Udbud - Uddannelse af sprogmakkere til IGU-ansatte

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbud - Uddannelse af sprogmakkere til IGU-ansatte"

Transkript

1 Udbud - Uddannelse af sprogmakkere til IGU-ansatte

2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund Budgetramme Tidsplan for projektperioden Udbudsbetingelser Den ordregivende myndighed Tilbudskreds Tidsplan for udbudsforretningen Annullation Ændringer i udbudsmaterialet Omkostninger ved deltagelse Vedståelsesfrist Minimumsoplysninger : Personoplysninger i tilbudsindhentningen Vejledning til tilbudsgiver vedrørende behandling af personoplysninger (databehandleraftale) :10 SIRIs behandling af personoplysninger i forbindelse med udbud og tilbud (oplysningspligt) Opgavebeskrivelse Problemfelt Formål Målgruppe Indhold Aktiviteter Leverancer og overordnede krav til leverandøren Kommunikation og markedsføring Organisering Evaluering Økonomi Betalingsplan Vurdering af indkomne tilbud Udvælgelseskriterier Tilbud-Bilag Tilbud-Bilag Tilbud-Bilag

3 1. Indledning og baggrund Som led i udmøntningen af trepartsaftalen om forlængelse af integrationsuddannelsen er parterne, FH og DA blevet enige med regeringen om at afsætte midler med henblik på, at IGU-ansatte får mulighed for at få tilknyttet en sprogmakker i forbindelse med ansættelse på virksomheden. I forbindelse med forhandlingerne blev der på denne baggrund lavet en kort beskrivelse af initiativet. I beskrivelsen af initiativet om uddannelse af sprogmakkere til IGU-ansatte fremgår det, at der i forbindelse med videreførelsen af IGU-ordningen afsættes midler til, at virksomheder, der har IGU-ansatte, får mulighed for at uddanne en sprogmakker blandt virksomhedens medarbejdere. Der tages udgangspunkt i det koncept for sprogmakkere, som blev udviklet som en del af projektet Dansk+, der blev gennemført af DA, FH og KL i fællesskab. En samlet evalueringsrapport angående Dansk+ kan ses her. Formålet med sprogmakkerinitiativet er at understøtte, at den IGU-ansatte styrker sin evne til at indgå i og håndtere kommunikative situationer såvel faglige som sociale - på arbejdspladsen, samt får en forståelse for og kan agere i de sociale og kulturelle normer på virksomheden. 1.1 Budgetramme Der er afsat 0,5 mio. kr. årligt i den treårige periode, IGU-ordningen forlænges fra 1. juli 2019 til 30. juni 2022 til uddannelse af sprogmakkere. Den samlede budgetramme er således 1,5 mio. kr. Tilbudsgiver skal afgive et tilbud, der beskriver løsningen af opgaven. Aktivitet 1.2 Tidsplan for projektperioden Styrelsen gennemfører en udbudsrunde via et nationalt udbud. Ekstern leverandør er udvalgt Afholdelse af opstartsmøde Dato og tidspunkt 25. september 25. oktober 4. november 8. november Leverandør udarbejder uddannelsesmateriale m.v. November-december 2019 Markedsføring af uddannelsestilbuddet Løbende gennem hele perioden Afholdelse af uddannelse til sprogmakkere Januar 2020 til juni Udbudsbetingelser Der gøres opmærksom på, at der er tale om en annoncering under udbudslovens afsnit V, hvorfor kontrakten ikke er omfattet af de formelle udbudsregler, men det skal sikres, at kontrakten indgås på markedsmæssige vilkår. Desuden skal indkøbet foretages i overensstemmelse med de forvaltningsretlige principper om saglighed, økonomisk forsvarlig forvaltning, forbuddet mod varetagelse af uvedkommende hensyn, ligebehandlingsprincippet og proportionalitetsprincippet.

4 2.1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Styrelsen for International Rekruttering og Integration Carl Jakobsens vej Valby 2.2 Tilbudskreds Private såvel som offentlige organisationer, konsulentvirksomheder, sprogcentre, samt professionshøjskoler kan indgive tilbud på løsning af opgaven. Det er muligt for flere aktører at gå sammen om at indgive tilbud på løsning af opgaven for at dække bredt videns- og erfaringsmæssigt dog så længe der er anført en aktør som primær tilbudsgiver. Derudover er det et krav, at tilbudsgiver eller samarbejdspartner har personale med pædagogiske kompetencer inden for dansk som andetsprog. 2.3 Tidsplan for udbudsforretningen Udbudsforretningen følger nedenstående tidsplan: Aktivitet Spørgsmål eller anmodning om yderligere oplysninger Dato og tidspunkt Den 18. oktober 2019 kl Spørgsmål modtaget inden dette tidspunkt vil blive besvaret. Spørgsmålene skal være skriftlige og kan sendes på til: og Offentliggørelse af spørgsmål og svar Samtlige spørgsmål og svar (i anonymiseret form) samt eventuelle rettelser vil blive offentliggjort løbende på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside: Spørgsmål søges besvaret hurtigst muligt og senest den 21. oktober 2019 kl Tilbudsgiver opfordres til at holde sig løbende orienteret, også efter frist for at stille spørgsmål er udløbet. Frist for modtagelse af tilbudsgivers samlede tilbud Den 25. oktober 2019 kl. 12. Tilbud, der modtages efter dette tidspunkt, vil ikke blive taget i betragtning. Tilbud bør maksimalt omfatte 30 sider eksklusiv bilag. Tilbud skal tydeligt mærkes tilbud vedr. uddannelse af sprogmakkere til IGUansatte Tilbud skal afgives i elektronisk form på til følgende adresse: psv@siri.dk og fnt@siri.dk. Tilbud fremsendt til andre mailadresser vil ikke blive betragtet som indkommet til SIRI og vil dermed ikke blive taget i betragtning. Bemærk dog, at s max må fylde 10MB Åbning af tilbud Tilbud åbnes, efter tilbudsfristen, på den ordregivende myndigheds adresse. Der er ikke mulighed for at overvære åbningen.

5 Forventet tidspunkt for kontraktindgåelse November Annullation Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) forbeholder sig ret til, indtil udbudsforretningen er afsluttet med endelig indgåelse af kontrakt at annullere udbuddet og herefter eventuelt gennemføre nyt udbud, såfremt der foreligger en saglig begrundelse for at annullere. En eventuel annullation vil blive ledsaget af et brev til alle tilbudsgivere indeholdende årsagen til annullationen. 2.5 Ændringer i udbudsmaterialet Styrelsen for International Rekruttering og Integration forbeholder sig ret til at foretage ændringer i udbudsmaterialet ved udsendelse af et tillæg til udbudsmaterialet inden tilbudsfristens udløb. I tilfælde af ændringer kan SIRI forlænge tidsfristerne, herunder tilbudsfristen. 2.6 Omkostninger ved deltagelse Deltagelse i tilbudsforretningen sker for tilbudsgivers egen regning og risiko, og omkostninger eller tab, som en tilbudsgiver måtte pådrage sig i forbindelse med deltagelse i udbudsforretningen, er Styrelsen for International Rekruttering og Integration uvedkommende. 2.7 Vedståelsesfrist Tilbudsgiver skal stå ved sit tilbud indtil 6 måneder efter afgivelse af tilbud. 2.8 Minimumsoplysninger Som dokumentation for tilbudsgivers finansielle, økonomiske og tekniske formåen skal tilbudsgiver fremsende følgende dokumenter: De fremsendte dokumenter bør alle benævnes i overensstemmelse med det anførte: Positiv erklæring om tilbudsgivers soliditet (bankerklæring, revisorerklæring eller erklæring fra erhvervsansvarsforsikring), udstedt indenfor de seneste 3 måneder regnet fra tilbudsfristen. Erklæringen skal være udfærdiget af uafhængig udsteder. Erklæringen vedlægges som Tilbud-Bilag Såfremt tilbudsgiver af en gyldig grund ikke er i stand til at fremlægge den af udbyder krævede dokumentation, kan tilbudsgiver godtgøre sin økonomiske og finansielle formåen ved ethvert dokument, som udbyder finder egnet Såfremt der afgives tilbud fra en sammenslutning af tilbudsgivere (konsortium), er det tilstrækkeligt, at én af tilbudsgiverne afgiver minimumsoplysningerne angivet i punkt I givet fald skal den tilbudsgiver, hvorom der afgives minimumsoplysninger, medsende en underskrevet erklæring Tilbud-Bilag 2 om, at denne tilbudsgiver hæfter for øvrige, navngivne tilbudsgiveres ydelser på ganske samme måde som for sine egne forhold. Det skal bemærkes vedrørende de øvrige minimumsoplysninger, at alle tilbudsgiverne i en sammenslutning skal afgive de øvrige krævede oplysninger/erklæringer.

6 Erklæring om udelukkelseskriterierne. Tilbudsgiver skal vedlægge sit tilbud en erklæring på tro og love, hvor tilbudsgiver tilkendegiver at have opfyldt sine forpligtelser mht. betaling af skatter og afgifter samt sociale bidrag. Tilbudsgiver skal vedlægge sit tilbud en erklæring på tro og love, hvor tilbudsgiver tilkendegiver ikke at være under konkurs, skifter mm og ikke at være begæret taget under konkursbehandling eller behandling med henblik på likvidation, skifte mm. Tilbudsgiver skal vedlægge sit tilbud en erklæring på tro og love, hvor tilbudsgiver tilkendegiver ikke at være dømt for en strafbar handling, der rejser tvivl om pågældendes faglige hæderlighed eller at have begået en alvorlig fejl som de ordregivende myndigheder bevisligt har konstateret. Erklæring på tro og love vedlægges som Tilbud-Bilag 3. Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at såfremt tilbudsgiver tildeles kontrakten sker dette under forudsætning af at tilbudsgiver fremsender en Serviceattest(fuldstændig) udfyldt af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Kampmannsgade 1, 1780 København V til Styrelsen for International Rekruttering og Integration senest efter meddelelsen af tildelingen. Serviceattesten skal være udstedt indenfor de sidste 6 måneder, regnet fra tilbudsfristen. Alternativt til Serviceattest kan fremsendes tilsvarende de samme oplysninger og erklæringer som i serviceattesten, i form af attest udstedt af kompetente retlige eller administrative myndigheder indenfor de sidste 6 måneder. Serviceattesten kan rekvireres via Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at der er sagsbehandlingstid hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. 2.9: Personoplysninger i tilbudsindhentningen Vejledning til tilbudsgiver vedrørende behandling af personoplysninger (databehandleraftale) SIRI benytter en standarddatabehandleraftale, der tager udgangspunkt i Datatilsynets standard. SIRIs databehandleraftale indeholder supplerende sikkerhedskrav, der afspejler at SIRI som statslig myndighed er underlagt informationssikkerhedsstandarden ISO27001, og at kravene heri også skal overholdes af SIRIs databehandlere. Vedlagt er et udkast til en databehandleraftale. Den endelige databehandleraftale skal afspejle den konkrete risiko, og afhænger derfor af både tilbudsgivers endelige løsningsdesign og niveauet for informationssikkerhed i tilbudsgivers organisation, herunder om tilbudsgiver er certificeret i henhold til ISO27001 eller tilsvarende standard. Inden leverandøren påbegynder behandling af personoplysninger i forbindelse med opgaven, skal den endelige databehandleraftale og tavshedspligterklæringer underskrives.

7 Databehandleraftalen i sin helhed skal betragtes som et mindstekrav. Tilbudsgiver skal ikke besvare databehandleraftalen, ligesom tilbudsgiver ikke skal ændre i databehandleraftalen eller teksten. 2:10 SIRIs behandling af personoplysninger i forbindelse med udbud og tilbud (oplysningspligt) I forbindelse med udbud og tilbudsindhentning behandler SIRI personoplysninger fra det tilbudsmateriale, som SIRI modtager, f.eks. CV er på tilbudsgivers medarbejdere. Disse oplysninger behandles med henblik på indgåelse af en kontrakt, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b. På vores hjemmeside kan du læse mere om hvordan SIRI behandler personoplysninger og hvilke rettigheder du har i den forbindelse: 3. Opgavebeskrivelse 3.1 Problemfelt Med trepartsaftalen om forlængelse af IGU anerkender parterne, at sproget kan være en udfordring i forbindelse med IGU-ansættelse såvel på virksomheden som under uddannelsen. Parterne har i den forbindelse noteret sig, at kommuner og virksomheder skal være opmærksomme på de muligheder, der er for tidligt at styrke danskkundskaberne under IGU-forløb med henblik på, at IGU-ansatte får et maksimalt udbytte af forløbet. IGU-ansatte er omfattet af tilbuddet om danskuddannelse efter danskuddannelsesloven og parterne opfordrer derfor til, at det i forbindelse med etableringen af IGU-forløb overvejes, hvordan kombinationen af praktik, uddannelse og danskundervisning mest hensigtsmæssigt kan tilrettelægges, og at man herudover kan arbejde med at sikre sig den IGU-ansattes løbende sprogtillæring, for eksempel ved brug af sprogmakkere mv Formål Formålet med initiativet er at understøtte, at den IGU-ansatte styrker sin evne til at indgå i og håndtere kommunikative situationer såvel faglige som sociale - på arbejdspladsen, samt får en forståelse for og kan agere i de sociale og kulturelle normer på virksomheden. Dette skal samlet set gavne såvel virksomheden som kollegaer og arbejdsfællesskab igennem bedre opgavevaretagelse og kollegaskab og dermed bidrage til at øge sandsynligheden for varig beskæftigelse for den IGU-ansatte. 3.3 Målgruppe Uddannelsen som sprogmakker er et tilbud til medarbejdere i virksomheder, der har eller ønsker at have en eller flere IGU-ansatte. Sprogmakkeren skal arbejde sammen med den IGU-ansatte som kollega, hvor sprogmakkeren har en særlig opgave i at støtte den IGU-ansatte sprogligt i forhold til arbejdspladsen. Det er centralt, at sprogmakkeren skal have lyst til at arbejde med og forstå mennesker fra en anden kultur og i den forbindelse: Medvirke til at opkvalificere en kollegas sproglige kompetencer i forhold til konkrete arbejdsopgaver Inddrage kollegaen i sociale sammenhænge, f.eks. pauser, møder og sociale arrangementer på virksomheden

8 Arbejde med og formidle virksomhedens formelle og uformelle arbejdspladskultur 3.4 Indhold Der lægges op til tilbudsgiver tager udgangspunkt i de materialer, der blev udviklet som led i projektet Dansk+, udviklet af DA, FH og KL i fællesskab. Der kan findes inspiration i evalueringsrapporten her, som også indeholder en mængde forskellige redskaber der blev brugt i projektet. Der skal fokuseres på at opkvalificere medarbejderne til at kunne fungere som sprogmakkere for en IGU-ansat. Kurset skal sikre, at medarbejderne forstår formålet med at være sprogmakker. Med kurset skal medarbejderen opnå basal viden om, hvordan man som voksent individ kan lære dansk som sit andet sprog på arbejdspladsen. Derudover skal kurset bidrage til, at medarbejderen får skærpet sin egen sproglige opmærksomhed og bliver mere bevidst om sproget på arbejdspladsen, samt om de mere generelle sociale og kulturelle aspekter af rollen som sprogmakker i dagligdagen på arbejdspladsen. Efter kurset skal medarbejderen være i stand til at håndtere opgaver, som bl.a. omhandler at: Støtte IGU-ansatte i at træne det sprog, der knytter sig til udførelsen af konkrete arbejdsopgaver Støtte IGU-ansatte i at træne det uformelle sprog, der tales i både faglige og sociale sammenhænge på arbejdspladsen Styrke IGU-ansattes bevidsthed om firmakulturen med formelle og uformelle regler Det er i den forbindelse væsentligt, at der introduceres til værktøjer, som kan anvendes af medarbejderen i dagligdagen. Tilbudsgiver skal i tilbudsmaterialet kort beskrive, hvordan sprogmakker-uddannelsen bygger videre på Dansk Aktiviteter Tilbuddet skal indeholde et oplæg til den nærmere sammensætning af et kursusforløb, som kan opfylde initiativets formål, er rettet mod den angivne målgruppe og med et indhold, som sætter fokus på at opkvalificere medarbejderne til at kunne fungere som sprogmakkere for en IGU-ansat. Der skal i tilbuddet gives en udførlig begrundelse for valget af kursuskoncept. Tilbudsgiver skal ligeledes overveje den anvendte opbygning af kurset og de pædagogiske metoder, samt begrunde valget Krav til indhold og form Der stilles som krav, at leverandøren udarbejder et tilbud, der tager afsæt i relevant lovgivning på området, herunder trepartsaftalen om forlængelse af integrationsuddannelsen fra februar Leverandøren skal udarbejde et tilbud, der tager afsæt i relevante læringsteorier, som dokumenterer, at det er af afgørende betydning for virkningen af opkvalificeringen og dermed for resultater på sigt, at opbygningen af og indhold i kursusforløbet ikke blot har fokus på umiddelbar læring på kurset, men at der også indtænkes ændring af adfærd og praksis på sigt, gerne igennem praksisnært indhold på kurserne og fokus på, hvordan læringen fra kursusdagen implementeres i praksis efterfølgende.

9 Tilbudsgiver skal i den forbindelse overveje den anvendte opbygning af kurset, de pædagogiske metoder, samt begrunde valget. Det forventes derfor, at tilbudsgiver sammensætter et uddannelsesforløb, hvor der skal indtænkes mulighed for efterfølgende implementering og opfølgning i virksomheden. Al kommunikation vedrørende udbuddet og tilbuddet med bilag skal være skriftligt og affattes på dansk. 3.6 Leverancer og overordnede krav til leverandøren Det forventes, at tilbudsgiver laver et endagskursus med mulighed for opfølgning, så den efterfølgende implementering i virksomheden sikres bedst muligt. Der er således også en forventning om, at leverandøren udarbejder materiale i både trykt og elektronisk form, som kursusdeltagere og andre interesserede kan orientere sig i undervejs og efterfølgende. Undervisningsmaterialet skal godkendes af SIRI inden opstart af det første kursus. Leverandøren skal registrere deltagerne på kurserne. Udover tilrettelæggelse af undervisningen og gennemførelse af kursusforløb skal leverandør stå for at indkalde til og afholde halvårlige statusmøder med Styrelsen Specifikke leverancer og krav Ved opstart på kursusrækken har leverandøren formuleret mål for læringsudbytte samt en beskrivelse af uddannelsens indhold, struktur og pædagogiske tilrettelæggelse, herunder undervisnings- og arbejdsformer. Desuden ønskes et forslag til, hvordan deltagerne kan bidrage til spredning af deres nyerhvervede viden blandt kommende kollegaer og de der ikke deltager i sprogmakkerkurset. Det forventes, at leverandøren i november/december 2019 gennemfører minimum 2 kursusdage med hold på ca deltagere. I 2020 og 2021 forventes det, at leverandøren gennemfører minimum 4-6 kurser fordelt i hele landet. I 2022 forventes det, at der afholdes minimum 2 kursusdage. På baggrund af en afdækning af mere konkret efterspørgsel efter og behov for kursusdage (jf. afsnit 3.7) forventes det, at leverandøren afholder et tilsvarende passende antal lokale forløb for dermed at sikre et landsdækkende tilbud af relevans for virksomheder på lokalt plan. Dette indebærer også, at underviserne er indstillet på at afholde kurser med et mindre antal deltagere. Det skal endvidere være muligt for en eller flere virksomheder at rekvirere kurset til afholdelse lokalt, såfremt der er et tilstrækkeligt antal deltagere til gennemførelse af et kursus. Samlet forventes minimum medarbejdere i virksomheder, der har eller ønsker at have en eller flere IGU-ansatte, at deltage i kurset. Leverandøren skal med effektiv markedsføring løbende sikre, at måltallet for antal deltagere, der gennemgår efteruddannelsen indfris. Tilbudsgiver skal i sit tilbud vedlægge en tids- og aktivitetsplan for forløbet. 3.7 Kommunikation og markedsføring Leverandøren er ansvarlig for at skabe synlighed omkring kurserne. Det er vigtigt, at tilbuddet om uddannelse af sprogmakkere til IGU-ansatte markedsføres så bredt som muligt. Medarbejdere fra større virksomheder med et godt kendskab til IGU kan have en naturlig interesse i at deltage. Erfaringer viser dog, at medarbejdere fra mindre virksomheder og virksomheder der er nye ift. IGU-aftaler ofte også mangler viden og redskaber. Det er endvidere yderst væsentligt, at tilbuddet om et kursus er tilgængeligt logistisk set og fremstår relevant for virksomhederne på lokalt og/eller branchespecifikt plan. Derfor skal leverandøren yde en særlig og fortløbende markedsføringsindsats overfor såvel store som små virksomheder, med såvel nye som allerede igangværende IGU-forløb. Det forventes, at leverandøren aktivt og løbende afdækker efterspørgsel og behov for sprogmakkerkursus hos virksomheder med IGU-ansatte og

10 på den baggrund etablerer relevante kursusdage (jf afsnit 3.6.1). Leverandøren skal løbende afrapportere resultaterne af afdækningen til SIRI, og redegøre for hvordan dette matcher de kursusdage der afholdes. Markedsføring af tilbuddet skal også omfatte kommunerne, sprogcentrene i relevant omfang samt andre private aktører, der udfører dele af de kommunale integrationsopgaver- Markedsføringen skal foregå i tæt dialog med SIRI og kan fx omfatte annoncering i relevante fagblade, direkte henvendelse til virksomheder og kommuner såvel som kommunale samarbejdspartnere på området o. lign. Tilbudsgiverne skal beskrive i tilbuddet, hvordan tilbudsgiver helt konkret vil markedsføre kurserne og hvilke formidlingskanaler, der vil blive anvendt til at nå direkte ud til virksomhederne og kursusdeltagerne. Styrelsen vil bistå med formidling bl.a. via hjemmesider, forskellige fora og netværk mellem kommunale ledere og praktikere på integrationsområdet Ophavsrettigheder, publicering mv. SIRI har fuld ophavsret til alle materialer, redskaber mv. udarbejdet i forbindelse med opgaven. Alle udarbejdede materialer skal godkendes af SIRI og forsynes med logo for SIRI. Undervisningsmaterialet skal efter endt projektperiode overdrages til SIRI, som overtager opgaven med at udbyde kurserne og i den forbindelse vil anvende det udarbejdede skriftlige materialer. Styrelsen forbeholder sig retten til at offentliggøre ethvert materiale i elektronisk form såvel som i papirudgaver. 3.8 Organisering Styrelsen er projektejer og har løbende dialog med leverandøren om den konkrete udmøntning af projektet. Der nedsættes i den forbindelse en følgegruppe bestående af DA, FH, KL, UIM/SIRI og BM/STAR. Følgegruppen vil følge udvikling og implementering af kurserne. På følgegruppemøderne kan leverandøren få mulighed for at afrapportere milepæle og fremdrift i opgaven. Opgaven skal afvikles således, at SIRI står som tydelig afsender og som en aktiv part i opkvalificeringen af kommunale medarbejdere. 3.9 Evaluering Initiativet evalueres internt i forhold til formålet for initiativet, som beskrevet i indledningen og afsnit 3.2. Leverandøren har ansvaret for at indsamle, bearbejde og afrapportere data til SIRI, der kan svare på evalueringsspørgsmålene. SIRI skal godkende evalueringsredskaber (spørgeskemaer o.l.) før de tages i brug, og står generelt til rådighed med sparring angående aktiviteter i evalueringen. Evalueringen har fokus på effekter for tre forskellige aktører: den IGU-ansatte, sprogmakkeren og virksomheden Evalueringens genstand På baggrund af formålet for initiativet er det centrale evalueringsspørgsmål:

11 - i hvilken grad bidrager aktiviteterne i initiativet til at styrke IGU-ansattes danskkundskaber og dermed til et maksimalt udbytte af IGU-forløbet? I den forbindelse er de centrale underordnede evalueringsspørgsmål som følger: - I hvilken grad/hvordan oplever den eller de IGU-ansatte at: o Være bedre i stand til at kommunikere med sine kollegaer angående opgaveløsning? o Have større forståelse for de formelle og uformelle regler og normer på virksomheden? - I hvilken grad/hvordan oplever sprogmakkeren at: o Være blevet bedre i stand til at bidrage til den eller de IGU-ansattes sproglige læring og opgaveløsning? o Være blevet bedre i stand til at bidrage til den eller de IGU-ansattes kulturelle forståelse for og sociale inklusion på arbejdspladsen? o Det øger ens egen arbejdsglæde at være sprogmakker? - I hvilken grad oplever virksomheden, at: o Det giver værdi for virksomheden at have uddannet en sprogmakker grundet fx bedre opgaveløsning? o Det øger de langsigtede beskæftigelsesmuligheder for den IGU-ansatte, at have tilknyttet en sprogmakker? Derudover er det også relevant at undersøge, om, hvordan og i hvilken grad sprogmakkerordningen understøtter kursistens ordinære danskuddannelse og integrationsprogram. Listen ovenfor er ikke nødvendigvis udtømmende. Tilbudsgiver opfordres til i tilbuddet at gøre sig overvejelser om yderligere relevante evalueringsspørgsmål Rammer for udførelsen af evalueringen Leverandøren forpligter sig generelt til have en udviklings- og læringsbaseret tilgang til evalueringen af aktiviteterne, og løbende optimere disse i samråd med SIRI, hvis data taler herfor. Der skal foretages en samlet evaluering én gang årligt (med start i 2020), på en måde som passer hensigtsmæssigt ind i forhold til afholdelsen af kurserne. Der skal endvidere udføres en samlet evaluering i 2022, som samler op på hele initiativets forløb. Den nærmere form for disse evalueringer aftales mellem SIRI og leverandøren, men evalueringerne skal godkendes af SIRI. Evalueringsskemaer til deltagerne på kurserne skal indgå i det løbende evalueringsarbejde. Derudover kan yderligere datakilder i evalueringen være: - Interviews på arbejdspladsen med sprogmakkere, IGU-ansatte og chefer på virksomheder - Observation af arbejdssituationer på virksomheden - Interviews med ansatte ved kommuner og/eller sprogcentre Tilbudsgiver skal i sit tilbud opstille et overordnet evalueringsdesign og herunder beskrive nærmere overvejelser omkring evalueringsmetode samt hvilken data der kan bruges i besvarelsen af evalueringsspørgsmålene og hvordan dette gøres mere praktisk.

12 4. Økonomi Projektet er finansieret som led i aftale om udmøntning af trepartsaftalen om en forlængelse af Integrationsgrunduddannelse i Der er afsat 0,5 mio. kr. årligt i den treårige periode, IGU-ordningen forlænges, til uddannelse af sprogmakkere. Den samlede budgetramme er således 1,5 mio. kr. Tilbuddet skal inkludere alle udgifter til udvikling, markedsføring og afholdelse af opkvalificeringskurser til medarbejdere i virksomheder, der har eller ønsker at have en eller flere IGU-ansatte. Leverandør skal heri tage højde for, at de forventede transportudgifter for undervisere m.v. skal kunne afholdes indenfor den økonomiske ramme. Det samme gælder for evt. leje af undervisningslokaler og forplejning til deltagerne Betalingsplan Rater til udbetaling Dato kr udbetales 1. rate for udvikling og markedsføring af materiale samt forberedelse til afholdelse de første kurser kr. Forår 2020 udbetales 2. rate for markedsføring og afholdelse af kurser kr. Efterår 2020 udbetales 3. rate for markedsføring og afholdelse af kurser kr. Forår 2021 udbetales 4. rate for markedsføring og afholdelse af kurser kr. Efterår 2021 udbetales 5. rate for markedsføring og afholdelse af kurser kr. Juni 2022 udbetales 6. rate for markedsføring og afholdelse af kurser. 5. Vurdering af indkomne tilbud Styrelsen for International Rekruttering og Integration vil vurdere ansøgers økonomiske, tekniske og faglige egnethed til at varetage opgaven på baggrund af indsendt dokumentation herfor. Aftalen vil blive tildelt den tilbudsgiver, hvis tilbud efter bedømmelseskriterierne, jf. pkt. 5.1., vurderes at kunne løse opgaven bedst og som det mest økonomisk fordelagtige tilbud for Styrelsen. 5.1 Udvælgelseskriterier Tilbudsgiver skal til brug for ovennævnte vurdering indsende en beskrivelse af tilbudsgiverens erfaring med løsning af lignende opgaver, herunder en liste med beskrivelser af relevante tjenesteydelser/projekter/referencer for tilsvarende opgaver. Tilbudsgiver skal endvidere indsende beskrivelse af de medarbejdere og deres kvalifikationer (fx i form af CV), der forventes at skulle varetage opgaven. Tilbudsgiver kan ikke uden forudgående aftale med Styrelsen for International Rekruttering og Integration udskifte medarbejderne på opgaven. Tilbudsgiver skal samtidig med afgivelsen af tilbud vedlægge en tidsplan for arbejdet, et periodiseret budget, samt en underskrevet tro- og love erklæring på, at tilbudsgiver ikke har ubetalt forfalden gæld til det offentlige, der overstiger kr.

13 Eventuelle oplysninger vedrørende forventede underrådgivere skal angives særskilt for hver af disse, samt hvor stor en del af kontrakten tilbudsgiveren eventuelt agter at give i underrådgivning. Ved sammenslutning af tilbudsgivere skal oplysningerne gives for hver enkelt tilbudsgiver. Tilbuddene vil blive vurderet relativt i forhold til hinanden på grundlag af nedenstående tildelingskriterier. 1. Tilbuddets kvalitet 50 % 2. De tilbudte medarbejderes kvalifikationer og erfaring 40 % 3. Pris 10 % Vurdering af kriteriet kvalitet I vurderingen af kvalitet indgår en lige vurdering af, i hvilket omfang tilbudte løsning konkret og detaljeret opfylder følgende krav: I hvor høj grad tilbuddets løsningsforslag lever op til de beskrevne formål for uddannelsen I hvor høj grad beskrivelsen af løsningsforslagene fremstår fyldestgørende I hvilket omfang løsningsforslaget demonstrerer, at leverandør kan løfte opgaven med tilfredsstillende kvalitet I hvor høj grad tidsplanen fremstår realiserbar At uddannelsesforløbet er baseret på metoder der kan skabe forandring for målgruppen, herunder også for den IGU ansatte At der anvendes erfaringsbaserede undervisningsmetoder og at der sikres relevant opfølgning for kursusdeltagerne Hvordan leverandørens strategi understøtter rekruttering af kursusdeltagere Vurdering af kriteriet kvalifikationer og erfaring I vurdering af kvalifikationer og erfaring indgår en lige vurdering af: De deltagende medarbejderes erfaring og ekspertise med udvikling og tilrettelæggelse af opkvalificeringsforløb eller lignende samt udvikling, tilrettelæggelse og gennemførelse af kursusforløb. Medarbejdere og underviseres dokumenterede pædagogiske kompetencer inden for dansk som andetsprog, og gerne erfaring med udvikling af undervisningsmateriale eller publikationer på området Vurdering af kriteriet pris I vurdering af pris indgår en vurdering af den samlede pris for afholdelse af de i udbudsmaterialet beskrevne opgaver.

14 Tilbud-Bilag 1 Erklæring om hæftelse for øvrige tilbudsgiveres ydelser Såfremt der afgives tilbud fra en sammenslutning af tilbudsgivere (konsortium), er det tilstrækkeligt, at én af tilbudsgiverne afgiver minimumsoplysningerne angivet i punkt I givet fald skal den tilbudsgiver, hvorom der afgives minimumsoplysninger, medsende en underskrevet erklæring om, at denne tilbudsgiver hæfter for øvrige, navngivne tilbudsgiveres ydelser på ganske samme måde som for sine egne forhold. Undertegnede tilbudsgiver erklærer hermed at hæfte for følgende tilbudsgivere vedrørende punkt i minimumsoplysningerne: Såfremt erklæring ikke er relevant anføres dette. Dato: Firmanavn: Underskrift: Stempel:

15 Tilbud-Bilag 2 Soliditetserklæring Positiv erklæring om tilbudsgivers soliditet (bankerklæring, revisor erklæring eller erklæring fra erhvervsansvarsforsikring), udstedt indenfor de seneste 3 måneder regnet fra tilbudsfristen. Erklæringen skal være udfærdiget af uafhængig udsteder. Erklæringen vedlægges som Tilbud-Bilag 2.

16 Tilbud-Bilag 3 Erklæring på tro og love om Udelukkelseskriterier a) Fra deltagelse i en udbudsprocedure kan udelukkes enhver leverandør: i) deltagelse i en kriminel organisation som defineret i artikel 2, stk. 1, i Rådets fælles aktion 98/773 ii) bestikkelse som defineret i henholdsvis artikel 3 i Rådets retsakt af 26. maj og artikel 3, stk. 1, i Rådets fælles aktion 98/742 iii) svig som omhandlet i artikel 1 i konventionen om beskyttelse af De Europæiske Fællesskabers finansielle interesser. iv) hvidvaskning af penge som defineret i artikel 1 i Rådets direktiv 91/308/EØF af 10. juni 1991 om forebyggende foranstaltninger mod anvendelse af det finansielle system til hvidvaskning af penge. b) Fra deltagelse i en udbudsprocedure kan udelukkes enhver økonomisk aktør: i) hvis bo er under konkurs, likvidation, skifte eller tvangsakkord uden for konkurs, som har indstillet sin erhvervsvirksomhed eller befinder sig i en lignende situation i henhold til en tilsvarende procedure, der er fastsat i national lovgivning ii) hvis bo er begæret taget under konkursbehandling eller behandling med henblik på likvidation, skifte eller tvangsakkord uden for konkurs eller enhver tilsvarende behandling, der er fastsat i national lovgivning iii) som ved en retskraftig dom ifølge landets retsforskrifter er dømt for en strafbar handling, der rejser tvivl om den pågældendes faglige hæderlighed iv) som i forbindelse med udøvelsen af sit erhverv har begået en alvorlig fejl, som de ordregivende myndigheder bevisligt har konstateret v) som ikke har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor den pågældende er etableret, eller i den ordregivende myndigheds land vi) som ikke har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af skatter og afgifter i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor den pågældende er etableret, eller i den ordregivende myndigheds land vii) som svigagtigt har givet urigtige oplysninger ved meddelelsen af de oplysninger, der kan kræves i henhold til denne afdeling, eller som har undladt at give disse oplysninger. Undertegnede erklærer herved ikke at være omfattet af ovennævnte udelukkelseskriterier og vil kunne fremsende en serviceattest fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen inden tidsfristen jf. pkt Dato: Firmanavn: Underskrift:

Opkvalificering af kommunale medarbejdere i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats

Opkvalificering af kommunale medarbejdere i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats April 2017 Opkvalificering af kommunale medarbejdere i den Udbudsmateriale Styrelsen for International Rekruttering og Integration Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 3 1.1 Budgetramme...

Læs mere

Opkvalificering af kommunale medarbejdere i systematisk kommunal vejledningspligt om repatrieringsordningen

Opkvalificering af kommunale medarbejdere i systematisk kommunal vejledningspligt om repatrieringsordningen Juli 2018 Opkvalificering af kommunale medarbejdere i systematisk kommunal vejledningspligt om repatrieringsordningen Side 1 af 17 Udbudsmateriale Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 3 1.1

Læs mere

Prækvalifikation: Tilbudsindhentning på levering af cafedrift i et aktiveringstilbud/åbent værested

Prækvalifikation: Tilbudsindhentning på levering af cafedrift i et aktiveringstilbud/åbent værested Prækvalifikation: Tilbudsindhentning på levering af cafedrift i et aktiveringstilbud/åbent værested Beskrivelse af opgaven Tilbudsindhentningen vedrører cafedrift i et aktiveringstilbud/ åbent værested

Læs mere

BILAG 3. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER OG REFERENCER BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER AALBORG KOMMUNE

BILAG 3. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER OG REFERENCER BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER AALBORG KOMMUNE BILAG 3. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER OG REFERENCER Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER AALBORG KOMMUNE Offentliggjort på www.udbud.dk: [23.08.2013] SKABELON

Læs mere

Evaluering af initiativet Integrations- og beskæftigelsesambassadører

Evaluering af initiativet Integrations- og beskæftigelsesambassadører September 2018 Evaluering af initiativet Integrations- og Udbudsmateriale Styrelsen for International Rekruttering og Integration Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 3 1.1 Budgetramme...

Læs mere

Kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen

Kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen Juli 2018 Kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen Udbudsmateriale Styrelsen for International Rekruttering og Integration Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 3 1.1

Læs mere

Udbud på projekt om procesoptimering i Styrelsen for International Rekruttering og Integration

Udbud på projekt om procesoptimering i Styrelsen for International Rekruttering og Integration Udbud på projekt om procesoptimering i Styrelsen for International Rekruttering og Integration 1 Indledning Styrelsen for International Rekruttering og Integration udbyder en opgave, som sætter fokus på

Læs mere

Bilag 1. Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Bilag 1. Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Bilag 1 Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold 1. Indledning... 3 2. Oplysninger om ansøger... 3 3. Beskrivelse af virksomheden... 3 4. Udvælgelse og mindstekrav

Læs mere

Generelle oplysninger om ansøger

Generelle oplysninger om ansøger Skabelon til brug for afgivelse af prækvalifikationsoplysninger vedrørende Arbejdsskadestyrelsens begrænsede udbud af kontrakt vedrørende udvikling af anmeldesystem vedrørende arbejdsulykker, jf. udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udbud af to opgaver vedrørende en ekstra indsats mod æresrelaterede konflikter.

Udbud af to opgaver vedrørende en ekstra indsats mod æresrelaterede konflikter. 25. juni 2009 Udbudsbekendtgørelse Udbud af to opgaver vedrørende en ekstra indsats mod æresrelaterede konflikter. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade

Læs mere

Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet, som blev udsendt med udbudsbrevet af 17. juli 2014.

Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet, som blev udsendt med udbudsbrevet af 17. juli 2014. Bilag 1 Gribvand Spildevand A/S - Udbud af SRO-arbejde - Tilbudsliste (TBL) Side 1 af 8 Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet, som blev udsendt med

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Den udbudte opgave... 3 4. Tidsplan... 4 5. Spørgsmål... 4 6. Ansøgningsfrist... 4 7. Supplerende oplysninger...

Læs mere

1/7 92126-165973 THECA TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER. vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER

1/7 92126-165973 THECA TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER. vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER 1/7 TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER oktober 2007 2/7 INDHOLD Indledning side 3 Udbudets omfang side 3 Udbudsform og udbudsmateriale side 3 Udformning af tilbud

Læs mere

Bilag 1 - Udelukkelsesforhold

Bilag 1 - Udelukkelsesforhold Bilag 1 - Udelukkelsesforhold I henhold til Direktiv 2004/18/EF - artikel 45, stk. 1-2 opstilles følgende kriterier for kvalitativ udvælgelse. Fra deltagelse i en udbudsprocedure skal udelukkes enhver

Læs mere

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11 Bilag 2 Tilbudsskema Udbud af indsamling af dagrenovation Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Udvælgelseskriterier... 3 2.1. Oplysninger om virksomheden, jf. udbudsmaterialets punkt

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att: Kontoret for Integrationspolitik

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att: Kontoret for Integrationspolitik

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Kortlægning af jordstrømme

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Kortlægning af jordstrømme Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Kortlægning af jordstrømme Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K. Ole Kiilerich 8. september 2016 1 Indhold 1 Indledning 3 2 Beskrivelse af projektet

Læs mere

Der henvises til vedlagte notat af 23. juni 2014 om dokumentationsindsatsen under strategien Civilsamfundet bygger bro.

Der henvises til vedlagte notat af 23. juni 2014 om dokumentationsindsatsen under strategien Civilsamfundet bygger bro. Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon: 33 92 93 00

Læs mere

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for. oplysnings- og debatkampagne mænd siger nej til vold mod kvinder, samt effektmåling af kampagnen.

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for. oplysnings- og debatkampagne mænd siger nej til vold mod kvinder, samt effektmåling af kampagnen. U D B U D S B E T I N G E L S E R for oplysnings- og debatkampagne mænd siger nej til vold mod kvinder, samt effektmåling af kampagnen. 2 Minister for ligestilling Ligestillingsafdelingen Holmens Kanal

Læs mere

Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation

Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation Dato: dd.mm.aaaa Side 1 af 9 Indhold Bilag 2a Underskrift og oplysninger... 3 Bilag 2b - Nøgletal... 7 Bilag 2c - Referenceliste... 8 Bilag

Læs mere

Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune

Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune Obligatorisk egnethedsskema til brug ved ansøgning om prækvalifikation 1 / 12 1. Indledning Ansøgere om deltagelse i

Læs mere

ERKLÆRINGER UDBUD AF IT-DRIFT OG SUPPORT

ERKLÆRINGER UDBUD AF IT-DRIFT OG SUPPORT ERKLÆRINGER UDBUD AF IT-DRIFT OG SUPPORT INDHOLD 1. Tro og love erklæring Gæld til det offentlige 1 2. Tro og love erklæring vedr. udelukkelse fra deltagelse i udbud 2 3. Erklæring vedr. økonomiske nøgletal

Læs mere

Ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Styrelsen for International Rekruttering og Integration Carl Jacobsens Vej Valby

Ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Styrelsen for International Rekruttering og Integration Carl Jacobsens Vej Valby Udbud på formidling af projektet Integrations- og beskæftigelsesambassadører for perioden september 2019 til december 2021 Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) ønsker at sende

Læs mere

Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S. Egnethedsskema. ved ansøgning om prækvalifikation

Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S. Egnethedsskema. ved ansøgning om prækvalifikation Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S Egnethedsskema ved ansøgning om prækvalifikation Begrænset udbud af prøveudtagning og analyse af spildevand, slam og

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Bilag 3 - Tro- og love-erklæring i henhold til direktivets artikel 45

Bilag 3 - Tro- og love-erklæring i henhold til direktivets artikel 45 Bilag 3 - Tro- og love-erklæring i henhold til direktivets artikel 45 I henhold til Direktiv 2004/18/EF - artikel 45, stk. 1 og 2 opstilles følgende kriterier for kvalitativ udvælgelse. Fra deltagelse

Læs mere

ERKLÆRINGER UDBUD AF LEVERING AF PE-TRYKRØR, KLOAKRØR, VENTILER, FITTINGS OG AN- DRE VAREKØB TIL VANDFORSYNING OG SPILDEVANDSRENSNING

ERKLÆRINGER UDBUD AF LEVERING AF PE-TRYKRØR, KLOAKRØR, VENTILER, FITTINGS OG AN- DRE VAREKØB TIL VANDFORSYNING OG SPILDEVANDSRENSNING ERKLÆRINGER UDBUD AF LEVERING AF PE-TRYKRØR, KLOAKRØR, VENTILER, FITTINGS OG AN- DRE VAREKØB TIL VANDFORSYNING OG SPILDEVANDSRENSNING INDHOLD 1. Tro og love erklæring Gæld til det offentlige 1 2. Tro og

Læs mere

Tilbudsindhentning. Socialstyrelsen indhenter hermed tilbud vedr.

Tilbudsindhentning. Socialstyrelsen indhenter hermed tilbud vedr. Tilbudsindhentning Socialstyrelsen indhenter hermed tilbud vedr. Udvikling, planlægning, afholdelse samt evaluering af kurser i DUÅ og PMTO med fokus på ADHD. Tilbudsindhentningen sker som et led i udmøntningen

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONS-BETINGELSER FOR UDBUD AF NYT TILLADELSESADMINISTRATIONSSY- STEM MED TILHØRENDE ONLINE PORTAL LØSNINGER

PRÆKVALIFIKATIONS-BETINGELSER FOR UDBUD AF NYT TILLADELSESADMINISTRATIONSSY- STEM MED TILHØRENDE ONLINE PORTAL LØSNINGER Ministry of Mineral Resources Mineral Licence and Safety Authority PRÆKVALIFIKATIONS-BETINGELSER FOR UDBUD AF NYT TILLADELSESADMINISTRATIONSSY- STEM MED TILHØRENDE ONLINE PORTAL LØSNINGER Januar 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbudsmateriale for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen

Udbudsmateriale for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen Udbudsmateriale for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen - 2012 1. Generelle oplysninger... 2 1.1 Udbudsform... 2 1.2 Kontrakt... 2 1.3 Tidsplan... 2 2. Kravspecifikation... 3 3. Udarbejdelse af

Læs mere

LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE

LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE SOLRØD KOMMUNE UDBUD & INDKØB UDBUD LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE Oktober 2016 Indledning Solrød Kommune udbyder hermed lovpligtig skorstensfejerarbejde for husejere i Solrød Kommune. Byrådet

Læs mere

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for ORIENTERINGSMODUL OG ARBEJDSMILJØ OG ARBEJDSSIKKERHED

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for ORIENTERINGSMODUL OG ARBEJDSMILJØ OG ARBEJDSSIKKERHED 20-0496 MAN U D B U D S B E T I N G E L S E R for ORIENTERINGSMODUL OG ARBEJDSMILJØ OG ARBEJDSSIKKERHED Certificeret efter DS/EN ISO 9001 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E ORIENTERINGSMODUL OG ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Bilag 2 Tilbudsgivers løsningsbeskrivelse

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Bilag 2 Tilbudsgivers løsningsbeskrivelse Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for a- dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Bilag 2 Tilbudsgivers løsningsbeskrivelse Tilbudsgivers navn Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland

Læs mere

MØNSTERSKOLEPROJEKT FOR AT FOREBYGGE HADFORBRYDELSER

MØNSTERSKOLEPROJEKT FOR AT FOREBYGGE HADFORBRYDELSER Maj 2017 MØNSTERSKOLEPROJEKT FOR AT FOREBYGGE HADFORBRYDELSER Udbudsmateriale Styrelsen for International Rekruttering og Integration Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 4 1.1 Budgetramme...

Læs mere

Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Køb af tjenesteydelser Opsætning af fjernaflæste vandmålere i Skanderborg Forsyningsvirksomheds forsyningsområde Offentligt udbud Juli 2013 1 Indledning... 3 2 Den

Læs mere

Bilag til afgivelse af tilbud

Bilag til afgivelse af tilbud Bilag til afgivelse af tilbud Rådgivning vedr. regnskabsaflæggelse for Dyrehavsbakken 11/2 2014 1 Det anbefales, at nedenstående bilag anvendes ved afgivelse af tilbud på den udbudte opgave, da disse bilag

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Forekomst og udvaskning af problematiske stoffer i beton og tegl fra nedrivning eller renovering af danske bygninger og anlæg Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K

Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K 25. juni 2009 Udbudsbetingelser for etablering af et landsdækkende botilbud til unge par, der er i risiko for æresrelaterede konflikter, herunder tvangsægteskaber udbud 1. 1. Indledning og baggrund Ministeriet

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

Det er ikke et krav, at virksomheden anvender prækvalifikationsmaterialet i forbindelse med ansøgning om prækvalifikation.

Det er ikke et krav, at virksomheden anvender prækvalifikationsmaterialet i forbindelse med ansøgning om prækvalifikation. Tina Braad Partner Sagsnr. 056947-0002 tbr/hai T +45 72 27 33 21 tbr@bechbruun.com PROJEKTKONKURRENCE HIMMERLAND BOLIG- FORENING - AFDELING 51 BLÅKILDEVEJ, KILDE- PARKEN 2020 5. marts 2013 Dette prækvalifikationsmateriale

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Holbergsgade 6

Læs mere

Udbudsbrev indhentning af tilbud. salgsstader på Rømø

Udbudsbrev indhentning af tilbud. salgsstader på Rømø Udbudsbrev indhentning af tilbud på salgsstader på Rømø Naturstyrelsen Vadehavet Skovridervej 3 6510 Gram Kontaktperson: Anders Rahbek 26. februar 2015 1 Indhold 1 Indledning 3 2 Beskrivelse af projektet

Læs mere

Denne Vejledning er udarbejdet som en hjælp til de virksomheder, der ønsker at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på [ ].

Denne Vejledning er udarbejdet som en hjælp til de virksomheder, der ønsker at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på [ ]. Forhold markeret med gult er forhold, som skal præciseres eller som der skal tages stilling til i den konkrete ansøgning om prækvalifikation. Dokumentet er i øvrigt baseret på forslag til de oplysninger,

Læs mere

Østjysk Ledelsesakademi

Østjysk Ledelsesakademi Østjysk Ledelsesakademi Annoncering af udbud af DOL-valgmoduler og specialemodul i kommunerne Favrskov, Mariagerfjord, Norddjurs, Randers og Syddjurs. Indledning Kommunerne er gået sammen om etableringen

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER TIL KANTINEN I SELVSTYRETS CENTRALADMINISTRATION

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER TIL KANTINEN I SELVSTYRETS CENTRALADMINISTRATION Aningaasaqarnermut Naalakkersuisoqarfik Finansdepartementet Aningaasaqarnermut Sulisoqarnermullu Aqutsisoqarfik Økonomi- og Personalestyrelsen PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER

Læs mere

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED OFFENTLIGT EU-UDBUD VEDRØRENDE RAMMEAFTALE OM IT-KONSULENTBISTAND TIL SUPPORT, VEDLIGEHOLD

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Konsulentbistand til udarbejdelse og indgåelse af samarbejdsaftaler, som led i udmøntning af initiativet "Integrations- og beskæftigelsesambassadører

Konsulentbistand til udarbejdelse og indgåelse af samarbejdsaftaler, som led i udmøntning af initiativet Integrations- og beskæftigelsesambassadører Juni 2018 Konsulentbistand til udarbejdelse og indgåelse af samarbejdsaftaler, som led i udmøntning af initiativet "Integrations- og beskæftigelsesambassadører Side 1 af 9 Udbud på konsulentbistand til

Læs mere

Netværk af meningsdannere og opgør med berøringsangst

Netværk af meningsdannere og opgør med berøringsangst Marts 2017 Netværk af meningsdannere og opgør med berøringsangst Udbudsmateriale Styrelsen for International Rekruttering og Integration Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 4 1.1 Budgetramme...

Læs mere

ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET

ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET 1. FORMÅL Miljø- og Fødevareministeriet (herefter ordregiver)

Læs mere

Tro- og loveerklæring Støttende virksomhed

Tro- og loveerklæring Støttende virksomhed Rammeaftale for ydelser vedrørende ajourføring af tegningsmateriale for indvendige arealer 2015 Tro- og loveerklæring Støttende virksomhed Version 1 Side 1 af 6 Dokumentets anvendelse Hvis tilbudsgiver

Læs mere

Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker.

Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker. Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/40920838.aspx Ekstern udbuds ID 305822-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013 Sterregaard ApS for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets 3. oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle vilkår for udbuddet... 3 1.1. Indledning... 3 1.2. Baggrund for udbudet... 3 1.3.

Læs mere

Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Copenhagen Business School Handelshøjskolen Copenhagen Business School Handelshøjskolen Annoncering af køb af digitale penne, papir til digitale penne samt software vedligeholdelse og service af digitale penne Annonceringsbetingelser November 2016

Læs mere

ANSØGNINGSFORMULAR. ORDREGIVENDE MYNDIGHED: Den Europæiske Unions Domstol

ANSØGNINGSFORMULAR. ORDREGIVENDE MYNDIGHED: Den Europæiske Unions Domstol ANSØGNINGSFORMULAR UDBUD EFTER FORHANDLING AF TJENESTEYDELSESAFTALEN:»Indgåelse af rammeaftaler vedrørende oversættelse af juridiske tekster fra visse af Den Europæiske Unions officielle sprog til dansk«(2013)

Læs mere

13. juni 2012 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER

13. juni 2012 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER 13. juni 2012 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER Annoncering med prækvalifikation af rammeaftale om konsulentbistand til det af Aarhus Byråd nedsatte Styreforms- og Strukturudvalgs arbejde med en eventuel ændret

Læs mere

Nærværende udbud omhandler alene anvendelse af denne pulje, og ved evt. forlængelse for den pulje, som måtte blive tildelt kommunen i 2015.

Nærværende udbud omhandler alene anvendelse af denne pulje, og ved evt. forlængelse for den pulje, som måtte blive tildelt kommunen i 2015. Annoncering efter Rådgiverydelse i forbindelse med screening af byggeaffald under nedbrydningsopgaver i Vesthimmerlands Kommune, under Landsbypuljen for 2014 Indledning Med det formål at styrke bosætningen

Læs mere

Udbud af jagt Fase 2

Udbud af jagt Fase 2 Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste Udbud af jagt Fase 2 Udbudsbetingelser Postadresse Arsenalvej 55 9800 Hjørring CVR: 16 28 71 80 EAN: 5798000201286 Telefon 72 31 30 00 Telefax 33 32 10 29

Læs mere

Udbud af kontrakt om nyt intranet til Femern A/S Prækvalifikation

Udbud af kontrakt om nyt intranet til Femern A/S Prækvalifikation 8. juli 2014 Udbud af kontrakt om nyt intranet til Prækvalifikation har til opgave at designe og planlægge en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt. er en del af det danske, statsejede

Læs mere

Skabelon vedrørende Tro- og love erklæring - Tilbudsgiver

Skabelon vedrørende Tro- og love erklæring - Tilbudsgiver Skabelon - Tilbudsgiver Version 1 Side 1 af 5 Dokumentets anvendelse Dette dokument udfyldes på tro og love af tilbudsgiver. Ved en sammenslutning af virksomhed (f.eks. et konsortium) udfyldes dokumentet

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Skabelon vedrørende Tro- og love erklæring. Deltager i en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium)

Skabelon vedrørende Tro- og love erklæring. Deltager i en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) Skabelon Deltager i en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) Version 1 Side 1 af 7 Dokumentets anvendelse Når tilbud afgives af en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium)

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Holbergsgade 6

Læs mere

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København K Telefon: 33 92

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale til begrænset udbud. Informationskampagne om tatoveringer

Prækvalifikationsmateriale til begrænset udbud. Informationskampagne om tatoveringer Prækvalifikationsmateriale til begrænset udbud af Informationskampagne om tatoveringer 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.2.1 Kontaktperson... 3 1.3 Beskrivelse

Læs mere

ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION

ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud kantinedrift på Campus Emdrup Maj 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Generel beskrivelse af indkøbet og formålet...

Læs mere

Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:81641-2015:text:da:html Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud

Udbudsbetingelser til offentligt udbud Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Projekt om bistand til Miljøstyrelsens kontrol med overførsel af affald efter EU Transportforordning nr. 1013/2006 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010. Udbudsmateriale. Offentligt udbud. Nr.

Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010. Udbudsmateriale. Offentligt udbud. Nr. Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010 Udbudsmateriale Offentligt udbud Nr. 2007/S 235-286415 Udbud af låneramme Til Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udvikling af kampagne med dialog- og oplysningsaktiviteter om rettigheder for muslimske kvinder, der indgår eller opløser et religiøst ægteskab

Udvikling af kampagne med dialog- og oplysningsaktiviteter om rettigheder for muslimske kvinder, der indgår eller opløser et religiøst ægteskab April 2019 Udvikling af kampagne med dialog- og oplysningsaktiviteter om rettigheder for muslimske kvinder, der indgår eller opløser et religiøst ægteskab Udbudsmateriale Styrelsen for International Rekruttering

Læs mere

2. Udbudsmaterialet Om det samlede udbudsmateriales bestanddele henvises til udbudsbekendtgørelsen.

2. Udbudsmaterialet Om det samlede udbudsmateriales bestanddele henvises til udbudsbekendtgørelsen. NOTAT Dato: 2008-07-16 Kontor: Integration J.nr.: 2005/5089-36 Sagsbeh.: PVV Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for evaluering af projekterne i puljen Udvikling af it-baserede danskundervisningsprogrammer

Læs mere

Offentliggørelse af spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen

Offentliggørelse af spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen Notat Modtager(e): [Navn] Kopi: [Navn] Offentliggørelse af spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen Liste over spørgsmål og svar: Der foretaget en

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Evaluering af puljen Grundkursus i arbejdsmarkedsdansk Pulje til ny fleksibel beskæftigelsesrettet danskundervisning I. Ordregivende myndighed

Læs mere

KONKURRENCE- UDSÆTTELSE

KONKURRENCE- UDSÆTTELSE KONKURRENCE- UDSÆTTELSE DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK NSA 2 BO KRANTZ SIMONSEN J.nr. 16/00868 Udbudsbetingelser vedr. opgradering af Det Kongelige Biblioteks

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst]

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst] [Skriv tekst] UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED 1 3. UDBUDSMATERIALET 1 4. TIDSPLAN FOR UDBUDSFORRETNINGEN 2 4.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen UDBUDSBETINGELSER for Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Danmarks Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø. Telefon:

Læs mere

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Indhentning af tilbud på beskæftigelsesfremmende indsats 1. Vejledning og jobsøgningsforløb i.h.t. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats kap.

Læs mere

Horsens Kommune Renovering af inderhavnen Opslag om prækvalifikation

Horsens Kommune Renovering af inderhavnen Opslag om prækvalifikation Horsens Kommune Renovering af inderhavnen Opslag om prækvalifikation Sagsnr. 15.015 Dok. Navn Opslag om prækvalifikation Version A Dato 2016.02.03 Rev. - Udarbejdet JJ Kontrol ES Godkendt JJ 1 1. Projektorientering

Læs mere

Udbudsannonce Prækvalifikation. Annoncering af konsulentbistand til udarbejdelse af evaluering af frikommuneordningen. Marts 2014

Udbudsannonce Prækvalifikation. Annoncering af konsulentbistand til udarbejdelse af evaluering af frikommuneordningen. Marts 2014 Udbudsannonce Prækvalifikation Annoncering af konsulentbistand til udarbejdelse af evaluering af frikommuneordningen Marts 2014 Baggrund og formål KL udbyder i samarbejde med Økonomi- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE

PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE Begrænset udbud Håndværkerydelser for Københavns Tekniske Skole 1. Indledning 1.1. Ordregiver Københavns Tekniske Skole Carl Jacobsens Vej 25 C 2500 Valby Att.: Per Nielsen 1.2.

Læs mere

KONKURRENCEBETINGELSER FORANALYSE TIL STANDARDKONTRAKT FOR OUTSOURCET IT-DRIFT

KONKURRENCEBETINGELSER FORANALYSE TIL STANDARDKONTRAKT FOR OUTSOURCET IT-DRIFT KONKURRENCEBETINGELSER FORANALYSE TIL STANDARDKONTRAKT FOR OUTSOURCET IT-DRIFT 1. INDLEDNING Digitaliseringsstyrelsen ønsker med denne konkurrenceudsættelse at indhente tilbud på løsning af opgaven Foranalyse

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud Udbud: Vedligeholdelse og support af Tjenesteudbyderpakke til NemID mobil medarbejdersignatur med lokal signaturserver Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Thilde Fruergaard Astrup 6. juli 2016 1 Indhold 1 Indledning 3 2

Læs mere

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Udbudsbrev annoncering Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Stine Sandermann Justesen 15. juni 2016 Indhold Indledning...

Læs mere

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune EU-Udbud på Bilag IIA tjenesteydelse Rengøring til borgere i eget hjem i Vesthimmerlands Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Generel beskrivelse af opgaven... 3 1.2 Ansvarlig for udbud...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Annoncering af Afgørelsesdatabasen

Annoncering af Afgørelsesdatabasen Annoncering af Afgørelsesdatabasen 1. Indledning Annoncering af opgave vedrørende etablering, drift og vedligeholdelse af Afgørelsesdatabase for Landsskatteretten og Skatterådet og anonymisering af afgørelser

Læs mere

Danmark-København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1 / 6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:356466-2016:text:da:html -København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S 198-356466 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 15 Fælles europæisk udbudsdokument () Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97.

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. Udbudsbetingelser vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. 1. Indhold 2. Indledning... 3 3. Udbudsmaterialet... 3 4.

Læs mere

Udbudsbetingelser. Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland

Udbudsbetingelser. Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland Udbudsbetingelser Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland Side 1 af 8 1 Indledning Nærværende udbud vedrører anskaffelse af AV-udstyr til University College Nordjylland

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere