strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv"

Transkript

1 Daisy Løvendahl Personlig rådgiver strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv

2 #1. Engager dig i dit liv Derfor skal du have en strategi Inspirationen til denne manual kom fra en workshop, der hed: Nytårsstrategi. Jeg udbød den i januar måned for at skabe et rum til mine klienter for at komme bedst muligt ind i et nyt år. Ved den første nytårsstrategi workshop havde jeg en deltager på holdet, som var en imponerende dame med et flot cv. Efter workshoppen sagde hun til mig: Jeg har været på virkelig mange visionsprocesser, strategiseminarer og chefseminarer, men jeg har aldrig før lagt en strategi for mit private liv. Det er mit indtryk, at kun ganske få lægger en strategi for hele deres iiv. Det er selvfølgelig helt fint, hvis det er et aktivt valg, at man vil lægge hovedvægten af sit engagement uden for privatlivet, men langt oftere oplever jeg, at det handler om vane. Jeg vil i denne manual invitere dig til at tænke flere dele af livet igennem og give alle de vigtigste livsområder den energi og det engagement, som de fortjener. Det giver mere overskud, mere glæde og bedre performance, når man oplever, at livet fungerer på alle områder. Det giver energi at være i trit med familien og have en partner, der synes, man er dejlig. Det giver glæde at komme hjem med succesoplevelser fra arbejdet i tasken. Det giver mening at bruge tid med sig selv, og gøre noget, man synes, er super vigtigt. Det kræver en god strategi at skabe mulighed for det hele. Langt de fleste af mine klienter har mange muligheder for at skabe det, de gerne vil. Selv om de måske ikke har alle de penge, venner, friweekender og andet, som de gerne ville have, har de fleste flere muligheder, end de lige tænker på. Kunsten er derfor at være kreativ, at kunne se mulighederne i det, som er, og få handlet på dem. En god strategi er ligesom et godt kort. Det giver en retning, fordi man beslutter en destination og en rute. Derfra er det vigtigt at holde kursen og samtidig være til stede i det landskab, man bevæger sig i. Det er lige så vigtigt at overholde strategien som at fravige den, når landskabet viser sig at kalde på noget andet. En strategi er ikke en plan, som man skal udføre fra punkt til punkt. Det er en overordnet afklaring af ens værdier og en kontinuerlig læring om, hvad der giver én mere lykke og bedre performance. Det er essentielt at få de store strategiske beslutninger forankret i en ugentlig praksis. Det er trods alt hverdagen, der er mest af, og som dybest set definerer det liv, vi lever. Alt for mange mennesker giver ikke hverdagen den betydning, den reelt set har. Alle de dage, som man bare er i. Alle hverdagsmorgenerne og dagene, der kører derudaf, og aftenerne, hvor man måske er træt efter en lang dag. Giv dem opmærksomhed og kærlighed, for de er livet. De er dagene, som aldrig kommer tilbage, og som definerer vores liv på alle områder.

3 _ Afsæt nogle timer til at lave denne strategi. Jeg vil anbefale 2-3 timer. Hvis du synes, det er mere, end du vil bruge på det, så lav den korte version ved at skrive en liste med dine værdier og mål. Tilføj også gerne et par ord om, hvad formålet med dine mål er, og hvordan de hænger sammen med dine værdier. Hvis man for eksempel har en værdi om udvikling og et mål om at løbe en halvmaraton, hænger det måske sammen med et formål om at være et menneske, der er stærkt til stede i verden. Det kan også være alt muligt andet, så glem det konkrete eksempel. Pointen er, at du starter med at sætte nogle ord på dine værdier, tænker over dine mål, og gør dig nogle tanker om, hvad formålet er med de mål. Derfra kan du gå direkte til #5 i denne manual, som er en guidning gennem, hvordan du laver din strategi. Uanset om du er til den korte version eller har mod på at gå i dybden, er det essentielt at gøre det til en god oplevelse. Så tag dig tiden, giv dig selv en god ramme og inviter måske en kæreste eller veninde med. Det skal være en fest at lægge sin strategi. Personligt laver jeg den altid i forbindelse med nytåret. Jeg laver den først alene, og så laver jeg en sammen med min mand med fokus på os og børnene. Det er vigtigt for mig at gøre det i denne rækkefølge, da jeg har brug for at afklare, hvor jeg selv er, før jeg kan spille ind i mit ægteskab og min familie på en optimal måde. Der er ingen rigtig måde at gøre dette på, men jeg vil opfordre dig til at bruge to minutter på at tænke igennem, hvad der er bedst for dig. Du kan også vælge et hvilket som helst andet tidspunkt til at lave din strategi. En del af mine klienter laver den om sommeren. Jeg vil anbefale, at du tænker i en tidsramme på et år for din strategi, og at du følger den op med en status cirka seks måneder efter. Der er også en gratis manual at hente på min hjemmeside, som guider dig igennem, hvordan du laver din status. Når du har en strategi og bruger den året igennem, kan den give dig en forstærket følelse af, at du i det store hele er glad for dit liv. Det er måske lettere t holde til en intens arbejdsperiode, når du ved, at den afsluttes med en kæresteweekend. Ligesom det er nemmere at elske hverdagen, når du ved, at der også bliver rum til det ekstraordinære. Helt praktisk bruger du denne manual ved at give dig selv tiden til at gennemgå processen, besvare de spørgsmål, jeg stiller, og udføre nogle få enkle handlinger. Det er en god ide at have en notesbog, en pen og en printet kalender ved siden af dig. Nyd det.

4 #2. Kend dine værdier Værdsættelse Hvis al tid var tilgængelig for dig, og du kunne alt i hele verden, så er der sikkert mange ting, du gerne ville. Enten det eller også ville du blive helt blank og tænke: Det ved jeg ikke lige på stående fod. Det er også et absurd spørgsmål, for alt er nok alligevel ikke muligt. Vi er afgrænsede af tid, og hvert sekund går tiden i vores liv. Det er både en skræmmende tanke, at tiden en dag vil rinde ud, ligesom det er en kraftfuld påmindelse om, at vi derfor skal være i den med klogskab og omtanke. Så hvis tiden er begrænset, må vi hellere værdsætte den fuldt ud. Hvad værdsætter du? Skriv gerne så hurtigt som muligt de tanker, der først falder dig ind, når du tænker på, hvad du værdsætter i livet. Du må gerne skrive store drømme, som at du ville elske at bo i Rom og have en affære med et tvillingepar, men jeg er mere ude efter de mindre ting, som at værdsætte at drikke italiensk vin tirsdag aften. Når du har tømt dit sind for dine umiddelbare tanker om, hvad du værdsætter, vil jeg bede dig om at tænke et år tilbage i tiden. Tænk alle de måneder, der er gået det sidste år, igennem, og stil dig selv nedenstående spørgsmål. Forsøg at svare åbent på spørgsmålene og mærk efter, hvad du virkelig har værdsat, i stedet for at svare automatisk. Et automatisk svar er det, hvor man bliver spurgt om ens yndlingsmusiker og svarer Prince, indtil det går op for en, at man ikke har hørt ham i ti år. Så med åbent sind: Hvad har betydet noget for mig det sidste år? Hvad har rørt mig og givet mig følelsen af, at livet er fantastisk? Hvornår har jeg haft armene højst over hovedet af begejstring? Hvad kan jeg takke dette år for? Når du har besvaret dette, kan du tænke året efter igen og sætte dine svar i forhold til disse centrale livsområder. Det er dog et tilvalg, som kan springes over. Karriere Kærlighedsliv Alenehed Venner Familie Bidrag til verden

5 _ Når du har stillet ind på, hvad du har værdsat, skal du forsøge at dechifrere, hvilke værdier der ligger i det, du værdsætter. Det er min overbevisning, at vi værdsætter bestemte ting, fordi de er i overensstemmelse med nogle af vores værdier. Hvilke værdier ligger der i det, som nævnes? Når du har sat ord på dine værdier, så marker dem og tænk på dem som noget, der giver dig værdi at udleve. Du kan fortsætte med at udleve dem, som du allerede har gjort, eller finde nye måder at udfolde dem på. Marker også gerne konkrete former for oplevelser eller aktiviteter, som har været særligt værdifulde for dig. Dette er vigtige elementer at have med i din strategi for det næste år. Afslut gerne denne del af øvelsen med at tænke på, hvad du egentlig har at være taknemmelig for. Formålet med dette er ganske simpelt at øve dit sind i at registrere det gode. Det er som med al anden træning. Jo mere du træner, desto bedre form kommer du i. Der er evidens for, at mennesker, der er i træning med at se det gode, har flere ressourcer personligt og professionelt.

6 Lær af dig selv #3. Læring En af de ting, jeg nogle gange kritiserer coaching for, er at se for meget fremad. Det er fint at forestille sig, at alt er muligt, eller at der kommer en fe og svinger en tryllestav, og så kan alt ske, men problemet med det er, at man nemt havner i en situation, hvor fantasien om det gode ikke er i overensstemmelse med det, der rent faktisk får en til at trives optimalt. Vores fremtidsforestillinger er nemlig ofte prægede af vores sammenligninger med andre og samfundets billeder af succes. På baggrund af det opfordrer jeg ofte klienter til at lægge alle deres mål til side og alle deres ideer om, hvilken fremtid de gerne vil have, for i stedet at se på hvad deres liv har lært dem. Så i stedet for at lytte til andre, kan vi lære af os selv. Brené Brown forsker i følelser, og hun har beskæftiget sig med følelser som skam, sårbarhed og mod. I bogen The Gifts of Imperfection skriver hun om, hvordan hun sammen med sin mand havde opsat nogle mål for dem som familie. Deres mål handlede blandt andet om at ville flytte til noget større og tjene flere penge. På et tidspunkt blev hun gennem sin egen forskning meget bevidst om, hvad der egentlig var vigtigst for hende som menneske. Hun besluttede sammen med sin mand at droppe deres mål og i stedet se efter, hvad der gav dem glæde og mening i deres liv. De fandt frem til ting som, at de skulle have mere tid uden planer sammen, og at de skulle være kreative sammen. Da jeg læste dette, tænkte jeg på Kierkegaard, der er heftigt citeret for at have sagt, at livet leves forlæns, men forstås baglæns. Dette betyder, at vi forstår livet, som vi erfarer det. Vi er nødt til at leve for at blive klogere. Så jeg vil gerne have, at du høster frugterne af dine egne erfaringer ved at spørge dig selv: Hvilke tre ting har været mest meningsfulde for mig det sidste år? Hvorfor var dette særligt meningsfuldt? Hvornår havde jeg en følelse af at være i flow? Hvad skete der, når jeg havde det rigtig godt? Hvad gjorde jeg, når jeg opnåede mine mål? Ved at stille dig selv de spørgsmål kan du blive klogere på, hvad der er vigtigst for dig. Det giver langt mere mening at dyrke det, end konstant at sætte mål, der måske ikke giver mening, når de udleves. Mange af dem, jeg taler med, kommer frem til svar som, at de oplever at være lykkeligere, når de: Sover godt om natten. Dyrker motion. Ser deres venner ofte. Er sammen med børnene. Dyrker lidenskabelig sex med deres partner flere gange om ugen. Bruger tid alene. Går ud og får nogle oplevelser. Rejser. Bruger tid på frivilligt arbejde.

7 _ Afslut denne del af øvelsen med at markere de indsigter, som du kan tage med dig videre. Bliv gerne meget konkret og skriv konkrete eksempler ned. En god strategi skal understøtte, at de her ting får prioritet og bliver handlet på i hverdagen. Den skal understøtte, at de vigtigste ting i dit liv bliver en integreret del af din praksis. Hvis du har lyst, så sæt denne læring i forhold til de vigtigste livsområder, så du kan se, hvad der skaber mening i forhold til hvert enkelt område.

8 #4. Lad livet være stort vision Nu er det tid til at folde drømmene ud og tænke stort. Selv om jeg i det foregående har holdt dig tæt på det levede liv, er det nu tid til at opdyrke potentielt nyt land. Det vigtige for mig, når jeg guider en klient gennem dette, er, at deres visioner er sande i forhold til deres værdier, styrker og livsformål. Det betyder, at jeg skal kunne mærke, at det, de siger, har en direkte relation til den, de er. Det er altså ikke den forkromede vision, jeg spørger til her, men den vision, der virkelig ville give dig en følelse af, at livet er stort. Det gode ved at have en vision er, at den kan fungere som et fyrtårn. Den lyser op i natten og viser, hvad vej vi skal sejle. Den giver retning, så vi kan finde kysten. Hvis man ikke har en vision, lever man ofte i reaktion. Man reagerer på det, der sker, og de muligheder, man får, frem for at skabe de muligheder man gerne vil have. Der er intet galt med at tage de muligheder, som kommer, eller åbne op for det, som bare sker, men der er mange af mine klienter, som bliver ved med at holde sig tilbage fra at handle på deres visioner, fordi de er bange for, at de ikke kan lykkes med dem. Hvis man har noget af den frygt i sig, er det nemt at sige ja til alt muligt andet, men det kan på længere sigt skabe en utilfredshed med, at man ikke gør det, man brænder for. Når du formulerer en vision for det næste år, giver du dig selv muligheden for at komme tættere på at udfolde den. Hvis dette år skal være et billede på det liv, du virkelig gerne vil leve hvad skal der så ske? Besvar gerne i forhold til alle dine livsområder. Hvis du kunne realisere hvad som helst, hvad ville du så realisere? Beskriv din vildeste drøm. Gerne en drøm, der er så stor, at du nærmest skammer dig over at tænke så stort. Beslut dig for, hvilken vision der skal have energi det næste år. Du kan eventuelt forestille dig, at dette år er det sidste i dit liv. Hvis det var det, hvad ville du så bruge det på? Når du har formuleret din vision, så analyser dig frem til, hvilke skridt den kræver for at blive realiseret. Hvilke konkrete skridt kan jeg tage for at realisere min vision? Hvornår vil jeg realisere de konkrete skridt? For at få det optimale ud af denne del af øvelsen er det en god ide, at du skriver de konkrete skridt og delmål ind i din kalender. Så har du noget at arbejde ud fra og holde dig selv op på.

9 _ En vision kan også blive nærmest uoverskueligt stor. Hvis din er ved at vokse sig for stor, så spørg dig selv: Hvad er den mindste form, min vision kan realiseres i? Selv om det kan virke som at gå kontra at finde den mindst mulige version af en vision, så kan det give rigtig meget. Når jeg sidder med en klient, der gerne vil lave en fond for unge, som har mistet en forælder, eller en, der gerne vil udstille på MoMA, så udfordrer jeg dem til at lave en version af deres vision, som kan realiseres med de ressourcer, de har. Det gør jeg, fordi jeg ved, at det er bedre at give en gratis workshop til unge, der har mistet, eller lave en udstilling i et lejet lokale, end at ende med ikke at realisere visionen. Når det er sagt, så tror jeg også på, at den, der overhovedet tænker tanken om at lave en fond eller udstille på MoMA, har en chance for det. Det er i hvert fald umuligt, at det sker, hvis man ikke tør forestille sig det og ønske sig det. Kombinationen af at ønske det og arbejde for det ved at lave de små versioner af de store visioner er også den model, som har størst chance for succes. Det sidste spørgsmål, jeg vil stille dig, er: Hvorfor er din vision vigtig for dig? I svaret på det spørgsmål ligger meget af det brændstof, som du skal bruge, når det bliver svært at fortsætte med at holde fokus. Det er en god ide, at du stiller ind på, hvilke af dine styrker du kan bruge til at realisere dine mål. Dine styrker kan du blive klogere på ved at læse på min hjemmeside og tage den gratis test, der linkes til. Den korte version er, at dine styrker er det, du oplever som nemt og energigivende. Det handler derfor om at bruge dine styrker til at nå dine mål, da et fokus på, hvordan man kan bruge sig selv optimalt, skaber en bedre proces.

10 #5. Fra tanke til handling strategi Tag en kalender over året og kig på den. Denne kalender er et billede på den tid, som kommer. At lave en strategi handler om, hvordan man kommer fra i dag til den ønskede fremtid. Det indebærer dels, som du allerede har gjort, at du skaber bevidsthed om de elementer, som skal prioriteres, men det kræver også, at du finder ud af hvordan og hvornår. Vurder nu, hvornår og hvordan dine enkelte mål og elementer skal udfoldes. Dette skal ikke gøres overfladisk, men afspejle realisme og visdom. Tænk på hver enkelt måned og tag stilling til, hvad den skal indeholde. En strategi er ikke en detaljeret plan, men en gennemtænkning af nogle delmål og konkrete handlinger. Det er helt okay, hvis det ikke bliver nøjagtigt sådan, og en strategi må gerne føre til mange mindre justeringer, men det er vigtigt overordnet at tage stilling til, hvornår og hvordan ting skal ske. Hvis du for eksempel har et mål om: A. At se dine venner mere. Så tag stilling til, hvordan og hvornår det skal ske. Du kan allerede nu aftale fem aftener sammen med dem det næste halve år eller arrangere en weekendtur. B. At være mere sammen med familien. Så streg weekender over, og lad være med at lave andre aftaler der. Skab rummet og brug ugen inden til at lave planer sammen med din familie om, hvad der kunne være en dejlig weekend. C. At lave en fotoudstilling om Spanien. Så køb en billet til Spanien, reserver tid til at arbejde med fotografierne og sæt en deadline for din udstilling. D. At løfte din virksomhed til verdensklasse. Så identificer en række delmål på den rejse og beslut dig for, hvornår de skal have energi, og hvordan de skal realiseres. Det er vigtigt, når du bliver konkret, at du samtidig husker din kreativitet. Hvis du ikke har penge til at tage til Bali, så vær bevidst om, hvilken værdi Bali skal opfylde. Hvis det er værdien om romantik, så inviter din kæreste til Bali på stuegulvet med tæpper, stearinlys, bambusmåtter, røgelse og ristaffel. Hvis du ikke kan få Peter Aalbæk Jensen til at sidde i dit advisory board, så find en fyr, der er mindre kendt, men lige så skarp og passioneret. Pointen er, at du ikke må give op ved den første modgang. Du må gerne omjustere, være kreativ og arbejde videre, men du skal holde fast i det, der er vigtigt for dig.

11 #6. Giv hverdagen kærlighed praksis Hver enkelt uge skal være et billede på dit liv. Det er ved hele tiden at være opmærksom, at du følger den overordnede strategi og giver liv til din vision. Identificer de vigtigste elementer i dit liv og sæt fokus på, hvordan de kontinuerligt kommer til udtryk i dine uger. Brug gerne dine indsigter fra værdsættelse og læring til at stille skarpt på, hvad din ugepraksis skal indeholde. Brug også din ugepraksis som et værktøj til at holde styr på, om du arbejder hen imod dine konkrete skridt og delmål.

12 Giv dig selv tid #7. afslutning Det er nemt at glemme denne strategi i hverdagen, der bare kører. Derfor kan du have glæde af at gøre noget for jævnligt at skabe bevidsthed om din strategi. Selv har jeg en pult stående i entreen, som jeg åbner og lukker mange gange om dagen, fordi mine nøgler ligger i den. I den har jeg hængt min vision og elementerne til min ugepraksis. Det er en meget god lille påmindelse. Find din egen måde til at beholde dette i din bevidsthed. Her er nogle ideer fra mine klienter til inspiration: Visualiserer elementerne til din ugepraksis Lav en serie billeder, der viser din vision Fortæl alle dine venner om din strategi Lav en screensaver med dine delmål på Lav strategi sammen med en, som du jævnligt tjekker ind sammen med Sæt en lyd på telefonen, der minder dig om dine værdier. Et råd er, at du også booker to timer om måneden til at følge op på din strategi. Gør de to timer til et frirum, hvor du samtidig nyder en god kop kaffe, en drink eller en lækker frokost, alt efter hvad du nyder. Du har kun et liv. Elsk det til fulde.

13 Strategimanualen er en proces, der guider dig igennem, hvordan du laver en strategi for et år. Processen er bygget sådan op, at du får en klarhed over dine værdier, lærer af dine erfaringer og får skåret ind til kernen af, hvad der giver dig mere lykke. Strategiprocessen viser dig, hvordan du fremadrettet får handlet på det, du vil, og får integreret dine indsigter i din hverdag og praksis. Manualen er en del af en serie på fire manualer, der tilsammen giver et overblik over, hvordan man lever det gode liv som et dedikeret menneske med mange projekter og stort arbejdspres. Daisy Løvendahl er personlig rådgiver. Hun er specialiseret i at hjælpe dedikerede mennesker med at forbinde sig til deres livsformål, bruge deres styrker og udfolde deres kreativitet. Daisy Løvendahl er cand.comm. i kommunikation og filosofi fra RUC. Hun er desuden certificeret lifeand business coach og certificeret i styrkebaseret udvikling. Du kan kontakte Daisy på eller på hallo@daisylovendahl.dk. Du kan læse mere om hende på:

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere

dagens fokus & formål gør det vigtigste

dagens fokus & formål gør det vigtigste Daisy Løvendahl Personlig rådgiver dagens fokus & formål gør det vigtigste www.daisylovendahl.dk #1. Vær til stede i hver dag Om dagens fokus og formål Hver morgen begynder en ny dag, som er din til at

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Sådan finder du vejen til dit nye job

Sådan finder du vejen til dit nye job Sådan finder du vejen til dit nye job Mange mennesker går på arbejde dag ud og dag ind uden at have hjertet med sig, men fordi at de siger til sig selv at de skal tjene pengene til at betale regningerne

Læs mere

Tre simple trin til at forstå dine drømme

Tre simple trin til at forstå dine drømme - En guide til at komme i gang med dit drømmearbejde, eller til at blive bedre til det du allerede gør. Vigtige pointer: Når du viser dine drømme interesse vil du bedre kunne huske dem. Din drøm er din

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Det er en evig proces

Det er en evig proces Det er en evig proces 8 at skabe sine mål! Otte skridt i skabelsen af dine mål 1. SKAB KLARHED... 3 1A - Hvad har du elsket i 2012?... 3 1B - Hvad har du udrettet i 2012?... 4 1C - Hvad ønsker du at gentage

Læs mere

VIDEO 1 TANTRACURE. Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden

VIDEO 1 TANTRACURE. Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden VIDEO 1 TANTRACURE 1 Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden 2 Copyright 2013 TantraCURE.dk Ingen dele af denne bog må kopieres, reproduceres eller transmitteres i nogen form, om det så er elektronisk,

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte gang i diskussionerne om, hvad der betyder noget for jer som par og forældre. Formålet er, at I finder ud af, hvad

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Side 1 af 7 Vil du lære at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Spiritualitet i dit liv et spørgsmål om opmærksomhed og væren Mentortimer, supervision og seks workshopdage på smukke Jegindø

Læs mere

Rusmiddelcentret 01-01-2015

Rusmiddelcentret 01-01-2015 GLADSAXE KOMMUNE # Frifrahash - Når du vil videre i dit liv Rusmiddelcentret 01-01-2015 1 Indehold FASE 1 VELKOMMEN TIL... 3 SKEMA 1 IDENTIFIKATION AF PROBLEMOMRÅDET... 3 FASE 2 HVILKE OMRÅDE VIL DU FOKUSERE

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Dette sæt indeholder: 3 identiske sæt prioriteringskort Lidt sticky tack Instruktionen, du sidder med i hånden. Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH stecherinsti.com Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers e-kursus FIND

Læs mere

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet Erogi Manifestet Erogi Manifestet Vi oplever erogi som livskraft Vi har modet til at sige ja Vi er tro overfor os selv Vi elsker, når vi dyrker sex Vi er tilgængelige Vi gør os umage Vi har hemmeligheder

Læs mere

Denne kalenderbog tilhører. Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig. Underskrift

Denne kalenderbog tilhører. Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig. Underskrift Mette Holm Denne kalenderbog tilhører Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig Underskrift Forord af Mette Holm Kære dig Jeg har sammensat denne dagbogskalender til dig

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

360 PERSONLIG LEDELSE

360 PERSONLIG LEDELSE 360 PERSONLIG LEDELSE NYT OG ANDERLEDES 360 UDVIKLINGSKONCEPT TIL PERSONLIG LEDELSE: IMKB GØR DIG STÆRKERE I BÅDE KROP OG SIND Som det første 360 personlige udviklingskoncept herhjemme kombinerer IMKB

Læs mere

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING COACHUDDANNELSE CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING En STYRKEBASERET coachuddannelse der udvikler dit indre LEDERSKAB & DIG som PROFESSIONEL COACH ICF AKKREDITERET Jeg

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN Hanna og Torben Birkmose Jakobsen har fulgt nogle af de første danske kurser i PREP for at styrke deres parforhold og samliv. - Vi ville gerne investere tid og kræfter

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder Lektion 5 Spørgeteknik Dias 1/11 Spørgeteknik Formålet med denne lektion er at forstå værdien af at stille gode og nyttige spørgsmål at kende forskel på nyttige og unyttige spørgsmål at øve at stille nyttige

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Jeg har på baggrund af flere opfordringer valgt at lave denne lidt mere hands on udgave af de redskaber jeg har brugt til at skabe struktur og velvære

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn...

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn... Arbejdspapir Grib dagen livet venter ikke 2017 Navn... Din bedst mulige fremtid Livet er det, der sker, mens du har travlt med at lægge andre planer - John Lennon Tiden er nu, og det er tid til at sætte

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Afholdelse af statusmøder

Afholdelse af statusmøder Afholdelse af statusmøder dialog samhørighed forventningsafstemning kommunikation fælles mål forståelse evaluering samarbejde - skab sammenhold og undgå konflikter Værktøjet er udarbejdet af Institut for

Læs mere

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv Susan Nielsen Med sjælen som coach vejen til dit drømmeliv Tænker du nogle gange: Der må være noget mere? Længes du indimellem efter noget større? Prøver du at fastholde de glimt af jubel og lykke, som

Læs mere

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv 3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv og få mere nærhed og nydelse Af sexolog Susan Ahrensbach www.susana.dk 1. Mere øjenkontåkt Intimitet er lig intensitet Når intimiteten er høj føles samværet

Læs mere

Lev dit liv med glæde

Lev dit liv med glæde Lev dit liv med glæde Institut for Sundhed og Livskvalitet Velkommen til Institut for Sundhed og Livskvalitet I dag er den første dag i resten af dit liv. Har du besluttet dig for, at du vil leve sundere,

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega?

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad gjorde den bedste læremester eller underviser, du har haft? Hvordan skiller du

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

elever en udfordring

elever en udfordring Giv dine elever en udfordring de sent vil glemme Kære Kontaktlærer Overvejer du at have elever med i Nordjyske Nyskabere eller har du allerede valgt at melde hold til? Denne folder gør både garvede kontaktlærere

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk GUIDE til ugens vigtigste møde Mødet med dig selv som eneste deltager www.birgittefeldborg.dk TA K F O R DI DU HAR VALGT AT DOWNLOADE GUIDEN TIL UGENS VIGTIGSTE MØDE MØDET MED DIG SELV SOM ENESTE DELTAGER.

Læs mere

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG 5. April 2011 Fremtidens Plejehjem som levende laboratorium Njalsgade 106,2 5. april 2011.COM DK2300 Kbh. S info@copenhagenlivinglab.com +45 2023 2205

Læs mere

Har du en strategi for dit liv?

Har du en strategi for dit liv? Har du en strategi for dit liv? Det vigtigste i livet For nogle år siden arbejdede jeg med en topleder, der på det tidspunkt var tæt på de 60 år. Lars havde haft succes. Han havde skabt vækst i den virksomhed,

Læs mere

Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself

Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself Grow yourself ~ Grow your business Grow your business ~ Grow yourself * Oplever du, at det nogen gange kan være svært at mærke, hvad du virkelig har lyst til? * Har du en velfungerende forretning, men

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Risikerer jeg at brænde ud TEST

Risikerer jeg at brænde ud TEST Risikerer jeg at brænde ud TEST Alfa- kvinder Lergravsvej 52, 4. tv. 2300 København S 2 Er du i risikogruppen for at brænde ud? Tag selvtesten og find ud af, om du bare har travlt eller om du faktisk l

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

11.s.e.trin. I 2015, Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 305 22/448 31 577-208

11.s.e.trin. I 2015, Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 305 22/448 31 577-208 Når man får et barn, bliver man tilbudt at komme i mødregruppe. En mødregruppe er en forsamling på 4-5-6 nybagte mødre, der sammen med deres babyer mødes med jævne mellemrum i private hjem. Der er meget

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus profil for ægtemænd 1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus 2. Jeg kan godt lide at være alene med min kone Jeg føler mig

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

FIND DINE PERSONLIGE STYRKER

FIND DINE PERSONLIGE STYRKER FIND DINE PERSONLIGE STYRKER dk Indhold De 24 styrker: Derfor er det vigtigt at kende dine stærke sider (S. 1) Oversigt over de 24 styrker (S. 3-4) Find frem til dine personlige styrker (S. 5) Giv os din

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Gratis håndbog. 10 spændende muligheder. Glad i låget 24/7. Af RaffCoaching

Gratis håndbog. 10 spændende muligheder. Glad i låget 24/7. Af RaffCoaching Gratis håndbog 10 spændende muligheder Glad i låget 24/7 Af RaffCoaching 2 Velkommen Denne håndbog er til dig, som gerne vil lære at være glad og positiv 24/7. Jeg vil komme med rigtig mange ideer. Din

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere