LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget den , s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 19. maj 2011 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede Endvidere deltog: Børne- og Fritidsdirektør Ulla Agerskov, vicekommunaldirektør Birger Kjer Hansen, fritids- og idrætschef Flemming Juhl Knudsen, bibliotekschef Susanne Rømeling og kontorchef Vibeke Schneider. Endvidere deltog projektleder cand.com. Line Barklund under pkt. 1.

2 Kultur- og Fritidsudvalget den , s. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Sag nr: Side: 01 Stadsbiblioteket som kulturmødested. 02 Decentral biblioteksbetjening. 03 Forslag til del-regnskab 2010, Kultur- og Fritidsudvalget anslået regnskab 2011, Kultur- og Fritidsudvalget. 05 Budget 2012 perspektivnotater fritid, idræt, folkeoplysning og bibliotek. 06 Kulturfonden - Delegation fra Kultur- og Fritidsudvalget til forvaltningen. 07 Kulturfonden - ansøgning fra Café- og aktivitetsgruppen, v. foreningen Lundtoftes Medborgerhus Venner om støtte til maskeforløb. 08 Kulturfonden - ansøgning fra Befæstningsforening om støtte til afholdelse af Københavns Befæstningsdag d. 25.september. 09 Status på den boligsociale indsats og anvendelse af de boligsociale midler. 10 Evaluering af aftalerne om overgange mellem tilbud på børneog ungeområdet Musikskolen - Ny takst 24

3 Kultur- og Fritidsudvalget den , s Forslag til fælles inklusionsstrategi for børne- og ungeområdet. 13 Meddelelser maj Kultur- og Fritidsudvalget

4 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.4 Stadsbiblioteket som kulturmødested. 1 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen forelægger projektet Fra kulturfabrik til oplevelsesrum på Stadsbiblioteket til orientering, blandt andet ved at vise en lille film om forløbet. Sagsfremstilling Projektet er gennemført på Stadsbiblioteket i perioden 29. januar 2009 til 31. december 2010 og tager sit udgangspunkt i biblioteket som oplevelsesrum og kulturmødested. Hvad skal der til for, at biblioteket bliver byens kulturelle oplevelsesrum og kulturmødested, og hvad indeholder disse begreber? Fokus har været på arrangementer, der har bredt sig lige fra et modeshow til et herreværelse, og som har haft en strategisk og metodisk tilgang i forhold til tilrettelæggelsen af dem. Involvering af medarbejdere, eksterne samarbejdspartnere og brugere har været nøgleord for projektet. Det 2-årige projekt er finansieret med støtte fra folkebibliotekernes udviklingspulje i Kulturministeriet. Der er udarbejdet en rapport om projektet med en tilhørende lille film som bilag. Projektleder cand com. Line Barklund giver en præsentation af projektet, og hvad der er kommet ud af det i forhold til at udvikle et moderne bibliotekstilbud. Økonomiske konsekvenser Den videre udvikling af biblioteket som kulturmødested sker indenfor budgetrammen. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Orienteringen blev taget til efterretning med ros. Endvidere deltog projektleder cand.com. Line Barklund under pkt. 1.

5 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.5

6 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.6 Decentral biblioteksbetjening. 2 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen fremlægger forskellige modeller for decentral biblioteksbetjening til drøftelse. Sagsfremstilling Kultur- og Fritidsudvalget vedtog den 17. november 2010, at andre former for decentral biblioteksbetjening i Lyngby-Taarbæk Kommune skulle undersøges, med en præcisering af det ønskelige i et fællesskab med andre institutioner og funktioner i kommunen. Kommissorium Børne- og Fritidsforvaltningens afdelinger for Bibliotek, Skole, Fritid & Idræt undersøger og beskriver mulige modeller for decentral biblioteksservice i fællesskab med skoler og/eller idrætsfaciliteter i Lyngby-Taarbæk Kommune. I udarbejdelse af mulige modeller bør der især være opmærksomhed på lokalområderne i Virum, Lundtofte og Taarbæk, som ligger længst væk fra Lyngby bymidte og Stadsbiblioteket. Estimering af etablerings- og driftsudgifter indgår i beskrivelse af modellerne, som forelægges til drøftelse i Kultur- og Fritidsudvalget i første halvdel af En projektgruppe har efterfølgende udarbejdet en udredning, som vedlægges sagen som bilag. Udredningen giver blandt andet et overblik over tendenser i bibliotekssstrukturen i Danmark, og beskriver nye modeller for decentral biblioteksbetjening, konkretiseret med eksempler fra andre kommuner. Der fremlægges scenarier for decentral biblioteksbetjening i Lyngby-Taarbæk Kommune, dels for biblioteksbetjening af hele kommunen, dels scenarier for de bydele som ligger længst væk fra Lyngby bymidte: Virum, Lundtofte og Taarbæk. Udredningen afsluttes med en sammenfatning: Stadsbiblioteket i Lyngby er kommunens hovedbibliotek, som ikke mindst efter en vellykket ombygning i udvikler sig med stor succes som et moderne bibliotekstilbud, der tilbyder kultur og viden til alle borgere i kommunen. Det kan være den fremtidige model for kommunens biblioteksservice kombineret med biblioteksservice på nettet. Særlige foranstaltninger for ældre og handicappede borgere bevares, men derudover ingen yderligere decentral biblioteksbetjening.

7 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.7 En anden mulighed er at gøre den mobile service, som Biblioteksbussen tilbyder, permanent. Denne løsning tilgodeser en decentral biblioteksservice i det meste af kommunen, og vil eventuelt også kunne omfatte Taarbæk. En investering i en mere stabil og driftssikker bus vil være nødvendig i løbet af få år. En tredje mulighed er at tilbyde decentral biblioteksservice i mere eller mindre beskedent omfang på udvalgte steder i kommunen i bofællesskab eller samarbejde med andre interessenter, som beskrevet. Økonomiske konsekvenser Scenarierne for decentral biblioteksbetjening er suppleret med en estimering af henholdsvis etablerings- og driftsudgifter. De økonomiske konsekvenser vil være afhængige af, hvilken/hvilke modeller der besluttes. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Udvalget drøftede sagen og besluttede, at forvaltningen arbejder videre med model 3, skolens pædagogiske center (PUC) og folkebiblioteket lægges sammen i et kombibibliotek i lokalområderne Lundtofte og Virum. Kombibiblioteket i Taarbæk forudsættes videreført. Forvaltningen udarbejder et konkret forslag til udvalgets september-møde, som holder sig indenfor den eksisterende økonomiske ramme, dog således at den decentrale biblioteksbetjening ikke må ske på bekostning af Stadsbiblioteket.

8 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.8 Forslag til del-regnskab 2010, Kultur- og Fritidsudvalget. 3 Indstilling Børne- og fritidsforvaltningen foreslår, at Kultur- og fritidsudvalget overfor Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse anbefaler, at Regnskab 2010 godkendes. Sagsfremstilling I henhold til proceduren for regnskabsaflæggelsen 2010 skal fagudvalgene behandle regnskabet for drifts- og anlægsvirksomheden inden for deres udvalgsområder. Økonomiudvalget blev på mødet den. 22. marts 2011 orienteret om regnskabsstatus 2010, og efterfølgende har Kommunalbestyrelsen godkendt overførslerne på mødet 29. marts Hovedresultatet af regnskab 2010 fremgår af følgende oversigt. Forskellen mellem Regnskab 2010 og bevilling fremgår af kolonne 4. De godkendte overførsler fremgår af kolonne 5. Den reelle afvigelse fremgår af kolonne 6.

9 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.9 Som det fremgår af ovenstående oversigt, var der i 2010 et samlet mindreforbrug på driften på -2,3 mio. kr., hvoraf -2,4 mio. kr. bliver overført til Under anlægsvirksomhed var der et samlet mindreforbrug på -2,8 mio. kr., hvoraf -2,6 mio. kr. bliver overført til Driftsvirksomhed De detaljerede bemærkninger fremgår af det trykte regnskab i sagen, dog skal der til afvigelsen på -2,3 mio. kr. gøres følgende bemærkninger: Aktivitetsområdet Fritid Mindreforbruget på -0,8 mio.kr. vedrører Klubområdet, hvor der på fællesområdet er et merforbrug på 0,5 mio. kr, der modsvares af et mindreforbrug på klubberne på -1,3 mio. kr. Aktivitetsområdet Idræt Mindreforbruget på -0,6 mio. kr. vedrører Lyngby Stadion, hvor Lyngby Boldklub har indbetalt manglende lejeindtægter for årene Aktivitetsområdet Folkeoplysning Mindreforbruget kan hovedsageligt henføres til Start- og udviklingspuljen, hvor bl.a. det reserverede beløb til etablering af skaterbane i Virum først kommer til udbetaling i Aktivitetsområdet Bibliotek Reelt er der ingen afvigelse i forhold til korrigeret budget Dog skal bemærkes, at der under "personale" er et merforbrug på 0,4 mio. kr., der primært vedrører overførsel af lønmerforbrug fra Endvidere er der et mindreforbrug på -0,3 mio. kr. under "inventar og administration". Aktivitetsområdet Kultur Mindreforbruget kan hovedsageligt henføres til Byhistorisk samling og Sophienholm. En del af mindreforbruget på Sophienholm vedrører regninger for 2010, som ikke er modtaget. Anlægsvirksomhed De detaljerede bemærkninger fremgår af det trykte regnskab i sagen. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Godkendtes.

10 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.10

11 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s anslået regnskab 2011, Kultur- og Fritidsudvalget. 4 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse tager redegørensen vedrørende 1. anslået regnskab 2011 til efterretning. Sagsfremstilling Økonomiudvalget behandlede den 26. april 2011 forvaltningens redegørelse vedr. 1. anslået regnskab Redegørelsen er udarbejdet i forlængelse af budgetudfordringssagen fra februar 2011 og på baggrund af de tillægsbevillinger, der blev givet på KMB-mødet den 28. marts 2011samt endelig med udgangspunkt i forbruget pr Økonomiudvalget besluttede på mødet, 1. at tage redegørelsen til efterretning 2. at oversende redegørelsen til de enkelte fagudvalg med henblik på behandling 3. at forvaltningen skal udarbejde forslag til yderligere initiativer til nedbringelse af serviceudgifterne i Resultatet af fagudvalgets behandling oversendes til Økonomiudvalgsmødet den 24. maj.

12 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.12 Som det fremgår af oversigten forventes der ingen afvigelser på aktivitetsområderne. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Taget til efterretning.

13 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.13 Budget 2012 perspektivnotater fritid, idræt, folkeoplysning og bibliotek. 5 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter perspektiver og udfordringer på aktivitetsområderne fritid, idræt, folkeoplysning og bibliotek i første udkast til perspektivnotater. Reviderede udkast til perspektivnotater fremlægges på udvalgets møde i juni Sagsfremstilling Økonomiudvalget godkendte på udvalgsmødet d. 22. februar 2011 en tidsplan for den politiske budgetproces Heri fremgår, at fagudvalgene i maj og juni arbejder med perspektivnotaterne, der beskriver de faglige, styringsmæssige og økonomiske udfordringer og perspektiver for de enkelte aktivitetsområder. Perspektivnotaterne vil blive indarbejdet i Budgetforslaget som budgetbemærkninger. I denne udgave af perspektivnotaterne fremgår kun nøgletal for 2010 og Nøgletal for 2012 og frem afventer, at budgettet bliver fremskrevet til 2012 priser. Komplette nøgletalstabeller præsenteres på udvalgets møde i juni I forbindelse med udarbejdelse af perspektivnotaterne 2011 blev der, som følge af ny lovgivning, indført obligatoriske borgerrettede kvalitetsmål for alle aktivitetsområderne. I perspektivnotaterne 2012, afsnit 7, gives en kort status over de flerårige kvalitetsmål. Perspektivnotaterne for aktivitetsområderne fritid, idræt, folkeoplysning og bibliotek er udsendt til udvalgets medlemmer. Økonomiske konsekvenser Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Perspektivnotaterne blev drøftet. Kvalitetsmålet i perspektivnotat Fritid om at 90 % af børn på 4. klassetrin skal gå i klub ændres til et kvalitativt mål med fokus på hvilke børn, klubberne skal fokusere

14 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.14 på at få som medlemmer.

15 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.15 Kulturfonden - Delegation fra Kultur- og Fritidsudvalget til forvaltningen. 6 Indstilling. Forvaltningen foreslår, at ansøgninger om støtte til og med kr. kan afgøres af forvaltningen ud fra retningslinjerne for Kulturfonden. Sagsfremstilling: På baggrund af drøftelser i Kultur- og Fritidsudvalget omkring praksis for behandling af ansøgninger til Kulturfonden er forvaltningen blevet bedt om at foreslå en delegation fra udvalget til forvaltningen inden for en nærmere bestemt beløbsgrænse. På baggrund af ansøgningerne i 2010 og 2011 peger forvaltningen på, at ansøgninger om støtte til og med kr. kan afgøres af forvaltningen ud fra retningslinjerne for Kulturfonden og det årligt udmeldte tema. Forvaltningen rapporterer halvårligt status m.h.t. anvendelsen af kulturfondmidlerne. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget. Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Godkendtes, dog således at støtte, efter retningslinjer for Kulturfonden, tildeles i samråd med formanden for Kultur- og Fritidsudvalget.

16 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.16 Kulturfonden - ansøgning fra Café- og aktivitetsgruppen, v. foreningen Lundtoftes Medborgerhus Venner om støtte til maskeforløb. 7 Indstilling. Forvaltningen foreslår, at det ansøgte ikke imødekommes. Sagsfremstilling: Café- og aktivitetsgruppen i Lundtofte Medborgerhus påtænker at afholde et forløb om og med maskeproduktion. Forløbet strækker sig over 1 weekend og 4 hverdagsaftner og inkluderer både praktisk arbejde med maskeudførelse i papmaché samt teoretisk arbejde i form af foredrag og film om masker. Forløbet varetages af dramalærer Jette Klit. Deltagerantal er maksimalt 15 personer både voksne og større børn, og det er tanken, at deltagelse er gratis. Den samlede pris for hele forløbet, inkl. lærerløn og materialer, er opgjort til kr., hvilket beløb der ansøges om. Uanset at kurset henvender sig til større børn, hvilken målgruppe er prioriteret i relation til dette års anvendelse af midlerne i Kulturfonden, men henset til, at forløbet ikke rummer et nyt samarbejds- eller udviklingsaspekt, finder forvaltningen, at ansøgningen ikke bør imødekommes. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Godkendtes ikke at imødekomme ansøgningen.

17 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.17 Kulturfonden - ansøgning fra Befæstningsforening om støtte til afholdelse af Københavns Befæstningsdag d. 25.september. 8 Indstilling Forvaltningen indstiller, at der bevilliges kr. Sagsfremstilling Der ansøges om støtte til arrangementet Københavns Befæstningsdag d. 25.september. På Befæstningsdagen arrangeres omvisning, udstillinger og aktiviteter på Forterne rundt om i forstadskommunerne, således at publikum kan opleve den historie som befæstningsanlæggene er med til at fortælle. Programmet for 2011 er endnu ikke fastlagt. Det vil mht. omfang og deltagere ligne programmet 2010, hvor der var aktiviteter flg. steder: Gentofte, Rødovre, Brøndby/Hvidovre, Greve, Amager og Lyngby-Taarbæk, som deltog med omvisning, udstilling og diverse aktiviteter på hhv. Fortunfortet og Lyngby Fortet. Københavns Befæstningsforening er en forening, hvis væsentligste opgave er at arrangere Befæstningsdagen. Bag arrangementerne står foreninger, kommunale institutioner, lokalhistoriske arkiver m.m. Foreningen er baseret på frivilligt og ulønnet arbejde, og foreningen har ikke selvstændige midler. Det samlede budget for arrangementet er kr. Der ansøges i samtlige involverede kommuner. Da ansøgninger er udsendt primo maj 2011, og endnu ikke behandlet, er der endnu ikke opnået tilsagn om støtte fra andre kommuner. Henset til projektets bidrag til at understøtte et væsentligt element i kommunens forvaltning af kulturarven med samtidig arrangement af flere lokale foreninger, finder forvaltningen grundlag for at imødekomme ansøgningen således, at projektet støttes med et beløb i størrelsesordenen kr. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget. Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Godkendtes.

18 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.18

19 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.19 Status på den boligsociale indsats og anvendelse af de boligsociale midler. 9 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget tager status på den boligsociale indsats til efterretning, herunder bevillingen af kr. fra de boligsociale midler til frivillige klubber i Lundtofteparken. Sagsfremstilling Status på den boligsociale indsats Den boligsociale indsats kom på den politiske dagsorden i Lyngby-Taarbæk Kommune i foråret og sommeren Den 1. januar 2010 trådte der en ny lov i kraft om en udvidelse af kommunens tilsyn med de almene boligorganisationer. Lovædringen betyder, at der fremadrettet ud over det hidtil eksisterende tilsyn, som primært har været af økonomisk og juridisk karakter, skal udføres en styringsdialog eller et såkaldt dialogbaseret tilsyn. Formålet med styringsdialogen er at sikre et tættere samarbejde mellem kommune og boligorganisationer og at indgå fælles aftaler på en række områder. Derudover var der i løbet af sommeren 2010 flere episoder i Lundtofte-området med skyderi og stenkast mod en bus. Desuden henvendte flere boligorganisationer sig til kommunen for at drøfte udviklingen i beboersammensætningen, som i nogle afdelinger opleves som på vej i en negativ retning. Den 30. august 2010 godkendte kommunalbestyrelsen et koncept for det nye dialogbaserede tilsyn med de almene boligorganisationer i Lyngby-Taarbæk Kommune. Grundstenene i det nye tilsyn er ét årligt fælles dialogmøde (kontaktudvalgsmødet) med alle boligorganisationerne i kommunen, samt årlige styringsdialogmøder med hver enkelt boligorganisation. I tilknytning til konceptet blev det besluttet, at tre områder (Lundtofteparken, Sorgenfrivang II og Sorgenfrigårdsvej/Lundtoftegårdsvej) skulle indgå som prioritet i udarbejdelsen af en plan for den boligsociale indsats. Disse tre områder blev udvalgt med baggrund i sommerens hændelser i Lundtofteområdet samt de henvendelser kommunen havde fået fra de pågældende boligorganisationer vedr. udviklingen i beboersammensætningen. På de første styringsdialogmøder, som blev afholdt i november og december 2010, blev der som opfølgning på denne beslutning indgået aftale med AKB Lyngby, Lyngby Boligselskab, Boligorganisationen Samvirke i Lyngby og Lyngby Almennyttige Boligselskab om at nedsætte to boligsociale arbejdsgrupper: Én

20 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.20 samlet for afdelingerne Lundtofteparken (under Boligorgansationen Samvirke), Fortunen Øst (under Lyngby Boligselskab)og Højhuset (under AKB Lyngby)og en for Sorgenfrivang II (under Lyngby Almennyttige Boligselskab). I begyndelsen af februar indkaldte Børne- og Fritidsforvaltningen til første møde i de to arbejdsgrupper. Arbejdsgrupperne består af repræsentanter fra de fire boligorganisationer og de fire involverede afdelinger, medarbejdere fra både Børneog Fritidsforvaltningen og Social- og Sundhedsforvaltningen og derudover af repræsentanter fra de frivillige foreninger i områderne. Arbejdsgruppernes opgave er at afdække udfordringerne i de involverede afdelinger og komme med et bud på, hvilke boligsociale indsatser der kan imødegå disse udfordringer. De møder der foreløbig er holdt i arbejdsgrupperne har været koncentreret om at få overblik over den dokumentation, der findes omkring beboerne i området og på den baggrund blive enige om, hvilke udfordringer den boligsociale indsats skal koncentreres om og hvilke målgrupper, indsatsen skal sættes rettes imod. Anvendelse af de boligsociale midler Som en konsekvens af det øgede fokus på de boligsociale udfordringer i sommeren 2010 blev der i budgettet for afsat kr. årligt til boligsociale aktiviteter i budgetperioden. Midlerne blev øremærket til "boligsociale aktiviteter generelt og specielt i forbindelse med implementering af den nye styringsreform for det sociale boligbyggeri" (Aftale om budget ). Det er vurderingen, at midlerne bør fordeles og understøtte de boligsociale tiltag, som arbejsdgrupperne kommer frem til. Der er imidlertid allerede en række boligsociale initiativer igang. Senest har Lyngbyguiderne i samarbejde med afdelingsbestyrelsen opstartet tre lokale frivillige klubber i Lundtofteparken. I den forbindelse har de søgt kommunen om et tilskud på til aktiviteter, forplejning og daglig drift af klubberne (se bilag 1). Som udgangspunkt er de boligsociale midler ikke tænkt som en pulje, der kan søges ind til. Men eftersom det forventes, at de lokale frivillige klubber i Lundtofteparken vil blive tænkt ind i den samlede boligsociale indsats i området, har forvaltningen bevilliget midler, der kan medvirke til at opretholde driften af klubberne, indtil en samlet finansiering af den boligsociale indsats er på plads. Idet Lyngbyguiderne ligeledes har søgt og fået bevilliget kr. til drift af klubberne via 18 i serviceloven om økonomisk støtte til frivilligt arbejde, har Børne- og Fritidsforvaltningen bevilliget de op til fra de boligsociale midler. Økonomiske konsekvenser De kr. til aktiviteter, forplejning og daglig drift af klubberne i Lundtofteparken finansieres af de kr, som er afsat i budget til boligsociale aktiviteter. Beslutningskompetence Kutltur- og Fritidsudvalget.

21 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.21 Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Status samt bevilling af midler ( kr.) til frivillige klubber i Lundtofteparken blev taget til efterretning, dog er Kultur- og Fritidsudvalget opmærksomt på, at der ligeledes er iværksat et arbejde med at etablere en klub i Sorgenfri. Udvalget ønsker en samlet handlingsplan for anvendelse af midlerne i efteråret 2011.

22 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.22 Evaluering af aftalerne om overgange mellem tilbud på børne- og ungeområdet. 10 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at anbefalingerne i Notat om evaluering af aftalerne om overgange mellem tilbud godkendes og indgår som grundlaget for overgangene fra august 2011, som forpligtende retningslinier. Sagsfremstilling Baggrund Der har siden 2004 været arbejdet med at forbedre procedurerne i forbindelse med overgangene mellem de forskellige tilbud på børne- og ungeområdet. De første procedurer blev vedtaget i 2005 i form af et sæt anbefalinger. Herefter blev disse i 20xx revideret, således at de anbefalinger, der tidligere var vedtaget, blev erstattet af mindstekrav. Det blev endvidere vedtaget at regelsættet skulle evalueres i Der har været nedsat en arbejdsgruppen, som fik til opgave at foretage en egentlig evaluering af, om de anbefalinger, der ligger for den enkelte overgang, er fulgt og om der er forslag til forbedringer, præciseringer eller lignende. Herudover skulle arbejdsgruppen fokusere på overgange og problemstillinger i forbindelse med 1. børn med særlige behov og 2. tosprogede børn 3. problemstillinger, der kan ligge i overgange set i forhold til det nye projekt Børn og Unge på Tværs, jf. kommissorium, som er vedlagt sagen, Arbejdsgruppen har bestået af medarbejdere ved skoler og daginstitutioner. Arbejdsgruppen har gennemført en spørgeskemaundersøgelse i samtlige institutioner i kommunen vedrørende krav og anbefalinger til overgange. På baggrund af denne har arbejdsgruppen udarbejdet anbefalinger på to områder. Dels hvor der ikke er kommet nye regelsæt, dels på områder, hvor der er kommet nye regler siden november Hvor der ikke er kommet nye regelsæt er der foreslået, - at der ændres i samtaleskemaerne, jf. disse og - ændringer barnets lejlighed til at besøge skolen herunder SFO.

23 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.23 Hvor der er kommet nye regler siden november 2008 er der foreslået - tosprogede børn - ændringer omkring 4a og modtagelsesklasser - krav i forbindelse med Børn og Unge på Tværs - - stafetlog m.v. - ændrede terminer, skolebestyrelsesvalg, indskrivning og andet - ændret procedure vedrørende udsættelses af skolestart - børn med særlige behov og eventuelt tilkendt støtte - tidlig start i SFO. Arbejdsgruppen har endeligt sammenskrevet evalueringsskemaet, således at statusevalueringen fremgår samlet for hver af de deltagende institutioner, jf. det i sagen vedlagte. Det er forvaltningens vurdering, at der skal være tale om forpligtende retningslinier for dermed at sikre, at anbefalingerne om overgange mellem tilbud følges på alle institutioner, skoler og klubber. Økonomiske konsekvenser Ingen Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Godkendtes at sendes sagen i høring. Udvalget forelægges en sag på baggrund af en samlet evaluering af overgangene i efteråret 2011.

24 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.24 Musikskolen - Ny takst. 11 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen indstiller på baggrund af anbefaling fra Musikskolnesbestyrelsen, at der i forbindelse med den ny sammenspilstakst i musikskolen indføres en overgangsordning pr. 1. august 2011 for alle nuværende udefrakommende sammenspilselever i musikskolen. Dette med en betaling svarende til 33% det første år, 66 % det andet år og fuld sammenspilstakst det tredje år. Sagsfremstilling På Kommunalbestyrelsens møde 31. januar 2011 godkendtes en ny sammenspilstakst i musikskolen. Taksten er for sæson 2011/12 sat til kr. 1230,- fordelt på 3 rater pr. sæson. Baggrunden for indførsel af denne takst var følgende: Musikskolens kerneydelse er den ugentlige instrumentalundervisning, hvor hver elev modtager 25 min. soloundervisning. Derudover deltager eleverne i en række sammenspilsaktiviteter på hold. Der er pt. en årlig brugerbetaling på kr. 4500,- for dette aktivitetstilbud. Det har imidlertid vist sig, at der i brugergrupperne også findes et behov for at kunne medvirke udelukkende i musikskolens sammenspilsaktiviteter uden at være tilmeldt instrumentalundervisningen. Derfor vil en takst for deltagelse i udelukkende sammenspil være hensigtsmæssig. Behovet gør sig bl.a. gældende i forbindelse med bandundervisning, SteelBand (tøndeorkester) og musikskolens større flagskibe som bl.a. tæller SpringStrings og Ungdomsharmoniorkestret. Med en sammenspilstakst vil det yderligere betyde, at elever fra andre kommuner kan inviteres til at medvirke i musikskolens flagskibe til fuld brugerbetaling. Til udvalgets orientering er det relevant at nævne, at de musikskoler i regionen, som musikskolen gerne sammenligner sig med, alle benytter en sammenspilstakst i tilsvarende størrelsesorden. I forbindelse med udmøntningen af ovennævnte beslutning har SpringStrings (musikskolens strygeorkester) forældregruppe og de tilknyttede lærere henvendt sig og gjort musikskolen opmærksom på, at en indførsel af en sådan takst vil betyde, at en stor del af de orkestermedlemmer, som ikke i forvejen er tilmeldt musikskolens instrumentalundervisning, sandsynligvis vil slutte i orkestret.

25 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.25 Da antallet af elever i den nuværende orkestersammensætning, der ikke er musikskolens egne elever, udgør 18 ud af i alt 40 medlemmer, vil det have store konsekvenser for orkestret. hvis disse 18 slutter. Udover SpringStrings har musikskolen 3 andre orkestre som tilsammen har 12 elever, der i dag ikke er blandt musikskolens egne elever. Den samlede problemstilling har været behandlet i Musikskolebestyrelsen og resultatet af dette er, at Musikskolebestyrelsen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget, at der indføres en overgangsordning for alle nuværende udefrakommende sammenspilselever i musikskolen og indstiller, at overgangsordningen er på 33% det første år, 66 % det andet år og fuld sammenspilstakst det tredje år. Økonomiske konsekvenser Den oprindelige økonomiske forudsætning var en øget brugerbetaling, som i løbet af de kommende 2-3 sæsoner ville betyde, at musikskolens samlede årlige indtægtsbudget ville stige successivt i størrelsesordenen kr., samt at det ville tage ca. 3 sæsoner før tilbuddets økonomi ville slå helt igennem. Imidlertid skønnes ovenstående indstilling at reducere de tidligere forventede indtægter med kr. det første år og kr. det andet år. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen. Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Udvalget besluttede, at der fastsættes en samspilstakst for udefrakommende samspilselever på kr. pr. 1. august 2011 således at der ikke sker forskelsbehandling af kommunens borgere i forhold til udenbys borgere.

26 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.26 Forslag til fælles inklusionsstrategi for børne- og ungeområdet. 12 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, At Kultur- og Fritidsudvalget drøfter udkast til en ny og fælles inklusionsstrategi på børne- og ungeområdet At udvalget beslutter, hvorvidt udkastet skal sendes i høring, sammen med de udarbejdede handleplaner for henholdsvis dagtilbuds- og skoleområdet Sagsfremstilling Med afsæt i Børne- og Ungdomsudvalgets temamøde den 28. marts 2011 samt i drøftelser i specialtilbudsudvalget på skoleområdet og på dagtilbudsområdet - har Børne- og Fritidsforvaltningen udarbejdet et udkast til en fælles inklusionsstrategi på børne- og ungeområdet. Inklusionsstrategien sætter en overordnet fælles ramme for og definition af, hvad der på børne- og ungeområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune forstås ved begrebet inklusion, og hvordan der arbejdes med inklusion. Det er en afgørende forudsætning for at skabe en øget inklusion, at der er enighed og opbakning til definitionen af inklusion og en fælles forståelse af, hvad kommunen ønsker at opnå med denne inklusion. I Lyngby-Taarbæk Kommune defineres inklusion som: o Alle børn og unge skal ses og værdsættes som unikke personer og sikres ret til faglig, personlig og social udvikling i et ligeværdigt, socialt fællesskab. o Barnet skal føle sig som aktør i sit eget liv og opleve at kunne bidrage til og være værdifuld i fællesskabet. o Inklusion er en dynamisk og vedvarende proces. Alle tilbud på børne- og ungeområdet skal skabe mulighed for tilstedeværelse, oplevelse af fællesskab, aktiv deltagelse og et optimalt læringsmæssigt udbytte for alle børn. I denne proces skal der tages særligt hensyn til de børn, som er i farezonen for eksklusion. Målet med den nye definition er et ønske om at: o At flere børn oplever sig som en del af fællesskabet o At flere børn trives bedre o At flere børn lærer mere både i uformelle og formelle sammenhænge

27 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.27 o o o At de professionelle fortsat udvikler deres professionelle praksis i forhold til de aktuelle børn og deres forudsætninger At børn ikke reduceres til deres vanskelighed At det bliver mulig at se det almindelige i det særlige Det indebærer en ændring af praksis på hele børne- og Ungeområdet, således: o at dagtilbud og skoler i Lyngby-Taarbæk Kommune ikke fokuserer på en given funktionsnedsættelse, men i stedet aktivt understøtte forandringer i kultur, handling og organisering, der er nødvendige for at kunne inkludere børn og unge. o at konkret opbakning fra forvaltning og politikere er en nødvendig forudsætning for at implementere inklusion i på hele børne- og ungeområdet. o at forældregruppen anerkender, at inklusion har betydning for udvikling af sammenhængskraft i samfundet. Ved at øge inklusion gives alle børn mulighed for at møde en større variation af børn også børn i andre vilkår end dem selv. Ligeledes viser forskning, at inklusion og øget kompetence til at arbejde i et felt med større variation i børns kompetencer (fx i Finland), øger niveauet i alle elevers færdigheder og kompetencer. Det vil sige, at de dygtigste bliver dygtigere, og de svageste profiterer fagligt af at forblive i gruppen i stedet for at udskilles til et mere homogent tilbud. Med afsæt i denne strategi og definitionen af inklusion er der udarbejdet handleplaner for skole- og dagtilbudsområderne, der i tråd med strategiens anbefalinger vil betyde: o Færre pladser og børn i specialsystemet o Flere børn, der tidligere ville være henvist til specialtilbud, forbliver i almensystemet o At diagnoser ikke automatisk udløser et specialtilbud, men at barnet med hensyntagen til reelle behov og udviklingspotentiale inkluderes i almensystemet mest muligt. Forslag til inklusionsstrategi og handleplanerne behandles på Børne- og Ungdomsudvalgets møde den 19. maj Økonomiske konsekvenser De umiddelbare konsekvenser af omlægningen på skoleområdet vil være, at ca. 100 pladser på specialområdet udfases og at de midler, der herved omfordeles/frigives, foreslås tilført almenområdet til at støtte inklusionsarbejdet på de almindelige skoler. I budgetaftalen for budget blev det besluttet at spare 4 mio. kr. på specialområdet, hvoraf 2 mio. kr. skulle tilbageføres til almenområdet. Besparelsen og omfordelingen indfases over tre år: 2012, 2013 og Omlægningen på dagtilbudsområdet finansieres inden for den nuværende ramme

28 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.28 for specialindsatsen og i tråd med Budgetaftalen for : I forbindelse med budgetaftalen for besluttede budgetforligspartierne at reducere antallet af ressourcepladser, svarende til ,- kr. netto i 2011 og ,- kr. netto i Det betyder en bruttobesparelse på henholdsvis ,- kr. i 2011 og ,- kr. fra 2012 og i de følgende år. Samtidig blev det besluttet, at dagtilbuddene på normalområdet tilføres ,- brutto fra 2011 og i de følgende år. På grund af den sene implementering af budgetreduktionen, kan det ikke nås i 2011 at realisere hele besparelsen. Det foreslås, at besparelsen enten a) findes et andet sted inden for Børne- og Fritidsforvaltningen område eller b) overføres til Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Bilag Udkast til inklusionsstrategi for børne- og ungeområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Godkendtes at sende udkast og handleplaner i høring.

29 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.29 Meddelelser maj Kultur- og Fritidsudvalget. 13 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at sagen tages til efterretning. Sagsfremstilling Meddelelser fra formanden og forvaltningen: 1. Status på Kulturfonden. 2. Sommerferieaktiviteter 3. Flytning af møde i Idrætsforum. Der er planlagt møde den 26. maj 2011, hvor der på samme tidspunkt er møde i Småbørnsforum og Skoleforum. Møde i Idrætsforum foreslås derfor flyttet til den 1. juni 2011 kl Kultur- og Fritidsudvalget, den 19. maj 2011: Taget til efterretning.

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 19-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 19 maj 2010 kl 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 13-10-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 13. oktober 2010 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 01-11-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Mandag den 1. november 2010 kl. 15:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 20-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 20. december 2012 kl. 16:45 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 19-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Onsdag den 19 maj 2010 kl 15:30 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 22-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 14:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 24-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

INKLUSIONS STRATEGI BØRNE- OG UNGEOMRÅDET

INKLUSIONS STRATEGI BØRNE- OG UNGEOMRÅDET INKLUSIONS STRATEGI BØRNE- OG UNGEOMRÅDET 1 Indhold Forord 3 Del af fællesskabet 4 Definition af inklusion 9 Fra specialsystem til almensystemet 11 Konkrete indsatser og handlingsplaner 14 2 Forord I Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 14-03-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 14 marts 2013 kl 08:15 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 19-05-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Torsdag den 19. maj 2011 kl. 14:30 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 01-02-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Protokol Tirsdag den 1. februar 2011 kl. 17:00 afholdt Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Lyngby Torv,

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 30-04-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Protokol Tirsdag den 30. april 2013 kl. 17:00 afholdt Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Lyngby Torv,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 18-08-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 18. august 2011 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Politik for inkluderende læringsmiljøer

Politik for inkluderende læringsmiljøer Politik for inkluderende læringsmiljøer Kommunalbestyrelsen den 27. april 2017 Politik for inkluderende læringsmiljøer 1. Indledning: Inklusion handler om at høre til, og om at de enkelte børn er del af

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune UG - udvalget kl. 7.30-11.30 Høje Gladsaxe, Gladsaxe torv 2 (kirketorvet) samt Rådhuset, mødelokale 4-5 Tilstede: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 17-01-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 17. januar 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 17-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Mandag den 17 maj 2010 kl 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Inklusions strategi. Børne- og ungeområdet

Inklusions strategi. Børne- og ungeområdet Inklusions strategi Børne- og ungeområdet 1 Indhold Forord 3 Del af fællesskabet 4 Definition af inklusion 9 Fra specialsystem til almensystemet 11 Konkrete indsatser og handlingsplaner 14 2 Forord I Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 < Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Politik for inkluderende læringsmiljøer

Politik for inkluderende læringsmiljøer Politik for inkluderende læringsmiljøer Kommunalbestyrelsen den 24. november 2011 Politik for inkluderende læringsmiljøer 1. Indledning: Inklusion kan anskues både ud fra en pædagogisk og en økonomisk

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

BUDGET Borgermøde september 2017

BUDGET Borgermøde september 2017 BUDGET 2018-2021 Borgermøde - 11. september 2017 Hovedbudskaber Et godt halvårsregnskab 2017 med et lille overskud men en overskridelse af servicerammen Et budgetforslag 2018-21 i balance, som overholder

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat 9. november 2017 kl. 08:15 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Hanne Agersnap Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Henrik Bang Ib Carlsen Mette Schmidt Olsen Dorthe la Cour

Læs mere

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR)

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) < Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres.

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Notat Til: Økonomiudvalget Fra: Finn G. Johansen Sags id: 18/14241 Den 20.08.2018 Genopretningsplan 2018 Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Regnskab 2017 udviste et kasseforbrug på 22,5

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget 2018-2021 Referat 15. maj 2018 kl. 18:30 Lyngby Idrætsby, Lundtoftevej 53, 2800 Kgs. Lyngby, mødelokale 1 Indkaldelse Morten Rauff Torben Sørensen Tom Nordvi Jensen Anders Ravn

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 22-08-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Obs! mødetidspunkt. Repræsentanter fra fodboldklubberne i Lyngby- Taarbæk har foretræde for udvalget

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD. Inklusions strategi. Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD. Inklusions strategi. Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Inklusions strategi Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole Indhold Indledning... 2 Status:... 3 Formål... 3 Solrød Kommune... 3 Hvorfor inklusion... 3 Inklusion... 3 Mål... 4

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation Dagsorden Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt 9:00 : Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Jens Rohde, Mette Nielsen, Niels Dueholm, Stine Damborg, Åse

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Mødedato. :

Mødedato. : LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE CAE Dato... : 04.02.2016 Ref.... : Cbs Politisk styregruppemøde Liv i Lundtofte Mødedato. : 28.01.2016 Deltagere (politisk styregruppe): Borgmester Sofia Osmani, formand for styregruppen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 05-09-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Onsdag den 5. september 2012 kl. 08:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene 2021 2023 Budgetproceduren 2020-2023 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den kommende budgetlægning. Økonomiudvalget

Læs mere

Børne- og ungdomsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Børne- og ungdomsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Børne- og ungdomsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 1, rådhuset Dato: Onsdag den 21. september 2016 Start kl.: 15:15 Slut kl.: 18:00 Medlemmer: Tom Bytoft (A) Niels Basballe (A) Pia Bjerregaard

Læs mere

Dagtilbud Nordøst AFTALE NOVEMBER 2014

Dagtilbud Nordøst AFTALE NOVEMBER 2014 < Dagtilbud Nordøst AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Indhold 3 5 6 7 8 9 Inklusion i Dragør Kommune at høre til i et fællesskab Faglighed Organisering Forældresamarbejde

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Økonomiudvalg

Økonomiudvalg Økonomiudvalg 2018-2021 Referat 12. juni 2019 kl. 19:00 Udvalgsværelse 2 - ekstraordinært møde budgetdrøftelse Indkaldelse Sofia Osmani Sigurd Agersnap Henrik Bang Dorthe la Cour Gitte Kjær-Westermann

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere