Udvalgets sammenfatning og vurdering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalgets sammenfatning og vurdering"

Transkript

1 REGNSKAB 2013 Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde Kulturel virksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 23,488 mio. kr. Budgettet var fastlagt til 23,195 mio. kr., og der er i årets løb meddelt tillægsbevillinger for i alt 2,403 mio. kr. Udvalget og rammen er underlagt følgende politikker: Kulturpolitik, Ungdomspolitik, Integrationspolitik og Børnepolitik (alle udvalg). Efter udvalgets opfattelse giver årets resultat anledning til enkelte bemærkninger. Lautrup Lautrup resulterede i et overskud på kr., svarende til 4,11 pct. Ballerup Musikskole Regnskabet resulterede i et overskud på kr., svarende til 1,6 pct. Det egentlige overskud er på kr., svarende til 0,48 %, da de kr. er et nyligt tilført beløb til brug for etablering af belysning i skolegården et projekt som ikke nåede at blive afviklet inden årsskiftet. Der er budgetlagt et tilskud til forskellige orkestre, som er tilknyttet til Musikskolen. De uforbrugte budgetter bliver overført til efterfølgende budgetår, og indgår ikke som en del af Musikskolens samlede overskud. Fra 2013 er der overført uforbrugte tilskud til 2014 i alt kr. Baltoppen LIVE Regnskabet resulterede i et overskud på kr., svarende til 0,6 pct. Derudover er der overført kr. vedr. billetsalg og tilskud fra Statens kunststøtte som vedr. regnskabetsåret Generelt Alle områderne er lønsumsstyret. Udvalget har med de opnåede resultater levet op til de af Kommunalbestyrelsen fastsatte målsætninger, jævnfør nedenfor, hvor resultaterne specificeres og sammenholdes med de i budgettet fastlagte mål.

2 Afgrænsning af bevillingsområdet Kulturbevillingen omfatter: Fællessekretariat samt øvrige bygninger og udenomsarealer på Lautrupgård Musik (musikundervisning) Lokal historie (stadsarkiv/gårdene i Pederstrup) Kulturhuse (Baltoppen/Stenladen) og ramme spillestedet Baghuset. Ungdomshuset Vognporten Kulturtilskud (teater/udsmykning/arrangementer/børnepolitik) Resultater og målopfyldelse Økonomi Årets økonomiske resultat for kulturbevillingen ser således ud (kr.): Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse Væsentlige reguleringer/aktivitetsændringer i 2013: Ingen væsentlige aktivitetsændringer. Tillægsbevillingerne er bl.a. finansieret via besparelser/udvidelser samt omplaceringer på øvrige rammer, overført fra andre udvalg og tildeling af lønpuljer. Ballerup Musikskole I 2012 flyttede musikskolen til Parkskolen som en udløber af et politisk ønske om at styrke musikskoleprofilen. Flytningen betragtes som en kvalificering af musikskolen og dens handlemuligheder. I 2013 blev en altomfattende skemalægning gennemført i musikskolehuset for første gang, hvorved huset blev fyldt med undervisning for elever fra 5. kl. og opefter. Musikskolen tilbyder undervisning til alle kommunens børn og unge mellem 0 og 25 år. For at oppebære statstilskud skal musikskolens tilbud henvende sig til denne aldersgruppe. Elevtallet er i sæson 2013/2014 på cpr-elever, svarende til aktivitetselever. Skolens tilbud omfatter: Forældre/børn rytmik Institutionsundervisning rytmik Kompagnonundervisning i alle folkeskolens børnehaveklasser Rytmik i form af Musik i 1. Musikværksted i form af Musikværksted Div. instrumenter Sang Computermusik og studieteknik Teori og hørelære Direktion Arrangement Dans Sammenspil

3 Ad hoc opgaver bl.a. underholdning, teambuilding, lydstyring, CD-indspilning og computerundervisning. RMI rytmik med instrument Musikskolen afholder mange arrangementer store som små og indgår i kommunens kulturliv som et væsentligt indslag ved kommunale aktiviteter. I 2013 afholdt musikskolen igen den landsdækkende klassiske sangkonkurrence Unge Synger Klassisk med deltagelse af unge sangtalenter fra hele landet. Orkestrenes udvikling sker bl.a. gennem: Koncerter i og uden for kommunen Øveweekender Deltagelse i udveksling med orkestre fra andre lande Der er etableret to øvecontainere, hvor 11 amatørbands øver. Økonomisk forudsættes containerne at hvile i sig selv. Musikskolen finansieres således: Elevbetaling 30,54 pct. Statsrefusion 15,72 pct. Kommunen betaler 53,74 55,98 pct. Lokalhistorie Kommunens historie indsamles, bevares og formidles af Ballerup Stadsarkiv og Ballerup Museum. Stadsarkivet Stadsarkivet indsamler, registrerer og opbevarer samt forsker i og formidler historisk materiale. 85 % er af kommunal oprindelse og 15 % af privat oprindelse. Stadsarkivet er åbent for alle, og de tilgængelige dele af samlingerne kan benyttes på arkivets læsesal i åbningstiden. I 2013 er der blevet arbejdet med arkiveringsforberedelse af edoc, samt arkivering af bevaringsværdige fagsystemer. Dette er sket primært i samarbejde med C-ITD, men også alle andre centre har været involveret. I 2013 er der blevet registreret nye arkivalier. Dette har primært været papirarkivalier fra ombygningen på rådhuset, samt nyindkomne arkivalier. Ligeledes er der blevet registreret skolearkivalier. Disse registreringer skal være tilgængelige på nettet ved skolernes 200 år jubilæum i Det fysiske byggesagsarkiv er blevet hjemtaget fra Dansk Scanning. Det har været fortaget for at sikre dokumentation af ikke scannet materiale, samt sparet Ballerup kommune for en løbende udgift. Bevillingen omfatter udgifter til løn til 1 stadsarkivar, 1 specialist samt specielle indkøb af bøger, mikrofilm, mikrokort m.m. samt IT- og fotoudgifter til lokalhistorien. Herudover har Stadsarkivet to faste frivillige medarbejdere med faste arbejdsdage i arkivet samt seks med hjemmearbejde. Bogen om Ballerups Historie er blevet udskudt og forventes færdig i Stadsarkivet er fortsat involveret i vurderingen af, om centrernes arkivalier skal bevares eller må kasseres. Dette gælder både papirarkivivalier og IT-arkivalier.

4 Ballerup Museum Ballerup Museum er en selvejende fond med egen bestyrelse. Ballerup Museum har til huse i Pederstrup. Pederstrupgård, Lindbjerggård, Lynsmedens Hus og Skomagerhuset danner rammerne om museet. Til museet hører også grønne arealer (to historiske haver og en stor græsplæne). Ballerup Kommune ejer og står for vedligeholdelsen af museets bygninger. Museet har tre permanente udstillinger: Ballerups historie, storfyrstinde Olgaudstillingen og interiørudstilling på Lindbjerggård. Til museet hører også en købmandsbutik og en arbejdende smedje. Museet opbygger og viser 2-8 mindre særudstillinger om året. En del af udstillingerne vises udenfor museet, f.eks. på Ballerup Bibliotek. Museets aktiviteter bliver programsat i to halvårlige aktivitetskalendere, samt på museets hjemmeside. Museet lancerede ny hjemmeside ved udgangen af året. I 2013 viste museet syv mindre særudstillinger, og igangsatte flere nye formidlingstiltag fx QR-koder, der er opsat udendørs i landsbyen. QR-koderne fungerer som en form for udendørs udstilling. I 2013 har museet desuden haft øget fokus på samlingen og bevaringen af denne. Der redegøres yderligere for museets aktiviteter i Ballerup Museums årsrapport for Museet indgår som en del af Pederstrupområdet, der udover museet tæller udlejningslokaler og foreningslokaler på Ryttergården og indtil 2012 traktørvirksomhed med økologisk cafe i Store Peters Hus. Til Pederstrupområdet hører desuden grønne områder med grill- og bålplads. Kulturhuse Baltoppen LIVE Baltoppen Live har i 2013 haft 135 arrangementsdage mod 130 arrangementsdage i Aktiviteterne fordeler sig således: 50 arrangementer svarende til 37 pct. = Baltoppen LIVEs egne arrangementer 25 arrangementer svarende til 19 pct. = Tema børneteater 15 arrangementer svarende til 11 pct. = Tema voksenteater 37 arrangementer svarende til 28 pct. = Udlejning til institutioner, foreninger m.v. 8 arrangementer svarende til 5 pct. = Udlejning til erhverv I 2012 endte regnskabet med ca. ½ mill. kr. i overskud., grundet i den nye chefs forsigtighed ift. at hyre relative dyre produktioner til Baltoppen LIVEs kunstneriske program resulterede i et lille overskud, hvilket signalerer en større fortrolighed med publikums præferencer. Det kan dog være svært at ramme et rundt 0, da arrangementerne aftales og kontraktes i ca. ¾ til 1½ år før arrangementsdatoen og man kan ikke være helt sikker på at publikum køber tilstrækkeligt antal billetter. Baltoppen LIVE manøvrerer således i rørte vande når det handler om at balancere budgettet, men vi gør alt hvad vi kan for at leve op til forventningerne. Baltoppen LIVE har, i overensstemmelse med den valgte profil, i 2013 præsenteret turnerende professionelle kunstnere, kompagnier og bands, der optræder med traditionelt og ny teater, ny cirkus, fysisk teater, moderne dans, stand-up og musik. Baltoppen LIVE har præsenteret såvel lokale, nationale som internationale forestillinger, shows og koncerter.

5 Den lokale teaterforening TEMA har vist 50 voksen- og børneforestillinger på Baltoppen LIVEs scene. I 2013 har den nye chef, sammen med et engageret personale, i overensstemmelse med den nye profilstrategi, styrket den lokale forankring igennem en åben og involverende idéudvikling, en alsidig, gennemskuelig programlægning af høj kvalitet samt en systematisk målrettet og innovativ markedsføring. Dette resulterede bl.a. i en ny visuel profil, konsolidering af nye samarbejdsformer med bl.a. inddragelse af frivillige unge promotere, lokale musikere og korsangere på scenen sammen med professionelle turnerende bands, indførelse af en stor årlig international gæstespilssatsning med performancesuccesen LEO, et relativt stort antal loyalitetsskabende workshopaktiviteter med moderne dans overfor nye publikumsgrupperinger samt et betydeligt større medskabende engagement fra borgerne i Ballerup og omegn. Samtidig stimulerer Baltoppen LIVE det lokale kulturliv, også i samarbejde med kommunens øvrige enheder., bl.a. igennem Metropolprojektet Sæt Kulturen I Spil. Baltoppen indeholder desuden en biograf med 2 sale der tilbyder daglige filmforestillinger. Biografen er bortforpagtet. Stenladen Musik-/teatersalen på Lautrupgård. Stenladen stilles gratis til rådighed for Musikskolen, Ungdomsskolen, Ungdomsrådet og de kommunale fritids- og ungdomsklubber til arrangementer. Vognporten Vognporten er et ungdomshus, hvor alle unge i alderen år fra Ballerup Kommune kan komme. Den daglige ledelse består af en styregruppe på 10 personer og en medarbejder. Ungdomsrådet har det overordnede ansvar. Der har i 2013 været afholdt en række koncerter, rollespilsarrangementer, LAN partys (netværksarrangementer). Desuden har vi igen lavet Rytmescenen under Ballerup Musikfest. Kulturtilskud Faste kulturtilskud er ydet til Tema og Musisk Samråd. Herudover er der afsat en pulje til individuelle kulturtilskud. Tilskuddene ydes dels som årlige driftstilskud til fire foreninger mv. og som tilskud og underskudsgarantier til kulturelle arrangementer Derudover ydes der et årligt tilskud til Kig og Lyt. I alt er der udbetalt kr. Ungdomsrådet Ungdomsrådet har 17 medlemmer, og på grund af stor interesse for at være med, 15 suppleanter. Ordinære møder afholdes en gang om måneden. I 2013 har der været afholdt koncerter, debataftner, og deltagelse i forskelligt udvalgsarbejde. Ungdomsrådet har deltaget i projektet med at få flere unge til at stemme til kommunalvalget. Bl.a. med en valgaften for de unge i Baltoppen og valgarrangementer på Borupgård gymnasium

6 I 2013 var Ungdomsrådet ligeledes medarrangør af Distortion Pop Uparrangementet i maj måned med ca deltagere på Kirketorvet, som blev realiseret vi KulturMetropolØresund-samarbejdet. Ungdomsrådet er desuden med i projektpioneruddannelsen under Projektspace, KulturMetropolØresund. Hvor ungdomsrådet har 2 elever med, og Ungdomsrådets sekretær er Lokal Uddanelseskoordinator. Ungdomsrådet har haft udvekslingsbesøg med Ungdomsråd fra Island. I 2014 besøger Ungdomsrådet på Island. Kunstrådet Kunstrådet har til opgave at koordinere og igangsætte kommunens kunstneriske opgaver. Kunstrådet er et 17, stk. 4 udvalg. Under Kunstrådet er der afsat en en børnekunstpulje på kr. Aktiviteterne under Kunstrådet: I 2013 er der ydet støtte til følgende projekter: Skulptur af Jette Elgaard til Skovlunde Kulturhus Projekt GADEN, Kontoret for kunst i byen Kunstplan Harrestrup Ådal Fortsættelse af billedskole Udgivelse af bog om Camilla Nørgaards udsmykning til Globen i Hede- Magleparken Følgende projekter har været behandlet i Kunstrådet men finansieret af anden vej: Anja Frankes kunstprojekt til Skovlunde Bypark Hartmut Stockters skulptur til Harrestrup Ådal Borgerinddragende kunstprojekt i Haraldsminde v/ Søren Taaning og René Schmidt.. Udpegning af Årets Kunstner / Benny Drösler Der er yderligere overført midler til Billedskolens drift i 1 halvår, 2014 samt til igangsættelse af et samarbejdsprojekt med Billedhuggerskolen på Kunstakademiet i Kbh. omkring Buepladsen i Egebjerg Herudover er der, udbetalt honorar til kunstneriske konsulenter og udbetalt diæter til medlemmerne at Kunstrådet. Kunst Der er givet tilskud til: Kunstforeningen 2750 Årets kunstner

7 Status og udvikling Økonomi Med regnskabsresultatet for 2012 kan udviklingen de sidste tre år illustreres således: Drift inkl. refusion (1.000 kr.) Bruttoudgifter Indtægter Nettoudgifter Heraf løn Nettoudgiften kan opdeles på følgende aktiviteter: Drift inkl. refusion (1.000 kr.) Lautrupområdet Musikundervisning Lokalhistorie Kulturhuse: * Baltoppen * Stenladen og Vognporten Kulturtilskud/Det lokale musikliv Kulturpolitikken Børnepolitikken Opsamlet over-/underskud I alt

Udvalgets sammenfatning og vurdering

Udvalgets sammenfatning og vurdering REGNSKAB 2014 Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde 40.38. Kulturel virksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38 Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen, Skovlunde Kulturhus/Kulturhus Måløv, Ungdomshuset Vognporten

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017:

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 23,9 mio.

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.38

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.38 Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen,

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr. Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Det er Kommunalbestyrelsens mål - gennem en aktiv kulturpolitik - at gøre Ballerup Kommune kendt for:

Det er Kommunalbestyrelsens mål - gennem en aktiv kulturpolitik - at gøre Ballerup Kommune kendt for: MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Kulturbevillingen omfatter: Fællessekretariat på Lautrupgård. Musik

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 25,0 mio. kr.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 25,0 mio. kr. Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 25,0 mio. kr. Budgettet var

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2018:

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2018: Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 24,6 mio.

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016:

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 24,4 mio.

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 6. oktober 2009, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1. Åbent møde

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 6. oktober 2009, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1. Åbent møde Refer tirsdag den 6. oktober 2009, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1 Åbent møde Tilstede Tom Nielsen (A) - formand Grethe Larsen (A) - næstformand Brian Lund Madsen (A) Inger Christensen (A) Karsten Kriegel

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2018 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2018 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2018 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. 40.37 Folkebibliotekerne 40.38 Kulturel virksomhed 40.39 Klubber

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-11-2013-21-11-2013 21.11.2013 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Helle Hardø Tiedemann

Læs mere

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring.

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 12) Meddelelser a) Præsention af Medborgerhuset v/susanne Barfod b) Forslag til ændring af Lov om støtte til Folkeoplysning c) Høringssvar vedrørende

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

hvortil litteraturforeninger ikke kan modtage tilskud til efter denne ordning. til porto og annoncering til foredrag d.

hvortil litteraturforeninger ikke kan modtage tilskud til efter denne ordning. til porto og annoncering til foredrag d. Oversigt over ansøgninger til pulje til kulturelle formål og udviklingspulje 2009 Ansøgere Ønske Indstilling Forslag til afgørelse Januar-ansøgningsrunden Multihuset Højgaard søger i august underskudsgarant

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Kultur- og fritidsudvalget Kultur, Natur og Fritid PHS 11. maj 2016 Projektnavn: Vestjyllands Kunstpavillon Funktion: Politikområde: Fritidslivspolitikken Politisk mål: Vi skal styrke de eksisterende kultur-

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Orientering om Aalborg Festivals

Orientering om Aalborg Festivals Punkt 9. Orientering om Aalborg Festivals 2015-062178 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget tager orienteringen om rapport om Aalborg Festivals 2015 samt planer for

Læs mere

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune Retningslinier Kunstudvalget Struer Kommune Godkendt af Kultur- og fritidsudvalget 13. august 2018 Retningslinjer for Struer Kommunes Kunstudvalg Kunstudvalget har til formål at medvirke til kunstnerisk

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center)

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center) REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.32. Øvrig folkeskolevirksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Da pædagogisk Center servicerer folkeskolerammen (ramme 30.30) og gruppeordningerne

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 31.8. Dok. nr.: 143026/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 4-2 Bibliotek og Borgerservice 129.724

Læs mere

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er dynamisk

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget

Udvalg Økonomiudvalget REGNSKAB 2008 Udvalg Økonomiudvalget Bevillingsområde 60.60. Jordforsyning og faste ejendomme Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

Kultur- og fritidsudvalget

Kultur- og fritidsudvalget 127 Kultur- og fritidsudvalget Bevillingsområde Kultur og fritid Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 128 129 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet

Læs mere

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune. Godkendt af Struer Byråd den 25. januar 2011.

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune. Godkendt af Struer Byråd den 25. januar 2011. Retningslinier Kunstudvalget Struer Kommune Godkendt af Struer Byråd den 25. januar 2011. Retningslinier for Struer Kommunes Kunstudvalg Kunstudvalget har til formål at medvirke til kunstrenisk udsmykning

Læs mere

Bestyrelsens forslag: Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond

Bestyrelsens forslag: Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond Nærværende samarbejdsaftale er gældende for perioden 1. januar 2010 til og med 31. december 2013. Aftalen kan fortsætte på uændrede eller

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 26-02-2015 Kunstrådet - 26-02-2015 26.02.2015 kl. 18:15 Skovlunde Kulturhus, Bybjergvej 10 i Skovlunde Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

2. Udbetaling af driftstilskud, differencen i budget og udbetalt beløb vedrører Kommunens momsrefusion fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

2. Udbetaling af driftstilskud, differencen i budget og udbetalt beløb vedrører Kommunens momsrefusion fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Bevillingsstatus Kulturpolitik 31. december 2014 Biblioteket Budget budget Forbrug Forbrugs forbrugs Biblioteket 39.603 38.917 39.112 101% 101% 1-2.018-2.138-2.684 126% 126% I alt - udgifter 39.603 38.917

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 13-10-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 13. oktober 2010 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt.

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 10) Meddelser a) Stistik over samtlige børn i aldersgruppen 10-17 år i Ballerup Kommune opdelt på skoledistrikter Børnestistik opdelt i skoledistrikter

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Oversigt over ansøgninger til pulje til kulturelle formål januar 2011 Ansøgninger Ønske Indstilling Forslag til afgørelse

Oversigt over ansøgninger til pulje til kulturelle formål januar 2011 Ansøgninger Ønske Indstilling Forslag til afgørelse Oversigt over ansøgninger til pulje til kulturelle formål januar 2011 Ansøgninger Ønske Indstilling Forslag til afgørelse Kultur- & Fritidsudvalget har i løbet af 2010 truffet beslutning om en række tilskud

Læs mere

Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Forord Kulturlivet

Læs mere

Vision og indsatsområder 2011/2012

Vision og indsatsområder 2011/2012 Vision og indsatsområder 2011/2012 Baggrund Med udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision og værdigrundlag har Den Kreative Skoles bestyrelse udarbejdet sin vision for skolen og peger på en række indsatsområder,

Læs mere

Overførsler fra 2014 til 2015

Overførsler fra 2014 til 2015 1 Overførsler fra 2014 til 2015 Kultur og fritid Side Aftaleområde Overført 2013-2014 Korr budget 2014 Forbrug 2014 Overførsel til 2015 Overførsel i pct. Aftaleenheder Bibliotek 1.186,4 41.233,1 39.750,3

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

Samrådets repræsentant i Folkeoplysningsudvalget

Samrådets repræsentant i Folkeoplysningsudvalget Kulturelt Samråd i Høje-Taastrup Kommune Referat fra mødet den 27.01.2015 i Kulturcentret Ruth Trier Jette Thomsen Jørgen Kristensen Benny Pedersen Anette Dahl Nielsen Otto Vinter Tine Brings Brock Jørn

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 19-05-2015-19-05-2015 19.05.2015 kl. 17:00 Ballerup Bibliotek, Banegårdspladsen 1, Ballerup Deltagere Tom Schiermer Nielsen (A) - Deltog

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.04. Dok. nr.: 77755/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 3-2 Bibliotek og Borgerservice 128.168

Læs mere

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm.

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm. Stabil fremgang i medlemstallet Støtteforeningen Hirtshals Fyr bag en lang række aktiviteter i 2013 398 medlemmer i Støtteforeningen Hirtshals Fyr ved årsskiftet, og det skulle være mærkeligt, hvis ikke

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg

Rammeaftale. mellem. Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg Kultur- og Fritidsafdelingen 13. maj 2013 Forslag Rammeaftale mellem Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg som grundlag for kommunalt tilskud til drift af Jysk Musik & Teaterhus,

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Kultur- og Fritidsudvalget 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. 40.37 Folkebiblioteker 40.38 Kulturel virksomhed

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Værdier 2 Overordnede Kulturpolitiske formål 3 FORMÅL FOR OMRÅDERNE 5 BIBLIOTEK 5 MUSEUMSOMRÅDET 5 MUSIK 6 TEATER 6 FILM OG BIOGRAF 7 LOKALRADIO

Læs mere

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder i 2014 Kulturudvalget gennemførte i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - museumsområdet - Levende musik i Viborg

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Økonomiafdelingen, d. 13. april 2015 Dok. 218875-14 Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Generelle bemærkninger regnskab 2014 1 "-" = overskud "+" = underskud i 1.000 kr. Drift Korrigeret Center Forbrug

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om driftstilskud i 2015 fra Ballerup Kunstforening

Punkt 2 Ansøgning om driftstilskud i 2015 fra Ballerup Kunstforening Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 03-02-2015 Kultur- og Fritidsudvalget - 03-02-2015 03.02.2015 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet.

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet. Udvalget for Kultur og Fritid Politikområde 15. Kultur og Fritid, som omfatter, Lov om støtte til Folkeoplysning Drift og udvikling af kulturelle institutioner Drift og udvikling af grønne områder Samlet

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Puljen for andre kulturelle arrangementer

ANSØGNINGSSKEMA Puljen for andre kulturelle arrangementer ANSØGNINGSSKEMA Puljen for andre kulturelle arrangementer Foreningens/institutionens navn HATS - Helle Amatør Teater Samvirke Foreningens CVR 10517842 Projektets navn Novemberspil - Musicalen Hairspray

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 30,870 mio. kr.

Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 30,870 mio. kr. REGNSKAB 2004 Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde 4.35. Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer:

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer: 1 Fondens navn er Ballerup Museums Fond. Fonden er stiftet af Ballerup Kommune og Ballerup Historiske Forening. 2 Fondens hjemsted er Ballerup Kommune. 3 Fondens hovedformål er gennem indsamling, registrering,

Læs mere

Kulturudvalgets område omfatter biblioteker, biograf, Musik- og Billedskole, kulturelle arrangementer samt kunstindkøb.

Kulturudvalgets område omfatter biblioteker, biograf, Musik- og Billedskole, kulturelle arrangementer samt kunstindkøb. KFIU 02.03.2010, punkt 32, bilag 1 KULTURUDVALGET Kulturudvalgets budgetområder: Biblioteker. Kultur. s. xx s. xx Kulturudvalgets område omfatter biblioteker, biograf, Musik- og Billedskole, kulturelle

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

6...Sager på lukket møde. 1. Meddelelser 2003007573. Kultur- og Fritidsudvalgets møde 5. oktober 2004 Punkt 2:

6...Sager på lukket møde. 1. Meddelelser 2003007573. Kultur- og Fritidsudvalgets møde 5. oktober 2004 Punkt 2: Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 5. oktober 2004, Kl. 08.00 OBS! Mødet afholdes i Store Peters Hus, Pederstrup. REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Årsregnskab 2003 - gennemgang

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Korr. Budget 31.05. 2009* Oprindeligt budget 2009. Regnskab 2008

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Korr. Budget 31.05. 2009* Oprindeligt budget 2009. Regnskab 2008 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget 2009 Korr. Budget 31.05. 2009* Regnskab 2008 Budget 2010 032 Udvikling 17.682 21.691 21.482 21.351 05 Ubestemte

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 8. Kultur- og Fritidsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 8. Kultur- og Fritidsudvalget 8. Kultur- og Fritidsudvalget 79 80 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2013 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2013 Kultur U 7.980.660 I -142.866 Idræt U 9.438.124 I - 3.338.577 Folkeoplysning

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

MED SKOLEN I BIOGRAFEN

MED SKOLEN I BIOGRAFEN MED SKOLEN I BIOGRAFEN - hold fast i "Skolen i Biografen" - Med Skolen i Biografen ordningen skal bevares " Odder Kommune 1 Kulturpakker i skolen En kulturpakke til hver skole indeholdende: 3 forestillinger

Læs mere

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen.

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen. Bevillingsområde 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsrammen på 40,3 mio. kr. udviser et mindre forbrug på 0,7 mio. kr., svarende til et samlet

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 04-06-2014 Kunstrådet - 04-06-2014 04.06.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER

KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER Retningslinjer - Kulturfonden - 2017 Kulturfondens formål... 3 Hvad støtter Kulturfonden?... 3 Hvad bliver der lagt vægt på?... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvornår

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9)

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9) Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9) Meddelelser a) Kulturstregier, - en del af Københavns Amts kulturpolitik er en pjece, der omhandler stregien for de tværgående

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Årsberetninger samt overførselsopgørelser regnskab 2013 20520-14

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Årsberetninger samt overførselsopgørelser regnskab 2013 20520-14 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Årsberetninger samt overførselsopgørelser regnskab 2013 20520-14 1 Kultur- og Fritidsudvalgets driftsregnskab 2013 - = overskud, "+" = underskud Beløb i

Læs mere

Kulturelle foreninger og interessenter. Kultur & Fritid 2018

Kulturelle foreninger og interessenter. Kultur & Fritid 2018 Kulturelle foreninger og interessenter Kultur & Fritid 2018 Interesseorganisationer KUF Kulturrådet i Frederikssund Forening, der repræsenterer de kulturelle foreninger og grupper i Frederikssund FNI Jægerspris

Læs mere

Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid

Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid Vi skaber skolen skolen skaber os! Motto for Skolen 200 år Landsdækkende projekt alle kommuner inviteres til at deltage i fejringen: I 2014

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 09-04-2014 Kunstrådet - 09-04-2014 09.04.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

Vedtægter for TOBAKKEN (januar 2014) Rød tekst = ny tekst. Vedtægter for TOBAKKEN(godkendt i SLU ) Grøn tekst = tekst udgår 1 Navn og hjemsted

Vedtægter for TOBAKKEN (januar 2014) Rød tekst = ny tekst. Vedtægter for TOBAKKEN(godkendt i SLU ) Grøn tekst = tekst udgår 1 Navn og hjemsted Vedtægter for TOBAKKEN(godkendt i SLU 13.12.06) Grøn tekst = tekst udgår 1 Navn og hjemsted Vedtægter for TOBAKKEN (januar 2014) Rød tekst = ny tekst 1 Navn og hjemsted TOBAKKEN er en selvejende institution.

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 28. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Tommy Noer, Mussa Utto, Hans Erik Møller

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og provins.

Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og provins. Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del Bilag 162 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Fonden Copenhagen JazzHouse. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Samarbejdsaftale 2012-2014. mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale 2012-2014. mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale 2012-2014 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation 6. Hjemsted,

Læs mere

Kulturelt Samråd. Dato 11. marts Tid 17:00. Det Musiske Hus, lille sal NB. Steen Jensen, Hanne Boesen. Stedfortræder

Kulturelt Samråd. Dato 11. marts Tid 17:00. Det Musiske Hus, lille sal NB. Steen Jensen, Hanne Boesen. Stedfortræder Dagsorden Kulturelt Samråd Kulturelt Samråd Dato 11. marts 2009 Tid 17:00 Sted Det Musiske Hus, lille sal NB. Fraværende Steen Jensen, Hanne Boesen Stedfortræder Medlemmer Henrik Melchiorsen- Formand Poul

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 CFKFOB-overblik 1 Drift Tabel 1:, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål at styrke, synliggøre og

Læs mere

Der er ikke et lovmæssigt grundlag, der forpligter Roskilde Kommune til at yde tilskud til kulturelle foreninger. Kriterier:

Der er ikke et lovmæssigt grundlag, der forpligter Roskilde Kommune til at yde tilskud til kulturelle foreninger. Kriterier: Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Driftsaftale 2016-2017 Roskilde Teater 1. oktober 2015 Mellem Roskilde

Læs mere

1. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Huslejen er bogført for hele 2014.

1. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Huslejen er bogført for hele 2014. Bevillingsstatus Kulturpolitik 31. august 2014 Biblioteket budget Forbrug Forbrugs forbrugs Biblioteket 39.065 26.520 68% 68% 1-2.138-1.347 63% 63% I alt - udgifter 39.065 26.520 68% 68% I alt - indtægter

Læs mere

Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Per Jakobsen Mødet hævet kl.: 15.45 Indkaldte: kl. 13.05 Britta Rasmussen, Økonomi og Løn, pkt. 99

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere