strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv"

Transkript

1 Daisy Løvendahl Personlig rådgiver strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv

2 #1. Engager dig i dit liv Derfor skal du have en strategi Inspirationen til denne manual kom fra en workshop, der hed: Nytårsstrategi. Jeg udbød den i januar måned for at skabe et rum til mine klienter for at komme bedst muligt ind i et nyt år. Ved den første nytårsstrategi workshop havde jeg en deltager på holdet, som var en imponerende dame med et flot cv. Efter workshoppen sagde hun til mig: Jeg har været på virkelig mange visionsprocesser, strategiseminarer og chefseminarer, men jeg har aldrig før lagt en strategi for mit private liv. Det er mit indtryk, at kun ganske få lægger en strategi for hele deres iiv. Det er selvfølgelig helt fint, hvis det er et aktivt valg, at man vil lægge hovedvægten af sit engagement uden for privatlivet, men langt oftere oplever jeg, at det handler om vane. Jeg vil i denne manual invitere dig til at tænke flere dele af livet igennem og give alle de vigtigste livsområder den energi og det engagement, som de fortjener. Det giver mere overskud, mere glæde og bedre performance, når man oplever, at livet fungerer på alle områder. Det giver energi at være i trit med familien og have en partner, der synes, man er dejlig. Det giver glæde at komme hjem med succesoplevelser fra arbejdet i tasken. Det giver mening at bruge tid med sig selv, og gøre noget, man synes, er super vigtigt. Det kræver en god strategi at skabe mulighed for det hele. Langt de fleste af mine klienter har mange muligheder for at skabe det, de gerne vil. Selv om de måske ikke har alle de penge, venner, friweekender og andet, som de gerne ville have, har de fleste flere muligheder, end de lige tænker på. Kunsten er derfor at være kreativ, at kunne se mulighederne i det, som er, og få handlet på dem. En god strategi er ligesom et godt kort. Det giver en retning, fordi man beslutter en destination og en rute. Derfra er det vigtigt at holde kursen og samtidig være til stede i det landskab, man bevæger sig i. Det er lige så vigtigt at overholde strategien som at fravige den, når landskabet viser sig at kalde på noget andet. En strategi er ikke en plan, som man skal udføre fra punkt til punkt. Det er en overordnet afklaring af ens værdier og en kontinuerlig læring om, hvad der giver én mere lykke og bedre performance. Det er essentielt at få de store strategiske beslutninger forankret i en ugentlig praksis. Det er trods alt hverdagen, der er mest af, og som dybest set definerer det liv, vi lever. Alt for mange mennesker giver ikke hverdagen den betydning, den reelt set har. Alle de dage, som man bare er i. Alle hverdagsmorgenerne og dagene, der kører derudaf, og aftenerne, hvor man måske er træt efter en lang dag. Giv dem opmærksomhed og kærlighed, for de er livet. De er dagene, som aldrig kommer tilbage, og som definerer vores liv på alle områder.

3 _ Afsæt nogle timer til at lave denne strategi. Jeg vil anbefale 2-3 timer. Hvis du synes, det er mere, end du vil bruge på det, så lav den korte version ved at skrive en liste med dine værdier og mål. Tilføj også gerne et par ord om, hvad formålet med dine mål er, og hvordan de hænger sammen med dine værdier. Hvis man for eksempel har en værdi om udvikling og et mål om at løbe en halvmaraton, hænger det måske sammen med et formål om at være et menneske, der er stærkt til stede i verden. Det kan også være alt muligt andet, så glem det konkrete eksempel. Pointen er, at du starter med at sætte nogle ord på dine værdier, tænker over dine mål, og gør dig nogle tanker om, hvad formålet er med de mål. Derfra kan du gå direkte til #5 i denne manual, som er en guidning gennem, hvordan du laver din strategi. Uanset om du er til den korte version eller har mod på at gå i dybden, er det essentielt at gøre det til en god oplevelse. Så tag dig tiden, giv dig selv en god ramme og inviter måske en kæreste eller veninde med. Det skal være en fest at lægge sin strategi. Personligt laver jeg den altid i forbindelse med nytåret. Jeg laver den først alene, og så laver jeg en sammen med min mand med fokus på os og børnene. Det er vigtigt for mig at gøre det i denne rækkefølge, da jeg har brug for at afklare, hvor jeg selv er, før jeg kan spille ind i mit ægteskab og min familie på en optimal måde. Der er ingen rigtig måde at gøre dette på, men jeg vil opfordre dig til at bruge to minutter på at tænke igennem, hvad der er bedst for dig. Du kan også vælge et hvilket som helst andet tidspunkt til at lave din strategi. En del af mine klienter laver den om sommeren. Jeg vil anbefale, at du tænker i en tidsramme på et år for din strategi, og at du følger den op med en status cirka seks måneder efter. Der er også en gratis manual at hente på min hjemmeside, som guider dig igennem, hvordan du laver din status. Når du har en strategi og bruger den året igennem, kan den give dig en forstærket følelse af, at du i det store hele er glad for dit liv. Det er måske lettere t holde til en intens arbejdsperiode, når du ved, at den afsluttes med en kæresteweekend. Ligesom det er nemmere at elske hverdagen, når du ved, at der også bliver rum til det ekstraordinære. Helt praktisk bruger du denne manual ved at give dig selv tiden til at gennemgå processen, besvare de spørgsmål, jeg stiller, og udføre nogle få enkle handlinger. Det er en god ide at have en notesbog, en pen og en printet kalender ved siden af dig. Nyd det.

4 #2. Kend dine værdier Værdsættelse Hvis al tid var tilgængelig for dig, og du kunne alt i hele verden, så er der sikkert mange ting, du gerne ville. Enten det eller også ville du blive helt blank og tænke: Det ved jeg ikke lige på stående fod. Det er også et absurd spørgsmål, for alt er nok alligevel ikke muligt. Vi er afgrænsede af tid, og hvert sekund går tiden i vores liv. Det er både en skræmmende tanke, at tiden en dag vil rinde ud, ligesom det er en kraftfuld påmindelse om, at vi derfor skal være i den med klogskab og omtanke. Så hvis tiden er begrænset, må vi hellere værdsætte den fuldt ud. Hvad værdsætter du? Skriv gerne så hurtigt som muligt de tanker, der først falder dig ind, når du tænker på, hvad du værdsætter i livet. Du må gerne skrive store drømme, som at du ville elske at bo i Rom og have en affære med et tvillingepar, men jeg er mere ude efter de mindre ting, som at værdsætte at drikke italiensk vin tirsdag aften. Når du har tømt dit sind for dine umiddelbare tanker om, hvad du værdsætter, vil jeg bede dig om at tænke et år tilbage i tiden. Tænk alle de måneder, der er gået det sidste år, igennem, og stil dig selv nedenstående spørgsmål. Forsøg at svare åbent på spørgsmålene og mærk efter, hvad du virkelig har værdsat, i stedet for at svare automatisk. Et automatisk svar er det, hvor man bliver spurgt om ens yndlingsmusiker og svarer Prince, indtil det går op for en, at man ikke har hørt ham i ti år. Så med åbent sind: Hvad har betydet noget for mig det sidste år? Hvad har rørt mig og givet mig følelsen af, at livet er fantastisk? Hvornår har jeg haft armene højst over hovedet af begejstring? Hvad kan jeg takke dette år for? Når du har besvaret dette, kan du tænke året efter igen og sætte dine svar i forhold til disse centrale livsområder. Det er dog et tilvalg, som kan springes over. Karriere Kærlighedsliv Alenehed Venner Familie Bidrag til verden

5 _ Når du har stillet ind på, hvad du har værdsat, skal du forsøge at dechifrere, hvilke værdier der ligger i det, du værdsætter. Det er min overbevisning, at vi værdsætter bestemte ting, fordi de er i overensstemmelse med nogle af vores værdier. Hvilke værdier ligger der i det, som nævnes? Når du har sat ord på dine værdier, så marker dem og tænk på dem som noget, der giver dig værdi at udleve. Du kan fortsætte med at udleve dem, som du allerede har gjort, eller finde nye måder at udfolde dem på. Marker også gerne konkrete former for oplevelser eller aktiviteter, som har været særligt værdifulde for dig. Dette er vigtige elementer at have med i din strategi for det næste år. Afslut gerne denne del af øvelsen med at tænke på, hvad du egentlig har at være taknemmelig for. Formålet med dette er ganske simpelt at øve dit sind i at registrere det gode. Det er som med al anden træning. Jo mere du træner, desto bedre form kommer du i. Der er evidens for, at mennesker, der er i træning med at se det gode, har flere ressourcer personligt og professionelt.

6 Lær af dig selv #3. Læring En af de ting, jeg nogle gange kritiserer coaching for, er at se for meget fremad. Det er fint at forestille sig, at alt er muligt, eller at der kommer en fe og svinger en tryllestav, og så kan alt ske, men problemet med det er, at man nemt havner i en situation, hvor fantasien om det gode ikke er i overensstemmelse med det, der rent faktisk får en til at trives optimalt. Vores fremtidsforestillinger er nemlig ofte prægede af vores sammenligninger med andre og samfundets billeder af succes. På baggrund af det opfordrer jeg ofte klienter til at lægge alle deres mål til side og alle deres ideer om, hvilken fremtid de gerne vil have, for i stedet at se på hvad deres liv har lært dem. Så i stedet for at lytte til andre, kan vi lære af os selv. Brené Brown forsker i følelser, og hun har beskæftiget sig med følelser som skam, sårbarhed og mod. I bogen The Gifts of Imperfection skriver hun om, hvordan hun sammen med sin mand havde opsat nogle mål for dem som familie. Deres mål handlede blandt andet om at ville flytte til noget større og tjene flere penge. På et tidspunkt blev hun gennem sin egen forskning meget bevidst om, hvad der egentlig var vigtigst for hende som menneske. Hun besluttede sammen med sin mand at droppe deres mål og i stedet se efter, hvad der gav dem glæde og mening i deres liv. De fandt frem til ting som, at de skulle have mere tid uden planer sammen, og at de skulle være kreative sammen. Da jeg læste dette, tænkte jeg på Kierkegaard, der er heftigt citeret for at have sagt, at livet leves forlæns, men forstås baglæns. Dette betyder, at vi forstår livet, som vi erfarer det. Vi er nødt til at leve for at blive klogere. Så jeg vil gerne have, at du høster frugterne af dine egne erfaringer ved at spørge dig selv: Hvilke tre ting har været mest meningsfulde for mig det sidste år? Hvorfor var dette særligt meningsfuldt? Hvornår havde jeg en følelse af at være i flow? Hvad skete der, når jeg havde det rigtig godt? Hvad gjorde jeg, når jeg opnåede mine mål? Ved at stille dig selv de spørgsmål kan du blive klogere på, hvad der er vigtigst for dig. Det giver langt mere mening at dyrke det, end konstant at sætte mål, der måske ikke giver mening, når de udleves. Mange af dem, jeg taler med, kommer frem til svar som, at de oplever at være lykkeligere, når de: Sover godt om natten. Dyrker motion. Ser deres venner ofte. Er sammen med børnene. Dyrker lidenskabelig sex med deres partner flere gange om ugen. Bruger tid alene. Går ud og får nogle oplevelser. Rejser. Bruger tid på frivilligt arbejde.

7 _ Afslut denne del af øvelsen med at markere de indsigter, som du kan tage med dig videre. Bliv gerne meget konkret og skriv konkrete eksempler ned. En god strategi skal understøtte, at de her ting får prioritet og bliver handlet på i hverdagen. Den skal understøtte, at de vigtigste ting i dit liv bliver en integreret del af din praksis. Hvis du har lyst, så sæt denne læring i forhold til de vigtigste livsområder, så du kan se, hvad der skaber mening i forhold til hvert enkelt område.

8 #4. Lad livet være stort vision Nu er det tid til at folde drømmene ud og tænke stort. Selv om jeg i det foregående har holdt dig tæt på det levede liv, er det nu tid til at opdyrke potentielt nyt land. Det vigtige for mig, når jeg guider en klient gennem dette, er, at deres visioner er sande i forhold til deres værdier, styrker og livsformål. Det betyder, at jeg skal kunne mærke, at det, de siger, har en direkte relation til den, de er. Det er altså ikke den forkromede vision, jeg spørger til her, men den vision, der virkelig ville give dig en følelse af, at livet er stort. Det gode ved at have en vision er, at den kan fungere som et fyrtårn. Den lyser op i natten og viser, hvad vej vi skal sejle. Den giver retning, så vi kan finde kysten. Hvis man ikke har en vision, lever man ofte i reaktion. Man reagerer på det, der sker, og de muligheder, man får, frem for at skabe de muligheder man gerne vil have. Der er intet galt med at tage de muligheder, som kommer, eller åbne op for det, som bare sker, men der er mange af mine klienter, som bliver ved med at holde sig tilbage fra at handle på deres visioner, fordi de er bange for, at de ikke kan lykkes med dem. Hvis man har noget af den frygt i sig, er det nemt at sige ja til alt muligt andet, men det kan på længere sigt skabe en utilfredshed med, at man ikke gør det, man brænder for. Når du formulerer en vision for det næste år, giver du dig selv muligheden for at komme tættere på at udfolde den. Hvis dette år skal være et billede på det liv, du virkelig gerne vil leve hvad skal der så ske? Besvar gerne i forhold til alle dine livsområder. Hvis du kunne realisere hvad som helst, hvad ville du så realisere? Beskriv din vildeste drøm. Gerne en drøm, der er så stor, at du nærmest skammer dig over at tænke så stort. Beslut dig for, hvilken vision der skal have energi det næste år. Du kan eventuelt forestille dig, at dette år er det sidste i dit liv. Hvis det var det, hvad ville du så bruge det på? Når du har formuleret din vision, så analyser dig frem til, hvilke skridt den kræver for at blive realiseret. Hvilke konkrete skridt kan jeg tage for at realisere min vision? Hvornår vil jeg realisere de konkrete skridt? For at få det optimale ud af denne del af øvelsen er det en god ide, at du skriver de konkrete skridt og delmål ind i din kalender. Så har du noget at arbejde ud fra og holde dig selv op på.

9 _ En vision kan også blive nærmest uoverskueligt stor. Hvis din er ved at vokse sig for stor, så spørg dig selv: Hvad er den mindste form, min vision kan realiseres i? Selv om det kan virke som at gå kontra at finde den mindst mulige version af en vision, så kan det give rigtig meget. Når jeg sidder med en klient, der gerne vil lave en fond for unge, som har mistet en forælder, eller en, der gerne vil udstille på MoMA, så udfordrer jeg dem til at lave en version af deres vision, som kan realiseres med de ressourcer, de har. Det gør jeg, fordi jeg ved, at det er bedre at give en gratis workshop til unge, der har mistet, eller lave en udstilling i et lejet lokale, end at ende med ikke at realisere visionen. Når det er sagt, så tror jeg også på, at den, der overhovedet tænker tanken om at lave en fond eller udstille på MoMA, har en chance for det. Det er i hvert fald umuligt, at det sker, hvis man ikke tør forestille sig det og ønske sig det. Kombinationen af at ønske det og arbejde for det ved at lave de små versioner af de store visioner er også den model, som har størst chance for succes. Det sidste spørgsmål, jeg vil stille dig, er: Hvorfor er din vision vigtig for dig? I svaret på det spørgsmål ligger meget af det brændstof, som du skal bruge, når det bliver svært at fortsætte med at holde fokus. Det er en god ide, at du stiller ind på, hvilke af dine styrker du kan bruge til at realisere dine mål. Dine styrker kan du blive klogere på ved at læse på min hjemmeside og tage den gratis test, der linkes til. Den korte version er, at dine styrker er det, du oplever som nemt og energigivende. Det handler derfor om at bruge dine styrker til at nå dine mål, da et fokus på, hvordan man kan bruge sig selv optimalt, skaber en bedre proces.

10 #5. Fra tanke til handling strategi Tag en kalender over året og kig på den. Denne kalender er et billede på den tid, som kommer. At lave en strategi handler om, hvordan man kommer fra i dag til den ønskede fremtid. Det indebærer dels, som du allerede har gjort, at du skaber bevidsthed om de elementer, som skal prioriteres, men det kræver også, at du finder ud af hvordan og hvornår. Vurder nu, hvornår og hvordan dine enkelte mål og elementer skal udfoldes. Dette skal ikke gøres overfladisk, men afspejle realisme og visdom. Tænk på hver enkelt måned og tag stilling til, hvad den skal indeholde. En strategi er ikke en detaljeret plan, men en gennemtænkning af nogle delmål og konkrete handlinger. Det er helt okay, hvis det ikke bliver nøjagtigt sådan, og en strategi må gerne føre til mange mindre justeringer, men det er vigtigt overordnet at tage stilling til, hvornår og hvordan ting skal ske. Hvis du for eksempel har et mål om: A. At se dine venner mere. Så tag stilling til, hvordan og hvornår det skal ske. Du kan allerede nu aftale fem aftener sammen med dem det næste halve år eller arrangere en weekendtur. B. At være mere sammen med familien. Så streg weekender over, og lad være med at lave andre aftaler der. Skab rummet og brug ugen inden til at lave planer sammen med din familie om, hvad der kunne være en dejlig weekend. C. At lave en fotoudstilling om Spanien. Så køb en billet til Spanien, reserver tid til at arbejde med fotografierne og sæt en deadline for din udstilling. D. At løfte din virksomhed til verdensklasse. Så identificer en række delmål på den rejse og beslut dig for, hvornår de skal have energi, og hvordan de skal realiseres. Det er vigtigt, når du bliver konkret, at du samtidig husker din kreativitet. Hvis du ikke har penge til at tage til Bali, så vær bevidst om, hvilken værdi Bali skal opfylde. Hvis det er værdien om romantik, så inviter din kæreste til Bali på stuegulvet med tæpper, stearinlys, bambusmåtter, røgelse og ristaffel. Hvis du ikke kan få Peter Aalbæk Jensen til at sidde i dit advisory board, så find en fyr, der er mindre kendt, men lige så skarp og passioneret. Pointen er, at du ikke må give op ved den første modgang. Du må gerne omjustere, være kreativ og arbejde videre, men du skal holde fast i det, der er vigtigt for dig.

11 #6. Giv hverdagen kærlighed praksis Hver enkelt uge skal være et billede på dit liv. Det er ved hele tiden at være opmærksom, at du følger den overordnede strategi og giver liv til din vision. Identificer de vigtigste elementer i dit liv og sæt fokus på, hvordan de kontinuerligt kommer til udtryk i dine uger. Brug gerne dine indsigter fra værdsættelse og læring til at stille skarpt på, hvad din ugepraksis skal indeholde. Brug også din ugepraksis som et værktøj til at holde styr på, om du arbejder hen imod dine konkrete skridt og delmål.

12 Giv dig selv tid #7. afslutning Det er nemt at glemme denne strategi i hverdagen, der bare kører. Derfor kan du have glæde af at gøre noget for jævnligt at skabe bevidsthed om din strategi. Selv har jeg en pult stående i entreen, som jeg åbner og lukker mange gange om dagen, fordi mine nøgler ligger i den. I den har jeg hængt min vision og elementerne til min ugepraksis. Det er en meget god lille påmindelse. Find din egen måde til at beholde dette i din bevidsthed. Her er nogle ideer fra mine klienter til inspiration: Visualiserer elementerne til din ugepraksis Lav en serie billeder, der viser din vision Fortæl alle dine venner om din strategi Lav en screensaver med dine delmål på Lav strategi sammen med en, som du jævnligt tjekker ind sammen med Sæt en lyd på telefonen, der minder dig om dine værdier. Et råd er, at du også booker to timer om måneden til at følge op på din strategi. Gør de to timer til et frirum, hvor du samtidig nyder en god kop kaffe, en drink eller en lækker frokost, alt efter hvad du nyder. Du har kun et liv. Elsk det til fulde.

13 Strategimanualen er en proces, der guider dig igennem, hvordan du laver en strategi for et år. Processen er bygget sådan op, at du får en klarhed over dine værdier, lærer af dine erfaringer og får skåret ind til kernen af, hvad der giver dig mere lykke. Strategiprocessen viser dig, hvordan du fremadrettet får handlet på det, du vil, og får integreret dine indsigter i din hverdag og praksis. Manualen er en del af en serie på fire manualer, der tilsammen giver et overblik over, hvordan man lever det gode liv som et dedikeret menneske med mange projekter og stort arbejdspres. Daisy Løvendahl er personlig rådgiver. Hun er specialiseret i at hjælpe dedikerede mennesker med at forbinde sig til deres livsformål, bruge deres styrker og udfolde deres kreativitet. Daisy Løvendahl er cand.comm. i kommunikation og filosofi fra RUC. Hun er desuden certificeret lifeand business coach og certificeret i styrkebaseret udvikling. Du kan kontakte Daisy på eller på Du kan læse mere om hende på:

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Har du en strategi for dit liv?

Har du en strategi for dit liv? Har du en strategi for dit liv? Det vigtigste i livet For nogle år siden arbejdede jeg med en topleder, der på det tidspunkt var tæt på de 60 år. Lars havde haft succes. Han havde skabt vækst i den virksomhed,

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Dette sæt indeholder: 3 identiske sæt prioriteringskort Lidt sticky tack Instruktionen, du sidder med i hånden. Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte

Læs mere

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN Hanna og Torben Birkmose Jakobsen har fulgt nogle af de første danske kurser i PREP for at styrke deres parforhold og samliv. - Vi ville gerne investere tid og kræfter

Læs mere

360 PERSONLIG LEDELSE

360 PERSONLIG LEDELSE 360 PERSONLIG LEDELSE NYT OG ANDERLEDES 360 UDVIKLINGSKONCEPT TIL PERSONLIG LEDELSE: IMKB GØR DIG STÆRKERE I BÅDE KROP OG SIND Som det første 360 personlige udviklingskoncept herhjemme kombinerer IMKB

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Shirley, selvstændig. Anja, misbrugsbehandler

Shirley, selvstændig. Anja, misbrugsbehandler Tak, fordi du gav mig muligheden for at deltage i dette forløb. Det er jeg dig dybt taknemlig for. Det har været en unik og uforglemmelig oplevelse som jeg altid vil bære med mig og jeg ved at jeg fremadrettet

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Mindjuice s Coachuddannelse

Mindjuice s Coachuddannelse Mindjuice s Coachuddannelse Mindjuice s Coachuddannelse er opstået ud af mange års erfaring med coaching kombineret med et voksende commitment om at skabe ekstraordinære coaches. Med ekstraordinær mener

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Hvad er stress? skal bare lige Oplever du stress, vil jeg først og fremmest give dig et håb

Hvad er stress?  skal bare lige Oplever du stress, vil jeg først og fremmest give dig et håb Hvad er stress? Kender du til at gå rundt om dig selv og sige, at du har travlt og ikke kan nå alt det, du skal og gerne vil?! Bliver du mere fortravlet over at skulle holde fri?! Når vi stresser eller

Læs mere

Tre simple trin til at forstå dine drømme

Tre simple trin til at forstå dine drømme - En guide til at komme i gang med dit drømmearbejde, eller til at blive bedre til det du allerede gør. Vigtige pointer: Når du viser dine drømme interesse vil du bedre kunne huske dem. Din drøm er din

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

Om at gå efter drømmen

Om at gå efter drømmen Om at gå efter drømmen Hvad laver du?, bliver jeg spurgt. Jeg rådgiver om indretning. Mange nikker, når jeg siger det de ved nemlig godt, hvad det er. En slags styling. Det er en udbredt opfattelse, at

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING COACHUDDANNELSE CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING En STYRKEBASERET coachuddannelse der udvikler dit indre LEDERSKAB & DIG som PROFESSIONEL COACH ICF AKKREDITERET Jeg

Læs mere

sammenbragte Guide Sådan får du den familie til at fungere sider Sådan kommunikerer i bedst med hinanden Gode råd og øvelser til jer som familie

sammenbragte Guide Sådan får du den familie til at fungere sider Sådan kommunikerer i bedst med hinanden Gode råd og øvelser til jer som familie 22Foto: Scanpix sider Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan får du den sammenbragte familie til at fungere Sådan kommunikerer i bedst med hinanden Gode råd og øvelser til

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt!

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! 1. Målsætning Sæt drømmemål Procesmål Præstationsmål Resultatmål Delmål God Planlægning i.f.t. målene er yderst vigtig. Følg pilene og skab:

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Workshop( Pædagogik(på(lejr( Landslejrkurset( 18.:20.9.2015( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (

Workshop( Pædagogik(på(lejr( Landslejrkurset( 18.:20.9.2015( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Workshop Pædagogikpålejr Landslejrkurset 18.:20.9.2015 Pladstilalle sestyrkerne Indledendetekst: Allemenneskerbesidderstyrker.Noglegangeerdeletteatåøjepå fordepassermåskeligeind isituationen.nårvæbnerkasperforeksempeligentageropvaskenogkanblivevedmedatvaske

Læs mere

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Jeg har på baggrund af flere opfordringer valgt at lave denne lidt mere hands on udgave af de redskaber jeg har brugt til at skabe struktur og velvære

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Førstehjælp til det skrantende parforhold

Førstehjælp til det skrantende parforhold Førstehjælp til det skrantende parforhold Af: Lone Knuhtsen Når forholdet er ved at gå i hårdknude er der måske hjælp at hente i en weekend med parterapi. Man kan f.eks. blive sendt på besøg i partnerens

Læs mere

Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford.

Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford. Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford. Fordi din livskvalitet er direkte proportional med kvaliteten af dine relationer. Hvis dine

Læs mere

Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre?

Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre? Leadership Program PLP II When business gets personal! Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre? Leadership Program PLP II Acuity World Fortsæt Our field of expertise din

Læs mere

BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE

BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE..og hvordan I kommer i gang Den nyeste forskning inden for organisationsudvikling og psykologi viser stærke resultater med hensyn til, hvorfor en anderledes tilgang

Læs mere

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1 7 effektive tips TIL MARKEDSFØRING AF IT OG TEKNIK / 1 Kære læser Denne e-guide er til dig, der ønsker at optimere din virksomheds markedsføring og sælge (endnu) mere. Omdrejningspunktet er markedsføring

Læs mere

styrkebaseret ledelse

styrkebaseret ledelse Mads Bab i gang med styrkebaseret ledelse Håndbog med ideer og teknikker til at sikre mere engagement, robusthed og resultater der holder. På styrkebaseretledelse.dk følger otte videoer, værktøjer til

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

Coach dig selv til Succes

Coach dig selv til Succes Coach dig selv til Succes i alle livets forhold 6 guidede øvelser til personlig vækst Af Birgit Friis Certificeret Coach Indhold Baggrund for denne udgivelse 4 Coach dig selv til succes 6 ØVELSE 1: Skibet

Læs mere

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Start samtalen med pigerne idag! Start samtalen en kort introduktion Denne bog er skrevet med ét formål. Formålet er at give dig de redskaber der skal til, for at møde mennesker. Hverken mere eller mindre.

Læs mere

Personlig energi og engagement

Personlig energi og engagement Personlig energi og engagement Hvordan du kan udvide din kapacitet og styre din energi som chauffør i dit eget liv Den offentlige sektor 3.0. laboratorium den 31. marts 2014 Det personlige energisystem

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber. En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby. v/ Ryslinge Innovationshøjskole

Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber. En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby. v/ Ryslinge Innovationshøjskole Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby v/ Ryslinge Innovationshøjskole RUDME-MODELLEN - introduktion I den lille landsby Rudme har man

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd.

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. 4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. Hjælp til Selvhjælp til Professionel Selvudvikling Mette Alleslev 2011 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet 1 Forord Om Professionelt Selvværd

Læs mere

Lærings- og Trivselspolitik 2021

Lærings- og Trivselspolitik 2021 Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 5 Trivsel... 7 Samspil.... 9 Rammer for læring, trivsel og samspil... 11 2 Lærings- og trivselspolitik 2021 Indledning Vi ser læring og

Læs mere

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder Lektion 5 Spørgeteknik Dias 1/11 Spørgeteknik Formålet med denne lektion er at forstå værdien af at stille gode og nyttige spørgsmål at kende forskel på nyttige og unyttige spørgsmål at øve at stille nyttige

Læs mere

Karriereafklaring. - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages?

Karriereafklaring. - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages? Karriereafklaring - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages? Af Cecilie Cornett, Villa Venire A/S marts 2009 At undersøge sin tvivl sammen med andre Karriereafklaringen

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

Min Guide til Trisomi X

Min Guide til Trisomi X Min Guide til Trisomi X En Guide for Triple-X piger og deres forældre Skrevet af Kathleen Erskine Kathleen.e.erskine@gmail.com Kathleen Erskine var, da hun skrev hæftet, kandidatstuderende på Joan H. Marks

Læs mere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler Refleksionsguide til ledere En refleksionsguide, som du kan bruge til at reflektere over, hvordan du ønsker at din karriere skal udvikle sig. 2 Refleksionsguide

Læs mere

Den gode triathlon-oplevelse

Den gode triathlon-oplevelse Den gode triathlon-oplevelse Du har nu besluttet dig for at du vil køre et triathlonstævne, og du har sikkert allerede gjort dig en del tanker om det. Uanset om man kører kort eller langt. Er ung eller

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

De syv gode vaner. Stephen R. Covey. I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care

De syv gode vaner. Stephen R. Covey. I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care De syv gode vaner Stephen R. Covey I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care Dansk oversættelse og bearbejdning Else Marie Sørensen og Bjarne Ahrens En rejse Livet

Læs mere

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb.

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Skøn Skole giver jer gratis hjælp til selvhjælp. Alt materiale på hjemmesiden

Læs mere

Lektions- og pensumbeskrivelse

Lektions- og pensumbeskrivelse Lektions- og pensumbeskrivelse Mentaltræning og personligt udviklingsforløb for hørehæmmede Understøtter og udvikler hørehæmmedes menneskelige og personlige potentiale Indhold: 1. Overordnede udbytte af

Læs mere

VIDEN K ARRIERE UDVIKLING. Coaching er at låse op for et menneskes potentiale til at maksimere

VIDEN K ARRIERE UDVIKLING. Coaching er at låse op for et menneskes potentiale til at maksimere K ARRIERE UDVIKLING VIDEN Coaching er at låse op for et menneskes potentiale til at maksimere sine egne præstationer. Det er at hjælpe mennesker til at lære, frem for at undervise dem (John Whitmore en

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Det vi gør godt og gerne vil kendes på

Det vi gør godt og gerne vil kendes på TEMA Stress Værktøj 5 Det vi gør godt og gerne vil kendes på Sådan finder I sammenhængen mellem hverdag og vision 1 Indhold Introduktion Processen Lav et oplæg til at indlede processen Mening og sammenhæng

Læs mere

Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Forberedelse. Gennemføring. Succes. Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere

Læs mere

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885 Nr. 4 2011 Tema: Motivation hvad er det i grunden, som bæredygtigt motiverer os? Motivation opgradering til version 3.0! Pisk og gulerod er yt. Motivation handler om, at grundholdningen til arbejde i dag

Læs mere

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede!

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! Dag 6: Sådan finder du dine muligheder I dag skal vi tale om dine muligheder. Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! I dag skal du finde

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

Noget om forandringsprocesser

Noget om forandringsprocesser 130 Noget om forandringsprocesser Det er med meditation som med motion. Det virker med sikkerhed, hvis du praktiserer regelmæssigt. Men som med motion, kan det være svært at få meditation kørt ind i sin

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde -->

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde --> Hvad er MUS? En systematisk, periodisk, planlagt og velforberedt dialog mellem en medarbejder og den leder, som medarbejderen refererer til MUS er en samtale om mål og muligheder Formålet er at medarbejderens

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Attraktive og effektive

Attraktive og effektive Attraktive og effektive arbejdspladser ATTRAKTIVE OG EFFEKTIVE ARBEJDSPLADSER SIDE 1:6 Sæt arbejdspladsens sociale kapital på dagsordenen og opnå bedre resultater. Når I oplever en sammenhæng i det I gør,

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER STRESS Stress er blevet et stort problem for os og for vores trivsel i hverdagen. Stressforeningen i Danmark melder, at der hver dag er 35.000 danskere, der er sygemeldt pga. stress, og at ca. 430.000

Læs mere

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel.

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel. Intro forløb forløbet er lavet til at kunne afvikles over 2 lektioner. 1 Lektion: Gennemgang af konceptet. Jeg snakker ud fra mine egne erfaringer og oplevelser med filosofien. I slutningen af timen får

Læs mere

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder.

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE MEDIER OG E-MAIL Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. Booster salget i dit firma 2015 Leon

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

Kære medarbejder i Dagtilbud Sønderborg Øst

Kære medarbejder i Dagtilbud Sønderborg Øst Kære medarbejder i Dagtilbud Sønderborg Øst I disse år sker der meget på børneområdet, der er fokus på skoleområdet og man går i gang med en stor reform, men der er også stor bevågenhed fra regeringen

Læs mere

Mød dine nye sunde guider

Mød dine nye sunde guider 7 dages kickstart til en sundere krop Mød dine nye sunde guider Andrea og louise Andrea Elisabeth Rudolph og Louise Bruun er to travle kvinder, der har gjort det naturlige til deres levevej. På de næste

Læs mere

Positiv psykologi og ledelse

Positiv psykologi og ledelse Positiv psykologi og ledelse Lige nu er vi især optaget af Happy high performance En kultur hvor performance og engagement går hånd i Udvikling af styrkebaseret tilgange hånd, til på at en sikre for virksomheden

Læs mere

BLIV BEDRE TIL GOLF PROJEKT

BLIV BEDRE TIL GOLF PROJEKT PROJEKT BLIV BEDRE TIL GOLF FORMÅL Projektet Bliv bedre til golf er et helhedsorienteret intuitivt udviklingsprogram for golfspillere i aldersgruppen 7-15 år. Vi tilbyder et effektivt program, der er målrettet

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Hvorfor betale for ressourcer, du ikke bruger? Hvorfor tænke småt, når du kan tænke i ubegrænset kapacitet?

Hvorfor betale for ressourcer, du ikke bruger? Hvorfor tænke småt, når du kan tænke i ubegrænset kapacitet? Mantra goes Cloud Hvorfor betale for ressourcer, du ikke bruger? Hvorfor tænke småt, når du kan tænke i ubegrænset kapacitet? Hvorfor vælge en tung løsning, når du kan få samme energi ud af en let? Rigtig

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Det vil glæde mig...

Det vil glæde mig... s Det vil glæde mig... Kære leder Det vil være en glæde for mig sammen med Dig - at designe en unik workshop tilpasset din virksomhed og jeres udfordringer Lad Dig inspirere af workshops, som andre allerede

Læs mere