Vedr.: Sagsnr.: , høringssvar til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet , dateret den 11. oktober 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedr.: Sagsnr.: , høringssvar til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet , dateret den 11. oktober 2013"

Transkript

1 KYSTFISKERUDVALGET NaturErhvervstyrelsen Center for fiskeri Nyropsgade København V Korrespondancen er fremsendt til fiskeri@naturerhverv.dk Hirtshals, den 11. november 2013 Vedr.: Sagsnr.: , høringssvar til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet , dateret den 11. oktober 2013 Hermed fremsendes vedlagt høringssvar fra Kystfiskerudvalget til Reguleringsbekendtgørelsen Det skal bemærkes, at Kystfiskerudvalget har måttet konstatere, at der ikke fra hverken politisk side eller på administrativt niveau har været inviteret til drøftelser eller er blevet bedt om synspunkter gennem den periode hen over sommeren og efteråret, hvor den nye Kystfiskerordning er blevet udformet. Dette til trods for, at Kystfiskerudvalget har forstået, at såvel andre af fiskeriets organisationer som grønne organisationer og andre interessenter har været til sådanne drøftelser. Set i lyset af, at Kystfiskerudvalget i sin tid blev nedsat for at rådgive om kystfiskernes situation i almindelighed og Kystfiskerordningen i særdeleshed, skal Kystfiskerudvalget ikke undlade at give udtryk for, at dette har vakt undren. Ved møde i Kystfiskerudvalget lørdag den 9. november er forslaget til Reguleringsbekendtgørelsen blevet drøftet med det resultat, at et enigt Kystfiskerudvalg 1 hermed som bilag 1 kan fremsende udvalgets Høringssvar. Der er flere principielle og væsentlige forslag til ændringer i det Høringssvar, der hermed foreligger. Derfor skal Kystfiskerudvalget, såfremt det vurderes at være formålstjenligt i forbindelse med udformning af den endelige Kystfiskerordning, tilbyde fuldtalligt eller ved udvalgte repræsentanter at deltage i møde for yderligere uddybning og drøftelse af Høringssvarets enkelte forslag. På vegne af Kystfiskerudvalget Niels Bjerregaard, formand 1 Simon Hammer Pedersen, Faaborg var pga. ferie repræsenteret ved suppleant Torben Peder Petersen, Kerteminde.

2 KYSTFISKERUDVALGET BILAG 1 Kystfiskerudvalgets anbefalinger til Reguleringsbekendtgørelsen Anbefalingerne er opdelt i forslag, der vedrører Kystfiskerordningen og Øvrige forslag, og for overskuelighedens skyld opført i nummereret rækkefølge. Forslag 1 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Aktivitetskrav Et foreslået aktivitetskrav ændres, således at der tildeles ekstra kystfiskerfisk efter fartøjets faktiske fangstmængde i det foregående kalenderår Diskussion Indførelse af et aktivitetskrav er et nyt krav til kystfiskerfartøjer for at få andel i ekstratildelingerne. Nuværende forslag går ud på, at fartøjer kun bliver tildelt ekstra kvoter, hvis fartøjet i det foregående år har landet mindst 50 % af dets årsmængder. Aktivitetskravet i denne udformning, og i øvrigt ligegyldigt hvilken procentdel der vælges, giver årsag til forskellige problemer, herunder: Der bliver en urimelig skarp grænse, f.eks. hvor en aktivitet på 49% opfisket kvote ikke udløser ekstra kystfiskerfisk, medens en aktivitet på 51% opfisket kvote udløser fuld tildeling. Aktivitetskravet opfyldes bedst af de fartøjer, der også fisker på andre fiskerier, f.eks. hummer og industrifiskeri, hvor disses aktivitet alene vil kunne give fuld tildeling af ekstra kystfiskerfisk selv om de pågældende fartøjer overhovedet ikke fisker på kystfiskerarterne torsk, tunge og rødspætte. Kystfiskerudvalget anbefaler et 100 % aktivitetskrav gennem, at ekstra kystfiskerfisk uddeles med baggrund i det enkelte fartøjs faktiske fangst i det foregående år. Dette betyder, at den fisker der f.eks. har en mindre kvote på f.eks kg, men rent faktisk opfisker kg, og derfor har behov for at leje de kg, får flere kystfiskerfisk foræret, hvilket nedsætter hans behov for at leje, medens den fisker, der kun opfisker kg af sin kvote på kg får en nedsat mængde fisk forærende, hvilket er rimeligt, da han ikke selv opfisker mængden. En sådan ordning vil favorisere den mindre bemidlede fisker, typisk den nye, yngre fisker uden økonomisk formående til at kunne investere i kvoter, hvilket netop er én af intentionerne ved Kystfiskerordningen. Kystfiskerudvalget er desuden blevet gjort opmærksom på et specielt Thorupstrandproblev ved det i reguleringsbekendtgørelsen foreslåede aktivitetskrav. Dette problem elimineres ved at anvende et aktivitetskrav som her foreslået.

3 - 2 - Såfremt egenkvoten ikke længere er betingelsen for at opnå ekstratildeling af kystfiskerfisk er der en risiko for, at kvoterne i en vis udstrækning afhændes. Det vil således være op til den enkelte aktive fisker, hvorvidt han vil have en økonomisk sikkerhed ved at eje kvoter, eller acceptere den omkostningsmæssige usikkerhed, der er ved at skulle på lejemarkedet for at sikre tilstrækkelige rettigheder til at udøve sit fiskeri. Det bør dog ikke nødvendigvis være et mål i sig selv at bevare ejerskab til kvote-mængderne i det mindre fiskeri. Det er derimod et erkendt mål at bevare fiskeriindsatsen for at styrke aktiviteten i de små havne og lokalsamfund, hvilket netop fremmes ved at tilskynde alle til at igangsætte og udøve en aktiv fiskeriindsats, uanset den enkeltes økonomiske mulighed for at tilkøbe egenkvoter. En indførelse af det foreslåede aktivitetskrav kunne hensigtsmæssigt følges af andre ændringer for at gøre kystfiskerordningen mere smidig såsom, at Ind- og udtræden af Kystfiskerordningen gøres muligt gennem binding i ét-årige perioder ved at fjerne tidsbegrænsningen på 3 år som tidligere, eller 5 år som foreslået (se forslag 6). Krav om kun at udleje kvoter til andre i Kystfiskerordningen kan fjernes. Forslaget om et sådant aktivitetskrav er i øvrigt allerede fremsat af Kystfiskerudvalget i rapporten: Evaluering af Kystfiskerordningen, September 2012.

4 - 3 - Forslag 2 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Længdekrav Længdekravet på 17 meter fastholdes Diskussion Kystfiskerudvalget hilser det velkomment, at længdekravet fastholdes på 17 meter, hvilket er væsentligt for at sikre, at alle mindre fartøjer i de enkelte havne kan indgå i Kystfiskerordningen og derved på bedst mulig måde medvirke til at opretholde aktiviteten i de mindre havne og kystfiskersamfund. Det er omtalt i det til Reguleringsbekendtgørelsen medfølgende orienterende brev fra NaturErhvervstyrelsen at alle fartøjer tilmeldt ordningen vil få tillæg i 2014, men det fremstår ikke klart, om der er tale om tillæg uden begrænsninger for alle, eller om fartøjernes tildeling også i 2014 er omfattet af begrænsninger såsom evt. differentieret tillæg mellem anvendelse af skånsomme og ikkeskånsomme redskaber indførelse af maksimum og bagatelgrænser

5 - 4 - Forslag 3 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Kvoter på forskellige farvande kan fravælges Fartøjsejerne kan vælge kun at tilmelde de kvoter, de ønsker tillæg for Diskussion Det er ved henvendelse til NaturErhvervstyrelsen blevet præciseret, at der kun kan tilmeldes hele kvoter for et bestemt farvand, og altså ikke en delmængde af en kvote på et farvand. Kystfiskerudvalget kan bifalde forslaget, men i øvrigt påpege, at såfremt Kystfiskerudvalgets forslag til aktivitetskrav (forslag 1 samt følgeforslaget om at give fri mulighed for at udleje kvoter, også til fartøjer udenfor Kystfiskerordningen) indføres, kan dette forslag bortfalde, da det ikke vil have nogen mening.

6 - 5 - Forslag 4 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Fiske-mængde og -art Ny art, rødspætte til Kystfiskerordningen forøges med en kvote på Nordsøen. Alle de til Kystfiskerordningen afsatte mængder uddeles til fartøjerne i Kystfiskerordningen Diskussion Det hilses velkomment at forslaget, der allerede er fremsat af Kystfiskerudvalget i rapporten: Evaluering af Kystfiskerordningen, September 2012 har fundet anvendelse, om end i begrænset omfang i form af ekstratilførsel af blot én enkelt art: Rødspætte. Det skal dog anbefales, at også rødspætte i Nordsøen tildeles Kystfiskerordningen, hvilket skulle være muligt, da Fiskefonden hvorfra rødspætte på de andre farvande hentes, også rummer mulighed for at tildele rødspætte i Nordsøen. Angående de mængder af torsk, tunge og rødspætte, der tilføres Kystfiskerordningen, har det hidtil været således (som det også fremgår af reguleringsbekendtgørelsen for de enkelte år), at mængderne helt og fuldt fordeles mellem de til ordningen tilmeldte fartøjer. Beskrivelsen i 61 i herværende Reguleringsbekendtgørelse udviser ingen ændring i dette forhold, men det fremgår af udtalelse af udviklingsdirektør Karsten Biering Nielsen, NaturErhvervstyrelsen i Fiskeri Tidende den 9. november, at Det kan også være, at fisken (den overskydede ved evt. max. grænser) lægges ud til hele FKA-segmentet. Det er Kystfiskerudvalgets krav, at alle de fisk, der ifølge Reguleringsbekendtgørelsen tildeles Kystfiskerordningen, også tildeles fartøjerne i Kystfiskerordningen, også hvis nye krav såsom f.eks. max. grænser for tildeling til det enkelte fartøj betyder, at der bliver fisk som skal genfordeles.

7 - 6 - Forslag 5 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Fangstrejselængde Det fremlagte forslag på minimum 80 % af fangstrejserne skal være på maksimum 48 timer accepteres, såfremt visse fiskerier på arter ikke omfattet af Kystfiskerordningen udelades af kalkulationen. Diskussion Kystfiskerudvalget hilser det velkomment, at der foreslås en væsentlig forøgelse af rejselængden i forhold til nuværende ordning, om end den ikke når helt op på tidligere tiders 3 døgn. De foreslåede 48 timer kan fortsat give problemer ved visse fiskerier, der periodevis drives af kystfiskere, f. eks industrifiskeri og laks ved Bornholm. Det foreslås derfor, at reglerne for fangstrejselængde kun omfatter fartøjets fangstrejser efter de arter, som er omfattet af Kystfiskerordningen, eller at der specifikt undtages de to nævnte fiskerier, så fartøjer som periodevis driver industrifiskeri og laksefiskeri ikke skal medtage disse fiskerier i beregningen.

8 - 7 - Forslag 6 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Bindingsperiodens længde Det anbefales at Kystfiskerordningen etableres med ét-årige perioder Diskussion Den tidligere 3 års ordning har vist sig ikke at fungere, da der er forsvundet ganske mange fartøjer hver gang vinduet åbnede for salg. Dette forhold vil ikke vedvarende og holdbart blive ændret selv om perioden forlænges til 5 år. Desuden kan et 5-årigt bindingskrav have en ganske negativ indvirkning på interessen for at tilmelde sig en ny ordning. Mange i det mindre fiskeri har en meget kort horisont for deres erhvervsbetragtninger. Hvis man føler, man ikke kan overskue, hvor man befinder sig om 5 år, vil man ikke turde tilmelde sig en Kystfiskerordning med en så lang binding. Hvis det derimod med de endelige betingelser for en ny kystfiskerordning sammen med øvrige goder hentet fra Arbejdsgruppens katalog, og kun gældende for dem, der er medlem af Kystskerordningen, gøres meget mere attraktivt at være med i ordningen, så vil den suge fiskere til sig. Og skulle en enkelt ønske pensionering ville fartøjet blive afhændet til en anden, der straks tilmelder sig ordningen! Med andre ord, hvis der skabes attraktive vilkår, behøver der ikke være en bindingsperiode, og der kunne af praktiske grunde arbejdes med 1-årige tilmeldinger. Det skal også nævnes, at såfremt forslag 1 gennemføres, er der ikke længere behov for en bindingsperiode.

9 - 8 - Forslag 7 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Opdeling i redskabstyper Opdelingen i redskabstyper frafaldes. Alternativ 1: Fiskerier foretaget med skånsomme redskaber giver større tildeling upåagtet at samme fartøj til tider fisker med ikke-skånsomme redskaber, Alternativ 2: Fiskerier hvor hele fiskeriet efter kystfiskerfisk (torsk, tunge og rødspætte) foretages med skånsomme redskaber giver større tildeling upåagtet at samme fartøj til tider fisker med ikke-skånsomme redskaber på andre fiskerier. Diskussion Forslaget om en opdeling i skånsomme og mindre skånsomme redskaber følger vel tidens trend og må ses som en interessant mulighed. Imidlertid er den yderst problematisk specielt for de fartøjer, der driver kystfiskeri. Implementering af en sådan redskabsopdeling, specielt på den måde, hvorpå den foreslås implementeret, vidner om mangel på forståelse hos beslutningstagerne for den type fiskeri, der kendetegner kystfiskeriet. Kystfiskeri, dvs. fiskeri kystnært fra mindre fartøjer er kendetegnet ved, at der ved anvendelse af samme fiskefartøj ses en stor variation hen over året i de fiskearter, der fanges og de fiskerimetoder, der benyttes. Der kan være tale om (og gives eksempler på), at et garnfartøj supplerer garnfiskeriet ved i nogle få sæsonbetingede uger at anvende bundslæbende redskaber ved muslinge/østers fiskeri. at et garnfartøj fisker rødspætter kystnært f.eks. ved Vestkysten, men i perioder med mange krabber må gå længere ud, hvor det lille fartøj kun kan opholde sig i få timer pga. risiko for vejrskifte, og derfor kun kan hente en dagsfangst ved anvendelse af trawl. et fartøj, der gerne fisker skånsomt efter kystfiskerfisk, men sikrer årsindtægten gennem periodevis at drive hummerfiskeri. et fartøj, der gerne fisker skånsomt efter kystfiskerfisk, men sikrer årsindtægten gennem periodevis at drive mindre industrifiskeri. Osv. osv. osv. Med henvisning til den meget anstrængte økonomi i dagens kystfiskeri er det ganske enkelt ikke muligt for disse fartøjer at droppe nogle af deres fiskerier, da de alle er en forudsætning for, at årsindkomsten kan optjenes. Og det er heller ikke muligt umiddelbart at omlægge disse mindre skånsomme fiskerier hen i retning af mere skånsomhed. Det sidste ville dog være tilfældet, såfremt mere skånsomme fiskemetoder, der samtidig kunne give samme rentable fiskeri (dvs. samme udbytte med samme fiskeriindsats) blev udviklet. Derfor anbefales det

10 - 9 - at satse massivt på dette sidste område, idet der ikke skal herske tvivl om, at den enkelte kystfisker vil være villig til at omlægge, såsnart der er en realistisk mulighed herfor. Men det er uheldigt at straffe det kystfiskeri, der netop ønskes tilgodeset, på et tidspunkt, hvor der ikke findes reelle alternativer til det fiskeri, der udøves.

11 Forslag 8 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Diskussion Beregning af tildelingen af kystfisk Beregningsmodellen udformes således, at den er i overensstemmelse med ordlyden i Reguleringsbekendtgørelsen og i øvrigt egnet til at udregne en fordeling af den totale mængde fisk afsat til Kystfiskerordningen blandt de fartøjer, der er tilmeldt Kystfiskerordningen. Ifølge Reguleringsbekendtgørelsen skulle det være ganske éntydigt hvorledes den kystfiskerfisk, der tildeles det enkelte fartøj, beregnes: I 61 er anført hvor stor en mængde af en given art på et givet farvand, der stilles til rådighed for fartøjer tilmeldt Kystfiskerordningen. I 65 stk. 2 anføres at denne fordeling sker i forhold til det enkelte fartøjs kvoteandele. I 65 stk 4 anføres at fartøjer, der udelukkende fisker med skånsomme redskaber tildeles 50 % større tillæg pr kvoteandel end fartøjer, som ikke fisker med disse redskaber. Altså, for at beregne en tildelingskvoteandel multipliceres skånsomme fartøjers kvoteandel med 1,5 (for at blive vægtet med en 50 % forøgelse) og ikke-skånsomme fartøjers kvoteandel med 1,0. Såfremt der ikke indføres en maximumgrænse og/eller en bagatelgrænse for det enkelte fartøjs tildeling, kan der anvendes en simpel fordeling af den til rådighed værende mængde på de enkelte fartøjer. Såfremt der indføres en maximumgrænse og/eller en bagatelgrænse for det enkelte fartøjs tildeling er det nødvendigt at fordele den til rådighed værende mængde på de enkelte fartøjer ved en matematisk iterationsproces, der genfordeler de mængder, der ligger over eller under de fastsatte grænser. Ved henvendelse til NaturErhvervstyrelsen samt med henvisning til udtalelser fra udviklingsdirektør Karsten Biering Nielsen i Fiskeri Tidende den 9. november fremstår muligheder for at anvende andre beregningsmodeller, herunder, at de ekstra afsatte mængder udelukkende fordeles blandt fartøjer, der fisker med skånsomme redskaber. En sådan model er ikke i overensstemmelse med ordlyden i Reguleringsbekendtgørelsen, hvorfor Kystfiskerudvalget ikke kan forholde sig til en sådan ikke defineret mulighed. Kystfiskerudvalget har således forholdt sig til udlægningen i Reguleringsbekendtgørelsen, og en beregningsmodel, der modsvarer denne. Konklusionen er, at med denne beregningsmodel og de maksimum og bagatelgrænser, der er anført i bekendtgørelsens bilag 18, er fordelingen ikke acceptabel, idet en alt for stor andel ( % for de fleste arter og farvande) vil ramme maksimum, hvorved mange fartøjer med meget lille egenkvote også vil opnå næsten eller 100 % maksimumtildeling, hvilket ikke kan være intentionen).

12 Det er dog ikke beregningsmodellen, der er problematisk, men udelukkende alt for lavt satte maksimumværdier for tildeling til det enkelte fartøj. Kystfiskerudvalgets beregning på en tildeling efter ovennævnte model og med maksimumgrænser fastsat således, at ingen fartøjer stilles ringere end ved tildelingen for 2013 (og med princippet om at ca. 10 % af fartøjerne rammer maximum ved tildeling af rødspætter, hvor der ikke findes en 2013 reference-grænse.) ses i forslag 9.

13 Forslag 9 vedr. kystfiskerordningen Anbefaling Indførelse af maksimum og bagatelgrænser Forslaget om indførelse af maksimum- og bagatelgrænser fjernes. Alternativ: Maksimumgrænser sættes således, at ingen fartøjer i Kystfiskerordningen stilles ringere end i 2013 Diskussion Først og fremmest kan der sættes spørgsmålstegn ved værdien af, at enkelte fartøjer på enkelte arter og farvande falder for en bagatelgrænse og derfor ikke får ekstrafisk. Men bagatelgrænse eller ej, så har det ingen væsentlig indflydelse på den enkelte fiskers overordnede økonomi og derfor heller ikke af betydning for Kystfiskerordningens bevarende effekt på dansk kystfiskeri. Det er snarere et spørgsmål om det administrativt er umagen og omkostningerne værd at gennemføre en sådan omfordelingspolitik, der mest af alt er af principielle årsager. Derfor foreslår Kystfiskerudvalget, at bagatelgrænsen droppes. Det kan umiddelbart have megen sympati, at det sikres, at alle fartøjer får en rimelig andel af den begrænsede mængde kystfiskerfisk, der er til rådighed. Men specielt set i et udviklingsperspektiv for dansk kystfiskeri kan det have mange negative konsekvenser. et ønske om at tage lærlinge eller ansætte mandskab er betinget af, at et fartøjs fangstmængde forøges for at der driftsmæssigt kan hentes en større indtægt. Dette modvirkes af en max. grænse på tildeling af kystfiskerfisk pr. fartøj et glidende generationsskifte, hvor begge parter i en periode fisker sammen på fartøjet med behov for øget fangstmængde til aflønning af forøget mandskabsindsats modvirkes af en max. grænse på tildeling af kystfiskerfisk pr. fartøj. et ønske om at øge sikkerheden ved at én-mandsfartøjer udfases til fordel for fartøjer med to (eller flere) besætningsmedlemmer modvirkes af en max. grænse på tildeling af kystfiskerfisk pr. fartøj et ønske om fornyelse af fiskerflåden, hvor investeringen i et nyt fartøj typisk opnår rentabilitet ved at det nye fartøj mere effektivt kan udøve fiskeri, og gerne med flere fiskere i ejerkredsen modvirkes af en max. grænse på tildeling af kystfiskerfisk pr. fartøj osv. osv. osv. Hvis det er et ønske at sikre, at alle fartøjer får en rimelig andel af den begrænsede mængde kystfiskerfisk, er der andre fordelingstekniske løsninger, der kunne overvejes. F. eks. at alle fartøjer, der fisker på en art og farvand, får en min. tildeling før resten fordeles via en fordelingsnøgle. Det skal dog pointeres, at Kystfiskerudvalget ikke har regnet på dette eller andre alternative fordelingsmodeller, og således ikke har en stillingtagen hertil.

14 Men det er et krav fra Kystfiskerudvalget, at ingen af de fartøjer, der deltager i Kystfiskerordningen 2013 stilles ringere mht. tildelte mængder i en ny ordning for Hvis Kystfiskerudvalgets model for fordeling af fisken anvendes (se forslag 8), betyder det, at der skal anvendes de max. grænser, der er anført nedenfor til erstatning af de max. grænser, der er omtalt i forslag til Reguleringsbekendtgørelsen bilag 18. (Der er samlet set tale om såvel en forøgelse såvel som en reduktion i forhold til de i forslaget til Reguleringsbekendtgørelsen foreslåede grænser). Kvote Torsk i Østersøen område Torsk i Østersøen område Torsk i Skagerrak Torsk i Nordsøen Tunge i Skagerrak/Kattegat Tunge i Nordsøen (EU farvande) Rødspætte i Østersøen Rødspætte i Kattegat Rødspætte i Skagerrak Maksimumtildeling kg kg kg kg kg kg kg kg kg Bilag 2 viser en konsekvensberegning med de foreslåede maksimumstildelingsgrænser (og de i forslaget til reguleringsbekendtgørelsen foreslåede bagatelgrænser)

15 Forslag 10 vedr. øvrige forhold Anbefaling Præcisering af logbogspligt ( 24) Forslaget fjernes Diskussion Når en fartøjsejer er ejer eller medejer af flere fartøjer, der anvendes i fiskeri af regulerede arter, skal der for samtlige fartøjer, uanset fartøjernes længde, føres logbog, medmindre fartøjerne indgår i en bundgarnsbedrift. Der skal føres logbog for de fartøjer, der har rettigheder til fiskeri efter regulerede arter, uanset om de anvendes i dette fiskeri eller ej. Denne regel anses for at være indført til kontrol på et tidspunkt, hvor implementeringen var relevant. Dette anses imidlertid ikke længere at være tilfældet, og Kystfiskerudvalget anbefaler derfor, at denne logbogspligt helt fjernes for at reducere de administrative byrder i fiskeriet.

16 Forslag 11 vedr. øvrige forhold Anbefaling Rationsfiskeri ( 137) Forslaget uddybes og præciseres Diskussion Kystfiskerudvalget hilser principielt forslaget velkomment, da det er resultatet af en tidligere henvendelse fra Kystfiskerudvalget til Erhvervsfiskeriudvalget. Imidlertid synes teksten at være misvisende, og der bør ske yderligere præcesering: 1) Det nævnes at Tilladelse kan ikke opnås, såfremt der i det pågældende eller senere år er overført kvoteandele eller årsmængde af den pågældende kvote fra fartøjet. Bør der ikke stå tidligere eller anden glose der entydigt refererer til et tidligere år? 2) Det var intentionen, at såfremt der på et senere tidspunkt igen erhverves FKA af mindst samme omfang, som det der tidligere er afhændet, kan der igen opnås rettighed til Rationsfiskeri (Kystfiskerudvalgets notat af 24. september 2013: Fartøjsejere, der har afhændet kvoterettigheder kan hverken i indeværende eller kommende år indgå i Rationsfiskeri på de arter og farvande, hvor ejeren har haft kvoteandele med mindre ejeren igen erhverver mindst samme kvoteandele som tidligere besiddet.) 3) Det bør rettelig nævnes, at reglen gælder fra tidspunktet for indførelse, således at den ikke rammer fartøjsejere, der tidligere har foretages dispositionen i god tro (lovgivningen bør ikke ske med tilbagevirkende kraft).

17 BILAG 2 Resultatet af konsekvensberegningen Ved anvendelse af beregningsmodel omtalt i forslag 8 med max. grænser som anført i forslag 9 efter princippet, at ingen skal stilles ringere mht. tildeling af kystfiskerfisk i 2014 end i 2013 **. Søjlerne viser det enkelte fartøj med Tildeling 2013 (kg): Tildelt mængde i 2013* Tildeling 2014 efter 13 kriterier (kg): Tildelt mængde i 2014* uden max./min. Grænser, redskabsdifferentiering og med forøget fiskemængde til Kystfiskerordningen Tildeling 2014 efter 14 kriterier (kg): Tildelt mængde i 2014* med den max. grænse pr. fartøj, der fremgår af tabellen og med bagatelgrænse, redskabsopdeling og forøget fiskemængde til Kystfiskerordningen *) Beregningerne er udført ud fra offentligt tilgængeligt materiale, hvorfor mindre unøjagtigheder kan forekomme. **) Gælder ikke HM49, der er et ikke-aktivt kvotefartøj.

18 TORSK I NORDSØEN MAX KG TILDELING 2013 (kg) TILDELING 2014 efter '13 kriterier (kg) TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

19 H14 S58 SØ10 SØ77 RS73 R161 AS25 SG20 S123 ND19 SG36 FN191 AS75 KA272 SG30 H155 KR180 RS32 H561 AS28 S507 R60 S501 RS33 SG172 SG132 AS14 SG242 O41 S54 H77 H264 R145 AS26 S535 ND176 R86 HV99 R50 FN144 H214 S93 R194 HG124 HG20 R499 HG5 L72 K398 R TORSK I KATTEGAT INTET MAX TILDELING 2013 (kg) TILDELING 2014 efter '13 kriterier (kg) TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

20 HM49 HG7 HM84 A86 HG80 HM35 HM70 HG20 HG99 S123 S93 S58 HG5 S567 HM83 HG98 S544 FN191 HG345 HM90 HG75 HM77 S530 S501 HG258 HG19 NF67 S535 T247 HG124 HG41 FN144 S54 T13 NF82 S507 SG20 HG335 RS33 HM92 HM93 R41 AS28 HM24 R161 RI544 R3 H14 AS14 HV99 O41 SØ10 SG132 R60 SG30 R TORSK I SKAGERRAK MAX KG TILDELING 2013 (kg) TILDELING 2014 efter '13 kriterier (kg) TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

21 ND153 SG30 R222 SG75 SG20 R60 NF67 R278 R194 R48 SG77 R19 SG123 K387 SØ28 R75 K148 R419 H356 ND22 SG172 R86 SG194 H14 R177 R31 SØ70 SG74 H222 R147 R41 O86 NF93 K398 SØ159 R200 SG146 R499 H264 R77 R242 H214 KR262 R354 NF119 ND141 ND163 NF194 R160 KA272 SG67 SG380 AS53 R163 ND TORSK I VESTLIGE ØSTERSØ MAX KG TILDELING 2013 (kg) TILDELING 2014 efter '13 kriterier (kg) TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

22 R161 R194 R222 R77 R145 R60 R3 R41 R165 ND153 KR180 R419 R152 R163 R7 R160 R159 R200 R499 H214 R242 R177 R309 R220 R50 R333 SG132 R36 R80 R111 R86 R354 H14 R325 SG20 R75 SØ159 NF82 R28 SØ16 SG16 SØ10 R48 R67 SG172 R15 R278 R394 NF67 R19 NF139 O41 SØ TORSK I ØSTLIGE ØSTERSØ MAX KG TILDELING 2013 (kg) TILDELING 2014 efter '13 kriterier (kg) TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

23 RS73 AS271 RS32 HM49 AS14 H356 H561 S123 AS26 SG36 H77 SG30 R333 SG132 AS25 HG345 SG20 SG14 SØ16 HG80 HG20 A86 NF82 O86 R194 HM70 SØ10 R60 HG124 S530 SG123 R86 T13 HG5 FN144 SØ70 R39 H322 SG50 R499 HG335 FN191 NF1 HM24 HM77 NF139 R222 R165 SG77 T247 NF93 K387 K100 RU55 SG TUNGE I SKAGERRAK, KATTEGAT OG ØSTERSØEN MAX KG TILDELING 2013 (kg) TILDELING 2014 efter '13 kriterier (kg) TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

24 HM77 S58 S544 L114 SG67 S530 S123 SG36 AS53 RS33 S54 RI544 L72 HG20 HG124 AS28 AS14 L70 HM90 AS75 L10 AS25 S501 RU55 T247 HM24 T310 R159 RS32 R222 HM83 HM93 HM70 HG19 R60 S507 H77 R194 HM79 R161 T2 HG75 HG99 HM35 HM92 R TUNGE I NORDSØEN MAX KG TILDELING 2013 (kg) TILDELING 2014 efter '13 kriterier (kg) TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

25 3.000 RØDSPÆTTE I KATTEGAT MAX KG TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

26 A86 HG20 HG99 HM49 HM90 S530 HG80 HG258 S544 HM70 S54 HG75 HM83 HM35 HG345 S123 S501 HG5 FN191 S93 NF67 HM84 R41 HG41 T13 HM93 S507 R161 HG19 FN144 S567 NF82 S535 HM92 HG124 HG335 SG20 HG98 S58 T247 HM24 R3 HV99 RS33 H14 RS RØDSPÆTTE I SKAGERRAK MAX KG TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

27 H356 NF139 NF76 O86 R222 R41 ND153 R3 SG132 RU59 H222 NF93 R419 K398 NF1 O41 KR1 K148 R152 SØ70 KA272 R161 K100 FA50 SG30 SG81 SG36 R333 H214 R50 KR262 R60 H4 R145 ND19 SG74 SG77 H77 H264 R309 R194 R28 R77 R86 SG20 SG172 R163 R67 SG14 SG123 R39 H322 SG50 SØ9 RU55 NF146 R220 SØ159 R499 SG242 HV99 SØ16 H14 R200 NF82 SG146 NF102 NF67 SG194 SØ10 RI76 O59 SG75 NF75 KR180 SØ28 R165 K RØDSPÆTTE I ØSTERSØEN MAX KG TILDELING 2014 efter '14 kriterier (kg)

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 NaturErhvervstyrelsen att. Lisbeth Nielsen Center for fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V H. C. Andersens Boulevard 37

Læs mere

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør +45 2122 7243 info@skaansomtkystfiskeri.dk www.skaansomtkystfiskeri.dk 19. feb 17 Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 13-07-2018

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor 13-07-2018

Læs mere

Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Februar 2015 Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Nyropsgade 30 Tlf.: 33 95 80 00 mail@naturerhverv.dk

Læs mere

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr )

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr ) NaturErhvervstyrelsen Center for Fiskeri Att. Martin Chemnitz Mortensen/ Martin Andersen Nyropsgade 30 1780 København V Mail:fiskeri@naturerhverv.dk Dato:.20. februar 2017 Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia

Læs mere

Marts Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Marts Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Marts 2017 Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Forord I denne vejledning kan man læse om de regler, der gælder for godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 8 % til 176 mio. kr. Gennemsnitsprisen steg med 46 % til 35,28 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 8 % til 176 mio. kr. Gennemsnitsprisen steg med 46 % til 35,28 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2012:12 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 28. Februar 2013 I 2012 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter. (IOKINDUSTRI-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter. (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Marts 2017 Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Landbrugs- og Fiskeristyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 33 95 80 00 EAN 5798000877955

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 5 % til 162 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 6 % til 28,51 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 5 % til 162 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 6 % til 28,51 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2014:12 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 11. Marts 2015 I 2014 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 2 % til 171 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 14 % til 30,32 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 2 % til 171 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 14 % til 30,32 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2013:12 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 12. Februar 2014 I 2013 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06 Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af NaturErhvervstyrelsen som kilde 28. juli 2017 1. halvår viser

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12

Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12 Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12 25. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeristyrelsen som kilde 04. februar 2019 I 2018 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06

Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06 Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af NaturErhvervstyrelsen som kilde 4. november 2016 1. halvår viser

Læs mere

mængder blev reduceret med 2 %, og gennemsnitsprisen Høsten af blåmuslinger var 9 % lavere end sidste år, og bruttoindtjeningen

mængder blev reduceret med 2 %, og gennemsnitsprisen Høsten af blåmuslinger var 9 % lavere end sidste år, og bruttoindtjeningen Fiskeriets bruttoindtjening 2012:06 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 13. august 2012 1. halvår viser

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:12

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:12 Fiskeriets bruttoindtjening 2017:12 24. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen som kilde 24. April 2018 I 2017

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 26 % til 139 mio. kr. De ilandbragte mængder blev forøget

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 26 % til 139 mio. kr. De ilandbragte mængder blev forøget Fiskeriets bruttoindtjening 2009:12 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 5. Februar 2010 I 2009 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Februar 2015 Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Nyropsgade 30

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006

Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 Bekendtgørelse om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af nogle fiskerier fra 2007 samt visse vilkår for ordningen

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sag: 369/139221

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sag: 369/139221 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 307 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København, den 2005 Sag: 369/139221 19. august Med henvisning

Læs mere

Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V Fax. nr. 33 95 80 00 Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Rubrik 1 FARTØJS OPLYSNINGER

Læs mere

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 3. november 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Departementet/Miljøenheden Sagsnr.: 15862/435699 Den 25. september 2012 FVM 070 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning

Læs mere

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018.

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018. J.nr. 17-1841-000001 Den 26. marts 2018 Meddelelse fra Udenrigsministeriet, Fiskeristyrelsen: Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april Fiskerimuligheder for tobis

Læs mere

Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 26. oktober 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000001 18. marts 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets

Læs mere

Høsten af blåmuslinger var 24 % mindre end sidste år, og bruttoindtjeningen var uændret på 43 mio. kr.

Høsten af blåmuslinger var 24 % mindre end sidste år, og bruttoindtjeningen var uændret på 43 mio. kr. Fiskeriets bruttoindtjening 2007:06 19. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 10. august 2007 1. halvår viser

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen J.nr. 17-4000-000097/ 2017-44086 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 Nedenfor

Læs mere

Erhvervsfiskerkravene

Erhvervsfiskerkravene Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 607 Offentligt Modtaget 31. maj 2016 Erhvervsfiskerkravene 60 % af bruttoindkomsten skal komme fra erhvervsfiskeri. - Hovedregel:

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 14. februar 2006 og Fiskeri

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 14. februar 2006 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 273 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 14. februar 2006 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: DFPO: Pelagisk PO: NaturErhvervstyrelsen: Svend-Erik Andersen, Niels

Læs mere

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.:

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.: EU-og Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. MAAN Den 31. januar 2017 Referat af møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget den 27. januar 2017 kl. 12.30 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale K-514. Deltagelse:

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri BEK nr 1103 af 08/10/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-7131-000003 Senere ændringer

Læs mere

TALEPUNKT. Indledning

TALEPUNKT. Indledning Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Svar på Spørgsmål 119 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Internationalt Fiskerikontor Sagsnr..: 7384/453118 Den 2. december

Læs mere

Bemærkninger til høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (sag/id Nr / )

Bemærkninger til høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (sag/id Nr / ) Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk afdeling Asiatisk plads 2 DK-1448 København K Mail: fpk@um.dk Kopi:mamort@um.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 H. C.

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Kurt Madsen, Ole Lundberg Larsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri Bekendtgørelse om puljefiskeri I medfør af 36, stk. 1, 36 a, stk. 4, 36 c, stk. 3, 36 d, stk. 3, 36 e, stk. 1 og 3, og 130, stk. 2, i lov om fiskeri og fiskeopdræt (fiskeriloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Daværende Fødevareminister Mette Gjerskov (S), i pressemeddelelse fra fødevareministeriet i april 2012, om indførelse af kvotelofterne:

Daværende Fødevareminister Mette Gjerskov (S), i pressemeddelelse fra fødevareministeriet i april 2012, om indførelse af kvotelofterne: Københavns Politi Politigården 1567 København V København 08 09 2015 Greenpeace anmelder Henning Kjeldsen og Birthe Kjeldsen for formodet brud på Bekendtgørelse om regulering af Fiskeriet i 2014 2020 samt

Læs mere

BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B

BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B 1 ØKONOMISKE FORHOLD I DET DEMERSALE FISKERI...3 Beskrivelse af indtjeningsforhold i det demersale fiskeri udarbejdet

Læs mere

Greenpeace høringssvar om bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020

Greenpeace høringssvar om bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 København den 8. november 2013 Greenpeace høringssvar om bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 Nærværende høringssvar beskæftiger sig med kapitel 6 i bekendtgørelsen: Særlig ordning for

Læs mere

Ansøgningen skal indsendes til det lokale fiskeriinspektorat (se post/- mailadresser på side 7)

Ansøgningen skal indsendes til det lokale fiskeriinspektorat (se post/- mailadresser på side 7) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ansøgningsfrist: 15. februar eller 15. august ANSØGNING OM TILLADELSE TIL AT OVERGÅ FRA FRITIDS- FISKERI TIL BIERHVERVSFISKERI Det er

Læs mere

Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet fra Beskrivelse af sagsgangen

Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet fra Beskrivelse af sagsgangen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet 24. februar 2006, 3. udgave Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet

Læs mere

KYSTFISKERUDVALGET EVALUERING AF KYSTFISKERORDNINGEN

KYSTFISKERUDVALGET EVALUERING AF KYSTFISKERORDNINGEN KYSTFISKERUDVALGET 2012 EVALUERING AF KYSTFISKERORDNINGEN - 1 - Indholdsfortegnelse Forord. 2 Sammenfatning med anbefalinger. 3 1. Baggrund... 5 2. Kystfiskerordningens Effekt.. 6 2.1. Udviklingen i fartøjer..

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt -- AKT 2614158 -- BILAG 2 -- [ Bilag 22 - Udleveringsnotits vedr begrænsning af råderet over kvoteandele

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 291 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00210 30. oktober 2012 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 3. oktober 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00145 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Det skånsomme kystfiskeri har brug for flere kvoter viser beregninger

Det skånsomme kystfiskeri har brug for flere kvoter viser beregninger Det skånsomme kystfiskeri har brug for flere kvoter viser beregninger Af Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri maj 2016 Resume: Dansk kystfiskeri er under afvikling. Systemet med omsættelige kvoter er tilpasset

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Danish Marine Ingredients: PO er: NaturErhvervstyrelsen:

Læs mere

Danske erfaringer med ITQ(IOK) 10 år efter

Danske erfaringer med ITQ(IOK) 10 år efter Danske erfaringer med ITQ(IOK) 10 år efter Peder Andersen (med bidrag fra Max Nielsen) Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Københavns Universitet pean@ifro.ku.dk? Præsentationen 1. Hvad har vi lært?

Læs mere

Ansøgningen skal indsendes til det lokale Fiskeriinspektorat (se post/- mailadresser på side 7)

Ansøgningen skal indsendes til det lokale Fiskeriinspektorat (se post/- mailadresser på side 7) Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen Ansøgningsfrist: 15. februar eller 15. august ANSØGNING OM TILLADELSE TIL AT OVERGÅ FRA FRITIDS- FISKERI TIL BIERHVERVSFISKERI Det er et krav, at ansøger

Læs mere

Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte. (Generationsskiftevejledningen)

Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte. (Generationsskiftevejledningen) Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] om fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte (Generationsskiftevejledningen) Enhed: Fiskeripolitisk Kontor (FPK) Sagsbehandler: Martin Chemnitz

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele BEK nr 463 af 09/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-7400-000058 Senere ændringer

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Folketingets Europaudvalg København, Sagsnr.: 28928 Dok.nr.: 764850 FVM 361 Folketingets Europaudvalg har i skrivelse af 17.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 2. februar 2017 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 12. januar 2017 kl. 14.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 2 B. Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 7. januar 2014. Bekendtgørelse om føring af logbog mv. 1) 2. januar 2014. Nr. 5.

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 7. januar 2014. Bekendtgørelse om føring af logbog mv. 1) 2. januar 2014. Nr. 5. Lovtidende A 2014 Udgivet den 7. januar 2014 2. januar 2014. Nr. 5. Bekendtgørelse om føring af logbog mv. 1) I medfør af 10, stk. 1 og 2, 112, stk. 1, og 130, stk. 2, i lov om fiskeri og fiskeopdræt (fiskeriloven),

Læs mere

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, 2a

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, 2a Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 14. september 2016 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

1. Arbejdsgruppens sammensætning. Kurt Poulsen. Susanne Drewes Røntved og Iver Espersen. Danmarks Pelagiske Producentorganisation:

1. Arbejdsgruppens sammensætning. Kurt Poulsen. Susanne Drewes Røntved og Iver Espersen. Danmarks Pelagiske Producentorganisation: 1. Arbejdsgruppens sammensætning Danmarks Fiskeriforening: Foreningen for Danmarks Fiskemelog Fiskeolieindustri: Bent Rulle, Niels Wichmann og Kurt Poulsen Jørgen Ottesen Erik Bonde Petersen Danmarks Fiskeindustri-

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt -- AKT 2117778 -- BILAG 1 -- [ Bilag 1 - Notat om undersøgelse af regler som har relation til kvotekoncentration

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i BEK nr 1423 af 12/12/2013 Udskriftsdato: 11. april 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-7131-000007 Senere ændringer til forskriften BEK nr

Læs mere

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014 Den 7. november 2014 J.nr.: 14-7131-000006 Ref. CFF/lisnie Referat fra Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening PO: DSA: DTU Aqua: Danish Marine Ingredients:

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 30. april 2012 FM 2012/43 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre en strukturtilpasning for den del af den kystnære flådekomponent, som udøver

Læs mere

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 376 Offentligt ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Det danske kystfiskeri er i dag

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr.: 2012-02679 27. september 2012 FVM 071 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet 1)

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet 1) BEK nr 1270 af 30/10/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. maj 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-1410 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om regulering

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Danish Marine Ingredients: Pelagisk PO: DTU Aqua: NaturErhvervstyrelsen:

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 17. december Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2012 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år

Lovtidende A Udgivet den 17. december Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2012 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år Lovtidende A 2011 Udgivet den 17. december 2011 16. december 2011. Nr. 1222. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2012 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10

Læs mere

Det konstateres, at der i 2019 er afsat 31,8 mill. i alt, heraf er reserveret 17,8 mill. kr. til investeringer på fartøjer under 17m.

Det konstateres, at der i 2019 er afsat 31,8 mill. i alt, heraf er reserveret 17,8 mill. kr. til investeringer på fartøjer under 17m. Miljø- og Fødevareministeriet Fiskeristyrelsen Nyropsgade 30 DK-1780 København V Mail: mail@fiskeristyrelsen.dk Kopi: lachan@fiskeristyrelsen.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl

Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl. 10.00 12.00 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opfølgning fra sidste møde a. Opgørelse af sælskader

Læs mere

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010.

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010. Lovtidende A 2010 15. december 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d -10 j, 22, 30, 34-36, 37, stk. 1, 38,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00192 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Sag Høringssvar vedr. lovforslag om ændring af fiskeriloven

Sag Høringssvar vedr. lovforslag om ændring af fiskeriloven Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2 1448 København K 12. januar 2018 J.nr.: LJ/30748-001 Juridisk Assistent: Lise Jakobsen/mr Direkte: 96 10 11 62 lj@kirklarsen.dk Sag 2017-46081 Høringssvar vedr. lovforslag

Læs mere

Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder

Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder university of copenhagen Københavns Universitet Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Publication date:

Læs mere

Kapitel 1 side 2 528.480

Kapitel 1 side 2 528.480 Kapitel 1 side 2 9.035 641.751 528.480 567.350 666.295 653.709 Fiskeri i tal De fleste fiskere ved, hvordan deres eget fiskeri ser ud, og hvordan det har udviklet sig i de seneste år. Modsat har de færreste

Læs mere

Fiskeridirektoratet. Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri

Fiskeridirektoratet. Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri Fiskeridirektoratet Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri Rapport fra arbejdsgruppen vedrørende sildefiskeri 29. August 2002 BAGGRUND FOR ARBEJDET...3

Læs mere

Prisen på sild og makrel kvoter

Prisen på sild og makrel kvoter Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 267 Offentligt Fødevareøkonomisk Institut, FOI Afdeling for Fiskeriøkonomi og -forvaltning 27. juni 2005 Notat angående: Prisen

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 26. marts 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i )

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i ) BEK nr 961 af 11/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. november 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, j.nr. 17-4000-000010

Læs mere

NOTAT. Udvikling i ilandbragte mængder torsk samt kvoter fordelt på bestande

NOTAT. Udvikling i ilandbragte mængder torsk samt kvoter fordelt på bestande Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri L 19 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 22. februar 27 J.nr.: NOTAT Vedr.: Pris- og mængdeudviklingen

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.2. Fiskeripolitisk kontor Sagsnr.: 11886 Den 25. oktober 2011 FVM 944 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning om fastsættelse

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Kurt Madsen,

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 12-7121-000001 Ref: MAAN/LISNIE 19. november 2012 Referat

Læs mere

Københavns Universitet

Københavns Universitet university of copenhagen Københavns Universitet Økonomisk udredning af fiskeriet efter blåmuslinger og østers i Limfjorden i relation til justering af kvotekoncentrationsloftet Andersen, Jesper Levring;

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til ændring af Fiskeriloven Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til ændring af Fiskeriloven Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fpk@um.dk Kopi:mikkst@um.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 H. C. Andersens

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 30. maj 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. SPJ Den 4. juli 2017 Deltagelse:

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i BEK nr 1148 af 27/10/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 27. september 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-7131-000004 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Lovtidende A Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d, 10 g - 10 j, 30, 34, stk. 1, 36, stk. 1, 37, stk. 1, 38, stk. 2, 110, stk. 2, 112 a, stk. 2 og 3, 112

Læs mere

Sagsnr Høringssvar vedrørende udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Sagsnr Høringssvar vedrørende udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Sendt pr. mail: fpk@um.dk Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk Kontor Asiatisk Plads 2 1448 København K 17. august 2018 J.nr.: LJ/31640-002 Juridisk Assistent: Lise Jakobsen/mr Direkte: 96 10 11 62 lj@kirklarsen.dk

Læs mere

Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl til i Eigtveds Pakhus sal IV

Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl til i Eigtveds Pakhus sal IV Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl. 10.00 til 12.00 i Eigtveds Pakhus sal IV Deltagere: Udenrigsministeriets departement (UM): Fiskeristyrelsen (FST): Danmarks

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet )

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet ) Lovtidende A Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet 2014-2020 1) I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d, 10 g - 10 j, 30, 34, stk. 1, 36, stk. 1, 37, stk. 1, 38, stk. 2, 110, stk. 2, 112 a, stk. 2 og 3,

Læs mere

Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen

Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen Finanstilsynet Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen 8. november 2006 Finansrådet og Børsmæglerforeningen har modtaget udkast til bekendtgørelse om puljepension

Læs mere

Administrative bestemmelser for Brejning Lystbådehavn

Administrative bestemmelser for Brejning Lystbådehavn Administrative bestemmelser for Brejning Lystbådehavn 1 Formål Nedenstående bestemmelser har til formål at sikre en kendt og smidig administration af Brejning Lystbådehavn. 2 Retningslinier Enhver pladshaver/bruger

Læs mere

Structure and economy of the Danish coastal fleet. Erling P. Larsen Senior Adviser DTU Aqua National Institute for Aquatic Resources

Structure and economy of the Danish coastal fleet. Erling P. Larsen Senior Adviser DTU Aqua National Institute for Aquatic Resources Structure and economy of the Danish coastal fleet Erling P. Larsen Senior Adviser DTU Aqua National Institute for Aquatic Resources Dansk kystfiskeri: Struktur og økonomi IFRO Udredning 2013/1 Instiut

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 30. januar 2007 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 30. januar 2007 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri L 19 - Svar på Spørgsmål 3 Offentligt Folketinget Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København, den 8. februar 27 Sagsnr.: 1874/266163 Folketingets

Læs mere

Konsumlandinger i værdi inkl. blåmsuslinger. Industrilandinger i værdi Inkl. bonusudbetalinger i december

Konsumlandinger i værdi inkl. blåmsuslinger. Industrilandinger i værdi Inkl. bonusudbetalinger i december Fiskeriets bruttoindtjening 2008:11 20. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 6. januar 2009 I perioden januar

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i ) UDKAST

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i ) UDKAST Lovtidende A Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 1) UDKAST I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d, 10 g - 10 j, 30, 34, stk. 1, 36, stk. 1, 37, stk. 1, 38, stk. 2, 110, stk. 2, 112, stk. 1,

Læs mere