Høringsnotat om høringen af forslag til landsplandirektiv for Baltic Pipe en ny gasledning gennem Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat om høringen af forslag til landsplandirektiv for Baltic Pipe en ny gasledning gennem Danmark"

Transkript

1 Juli 2019 Høringsnotat om høringen af forslag til landsplandirektiv for Baltic Pipe en ny gasledning gennem Danmark 1. Indledning Forslag til landsplandirektiv for Baltic Pipe reserverer et areal på 2 x 250 m omkring linjeføringen for en kommende ny gasledning fra den jyske vestkyst til Faxe Bugt. Forslaget reserverer desuden areal til en ny kompressorstation i Næstved Kommune og et mindre areal til tekniske anlæg på Nybro modtagestation i Varde Kommune. Endelige reserverer forslag til landsplandirektiv arealer til linjeventilstationer og midlertidige arbejdspladser inden for arealreservationen til gasledningen. Forslag til landsplandirektiv for Baltic Pipe med miljøvurdering blev parallelt med miljøkonsekvensvurdering af hhv. landanlæggene (Miljøstyrelsen) og anlæggene i de danske farvande (Energistyrelsen) sendt i offentlig høring fra den 15. februar til den 12. april 2019 hos en bred kreds af myndigheder, organisationer, berørte lodsejere m.v. Samtidig blev høringen sendt til orientering til statslige myndigheder. Der er modtaget i alt 65 høringssvar, heraf 7 fra kommuner, 58 fra berørte lodsejere og berørte parter, herunder virksomheder (primært landbrug), interesseorganisationer og borgergrupper samt borgere. De væsentligste bemærkninger til de enkelte emner i forslag til landsplandirektiv og miljøvurdering gennemgås og kommenteres (i kursiv) i afsnit 2 og 3. Der er gennemført en miljøvurdering af forslag til landsplandirektiv, som er sendt i høring samtidig med landsplandirektivet. Efter høringen er der udarbejdet en sammenfattende redegørelse, som redegør for, hvordan miljøhensyn er indarbejdet i det endelige landsplandirektiv, og hvordan udtalelser, der er indkommet i høringsfasen, er taget i betragtning. Bygherre har gennemført en miljøkonsekvensvurdering af det konkrete projekt, som arealreservationen i landsplandirektivet muliggør. Høringssvar til landsplandirektivet, der adresserer miljøkonsekvenserne af anlæg og drift af gasledning og de tekniske installationer på Nybro modtagestation og en ny kompressorstation i Næstved, er mere uddybende besvaret i Miljøstyrelsens høringsnotat og VVM-tilladelse. Enkelte høringssvar har givet anledning til mindre redaktionelle ændringer og præciseringer i landsplandirektivet. Derudover er der foretaget lovtekniske justeringer.

2 2. Generelle bemærkninger Arealreservationen til en ny gasledning berører mange borgere enten direkte af selve anlægget (lodsejere) eller af arealreservationen (parter). 13 kommuner er ligeledes berørt af den nye gasledning. Høringen afspejler dette forhold, hvilket betyder, at 2/3 af høringssvarene er af meget lokal karakter, dog har en række af de lokale samt øvrige høringssvar bemærkninger til projektets rationale. Dette emne blev også bragt op på de 7 borgermøder, som blev afholdt i marts Klima, projektets økonomi og rationale Bramstrup Gods, Middelfart Kommune samt 13 lodsejere, parter og borgere stiller spørgsmålstegn ved rationalet ved at anlægge en stor ny gasledning gennem Danmark, når det er besluttet at udfase fossile brændstoffer. Desuden undres flere over, hvorfor Danmark lægger jord til en gasledning, som landet kun indirekte får glæde af, men skal medfinansiere. Kommentarer Klima: Baltic Pipe er et projekt med geopolitisk betydning, der giver mulighed for, at Polen og det øvrige Central- og Østeuropa kan reducere deres store kulforbrug og derved reducere klimapåvirkningen pr. energienhed med ca. 40 procent og på den måde hurtigere reducere deres CO2-udledning i tråd med anbefalingerne fra FN s klimaråd. Baltic Pipe vurderes ikke at være i strid med Paris-aftalen. Økonomi: Baltic Pipe koster omkring 12 milliarder kroner, hvoraf Energinet står for halvdelen, og det polske modstykke Gaz System for den anden halvdel. Projektet betales af brugerne, som er virksomheder, der transporterer gas på tværs af EU s grænser. Forud for projektets igangsættelse er der tegnet 15-årige kontrakter, der i sig selv dækker Energinets anlægsomkostninger. Endelig er EU med til at betale for projektet, der har status som et projekt af fælles interesse (PCI-projekt), der bidrager til at knytte EU sammen og styrke udviklingen af et integreret europæisk energisystem, hvor særligt forsyningssikkerhed, konkurrenceevne og øget bæredygtighed er væsentlige kriterier. EU's medfinansiering og projektets status som PCI viser samtidigt, at projektet er i overensstemmelse med EU's politik på klima- og energiområdet. De generelle bemærkninger giver ikke anledning til ændring i det endelige landsplandirektiv. 3. Bemærkninger til forslaget. Høringssvar og kommentarer hertil gennemgås med udgangspunkt i indholdet i landsplandirektivet og har følgende overordnede opdeling: 3.1 Reservation af arealer til en ny gastransmissionsledning med tilhørende tekniske anlæg Baltic Pipe (bestemmelsen 1).

3 3/ Reservation af arealer til gastransmissionsledningen (bestemmelserne 2-8). 3.3 Nye tekniske anlæg indenfor eksisterende modtageterminal i Nybro i Varde Kommune (bestemmelserne 9-11). 3.4 Kompressorstation ved Everdrup i Næstved Kommune (bestemmelser 12-17) 3.1 Reservation af arealer til en ny gastransmissionsledning med tilhørende tekniske anlæg Baltic Pipe, bestemmelsen i 1 Forslag til alternative linjeføringer Enkelte høringssvar undrer sig over, hvorfor gasledningen ikke lægges parallelt med den eksisterende gasledning mellem Egtved i Jylland og til Nyborg ved Storebælt. Flere høringssvar herunder Middelfart Kommune foreslår, at Lillebælt enten krydses langs med den eksisterende ledning nord for Lillebæltsbroerne eller gennem Natura 2000 området syd for den planlagte krydsning. Det påpeges, at krydsningen gennem Natura 2000 området ikke er udelukket, så længe den ikke fører til skade på udpegningsgrundlaget, og at en krydsning her vil foregå i et mere lavvandet område med svagere strøm, hvor færre boliger vil blive påvirket. Endelig foreslår enkelte, at gasledningen lægges overvejende i havområderne. Kommentarer Ændret linjeføring: Siden de eksisterende ledninger blev anlagt, er der sket en udbygning af såvel byområder som infrastruktur langs dele af strækningen. Disse udbygninger gør det umuligt at anlægge en supplerende tilsvarende gastransmissionsledning langs hele strækningen for den eksisterende gasledning, da det ikke vil være muligt at overholde de minimumsafstande til bebyggelse, som foreskrives af lovgivningen på naturgasområdet. Krydsning af Lillebælt: En krydsning af Lillebælt nord for Lillebæltsbroerne er ikke mulig af de årsager, som er beskrevet ovenfor. Ifølge habitatbekendtgørelsen kan der kun gives dispensation til at krydse Natura 2000 områder under helt særlige forhold, herunder at der ikke sker en væsentlig skade, og at der ikke findes egnede alternativer. Energinet oplyser, at de tidligt i processen har fravalgt at arbejde videre med en linjeføring, der skærer gennem Natura 2000 området Lillebælt. En væsentlig årsag til dette er, at der kunne identificeres en linjeføring som respekterede de internationale beskyttelsesområder, som var økonomisk ansvarlig, og som blev vurderet at være gennemførlig.

4 Gasledning på havet: På et tidligt tidspunkt i projektet har Energinet vurderet, at omkostningerne ved at lægge rørledningen på havbunden fremfor at nedgrave den på land vil være så høje, at det vil fjerne det økonomiske grundlag for projektet. Som tommelfingerregel er det 1,5 gange dyrere at lægge rør i vandet fremfor over land. Desuden er det meget vanskeligt at have nogle af de installationer, der er brug for undervejs, på havet. Det skyldes bl.a. (men ikke udelukkende) et behov for øgede omkostninger til rørelementer af andre dimensioner, behov for længere linjeføring samt en markant dyrere løsning for etablering af en kompressorstation på en platform på havet, der er en forudsætning for at flytte gassen i systemet. Desuden vil en ledning på havet heller ikke kunne integreres i det danske gassystem med de økonomiske fordele, det medfører. Høringssvarene vedr. alternative linjeføringer ikke giver anledning til ændringer i det endelige landsplandirektiv. 3.2 Reservation af arealer til gastransmissionsledningen, bestemmelserne i 2-8 Arealreservationen til gasledningen 29 lodsejere, herunder Golfklubben Lillebælt, Strandgård, Wrong AGR AP og Bramstrup Gods, der alle lægger jord til gasledningen, stiller forslag til en ændret linjeføring lokalt enten i form af mindre eller større justeringer på egen grund eller ved at placere ledningen uden for den pågældendes ejendom, og begrunder det generelt med en bekymring for de økonomiske konsekvenser, gasledningen kan få for den enkelte landmand/virksomhed. Enkelte borgere udtrykker usikkerhed i forhold til at bo i nærheden af en gasledning og ønsker gasledningen flyttet helt. Golfklubben Lillebælt ser gerne, at traceet får en sydligere linjeføring for at undgå, at den går gennem golfklubbens arealer. Enkelte er ikke direkte berørt af selve gasledningen, men er berørt af arealreservationen og vil meget gerne have uddybet, hvad det betyder. Dette spørgsmål nævnes også af Næstved Kommune, der gerne vil have spørgsmålet yderligere uddybet i landsplandirektivet. Middelfart og Faxe Kommuner bemærker, at gasledningen ikke må forhindre fremtidig byudvikling. Faxe Kommune gør opmærksom på en landzonetilladelse, der er i konflikt med den planlagte linjeføring.

5 5/13 Faxe Kommune ønsker, at de nye to udviklingsområder i Faxe Kommune bliver omfattet af samme sikkerhed som eksisterende kommune- eller lokalplanlagte områder. Slagelse Kommune peger på, at indirekte påvirkninger af anlægsarbejderne på f.eks. 3 områder (dræneffekt) ikke indgår i miljøvurdering af landsplandirektivet. Birkum beboer- og forsamlingshusforening er bekymret for gaslednings påvirkning i forhold til en længe planlagt omfartsvej rundt om Birkum. Endelig er der mange spørgsmål og bemærkninger om dræn, strukturskader, ekspropriation, gæsteprincip og erstatning fra små som store landbrug mv. herunder Wedellsborg Gods og Rønnegaard samt Centrovice, Dansk Skovforening, Slagelse Kommune, Faxe Kommune og Næstved Kommune. Kommentarer Ændringer i linjeføringen: Linjeføringen er fastlagt efter en afvejning af en lang række parametre. Parametrene omfatter bl.a. nærhed til boliger og byområder, kommunalt planlagte områder, eksisterende og planlagt infrastruktur, områder med råstofinteresser, jordforurening, naturområder, kulturarvsområder, rekreative områder og skove. Dertil indgår en række tekniske overvejelser og endeligt et ønske om ikke at gøre rørledningen længere end højest nødvendigt. Der vil dog, i forbindelse med besigtigelse før ekspropriationsforretningen, være mulighed for mindre lokale justeringer af linjeføringen. Landsplandirektivets 4 giver mulighed for, at ministeren om nødvendigt kan give tilladelse til mindre lokale ændringer af arealreservationen. Energinet har på baggrund af lokale forhold foreslået en lidt større ændring ved Gesten skov i Kolding Kommune, som har været i partshøring. Denne ændring indgår i det endelige landsplandirektiv Betydning af arealreservationen: Forslag til landsplandirektiv udlægger en arealreservation omkring linjeføringen på 2 x 250 m, og ikke 500 på hver side, som det fejlagtig stod i miljøvurderingen side 14. De sidste 50 m på hver side er et reserveareal, som kan komme i anvendelse, når det undersøges, om ønskerne om lokal ændret linjeføring er mulig. En række andre forhold som natur, kultur og infrastruktur vil også have betydning for en eventuel ændret linjeføring. De 250 m reduceres til en 200 m planlægnings-/sikkerhedszone når gasledningen er anlagt. Inden for arealreservationen skal kommunen ved fremtidig planlægning eller ved landzonetilladelser tage hensyn til tilstedeværelsen af gasledningen. Aktiviteter eller anlæg, som ikke kræver en kommunal tilladelse, kan umiddelbart gennemføres, medmindre det ligger inden for gasledningens servitutområde. I områder, som i dag er

6 udlagt til byzone i kommuneplanen, skal der ikke tages hensyn til nærhed til gasledningen, idet gasledningen her er anlagt i en tykkelse, der sikkerhedsmæssigt er forsvarlig i forhold til beboelse. Dette er beskrevet i forslag til landsplandirektiv afsnit Udviklingsområder i Faxe Kommune: Det fremgår af forslag til landsplandirektiv for udviklingsområder i kystnærhedszonen, at Faxe Kommune i den videre planlægning af de to udviklingsområder skal sikre, at udviklingen af de to områder kan ske i overensstemmelse med realiseringen af Baltic Pipe projektet. Sikkerhed: Gastransmissionsledninger og de anlæg, der er knyttet til gastransmission i Danmark udføres i henhold til lovgivning og standarder, der sikrer et meget højt sikkerhedsniveau. Materialevalg, dimensionering og udførelse hviler på den lovgivning og de standarder der er gældende for området samt de omfattende erfaringer i Danmark og internationalt. Der er således aldrig sket ulykker på det danske transmissionsnet, som har eksisteret i over 40 år. De ulykker og gasudslip, der rapporteres om i medierne, sker typisk på distributionsnettet som følge af lokale anlægsarbejder, der beskadiger distributionsnettets meget mindre rør. Dræn: Energinet meddeler, at dræn, der afbrydes i forbindelse med anlægsarbejderne, reetableres i fuldt omfang, og at de er i dialog med lodsejeren for at sikre, at afvandingen fungerer mindst lige så godt, som før gasledningen blev gravet ned. Der gives erstatning for strukturskader i 10 år efter anlæg af gasledningen og andre omkostninger i forbindelse med driften med henvisning til de aftaler om takster og principper, Energinet har indgået med de 12 berørte landboforeninger og familielandbrugsforeninger gennem hvis medlemsområde projektet passerer. Ekspropriation kan kun ske inden for landsplandirektivets arealreservation. Anlæggets størrelse betyder, at det ikke kan anlægges ved gæsteprincip, men ved almindelige ekspropriationsprincipper. Ekspropriation og gæsteprincip: Energinet oplyser, at de ejer og driver den overordnede infrastruktur for el og gas. Det er afgørende for Energinet, at den overordnede infrastruktur bliver sikret med en varig placering. Det er Energinets opfattelse, at det er i fuld overensstemmelse med praksis på området, at den overordnede infrastruktur etableres med fuld tilstedeværelsesret på privat ejendom og derved med en fravigelse af gæsteprincippet. Ekspropriationskommissionerne for hhv. Jylland og Øerne har begge behandlet spørgsmålet, om hvorvidt den overordnede infrastruktur etableres med fuld tilstedeværelse eller ej. Begge kommissioner har i den forbindelse slået fast, at det er helt normal praksis for området, at overordnede infrastruktur placeres og sikres på privat ejendom med fuld tilstedeværelsesret og derved ikke er gæst på ejendommen.

7 7/13 Omfartsvej ved Birkum: Odense Kommune og Energinet har oplyst, at hensynet til en eventuel fremtidig omfartsvej ved Birkum vil blive varetaget i den videre proces. Miljøkonsekvenser af landsplandirektivet: Miljøvurderingen af landsplandirektivet vurderer de miljømæssige konsekvenser af arealreservationen og som udgangspunkt ikke anlægsarbejderne i forbindelse med anlæg af gasledningen. Konsekvensen af anlægsarbejderne findes i miljøkonsekvensrapporten af projektet. Arealreservation til linjeventilstationer Sdr. Stenderup Menighedsråd og to naboer til linjeventilstationer har bemærkninger, der hovedsageligt handler om placeringen af de konkrete linjeventilstationer, som ønskes flyttet af hensyn til sikkerhed, de visuelle påvirkninger, adgangsveje og af hensyn til markdriften. Odense Kommune gør opmærksom på, at linjeventilstationen syd for Allerup benævnes som linjeventilstation Hjallese, hvilket er forkert i forhold til den konkrete lokalitet. Kommentarer Energinet oplyser, at linjeventilstationernes placering er blevet justeret som følge af indkomne svar i den 1. offentlige høring af miljøkonsekvensrapporten og som følge af den løbende dialog, der har været med statslige og kommunale myndigheder og med de enkelte lodsejere. Stationernes nuværende placering er på den måde optimeret, og der skal derfor være meget tungtvejende grunde til at ændre lokaliseringen. Energinet oplyser, at navnet på linjeventilstation Hjallese ændres til linjeventilstation Allerup. Høringssvarene vedr. arealreservationer til linjeventilstationer ikke giver anledning til ændringer i det endelige landsplandirektiv. Arealreservation til midlertidige arbejdspladser Slagelse Kommune peger på, at en af kommunens vandboringer ligger indenfor arbejdspladsarealet på matr.nr. 12r, Landsgrav, Slagelse jorde. Kommunen henstiller til, at der holdes god afstand til vandboringen. Odense Kommune gør opmærksom på, at de ikke kan godkende den planlagte adgangsvej til oplagsplads nr. 138 nord for Birkum. Faxe Kommune gør opmærksom på, at de er bekymret for tilkørselsforholdene til arbejdsområdet ved St. Elmuevej.

8 En række naboer og Faxe Kommune er bekymret for støj fra de midlertidige arbejdspladser. Specielt støj og vibrationsgenerne i forbindelse med arbejdspladserne ved Lillebælt har givet anledning til bekymring. Bramstrup Gods ønsker, at den planlagte arbejdsplads på godsets jorde flyttes væk markparcellerne, som bruges til forskning. Energinet har oplyst, at arbejdsarealerne nr.10, 11, 12 og13 (i Kolding Kommune) og arbejdspladsareal nr. 96, 97 og 105 (i Næstved Kommune) i bilag A udgår. Det er til gengæld brug for et nyt arbejdspladsareal på matrikel 11h Rislev By, Rislev i Næstved Kommune. Kommentar Drikkevand: Energinet oplyser, at høj beskyttelse af drikkevandsinteresser allerede indgår i projektet, og at der tages udstrakt hensyn til eksisterende vandboringer blandt andet på baggrund af dialog med berørte vandværker, lodsejere og kommuner. Støj- og lysgener: Energinet oplyser, at støjgener vil forekomme i perioder, så længe anlægsarbejdet finder sted. Særligt støjende anlægsarbejde foregår kun i perioden 7-18 på hverdage og kun undtagelsesvis i andre perioder og kun efter dispensation hos kommunen. Støjende anlægsarbejder på grund af ramningsarbejde i forbindelse med ilandføringerne på begge sider af Lillebælt foregår i en periode på op til 4 uger i dagtimerne. Husstande, der ligger umiddelbart ud til den del af arbejdspladserne, hvor det kan kortlægges, at støjniveauet vil ligge væsentligt over 70 db, vil få mulighed for genhusning i tidsrummet for anlægsarbejderne. En anden mulighed er at nedbringe støjen ved de konkrete ejendomme gennem midlertidig afskærmning tæt på ejendommen. Den konkrete løsning vurderes for den enkelte husstand. Støj fra aktiviteter på land i de øvrige perioder vil være dæmpet til maksimalt 40 db ved nærmeste bolig. Lysgener søges undgået ved at vende lyskilder væk fra naboer. Anlægsarbejdet foregår i sommerhalvåret for den konkrete arbejdsplads ved Lillebælt og brugen af lys vil derfor være begrænset. Justering af lokaliseringen af arbejdspladsarealer: Energinet oplyser, at de er i dialog med Bramstrup Gods om muligheden for at etablere et arbejdspladsareal et andet sted på ejendommen. Der foreligger p.t. ikke en endelig afklaring, hvorfor den nuværende lokalisering bibeholdes i landsplandirektivet med mulighed for fortsat at søge at finde en mere egnet lokalisering. For så vidt angår arbejdspladsarealet (nr. 62) ved Tingkærskole, oplyser Energinet, at dette arbejdspladsareal udgår.

9 9/13 Erhvervsstyrelsen har noteret Energinets ønske om et nyt arbejdspladsareal i Næstved Kommune, og at yderligere 7 arbejdspladsarealer udgår. Dette indebærer at arealreservationer til de midlertidige arbejdspladser nr og 62, 96, 97 og 105 i bilag A aflyses, og der i stedet reserveres areal til en ny arbejdsplads nr. 96a i Næstved Kommune i det endelige landsplandirektiv. 3.3 Nye tekniske anlæg indenfor eksisterende modtageterminal i Nybro i Varde Kommune, bestemmelserne 9-11 Varde Kommune har forslag til præciseringer og tilføjelser i bestemmelser i landsplandirektivet (primært 11). Det handler bl.a. om bygningernes og skorstenes farver, der skal hænge sammen med de øvrige bygninger på Nybro modtagestation. Kommunen gør også opmærksom på, at der kan være potentielle konflikter ved to fortidsmindebeskyttelseslinjer og ved 3 områder, og at der skal argumenteres for, hvorfor projekttilpasninger ikke er mulige, hvis der skal søges om dispensation. Kommentarer Landsplandirektivet erstatter den kommunale planlægning indenfor den geografiske afgrænsning af landsplandirektivet på Nybro modtagestation og vil fremadrettet være kommunens administrationsgrundslag for dette område. Der justeres i bestemmelserne i henhold til kommunens ønsker, således at følgende justeringer til 11 indarbejdes i det endelige landsplandirektiv. 11, stk. 2, rettes til: Servicebygningen og skorstene skal opføres i mørke afdæmpede farver og i ikke reflekterende materialer og konsekvensrettes i bemærkningerne. 11, stk. 4, rettes til: Arealer i en afstand af 50 m fra midten af Nybrovej må ikke anvendes til bebyggelse. Energinet oplyser, at de er opmærksom på de potentielle konflikter med 3 og fortidsminder, som Varde Kommune har påpeget. 3.4 Kompressorstation ved Everdrup i Næstved Kommune, bestemmelser i Næstved Kommune og 6 lokale borgere har bemærkninger til kompressorstationen. Desuden handlede et af de 7 borgermøder udelukkende om kompressorstationen. I dette borgermøde deltog ca. 120 mennesker. Flere af de lokale borgere påpeger, at den nuværende placering ved Tågeskov ikke er den bedst egnede, og at andre undersøgte lokaliteter ikke er vurderet. Desuden mener borgerne, at der ikke er taget hensyn til områdets naturskønne beliggenhed, kvalitet samt rekreative muligheder. I

10 den forbindelse udtrykkes bekymring for det tekniske anlægs visuelle påvirkning af området, og det foreslås, at kompressorstationen bygges i jord/rustfarver, omkranses af volde og beplantning med en bredde på 30 m og en højere andel af stedsegrønne træer samtidig med at levesteder for den beskyttede hasselmus sikres. Flere høringssvar herunder kommunen påpeger, at tilkørslen til området bør ske fra Rønnedevej af hensyn til beredskab og trafiksikkerhed. Der udtrykkes bekymring for støj fra anlægget i driftssituationen, og der er et ønske om, at støj kontrolleres ved støjmålinger i stedet for beregninger. Flere høringssvar udtrykker bekymring for risikoen ved at bo tæt på kompressorstationen i forhold til både ulykker og terrorhandlinger. Kommune og borgere ønsker, at der nedsættes en beboergruppe i forbindelse med anlæg af kompressorstationen. Kommentarer I alt 13 lokaliteter er vurderet i forbindelse med miljøvurderingsprocessen, der har ført til valget af den nuværende lokalitet, som værende den der gav færrest gener ved en samlet afvejning i forhold til mennesker, landskab, natur og miljø samt afstand til anlæggene i Østersøen. Volde og beplantning: For at reducere den visuelle påvirkning af kompressorstationen arbejdes der med valg af materialer og farver i samarbejde med Næstved Kommune. Det endelige landsplandirektiv giver mulighed for, at de foreslåede terrænændringer omkring stationen kan gennemføres ved, at Næstved kommune giver en landszonetilladelse til terrænbearbejdning af området. Næstved Kommune er indforstået med denne løsning. Anlægget omkranses af beplantning med en større andel af stedsegrønne planter end oprindelig planlagt samtidig med, at levesteder for hasselmusen, der er en bilag IV art, ikke forringes og om muligt forbedres. Derfor vil der være fokus på valg af beplantning og en sammenhæng til hasselmusens eksisterende levesteder. Støj: Det sikres, at støjen fra anlægget lever op til krav til støj fra virksomheder, når anlægget er i drift. Der foretages om nødvendigt yderligere støjdæmpning. Det forventes, at kontrol af støjniveauet skal foretages ved beregning, idet en støjmåling på stedet kan være misvisende, da støjen kan blive helt eller delvist overdøvet af støj fra motorvejen. Sikkerhed: Kompressorstationen og gasrørledningen anlægges under iagttagelse af særdeles skrappe sikkerhedsforanstaltninger. Anlæggene er døgnovervågede og kontrolleres jævnligt. Der har således aldrig været ulykker på det danske transmissionsnet, som er det net Baltic Pipe er en del af, og som består af store og meget kraftige rør.

11 Beboergruppe: Energinet meddeler, at man vil tage initiativ til at iværksætte kommunikation med borgerne i nærområdet omkring kompressorstationen, der kan give input til blandt andet arbejdet med beplantning omkring kompressorstationen, planlægning af anlægsarbejdet mv. 11/13

12 4. Følgende kommuner, organisationer m.fl. har haft bemærkninger til landsplandirektivet: Kommuner Faxe Kommune Middelfart Kommune Næstved Kommune Odense Kommune Slagelse Kommune Tønder Kommune Varde Kommune Øvrige Anders Lassen Anja Jochimsen Anker Bruh Anna Katrine H. Christensen Anne Mette og Søren Ross1 Beboergruppen på Skrillinge Strand_Hans Frederik Møller Hansen Bent-Ole Rasmussen Bettina Bengtsson Birkum Beboer- og Forsamlingshusforening (Henrik Egedorf) Carsten Pedersen og Line Høker Eriksen Centrovice (Torben Povlsen) Christian Bramsen Claus S. Madsen og Carsten Nielsen Dansk Skovforening Arika Bromose Frank Rosenberg Pedersen og Nils Rasmussen Golfklubben Lillebælt Hanne Damm Corell Heidi og Frank Nielsen Susanne Lehrmann, Melle Munck, Michael Skade Hansen og Henning Olesen Melle Munck, Michael Skade Hansen, Henning Olesen og Susanne Lehrmann Helle-Sofie Fussinger Ivan Reedtz-Thott (Strandegaard) Jacob Nørgaard Jannie Dalgaard-Jensen Jette Feder Jonna og Peter Nordfang Jørgen Hauge Mikkelsen Jørn Ravn Nielsen Keld Nygård Pedersen Kirsten og Verner Reuter Kirsten Dalbøl Mansouri Kirsten Juul Henriksen

13 13/13 Lokalrådet for Tappernøje, Snesere og Everdrup Sogne, Everdrup Bylaug og en lokal borgergruppe Mogens V. Christensen & Dorte S. Jacobsen Niels Just-Nørregaard Niels Jørgen Langhoff og Brian Langhoff Niels Langkilde Ole Rasmussen Peder Pedersen Peter Jacobsen Peter Norup Preben Sørensen Sdr. Stenderup Menighedsråd (Mogens V. Christensen & Dorte S. Jacobsen) Sparresholm Gods (Thomas Garth-Grüner) Stig Bille Brahe Selby Svend Møller Svend Aage Vestergaard Søren Wester Sørensen Tina Bjerregaard Jensen og Jan Guldborg Jensen Torben Knudsen Ulla Andersen Wedellsborg Gods Wrang AGRO Aps Følgende uafhængige statsinstitutioner havde ingen bemærkninger til landsplandirektivet Rigsrevisionen Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen OBS Alle lodsejere, der blev direkte berørt af arealreservationen i forslag til landsplandirektiv, modtog et personligt høringsbrev den 15. februar 2019.

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet 1 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet HVORFOR ER VI HER I AFTEN INFORMATION DIALOG SEND DINE BEMÆRKNINGER TIL MILJØSTYRELSEN OG ERHVERVS- STYRELSEN SENEST 12. APRIL

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Bernt Falk Egdalen, projektleder, Energinet

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Bernt Falk Egdalen, projektleder, Energinet 1 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE Bernt Falk Egdalen, projektleder, Energinet SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED HVORFOR ER VI HER I AFTEN INFORMATION DIALOG SEND DINE BEMÆRKNINGER TIL MILJØSTYRELSEN

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Indhold. For miljøvurdering af udkast til landsplandirektiv for Baltic Pipe

Sammenfattende redegørelse. Indhold. For miljøvurdering af udkast til landsplandirektiv for Baltic Pipe 24. juni 2019 Sag nr.: 2017-12689 /annkly Sammenfattende redegørelse For miljøvurdering af udkast til landsplandirektiv for Baltic Pipe Indhold 1. Indledning... 2 2. Integration af miljøhensyn i landsplandirektivet...

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet 2 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE Søren Juul Larsen, chefprojektleder, Energinet HVORFOR ER VI HER I AFTEN INFORMATION DIALOG SEND DINE BEMÆRKNINGER TIL MILJØSTYRELSEN OG ERHVERVS- STYRELSEN SENEST 12. APRIL

Læs mere

BALTIC PIPE. Teknisk briefing for Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg 7. februar Torben Brabo, Adm. direktør TSO-GAS, Energinet

BALTIC PIPE. Teknisk briefing for Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg 7. februar Torben Brabo, Adm. direktør TSO-GAS, Energinet Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del - Bilag 177 Offentligt BALTIC PIPE Teknisk briefing for Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg 7. februar 2019 Torben Brabo, Adm. direktør

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE BALTIC PIPE

SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE BALTIC PIPE SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE BALTIC PIPE Charlotte Roest har onsdag den 17. januar 2018 stillet en række spørgsmål om Baltic Pipe-projektet. Charlotte Roests spørgsmål fremgår af nedenstående i kursiv

Læs mere

2 Miljøstyrelsen / Idéoplæg - supplerende høring i forbindelse med afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten for Baltic Pipe

2 Miljøstyrelsen / Idéoplæg - supplerende høring i forbindelse med afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten for Baltic Pipe 2 Miljøstyrelsen / Idéoplæg - supplerende høring i forbindelse med afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten for Baltic Pipe Titel: Idéoplæg i forbindelse med afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten for

Læs mere

TEKNISK GENNEMGANG AF BALTIC PIPE-PROJEKTET

TEKNISK GENNEMGANG AF BALTIC PIPE-PROJEKTET TEKNISK GENNEMGANG AF BALTIC PIPE-PROJEKTET Orientering v. Energinet Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 152 Offentligt Torben Brabo, Sofie Leweson og Bent Sømod Energipolitisk

Læs mere

Deltag i debatten. Hvordan Danmarks gastransportsystem skal udbygges LANDSPLANAFDELINGEN

Deltag i debatten. Hvordan Danmarks gastransportsystem skal udbygges LANDSPLANAFDELINGEN LANDSPLANAFDELINGEN Deltag i debatten Det er endnu ikke besluttet, hvordan udbygningen af Danmarks gastransportsystem skal foregå. Statens energiselskab DONG har peget på flere muligheder, men inden der

Læs mere

BALTIC PIPE SVAR PÅ NOGLE AF DE SPØRGSMÅL, SOM OFTEST STILLES TIL GASPROJEKTET

BALTIC PIPE SVAR PÅ NOGLE AF DE SPØRGSMÅL, SOM OFTEST STILLES TIL GASPROJEKTET 3 BALTIC PIPE SVAR PÅ NOGLE AF DE SPØRGSMÅL, SOM OFTEST STILLES TIL GASPROJEKTET 2 BALTIC PIPE forbinder Norge, Danmark og Polen Baltic Pipe er en gasrørledning, der kan forbinde de norske, danske og polske

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR

Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR NOTAT - Indkomne bemærkninger til Tillæg 10 Landskabsinteresser og Grønt Danmarkskort i Sønderskovområdet til Kommuneplan 2013 2025 for

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Udbygning af naturgassystemet i Syd- og Sønderjylland

Udbygning af naturgassystemet i Syd- og Sønderjylland Udbygning af naturgassystemet i Syd- og Sønderjylland Hvad vil Energinet.dk bygge? For at sikre, at danske forbrugere fortsat kan forsynes med naturgas, ønsker Energinet.dk at udbygge gastransmissionsnettet

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

Areal til tekniske anlæg. Landsplandirektiv for højspændingstation ved Søndervig, Ringkøbing-Skjern Kommune. Planlægning og Byudvikling

Areal til tekniske anlæg. Landsplandirektiv for højspændingstation ved Søndervig, Ringkøbing-Skjern Kommune. Planlægning og Byudvikling Areal til tekniske anlæg Landsplandirektiv for højspændingstation ved Søndervig, Ringkøbing-Skjern Kommune Planlægning og Byudvikling Indhold Bekendtgørelse om landsplandirektiv for højspændingstation

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 70 NYT GARTNERI VED BRÆNDEKILDEVEJ, BELLINGE.

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 70 NYT GARTNERI VED BRÆNDEKILDEVEJ, BELLINGE. HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 6-885 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 70 NYT GARTNERI VED BRÆNDEKILDEVEJ, BELLINGE Side 1 af 9 Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen!

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen! Borgermøde om vindmøller ved Låstrup Tirsdag den 16. august 2016 kl.17.00 Velkommen! Program Kl. 17.00 Kl. 17.15 Kl. 17.30 Velkommen v/ Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget Vindmøller, regler

Læs mere

Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 25. oktober 2018 kl.14

Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 25. oktober 2018 kl.14 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del Bilag 21 Offentligt Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 25. oktober 2018 kl.14 Emnet for foretrædet er Baltic Pipe projektet,

Læs mere

Lodsejermøde om gasledningen Baltic Pipe. Den 6. marts, Vejen Idrætscenter Den 8. marts, Centrovice Den 12. marts, Herlufmaglehallen

Lodsejermøde om gasledningen Baltic Pipe. Den 6. marts, Vejen Idrætscenter Den 8. marts, Centrovice Den 12. marts, Herlufmaglehallen Lodsejermøde om gasledningen Baltic Pipe Den 6. marts, Vejen Idrætscenter Den 8. marts, Centrovice Den 12. marts, Herlufmaglehallen Foreningerne bag Fyns Familielandbrug Familielandbruget Sydvest Familielandbruget

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

Berit Bekhøj Hansen Emne: VS: Vedr. Højhastighedstog på Vestfyn. Elmelund. Fra: Gert Vinther [mailto:gv@l23byggetilsynet.dk] Sendt: 5. september 2016 23:20 Til: Baneelanmark Post Emne: Vedr. Højhastighedstog

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde ved Trekroner syd

NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde ved Trekroner syd Kommunaldirektøren Erhvervsafdelingen Sagsnr. 279681 Brevid. 2510331 Ref. LAHN Dir. tlf. larshn@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Billund Kommunes Spildevandsplan

Billund Kommunes Spildevandsplan Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 Tillæg nr. 4 Tillægget omfatter: Ny trykledning mellem Donslund og Stenderup-Krogager Nedlæggelse af Donslund Renseanlæg 5. marts 2015 Endelig 14/31068 1. Indledning

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Borgermøde om Viborg Bioenergi

Borgermøde om Viborg Bioenergi Borgermøde om Viborg Bioenergi Onsdag den 28. februar 2018 Program 1. Velkommen v/ Stine Damborg Hust, formand, Klima- og Miljøudvalget 2. Regler, planer og proces v/ Anna Dorte Nørgaard, 3. Præsentation

Læs mere

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019 BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP Knabstrup Hallen, 24. april 2019 Dagsorden for mødet 1. Kort om processen indtil nu og fremadrettet ved leder

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted Idefasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering gennem Ringsted Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-182-0 Forord Med den politiske aftale: En ny

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. Punkt 2. Godkendelse af kommuneplantillæg 10.014 og Lokalplan 10-7-103 (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. forelæggelse) 2014-2818 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

Byrådscentret Vurdering af høringssvar fra AB Morelhaven til forslag til Kommuneplan 2014

Byrådscentret Vurdering af høringssvar fra AB Morelhaven til forslag til Kommuneplan 2014 NOTAT Byrådscentret 03-04-2014 Vurdering af høringssvar fra AB Morelhaven til forslag til Kommuneplan 2014 AB Morelhaven udtrykker bekymring vedr. forslaget, på to områder: 1. Udpegning af område til større

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Broholm

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Broholm Projektbeskrivelse Vindmøller ved Broholm Maj 2018 1 Projektansøger: Lars Kronshage Ødemark Gods 4190 Munke Bjergby Tlf. 40 75 35 35 www.oedemark.dk På vegne af lodsejer: Anders Sehested Broholm Gods Broholmsvej

Læs mere

Vindmølleområde ved Tagmark. Sammenfattende redegørelse

Vindmølleområde ved Tagmark. Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde ved Tagmark Sammenfattende redegørelse Thisted Kommune Februar 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING OG BAGGRUND 2. MILJØHENSYN 3. OFFENTLIG HØRING 4. AFLEDTE KONSEKVENSER 5. ALTERNATIVER 6. OVERVÅGNING

Læs mere

Notat - behandling af bemærkninger og indsigelser til Tillæg 3 og Lokalplan 398

Notat - behandling af bemærkninger og indsigelser til Tillæg 3 og Lokalplan 398 Notat - behandling af bemærkninger og indsigelser til Tillæg 3 og Lokalplan 398 Der har været gennemført en offentlig høring i perioden d. 13. oktober - 8. december 2017 af Tillæg 3 til Kommuneplan 2017-2029

Læs mere

Forslag til landsplandirektiv for Baltic Pipe

Forslag til landsplandirektiv for Baltic Pipe Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del - Bilag 165 Offentligt Forslag til landsplandirektiv for Baltic Pipe Gastransmissionsledning med anlæg på eksisterende modtageterminal Nybro i Varde

Læs mere

Forslag til. Areal til tekniske anlæg. Landsplandirektiv for højspændingstation ved Klinkby, Lemvig Kommune. Planlægning og Byudvikling

Forslag til. Areal til tekniske anlæg. Landsplandirektiv for højspændingstation ved Klinkby, Lemvig Kommune. Planlægning og Byudvikling Forslag til Areal til tekniske anlæg Landsplandirektiv for højspændingstation ved Klinkby, Lemvig Kommune Planlægning og Byudvikling Forslag til Indhold Bekendtgørelse om landsplandirektiv for højspændingstation

Læs mere

Udstedelse af kommuneplantillæg til Vejle Kommunes Kommuneplan. for udbygning af naturgassystemet i Syd- og Sønderjylland.

Udstedelse af kommuneplantillæg til Vejle Kommunes Kommuneplan. for udbygning af naturgassystemet i Syd- og Sønderjylland. Vejle Kommune Sendt pr. e-mail: post@vejle.dk Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ODE-202-00008 Ref. birhj Den 13. december 2010 Udstedelse af kommuneplantillæg til Vejle Kommunes Kommuneplan 2009-2021 for

Læs mere

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear Industrivej 2 4683 Rønnede Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk Dear NY VINDMØLLEPARK VED TUREBYLILLE I FAXE KOMMUNE - ANSØG- NING OM DISPENSATION TIL ETABLERING AF TO NYE OVERKØRSLER INDENFOR

Læs mere

NOTAT. Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger

NOTAT. Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger Bevaring af Tuen som naturområde De fleste indkomne henvendelser indeholder ønske om, at Tuen bevares

Læs mere

Byrådscentret 24-07-2013

Byrådscentret 24-07-2013 NOTAT Byrådscentret 24-07-2013 Baggrundsnotat. Støj. Kommuneplan 2014 Emnet støj indgår i Kommuneplan 2010. Kommuneplan 2014 er en fuld revision, og det er derfor screenet om der er behov for nye retningslinjer

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/esbjerg-lunderskov ISBN: 978-87-7126-141-7 Forord Med den politiske

Læs mere

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune Vindmølleplanlægning Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed - 20.06.2016 Program 19.00 Velkomst - Hans Ejner Bertelsen 19.15 Proces og mål for planlægningen - Arne Kirk 19.30 Planlægning for

Læs mere

Samlede indsigelser i forbindelse med offentlig høring af Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager

Samlede indsigelser i forbindelse med offentlig høring af Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Samlede indsigelser i forbindelse med offentlig høring af Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Indhold Finn Christensen m.fl....2 Ejner Frost m.fl....3 Bente Bak m.fl....5 Frederik

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse 26. juni 2017 Kolding Herreds Landbrugsforening Emner vi behandler i aften Generel præsentation af projektet og VVM-processen Erfaringer fra andre

Læs mere

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest.

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. BILAG 3 Debat DNV - 1 - Viborg Stiftsøvrighed Side 1 af 3 VIBORG STIFTSØVRIGHED

Læs mere

Baltic Pipe Ny kilde til gasforsyning

Baltic Pipe Ny kilde til gasforsyning Baltic Pipe Ny kilde til gasforsyning 2 BALTIC PIPE PROJECT Sikrere og billigere energi på tværs af grænser BALTIC PIPE PROJECT 3 Baltic Pipe Project er et strategisk gas-infrastrukturprojekt, der skaber

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde HVIDBOG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 OG LOKALPLAN 179 for område til bolig- og erhvervsformål i Holtug Bemærkning Lokalplanens / kommuneplantillæggets tekst Teknik og Miljøs indstilling 1. Fra Stig Hessellund,

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

Vedlagt sendes brev med bilag i forbindelse med den offentlige høring om Nord-Syd vejen.

Vedlagt sendes brev med bilag i forbindelse med den offentlige høring om Nord-Syd vejen. From: Sent: 27 Feb 2017 17:57:32 +0100 To: Hanne Henriksen;Henrik Scharling Bernberg Cc: 'Ole Jensen' Subject: Nord-Syd vejen vest om Nimtofte. Forslag i forbindelse med VVM og kommuneplantillæg Attachments:

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Hansen Niels Kristian B1 (Bh) Lind-Holm Stefan B1 (Bh) Henriksen Lise B1 (Bh) Nielsen Jesper Riis B1 (Bh)

Hansen Niels Kristian B1 (Bh) Lind-Holm Stefan B1 (Bh) Henriksen Lise B1 (Bh) Nielsen Jesper Riis B1 (Bh) Træningsstald med højest indtjening (ej B-løb) - ***** Kørselsdato Amatörtränare Navn St > D Præmiesum Lund Betina B (Bh). Hansen Niels Kristian B (Bh). Lind-Holm Stefan B (Bh). Henriksen Lise B (Bh).

Læs mere

Borgermøde om Iglsø Biogas

Borgermøde om Iglsø Biogas Borgermøde om Iglsø Biogas Tirsdag den 16. maj 2017 Program Kl. 17.00 Kl. 17.15 Kl. 17.30 Kl. 17.35 Velkommen v/ Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget Regler og planer v/ Præsentation af Iglsø

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade 17. august 2015 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 543

Forslag til Lokalplan nr. 543 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Lokalplan nr. 543 For vindmøller ved St. Løgtvedgård Forslag til Tillæg nr. 9 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Forslaget er fremlagt fra den til den Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Bilag 2 Teknik & Miljø 30. august 2019 Sags-ID: 19/4292 Sagsbehandler: Marianne Bay Andersen NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Notatet indeholder et

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Vinge

Borgermøde om vindmøller ved Vinge Borgermøde om vindmøller ved Vinge Torsdag den 27. juni 2019 Præsentation Fra vindmølleprojektet (bygherre og rådgiver): Andreas von Rosen, European Energy Mio Schrøder, PlanEnergi Morten Christensen,

Læs mere

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Resume af indsigelser indkommet i forbindelse med offentlig høring af ovennævnte lokalplanforslag, suppleret med forvaltningens oplæg til byrådets

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag til Tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 25. marts 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 for Lemvig Varmeværk, Lemvig.

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

Sønderborg Kommune, Vand & Natur. Boredybden forventes af blive ca. 120 m. Tlf , mail:

Sønderborg Kommune, Vand & Natur. Boredybden forventes af blive ca. 120 m. Tlf , mail: Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Sønderborg Kommune, Vand & Natur Sønderborg Forsyning har på vegne af Gråsten Vandværk ansøgt om tilladelse til

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

Klubmesterskab i cykling Brande Motion. Hvis der er fejl og mangler modtager jeg gerne henvendelser/jan Svendsen

Klubmesterskab i cykling Brande Motion. Hvis der er fejl og mangler modtager jeg gerne henvendelser/jan Svendsen Klubmesterskab i cykling Brande Motion. Hvis der er fejl og mangler modtager jeg gerne henvendelser/jan Svendsen Tour de Uhre Rasing/Jens Lyns Mindeløb Vi har ikke resultaterne 1984-89. I 1989 fik løbet

Læs mere

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Der blev afholdt en fordebat om den nye planlægning for et solcelleanlæg ved Evetofte i 20. januar til den 18. februar 2015. Desuden er der indkaldt forslag og ideer

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) Sønderborg Kommune Lovgrundlag: BEK nr. 1184 af 06/11/2014 Projektbeskrivelse jf. anmeldelse Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnummer

Læs mere

HMN GasNet P/S. VVM-tilladelse: til etablering af en naturgasledning til procesformål til Aarhus havn via Hasselager

HMN GasNet P/S. VVM-tilladelse: til etablering af en naturgasledning til procesformål til Aarhus havn via Hasselager HMN GasNet P/S VVM-tilladelse: til etablering af en naturgasledning til procesformål til Aarhus havn via Hasselager Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune HMN GasNet P/S har søgt om

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby VVM-screeningsskema Vejledning til udfyldning af screeningsskema Skemaet udfyldes med blanding af tekst og afkrydsninger. Nogle punkter skal udelukkende besvares i tekstfeltet. Alle punkter SKAL ledsages

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Skema til brug for VVM-screening (afgørelse om VVM-pligt)

Skema til brug for VVM-screening (afgørelse om VVM-pligt) Skema til brug for VVM-screening (afgørelse om VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Slagelse Kommune Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af støjvold i fredsskovsarealet mellem motorvejen

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106 og kommuneplantillæg 5.016 Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106

Læs mere

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Anmeldelse af Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Eksempel på visualisering af projektet set fra sydsydvest (EMD) Projektansøger Energi Fyn Holding A/S Att: Jette I. Kjær Sanderumvej 16 5250

Læs mere

Høringssvar: Kommentarer til høringssvar: Beslutning:

Høringssvar: Kommentarer til høringssvar: Beslutning: Solrød Kommune Teknik og Miljø Team og Byg Bilag 1 Side 1 af 7 HØRINGSNOTAT Dato: 17.10.2018 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget besluttede den 10. september 2018 at sende forslag til lokalplan 391.12,

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Køge Nord - Næstved Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-184-4 Forord Som led i et større elektrificeringsprogram

Læs mere

Naturstyrelsen Odense

Naturstyrelsen Odense Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen Odense Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Banedanmark udarbejder et beslutningsgrundlag for renovering

Læs mere

Screeningsafgørelse - der er ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding

Screeningsafgørelse - der er ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding Otto Chrestensen Stensbækvej 16, Arnum 6510 Gram CVR-NR: 47124719 Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Niels Koch E-mail: niels.koch@rsyd.dk Direkte tlf.: 76 63 19 45 Dato: 12. september 2017 Journalnr.:

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby Idrætsområdet i Melby Forslag til Tillæg 1 til lokalplan 01.15 for en motorsportsbane i Melby April 2013 N a t u r o g U d v ik lin g Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Søren Gytz Olesen, Viborg Kommune Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet 19.10-19.40

Læs mere