Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen (O) Henning Jørgensen (F) Steen Christensen (A) Uffe Sørensen (J)

2 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Tillægsdagsorden godkendt.

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Fællesmøde, Økonomiudvalget og MED-Hovedudvalget Kommuneplan for Brønderslev Kommune Ansøgning om kommunegaranti, Dronninglund Kraftvarmeværk Målsætning for folkeskolen i Brønderslev Kommune Skolegades Skole - skolestruktur i Brønderslev By Ombygning/Nybygning af Risagerlund Godkendelse af nye priser for leje/brug af varmtvandsbassin i Grønningen Godkendelse af kvalitetsstandarder Valg til Ældrerådet Evaluering og optimering af indsatsen i Jobcentret Sundhedsydelser under sundhedslovens samarbejde med andre kommuner Udviklingsrådets redegørelse Ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb 2009 til renovering af lofter på lærerværelset på Hedegårdsskolen, Brønderslev Handlingsplan for indsats mod tomme og forfaldne huse Renovering af materielgården Karetmagervej 5, Dronninglund som følge af ATpåbud Bevilling af midler til udarbejdelse af lovpligtig spildevandsplan for Brønderslev Kommune Anlægsregnskab for køb af Vrangdrupvej 57, Brønderslev Etablering af cykelstier i det åbne land Ansøgning om opstilling af vindmøller i Ryå Vest Evaluering af kommunikationspolitik, opstart af projekt Boligforeningen P.M., Brønderslev - betaling af prioriteter Tilskud til kommunal medfinansiering af EU-Projekter Ansøgning om lokaler til Lokalhistorisk Arkiv i Dronninglund Orientering Lukket sag - Energimærkning af kommunale ejendomme 26 Lukket sag - Salg af ejendom 27 Lukket sag - Forlængelse af option på erhvervsgrunde 28 Lukket sag - Ansøgning om alkoholbevilling 29 Lukket sag - Klage over afslag på alkoholbevilling 30 Lukket sag - Orientering Tillægsdagsorden: 31 Lukket sag - Indgåelse af aftale om energioptimering af kommunale ejendomme

4 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Fællesmøde, Økonomiudvalget og MED-Hovedudvalget J.nr.: Ø02/dwfsss 09/17252 Åben sag ØK Sagsfremstilling: I lighed med tidligere år afholdes fælles drøftelse med MED-Hovedudvalget om bl.a. budgetlægningen for det kommende år. MED-Hovedudvalget er indbudt til kl Medarbejdersiden i Hovedudvalget har fremsendt 2 emner, som ønskes inddraget i drøftelserne med Økonomiudvalget i fællesmødet De bærende værdier i personalepolitikken. Dialog om hvorledes begreberne "en attraktiv arbejdsplads" "en udviklingsorienteret arbejdsplads" og "en trivselsskabende arbejdsplads" kan have fokus i forbindelse med budgetlægningen. Hvordan ser vi det i hverdagen? Det kommunale efterslæb Medarbejderne er, ud fra et arbejdsmiljøsynspunkt, bekymret i forhold til det vedligeholdelses- og investeringsefterslæb, der opbygges i kommunen, jf. AT-påbud og KL s pjece "Fundamentet for fremtiden". Håndteringen af denne problemstilling ønskes der en dialog omkring i forbindelse med budgetlægningen. Pjecen kan læses her: Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Gennemført. Steen Christensen var fraværende.

5 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Kommuneplan for Brønderslev Kommune J.nr.: P15/dwtfbb 09/17097 Åben sag UP/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 9. juni 2009: Udvalget indstiller en udsættelse af tidsplanen, således kommuneplanforslaget sendes i høring pr. december Detailhandelsplan udarbejdes særskilt, således denne kan vedtages pr. december Sagsfremstilling: Udviklings- og Planlægningsudvalget har på sit møde den 9. juni 2009 behandlet udkast til hovedstruktur i kommuneplan I forbindelse med denne behandling blev udvalget bedt om tage stilling til, om tidsplanen for udarbejdelse af kommuneplanen kan udskydes, således at godkendelse af forslag til kommuneplan kan ske på Byrådets decembermøde Baggrunden herfor er, at opgaven viser sig at være mere omfattende end oprindeligt antaget, specielt med hensyn til miljøvurdering, redegørelsesdel og retningsliniedelen fra regionplanen. Derudover har afholdelse af borgermøder, kommuneplanværksteder og stort arbejdspres i bidragsydende fagenheder forsinket processen yderligere. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Udviklings- og Planlægningsudvalgets indstilling indstilles godkendt. Udvalget beklager, at det har været nødvendigt at udskyde tidsfrist, men anerkender at andre, nødvendige opgaver har haft prioritet. Løbende planlægning fortsætter uændret. Steen Christensen var fraværende.

6 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Ansøgning om kommunegaranti, Dronninglund Kraftvarmeværk J.nr.: Ø60/dwokso 09/17249 Åben sag ØK Sagsfremstilling: Borgmesteren oplyser, at der foreligger forespørgsel fra Dronninglund Kraftvarmeværk om kommunegaranti på 80 mio. kr. til oprettelse af solfangeranlæg. Borgmesteren anmoder om Økonomiudvalgets principielle drøftelse af ansøgningen. Center for Økonomi har ved henvendelse til Indenrigs- og Socialministeriet fået oplyst, at kommunen kan stille garanti til et fjernvarmeselskab til det ønskede formål, uden at dette belaster kommunens egen låneramme. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Udvalget er ikke afvisende overfor kommunegaranti, men ønsker et konkret detaljeret beslutningsgrundlag inden stillingtagen. Steen Christensen var fraværende.

7 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Målsætning for folkeskolen i Brønderslev Kommune J.nr.: P22/dwbkes 09/1699 Åben sag BU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 15. april 2009: Udvalget anmoder styregruppen om at indarbejde værdiordet "Kulturel dimension" i målsætning for folkeskolen. Adnan Jedan var fraværende. Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 9. juni 2009: Indstilles godkendt. Sagsfremstilling: Børne- og Ungdomsudvalget vedtog i møde den 27. januar 2009 at fremsende forslag til nye målsætninger for folkeskolen i Brønderslev Kommune til udtalelse i skolebestyrelserne. Målsætning for folkeskolen er udarbejdet under hensyntagen til kommunens overordnede værdier - værdihjulene - samt kommunens sammenhængende børnepolitik. Målsætningen er praksisorienteret. Det vil sige, at den indledningsvis er bygget op af de brede værdiord efterfulgt at yderligere handlingsforslag. Alle skoler og skolefritidsordninger har haft mulighed for at komme med forslag til målsætningsarbejdet. En styregruppe med repræsentanter for skoleledere, SFO-ledere, forældre og forvaltningen har sammensat de indkomne forslag. Udtalelserne er vedlagt ligesom der er udarbejdet et sammendrag af udtalelserne. Bilag: Målsætning for folkeskolen - endelig Sammendrag af udtalelser vedr. Målsætning Udtalelser fra skolebestyrelserne Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende.

8 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Skolegades Skole - skolestruktur i Brønderslev By J.nr.: G12/dwbkes 08/2857 Åben sag BU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 19. maj 2009: De fremsendte scenarier drøftet og fremlægges for Byrådet på et temamøde den 2. juni Udvalget vil på sit næste møde udarbejde indstilling om sagen. Jette Ramskov og Martin Rishøj Jensen var fraværende. Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 9. juni 2009: Udvalget indstiller til Byrådet at Skolegades Skole renoveres efter forslag 1b i notat af maj 2009 (ca. 27 mio. kr.) at Skolegades Skole yderligere renoveres i forhold til forslag til øvrige tiltag i notat af maj 2009 (ca. 1,3 mio. kr.) at der afsættes midler til inventar (ca. 3 mio. kr.) at en omlægning af kloakkerne i skolegården tages med i det endelige projekt at der anvendes den beskrevne udbudsform i notat af 9. juni 2009 at Bygningskontoret udarbejder en tids- og handleplan for projektet. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur anmoder udvalget om at drøfte spørgsmålet om Skolegades Skoles fremtid og i den forbindelse skolestrukturen i Brønderslev By. Der er opstillet følgende scenarier: 1. Skolerne beholder deres egen overbygning og Skolegades Skole fortsætter dermed som 2-sporet skole med klasse efter renovering/ombygning 2. Skolerne beholder deres egen overbygning, og der bygges en ny 2-sporet skole med klasse til erstatning for Skolegades Skole 3. Overbygningen på Skolegades Skole flyttes til Hedegårdsskolen (der har de bedste udvidelsesmuligheder) og Skolegades Skole bliver en 2-sporet skole med klasse. Søndergades Skole forbliver en 2-sporet skole med klasse 4. Alle overbygningsklasserne på Skolegades Skole, Søndergades Skole og Hedegårdsskolen flyttes til en ny overbygningsskole sammen med det nuværende 10. klassecenter fra Hedegårdsskolen.

9 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 647 Bilag: Notat om Skolegades Skole - skolestruktur i Brønderslev By Notat af 9. juni 2009 fra Bygninger og Beredskab Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende.

10 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Ombygning/Nybygning af Risagerlund J.nr.: G01/dwsbhsj 08/2143 Åben sag SO/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Socialudvalget den 10. juni 2009: Karl Emil Nielsen og Søren Erik Nielsen går ind for model 1c. Ole Jespersgaard og Marianne Jensen går ind for model 2. Udvalget fremsender sagen til behandling i Byrådet. Asta Skaksen var fraværende. Sagsfremstilling: Socialudvalget drøftede i møde den 13. maj 2009 den foreliggende førsynsrapport på Risagerlund samt den kommende proces. Af førsynsrapporten fremgår, at bygningerne grundlæggende er af god kvalitet, og at bygningerne absolut er egnede til ombygning med visse forbehold for, at de bærende konstruktioner skal kunne integreres i den fremtidige indretning, og at bygningerne skal føres op til de nugældende krav til isolering og energiforbrug. Udvalget drøftede samtidig ejerskab/bygherrerolle samt den problemstilling, at der ikke budgetmæssigt er afsat midler til at ombygge Risagerlund for. Med baggrund i de gode erfaringer der er med Danske Diakoner, fra samarbejdet omkring ombygning og mange års drift af plejehjemmet Kornumgaard, ønskede udvalget en drøftelse med Danske Diakoner omkring deres eventuelle interesse i opførelse og drift af plejecenter, eventuelt friplejehjem. Socialudvalgets formand og næstformand deltog sammen med Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse den 28. maj 2009 i et møde med direktør, rådgiver og ingeniør fra Danske Diakoner. På mødet blev der givet udtryk for, at Danske Diakoner gerne vil indgå i et samarbejde med Brønderslev Kommune omkring et fremtidigt Risagerlund. Der er flere muligheder for dette samarbejde: Kommunalt plejecenter der drives af Danske Diakoner Kommunen opfører et plejecenter, hvor kommunen afholder alle anlægsudgifter hermed, hvilket er 7% grundkapital, udgift til servicearealer, lånefinansiering, indretning m.v. Danske Diakoner driver plejecentret. Brønderslev Kommune betaler driftsudgifterne og visiterer til pladserne. Danske Diakoner opfører og driver plejecenter

11 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 649 Diakonerne køber Risagerlund og opfører plejecenter samt afholder alle udgifter hermed. Diakonerne bestemmer indhold m.v. Der indgås driftsaftale med kommunen, som for Kornumgaard. Kommunen visiterer til plejehjemmet. Diakonerne skønner, at der vil kunne blive tale om en 0- løsning for anlæg. Denne løsning fordrer, at der bygges/ombygges på nuværende grund. Danske Diakoner opfører og driver friplejehjem Efter den nye lovgivning pr. 1. januar 2009 kan der opføres friplejehjem. Her forudsættes at Diakonerne ejer og driver friplejehjemmet uden driftsaftale med kommunen. Driften betales via de pladser, "der sælges". Diakonerne visiterer selv til plejehjemmet og bærer selv risikoen ved eventuelt tomme pladser. Kommunen betaler kun for de borgere fra kommunen, som vælger Risagerlund. Danske Diakoner køber plejehjemmet Risagerlund efter nærmere aftalt pris, og afholder alle udgifter ved byggeriet. Kommunen kan lægge indtægt fra salg af Risagerlund i kassen. I alle 3 modeller er Danske Diakoner interesseret i samarbejde. Kommunens indflydelse er forskellig i de 3 modeller, men Danske Diakoner lægger i alle 3 modeller op til et samarbejde med kommunen. Byrådsbeslutning af 11. september 2008 På baggrund af notat fra revisionsfirmaet Ernst og Young besluttede Byrådet den 11. september 2008, at ældreboliger/plejeboliger skal opføres i kommunalt regi, og at kommunen indgår i samarbejde med et boligselskab til styring af byggeproces og efterfølgende administration. Endvidere skal finansiering og låneoptagelse foregå i kommunalt regi. (Karl Emil Nielsen imod at et boligselskab skal benyttes.) På baggrund af møde med Danske Diakoner og deres store erfaring med plejecenterbyggeri og drift af plejecentre, skal Socialudvalget drøfte om udvalget skal anmode byrådet om at ændre beslutning af 11. september Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse forslår, at Socialudvalget drøfter hvilken af de 2 følgende modeller, der skal arbejdes videre med: Model 1 Socialudvalget indstiller til Byrådet, at der indledes samarbejde med Danske Diakoner om ombygning af Risagerlund efter følgende modeller: 1a) Kommunalt plejecenter, der drives af danske Diakoner. 1b) Danske Diakoner opfører og driver plejecenter. 1c) Danske Diakoner opfører og driver friplejehjem. Model 2 Socialudvalget beslutter, hvordan der skal arbejdes videre med renovering af Risagerlund, indenfor byrådets beslutning af 11. september 2008.

12 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 650 Uanset hvilken model der vælges, vil der være uafklarede forhold, som der efterfølgende skal diskuteres. Der vil således være tale om en principbeslutning for at komme videre i planlægningen. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Notat vedrørende møde med Danske Diakoner Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Økonomiudvalget indstiller model 1. Arne M. Jensen og Henning Jørgensen indstiller model 2. Steen Christensen var fraværende.

13 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Godkendelse af nye priser for leje/brug af varmtvandsbassin i Grønningen J.nr.: S29/dwsbhsj 09/16292 Åben sag SO/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Socialudvalget den 10. juni 2009: Indstilles godkendt. Asta Skaksen var fraværende. Sagsfremstilling: Varmtvandsbassinet Grønnegade 36, 9700 Brønderslev, der budgetmæssigt hører under Aktivitetsområdet, har behov for en prisstigning, for at budgettet for drift og almindelig vedligeholdelse kan overholdes. Udgifterne til brændsel og drivmidler (varme og el) er steget betragteligt de sidste år. Der har ikke været stigning i udlejningsprisen siden før Formål med varmtvandsbassinet Bassinet skal bruges til træning eller forebyggelse for borgere i Brønderslev Kommune. Antal brugere(grupper/foreninger) af bassinet pr. 1. april 2009 Antal brugere fremgår af skema i bilag. Enkeltpersoner kan ikke bruge bassinet. Det udlejes til foreninger, offentlige grupper, samt privatpraktiserende terapier. Økonomi vedrørende bassin Et lejemål er på 1½ time ugentlig og har hidtil kostet kr. pr. md. (her deltager op til 10 personer af gangen) pris pr. person pr. mdr. = 100 kr. Ved en prisstigning på 25 % vil deltagerprisen pr. md. blive = 125 kr. Når bassinet er lukket (helligdage og ved reparation af bassin) betales der ikke leje. Indtægter i 2008: Lejeindtægter Indtægter i alt kr kr. Udgifter i 2008: Brændsel og drivmidler Øvrige varekøb (bruser osv.) kr kr.

14 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 652 Entreprenør- og håndværkerudgifter Øvrige tjenesteydelser (prøvetagning, syre, filter) Udgifter til adm. (20 timer) Udgifter til rengøring i gennemsnit 1½ time/dag Udgifter i alt kr kr kr kr kr. Der har i 2008 har været udgifter til ny bund på ca kr. Denne udgift afholdes af Bygning og Beredskab. Ved en 25 % stigning for eksisterende lejemål vil indtægten blive hævet til Ved opkrævning af lejemål for kommunale og regionale lejemål vil der komme en merindtægt på I alt en forventet årsindtægt ved en 25 % stigning kr kr kr. For at budgettet kan overholdes fremover, er det derfor tvingende nødvendigt med en stigning nu. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender: En prisstigning på 25 % fra 1. august 2009 fra kr. til kr. pr. lejemål. At alle brugere, også de kommunale og regionale betaler leje. At der fremover hvert år ved budgetlægning beregnes en eventuelt lejestigning, så der ikke kommer så kraftig en stigning på en gang, som det nu er nødvendigt. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Oversigt over lejere af bassin Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Socialudvalgets indstilling indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende.

15 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Godkendelse af kvalitetsstandarder J.nr.: P23/dwsbkvj 09/14364 Åben sag SO/ØK/BY Indstilling: Beslutning i MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse den 5. maj 2009: Punktet udsat. Socialudvalget vil gerne drøfte sagen og komme med input, inden sagen bliver drøftet i MED-udvalget. Udvalget må påregne at blive indkaldt igen om ca. en måned - efter Socialudvalgsmødet. Fraværende: Ellen Badstue Susanne Aabenhus Lene Svenningsen Jette Poulsen Beslutning i Socialudvalget den 13. maj 2009: Sagen sendes til udtalelse i MED/SOB og Handicaprådet med følgende bemærkninger: Udvalget stiller sig positiv overfor de fremlagte: Kvalitetsstandarder og ydelsesbeskrivelser. Økonomi og takster. Ansættelse af sygeplejersker. Embedslægetilsyn. Hjemmedag hver 14. dag. Rengøring og rengøringsredskaber. Tøjvask. Udvalget ønsker forsat, at der er mulighed for at producere mad på det enkelte sted indenfor en pris på 100 kr. pr. døgn pr. borger. Det forudsættes, at der forlods kan fremlægges en kalkule, som sandsynliggør, at maden kan produceres til max 100 kr. pr. døgn pr. borger i overensstemmelse med kalkulationsreglerne. Ole Jespersgaard og Karl Emil Nielsen ønsker tidligst at ændrede regler for madproduktion træder i kraft pr. 1. januar Søren Erik Nielsen og Marianne Jensen var fraværende.

16 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 654 Beslutning i MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse den 4. juni 2009: Henrik Aarup-Kristensen fremlagde det administrative oplæg for udvalget og årsagerne for den. Der var brug for en service deklaration og service standarder på området af hensyn til beboernes behov og økonomien. Forinden har der været afholdt møder med personalet og pårørende, hvor det er blevet klarlagt, at det er et administrativt oplæg, og den endelige form først gælder den dag Byrådet måtte vedtage det. Efter overtagelsen af området fra Amtet er henholdsvis 5 og 2 boformer blevet lagt sammen til i alt 2 boformer. Hvilket må have givet nogle rationale gevinster med mindre personale og ændrede takster. Bofællesskaberne har fået tilført flere penge en der var budgetteret med, da de enkelte borgere har fået tilført de nødvendige ressourcer. Undervejs i processen er der dukket andre ting op, fx at sygeplejersker skal være ansat under handicapområdet, hvis det skal være muligt for Brønderslev Kommune at lægge det på taksterne. Hjemmebesøg hver 14. dag og visitation af rengøring, vask og mad. 1. juli må omkostningerne for mad max være 100 kr. pr. borger. Større omkostninger betyder, at kommunen skal yde differencen via tilskud. Et sådant tilskud vil åbne en port på psykiatri- og ældreområdet, da kommunen vil være forpligtet til også at yde et tilskud til disse områder. Som det ser ud nu er omkostningerne til råvarer alene på 60 kr. pr. dag pr. beboer, og med omkostningerne for bygninger, personale osv. ender beløbet på 165 kr. pr. dag. Oplægget er et 0 regnskab dvs. at der ikke skal bedes om flere midler eller fjernes midler fra området. Midlerne omstruktureres kun. Oplægget betyder, at beboerne kommer til at betale mere for mad, rengøring og tøjvask. Socialudvalget har meldt ud at det er i orden med 100 kr. til mad, men de vil gerne se forslagene til madordningerne sandsynlig gjort først. Embedslæge og sygeplejersker Susanne Aabenhus kommenterede, at oplægget om embedslæge besøg var et positivt tiltag, men med hensyn til sygeplejerskerne udtrykte hun bekymring om deres arbejdsopgaver og ville det få betydning for normeringen vil det gå fra pædagog timerne. På Nordstjernen dækkede SSAerne lige nu behovet for medicingivning. Lene Kirk Weibel kommenterede, at det vil være vigtigt at få lavet stillingsbeskrivelser for de to sygeplejersker både for sygeplejerskerne selv men også for medarbejderne. Else Marie Jensen kommenterede, at flerfagligheden og den store brede er en fordel i sidste ende hos dem. Henrik Aarup-Kristensen påpegede, at det selvfølgelig skulle være interessant for sygeplejerskerne at bestride stillingerne.

17 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 655 Normeret takster Susanne Aabenhus kommenterede, at afsnittet på side 10 i bilaget Handicapområdet Serviceniveau og økonomi Ansvars- og opgavefordeling Vi har ikke fået vurderet den enkelte beboers evne til, at deltage aktivt i madlavning, men oplyses fra botilbuddet, at deltagelsen er mere i form af oplevelsen det ville også være svært at forestille sig, at beboere, der modtager hjælpeforanstaltninger for ca kroner skulle have et funktionsniveau, der gør, at de kan deltage aktivt i madfremstillingen. Denne formulering ville de gerne have fjernet eller formuleret bedre. Susanne Aabenhus kommenterede også på vegne af bofællesskaberne forskellene af de normerede takster for boformer og bofællesskaber. Hvorfor var der forskel i normeringen for funktionsledere og administration. Henrik Aarup-Kristensen ville undersøge årsagen. Polaris Kristina Randrup efterlyste et klart signal om hvorvidt Polaris blev holdt ude af dette administrative oplæg. Henrik Aarup-Kristensen meddelte, at Brønderslev Kommune havde meldt ud til de øvrige kommuner at denne afdeling bliver taget ud af rammeaftale regi. Hjemmedag hver 14. dag Susanne Aabenhus ønskede, at det blev klarlagt i oplægget at hjemmedag hver 14. skulle respekteres. Da den nuværende formulering med en fridag måske kunne opfattes som frit spil af de pårørende. Dette er der ikke ressourcer til. Mad Kristina Randrup kommenterede, at der på Nordstjernen i begyndelsen var stor modstand. Men efter Tina Grønbech havde været der ude og fortælle om mulighederne bl.a. om ½ fabrikat, er stemningen blevet positiv. Her har det været en stor hjælp, at ordningen bliver brugt på Cassiopeia. Det er vigtigt, at beboerne stadig får brugt deres sanser i forbindelse med spisningen, og det giver ½ fabrikaterne mulighed for. Der er dog stadig nervøsitet omkring evt. beskæringer i ressourcerne til personale i forbindelse med spisning, da mange beboere har brug for hjælp. Som det er nu spiser de på skiftehold. I den forbindelse havde Tina Grønbech nævnt støttebevillinger. Ann Cathrine Vestergaard kommenterede, om de havde overvejet muligheden for visitering, da det var muligt med støttefunktion til spisning. Der var enighed om at punktet om mad ikke var den store hurtle.

18 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 656 Beslutning i Handicaprådet den 9. juni 2009: Handicaprådet kan anbefale forslagene til ændring forudsat, at madproduktionen fortsætter som hidtil. Asta Skaksen ønsker tilføjet, at beslutningen omkring den fortsatte madproduktion beror på, at de økonomiske ressourcer kan fremskaffes. John Erik Jensen, Johnny Sort Jensen og Ole Jespersgaard var fraværende. Beslutning i Socialudvalget den 10. juni 2009: Udvalget indstiller, at rengøring, fra 1. oktober 2009 skal rengøringen være harmoniseret som beskrevet i forslaget. Sygeplejersker på handicapområdet fra 1. januar 2010 skal der ansættes 2 sygeplejersker på handicapområdet. Der udarbejdes funktionsbeskrivelser for stillingerne. Embedslæge tilsyn fra 1. januar 2010 skal handicaptilbuddene være tilmeldt embedslæge tilsyn. Ledelse fremlagt forslag til ændring på fordeling af ledelsestimer implementeres hurtigst muligt og senest pr. 31. december 2009 (se notat vedrørende ledelsestimer). Cassiopeia fremlagt forslag til kvalitetsstandard, normering, styring m.m. vedtages og skal være endelig implementeret 31. december Den nye takst indmeldes til rammeaftalen driftsherre indmelding. Dagtilbuddene forslag til kvalitetsstandard, normering, styring m.m. herunder takster vedtages og træder i kraft pr. 1. januar De nye takster indmeldes til rammeaftalen driftsherre indmeldinger. Bofællesskaberne fremlagt forslag til kvalitetsstandard, normering, styring m.m. vedtages dog undtaget fremstilling af mad. Her anbefales, at bofællesskabet fortsætter med at fremstille mad og at de fremtidige valgfrie ydelser fastsættes som anbefalet i notatet vedr. mad fremstilling i tilbuddene inden for handicapområdet til en samlet pris på 2200 kr./md. dækkende tøjvask, mad og rengøringsmidler. I 2010 tages stilling til kriterier for, hvornår beboerne kan deltage i mad fremstillingen. Når det nye cirkulære for beregning af personaleudgifter til mad fremstilling er kendt, kan der beregnes en pris for denne udgift og der kan herefter tages stilling til en fremtidig løsning. Kan ske inden for den økonomiske ramme. (se notat vedrørende madfremstilling).

19 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 657 Nordstjernen fremlagt forslag til kvalitetsstandard, normering, styring m.m. vedtages dog undtaget fremstilling af mad. Her anbefales, at Nordstjernen foresætter med at fremstille mad og at de fremtidige valgfrie ydelser fastsættes som anbefalet i notatet vedr. mad fremstilling i tilbuddene indenfor handicapområdet. Den øvrige del af forslaget skal være endelig implementeret 31. december I 2010 tages stilling til kriterier for, hvornår beboerne kan deltage i mad fremstillingen (altså, der ændres ikke ved de nuværende afgørelser). Når det nye cirkulære for beregning af personaleudgifter til mad fremstilling er kendt, kan der beregnes en pris for denne udgift. Der kan herefter tages stilling til en fremtidig løsning. Økonomi kan finansieres dels ved indtægt til personaleudgift og dels ved en reduktion af de timer, der er afsat til møder i tilbuddene, og dels ved en reduktion til 5 feriedage (se notat vedrørende madfremstilling). Takster beregnes for 2009 og 2010 i forhold til ovenforstående og fremlægges til orientering/beslutning i august MED-udvalgets indvending vedrørende formulering i Handicap-området, Serviceniveau og økonomi, side 10, imødekommes. Udtalelser fra Handicapområdet og MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse forelå til mødet. Sagsfremstilling: Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse har analyseret døgn- og dagtilbuddene i Brønderslev Kommune indenfor handicapområdet og har konstateret, at der er store forskelle i serviceniveauet. Hvis der skal være forskel i serviceniveauet skal det være begrundet i forskelle i borgernes behov, men forskellen i serviceniveauet kan ikke alene tilskrives forskellene i behov. De kommunale tilbud har et meget lavere serviceniveau end de tidligere amtslige tilbud som siden 1. januar 2007 er blevet driftet af Brønderslev Kommune og som er omfattet af rammeaftalen. Grunden til den store forskel er, at serviceniveauet ved opstart af de kommunale tilbud ikke var særlig højt og der er så efterfølgende sket en ændring af målgruppen, således at beboerne har brug for mere hjælp. Den oprindeligt tiltænkte målgruppe vil i dag modtage hjælp i eget hjem og ikke modtage et botilbud. Med hensyn til madproduktion vil der, såfremt der er mulighed for fremstilling af mad indenfor rammen af de 100 kr. pr. dag, fortsat være mulighed herfor. Økonomi: Der har på de kommunale tilbud været store problemer med at tilgodese beboernes behov for hjælp, da personaleressourcerne har været for få.

20 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 658 Der er af flere omgange givet tillægsydelser til bofællesskaberne i 2008 og derfor er der tilført yderligere lønmidler, som er afholdt inden for rammen til anbringelsesområdet. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse fremlægger derfor forslag til et harmoniseret serviceniveau, der holdes indenfor den nuværende økonomiske ramme. Beskrivelsen af serviceniveauet tager udgangspunkt i antallet af nærværstimer i forhold til den enkelte beboer og er beskrevet i kvalitetsstandarder og ydelsesbeskrivelser for det enkelte tilbud. Da der er tale om et harmoniseret serviceniveau beskrevet udfra borgernes behov og den lovgivningsmæssige ramme, er det vigtigt, at forslaget behandles som en helhed. Fagenheden Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender: Kvalitetsstandarder og ydelsesbeskrivelser for døgn- og dagtilbud. Økonomi og takster for det enkelte tilbud. Ansættelse af to sygeplejersker i handicapområdet. Iværksættelse af embedslægetilsyn på alle tilbud indenfor handicapområdet. Hjemmedag hver 14. dag (se ydelsesbeskrivelser). Valgfrie ydelser: o o o Madfremstilling ved ekstern leverandør. Pris for rengøringsmidler og rengøringsredskaber 50 kr./mdr. i alle døgntilbud. Pris for vask af tøj 237 kr./mdr. i alle døgntilbud. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Takstaftale Kvalitetsstandard for dagtilbud jf. SEL 104 Kvalitetsstandard for botilbud jf. SEL 108 Serviceniveau - økonomi Notat - Ledelse på Handicapområdet Mad på Handicapområdet Nærværstimer på det enkelte tilbud Økonomi det enkelte tilbud Økonomi, harmonisering af serviceniveau Oversigt over brug af pladser takster m.m. Organisationsplan handicapområdet Bekendtgørelse nr 620 Loft over egenbetaling for madservice i plejeboliger m.v. Funktionsvurdering, Fællessprog

21 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 659 Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Socialudvalgets indstilling indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende.

22 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Valg til Ældrerådet J.nr.: G01/dwsbll 08/16243 Åben sag ÆR Indstilling: Beslutning i Ældrerådet den 11. maj 2009: Ældrerådet har udpeget Tage Enevoldsen, Karen Nielsen og John Heilemann til valgbestyrelsen. Navnene på kandidatlisten ønskes suppleret med bynavnet på bopælen. I øvrigt kan Ældrerådet anbefale det udarbejdede forslag og tidsplan. Sagsfremstilling: Fællessekretariatet foreslår, at der med baggrund i lovbekendtgørelse nr. 977 af 3. september 2008 (retssikkerhedsloven), 30 samt gældende vedtægter for Ældrerådet i Brønderslev Kommune afholdes valg til Ældrerådet således: Valget afvikles som brevvalg med opgørelse af valget den 4. november Valgopgørelsen finder sted i aktivitetscenter Grønningen. Der udpeges en valgbestyrelse på 5 personer bestående af 3 personer fra det nuværende Ældreråd og 2 personer fra Brønderslev Byråd. Efter udpegning af valgbestyrelsen er denne herefter ansvarlig for valgets gennemførelse og opgørelse. Kandidatanmeldelse sker uden krav om stillere. Kandidaterne opstilles på stemmesedlen i alfabetisk rækkefølge efter efternavn. Valget gennemføres uden afmærkning i valgliste. Valgopgørelsen sker efter principperne i den kommunale valglov. Ifølge retssikkerhedslovens har personer, der hast fast bopæl i kommunen, og som er fyldt 60 år, valgret og er valgbare til Ældrerådet. Ældrerådet i Brønderslev Kommune består ifølge Ældrerådets vedtægter af 9 medlemmer. Der er ca vælgere til ældrerådsvalget. Udgifterne til afvikling af ældrerådsvalget afholdes inden for det afsatte budget til valg. Byrådet anmodes om at udpege 2 medlemmer til Valgbestyrelsen.

23 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 661 Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Socialudvalgets formand og næstformand indstilles til valgbestyrelsen. Steen Christensen var fraværende.

24 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Evaluering og optimering af indsatsen i Jobcentret J.nr.: S02/dwjclb 09/4120 Åben sag BE/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 25. maj 2009: Påtegning fra Organisation og Personale blev forelagt på mødet. Udvalget indstiller det primære forslag som fremlagt. Udvalget ønsker økonomioversigten suppleret med følgende alternativer: Primært forslag Alternativt forslag Alternativt forslag suppleret med primært forslag, hvor der mangler alternativer. Udvalget indstiller, at der bevilges 1 mio. kr. til etablering af et Kompetencecenter. Mulighederne for et endnu tættere samarbejde med A-kasserne undersøges. Steen Christensen tager forbehold vedrørende Kompetencecentret. Asta Skaksen og Adnan Jedon var fraværende. Sagsfremstilling: I indeværende fremstilling gives anbefalinger til den fremadrettede indsats på baggrund af de aktuelle beskæftigelsespolitiske og budgetmæssige udfordringer. Herudover gives anbefalinger til den fremtidige indsats på baggrund af de nye lovgivningsmæssige tiltag på beskæftigelsesområdet, der træder i kraft i Markant øget tilgang af forsikrede ledige Der er pt. en umiddelbar situation som bør afhjælpes, hvis borgeren i videst muligt omfang skal sikres at modtage rettidige samtaler og rettidig aktivering, da antallet af ledige er steget så markant. Jobcentret foreslår, at der udliciteres flere sager til anden aktør. Dette kan finansieres via aktivbevillingen og dermed pt. være udgiftsneutralt for kommunen. Staten har foretaget Hurtigt i gang udbud til denne opgave. Alternativer i dette udbud er blevet forlagt Beskæftigelsesudvalget i møde den 27. april Alternativt kan der ansættes 2 ekstra medarbejdere internt i huset. Øget tilgang af arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere samt øget fokus på udannelse

25 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 663 Grundet den øgede tilgang af borgere er sagstallet meget massivt. De to rådgivere på området har hver især en sagsstamme på mere end 80 sager, og bruger derfor primært tiden på at sikre, at flowet af samtaler er så stort, at rettidigheden overholdes og aktiveringsgraden øges. Jobcentret foreslår, at der ansættes en rådgiver til håndtering af denne målgruppe. Indsatsen anbefales iværksat over en 3 årig periode. Alternativt ansættelse af 1 Vejleder til UU. Fastholdelse af højt aktivitetsniveau på kontanthjælpsområdet samtidig med øget tilgang (primært ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere) Det er en massiv udfordring på dette område at sikre, at borgerne er i konstant aktivitet. Dette vurderes at kræve tæt opfølgning og sparring med sagsbehandlerne og en anden snitflade mellem tilbud og myndighed. Sagsbehandlernes fokus bør være på beskrivelse af skånehensyn, og at der så konsekvent henvises til aktivitet af en central visitator. Jobcentret foreslår derfor, at der ansættes en central visitator, der varetager sammensætning af det rette tilbud til den enkelte borger. Fokus for denne medarbejder vil alene være rettet mod at matche borger og tilbud. Alternativt bør sagsmængden hos den enkelte sagsbehandler reduceres ved ansættelse af yderligere en sagsbehandler. Samtidig forslås det, at der ansættes en projektleder til etablering af virksomhedscentre. Virksomhedscentre indbefatter en samarbejdsaftale med lokale virksomheder om 4-5 faste pladser til borgere med andre problemer end ledighed. Borgere som er placeret i virksomhederne har altid tilknyttet en mentor ved virksomheden. Jobcenter Vesthimmerland har haft stor succes med virksomhedscentre. Jobcentret foreslår, at der ansættes en projektleder, der skal varetage oprettelsen af virksomhedscentre. I forhold til ressourceafklaringsforløbet og den sagsunderstøttende psykologbistand, der blev iværksat på baggrund af Byrådets beslutning den 8. maj 2008, har implementeringen og dermed virkningen af indsatsen ikke haft optimale vilkår. Jobcentret foreslår derfor, at ressourceafklaringsforløbet samt psykologen til sagsunderstøttende psykologbistand ikke fortsættes. Opnormeringen til håndtering af sygemeldte kontanthjælpsmodtagere, der ligeledes var en del af Byrådets beslutning den 8. maj 2008, har medført at en række sager som har ligget passive gennem længere tid er blevet afklaret. Opnormeringen har desuden medvirket til at lette sagspresset på de øvrige sagsbehandlere, således der har været overskud til at hæve aktiveringsgraden Jobcentret foreslår, at opnormeringen til håndtering af sygemeldte kontanthjælpsmodtagere gøres permanent (alternativt forlænges for en treårig periode). Nedbringelse af antallet af borgere på ledighedsydelse Der var massive personalemæssige udfordringer i opstarten af fleksjobteamet, hvorfor teamet fik en dårlig start. Omstruktureringen betyder, at flere personer er involveret og at indsatsen dermed ikke længere er sårbar. Det foreslås, at fleksjobteamet fortsætter i den nuværende struktur, hvor der på kort tid er skabt mærkbare resultater. Opnormeringen i 2008 gjaldt 1 virksomhedskonsulent og 1 sagsbehandler. Dette foreslås fortsat.

26 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 664 Derudover foreslås, at der ansættes endnu en sagsbehandler til virksomhedsteamet. I dag varetages denne sagsbehandlerfunktion af en medarbejder fra sygedagpengeafdelingen, hvilket ikke vurderes hensigtsmæssigt. Jobcentret vurderer ligeledes, at der kan være behov for at oprette en pulje af 10 kommunale fleksjobs mere ift. de langvarigt ledige fleksjobbere, hvor der ikke modtages refusion. Jobcentret kan udarbejde en beskrivelse af de ledige fleksjobberes kompetencer og derigennem få dem matchet til det rette kommunale fleksjob. Jobcentret foreslår, at der oprettes en pulje med 10 kommunale fleksjob. Øget tilgang af sygedagpengemodtagere - stigning i antallet af langvarige forløb Antallet af sygedagpengemodtagere er steget markant i forhold til sidste år. Samtidig har jobcentret ikke oplevet det fald som normalt er i 2. kvartal. Denne udvikling ses ligeledes hos de øvrige jobcentre. Erfaring og forskning har vist, at antallet af sygedagpengesager nedbringes, hvis der er sagsbehandlere nok til at varetage indsatsen. Jobcentret foreslår derfor, at der ansættes endnu en sagsbehandler til varetagelse af den tidlige indsats på sygedagpengeområdet. For gruppen af borgere mellem 27 og 52 uger anbefales det, at der ansættes en sagsbehandler ekstra, alternativt entreres med et privat firma, der overtager indsatsen med henblik på at få raskmeldt borgere forud for, at sagerne når 52 uger. I nedenstående tabel opsummeres forslagene til optimering samt det mulige besparelsespotentiale: Indsats Besparelse Primær forslag Forudsætninger for besparelse Primær forslag Alternativ forslag 3.1 Forsikrede ledige Arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere Der regnes med, at der ved en opnormering afsluttes 40 kontanthjælpssager yderligere, i forhold til hvorledes udviklingen vil være uden denne indsats. (fordelt med 20 under 25 år og 20 over 25 år) Ikke arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere Det vurderes, at 15 unge hjemme- og udeboende, 15 forsørgere fyldt 25 år, samt 10 ikkeforsørgere fyldt 25 år kan flyttes fra passiv forsørgelse til aktiv forsørgelse (en forudsætning for

27 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 665 besparelsen er at det rette antal aktiveringspladser er til stede). 3.4 Integration ingen forslag 3.5 Fleksjob En forudsætning for besparelsen er at der oprettes 10 kommunale fleksjob og der herudover afsluttes 10 yderligere ledighedsydelses sager Sygedagpenge 1 medarbejder til tidlig indsats 1 medarbejder til uger En forudsætning for besparelsen er, at der afsluttes ca. 45 sager mere mellem 5-26 uger, 10 sager mere mellem uger og 10 sager over 52 uger Afsluttede forløb over 52 uger virksomhedskonsulent 3.8 De fysiske rammer Oprettelse af 5 arbejdspladser I alt Af ovenstående tabel fremgår det at der ved en investering på kr. på baggrund af de opstillede forudsætninger vil give en besparelse på kr. Der er således tale om en nettobesparelse på et nettoprovenu på kr. Ovennævnte skema viser helårsudgifter, såvel til ansættelse af personale samt besparelsesmuligheder. Dvs. når der i notatet skrives, der kan reduceres 20 personer er det 20 personer et helt år. Udgifter og besparelser skal således opdeles på 2009 og 2010, afhængig af hvornår en eventuel bevilling og dermed ansættelser kan finde sted. Det primære forslag (ansættelse af personale) viser, hvad der skal gives som en ekstrabevilling da de ansættelser, der fandt sted i 2008 i forbindelse med Optimeringsnotatet er indarbejdet i basisbudgettet for 2009 og frem. Besparelserne knytter sig til det primære forslag. Ny lovgivning på beskæftigelsesområdet etablering af kompetencecenter Den nye lovgivning på beskæftigelsesområdet ligger op til, at aktivitetsniveauet skal hæves markant, når refusionssatserne på sygedagpenge, ledighedsydelse samt A-dagpengeområdet bliver afhængige af, hvorvidt borgeren er i et aktivt tilbud. Jobcentret foreslår derfor, at der bevilges midler til etablering af kompetencecenter. Det er pt. ikke muligt at beregne den nøjagtige besparelse i forhold til dette med ny lovgivning på beskæftigelsesområdet. Udgifter i forbindelse med etablering af kompetencecenter i samarbejde med Ernest og Young er på kr. til kr.

28 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 666 Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at: Byrådet godkender Jobcentrets forslag til omstrukturering og optimering af indsatsen. Byrådet bevilger midler til at iværksætte etableringen af et kompetencecenter i samarbejde med Ernst og Young. Påtegning fra Organisation og Personale: Organisation og Personale kan tilslutte sig de økonomiske beregninger vedr. personale. Personalepolitisk er der tale om optimering af såvel det faglige miljø som tilpasning af ressourcerne til en større opgavemængde. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalgets behandling af sagen den 18. juni 2009: I forbindelse med behandling af sagen i Beskæftigelsesudvalget den 25. maj 2009 blev det besluttet, at sagen skulle suppleres med beregninger for en eventuel besparelse, hvis Byrådet udelukkende beslutter at iværksætte investeringer i henhold til det alternative forslag. Disse beregninger er foretaget og vedhæftet som bilag til sagen. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har deltaget i udarbejdelsen af økonomien. Økonomioversigten viser, at der på årsbasis kan spares kr. ved det primære forslag. Dette kræver ansættelse af mere personale m.v., som koster kr. på årsbasis. Nettoprovenuet på årsbasis er således på kr. Nettoprovenuet i 2009 (4 måneder) er på kr. og kræver en tillægsbevilling, hvis Byrådet bevilger indsatsen. Herudover skal der bevilges max. 1 mio. kr. til etablering af kompetencecenter, hvis Byrådet godkender forslaget. Bilag: Tilbud fra Ernst og Young vedr. etablering af kompetencecenter Evaluering og optimering af indsatsen i jobcentret Sammendrag af udgifter og alternativer Sammendrag økonomi Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Tilbagesendes til fagudvalget med henblik på hurtig genvurdering af muligheder for omflytning af ressourcer til forøget indsats på baggrund af muligheder, som en evt. LO-aftale vil give. Genoptages på ekstraordinært økonomiudvalgsmøde inden næste byrådsmøde. Stillingtagen til kompetencecenter afventer ekstraordinært møde. Steen Christensen var fraværende.

29 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side Sundhedsydelser under sundhedslovens samarbejde med andre kommuner J.nr.: P27/dwsbhsj 08/16212 Åben sag SU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Sundhedsudvalget den 1. december 2008: Fagenhedens anbefaling godkendt. Det undersøges hvor mange, der i dag anvender tilbud uden for kommunen, og drøftelsen heraf tages op efterfølgende. Birgitte Josefsen var fraværende. Beslutning i Sundhedsudvalget den 8. juni 2009: Udvalget foreslår, at der etableres samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. Under forudsætning af en positiv tilbagemelding fra Kræftens Bekæmpelse evalueres ordningen ved årsskiftet 2009/2010. Johnny Sort Jensen foreslår, at borgerne får mulighed for at få et tilbud i Aalborg Kommune, indtil Brønderslev Kommune har etableret tilbud i eget regi. Johnny Sort Jensen ønsker sagen indbragt for byrådet. Jette Ramskov og Hans Chr. Holst var fraværende. Sagsfremstilling: I forbindelse med strukturreformen blev ansvaret for forebyggende tilbud lagt ud i kommunerne, jfr. 119 i Sundhedsloven. Samtidig blev kommunerne økonomisk kompenseret for denne opgave. Dette tolkes efterfølgende af ministeriet således, at der ikke må opkræves betaling fra borgere, der deltager i kommunale forebyggende aktiviteter i egen kommune. I Brønderslev Kommune har vi en række forskelligartede tilbud til borgere jfr. 119, heriblandt "Motion på Recept", Træningsværksted og "Hjertevenlig Motion". Endelig er der rehabiliteringsprojektet som omhandler tilbud til borgere med hjertekarsygdomme, diabetes 2, samt kronisk obstruktiv lungesygdom. (KOL). Der er i loven lagt op til, at der kan samarbejdes på tværs af kommunerne. Aalborg Kommune udbyder flere aktiviteter for borgere med kroniske sygdomme, og har i forbindelse med den nye lovgivning ændret procedure, således at borgere fra andre kommuner skal betale 135 kr. pr. gang for at deltage i disse aktiviteter. Der er i dag en række borgere fra Brønderslev Kommune, som benytter disse tilbud i Aalborg Kommune. Disse kan ikke længere deltage i Aalborgs tilbud, hvis hjemkommunen eller borgeren ikke selv vil betale. Omvendt er det, set i lyset af det vedtagne budget 2009, hvor en række tilbud må reduceres eller nedlægges på grund af besparelser, ikke muligt at betale for tilbud i andre kommuner.

30 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 668 Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse finder ikke, at der på baggrund af den netop gennemførte besparelse på forebyggelses- og træningsområdet, findes mulighed for at imødekomme efterspørgslen efter betaling for ydelser i anden kommune. Det foreslås, at der i stedet etableres supplerende tilbud i egen kommune, for at tilgodese dette behov. Supplerende sagsfremstilling: På Sundhedsudvalgets møde den 1. december 2008 blev sagen om Sundhedsydelser under Sundhedslovens 119 samarbejde med andre kommuner, behandlet. Sundhedsudvalget besluttede at godkende fagenhedens anbefaling om ikke at imødekomme efterspørgslen på betaling af ydelser, set i lyset af den besparelse, der blev gennemført i 2009 på forebyggelsesområdet, men at der i stedet etableres supplerende tilbud i egen kommune. Sagen var aktualiseret af, at kommunerne efter strukturreformen ikke længere må opkræve brugerbetaling fra borgere, der er bosiddende i kommunen. Der er i Aalborg Kommune udviklet forebyggende tilbud til bl.a. kræftpatienter i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. Dette tilbud har flere borgere fra Brønderslev Kommune benyttet sig af. Indtil efteråret 2008 har disse tilbud været uden deltagerbetaling. Aalborg Kommune har i forbindelse ministeriets udmelding om, at dette ikke længere er tilladt, indført en brugerbetaling på kr. 135 kr. pr. mødegang. Sagen har været behandlet på Sundhedsudvalgsmøde, hvori det blev besluttet ikke at imødekomme efterspørgslen på disse tilbud. I sagsfremstillingen er der ikke anført, at borgere selv kan betale og benytte sig af disse tilbud. Fagenheden har tolket ministeriets udmelding således, at borgere selv kunne betale for ydelser i andre kommuner. Aalborg Kommune fastholder dog, at der skal ske en bevilling af betaling til tilbuddet i hjemkommunen, som dermed også er ansvarlig for betalingen. Antal af borgere i Brønderslev Kommune, der har benyttet sig af Aalborg Kommunes forebyggelsestilbud, skønnes at være 5 personer. Åbnes der for tilbuddet, kan der påregnes flere brugere. I sagsfremstillingen fra mødet i december anføres det, at der på baggrund af den i 2009 udmøntede besparelse på forebyggelsesområdet ikke findes mulighed for at imødekomme en forventet efterspørgsel på tilbud i andre kommuner. Samtidig er det muligt at benytte de træningstilbud, som Brønderslev Kommune selv råder over. I mellemtiden har vi henvendt os til Kræftens Bekæmpelse med forslag til at etablere et lignende forebyggelsestilbud i Brønderslev Kommune, som afventer en behandling i Kræftens Bekæmpelse. De borgere, der modtager forebyggelsesområdets øvrige tilbud, ex. kostrådgivning og fysioterapeutisk rådgivning, er i udgangspunktet anonyme og derfor ikke mulige at identificere. Træning efter Sundhedslovens 140 registreres efter behov og ikke efter diagnose. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse finder derfor ikke, at det er muligt at imødekomme efterspørgslen på betaling for ydelser i andre kommuner og foreslår, at det afventes, at det projekterede samarbejde med Kræftens Bekæmpelse iværksættes.

31 Økonomiudvalget, den 18. juni 2009 Side 669 Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har fået oplyst, at hver person gennemsnitlig deltager i aktiviteten 1 gang ugentlig, til tider 2 gange afhængig af personens behandlingsforløb. Beløbet for de 5 kendte borgere i Brønderslev Kommune vil for resten af 2009 udgøre kr. Beløbet skal findes inden for egen ramme. Bilag: Notat fra Aalborg Kommune Pjece "Sundhed i Bevægelse" Projektbeskrivelse Brønderslev Beslutning i Økonomiudvalget den 18. juni 2009: Økonomiudvalget indstiller Johnny Sort Jensens forslag. Mikael Klitgaard og Arne M. Jensen indstiller Sundhedsudvalgets indstilling. Steen Christensen var fraværende.

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 25. juni 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-22:30 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Pkt. 23 og 24 accepteret som tillægsdagsorden.

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. juni 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30 10:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Dagsorden

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Dagsorden Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: 17. december 2009 Lokale: Restaurant Hedelund i Brønderslev Tidspunkt: Kl. 15:30 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen Hanne Christensen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 26. maj 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/104 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST SOCIALUDVALG Side: 1 FORELØBIGT UDKAST Socialudvalget Generelt: 1000 kr. 2010 2011 2012 2013 1) Generel rammebesparelse -1.000-1.000-1.000-1.000 I alt -1.000-1.000-1.000-1.000 1: Generel rammebesparelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 23-04-2013 Tirsdag 23.04.2013 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Nyttejob 3 Seniorjob i Hørsholm Kommune

Læs mere

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob.

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. A s s e n s Nørregade 42 5620 Glamsbjerg Tel +45 64 74 70 00 Fax +45 64 45 19 47 www.jobnet.dk Journal nr.: Sagsbehandler: 23. juli 2009 Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. Resume Lavkonjunkturen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. marts 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-17:10 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Møde onsdag, den 7. oktober 2009 kl. 13:45 i Mødelokale 3

Møde onsdag, den 7. oktober 2009 kl. 13:45 i Mødelokale 3 Socialudvalg Referat Møde onsdag, den 7. oktober 2009 kl. 13:45 i Mødelokale 3 Afbud/fraværende: Steen Jakobsen Indkaldte: Kl. 14.00 - Lene Hornstrup vedr. punkt nr. 128 og 129 kl. 14.30 - Karin Ruscher

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-18:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen Hanne Christensen

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse i et værksted Beskæftigelse udenfor

Læs mere

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges)

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges) DET LOKALE afholder møde torsdag den kl. 14.00 i Jobcenter Vejens mødelokale Rådhuspassagen 8, 2. sal i Vejen Fraværende med anmeldt forfald: Marianne Pedersen Henry Johannsen deltog som suppleant Hans

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 27. juni 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 27. juni 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 27. juni 2012 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Drøftelse af kommunens anvendelse af handicapkonventionen... 2 3. Tilgængelighed til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2007 vedrørende madservice tilpasses lovgivningen

Kvalitetsstandarder 2007 vedrørende madservice tilpasses lovgivningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2007 Kvalitetsstandarder 2007 vedrørende madservice tilpasses lovgivningen 1. Resume I Århus Kommune har visitationspraksis

Læs mere

1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune?

1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune? Økonomi Et styringskoncept for Assens Kommune Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 1. Styringskoncept i Assens Kommune...3 1.1. Baggrund...3 1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune?...3

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.30-15.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Tandplejen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Referat

Brønderslev Kommune. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 27/05-2008 Mødelokale 272 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget for oktober måned 2012 Der er i oktober sket en stigning i antallet af borgere i Assens kommune der modtager midlertidig offentlig forsørgelse. Dette gælder

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE ONSDAG DEN 02. MAJ 2007 KL. 15:30 ADMINISTRATIONSBYDGNINGEN FARSØ, MØDELOKALE 111

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE ONSDAG DEN 02. MAJ 2007 KL. 15:30 ADMINISTRATIONSBYDGNINGEN FARSØ, MØDELOKALE 111 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE ONSDAG DEN 02. MAJ 2007 KL. 15:30 ADMINISTRATIONSBYDGNINGEN FARSØ, MØDELOKALE 111 52 Indholdsfortegnelse 29 Åben - Meddelelser til udvalgets møde den 2. maj 2007 30 Åben

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat. Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat. Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18. Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.10 Mødested: Udsendelsesdato: 17.09.2004 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar Økonomiudvalget Resume og høringssvar Budget 2014-2017 Resume: Fra ledelsesområdet Visitation Handicap og psykiatri og Ydelsen, kontanthjælp, MED udvalget på sygedagpenge/fleksjob området og centerstaben

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere 19. april 2010 Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere J.nr.2010-0005276 3.kt. Det er besluttet at ændre bekendtgørelsen om sygedagpenge for at fastsætte nærmere regler om visitation af

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild

Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild Marts 2014 1 Resultatrevisionen har været i høring i Beskæftigelsesregionen og høringssvaret er vedlagt. Resultatrevisionen har ligeledes været i høring i Det

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 9. september 2008 Mødelokale 120 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den 22.06.2016 kl. 17.00 Comwell Hvide Hus

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den 22.06.2016 kl. 17.00 Comwell Hvide Hus Dagsorden AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Ældre- og Handicapudvalget Mødet den 22.06.2016 kl. 17.00 Comwell Hvide Hus Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Køkkenløsninger

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: mødelokalet 1.sal Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 7. juni 2005, kl. 13:00 Åben sag: 426. Efterretning Åben sag: 427. Arbejdstilsyn på ældrecentrene

Læs mere

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje 0% 0% 100% 1 af 90. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service, jf. lovbek. nr. 979 af 1. oktober 2008): På mange af spørgsmålene er der supplerende

Læs mere

Opsamlingsnotat. Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune

Opsamlingsnotat. Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune Opsamlingsnotat Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune 7. februar 2011 Indledning Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. marts 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 15.00-17.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/16 Mål og indhold

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 7 Til Til Kopi til Beskæftigelsesudvalget Orientering Orientering om sygedagpengereformen og implementering i Aarhus Kommune 1. Baggrund Den 11. juni 2014 vedtog Folketinget en reform af

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 13. Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen fremsender til By- og Landskabsudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært Møde Tirsdag 21.06.2011 kl. 7:30 Mødelokale D1 Meddelelser 2 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetmøde, Budget 2012-2015 3 2.

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 30. april 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 30. april 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 30. april 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 043. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 30. april 2012 103 044.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 09. juni 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:01 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Poppelgården Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen,

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skabelonen for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2012 er stort set uændret, men forenklet på enkelte punkter.

Skabelonen for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2012 er stort set uændret, men forenklet på enkelte punkter. > sfø : sst Samtlige kommuner Samtlige jobcentre Beskæftigelsesregionerne Skabelonen for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2012 Arbejdsmarkedsstyrelsen har i lighed med tidligere år udarbejdet en

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

Åbent møde for Kommunalt lægeligt udvalgs møde den 20. september 2011 kl. 14:00 i Sundhedscentret

Åbent møde for Kommunalt lægeligt udvalgs møde den 20. september 2011 kl. 14:00 i Sundhedscentret Åbent møde for Kommunalt lægeligt udvalgs møde den 20. september 2011 kl. 14:00 i Sundhedscentret Indholdsfortegnelse 007. Meddelelser til Det Kommunalt lægelige udvalg den 20. september 2011 12 008. Sundhedsaftale

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. december 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:30-17:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Resultatrevision 2012. Jobcenter Jammerbugt

Resultatrevision 2012. Jobcenter Jammerbugt Resultatrevision 2012 Jobcenter Jammerbugt 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Resultatoversigt... 4 2.1 Resultater... 5 2.1.1 Ministermål 1: Arbejdskraftreserven... 5 2.1.2 Ministermål 2: Permanente forsørgelsesordninger...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang)

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 108 Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Godkendt i Socialudvalget

Læs mere

Sagsforløb: Hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet

Sagsforløb: Hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet Vedrørende: Status vedr. hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet Sagsnavn: 43126: Overtagelse af regionale institutioner (08/02342) Sagsnummer: 16.00.00-A09-1-08 Skrevet af: Anne

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. U-401 x Styrkelse af behandlingstilbud tæt på borgeren Politikområde 401 Ældre et omhandler en styrkelse af de interne ressourcer til behandlingstilbud tæt på borgerne i Favrskov Kommune. Det forslås,

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010. Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010. Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat fra møde i mandag den 01. februar 2010 Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...3 2. JA - Tema: Beskæftigelsesplan 2010 og Udvalgets

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 1. november 2010 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. Lukket - SSÆ - Præsentation og valg af kunstprojekt

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 13. april 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 13. april 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus. Refer Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 2 Hedensted Rådhus Deltagere:, Daniel Toft Jakobsen, Hanne Grangaard, Birgit Jakobsen, Bent Poulsen Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.45

Læs mere