Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Vendelbohus, Hjørring Fraværende: Ingen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Orientering om Vand- og Naturplaner 2 2 Åstrupvej 200, Hjørring - Dispensation fra støjvilkår, Vandstedgård 4 Skydebane 3 Nørregade 1, Løkken - udleje af gadeareal til udeservering 8 4 Skagensvej 144 B - Ansøgning om udarbejdelse af kommuneplantillæg 11 og lokalplan for nyt boligområde i Højene 5 Halvorsmindevej 80, Hjørring - Anmodning om igangsætning af 16 lokalplan og kommuneplantillæg 6 Bindslevvej 1 i Tversted - Forespørgsel om ændret anvendelse Jyllandsgade - Doggerbanke i Hirtshals. Ansøgning om etablering af 23 dagligvarebutikker 8 Frikommuneforsøg 27 9 Bygningsfornyelse af Hørmested Borgerhus under Indsatspuljen til 30 opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområderne 10 Ansøgning om supplering af tilskud til projekt "Renovering og 33 istandsættelse af Vennebjerg Mølle" 11 Orienteringspunkter

2 Side P Orientering om Vand- og Naturplaner Resumé Administrationen vil orientere om forslaget til Vand- og Naturplaner, der netop nu er i offentlig høring. Sagsfremstilling Forslaget til Vand- og Naturplaner er i offentlig høring indtil 4. april På mødet vil administrationen orientere om Vand- og Naturplanerne med fokus på konkrete forhold af betydning for. Administrationens orientering skal ses som en naturlig forlængelse af den orientering, udvalget fik af Peter Kaarup fra Naturstyrelsen på mødet 10. januar På et senere møde skal Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til Hjørring Kommunes høringssvar. Lovgrundlag Miljømålsloven. Økonomi Omkostningerne ved at realisere kravene i Vand- og Naturplanerne bliver meget omfattende. Administrationen har udarbejdet et notat, der beskriver omkostningerne og statens finansiering. Den seneste version af omkostningsnotatet er udleveret til Teknik- og Miljøudvalget på mødet 10. januar I notatet er det beregnet, at realiseringen af de krav, der stilles til i 1. planperiode (indtil 2015), vil andrage små 76,00 mio. kr. Omkostningsnotatet vil blive opdateret løbende i takt med, at beslutninger om krav og finansiering udmeldes fra staten.

3 Der hersker fortsat tvivl om finansieringsmodeller m.v., hvorfor den kommunale andel af de samlede omkostninger ikke er kendt. Side 3. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Konsekvenserne er ikke kendt. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Realiseringen af Vand- og Naturplanerne er det største tiltag på miljø- og naturområdet, som kommunerne hidtil har været ansvarlig for gennemførelsen af. Bilag Ingen. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at orienteringen om Vand- og Naturplaner tages til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

4 Side A Åstrupvej 200, Hjørring - Dispensation fra støjvilkår, Vandstedgård Skydebane Resumé Vandstedgård Skydebane er på nuværende tidspunkt lukket, da den ikke kan overholde støjvilkårene i sin miljøgodkendelse. En genåbning vil kræve en dispensation fra de gældende støjgrænser. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om der kan meddeles dispensation fra støjvilkårene. Sagsfremstilling Vandstedgård Skydebane blev etableret i 1949 og blev første gang miljøgodkendt i Skydebanen er beliggende umiddelbart vest for Hjørring by, en slugt med beplantning på siderne (se bilag 1). Skydebanen benyttes af Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet m.fl. På baggrund af en ny støjberegning fra juli 2010 har det vist sig, at støjbelastningen fra Vandstedgård Skydebane, Åstrupvej 200, Hjørring overstiger miljøgodkendelsens vilkår om, at en skydebane maksimalt må støje 75 db. Støjberegningen viser, at støjniveauet ligger på 98 db ved den mest støjbelastede bolig, hvilket også har givet anledning til klager de seneste år. Administrationen har indskærpet overfor Forsvaret, at miljøgodkendelsens vilkår skal overholdes, hvilket har bevirket, at al skydning er indstillet pr. 15. december Administrationen har ligeledes vurderet, at skydebanens miljøgodkendelse skal revurderes. For at Forsvaret kan få revurderet sin miljøgodkendelse, skal støjbelastningen fra skydebanen som udgangspunkt støjdæmpes til det tilladte støjniveau (75 db).

5 Forsvaret er kommet med 2 løsningsscenarier: 1. En støjskærm langs skydebanen, som er 8 m høj og 210 m lang, som vil koste 6,30 mio. kr. Støjskærmens effekt er beregnet til at dæmpe med 20 db (se bilag 2). 2. Opkøbe de to nærmeste ejendomme. Side 5. Begge løsninger vil reducere støjbelastningen ved den mest støjbelastede bolig til 78 db. Det maksimale tilladte støjniveau fra skydebaner er i henhold til skydebanevejledningen 75 db ved den mest støjbelastede bolig. Der er dog mulighed for at dispensere for et støjniveau op til 80 db ved op til 5 enkeltliggende boliger. I dag belastes 3 boliger med støjniveauer over de tilladte 75 db, og støjniveauerne er henholdsvis 78, 93 og 98 db. Hvis der vælges et af løsningsscenarierne, vil kun én bolig være belastet med et støjniveau på 78 db. Der er i dag flere boliger i Sankt Knuds By, og i det åbne land vest for skydebanen opleves et støjniveau på over 65 db (se bilag 3). Det skal desuden oplyses, at selv hvis Vandstedgård skydebane forbliver lukket, vil naboerne stadig kunne opleve støj fra Hjørring Skytteforenings Skydebane, der ligger i umiddelbar nærhed af Vandstedgård Skydebane. Hjørring Skytteforening har miljøgodkendelse til at støje op til 75 db. Forsvaret har meddelt, at der fremadrettet er behov for brug af Vandstedgård Skydebane, og at det derfor er af væsentlig betydning, at Forsvarets fremtidige brug af skydebanen sikres. Forsvaret er ved møde med administrationen kommet med en række argumenter, der kan begrunde en dispensation. Forsvaret har i 2003 og 2006 foretaget væsentlige investeringer i skydebanen, herunder investeringer i støjdæmpning. Det forventes, at Forsvaret investerer i yderligere støjdæmpning på op til 6,30 mio. kr. (løsning 1) Hvis der ikke meddeles dispensation, vil de allerede foretagne investeringer være spildte, da skydebanen i så fald ikke kan benyttes, efter at en ny miljøgodkendelse er udarbejdet. Såfremt der gives dispensation, vil skydebanen kunne genåbnes, når der er lavet støjdæmpende foranstaltninger, eller de to ejendomme er opkøbt (løsning 2).

6 En lukning af skydebanen vil medføre, at skydningerne må flyttes til andre områder, hvilket ifølge Forsvaret vil betyde: Side 6. Væsentlige omkostninger til transport af militært personel til andre skydebaner. Risiko for langt større antal støjramte, hvis skydetræningen skal flyttes til andre skydebaner. Udnyttelsen af den tildelte skydetid på Forsvarets skydebaner er oftest maksimal, hvorfor en lukning af Vandstedgård Skydebane vil medføre reduceret træningstid for soldater, der udsendes til internationale missioner. Væsentlige investeringer i opgradering af Vandstedgård Skydebane går tabt. Hjemmeværnets uddannelsescenter i Hjørring gør brug af Vandstedgård Skydebane, og Forsvaret forventer, at uddannelsescenteret ikke kan opretholdes med den nuværende placering, hvis skydebanen lukkes, idet adgang til øvelsesfaciliteten er af afgørende betydning for uddannelsescentret. En evt. dispensation vil indgå som vilkår i den revurderede miljøgodkendelse. Lempelsen fra 75 til 78 db vil kun gælde for den ene bolig, hvor det generelle støjvilkår på maksimalt 75 db ikke kan overholdes. Miljøgodkendelsen vil blive sendt i høring hos de berørte parter, når den er udarbejdet. Såfremt der ikke meddeles dispensation til 78 db ved den mest støjbelastede bolig, vil skydebanen ikke kunne genåbnes, medmindre skydebanen kan dokumentere, at støjvilkåret i den gældende miljøgodkendelse på 75 db overholdes. Det er Forsvarets vurdering, at der ikke kan anvendes mindre støjende våbentyper for at dæmpe støjen, og det vil kræve uforholdsmæssig store investeringer at støjdæmpe yderligere eller opkøbe flere boliger. Lovgrundlag Bek. om godkendelse af listevirksomhed nr af 13/ (med efterfølgende ændringer) - i medfør af Miljøbeskyttelsesloven. Miljøstyrelsen vejledning for skydebaner nr. 1/1995.

7 Side 7. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Beslutningen har betydning for det fysiske miljø for de borgere, der bor i nærheden af skydebanen. Hvis der meddeles dispensation til støjgrænsen på de 75 db, vil skydebanen fortsat kunne bruges. Derved vil beboere i nærheden opleve støj, når banen bruges, men dog på et lavere niveau end tidligere år. Hvis der ikke gives dispensation, vil beboerne blive helt fri for støj fra Vandstedgård Skydebane, da den da formentlig ikke vil kunne genåbnes. Bilag 1. Oversigtskort. 2. Støjskærm. 3. Støjmålepunkter. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at der meddeles dispensation fra støjvilkår på 75 db til Vandstedgård Skydebane, således at én bolig belastes med op til 78 db, der indgår i forslag til ny miljøgodkendelse for skydebanen, som sendes i høring inden endelig vedtagelse. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen, og der udarbejdes et krav om, at Hjørring Rideskole ikke belastes mere end i dag, og støjskærmen etableres som støjabsorberende.

8 Side P Nørregade 1, Løkken - udleje af gadeareal til udeservering Resumé Der foreligger ansøgning fra Restaurant Søborg om at benytte samme gadeareal til udeservering i 2011 som i Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om ansøgningen skal imødekommes. Sagsfremstilling I forbindelse med renovering af gågaden i Løkken blev der ved ibrugtagningen i foråret 2010 aftalt nye grænser for udeserveringsarealer med de respektive restaurationer på Tovet. De nye grænser blev forelagt Gågadegrundejerforeningen, som står for opkrævning af leje af arealerne. Foreningen havde ingen bemærkninger hertil. Politiet ytrede derimod betænkelighed i forhold til at opretholde en hensigtsmæssig trafikafvikling. Den nye aftale betød, at de 4 restaurationer på Torvet alle fik tildelt et større areal til udeservering. Ved restaurant Søborg, Nørregade 1 blev udeserveringsarealet udvidet med 1 m udover chausséstensbåndet, idet båndet af restauratøren ikke blev anset som velegnet til opstilling af borde. Chausséstensbåndet er i gågaderegulativet fastlagt som grænse for udstillingsarealerne. Udvidelsen har givet anledning til henvendelse fra restaurant Klitbakken og tøjforretningen umiddelbart over for restaurant Søborg, med anmodning om ligeledes at få lov til at udvide deres arealer ud over chausséstensbåndet. Med grundlag i reaktionerne samt at det har vist sig, at båndet godt kan anvendes til udeservering, blev udvidelse af arealet ved Søborg gjort tidsbegrænset til 2010, og der blev givet afslag på udvidelse ved Klitbakken.

9 Administrationen har 6. januar 2011 afholdt møde med indehaveren af Restaurant Søborg, som fremførte følgende synspunkter: Side 9. Ønsker at skabe mulighed for at fodgængere kan passere gennem udeserveringsarealet for herved at imødekomme eventuelle problemer i forbindelse med fodgængeres færden, når der er kørsel i gaden. Alle udeserveringsforretninger skal tilbage til de "gamle grænser", hvis Søborg ikke må udvide igen. At den udvidede grænse er vist som kortbilag til det vedtagne gågaderegulativ. Overvejer erstatningskrav, da der er investeret i nyt stakit, der er tilpasset efter de nye grænser. Politiet udtaler i mail af 19. januar 2011, at man ikke kan anbefale, at udeserveringsarealet ved Søborg gøres permanent af hensyn til trafikafviklingen og fodgængernes sikkerhed på stedet. Politiet udtaler, at frirummet mellem udeserveringsarealet (som er afgrænset af et træstakit) og udstillingsarealet modsat restauranten ikke er tilstrækkeligt, da fodgængermassen er massiv i sommermånederne. Med grundlag i politiets udtalelse og for at sikre en entydig afgrænsning af kørearealet, skal administrationen anbefale, at grænsen for udeserveringsarealet rykkes tilbage til den oprindelige grænse, som er aftalt i den gældende kontrakt med gågadegrundejerforeningen. Administrationen anbefaler, at der generelt sikres et frit rum på min. 4,0 m mellem de enkelte udstillings- og udeserveringsarealer af hensyn til en fornuftig afvikling af varetilkørslen i tidsrummet kl samt anden nødvendig kørsel ud over denne periode. Administrationen foreslår, at gågadegrundejerforeningen inddrages i forhandling med restauranterne om regulering af grænserne for udeservering, således at disse er fastsat, når sæsonen for udendørs servering starter 1. april. Lovgrundlag 102 i Lov om offentlige veje om råden over offentligt vejareal.

10 Side 10. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Udtalelse fra politiet af 19. januar Kortbilag med grænser for udeserveringsarealer. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at Restaurant Søborg meddeles, at man ikke i 2011 og fremover kan godkende, at det udvidede udeserveringsareal benyttes, og at gågadegrundejerforeningen inddrages i fastsættelse af de grænser, der skal være gældende for udeserveringsarealer i henhold til kontrakten og om et frit rum på minimum 4,0 m. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

11 Side P Skagensvej 144 B - Ansøgning om udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan for nyt boligområde i Højene Resumé En gruppe borgere har købt et areal på ca. 5 ha i Højene af. De har fået udarbejdet et forslag til udstykningsplan, og de anmoder Hjørring Kommune om at godkende udstykningsforslaget med henblik på, at Teknik- og Miljøudvalget skal træffe beslutning, om at iværksætte det nødvendige planarbejde, der giver mulighed for byudvikling i henhold til forslag til udstykningsplan. Sagsfremstilling har solgt et areal på ca. 5 ha i Højene. Området er beliggende øst for bebyggelsen langs med Skagensvej og Primulavej, syd for boldbanerne ved Skibsby Højene Idrætsforening og vest for de sidste etaper af boligområdet ved H.C. Andersens Vej. har solgt arealet til en gruppe borgere, der selv har taget initiativ til at søge gennemført en byudvikling i Højene, hvor de ønsker at udbygge et større område med ca. 35 parcelhusgrunde. Borgerne har købt området af kommunen på vilkår om, at plangrundlaget tilvejebringes. Borgerne har fået udarbejdet et forslag til udstykningsplan. Det er hensigten, at udstykningsplanen i princippet godkendes som grundlag for udarbejdelse af tillæg til kommuneplanen og lokalplan. Udstykningsplanen indeholder forslag til udstykning af 35 parceller, og parcellernes størrelser varierer mellem ca m 2 og ca m 2. Den langt overvejende del af grundene er på m 2 og m 2. Forslaget til udstykningsplan er traditionel i den forstand, at området er bygget op omkring en stamvej og små stikveje med boliger til begge sider. Der er vejadgang fra Liljevej, og denne del af vejforbindelsen er fastlagt under hensyn til en ledningstracé for en større kloakledning.

12 Vest for området er planlagt en ny overordnet vejforbindelse fra krydset ved Ringvejen - Vellingshøjvej til Skagensvej ved Primulavej. Hvis vejen havde været anlagt, ville en naturlig vejtilslutning være til denne vej. Ved udstykning af de sidste etaper ved H.C. Andersens Vej er forberedt, at vejtilslutningen derfra skal ske til den planlagte vej. Side 12. Udstykningsplanen indeholder forslag til stiforbindelser, der knyttes op på det overordnede stinet. Der er desuden udlagt et grønt fællesareal. Dette areal ligger i et område, hvor der er udpeget særlige drikkevandsinteresser, og det er derfor ikke muligt at udnytte området til udstykning. Forudsætninger for planlægningen Der er ikke kommuneplanrammer for området. Det betyder, at der skal udarbejdes et tillæg til kommuneplanen, der giver mulighed for denne byudvikling. Med den gældende kommuneplan er der fastlagt en ramme for, hvor store arealer kommunen må udlægge til byudviklingsformål, og denne ramme er fuldt udnyttet i kommuneplanen. Det betyder, at der samtidig i kommuneplanen skal udtages et andet areal af tilsvarende størrelse. Administrationen kan pege på et ikke lokalplanlagt areal syd for Løkkensvej. I planlægningen af området blev dette areal på 7,3 ha fastlagt som etape V i byudviklingen ved Høngårds Ager. Byggemodningen af etape III og IV er i gang, og her ligger der mere end 30 grunde til salg. I området ligger desuden 3 ubenyttede storparceller beregnet for tæt-lavt byggeri. Dette areal kan komme med i kommuneplanen igen ved revision i Området i Højene har i gl. tidligere været udpeget som byudviklingsområde i Temaplan for byudvikling som en del af Helhedsplan 2005, men med prioriteringen af byudviklingsområder i forbindelse med udarbejdelse af Kommuneplan 2009 blev området ikke prioriteret. I forbindelse med udarbejdelse af tillæg til kommuneplanen skal der på et tidligt tidspunkt i planlægningsfasen gennemføres en forudgående offentlighed, hvor borgerne bedes komme med idéer og forslag til, hvordan området kan planlægges. De indkomne idéer og forslag indgår herefter i overvejelserne for den videre planlægning.

13 Der skal herefter sammen med tillæg til kommuneplanen udarbejdes en lokalplan, hvor der fastlægges detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Side 13. Administrationens vurdering Administrationen kan anbefale udstykningsplanen som grundlag for lokalplanarbejdet, med mindre der i den forudgående offentlighed kommer væsentlige bemærkninger, der bryder med planerne om byudvikling til boligformål. Der må dog imødeses bemærkninger fra naboerne i området ved Primulavej og Liljevej, om at de ikke ønsker området udnyttet, og at adgangen fra Liljevej ikke er hensigtsmæssig. Der er tale om en almindelig parcelhusudstykning med et parcelhus og parkering på hver enkelt grund. Det vurderes, at grundene har den størrelse, som typisk efterspørges i dag, og der er gode stiforbindelser. Der er ikke gennemført miljøscreening, og jordbundsforholdene i området er ikke afklarede. Området er også berørt som støjområde fra skydebanen øst for Ringvejen. Boligområdet er beliggende inden for støjkonsekvenszonen for skydebanen, der er fastsat med en radius på m fra skydebanen. Støjkonsekvenszonen er vejledende og kan justeres, hvis beregninger viser, at zonen er mindre. Støjkonsekvenszonerne > 73 db SKAL friholdes for boliger, og støjkonsekvenszonerne >65 db bør friholdes for boliger. Den seneste støjberegning for skydebanen viser, at der er en støjbelastning på 66 db ved de mest støjbelastede boliger ved skydebanen. Ud fra støjberegningen vurderes, at støjniveauet for området ikke ligger over 65 db. Det kan evt. stilles som krav til bygherre at støjdæmpe boligområdet ned til 60 db for at sikre den fremtidige anvendelse mod støjgener. Anden planlægning Udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg forudsætter, at der udarbejdes et tillæg til spildevandsplanen og varmeplanen.

14 I henhold til s visioner, mål og handlinger på klima- og bæredygtighedsområdet skal lokalplaner for alle nye byggegrunde stille krav om, at nybyggeri opføres som energiklasse 2015 eller bedre standard. Borgerne er orienteret herom. Side 14. Udarbejdelse af lokalplanen udføres af bygherren i samarbejde med administrationen. Lovgrundlag Planloven 13 og 23c. Økonomi Kommunen vil få en indtægt ved salg af arealet. Handlen blev indgået med udgangen af 2010 for at undgå betaling af moms. Handelen blev indgået på betingelse af, at planerne bliver realiseret. Der er tale om en privat byggemodning, og bliver derfor ikke berørt af byggemodningsudgifterne. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Inden lokalplanarbejdet kan påbegyndes, skal det vurderes, om planen er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer, og der skal foretages en screening af planens indvirkninger på miljøet med henblik på, om der skal udarbejdes en egentlig miljøvurdering. Efter endt screening skal der foretages en høring af berørte myndigheder vedrørende resultatet af screeningen. Et mindre delområde er friholdt for udstykning, da det ligger i et område, hvor der er særlige drikkevandsinteresser. Hvis de fastlagte støjgrænser overskrides, skal boligområdet støjdæmpes.

15 Bilag 1. Luftfoto. 2. Udstykningsplan. Side 15. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at planlægning igangsættes med forudgående offentlighed, miljøscreening og udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg for området i Højene, og at der udtages et areal på 7,3 ha ved Høngårds Ager af kommuneplanen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen. Jørgen Bing stemte imod, idet han ønsker området friholdt for bebyggelse af hensyn til den grønne kile.

16 Side P Halvorsmindevej 80, Hjørring - Anmodning om igangsætning af lokalplan og kommuneplantillæg Resumé har modtaget en ansøgning om udarbejdelse af plangrundlag for et åbent-lavt boligområde med 3-4 boliger. Arealet ligger i landzone og skal overføres til byzone, og der skal udarbejdes en lokalplan. Udvalget skal tage stilling til, om udarbejdelse af plangrundlag skal igangsættes. Sagsfremstilling Ejer af Halvorsmindevej 80 anmoder om udarbejdelse af plangrundlag for et åbent-lavt boligområde med 3-4 boliger. Arealet er ca m² og ligger i landzone. Projektet forudsætter derfor, at der udarbejdes en lokalplan, der overfører arealet til byzone. Arealet ligger i den sydvestlige del af Hjørring. Mod nord grænser arealet op til Bagterp Plantage og mod syd til Halvorsmindevej. Ca. 50 m vest for arealet løber jernbanen mellem Hjørring og Aalborg. Arealet er omfattet af kommuneplanramme , der udlægger arealet til bolig- og erhvervsformål med åben-lav, tæt-lav og etagebebyggelse. For åbenlav bebyggelse er det maksimale etageantal fastsat til 1,5 etage og bebyggelsesprocenten til 25. Det anbefales, at der udarbejdes et kommuneplantillæg, der fastlægger anvendelsen til åben-lav boligbebyggelse med byggeri i op til 2 etager og en bebyggelsesprocent på max. 30. Planområdet ligger inden for en 300 m skovbyggelinje, som er fastsat omkring Bagterp Plantage. Skovbyggelinjen søges ophævet ved Naturstyrelsen Aalborg. Lovgrundlag Planloven 13 og 23c.

17 Side 17. Økonomi Planlovens 47A I henhold til Planlovens 47A kan en ejer af en fast ejendom, der benyttes til f.eks. landbrug, hvis ejendommen helt eller delvis overføres fra landzone til byzone eller sommerhusområde, inden 4 år efter overførslen forlange ejendommen henholdsvis den overførte del af denne overtaget af kommunen, under forudsætning af, at arealerne på det tidspunkt, de forlanges overtaget, stadig anvendes til landbrug. Der bør i den anledning, forinden udarbejdelse af lokalplanen igangsættes, sikres en indeståelse fra ejerne af de arealer, der forudsættes overført fra landzone til byzone eller sommerhusområde. En indeståelse, efter hvilken ejeren fraskriver sig retten til at forlange den overtaget. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Inden lokalplanarbejdet kan påbegyndes, skal det vurderes, om planen er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer, og der skal foretages en screening af planens indvirkninger på miljøet med henblik på om, der skal udarbejdes en egentlig miljøvurdering. Efter endt screening skal der foretages en høring af berørte myndigheder vedrørende resultatet af screeningen. Bilag 1. Oversigtskort.

18 Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at der udarbejdes lokalplan for og kommuneplantillæg for et åbent-lavt boligområde, og at det er en forudsætning for igangsætning af udarbejdelse af lokalplanen, at der foreligger indeståelse fra ejeren af det areal, der overføres fra landzone til byzone eller sommerhusområde om, at ejeren fraskriver sig retten til at forlange det pågældende areal overtaget af kommunen. Side 18. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

19 Side P Bindslevvej 1 i Tversted - Forespørgsel om ændret anvendelse. Resumé Administrationen har modtaget flere henvendelser på anvendelsen af Bindslevvej 1 i Tversted. Der ønskes mulighed for at etablere ferieboliger, men det giver det nuværende plangrundlag ikke mulighed for. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om der skal udarbejdes et nyt plangrundlag, der giver mulighed for ferieboliger. Sagsfremstilling Bindslevvej 1 i Tversted har stået ubenyttet hen siden LokalBrugsen i 2009 flyttede til Østervej og blev til DagliBrugsen. Coop Danmark A/S ejer ejendommen. Ejeren ser en mulighed i, at ejendommen kan omdannes til ferieboliger. Det kan oplyses, at administrationen har modtaget flere henvendelser om ejendommen, hvor ingen af henvendelserne har udmøntet sig i, at ejendommen er blevet solgt med henblik på anden anvendelse. Der har også været henvendelse om, hvorvidt ejendommen kan anvendes til ferieboliger, og hvor administrationen har svaret, at det ikke er muligt med det gældende plangrundlag. Ejendommens nuværende bebyggelse består af 327 m², der har været anvendt til butik og bolig på 196 m² + garage samt 1 lagerbygning, der har været anvendt i sammenhæng med butikken på 139 m². Grundarealet er på m². Plangrundlag Ejendommen ligger i det trafikale knudepunkt i Tversted på det østlige hjørne af Skagensvej, Bindslevvej og Tannisbugtvej (se bilag). I kommuneplanen ligger det i centerområde som lokalcenter med mulighed for at anvende ejendommen til butikker, kontorer, liberale erhverv, offentlige og private servicevirksomheder samt beboelse. Der må ikke indrettes værtshuse og diskoteker m.v.

20 Ejendommen er desuden omfattet af Lokalplan Anvendelse af boliger i Tversted. Det fremgår af lokalplanens redegørelse, at Det er Byrådets ønske med denne lokalplan at fastsætte bestemmelser vedr. den fremtidige anvendelse af boliger i Tversted til helårsbeboelse. Lokalplanen fastsætter derfor bestemmelser om, at eksisterende bolig, nyopført bolig, ombygget bolig samt nyindrettet bolig fremover skal tages i brug til helårsbeboelse. Lokalplanens bestemmelser betyder, at eksisterende bolig, nyopført bolig, ombygget bolig samt nyindrettet bolig ikke kan tages i brug som fritidshus, sommerhus el.lign. Med lokalplanen ønskes, at den centrale del af Tversted fastholdes som boligområde, og at der ikke kommer ferieboliger i denne del af byen. Side 20. Ejendommen er i kommuneplanen omfattet af kommuneplanens rammeområde nr , hvor anvendelsen er fastlagt til centerformål i form af lokalcenter med mulighed for etablering af i alt m² detailhandel med et max. areal for den enkelte butik på m². Desuden må der være kontorer, liberale erhverv, offentlig og privat servicevirksomhed samt beboelse. Bebyggelsesprocenten må max. være 25, og højden max. 8,5 m i 1½ etage. Hvis der skal ske ændret anvendelse af en ejendom, skal det være til en anvendelse, som er i overensstemmelse med de muligheder, der er fastlagt i kommuneplanrammerne. Såfremt der opføres bebyggelse svarende til den maksimale bebyggelsesprocent på 25, vil der kunne opføres 720 m² boligareal svarende til 8 boliger á 90 m². Administrationens vurdering Ejendommen ønskes anvendt til ferieboliger. Hvis udvalget ønsker, at der skal være ferieboliger, forudsættes det, at der udarbejdes et nyt plangrundlag med forudgående offentlighed, kommuneplantillæg og lokalplan. Administrationen vurderer, at ejeren har brug for en tilkendegivelse af, om udvalget er indstillet på at sætte dette planarbejde i gang. Det er administrationens vurdering, at anvendelsesmulighederne i henhold til kommuneplanens rammer er så brede, at der burde kunne findes anvendelse til ejendommen inden for disse rammer. Det er et spørgsmål, om ejendommens beliggenhed er særlig velegnet til ferieboliger. Umiddelbart vurderet er Skagensvej en barriere for, hvor attraktivt det vil være at etablere ferieboliger syd for Skagensvej.

21 De faktiske forhold viser imidlertid, at det ikke indenfor de gældende rammer er lykkedes at finde anvendelse for ejendommen, og at den langsomt forfalder. Side 21. Kommunen har ingen interesse i, at ejendomme står tomme og forfalder, og hvis der med en ændret anvendelse af ejendommen gives mulighed for at få ejendommen udnyttet, må det anses for at være en fordel for Tversted. På baggrund heraf skal der tages stilling til, om det overordnede hensyn til at sikre Tversted som "helårsby" skal fortsætte, eller om hensynet til den enkelte ejendom skal tilgodeses med en ny planlægning, der giver flere anvendelsesmuligheder for ejendommen. Det er administrationens vurdering, at de overordnede mål med planlægningen skal opretholdes. I modsat fald vurderes det, at en ny planlægning kan skabe præcedens, og at Tversted efterhånden vil miste sin status som "helårsby". Lovgrundlag Planlovens kap. 5 og 6 om lokalplanlægning og planers tilvejebringelse og ophævelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

22 Bilag 1. Oversigtskort. Side 22. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at det nuværende plangrundlag fastholdes, og at der meddeles afslag på ansøgningen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget oversender sagen til administrationen med henblik på undersøgelse af yderligere muligheder, herunder eventuelt overtagelse af ejendommen.

23 Side P Jyllandsgade - Doggerbanke i Hirtshals. Ansøgning om etablering af dagligvarebutikker Resumé har modtaget en ansøgning om erhvervelse af areal til etablering af to nye dagligvarebutikker. Området ligger uden for den i kommuneplanen fastlagte detailhandelsgrænse. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om et projekt med to nye dagligvarebutikker skal søges gennemført. Sagsfremstilling har modtaget en ansøgning om etablering af to nye dagligvarebutikker på Doggerbanke i Hirtshals. Arealet benævnes også Stolzes grund. Ansøger ønsker at opføre to dagligvarebutikker på hver m 2. Til de to butikker skal anlægges ca. 90 parkeringspladser. Med parkeringsanlæg skal bruges ca m 2. Ansøger begrunder sin ansøgning med, at flere af de nuværende butikskæder med dagligvarehandel ønsker at forny deres udtjente lokaler i byen, og at grunden ud fra et trafikalt synspunkt er særdeles velbeliggende. Plangrundlag Området er omfattet af lokalplanerne nr og nr Lokalplan nr fra 1994 udlægger områdets anvendelse til butikker, kontorer og liberale erhverv, offentlige formål samt beboelse. Butikker skal hovedsageligt placeres i stueetagen langs P. Rimmensgade og Jyllandsgade. Det er hensigten med lokalplan nr at sikre udvidelse af centerområdet til detailhandel, hvor bebyggelsen skal have samme karakter som det nuværende centerområde. Det er bl.a. et formål med lokalplanen, at området får et bymæssigt præg og indgår i en naturlig sammenhæng med det samlede centerområde.

24 I henhold til lokalplan nr skal bebyggelsen inden for lokalplanområdet overvejende opføres i 2-2½ etage, men kan opføres i 1-1½ etage, hvis byggeriet er i forbindelse med eksisterende byggeri. Side 24. Lokalplan nr udlægger for et større område anvendelsen til også at omfatte boligformål. Med vedtagelsen af Kommuneplanen juni 2009 er kommuneplanrammerne ændret, så der ikke længere kan være butikker. Administrationens vurderinger Der ansøges om tilladelse til at opføre to dagligvarebutikker på hver m 2 i én etage med 90 tilhørende parkeringspladser. Det ansøgte er i strid med Planlovens detailhandelsbestemmelser for udvidelse af centerområder. Det ansøgte er heller ikke i overensstemmelse med kommuneplanens rammer, hvorefter der ikke må være butikker til detailhandel. Endelig giver lokalplanen ikke mulighed for at opføre byggeri som ansøgt, hvor butikkerne kun er i én etage. Udvidelse af centerområde i henhold til Planloven Den statistiske metode (Planlovens 5-m, stk. 2) fastlægger nogle krav til afstande til nyudlæg af butikker i forhold til eksisterende detailhandelscenter. Dette krav kan ikke overholdes. Det er ikke muligt at udvide centerområdet til også at gælde for Stolzes grund, da cirkuspladsen ikke er udnyttet til formål, der er positivt for den statistiske metode. Det vurderes, at det vil blive svært at få gennemført en ny planlægning for området til butiksformål, fordi det ikke vil være i overensstemmelse med forudsætningerne efter den statistiske metode. Ny planlægning af området skal godkendes af Miljøcenter Århus. Alternative muligheder er vurderet: Planloven giver mulighed for at udlægge et område til lokalcenter ( 5-n, stk. 1) eller at udlægge en enkeltbutik ( 5-n, stk. 2). Der kan dog være vanskeligheder med at få godkendt dette af Miljøcenter Århus, idet butikkerne ikke må have andet end lokal effekt, hvilket betyder, at butikkerne ikke må tage kunder fra detailhandelscenteret. Der skal argumenteres for butikken. Enkeltbutikker skal placeres mindst 500 m fra andre butikker og områder udlagt til butiksformål. Denne afstand kan ikke overholdes.

25 Det vurderes, såfremt udvalget ønsker en dagligvarebutik i dette område, at administrationen først skal forsøge at få en positiv tilkendegivelse fra Miljøcenter Århus, inden der træffes beslutning om at gennemføre en ny planlægning. Side 25. Kommuneplanlægningen Der skal være overensstemmelse mellem de forskellige planniveauer. Det bliver derfor et planlægningsmæssigt problem, når den overordnede planlægning kommuneplanen - ændres uden samtidig ændring af den detaljerede planlægning lokalplanen. Baggrunden for ændringen i kommuneplanen er, at Planlovens detailhandelsbestemmelser flere gange er blevet ændret, og med ændrede regler for udpegning af centerområde efter den statistiske metode, er det ikke længere muligt at udpege området ved Doggerbanke som detailhandelsområde. Lokalplanlægningen Det ansøgte er ikke i overensstemmelse med lokalplan kortbilag nr. 2, hvorefter bebyggelsen hovedsagelig skal opføres som randbebyggelse. Ansøgningen vurderes også at være i strid med formålet i lokalplanen, fordi den ansøgte bebyggelse ikke får en naturlig sammenhæng med det samlede centerområde, og det får ikke samme bymæssige præg. Der kan derfor ikke dispenseres til det ansøgte. Selv om lokalplan nr., giver mulighed for butikker, skal kommunen virke for kommuneplanen, som udlægger området til blandet bolig og erhverv uden mulighed for butikker. Der bør derfor nedlægges forbud mod etablering af butikker efter Planlovens 14, hvor forbuddet følges op med en ny lokalplan inden for et år. Administrationen vurderer i øvrigt, at der ved udlægning af et nyt område til nye dagligvarebutikker ikke vil blive tale om en styrkelse af Hirtshals handelsliv, idet der er tale om at flytte eksisterende butikker inden for centerområdet til et nyt område. Det er administrationens vurdering, at detailhandelen i Hirtshals har det vanskeligt for tiden, og at bycenteret allerede lider betydeligt under de sidste års reducerede detailhandel med heraf følgende butikslukninger, og at det derfor er vigtigt ikke at sprede handlen over et større område, men at samle og styrke handelen inden for det eksisterende område.

26 I 2010 blev vedtaget en lokalplan inden for centerområdet, hvorefter der kan opføres en m 2 dagligvarebutik ved Banegårdspladsen (Sporviften). Denne mulighed er ikke udnyttet endnu. Det skal også bemærkes, at administrationen flere gange tidligere og senest i 2009 af samme årsager som anført ovenfor ikke tidligere har fået godkendt at arbejde med Stolzes grund som nyt detailhandelsområde. Side 26. Lovgrundlag Planlovens 5 om planlægning til butiksformål og 13 om lokalplanlægning. Bek. om afgrænsning af bymidter og bydelscentre 1093 af 11/ Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Ansøgning, dateret 18. november Kort med detailhandelsafgrænsning efter statistisk metode. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at der ikke gennemføres en planlægning for nye dagligvarebutikker ved Doggerbanke, og at der nedlægges forbud efter Planlovens 14. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

27 Side P Frikommuneforsøg Resumé Der foreligger nu tidsfrister mv. for ansøgning om deltagelse i frikommuneforsøg. Der skal tages stilling til om og i givet fald, hvordan der skal arbejdes videre i. Sagsfremstilling I Budgetaftale Hjørring kommune af 28. september 2010 er det i pkt. 17 anført: Såfremt staten giver mulighed for frikommuneforsøg, er forligskredsen enige om, at man er positivt indstillet, såfremt præmisserne for deltagelse er ressourcemæssigt realistisk. Indenrigs- og Sundhedsministeriet har i skrivelse af 22. december 2010 og pressemeddelelse af 23. december 2010, jf. vedlagte, kort orienteret om den i finanslovsaftalen for 2011 aftalte mulighed for, at fem kommuner fra 2012 får mulighed for at blive frikommuner. Frikommuneforsøget har et forløb på en fireårig periode. I ministeriets skrivelse af 22. december 2010 er det bl.a. anført, at interesserede kommuner senest den 9. marts 2011 over for ministeriet skal skitsere, hvilke forsøg kommunen som frikommune i givet fald påtænker. I løbet af januar måned 2011 skulle der ifølge det oplyste af ministeriet blive udarbejdet ansøgningsskema og vejledning til den ansøgning, som kommunen i givet fald skal fremsende til ministeriet senest den 9. marts Efter ministeriets udvælgelse af de fem frikommuner indsendes der til ministeriet egentlige ansøgninger om konkrete forsøg medfølgende detaljerede forsøgs- og evalueringsbeskrivelser. Der er ikke for nuværende af ministeriet oplyst nogen tidsfrist for disse egentlige ansøgninger, som skal udarbejdes af de fem kommuner, der af Indenrigs- og Sundhedsministeriet bliver udvalgt som frikommune.

28 Det er direktionens vurdering, at der ikke i foreligger konkrete forslag til forsøg, der dels vil kunne danne baggrund for en ansøgning, og dels efterfølgende vil have afgørende perspektiver for den samlede kommunale sektor. Såfremt skal ansøge, skal der derfor igangsættes en proces, der kan munde ud i en ansøgning. Såfremt kommunen efter en sådan proces udvælges til forsøgskommune, skal der efterfølgende udarbejdes detaljerede forsøgs- og evalueringsbeskrivelser, inden forsøgene endeligt godkendes. Side 28. Det er vurderingen, at deltagelse vil kræve en væsentlig ressourceindsats i 2011 med henblik på udformning af ansøgningsmateriale, forsøgs- og evalueringsbeskrivelser. En sådan indsats vil bevirke, at nogle af de tiltag og indsatser, der er igangsat/skal igangsættes på baggrund af budgetaftalen for skal udskydes eller droppes. Med baggrund i, at der dels ikke foreligger konkrete forslag og behovet for at neddrosle andre aktiviteter, er det direktionens anbefaling, at ikke ansøger om deltagelse i frikommuneforsøget. I det omfang der skulle opstå forslag til konkrete forsøg indenfor et område vil stadig have mulighed for at anvende udfordringsretten til at afprøve disse. Lovgrundlag Grundlaget er under udarbejdelse i centraladministrationen. Økonomi Der vil skulle investeres ressourcer i 2011 i udarbejdelsen af ansøgningsmateriale. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

29 Bilag 1. Skrivelse fra Indenrigs- og sundhedsministeren af 22. december Side 29. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at ikke ansøger om deltagelse i frikommuneforsøget Historik Økonomiudvalget, 19. januar 2011: Økonomiudvalget besluttede at høre fagudvalgenes bemærkninger inden endelig stillingtagen. Økonomiudvalget anmoder derfor alle fagudvalg om at drøfte sagen med henblik på fornyet behandling i Økonomiudvalget 9. februar og evt. behandling i Byrådet 16. februar. Økonomiudvalget finder, at en evt. deltagelse i et frikommuneforsøg kræver, at der arbejdes med forsøg i et perspektiv, der ligger udover emner, der kan afprøves via udfordringsretten. Fagudvalgene bør være opmærksomme på dette i forbindelse med drøftelsen. Jens Broen og Birthe Andersen deltog ikke i mødet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler at arbejde med overførsel af plankompetencen, herunder detailhandelsbestemmelser.

30 Side P Bygningsfornyelse af Hørmested Borgerhus under Indsatspuljen til opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområderne Resumé Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til en ansøgning om støtte til bygningsrenovering inden for projektet "Opprioritering af det fysiske miljø i landdistriktet". Sagsfremstilling modtog i ,300 mio. kr. fra Socialministeriets Indsatspulje til opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområderne. Hertil kommer en kommunal egenfinansiering på 1,100 mio. kr. Med indsatsen ønsker stat og kommune at højne kvaliteten af bygninger i landdistrikterne ved enten nedrivning eller istandsættelser. Midlerne kan anvendes i 2010 og Kriterierne for at komme i betragtning til støtten er, at bygningen: ligger udenfor byerne Hjørring, Hirtshals, Sindal, Tårs, Vrå og Løkken, er præget af nedslidning eller manglende vedligeholdelse, er bevaringsværdig eller har stor bygningsmæssig betydning for helheden, og vurderes af kommunen at have realistiske muligheder for at blive beboet/anvendt. Der gives udelukkende støtte til renovering af klimaskærm, og der støttes med op til 50 % af udgifterne hertil, dog maksimalt 0,200 mio. kr. Hammerholtvej 16, Hørmested Ejendommen, Hørmested Borgerhus, er beliggende i byens sydlige udkant, som nabo til Hørmested Kirke. Forsamlingshuset er udpeget som bevaringsværdig bygning i kategori 4. Ejerkredsen, Hørmested Borger- og Sogneforening, ønsker at udskifte nogle vinduer samt en yderdør. Desuden ønskes støtte til at lægge nyt tag på en mindre tilbygning, der bl.a. rummer husets scene og bagscene.

31 Da der er tale om et forsamlingshus, gives der støtte efter Byfornyelseslovens bestemmelser for ejer- og andelsboliger. Ejendommen er bevaringsværdig, og derfor gives et tilskud på op til en tredjedel af de støtteberettigede renoveringsudgifter. Side 31. Ejerne budgetterer de samlede støtteberettigede udgifter til kr. Borgerhuset spiller en central rolle for Hørmesteds borgere og foreninger og dermed byens kulturelle sammenhængskraft, og derfor anbefaler administrationen, at der gives maksimal bygningsfornyelsesstøtte til projektet. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer, kap. 4 og 5. Økonomi Budgettet for støtteberettigede udgifter for renoveringen af Hammerholtvej 16, Hørmested, lyder på i alt kr. Kommunal støtte til renoveringen, 33 % af støtteberettigede udgifter: kr. Statslig refusion af den kommunale udgift, hhv. 25 % fra Indsatspuljen og 50% fra den ordinære byfornyelsesramme: kr. Kommunal egenudgift, finansieret af midler bevilget til indsatsen i 2010 og 2011: kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser De personalemæssige ressourcer forventes holdt indenfor direktionsbeslutning af 11. august 2009 om arbejdsgruppen mod forfaldne ejendomme. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med indsatsen arbejdes der for en generel forbedring af bygnings- og boligstandarden i kommunens landsbyer og landdistrikter.

32 Bilag Ingen. Side 32. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at der bevilges bygningsfornyelsesstøtte til renovering af ejendommen Hammerholtvej 16, Hørmested, på 33 % af støtteberettigede udgifter, maksimalt kr. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

33 Side Ø Ansøgning om supplering af tilskud til projekt "Renovering og istandsættelse af Vennebjerg Mølle" Resumé Fonden til Vennebjerg Mølles bevaring er 13. december 2010 tildelt matchningsmidler til projekt Renovering og istandsættelse af Vennebjerg Mølle. Tilskudsbeløbet er minus moms, men da fonden er momspligtig ansøges om at få tilskuddet suppleret med momsbeløbet. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om man vil imødekomme ansøgningen. Sagsfremstilling På udvalgsmødet 13. december 2010 imødekom Teknik- og Miljøudvalget ansøgning om støtte til projekt Renovering og istandsættelse af Vennebjerg Mølle. Projektet tildeltes et tilskud på 0,164 mio. kr. fra s matchningsmidler til projekter i landdistriktet. Tilskudsbeløbet er minus moms på baggrund af ansøgers oplysninger til administrationen i forbindelse med sagsbehandlingen. Efter udvalgets behandling af ansøgningen er ansøger, Fonden til Vennebjerg Mølles bevaring, blevet opmærksom på, at fonden er momspligtig. Tove Marquardsen har 5. januar 2011, på vegne af fondsbestyrelsen, rettet henvendelse til administrationen og oplyst dette. På denne baggrund ønsker fonden at ansøge Teknik- og Miljøudvalget om at få tilskuddet suppleret med momsbeløbet på kr. og således et samlet tilskud på i alt 0,205 mio. kr. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten Økonomi Bevillingen af december 2010 blev finansieret af s matchningsmidler til projekter i landdistriktet i Administrationen forslår, at denne merbevilling på kr. finansieres af kommunens budget til matchningsmidler for De samlede matchningsmidler i 2011 på drift og anlæg til landdistriktet samt områdebyerne udgør 0,967 mio. kr.

34 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 34. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Ansøgning til støtte til projekt "Renovering og istandsættelse af Vennebjerg Mølle", dateret 14. oktober Matchningsmidler til Vennebjerg Mølle - Tove Marquardsens henvendelse til Teknik- og Miljøudvalget, dateret 5. januar Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget imødekommer ansøgningen om en merbevilling på kr. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

35 Side A Orienteringspunkter 2011 Orientering fra formanden Om Hirtshals Taxa. Om tal fra affaldskampagne. Om møde med Tilgængelighedsudvalget. Orientering fra medlemmerne Per Harfeld Om grundejerforeningers bestyrelser. Henning Sigsgaard Om erstatning for bilskader. Børge Bech Om forløb om SuperBrugsen i Løkken vedrørende planlægning. Action House, har købt en rideskole i Løkken - Opmærksomheden henledes på den igangværende planlægning af ny genbrugsplads på samme areal. Om Løkken Læmole. Michael Karlborg Fortorv/cykelsti til Hjørring Rideskole på Åstrupvej, Hjørring. Orientering fra Teknik- & Miljøområdet Sagsliste udleveret. Polden - udvidelse og p-plads/nedrivning. Dialogmødet - præsentation af Teknik- og Miljøudvalget - roller. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

36 Side 36. Underskrifter Børge Bech Michael Karlborg Per Harfeld Henning Sigsgaard Ole Ørnbøl Jørgen Bing Morten A. Petersen

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

Vedr. Spørgsmål om overtagelsespligt for bevaringsværdig ejendom

Vedr. Spørgsmål om overtagelsespligt for bevaringsværdig ejendom Notat Sagsansvarlig Jens Flensborg Advokat (H) Sagsbehandler Jens Flensborg Advokat (H) Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 48 J.nr. 11974 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk

Læs mere

Tillæg nr. 44. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark

Tillæg nr. 44. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark Tillæg nr. 44 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 2. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Skovparken Harevænget 2-6 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan

Læs mere

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By Lokalplan 320 for et område i Skovshoved By ! INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 320 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.025 for Blåkildevej, Smedegård, Øst Aalborg Byrådet godkendte den 16. juni 2014

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere

4. Rammeområderne for Tune Bydel

4. Rammeområderne for Tune Bydel 4. rne for Tune Bydel Planområde tematiseret på anvendelse Center, butik og kontor Fælles friareal og rekreativ anvendelse Industri, lager og værksted Servicefunktioner Tæt/lav boligbebyggelse Åben/lav

Læs mere

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager BILAG 1 Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager 1. E-mail af 16. marts 2006 fra Ulfeldt & Jauert,

Læs mere

07.03.S02 07.03.S01. TILLÆG 23 Bed and breakfast, café og butik i Henneby. ENKELTOMRÅDE 07.03.S01 og 07.03.S02

07.03.S02 07.03.S01. TILLÆG 23 Bed and breakfast, café og butik i Henneby. ENKELTOMRÅDE 07.03.S01 og 07.03.S02 07.03.S02 07.03.S01 TILLÆG 23 Bed and breakfast, café og butik i Henneby ENKELTOMRÅDE 07.03.S01 og 07.03.S02 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JANUAR 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 5.13 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Vej- og stiforhold... 5 Parkeringsforhold...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, AABYBRO KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANREDEGØRELSE... 3 INDLEDNING / BESKRIVELSE... 3 BAGGRUND OG FORMÅL... 4 TILLADELSER I ØVRIGT... 5 SAMMENHÆNG

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Varde Byråd har den 21. december 2009 vedtaget lokalplan 42 og tillæg 19 til kommuneplan 1998-2008, Gl. Blåvandshuk, endeligt.

Varde Byråd har den 21. december 2009 vedtaget lokalplan 42 og tillæg 19 til kommuneplan 1998-2008, Gl. Blåvandshuk, endeligt. Tlf. Fax Lokalplan 42 og tillæg 19 til kommuneplan 1998-2008, Gl. Blåvandshuk Kommune Varde Byråd har den 21. december 2009 vedtaget lokalplan 42 og tillæg 19 til kommuneplan 1998-2008, Gl. Blåvandshuk,

Læs mere

LOKALPLAN 1.36. Torsbo - plejehjem og ældreboliger

LOKALPLAN 1.36. Torsbo - plejehjem og ældreboliger LOKALPLAN 1.36 Torsbo - plejehjem og ældreboliger Ishøj Kommune 2001 BAGGRUND FOR LOKALPLAN 1.36 Torsbo Plejehjem blev opført i 1957-58 som et af de første større, offentlige byggerier i Ishøj Kommune.

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

Lokalplanforslag 1.37.1. Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37. Forslag. 30.

Lokalplanforslag 1.37.1. Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37. Forslag. 30. Lokalplanforslag 1.37.1 Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej Tillæg til lokalplan 1.37 Forslag 30. oktober 2007 Ishøj Kommune 2007 Indholdsfortegnelse: LOKALPLANOMRÅDET...3 BAGGRUND FOR

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09.74 Boligområde ved Tuenvej

Kommuneplantillæg nr. 09.74 Boligområde ved Tuenvej Kommuneplantillæg nr. 09.74 Boligområde ved Tuenvej Juni 2015 Kolofon Udarbejdet af Center for Teknik og Miljø, Frederikshavn Kommune i samarbejde med Nellemann & Bjørnkjær / LE34. Juni 2015. 2 Kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede

Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede Videbæk i marts 2000 J. Nr. 27-11 -85 Revideret i maj 2000. Revideret i Juni 2000 Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede Videbæk Kommune Tillæg nr. 7 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) VEDTAGET Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 28 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Tillæg nr 24 - Offentlig område ved Bistrupvej, Hjørring

Tillæg nr 24 - Offentlig område ved Bistrupvej, Hjørring Tillæg nr 24 - Offentlig område ved Bistrupvej, Hjørring Vedtaget Dato for offentliggørelse af forslag Dato for vedtagelse Dato for ikrafttræden 24. november 2010 30. marts 2011 27. april 2011 Høringen

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7. Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER

KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7. Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7 Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER Indholdsfortegnelse Lokale forhold og rammer introduktion Rammer -Rammer for Høng planområde -Høng by (H1) - rammer

Læs mere

Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde

Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 23. april 2015 Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde Området er et ældre erhvervsområde på ca. 6 ha og rummer

Læs mere

Roskilde, den 20. september 2015. Hermed skriver jeg vores høringssvar, hvori læsningen desværre vil bære præg af stor utilfredshed.

Roskilde, den 20. september 2015. Hermed skriver jeg vores høringssvar, hvori læsningen desværre vil bære præg af stor utilfredshed. Roskilde Kommune Miljø og Byggesag, Byggesag Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Roskilde, den 20. september 2015 Til Roskilde kommune. Hermed skriver jeg vores høringssvar, hvori læsningen desværre vil bære præg

Læs mere

Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag

Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. august 2015 Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1007, Boligområde

Læs mere

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008 Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr April 2008 Retningslinier for lokalplanen Lokalplanen er den detaljerede plan, der fastlægger, hvordan et område skal benyttes. Lokalplaner

Læs mere

Lokalplan nr. 134. for Holger Danskes Vej 87-89

Lokalplan nr. 134. for Holger Danskes Vej 87-89 Lokalplan nr. 134 for Holger Danskes Vej 87-89 2004 Lokalplan nr. 134 er udarbejdet af Frederiksberg Kommune Teknisk Direktorat Projekt- og Planafdelingen Rådhuset 2000 Frederiksberg Tlf. 3821 4071 E-mail:

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade Aalborg

Læs mere

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde.

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. oktober 2003 J.nr.: 03-31/150-0018 SKR Afgørelse i sagen

Læs mere

Tillæg nr 34 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade, Hirtshals

Tillæg nr 34 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade, Hirtshals Tillæg nr 34 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade, Hirtshals Vedtaget Status Vedtaget KOMPLAN_ID 2214193 Plannavn Tillæg nr 34 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade, Hirtshals plannr Tillæg nr 34 Dato for

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Sindal 2004 Møbelhus i Hørmested

Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Sindal 2004 Møbelhus i Hørmested Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Sindal 2004 Møbelhus i Hørmested HJØRRING KOMMUNE Teknik- & Miljøområdet Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Sindal 2004 er udarbejdet som forslag i henhold

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde syd for Torrild Rammeområde 1.V.2 Marts 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol 13-06-2016 08:00 Mødelokale C226, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Lars Faarup. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

Indstilling. Byggemodning og salg af 114 villaparceller og 4 storparceller. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø

Indstilling. Byggemodning og salg af 114 villaparceller og 4 storparceller. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juni 2006 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Byggemodning og salg af 114 villaparceller og 4 storparceller mv. i Elev

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

LOKALPLAN 51. For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 51. For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 51 For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................ 2 Lokalplanens

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.30 Pkt. Tekst Side 144 Drøwten 16, opførelse af 168,9 m² enfamiliehus og 51,6 m²

Læs mere

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej Odense Kommune - LP 0-766 http://www.odense.dk/topmenu/borger/bolig%20og%20byggeri/byggeri/lokalplaner/l... Side 1 af 2 04-05-2015 Spring til indhold Lokalplanen givermulighed for at omdanne ejendommen

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4-013 for området ved Vejgård Vandværk Byrådet godkendte den 14. juni 2010 kommuneplantillæg

Læs mere

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 L OKALPLAN for ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE VED NYRAD BYCENTER (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 DELVIST AFLYST Pris 20.00 kr. AFLYSNING Lokalplan nr. B - 102.2,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Indstilling. Tilladelse til at indrette møbelbutik i erhvervsejendom på Ådalsvej 27, 8240 Risskov. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Tilladelse til at indrette møbelbutik i erhvervsejendom på Ådalsvej 27, 8240 Risskov. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. december 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Tilladelse til at indrette møbelbutik i erhvervsejendom på Ådalsvej

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019

Kommuneplantillæg nr. 019 Kommuneplantillæg nr. 019 Tillæg til Kommuneplan 2009-2021 for Frederikssund Kommune. For nyt rammeområde LE 6.2. Ridecenter i Over Dråby. Kommuneplantillægget er endeligt vedtaget af Frederikssund byråd

Læs mere

Lokalplan nr. 02-E-05.01 (Vedtaget)

Lokalplan nr. 02-E-05.01 (Vedtaget) Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund og formål Kommuneplantillæg nr. 20 til kommuneplan 2013-25 er udarbejdet for at give mulighed for at etablere et nyt erhvervsområde ved Asåvej/Østre Ringgade i Dronninglund.

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 9:30 Mødet afsluttet: kl. 11:40 Mødested: Besigtigelsestur Lemvig og Holstebro

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Offentlig og Privat service - Øster Højst Børnecenter Skolegade, Øster Højst 330.71.1 330.71.2 330.11.4 TØNDER KOMMUNE Teknisk

Læs mere

,~- V, ( A 83 ) LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51

,~- V, ( A 83 ) LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51 ,~- V, ( A 83 ) GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51 / 57? GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 51 Lokalplan nr. 51 for et område til centerformål. Lokalplanen er udarbejdet i februar 1984.

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) T E K N I K O G M I L J Ø Forslag Lokalplan 012-707 Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

NOTAT Endelig vedtagelse af lokalplan 009-707 for boligområde ved Ramskovvej i Grenaa.

NOTAT Endelig vedtagelse af lokalplan 009-707 for boligområde ved Ramskovvej i Grenaa. Plan- og Byggeafdelingen Dato: 05.09.2007 Reference: Birgit Kaarøe Direkte telefon: 8959 4057 E-mail: bk@norddjurs.dk Journalnr.: 07/13340 NOTAT Endelig vedtagelse af lokalplan 009-707 for boligområde

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og

LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og Kalvebodvej ( Mg5llevang ) LOKALPLANENS BAGGRUND Baggrunden for nærværende lokalplan er et ønske om at ligestille Dragør kommunes 3 kolonihaveområder

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 6. januar 2009. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 6. januar 2009. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. januar 2009 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 853, bevarende lokalplan for boligområdet Finnebyen, Århus V og Tillæg

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til blandet bolig og erhverv Daler 231.21.1 TØNDER KOMMUNE Teknisk Forvaltning November 2011 Kommuneplantillæg nr. 03-231

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2 til Kommuneplan 2005 for Aarup by for udvidelse af dagligvarebutik ved Korsgade-Fredensgade

Kommuneplantillæg nr. 2 til Kommuneplan 2005 for Aarup by for udvidelse af dagligvarebutik ved Korsgade-Fredensgade Kommuneplantillæg nr. 2 til Kommuneplan 2005 for Aarup by for udvidelse af dagligvarebutik ved Korsgade-Fredensgade Februar 2009 Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 FOR UDVIDELSE AF DAGLIGVAREBUTIK

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade THYHOLM KOMMUNE Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade FREMLAGT FRA DEN 25. SEPTEMBER TIL DEN 20. NOVEMBER 2002. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 8. JANUAR 2003. LOKALPLAN NR. 1.22 Forord til lokalplanforslaget

Læs mere

LOKALPLAN 75 FOR ET OMRÅDE VED GERLEV KRO

LOKALPLAN 75 FOR ET OMRÅDE VED GERLEV KRO LOKALPLAN 75 FOR ET OMRÅDE VED GERLEV KRO INDHOLD: INDHOLD:...2 LOKALPLAN 75 REDEGØRELSE...3 LOKALPLANENS BAGGRUND...3 LOKALPLANENS FORMÅL...3 EKSISTERENDE FORHOLD...4 Lokalplanområdets beliggenhed og

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 Boligområde ved Rugagerparken Januar 2001 Lokaiplan nr. 3.86 Indhoidsfortegnelse: Redet~orelse side Lokalpianens baggrund og formål 3 Beskrivelse af lokalpianområdet 3 Lokalpianens

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer.

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer. NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 06. marts 2015 Sekretariatet Yderligere forøget behov for midlertidige

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

9 Redegørelse. Odder Kommune. Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder. Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id.

9 Redegørelse. Odder Kommune. Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder. Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id. Odder Kommune 9 Redegørelse Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id.: 727-2013-70537 Indhold 1. Indledning... 3 2. Integrering af miljøhensyn... 3 3. Miljørapportens

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 10.013 for nedlagt sygehus i Nibe K O M M U N E P L A N Den 23. februar 2015 er kommuneplantillæg 10.013

Læs mere

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole Lokalplan nr. 133 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002 Nyborg Friskole 1 Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund... 4 Lokalplanens indhold... 5 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

Notat vedrørende ansøgning om mulighed for udstykning af Tingstedet 58-69

Notat vedrørende ansøgning om mulighed for udstykning af Tingstedet 58-69 Notat vedrørende ansøgning om mulighed for udstykning af Tingstedet 58-69 Dette notat er udarbejdet for at belyse en ansøgning vedrørende udstykning af Forsvarets eksisterende boliger på adressen Tingstedet

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3 September 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051.295

LOKALPLAN NR. 051.295 I~ISvendborg ~ Kommune ij~d~li -U541~ LOKALPLAN NR. 051.295 For et område mellem Bregningevej, Syrenvej, Vindeby Pilevej og Eskærvej Teknisk Forvaltning - Plan- og Udviklingsafdelingen November 1996 Hvad

Læs mere

Lokalplanen indeholder også en bestemmelse om, at husopvarmningen i området skal ske ved anvendelse af et vandbåret opvarmningssystem i Guldborg.

Lokalplanen indeholder også en bestemmelse om, at husopvarmningen i området skal ske ved anvendelse af et vandbåret opvarmningssystem i Guldborg. Lokalplan nr. 11 - Boligområde ved Guldborghave INDLEDNING Området, hvor lokalplanen gælder, er beliggende i Guldborg by bag den eksisterende langs Guldborgvej (Hovedlandevej nr. 115) og Nyvej. Hildesvigskoven

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.17

LOKALPLAN NR. B 51.17 \ ~. ~ L_- ~ ~, 4/ -~) LOKALPLAN NR. B 51.17.-~ v~. ~ ~1 SrI~I~MÆRKE NYT BOLIGOMRÅDE IRBiEKBY ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 199 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE LOKALPLANENS REDEGØRELSER Lokaiplanens baggrund

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

Salg af parcelhusgrunde Hanebjælken, Vestbjerg Sagsnr. 2014-17841

Salg af parcelhusgrunde Hanebjælken, Vestbjerg Sagsnr. 2014-17841 Sagsnr.: 2014-17841 KJK/tho Beskrivelse Hanebjælken ligger centralt i Vestbjerg i et område med et veludbygget stisystem. Der er sikker vej til børneinstitution, skole og idrætshal. Der er sælges i alt

Læs mere

Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse

Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. april 2015 Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse

Læs mere

gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering

gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering Hvorfor lokalplan? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres,

Læs mere