Vejdirektoratet TRB. BVT system til overvågning af MTL anlæg. Krav til grænseflader mellem mindre trafik ledelses anlæg og BVT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejdirektoratet TRB. BVT system til overvågning af MTL anlæg. Krav til grænseflader mellem mindre trafik ledelses anlæg og BVT"

Transkript

1 Vejdirektoratet TRB BVT system til overvågning af MTL anlæg Krav til grænseflader mellem mindre trafik ledelses anlæg og BVT 4846not015, Rev. 4, Udført: CHA/ELP/PRO Kontrolleret: PRO Godkendt:

2 Side 1 1. Indledning VD planlægger at opstille en række mindre trafikledelsessystemer (MTL) med variable tavler, der installeres til automatisk drift forskellige steder i landet. De enkelte systemer er styret af et lokalt system, så de i den daglige drift vil fungere som en selvstyrende lokal enhed. For at sikre at fejl på MTL anlægget registreres samt at nødvendige tavlesætninger kan foretages, ønsker VD mulighed for central overvågning af MTL anlæggets tavlevisninger og status. Til denne centrale overvågning fra T.I.C. ønsker VD et BVT system anvendt, så det er muligt centralt at: Opsamle alarmer fra den enkelte tavle i et MTL anlæg Se visningerne sat på den enkelte tavle i et MTL anlæg Fjernbetjene enkelte tavler med deres forud definerede visninger fra BVT. Overvåge MTL anlæggets tilstand. Når BVT er forbundet til MTL anlægget opsamles log over visninger og alarmer. BVT vil ikke opsamle log information fra perioder uden forbindelse til MTL anlægget. Den ønskede og nødvendige logning skal derfor sikres direkte i MTL anlægget, så dette lever op til strækningens gældende vejregler. 2. Dokumentets formål Dette dokument beskriver de krav der er gældende for at et opsat MTL anlæg kan kommunikere med et BVT system, så central overvågning og styring kan udføres. Øvrige krav til MTL systemet er således ikke indeholdt i dette dokument. Dokumentet har yderligere, som reference, en kort beskrivelse af BVT s opbygning og anvendelse. Dokumentet er således tiltænkt som kravspecifikation til leverandører af MTL anlæg, der skal overvåges centralt ved hjælp af BVT. 3. MTL anlæggets funktioner i relation til BVT 3.1 Krav til MTL anlæg for opkobling mod BVT Følgende minimums krav er gældende for at sikre det enkelte MTL anlægs opkobling med et BVT system giver den ønskede funktionalitet med overvågning og betjening Kommunikation med BVT fra tavler Følgende krav er gældende for MTL anlægget tavlers kommunikation med BVT:

3 Side 2 Kommunikere som OPC server med Sign-XML-da protokol (v1 eller v2) indenfor følgende områder: o Alarmer fra tavler o Tavlevisnings information o Alert ved visningsændring o Betjeningstilstand samt tilstandsændringer. o Sætning af tavlevisning fra BVT o Afsende status information fra tavler for Lysstyrke Aktivt visningsbibliotek Overordnet tavletilstand Lyssensor True View Sikre opdateret status information i OPC serverne indenfor maksimum 40 sekunder Kommunikation med BVT fra MTL anlæg For selve MTL anlægget skal dette kunne kommunikere som OPC server med Sign-XML-da protokol til BVT systemet. Denne kommunikation skal som minimum indeholde overordnet tilstand, der skal ændres i tilfælde af fejl på MTL anlægget. Dette kan eksempelvis være fejl i det lokale styresystem, detektor fejl, kommunikations fejl med videre. Denne information benyttes til centralt at overvåge om anlægget har brug for at blive serviceret. Det enkelte MTL anlæg kan evt. differentiere de enkelte alarmer for MTL anlægget, så det er muligt at identificere fejl typen centralt Opkobling af MTL anlæg til VD s netværk MTL anlægget skal kunne kommunikere med VD s centrale systemer ved hjælp af en sikker forbindelse. Opkoblingen skal opfylde VD s Ekstranet krav til sikkerhed: Brugere og systemer skal være autentificerede og have de nødvendige adgangs rettigheder. Eksponeringen af services til brugere og systemer skal via sikre netværksforbindelser: o Fast sikker forbindelse ved opkobling direkte på VD s netværk o VPN forbindelse over offentligt netværk. Adgang til services skal være forbeholdt godkendte brugere og systemer. Netværksforbindelse skal bestilles gennem VD informatik (kontakt Henning Stieper pr. juli 2012).

4 Side Betjenings tilstande for tavler. MTL anlæggets tavler skal have mulighed for 3 betjenings tilstande: 1. Automatisk tilstand, hvor tavlens visning styres af MTL anlægget 2. Manuel tilstand, hvor tavlens visning styres af BVT 3. Lokal tilstand, hvor tavlens visning styres lokalt. Benyttes f.eks. ved vedligehold og reparation af anlæg og tavler. Hvis tavlen under manuel tilstand mister forbindelsen til BVT skal tavlens visning bevares Tavlevisningsbibliotek Der skal sammen med MTL anlægget leveres et grafisk image af samtlige visninger, der findes i MTL anlæggets tavlevisnings biblioteker. Denne skal leveres i gif format. Ligeledes skal de enkelte visningers visningsbiblioteks id er defineres jævnfør sign-xml-da protokollen. Denne information anvendes til visning af tavlens mulige visninger i BVT. 3.2 MTL anlæg opkobling til BVT Følgende skitse i figur 1 viser opkoblingen af et MTL anlæg til BVT. Kommunikationen til BVT sker via et IP netværk ved hjælp af en OPC server for hver enhed, der er installeret i anlægget. Når tavlen er sat i automatisk tilstand vil den være styret af MTL anlægget, når tavlen er sat i manuel tilstand vil den være styret fra BVT via den enkelt tavle s OPC server. De enkelte tavlers OPC server kan være installeret i den enkelte tavle eller i en fælles enhed andet sted i anlægget. Den automatiske styring af tavlerne udføres af MTL anlæggets eget styresystem og kan benytte en OPC klient eller anden kommunikation. Når tavlerne er i manuel tilstand vil de kun kunne styres manuelt af BVT via den enkelt tavles OPC server. MTL styresystemet skal kunne kommunikere med BVT via en OPC server og IP netværket. Alarmer understøttet af OPC og signxml.da protokollen vil så kunne sendes til BVT. Som minimum skal kommunikation af MTL systemets tilstand understøttes.

5 Side 4 Figur 1 MTL anlæg opkobling til BVT 3.3 Specifikationer Definitioner af protokoller findes i følgende dokumentation: OPC foundation: Sign-XML-DA definition udvidelser: OPC_XML-DA_Specification 03_64_368_0002-RevD 4153-tegn_005_Rev1 Disse 3 dokumenter er VD ejede dokumenter og kan udleveres. 4. BVT systemopbygning for MTL anlæg Dette afsnit giver en kort introduktion til BVT systemets opbygning og funktioner. 4.1 BVT system for MTL anlæg med variable tavler TL systemet består af: Operatør-PC med webbrowser. Server med BVT Netværk Variable tavler og MTL anlæg

6 Side 5 Figur 2. Eksempel på et BVT-system til overvågning af et MTL anlæg 4.2 Software BVT er bygget op som et serverbaseret system, med webbaseret betjeningsflade. Softwaren er udviklet på Java-platform. Figur 3. Softwareelementer med eksterne grænseflader Det centrale system er opbygget af følgende komponenter: FELS (Front End Logic Server) PS (Præsentationsserver) DB (MySQL-database) FELS en indeholder en OPC klient til kommunikation med MTL anlæggets OPC server og en WEB-server der kommunikerer med WEB-klienten via en proxy i PS en, ved hjælp af AJAX teknologi. PS en indeholder også en WEB-server og indeholder bl.a. info til opbygning af skærmbilleder til WEB-klienten.

7 Side 6 DB indeholder al konfiguration og løbende logdata. Mellem DB og de to servere anvendes Java RMI (Remote Method Invocation) teknologi. I den eksterne kommunikation til tavlerne anvendes Sign-XML-DA version 1.0 eller Hardware Server BVT installeres på en eller flere centrale servere. Serverne skal være VDs standard virtuelle server, med Windows Server installation og MySQL database Operatør PC Som operatør PC anvendes en standard PC med internet webbrowser (Microsoft Internet Explorer version 7.0 eller Mozilla Firefox version eller nyere). Det anbefales at den tilhørende monitorskærm har en minimumsstørrelse på 24, med en skærmopløsning på minimum 1920 x 1280 pixels, aspect ratio 16: Funktioner Funktioner der tilbydes i BVT er følgende: Aflæsning af tavleværdier og status Tavlesætning af foruddefinerede visninger i tavles visningsbibliotek Logsystem Alarmliste Ændring i tavlernes betjeningstilstand Portalservice Aflæsning af tavleværdier og status Hver fysisk tavle i MTL anlægget er repræsenteret ved et tavleobjekt på betjeningsfladen:

8 Side 7 tip-tekst Betjeningstilstand Tavlevisning km Tavlestatus Tavledisplay TavleID: 99rw-1288 status: OK visning: 17 Betjening: 0 PositionLong: PositionLatt: VejID: 03 kmt: 42,973 Luminans: 4 Figur 4 Tavleobjekt med aktiveret tip-tekst Tavlestatus angives med en farve og afspejler tavlens tilstand. Farve Lilla Rød Grøn Orange Blå Turkis Tavle tilstand Not initialised. Der er modtaget tavledata, vedrørende dette tavleobjekt, fra systemets database, men endnu ikke initialiserings data fra FELS-en. NOK. Tavlen er kendt af betjeningssystemet men den svarer ikke eller er defekt (f.eks. strømsvigt, kommunikationssvigt, vital fejl i tavle). OK. Automatic. Tavlen er i drift og fungerer tilfredsstillende, og er i automatisk kontrol tilstand. Alarm. Tavlen har genereret en alarm som stadig er aktiv på denne tavle Local. Tavlen er overgået til lokalbetjening, betjeningssystemet har ikke kontrol over tavlen men ændringer i visningen, status og alarmer modtages stadig fra tavlen og vises i betjeningssystemet. OK. Manual. Tavlen er overgået til manuel betjening eller fjernbetjening. Betjeningstilstand angiver om betjeningsfladen er i visningstilstand, det vil sige om displayet i tavleobjekterne afspejler tavlens aktuelle visning, eller om betjeningspladen er i sætningstilstand. I sætningstilstanden afspejler displayet i tavleobjekterne en valgt visning der er foretaget af brugeren af BVT. Visningstilstanden angives ved en hvid (tom) ramme og sætningstilstanden angives ved an gul ramme.

9 Side 8 Tavlevisning er et felt i en dropdown boks, som angiver tavlens aktuelle visning eller den valgte visning, afhængigt af betjeningstilstanden. Tavledisplay-feltet, anvendes til at vise den grafiske repræsentation af tavlens displayvisning. Afhængigt af betjeningstilstanden vises i dette felt, tavlens returnerede grafiske fil, henholdsvis BVTs definition af den valgte visning i form af en grafisk fil (preview). Tavlens true view funktion gør at tavledisplayet i tavleobjektet viser true view tavlevisninger. Tip-tekst er tekst der fremkommer, ved at flytte markøren henover tavleobjektet. Teksten der fremkommer afspejler direkte data fra tavlen. Valg af data der skal præsenteres i tip-teksten er fuld konfigurerbart Tavlesætning fra BVT (Manuel betjening) Den primære tavlesætning udføres af MTL anlægget. I tilfælde af problemer med MTL anlæggets styring vil BVT skulle anvendes til manuel betjening. Sætning af tavlerne i BVT udføres udelukkende manuelt. Alle tilgængelige visninger i tavlernes visningsbibliotek kan sættes fra BVT. Når en visning vælges fra et tavleobjekts dropdown boks, kan visningens grafiske repræsentation præsenteres i tavleobjektets display Funktionen kaldes preview Logsystem Tavlekommunikationen mellem BVT og tavlerne samt det lokale styresystem logges i databasen, og kan fremkaldes ved hjælp af en databasebrowser direkte i databasen. Følgende data logges i logsystemets database: Styrekommandoer til tavlerne Statusdata fra de enkelte OPC servere Alarmer fra tavlerne og det lokale styresystem Interne tekniske alarmer fra BVT Alarmsystem Alarmsystemet genererer alarmer modtaget fra MTL anlægget og tavler samt tekniske alarmer fra BVT, der alle lagres i databasen. Alle alarmer fra MTL anlægget og tavlerne modtages via sign-xmlda protokollen og kan ses i alarmlisten.

10 Side Alarmliste En alarmliste med alle eksisterende alarmer modtaget i BVT kan fremkaldes ved aktivering af en knap på betjeningsfladen. Der kan filtreres på, hvilke alarmer der skal vises Tavlestyringen BVTs håndtering af kommunikationen til tavlerne i MTL anlægget kan inddeles i følgende scenarier: Normal drift Initialstart af tavle Midlertidigt nedbrud af tavle eller kommunikationen dertil Midlertidigt nedbrud af BVT Normal drift Ved normal drift anvender FELS en OPC-XML-DA s subscriptionfunktion, som sikrer at tavlerne overvåges med hensyn til alarmer og statusdata. Den cyklus der anvendes mod tavlen er konfigurerbar. Til BVT anbefales ca. 40 sekunders cyklus. BVT normal drift må ikke forveksles med den daglige automatiske drift, der udføres af MTL anlægget, idet BVT under denne automatiske drift kun modtager tavlevisninger og alarmer; men ikke styrer tavlens visninger. Initialstart af tavle Når en tavle er færdigkonfigureret i BVT og systemet er i drift, vil FELS en forsøge at kommunikere med tavlen i konfigurerbare intervaller. FELS en begynder med korte intervaller (f.eks. 5 sek.) og derefter med større (f.eks. 20 sek.). Midlertidigt nedbrud af tavle eller kommunikationen dertil Hvis en tavle eller kommunikationsforbindelsen til den, midlertidigt har været ude af drift, sørger BVT, hvis BVT styrer tavlerne, for at reetablere en tavles visning, når tavlen eller kommunikationsforbindelsen er reetableret. Ovenstående gælder dog ikke hvis tavlen er i lokalbetjening, hvor tavlen styres lokalt af en person på stedet, f.eks. i forbindelse med vedligehold eller reparation. I den situation, undlader BVT at sætte tavlevisninger. Det er derfor vigtigt at lokal betjening kun benyttes når der er personer tilstede og de enkelte tavler ikke efterlades i lokalbetjening, idet de så ikke vil kunne styres fra BVT hvis nødvendigt. Midlertidigt nedbrud af BVT BVT indeholder et antal watchdogs, som overvåger en række vitale processer. Visse processer kan genstartes af BVT selv, andre kræver en manuel genstart af hele BVT.

11 Side 10 Ved detektering af nedbrud, i BVTs watchdogs, genereres interne tekniske alarmer. Når BVT genetableres efter et nedbrud, bevares tavlernes aktuelle visning, der så efterfølgende kan ændres manuelt, hvis dette ønskes Brugeradgang Standard webservice brugeradgangstjek kan tilbydes. Ingen restriktioner eller brugerniveauer. 4.5 BVT betjeningsflade (GUI) Betjeningsfladen, der præsenteres i en webbrowser, består af en række betjeningsknapper, dropdown bokse, og informationsfelter. Under disse betjeningselementer kan indlægges et baggrundskort med strækningen, hvorpå tavleobjekterne er placeret.

Signalanlæg i VD sits system GUI

Signalanlæg i VD sits system GUI Signalanlæg i VD sits system GUI Agenda Vejdirektoratets trafikledelses system Teknisk løsning bag Vejdirektoratets TL system Løsningen med signalanlæg i Vejdirektoratets TL system Eksempel på overvågning

Læs mere

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15 smart-house Web-Server Manual CARLO GAVAZZI AS, PB 215, NO-3901 Porsgrunn Telefon: 35 93 08 00 Telefax: 35 93 08 01 Internet: http://www.carlogavazzi.no E-Mail: gavazzi@carlogavazzi.no 1 of 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Oktober 2013 HLG/XIGA. Opstartsvejledning ATS Engros 1/12

Oktober 2013 HLG/XIGA. Opstartsvejledning ATS Engros 1/12 Oktober 2013 HLG/XIGA Opstartsvejledning ATS Engros 1/12 1. ATS Engros vejledning for aktører Formålet med dette dokument er at beskrive, hvordan du kommer i gang med at anvende ATS til test af certifikat

Læs mere

Opstartsvejledning ATS aktørudgave

Opstartsvejledning ATS aktørudgave Opstartsvejledning ATS aktørudgave 7. september 2012 XHLG/NLJ 1/13 1. ATS vejledning for aktører Formålet med dette dokument er at beskrive, hvordan I kommer i gang med at anvende ATS til test af certifikat

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

Program Dokumentation PC Software Skrevet af. Gruppen. Version 1.0

Program Dokumentation PC Software Skrevet af. Gruppen. Version 1.0 Program Dokumentation PC Software Skrevet af Gruppen. Version 1.0 Indholds fortegnelse 1. INDLEDNING...3 1.1. FORMÅL...3 1.2. REFERENCER...3 1.3. VERSIONSHISTORIE...3 1.4. DEFINITIONER...3 1.5. DOKUMENTATIONENS

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

Automatisk Vandingssystem

Automatisk Vandingssystem Automatisk Vandingssystem Projektdokumentation Aarhus Universitet Gruppe 6-3. Semester - F15 vejleder: Michael Alrøe dato: 28-05-2015 Lærke Isabella Nørregård Hansen - 201205713 - IKT Kasper Sejer Kristensen

Læs mere

Brugermanual. Tripple Track Fleet

Brugermanual. Tripple Track Fleet Brugermanual Tripple Track Fleet Version 3.15 Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse Installation:... 3 Login:... 3 Se alle biler:... 4 Status skift:... 5 Historie:... 7 Punkt information:... 9 Find adresse:...

Læs mere

Fuld installation af Jit-klient

Fuld installation af Jit-klient Fuld installation af Jit-klient Indholdsfortegnelse Systemkrav til afvikling af Jit-klienten...3 Opsætning af firewall...4 Om installationsfilen...5 Installation af MSI-filen...6 Om SSL-certifikater...13

Læs mere

Kravspecifikation For. Gruppen

Kravspecifikation For. Gruppen Kravspecifikation For Gruppen Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...3 1.1 FORMÅL...3 1.2 REFERENCER...3 1.3 LÆSEVEJLEDNING...3 2. GENEREL BESKRIVELSE...4 2.1 SYSTEM BESKRIVELSE...4 2.2 SYSTEMETS FUNKTION...4

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG OS2faktor AD FS Connector Vejledning Version: 1.3.0 Date: 16.04.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger... 4 2.1 Connector softwaren... 4 2.2 API nøgle... 4 3 Installation... 5 4 Konfiguration...

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

SwanMobile Brugervejledning K2051-A

SwanMobile Brugervejledning K2051-A SwanMobile Brugervejledning K2051-A Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 2 Installation... 3 3 Opsætning... 3 4 Kontaktperson... 4 5 Alarmgrupper... 7 6 Modtagelse af alarmer... 8 6.1 Accepter alarm...

Læs mere

1 Danish Manual C903IP

1 Danish Manual C903IP 1 Danish Manual C903IP C903IP PLUG & PLAY WIFI NETVÆRKSKAMERA IP-kameraet giver en hurtig og let adgang til at vise de ønskede optagelser på en hver PC tilkoblet dit intranet, eller over internettet via

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine.

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. Opsætningen her er speciel for dette lokalnetværk, der kan

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse Netværk med Ethernet-kabler på SOHO router HOLD NUMMER: Beskrivelse Denne øvelse opbygger og tester trinvis et fysisk netværk med 2 Pc er, en SO-HO router, en Internetadgang samt diverse Ethernet-kabling.

Læs mere

IDAP manual Analog modul

IDAP manual Analog modul IDAP manual Analog modul Dato: 15-06-2005 11:01:06 Indledning Til at arbejde med opsamlede og lagrede analoge data i IDAP portalen, findes en række funktions områder som brugeren kan anvende. Disse områder

Læs mere

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION 140 981 002 930 Vers. 1.01 05-01-2017 INDHOLD 1 Introduktion... 4 2 Udpak DistriWin Service installationen... 4 3 Installer DistriWin Service...

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK. - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller

Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK. - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Vær opmærksom på:... 2 1. Sådan downlåner du en netlydbog fra netlydbog.dk... 3

Læs mere

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Sagsbehandling Klientmiljø... 3 2.1 Operativsystem... 3 2.2 Browser... 5 2.3 Runtime Miljøer... 6

Læs mere

Intro. Drift og optimering af vejmyndighedens digitale systemer. Thomas Werdelin ÅF Hansen & Henneberg. Mød os på stand 30 30/11/2015

Intro. Drift og optimering af vejmyndighedens digitale systemer. Thomas Werdelin ÅF Hansen & Henneberg. Mød os på stand 30 30/11/2015 30/11/2015 Drift og optimering af vejmyndighedens digitale systemer Thomas Werdelin, ÅF Hansen & Henneberg A/S 2. dec. 2015 1 Intro Thomas Werdelin ÅF Hansen & Henneberg Mød os på stand 30 2 1 Digitale

Læs mere

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI)

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik 23. april 2015 MTL Forskningsservice Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik Denne vejledning beskriver opsætning og logonprocedure fra Windowsmaskiner ved ekstern logon til DST s forskerservere

Læs mere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere Side 1 af 8 Inden du går i gang For at kunne bruge Alm. Brand Netbank skal du enten bruge Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi understøtter ikke brug af Google Chrome, og vi kan derfor ikke garantere,

Læs mere

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem Resumé: Beskrivelse af program (DRFLive) til dynamisk visning af resulter fra DRF Stævnesystem Forfatter: Claus Hulstrøm Dato: 15. januar 2010

Læs mere

BAT Installationsvejledning. Version 1.0

BAT Installationsvejledning. Version 1.0 BAT Installationsvejledning Version 1.0 Oktober 2013 1 BAT Installationsvejledning Indledning Denne vejledning er rettet til den IT ansvarlige på de uddannelsessteder, der skal anvende BAT systemet. Vejledningen

Læs mere

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP Sektornet VPN Opsætning af Novell 5.1 server og klient på Windows 2000/NT/XP UNI C oktober 2002 Sektornet VPN UNI C oktober 2002 v1.0 Af Jesper Skou Jensen 1 Opsætning af Novell 5.1 server og klient på

Læs mere

TRUST 100MB SPEEDSHARE USB ADAPTER

TRUST 100MB SPEEDSHARE USB ADAPTER 1 Introduktion Tillykke med Deres køb af Trust 100MB Speedshare USB Adapter. Trust 100MB Speedshare USB Adapteret giver Dem mulighed for at forbinde Deres PC med et lokalt netværk (LAN) og/eller med en

Læs mere

LK IHC Visual. Installation, systemkrav og kommunikation. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation.

LK IHC Visual. Installation, systemkrav og kommunikation. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. LK IHC Visual Installation, systemkrav og kommunikation Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning Indhold Sådan kommer du i gang... Installation af IHC Visual... Pc-systemkrav...

Læs mere

Dette afsnit er til kardiologibrugere, som viser MPEG'er. Læs følgende emner for at få hjælp med problemer, der opstår, mens der vises MPEG'er.

Dette afsnit er til kardiologibrugere, som viser MPEG'er. Læs følgende emner for at få hjælp med problemer, der opstår, mens der vises MPEG'er. MPEG fejlfinding Dette afsnit er til kardiologibrugere, som viser MPEG'er. Læs følgende emner for at få hjælp med problemer, der opstår, mens der vises MPEG'er. Fornødne komponenter til MPEG Netscape brugere

Læs mere

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Indholdsfortegnelse Vejledning... 3 1 Indledning... 3 2 Sagsbehandling Klientmiljø... 3 2.1 Operativsystem... 3 2.2 Browser... 5 2.3 Runtime Miljøer... 6 2.4 Fysiske

Læs mere

Arla Tankvagt. Tekniske specifikationer for Arla Tankvagt

Arla Tankvagt. Tekniske specifikationer for Arla Tankvagt Tekniske specifikationer for Arla Tankvagt Tankvagt Formål Formålet med installation af en tankvagt er, at overvåge mælkens køling og opbevaring til gavn for både mælkeproducenten og mejeriet. Tankvagten

Læs mere

Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall

Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall Innehåll INDLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 AVANCERET INSTALLATION... 10 YDERLIGERE INFORMATION... 11 Proxy... 11 Side 1 af 12 Indledning

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

Navision Stat (NS 9.2)

Navision Stat (NS 9.2) Side 1 af 7 Navision Stat 9.1.002 (NS 9.2) ØSY/NS/RASEG Dato 21.06.2018 Installationsvejledning til NS Web API Invoker Overblik Introduktion Installationsvejledningen beskriver, hvordan man installerer

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Generelt om Telenor Dialer.... 5 Telenor Dialer og OneNumber.... 6 Telenor Dialer og OneNumber Mobile.... 6 Faciliteter i Telenor Dialer...7 Installation

Læs mere

software bricks & glue for system integration

software bricks & glue for system integration Produktet: Denva Service Alert Infrastructure (DSAI) AlertServiceTest DSAI løsning giver mulighed for at løbende at overvåge processer & services på Windows computer. Optimerer: Løsninger giver mulighed

Læs mere

It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud. Region Midtjylland 2010.

It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud. Region Midtjylland 2010. It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud Region Midtjylland 2010. 1 1 Indledning 1.1 Versionshistorie Version Dato Ansvarlig Status Beskrivelse 1.0 2010-05-04 HENSTI Lukket Definition

Læs mere

Programmering af CS7050 TCP/IP modul

Programmering af CS7050 TCP/IP modul Comfort CSx75 Programmering af CS7050 TCP/IP modul Introduktion CS7050 TCP-IP modulet er en fuldt integreret enhed, som tilbyder nye funktioner til Comfort seriens centraler i form af TCP/IP Ethernet forbindelse

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - HWG ENHEDER

HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - HWG ENHEDER Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - HWG ENHEDER 2.2. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION HWG ENHEDER HWg enheder er sensor kontrolenheder beregnet

Læs mere

Udbedring af fejlsituationer ved anvendelse af BridgeMate

Udbedring af fejlsituationer ved anvendelse af BridgeMate Udbedring af fejlsituationer ved anvendelse af BridgeMate Indhold: Kort om BridgeCentral og BridgeMate funktionen Resumé PC en går i dvale eller lukker ned under en session Serveren mister strøm Et bord

Læs mere

Kom i gang med DANBRO

Kom i gang med DANBRO 1 Indhold... 1 Generelt...2 DANBRO...2 Forkundskaber for at anvende DANBRO...2 Krav til pc...2 Starte DANBRO...2 Installation...3 DANBRO-Manualer...4 Manualer...4 DANBROs Brugergrænseflade...5 Valg af

Læs mere

UniLock System 10. Manual til Pollerens web-server interface. Version 1.0 Revision 090513

UniLock System 10. Manual til Pollerens web-server interface. Version 1.0 Revision 090513 UniLock System 10 Manual til Pollerens web-server interface Software PCS125 Version 1.0 Revision 090513 Polleren har indbygget en web-server, der stiller en række funktioner og data til rådighed for eksterne

Læs mere

Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat. Brugervejledning - Quickguide

Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat. Brugervejledning - Quickguide Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat Brugervejledning - Quickguide EXHAUSTO A/S Odensevej 76 DK-5550 Langeskov Tel. +45 65 66 12 34 Fax +45 65 66 11 10 exhausto@exhausto.dk www.exhausto.dk 1 Generelt

Læs mere

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af:

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: GeoGIS2020 Installation Udkast Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: 2015.08.31 Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: 1. GENERELT Side 2 af 16 Side 3 af 16 2. DOWNLOAD OG INSTALLATION

Læs mere

Call Recorder Apresa Brugermanual

Call Recorder Apresa Brugermanual Call Recorder Apresa Brugermanual Version. 1.100.11 Vidicode Pleje og vedligeholdelse: CR Apresa må ikke blive våd. Hvis den bliver våd, tør den omgående af med en blød, ren klud. Væsker kan indeholde

Læs mere

Sådan virker og opretter du en TIO

Sådan virker og opretter du en TIO Sådan virker og opretter du en TIO NOX TIO er en virtuel enhed og skal derfor ikke installeres på en NOX-bus. Funktions overblik: 1. Videresendelse af statusmeddelelser (indgange, udgange og områder) via

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Installation af GeoCAD

Installation af GeoCAD 19-06-2015 Systemkrav: Microsoft Windows XP eller nyere Minimum 1 GB RAM Minimum 330 MB harddisk Java version 8 eller nyere Installation af GeoCAD Hvis GeoCAD tidligere har været installeret på maskinen,

Læs mere

Kravspecifikation. for. Indholdskanalen 2.0

Kravspecifikation. for. Indholdskanalen 2.0 Kravspecifikation for Indholdskanalen 2.0 August 2011 2 Indhold 1. Kort projektbeskrivelse... 3 2. Erfaringer fra Indholdskanalen... 3 Konsekvenser... 3 3. Tekniske krav... 4 Redaktionsværktøjet og indholdsproduktion...

Læs mere

Vejledning VPN Endpoint Connect og SSL

Vejledning VPN Endpoint Connect og SSL 1-07-2011 OM Vejledning VPN Endpoint Connect og SSL Juli 2011 1 Indhold Introduktion... 3 Installation af Checkpoint Endpoint Connect klient... 4 Endpoint Connect - Hvis du ikke er Administrator... 18

Læs mere

Navision Stat (NS 9.3)

Navision Stat (NS 9.3) Side 1 af 9 Navision Stat 9.2.005 (NS 9.3) ØSY/NSIR/RASEG Dato 07.03.2019 Danske Bank Webservice Installationsvejledning Overblik Introduktion Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe...

Læs mere

Bilag 12. Drift af SUP-systemer. Udkast af 12. juni Udarbejdet for. SUP-Styregruppen

Bilag 12. Drift af SUP-systemer. Udkast af 12. juni Udarbejdet for. SUP-Styregruppen Kan med fordel udskrives på en farveprinter, idet figurerne er i farver. SUP-specifikation, version 2.0 Bilag 12 Drift af SUP-systemer Udkast af 12. juni 2003 Udarbejdet for SUP-Styregruppen Uddrag af

Læs mere

Bilag 2C ATP PC-arbejdsplads

Bilag 2C ATP PC-arbejdsplads Bilag 2C ATP PC-arbejdsplads Version 1.0 23-02-2015 INDHOLD 1. VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2. INDLEDNING... 3 2.1 STANDARD PC... 3 2.2 KONTORSTØTTE OG PRINT... 3 2.3 KOMMUNIKATION... 4 3. IT-ARBEJDSPLADS...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Opsætning (GIS udbyder)

Opsætning (GIS udbyder) Indholdsfortegnelse Opsætning (GIS udbyder)... 1 Opsætning (GeoServer)... 2 Opsætning (Skyhost WebPortalen)... 3 Udførelsen (Skyhost Webportalen)... 5 Udførelsen (Jobs Appen)... 8 Ekstern redigering af

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S.

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S. FH Automation A/S Rådgivning og Automa-tion indenfor: Scada PLC Drives & Motion Robotteknologi El-Tavler Elektrisk & Mekanisk Service Hos FH Automation har vi mange års erfaring med automatisering, og

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018

Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018 Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database November 2018 Ydelsesbeskrivelse Dynamisk Database Dato 20. november 2018 Sagsbehandler Raza Muhammed Mail raz@vd.dk

Læs mere

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION 140 981 002 956 Vers. 3.47a 16-01-2017 INDHOLD 1 Introduktion... 4 2 Udpak DM6000 Installationen... 4 3 Installer DM6000... 6 4 Første opstart af DM6000...

Læs mere

Brugervejledning. People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24

Brugervejledning. People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24 Brugervejledning People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24 1 Start programmet Isæt USB-nøglen i et ledigt USB-stik på computeren. Klik på: Klik på ikonet, når mappen på USB-nøglen er åbnet. Skulle

Læs mere

KIH Database. Systemdokumentation for KIH Databasen. 1. maj 2013. Side 1 af 13

KIH Database. Systemdokumentation for KIH Databasen. 1. maj 2013. Side 1 af 13 KIH Database Systemdokumentation for KIH Databasen 1. maj 2013 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Systemoverblik... 3 KIH Database applikationsserver... 5 Forudsætninger

Læs mere

Secure O matic. Gruppe 5 2. SEMESTERPROJEKT. Udgave. Accepttest-specifikation

Secure O matic. Gruppe 5 2. SEMESTERPROJEKT. Udgave. Accepttest-specifikation Udgave 2 2. SEMESTERPROJEKT Gruppe 5 Secure O matic Accepttest-specifikation Benjamin Sørensen, 02284 Tomas Stæhr Hansen, 03539 Stefan Nielsen, 02829 Mubeen Ashraf, 9279 Hussein Kleit, 9281 SECURE O MATIC

Læs mere

MobileStatus Viewer Brugervejledning

MobileStatus Viewer Brugervejledning MobileStatus Viewer Brugervejledning Vejledning til brugerfunktionerne i MobileStatus Viewer Version 2.2 august 2008 www.blueposition.com Alle firma og produktnavne omtalt i dokumentet er varemærker eller

Læs mere

Installations- og. Brugervejledning. Rambøll CAREArkiv - version feb Rambøll Informatik A/S. j.nr. LLP feb.

Installations- og. Brugervejledning. Rambøll CAREArkiv - version feb Rambøll Informatik A/S. j.nr. LLP feb. Rambøll CAREArkiv - version 8.00.06 feb. 2008 Installations- og Brugervejledning Rambøll Informatik A/S j.nr. LLP070004.2 feb. 2008 Installations- og Brugervejledning til Rambøll CAREArkiv v. 8.00.06 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning til brug af Citrix platform hos DIN Forsyning

Vejledning til brug af Citrix platform hos DIN Forsyning Vejledning til brug af Citrix platform hos DIN Forsyning 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Sådan logger du på Citrix... 4 Sådan tilføjer du ikoner på dit skrivebord... 9 Sådan låser du din Citrix...

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

OPC Access 3.0 opdatering via Stored Procedure

OPC Access 3.0 opdatering via Stored Procedure OPC Access 3.0 opdatering via Stored Procedure Dette dokument gennemgår et eksempel på, hvordan OPC Access 2.0 kan konfigureres til at opdatere en database via en stored procedure. OPC ACCESS 2.0 OPDATERING

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

ZoneAlarm Dansk vejledning 1

ZoneAlarm Dansk vejledning 1 ZoneAlarm Dansk vejledning 1 Installation Kør installationsprogrammet fra menuen, eller find filen og dobbeltklik på den. Følg anvisningerne på skærmen. Der bliver bl.a. bedt om navn, email, hvor mange

Læs mere

UniLock System 10. Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806

UniLock System 10. Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806 UniLock System 10 Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806 Med integration til Salto adgangskontrol kan UniLock administrere personers adgang

Læs mere

inox App inox Funktioner

inox App inox Funktioner inox App inox applikationen til iphone og ipad giver dig mulighed for at styre og overvåge dit NOX system, ligegyldigt hvor du befinder dig. inox Funktioner Kan tilkoble og frakoble områder Kan se og kvittere

Læs mere

Datatransport installationsvejledning

Datatransport installationsvejledning Datatransport installationsvejledning Januar 2018 MODST/BIR Generelt Dette er en vejledning til installation af Moderniseringsstyrelsens Datatransport løsning, som anvendes til at importere data fra IndFak

Læs mere

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Trådløse teknologier kommer buldrende Nye trådløse teknologier introduceres i et tempo som aldrig før Trådløse teknologier gør installation meget enklere.

Læs mere

Quick Guide. Version 0.9

Quick Guide. Version 0.9 as MobileCTIvrAgent Quick Guide Version 0.9 Indhold Introduktion... 2 Installation og Start-Up... 2 Brugergrænse flade... 3 Konfiguration... 5 Standard indstillinger... 5 MobileIVR indstillinger... 7 Line

Læs mere

SCADA systemet System 2000 - Version 15

SCADA systemet System 2000 - Version 15 System 2000 SCADA systemet System 2000 - Version 15 System 2000 - Version 15 har styrket fokus på fremtidens krav til driftsanlæg indenfor brancherne vandværker, renseanlæg, fjernvarme samt fødevarer og

Læs mere

OIS - Applikationskatalog

OIS - Applikationskatalog OIS - Applikationskatalog OIS arkitekturprodukter 25. januar 2018 Indledning Dokumentationen omkring OIS er struktureret med inspiration fra OIO Arkitekturguidens arkitekturreol, således at arkitekturprodukterne

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive   i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Installation af Point Yomani terminal

Installation af Point Yomani terminal Yomani terminalen er integreret til Detail via Point PWE software, der skal foretages følgende punkter for at det er klar til brug. 1. PSAM kortet sættes i terminalen, hvis det er leveret separat. PSAM

Læs mere

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017)

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) Page 1 of 12 Indhold 1 Adgang til FleeDa... 3 1.1 HW og SW forudsætninger... 3 1.2

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

GC-1F Gen-set Controller

GC-1F Gen-set Controller BRUGERMANUAL GC-1F Gen-set Controller Trykknapper Lysdioder Ikonliste Displayvisninger Dokumentnr. 4189340645B Denne beskrivelse inkluder følgende versioner: GC-1F GC-1F/2 SW version 1.2x.x SW version

Læs mere

DET MED SMÅT. Remote opstart kr. 0,- Hvad er med i købet:

DET MED SMÅT. Remote opstart kr. 0,- Hvad er med i købet: DET MED SMÅT Remote opstart kr. 0,- Enheder og bruger oplyst af kunden indgår Installation af agenter på klienter og servere oplyst af kunden Opdatering af Antivirus program til nyeste release i samme

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere