Bestyrelsesskolen 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesskolen 2016"

Transkript

1 Bestyrelsesskolen 2016 En uddannelse for dig, der vil styrke din karriere og forberede dig til det professionelle bestyrelsesarbejde. Et samarbejde mellem Økonomisk Ugebrev, Deloitte og Bech-Bruun.

2 2 Bestyrelsesskolen 2016 Bestyrelsesskolen Bestyrelsesarbejdet i Danmark er inde i en spændende og positiv udvikling, hvor fx bestyrelsesarbejde i små og mellemstore virksomheder tages mere seriøst. Der bliver i højere grad lagt vægt på, at det er arbejde. Ledelsen stiller derfor større krav til bestyrelsesmedlemmer, som til gengæld også får bedre økonomiske vilkår. Samtidig viser statistikkerne, at der kommer stadig flere yngre personer i bestyrelserne. Generationsskifte i bestyrelseslokalerne Når et nyt bestyrelsesmedlem skal rekrutteres, er der i dag en tendens til, at ledelsen lægger mere vægt på markedskendskab og aktuel aktivitet end mange års erfaring. Tidligere bestod bestyrelserne ofte af ældre og meget erfarne familiemedlemmer, det såkaldte grå guld. Nu bliver bestyrelsen oftere og oftere sammensat af yngre, erhvervsaktive personer. Det er en positiv udvikling. Når en bestyrelse skal forholde sig til en direktionsstrategi, er det en fordel, at bestyrelsen ikke ligger generationer fra direktionen og fra kunderne. Men selvom tendensen til markedskendte bestyrelsesmedlemmer med forståelse for kundernes krav langt hen ad vejen er positiv, er der også en bagside af medaljen: De mangler ofte kendskab til, hvad det kræver at sidde om bestyrelsesbordet. De fleste uddannelser henvender sig dog kun til erfarne bestyrelsesmedlemmer med henblik på at uddanne dem til endnu større kompetencer og med fokus på store selskaber. Bestyrelsesskolen skal i stedet ses som en grundskole. Er Bestyrelsesskolen noget for dig? Ud fra tanken om, at der manglede en grunduddannelse, indgik Økonomisk Ugebrev, Deloitte og Bech-Bruun et samarbejde i 2014 og skabte Bestyrelsesskolen.

3 Bestyrelsesskolen Bestyrelsesskolen er for dig, som har ingen eller kun lidt erfaring. Du står for at gå ind i bestyrelsesarbejdet eller er endnu så ny i arbejdet, at en grunduddannelse kan være et fundament at stå på. Vi underviser dig i, hvad det over hove - det vil sige at sidde i en bestyrelse. Hvem stiller hvilke krav? Hvad skal man kunne? Hvad skal man kende til? Vi glæder os til at byde dig velkommen på Bestyrelsesskolen På Bestyrelsesskolen tager vi afsæt i bestyrelsesarbejdet i små og mellemstore (ejerledede) virksomheder altså den type virksomheder, der er flest af i Danmark. Bech-Bruun, Deloitte og Økonomisk Ugebrev Men Bestyrelsesskolen er også velegnet for (medarbejdervalgte) bestyrelsesmedlemmer i større selskaber for selve regelsættet er det samme.

4 4 Bestyrelsesskolen 2016 Modulerne På Bestyrelsesskolen gennemgår vi over tre sammenhængende moduler á fire lektioner et årsforløb i en bestyrelse. Modul 1: Før du siger ja Vi indleder med en gennemgang af omverdenens forventninger til bestyrelser. Herefter sættes rammerne, og du præsenteres for en række spørgsmål: Hvorfor indtræde i en bestyrelse? Hvad skal du kunne? Hvad skal du kende? Hvilke krav skal du stille? Hvad skal du forvente? Hvad forventer andre? Hvor lang tid skal du bruge? Overvejelserne skal være med til at modne nye bestyrelsesmedlemmer til at have egne meninger og forventninger i stedet for fra dag ét at skulle lære ved sidemandsoplæring af øvrige bestyrelsesmedlemmer. Derudover ser vi på, hvor du kan finde relevante økonomiske oplysninger, og vi ser også på de juridiske aspekter i forhold til bestyrelsesarbejdet. Modul 2: Arbejdet i maskinrummet Vi sætter fokus på selve arbejdet i bestyrelseslokalet og gennemgår et årsforløb i en bestyrelse. Både i forhold til de forskellige typer af punkter og problemstillinger, en bestyrelse skal forholde sig til, og til konsekvenserne heraf. Modulet indeholder også en gennemgang af de krav, en bestyrelse bør stille til den økonomiske rapportering. Vi ser desuden på strategiarbejde og risikostyring. Modul 3: Forholdet til omverdenen Bestyrelsesarbejde handler i meget væsentligt omfang også om at forstå sammenhængen mellem beslutninger og økonomi. Og om at respektere og forstå, at der ikke er stor forskel mellem reglerne for store og små selskaber. Vi følger op på de økonomiske rapporteringer med udgangspunkt i årsrapporten: Hvordan den bliver til. Hvad den skal indeholde. Hvilket ansvar du som bestyrelsesmedlem har i denne proces. Vi ser også på de risici, du skal kende i relation til et muligt erstatningsansvar.

5 Bestyrelsesskolen Dine undervisere Bech-Bruun Bech-Bruun er en markedsorienteret og specialiseret advokatvirksomhed. Vi servicerer et stort udsnit af dansk erhvervsliv, den offentlige sektor og globale virksomheder med en bred vifte af ydelser. Med mere end 500 talentfulde medarbejdere og nogle af branchens mest anerkendte og erfarne eksperter skræddersyr vi løsninger på tværs af fagområder. Vores mål er at styrke vores klienters forretning, så de opnår de bedste resultater. Deloitte Deloitte er Danmarks og verdens største revisions- og rådgivningsvirksomhed og har den bredeste ydelsespalette. Vi betjener et bredt udsnit af Danmarks erhvervsliv og den offentlige sektor med en kundebase på over kunder. Vores medarbejdere er alle eksperter inden for deres felt og skræddersyr løsninger på tværs af fagområder lokalt og globalt, som styrker vores kunders konkurrencekraft. Deloitte har 17 kontorer i Danmark og 2 i Grønland. I 2015 havde Deloitte en omsætning på 2,6 mia. kr. Økonomisk Ugebrev Økonomisk Ugebrev A/S udgiver en række publikationer rettet mod topledere i erhvervslivet, den finansielle sektor og finansielle investorer. Redaktionen består af landets mest erfarne og indsigtsfulde journalister samt eksperter inden for en række forskellige fagområder. Økonomisk Ugebrev er kendt for sin seriøsitet og faglige skarphed baseret på analyser, kortlægninger og interviews med toneangivende erhvervsfolk. Hensigten er, at inspirere læserne med ny forståelse, mere perspektiv og dybde samt forklare nye tendenser inden for finans, ledelse, strategi og investering.

6 6 Bestyrelsesskolen 2016 Dine undervisere Ole Borch Partner Bech-Bruun Niels varetager bestyrelsesposter i en række danske virksomheder og har betydelig undervisningserfaring. Ole Borch er højt specialiseret inden for rådgivning i virksomhedsledelse med særligt fokus på virksomheder i økonomisk krise. Oles virkefelt inden for rekonstruktioner spænder fra enkeltmandsvirksomheden til den vidt forgrenede børsnoterede virksomhed. Ved siden af det praktiske virke underviser Ole inden for alle grene af insolvensret, herunder aktuelt som ekstern lektor ved Københavns Universitet. Ole er desuden forfatter til bogen Ny i bestyrelsen. Jesper Jørgensen Partner (København) Deloitte Jesper Jørgensen er statsautoriseret revisor og medlem af koncernledelsen i Deloitte. Jesper har omfattende bred erfaring i revision og rådgivning af både børsnoterede selskaber og ejerledede virksomheder inden for blandt andet strategi, risikostyring, skatteforhold, fusion og opkøb samt kapitalforhold. Niels Kornerup Partner Bech-Bruun Jacob Nørmark Partner (Aarhus) Deloitte Niels Kornerup har rådgivet om virksomhedsoverdragelser og selskabsret det meste af sin karriere. Hans ekspertise omfatter blandt andet tilrettelæggelse og gennemførelse af generalforsamlinger og bestyrelsesmøder, corporate goverance-forhold, ejeraftaler, ledelsesansvar og særlige selskabsstrukturer. Jacob Nørmark er statsautoriseret revisor og rådgiver mindre og mellemstore virksomheder. Jacob har omfattende erfaring i rådgivning på ledelsesniveau med fokus på kapitalfremskaffelse og -struktur, fusion og opkøb, arbejdskapitaloptimering, ledelsesaflønningsprogrammer og skatteplanlægning.

7 Bestyrelsesskolen Herudover har Jacob erfaring med salgsprocesser og udarbejdelse af databøger i forbindelse med salg af virksomheder. Morten W. Langer Indehaver og chefredaktør Økonomisk Ugebrev Morten W. Langer er uddannet cand. polit. og har tidligere arbejdet som erhvervsjournalist på Børsens Nyhedsmagasin, Ugebrevet Mandag Morgen og Berlingske Nyhedsmagasin. Morten har særligt dækket de store danske erhvervsvirksomheder og den finansielle sektor i Danmark. Han har fra starten dækket udviklingen inden for god selskabsledelse og praktisk bestyrelsesarbejde i Danmark. Desuden er han ejerleder med erfaring med samspillet mellem bestyrelse og ejerleder samt de ekstra udfordringer, det giver. Derudover har Morten været medforfatter på bøgerne Skandalen om Nordisk Fjer og Tjen en Million på Aktier. Han har undervist på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse, blandt andet i børsforhold, regnskabsforståelse og erhvervsjournalistik.

8 8 Bestyrelsesskolen 2016 Jeg synes, Bestyrelsesskolen 2015 har mere end indfriet mine forventninger. Det har givet en masse indsigt, som jeg kan anvende. Kan varmt anbefale kurset til andre. Dennis W. Hollender Executive Vice President og CFO, Brunata International

9 Bestyrelsesskolen Fantastisk engagerede undervisere, der bringer relevant viden til fadet. Højt fagligt niveau med fokus på det essentielle. Anbefalelsesværdigt. Kim Bach Villadsen Business Assistant, Administration, K.K. Wind Solution

10 10 Bestyrelsesskolen 2016 Praktiske oplysninger Tid og sted Bestyrelsesskolen er opdelt i tre sammenhængende moduler og bliver holdt både i Aarhus og København på følgende dage: Aarhus Modul 1, den 29. marts 2016 Modul 2, den 19. april 2016 Modul 3, den 3. maj 2016 Hos: Deloitte, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C. København Modul 1, den 31. marts 2016 Modul 2, den 20. april 2016 Modul 3, den 2. maj 2016 Hos: Bech-Bruun, Langelinie Allé 35, 2100 København Ø. Undervisningen er alle dage fra kl til 20.00, og der er registrering og kaffe fra kl Der vil undervejs i programmet blive serveret en let snack og sandwich. Det er muligt at kombinere de tre moduler. Det vil sige, at du fx kan deltage på modul 1 i København, modul 2 i Aarhus og modul 3 i København. Pris Prisen for at deltage er kr. eksklusiv moms, der inkluderer: Forplejning Undervisningsmateriale Kursusbevis Ole Borchs bog Ny i bestyrelsen Økonomisk Ugebrev Finans og Ledelse fra din tilmelding og resten af første halvår Tilmelding Tilmeld dig på bestyrelsesskolen senest den 8. marts For at få maksimalt udbytte er der et begrænset antal pladser, som uddeles efter først til mølle-princippet. Hvis du ikke allerede har en profil på vores hjemmeside, skal du oprette dig ved at skrive dit navn og firmanavn og vælge et password, hvorefter du kan tilmelde dig. Ved tilmelding skal du enten oplyse virksomhedens CVR-nr., eller om du tilmelder dig som privatperson, og herved oplyse den adresse, som fakturaen skal sendes til.

11 Bestyrelsesskolen Når du har tilmeldt dig, har du mulighed for at få modulerne overført til din kalender ved at trykke Overfør til min kalender. Lovpligtig efteruddannelse Lektionerne kan tælle som point i den lovpligtige efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige og udgør i alt 12 points, hvis du deltager i alle lektioner. Parkering/transport København: Vi har et begrænset antal parkeringspladser til rådighed. Parkeringsbillet kan afhentes i receptionen. Derudover kan der parkeres på Langelinie Allé mod betaling. Hvis du er med tog/bus, kan du tage bus nr. 26 fra Østerport station til Langeliniekaj kun få minutters gang fra Langelinie Allé. Det tager cirka minutter at gå fra Østerport station. Hvis du er med tog/bus, tager det cirka 5 minutter at gå fra Aarhus H til Værkmestergade. Afbud Melder du afbud fire uger før start, sker det uden beregning. Ved senere afbud faktureres den fulde pris. Afbud skal ske skriftligt til academy@ bechbruun.com. Yderligere oplysninger Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Inge Nyhøj Sørensen hos Bech-Bruun. Inge Nyhøj Sørensen Uddannelseskoordinator T E ins@bechbruun.com Aarhus: Der er mulighed for at parkere i p-huset ved Bruun s Galleri, Værkmestergade 25, 8000 Aarhus C mod betaling. Tilmeld dig på

12 12 Bestyrelsesskolen 2016 København Danmark Aarhus Danmark Shanghai Kina T

Bestyrelsesskolen 2015

Bestyrelsesskolen 2015 Bestyrelsesskolen 2015 En uddannelse for dig, der vil styrke din karriere og forberede dig til det professionelle bestyrelsesarbejde. Et samarbejde mellem Økonomisk Ugebrev, Deloitte og Bech-Bruun. 2 Bestyrelsesskolen

Læs mere

NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016. Academy Client

NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016. Academy Client NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016 Academy Client Fremtidens rådgiver 1. halvår 2016 Indhold Fremtidens rådgiver 3 Kreditvurdering 4 Økonomiske nøgletal Resultatledelse 5 Øg effekten af dit lederskab Forretningsmøder

Læs mere

Chefjurist: En rolle i forandring 1. Bech-Bruun Intelligence. Chefjurist: En rolle i forandring

Chefjurist: En rolle i forandring 1. Bech-Bruun Intelligence. Chefjurist: En rolle i forandring Chefjurist: En rolle i forandring 1 Bech-Bruun Intelligence Chefjurist: En rolle i forandring Analyse November 2015 2 Chefjurist: En rolle i forandring Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Data

Læs mere

BESTYRELSESUDDANNELSE MINDRE, MELLEMSTORE OG EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER

BESTYRELSESUDDANNELSE MINDRE, MELLEMSTORE OG EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER Kompetence og energi præger case diskussionerne blandt deltagere og undervisningsteam. 20 professorer, bestyrelsesformænd og rådgivere formidler og perspektiverer forskningsbaseret viden og erfaring fra

Læs mere

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld Dit ansvar med vores hjælp. Det handler om familie, virksomhed og formue. Om at lægge spor i takt med, at man bliver afklaret. Om at få inspiration til at blive afklaret. I et generationsskifte vil der

Læs mere

Analyse: Kontraktstyring 1. Bech-Bruun Intelligence. Kontraktstyring

Analyse: Kontraktstyring 1. Bech-Bruun Intelligence. Kontraktstyring Analyse: Kontraktstyring 1 Bech-Bruun Intelligence Kontraktstyring Analyse September 2015 2 Analyse: Kontraktstyring Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Data 6 Alle rettigheder til denne analyse

Læs mere

Dødsfald familie og formue

Dødsfald familie og formue Dødsfald familie og formue Det handler altid først og fremmest om familien. Om at hjælpe og sikre ro og tryghed for alle. Om det formelle og om det praktiske. Men det handler også om formuen. Om at gøre

Læs mere

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Bestyrelsesarbejde Bliv et værdiskabende, kompetent og ansvarligt bestyrelsesmedlem Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet Bestyrelsen er virksomhedens øverste ledelse. Derfor er

Læs mere

Årets seminar om revisionsudvalg

Årets seminar om revisionsudvalg Årets seminar om revisionsudvalg Revisionsudvalg i danske selskaber praktik, muligheder og udfordringer. Mandag den 18. juni 2012 kl. 09.30 Audit Committee Institute Sponsored by KPMG Revisionsudvalg i

Læs mere

Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1. Bech-Bruun Intelligence. Persondata og it-sikkerhed

Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1. Bech-Bruun Intelligence. Persondata og it-sikkerhed Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1 Bech-Bruun Intelligence Persondata og it-sikkerhed Survey-rapport April 2015 2 Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater

Læs mere

IP Academy. Kurser 2017/2018

IP Academy. Kurser 2017/2018 1 IP Academy Kurser 2017/2018 2 Indhold IP-ret: Et retsområde i konstant forandring 3 Direktivet om forretningshemmeligheder og introduktion til den nye markedsføringslov 4 Grundlæggende varemærkeret 6

Læs mere

Hvad er tidsperspektivet og ressourceforbruget? Hvordan sammensætter du det perfekte team? Datarum hvorfor, hvad er det til, og hvad er tilladt?

Hvad er tidsperspektivet og ressourceforbruget? Hvordan sammensætter du det perfekte team? Datarum hvorfor, hvad er det til, og hvad er tilladt? Due diligence med fokus på den finansielle og juridiske due diligence-proces TEKNOLOGISK INSTITUT TAASTRUP DEN 6. SEPTEMBER 2006 Hvad er formålet med og betydningen af finansiel og juridisk due diligence?

Læs mere

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld Dit ansvar med vores hjælp. Det handler om familie, virksomhed og formue. Om at lægge spor i takt med, at man bliver afklaret. Om at få inspiration til at blive afklaret. I et generationsskifte vil der

Læs mere

Ny uddannelse om udbud af it-ydelser

Ny uddannelse om udbud af it-ydelser It udbud Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 2 It & udbud Indhold It & udbud: Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 3 Uddannelsens opbygning 5 Modul 1: Udbud Reguleringen af it-udbud 6 Modul 2: It-kontrakten

Læs mere

Antikorruption og hvidvask

Antikorruption og hvidvask Antikorruption og hvidvask Har din virksomhed et complianceprogram, der sikrer, at I arbejder inden for reglernes område? 2 3 Lovgivningen ændrer sig. Tiden ændrer sig også. Det er i dag ikke altid nok,

Læs mere

Kurset. Opnå succes med din bestyrelsespost. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Mød en advokat, en jurist og en økonom

Kurset. Opnå succes med din bestyrelsespost. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Opnå succes med din bestyrelsespost En bestyrelse er en virksomheds øverste ledelse. Du har derfor et stort ansvar, når du siger ja til en bestyrelsespost. Det er afgørende, at du har

Læs mere

HR Summer School 1. HR Summer School. Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret

HR Summer School 1. HR Summer School. Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret HR Summer School 1 HR Summer School Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret 2 HR Summer School Indhold HR Summer School 3 Program 4 Uddannelsens opbygning 6 Generation Z og fremtidens arbejdsmarked

Læs mere

Hesteassisteret Læring (heal) Facilitator

Hesteassisteret Læring (heal) Facilitator Hesteassisteret Læring (heal) Facilitator En vidensbaseret facilitatoruddannelse, der sætter dig i stand til at facilitere udvikling og læreprocesser med heste for både voksne og børn. Som eksamineret

Læs mere

Aktivt ejerskab. Niels Kornerup

Aktivt ejerskab. Niels Kornerup Aktivt ejerskab Niels Kornerup 2 Disposition Aktivt ejerskab Begrebet aktivt ejerskab Fokuspunkter og eksempler Rollefordeling i forskellige virksomhedsstrukturer Den danske model internationale tendenser

Læs mere

København Efterår Ny uddannelse om udbud af it-ydelser

København Efterår Ny uddannelse om udbud af it-ydelser København Efterår 2018 It udbud Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 2 It & udbud Indhold It & udbud: Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 3 Uddannelsens opbygning 5 Modul 1: Udbud Reguleringen af it-udbud

Læs mere

Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger. På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere

Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger. På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere 1 Viden er magt i enhver virksomhed Det er egentlig enkelt. Experian

Læs mere

Generationsskifte Dit ansvar med vores hjælp.

Generationsskifte Dit ansvar med vores hjælp. Dit ansvar med vores hjælp. Det handler om familie, virksomhed og formue. Om at lægge spor i takt med, at man bliver afklaret. Om at få inspiration til at blive afklaret. 1 I et generationsskifte vil der

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

STIL EFTER NYE SUCCESER

STIL EFTER NYE SUCCESER STIL EFTER NYE SUCCESER Arrangementer Forår 2016 INDDRIVELSER NETWORKING DE SVÆRE SAMTALER BESØG HOS NYBORG STRAND GENERALFORSAMLING MØD BORGMESTEREN Deltagergebyr kun kr. 500 + moms Medlemmer af Østfyns

Læs mere

Dødsfald - familie og formue

Dødsfald - familie og formue Dødsfald - familie og formue Det handler altid først og fremmest om familien. Om at hjælpe og sikre ro og tryghed for alle. Om det formelle og om det praktiske. Men det handler også om formuen. Om at gøre

Læs mere

Uddannelsens grundtanke er det læringssyn, menneskesyn og hestesyn, der ligger bag alt, hvad Courage (udbyder af HEALfacilitator) står for.

Uddannelsens grundtanke er det læringssyn, menneskesyn og hestesyn, der ligger bag alt, hvad Courage (udbyder af HEALfacilitator) står for. Hesteassisteret Læring (heal) Facilitator Vi ønsker at udbrede viden og kompetencer om hestes evne til udvikling af mennesker. HEALfacilitator er en vidensbaseret facilitatoruddannelse, der sætter dig

Læs mere

Spørgsmål til refleksion. Læs mere. Bestyrelse

Spørgsmål til refleksion. Læs mere. Bestyrelse Spørgsmål til refleksion 1. Savner du en sparringpartner at diskutere din virksomheds strategiske og ledelsesmæssige udfordringer med? 2. Mangler du tid til at udvikle og implementere mere langsigtede

Læs mere

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017 SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017 Styrk din rådgivning Strukturudviklingen gør, at vi skal være eksperter i strategi og forretningsudvikling. Vi skal kunne bruge værktøjerne

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

BESTYRELSESUDDANNELSE MINDRE, MELLEMSTORE OG EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER

BESTYRELSESUDDANNELSE MINDRE, MELLEMSTORE OG EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER Kompetence og energi præger case diskussionerne blandt deltagere og undervisningsteam. 20 professorer, bestyrelsesformænd og rådgivere formidler og perspektiverer forskningsbaseret viden og erfaring fra

Læs mere

MAKS. OTTE DELTAGERE OG DANMARKS BEDSTE INSTRUKTØRER

MAKS. OTTE DELTAGERE OG DANMARKS BEDSTE INSTRUKTØRER MAKS. OTTE DELTAGERE OG DANMARKS BEDSTE INSTRUKTØRER Med hovedvægt på it-brugeruddannelse og personlig udvikling har IDG - siden 1993 - tilbudt kurser med det ene formål at effektivisere deltagernes arbejde

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Generalforsamling 22. april 2014 kl. 16:00

Generalforsamling 22. april 2014 kl. 16:00 Generalforsamling 22. april 2014 kl. 16:00 Velkommen Bestyrelsen ved Direktør Poul Erik Tofte CEO Per Have Tidl. intern revisionschef Jørgen Madsen og direktionen Direktør Peter Ott, PFA Portefølje Administration

Læs mere

Praktisk databeskyttelse. Praktisk databeskyttelse. Forordningen møder virkeligheden

Praktisk databeskyttelse. Praktisk databeskyttelse. Forordningen møder virkeligheden Praktisk databeskyttelse Forordningen møder virkeligheden Indhold 3 4 5 5 6 6 7 8 10 Forordningen møder virkeligheden Om Modul 1: Status på databeskyttelsesretten Modul 2: HR og databeskyttelse Modul 3:

Læs mere

BLIV UDDANNET BESTYRELSESMEDLEM

BLIV UDDANNET BESTYRELSESMEDLEM NIELS BROCK EXECUTIVE BROCK.DK/BESTYRELSE BLIV UDDANNET BESTYRELSESMEDLEM Rollen som bestyrelsesmedlem er under forandring, og der er stilles i stigende grad krav til bestyrelsens kompetencer. I en global

Læs mere

Annes Atelier. Medlemmerne i panelet i. www.annes-atelier.dk. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter, redaktør af Kunstavisen mm.

Annes Atelier. Medlemmerne i panelet i. www.annes-atelier.dk. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter, redaktør af Kunstavisen mm. Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Gallerist Gitte Albertsen Revisor Jesper Christophersen Medievejleder/kunstskribent mm. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter,

Læs mere

Fremtidens Advokatvirksomhed

Fremtidens Advokatvirksomhed Fremtidens Advokatvirksomhed Advokatydelser sælger ikke sig selv! Kongres fredag den 11. juni kl. 10.00 12.30 Loyale kunder er vores løn! Markedet 70% Kilde: Danmarks Statestik; Produktstatestik for advokatvirksomhed,

Læs mere

I Østen stiger solen op

I Østen stiger solen op 18:00 18:10 Ankomst og registrering København City. Lokalafdeling af Dansk Aktionærforening i samarbejde med øvrige lokalafdelinger i Københavnsområdet I Østen stiger solen op Torsdag den 10. maj klokken

Læs mere

ØKONOMISTYRING OG CONTROLLING I PRAKSIS

ØKONOMISTYRING OG CONTROLLING I PRAKSIS Fra foråret 2016 præsenterer vi i samarbejde med reflexio P/S en nyudviklet version af vores populære kursus Den kommunale Controller. Med dette nye praksisorienterede kursus sætter vi fokus på økonomistyring

Læs mere

Lempelse af fondsmæglerselskabers

Lempelse af fondsmæglerselskabers 1 December 2016 NYT Lempelse af fondsmæglerselskabers kapital og solvens Folketinget har i dag, den 1. december 2016, vedtaget at lempe kravene til fondsmæglerselskabers kapitalgrundlag og solvensbehov.

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Organisationsuddannelse 2015

Organisationsuddannelse 2015 Forord "Organisationsuddannelse 2015" beskriver den uddannelse, som Danmarks Lærerforening tilbyder alle nye tillidsvalgte. Det overordnede formål med organisationsuddannelsen er at gøre dig til en stærk

Læs mere

Plus People? Kom med på holdet!

Plus People? Kom med på holdet! Plus People? Kom med på holdet! 2 Har du +faktor? De fleste taber pusten, når de hører, hvad der skal til for at blive revisor. Vi mener, det handler om at sætte sig et mål og så tage én ting ad gangen.

Læs mere

Finansierings- og insolvensretlige morgenseminarer 2011

Finansierings- og insolvensretlige morgenseminarer 2011 Finansierings- og insolvensretlige morgenseminarer 2011 Finansierings- og insolvensretlige morgenseminarer 2011 Plesner inviterer igen i 2011 til en række morgenseminarer inden for finansierings- og insolvensretten.

Læs mere

15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation

15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation 15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation Få værktøjer til at håndtere energidræbende konflikter og kontroverser

Læs mere

ICON Hairspa forår 2015

ICON Hairspa forår 2015 KURSER FORÅR 2015 ICON Hairspa forår 2015 Velkommen til et nyt og friskt kursusår med ICON Hairspa. Et nyt år står klar, og vi vil her gerne benytte chancen for at takke alle vore kunder for opbakningen

Læs mere

Medarbejderen. Agrobiologi:

Medarbejderen. Agrobiologi: Agrobiologi: Medarbejderen med de kompetencer Kort og godt om din næste potentielle medarbejder, der gennem sin uddannelse har haft stærk fokus på fremtidens fødevareproduktion i en udfordrende verden:

Læs mere

DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar

DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar ERHVERVSJURIDISK FULDMÆGTIG I ET ADVOKATFIRMA 1 Løft blikket TM ERHVERVSJURIDISK FULDMÆGTIG Om os Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith er et af landets

Læs mere

INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING I HARBOES BRYGGERI A/S

INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING I HARBOES BRYGGERI A/S INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING I HARBOES BRYGGERI A/S Mandag den 25. august 2014, kl. 10.00 i Harboes Gæstestue, Spegerborgvej 34, 4230 Skælskør Det glæder os at indbyde selskabets aktionærer til årets

Læs mere

.DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH

.DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH .DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH Folkeafstemning Deltagelse i euro-samarbejdet Omkring 1 år Op til 2-3 år Virksomhedernes omstilling til euro kan påbegyndes Omstilling i virksomhederne kan ske hurtigt forudsat

Læs mere

INDEHAVER- UDDANNELSE 2012-2013

INDEHAVER- UDDANNELSE 2012-2013 INDEHAVER- UDDANNELSE 2012-2013 1 Strategi, forretningsplan, salg- service og medarbejdere Modul 1 3. - 4. oktober 2012 Modul 2 12. - 13. november 2012 Modul 3 10. - 11. december 2012 Modul 4 8. - 9. januar

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse

Bestyrelsesuddannelse Bestyrelsesuddannelse I et samarbejde mellem Erhverv Randers, Tradium og Erhvervsakademiet Dania, tilbydes nye og kommende bestyrelsesmedlemmer et eksklusivt og målrettet uddannelsesforløb. Forløbet indeholder

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2015

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2015 HEMPEL FONDEN Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

I N V E S T E R I N G I K A P I T A L F O N D E K A N M E D F Ø R E F A S T D R I F T S S T E D F O R U D E N L A N D S K E D E L T A G E R E

I N V E S T E R I N G I K A P I T A L F O N D E K A N M E D F Ø R E F A S T D R I F T S S T E D F O R U D E N L A N D S K E D E L T A G E R E 20. oktober 2014 I N V E S T E R I N G I K A P I T A L F O N D E K A N M E D F Ø R E F A S T D R I F T S S T E D F O R U D E N L A N D S K E D E L T A G E R E Indledning For udenlandske investorer vil

Læs mere

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen En indehaveruddannelse for Restauranter, caféer og mindre hoteller Kurset er godkendt af Horesta 19.-20. januar 2015 02.-03. februar 2015 og 23. februar

Læs mere

SÅDAN TALENT SKAL DER TIL. Udvikling af talenter i virksomheden DI SERVICE

SÅDAN TALENT SKAL DER TIL. Udvikling af talenter i virksomheden DI SERVICE SÅDAN TALENT SKAL DER TIL DI SERVICE Udvikling af talenter i virksomheden TALENT SKAL DER TIL Udvikling af talenter i virksomheden Juni 2005 Bogen bygger på erfaringer fra Dansk Industris medlemsvirksomheder

Læs mere

Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden

Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 1 Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Analyse Juni 2017 2 Chefjuristens udfordringer og forventninger

Læs mere

Ejendomsdagene EJENDOMSDAGENE. - Risiko og rejsegilde

Ejendomsdagene EJENDOMSDAGENE. - Risiko og rejsegilde Ejendomsdagene - Risiko og rejsegilde Er du Platin-medlem af Estate More Club deltager du gratis på Ejendomsdagene 2016 - Læs mere om alle fordelene ved Estate More Club her - Risiko og rejsegilde Executive

Læs mere

Mediator Master Practitioner Til dig, der ønsker at opnå certificering som mediator og få kendskab til konflikt design i organisationer

Mediator Master Practitioner Til dig, der ønsker at opnå certificering som mediator og få kendskab til konflikt design i organisationer BESKRIVELSE AF OVERBYGNINGSUDDANNELSE Mediator Master Practitioner Til dig, der ønsker at opnå certificering som mediator og få kendskab til konflikt design i organisationer Dette forløb udbydes til de

Læs mere

Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier

Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier Notat Dato: 4. november 2007/jru/ami Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier I årsmødevedtagelsen Alle børn

Læs mere

Faktaark: Kvinder i bestyrelser

Faktaark: Kvinder i bestyrelser Marts 2015 Faktaark: Kvinder i bestyrelser DeFacto har analyseret udviklingen af kvinder i bestyrelser. Analysen er foretaget på baggrund af data fra Danmarks Statistiks database over bestyrelser samt

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

DU giver OS DINE kompetencer. VI giver DIG EN fantastisk UDDANNELSE

DU giver OS DINE kompetencer. VI giver DIG EN fantastisk UDDANNELSE DU giver OS DINE kompetencer. VI giver DIG EN fantastisk UDDANNELSE ADVOKATFULDMÆGTIGUDDANNELSEN 1 Løft blikket TM ADVOKATFULDMÆGTIGUDDANNELSEN Om os Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith er et

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret 29. februar 2012 Indhold Kære aktionær Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Sydjylland

aktiviteter forår 2016 Sydjylland aktiviteter forår 2016 Sydjylland Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i

Læs mere

Danske Havne. Selskabsetablering

Danske Havne. Selskabsetablering Danske Havne Selskabsetablering Rettidig omhu også ved selskabsetablering 2012 Deloitte Rettidig omhu også ved selskabsetablering Etableringstidspunktet År 3 År 5 2012 Deloitte Målet for dagens program

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

Hvor meget ved du om din forretning i virkeligheden?

Hvor meget ved du om din forretning i virkeligheden? Hvor meget ved du om din forretning i virkeligheden? Sådan får du gennemsigtighed og et faktabaseret beslutningsgrundlag 28. september 2017 Seminar om lønsomhed costing som styringsværktøj Invitation til

Læs mere

FAIF-håndbog for ejendomssektoren. Ejendomsforeningen Danmark 3. februar 2016

FAIF-håndbog for ejendomssektoren. Ejendomsforeningen Danmark 3. februar 2016 1 FAIF-håndbog for ejendomssektoren Ejendomsforeningen Danmark 3. februar 2016 Agenda 1. Hvorfor en FAIF-håndbog for ejendomssektoren? 2. Hvorfor blev forvaltere af ejendomsfonde underlagt finansiel regulering?

Læs mere

Økonomi for advokater og jurister

Økonomi for advokater og jurister Økonomi for advokater og jurister - styrk dine kompetencer til økonomiske vurderinger 2 x 8 kursuslektioner 2 6. O G 2 7. J A N U A R 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Fokus

Læs mere

AGILITY CONVENTION. En lørdag sprængfyldt. med inspiration til dig og din forening. DGI agility. 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro

AGILITY CONVENTION. En lørdag sprængfyldt. med inspiration til dig og din forening. DGI agility. 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro AGILITY CONVENTION En lørdag sprængfyldt med inspiration til dig og din forening 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro DGI agility Kære nye som erfarne Agilityinstruktører, Rallyinstruktører og

Læs mere

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening Første udgave af s nyhedsbrev i 2016 indeholder: Kursus om den nye lejelov... 1 Lone får 10.000 kr. retur for trappevask... 2 Ny pjece om den nye lejelov... 5 Kursus om den nye lejelov Beboerrepræsentanter

Læs mere

vedtægter Vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 Mondo A/S Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009

vedtægter Vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 Mondo A/S Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009 Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009 Vedtægter Mondo A/S vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 12. marts 2009 Mondo A/S Vedtægter Mondo A/S. Side 1 af 8 1 navn 1.1 Selskabets navn

Læs mere

Et kommercielt whitepaper er således et stærkt marketingsværktøj, der kan støtte beslutningstagere i valget af den ene løsning frem for den anden.

Et kommercielt whitepaper er således et stærkt marketingsværktøj, der kan støtte beslutningstagere i valget af den ene løsning frem for den anden. Sådan skriver du et whitepaper Et whitepaper er et almindeligt brugt værktøj til at introducere tekniske innovationer og nye produkter. Men der er meget at tage stilling til, når man skal skrive et whitepaper.

Læs mere

Lean Six Sigma Yellow Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Yellow Belt-uddannelse Lean Six Sigma For dig der har lyst til at få indsigt i tankerne bag Lean Six Sigma samt de muligheder, der ligger i projektmetoden DMAIC. 1 Dit udbytte En Lean Six Sigma giver dig indsigt i tankerne bag

Læs mere

ANALYSE. Revisorbranchen i tal. www.fsr.dk

ANALYSE. Revisorbranchen i tal. www.fsr.dk Revisorbranchen i tal ANALYSE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. OM FSR ANALYSE

Læs mere

København, den 11. september 2014

København, den 11. september 2014 København, den 11. september 2014 Sagsnr. 2012-1375/8KR/MLA 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over X advokatfirma. Sagens tema: Klager har klaget over X advokatfirmas

Læs mere

Tale til nye advokater ved Advokatsamfundets årsfest den 7. juni 2013

Tale til nye advokater ved Advokatsamfundets årsfest den 7. juni 2013 Tale til nye advokater ved Advokatsamfundets årsfest den 7. juni 2013 Jeg vil godt lige starte med en tilståelse: Jeg kommer fra Jylland, fra Hadsund, og en af mine kolleger i Højesteret, Poul Søgaard,

Læs mere

BESTYRELSESUDDANNELSEN

BESTYRELSESUDDANNELSEN BESTYRELSESUDDANNELSEN 1 Bestyrelsesuddannelsen I et samarbejde mellem Erhverv Randers, Tradium og Erhvervsakademiet Dania, tilbydes nye og kommende bestyrelsesmedlemmer et eksklusivt og målrettet uddannelsesforløb.

Læs mere

10 ÅR MED MAJ INVEST

10 ÅR MED MAJ INVEST 10 ÅR MED MAJ INVEST Investering er en langsigtet disciplin. Det er over en årrække, at man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet. December 2015 er derfor en særlig måned for Maj Invest. Det er

Læs mere

Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed. VUM-superbrugerseminar Maj 2015

Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed. VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Program 1. Formålet med workshoppen 2. Hvad var hensigten? 3. Hvordan ser det ud i Aalborg? 4. Læring og

Læs mere

Fremtidens bestyrelsesarbejde

Fremtidens bestyrelsesarbejde Fremtidens bestyrelsesarbejde Ifølge de adm. direktører i Danmarks 100 største selskaber involverer bestyrelserne sig i stigende grad i strategiarbejdet. Men formalia fylder for meget på bestyrelsesmøderne,

Læs mere

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz.

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz. Liselotte Lyngsø Christian Bitz Gyrithe Saltorp Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup FM-Dagen 2013 Verner Bentzen Poul Holt Pedersen Kirsten R. Galamba 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april Programoversigt

Læs mere

Årets seminar om revisionsudvalg

Årets seminar om revisionsudvalg Årets seminar om revisionsudvalg Revisionsudvalg i danske selskaber praktik, muligheder og udfordringer. Audit Committee Institute Sponsored by KPMG Revisionsudvalg i danske selskaber praktik, muligheder

Læs mere

Tilmeldingen skal være indsendt senest d. 17. feb. 2016 og er bindende.

Tilmeldingen skal være indsendt senest d. 17. feb. 2016 og er bindende. Ekstra kurser Skolen for Sen-Hjerneskadede - under Hjerneskadeforeningen Aarhus / Østjylland kan igen tilbyde undervisning, der er tilrettelagt specielt til personer med erhvervet hjerneskade. Undervisningen

Læs mere

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP)

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) FÅ VÆRKTØJERNE TIL AT VÆRE BLANDT DE BEDSTE SALGSLEDERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR Du kommer på en rejse, hvor du får tilført praksisnære værktøjer og redskaber

Læs mere

medarbejderobligationer

medarbejderobligationer medarbejderobligationer Vil du fastholde og tiltrække de rigtige medarbejdere? giv dem et attraktivt personalegode med medarbejderobligationer. Spar dine medarbejdere for skat. alle virksomheder kan være

Læs mere

Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten. Monica Reib, Partner

Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten. Monica Reib, Partner Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten Monica Reib, Partner 2 Udvalgte emner 1. Revision af Selskabsloven 2. Det Offentlige Ejerregister 3. Ihændehaveraktier 4. Registrering af de reele ejere

Læs mere

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014 Ekstra Nyhedsbrev fra Januar 2014 Diplomforløb i innovation, værktøjskasse og blive-klogere-sammen arrangementer Velkommen til denne ekstraudgave af s nyhedsbrev! Grunden til at vi beder om din opmærksomhed

Læs mere

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 18. februar 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 25. februar 2011 Deltagere: Brian Errebo-Jensen Jeanette Præstegaard Hanne Munch

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2013. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Foreningen network danmark

VEDTÆGTER. for. Foreningen network danmark VEDTÆGTER for Foreningen network danmark Indholdsfortegnelse: 1. Navn, stiftelse og hjemsted... 2. Formål og virksomhed 3. Medlemskab... 4. Bestyrelse 5. Direktionen 6. Økonomi og regnskab 7. Generalforsamling

Læs mere

Karriereprogram for HR-konsulenter

Karriereprogram for HR-konsulenter Karriereprogram for HR-konsulenter Marts 2011 Karriereprogram for HR-konsulenter Den offentlige sektor har brug for kompetente og engagerede HR-funktioner, der fokuserer på opgaver, der skaber værdi for

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.1 2012

Kvartalsstatistik nr.1 2012 nr.1 212 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen

Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen Katrinebjergskolen søger en visionær skoleleder, der inspirerer, udfordrer og samler skolens medarbejdere, og som er et nærværende og tydeligt midtpunkt for

Læs mere

Godtgørelse af vand- og energiafgifter Hvad er jeres muligheder? Januar 2016

Godtgørelse af vand- og energiafgifter Hvad er jeres muligheder? Januar 2016 Godtgørelse af vand- og energiafgifter Hvad er jeres muligheder? Januar 2016 Få et overblik over din virksomheds muligheder for at få godtgjort vandog energiafgifter. Momsregistrerede virksomheder kan

Læs mere