Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Vivi Jensen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budget, regnskab og likviditet 2016 l 2 Ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb til aktuelle opgaver under 3 Hjørring Hallerne 3 Ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb til aktuelle opgaver FKBbygninger 6 4 Overdragelse af kommunalt klubhus og areal til Poulstrup Rideklub 8 5 Natur Folkemødet, frigivelse af bevilling 10 6 Natur Folkemødet - medfinansiering fra fonde 12 7 Landsbyfornyelse frigivelse af midler 15 8 Helhedsindsats i Bindslev frigivelse af bevilling 18 9 Målrettet erhvervsindsats i yderområder Ny organisering af turismefremmeindsatsen og turismesamarbejdet i 23 Hjørring Kommune 11 Forslag til partnerskabsaftale med TUBA Vrejlev Klostervej 310, Tårs - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan 29 for et erhvervsområde 13 Vedtagelse af kommuneplantillæg for udpegning af potentielle områder 32 til placering af solenergianlæg 14 Sindal Boligselskabs sammenlægning af afdeling 1, 4, 16 og Orientering vedr. behandling af sag i Beboerklagenævnet Orientering vedr. behandling af sag i Beboerklagenævnet Ansøgning fra Jørgen Bing om orlov i perioden 1. august september Eventuelt 49

2 Side Ø Budget, regnskab og likviditet 2016 Sagsfremstilling Direktionen orienterer om aktuelle forhold vedr. budget, regnskab og likviditet med henblik på efterfølgende drøftelse. Bilag 1. Forbrugsrapport, , drift. 2. Forbrugsrapport, , anlæg. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen Daniel Rugholm og Henrik Jørgensen deltog ikke under punktets behandling. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

3 Side Ø Ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb til aktuelle opgaver under Hjørring Hallerne Resumé Der ansøges om frigivelse af rådighedsbeløb på 1,363 mio. kr. til opgaver under Hjørring Hallerne. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at frigive rådighedsbeløb på 1,363 mio. kr. til opgaver under Hjørring Hallerne. Sagsfremstilling Der ansøges om frigivelse af rådighedsbeløb på 1,363 mio. kr. til opgaver under Hjørring Hallerne. Der ansøges om frigivelse af rådighedsbeløb på 1,363 mio. kr. til følgende opgaver vedr. bygninger under Hjørring Hallerne. 1. Klubhus ved Hirtshals Boldklub 0,050 mio. kr. til akut vandskade på klubhus ved Hirtshals Boldklub. 2. Klubhus ved AIK Frem, Hjørring 0,123 mio. kr. til udskiftning af 2 vinduespartier med døre, vandskade i køkken og diverse vedr. vandinstallation. 3. Bagterphallen 0,040 mio. kr. til udskiftning af brusere i omklædningsrum. 4. Højenehallen 0,021 mio. kr. til etablering af ny dobbeltdør fra træningssal til nyt redskabsrum. 5. Hallen Park Vendia 0,247 mio. kr. til etablering af 60 m² skur til opbevaring af redskaber, borde og stole mm 0,196 mio. kr. til handicapforbedringer i bruserum og automatik døre. 0,121 mio. kr. til ekstra opstregning i haller, solfilm på vinduer 1.sal. 6. Bredbånd Nord Arena 0,022 mio. kr. til etablering af afspærringslåger ved spillerindgang.

4 Side Atletikstadion 0,110 mio. kr. til etablering af skur og opbevaringsfaciliteter i nær tilknytning til Atletikstadion. 8. Vandhuset Park Vendia 0,078 mio. kr. til polering af vandrutsjebane, teknik udbedring, ny p-plads belysning samt stensætning for afspærring af parkering på græsarealer. 0,110 mio. kr. til konvertering til ny CTS-styring. 0,045 mio. kr. til handicapforbedringer med loftslift over varmtvandsbassin. 9. Rådighedsbeløb Hjørring Hallerne 0,200 mio. kr. til ad hoc opgaver vedr. bygninger driftet af Hjørring Hallerne. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 797 af 3. juli 2012 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen. Økonomi Anlægsudgiftsbevillingen på 1,363 mio. kr. finansieres af det samlede rammebeløb på 2,900 mio. kr. til "Vedligehold Hjørring Hallerne". Der er fra 2015 overført 1,800 mio. kr. vedr. "Vedligehold Hjørring Hallerne", og et rådighedsbeløb i budget 2016 på 1,100 mio. kr. til "Vedligehold Hjørring Hallerne." Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen.

5 Side 5. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet at meddele en anlægsudgiftsbevilling på 1,363 mio. kr. til opgaver under Hjørring Hallerne, og at anlægsudgiftsbevillingen på 1,363 mio. kr. finansieres af rammebeløb "Vedligehold Hjørring Hallerne" Historik Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget , 4. april 2016: Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler indstillingen. John Robert Larsen og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

6 Side Ø Ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb til aktuelle opgaver FKBbygninger Resumé Der ansøges om frigivelse af rådighedsbeløb på 0,315 mio. kr. til opgaver vedr. FKB bygninger. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at frigive rådighedsbeløb på 0,315 mio. kr. til opgaver vedr. FKB-bygninger. Sagsfremstilling Der ansøges om frigivelse af rådighedsbeløb på 0,315 mio. kr. til opgaver vedr. FKB bygninger. Der ansøges om frigivelse af rådighedsbeløb på 0,315 mio. kr. til følgende opgaver 1-3 vedr. FKB bygninger. 1. Hirtshals Museum 0,041 mio. kr. til udskiftning af rytterlys i tag ved bådehus. 2. Flytning af lokalhistorisk arkiv i Poulstrup til Poulstrup Friskole og Børnehus 0,024 mio. kr. til indretning af lokalhistorisk arkiv i forbindelse med flytning af arkivet til Poulstrup Friskole og Børnehus. 3. Rammebeløb til tilskud til energirenoveringer Rammebeløb på 0,250 mio. kr. til at understøtte ansøgninger om tilskud til energirenoveringer/investeringer. Heri indgår ansøgning fra Poulstrup Rideklub på 0,060 mio. kr. til udskiftning af oliefyr til varmepumper, som Fritids-, Kultur-, og Bosætningsudvalget har godkendt på udvalgets møde 14.marts Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 797 af 3. juli 2012 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen.

7 Side 7. Økonomi Anlægsudgiftsbevillingen til 0,315 mio. kr. finansieres af rammebeløb "Vedligehold FKB bygninger" som i budget 2016 er på 0,500 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet at meddele en anlægsudgiftsbevilling på 0,315 mio. kr. til opgaver vedrørende FKBbygninger, og at anlægsudgiftsbevillingen på 0,315 mio. kr. finansieres af rammebeløb "Vedligehold FKB bygninger" Historik Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget , 4. april 2016: Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler indstillingen. John Robert Larsen og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

8 Side G Overdragelse af kommunalt klubhus og areal til Poulstrup Rideklub Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at overdrage kommunalt klubhus og grundareal til Poulstrup Rideklub. Sagsfremstilling I henhold til Hjørring Kommunes Exit strategi har administrationen været i dialog med Poulstrup Rideklub omkring interesse for at overtage det kommunale klubhus på 145 m² og areal på m². Poulstrup Rideklub har meddelt administrationen, at de kan være interesseret i at få overdraget klubhuset og det tilhørende areal på m². Poulstrup Rideklub ejer i forvejen ridehal på 577 m 2, der er beliggende på samme matrikel som det kommunale klubhus. Der er ingen staldfaciliteter i tilknytning til ridehal og klubhus, idet heste er opstaldet på de omkringliggende gårde og ejendomme. Poulstrup Rideklub har etableret 2 dressurbaner og en springbane på arealet. Se bilag 1 for luftfoto over ejendommens beliggehed. Poulstrup Rideklub har 82 medlemmer, og 6 heste som stilles til rådighed for de folkeoplysende aktiviteter, og derudover er der tilknyttet ca. 65 heste, som ejes af medlemmerne. Hjørring Kommune har mulighed for vederlagsfrit at overdrage arealet og bygningerne til rideklubben, der udelukkende udfører folkeoplysende aktiviteter. Ejendommen indgår i kommunens Exit-katalog over ejendomme, der kan afhændes eller nedrives. Ved overdragelse exitter kommunen 145 m² bygninger. Bygningen har energimærke E. Administrationen anbefaler, at ejendommen afhændes vederlagsfrit til Poulstrup Rideklub med en tilbagekøbsret til Hjørring Kommune, hvis ejendommens anvendelse ændres.

9 Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 799 om offentligt udbud ved salg af kommunens henholdsvis regionens faste ejendomme. Hjørring Kommune Side 9. Økonomi Hjørring Kommune har faste driftsudgifter til forsikring mm på kr. i budget Disse midler overføres til Folkeoplysningsområdet, da udgifterne ved overdragelsen påhviler Poulstrup Rideklub, men samtidig vil medføre udgifter til øget lokaletilskud i henhold til Folkeoplysningsloven. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Luftfoto over ejendommens beliggenhed. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet, at klubhuset på 145 m 2 og areal på m 2 overdrages til Poulstrup Rideklub, og at det afsatte driftsbudget i 2016 på kr. overføres til lokaletilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Historik Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget , 4. april 2016: Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler indstillingen. John Robert Larsen og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

10 Side Ø Natur Folkemødet, frigivelse af bevilling Resumé Byrådet skal tage stilling til frigivelse af bevilling og finansiering af Naturmødet i Sagsfremstilling Naturmødet planlægges som et årligt tilbagevendende arrangement, hvor debatten omkring naturen i Danmark bliver præsenteret på en helt ny måde - som et folkemøde. Naturmødet afholdes i maj 2016 i Hirtshals, og baseres på et årligt tema, som skal skabe konstant fornyelse i indhold og events. I 2016 afholdes folkemødet under overskriften Natur ressource eller helligdom?. Formålet med Naturmødet er at sætte dagsorden for naturen i Danmark igennem dialog. En dialog, hvor krydsfelter mellem naturbeskyttelse og benyttelse sættes i fokus. F.eks. hvordan kan vi styrke biodiversiteten, hvordan kan vi bremse tilbagegangen i den danske natur, og kan det gøres samtidig med at øvrige interesser i naturen tilgodeses? Formålet er at skabe rammerne for en kvalificeret debat, om hvad vi vil med naturen i Danmark, på naturens præmisser. Ved at afholde et folkemøde bliver viden, holdninger og ambitioner forenet med interesser fra mennesker, som på en eller anden vis interagerer med naturen. Naturmødet er inspireret af Kulturmødet på Mors, og på samme måde ønsker vi at skabe en platform, som giver plads til at formidle naturen og dens mangfoldighed og de mange synspunkter og interesser, vi som mennesker og organisationer har vedrørende naturen. Målgruppen for naturmødet er interesseorganisationer, fagfolk, politikere og aktører, for hvem naturen spiller en rolle i livet, og dermed også den menige borger. Lovgrundlag Styrelsesloven 40.

11 Side 11. Økonomi Udover anlægsbevillingen på 1,000 mio. kr. som Hjørring Kommune har afsat til Natur Folkemødet, arbejdes der løbende på at få flere specifikke udgifter i forbindelse med mødet finansieret eller sponsoreret af private organisationer og fonde. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen. Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,000 mio. kr. til Natur Folkemødet i 2016, og at anlægsudgiftsbevillingen finansieres ved frigivelse af bevillingen på 1,000 mio. kr. til Natur Folkemøde Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. april 2016: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

12 Side Ø Natur Folkemødet - medfinansiering fra fonde Resumé Hjørring Kommune har ansøgt om midler fra fonde og råd til delvis finansiering af Naturmødet, og Byrådet skal nu tage stilling til bevilling og frigivelse heraf. Sagsfremstilling Naturmødet planlægges som et årligt tilbagevendende arrangement, hvor debatten omkring naturen i Danmark bliver præsenteret på en helt ny måde - som et folkemøde. Naturmødet afholdes i dagene maj 2016 i Hirtshals, og baseres på et årligt tema, som skal skabe konstant fornyelse i indhold og events. I 2016 afholdes folkemødet under overskriften "Natur - ressource eller helligdom?" Formålet med Naturmødet er at sætte dagsorden for naturen i Danmark igennem dialog. En dialog, hvor krydsfelter mellem naturbeskyttelse og benyttelse sættes i fokus. Naturmødet skal være en platform, hvor landbrug, natur og andre samfundsinteresser kan mødes på en ny måde og i fællesskab sætte fokus på, hvordan vi opnår den nødvendige balance imellem interessenterne. Målet er, at drøftelserne på Naturmødet bliver toneangivende i naturdebatten. Målgruppen for Naturmødet er interesseorganisationer, fagfolk, politikere og aktører, for hvem naturen spiller en rolle i livet og dermed også den menige borger. Lovgrundlag Styrelsesloven 40. Økonomi Udover den budgetterede anlægsbevilling på 1,000 mio. kr., som Hjørring Kommune har afsat til Natur Folkemødet, er der fra råd og fonde modtaget følgende donationer:

13 Side 13. Fond / råd Modtaget donation i mio. kr. Sparekassen Vendsyssel 0,150 Friluftsrådet 15. juni fonden 0,250 0,150 Region Nordjylland 0,122 Landbrug & Fødevarer 0,040 ENV-fonden 0,100 I alt 0,812 betingelser for donation Donation udbetales, når arrangement er afholdt, og der foreligger et regnskab Der skal løbende fremsendes korte rapporter om status for projektet og realiseringen heraf Kræver medfinansiering på 50 % - kan være løntimer Udover disse modtagne bevillinger er der sendt yderligere ansøgninger afsted, som der endnu ikke er modtaget svar på. Det forventes, at der på Byrådets møde i maj 2016 kan fremlægges yderligere tilsagn og bevilling til delvis finansiering af Naturmødet. Herudover er der meddelt tilsagn om ikke-økonomiske sponsorater fra Hirtshals Havn, Hirtshals Fiskefestival, Hirtshals Musikfestival, Nordsøen Oceanarium, AVV og Fyrklit. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen.

14 Side 14. Direktionen indstiller, at der meddeles en driftsudgiftsbevilling på 0,812 mio. kr. til sektor natur og miljø under Teknik- og Miljøudvalget, at udgiftsbevillingen finansieres ved frigivelse af de oplistede donationer i økonomiafsnittet, og at der samtidig meddeles en driftsindtægtsbevilling på 0,812 mio. kr. til sektor natur og miljø under Teknik- og Miljøudvalget. Historik Teknik- og Miljøudvalget , : Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

15 Side P Landsbyfornyelse frigivelse af midler Resumé I Budget 2016 er der afsat en anlægsbevilling på 0,700 mio. kr. til Pulje Landsbyfornyelse. Udgifter under bevillingen refunderes delvist fra staten. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at frigive anlægsmidlerne. Sagsfremstilling Staten har for årene frem til 2020 afsat midler til en særlig målrettet byfornyelsesindsats i landområder og i byer på mindre end indbyggere. Indsatsen, som kaldes Landbyfornyelse, erstatter de tidligere nedrivningspuljer fra 2010 og De afsatte midler fordeles mellem landkommunerne som rammebeløb, og inden for de individuelt tildelte rammer kan kommunerne få refunderet sine udgifter til opkøb, nedrivninger og renoveringer af forfaldne huse. I 2014 og 2015 var den statslige ramme til refusion for Hjørring Kommunes indsatser under Pulje til Landsbyfornyelse på 5,200 mio. kr. Da Hjørring Kommune alle tidligere indsatsår ( ) er blevet tildelt relativt høje rammer og tilsvarende har udnyttet dem, forventes det, at rammen til landsbyfornyelse i 2016 bliver af tilsvarende størrelse. Kommunerne afventer dog stadig statens udmelding af rammer for Pulje til Landsbyfornyelse 2016 til refusion af udgifter til landsbyfornyelsen. Men indtil rammen kendes, kan der refunderes fra den såkaldte ordinære byfornyelsesramme, som fordeles bredt til landets kommuner. Da det således er en generel ramme, såvel geografisk som med hensyn til anvendelse, er der herfra kun tildelt Hjørring Kommune 0,800 mio. kr. i refusionsmidler. Da der er behov for at starte kommunens indsats for 2016 foreslås det, at udgifter under årets budgetterede anlægsbevilling på 0,700 mio. kr. delvist refunderes fra statens ordinære byfornyelsesramme, indtil rammen for pulje til Landsbyfornyelsen udmeldes. Under Landsbyfornyelsen kan der efter frivillige aftaler nedrives boliger på landet og i byer på op til indbyggere og nedrive tomme erhvervsbygninger i samme byer. Desuden kan der gives tilskud til renovering af ejendomme og for-

16 samlingshuse, og der kan opkøbes ejendomme til nedrivning eller istandsættelse. Endelig kan forfaldne og sundhedsskadelige ejendomme kondemneres og påbydes nedrevet. Hjørring Kommune Side 16. Rammen kan benyttes frem til 1. juli Under den snart afsluttede landsbyfornyelsesindsats for 2015 er 30 ejendomme i Hjørring Kommune enten nedrevet eller under nedrivning, to private ejendomme har fået tilskud til udvendig renovering og i alt 14 forsamlingshuse har fået tilskud på i alt 2,640 mio. kr. til energioptimering, forbedret tilgængelighed og udvendig renovering. Lovgrundlag Lov om Kommuners styrelse. Lov om Byfornyelse og udvikling af byer. Økonomi Kommunens udgifter til indsatser under puljen refunderes med 60 % fra den statslige ramme til Landsbyfornyelse. Da Hjørring Kommune for sin del har afsat 0,700 mio. kr., vil den samlede indsats under Landsbyfornyelse 2016 kunne beløbe sig til 1,750 mio. kr., hvoraf refusionen fra staten udgør knap 1,050 mio. kr. Da der nu kun er udmeldt statslige rammer for den ordinære indsats, er det indtil videre rammen på 0,800 mio. kr., som Hjørring Kommune kan indhente refusion fra. Når rammen for pulje til Landsbyfornyelse 2016 kendes, kan den resterende refusion på 0,250 mio. kr. hentes herfra. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Når dårlige, overflødige boliger fjernes, højnes den generelle boligstandard og med bedre boliger følger bedre sundhed. Desuden øges såvel den fysiske kvalitet som livskvaliteten i landsbyerne og på landet.

17 Side 17. Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,750 mio. kr. til Pulje - Landsbyfornyelse, at anlægsudgiftsbevillingen dels finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 0,700 mio. kr. i budget 2016 til Pulje - Landsbyfornyelse, og dels ved at der meddeles en indtægtsbevilling på 1,050 mio. kr. vedrørende refusion fra staten, og at refusionen på 1,050 mio. kr. frigives til finansiering af Pulje Landsbyfornyelse. Historik Teknik- og Miljøudvalget , : Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Daniel Rugholm og Henrik Jørgensen deltog ikke under punktets behandling. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

18 Side P Helhedsindsats i Bindslev frigivelse af bevilling Resumé Der er i 2015 afsat 0,200 mio. kr. til Helhedsindsats i Bindslev. Da der ikke er afsat yderligere bevillinger til Helhedsindsatsen i Bindslev i de kommende budgetår, søges bevillingen frigivet og anvendt til forskønnelse af Bindslev ved nedrivning af ejendommen Nørrebro 5. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at godkende den skitserede model for bevilling og finansiering. Sagsfremstilling For budgetåret 2015 blev der afsat 0,200 mio. kr. til en helhedsindsats i Bindslev. Denne indsats har over året skiftet karakter, midlerne er ikke blevet brugt, og der er ej heller afsat flere midler de kommende budgetår. Der er nu flere igangværende tiltag i Bindslev, bl.a. arbejdes der for et børnecenter på skolen, og der blev i 2015 lavet en udviklingsplan for Bindslev som destination. Desuden har Bindslev Borger, Handel og Erhverv udarbejdet en Visionsplan, hvoraf det bl.a. fremgår, at man ønsker den forskønnelse og de muligheder, der ligger i, at Nørrebro 5 nedrives. Ejendommen Nørrebro 5 i Bindslev er et ældre byhus fra 1892, der efter at have stået tomt og funktionstømt i en årrække nu skæmmer lokalområdet. En nedrivning vil åbne for indkig til byens flotte anlæg og skabe sammenhæng mellem anlægget og Nørrebro. Ejendommens ejer, et selskab hjemhørende i Roskilde, er under konkursbehandling og har ikke efterkommet Hjørring Kommunes påbud om at nedrive ejendommen senest pr. 1. december Kommunen er derfor nu bemyndiget til at forestå nedrivningen. En anvendelse af de ubrugte midler fra en helhedsindsats i Bindslev til nedrivning af Nørrebro 5 vil således ses som en forskønnelse af byen, og være i tråd med de lokale ønsker.

19 Side 19. Lovgrundlag Styrelsesloven 40. Lov om Byfornyelse og udvikling af byer. Økonomi De 0,200 mio. kr. til helhedsindsatsen i Bindslev foreslås anvendt som kommunens egenfinansiering ved nedrivning af Nørrebro 5, Bindslev. Kommunens udgifter til indsatser, herunder nedrivninger, under Landsbyfornyelsespuljen refunderes med 60 % fra Erhvervs- og Vækstministeriet. Herefter vil budgettet for nedrivning af Nørrebro 5, Bindslev se således ud: mio. kr. Screening, miljøanalyse og håndteringsplan f. bly, asbest mm. 0,080 Nedrivningsomkostninger, inkl. uforudsete udgifter 0,420 Udgifter i alt 0,500 Refusion fra den statslige Landsbyfornyelsespulje (60 %) -0,300 Nettoudgift for kommunen 0,200 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Når dårlige og overflødige boliger fjernes, højnes den generelle boligstandard, og med bedre boliger følger bedre sundhed. Bilag Ingen.

20 Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,500 mio. kr. til nedrivning af Nørrebro 5 i Bindslev, at anlægsudgiftsbevillingen dels finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 0,200 mio. kr. i budget 2015 til Helhedsindsats Bindslev, og at den resterende del af anlægsbevillingen finansieres via refusion fra byfornyelsesrammen i henhold til tilsagn fra staten på 0,300 mio. kr., og at der samtidig meddeles en indtægtsbevilling på 0,300 mio. kr. til kassen Hjørring Kommune Side 20. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. april 2016: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Daniel Rugholm og Henrik Jørgensen deltog ikke under punktets behandling. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

21 Side P Målrettet erhvervsindsats i yderområder Resumé Vækstforum Nordjylland har på vegne af Erhvervsstyrelsen indbudt udvalgte kommuner til deltagelse i konkurrencepræget ansøgningsrunde om støtte til en målrettet erhvervsindsats i yderområder. Hjørring Kommune er en af de indbudte 7 nordjyske kommuner. Sagsfremstilling Baggrunden for initiativet er Regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark. Målet er, at offentlige myndigheder og private virksomheder går sammen og udarbejder konkrete initiativer, der kan styrke den private værdiskabelse og jobskabelse. De konkrete initiativer vil afhænge af de særlige lokale udfordringer og potentialer i de relevante kommuner/områder. Initiativet skal tage udgangspunkt i erhvervsgrundlag med vækstpotentiale og have et stærkt lokalt engagement. En ansøgning skal beskrive de vigtigste erhvervsmæssige kompetencer i kommunen og eventuelle medansøgerkommuner, herunder anføre private navngivne virksomheder, som har stor betydning for områdets beskæftigelse og værdiskabelse i dag og forventes at få det i fremtiden. Der skal være tale om virksomheder med betydeligt vækstpotentiale og fokus på eksport. Der er mulighed for, at 3-4 geografisk sammenhængende kommuner kan indsende fælles ansøgning. For at understrege konkurrenceelementet er det ikke muligt at indsende én fælles nordjysk ansøgning. Ansøgningsproceduren er stærkt forceret, da Erhvervsstyrelsen ønsker de første initiativer igangsat inden årsskiftet. Vækstforum Nordjylland prioriterer blandt de indsendte nordjyske projekter ét projekt, der sendes videre i national konkurrence, hvor Erhvervs- og Vækstministeriet udvælger i alt 3 projekter til gennemførelse. Kriterier for ansøgning er endnu ikke færdigdefinerede. Ansøgninger skal - for at komme i betragtning - være Vækstforums sekretariat i hænde den 2. maj Ansøgningerne behandles i Indstillingsudvalget den 11. maj 2016, og i Vækstforum den 1. juni 2016.

22 Finansielt er det ikke afklaret, hvor store midler der stilles til rådighed fra national side, men formentligt i størrelsesordenen af 6-7 mio. kr. til den nordjyske indsats. Indsatsen kan løbe i årene 2016, 2017, 2018 og Det forventes, at det vil være muligt at søge medfinansiering i form af Strukturfondsmidler. Der forventes ligeledes at være krav om kontant medfinansiering fra ansøgerkommunen. Hjørring Kommune Side 22. Plancher fra regionalt informationsmøde 6. april 2016 er vedlagt som bilag 1. Den forcerede ansøgningsproces og det faktum, at kriterierne for ansøgning og dermed kravene til indhold, effekter og støtteberettigede udgifter endnu ikke er defineret, vanskeliggør en sober og kvalificeret proces med inddragelse af vores virksomheder og øvrige samarbejdspartnere. Administrationen anbefaler derfor, at Hjørring Kommune ikke indsender ansøgning om støtte under initiativet "Målrettet erhvervsindsats i yderområder." Lovgrundlag Lov om erhvervsfremme. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget drøfter, hvorvidt Hjørring Kommune skal indsende ansøgning om støtte til målrettet erhvervsindsats i yderområder Beslutning Økonomiudvalget besluttede, at der ikke indsendes ansøgning. Daniel Rugholm og Henrik Jørgensen deltog ikke under punktets behandling. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

23 Side A Ny organisering af turismefremmeindsatsen og turismesamarbejdet i Hjørring Kommune Resumé Økonomiudvalget besluttede på mødet den 6. april, at sende et materiale omkring nyt turismesamarbejde og turismefremmeindsats samt organisering i høring frem til 17. april. Ligeledes blev det besluttet. at sætte Administrationen og relevante parter til at udarbejde et forslag til en model for organisering af turismefremmeindsatsen. Sagsfremstilling Økonomiudvalget besluttede på mødet den 6. april 2016, at sende et materiale omkring nyt turismesamarbejde og turismefremmeindsats samt organisering til drøftelse på Turistforum Vest den 13. april samt i høring hos de parter, som medlemmerne af Turistforum Vest repræsentere. Høringsfristen er den 17. april Ligeledes blev Administrationen anmodet om i samarbejde med relevante parter, at udarbejde et forslag til en model for turismefremmeindsatsen, hvori det sikres, at der er et grundlag for at etablere et turismeudviklingscenter i Hjørring Kommune, der kan løse de opgaver, der er beskrevet omkring en ny turismefremmeindsats i Hjørring Kommune. På dagens møde vil udvalget afgøre, om der på det foreliggende grundlag kan udarbejdes en indstilling om den fremtidige turismeorganisering til Byrådets møde den 27. april, eller om der skal yderligere bearbejdning til før Byrådets behandling. Yderligere materiale til punktet vil blive eftersendt når høringsfristen er afsluttet. Lovgrundlag Erhvervsfremmeloven.

24 Side 24. Økonomi Hjørring Kommunes økonomi til turismefremme er 3,6 mio. kr. Hertil kommer 0,6 mio. kr. til Toppen af Danmark aftalen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Der er 2 medarbejdere ansat i Hjørring Turistservice under Hjørring Bibliotekerne, der er indtænkt i ny organisering. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Kommunaldirektøren indstiller, at Økonomiudvalget udarbejder indstilling til Byrådet Beslutning De indkomne høringssvar vedlægges dagsordenen til Byrådets behandling. Det materiale, der har været i høring og det eftersendte forslag af til model for den fremtidige organisering vedlægges endvidere dagsordenen til Byrådets behandling. Kommunaldirektøren oplyste, at Hjørring Kommune modtager kr. i udlodning (tidligere indskudt kapital) som følge af den ændrede organisering af Toppen af Danmark. Økonomiudvalget indstiller til Byrådet at den fremtidige organisering af turismefremmeindsatsen gennemføres med baggrund i notatet Forslag til model.. af 20. april 2016 at det fælles turismeudviklingscenter placeres i Amtmandsboligen, Amtmandstoften i Hjørring at der udarbejdes partnerskabsaftaler gældende fra 1. januar 2017 og frem med Løkken, Lønstrup og Hirtshals Turistforeninger indenfor en samlet økonomisk ramme på 1,6 mio. kr. til efterfølgende godkendelse i Økonomiudvalget

25 at der snarest muligt udarbejdes forslag til bestyrelsessammensætning til godkendelse i Økonomiudvalget at der ansættes en turismeudviklingschef fra 1. august 2016 med formel reference til kommunaldirektøren og faglig reference til bestyrelsen for turismeudviklingscentret at turismeudviklingschefen indplaceres med en funktionsaflønning på ca kr. årligt plus pension at udgifter til ansættelse af turismeudviklingschefen i 2016 finansieres via Hjørring Kommunes provenu fra Toppen af Danmark -ændringen at der udarbejdes svar på høringssvarene til godkendelse i Økonomiudvalget Hjørring Kommune Side 25. Dan Andersen tager forbehold i forhold til den fysiske placering. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

26 Side P Forslag til partnerskabsaftale med TUBA Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget samt Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget forelægges forslag til fornyelse af partnerskabsaftale med TUBA. Sagsfremstilling TUBA (Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkoholmisbrugere) er en terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkoholproblemer. TUBA kan hjælpe børn og unge med at håndtere de udfordringer, der kan følge af en opvækst i en familie med alkoholmisbrug, for herved at forbedre trivslen og understøtte en langsigtet positiv udvikling. Tilbuddet er et supplement til Hjørring Kommunes egne rådgivningstilbud til unge og voksne. Den 22. september 2015 godkendte SÆH-udvalget at støtte TUBA s ansøgning om midler fra Socialministeriets pulje Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug. Denne ansøgning dækker alene behandlingstilbud for unge mellem 14 og 24 år. TUBA modtog bevilling af puljemidlerne i februar Denne bevilling fra Socialministeriet er som udgangspunkt fireårig, men TUBA forventer, at midlerne fra 2019 vil være permanente. Den kommende partnerskabsaftale (bilag 1) dækker fortsat TUBAs behandlingstilbud til hele målgruppen, men det kommunale tilskud vil fremadrettet alene omfatte målgruppen 25 til 35 år. TUBA oplyser i den forbindelse, at de oplever, at deres tilbud til de årige unge har en forebyggende effekt i forhold til børneog familieområdet. Dette set i lyset af at mange af de 25 til 35-årige, der opsøger TUBA, henvender sig i forbindelse med, at de skal være forældre for første gang. Disse unge, der selv er vokset op i et hjem præget af misbrug, ønsker at få hjælp til at være forældre på en anden måde, end deres egne forældre har været. Forvaltningen foreslår, at det fremadrettede tilskud til TUBA videreføres svarende til den nuværende partnerskabsaftale. Udgifterne deles dermed mellem områderne for Sundhed, Ældre og Handicap, Børn, Skole og Uddannelse samt Arbejdsmarked som i nedenstående tabel:

27 Side 27. Udvalg % Udgift 2016 BSU SÆH Arbejdsmarked I alt kr Hidtil har partnerskabsaftalerne været fireårige, men efter anbefaling fra TUBA indstiller forvaltningen, at man gør partnerskabsaftalen fortløbende med en opsigelsesfrist på 6 måneder. Sagen behandles sideløbende i Arbejdsmarkedsudvalget samt Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget. SÆH-udvalget orienteres i juni 2016 om TUBAs ventetider. Lovgrundlag Servicelovens 10. Økonomi Tilskuddet til TUBA var i 2015 på kr. og med pris- og lønfremskrivningerne, vil det udvikle sig som vist nedenfor i de første fire år af aftalens løbetid: kr kr kr kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ledere og medarbejdere ansættes af TUBA Danmark, som har den ledelsesmæssige, personalemæssige, juridiske og økonomiske kompetence og ansvar for ansatte medarbejdere. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Forslag til Partnerskabsaftale mellem TUBA og Hjørring Kommune og fortløbende.

28 Direktionen indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget over for Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget indgår en ny partnerskabsaftale med TUBA under forudsætning af godkendelse i Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender, at partnerkabsaftalen bliver fortløbende med 6 måneders opsigelsesfrist Hjørring Kommune Side 28. Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 18. april 2016: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefalede, at der indgås ny partnerskabsaftale med TUBA jf. sagsfremstillingen og at partnerskabsaftalen bliver fortløbende med 6 måneders opsigelsesfrist. Arbejdsmarkedsudvalget , 18. april 2016: Arbejdsmarkedsudvalget godkendte indstillingerne. Michael Vajhøj deltog ikke i mødet. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 19. april 2016: SÆH-udvalget godkendte indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Daniel Rugholm og Henrik Jørgensen deltog ikke under punktets behandling. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

29 Side P Vrejlev Klostervej 310, Tårs - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for et erhvervsområde Resumé På baggrund af ansøgning fra virksomheden Ørum Smeden om opførelse af en lagerhal er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg nr. 32 og lokalplan nr L03. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslagene skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplanforslag Den eksisterende virksomhed Ørum Smeden har ansøgt om tilladelse til opførelse af en ny lagerhal. Det er dog ikke muligt at opføre den ønskede hal inden for afgrænsningen af den eksisterende lokalplan. Derfor har virksomheden ansøgt om udarbejdelse af en ny lokalplan, som udvider erhvervsområdet og giver mulighed for den ønskede udvidelse. Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanens formål er: at give mulighed for udvidelse af den eksisterende smede- og maskinvirksomhed, at samle bygningsmassen og fastlægge bygningernes proportioner og materialer med henblik på, at bygningerne ikke dominerer i landskabet, at regulere de udendørs lager- og udstillingsarealer, at fastlægge vejadgangen, og at sikre afskærmende beplantning Lokalplanen fastlægger anvendelsen til erhvervsformål med relation til landbrug i form af smede- og maskinvirksomhed med tilhørende udstillingsarealer, produktionshaller samt administrations- og personalefaciliteter. Andre relevante forhold Da der er tale om udvikling af erhverv i det åbne land, er der i lokalplanen redegjort særligt for virksomhedens placering i det åbne land. I redegørelsen er der lagt vægt på virksomhedens tilknytning til landbruget, hvilket også understreges af lokalplanens anvendelsesbestemmelse. Der har været en forudgående dialog med Erhvervsstyrelsen omkring redegørelsen.

30 Side 30. Beskrivelse af Kommuneplantillæg Det ansøgte er ikke i overensstemmelse med kommuneplanen. Der er derfor gennemført en forudgående offentlighed og efterfølgende udarbejdet et tillæg nr. 32 til kommuneplanen. I den forudgående offentlighed har kommunen ikke modtaget bemærkninger/idéer. Kommuneplantillægget udvider den eksisterende kommuneplanramme, men der ændres ikke på rammebestemmelserne. I kommuneplantillægget er der redegjort særligt for grundvandsforholdene, fordi virksomheden ligger i et område, hvor der er særlige drikkevandsinteresser og i et nitratfølsomt indvindingsopland. Konklusionen på redegørelsen er, at virksomheden ikke vurderes at være en risiko for grundvandet. Virksomheden har en miljøgodkendelse, hvor der er taget hånd om eventuelle problematikker i forhold til grundvandsbeskyttelse. Der har været en forudgående dialog med Naturstyrelsen omkring redegørelsen. Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 3 og 4 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

31 Side 31. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 32 Erhvervsområde ved Vrejlev Klostervej Tårs Lokalplan nr L03 Erhvervsområde, Vrejlev Klostervej 310, Tårs. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 32 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L03 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. april 2016: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Daniel Rugholm og Henrik Jørgensen deltog ikke under punktets behandling. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

32 Side P Vedtagelse af kommuneplantillæg for udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 42 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 4 bemærkninger til planforslaget. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling Kommuneplantillægget Kommuneplantillægget indeholder retningslinjer om udformning af solenergianlæg for at sikre, at det enkelte anlæg udformes under hensyntagen til landskabet. Det betyder, at en konkret planlægning skal fastlægge bestemmelser om højde, et ensartet udseende af solpaneler, antirefleksbehandling af solpaneler og afskærmende beplantning. Kommuneplantillægget fastlægger også, at der i en konkret planlægning skal varetages hensyn til naboer, landskab, natur, kulturarv, rekreative interesser og byudviklingsinteresser. Disse retningslinjer vedrører både solfangerparker og solcelleparker. Kommuneplantillægget fastlægger en retningslinje, som udpeger 6 potentielle områder til placering af solcelleparker. Solfangerparker er ikke omfattet af retningslinjen. Områderne der udpeges er: Vinstrup, nord for Hjørring ved Hjørring Golfbane på ca. 20 ha. Ved Hjørring Rensningsanlæg, syd for Hjørring på ca. 40 ha. Rønnovsholm, øst for Harken på ca. 60 ha. Vrensted Østerhede, øst for Vrensted på ca. 35 ha. Hovstrup, nordvest for Tårs på ca. 35 ha. Ved Sindal Lufthavn, syd for Sindal Lufthavn på ca. 70 ha. De 6 områder er bl.a. udpeget ud fra, hvor landskabet og naturen er robust, og hvor der i forvejen er en påvirkning af landskabet, f.eks. fra et eksisterende teknisk anlæg.

33 Offentlig høring Planforslaget har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 11. januar marts I den periode har kommunen modtaget 4 indsigelser/bemærkninger, som omhandler statens, Banedanmarks, en projektudvikler og grundejers interesser. Hjørring Kommune Side 33. Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsens udgangspunkt er, at anlæggene skal placeres i tilknytning til byzone. Hjørring Kommune har dog i en supplerende redegørelse redegjort for placeringerne. Herefter har Erhvervsstyrelsen haft bemærkning til, at zonestatus for de potentielle områder skal tilføjes i kommuneplantillægget. Administrationens bemærkninger Efter dialog med Erhvervsstyrelsen har administrationen redegjort for placeringen af de potentielle områder i landzone. Erhvervsstyrelsen finder placeringerne tilstrækkelig begrundet, bl.a. fordi de ligger i tilknytning til eksisterende større tekniske anlæg. Kommuneplantillægget tilrettes, således at zonestatus tilføjes for de 6 potentielle områder. Banedanmark Banedanmark bemærker til det potentielle område, der ligger ved Hjørring Rensningsanlæg, at det skal sikres, så anlægget ikke giver gener for driften af jernbanen herunder, og at der ikke må ske blænding af lokofører. Administrationens bemærkninger Ved en konkret planlægning for et solcelleanlæg vil der blive stillet krav til beplantning omkring anlægget, så blændingsgener ikke forekommer, og det skal sikres, at solcelleanlægget placeres i en sådan afstand fra jernbanen, at solcelleanlæggene ikke påvirkes af rystelse fra forbikørende tog. Administrationen vurderer, at bemærkningen ikke giver anledning til ændringer i kommuneplantillægget. Projektudvikler af solcelleparker Indsiger har tidligere ansøgt Hjørring Kommune om en solcellepark nord for Gårdbo Sø (se bilag 6). Indsiger er utilfreds med, at dette areal ikke er medtaget som potentielt område. Det begrundes med, at arealet kan afskærmes med beplantning, hvorved landskabet ikke påvirkes, og at Erhvervsstyrelsen efter hans opfattelse har ændret praksis i forhold til kravet om placering af solcelleparker i tilknytning til byzone.

34 Side 34. Administrationens bemærkninger Området ved Gårdbo Sø indgår ikke i udpegningen, da det vurderes, at der findes væsentlige landskabsinteresser. Samtidig er kriteriet, om at området skal være påvirket af større tekniske anlæg, ikke opfyldt i dette tilfælde. Det er ikke administrationens opfattelse, at der er sket ændringer i Erhvervsstyrelsen praksis, om at solcelleanlæg som udgangspunkt skal placeres i tilknytning til byzone. Administrationen vurderer, at indsigelsen ikke giver anledning til ændringer i kommuneplantillægget. Ejer af potentielt område ved Rønnovsholm Ejer af området foreslår, at området udvides mod nord med ca. 25 ha. Forslaget begrundes med, at solcelleanlæg kan koncentreres i højere grad, hvorved anlæg andre steder kan undgås. Administrationens bemærkninger Forslaget om udvidelsen ligger tæt på motorvejen og i et robust landskab, som bør kunne tåle større tekniske anlæg. Området er dog problematisk i forhold til nabohensyn. Der ligger flere boliger i direkte tilknytning til, og enkelte boliger helt omgrænset af det foreslåede område (se bilag 3). Det anbefales derfor, at det potentielle område ikke udvides, som forslået. Hvis en konkret ansøgning kan tilrettes, således at nabohensyn kan tilgodeses, kan der tages stilling til, om området skal udvides. Redaktionel ændring Administrationen er blevet opmærksom på en upræcis formulering i redegørelse til retningslinje 5.30 "Udpegning af områder til etablering af kollektive solcelleanlæg". Det anbefales, at formuleringen ændres således, at det præciseres, at hvis der er en planlægningsmæssig eller funktionel begrundelse, kan der planlægges for anlæg, selvom de ligger uden for de potentielle områder. Den anbefalede ændring er i overensstemmelse med retningslinjen. Retningslinjen ændres ikke. I bilag 1 er den gamle tekst vist med rød og den ny tekst med grøn på side 14 og 15. Lovgrundlag Planloven 27.

35 Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Hjørring Kommune Side 35. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Planen er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Der er derfor udarbejdet en miljøvurdering. De kommentarer, der er indkommet til planforslaget, og den tilhørende miljøvurdering, er sammenfattet i en sammenfattende redegørelse. Den sammenfattende redegørelse indeholder en gennemgang af: hvordan miljøhensyn er integreret i planen, alternativer, og hvordan bemærkninger, der er indkommet i offentlighedsfasen, er taget i betragtning. Bilag 1. Forslag til kommuneplantillæg nr Samlede bemærkninger/indsigelser. 3. Forslag i bemærkning om udvidelse ved Rønnovsholm. 4. Miljøvurdering. 5. Sammenfattende redegørelse vedr. miljøvurdering. 6. Kort over ansøgning nord for Gårdbosø. Direktionen indstiller, at de anbefalede tilføjelser vedr. zonestatus på de potentielle områder og ændringerne vedr redegørelsen til retningslinje 5.30 indarbejdes i kommuneplantillægget, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 44 til Byrådet med anbefaling af vedtagelse

36 Side 36. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. april 2016: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Svenning Christensen tager forbehold i forhold til udpegning af området ved Vinstrup. Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Daniel Rugholm og Henrik Jørgensen deltog ikke under punktets behandling. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

37 Side K Sindal Boligselskabs sammenlægning af afdeling 1, 4, 16 og 17 Resumé Sindal Boligselskab meddeler, at det sammenlægger selskabets fire afdelinger til én. Der skal tages stilling til, hvorvidt dette kan tages til efterretning. Sagsfremstilling Formanden for Sindal Boligselskab, Frank Jepsen, opfordrede 1. september 2015, i en skrivelse underskrevet på organisationsbestyrelsens vegne, til en sammenlægning af selskabets fire boligafdelinger, nemlig afd. 1, 4, 16 og 17. Sammenlægningen skulle ifølge forslaget træde i kraft 1. januar Forslaget om sammenlægning begrundes i formandens skrivelse med at "udover at det giver en mere smidig drift, så vil der også kun skulle udfærdiges 1 regnskab og budget, hvilket også vil give administrative besparelser." Hovedtallene for selskabet og dets afdelinger er som følger (Æ angiver ældreboliger, F familieboliger og U ungdomsboliger): I alt / hovedselskab Afd. 1. Bellisvej, Sin. (Æ), Danmarksgd., Sin. (F) Nørregade, Sin. (F/Æ), Torvegade, Sin. (F/U), Nørrelund, Sin. (F) Afd. 4 Rugvænget, Sin. (F/U), Nygårdsv., Lend. (F), Vestergd., Lend. (Æ), Bøgstedvej, Astrup (F), Solbakkev., Tolne (F), Ahornv, Mosbjerg (F). Afd. 16 Teglgårdshaven, Sindal, (Æ) Afd. 17 Teglgårdshaven, Sindal, (Æ) Antal lejemål Resultat Husleje, kr/m2 720* Egenkapital/opsamlet resultat Kommunale udgifter til tomgangsleje, ældreboliger, *Vægtet gennemsnitstal beregnet på baggrund af antal lejemål, men uden hensyn til forskelle i areal.

38 Side 38. Forslaget er efterfølgende behandlet i de beboerdemokratiske instanser som følger: Afd.1: Enstemmigt godkendt på ordinært afdelingsmøde 14. september fremmødte. Afd. 4: Godkendt ved urafstemning 9. november 2015 med 50 stemmer for, 19 imod og 13 blanke. Urafstemningen blev besluttet på et ekstraordinært afdelingsmøde 22. oktober 2015 med 18 stemmer for, 6 imod og 2 blanke. Afd. 16: Enstemmigt godkendt på afdelingsmøde 15. september Antal deltagere ikke oplyst. Afd. 17: Enstemmigt godkendt på afdelingsmøde 15. september Antal deltagere ikke oplyst. Selskabets repræsentantskab: Efter at Kit Jensen havde bestridt lovligheden af bl.a. afdelingsmøderne i afd. 16 og 17, 15. september 2015, blev forslaget godkendt med 8 stemmer mod 3. Sindal Boligselskab og deres administrationsselskab, Bolig Hjørring, har herefter betragtet forslaget som godkendt, hvilket Bolig Hjørring meddelte Hjørring Kommune pr. 5. januar Hjørring Kommune meddelte imidlertid samme dag, at man i henhold til hidtidig praksis ville fremsende sagen til det politiske niveau. Klager over forløbet Efterfølgende har sagen givet anledning til en del uro, idet Beboergruppen Sindal (se hjemmesiden mener, at godkendelsen er presset igennem beboerdemokratiet af Bolig Hjørring, uden at gældende regler har været overholdt, bl.a. fordi der ikke foreligger en kommunal godkendelse. Hjørring kommunes administrative tilsyn med boligselskaberne har imidlertid ikke fundet anledning til at underkende beslutningsprocessen, hverken ud fra reglerne i selskabets vedtægter, almenboligloven eller driftsbekendtgørelsen. Beboergruppen Sindal har efterfølgende rejst følgende to sager i Beboerklagenævnet, som begge blev behandlet på nævnets møde 17 marts 2016: Den første sag, angår selve legitimiteten af udpegning og konstituering af Sindal Boligselskabs ledende organer for hele perioden Konkret klager man over en række overtrædelser af vedtægterne, som betyder, at Sindal Boligselskabs overordnede ledelse ikke er lovlig og dens handlinger ligeledes ikke lovlige, nemlig at organisationsbestyrelsen ikke har været beslutningsdygtig (antal medlemmer i strid

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 21.15 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen

Læs mere

Referat af Åben dagsorden

Referat af Åben dagsorden Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:50 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Offentlig fremlagt fra den 11.01.2016 til den 07.03.2016 forslag Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

9 Redegørelse. Odder Kommune. Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder. Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id.

9 Redegørelse. Odder Kommune. Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder. Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id. Odder Kommune 9 Redegørelse Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id.: 727-2013-70537 Indhold 1. Indledning... 3 2. Integrering af miljøhensyn... 3 3. Miljørapportens

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Referat organisationsmøde 11. marts 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Connie Bjørnsholm, Søren Egge Rasmussen og Louise

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: PEJ, JVP, HC Leje

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17.00 Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Kristine

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Puljen til Landsbyfornyelse. Udmøntningsstrategi

Puljen til Landsbyfornyelse. Udmøntningsstrategi Puljen til Landsbyfornyelse Udmøntningsstrategi 19-02-2014 Med Regeringens Vækstpakke er der oprettet en pulje til landsbyfornyelse med 200 mio. kr. hvert af årene 2014 og 2015. Heraf er Vordingborg Kommune

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 for et teknisk område, Solvarmeanlæg ved Mangehøje i Jelling Hører til lokalplan nr. 1196 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege (Forslag) Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege Maj 2013 KOMMUNE- & LOKALPLANLÆGNING Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens udvikling

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs.

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Lyngby Til stede: Afbud fra: Fra KAB: Indholdsfortegnelse Selskabet:...

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01285 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Gymnasium og Hf-kursus - Skolevangen

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde syd for Torrild Rammeområde 1.V.2 Marts 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

RAPPORT. Administrationspraksis for grøn ordning

RAPPORT. Administrationspraksis for grøn ordning RAPPORT Administrationspraksis for grøn ordning udarbejdet af Margit Lund Plan, Udvikling og Kultur, december 2010 ADMINISTRATIONSPRAKSIS Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Anvendelsesmuligheder

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 9:30 Mødet afsluttet: kl. 11:40 Mødested: Besigtigelsestur Lemvig og Holstebro

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer.

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer. NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 06. marts 2015 Sekretariatet Yderligere forøget behov for midlertidige

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Økonomiudvalget. NOTAT: Etablering af vindmøller i Roskilde Kommune

Økonomiudvalget. NOTAT: Etablering af vindmøller i Roskilde Kommune Økonomiudvalget Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 84089 Brevid. 1419543 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Etablering af vindmøller i Roskilde Kommune 9. marts

Læs mere

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Søndervig Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 1. april 2014 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8

Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8 Punkt 12. Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8 2015-032036 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender bygningsforbedring

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune. Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune Udarbejdet og udgivet af: Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.dk Ikrafttrædelsesdato: 14. april 2014 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Offentlig og Privat service - Øster Højst Børnecenter Skolegade, Øster Højst 330.71.1 330.71.2 330.11.4 TØNDER KOMMUNE Teknisk

Læs mere

Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas. Åben sag

Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas. Åben sag Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas Åben sag Resumé I forbindelse med budgetforlig 16. september 2010 er et af opmærksomhedspunkter B2011 om en samlet administration af ældreboliger/udlejningsboliger

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt med mail til: vfm@vfm.dk. Udkast

Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt med mail til: vfm@vfm.dk. Udkast Regionshuset Viborg Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit 27-08-2014 Malene Stentoft Sørensen Direkte: 7257 7365 Mail: mss@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.02.05-G00-2-13 Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit Forslag

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING

VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 3 Hvad kan du søge til? 3 Hvem kan søge? 4 Praktisk vejledning - hvordan søger

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:20 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Kommuneplan 2013. Tillæg nr. 44 Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Kommuneplan 2013. Tillæg nr. 44 Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 44 Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets

Læs mere

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Offentlig fremlagt fra den 11.01.2016 til den 07.03.2016 forslag Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Referat af møde i Landsbyforum d. 11. november 2010

Referat af møde i Landsbyforum d. 11. november 2010 Referat af møde i Landsbyforum d. 11. november 2010 Deltagere: Annette Kappel Lausten (Tornby-Vidstrup) Søren Hjelm Kristensen (Bjergby-Mygdal) Kjeld Larsen (Tversted-Uggerby-Tuen) Kaj M. Larsen (Lørslev)

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. april 2008 J.nr.: NKN-261-00031 ssc/tutbi Afgørelse i sagen

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til blandet bolig og erhverv Daler 231.21.1 TØNDER KOMMUNE Teknisk Forvaltning November 2011 Kommuneplantillæg nr. 03-231

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.08.29.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.08.29.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 29. august 2006 Tidspunkter 10:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Hans Krarup Olesen med afbud Page

Læs mere

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den 01-12-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den 01-12-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. Møde slut: 16.10 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Støvring Vandværk - Ny kildeplads 138 2. Status for assistance

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole Statsforvaltningen Midtjylland Det kommunale tilsyn E-mail: midtjylland@statsforvaltning.dk 1. marts 2013 (UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen Niels Weinreich Dato: 20-11-2013 Lilleskovvej 25 Sagsb.: Milee 4350 Ugerløse Sagsnr.: 13/15688 Dir.tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har søgt om landzonetilladelse til at

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer, der kan Økonomiudvalg 20.04.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 20

Forslag til kommuneplantillæg nr. 20 Version 22.12.2015 Forslag til kommuneplantillæg nr. 20 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Blandet bolig- og erhvervsområde i Basballe Yderligere information kan fås hos: HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? SYDDJURS

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 26. august vedtaget forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner i Køng.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 26. august vedtaget forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner i Køng. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 24 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner

Læs mere

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Bende Okkerstrøm Mødet hævet kl.: 17.45 Pkt. Tekst Side 1 Kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE PROMENADEBYEN / TOLDBODGADE ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I

Læs mere

Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune.

Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune. Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune. 1. Baggrund. Der er på finansloven for 2014 afsat 200 mio. kr. i statsstøtte til kommunerne med henblik på byfornyelse

Læs mere

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, Pkt.nr. 7 Hvidovre Torv nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, 1. at skitseprojekt til nye fliser og ny belysning på Hvidovre

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Lemvig Kommuneplan 2013-25. Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees

Tillæg nr. 7 til Lemvig Kommuneplan 2013-25. Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for at etablere et område til teknisk formål i form af solcelleanlæg

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. juni 2008 J.nr.: NKN-261-00093 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Københavns

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Torsdag 1. februar 2012 kl. 17.00-19.00 - i Sekretariatets mødelokale, Skovengen 52b (1. sal).

Torsdag 1. februar 2012 kl. 17.00-19.00 - i Sekretariatets mødelokale, Skovengen 52b (1. sal). Styregruppemøde Referat Torsdag 1. februar 2012 kl. 17.00-19.00 - i s mødelokale, Skovengen 52b (1. sal). Styregruppen er: Susanne Hjælm Nørregaard Formand i afd. 7 Skovengen Anders Brøgger Formand i Egedalsvænge

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.025 for Blåkildevej, Smedegård, Øst Aalborg Byrådet godkendte den 16. juni 2014

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 31. marts 2014 J.nr.: NMK-31-01233 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Vejledning om ansøgning til puljen udsatteråd 15.75.02.10

Vejledning om ansøgning til puljen udsatteråd 15.75.02.10 Socialministeriet Vejledning om ansøgning til puljen udsatteråd 15.75.02.10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens formål... 2 3 Projektets målgruppe... 2 4 Ansøgerkreds... 3 5 Projektperiode...

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4-013 for området ved Vejgård Vandværk Byrådet godkendte den 14. juni 2010 kommuneplantillæg

Læs mere