Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet"

Transkript

1 Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet Park Hotel med meet director Vladimir Mati i spidsen ligger nok engang hus til kampen mod kiloene og fighten om medaljerne blandt Europas stærkeste kvinder og mænd. De velkendte rammer giver det store danske hold på 6 herre og 3 dame løftere gode muligheder for at løfte op til deres bedste. Det danske hold: Damer 57kg. Eva Buxbom, 72kg. Annette Pedersen, 84kg. Kathrine Kristensen. Herre: 74kg. Jacob Beermann og Danny Pedersen, 83kg. Danni Iversen, 93kg. Henrik Nielsen, 105kg. Sune Bak, 120kg. Mathias Kristiansen. Dommere: Helge Laursen samt Klaus Brostrøm og undertegnede som coach. Eva Buxbom, 57kg. klassen, skulle som første danske løfter i ilden. Mine forventninger var høje, idet træningen op imod dette EM og ikke mindst resultatet fra DM viste at formen var god.

2 Eva åbnede i squat på 160kg. hvilket var en tangering af pr, desværre bliver løftet kortet på dybde og korrekt underkendt. Vi holder fast i vægten til 2. forsøget, og her er der ingen problemer og de 160kg. bliver løftet og godkendt med dommerstemmerne 2-1. For at skrabe flest mulig kg. sammen til totalen spiller vi sikkert og øger til 165kg. Trods en lidt ujævn nedgang løfter Eva dog vægten uden de store problemer og med dommerstemmerne 2-1 godkendt løftet. De 165kg. var en forbedring af den danske master 1 rekord med 5kg. og en tangering af den åbne danske rekord og rakte til en 5.plads i squat. Russiske Ryzhova vandt squatten med et godkendt løft på 200kg., hun forsøgte 2 gange på europarekord 215kg. men uden held. Den russiske træner var svært utilfreds med præstationen og overfusede sin løfter i urimelig grad. Sølvet gik til ukrainske Abdulina med 190kg. Bronzen gik ligeledes til en løfter fra Ukraine med 180kg. I bænkpres følte Eva sig ikke helt, at der var noget at skyde med, så vi satte åbningsvægten ned til 82,5kg. Det viste sig dog nok at være nerver, idet åbningsløftet fløj op. Vi øgede til 87,5kg. en tangering af hendes egen danske master 1 rekord, igen fløj vægten op og godkendt med alle dommerstemmer. Vi bestilte herefter 90kg., danske master 1 rekord, Eva kvitterede igen med et super godt løft og forbedre igen hendes egen danske M1 rekord. I dødløft havde vi på forhånd meldt os ind i medalje kampen idet nomineringen på 177,5kg. ville være nok til bronze. Det skulle dog ikke gå helt så let. Vi åbnede på 165kg., som let blev trukket og godkendt med alle dommerstemmerne. Vi lå dog i baghånd idet adskillige konkurrenter også havde fundet storformen frem. Vi bestilte 175kg. til 2. forsøg, også her gør Eva det hun gør bedst løfter skidtet til dommers tilfredshed. Eva har med 2. forsøget sat Nordisk totalrekord for master 1 og dansk senior rekord med imponerende 430kg. og løftet 2,5kg. over VM kravet. Men hvorfor

3 stoppe her, når nu man i en alder af 43 år har sit livs stævne. Mathias, som er en super medcoach, og jeg enes om 182,5kg. som det mest realistiske tal i forhold til en disciplinmedalje i dødløft. Eva er tydeligt bekymret om hendes evner rækker til så tung en vægt, som i øvrigt er 2,5kg. over Europarekorden for master 1. Vi overbeviser hende om, at selvfølgelig kan hun det og med hele det danske holds opbakning bag sig trækker hun, det bedste hun har lært. Europarekorden kommer i hus, og da røgen har lagt sig bliver anstrengelserne belønnet med en Åben Em bronze i dødløft. Sølvet gik til Estland med 185kg. og guldet til Rusland med 192,5kg. Evas total på imponerende 437,5kg. rakte til en vanvittig 4.plads. og ikke mindst VM kvalifikationskravet plus 10kg. Bronzen i totalen gik meget overraskende til England med 447,5kg., idet ukrainske Abdulina bummede på 170kg. i dødløft og smed en sikker sølvmedalje væk. Sølvet gik ikke overraskende til Ukraine og guldet til Rusland. Herefter var der åbningsceremoni som Em debuttant Kathrine Kristensen på fornemste vis tog sig af. Kathrine var også en kæmpe hjælp under dagens konkurrence og tog billeder og optog film.

4 Det var alt for i dag. Ikke for at ligge pres på løfterne der skal i action i morgen, men det ser rigtig godt ud både for Annette, Jacob og Danny, idet der er Russisk afbud fra hele 3 løftere. Her på 2. dagen som fra en coachs synspunkt er udfordrende med 3 løftere i konkurrence, var Annette den første løfter, som skulle jage det tjekkiske metal. Konkurrencen var unægtelig blevet en del mere spændende, idet en af forhåndsfavoritterne fra Rusland ikke stillede til start. Jeg havde igen allieredet mig med Mathias som medcoach for at skabe optimale rammer for Annette.

5 Opvarmningen gik smertefrit, og vi hold fast i åbningsvægten på 195kg. Annette løfter vægten uden problemer og med god dybde godkendt med alle 3 dommerstemmer. Vi øger til 205kg. for at samle sammen til en god total og igen et super godt godkendt løft af Annette. Med 2. forsøget i hus havde vi sikret os disciplin sølv i squat. Vi meldte derfor 215kg. dansk rekord til 3. forsøg, igen kvitterede Annette med et rigtig godt løft og sikre dermed den danske rekord. Bronzen gik til norske Opdal med 195kg. Guldet gik til Ukrainske Kniazieva, som squattede verdensrekord med imponerende 245,5kg. Hun forsøgte sig også på 250kg., men løftet blev underkendt af juryen. I bænkpres spillede vi sikkert, og jeg satte derfor Annettes startvægt ned til 117,5kg. Det skulle vise sig klogt, idet overdommeren valgte, at pausen på brystet skulle være Jan Lyhne style = lang. Annette får løftet godkendt uden problemer. Ukraineren, som åbner på 150kg., er ikke glad for lange pauser på brystet og misser løftet. Vi øger til 122,5kg. igen for at samle sammen til den gode total. Igen et godt godkendt løft af Annette. Vi forsøger på 127,5kg. i tredje forsøg for at gå efter bronzen i bænkpres, men løftet blev desværre lidt for tungt. De 122,5kg. rakte til en 4.plads. Men hvad der var endnu bedre var, at Ukraineren bummede i bænken, og vi havde dermed nu EM guldet inden for rækkevidde. Vi spillede sikkert igen, og jeg satte startvægten i dødløft ned til 195kg. På denne måde startede vi stadigvæk tungest og styrede dermed slagets gang. Løftet bliver godkendt med alle tre dommerstemmer, og vi er næsten sikker på EM guldet, idet Hollænderens åbner på 190kg. var ret tungt, og hun yderligere skulle øge med 22,5kg for at slå Annette. Vi tog ingen chancen og bestilte 205kg. for at sikre disciplin guld. Igen et godkendt løft af Annette. Jeg bestilte efterfølgende 215kg. DR til 3. forsøg, hvis det nu var, at hollænderen ikke formåede at trække hendes 205kg. i sidste forsøg. Hollænderen trak vægten, så jeg sænkede Annettes 3.forsøg til 207,5kg. for at sikre disciplin guldet. Det lykkedes og guldet kom i hus.

6 Annette Pedersen kan således for første gang i karrieren kalde sig for Europamester med en total på 545kg. Dansk Rekord. Sølvet gik til Hollandske Timmers med 525kg. Norske Berge tog bronzen med 492,5kg. i totalen. Fantastisk præstation af Annette som nok har leveret det bedste danske resultat i nyere tid. Der var lige tid til en halv times pause og lidt mad inden Mathias, Henrik og undertegnede skulle coache Danny og Jacob i 74kg. klassen. Her i 74kg. klassen var vi også rigtig glade for de to russiske afbud i sidste øjeblik, hvilket øgede vores chancer for metal betydeligt. Lad det være sagt med det samme, de løftede begge op til deres bedste og skaffede yderlige medaljer til Danmark. Danny åbnede squaten med 260kg., som han flot ekspederede, godkendt med alle 3 dommerstemmer. Herefter blev vægten øget til 267,5kg. igen et godt løft Danny, som viser at formen er god. Med 2 godkendte løft og 6 hvide lamper skal der forsøges på personlig rekord i sidste løft. 272,5kg. bliver bestilt, men Danny formår ikke at finde balance samt hårdhed og må således opgive forsøget. Jacob Beermann kunne med lidt held og dygtighed kæmpe sig frem til en disciplinmedalje i squat, hvis han fandt storformen frem. Han åbnede sikkert på 272,5kg., som han slammede i kælderen. Vægten blev herefter øget til 282,5kg. en forbedring af hans egen danske rekord med 1,5kg. Jacob anvender dog en lidt anden teknik, men får dog slidt vægten op og sikret sin DR. Jeg få øjenkontakt med Jacob og rækker 5 fingre op i luften for at indikere, at jeg øger vægten med 5kg. til sidste forsøg, og han kvitterer tilbage med 5 fingre. Vi har åbenbart en lidt forskellig opfattelse af betydningen, idet Jacob tror, det betyder 285kg. Nej Jacob, det betyder 5 kg. mere på stangen. 287,5kg. bliver sat på stangen, og Jacob kan med et feberløft både forbedre sin nye danske rekord

7 med 5kg. og ikke mindst vinde bronze i squat. Jacob grinder løftet op, det bedste han har lært og har i den koncentriske fase god tid til at kommunikere med overdommeren i form af små spastiske hovedbevægelser. Jacob vinder kampen mod kiloene og sikre dermed medaljen. Sølvet gik til Ukraine med 300kg. Guldet til Frankrig med 305kg. I bænkpres var det til gengæld ikke Jacobs dag, og vi måtte sænke startvægten ned til 155kg., dette blev også det eneste løft, han fik godkendt. Den tunge squat har muligvis drænet kroppen lidt for power. Danny havde dog lidt mere at skyde med her og fik trykket 162,5kg i tredje forsøg, hvilket rakte til en beskeden 8.plads i bænkpres. Guldet gik til Norge med 215kg.

8 Så skulle der dødløftet, og Danny, som virkelig underspiller egne evner i denne disciplin, åbnede på 255kg. Dette løft burde han nok have taget i opvarmningen, da det nok var lige let nok til plateauet. Vægten blev herefter øget til 267,5kg som igen blev flået op. Danny var ikke glad for at skulle over 270kg., men Henrik og Mathias viste ingen nåde og tvang den stakkels ydmyge herre fra Århus på 280kg. Det skulle vise sig som et godt tal, idet løftet led samme skæbne som de foregående, som i legende let stil blev eksekveret. Mon ikke Danny fortryder lidt, at han ikke forsøgte sig på 285kg. som ville være disciplin bronze. Jacob åbnede sikkert på 277,5kg og havde med sin åbner bronze medaljen i dødløft inden for rækkevidde. Vi øger til 285kg, og Jacob får hevet vægten og medaljen i hus og sikrer dermed Danmarks 6. Em medalje. Jacob forsøger sig også på 295kg. i et forsøg for at forbedre sin danske total- og dødløftsrekord, men vægten når desværre kun til knæene. Den ellers overlegne franske dødløftsspecialist må lade sig nøjes med sølv, selv om han trak en verdensrekord på 320,5kg. idet ukraineren efterfølgende trak 321kg. Danni sluttede på 6.pladsen med 710kg. i total og Jacob tog sig af 5.pladsen med 727,5kg. Guldet gik til Ukraine med 821kg. og sølvet til Frankrig med 800,5kg. Norge tog sig af bronze med 755kg. total. I morgen skal vi igen have danske løftere i action idet både Kathrine Kristensen 84kg. klassen og Danni Iversen 83kg. klassen får EM debut.

9 Så blev det 3. dagen ved EM, og det betød debut til Kathrine Kristensen og Danni Iversen. Første løfter der skulle kæmpe imod kiloene var Kathrine, som startede i konkurrencen klokken Efter en fejlfri opvarmning åbnede hun i squat på 195kg. Kathrine eksekverer løftet i flot teknisk stil og løftet bliver godkendt med dommerstemmerne 3-0. Vægten bliver øget til 210kg. til 2. forsøg. Kathrine løfter igen et godt løft,der dog bliver lidt tungt efter vendingen, men igen godkendt 3-0. Vi øger til 217,5kg., dansk rekord, til 3. forsøg og Mathias strammer knæbindene lidt ekstra. Desværre lykkedes det ikke i denne omgang for Kathrine, men den er der helt sikkert næste gang. Vi hold vejet helt til sidste løft, i håb om at russeren også ville bomme sin sidste squat på 260kg., da det ville betyde en ufattelig flot bronze til Kathrine. Desværre for os og Kathrine lykkedes det ikke, og vi måtte nøjes med en flot 4.plads i squat. Sølvet gik til Ielja Strik fra Holland med 255kg. og bronzen til Arnesen fra Norge med 240kg. I bænkpres leverede Kathrine en super serie på 92,5kg 97,5kg. 102,5kg alle løft med god teknik og overskud. De 102,5kg. rakte til en 7.plads i bænkpres. Lelja tog guldet med 175kg. med en margen på 25kg. til nærmeste konkurrent. Så skulle der dødløftes, og Kathrine åbnede på 160kg., som hun let trak godkendt 3-0. Vi øgede til 172,5kg., dansk rekord, vægten volder ingen problemer for Kathrine, og hun får løftet godkendt 3-0. Dermed har hun forbedret både dødløftrekorden med 7,5kg. og ikke mindst totalrekorden med 10kg., således at den nu lyder på 485kg. Vi øger med 7,5kg. for at samle en total på 492,5kg., hvilket ville være EM kravet Kathrine løfter så ment også de 180kg., men får desværre underkendt løftet på nedadgående bevægelse med alle 3. dommerstemmer. Lelja bliver suveræn Europamester med 645kg. total foran russeren på 610kg. Kathrine slutter på en flot 5.plads hvilket

10 er mere end godkendt super godt gået af vores debutant, som var så tæt på bronze i squat, at det gjorde helt ondt. Efter Kathrines flotte indsats, skulle Danni Iversen i action med start klokken Da der ikke var tid til pause for mit vedkommende mellem løfterne,fik jeg bragt fortæring til opvarmningen, så jeg havde fyldt energi depoterne op, inden der skulle ligges bind mv.

11 Dannis opvarmning forløber uden problemer og alt ser overkommeligt og let ud. Vi holder derfor fast i åbningsløftet på 285kg. Et løft som bliver klaret uden problemer og godkendt med alle 3. dommerstemmer. Vi øger efterfølgende til 295kg., som ville være ny dansk rekord. Desværre bremser Danni løftet lidt for meget og må opgive at afslutte løftet. Samme vægt bliver forsøgt til sidste forsøg, men her svigter Dannis ellers gode teknik, og han kommer lidt for meget fremover i vendingen og misser løftet. Så er det tid til bænkpres. Danni åbner på 170kg., som på ingen måde er let, men han får dog vægten kæmpet op og godkendt 2-1. Vi justerer trøjen lidt og øger til 175kg. Det bliver et betydeligt bedre løft med mere fart fra brystet og godkendt med dommerstemmerne 2-1. Vi øger til 180kg. Danni løfter vægten, men får løftet underkendt. Bakkelund fra Norge er knap så beskeden og sætter ny verdensrekord med imponerende 258kg. Danni, som ikke er voldsom glad for dødløft for tiden, åbner på 240kg. Et løft som han nu klare ganske let, godkendt med alle dommerstemmer. Vi øger til 255kg. til 2.forsøg en vægt som Danni også let løfter og får godkendt. Vi er derfor ret overbevist om, at de 265kg., vi bestiller til sidste forsøg, nok også skal lykkedes, desværre stopper løftet ved knæene. Danni får samlet 715kg. sammen i totalen, 7,5kg mere end til DM. En godkendt præstation af EM debutanten, som han bestemt godt kan være bekendt, og mon ikke han næste gang får lidt mere på totalen. Bakkelund var i en klasse for sig og vandt europamesterskabet med en total på vandvittige 913kg. I pausen mellem Kathrines og Dannis konkurrence var der også lige tid til at finde ud af, hvem der havde den største biceps af Lelja, lille Danny og Buxbom. Vurder selv.

12 I morgen bliver det atter en lang dag med både Henrik Nilsen og Sune Bak i action. Her på 4. dagen var der atter engang lagt op til en maraton dag, idet Henrik løftede klokken 13 og Sune klokken 17. Det betød, at jeg for 3.dag i træk ikke havde nogen pauser og jeg efterhånden føler mig gammel og træt. Heldigvis havde jeg allieret mig med Kathrine, som medcoach i dag og hun gjorde det fremragende. Eva fortsatte den utrættelige tørn med at tage billeder og optage video af løftene som de forgående dage. Henrik begyndte opvarmningen i squat ved middagstid og startvægten var blevet meldt til 310kg. Vi kører stille og roligt op, men ved 270kg. i opvarmningen sker det der bare det, der ikke må ske, den tidligere irritation i hans balle bryder op. Gode råd er dyre, og Henrik har mest lyst til at trække sig ud af konkurrencen. Efter lidt snak frem og tilbage enes vi om at sænke vægten til 275kg., mod at han kun tager et løft for at gennemføre konkurrencen og skaffe et nationspoint til holdet. Henrik klarer åbningsløftet og får løftet godkendt. Da hele bevægelsen under squat ikke giver de store smerter, men det kun er udgangen, der er smertefuld, beder han om at fortsætte i squatten, hvilket jeg giver lov til. Vi øger til 295kg., desværre bliver løftet underkendt grundet manglende dybde. Da løftet var ret let samt 15kg. under den oprindelige startvægt, øger vi til 305kg. i sidste forsøg. Desværre bliver det lige tungt nok, og Henrik misser løftet. Guldet går på 352,5kg til Rusland. Patrik fra Sverige får sølv på 350kg., mens bronzen går til Estland med 340kg., en vægt som en Henrik i storform også ville kunne løfte.

13 I bænkpres var der ikke meget power i dag, og Henrik må lade sig nøjes med sit åbningsløft på 195kg. Både 2. og 3. forsøget på 202,5kg bliver for tunge. Det går dog lidt bedre i dødløft, hvor åbneren på 250kg. meget let bliver løftet. Vi øger derfor med 20kg. til 270kg. til 2. forsøg. Igen et godt løft som let bliver ekspederet. Jeg vurderer, at der er mulighed for en personlig rekord og bestiller 285kg., desværre vil de ellers meget stærke ben ikke sætte gang i løftet. Totalen bliver på 740kg. og en skuffende 13.plads. Russeren løber med guldet med en total på 930kg., Patrik vinder sølv med 907,5kg. og Esteren bronze med 902,5kg i totalen.

14 Lige efter medaljeoverrækkelsen i 93kg. klassen, startede 105kg. klassen. Sune Bak skulle forsøge at gøre en god figur på trods af, at han for 2 uger siden fik en lille fibersprængning i låret. Det kan siges meget kort. Sune kom, så og sejrede både over sin fibersprængning, men også den danske rekord i squat. Sunes opvarmning kørte problemfrit, og vi fastholder startvægten på 315kg. Et løft som ikke volder nogle problemer og let bliver løftet. Vi øger til 325kg. i 2.forsøg for at samle sammen, igen et godt let løft af Sune. Sune er ikke en mand, der er til store spring, men vi bliver enige om, at der skal være til 335kg. i dag. Vægten bliver bestilt og knæbindene får lidt ekstra. Sune psykes lidt op, og selv om han kommer lidt frem i ryggen efter vendingen, lykkes det ham at kæmpe vægten op. Dermed er der Poul Richard (PR) og ikke mindst dansk senior rekord i squat. Semenenko løber med guldet med ny verdensrekord på 410,5kg. foran Anibal, der mere beskedent nøjes med sølv og en master 1 verdensrekord med 402,5kg. I bænkpres åbnede Sune sikkert på 240kg., vægten bliver øget til 250kg. til 2.forsøget. Løftet bliver lidt tungt og numsen begynder at lette lidt fra bænken, men godkendt bliver det med dommerstemmerne 2-1. Vi øger beskedent til 255kg., hvilket er en PR i vægtklassen for Sune. Vi justerer lidt på trøjen, og Sune leveret det bedste bænkpres af de tre forsøg og løfter let de 255kg. godkendt med dommerstemmerne 3-0. Der er ikke langt op til medaljerne i bænkpres, idet både sølv og bronzen gik på 265kg., mon ikke Sune med lidt held snart når derop. Så blev det tid til dødløft. Sune havde meldt en åbner på 300kg., og intet i opvarmningen begrundede, at vægten skulle sænkes.

15 Startvægten flår Sune dog også op som ventet. Vi øger derfor (selv om det er meget for Sune) til 312,5kg., hvilket ville give en flot total på 902,5kg Dansk seniorrekord og ikke mindst VM krav for Igen løfter Sune legende let vægten, og løftet bliver godkendt med alle 3 dommerstemmer. Vi bestiller 317,5kg PR til sidste forsøg, desværre svigter grebet lige før dommeren giver down signalet og Sune misser løftet. Anibal bliver atter engang Europamester med en total på 1040kg. Og henviser Rusland og Ukraine til 2. og 3. pladsen med 1007,5kg. Således efter en lang og hård uge er der kun en dansk løfter tilbage. Mathias Kristansen, som i morgen i 120kg. klassen, skal forsøge at leve op til denne uges imponerende resultater 5. og sidste dag. Mathias havde fået orde på at slappe af hele dagen i går, efter den kæmpe hjælp han havde ydet hele ugen til de andre løftere. Kathrine stod klar som hjælpecoach igen, og vi skulle forsøge at få Mathias til at præstere sit maksimale. Mathias havde i ugen op imod EM været ramt af sygdom, og vi var spændte på hvor meget, det havde kostet. Opvarmningen i squat gik ok ind til sidste løft på 300kg., som så lidt tungt ud. Vi sænker derfor startvægten ned til 317.5kg. Desværre bliver løftet underkendt med dommerstemmerne 2-1. Det går dog straks meget bedre i 2.forsøg, hvor løftet bliver godkendt. Vi bestiller 327,5kg. til sidste forsøg. Løftet er klart det bedste og letteste af de tre løft, og der var til mere.

16 I bænkpres var der til gengæld ikke meget at skyde med, og Mathias må lade sig nøjes med åbningsløftet på 240kg. Han forsøgte sig på 247,5kg. to gange men uden held. Opvarmningen blev i øvrig forlænget med 10 minutter, idet den norske løfter i 120kg+ mistede balancen under sit første squat. De stærke tjekkiske spottere mosler voldsomt ham tilbage i stativet, og han får sin underarm i klemme mellem 400kg. og gaflen i højre side. Han pådrager sig en kraftig flænge på armen, hvilket sammen med det høje blodtryk bevirker, at blodet sprøjter ud på plateauet. Da den gode total nu ikke længere var indenfor rækkevide, sænkede vi startvægten i dødløft for ikke at risikere noget. Det gav således også mulighed for at forsøge på dansk rekord i sidste forsøg. Mathias åbner let på 285kg., så let at han næsten sætter stangen ned inden down signalet. Vi øger til 307,5kg. til 2.forsøg, og vægten bliver trukket samt godkendt med alle dommerstemmerne. Mathias forsøger på de 322,5kg i sidste forsøg, desværre vælger han at starte løftet for langt fra benet og kommer derfor på tæerne og misser. Totalen på 875kg. er lang fra retvisende, og Mathias skal nok få vist sit fulde potentiale snart. Epilog EM 2013 må på alle måder betegnes som den største sportslige succes nogensinde i dansk styrkeløft. I alt 6 Em medaljer fik det danske landshold kæmpet sig til samt et hav af danske og internationale rekorder. Danmark fik i form Annette Pedersen en velfortjent Europamester i 72kg. klassen. Måden hvorpå det skete med 3 godkende squat med dansk rekord, disciplin sølv i squat med 215kg. var imponerende. Disciplinguldet som sikkert blev trukket hjem for næsen af hollænderen med 207,5 føjede atter en medalje til samlingen og en forbedring af den danske senior totalrekord med 5kg. Eva Buxbom 57kg. bragede også igennem ved dette EM og med 8

17 godkendte løft samt master 1 rekord i squat på 165kg., bænkpres på 90kg. og sidst men ikke mindst bronze og europarekord for master 1 i dødløft på imponerende 182,5kg. Totalen på 437,5kg. udløste en flot 4.plads og nordisk totalrekord master 1 samt dansk total rekord med 12,5kg. Kathrine Kristensen fik en rigtig flot EM debut i 84kg. klassen og var så tæt på bronze i squat. Kathrine sluttede på en flot 5.plads. I nationskonkurrencen sluttede Danmark på en imponerende 5.plads ud af 18 deltagende nationer med 25point foran nationer som blandt andet Sverige og Polen, selv om vi kun stillede med 3 løftere. På herresiden var der også imponerende løft, rekorder og medaljer. Beerman leverede i 74kg. klassen en flot præstation med to bronzemedaljer til Danmark. Han var sikkerheden selv med 3 godkendt squat og selvfølgelig en dansk rekord. I dødløft viste han igen styrke og dygtighed ved at løfte sig til sin anden bronzemedalje. I samme vægtklasse viste Danny Pedersen også højt niveau og imponerede især i dødløften med et let løft på 280 kg. I den lidt højere vægtklasse 83 kg. leverede Danni Iversen en god præstation, og det blev med en ottende plads blandt et stærkest felt. Der blev også vist stor fightervilje i kraft af Henrik i 93 kg. klassen, der ikke var i topform men lidt småskadet. Han formåede ikke blot at gennemføre, men gjorde det med sikkerhed og styrke. Vi kan kun se frem til næste internationale stævne, hvor han i topform igen kommer til at være med helt fremme. Sune i 105 kg. klassen hev rekorder hjem på stribe, og viste at det nye VM krav kan nås, hvis man vel og mærke hedder Sune. I squatten viste han klasse ved at løfte 3 flotte og godkendte løft samt sætte ny dansk rekord med imponerende 335 kg. I bænk forsatte han samme stil med 3 godkendte løft og en PR på 255 kg. Sune slutter flot af med et dødløft på 312,5 kg. og får dermed skubbet den danske totalrekord op på 902,5 kg. Vores allersidste løfter Mathias i 120 kg klassen stod for en sikker og solid præstation, han fik godkendt to squat og sluttede med 327,5kg. Det blev også til et forsøg på dansk rekord i dødløft på 322,5kg. dog uden held. Danmark sluttede som 11. bedste nation ud af 22 på herresiden med 18 point. De danske løfter har ved dette EM hævet niveauet i dansk styrkeløft, og vi ser med forventning frem til de næste internationale stævner. På vegne af det danske EM hold skal I have tak fordi I fulgte med i løfternes fantastiske præstationer. Vi ses derude til stævnerne. Mange stærke hilsner fra

Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Atter engang er Pilsen arrangører, så det er

Læs mere

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013 Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig 13-14 sep 2013 Atter engang skulle de danske deltagere forsøge at kommer helt til tops i de vesteuropæiske mesterskaber som i år blev afholdt i Frankrig. WEC bød

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien

Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Denne gang, for os, i noget uvante rammer, idet

Læs mere

NM i styrkeløft 2014

NM i styrkeløft 2014 NM i styrkeløft 2014 Det nordiske mesterskab i styrkeløft og bænkpres for seniorer, som bliver afholdt hvert andet år, finder denne gang sted på Island nærmere bestemt Keflavik. Danmark er repræsenteret

Læs mere

Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet Dag1 Skrevet af Jørgen Michael Buxbom Rasmussen Atter engang er det Pilsen der ligger rammer til EM master og atter engang er det undertegnede der har fornøjelsen

Læs mere

1st Arnold Europe Powerlifting Championship

1st Arnold Europe Powerlifting Championship 1st Arnold Europe Powerlifting Championship Selv om dette første Europæiske Arnold Classic i styrkeløft måske kunne være afviklet på en mere professionel måde og mange ting ikke fungerede eller kørte efter

Læs mere

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016.

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Dag 1 Så kom de Danske Masters løftere godt fra start, da første mand på podiet tirsdag eftermiddag, Steen Wissing vandt sølv i totalen i masters 4 med 4 mand

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

rekord og EM kravet klaret oven i. Stort tillykke til Danni, som i mine øjne nok var den største overraskelse af alle.

rekord og EM kravet klaret oven i. Stort tillykke til Danni, som i mine øjne nok var den største overraskelse af alle. WEC Holdet bestod af 5 løftere Danny Pedersen, Danni Iversen, Henrik Nielsen, Mathias Kristensen og Sune Bak, 2 trænere Bertel og Skotten samt dommer Helge Laursen. Dagen for stævnestart mødtes vi i Københavns

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina 1 Rejsebrev nr. 3 To top 10 placeringer Maja Jager og Martin Damsbo stod for de bedste resultater i dag for danskerne, da de begge skød sig i top 10. Maja Jager blev bedste dansker på en fornem 6. plads,

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Beretning fra EM Master Pilzen 2017.

Beretning fra EM Master Pilzen 2017. Beretning fra EM Master Pilzen 2017. Mandag D. 10/7 2017 Ankomst og dejlig solskin, derefter teknisk møde Kun små ændringer i planen. Tirsdag D. 11/7 2017 Ingen danske løftere. Dag 1 Onsdag D.12-07-2017

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018

VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018 VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018 Afgang Søndag fra Kastrup over Moscow, og ca 17 timer senere var vi installeret på Hollyday Inn i Ulan-Bator Mongoliet. Vi skulle til teknisk møde mandag aften, som

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland

Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland Søndag d. 6/3-2016 Med undtagelse af en DSB forsinkelse, forløb turen herned helt uden problemer. Vi var endda så heldige, at blive hentet i lufthavnen

Læs mere

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse 3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse Caroline La Cour (billedet: til venstre) er 11 år, har trænet Taekwondo i 3 år og teknik i 1 år. Anne-Sofie Voersaa (billedet: i midten) er 11 år, har

Læs mere

European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig

European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig Så er gruppen samlet og ankommet til Merignac. Den unge løfter, Michael Haxgart, ankom som den første

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

- Sponsoroplæg - Benjamin Boeskov Gabrielsen. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Benjamin Boeskov Gabrielsen. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Benjamin Boeskov Gabrielsen 2730 Herlev Atletik - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/benjamin-boeskov-gabrielsen

Læs mere

Fankoordinator Brian Sørensen fremhæver bl.a. den fantastiske støtte og sang, der var til bronzekampen mod AaB i Aalborg.

Fankoordinator Brian Sørensen fremhæver bl.a. den fantastiske støtte og sang, der var til bronzekampen mod AaB i Aalborg. Lyden skal komme fra Nord! En fantastisk sæson er netop overstået, vi står med bronze om halsen og en Europa League kval-billet i hånden. Kan vi ønske os mere end det? ja da, en guld medalje og en CL-plads,

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Beretning fra VM i styrkeløft november 2017 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra VM i styrkeløft november 2017 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra VM i styrkeløft 13-18 november 2017 Pilsen, Tjekkiet Søndag den 12.november Så er det atter engang blevet tid til årets største stævne nemlig VM i styrkeløft. Destinationen er undertegnede

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

Beretning fra EM Master 2018 Mandag d.2.juli

Beretning fra EM Master 2018 Mandag d.2.juli Beretning fra EM Master 2018 På denne tid hvor studenterne springer ud i dødsdruk og den almindelige danske arbejder har sat tempoet ned til et absolut minimum alt imens der lades op til sommerferie i

Læs mere

Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA

Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA Så har masters løftet og efter rigtig flotte præstationer fra Niels, Pia og Erik, er det nu snart de unges tur til at komme i ilden. For god ordens skyld

Læs mere

Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA).

Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Sine Marianne Christensen Klipper DR Danmark Tidsperiode: 22.-25. november 2012 Formål: Hvert år i november omdannes Amsterdams

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Rejsebrev nr. 8 fra WM for ungdom i Ogden Utah, USA

Rejsebrev nr. 8 fra WM for ungdom i Ogden Utah, USA Rejsebrev nr. 8 fra WM for ungdom i Ogden Utah, USA Lørdag den 18. juli skulle der skydes holdfinaler og her var Herre junior compoundholdet i bronzefinalen mod Canada. På forhånd var der lagt op til en

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud.

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. I armene på russerne Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. Havde det bare været kanonskud, ville det nærmest have virket beroligende, for så havde russerne stadig været et

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland.

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Sjælland Rundt d. 2. juli 2011. En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Det var noget af en prøvelse ca. 700 ryttere blev sat på til dette års udgave af Sjælland

Læs mere

Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00

Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00 Velkommen til Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00 1 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende handleplaner

Læs mere

Beretning VM Calgary. Tirsdag d. 6/6 Charlotte Esbjørn

Beretning VM Calgary. Tirsdag d. 6/6 Charlotte Esbjørn Beretning VM Calgary Så blev det tid til dette års verdensmesterskaber i klassisk styrkeløft! Fra Dansk side stiller vi op med i alt 6 løftere: Charlotte Esbjørn fra Roskilde AK, Erik Rasmussen fra ER

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Beretning EM klassisk, Litauen, 2018.

Beretning EM klassisk, Litauen, 2018. Beretning EM klassisk, Litauen, 2018. Annette Pedersen 72 kg klassen Første løfter for seniorerne var Annette Pedersen. Der jo faktisk er Masters 2 løfter, men stadig klarer sig fint i Open kategorien

Læs mere

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI Årsberetning 2016 Omstruktureringer i DDI Allerede efter repræsentantskabsmøde den 25. april 2015 med en ny hovedbestyrelse, og en ny formand, kunne DDI sætte sig nye mål mod fremtiden. 10 ud af 11 klubber

Læs mere

Skudt ned over Danmark

Skudt ned over Danmark Jørgen Hartung Nielsen Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther

Læs mere

Når uenighed gør stærk

Når uenighed gør stærk Når uenighed gør stærk Om samarbejdet mellem forældre og pædagoger Af Kurt Rasmussen Dorte er irriteret. Ikke voldsomt, men alligevel så meget, at det tager lidt energi og opmærksomhed fra arbejdsglæden.

Læs mere

Månedens profil: Fra OK-Gorm-løber til norsk landstræner

Månedens profil: Fra OK-Gorm-løber til norsk landstræner Månedens profil: Fra OK-Gorm-løber til norsk landstræner Der er stor succes blandt de danske o-løbere internationalt, og der hentes medaljer som aldrig før. Bag enhver succes som løber, hører der også

Læs mere

Referat Riffel-Sektions Møde

Referat Riffel-Sektions Møde Referat Riffel-Sektions Møde TID: Torsdag 25. feb. 2016-17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: (HA) Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Mikael

Læs mere

Hvem vinder EM i økonomi 2016?

Hvem vinder EM i økonomi 2016? DI Den 8. juni 2016 Hvem vinder EM i økonomi 2016? Over den næste måned skal det afgøres hvem, der de næste fire år kan kalde sig europamester i fodbold. Dette afgøres ved en turnering i Frankrig, hvor

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

guide LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD 48 sider Februar 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD 48 sider Februar 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Februar 2015 48 sider LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 LØBEGUIDE INDHOLD SIDE 3 Gennem de seneste 10 år er løb blevet stadig mere populært. I

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Dagsorden Riffel sektions Møde

Dagsorden Riffel sektions Møde Dagsorden Riffel sektions Møde TID: Onsdag den 7. oktober 2015 17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Anders

Læs mere

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug.

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug. 1 Introduktion Du har garanteret hørt denne sætning før Din serv skal være et våben og en fordel for dig Men er den nu også det? Eller er det mere et redskab som du bruger til at sætte bolden i gang med?

Læs mere

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Til: Kopi til: TC-Løbere TC-trænere Personlige trænere Forældre. Junioreliten er DOF s brutto-juniorlandshold. Det er et træningstilbud til de

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet. Mens Health Week 2016

Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet. Mens Health Week 2016 Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet Mens Health Week 2016 Det empiriske fundament Feltbesøg på fire virksomheder City Renovation, Alfa Laval, Arla og Stiholt Enkeltinterviews 22 informanter Ovenstående

Læs mere

Formandens beretning 2006

Formandens beretning 2006 Formandens beretning 2006 Når jeg tænker tilbage på år 2005, er succes og modgang ord som dukker op. Vi startede året med 113 medlemmer, aldrig har tallet været så højt. Det er dejligt med en så stor skare

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Pressemeddelelse Hobro, d. 18. maj 2016. Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Det var en oplevelse for livet, da Mariagerfjord Lungekor optrådte på Kommunernes Landsforenings store

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

Rejsebrev. Katja. Holdleder: Ørsted. Martin. finaler. Camilla. Katja skulle kamp, hun. skød. blev 1'er i. til Katja.

Rejsebrev. Katja. Holdleder: Ørsted. Martin. finaler. Camilla. Katja skulle kamp, hun. skød. blev 1'er i. til Katja. nummer 6, 23.maj 2015 : Finaledagen med de individuelle finaler. Danmark med deltagelse i compound dame kadet guldfinalen med Katja og recurve dame kadet bronzefinalen med Camilla. Katja skulle som den

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Opfordringen i denne søndags

Læs mere

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke Tema: Gud blev menneske for vores skyld Salmer: 751, 60; 157, 656 754, 658, 656; 157, 371 Evangelium: Joh. 5,1-15 B.E. Murillo (1670): Helbredelsen af den

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Året 2014 har været et godt år for RB 1906. Vi har fået en del flere medlemmer i alle årgange, både piger og drenge. Det har givet et pres på omklædningsforholdene i klubben,

Læs mere

VANDPOLOSEKTIONEN. 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6

VANDPOLOSEKTIONEN. 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen 4. Orientering om sektionens

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Sådan cykler vi ikke i ACK

Sådan cykler vi ikke i ACK Sådan cykler vi ikke i ACK Teoriprøve for håbløse cyklister Eksemplerne i prøven bygger desværre delvist på virkelige begivenheder, som tidligere er oplevet i klubben. Formålet med prøven er derfor, på

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Gode råd om at drikke lidt mindre

Gode råd om at drikke lidt mindre 4525/Gode råd om at drikke 21/08/02 13:16 Side 1 (1,1) Yderligere hjælp I nogle tilfælde er det ikke nok at arbejde med problemet selv. Der er så mulighed for at henvende dig et sted, hvor man har professionel

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet Dag1 Skrevet af Jørgen Michael Buxbom Rasmussen Sædvanen tro er det undertegnede, der beretter lidt fra EM master, som for gud ved hvilken gang bliver afviklet

Læs mere

Jeg nedlagde ham med et spark i KLASSEKAMPEN.

Jeg nedlagde ham med et spark i KLASSEKAMPEN. De tre muskelterer Det begyndte med, at solen stod op som en stor blodappelsin. Jeg stod midt på prærien med en rygende seksløber i hver hånd. Jeg havde allerede gennemhullet et bundt indajanere på krigsstien

Læs mere

Er du slave af vægten?

Er du slave af vægten? Er du slave af vægten? Få gode råd til at måle din fremgang - og få succes med vægttabet. Med en nede-på-jorden og no bullshit -indstilling får du inspiration til en sundere livsstil Af Krisztina Maria,

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren: 4.2. Finter Ideen med fintespillet er, at angrebsspilleren kan finte sig på kant af sin direkte forsvarsspiller ved anvendelse af mindst mulig plads og dermed få skabt en overtalssituation. Angrebsspillet

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Said Olfat. operatør på Pressalit

Said Olfat. operatør på Pressalit Said Olfat operatør på Pressalit 71 Said Olfat Said Olfat er 41 år og fra den afghanske by Herat. Drev en vekselervirksomhed, men flygtede fra Talebanstyret i 1998. Gift med Nilofar og far til tre drenge

Læs mere

Talentløbet den 17. juli.

Talentløbet den 17. juli. Talentløbet den 17. juli. I super flot sommervejr blev årets andet talentløb afviklet.. På køretek-niskanlægs 660 meter lange rundstrækning skulle deltagerne udkæmpe deres konkurrence i fire forskellige

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere