strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv"

Transkript

1 Daisy Løvendahl Personlig rådgiver strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv

2 #1. Engager dig i dit liv Derfor skal du have en strategi Inspirationen til denne manual kom fra en workshop, der hed: Nytårsstrategi. Jeg udbød den i januar måned for at skabe et rum til mine klienter for at komme bedst muligt ind i et nyt år. Ved den første nytårsstrategi workshop havde jeg en deltager på holdet, som var en imponerende dame med et flot cv. Efter workshoppen sagde hun til mig: Jeg har været på virkelig mange visionsprocesser, strategiseminarer og chefseminarer, men jeg har aldrig før lagt en strategi for mit private liv. Det er mit indtryk, at kun ganske få lægger en strategi for hele deres iiv. Det er selvfølgelig helt fint, hvis det er et aktivt valg, at man vil lægge hovedvægten af sit engagement uden for privatlivet, men langt oftere oplever jeg, at det handler om vane. Jeg vil i denne manual invitere dig til at tænke flere dele af livet igennem og give alle de vigtigste livsområder den energi og det engagement, som de fortjener. Det giver mere overskud, mere glæde og bedre performance, når man oplever, at livet fungerer på alle områder. Det giver energi at være i trit med familien og have en partner, der synes, man er dejlig. Det giver glæde at komme hjem med succesoplevelser fra arbejdet i tasken. Det giver mening at bruge tid med sig selv, og gøre noget, man synes, er super vigtigt. Det kræver en god strategi at skabe mulighed for det hele. Langt de fleste af mine klienter har mange muligheder for at skabe det, de gerne vil. Selv om de måske ikke har alle de penge, venner, friweekender og andet, som de gerne ville have, har de fleste flere muligheder, end de lige tænker på. Kunsten er derfor at være kreativ, at kunne se mulighederne i det, som er, og få handlet på dem. En god strategi er ligesom et godt kort. Det giver en retning, fordi man beslutter en destination og en rute. Derfra er det vigtigt at holde kursen og samtidig være til stede i det landskab, man bevæger sig i. Det er lige så vigtigt at overholde strategien som at fravige den, når landskabet viser sig at kalde på noget andet. En strategi er ikke en plan, som man skal udføre fra punkt til punkt. Det er en overordnet afklaring af ens værdier og en kontinuerlig læring om, hvad der giver én mere lykke og bedre performance. Det er essentielt at få de store strategiske beslutninger forankret i en ugentlig praksis. Det er trods alt hverdagen, der er mest af, og som dybest set definerer det liv, vi lever. Alt for mange mennesker giver ikke hverdagen den betydning, den reelt set har. Alle de dage, som man bare er i. Alle hverdagsmorgenerne og dagene, der kører derudaf, og aftenerne, hvor man måske er træt efter en lang dag. Giv dem opmærksomhed og kærlighed, for de er livet. De er dagene, som aldrig kommer tilbage, og som definerer vores liv på alle områder.

3 _ Afsæt nogle timer til at lave denne strategi. Jeg vil anbefale 2-3 timer. Hvis du synes, det er mere, end du vil bruge på det, så lav den korte version ved at skrive en liste med dine værdier og mål. Tilføj også gerne et par ord om, hvad formålet med dine mål er, og hvordan de hænger sammen med dine værdier. Hvis man for eksempel har en værdi om udvikling og et mål om at løbe en halvmaraton, hænger det måske sammen med et formål om at være et menneske, der er stærkt til stede i verden. Det kan også være alt muligt andet, så glem det konkrete eksempel. Pointen er, at du starter med at sætte nogle ord på dine værdier, tænker over dine mål, og gør dig nogle tanker om, hvad formålet er med de mål. Derfra kan du gå direkte til #5 i denne manual, som er en guidning gennem, hvordan du laver din strategi. Uanset om du er til den korte version eller har mod på at gå i dybden, er det essentielt at gøre det til en god oplevelse. Så tag dig tiden, giv dig selv en god ramme og inviter måske en kæreste eller veninde med. Det skal være en fest at lægge sin strategi. Personligt laver jeg den altid i forbindelse med nytåret. Jeg laver den først alene, og så laver jeg en sammen med min mand med fokus på os og børnene. Det er vigtigt for mig at gøre det i denne rækkefølge, da jeg har brug for at afklare, hvor jeg selv er, før jeg kan spille ind i mit ægteskab og min familie på en optimal måde. Der er ingen rigtig måde at gøre dette på, men jeg vil opfordre dig til at bruge to minutter på at tænke igennem, hvad der er bedst for dig. Du kan også vælge et hvilket som helst andet tidspunkt til at lave din strategi. En del af mine klienter laver den om sommeren. Jeg vil anbefale, at du tænker i en tidsramme på et år for din strategi, og at du følger den op med en status cirka seks måneder efter. Der er også en gratis manual at hente på min hjemmeside, som guider dig igennem, hvordan du laver din status. Når du har en strategi og bruger den året igennem, kan den give dig en forstærket følelse af, at du i det store hele er glad for dit liv. Det er måske lettere t holde til en intens arbejdsperiode, når du ved, at den afsluttes med en kæresteweekend. Ligesom det er nemmere at elske hverdagen, når du ved, at der også bliver rum til det ekstraordinære. Helt praktisk bruger du denne manual ved at give dig selv tiden til at gennemgå processen, besvare de spørgsmål, jeg stiller, og udføre nogle få enkle handlinger. Det er en god ide at have en notesbog, en pen og en printet kalender ved siden af dig. Nyd det.

4 #2. Kend dine værdier Værdsættelse Hvis al tid var tilgængelig for dig, og du kunne alt i hele verden, så er der sikkert mange ting, du gerne ville. Enten det eller også ville du blive helt blank og tænke: Det ved jeg ikke lige på stående fod. Det er også et absurd spørgsmål, for alt er nok alligevel ikke muligt. Vi er afgrænsede af tid, og hvert sekund går tiden i vores liv. Det er både en skræmmende tanke, at tiden en dag vil rinde ud, ligesom det er en kraftfuld påmindelse om, at vi derfor skal være i den med klogskab og omtanke. Så hvis tiden er begrænset, må vi hellere værdsætte den fuldt ud. Hvad værdsætter du? Skriv gerne så hurtigt som muligt de tanker, der først falder dig ind, når du tænker på, hvad du værdsætter i livet. Du må gerne skrive store drømme, som at du ville elske at bo i Rom og have en affære med et tvillingepar, men jeg er mere ude efter de mindre ting, som at værdsætte at drikke italiensk vin tirsdag aften. Når du har tømt dit sind for dine umiddelbare tanker om, hvad du værdsætter, vil jeg bede dig om at tænke et år tilbage i tiden. Tænk alle de måneder, der er gået det sidste år, igennem, og stil dig selv nedenstående spørgsmål. Forsøg at svare åbent på spørgsmålene og mærk efter, hvad du virkelig har værdsat, i stedet for at svare automatisk. Et automatisk svar er det, hvor man bliver spurgt om ens yndlingsmusiker og svarer Prince, indtil det går op for en, at man ikke har hørt ham i ti år. Så med åbent sind: Hvad har betydet noget for mig det sidste år? Hvad har rørt mig og givet mig følelsen af, at livet er fantastisk? Hvornår har jeg haft armene højst over hovedet af begejstring? Hvad kan jeg takke dette år for? Når du har besvaret dette, kan du tænke året efter igen og sætte dine svar i forhold til disse centrale livsområder. Det er dog et tilvalg, som kan springes over. Karriere Kærlighedsliv Alenehed Venner Familie Bidrag til verden

5 _ Når du har stillet ind på, hvad du har værdsat, skal du forsøge at dechifrere, hvilke værdier der ligger i det, du værdsætter. Det er min overbevisning, at vi værdsætter bestemte ting, fordi de er i overensstemmelse med nogle af vores værdier. Hvilke værdier ligger der i det, som nævnes? Når du har sat ord på dine værdier, så marker dem og tænk på dem som noget, der giver dig værdi at udleve. Du kan fortsætte med at udleve dem, som du allerede har gjort, eller finde nye måder at udfolde dem på. Marker også gerne konkrete former for oplevelser eller aktiviteter, som har været særligt værdifulde for dig. Dette er vigtige elementer at have med i din strategi for det næste år. Afslut gerne denne del af øvelsen med at tænke på, hvad du egentlig har at være taknemmelig for. Formålet med dette er ganske simpelt at øve dit sind i at registrere det gode. Det er som med al anden træning. Jo mere du træner, desto bedre form kommer du i. Der er evidens for, at mennesker, der er i træning med at se det gode, har flere ressourcer personligt og professionelt.

6 Lær af dig selv #3. Læring En af de ting, jeg nogle gange kritiserer coaching for, er at se for meget fremad. Det er fint at forestille sig, at alt er muligt, eller at der kommer en fe og svinger en tryllestav, og så kan alt ske, men problemet med det er, at man nemt havner i en situation, hvor fantasien om det gode ikke er i overensstemmelse med det, der rent faktisk får en til at trives optimalt. Vores fremtidsforestillinger er nemlig ofte prægede af vores sammenligninger med andre og samfundets billeder af succes. På baggrund af det opfordrer jeg ofte klienter til at lægge alle deres mål til side og alle deres ideer om, hvilken fremtid de gerne vil have, for i stedet at se på hvad deres liv har lært dem. Så i stedet for at lytte til andre, kan vi lære af os selv. Brené Brown forsker i følelser, og hun har beskæftiget sig med følelser som skam, sårbarhed og mod. I bogen The Gifts of Imperfection skriver hun om, hvordan hun sammen med sin mand havde opsat nogle mål for dem som familie. Deres mål handlede blandt andet om at ville flytte til noget større og tjene flere penge. På et tidspunkt blev hun gennem sin egen forskning meget bevidst om, hvad der egentlig var vigtigst for hende som menneske. Hun besluttede sammen med sin mand at droppe deres mål og i stedet se efter, hvad der gav dem glæde og mening i deres liv. De fandt frem til ting som, at de skulle have mere tid uden planer sammen, og at de skulle være kreative sammen. Da jeg læste dette, tænkte jeg på Kierkegaard, der er heftigt citeret for at have sagt, at livet leves forlæns, men forstås baglæns. Dette betyder, at vi forstår livet, som vi erfarer det. Vi er nødt til at leve for at blive klogere. Så jeg vil gerne have, at du høster frugterne af dine egne erfaringer ved at spørge dig selv: Hvilke tre ting har været mest meningsfulde for mig det sidste år? Hvorfor var dette særligt meningsfuldt? Hvornår havde jeg en følelse af at være i flow? Hvad skete der, når jeg havde det rigtig godt? Hvad gjorde jeg, når jeg opnåede mine mål? Ved at stille dig selv de spørgsmål kan du blive klogere på, hvad der er vigtigst for dig. Det giver langt mere mening at dyrke det, end konstant at sætte mål, der måske ikke giver mening, når de udleves. Mange af dem, jeg taler med, kommer frem til svar som, at de oplever at være lykkeligere, når de: Sover godt om natten. Dyrker motion. Ser deres venner ofte. Er sammen med børnene. Dyrker lidenskabelig sex med deres partner flere gange om ugen. Bruger tid alene. Går ud og får nogle oplevelser. Rejser. Bruger tid på frivilligt arbejde.

7 _ Afslut denne del af øvelsen med at markere de indsigter, som du kan tage med dig videre. Bliv gerne meget konkret og skriv konkrete eksempler ned. En god strategi skal understøtte, at de her ting får prioritet og bliver handlet på i hverdagen. Den skal understøtte, at de vigtigste ting i dit liv bliver en integreret del af din praksis. Hvis du har lyst, så sæt denne læring i forhold til de vigtigste livsområder, så du kan se, hvad der skaber mening i forhold til hvert enkelt område.

8 #4. Lad livet være stort vision Nu er det tid til at folde drømmene ud og tænke stort. Selv om jeg i det foregående har holdt dig tæt på det levede liv, er det nu tid til at opdyrke potentielt nyt land. Det vigtige for mig, når jeg guider en klient gennem dette, er, at deres visioner er sande i forhold til deres værdier, styrker og livsformål. Det betyder, at jeg skal kunne mærke, at det, de siger, har en direkte relation til den, de er. Det er altså ikke den forkromede vision, jeg spørger til her, men den vision, der virkelig ville give dig en følelse af, at livet er stort. Det gode ved at have en vision er, at den kan fungere som et fyrtårn. Den lyser op i natten og viser, hvad vej vi skal sejle. Den giver retning, så vi kan finde kysten. Hvis man ikke har en vision, lever man ofte i reaktion. Man reagerer på det, der sker, og de muligheder, man får, frem for at skabe de muligheder man gerne vil have. Der er intet galt med at tage de muligheder, som kommer, eller åbne op for det, som bare sker, men der er mange af mine klienter, som bliver ved med at holde sig tilbage fra at handle på deres visioner, fordi de er bange for, at de ikke kan lykkes med dem. Hvis man har noget af den frygt i sig, er det nemt at sige ja til alt muligt andet, men det kan på længere sigt skabe en utilfredshed med, at man ikke gør det, man brænder for. Når du formulerer en vision for det næste år, giver du dig selv muligheden for at komme tættere på at udfolde den. Hvis dette år skal være et billede på det liv, du virkelig gerne vil leve hvad skal der så ske? Besvar gerne i forhold til alle dine livsområder. Hvis du kunne realisere hvad som helst, hvad ville du så realisere? Beskriv din vildeste drøm. Gerne en drøm, der er så stor, at du nærmest skammer dig over at tænke så stort. Beslut dig for, hvilken vision der skal have energi det næste år. Du kan eventuelt forestille dig, at dette år er det sidste i dit liv. Hvis det var det, hvad ville du så bruge det på? Når du har formuleret din vision, så analyser dig frem til, hvilke skridt den kræver for at blive realiseret. Hvilke konkrete skridt kan jeg tage for at realisere min vision? Hvornår vil jeg realisere de konkrete skridt? For at få det optimale ud af denne del af øvelsen er det en god ide, at du skriver de konkrete skridt og delmål ind i din kalender. Så har du noget at arbejde ud fra og holde dig selv op på.

9 _ En vision kan også blive nærmest uoverskueligt stor. Hvis din er ved at vokse sig for stor, så spørg dig selv: Hvad er den mindste form, min vision kan realiseres i? Selv om det kan virke som at gå kontra at finde den mindst mulige version af en vision, så kan det give rigtig meget. Når jeg sidder med en klient, der gerne vil lave en fond for unge, som har mistet en forælder, eller en, der gerne vil udstille på MoMA, så udfordrer jeg dem til at lave en version af deres vision, som kan realiseres med de ressourcer, de har. Det gør jeg, fordi jeg ved, at det er bedre at give en gratis workshop til unge, der har mistet, eller lave en udstilling i et lejet lokale, end at ende med ikke at realisere visionen. Når det er sagt, så tror jeg også på, at den, der overhovedet tænker tanken om at lave en fond eller udstille på MoMA, har en chance for det. Det er i hvert fald umuligt, at det sker, hvis man ikke tør forestille sig det og ønske sig det. Kombinationen af at ønske det og arbejde for det ved at lave de små versioner af de store visioner er også den model, som har størst chance for succes. Det sidste spørgsmål, jeg vil stille dig, er: Hvorfor er din vision vigtig for dig? I svaret på det spørgsmål ligger meget af det brændstof, som du skal bruge, når det bliver svært at fortsætte med at holde fokus. Det er en god ide, at du stiller ind på, hvilke af dine styrker du kan bruge til at realisere dine mål. Dine styrker kan du blive klogere på ved at læse på min hjemmeside og tage den gratis test, der linkes til. Den korte version er, at dine styrker er det, du oplever som nemt og energigivende. Det handler derfor om at bruge dine styrker til at nå dine mål, da et fokus på, hvordan man kan bruge sig selv optimalt, skaber en bedre proces.

10 #5. Fra tanke til handling strategi Tag en kalender over året og kig på den. Denne kalender er et billede på den tid, som kommer. At lave en strategi handler om, hvordan man kommer fra i dag til den ønskede fremtid. Det indebærer dels, som du allerede har gjort, at du skaber bevidsthed om de elementer, som skal prioriteres, men det kræver også, at du finder ud af hvordan og hvornår. Vurder nu, hvornår og hvordan dine enkelte mål og elementer skal udfoldes. Dette skal ikke gøres overfladisk, men afspejle realisme og visdom. Tænk på hver enkelt måned og tag stilling til, hvad den skal indeholde. En strategi er ikke en detaljeret plan, men en gennemtænkning af nogle delmål og konkrete handlinger. Det er helt okay, hvis det ikke bliver nøjagtigt sådan, og en strategi må gerne føre til mange mindre justeringer, men det er vigtigt overordnet at tage stilling til, hvornår og hvordan ting skal ske. Hvis du for eksempel har et mål om: A. At se dine venner mere. Så tag stilling til, hvordan og hvornår det skal ske. Du kan allerede nu aftale fem aftener sammen med dem det næste halve år eller arrangere en weekendtur. B. At være mere sammen med familien. Så streg weekender over, og lad være med at lave andre aftaler der. Skab rummet og brug ugen inden til at lave planer sammen med din familie om, hvad der kunne være en dejlig weekend. C. At lave en fotoudstilling om Spanien. Så køb en billet til Spanien, reserver tid til at arbejde med fotografierne og sæt en deadline for din udstilling. D. At løfte din virksomhed til verdensklasse. Så identificer en række delmål på den rejse og beslut dig for, hvornår de skal have energi, og hvordan de skal realiseres. Det er vigtigt, når du bliver konkret, at du samtidig husker din kreativitet. Hvis du ikke har penge til at tage til Bali, så vær bevidst om, hvilken værdi Bali skal opfylde. Hvis det er værdien om romantik, så inviter din kæreste til Bali på stuegulvet med tæpper, stearinlys, bambusmåtter, røgelse og ristaffel. Hvis du ikke kan få Peter Aalbæk Jensen til at sidde i dit advisory board, så find en fyr, der er mindre kendt, men lige så skarp og passioneret. Pointen er, at du ikke må give op ved den første modgang. Du må gerne omjustere, være kreativ og arbejde videre, men du skal holde fast i det, der er vigtigt for dig.

11 #6. Giv hverdagen kærlighed praksis Hver enkelt uge skal være et billede på dit liv. Det er ved hele tiden at være opmærksom, at du følger den overordnede strategi og giver liv til din vision. Identificer de vigtigste elementer i dit liv og sæt fokus på, hvordan de kontinuerligt kommer til udtryk i dine uger. Brug gerne dine indsigter fra værdsættelse og læring til at stille skarpt på, hvad din ugepraksis skal indeholde. Brug også din ugepraksis som et værktøj til at holde styr på, om du arbejder hen imod dine konkrete skridt og delmål.

12 Giv dig selv tid #7. afslutning Det er nemt at glemme denne strategi i hverdagen, der bare kører. Derfor kan du have glæde af at gøre noget for jævnligt at skabe bevidsthed om din strategi. Selv har jeg en pult stående i entreen, som jeg åbner og lukker mange gange om dagen, fordi mine nøgler ligger i den. I den har jeg hængt min vision og elementerne til min ugepraksis. Det er en meget god lille påmindelse. Find din egen måde til at beholde dette i din bevidsthed. Her er nogle ideer fra mine klienter til inspiration: Visualiserer elementerne til din ugepraksis Lav en serie billeder, der viser din vision Fortæl alle dine venner om din strategi Lav en screensaver med dine delmål på Lav strategi sammen med en, som du jævnligt tjekker ind sammen med Sæt en lyd på telefonen, der minder dig om dine værdier. Et råd er, at du også booker to timer om måneden til at følge op på din strategi. Gør de to timer til et frirum, hvor du samtidig nyder en god kop kaffe, en drink eller en lækker frokost, alt efter hvad du nyder. Du har kun et liv. Elsk det til fulde.

13 Strategimanualen er en proces, der guider dig igennem, hvordan du laver en strategi for et år. Processen er bygget sådan op, at du får en klarhed over dine værdier, lærer af dine erfaringer og får skåret ind til kernen af, hvad der giver dig mere lykke. Strategiprocessen viser dig, hvordan du fremadrettet får handlet på det, du vil, og får integreret dine indsigter i din hverdag og praksis. Manualen er en del af en serie på fire manualer, der tilsammen giver et overblik over, hvordan man lever det gode liv som et dedikeret menneske med mange projekter og stort arbejdspres. Daisy Løvendahl er personlig rådgiver. Hun er specialiseret i at hjælpe dedikerede mennesker med at forbinde sig til deres livsformål, bruge deres styrker og udfolde deres kreativitet. Daisy Løvendahl er cand.comm. i kommunikation og filosofi fra RUC. Hun er desuden certificeret lifeand business coach og certificeret i styrkebaseret udvikling. Du kan kontakte Daisy på eller på Du kan læse mere om hende på:

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere

dagens fokus & formål gør det vigtigste

dagens fokus & formål gør det vigtigste Daisy Løvendahl Personlig rådgiver dagens fokus & formål gør det vigtigste www.daisylovendahl.dk #1. Vær til stede i hver dag Om dagens fokus og formål Hver morgen begynder en ny dag, som er din til at

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

Tre simple trin til at forstå dine drømme

Tre simple trin til at forstå dine drømme - En guide til at komme i gang med dit drømmearbejde, eller til at blive bedre til det du allerede gør. Vigtige pointer: Når du viser dine drømme interesse vil du bedre kunne huske dem. Din drøm er din

Læs mere

Sådan finder du vejen til dit nye job

Sådan finder du vejen til dit nye job Sådan finder du vejen til dit nye job Mange mennesker går på arbejde dag ud og dag ind uden at have hjertet med sig, men fordi at de siger til sig selv at de skal tjene pengene til at betale regningerne

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

Denne kalenderbog tilhører. Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig. Underskrift

Denne kalenderbog tilhører. Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig. Underskrift Mette Holm Denne kalenderbog tilhører Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig Underskrift Forord af Mette Holm Kære dig Jeg har sammensat denne dagbogskalender til dig

Læs mere

Det er en evig proces

Det er en evig proces Det er en evig proces 8 at skabe sine mål! Otte skridt i skabelsen af dine mål 1. SKAB KLARHED... 3 1A - Hvad har du elsket i 2012?... 3 1B - Hvad har du udrettet i 2012?... 4 1C - Hvad ønsker du at gentage

Læs mere

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN Hanna og Torben Birkmose Jakobsen har fulgt nogle af de første danske kurser i PREP for at styrke deres parforhold og samliv. - Vi ville gerne investere tid og kræfter

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

VIDEO 1 TANTRACURE. Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden

VIDEO 1 TANTRACURE. Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden VIDEO 1 TANTRACURE 1 Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden 2 Copyright 2013 TantraCURE.dk Ingen dele af denne bog må kopieres, reproduceres eller transmitteres i nogen form, om det så er elektronisk,

Læs mere

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Hvad enten du er eller har været i parforhold i kortere eller længere tid, kan du her søge gode råd om, hvordan du får et bedre eller bevarer dit parforhold. Vores

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Rusmiddelcentret 01-01-2015

Rusmiddelcentret 01-01-2015 GLADSAXE KOMMUNE # Frifrahash - Når du vil videre i dit liv Rusmiddelcentret 01-01-2015 1 Indehold FASE 1 VELKOMMEN TIL... 3 SKEMA 1 IDENTIFIKATION AF PROBLEMOMRÅDET... 3 FASE 2 HVILKE OMRÅDE VIL DU FOKUSERE

Læs mere

GRATIS GUIDE. 3 simple trin til at forstå dine drømme

GRATIS GUIDE. 3 simple trin til at forstå dine drømme GRATIS GUIDE 3 simple trin til at forstå dine drømme Forstå dine drømme - og find modet til at være dig selv Introduktion Denne guide er især tiltænkt dig, som gerne enten vil gå i gang med drømmearbejde,

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn...

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn... Arbejdspapir Grib dagen livet venter ikke 2017 Navn... Din bedst mulige fremtid Livet er det, der sker, mens du har travlt med at lægge andre planer - John Lennon Tiden er nu, og det er tid til at sætte

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers e-kursus FIND

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

elever en udfordring

elever en udfordring Giv dine elever en udfordring de sent vil glemme Kære Kontaktlærer Overvejer du at have elever med i Nordjyske Nyskabere eller har du allerede valgt at melde hold til? Denne folder gør både garvede kontaktlærere

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION...

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION... Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI 2016... 5 KONKLUSION... 6 1 INDLEDNING Vi har i løbet af de seneste tre år undersøgt muligheden

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING COACHUDDANNELSE CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING En STYRKEBASERET coachuddannelse der udvikler dit indre LEDERSKAB & DIG som PROFESSIONEL COACH ICF AKKREDITERET Jeg

Læs mere

360 PERSONLIG LEDELSE

360 PERSONLIG LEDELSE 360 PERSONLIG LEDELSE NYT OG ANDERLEDES 360 UDVIKLINGSKONCEPT TIL PERSONLIG LEDELSE: IMKB GØR DIG STÆRKERE I BÅDE KROP OG SIND Som det første 360 personlige udviklingskoncept herhjemme kombinerer IMKB

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Skriftlig Livsformålsanalyse

Skriftlig Livsformålsanalyse Livsskolen er som et træningsprogram, der er designet til at udvikle de bestemte færdigheder, som du skal bruge for at rumme dit Livsformål og din Livslektion. LIVSSKOLE: Skolen for Service ~ Service versus

Læs mere

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Start samtalen med pigerne idag! Start samtalen en kort introduktion Denne bog er skrevet med ét formål. Formålet er at give dig de redskaber der skal til, for at møde mennesker. Hverken mere eller mindre.

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Side 1 af 7 Vil du lære at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Spiritualitet i dit liv et spørgsmål om opmærksomhed og væren Mentortimer, supervision og seks workshopdage på smukke Jegindø

Læs mere

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Jeg har på baggrund af flere opfordringer valgt at lave denne lidt mere hands on udgave af de redskaber jeg har brugt til at skabe struktur og velvære

Læs mere

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG 5. April 2011 Fremtidens Plejehjem som levende laboratorium Njalsgade 106,2 5. april 2011.COM DK2300 Kbh. S info@copenhagenlivinglab.com +45 2023 2205

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder Lektion 5 Spørgeteknik Dias 1/11 Spørgeteknik Formålet med denne lektion er at forstå værdien af at stille gode og nyttige spørgsmål at kende forskel på nyttige og unyttige spørgsmål at øve at stille nyttige

Læs mere

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.:

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.: Lederstøtte til MUS Her får du hjælp og guidelines til som leder at forberede dig til MUS og derved agere hensigtsmæssigt og værdiskabende i MUS. Vi tager udgangspunkt i spørgerammen fra musskema.dk, hvor

Læs mere

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega?

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad gjorde den bedste læremester eller underviser, du har haft? Hvordan skiller du

Læs mere

Om metoden Kuren mod Stress

Om metoden Kuren mod Stress Om metoden Kuren mod Stress Kuren mod Stress bygger på 4 unikke trin, der tilsammen danner nøglen til endegyldigt at fjerne stress. Metoden er udviklet på baggrund af mere end 5000 samtaler og mere end

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet Erogi Manifestet Erogi Manifestet Vi oplever erogi som livskraft Vi har modet til at sige ja Vi er tro overfor os selv Vi elsker, når vi dyrker sex Vi er tilgængelige Vi gør os umage Vi har hemmeligheder

Læs mere

for dig der ønsker at udvise lederskab, have modet til at drømme stort og leve et ekstraordinært liv. PÅ 5 POWER WEEKENDER lærer DU:

for dig der ønsker at udvise lederskab, have modet til at drømme stort og leve et ekstraordinært liv. PÅ 5 POWER WEEKENDER lærer DU: unik uddannelse for unge for dig der ønsker at udvise lederskab, have modet til at drømme stort og leve et ekstraordinært liv. PÅ 5 POWER WEEKENDER lærer DU: s At brænde igennem s at træffe bevidste valg

Læs mere

Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv

Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv 1. Kend de faktorer, der fastholder dig i smerte og lidelse. 2. Forstå, hvordan automatpiloten styrer dit liv. 3. Bliv bevidst, så du kan gøre

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte gang i diskussionerne om, hvad der betyder noget for jer som par og forældre. Formålet er, at I finder ud af, hvad

Læs mere

Afholdelse af statusmøder

Afholdelse af statusmøder Afholdelse af statusmøder dialog samhørighed forventningsafstemning kommunikation fælles mål forståelse evaluering samarbejde - skab sammenhold og undgå konflikter Værktøjet er udarbejdet af Institut for

Læs mere

Thomas Flindt HÅNDBO OG I ARB BEJDSGLÆDE

Thomas Flindt HÅNDBO OG I ARB BEJDSGLÆDE Thomas Flindt HÅNDBO OG I ARB BEJDSGLÆDE HÅNDBOG I ARBEJDSGLÆDE Thomas Flindt HÅNDBOG I ARBEJDSGLÆDE Se en video med Thomas Flindt! Scan denne kode med din smartphone eller gå ind på: Libr.is/dviok For

Læs mere

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk GUIDE til ugens vigtigste møde Mødet med dig selv som eneste deltager www.birgittefeldborg.dk TA K F O R DI DU HAR VALGT AT DOWNLOADE GUIDEN TIL UGENS VIGTIGSTE MØDE MØDET MED DIG SELV SOM ENESTE DELTAGER.

Læs mere

Shirley, selvstændig. Anja, misbrugsbehandler

Shirley, selvstændig. Anja, misbrugsbehandler Tak, fordi du gav mig muligheden for at deltage i dette forløb. Det er jeg dig dybt taknemlig for. Det har været en unik og uforglemmelig oplevelse som jeg altid vil bære med mig og jeg ved at jeg fremadrettet

Læs mere

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv Susan Nielsen Med sjælen som coach vejen til dit drømmeliv Tænker du nogle gange: Der må være noget mere? Længes du indimellem efter noget større? Prøver du at fastholde de glimt af jubel og lykke, som

Læs mere

Skab engagement som coach

Skab engagement som coach Skab engagement som coach Dette er et værktøj til dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance i opgaveløsningen og samarbejdet Skabe udvikling og læring Dette værktøj

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

GRATIS GUIDE. 3 simple trin til at forstå dine drømme

GRATIS GUIDE. 3 simple trin til at forstå dine drømme GRATIS GUIDE 3 simple trin til at forstå dine drømme Forstå dine drømme - og find modet til at være dig selv Introduktion Denne guide er især tiltænkt dig, som gerne enten vil gå i gang med drømmearbejde,

Læs mere

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus profil for ægtemænd 1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus 2. Jeg kan godt lide at være alene med min kone Jeg føler mig

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Dette sæt indeholder: 3 identiske sæt prioriteringskort Lidt sticky tack Instruktionen, du sidder med i hånden. Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet 1 MENTOR I LÆR FOR LIVET Lær for Livets mentorordning er en del af Lær for Livet, som er Egmont Fondens signaturprojekt. Målet med Lær for Livet er:

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger

Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger Flere gange om året bliver jeg ringet op af nogen som er bekymrede over en spøgelsesagtig tilstedeværelse, sædvanligvis i deres hjem. Nogle af dem er ligesom

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE 1. INGREDIENSERNE I ET VELLYKKET SAMARBEJDE - virksomme faktorer i behandlingen 2. PARTNERSKAB MED KLIENTEN - løsningsfokuserede samtaleprincipper 3. KONTRAKTEN

Læs mere

Guide. Red parforholdet inden jul. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. Red parforholdet inden jul. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider Red parforholdet inden jul Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan redder I parforholdet INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

Medarbejderstøtte til spørgsmålene i MUS-skema, inspiration!

Medarbejderstøtte til spørgsmålene i MUS-skema, inspiration! Medarbejderstøtte til spørgsmålene i MUS-skema, inspiration! Her får du hjælp og guidelines til at give dine medarbejdere gode og præcise redskaber til at forberede sig til MUS og derved agere hensigtsmæssigt

Læs mere

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd.

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. 4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. Hjælp til Selvhjælp til Professionel Selvudvikling Mette Alleslev 2011 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet 1 Forord Om Professionelt Selvværd

Læs mere

RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner

RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED Et grundlæggende princip for dig er, at alle fortjener en chance. Du trives bedst i rummelige miljøer og grupper, hvor etik

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Personlig energi og engagement

Personlig energi og engagement Personlig energi og engagement Hvordan du kan udvide din kapacitet og styre din energi som chauffør i dit eget liv Den offentlige sektor 3.0. laboratorium den 31. marts 2014 Det personlige energisystem

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere