i fx de åbne rundvisninger og den permanente udstilling. Den øgede adgang og tilgængelighed er således bidrag til, at stadig flere tager del i museets mange aktiviteter.

2 På landsplan er tendensen ligeledes, at museernes besøgstal er stigende. Der redegøres yderligere for besøgstallet i Ballerup Museums årsrapport for. Beskrivelse af opgaver Kulturbevillingen omfatter: Musik (musikundervisning m.m.) Kulturhuse (Musikteater Baltoppen, Skovlunde Kulturhus/Kulturhus Måløv og Ungdomshuset Vognporten) Kulturtilskud (teater/arrangementer mv.) Lokalhistorie (stadsarkiv/ballerup Museum i Pederstrup). Politiske målsætninger Det er Kommunalbestyrelsens mål gennem en aktiv kulturpolitik - at gøre Ballerup Kommune kendt for: Livskvalitet og en god kommune at bo i Tilbud for hele familien og for borgere på tværs af generationer og traditionelle skel Plads til at være sig selv og tilbud om at være en del af et fællesskab En kommune med en spændende lokal identitet, et godt og frugtbart naboskab og en international profil Høj kulturel og kunstnerisk kvalitet Nytænkning og initiativrig med samarbejdsprojekter og partnerskaber med det lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutionerne og foreningerne. Børnekultur og kunstråd. Musik Ballerup Musik- Kulturskole Musikskolen tilbyder undervisning til alle kommunens børn og unge mellem 0 og 25 år. For at oppebære statstilskud skal musikskolens tilbud henvende sig til denne aldersgruppe. Musikskolen finansieres således: Elevbetaling Statsrefusion Kommunen betaler 27,1 pct. 13,6 pct. 59,3 pct. Elevtallet er i sæson 2014/15 på cpr-elever, svarende til aktivitetselever. Ballerup Musik- og Kulturskole har i haft særligt fokus på det forpligtende samarbejde Musikskolen i Folkeskolen. Ballerup Musik- og Kulturskole har fået tilførte økonomiske midler svarende til to årsværk til opfyldelse af samarbejdet. Grundet fund af skimmelsvamp har aktiviteterne på Parkskolen, hvor Ballerup Musik- og Kulturskole holder til, være udfordret, ligesom en række af musikpædagogerne har været og fortsat er præget af gener ved arbejde på skolen. Ballerup Musik- og Kulturskole afholder mange arrangementer store som små og indgår i kommunens kulturliv som et væsentligt indslag ved kommunale

3 aktiviteter. I afholdt musikskolen igen den landsdækkende klassiske sangkonkurrence Unge Synger Klassisk med deltagelse af unge sangtalenter fra hele landet. Som en del af den politiske aftale for, er der på Parkskolen etableret to øvecontainere, som skal være med til at understøtte kommunens musiktilbud til det selvorganiserede vækstlag. Kulturhuse Baltoppen LIVE har i haft 139 arrangementsdage mod 128 arrangementsdage i 2014, 135 arrangementsdage i 2013, 130 arrangementsdage i 2012 og 118 arrangementsdage i Arrangementsdagene for fordeler sig således: 58 arrangementsdage svarende til 41 pct. = Baltoppen LIVE's egne arrangementer 18 arrangementsdage svarende til 13 pct. = Tema børneteater 14 arrangementsdage svarende til 11 pct. = Tema voksenteater 34 arrangementsdage svarende til 24 pct. = Udlejning til institutioner, foreninger mv. 15 arrangementsdage svarende til 11 pct. = Udlejning til erhverv Tallene viser hvor mange dage Baltoppen LIVE har haft arrangementer, men afspejler ikke antallet af aktiviteter. På nogle af dagene har Baltoppen LIVE præsenteret flere forestillinger end blot én. Desuden har Baltoppen LIVE arrangeret møder (aftertalks) mellem publikum og de optrædende. Andre dage har der været arrangeret workshops, hvor grupper er blevet undervist af de optrædende. Højdepunkterne i var bl.a.: I april afholdtes den hidtil største satsning (igennem 24 år) med internationale gæstespil, da britiske Motionhouse besøgte Ballerup med den moderne fysiske danseforestilling BROKEN. Et omfattende marketings- og publikumsudviklingsarbejde resulterede i fem udsolgte sale bl.a. med mange nye gæster, direkte indslag i TV2 Lorry, flere anmeldelser, stor synlighed til Ballerup med S-togsvideoer og bredspektret annoncekampagner. BROKEN gav en skarp platform for profilering - og hang sammen økonomisk bl.a. på grund af supplerende statslige tilskud. I oktober havde Baltoppen LIVE tre udsolgte sale til Dansk Danseteaters LOVE SONGS. Sammen med kompagnis CARMINA BURANA i marts, havde Baltoppen LIVE således udsolgt til moderne dans 4 gange med Dansk Danseteater. Den moderne dans konsoliderede sig således i hos såvel det lokale som det hovedstadsregionale publikum. Baltoppen LIVE's workshoptilbud bliver i stigende grad benyttet af såvel lokale som regionale grupper. Tilbuddene giver en ekstra dimension i relation til at opleve forestillinger. Baltoppen LIVE har længe haft et ønske om, at også tilbyde førskolebørn kulturelle og kunstneriske arrangementer. I august startede Baltoppen LIVE derfor Ballerup Børne(kultur)klub i samarbejde med Biblioteket og Biografen. Samtidig blev Kulturtjenesten etableret efter en del koordinerende møde med Center for Skoler og Institutioner. Disse initiativer medvirker til, at rulle den sammenhængende politik for 0-25-årige fuldt ud på kulturområdet. I november afsluttedes det fireårige KMØ-projekt SKIS Ballerup med forestillingen JEG HØRER STEMMER på Tapeten. Arrangementet blev afviklet

4 af SKIS-institutionerne i Ballerup: Baltoppen LIVE, Tapeten, Biblioteket, Center for By, Kultur og Erhverv samt beboerprojektet Hedegaven i samarbejde med en bred vifte af frivillige foreninger som Multikulturel Forening, Bydelsmødrene, Venligboerne, Røde Kors, og supplerende støttet af Frivillighedsrådets 18- midler. Det var en stor succes. Som et spin-off af det ungdomsfrivillige B-promoter-projekt præsenterede de unge en balkankoncert med en albansk folklorestjerne MEDA i november. Koncerten lå i forlængelse af et tilsvarende arrangement afholdt i Nye gæster strømmer til byens musikteater til disse events. Baltoppen LIVE fortsætter med udvikling af samarbejdet med Ballerups amatørkor. Et kor-maraton dannede udgangspunktet for et samarbejde med komponisten Susi Hyldgaard, der i efteråret inviterede to lokale kor med på scenen til jazzkoncert. Anden del af konceptet afholdes i marts 2016 med to andre lokale kors medvirken. Som et supplement til den succesfulde Skotsk & Irske Musikscene (keltisk folk medlemsklub) startede Baltoppen LIVE medlemsklubben Ny-folk, der har en bredere folk-profil. Foranlediget af nye personlige relationer til udvalgte HR-ledere fra Ballerups erhvervsliv, etableret via Erhvervsafdelingens netværksmøder, har Baltoppen LIVE startet et forsøg med formidling af rabatbilletter til udvalgte arrangementer til ansatte i udvalgte private virksomheder. sluttede med en særlig anerkendelse af Baltoppen LIVE's musikprofil fra Statens Kunstfond Projektstøtteudvalg for Musik, der gav Baltoppen LIVE en særlig økonomisk håndsrækning til brug for musikprogrammet i Baltoppen indeholder desuden en biograf med 2 sale der tilbyder daglige filmforestillinger. Biografen er bortforpagtet. Vognporten Vognporten er et ungdomshus, hvor alle unge i alderen år fra Ballerup Kommune kan komme. Den daglige ledelse består af en styregruppe på 12 personer og en medarbejder. Ungdomsrådet har det overordnede ansvar. Der har i været afholdt en række koncerter, rollespilsarrangementer, LAN partys (netværksarrangementer). Desuden har Vognporten fået lavet et nyt øvelokale, Playstationrum og rollespilslokale. Vognporten oplever en kraftig fremgang i antallet af brugere. Vognporten har desuden indrettet faciliteter, der er en del af Bibliotekets makerspace. Ungdomsrådet Ungdomsrådet har i været meget aktive på det musiske område, med bl.a. rytmescenen under Ballerup Musikfest, samt en række andre koncerter. Store Cykeldag, Samarbejde med CPH Vest om musikarrangement. Ungdomsrådet har taget initiativ til et samarbejde med Egedal og Furesø ungdomsråd, om fællesaktiviteter på tværs af kommunegrænserne. Ungdomsrådet og Vognporten var, som i de tidligere år i KulturmetropolØresund, involveret i det tværgående ungdomsprojekt ProjectSpace.

5 Ungdomsrådet fik i andel i borgermillionen med projektet Mere Monitor som afvikles i 2016, og som skal højne kompetencerne hos unge, der vil arbejde med musik og musikbranchen generelt. man kan kalde det en slags Musik Business School. Kulturtilskud Faste kulturtilskud er ydet til TEMA og Musisk Samråd. Herudover er der afsat en pulje til individuelle kulturtilskud. Tilskuddene ydes dels som årlige driftstilskud til fire foreninger mv. og som tilskud og underskudsgarantier til kulturelle arrangementer Derudover ydes der et årligt tilskud til Kig og Lyt. I alt er der bevilget kr. til 16 ansøgere. Kunstrådet Ballerup Kommunes Kunstråd har til opgave at koordinere og igangsætte kommunens kunstneriske opgaver. Kunstrådet er et 17, stk. 4-udvalg. Pr. 1. januar 2016 er Kunstrådet nedlagt. Under Kunstrådet er der afsat en børnekunstpulje på kr. I har Kunstrådet ydet støtte til følgende projekter: Borgerinddragelsesprojekt på Banegårdspladsen Buepladsprojekt i Egebjerg Skitseplan Skovlunde Flyveplads Harrestrup Ådal Kunstprojekt Harrestrup Ådal Tilskud til Multimusikfestival/Kontinenternes Musik Udsmykning Baltorpskolen Børnekunst Fredegården Dialogbænke (i samarbejde med Integrationsrådet og Valborg Hansens Mindelegat) Der er også givet tilskud til ekstraordinært fremstød for Børnekulturcentret. Herudover er der udbetalt honorar til en kunstnerisk konsulent og der er udbetalt diæter til medlemmerne at Kunstrådet. Lokalhistorie Kommunens historie indsamles, bevares og formidles af Ballerup Stadsarkiv og Ballerup Museum. Stadsarkivet Stadsarkivet indsamler, registrerer og opbevarer samt forsker i og formidler historisk materiale. 85 pct. er af kommunal oprindelse og 15 pct. af privat oprindelse. Stadsarkivet er åbent for alle, og de tilgængelige dele af samlingerne kan benyttes på arkivets læsesal i åbningstiden. Stadsarkivets personale håndterer forespørgsler fra borgere, forskere og slægtsforskere. Bevillingen omfatter udgifter til løn til en stadsarkivar, en specialist, en studentermedhjælp (toårig) samt specielle indkøb af bøger, mikrofilm, mikrokort m.m. samt it- og fotoudgifter til lokalhistorien.

6 Herudover har Stadsarkivet to frivillige, der arbejder med faste arbejdsdage i arkivet. Vi har ligeledes haft en løntilskudsmedarbejder tilknyttet arkivet i år. Stadsarkivet har løbende været involveret i vurderingen af, om administrationens arkivalier skal bevares eller kasseres. Dette gælder både papirarkivalier og itarkivalier. Ligeledes har Stadsarkivet gennemført en undersøgelse af alle kommunale bevaringsværdige arkivalier som endnu ikke er afleveret til Ballerup Stadsarkiv. I har Stadsarkivet afsluttet projektet med arkivering af kommunens tidligere ESDH-system, edoc. Ligeledes er arkiveringen af økonomisystemet Prisme påbegyndt. Stadsarkivet har modtaget og registreret store mængder papirarkivalier fra både kommunale og private foreninger. Stadsarkivet har fået registreret alle afleveringer af arkivalier fra skoler og borgmesterkontoret i vores registreringssystem, de vil senere blive søgbare på den nye hjemmeside, som Stadsarkivet også har arbejdet med i. Bogen om Ballerup gamle sogns Historie er stadig undervejs, men nærmer sig sin afslutning. Udover Bente Dahl Hansen er der tilknyttet endnu en frivillig på bogen, der udfører sin del som hjemmearbejde efter Bente Dahl Hansens anvisning. Ballerup Museum Ballerup Museum er en selvejende fond med egen bestyrelse. Ballerup Museum har til huse i Pederstrup. Pederstrupgård, Lindbjerggård, Lynsmedens Hus og Skomagerhuset danner rammerne om museet. Til museet hører også grønne arealer (to historiske haver og en stor græsplæne). Ballerup Kommune ejer og står for vedligeholdelsen af museets bygninger. Museet har tre permanente udstillinger: Ballerups historie, Vejen til Ballerup og interiørudstilling på Lindbjerggård. Til museet hører også en købmandsbutik og en arbejdende smedje. Museet opbygger og viser 2-8 mindre særudstillinger om året. En del af udstillingerne vises udenfor museet fx på Ballerup Bibliotek. Museets aktiviteter bliver programsat i to halvårlige aktivitetskalendere, på museets hjemmeside. bød på mange forskellige formidlingssamarbejder blandt i forbindelse med markeringen af 100-året for kvindernes stemmeret. I skoletjenesteregi er der arbejdet intenst på, at skabe en fælles og selvstændig skoletjeneste i Pederstrup primært for kommunens skoler. Pederstrupudvalgets arbejde med en udviklingsplan for landsbyen Pederstrup har engageret både museet og skoletjenesten i. I blev Ballerup Museums store nye satsning en realitet - den 8. maj åbnede den permanente udstilling Vejen til Ballerup. Samtidig med åbningen af den nye udstilling blev åbningstiden i weekenden udvidet, og fra 1. januar blev det gratis for alle at besøge museet. På baggrund af de mange nye tiltag har besøgstallet været stigende i forhold til året før. Museets svarer løbende på henvendelser fra både private og institutioner omkring lokalhistorie og materiale i forhold til museets samling. Disse henvendelser bliver ikke registreret, men indgår som en naturlig del af den aktivitet og rolle museet spiller i forhold til lokalsamfundet og brugerne af stedet.

7 Der redegøres yderligere for museets aktiviteter i Ballerup Museums årsrapport for. Økonomisk driftsramme og bemærkninger Årets resultat for bevillingsområdet ser således ud: Økonomisk driftsramme (1.000 kr.) Vedtaget Korrigeret (3. BO) Regnskab Overført til 2016 *) Resultat efter overførsler Kulturel virksomhed Bevillingsområdet fordeler sig på følgende aktiviteter: Aktiviteter på bevillingsområdet (1.000 kr.) Vedtaget Korrigeret (3. BO) Regnskab Overført til 2016 *) Resultat efter overførsler Ballerup Musikog Kulturskole Kulturhuse Kulturaktiviteter Lokalhistorie Øvrige I alt *) + = merudgifter eller mindreindtægter = mindreudgifter eller merindtægter

8 Aktiviteter på bevillingsområdet (1.000 kr.) Vedtaget Korrigeret (3. BO) Regnskab Overført til 2016 *) Resultat efter overførsler Ballerup Musikog Kulturskole Kulturhuse Lautrupgård Baltoppen LIVE Vognporten Kulturaktiviteter Tilskud til Musikfestival, TEMA m.m Ungdomsråde t Kulturelle aktiviteter Kunstkontoen Kunstrådet inkl. børnekulturce nter m.m Lokalhistorie Pederstrup Stadsarkivet Øvrige I alt

9 Fordeling af regnskab : 21% 0% 41% Musikskolen Kulturhuse 12% 26% Kulturaktivitete r Lokalhistore

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38 Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen, Skovlunde Kulturhus/Kulturhus Måløv, Ungdomshuset Vognporten

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017:

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 23,9 mio.

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.38

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.38 Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen,

Læs mere

Udvalgets sammenfatning og vurdering

Udvalgets sammenfatning og vurdering REGNSKAB 2014 Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde 40.38. Kulturel virksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr. Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Udvalgets sammenfatning og vurdering

Udvalgets sammenfatning og vurdering REGNSKAB 2013 Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde 40.38. Kulturel virksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016:

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 24,4 mio.

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2018:

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2018: Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 24,6 mio.

Læs mere

Det er Kommunalbestyrelsens mål - gennem en aktiv kulturpolitik - at gøre Ballerup Kommune kendt for:

Det er Kommunalbestyrelsens mål - gennem en aktiv kulturpolitik - at gøre Ballerup Kommune kendt for: MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Kulturbevillingen omfatter: Fællessekretariat på Lautrupgård. Musik

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Kultur- og fritidsudvalget Kultur, Natur og Fritid PHS 11. maj 2016 Projektnavn: Vestjyllands Kunstpavillon Funktion: Politikområde: Fritidslivspolitikken Politisk mål: Vi skal styrke de eksisterende kultur-

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2018 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2018 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2018 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. 40.37 Folkebibliotekerne 40.38 Kulturel virksomhed 40.39 Klubber

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen.

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen. Bevillingsområde 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsrammen på 40,3 mio. kr. udviser et mindre forbrug på 0,7 mio. kr., svarende til et samlet

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 31.8. Dok. nr.: 143026/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 4-2 Bibliotek og Borgerservice 129.724

Læs mere

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder i 2014 Kulturudvalget gennemførte i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - museumsområdet - Levende musik i Viborg

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Orientering om Aalborg Festivals

Orientering om Aalborg Festivals Punkt 9. Orientering om Aalborg Festivals 2015-062178 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget tager orienteringen om rapport om Aalborg Festivals 2015 samt planer for

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. 40.37 Folkebiblioteker 40.38 Kulturel virksomhed

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 04-06-2014 Kunstrådet - 04-06-2014 04.06.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter: Ballerup Idrætsby bestående af Ballerup- og

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.04. Dok. nr.: 77755/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 3-2 Bibliotek og Borgerservice 128.168

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 6. oktober 2009, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1. Åbent møde

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 6. oktober 2009, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1. Åbent møde Refer tirsdag den 6. oktober 2009, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1 Åbent møde Tilstede Tom Nielsen (A) - formand Grethe Larsen (A) - næstformand Brian Lund Madsen (A) Inger Christensen (A) Karsten Kriegel

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

Virksomhedsplan Ballerup Museum

Virksomhedsplan Ballerup Museum Virksomhedsplan Ballerup Museum 2018-22 1 Virksomhedsplan for Ballerup Museum 2018-22 Virksomhedsplanen udstikker den overordnede ramme og er retningsgivende for museets arbejde for en 4-årig periode.

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Som følge af en ændring af Styrelsesvedtægt for Ballerup Kommune gældende

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg

Rammeaftale. mellem. Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg Kultur- og Fritidsafdelingen 13. maj 2013 Forslag Rammeaftale mellem Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg som grundlag for kommunalt tilskud til drift af Jysk Musik & Teaterhus,

Læs mere

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring.

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 12) Meddelelser a) Præsention af Medborgerhuset v/susanne Barfod b) Forslag til ændring af Lov om støtte til Folkeoplysning c) Høringssvar vedrørende

Læs mere

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE Litteratur, teater, dans, billedkunst og musik FFB - FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR 2008 FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR Fagligt Forum for Børnekultur er et fagligt netværk

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Frederikshavn Stadsarkiv

Frederikshavn Stadsarkiv Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2010 Årsberetning, Frederikshavn Stadsarkiv 2010 2010 har været præget af konsolidering og udbredelse af kendskabet til arkivet. Det har været året, hvor kendskabet

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver BEVILLINGSOMRÅDE 40.35 Bevillingsområde 40.35 Folkeoplysende og fritidsaktiviteter mv. Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Ballerup og Måløv Idrætspark, East Kilbride

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. viser følgende for

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35 Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35 Bevillingsområde 40.35 Folkeoplysende og fritidsaktiviteter mv. 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Ballerup og Måløv Idrætspark, East Kilbride

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde:Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde:Sammendrag Udvalg: DRIFT Serviceområde:Sammendrag Funktion Tekst Sammendrag Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget til 2016 - = merudg - = merudg

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Kultur- og fritidsudvalget Kultur, Natur og Fritid PHS 11. maj 2016 Projektnavn: Vestjyllands Kunstpavillon Funktion: 03.35.64 Politikområde: Fritidslivspolitikken Politisk mål: Vi skal styrke de eksisterende

Læs mere

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet.

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet. Udvalget for Kultur og Fritid Politikområde 15. Kultur og Fritid, som omfatter, Lov om støtte til Folkeoplysning Drift og udvikling af kulturelle institutioner Drift og udvikling af grønne områder Samlet

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Små Storbyteatre. Sundheds- og Kulturudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Små Storbyteatre. Sundheds- og Kulturudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 4. Små Storbyteatre 2015-059705 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og kulturudvalget drøfter planerne for små storbyteatre i aftaleperioden 2017-20. Drøftelserne danner baggrund

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Bestyrelsens forslag: Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond

Bestyrelsens forslag: Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond Nærværende samarbejdsaftale er gældende for perioden 1. januar 2010 til og med 31. december 2013. Aftalen kan fortsætte på uændrede eller

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Kulturpolitk for Stevns Kommune

Kulturpolitk for Stevns Kommune Kulturpolitk for Stevns Kommune Indledning Den foreliggende Kulturpolitik for Stevns Kommune er udarbejdet i henhold til beslutning i udvalget for Natur, Fritid og Kultur (NFK). Hvad er formålet med kulturpolitikken?

Læs mere

Udkast Allerød Kommunes kulturpolitik. Forord. Indledning. Kultur- og Idrætsudvalget

Udkast Allerød Kommunes kulturpolitik. Forord. Indledning. Kultur- og Idrætsudvalget Udkast Allerød Kommunes kulturpolitik Forord Kultur- og Idrætsudvalget Indledning Allerød kommunes kulturhistorie går langt tilbage. Allerød er første gang nævnt i kilderne i år 1260 som Alryth. Al er

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL UDKAST Version 20170208 Til parternes endelige godkendelse Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 19-05-2015-19-05-2015 19.05.2015 kl. 17:00 Ballerup Bibliotek, Banegårdspladsen 1, Ballerup Deltagere Tom Schiermer Nielsen (A) - Deltog

Læs mere

6...Sager på lukket møde. 1. Meddelelser 2003007573. Kultur- og Fritidsudvalgets møde 5. oktober 2004 Punkt 2:

6...Sager på lukket møde. 1. Meddelelser 2003007573. Kultur- og Fritidsudvalgets møde 5. oktober 2004 Punkt 2: Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 5. oktober 2004, Kl. 08.00 OBS! Mødet afholdes i Store Peters Hus, Pederstrup. REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Årsregnskab 2003 - gennemgang

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold KF1. Musik & Billedskolen - reduktion af soloelevpladser IKKE MEDTAGET...3 KF2. Færre betjente åbningstimer på bibliotekerne MEDTAGET I BUDGETTET

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Værdier 2 Overordnede Kulturpolitiske formål 3 FORMÅL FOR OMRÅDERNE 5 BIBLIOTEK 5 MUSEUMSOMRÅDET 5 MUSIK 6 TEATER 6 FILM OG BIOGRAF 7 LOKALRADIO

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 26-02-2015 Kunstrådet - 26-02-2015 26.02.2015 kl. 18:15 Skovlunde Kulturhus, Bybjergvej 10 i Skovlunde Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center)

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center) REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.32. Øvrig folkeskolevirksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Da pædagogisk Center servicerer folkeskolerammen (ramme 30.30) og gruppeordningerne

Læs mere

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over:

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over: KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT Principper for valg af små storbyteatre 2021-2024 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt.

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 10) Meddelser a) Stistik over samtlige børn i aldersgruppen 10-17 år i Ballerup Kommune opdelt på skoledistrikter Børnestistik opdelt i skoledistrikter

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12 Bevillingsområde 10.12 Fritidsområder mv. Ansvarligt udvalg Teknik- og Miljøudvalget Sammendrag Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet viser en nettoudgift på 13,0 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om driftstilskud i 2015 fra Ballerup Kunstforening

Punkt 2 Ansøgning om driftstilskud i 2015 fra Ballerup Kunstforening Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 03-02-2015 Kultur- og Fritidsudvalget - 03-02-2015 03.02.2015 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 226,5

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Tillægsbevillinger. Bevilling netto netto netto netto netto kr kr kr kr kr.

Tillægsbevillinger. Bevilling netto netto netto netto netto kr kr kr kr kr. Bilag 1. Regnskabsforklaringer KFF 2018 Kultur- og Fritidsforvaltningen Vedtaget budget 2018 Tillægsbevillinger Korrigeret budget 2018 Regnskab 2018 Afvigelse Bevilling netto netto netto netto netto Service

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Korr. Budget 31.05. 2009* Oprindeligt budget 2009. Regnskab 2008

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Korr. Budget 31.05. 2009* Oprindeligt budget 2009. Regnskab 2008 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget 2009 Korr. Budget 31.05. 2009* Regnskab 2008 Budget 2010 032 Udvikling 17.682 21.691 21.482 21.351 05 Ubestemte

Læs mere

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål at styrke, synliggøre og

Læs mere

Kulturudvalgets område omfatter biblioteker, biograf, Musik- og Billedskole, kulturelle arrangementer samt kunstindkøb.

Kulturudvalgets område omfatter biblioteker, biograf, Musik- og Billedskole, kulturelle arrangementer samt kunstindkøb. KFIU 02.03.2010, punkt 32, bilag 1 KULTURUDVALGET Kulturudvalgets budgetområder: Biblioteker. Kultur. s. xx s. xx Kulturudvalgets område omfatter biblioteker, biograf, Musik- og Billedskole, kulturelle

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120)

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Sundheds- og Omsorgsudvalget, tog den foreliggende evaluering af Sundhedsdagene

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

ANSØGT 2016 Aktive Kvinder Ansøgning om driftstilskud Foreningen tilbyder et varieret program bestående af foredrag, underholdning,

ANSØGT 2016 Aktive Kvinder Ansøgning om driftstilskud Foreningen tilbyder et varieret program bestående af foredrag, underholdning, KULTURELLE TILSKUD Birkerød Kammermusikforening Ansøgning om driftstilskud FORENING ANSØGNING OM KOMMENTAR Aktive Kvinder Ansøgning om driftstilskud Foreningen tilbyder et varieret program bestående af

Læs mere