Trin for trin Sådan bliver du vinimportør i Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trin for trin Sådan bliver du vinimportør i Danmark"

Transkript

1 Vi har lavet en guide til dig, der vil i gang med import af vin. Her kan du få et hurtigt overblik og vi har samlet links til relevante myndigheder, så du nemt kan komme i gang med at registrere dig. Dette er version 2.1 dateret 30.august Se versionsændringer sidst i dokumentet. Vi vil senere dele den op i Guide til import af vin og Guide til handel med vin Trin for trin Sådan bliver du vinimportør i Danmark #1 Start en virksomhed Allerførst skal du beslutte hvilken virksomhedstype/selskabsform du ønsker at drive din vinimport i. Typiske muligheder er: Enkeltmandsvirksomhed (under dit CPR-nummer), Anpartsselskab (ApS) eller Aktieselskab (A/S). Man kan købe eller nyoprette selskaber. Foreningen rådgiver ikke om dette valg. Du kan finde nogen vejledning herom på VIRK.DK. Eksisterende IVS skal inden 15. april 2021 omdannes til ApS eller opløses. Start af virksomhed Hvis din omsætning er under kr. i løbet af 12 måneder, er det frivilligt, om du vil registrere virksomheden i VIRK.DK. I så fald skal du indberette din punktafgift lejlighedsvis, hvilket er en smule mere tidskrævende. Ligeledes har du heller ikke mulighed for at trække moms fra. Du kan overveje at købe en komplet pakke med en virksomhed, inkl. CVR-nr., vedtægter o.l.. Det får for en beskeden pris. Du kan google start virksomhed for at finde udbydere af sådanne pakker. #2 Registrer din virksomhed Næsten al kommunikation med offentlige myndigheder foregår elektronisk, og er baseret på virksomhedens NEMID. Man skal derfor have en såkaldt NEMID Medarbejdersignatur. Ligeledes skal virksomheden have en NEM-konto i en bank. Start derfor i banken med at oprette en NEM-konto til din virksomhed i virksomhedens CVRnummer. Opret NEMID medarbejderesignatur

2 Du er nu klar til at registrere din virksomhed i VIRK.DK: Registrer virksomhed Selskaber får ved stiftelsen et CVR- nummer. Det er CVR-nummeret, der skal bruges, når en virksomhed identificerer sig overfor myndigheder og private fx i forbindelse med udstedelse af fakturaer mv. Vil du benytte enkeltmandsvirksomhed, skal du først få dig et CVR-nummer: Få et CVR-nummer Når du registrerer virksomheden, skal du bl.a. også tilmelde dig til momsafregning. Dette medfører automatisk momsregistrering hos SKAT. #3 Punktafgift I Danmark har skiftende regeringer udviklet et komplekst system af afgifter på varer og vare-elementer kaldet punktafgifter. For en vinimportør er det primært vinafgift og emballageafgift (volumenbaseret), som er relevante. #4 Vinafgift Som importør af vin skal du betale vinafgift, når varerne kommer til landet. Først skal du registrere din virksomhed til vinafgift. Det sker i VIRK.DK med NEMID (formular ): Registrer for punktafgift Når du har registreret din virksomhed for vinafgifter, overføres disse oplysninger automatisk til SKAT, og du skal fremover indberette vinafgifter månedligt i SKAT.DK. Hvis du ikke har importeret i den forløbne måned, skal du lave en "nul" indberetning. Du kan altid i SKAT.DK hente et registreringsbevis, som viser, hvorledes din virksomhed er registreret m.h.t. moms og afgifter. Du modtager også et punktafgiftsnummer, som du skal bruge, hvis afsenderen i udlandet, sælger dig varer, som ikke er belagt med afgifter i afsenderlandet.

3 Hvis du ikke har et punktafgiftsnummer, kan du søge på SKATS hjemmeside, om at få et nummer der kun kan bruges en gang. Når du køber varer på internettet fra lande uden for EU, beregner og opkræver transportøren både told, moms og afgifter. Hvis du foretrækker at afregne vinafgift ved salg fremfor ved modtagelse, skal du registreres som oplagshaver. Det sker også i VIRK.DK på blanket Som oplagshaver skal du stille sikkerhed hos SKAT for afgiften, og du skal lave månedligt regnskab over til- og afgang af vin. Sikkerhedsstillesen for vin udgør normalt DKK. Bemærk, at lokalet også skal godkendes af SKAT til dette formål, forinden registreringen som importør bliver godkendt. Du bør overveje, om du også vil kunne eksportere vin, i så fald skal du registreres som eksportør. #5 Emballageafgift Som importør af vin skal du betale emballageafgift (volumenbaseret). Afgiften er baseret på flaskestørrelse, og er for tiden 0,80 DKK pr. helflaske (75cl). pr. 12 måneder. Til- og afmelding sker i VIRK.DK, hvor man logger på med sit firma NEM-ID. Tilmelding sker på formular (elektronisk eller pdf). Hvis man har normalt afgiftsbelagt lager (vinafgift betales ved import af vin), skal man i rubrik 5 sætte x ved emballageafgift (volumenbaseret). Hvis man er oplagshaver (vinafgift afregnes ved salg), sættes x i rubrik 4 emballageafgift (volumenbaseret) + mellemhandel. Registrer til emballageafgift Herefter skal du månedsvis indberette og afregne emballageafgift (samtidig med vinafgift). Bemærk, at man i relation til emballageafgift normalt ikke kan blive oplagshaver og afregne ved salg. Afregningen skal ske ved import. Såfremt man re-eksporterer vin, hvor der allerede er betalt dansk emballageafgift, kan man søge pr. mail til SKAT om at få en bevilling til afgiftsrefusion. Man kan så mod dokumentation for eksporten få lov at modregne den betalte emballageafgift. Der er inde i et punkt i hovedmenuen Kontakt hvorfra man kan sende mails til SKAT og få svar.

4 Der skal ikke betales emballageafgift, hvis afgiften er mindre end DKK (svarende til helflasker) for en rullende 12 måneders-periode. Der kan ikke ske refusion af betalt emballageafgift, hvis man f.eks. har indbetalt DKK baseret på en import af helflasker. Afmelding sker på formular (pdf), som udfyldes, underskrives og indsendes til Erhvervsstyrelsen. Vær ikke bange for at blanketten hedder ophør af virksomhed/pligter. Du skal i rubrik 2 sætte x ved anden afgift angive ophørsdatoen og ved Skriv afgiftens navn skriver du Emballageafgift. De relevante øvrige felter udfyldes, blanketten underskrives og indsendes til Erhvervsstyrelsen. Man kan godt tilmelde og afmelde sig flere gange (yo-yo-modellen), hvis ens import er meget svingende. Nedenstående gælder for dem, som, ligger i grænselandet omkring de flasker, og som har valgt ikke at tilmelde sig. Man kan passivt notere de månedlige importtal i helflasker. Man skal så tilmelde sig, når man når flasker for de seneste 12 måneder. Faktisk skal man så indberette for hele 12 måneders perioden. Hvis man ligger i grænseområdet, kan man måske også styre antallet af importerede flasker ved at udskyde en import-last, så man holder den foregående 12 måneders periode under flasker. Man skal selvfølgelig ikke snyde staten for emballageafgift, men man skal heller ikke snyde sig selv. #6 Registrer som fødevarevirksomhed Definitionsmæssigt er vin en fødevare og derfor omfattet af reglerne om handel med, mærkning af og kontrol af fødevarer. Dette administreres af Fødevarestyrelsen ( Som vinimportør skal du registreres som fødevarevirksomhed i Næringsdatabasen. Typisk skal man dog ikke registreres, såfremt man sælger for under DKK om året. Når du er registreret, vil Fødevarestyrelsen kontakte dig med henblik på at aflægge et kontrolbesøg og vurdere dig efter Smiley ordningen.

5 Du skal som vinimportør selv sikre dig at få din virksomhed registreret som fødevarevirksomhed. Det er dit eget ansvar. Kommer Fødevarestyrelsen på uanmeldt besøg med deres tastforce og du ikke har fået registreret din virksomhed så koster det en afgift for den tid de anvender. Du skal først og fremmest være opmærksom på følgende: Hvis du importerer fra et EU land så er det samhandel. Hvis du importerer fra et 3. land uden for EU så er det import. Hvis du importerer økologiske varer så skal du måske også økologi godkendes især hvis det er fra et 3. land. Søg rådgivning i Fødevarestyrelsen hvis du er i tvivl de vil meget gerne hjælpe og er meget interesseret i at du får dette gjort korrekt. Registrer fødevarevirksomhed Når du har fået din registrering og kontrolrapport, vil disse kunne findes på hjemmesiden Hvis du har en hjemmeside, skal den have et link til din smiley. Bemærk, at du skal oprette en fødevarevirksomhed for hver af dine lokationer, hvis de ikke ligger på samme matrikelnr. Derfor kan du også være nødt til at oprette separate P-nr. i VIRK.DK. Du kan f.eks. have et P-nr. på dit kontor i hjemmet og et andet P-nr. for dit lager (hvis det ligger på et andet matrikelnr.) Du skal også have et P-nr., hvis du benytter et fremmed lager eller lagerhotel. Hvis du har kontor i nærheden af dit lager, kan du dog vælge IKKE at registrere lageret som fødevarevirksomhed, men i stedet medbringe de nødvendige dokumenter fra kontoret til lageret, når der er kontrolbesøg. #7 Hygiejne, risikoanalyse og fødevarekontrol Som fødevarevirksomhed har du pligt til at udarbejde en risikoanalyse og et program for egenkontrol. Du skal også gøre dig tanker om, hvordan du kan opbevare dine varer skadedyrsfrit i et rengøringsvenligt miljø. Hygiejnevejledning Risikoanalyse Egenkontrol Du skal sikre dig følgende (og det er vigtigt):

6 Du skal sikre dig sporbarhed dvs. et led tilbage og et led frem i forhold til din virksomhed. Du skal udarbejde en risikoanalyse for alle dine produkter. Du skal udarbejde en oversigt over din egenkontrol, baseret på risikoanalysen. #8 Mærkningsregler for vin Indledningsvis gør vi opmærksom på, at import af varer inden for EU-landene betegnes som samhandel mens import af varer fra såkaldt tredjelande benævnes import. En dansk vinimportører samhandler således med en tysk producent, men importerer fra en sydafrikansk producent. Der er fastsat en række forskellige regler om hvilke oplysninger, forbrugeren skal kunne læse på en fødevare herunder også vin. Formålet med mærkningen er dels at sikre, at forbrugerne får de nødvendige oplysninger om de enkelte fødevarer, dels at skabe grundlag for en effektiv kontrol. Desuden skal reglerne sikre forbrugeren mod vildledende mærkning og markedsføring. Reglerne er baseret på 2 EU-forordninger og danske bekendtgørelser. Fødevarestyrelsen har udarbejdet en vejledning rettet specielt mod vin: Vejledning om mærkning af vin m.v. Vi fremhæver følgende: Reglerne i vejledningen henviser til bekendtgørelsen, som trådte i kraft Varer produceret før og mærket efter 2005-bekendtgørelsen kan sælges indtil lageret er opbrugt Der er krav om Lot-mærkning, dvs. sporbarhed. Det er således ikke nok, at der på etiketten er angivet en årgangsbetegnelse. Lotmærkning påhviler producent eller første forhandler indenfor EU. Formålet med lotmærkning er at kunne indsnævre en evt. tilbagekaldelse af defekte fødevarer til et bestemt LOT. Ellers kan man være nødt til at tilbagekalde en større mængde. Mærkningssprog skal være dansk vedr. allergener, typisk. sulfitter. FVST oplyser, at contains sulphites eller enthält sulfitten IKKE er acceptabelt. Det er acceptabelt i Danmark og Sverige at anvende frit innehåller sulfiter og/eller indeholder sulfitter. Bemærk også, at såfremt indholdet af sulfitter er under 10mg/liter, behøv er man ikke deklarere det.

7 Mousserende vine (bl.a. champagne) SKAL mærkes med sukkerindholds-betegnelse f.eks brut eller sladko. V Man kan også tilføje den faktiske sukkermængde (8 g sukker pr. liter). Importør skal angives for vin fra lande udenfor EU, men må ikke angives på vin fra EU-lande (man må altså ikke på en flaske tokaj importeret fra EU-landet Ungarn skrive Importeret af Peters Vinbutik) V1.1.1.e EU har en hjemmeside om vin: Her er en række links til relevante dele af Fødevarestyrelsens hjemmeside: Foedevarevirksomhed.aspx Det er vigtigt at du bliver registreres korrekt ring for hjælp i Fødevarestyrelsen. Link til side om kemiske forureninger: Link til side om grænseværdier for kemiske forureninger: Link til side om fødevarekontaktmaterialer (indpakningsmaterialer): Link til side om pesticidrester: Link til side om regler for tilsætningsstoffer, enzymer og tekniske hjælpstoffer. Her er nogle relevante links til EU-kommissionens hjemmeside: Fødevaresikkerhed: Kemiske forureninger: Pesticider: Tilsætningsstoffer: Fødevarekontaktmaterialer: Vin: Fødevarestyrelsen har et nyhedsbrev, som er rettet til importører af fødevarer. Her informerer FVSF om nye regler på importområdet. I og jeres medlemmer kan tilmelde jer nyhedsbrevet her:

8 #9 Markedsføringsloven Markedsføringsloven har paragraffer om markedsføring af alkohol. Det er en god ide at være bekendt med disse. Læs om markedsføring af alkohol Du skal endvidere være opmærksom på, at det er ulovligt at markedsføre produkter til forbrugere med priser ekskl. moms: Priser skal oplyses inkl. moms Overtrædelser heraf bliver politianmeldt og straffes med bøde af betydelig størrelse. Vin m.m. er omfattet af reglerne om forbud mod salg til personer under 16/18. Du skal derfor sikre dig, at du ikke sælger til personer under aldersgrænsen. Det kan f.eks. ske ved at omtale det i dine handelsbetingelser eller bede kunden bekræfte at de opfylder alderskravene. #10 E-handelslov Loven er fra 2002 og har det mundrette navn: Lov om tjenester i informationssamfundet, herunder visse aspekter af elektronisk handel. Hvis du har en web-shop, er dele af loven relevant for dig. Helt overordnet er der følgende områder med regler: Der skal lettilgængeligt på din hjemmeside være oplysninger om virksomhedens navn, adresse, CVR-nr., etableringsdato m.v. Du skal altid oplyse den fulde pris for varen, inkl. fragt Dit ordreflow skal være opbygget, så kunden aldrig er i tvivl om, at han er ved at bestille varer og det skal være muligt at rette ordren inden den gennemføres En ordre bør ikke kunne gennemføres uden at kunden har godkendt dine handelsbetingelser Der skal anføres retningslinjer for reklamationer og ansvarsfraskrivelse Du skal oplyse om fortrydelsesret Du bør oplyse om lagerstatus og leveringstid Du skal oplyse om virksomhedens persondatapolitik og hvorledes du overholder loven om beskyttelse af persondata (GDPR) Du må ikke udsende spam (masseudsendelser af mails)

9 Versionsoversigt Version 2.1 indlagt 30. august 2019 indeholder følgende ændringer: #1 Muligheden for IVS afskaffet. Eksisterende IVS skal omdannes til ApS og med kapital på mindst 40 T DKK #4 Overvej registrering som eksportør #5 Emballageafgift skal ikke betales, hvis afgiften udgør mindre end DKK. #6 tilføjet begreber #7 tilføjet krav om aktiviteter samt liste over links #9 Tilføjes krav om forbud mod salg til personer under 16/18 år. #10 (nyt) om e-handelsloven Version 2.0 indlagt 30. juni 2018 indeholder følgende ændringer: #1 Foreslå at købe en færdig selskabspakke #1 Link til Erhvervsstyrelsen rettet #2 NEMID kan oprettes før NEM-konto #4 Sikkerhedsstillelse og godkendelse af SKAT. #5 Refusion af emballageafgift #6 Vin er en fødevare #6 Registrering af flere produktionsenheder i FVST #6 Vælg dansk eller svensk indhold af sulfitter. Version 1.0 indlagt 20. december 2017 Foreningen af Danske Vinimportører

Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den

Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den http://webregforum.pro.dir.dk/log/eogs/library/startblanket-revideret2-prod-maj06.pdf I denne artikel gennemgår vi - rubrik for rubrik - blanketten

Læs mere

Start af iværksætterselskab (IVS) Registreringsvejledning

Start af iværksætterselskab (IVS) Registreringsvejledning Start af iværksætterselskab (IVS) Registreringsvejledning Følg denne vejledning, hvis du ønsker at registrere et iværksætterselskab. Det koster 670 kroner i registreringsgebyr at registrere et IVS. Har

Læs mere

Registrering af virksomhed - Start. Skriv korrekt branche. Find den på: www.branchekode.dk

Registrering af virksomhed - Start. Skriv korrekt branche. Find den på: www.branchekode.dk Registrering af virksomhed - Start HUSK NÅR DU UDFYLDER BLANKETTEN Skriv korrekt branche. Find den på: www.branchekode.dk Skriv startdato Alle tegningsberettigede skal underskrive blanketten, ellers kan

Læs mere

En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister

En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister Indholdsfortegnelse Indledning 1 Hvad skal jeg bruge før jeg kan registrere? 2 Hvad skal registreres? 3 Login til registrering 4

Læs mere

Handel med Storbritannien efter Brexit

Handel med Storbritannien efter Brexit Marts 2019 Handel med Storbritannien efter Brexit Hvad betyder et no deal-scenarie for din virksomheds told-, skatte-, afgifts- og momsforhold? 2 Indholdsfortegnelse Handel med Storbritannien efter Brexit

Læs mere

d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.:

d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: ANSØGNING OM AUTORISATION SOM ØKOLOGISK FODERSTOFVIRKSOMHED Til virksomheder, der vil producere, behandle, opbevare, importere, sælge og/eller eksportere foderstoffer med henvisning til den økologiske

Læs mere

Registrering af Rotary klubber som frivillig forening med CVR nummer.

Registrering af Rotary klubber som frivillig forening med CVR nummer. Registrering af Rotary klubber som frivillig forening med CVR nummer. Jeg får i øjeblikket mange spørgsmål omkring registrering af en Rotary klub med CVR-nummer. Dette skyldes vist nok bankernes hvidvaskproblemer,

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.8.0 (opdateret marts 2019) Vælg Fakturablanket... 2 Start indberetning... 3 Login med NemLog-in... 4 Opret faktura... 5 Udfyld faktura...

Læs mere

SAMHANDELSBETINGELSER

SAMHANDELSBETINGELSER SAMHANDELSBETINGELSER 1. Anvendelse Disse generelle salgs- og leveringsbetingelser er gældende for samhandel med AYTM, hvis ikke andet er aftalt mellem parterne. 2. Aftaler En aftale er først bindende,

Læs mere

SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS

SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS Til vejledning af den mindre virksomhed eller forening i digital kontakt med det offentlige Registrere virksomhed (starte, ændre, lukke) Indberette moms Registrere Frivillig

Læs mere

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via www.virk.dk eller via Fødevareministeriets indberetningsportal.

Læs mere

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos Selskabsopretteren 16. oktober 2015 Sag 2015-8962 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos, CVR.nr.. Kontrolbesøget

Læs mere

Aut.nr.: Sagsnr.: 1. Generelle oplysninger om virksomheden. 2. Ansøgning

Aut.nr.: Sagsnr.: 1. Generelle oplysninger om virksomheden. 2. Ansøgning ANSØGNING OM AUTORISATION TIL PRODUKTION, BEHANDLING, OPBEVARING, IMPORT, SALG OG EKSPORT AF ØKOLOGISKE PRODUKTER, TIL BRUG FOR DEN ØKOLOGISKE JORDBRUGSPRODUKTION Aut.nr.: Sagsnr.: I skal udfylde alle

Læs mere

Bærbare batterier og akkumulatorer opkrævning af betaling

Bærbare batterier og akkumulatorer opkrævning af betaling Jord & Affald J.nr. 7651-00001 Ref. maaja/lived/jagru Den 18. december 2009 Bærbare batterier og akkumulatorer opkrævning af betaling til SKAT Den 1. januar 2009 kom der nye regler om producentansvar for

Læs mere

Ny fødevarevirksomhed. - kom godt i gang! For detailvirksomheder

Ny fødevarevirksomhed. - kom godt i gang! For detailvirksomheder Ny fødevarevirksomhed - kom godt i gang! For detailvirksomheder Tillykke med din nye fødevarevirksomhed Når Fødevarestyrelsen kommer på besøg i din restaurant, supermarked, kiosk eller lignende, kontrollerer

Læs mere

Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang!

Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang! Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang! For detailvirksomheder Tillykke med din nye fødevarevirksomhed For at sikre en høj fødevaresikkerhed er der en række forhold, du skal have styr på i din nye fødevarevirksomhed.

Læs mere

Registrering af insektopdræt og fremstilling af insektprodukter

Registrering af insektopdræt og fremstilling af insektprodukter Registrering af insektopdræt og fremstilling af insektprodukter Dansk Insektnetværk 13. december 2017 Carl-Aage Morgen Foder- og Fødevaresikkerhed Foder- og fødevarevirksomheders ansvar (primærproducenter

Læs mere

Brugervejledning til anmelder

Brugervejledning til anmelder Version 0.8 ERHVERVSSTYRELSEN ANMELDELSE AF TJENESTEYDELSER I RUT Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 ADGANG TIL RUT...3 2.1 Login...4 2.1.1 Login med brugernavn og password...5 2.1.2 Oprettelse af

Læs mere

Vejledning om kontrol i forbindelse med tilbagetrækning af fødevarer

Vejledning om kontrol i forbindelse med tilbagetrækning af fødevarer FØDEVARESTYRELSEN VEJLEDNING 25.09.2013 J.nr.: 2013-28-2301-01186 Erstatter instruks af 21.12.2007 Vejledning om kontrol i forbindelse med tilbagetrækning af fødevarer Fødevarestyrelsen skal i alle situationer,

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.4.0 (Opdatering april 2015) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 6 Faktura-modtager... 6 Leverandør...

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse UDKAST Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

Opgave 1. Aarhus Universitet School of Business and Social Sciences BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL. Sommereksamen 2015.

Opgave 1. Aarhus Universitet School of Business and Social Sciences BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL. Sommereksamen 2015. BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL Sommereksamen 2015 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4621010087 Told- og afgiftsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle herunder høretelefoner Opgavesættet består af

Læs mere

Handelsbetingelser (v. 130722)

Handelsbetingelser (v. 130722) Handelsbetingelser (v. 130722) Anvendelighed Nærværende handelsbetingelser finder anvendelse på alle salg af værdibeviser fra Pro-Deals Danmark ApS. Handelsbetingelserne gælder således for alle aftaler

Læs mere

Forretningsbetingelser & Vilkår

Forretningsbetingelser & Vilkår Forretningsbetingelser & Vilkår Nu kan du helt enkelt finde dine nye solbriller fra Prego. På www.pregoeyewear.dk kan du bestille aktuelle varer fra Prego Eyewear og afhente dem hos en af vores mange forhandlere

Læs mere

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Handelsbetingelser Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Have & Livsstil ApS Ådalen 9 4600 Køge Tlf.: 4616 1551 info@haveoglivsstil.dk CVR. 38023845 Ordrebekræftelse:

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse 26. april 2017 Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

Bekendtgørelse om kosttilskud 1)

Bekendtgørelse om kosttilskud 1) BEK nr 1239 af 27/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. marts 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-27-31-00296 Senere ændringer

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.1.0 (Opdatering 12.12.2011) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 4 Fakturamodtager... 4 Leverandør...

Læs mere

mycopenhagenkid.com tager forbehold for udsolgte varer, længere leveringstider, prisændringer og eventuelle fejl på websitet.

mycopenhagenkid.com tager forbehold for udsolgte varer, længere leveringstider, prisændringer og eventuelle fejl på websitet. Indhold 1. Generelt 2. Bestilling og betaling 3. Ordrebekræftelse og leveringsbekræftelse 4. Kampagner 5. Fragt 6. 14 dages fortrydelsesret 7. Returnering 8. Tilbagebetaling 9. Reklamation 10. Refundering

Læs mere

Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale

Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale Marts 2008 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Kolofon Vejledning for leverandører

Læs mere

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar:

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: 1 Vejledning - Smartblanket løsningen på Virk.dk GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: Alle virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

Fødevarekontrol. Hvad tjekkes

Fødevarekontrol. Hvad tjekkes Fødevarekontrol Virksomhederne har ansvar for maden. *Fødevareregionerne har ansvar for at kontrollere, at virksomhederne lever op til ansvaret. Landet er inddelt i to fødevareregioner. Fødevareregionen

Læs mere

uanmodede henvendelser og spam

uanmodede henvendelser og spam GODE RÅD OM... uanmodede henvendelser og spam SIDE 1 indhold 3 Indledning 3 E-mails og anden elektronisk post 5 Adresserede reklamebreve med posten 6 Navneløse postforsendelser 6 Telefoniske henvendelser

Læs mere

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB Kopi af pas/kørekort samt gult sundhedskort skal vedlægges for samtlige depot/kontohavere. Depot-/kontohaverne har lige stor andel i depotet, hvis ikke andet angives. Nordnet betragter depot-/kontohaveren

Læs mere

Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen

Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen - Særligt til kæder eller virksomheder med flere p-enheder og kontrolobjekter under det samme CVR-nummer For at kunne få adgang til Min side, skal følgende være

Læs mere

Byggeri uden sort arbejde

Byggeri uden sort arbejde Byggeri uden sort arbejde Når du køber byggeydelser Når du som bygherre køber byggeydelser, er der en risiko for, at du åbner din virksomhed for sort eller illegal arbejdskraft. SKAT har sat særligt fokus

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Gældende for køb via miild.dk ( Webshoppen ) 1. Generelle oplysninger 1.1 Juridiske oplysninger Miild A/S Vesterhavnen 15, 1. 2. 5800 Nyborg CVR-nr. 36914920 1.2 Kontaktoplysninger

Læs mere

Quick guide. tvilums e-shop.

Quick guide. tvilums e-shop. Quick guide tvilums e-shop www.tvilum.com Quick Guide Tvilums e-shop Vi er stolte af at kunne præsentere Tvilums nye hjemmeside med e-shop. Vi håber at den vil skabe merværdi for din forretning som forhandler

Læs mere

Quick guide TVILUMS E-SHOP.

Quick guide TVILUMS E-SHOP. Quick guide TVILUMS E-SHOP www.tvilum.com INDHOLD Quick Guide Tvilums E-shop 3 Oprettelse af forhandler-konto 4-5 Log ind som forhandler 6-7 E-shop 2 velkomst siden 8 estil varer 9-12 Priser 13 fslut ordre

Læs mere

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB Kopi af pas/kørekort samt sygesikringsbevis skal vedlægges for samtlige depot/kontohavere. Depot-/kontohaverne har lige stor andel i depotet, hvis ikke andet angives. Nordnet betragter depot-/kontohaveren

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

Handelsbetingelser. Generelle oplysninger. Fragtpriser & levering. DAO pakkeshop 2-4 dg. (man-søn): Altid gratis!

Handelsbetingelser. Generelle oplysninger. Fragtpriser & levering. DAO pakkeshop 2-4 dg. (man-søn): Altid gratis! Handelsbetingelser Generelle oplysninger Amarellishop.dk drives af - også kendt som Black Label Import ApS (juridisk hovednavn) CVR: DK35833765 Kundeservice: email:salg@amarellishop.dk telefon: +45 60100300

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) (ekstern persondatapolitik) for MHT ApS vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 28.05.2018 Godkendt af Jette Petersen Antal sider 11 Side 1 af 11 Tak, for at du har valgt at bruge vores produkter/services.

Læs mere

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (denne formular skal udfyldes og returneres hvis fortrydelsesretten gøres gældende) Til LazyLiving ApS, Kobækvej 1, 4230 Skælskør, Email: info@lazyliving.dk Jeg/vi meddeler

Læs mere

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1.Ny Bruger... 2 1.2 Stamoplysninger... 2 2. Opret Konti (Aktivér dit barns kort)... 3 3. Indbetaling... 5 3.1 Automatisk optankning... 6 4. Tilmelding til Aktiviteter... 7 gladsaxekortet@gladsaxe.dk

Læs mere

LOVGIVNINGS-NYT 21. årgang nr september 2014

LOVGIVNINGS-NYT 21. årgang nr september 2014 21. årgang nr. 5 30. september 2014 Holdbarhedsangivelse bedst før... Fødevarestyrelsen har tilkendegivet, at det er tilladt at anvende udtrykket bedst før... i stedet for den hidtidige betegnelse mindst

Læs mere

Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer

Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer Pr. 1. dec. skal al elektronisk fakturering til Holstebro Kommune være i formatet OIOUBL. Denne vejledning er til dig, der har brug

Læs mere

Slutrapport for kampagnen om. Ulovlig indførsel af fjervildt.

Slutrapport for kampagnen om. Ulovlig indførsel af fjervildt. J. nr.: 2015-13-60-00120 15-11-2016 Slutrapport for kampagnen om Ulovlig indførsel af fjervildt. INDLEDNING Fødevarestyrelsen har i sommeren 2016 gennemført en kontrolkampagne med fokus på sporbarhed og

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 1044 af 10/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-15-31-00372 Senere ændringer

Læs mere

Startpakke**: kr. 1.500,- Licens: kr. 0,-

Startpakke**: kr. 1.500,- Licens: kr. 0,- Kontingentsystem med ClubPeople ClubPeople tilbyder nu klubberne et integreret kontingentsystem. Kontingentsystemet sikrer, at du som klubansvarlig kan få overblik over dine medlemmers betalinger og restancer.

Læs mere

Arbejdsgruppe om sporbarhed

Arbejdsgruppe om sporbarhed Baggrund Start: 17/1-2011 Deltagere: Leif Rahr, Carnitech Heinrich Pfeffer, Gram Equipment Jon Kold, Stålcentrum Ivan Sørensen, WCB Ice Cream Kravet om sporbarhed for FKM har været gældende siden d. 27.

Læs mere

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober 2016 Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober

Læs mere

Kom godt i gang med at sælge pantbelagte drikkevarer. Vejledning til producenter og importører om engangsemballage det danske pant- og retursystem

Kom godt i gang med at sælge pantbelagte drikkevarer. Vejledning til producenter og importører om engangsemballage det danske pant- og retursystem Kom godt i gang med at sælge pantbelagte drikkevarer Vejledning til producenter og importører om engangsemballage det danske pant- og retursystem Februar 2014 Kom godt i gang med at sælge pantbelagte drikkevarer

Læs mere

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.:

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.: Persondatapolitik Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven 59 4000 Roskilde Danmark CVR-nr.: 66234118 1 1. Indledning 1.1 Denne politik om indsamling og behandling af personoplysninger og anvendelse af

Læs mere

Kundedata og markedsføring

Kundedata og markedsføring Kundedata og markedsføring Hvordan er reglerne - i lovgivningen - i praksis Lovgivning Persondataloven Persondataforordningen Markedsføringsloven Lov om visse forbrugeraftaler (dørsalgsloven) 2 Persondataforordningen

Læs mere

Praktiske konsekvenser

Praktiske konsekvenser Praktiske konsekvenser Danske Køledage 2007 v/lone Kielberg Kemikalier Miljøstyrelsen Konsekvenser af hvilke regler? Bekendtgørelse nr. 552 af 2. juli 2002 National regulering af anvendelse af HFC, PFC

Læs mere

Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten

Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten Indledning: I forbindelse med digital underskrift af årsrapporten, opstår der en række problemstillinger, som vi

Læs mere

Generelt Virksomheden Indsamling af dine personoplysninger Hvilke personoplysninger indsamler vi og til hvilke formål?

Generelt Virksomheden Indsamling af dine personoplysninger Hvilke personoplysninger indsamler vi og til hvilke formål? 1. Generelt 1. Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvorledes Focus Portservice ApS ("Virksomheden", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger

Læs mere

Formålet med Persondataloven er at styrke dine personlige oplysninger ved e-handel på tværs af landegrænser.

Formålet med Persondataloven er at styrke dine personlige oplysninger ved e-handel på tværs af landegrænser. Formålet med Persondataloven er at styrke dine personlige oplysninger ved e-handel på tværs af landegrænser. Den enkelte borger får med forordningen en lang række rettigheder, herunder: 1 Ret til løbende

Læs mere

Til hvert selskabs CVR-nr. oprettes et PBS-nr. hos Nets. Som tilknyttes dataleverandøraftalen.

Til hvert selskabs CVR-nr. oprettes et PBS-nr. hos Nets. Som tilknyttes dataleverandøraftalen. Du kan være tilmeldt hos Nets på 2 forskellige måder, som er beskrevet nedenfor. Langt de fleste af vores kunder har indtil hvidvaskningsloven trådte i kraft været tilmeldt med mulighed B. De oplever nu

Læs mere

Ørsted A/S - Persondatapolitik for aktionærer mv.

Ørsted A/S - Persondatapolitik for aktionærer mv. Ørsted A/S - Persondatapolitik for aktionærer mv. Når vi modtager personoplysninger om dig, er det vores målsætning, at du har tillid til, at vi behandler dine personoplysninger på en gennemsigtig og sikker

Læs mere

Gmail Lær det selv! Valdemar Bonde 2011-02-08

Gmail Lær det selv! Valdemar Bonde 2011-02-08 Gmail Lær det selv! Valdemar Bonde 2011-02-08 For ord Hej! Jeg vil lave en guide om hvordan man bruger Gmail(Google version af e-mail) og jeg vil prøve at fortælle det meget detaljeret som jeg kan. Guiden

Læs mere

Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS

Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS Generelle oplysninger Gourmetpladsen APS 38958089 Hørskætten 30 2630 Taastrup kundeservice@gourmetpladsen.dk 20 54 05 42 Betaling På siden kan du som privatkunde

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

VEJLEDNING TIL PRØVER PÅ HUNDEWEB

VEJLEDNING TIL PRØVER PÅ HUNDEWEB 24. OKTOBER 2017 VEJLEDNING TIL PRØVER PÅ HUNDEWEB TIL REGIONERNE OG BRUGSHUNDEUDVALGET EMMA FREIDAL LAURSEN SPANIEL KLUBBENS BRUGSHUNDEUDVALG Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Oprettelse af prøver...

Læs mere

GUIDE. Hvad skal der til for at stifte en

GUIDE. Hvad skal der til for at stifte en GUIDE Hvad skal der til for at stifte en forening? Udskrevet: 2016 Indhold Hvad skal der til for at stifte en forening?............................................ 3 2 Guide Hvad skal der til for at stifte

Læs mere

Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven.

Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Formål At give en grundlæggende vejledning i hvordan indberetning af timer, kørselsgodtgørelse,

Læs mere

AUTORISATION SOM ØKOLOGISK VIRKSOMHED

AUTORISATION SOM ØKOLOGISK VIRKSOMHED Plantedirektoratet AUTORISATION SOM ØKOLOGISK VIRKSOMHED Vejledning for landbrugets forsyningsvirksomheder og nonfood-producenter underlagt Plantedirektoratets økologikontrol JULI 2005 Gældende fra den

Læs mere

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Ny Bruger... 2 1.1 Allerede oprettet... 2 1.2 Stamoplysninger... 3 1.3 Aktivér din bruger... 3 2. Opret konti eller aktivér dit barns kort... 4 2.1 Tilføje en ny bruger til din konto...

Læs mere

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI OM MIG Jonas Martinsen Uddannet revisor Arbejdet i EY JM Regnskabsservice startede maj 2015 Kontakt: Tlf. 60535492 Mail: jm@jmregnskabsservice.dk www.jmregnskabsservice.dk

Læs mere

Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT)

Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT) November 2014 Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens

Læs mere

Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT)

Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT) November 2018 Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med

Læs mere

Konkurrencer og markedsføring

Konkurrencer og markedsføring Konkurrencer og markedsføring Indhold 1. Kort fortalt... 1 2. Konkurrencer som led i markedsføring... 1 3. Samtykke til markedsføring gennem konkurrencer... 2 4. Oplysningspligt... 3 4.1. Gratis konkurrencer...

Læs mere

Vejledning og kommentarer til opdatering

Vejledning og kommentarer til opdatering Vejledning og kommentarer til opdatering Program: SummaSummarum Version: 3.6 Frigivelsesdato: 21. december 2009 Nye momsregler pr. 1. januar 2010 Folketinget har vedtaget lovforslag (L19) om ændringer

Læs mere

Rengøring uden sort arbejde

Rengøring uden sort arbejde Beskæftigelsesudvalget, Transportudvalget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12 BEU alm. del Bilag 247, TRU alm. del Bilag 350, UUI alm. del Bilag 134 Offentligt Rengøring uden sort

Læs mere

Betaling til SKAT for bærbare batterier (BAT)

Betaling til SKAT for bærbare batterier (BAT) September 2013 Betaling til SKAT for bærbare batterier (BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens

Læs mere

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Brugervilkår: StamSted ApS ('StamSted' og 'Tjenesten') byder dig velkommen. Dette er vores vilkår for brugere af StamSted platformen, som er en tjeneste til

Læs mere

Slutrapport for kampagnen

Slutrapport for kampagnen J. nr.: 2015-24-60-00140 30-08-2016 Slutrapport for kampagnen Import og samhandel af ikke-animalske fødevarer 2016 INDLEDNING En stor andel af de ikke-animalske (vegetabilske) fødevarer, som findes på

Læs mere

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen Iværksætter så nemt er det V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent charlotte@businessakademiet.dk Iværksætter Hvem er jeg? Baggrund som erhvervsadvokat Business Akademiet Udfordringer omkring det formelle

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for foderstofkontrol i )

Bekendtgørelse om betaling for foderstofkontrol i ) Bekendtgørelse om betaling for foderstofkontrol i 2006 1) I medfør af 1, stk. 3, nr. 11, i lov om foderstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 80 af 2. februar 2000, som ændret ved lov nr. 376 af 28. maj 2003

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper. Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook Moduler Påkrævet : Facebook Integration med sms-grupper Version : v1.00 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med

Læs mere

Udkast Bekendtgørelse om økologisk storkøkkendrift

Udkast Bekendtgørelse om økologisk storkøkkendrift Udkast Bekendtgørelse om økologisk storkøkkendrift I medfør af 6, stk. 1-2, 14 og 24, stk. 2 i lov nr. 463 af 17. juni 2008, økologilov, fastsættes: Kapitel 1 Område og definitioner 1. Denne bekendtgørelse

Læs mere

Handelsbetingelser for privatkunder

Handelsbetingelser for privatkunder Handelsbetingelser for privatkunder Generelle oplysninger Virksomhedens juridiske navn CVR-nr. 26 37 52 23 Adresse Industrivej 2, 4180 Sorø Mailadresse info@oldebjerg.dk Telefonnummer +45 5784 9023 Gyldighed

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever.

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever. Iværksætterguide Forretningsplan Når du går i gang med at overveje mulighederne for at starte egen virksomhed, er der en masse spørgsmål, som du gerne må forholde dig til. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Foder. Vejledning. Transportører og lagrer af foder 2014

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Foder. Vejledning. Transportører og lagrer af foder 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Foder Vejledning Transportører og lagrer af foder 2014 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad skal virksomheden betale... 3 3.

Læs mere

Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT)

Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT) November 2014 Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med

Læs mere

Moms, afgifter og told for kædevirksomheder

Moms, afgifter og told for kædevirksomheder www.pwc.dk/afgifter Moms, afgifter og told for kædevirksomheder Hvilke regler gælder for din virksomhed? Moms-, afgiftsog toldregler for kædevirksomheder (2013) Afgifter I Danmark er der afgift på en række

Læs mere

Handelsbetingelser, gældende for private

Handelsbetingelser, gældende for private Handelsbetingelser, gældende for private Generelle oplysninger Aktieselskab 16731803 info@ep.dk 98137722 1992 Betaling På www.ep.dk kan der betales med: Dankort (ingen gebyrer) Nationalt udstedt kreditkort

Læs mere

Afsmitning fra fødevarekontaktmaterialer lovgivning og fokusområder

Afsmitning fra fødevarekontaktmaterialer lovgivning og fokusområder Afsmitning fra fødevarekontaktmaterialer lovgivning og fokusområder IDA Levnesmiddelselskabet 21. marts 2017 Mette Holm, Fødevarestyrelsen Indhold Hvad er FKM? Hvordan håndteres det? Hvorfor forbyder man

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 L 64 Bilag 14 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 L 64 Bilag 14 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 64 Bilag 14 Offentligt 9. december 2014 J.nr. 14-2328147 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, lov om afgift af

Læs mere

Vejledning om. fritagelse af virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer. fra Digital Post. Gældende fra 1. september 2013

Vejledning om. fritagelse af virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer. fra Digital Post. Gældende fra 1. september 2013 Vejledning om fritagelse af virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer fra Digital Post Gældende fra 1. september 2013 Erhvervsstyrelsen, 16. august 2013 1 Indholdsfortegnelse: 1. Hvem er omfattet

Læs mere

Indlægning af aktiviteter

Indlægning af aktiviteter Indlægning af aktiviteter Denne vejledning vil gennemgå anvendelsen af aktivitetsmodulet Events Manager. Den version der som standard ligger på lokalforeningernes hjemmesider, er den gratis udgave. Denne

Læs mere

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft)

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Opsætningsguide til Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Version 1.0.0 Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Modulets konfigurationsmuligheder findes

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning

Lovtidende A. Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning Lovtidende A Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning I medfør af 17, stk. 1, 20, stk. 1, 21, stk. 1, 22 og 23, 37, stk. 1, 50 og 51 og 60, stk. 3, i lov om fødevarer, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Rengøring uden sort arbejde

Rengøring uden sort arbejde Rengøring uden sort arbejde Når du køber rengøringsydelser Når du køber rengøringsydelser, er der en risiko for, at du åbner din virksomhed for sort eller illegal arbejdskraft. SKAT har sat særligt fokus

Læs mere

Guide til Frivillige foreninger

Guide til Frivillige foreninger Brug Frivillige foreninger på Virk.dk til at oprette et CVR nr. til din frivillige forening. Det er også her, du retter i foreningens oplysninger, fornyer og lukker dens CVR nr.. Du kan tilgå løsningen

Læs mere