Start af iværksætterselskab (IVS) Registreringsvejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Start af iværksætterselskab (IVS) Registreringsvejledning"

Transkript

1 Start af iværksætterselskab (IVS) Registreringsvejledning Følg denne vejledning, hvis du ønsker at registrere et iværksætterselskab. Det koster 670 kroner i registreringsgebyr at registrere et IVS. Har du allerede en virksomhed, og ønsker du at fortsætte driften af denne virksomhed som et IVS, skal du også følge denne vejledning. Du skal dog være opmærksom på, at et IVS kun kan stiftes ved indskud af kontanter. Iværksætterselskabet er en særlig type anpartsselskab og følger selskabslovens regler om anpartsselskaber medmindre, der er udtrykkelige undtagelser i selskabsloven. IVS erer underlagt samme krav om aflæggelse af årsrapport som anpartsselskaber. Vær derfor særligt opmærksom på de forpligtelser, som iværksætterselskabet er underlagt se bilag 1 Før du anmelder iværksætterselskabet til registrering, skal du have følgende dokumenter klar: Stiftelsesdokument Vedtægter Kapitaldokumentation Selskabsblanketten Paskopi eller tilsvarende dokumentation f.eks. et nationalt identifikationskort (for de personer i virksomheden, der ikke har CPR-nummer) Registreringsbevis (hvis stifter er en udenlandsk virksomhed) Evt. tjekliste se bilag 2 Stiftelsesdokument og vedtægter Iværksætterselskabet skal udarbejde et stiftelsesdokument og et sæt vedtægter. Du kan anvende skabelonen, der findes som bilag 3 til denne vejledning. Kapitaldokumentation Kapital på under kr. Ved en kontant stiftelse af et iværksætterselskab med en kapital på under kr. er det muligt for stifterne at skrive en erklæring, hvori stifterne erklærer, at kapitalen er indbetalt på en bankkonto tilhørende iværksætterselskabet se bilag 4 Kapital på kr. eller derover Ved kontant stiftelse af et iværksætterselskab med en kapital på kr. eller mere skal dokumentation for selskabskapitalens indbetaling være et brev fra banken med underskrift fra banken, en erklæring fra en advokat eller fra en revisor. En netbanksudskrift kan ikke anvendes uden stempel fra banken.

2 Selskabsblanketten Selskabsblanketten skal udfyldes og indsendes sammen med stiftelsesdokumentet, vedtægterne og kapitaldokumentationen. Selskabsblanketten kan findes på virk.dk ved at skrive Selskabsblanketten i søgefeltet. Vælg herefter Selskabsblanketten (stiftelser og ændringer).

3 Der SKAL anføres oplysninger under følgende punkter på selskabsblanketten: A) Anmeldelsen vedrører sæt X i stiftelse B) Anmelder Når selskabet er blevet registreret, sendes et sammenskrevet resume til anmelder. Et sammenskrevet resume er dokumentation for registreringen af selskabet og indeholder de væsentligste oplysninger om selskabet. Vær opmærksom på, at registreringsgebyret opkræves af anmelder, ligesom anmelder er ansvarlig for, at de oplysninger, der gives Erhvervsstyrelsen, er korrekte. Såfremt der er fejl i de anmeldte oplysninger, vil Erhvervsstyrelsen kontakte anmelder. Det kan derfor være en fordel at anføre og/eller telefonnummer til anmelder. C) Selskabsform anfør IVS eller iværksætterselskab D) Virksomheden Navnet og adresse på iværksætterselskabet anføres. Navnet må ikke være identisk med et allerede registreret selskabsnavn). Adressen skal være dansk, og det skal være muligt at komme i kontakt med virksomhedens ledelse på den anmeldte adresse. E) Dato for Stiftelsesdato for selskabet (den dato stiftelsesdokumentet er underskrevet). Du behøver ikke at udfylde yderligere ting i rubrik E. F) Ledelse Navne og adresser på samtlige stiftere, ledelsesmedlemmer og eventuel revisor. Et iværksætterselskab skal som minimum have en stifter og en direktør. Anvend de funktionskoder, der fremgår af vejledningen på side 2. G4) Nye binavne Udfyldes kun, hvis selskabet har binavne G6) Regnskabsår Selskabets regnskabsår og første regnskabsperiode. Første regnskabsperiode skal starte på stiftelsestidspunktet. H1) Kapitalforhold indskud og forhøjelse Anfør selskabskapitalen H2 Kapitalforhøjelse Anfør det beløb der er indskudt kontant og den kurs, der fremgår af stiftelsesdokumentet J1) Dato og underskrift Gennemlæs bekræftelse, sæt x i tjekboksen, hvor du som anmelder erklærer, at oplysningerne i blanketten er rigtige. Udfyld dato. Blanketten underskrives af anmelder (som anført under blankettens punkt B). Bilag CPR, PAS eller CVR oplysninger på indtrædende personer og virksomheder Udfyld CPR-nr. eller CVR-nr. på alle personer, der i virksomheden skal være stifter, ledelsesmedlemmer eller revisor. Hvis en af personerne er udenlandsk og derfor ikke har et CPR-nr., skal du medsende en kopi af personens pas.

4 Anmeldelse Selskabsblanketten og de øvrige dokumenter skal du sende til eller til Erhvervsstyrelsen, Langelinie Alle 17, 2100 København Ø. Du skal være opmærksom på, at dokumenterne skal være modtaget i Erhvervsstyrelsen senest 14 dage efter, stiftelsesdokumentet er underskrevet. Ellers kan selskabet ikke registreres, og du må starte forfra. Følg din sag Når du har indsendt selskabsblanketten med bilag til Erhvervsstyrelsen, bliver anmeldelsen journaliseret og skal herefter sagsbehandles. Du kan på se Erhvervsstyrelsens aktuelle sagsbehandlingstider ved at vælge boksen Hjælp til indberetning. Her finder du et link til sagsbehandlingstiderne.

5 Du kan på cvr.dk se, når selskabet er registreret. For det bedste søgeresultat anbefaler vi, at du i det gule søgefelt skriver en del af selskabets navn efterfulgt af stjerne f.eks. Brians Auto* Når virksomheden er registreret, sender vi et såkaldt sammenskrevet resume til den person, som er anmelder på sagen. Det sammenskrevne resume er dokumentation for registreringen. Hvis der på selskabsblanketten er anført en -adresse under anmelderoplysningerne, vil det sammenskrevne resume blive sendt pr. .

6 Moms, import/eksport, lønsum eller udbetaling af løn til ansatte? Når dit iværksætterselskab er færdigregistreret, kan du på registrere virksomheden for moms, import/eksport, lønsum, a-skat, ATP, AM-bidrag mv. Du skal registrere virksomheden for moms, hvis du har en forventning om, at virksomheden får en årlig omsætning på kroner eller mere. Du skal registrere virksomheden for import/eksport, hvis virksomheden skal importere/eksportere varer fra/til lande uden for EU. Du skal registrere iværksætterselskabet som arbejdsgiver, hvis der skal udbetales løn til direktøren eller ansatte i virksomheden. Du skal registrere iværksætterselskabet for lønsum, hvis virksomhedens aktiviteter er inden for sundhed, undervisning, persontransport, finansiel virksomhed, forsikringsvirksomhed og lignende og som følge heraf er momsfritaget (og har lønsumspligtige aktiviteter på mere end kroner årligt). Du kan logge på indberetningen med en personlig Nem-ID eller virksomheds-id ved at trykke på Start. Virksomheden vil (når de indberettede oplysninger er registreret) efterfølgende modtage et registreringsbevis fra SKAT, hvor det fremgår, at virksomheden er blevet registreret for eksempelvis moms m.v.

7 Lukning af personligt ejet virksomhed i forbindelse med start af iværksætterselskab Hvis du i forbindelse med start af et iværksætterselskab har en personligt ejet virksomhed, der skal ophøre, skal du bruge indberetningsløsningen Lukke virksomhed eller Ændre/luk virksomhed. Indberetningsløsningen kan findes på forsiden af virk.dk under Mest anvendte indberetninger på Virk.dk. Da der kan være en del sagsbehandlingstid forbundet med opstart af iværksætterselskabet, kan det ofte være en fordel, at du først registrerer, at din personligt ejede virksomhed er lukket, når du har modtaget besked om, at dit iværksætterselskab er blevet registreret. Et iværksætterselskab kan ikke kan stiftes ved indskud af din personligt ejede virksomhed. Det eneste, der kan indskydes som kapital i et iværksætterselskab, er kontanter. Du kan lukke din personligt ejede virksomhed med tilbagevirkende kraft (6 måneder tilbage i tid). Hvis du har aktiver, der overdrages til iværksætterselskabet, skal dette registreres i forbindelse med lukningen af den personligt ejede virksomhed (husk i så fald også at oplyse, at iværksætterselskabet har overtaget aktiver i forbindelse med registrering for moms, lønsum, import/eksport, mv.). Hvis du lukker din personligt ejede virksomhed, før iværksætterselskabet er færdigregistreret, skal du være opmærksom på, at du i det mellemliggende tidsrum ikke har et CVR-nummer, hvorfra du kan drive erhverv.

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre.

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Det er nu blevet muligt for iværksættere og andre at stifte et selskab benævnt iværksætterselskab

Læs mere

Side 1 af 28 På vej mod egen virksomhed Dato for 09 sep 2011 10:42 offentliggørelse Resumé Hvad er nyt? - I denne vejledning kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål om skat, moms, afgifter,

Læs mere

Når din arbejdsgiver. sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond

Når din arbejdsgiver. sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond Når din arbejdsgiver går konkurs sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond Hvad sker der når din arbejds giver går konkurs? Kan du få din manglende løn og hvordan? Denne pjece guider dig gennem

Læs mere

Lovtidende A 2008 Udgivet den 22. juli 2008

Lovtidende A 2008 Udgivet den 22. juli 2008 Lovtidende A 2008 Udgivet den 22. juli 2008 10. juli 2008. Nr. 782. Bekendtgørelse for Grønland om anmeldelse, registrering, gebyr samt offentliggørelse m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Anmeldelsesbekendtgørelsen)

Læs mere

VEJLEDNING ANMELDELSE EUROPÆISKE SELSKABER (SE-SELSKABER) TIL ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN

VEJLEDNING ANMELDELSE EUROPÆISKE SELSKABER (SE-SELSKABER) TIL ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN VEJLEDNING OM ANMELDELSE AF EUROPÆISKE SELSKABER (SE-SELSKABER) TIL ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN UDGIVET AF Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Oktober 2005 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Vejledningens

Læs mere

Stor risiko for dobbeltbeskatning

Stor risiko for dobbeltbeskatning 4. KVARTAL 2014 VÆRDIFULD VIDEN OM ØKONOMI Stor risiko for dobbeltbeskatning iværksætterselskaber Fra den 1. januar 2014 blev det muligt at stifte et iværksætterselskab (IVS) med blot én krone i selskabskapital.

Læs mere

Kom godt fra start med din virksomhed

Kom godt fra start med din virksomhed Kom godt fra start med din virksomhed 18. november 2014 Revision. Skat. Rådgivning. Program 1. Velkomst 2. Forretningsplaner 3. Valg af virksomhedsform 4. Finansiering og investorstrategi 5. Skattemæssige

Læs mere

SKAT. kørselsgodtgørelse nej tak. lønforhøjelse. Iværksætterselskaber nu er de her. netværksindbrud: giv dig selv. kræver lønudbetaling

SKAT. kørselsgodtgørelse nej tak. lønforhøjelse. Iværksætterselskaber nu er de her. netværksindbrud: giv dig selv. kræver lønudbetaling SÆRNUMMER, FEBRUAR, 2014 VÆRDIFULD VIDEN OM ØKONOMI Iværksætterselskaber nu er de her Den 1. januar 2014 blev det muligt at stifte iværksætterselskaber. Et iværksætterselskab, IVS, er en særlig type anpartsselskab

Læs mere

Vejledning vedrørende Det Offentlige Ejerregister

Vejledning vedrørende Det Offentlige Ejerregister Vejledning vedrørende Det Offentlige Ejerregister Erhvervsstyrelsen 14. november 2014 Vejledning vedrørende Det Offentlige Ejerregister og ejerbogen 3 1.0 Baggrund og lovgrundlag for Det Offentlige Ejerregister

Læs mere

af Susan Vestergaard, 1264

af Susan Vestergaard, 1264 af Susan Vestergaard, 1264 En bog til dig, som går og overvejer at starte virksomhed eller lige er sprunget ud som iværksætter Version nr. 5, udgivet juni 2013 Indholdsfortegnelse Forord 3 Lidt at tænke

Læs mere

Sådan bruger du "Guiden" til PenSam Bank Lokal Børneopsparing

Sådan bruger du Guiden til PenSam Bank Lokal Børneopsparing Sådan bruger du "Guiden" til PenSam Bank Lokal Børneopsparing På de næste sider får du en introduktion i, hvordan du skal udfylde "Din risikoprofil" via Guiden til PenSam Bank Lokal Børneopsparing. Vi

Læs mere

Vejledning om overdragelse af betalingsrettigheder i Tast selvservice

Vejledning om overdragelse af betalingsrettigheder i Tast selvservice Vejledning om overdragelse af betalingsrettigheder i Tast selvservice 2015 Kolofon Vejledning om overdragelse af betalingsrettigheder i Tast selv-service 2015 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet

Læs mere

Postnr. By Telefonnr. Adresse Postnr. By. Årsag til arbejdsophør?

Postnr. By Telefonnr. Adresse Postnr. By. Årsag til arbejdsophør? Husk at læse vejledningen på siderne 2 og 3, før du udfylder blanketten Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2) Ansøgerens oplysninger EØS 1 01-2015 Navn CPR-nummer

Læs mere

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige AR 265 Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige AR 265-2011 - v01 Denne erklæring skal udfyldes når: - Du er optaget i en a-kasse efter, at du har afsluttet en uddannelse. - Du er optaget

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed UDKAST Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed I medfør af 148 a, 155, stk. 1-3, 155 a, 155 b, 157, stk. 1

Læs mere

1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Tlf.nr. UDL.nr. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til

1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Tlf.nr. UDL.nr. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse - udland SU/2014 1 Navn c/o navn 1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser Institutionskode Retningskode Postadresse

Læs mere

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk 1. Log-in på www.virk.dk ved at bruge administrator-medarbejdersignaturen til selskabet. Det skal være selskabets administrator for nem-id, der logger på, tilsvarende den administratorsignatur, der anvendes

Læs mere

Betingelser for MobilePay by Danske Bank

Betingelser for MobilePay by Danske Bank Forbrugere Betingelser for MobilePay by Danske Bank Gælder fra 20. februar 2015 Indledning MobilePay by Danske Bank er en mobilbetalingsløsning (i det følgende benævnt MobilePay) fra Danske Bank A/S, der

Læs mere

Sådan slipper du af med et ulovligt kapitalejer-lån

Sådan slipper du af med et ulovligt kapitalejer-lån 2. KVARTAL 2015 VÆRDIFULD VIDEN OM ØKONOMI Sådan slipper du af med et ulovligt kapitalejer-lån fra virksomhedsordning til selskabsform Ansættelsen af den første medarbejder var den direkte anledning til,

Læs mere

Betingelser for MobilePay

Betingelser for MobilePay Betingelser for MobilePay MobilePay by Danske Bank er et e-pengeprodukt fra Danske Bank A/S, der kan downloades som en app til mobile enheder. Her kan du læse produktets betingelser. 1. Aftalens parter

Læs mere

Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse

Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse Denne vejledning er for dig, som er ønsker at stå tilmeldt som jobsøgende i jobcentret. Det kan f.eks. være fordi, du har ansøgt om udbetaling fra Lønmodtagernes

Læs mere

Bliv selvstændig - med ro i maven

Bliv selvstændig - med ro i maven Bliv selvstændig - med ro i maven Du har taget en stor beslutning om at blive selvstændig. Det betyder, at der er mange regler, du skal sætte dig ind i, så du får en rigtig god start på din nye tilværelse

Læs mere

Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens 27 a, stk. 1 og 2)

Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens 27 a, stk. 1 og 2) Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens 27 a, stk. 1 og 2) blanket 9 Med denne blanket giver du som kvindelig ægtefælle, registreret partner eller

Læs mere

ANSØGNING OM STRAFLEMPELSE DEL I

ANSØGNING OM STRAFLEMPELSE DEL I ANSØGNING OM STRAFLEMPELSE For at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan behandle din ansøgning om straflempelse, skal du oplyse dit navn, adresse, telefonnummer etc. jf. del I nedenfor samt komme med

Læs mere

Vejledning til ansøgningsskema

Vejledning til ansøgningsskema Vejledning til ansøgningsskema GARANTI Ansøgningsrunden august 2015 OFFENTLIGGJORT 23. APRIL 2015 ANSØGNINGSFRIST 18. AUGUST 2015 KL. 12.00 INDHOLDSFORTEGNELSE Vejledning til ansøgningsskema... 1 INDLEDNING...

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.4.0 (Opdatering april 2015) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 6 Faktura-modtager... 6 Leverandør...

Læs mere

Digital Tinglysning. Ikke opdateret. Vejledning til Endeligt Skøde. Udgivet 1. september 2010 version 1.3

Digital Tinglysning. Ikke opdateret. Vejledning til Endeligt Skøde. Udgivet 1. september 2010 version 1.3 Digital Tinglysning Vejledning til Endeligt Skøde Udgivet. septemer 200 version.3 Inden du starter (/2) Inden du går i gang med at ekspedere din anmeldelse, kan du enytte følgende tjekliste for at sikre,

Læs mere

DEN FØRSTE MEDARBEJDER

DEN FØRSTE MEDARBEJDER DEN FØRSTE MEDARBEJDER INDHOLD DEN FØRSTE MEDARBEJDER... 3 HVORNÅR ER JEG ARBEJDSGIVER?... 3 REGISTRERING SOM ARBEJDSGIVER... 3 REKRUTTERING... 3 ANSÆTTELSESSAMTALEN... 3 KONTRAKTEN... 4 Hvad skal kontrakten

Læs mere

1264 i 2013. af Susan Vestergaard, 1264.dk. De mest populære indlæg på facebook-siden: Debet og kredit: Hvad er det? www.facebook.

1264 i 2013. af Susan Vestergaard, 1264.dk. De mest populære indlæg på facebook-siden: Debet og kredit: Hvad er det? www.facebook. 1264 i 2013 af Susan Vestergaard, 1264.dk De mest populære indlæg på facebook-siden: www.facebook.com/regnskabstips Udgivet december 2013 Indholdsfortegnelse Øehmm, hvor er indholdsfortegnelsen henne?..

Læs mere