Lokalplan for boliger ved Himmelevvej/Svanevej

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalplan for boliger ved Himmelevvej/Svanevej"

Transkript

1 Lokalplan for boliger ved Himmelevvej/Svanevej Lokalplan 614

2 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalområdet 6 Nærområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 9 Kommuneplan 9 Vej- og stiplanlægning 10 Skoledistrikt 10 Miljømæssige forhold 10 Forurening 12 Varme-, vand og el 12 Spildevand 13 Dispensation fra lokalplanen 14 1 Formål 15 2 Område og zonestatus 15 3 Anvendelse 15 4 Udstykning 15 5 Vej-, sti- og parkeringsforhold 16 6 Bebyggelsens omfang og placering 16 7 Bebyggelsens ydre fremtræden 18 8 Ubebyggede arealer og terræn 19 9 Grundejerforening Forudsætninger for ibrugtagning af bebyggelse Aflysninger Lokalplans retsvirkninger Vedtagelsespåtegning 23 Kortbilag 1, Eksisterende forhold 25 Kortbilag 2, Matrikelkort 27 Kortbilag 3, Fremtidige forhold 29

3 3 Plan- og Teknikudvalget Byrådet Offentlig høring Borgermøde Plan- og Teknikudvalget Byrådet 5. februar februar februar april marts oktober oktober 2015

4 Forord Hvad er en lokalplan? I en lokalplan kan Byrådet fastsætte bindende bestemmelser for et områdes fremtidige anvendelse. En lokalplan skal dels indeholde en redegørelse for planens intentioner og forhold til anden planlægning, dels en række bestemmelser, som angiver de præcise retningslinjer for området. Ifølge Planloven skal der udarbejdes en lokalplan, inden et større byggeri, anlægs- eller nedrivningsarbejde sættes i gang. Hensigten er, at Byrådet hermed har mulighed for at skabe en ønsket udvikling af de fysiske omgivelser og høre borgernes mening. Hvem udarbejder lokalplaner? Lokalplanerne i Roskilde Kommune udarbejdes i Plan og Udvikling. Du kan kontakte Plan og Udvikling på Rådhuset, Rådhusbuen 1 i Roskilde, på tlf eller via til planogudvikling@roskilde.dk Lokalplanforslag Lokalplanen udarbejdes først som forslag, der behandles af Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget og vedtages af Byrådet. Herefter fremlægges forslaget til offentlig høring. Når lokalplanforslaget er vedtaget, gælder midlertidige retsvirkninger for det område, som er omfattet af forslaget. Offentlig høring af et lokalplanforslag annonceres i den lokale presse og på kommunens hjemmeside. Det vil være muligt af finde lokalplanforslaget digitalt på hjemmesiden, men du kan også få en trykt udgave i Teknik og Miljø, på biblioteket og borgerservicecentrene i Jyllinge, Roskilde og Viby.

5 5 Den offentlige høring varer mindst 8 uger. I løbet af denne periode kan alle komme med indsigelser, bemærkninger eller ideer til ændringer af lokalplanforslaget. De skal sendes skriftligt til Plan og Udvikling, Postboks 100, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde eller med til lokalplan@ roskilde.dk. I forbindelse med vedtagelsen af det enkelte lokalplanforslag beslutter Byrådet, om der skal holdes borgermøde eller anden inddragelse af interessenter. Endelig lokalplan Når den offentlige høring er ovre, kan Byrådet efter Teknikog Miljøudvalget og Økonomiudvalgets behandling vedtage lokalplanforslaget endeligt, eventuelt med ændringer på baggrund af de indsigelser, bemærkninger og ideer, som er kommet i løbet af offentlighedsperioden. Når Byrådet har vedtaget lokalplanen endeligt efter den offentlige høring, er planen retligt bindende for det pågældende lokalplanområde. Klagemulighed Byrådets vedtagelse af lokalplanen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet for så vidt angår spørgsmål om planens lovlighed, herunder dens lovlige tilvejebringelse. Der kan ikke klages over planens indhold. Klage skal sendes til Roskilde Kommune senest 4 uger fra offentliggørelsen af den endelige lokalplan. Roskilde Kommune videresender klagen til Natur- og Miljøklagenævnet. Spørgsmål om planens lovlighed kan indbringes for domstolene inden for 6 måneder fra offentliggørelsen af den endelige lokalplan.

6 Redegørelse Lokalplanområdet Baggrund Denne lokalplan er udarbejdet for at imødekomme ønsket fra en privat investor om at opføre op til 9 boliger. Arealet har tidligere været anvendt til let erhverv og som lageropbevaring. Bydelen Lokalplanområdet ligger i bydelen Klostermarken, mellem Roskilde Centrum og bydelen Himmelev. Bydelen er stort set udbygget med parcelhuse og tæt-lav boligbebyggelser, men der findes indimellem grunde med mindre industrivirksomheder eller med institutioner, der på sigt kan omdannes til boligområder. Områdets boliger består af blandede parceller og byhuse i 1 og 1 ½ plan. Det er en varieret bygningsmasse hvad angår hustyper, arkitektur og husenes oprindelse.

7 Billedet viser et kik ned af Svanevej mod øst. 7 Nærområdet Lokalplanområdet ligger som en hjørnegrund ved Himmelevvej og Svanevej, og afgrænses mod syd og øst af eksisterende boligbebyggelse. Den eksisterende bygningsmasse er ældre lager- og industribygninger. Hjørnebygningen i to plan er opført i 1930érne og fremstår med murede hvidmalede facader og sort paptag. Del af ejendommen udlejes i dag til boliger. Bagbygningen (langs Svanevej) er en traditionel lagerhal, af nyere dato og fungerer i dag som depot og lager for Vikingeskibsmuseet. Terrænet falder hen over lokalplanområdet ca. 2 m fra øst mod vest. Der er ved opførelsen af eksisterende bygningsmasse fjernet terræn på lokalplanområdet, så størstedelen af terrænforskellen findes tæt på skel mod syd/øst. I det sydøstlige hjørne af grunden står flere store træer, direkte i skel mod øst og syd. Ved at etablere et markant beplantningsbælte på 3,5 m mod syd og østligt skel sikrer vi, at rodnettet til disse træer kan bevares. Ud over træerne i skel mod syd/øst findes der ikke træer på grunden. Der kan derfor plantes nye enkeltstående træer i det store fællesareal. Det kan være nyttetræer der med tiden vil give frugt og nødder f.eks. morbær, valnød, Belle de Boskoop eller spisekastanje. Formål og indhold Lokalplanen har til formål. at give mulighed for af opføre boliger som rækkehuse med tilhørende fællesarealer. De nye boliger vil blive et supplement til det nuværende boligudbud i lokalområdet og vil give en bymæssig variation.

8 Billedet viser den eksisterende bebyggelse, set fra hjørnet af Himmelevvej og Svanevej Redegørelse Der fastlægges et byggefelt, der sikrer at bebyggelsen placeres tilbagetrukket fra skel så det ikke medfører væsentlige indbliksgener i forhold til den omkringliggende bebyggelse. Bebyggelsens adgangsvej placeres mod nord langs Svanevej. Selve parkeringen etableres mellem vej og ny bebyggelse. Skure og forhaver placeres i forbindelse med parkeringen og har til hensigt at skabe en attraktiv ankomstside til bebyggelsen, hvor udadvendte aktiviteter er samlet. Bebyggelsen skal placeres så de enkelte boliger orienterer sig mod nord og syd. Bebyggelsen må gerne forskydes således at der på boligens syd fremkommer kroge der kan give læ og mindske indblik. Primære opholdsarealer placeres mod syd og vest og sikre derved sol på de private uderum. Det nuværende terræn bevares med tilladelse til mindre justeringer, således at den nye bebyggelse putter sig lidt ind i terrænet. Lokalplanområdets karakter som et grønt og åbent område ønskes bevaret. Der etableres i forbindelse hermed et beplantningsbælte mod naboerne i østligt og sydligt skel, ligesom der ved forhaver/p-område bliver etableret træer og buske. Forhold til anden planlægning Statslig planlægning Lokalplanområdet er i Vandplan udpeget som et område med særlige drikkevandsinteresser (OSD), hvor grundvandet i særlig grad skal beskyttes, og har i øvrigt status som et foreløbigt nitratfølsomt område (NFI).

9 Billedet viser den eksisterende lagerbebyggelse set fra Svanevej. Lagerbygningen er depot for Roskilde Vikingeskibsmuseum. 9 På grund af de store grundvandsinteresser i området, skal lokalplanen sikre, at udbygning af området ikke mindsker grundvandsdannelsen og øger risikoen for forurening af grundvandet. For at sikre, at den væsentligste del af nedbøren også fremadrettet vil bidrage til grundvandsdannelsen, fastlægges der i lokalplanen bestemmelser som skal sikre, at den del af nedbøren som ikke påvirkes af trafik, i videst muligt omfang skal nedsives. Dette gøres ved at minimere befæstelsesgraden ved bl.a. at stille krav til at regnvand fra ejendommenes tage, terrasser og andre befæstede arealer skal nedsives. Lokalplanens bestemmelser for områdets anvendelse er ikke i strid med grundvandsbeskyttelsen i området. Lokalplanområdet er beliggende mindre end 3 km fra Roskilde Fjord og er derfor omfattet af bestemmelserne i Planlovens kapitel 2a om planlægning i kystområdet. Topografien og byområdet imellem fjorden og lokalplanområdet bevirker, at byggeri med de højder, der er fastsat i lokalplanen, ikke vil medføre en visuel påvirkning af kystlandskabet. Kommuneplan I Roskilde kommuneplan 2013 er lokalplanområdet beliggende indenfor rammeområde 2.B.6. Lokalplanområdet er omfattet af kommuneplanens rammebestemmelser 2.B.6 der fastlægger at området udlægges til boligformål, åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse med mulighed for indpasning af offentlige formål (fx institutioner, friareal, o.l.) samt evt. liberale erhverv.

10 Forslag til hvordan bebyggelsen kunne se ud. Set fra Svanevej/ ankomstsiden Redegørelse Bebyggelsesprocenten for områder til åben-lavbebyggelse må ikke overstige 30, og for tæt-lavbebyggelse 40. For bebyggelsen med de 27 andelsboliger på Bekkasinvej gælder, at bebyggelsesprocenten for den enkelte ejendom ikke må overstige 35. Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanens retningslinjer og rammebestemmelser for området. Planlægning i forhold til nabokommuner Det er Roskilde Kommunes vurdering, at det planlagte byggeri som er omfattet af denne lokalplan ikke vil have en påvirkning på nabokommunerne Vej- og stiplanlægning Der vil være adgang til boligerne fra Svanevej, som i den overordnede vejplan har status som sekundær trafikvej. Det forventes at der etableres 1-3 overkørsler minimum 20 meter fra krydset Himmelevvej/Svanevej og minimum 10 meter fra naboen. (se kortbilag 3) Skoledistrikt Lokalplanområdet ligger indenfor Klostermarkens skoledistrikt, som på tidspunktet for lokalplanens udarbejdelse har kapacitet til den boligudbygning, som lokalplanen giver mulighed for. Støj Der er ingen væsentlige støjgener i nærområdet, og det vurderes ikke nødvendigt med støjforanstaltninger som støjværn el. lign. i forbindelse med byggeriet. Miljømæssige forhold Miljøscreening I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og program-

11 Forslag til hvordan bebyggelsen kunne se ud. Set fra sydsiden 11 mer, som trådte i kraft den 21. juli 2004, skal kommunen gennemføre en miljøvurdering, hvis en given plan må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Som hovedregel er planer, der fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, omfattet af lov om miljøvurdering, og disse planer skal derfor»screenes«, dvs. at der skal gennemføres en kort, indledende vurdering af, om der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering. Roskilde kommune har foretaget en 360 screening af lokalplanforslaget, som redegør for de overordnede miljøkonsekvenser ved udbygningen. Forslag til lokalplan 614 vurderes på baggrund af denne screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet, og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da området udbygges med tæt/lav boligbyggeri i et område, hvor der i forvejen er boliger. Det er ligeledes forvaltningens vurdering, at den foreslåede disponering af området både i tæthed og skala er i god tråd med de omkring liggende boligområder. Det er også forvaltningen vurdering, at udbygning overordnet set, vil medføre et mere varieret udbud af boligtyper i Himmelev. Screeningen kan rekvireres ved henvendelse til planogudvikling@roskilde.dk Bæredygtighed Der er også udarbejdet en bæredygtighedsprofil af projektet, der viser i hvilken grad projektet understøtter kommunens mål på området. Profilen består af 12 emner der er inddelt i Kultur/Sundhed (emne 1-4), Miljø/Klima (emne 5-10) og Erhverv/økonomi (emne 11-12). Det er ikke alle

12 Hvordan vurderer vi? For hvert af de 12 emner foretager Roskilde Kommune en kvalitativ vurdering, af i hvor høj grad først et projekt- og siden et lokalplanforslag understøtter de konkrete mål. Der ud fra tildeles hvert emne en samlet score ud fra nedenstående skala: Emne nr. planen understøtter optimalt de angivne mål planen understøtter de mål der er angivet planen understøtter kun i mindre grad målene planen påvirker ikke målene væsentligt planen har væsentlig negativ påvirkning på målene Kultur og sundhed Bæredyglighedsprofil Miljø og klima Identitet (Kulturarv og profil) 2. Byens rum og bygninger 3. Grønne og blå byrum 4. Social mangfoldighed 5. Sundhed og bevægelse 6. Transport 7. Ressourceforbrug 8. Støj og forurening 9. Vand 10. Natur 11. Erhverv og service 12. Kommunal økonomi Erhverv og økonomi 10 9 Redegørelse emner der har haft relevans for vurdering af projektets bæredygtighed, derfor er det ikke alle felter i rosetten der er udfyldt. Der er gjort følgende tiltag for at fremme projektets bæredygtighedsprofil, bl.a. er de nye boliger etableret som lejligheder og der er gode mulighed for ophold og leg på fællesarealet. Der er ligeledes planlagt p-arealer med manøvreareal på matriklen og de eksisterende træer i skel, forventes at blive suppeleret med ny beplantning. Lokalplanens bæredygtighedsprofil fremgår af rosetten øverst på siden. Forurening Region Sjælland har varslet kortlægning af hele lokalplanområdet, matr. nr. 44 Klostermarken, Roskilde Jorder, som forurenet. Kortlægningen er varslet på mistanke om forurening fra tidligere aktiviteter som smedje, metalforarbejdning, sprøjtemaling og fornikling i forbindelse med ejendommens anvendelse til maskinfabrik. Såvel bygge- og anlægsarbejder som ændringer af anvendelse på arealet kan derfor kræve kommunens godkendelse. Jorden i området forventes desuden at være lettere forurenet af stoffer fra trafik, røg og andre diffuse kilder. Ved bygge- og anlægsarbejder og/eller ændringer af arealanvendelsen kan der derfor være krav om at ejer eller bruger skal sikre mod kontakt med den lettere forurenede jord, og flytning af jord skal anmeldes til kommunen. Generelt gælder, at enhver ejer eller bruger af en ejendom, der opdager en forurening af jorden, skal standse arbejdet og underrette kommunen.

13 13 Varme, vand og el Lokalplanområdet ligger i fjernvarmeområde, så ny bebyggelse skal tilsluttes fjernvarme. Der kan suppleres med alternativ opvarmning f. eks solvarme efter regler fastsat af Roskilde Kommune. Lokalplanområdet ligger i et område der forsynes med vand fra Roskilde Forsyning, og ny bebyggelse forudsætte tilslutet fra ovennævnte forsyning. Elforsyningen til lokalplanområdet varetages pt. af SEAS- NVE. Spildevand Området er fælleskloakeret. Der er i spildevandsplanen forudsat en maksimal befæstelsesgrad på 17%. Spildevandsplanens angivelse på 17% skal forstås således, at der maksimalt må udledes regnvand svarende til, at der 17% befæstelse. Befæstelse skal i denne sammenhæng forstås som det samlede areal, hvorfra der ledes regnvand til kloaksystemet, dvs. tagarealer, vej- og parkeringsarealer og andre arealer, der afvander til kloak. Der må gerne bygges med en større befæstelsesgrad, men hvis tallet overskrides, skal der ske nedsivning og/eller forsinkelse i bassin (rør eller faskiner) så den samlede afledning overholder kravet. Generelt er det ønskeligt at nedsive regnvand. Miljømyndigheden kan, på nærmere givne vilkår, give tilladelse til nedsivning af regnvand fra tage og overfladevand fra befæstede arealer.

14 Redegørelse Tilladelsen kan som hovedregel kun gives, hvis nedsivningen kan ske uden risiko for grundvandet, hvis det er geoteknisk muligt og hvis det kan ske uden ulemper for naboer. Dispensation fra lokalplanen (planlovens 19 og 20) Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

15 15 I henhold til Lov om Planlægning (lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 2013) fastsættes følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område i Roskilde kommune. 1 Formål Lokalplanens formål er at sikre at: - området anvendes til boliger (tæt/lavboliger) - bebyggelsen placeres ud til Svanevej og fremstår med ensartet karakter. - de fælles friarealer placeres syd og vest for bebyggelsen. 2 Område og zonestatus 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 2 og omfatter matr. nr. 44 af Klostermarken, Roskilde Jorder. 2.2 Lokalplanen ligger i byzone. 3 Anvendelse 3.1 Lokalplanområdet må kun anvendes til boligformål i form af tæt/lav eller etagebyggeri. 4 Udstykning 4.1 Lokalplanområdet kan udstykkes, og der kan maksimalt ske udstykning af 9 enheder.

16 Figur 3, Principsnit mellem Svanevej og ny bebyggelse. Svanevej P-areal Forhaver Bestemmelser 5 Vej, sti og parkeringsforhold 5.1 Veje Vejadgange til lokalplanområdet skal ske fra Svanevej og overkørseler må maksimalt være 5 meter bredde. 5.2 Sti Arealet mellem p-areal og ny bebyggelse skal være med fast belægning i form af fliser eller chaussesten. 5.2 Parkering Der skal udlægges areal til parkering svarende til 1½ p- plads pr. bolig og disse skal etableres mellem Svanevej og ny bebyggelse. Parkeringen opdeles i 1-3 grupper, svarende til antal af indkørsler til lokalplanområdet. Parkeringsarealet få status af fælles privat anlæg og skal anlægges med permeabel belægning. Parkeringsbåse skal udføres som armeret græs eller med permeabel belægning med græs, som vist på billedet her på siden Der etableres en grøn rabat, med bevoksning i form af en bøgehæk på min. 1 meters bredde mellem p-areal og fortov på Svanevej, som vist på figur 3. Billedet viser parkering på permeabel belægning med græs. 6 Bebyggelsens omfang og placering 6.1 Bebyggelsesprocent Indenfor lokalplanområdet må bebyggelsesprocenten ikke overstige Indenfor lokalplanområdet skal bebyggelsen inkl. skure placeres indenfor byggelfeltet som vist på kortbilag 3.

17 17 Boligbebyggelsen skal placeres, som en overvejende sammenhængende bebyggelse, så de enkelte boliger er nord/ syd-orienterede. Boligerne kan maksimalt opføres i 2 etager og skal fremstå med forskydninger, enten som vandrette eller lodrette eller begge dele. 6.3 Tage Tage på boligbebyggelsen må maksimal have en tæghældning på 25 grader og kan udføres enten som flade tage eller med ensidige taghældning eller som symmetrisk saddeltag. Intet punkt af bygningens ydervæg eller tagflader må overstige 7 meter, målt fra reguleret terræn. 6.4 Altaner og terrasser Der skal opsættes en altan pr. bolig. Altanerne skal være ensartede i udtryk og skal orienteres mod det private fællesområde på sydsiden. Altanerne kan være delvist indeliggende. Den samlede længde af altanerne må være op til 50 % af facadelængden mod syd og skal have et areal på mellem 7 m2 og 9 m2. Der må ikke placeres altaner på nord-, øst- og vestfacade og der må ikke etableres altangange på bebyggelsen. Terrasser mod syd må være på optil 25 m2, og under forudsætning af, at befæstelesgraden på 17 % kan overholdes. (se 8.7 om afledning af regnvand) Fra terrassen skal være direkte adgang til fællesarealet.

18 Bestemmelser 6.5 Mindre bygninger Skure skal opføres i forbindelse med parkeringsområdet. Tage på skure skal udføres som flade tage, eller med ensidig taghældning som boligerne. Der må ikke opføres garager og carporte indenfor lokalplanområdet. 7 Bebyggelsens ydre fremtræden 7.1 Bebyggelsen skal opføres med facader og gavle i blank murværk i gullig eller grålig teglsten, med lys eller indfarvet fuge. Facader af tegl i grå eller gullig kulør vil passe fint ind i området som består af en blandet bygningsmasse. Der vil ligeledes være mulighed for mindre lette partier i træ- eller pladebeklædning i facader og gavle. 7.2 Tagbeklædning Tag på boligbebyggelsen skal udføres med enten sort tagpap (uden lister) eller anlægges som grønt mos-sedumtag. Der må ikke etableres kviste i tagfladen, men der må gerne være ovenlysvinduer. Ovenlysvinduer for den enkelte bolig må optage 4 m2 af tagfladen. 7.3 vinduer og døre Vinduer og døre skal udføres med synlig overflade af træ, metal eller en kombination af disse. Vinduer må ikke have inddelinger med sprosser udover hvad der tjener til opdeling af oplukkelige partier. I bebyggelsens gavle må der gerne placeres vinduer som på de øvrige facader.

19 19 Vinduer og døre skal ved evt. udskiftning bibeholde sit oprindelige udseende. 7.4 Der må ikke opsættes udvendige antenner eller paraboler på bygningens facader. Såfremt der etableres solcelleanlæg skal det være antirefleksbehandlet. 7.5 Mindre bygninger Skure skal opføres efter fælles princip og med ensartet fremtræden. Facader/gavle skal være træbeklædning malet i en mørk jordfarve. Tagbeklædningen på skure skal være den samme, men må gerne adskille sig for etageboligerne som f.eks. sedumtag mens boligerne har et paptag. Der skal etableres 1-3 fælles affaldspladser til renovation, og disse skal placeres tæt ved Svanevej. Pladserne skal udføres efter fælles princip mht. materialer, farve og udformning og konstruktionerne skal være i træ. Skur og udhuse kan fremstå i mørk jordfarve. 8 Ubebyggede arealer 8.1 Arealer der ikke bebygges eller anlægges med terrasse/ forhaver får status af fælles fri- og opholdsarealer. Fællesarealer skal være uden fast belægning. 8.2 Terræn Indenfor lokalplanområdet må der kun fortages terrænregulering på maksimalt 0,5 meter. Bebyggelsen skal tilpasse sig lokalplanområdets terræn-

20 Figur 4, Tilpasning til terræn ved en øst/vest-orienteret bebyggelsesplan. Bestemmelser fald fra øst mod vest. Dette skal ske ved en trinvis terrassering i de lodrette lejlighedsskel, som vist i principsnit på figur 4. Mod naboerne i øst og syd skal terræntilpasningen have karakter af en jævn bevokset jordvold, se figur Beplantning For at sikre gode vækstbetingelser for de eksisterende træer i skel mod syd og øst skal der etableres et beplantningsbælte på 3,5 m fra syd og østligt skel. Mod Himmelevvej og Svanevej skal der etableres en bøgehæk i 1 meters bredde og den må maksimalt være 1,5 meter høj. Såfremt der indenfor lokalplanområdet laves afskærmning af terrasser mod fællesarealet samt naboskel, skal dette etableres efter et fælles udtryk f.eks. hegn af bøge, taks eller buksbom i en højde på op til 1,8 m. På ankomstarealet mod Svanevej må der ligeledes plantes bøg, taks eller buksbom omkring de private forhaver. Alternativt kan der opføres hegn i samme materialer, udtryk og farve som skure (se 7,5) i en højde op til 1,1 m. I vest udstykningsskel mellem boliger og skure kan hegn opføres i en højde op til 1,8 m. 8.4 Støjafskærmning Det vurderes ikke som nødvendigt at opføre støjskærmning i projektet. 8.5 Lastbiler, campingvogne, uindregistrerede biler samt både må ikke opbevares indenfor lokalplanområdet.

21 Afstand til sydskel min. 7 meter Politisk behandling Figur 5, Principsnit mellem ny bebyggelse og sydskel Belysning Alt udvendig belysning skal være nedadrettet, og med minimum 25 lux. 8.7 Afledning af regnvand Spildevandsplanens maksimale tilladte befæstelsesgrad # for regnvand (0,17) skal overholdes. Overskrides denne skal grundejeren etablere nedsivning og/eller forsinkelsesbassin på grunden. Regnvand skal infiltrerets på grunden og der skal etableres en eller flere LAR*løsninger der er neutral i forhold til den nuværende grundvandsdannelse. 9 Grundejerforening Der skal oprettes en grundejerforening som skal forestå drift og vedligeholdelse af p-areal, intern vej og fællesarealer indenfor lokalplanområdet. Grundejerforeningen skal oprettes med medlemspligt for samtlige ejere indenfor lokalplanområdet. # Befæstelsesgraden er et tal, der udtrykker den andel af regnvand der strømmer til afl øbssystemet fra et givet areal. En befæstelsesgrad på f. eks. 0,30 svarer til, at max. 30 % af regnvandet på matriklens samlede areal må afl edes uden forsinkelse. Befæstede arealer udover bygninger indregnes med materialets permeabilitetsgrad. * Håndtering af regnvand så tæt på kilden som muligt kaldes i daglig tale for LAR Lokal Afl edning af Regnvand 10 Forudsætninger for ibrugtagning af bebyggelsen 10.1 Inden ibrugtagning af bebyggelsen skal adgangsvej, parkeringsarealer og fællesarealer være anlagt. Arealerne skal senest være beplantet førstkommende vækstsæson efter byggeriets opførelse Bebyggelsen skal være tilsluttet kollektiv varmeforsyning, offentligt spildevandsanlæg og renovation før ibrugtagning. Eksempel på belysning.

22 Bestemmelser 11 Aflysninger Lokalplanområdet er ikke omfattet af en anden byplanvedtægt eller lokalplan. Området heller ikke er omfattet af deklarationer eller sevitutter der ikke kan forenses med de nye planer for området. 12 Lokalplanens retsvirkninger Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens 18 kun udnyttelse i overensstemmelse med planlovens bestemmelser. For forhold, som ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i byggelovens og planloven. Lokalplanen indeholder ingen handlepligt, hvilket betyder, at den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil og at lokalplanen ikke medfører krav om etablering af de bygninger og anlæg, som er indeholdt i planen. Lokalplanens bestemmelser med tilhørende kortbilag udgør planens juridiske grundlag og indberettes i plansystem. dk.

23 23 13 Vedtagelsespåtegning Således vedtaget til offentlig fremlæggelse Roskilde Byråd den 25. februar 2015 Joy Mogensen Borgmester / Henrik Kolind Kommunaldirektø I henhold til 27 i Lov om Planlægning vedtages foranstående lokalplan endeligt. Roskilde Byråd den 28. oktober 2015 Joy Mogensen Borgmester / Henrik Kolind Kommunaldirektø

24 Kortbilag 1 Eksisterende forhold Lokalplangrænse Terrænkurver Eksisterende bygninger

25 25

26 Kortbilag 2 Matrikelkort Lokalplangrænse Matrikelskel/ Matrikelnummer

27 27

28 Kortbilag 3 Eksisterende forhold Lokalplangrænse Vejadgang Byggefelt, Udhuse og parkering Byggefelt, Boliger Byggefelt, Boliger/udhuse og parkering Beplantningsbælte Mål i meter

29 29 10 m til skel

30 Plan og Udvikling Postboks 100 Rådhusbuen Roskilde planogudvikling@roskilde.dk Jyllinge Gundsømagle Herringløse Ågerup/Store Valby Veddelev Lokalplan 614 Svogerslev Roskilde Vindinge Vor Frue Gadstrup Snoldelev Viby/Dåstrup

Lokalplan for boliger ved Himmelevvej/Svanevej

Lokalplan for boliger ved Himmelevvej/Svanevej Lokalplan for boliger ved Himmelevvej/Svanevej Lokalplan 614 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalområdet 6 Nærområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 9 Kommuneplan 9 Vej- og stiplanlægning

Læs mere

LOKALPLAN 408. Hospice i Trekroner. Roskilde Kommune

LOKALPLAN 408. Hospice i Trekroner. Roskilde Kommune LOKALPLAN 408 Hospice i Trekroner Roskilde Kommune J. nr. 01.02.05P16 Sagsid. 200302043 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Dorte Olsen Byg- og Planafdelingen Telefon

Læs mere

Lokalplan for Rughaven og Sankt Hans Gade. Lokalplan 628 /forslag

Lokalplan for Rughaven og Sankt Hans Gade. Lokalplan 628 /forslag Lokalplan for Rughaven og Sankt Hans Gade Lokalplan 628 / Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 8 Statslig planlægning 8 Kommuneplan 9 Gældende byplanvedtægt

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Politisk behandling. Lokalplan. Vigen Strandpark og Roskilde Camping. Lokalplan 548, tillæg 1/forslag

Politisk behandling. Lokalplan. Vigen Strandpark og Roskilde Camping. Lokalplan 548, tillæg 1/forslag Lokalplan Vigen Strandpark og Roskilde Camping Lokalplan 548, tillæg 1/ Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Lokalplantillæggets formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Miljøscreening 8 Lokalplanets

Læs mere

Trekroner Kirke. Lokalplan 550

Trekroner Kirke. Lokalplan 550 Trekroner Kirke Lokalplan 550 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 8 Kommuneplan 9 Gældende lokalplan 9 Vej- og stiplanlægning 9 Skoledistrikt

Læs mere

LOKALPLAN 124. For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 124. For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 124 For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................ 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 Lokalplan 1.15 Et boligområde på Højvangen Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 LOKALPLAN 1.15 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ HØJVANGEN HAVEFACADE INDGANGSFACADE BJERGSTED KOMMUNE

Læs mere

Parcelhuse i Svogerslev nord. Lokalplan 589

Parcelhuse i Svogerslev nord. Lokalplan 589 Parcelhuse i Svogerslev nord Lokalplan 589 Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 8 Kommuneplan 10 Dispensation fra lokalplanen (planlovens 19 og 20) 14

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen Lokalplan 132, tillæg 1 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan 7 Byplanvedtægt

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Skovparken Harevænget 2-6 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan

Læs mere

Støjvold ved motorvejen i Trekroner Øst. Lokalplan 556

Støjvold ved motorvejen i Trekroner Øst. Lokalplan 556 Støjvold ved motorvejen i Trekroner Øst Lokalplan 556 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Støj 8 Formål og indhold 10 Forhold til anden planlægning 11 Kommuneplan 12 Gældende lokalplan 13 Planlægning

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Lokalplan 252- Forslag

Lokalplan 252- Forslag 1 Lokalplan 252- Forslag Selandia Erhvervspark ved Haslevvej INDLEDNING September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Planens formål og indhold... 2

Læs mere

Nyt rammeområde i Himmelev

Nyt rammeområde i Himmelev Ibsgården Ibsgården Nyt rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 29 til Roskilde Kommuneplan 2009 V Vissenbjergvej 2.BT.8 2.BP.10 2.D.5 2.BT.19 H H Kochs

Læs mere

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg.

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. ASSENS KOMMUNE FREDENSVEJ GRØNNEVEJ VANDVÆRKSVEJ LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ Lokalplan nr. O.75 For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. 1 Lokalplan nr. 0.75 For et boligområde ved teglværksvej,

Læs mere

Lokalplanlægning. Lokalplanen er bindende for den enkelte grundejer, men handler kun om fremtidige forhold og giver ikke grundejerne handlepligt.

Lokalplanlægning. Lokalplanen er bindende for den enkelte grundejer, men handler kun om fremtidige forhold og giver ikke grundejerne handlepligt. VORDINGBORG KOMMUNE N RINGRIDDERVEJ FISKEBÆKPARKEN FISKEBÆKGÅRDSVEJ LOKALPLAN NR. B-201.1 Boligområde ved Fiskebækgårdsvej, Ørslev Vordingborg december 2006 Lokalplanlægning Planloven indeholder bestemmelser

Læs mere

Lokalplan Boliger ved Langebjerg Sø

Lokalplan Boliger ved Langebjerg Sø Lokalplan Boliger ved Langebjerg Sø Lokalplan 634 / Indhold BAGGRUND 6 LOKALPLANOMRÅDET 7 FORMÅL OG INDHOLD 7 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING 9 Regionplan Kommuneplan 9 Lokalplan 9 Trafik og stiplanlægning

Læs mere

LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP

LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP AALBORG KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING MAJ 2000 Vejledning En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, beplantning, stier,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 LOKALPLAN NR. 064 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011 For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 December 2011 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget

Læs mere

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram Skanderborg Kommune 2007 Hvad er en lokalplan? I følge Lov om Planlægning skal der udarbejdes og offentliggøres en lokalplan,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for

Læs mere

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Greve Kommune Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Lokalplan nr. 12.43 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2015. Indholdsfortegnelse Redegørelse Side 1 Forhold til anden planlægning

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Lokalplan Roskilde Havn

Lokalplan Roskilde Havn Lokalplan Roskilde Havn Lokalplan 586 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 9 Statslig planlægning 9 Naturbeskyttelse 10 Kommuneplan 11 Byplanvedtægt

Læs mere

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ ULLERSVEJ NYVANGSVEJ VIDARSVEJ FRIGGSVEJ ENERGIVEJ Lokalplan 328 EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Planen går ud på 42 nye boliger kan opføres på arealet

Læs mere

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Boligområde på Søndermarksvej Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan?...4 REDEGØRELSE Baggrund...5 Beskrivelse af området...5 Beskrivelse

Læs mere

LOKALPLAN 13.14.01 FREDERIKSHAVN KOMMUNE

LOKALPLAN 13.14.01 FREDERIKSHAVN KOMMUNE LOKALPLAN 13.14.01 FREDERIKSHAVN KOMMUNE LOKALPLAN KOKTVEDVEJ 121 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord.3 Hvad er en lokalplan?.... 4 Lokalplaners indhold... 4 Eksisterende lovlig anvendelse kan fortsætte... 4 Lovgrundlag...

Læs mere

LOKALPLAN 409. Boliger ved Sandvejen i Vindinge. Roskilde Kommune. Sandvejen. Sandvejen

LOKALPLAN 409. Boliger ved Sandvejen i Vindinge. Roskilde Kommune. Sandvejen. Sandvejen LOKALPLAN 409 Sandvejen Sandvejen Boliger ved Sandvejen i Vindinge Roskilde Kommune J. nr. 01.0205P16 Sagsid. 200301475 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Helle Schou

Læs mere

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 170 For et område ved Gadeledsvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund og formål l Lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til anden planlægning 2 Lokalplanens retsvirkninger 5

Læs mere

P-hus på Sortebrødre Plads

P-hus på Sortebrødre Plads P-hus på Sortebrødre Plads Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 4.23 for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE....3 Eksisterende forhold....3 Lokalplanens formål....3 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,-

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,- VORDINGBORG KOMMUNE BOR N CHS VEJ E T OLE G O N R Æ E V V E S U N D V E J N Y V E J T JØ R N E J LOKALPLAN NR. B - 15.2 Plejecenter Solvang, Ore Vordingborg april 2002 Pris kr. 20,- Om kommune- og lokalplaner

Læs mere

Forslag til lokalplan 02.20. For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød

Forslag til lokalplan 02.20. For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød Forslag til lokalplan 02.20 For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød Juni 2013 N a t u r o g U d v ik lin g Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi

Læs mere

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal  ~ ' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse HVIDEBÆK KOMMUNE o o o og, Q ~,,, /, V' km ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' \" Ugertøse " Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse Indholdsfortegnelse Redegørelse Planens forhold til anden planlægning:

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051.295

LOKALPLAN NR. 051.295 I~ISvendborg ~ Kommune ij~d~li -U541~ LOKALPLAN NR. 051.295 For et område mellem Bregningevej, Syrenvej, Vindeby Pilevej og Eskærvej Teknisk Forvaltning - Plan- og Udviklingsafdelingen November 1996 Hvad

Læs mere

HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77

HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77 HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77 MAJ 2001 BOLIGOMRÅDE PÅ TOLSKOVVEJ, KR. HVALSØ INDHOLDSFORTEGNELSE: Redegørelse for lokalplanen side Baggrund for lokalplanforslaget 2 Hvad er en lokalplan? 2 Lokalplanens

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget HØJER KOMMUNE Lokalplan 02.12.01 Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget Vedtaget: 08.10.1985 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail:

Læs mere

Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG

Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG vforslag Lokalplan 2010-21 Offentlighedsperiode Lokalplanforslaget er offentligt fremlagt i 8 uger fra den: 25. december 2010 til den 19. februar 2011 Indsigelser,

Læs mere

Lokalplan 1.50. Udvidelse af kolonihaveområdet. & Kommuneplantillæg nr. 15

Lokalplan 1.50. Udvidelse af kolonihaveområdet. & Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalplan 1.50 Udvidelse af kolonihaveområdet & Kommuneplantillæg nr. 15 Ishøj Kommune 2006 Indholdsfortegnelse: Baggrund og formål...3 Forhold til anden planlægning...4 Regionplan 2005...4 Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 77 for et sommerhusområde ved Brøndalstien Hundested Kommmune Redegørelse, side 4 Indledning Lokalplanlægning Området for lokalplanen Forhold til anden planlægning Regionplanlægning Servitutter

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Lokalplan 67, tillæg 1 / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 Boligområde ved Rugagerparken Januar 2001 Lokaiplan nr. 3.86 Indhoidsfortegnelse: Redet~orelse side Lokalpianens baggrund og formål 3 Beskrivelse af lokalpianområdet 3 Lokalpianens

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Tillæg nr. 12 til Tranekær Kommuneplan 2000 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade THYHOLM KOMMUNE Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade FREMLAGT FRA DEN 25. SEPTEMBER TIL DEN 20. NOVEMBER 2002. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 8. JANUAR 2003. LOKALPLAN NR. 1.22 Forord til lokalplanforslaget

Læs mere

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 L OKALPLAN for ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE VED NYRAD BYCENTER (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 DELVIST AFLYST Pris 20.00 kr. AFLYSNING Lokalplan nr. B - 102.2,

Læs mere

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde Lokalplan 215.1 Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn Havnegade K H Kofoedsvej Færgevej Lokalplanområde Skolegade Jernbanegade Nordre Kaj 19. december 2005 Indholdsfortegnelse Lokalplanens formål...2

Læs mere

LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO

LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO Teknisk Afdeling April 2002 1 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Resume fra borgermøde

Resume fra borgermøde Plan og Udvikling Sagsnr. 243428 Brevid. 2096731 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk 7. majl 2015 NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger til lokalplan 614 for boliger ved Himmelevvej

Læs mere

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 188 For et område ved P.Mogensenvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009 For et område på den sydlige del af Hasle Havn April 2012 Lokalplanforslag 062 og kommuneplantillæg 006 blev endelig vedtaget af kommunalbestyrelsen den

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr.

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr. VORDINGBORG KOMMUNE N LOKALPLAN NR. B-22.1 Ungdomsboliger ved Kildemarksvej November 2004 20,00 kr. Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger

Læs mere

LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger

LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 4-01 SAMSØVEJ REDEGØRELSE. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆG- NING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan Nærværende

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Politisk behandling Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Lokalplan 67, tillæg 1 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 200x For et område ved Rønne Stadion Nord December 2013 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af

Læs mere

Hvad er en lokalplan?

Hvad er en lokalplan? Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, fx om : - anvendelse - udstykning - vej- og stiforhold - placering og udformning af bebyggelsen

Læs mere

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 03.09.2003 EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 Bøgebjerg - et område til boligbebyggelse i Ebeltoft 1 Hvad er en lokalplan? En lokalplan har hjemmel i Lov om Planlægning. Loven skal sikre, at en sammenfattende

Læs mere

Lokalplan 027-707. Forslag. Boligområde på Skalbakken i Ørsted. Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune

Lokalplan 027-707. Forslag. Boligområde på Skalbakken i Ørsted. Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 027-707 Boligområde på Skalbakken i Ørsted Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59

Læs mere

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 227 For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4 Lokalplan nr. 5.49.B Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby Kommuneplantillæg nr. 4 27.08.2003 Lokalplan nr. 05.49.B - Rolighedsvej, St. Lyngby SKÆVINGE KOMMUNE 29.04.2003 rtammclsegård, Store Lyngby

Læs mere

Lokalplan nr. 05.62.B. Boligområde ved Den Gamle Skole i St. Lyngby

Lokalplan nr. 05.62.B. Boligområde ved Den Gamle Skole i St. Lyngby Lokalplan nr. 05.62.B Boligområde ved Den Gamle Skole i St. Lyngby 30.08.2006 LOKALPLAN NR. 05.62.B Skolehaven et område til boligformål ved Den Gamle Skole i Store Lyngby Tegnestuen Møllestræde A/S i

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By Lokalplan 320 for et område i Skovshoved By ! INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 320 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Sejlflod kommune. Lokalplan 40.05.02. Tæt-lav boligområde ved Søndre Bygade 3

Sejlflod kommune. Lokalplan 40.05.02. Tæt-lav boligområde ved Søndre Bygade 3 Anmelder: Sejlfl'od Kommune, Stationsvej 5, 9280 Storvorde Sejlflod kommune Lokalplan 40.05.02 Tæt-lav boligområde ved Søndre Bygade 3 2 Opførelse af tæt-lav boligbebyggelse ved Søndre Bygade 3, Sejlflod.

Læs mere

Vordingborg Kommune. Forslag til. Lokalplan E 16.05.01 Dagligvarebutik m.v. på Ny Esbjergvej, Præstø

Vordingborg Kommune. Forslag til. Lokalplan E 16.05.01 Dagligvarebutik m.v. på Ny Esbjergvej, Præstø Vordingborg Kommune Forslag til Lokalplan E 16.05.01 Dagligvarebutik m.v. på Ny Esbjergvej, Præstø Januar 2010 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder målsætninger

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder

LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Kalundborg Kommune LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2000-2012 Indhold Lokalplan nr. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Indledning

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 86

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 86 Lokalplan nr. 86 for et område til boligformål ved Øster Smedegårdsvej i Skjern. Udarbejdet i oktober 1998 af Skjern Kommune, Teknisk Forvaltning, Finderupsvej 9, 6900 Skjern, 96 80 35 00. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 265 for et erhvervsområde ved Milnersvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Lokalplan 241- Forslag

Lokalplan 241- Forslag 1 Lokalplan 241- Forslag Genbrugsplads og renseanlæg på Møllevej Marts 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om -

Læs mere

Erhverv og retsbygning ved Søndre Ringvej. Lokalplan 557/forslag

Erhverv og retsbygning ved Søndre Ringvej. Lokalplan 557/forslag Erhverv og retsbygning ved Søndre Ringvej Lokalplan 557/forslag Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 8 Statslig planlægning 8 Kommuneplan 9 Gældende lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev T Anmelder: Sejlflod Kommune, Stationsvej 5, 9280 Storvorde tlf.: 96 77 99 00 ORIGINAL 22542? 03 OUU0.0070 LOKALPLAN NR. 20.20.04 ORIGINAL 225390 03 0000.0070.04.20015 TÅ 400r00 K Område til offentlige

Læs mere

LOKALPLAN 15.12 for Byagerparken i Tune

LOKALPLAN 15.12 for Byagerparken i Tune LOKALPLAN 15.12 for Byagerparken i Tune Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk Scanning ApS

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL

LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL STENLØSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL KOMMUNEPLANTILLÆG NR 5 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 Vedtaget endeligt af Byrådet den 25. august

Læs mere

NOVEMBER 1918 J. NR. 27-11 - 53. NR. 53. FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR AHLERVEJ l TROLDHEDE TEKNISK FORVALTNING VIDEBÆK KOMMUNE TLF. 07 17 15 66.

NOVEMBER 1918 J. NR. 27-11 - 53. NR. 53. FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR AHLERVEJ l TROLDHEDE TEKNISK FORVALTNING VIDEBÆK KOMMUNE TLF. 07 17 15 66. NOVEMBER 1918 J. NR. 27-11 - 53. NR. 53 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR AHLERVEJ l TROLDHEDE TEKNISK FORVALTNING VIDEBÆK KOMMUNE TLF. 07 17 15 66. VIDEBÆK KOMMUNE Lokalplan nr. 53 for et boligområde syd for

Læs mere