Bestyrelsens beretning for 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens beretning for 2015."

Transkript

1 1 Bestyrelsens beretning for Så er der gået et år igen og tiden er inde til at afholde vores generalforsamling. Selv om jeg har sagt i et par år, at reglerne skulle forenkles, er der stadig ikke sket meget i den retning. Vi på kontoret og bestyrelsen har haft meget at se til med møder og gennemgang af forskellige regler. Vi forstår stadigvæk ikke, at de skal fylde så meget og gøre hverdagen så belastende for vores fiskere. Nu har vi fået en af vores gamle ministre tilbage - Eva Kjer Hansen. Hun har udtalt, at reglerne skal forenkles, så må vi se hvor meget hun kan få flertal til. Ser man bort fra reglerne, er fiskerne ved at være optimistiske da der er mange fisk, bedre priser, billigere olie, renten er for nedadgående og nu en forøgelse af kvoterne. Alt i alt skulle det gerne give en væsentlig bedre økonomi. Når fiskerne kommer på kontoret eller når jeg snakker med dem på havnen, er de mere positive end de har været i flere år. For mig er det bestemt også noget skønnere at arbejde med tingene, når det går i den positive retning. Alle medlemmer er velkomne på kontoret, der sidder Kirsten, Kaas og mig selv. Vi er der for at servicere fiskerne i vores forening. Der er kaffe på kanden hver formiddag og der er næsten altid tid til en lille snak. Fiskeriet Fiskeriet i 2015 må siges, at være gået godt for de fleste. Der er igen i år fisket mange fisk. Fiskerne må mange gange prøve på at undgå visse arter fordi deres kvote er for lille. Det er ikke altid nemt, da der er mange af fiskearterne der lever sammen. Vi får i 2016 en stigning på næsten alle arter, så må vi håbe det kan hjælpe på det område. Næsten al fisk på auktionen har haft en stigning hen over året, bedst er det for 4 rødspætter der er steget med 48 %. Vi håber de gunstige priser kan holde, og at oliepriserne falder yderligere. Så kommer der endnu mere optimisme i fiskeriet. Omsætningen de første 11 måneder på Hirtshals Fiskeauktion er steget med 7 mio. kr., mængden er ca. den samme ca T. Gennemsnitsprisen på alt fisk over en kam, er steget ca. 1 kr. pr. kg.

2 2 Omsætningen af rødspætter i kr. udgør i 2015 ca. 40 % af auktionens samlede omsætning. I 2014 var det ca. 35 %. Mængden af rødspætter udgør i 2015 ca. 58 % af de samlede tilførsler til auktionen mod ca. 48 % i 2014, det svarer til ca T i 2015 mod i Dermed kan vi konstatere, at der mangler store mængder af andre arter, hvilket gør det svært for vores opkøbere at have et alsidigt udbud. Fiskepriser. Priser Stigning Rødspætte alle sort. 10,13 9,42 8 % Rødspætte str. 4 9,08 6,62 48 % Torsk 27,36 24,36 12 % Kuller 15,95 12,81 25 % Mørksej 12,96 12,25 6 % Kulmule 13,75 15,57-12 % Jomfruhummer 73,40 60,74 21 % Rejefiskeriet er også gået godt idet der har været mange rejer til en væsentlig bedre pris. I 2014 var prisen på rejer til Launis ca. 12 kr., hvor de på nuværende ligger på ca.19 kr. Prisen på de kogte rejer, som sælges på det svenske marked, er meget svingende. I sommer var de oppe at koste over 200 kr. pr. kg., hvor de kan være nede på 50 kr., eller derunder på nuværende. Industrifiskeriet Tobis. De af vores fartøjer som har været på rationsfiskeri efter tobis, har ikke fisket så godt i Det var det ustadige vejr i tobissæsonen der forhindrede dette. De større fartøjer som kunne fiske i det slags vejr fiskede ret godt. Der er stadigvæk, efter vores mening, en forkert måde tobisfiskeriet forvaltes på. Det med at fiskeriet skal opdeles i kasser er en stor hindring i udøvelsen af dette fiskeri. De kasser som det er bestemt at tobisen skal deles op i og forvaltes efter, besværliggør fiskeriet. Tobiserne ved ikke hvor de kasser er, de vil selvfølgelig være hvor der findes noget føde, så det er der de skal fiskes.

3 3 Brislinger. Der har været rigtig mange brisling i år. Vi har flere fartøjer der har fisket brislinger hele sommeren, så det har været godt for dem, der har deltaget i det fiskeri. Sperling. Få fartøjer har deltaget i dette fiskeri, og når vejret var til det, var her ligeledes store mængder af sperling og dermed godt fiskeri. Der har været flere møder angående bifangst i industrifiskeriet og hvordan den kan fordeles. En del er af den opfattelse, at bifangsten skal deles ud til dem som har industrifisken. Men man skal huske, at det ikke er en kvote men et loft og vores holdning er, at det ikke skal deles ud. Det er ikke besluttet endeligt, men der skal findes en løsning på det, sådan at industrifiskeriet kan fortsætte og kvoterne kan blive opfisket. Prisen på industrifisk har været lidt stigende hen over året, og er ca. 2 kr. her sidst på året. Det gode fiskeri og rimelige priser har været medvirkende til, at flere fartøjer har holdt sig til dette fiskeri i en længere periode. Når vi ser overordnet på det, har det været til gavn for det demersale fiskeri. Det har haft den virkning, at hummerfiskeriet og konsumfiskeriet ikke har været så belastet. Det giver bedre priser og mere ro på de forskellige fiskerier. Fiskeriregulering var året hvor vi fik discard forbud i industrifiskeriet. Det har været en stor udfordring for det fiskeri. Der har været flere gange hvor fiskerne har ringet hjem til mig og spurgt, hvad de skulle gøre i en situation hvor bifangsten var for stor. Vi har løst de problemer der har været, men ikke altid lige efter bogen. Der har da også været tilfælde hvor fiskerne har haft problemer med kontrolsystemet. De er blevet pålagt liggedage, konfiskation af fangsten og bødeforlæg. Det kan ikke være rigtigt, at der skal være et system der i visse tilfælde er umuligt at overholde. Her fra årsskiftet skal discard forbuddet også implementeres i det demersale fiskeri. Det vil sige, at det kommer til at omfatte det meste af det fiskeri der drives fra Hirtshals.

4 4 Over på bordet ligger en vejledning om discard forbuddet til det demersale fiskeri. Mik Jensen og Jakob Handrup, som er til stede her i dag vil senere gennemgå vejledningen. I den forbindelse vil der uden tvivl vil være mange spørgsmål, som vi kan få svar på når de kommer herop. MSC. Så kom det endeligt MSC på rødspætter i Skagerrak. Det er der blevet arbejdet på siden 2009, og nu skal vi glæde os over det. Jeg håber og tror på, at det vil betyde en bedre pris på rødspætter her i Hirtshals. Prisen på rødspætter fra Skagerrak, har haltet en del efter rødspætter fra resten af Vestkysten. Det skulle der gerne rettes op på nu. Opkøbere har hele tiden efterspurgt MSC på vores rødspætter. Nu må de ud af busken og betale prisen for de gode og fine rødspætter, som de siger de er, og har efterspurgt. Med rødspætter på MSC listen har vi en rigtig vigtig art med. Listen tæller derudover mørksej, kuller, kulmule, jomfruhummere og så nu rødspætter. Der arbejdes for tiden videre med rejer. De er tæt på at komme på MSC listen. Jonathan fra MSC arbejder desuden med flere af de resterende arter. Torsk arbejdes der rigtig meget med, så vi kan håbe den kommer med i Skagerrakforhandlinger. Forhandlingerne mellem EU og Norge blev afsluttet her først i december. Så kan fiskeriet komme i gang i Norsk Zone fra årets start. Aftalen skal endelig godkendes i Bruxelles, men det burde ikke være noget problem. Forhandlingerne i Bruxelles blev afsluttet natten til onsdag den 16/12, så nu er kvoten fastsat. Det må siges at kvoterne landede på et for os acceptabelt niveau. Tal for Skagerrak DK s kvote Stigning År til år flex Torsk T + 15,00 % Rødspætte T + 17,00 % 10 % Sej Nordsøen/Skagerrak T - 0,30 % 10 %

5 5 Kuller Skagerrak/Kattegat T + 56,00 % 10 % Jomfruhummer Skagerrak/Kattegat T +100,00 % 10 % Tunger Skagerrak/Kattegat 328 T + 90,00 % 10 % Hvilling 929 T uændret Sild Skagerrak/Kattegat T + 17,00 % 10 % Brisling T uændret Rejer T + 60,00 % 10 % Det skal tolkes således, at de arter der er med i landingsforpligtigelsen, er der flex på. Udvalget for kystnært fiskeri. Der var fra årets start tilmeldt 178 fartøjer i kystfiskerordningen. Ud af dem var 134 med i Danmarks Fiskeriforenings PO. Udvalget for Kystnært fiskeri arbejder for alle medlemmer i Danmarks Fiskeriforenings PO som driver kystfiskeri. På møderne i udvalget henover året har der været mange ting til debat. Tungekvote, torskekvote, sælskader, tilskudsordninger, havdage fradrag, MAF fiskere og deres rettigheder, liggedage, fritagelse for logbog under 12 m, direkte salg af kystfiskerfisk, discard fisk og mange andre ting. De fleste af de ting der bliver drøftet i udvalget, kommer videre til hovedbestyrelsen og derfra videre i systemet. Fiskerikontrollen. Vi har overordnet et godt samarbejde med Fiskerikontrollen. Der har været afholdt flere møder henover året hvor der er blevet vendt mange ting. Men det er ikke altid vi er enige med Kasper Schou og hans medarbejdere. Derfor opstår der somme tider situationer, hvor vi er nødsaget til at ringe direkte til Natur Erhverv i København. Så får vi drøftet tingene igennem med Mik Jensen eller en af hans medarbejdere og får løst problemet og vi kan gå videre til fiskeren med et svar.

6 6 Derfor vil jeg sige det igen, vi må og skal have et bedre samarbejde kontrol og fiskerne imellem. Alt for mange sager som ender på mit kontor, kunne løses ved lidt smidighed på havnen. Der er en kontrolforordning og den skal selvfølgelig overholdes, men den skulle gerne tolkens ens over hele Danmark. Som før sagt har vi Mik og Jakob her i dag og de vil lidt længere hen på formiddagen også gennemgå landingsforpligtigelsen for det demersale fiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Landingsforpligtigelsen og discard forbuddet træder i kraft den 1. januar for 7 arter. Torsk og hvilling bliver først omfattet senere, så de er ikke så vigtige her i første step. Jeg vil ikke sige mere om landingsforpligtigelsen nu, det vil jeg overlade til de mere kompetente herrer. PO. Der er ikke så meget at sige om selve PO ordningen. Den ordning der blev iværksat i 2014 på 4 rødspætter fortsatte ind i Ordningen er heldigvis ikke blevet brugt ret meget. Der har været lidt udtag fra Østersøen, men i resten af farvandene er det meget begrænset. Det er selvfølgelig stadigvæk PO én der står for markedsføringen af fisk og fiskeretter. I år har vi fra PO éns side gjort meget for at markedsføre kun dansk fisk og skaldyr. Det blev lovligt efter nye regler fra EU. PO én kører også videre med fiskedage i København og Food festival i Århus. Vi fra bestyrelsen mener det er nogle gode arrangementer. Der kommer mange besøgende, der tager godt imod de uddelte smagsprøver og der bliver snakket meget fiskesnak. Vi evaluere hvert år efter arrangementerne er overstået og ud fra det, beslutter vi om de skal fortsætte det følgende år. I år har PO én også medvirket til at der bliver arbejdet hårdt på en dansk produceret rødspætterensemaskine. Der arbejdes stadig med udviklingen, hvad det ender med og hvor meget den kan rense vides ikke. Prisen og hastigheden har stor betydning hvis en rensemaskine skal kunne konkurrerer med de folk der står og renser i hallen i dag. En rødspætterensemaskine kunne være et godt tiltag til rødspættefiskeriet her i Skagerrak. Hirtshals er en af de havne hvor der bliver landet flest rødspætter. En stor del

7 7 af de rødspætter bliver renset i land, derfor kunne det blive et godt tiltag med en rensemaskine. Vi venter spændt på hvad udfaldet bliver på en sådan rensemaskine Kreds Nord. I Kreds Nord har vi vores samarbejdsmøder. Vi holder for det meste et møde forud for et hovedbestyrelsesmøde. På disse møder får vi vendt mange ting som omhandler fiskeriet i Nordjylland. Vi skiftes til at være værter for møderne for at mindske udgifterne i kredsen. Det fungerer rimeligt så alle kommer på tur. Det er vigtigt når vi melder noget ud til hovedbestyrelsen, vi er så enige som muligt, så står vi stærkest overfor andre kredse. Angående økonomien i Kreds Nord kan det måske blive således, at kontingentet skal til at stige. Der er ikke de store udgifter i kredsen, men økonomien kommer fra medlemsantallet, og da det er faldende i alle foreninger, skal kontingentet sikkert reguleres. Jeg vil herigennem ønske godt nytår og et fortsat godt samarbejde i 2016 til de andre foreninger i Kreds Nord. Danmarks Fiskeriforening. Det bliver til en del møder i Taulov hvor udvalgs og hovedbestyrelsesmøderne afvikles. Det er godt nok sådan, at der kan afholdes telefon eller Skype møder. Det bruges i visse tilfælde. Men det fungerer bedre når bestyrelsen er samlet. Så får vi diskuteret tingene rigtigt igennem. I hovedbestyrelsen er der mange punkter der skal drøftes. Vi har de punkter der kommer fra de forskellige udvalg, mange spørgsmål til Natur Erhverv og ikke mindst alt det der skal videre til EU. Jeg synes der er en god dialog på møderne. Der bliver for det meste enighed når tingene er diskuteret godt og grundigt igennem. Jeg vil sige god jul og tak for et godt samarbejde til Svend- Erik og resten af hovedbestyrelsen.

8 8 Hjørring Kommune. Hirtshals Fiskeriforening har god kontakt til kommunen og vores borgmester Arne Boelt. Han er altid interesseret i, hvad der rører sig på havnen og i fiskeriet. Vi forstår godt at det kan være svært for ham at sætte sig ind i fiskeriet og vores problemer men han prøver på det og er altid behjælpelig hvis der er mulighed for det. Han er i øvrigt ikke bange for at komme med kommentarer til fiskeriet, selvom det er langt fra hans nuværende arbejdsområde. Jeg vil sige tak for vores samarbejde her i 2015 og håber det fortsætter i Hirtshals Havn. Der har været de sædvanlige møder i Brugerrådet, hvor alle brugerne kommer med deres input til havnen. Til disse møder viderebringer jeg de ting som relaterer sig til fiskeriet og øvrige ting som bestyrelsen og fiskerne kommer til mig med. Der har været en del sager hen over året, de er blevet løst løbende, i det omfang havnen finder resurser til det. Lige nu har vi noget vedrørende et kajanlæg samt lossekraner til de mindre fartøjer. Arbejdsgangen er at større sager skal drøftes i havnens bestyrelse. Er havnens bestyrelse positivt indstillet bliver jeg kontaktet for det videre forløb. Når vi så synes at der er fundet en fornuftig løsning og havnen finder økonomi til det, bliver projektet sat i værk. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med havnen og deres ansatte i Fiskernes Fiskesortering AMBA Vi har i dagligdagen et godt samarbejde med Fiskesorteringen. De fik på deres generalforsamling først på året i 2015 en ny formand, Jørgen Jacobsen. Vi har holdt et enkelt møde med Jørgen og et par stykker fra deres bestyrelse. Der skulle nok have været afholdt et enkelt eller to møder mere, men det er ikke nemt at samle en fiskersammensat bestyrelse. Vi samarbejder om forskellige kasserelaterede ting. Derfor må vi nok se om ikke vi kan samles her først i det nye år, og få nye aftaler sat på plads. Fiskesorteringens medarbejdere laver et godt stykke arbejde og de er med til at opretholde den gode service, der er for fiskerne der lander i Hirtshals.

9 9 Vi vil sige god jul og tak for samarbejde til medarbejdere og bestyrelse. Pack and Sea. Pack and Sea kører fornuftigt. Økonomien bliver bedre år for år. Der bliver stadigvæk købt nye kasser i det omfang hvor de gamle bliver skrottet. I 2016 skal scanningen af kasser til fartøjerne gerne være helt på plads. Det er fiskeriforeningerne og dermed fiskerne der ejer kasserne. Det har altid været hensigten med selskabet, at når økonomien blev til det, skulle det komme fiskerne til gode i form af billigere kasseleje. I skal huske at behandle kasserne ordentligt. Det er jeres egne kasser og selvom pengene skal tages i den fælles kasse, skal man tænke på at det er ens egen. Kvoteselskabet Hirtshals af 15. januar 2007 A/S Der er stadigvæk en del polemik omkring dette selskab. Enkelte aktionærer der vælger at betale for deres parter og de får dermed fiskeretten over disse. De parter der ikke bliver betalt for, udlejer selskabet fisken fra og får derved penge i kassen så det kan betale renter og afdrag til Fiskeriforeningen. I 2015 er alle udgifter betalt og kvoteselskabets bestyrelse har bestemt, at selskabet skal køre videre efter samme mønster igen i Fiskeriforeningen følger selvfølgelig nøje med i Kvoteselskabets drift og da vi er repræsenteret med 2 mand i kvoteselskabets bestyrelse, har vi også en del indflydelse. Fiskernes Kasseudlejning APS. Der er blevet lidt bedre økonomi i Kasseudlejningen efter den nye kontrakt med Pack and Sea er kommet til at fungere. Derfor har vi valgt, at udbedre en del af det forsømte fra de seneste år. Der er også bestilt nye kassevogne, da de gamle er meget udslidte og dyre at holde kørende. Her fra starten af det nye år, skulle vi gerne lave en ny aftale med fiskesorteringen om udlevering af kasser. Vores medarbejdere i Kasseudlejningen har i årets løb haft mange udfordringer, men de er blevet løst som de er kommet. Kasseudlejningen har derfor kørt det meste af året uden de store driftsafbrydelser.

10 10 Hirtshals Fiskefestival Fiskefestivallen har igen i år været et godt tiltag for Hirtshals. Det er et godt aktiv. Alle de trofaste hjælpere er med til at udbrede smagsprøver af fisk og skaldyr fra vores område. Mette Jensen som blev ansat som koordinator sidste år, har fået godt styr på de mange ting. Der sker hvert år udviklinger og ændringer af de forskellige arrangementer, så vores besøgende altid kan føle og se, der bliver nytænkt angående udbredelse af fisk her fra Hirtshals. Fiskefestivallen er også repræsenteret på fødevaremessen Food festival i Århus. Det har været rigtigt godt, der er efterfølgende kommet stor ros fra mange besøgende. Vi mener i Hirtshals Fiskeriforening, at vi skal deltage i sådanne arrangementer, da det er med til at få folk til at spise mere fisk. Jeg vil herigennem takke jer fiskere for den store indsats og al det fisk I er med til at sponsorerer. Danske Fiskeres Forsikring. Jeg skrev sidste år i vores beretning Det skulle gerne blive således at Frederikshavns Skibsforsikring skulle lægges sammen med Danske Fiskeres Forsikring Det ville være godt for fiskeriet, at der kunne laves en forsikring der kunne tage både ulykke og skibsforsikring. På den måde med en sammenlægning kunne en sådan forsikring være selvfinancierende og 100 % fiskerejet. Det er desværre ikke gået således, om der stadig forhandles ved jeg ikke, men jeg håber der kan findes en løsning. Bilag fra DFF er indsat bagerst i mappen. Fiskeriets Arbejdsmiljøråd. Vi har et godt samarbejde med Arbejdsmiljørådet, de er altid behjælpelige hvis vi ringer og spørger om et eller andet. I skal huske, at de står til rådighed for jer. Skal I have forsyn, støjtest eller lavet en APV kommer de gerne til Hirtshals og hjælper. Der er bilag fra Arbejdsmiljørådet bagest i mappen

11 11 Vedtægtsændring: Som I husker havde vi sidste år et punkt der vedrørte vedtægtsændringer. Tiden var inde til en opdatering af de eksisterende fra Forslagene blev vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling den 14. februar 2015, og vi vil meget gerne at I tager et eksemplar af vedtægterne med herfra.

Bestyrelsens beretning for Så er vi her igen.

Bestyrelsens beretning for Så er vi her igen. 1 Bestyrelsens beretning for 2016. Så er vi her igen. Vi fra bestyrelsen håber på en god generalforsamling og det kan det blive, bl.a. hvis I har spørgsmål til os i bestyrelsen, til DFPO og ikke mindst

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014.

Bestyrelsens beretning for 2014. 1 Bestyrelsens beretning for 2014. Tiden flyver afsted. Nu er der gået et år igen, siden vi sidst var samlet her i Multihallen til generalforsamling. Jeg indledte sidste års generalforsamling med at sige,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2017.

Bestyrelsens beretning for 2017. Bestyrelsens beretning for 2017. Det er med en god fornemmelse vi ser tilbage på året 2017. Fiskeriet har været særdels godt. Der har gennemgående været gode priser, så det må absolut give gode resultater

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2018.

Bestyrelsens beretning for 2018. Bestyrelsens beretning for 2018. Det er vel mest rigtig at sige, fiskeriet har været rimeligt i 2018. Der har gennemgående været gode priser hele året, men der har været problemer med at fange de forskellige

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Hirtshals Fiskeriforening fredag den 21. december 2012 kl på Nordsøen Forskerpark.

Referat af ordinær generalforsamling i Hirtshals Fiskeriforening fredag den 21. december 2012 kl på Nordsøen Forskerpark. Referat af ordinær generalforsamling i Hirtshals Fiskeriforening fredag den 21. december 2012 kl. 09.00 på Nordsøen Forskerpark. Dagsorden som følger: Punkt 1. Valg af dirigent. Punkt 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL. DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation

TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL. DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation 2018 TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation TAC OG KVOTER 2018 KATTEGAT, SKAGERRAK, NORDSØEN, DE VESTLIGE FARVANDE SAMT

Læs mere

Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud. Hirtshals 14. september 2012

Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud. Hirtshals 14. september 2012 Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud Hirtshals 14. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og baggrund 2. Status vigtige emner 3. Debat om forslaget 4. Tekniske regler 5. Hvad Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

- alene som følge af ændrede kvoter

- alene som følge af ændrede kvoter QGUHGHILVNHULPXOLJKHGHULGDQVNILVNHULL - alene som følge af ændrede kvoter Konsum 329.119 284.780-13 -44.339 - -187.989 Industri 561.166 709.632 26 148.466-159.062 Dansk fiskeri i alt 890.285 994.412 12

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Fiskeri i tal Tac og kvoter 2017 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri

Fiskeri i tal Tac og kvoter 2017 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri 217 Fiskeri i tal Tac og kvoter 217 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri tac og kvoter 217 I oversigten kan du se hvilke mængder der er for de enkelte fiskearter for 216 og 217. Mængderne kan i løbet

Læs mere

FISKERI I TAL TAC OG KVOTER 2017 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI

FISKERI I TAL TAC OG KVOTER 2017 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI 2017 FISKERI I TAL TAC OG KVOTER 2017 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI TAC OG KVOTER 2017 I oversigten kan du se hvilke mængder der er for de enkelte fiskearter for 2016 og 2017. Mængderne kan i

Læs mere

Kapitel 1 side 2 528.480

Kapitel 1 side 2 528.480 Kapitel 1 side 2 9.035 641.751 528.480 567.350 666.295 653.709 Fiskeri i tal De fleste fiskere ved, hvordan deres eget fiskeri ser ud, og hvordan det har udviklet sig i de seneste år. Modsat har de færreste

Læs mere

Konsumlandinger i værdi inkl. blåmsuslinger. Industrilandinger i værdi Inkl. bonusudbetalinger i december

Konsumlandinger i værdi inkl. blåmsuslinger. Industrilandinger i værdi Inkl. bonusudbetalinger i december Fiskeriets bruttoindtjening 2008:11 20. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 6. januar 2009 I perioden januar

Læs mere

Høsten af blåmuslinger var 24 % mindre end sidste år, og bruttoindtjeningen var uændret på 43 mio. kr.

Høsten af blåmuslinger var 24 % mindre end sidste år, og bruttoindtjeningen var uændret på 43 mio. kr. Fiskeriets bruttoindtjening 2007:06 19. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 10. august 2007 1. halvår viser

Læs mere

Industrilandinger i værdi mio. kr. Konsumlandinger i værdi mio. kr. inkl. blåmuslinger. jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec

Industrilandinger i værdi mio. kr. Konsumlandinger i værdi mio. kr. inkl. blåmuslinger. jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec Fiskeriets bruttoindtjening 2013:10 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af NaturErhvervstyrelsen som kilde 13. december 2013 I årets første

Læs mere

I forhold til i fjor var bruttoindtjeningen ved tungefiskeriet reduceret med 20 % og udgjorde 24 mio. kr.. Tilførslerne blev forøget med 17 %.

I forhold til i fjor var bruttoindtjeningen ved tungefiskeriet reduceret med 20 % og udgjorde 24 mio. kr.. Tilførslerne blev forøget med 17 %. Fiskeriets bruttoindtjening 2009:04 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 2. juni 2009 I perioden januar

Læs mere

Bruttoindtjeningen ved tungefiskeriet var på niveau med sidste år og udgjorde 12 mio. kr.. Tilførslerne blev reduceret med 10 %.

Bruttoindtjeningen ved tungefiskeriet var på niveau med sidste år og udgjorde 12 mio. kr.. Tilførslerne blev reduceret med 10 %. Fiskeriets bruttoindtjening 2011:03 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 5. maj 2011 I årets første tre

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 8 % til 176 mio. kr. Gennemsnitsprisen steg med 46 % til 35,28 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 8 % til 176 mio. kr. Gennemsnitsprisen steg med 46 % til 35,28 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2012:12 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 28. Februar 2013 I 2012 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Industrilandinger i værdi Inkl. bonusudbetalinger i december. Konsumlandinger i værdi inkl. blåmsuslinger

Industrilandinger i værdi Inkl. bonusudbetalinger i december. Konsumlandinger i værdi inkl. blåmsuslinger Fiskeriets bruttoindtjening 2008:09 20. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 28. oktober 2008 I perioden januar

Læs mere

EU's rådigheds- Danmarks mængde TAC. kvote

EU's rådigheds- Danmarks mængde TAC. kvote FISKERI I TAL 216 TAC OG KVOTER 216 De endelige kvoter, der gives til dansk fiskeri, er nu på plads for 216. I oversigten kan du se hvilke mængder der er for de enkelte fiskearter for 215 og 216. Mængderne

Læs mere

EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2.

EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2. Den 2. december 2016/ EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2. december 2016) Danske kvoter med forbehold fastsættes på møde

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 5 % til 162 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 6 % til 28,51 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 5 % til 162 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 6 % til 28,51 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2014:12 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 11. Marts 2015 I 2014 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 2 % til 171 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 14 % til 30,32 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 2 % til 171 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 14 % til 30,32 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2013:12 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 12. Februar 2014 I 2013 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Bruttoindtjeningen ved rødspættefiskeriet blev på 198 mio. kr. som var på niveau med sidste år, og der var en forøgelse i de landede mængder på 2 %.

Bruttoindtjeningen ved rødspættefiskeriet blev på 198 mio. kr. som var på niveau med sidste år, og der var en forøgelse i de landede mængder på 2 %. Fiskeriets bruttoindtjening 2012:11 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 16. januar 2012 I årets elleve

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 26 % til 139 mio. kr. De ilandbragte mængder blev forøget

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 26 % til 139 mio. kr. De ilandbragte mængder blev forøget Fiskeriets bruttoindtjening 2009:12 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 5. Februar 2010 I 2009 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12

Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12 Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12 25. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeristyrelsen som kilde 04. februar 2019 I 2018 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Daværende Fødevareminister Mette Gjerskov (S), i pressemeddelelse fra fødevareministeriet i april 2012, om indførelse af kvotelofterne:

Daværende Fødevareminister Mette Gjerskov (S), i pressemeddelelse fra fødevareministeriet i april 2012, om indførelse af kvotelofterne: Københavns Politi Politigården 1567 København V København 08 09 2015 Greenpeace anmelder Henning Kjeldsen og Birthe Kjeldsen for formodet brud på Bekendtgørelse om regulering af Fiskeriet i 2014 2020 samt

Læs mere

Brisling Østersøen (EU-farvand), IIIbcd ,0% -11,0%

Brisling Østersøen (EU-farvand), IIIbcd ,0% -11,0% Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Den 16. december 2014 TAC og kvoter for 2015 (foreløbig oversigt) Forslag til endelige TAC er fastsat efter afslutning

Læs mere

Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V Fax. nr. 33 95 80 00 Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Rubrik 1 FARTØJS OPLYSNINGER

Læs mere

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 NaturErhvervstyrelsen att. Lisbeth Nielsen Center for fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V H. C. Andersens Boulevard 37

Læs mere

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør +45 2122 7243 info@skaansomtkystfiskeri.dk www.skaansomtkystfiskeri.dk 19. feb 17 Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Ændring Forventede fangstværdier Forventede fangstværdier II

Ændring Forventede fangstværdier Forventede fangstværdier II Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Den 21. december 2015 TAC og kvoter for 2016 (FORELØBIG OVERSIGT - baseret på konsolideret version af 21. december) Kvoter for Østersøen

Læs mere

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 13-07-2018

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Kurt Madsen, Ole Lundberg Larsen,

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:12

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:12 Fiskeriets bruttoindtjening 2017:12 24. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen som kilde 24. April 2018 I 2017

Læs mere

Vejledning til landings-pligten for Østersøen

Vejledning til landings-pligten for Østersøen Vejledning til landings-pligten for Østersøen Version 2.0 af 23. december 2016 Indledning: Fra den 1. januar 2015 skal alle fangster af bestemte arter landes, uanset om fangsten overholder mindstemålene.

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06

Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06 Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af NaturErhvervstyrelsen som kilde 4. november 2016 1. halvår viser

Læs mere

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.:

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.: EU-og Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. MAAN Den 31. januar 2017 Referat af møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget den 27. januar 2017 kl. 12.30 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale K-514. Deltagelse:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06 Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af NaturErhvervstyrelsen som kilde 28. juli 2017 1. halvår viser

Læs mere

mængder blev reduceret med 2 %, og gennemsnitsprisen Høsten af blåmuslinger var 9 % lavere end sidste år, og bruttoindtjeningen

mængder blev reduceret med 2 %, og gennemsnitsprisen Høsten af blåmuslinger var 9 % lavere end sidste år, og bruttoindtjeningen Fiskeriets bruttoindtjening 2012:06 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 13. august 2012 1. halvår viser

Læs mere

Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 26. oktober 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Kurt Madsen,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Referat Ref. SPJ Den 11. november 2016 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. oktober 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 12-7121-000001 Ref: MAAN/LISNIE 19. november 2012 Referat

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 26. marts 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018.

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018. J.nr. 17-1841-000001 Den 26. marts 2018 Meddelelse fra Udenrigsministeriet, Fiskeristyrelsen: Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april Fiskerimuligheder for tobis

Læs mere

BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B

BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B 1 ØKONOMISKE FORHOLD I DET DEMERSALE FISKERI...3 Beskrivelse af indtjeningsforhold i det demersale fiskeri udarbejdet

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: Danske Fiskeauktioner: Pelagisk

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 3. afdeling, 3. kontor

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 3. afdeling, 3. kontor Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 3. afdeling, 3. kontor TAC/Kvoter 2003 20. december 2002 Endelig f:\3_afd\3_kt\11-cfp\tac\regneark\2003\dk-kvote03-endelig TAC'er, EU-rådighedsmængder og

Læs mere

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr )

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr ) NaturErhvervstyrelsen Center for Fiskeri Att. Martin Chemnitz Mortensen/ Martin Andersen Nyropsgade 30 1780 København V Mail:fiskeri@naturerhverv.dk Dato:.20. februar 2017 Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia

Læs mere

NOTAT. Udvikling i ilandbragte mængder torsk samt kvoter fordelt på bestande

NOTAT. Udvikling i ilandbragte mængder torsk samt kvoter fordelt på bestande Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri L 19 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 22. februar 27 J.nr.: NOTAT Vedr.: Pris- og mængdeudviklingen

Læs mere

Ekstern analyse af Landbrugs- og Fiskeristyrelsens administration af dansk erhvervsfiskeri Bilag 1. Kvotekoncentrationsoversigter

Ekstern analyse af Landbrugs- og Fiskeristyrelsens administration af dansk erhvervsfiskeri Bilag 1. Kvotekoncentrationsoversigter Ekstern analyse af Landbrugs- og Fiskeristyrelsens administration af dansk erhvervsfiskeri Bilag 1. Kvotekoncentrationsoversigter 20. december 2017 Indhold A. IOK-kvoter B. FKA-kvoter 2 A. IOK-kvoter Oversigt

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen 1. juni 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association (DSA):

Læs mere

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, K-514

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, K-514 Referat Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 15. august 2016 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, K-514 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Vejledning til landingspligten for demersalt fiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat

Vejledning til landingspligten for demersalt fiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat Vejledning til landingspligten for demersalt fiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat Version 2.0 af 30. december 2016 Indledning: Fra den 1. januar 2016 skal alle fangster af bestemte arter landes, uanset

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr.: 2012-02679 27. september 2012 FVM 071 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Tiårs tabeller / decennium statistics 193

Tiårs tabeller / decennium statistics 193 Tiårs tabeller / decennium statistics 193 Tabel 7.1: Danske fiskerfartøjer fordelt på tonnage-grupper Danish fishing vessels by tonnage-classes Tonnagegrupper: Antal fartøjer / number of vessels Indeks

Læs mere

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, 2a

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, 2a Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 14. september 2016 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisation: DSA: Foreningen af Fiskeauktioner og

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Allan Buch,

Læs mere

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010.

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010. Lovtidende A 2010 15. december 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d -10 j, 22, 30, 34-36, 37, stk. 1, 38,

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 18. september 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00210 30. oktober 2012 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 3. oktober 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 3. november 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter

Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter Version 1.0 af 22. december 2014 Indledning: Fra den 1. januar 2015 skal alle fangster af bestemte arter fra bestemte

Læs mere

FISKERI I TAL 2019 TAC OG KVOTER 2019 OG STATISTIK OM DANSK ERHVERVSFISKERI

FISKERI I TAL 2019 TAC OG KVOTER 2019 OG STATISTIK OM DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TA 2019 TAC OG KVOTER 2019 OG STATISTIK OM DANSK ERHVERVSFISKERI FORORD Kære læser, Du sidder med 2019 udgaven af Fiskeri i Tal. En udgivelse, der efterhånden har flere år på bagen, og som over

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Danish Marine Ingredients: Pelagisk PO: DTU Aqua: NaturErhvervstyrelsen:

Læs mere

Kort FI-001. Skanled Fiskeri 2007 Fangst i kg OVERSIGTSKORT. Legende: Fiskefangst i 2007 (kg) 10,000,000. Sweden. Målestok: 1: 1.750.000.

Kort FI-001. Skanled Fiskeri 2007 Fangst i kg OVERSIGTSKORT. Legende: Fiskefangst i 2007 (kg) 10,000,000. Sweden. Målestok: 1: 1.750.000. Fiskefangst i 2007 (kg) Sild (HER) Tobis (SAN) Brisling (SPR) Reje (PRA) Sej (POK) Jomfruhummer (NEP) Andet i Danmark og Fiskeri 2007 Fangst i kg Kort FI-001 Fil : FI_001til015_fiskeri_2005-2007.WOR Fiskefangst

Læs mere

Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Februar 2015 Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Nyropsgade 30 Tlf.: 33 95 80 00 mail@naturerhverv.dk

Læs mere

Vejledning til landingspligten for demersalt fiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat

Vejledning til landingspligten for demersalt fiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat Vejledning til landingspligten for demersalt fiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat Version 1.0 af 18. december 2015 Indledning: Fra den 1. januar 2016 skal alle fangster af bestemte arter landes, uanset

Læs mere

Kommende discard-forbud Nye muligheder for udnyttelse af fiskeressourcerne

Kommende discard-forbud Nye muligheder for udnyttelse af fiskeressourcerne Kommende discard-forbud Nye muligheder for udnyttelse af fiskeressourcerne Erling P. Larsen Chefkonsulent, seniorrådgiver DTU Aqua Discard forbud og sammenhæng med den fælles fiskeripolitik dato, område,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: DFPO: Pelagisk PO: NaturErhvervstyrelsen: Svend-Erik Andersen, Niels

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET. Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 18. december Marie Maar. Institut for Bioscience

AARHUS AU UNIVERSITET. Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 18. december Marie Maar. Institut for Bioscience Notat om belysning af potentiel reduktion i koncentrationen af næringsstoffer (kvælstof og fosfor) i danske farvande ved indførelsen af et generelt discardforbud i fiskeriet Notat fra DCE - Nationalt Center

Læs mere

Vejledning til landingspligten for fiskeri efter små pelagiske arter og industriarter i Nordsøen

Vejledning til landingspligten for fiskeri efter små pelagiske arter og industriarter i Nordsøen Vejledning til landingspligten for fiskeri efter små pelagiske arter og industriarter i Nordsøen Version 3.0 af XX. 2019 Indledning: Siden den 1. januar 2015 har alle fangster af industriarter og pelagiske

Læs mere

Tiårs tabeller / decennium statistics 165

Tiårs tabeller / decennium statistics 165 Tiårs tabeller / decennium statistics 165 Tabel 7.1: Danske fiskerfartøjer fordelt på tonnage-grupper Danish fishing vessels by tonnage-classes Tonnagegrupper: Antal fartøjer / number of vessels Indeks

Læs mere

De danske fiskerihavnes internationale konkurrenter og konkurrencebetingelser frem mod 2010. Hovedrapport

De danske fiskerihavnes internationale konkurrenter og konkurrencebetingelser frem mod 2010. Hovedrapport De danske fiskerihavnes internationale konkurrenter og konkurrencebetingelser frem mod 2010 Hovedrapport GEMBA Innovation & Teknologisk Institut, januar 2006 Forord De seneste år har været præget af stagnerende

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00192 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Marts Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Marts Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Marts 2017 Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Forord I denne vejledning kan man læse om de regler, der gælder for godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. MAAN Den 15. november 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalget den 24. oktober 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. Deltagelse:

Læs mere

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000004 13. juni 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl

Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl. 10.00 12.00 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opfølgning fra sidste møde a. Opgørelse af sælskader

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006

Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 Bekendtgørelse om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af nogle fiskerier fra 2007 samt visse vilkår for ordningen

Læs mere

Dansk kystfiskeri: Struktur og økonomi

Dansk kystfiskeri: Struktur og økonomi Downloaded from orbit.dtu.dk on: Nov 09, 2015 Dansk kystfiskeri: Struktur og økonomi Nielsen, Max; Larsen, Erling; Egekvist, Josefine; Abate, Tenaw Gedefaw; Nielsen, Rasmus ; Frost, Hans ; Kjærsgaard,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00025 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00145 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Uoplyst E 4. Uoplyst A 3. Uoplyst A 1. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Hel fisk uden hoved eller haler

Uoplyst E 4. Uoplyst A 3. Uoplyst A 1. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Hel fisk uden hoved eller haler Blåhvilling Blæksprutte Jomfruhummer Nordjyllands Frederiksborg Nordjyllands Ribe Ringkøbing Viborg Frederiksborg Uoplyst E 4 Uoplyst A 3 Uoplyst Uoplyst A 2 Uoplyst A 2 Uoplyst A 2 Hel fisk uden haler

Læs mere

Beskrivelsen omfatter landingsværdi, landingsmængde og antal landinger for perioden 1. halvår 2013.

Beskrivelsen omfatter landingsværdi, landingsmængde og antal landinger for perioden 1. halvår 2013. Fiskeriet i de 10 største havne målt ud fra værdi 2013:01 3. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af NaturErhvervstyrelsen som kilde 9. september

Læs mere

Bekendtgørelse om mindstemål for fisk og krebsdyr i saltvand 1)

Bekendtgørelse om mindstemål for fisk og krebsdyr i saltvand 1) BEK nr 788 af 25/06/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 28. december 2016 Ministerium: Miljø og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fiskeridirektoratet, j.nr. 200819339 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Fiskeriets Økonomi 2010

Fiskeriets Økonomi 2010 Fødevareøkonomisk Institut Fiskeriets Økonomi 2010 Economic Situation of the Danish Fishery 2010 København 2010 ISBN 1601-5568 (tryk, Fiskeriets Økonomi 2010) ISBN 1601-7846 (on-line, Fiskeriets Økonomi

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sag: 369/139221

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sag: 369/139221 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 307 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København, den 2005 Sag: 369/139221 19. august Med henvisning

Læs mere

Sorteringsriste reducerer bifangsten af fisk i rejefiskeriet

Sorteringsriste reducerer bifangsten af fisk i rejefiskeriet Niels Madsen Danmarks Fiskeriundersøgelser, Afdeling for Havfiskeri Kurt Hansen SINTEF Fiskeri og havbruk Sorteringsriste reducerer bifangsten af fisk i rejefiskeriet Rejer er små. Derfor er man nødt til

Læs mere

IBTS Del 1: 30. Jan Feb IBTS Del 2: Feb Aage Thaarup/Helle Rasmussen, togtleder DTU. Kai Wieland, togtleder

IBTS Del 1: 30. Jan Feb IBTS Del 2: Feb Aage Thaarup/Helle Rasmussen, togtleder DTU. Kai Wieland, togtleder DTU Aqua Togtrapport for: Skibsnavn: DANA Sejldage: 30/1 16/2 2009 Togtnummer: 01/09 Togtnavn: IBTS 1Q 2009 Bemanding: Togtdeltagere: IBTS Del 1: 30. Jan - 09. Feb. 2009 IBTS Del 2: 09 17. Feb. 2009 Aage

Læs mere

Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet fra Beskrivelse af sagsgangen

Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet fra Beskrivelse af sagsgangen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet 24. februar 2006, 3. udgave Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet

Læs mere

Bekendtgørelse om mindstemål for fisk og krebsdyr i saltvand 1)

Bekendtgørelse om mindstemål for fisk og krebsdyr i saltvand 1) (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j. nr. 14-7130-000003 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen. Juul Larsen og Ole Lundberg Larsen

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen. Juul Larsen og Ole Lundberg Larsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000004 4. oktober 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Danish Marine Ingredients: PO er: NaturErhvervstyrelsen:

Læs mere

Muligheder for udnyttelse af industrifisk til konsum/pharma Nils Chr. Jensen. GUDP fiskeri workshop 2013 1

Muligheder for udnyttelse af industrifisk til konsum/pharma Nils Chr. Jensen. GUDP fiskeri workshop 2013 1 Muligheder for udnyttelse af industrifisk til konsum/pharma Nils Chr. Jensen GUDP fiskeri workshop 2013 1 Introduktion Arbejdet med industrifisk siden 1978 Forskning og Ledelse Erhvervsforsker i 1986 Fraktionering

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00146 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere