Konservativ Dialog Den Konservative Vælgerforening i Fredensborg kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Konservativ Dialog Den Konservative Vælgerforening i Fredensborg kommune"

Transkript

1 Side 1 Nr Marts Konservativ Dialog Den Konservative Vælgerforening i Fredensborg kommune Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 1 Nyt fra redaktøren... 2 John G. Sørensen, ansvarshavende redaktør.... Formandens beretning på generalforsamlingen Keld Scharling Formand for vælgerforeningen i Fredensborg kommune.... Gruppeformandens beretning på generalforsamlingen Christian de Jonquiéres, formand for Den Konservative Byrådsgruppe i Fredensborg Kommune... 7 Konservative svar på fremtidens udfordringer Lars Barfoed, MF, formand for Det konservative Folkeparti... Præsentation af Rasmus Jarlov Valg til bestyrelsen Aktivitetskalender: Kontaktinformation:... 24

2 Side 2 Nyt fra redaktøren John G. Sørensen, ansvarshavende redaktør. Så blev det tid til et nyt nummer af vores foreningsblad. Dette nummer er helliget vores generalforsamling, som blev afholdt den 25 Januar Den årlige generalforsamling udgør et højdepunkt i enhver forenings liv. Den Konservative Vælgerforening i Fredens borg kommune er ingen undtagelse fra denne regel. Generalforsamlingen er ikke bare det forum hvor beretninger aflægges og valg foretages. Det er også muligheden for at mødes med partifæller under hyggelige former. I år blev generalforsamlingen afholdt i lokalerne ved Egedal Kirke og der var traditionen tro arrangeret fælles spisning forud for selve generalforsamlingen. En mulighed mange benyttede sig af. Der var således skabt de rette rammer for en god og inspirerende generalforsamling, hvilket det også blev. Af hensyn til især de medlemmer der ikke kom til årets generalforsamling bringer vi her i bladet de væsentligste indlæg, nemlig Formandens beretning samt beretningen fra byrådsgruppens formand. Begge indlæg er bestemt værd at læse og giver en god overdigt over det organisatoriske og politiske arbejde i det forløbne år. Lars Barfoed var forhindret i at deltage i generalforsamlingen, men til gengæld har han skrevet et spændende indlæg hvor han siger tak for tiden som vores folketingsmedlem og hvor han redegør for sine tanker i en svær tid for partiet.

3 Side 3 Vi har også fået vores forventelige fremtidige folketingskandidat Rasmus Jarlov til at skrive lidt om hans politiske standpunkter og lidt om ham selv. God læselyst Formandens beretning på generalforsamlingen 2012 Keld Scharling Formand for vælgerforeningen i Fredensborg kommune. Kære alle. Rigtig hjertelig velkommen til vor generalforsamlingen Det er dejligt igen at få lejlighed til at tale om året der gik, samt at høre jeres meninger herom. Selvfølgelig en særlig velkomst til vore æresmedlemmer. Et velkommen til Rasmus Jarlov, som er ny ved denne generalforsamling, men som vi har lagt megen mærke til i årene i folketinget og ikke mindst i den afsluttede valgkamp. Ligeledes en hjertelig velkomst til Otto B. Christiansen der er formand i DKF Hørsholm. Til Niclas Jensen, der er

4 Side 4 formand for KU i Fredensborg. Til vor byrådsgruppe ved formanden for byrådsgruppen Christian de Jonquières. Alle vil I i aftenens løb se her på talerstolen. Konstituering. Først vil jeg gerne oplyse jer om, at vi efter generalforsamlingen den 26. januar 2011 har holdt bestyrelsesmøde, hvor vi konstituerede os således: Formanden giver sig selv som generalforsamlingsvalgt. Dernæst: Ole Birch som næstformand (samtidig er Ole næstformand i Storkredsen). René Nørbjerg som sekretær. Stig Asger Olsen som kasserer (tager sig af de næste 2 punkter på dagsordenen) John G. Sørensen som redaktør af vort medlemsblad konservativ Dialog. Christa Staugaard for arrangementer Jens Røbel for edb. Bestyrelsens arbejde. Vi har i året haft 9 bestyrelsesmøder, som selvfølgelig har behandlet lokale spørgsmål sammen med byrådsgruppen, samt aktiviteter i forbindelse med folketingsvalget. I denne forbindelse vil jeg gerne takke mine bestyrelsesmedlemmer for stor indsats omkring de mange planlægnings- og manuelle jobs, der skal udføres under et folketingsvalg. Ligeledes tak for jeres deltagelse i de mange møder, der i denne forbindelse har været. En særlig tak her skal lyde til Ole Birch, der har været Lars Barfoeds kampagneleder.

5 Side 5 Ligeledes vil jeg gerne rette en stor tak til byrådsgruppen for et fortrinligt samarbejde gennem året. Byrådsgruppen er altid med ved vore bestyrelsesmøder. Vi har den praksis, at formand og næstformand deltager i byrådsgruppens gruppemøder. Det har altid været meget åbne, men også hårde drøftelse af de sager, der kommer op i byrådet. Tak endnu en gang til byrådsgruppen for det gode samarbejde gennem året. I juni blev vi inviteret til Grundlovsmøde af Hørsholm afdelingen på Kokkedal Slot. Et møde med stor deltagelse. Mange tak til Otto B. herfor, og bring venligst en tak med hjem til din bestyrelse herfor. Samarbejdet er jo altid godt med Hørsholm, og snart skal vi jo også have opstilling af folketingskandidat i vor fælles valgkreds, hvilket vi glæder os til. I 2012 har vi inviteret Hørsholm til at deltage i vort Grundlovsmøde, så vi siger på gensyn her. Jeg vil også sige KU tak for en stor indsats i 2011, og glæder mig til at få en statusrapport fra Niclas senere i aften. Fremtiden. I det kommende foreningsår, vil bestyrelsen sørge for, at der meget hurtigt indkaldes til opstillingsmøde i forbindelse med at Lars Barfoed bliver opstillet på Frederiksberg, og vi har indstillet Rasmus Jarlov som vor kommende folketingskandidat. Et møde, der koordineres med Hørsholm. Vi gælder os meget til samarbejdet med dig Rasmus. Vi vil også fokusere på kommunalvalget i Her vil vi begynde på at finde kandidater til valget, ligesom vi vil opstille et lokalt valgprogram.

6 Side 6 Det er åbenbart, at der skal fokuseres på kommunens økonomi. Der er i den forløbne valgperiode igangsat mange projekter, der fremover vil koste mange penge. Hvis vi ikke hele tiden fokuserer på pengeforbruget, er jeg sikker på, at det nuværende socialdemokratiske/venstrefløjsflertal i byrådet vil fortsætte med at bruge penge, og der med sikkerhed ikke kommer nogen skattelettelser. Det blev jo også lovet, at sammenlægningen ville føre til effektiviseringer, hvilket vi ikke har set. Dette bliver et centralt punkt i valgkampen. Et andet emne, der skal tages stilling til er byrådets ønske om salg af grunde i Humlebæk Syd. Der er ca. 800 grunde til salg i kommunen. Der er derfor ikke noget der taler for at udbyde yderligere ca. 100 grunde. Yderligt er det i et meget kønt område, og der er stor modstand mod projektet i Humlebæk. Også de uacceptable kriminelle forhold i Kokkedal vil vi presse meget på for at få løst. I det hele taget er den kriminalitet, der er i kommunen, ikke acceptabel. På Landsrådet den september skal vi have et nyt partiprogram. Hen over sommeren vil der være en dyb debat heraf, og vi vil selvfølgelig deltage heri. Det er partiets indstilling, at der skal være en skarp profil af vort partis program, hvilket jeg meget støtter. I årets løb har har John G. Sørensen gjort et stort arbejde som redaktør af Konservativ Dialog. Vi er meget glade for, at du har været ankermand på dette store arbejde, og ser frem til, at du også vil fortsætte som redaktør. Samlet bliver der således nok at tage fat på, og jeg glæder mig til samarbejdet med den nye bestyrelse. Hermed er min beretning afsluttet og til debat.

7 Side 7 Gruppeformandens beretning på generalforsamlingen 2012 Christian de Jonquiéres, formand for Den Konservative Byrådsgruppe i Fredensborg Kommune Nu afdøde forhenværende socialminister og justitsminister K.K. Steincke har engang sagt I politik gælder det om at gøre det rigtige uden at miste alt for mange vælgere. Når jeg på byrådsgruppens vegne tager det udgangspunkt, er det med baggrund i, at det er vigtigt at vi i fællesskab arbejder på at der i vores kommune er en sammenhæng og effektivitet i velfærdsydelserne, samt at vi i fællesskab som en ansvarlig bestyrelse - med en indbygget ret til at være uenige med de øvrige partier - driver Fredensborg kommune som en virksomhed og hvor vi samtidigt skal kæmpe for det lokalpolitiske, som en væsentlig medspiller i velfærdsstaten. Fredensborg kommune er at betragte som en virksomhed. Kommunen har en milliardomsætning og vi har 4200 ansatte som vi som kommunalbestyrelse har et ansvar over for. Kommunen er til for borgerne, men kommunen er også arbejdsgiver for en masse ansatte, der hver dag yder en

8 Side 8 stor indsats for at få borgernes hverdag til at hænge sammen. Den gode service kommer ikke af sig selv, men kræver et engageret personale som er tilfredse med deres arbejdsplads og kan mærke at deres indsats bliver anerkendt. Det er her vigtigt at vi forsøger at gøre det rigtige som en ansvarlig bestyrelse, og påse at vores i øvrigt gode forvaltning viser konduite og handler juridisk korrekt over for kommunens borgere. I den del af vores byrådsarbejde der har at gøre med bestyrelsen af den kommunale virksomhed, skal vi bestræbe os på at gøre det rigtige uden skelen til hvad der sælger billetter, jfr. ved citatet fra K.K. Steincke. Inden jeg nærmere redegør for hvad der er sket politisk i kommunen siden generalforsamlingen den 26. januar 2011, vil jeg godt benytte lejligheden til at give udtryk for at vi som byrådsgruppe naturligvis er kede af at vores partileder forlader Fredensborg kredsen. Vi har været oprigtige glade for Lars Barfoeds engagement og opbakning. Vi er imidlertid glade for at Rasmus Jarlov, som jeg personligt kender, har meldt sig på banen. Du vil have byrådsgruppens fulde opbakning. Jeg skal benytte lejligheden til på gruppens vegne at takke Vælgerforeningens bestyrelse for det meget fine og livgivende samarbejde vi har haft i år Det har været og er det fremdeles inspirerende for os at deltage fast i Vælgerforeningens bestyrelsesmøder.

9 Side 9 Vi der sidder i byrådsgruppen har et rigtig godt samarbejde, hvor vi drager stor nytte af at Ulla Hardy-Hansen sidder på posten som 1. viceborgmester, og derigennem kan bidrage med mange faktuelle informationer, herunder også hvad der foregår bag om linjerne. Hertil kommer Thomas von Jessen med sin store historiske og politiske indsigt. Vi er meget glade for, at Vælgerforeningens formand Keld Scharling og næstformand Ole Birch sammen med 1. suppleant Michael Clan, tager sig tid med henblik på at deltage i vores gruppemøder med henblik på inspiration. Det gør de talentfuldt. Byrådsgruppen har i årets forløb beskæftiget sig med en varietet og raritet af problemstillinger Det fører for vidt i dag at redegøre for det hele, men Ulla Hardy-Harsen og Thomas von Jessen vil efter mit indlæg beskrive nogle af problemstillingerne. Jeg vil nu overordnet beskæftige mig med 2 centrale problemstillinger i vores byrådsarbejde, nemlig: 1. Budget Det forhold at Fredensborg kommune er blevet én af 9 frikommuner. For så vidt angår det forhold at Fredensborg Kommune er blevet en frikommune, kan jeg oplyse at et enigt byråd på et byrådsmøde den 28. februar 2011 vedtog at ansøge Indenrigs- og Sundhedsministeriet om at blive frikommune

10 Side 10 med virkning fra 1. januar Vi var i byrådsgruppen noget tvivlende, idet der ikke dengang forelå et egentligt lovforslag der beskrev frikommuneordningen. Vi konservative fik imidlertid ført til protokols, efter en længere drøftelse i byrådet, at byrådet forudsatte at eksperimentet isoleret set ikke ville føre til yderligere udgifter for kommunen. I vores ansøgning har vi fremhævet, at vi vil beskæftige os med en modernisering af den politiske struktur, en digitalisering af den kommunale borgerservice, en afbureaukratisering på beskæftigelsesområdet med henblik på at få flere i beskæftigelse, en øget fleksibilitet i tilrettelæggelsen af den kommunal folkeskole, en målrettet indsats til ældre og handicappede, en klima-, miljø- og energilovgivning af tiden samt, at vi ikke bliver belastet af unødige regler. Ansøgningen førte til at vi sammen med 8 andre kommuner blev udtaget til frikommune. Kommunen har indtil videre fået helt eller delvis godkendt 17 forsøg ud af de 47 forsøg kommunen har ansøgt økonomi- og indenrigsministeriet om. Vi er dermed den frikommune der har sendt flest forsøgsønsker ind. Som kommune ønsker vi at bidrage til at få skabt en offensiv kommunal virksomhed hvor borgere og ansatte oplever at der er fokus på ydelser og resultater. For så vidt angår fremtidens fleksible folkeskole, arbejder vi på at faglige test løbende skal undersøge elevernes basisviden

11 Side 11 og følge deres faglige progression. Ved forsøg med nye afgangsprøver ønsker vi at afprøve elevernes forståelse for sammenhænge, evne til problem løsning, samarbejde og innovation, ligesom vi arbejder på at den enkelte skole har mulighed for at supplere de respektive skolebestyrelser med repræsentanter fra det lokale erhvervsliv, ungdoms institutioner og foreninger. I relation til beskæftigelsen ønsker vi helt at blive fritaget for alle regler på beskæftigelsesområdet, og hvor det er muligt, at blive målt på de resultater kommunen opnår. Herudover har vi sat fokus på den digitale borgerservice under overskriften Digitalisering Fra Vugge Til Grav. Øget brug af digitalisering giver mulighed for at effektivisere den kommunale administration og dermed frigøre resurser i en tid hvor økonomien er stram. Vi vil naturligvis i kommunen, og fra konservativ side, tage skyldigt hensyn til de der har det svært med digitalisering. Men der er ingen tvivl om, at det er den rigtige vej frem. På kommunens hjemmeside kan man læse meget mere om frikommuneprojekterne og hvor langt vi her er fremme. ooo000ooo I relation til budget blev der indgået et forlig efter benhårde forhandlinger omkring de enkelte delelementer i budgettet, og det er set fra en konservativ side isoleret set en god ting at der er indgået et forlig, som alle byrådspartier er med i.

12 Side 12 Vi konservative glæder os over, at der gennem budgettet sker en betydelig afvikling af vores gæld, og her med kr. 120 mio. over hele budgetperioden. Vi er endvidere som noget centralt tilfredse med, at der er enighed om, at skatten i budgetperioden holdes i ro, ligesom vi er tilfredse med, at der videreføres reserver til imødegåelse af uforudsete udgifter, hvortil kommer vi også er tilfredse med, at en realitetsbedømmelse af mulighederne for et eventuelt salg af kommunens ejendomme, den landspolitiske økonomi taget i betragtning, har ført til at de tidligere salgsindtægter er justeret ned til kr. 45 mio. i forhold til de kr. 92 mio. der var forudsat i oplægget og som de fleste partier var indstillet på at acceptere. Vi mente at vi skulle væsentligt længere ned, men de kr. 45 mio. var hvad vi kunne nå forligsmæssigt. Med virkning fra den 1. januar 2014 vil budgettet være uafhængigt af indtægter fra grundsalg. Jeg kan oplyse, at alle nu er enige i, at beløbet på kr. 45 mio. skulle have været justeret yderligere ned. I tillæg til ovenstående blev der opnået enighed om en række såkaldte kompenserende besparelser for over kr. 60 mio. i budgetperioden, hvortil kommer at vi opererer med en kassebeholdning der øges, og i alle årene vil være på mindst kr. 60 mio. gennemsnitligt. Igennem budgetforliget har vi blandt andet med en stor konservativ indsats, fået styrket de menneskelige resurser

13 Side 13 gennem en række kulturelle tiltag og styrkelse af kommunens museer. Tiden er kort og derfor ikke overordnet mere herfra, bortset fra at vi målrettet vil arbejde på en nedsættelse af den kommunale skat og kommunale grundskyld. Sidder selv i social- og sundhedsudvalget, arbejdsmarkeds udvalget, handicaprådet, bestyrelsen for Hørsholm Egns Museum og i Fredensborg Forsyning. Måtte der være spørgsmål inden for disse områder er jeg naturligvis til disposition, men jeg vil nu give ordet til 1. viceborgmester Ulla Hardy-Hansen og derefter Thomas von Jessen, der vil være lidt mere konkrete på de enkelte politikområder. Herefter er vi alle 3 til rådighed med henblik på at kunne forsøge at svare på de spørgsmål der måtte være. Jeg kan oplyse at vælgerforeningens bestyrelse i samarbejde med byrådsgruppen arbejder på at vi for vælgerforeningens medlemmer, og her i særskilt grad de nye medlemmer, kan afholde et møde på rådhuset med bespisning, hvor vi som byrådsgruppe nærmere kan redegøre for arbejdets gang i byrådet. Det ser vi frem til og jeg ved at der er en der vil sponsorere champagne m.v. Mange tak for ordet.

14 Side 14 Konservative svar på fremtidens udfordringer Lars Barfoed, MF, formand for Det konservative Folkeparti I godt 10 år har jeg repræsenteret Fredensborg-kredsens konservative i Folketinget. Det har jeg gjort med glæde og stolthed. Der har altid og på alle måder været fuld opbakning fra kredsens medlemmer til mit politiske arbejde. Og det har været en fornøjelse at deltage i kredsens lokale møder, hvor der altid er god debat, mange gode spørgsmål og ikke mindst god inspiration til arbejdet i folketinget. Nu gennemfører vi så en omrokering mellem nogle kredse og kandidater for at sikre, at vi har den stærkest mulige opstilling. Det sker bl.a. som konsekvens af, at Per Stig Møller har valgt at stoppe som folketingskandidat på Frederiksberg. Det har ført til, at jeg nu er opstillet som folketingskandidat på Frederiksberg, der ligesom Fredensborg-kredsen er en af de gode konservative kredse, der altid har givet valg til os. Og jeg forstår, at Rasmus Jarlov vil blive foreslået som ny konservativ folketingskandidat i Fredensborg-kredsen. Rasmus har siddet i folketingsgruppen i en tid i sidste folketingsperiode og jeg har lært ham at kende som en særdeles dygtig, engageret og lovende ung politiker.

15 Side 15 Ud over at sikre den bedst mulige holdopstilling er vi i partiets ledelse og i folketingsgruppen også på flere andre måder i gang med at lægge grunden til ny konservativ fremgang. Det har været en kritisk tid for Konservative. Men det er også en tid med store muligheder. Dem skal vi gribe derfor er vi i fuld gang med at udvikle og nytænke vores parti. Efter 10 års VK-regering står vi i en ny tid. Flertallet på Christiansborg er forandret verden er forandret. En ny tid stiller nye spørgsmål, som kræver nye svar, nye dagsordener, nye mål og ny politik. Såvel Danmark som Konservative har brug for, at vi fremlægger vores syn på udviklingen af fremtidens samfund. Og heldigvis rummer konservatismen svarene. Hvordan styrker vi personlig frihed og ansvar? Hvordan skaber vi bedre vilkår for det private initiativ, og hvordan fremmer vi vores fælles nationale og kulturelle værdier? Netop de spørgsmål er grundlaget for den politiske del af det strategiske projekt, der er sat i gang i folketingsgruppen og partiets ledelse. Tiden er derfor helt rigtig til et nyt konservativt partiprogram, der skal vedtages på landsrådet til efteråret. De seneste ti år har vi opnået gode konservative resultater og vi har sat den borgerlige dagsorden. Arbejdsmarkedsreformer, fjernelse af efterlønnen, lavere skat på arbejde, kulturkanon, skrappere retspolitik og afskaffelse af amterne, så vi kun har to skatteudskrivende

16 Side 16 led i Danmark. Alt sammen er det konservative forslag, der i vid udstrækning er gennemført. Men naturligvis var det ikke alt i VK-regeringstiden, der udsprang af konservative tanker. Nu skal vi benytte den mere frie rolle, vi har i opposition til at udvikle den politik, der skal billedet af vores parti i en ny tid. Vi skal vise hvordan, borgerne i Danmark får mere frihed til at tage større ansvar for fællesskabet. Det er en opgave, vi kun kan løse sammen. Vi skal tegne et klart billede af vores parti og politik. Vi kan ikke være noget for alle. Men vi skal være noget for de danskere, der ønsker mere frihed, større personligt ansvar og et stærkere fællesskab, der bygger på vores værdier. I den kommende tid vil den røde regering lancere en række reformforslag om blandt andet kontanthjælp, førtidspension og skat. Her vil Konservative været optaget af sagens indhold. Vi vil koncentrere os om, hvad der er godt for Danmark og for den enkelte dansker også selv om medierne vil fokusere på taktik og spekulere på, at om Venstre går med i det ene og Konservative med i det andet. Men vi tager ikke taktiske hensyn - hvis vi har mulighed for at få danskere ud af afhængighed af offentlige ydelser. Hvis vi kan hjælpe unge psykisk syge væk fra førtidspension og tilbage på arbejdsmarkedet. Hvis vi kan sætte skatten markant ned på arbejde og begrænse den offentlige sektors størrelse. Så gør vi det uanset hvilken forhandlingsleder, der sidder for bordenden.

17 Side 17 På samme måde vil vi IKKE øge størrelsen på den offentlige sektor. Det må ikke blive dyrere at være dansker. Flere skal kunne forsørge sig selv. Det samlede skattetryk må ikke stige, og skatten skal lettes dér, hvor det skaber mest værdi for samfundet. Det konservative Folkeparti er ikke et designprodukt med politik på tre udvalgte områder og castede kandidater. Vi har holdninger til alle aspekter af livet og omgivelserne omkring os. Men det er vigtigt, at der er en fælles linje i vores politik på alle områder. Derfor har folketingsgruppen udviklet et kompas, der udstikker retningen for vores politiske arbejde. Kompasset indeholder en række principper og værdier, som vi vil lade os lede af. Vi vil føre politik, der styrker personlig frihed og ansvar. Vi vil føre politik, der skaber bedre vilkår for det private initiativ. Vi vil føre politik, der fremmer vores fælles nationale værdier og kultur. Principperne skal skabe sammenhæng og retning i vores politik, så vores omgivelser i højere grad kan se sammenhængen i vores holdninger. Principperne har derfor stor betydning for vores kommunikation og udviklingen af ny konservativ politik. Det er med de principper in mente, vi arbejder med de mange forslag, der er kommet fra vælgerforeninger i hele landet. Det er de principper, som skal gennemsyre det endelige partiprogram, der skal vedtages på landsrådet til efteråret. Arbejdet kommer på det rigtige tidspunkt, og der

18 Side 18 er brug for alle gode kræfter. Vores partis styrke og tradition kommer til udtryk ved opgaver som dette. Det konservative kompas har vi fælles. Kompasset indeholder de grundlæggende konservative værdier, der skal hjælpe os videre frem mod en ny tid med fremgang og indflydelse på alle politiske niveauer i Danmark. Vi har alle et ansvar for at bruge og vise de værdier i konkret politik. Vi skal vise vejen til at få flere borgere til at forsørge sig selv, så de bliver uafhængige. Hvordan borgerne får ansvaret tilbage, så vi skaber et stærkere fællesskab uafhængigt af staten. Men vi skaber ikke fremgang for Det konservative Folkeparti ved politik alene. Ikke mindst skal vi hele tiden udvikle og forbedre vores kommunikation, så vi styrker vores gennemslagskraft. Der er også brug for, at vi er meget målrettede, når det gælder rekruttering og udvikling af talenter, som kan repræsentere partiet på politiske tillidsposter ikke mindst i kommunalbestyrelser, regionsråd og i Folketinget. Vi skal styrke partiets netværk overalt i samfundet. Alt det kan vi som parti kun udvikle, hvis vi er en effektiv og stærk organisation. Derfor skal vi modernisere og professionalisere vores organisation, så vi styrker vores beslutnings- og handlekraft, sikrer effektive interne kommunikationsveje og øger merværdien ved at være medlem.

19 Side 19 Vi oplever i øjeblikket en tid, hvor omgivelserne sætter vores partis styrke på prøve. Det skal vi stå imod. Vi skal stå sammen, have is i maven og være faste i vores tro på, at vi opnår fremgang ved hårdt arbejde. Første milepæl bliver landsrådet i efteråret, hvor vi bl.a. skal vedtage partiprogrammet. Her bliver kursen sat for de kommende års politiske arbejde men forude venter hårdt arbejde for at få de ønskede forandringer. Og så har vi alle øjnene rettet mod kommunalvalget i Det er vigtigt, at vi alle gør en fælles indsats for at sikre stærk konservativ repeæsentation i kommunalbestyrelserne i hele landet. Vi bærer alle et ansvar for at bringe arven videre fra Emil Piper, Christmas Møller, Poul Sørensen, Poul Møller, Poul Schlüter og alle de andre kvinder og mænd, der har gjort Det konservative Folkeparti til et indflydelsesrigt parti, der præger det samfund, vi er en del af. Vi har mulighederne foran os og svarene med os fra vores historie. Tidens udfordringer kræver konservative løsninger. Dem leverer vi - og jeg er fuld af fortrøstning. Det skal nok lykkes. Jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med medlemmerne i Fredensborg-kredsen og med kredsens nye folketingskandidat. Og jeg deltager fortsat meget gerne i møder i Fredensborg, Hørsholm og Nordsjælland i øvrigt. Men her vil jeg gerne sige tak og udtrykke min store taknemmelighed for den tid, jeg har været Fredensborgkredsens folketingskandidat.

20 Side 20 Præsentation af Rasmus Jarlov. Vi har bedt Rasmus Jarlov om, at skrive lidt om sig selv og om hans politiske synspunkter. Som vores forhåbentlig fremtidige folketingskandidat er det vigtigt, at lære ham bedre at kende. Min konservatisme er fædreland, frihed og socialt ansvar Først og fremmest tak for en meget gæstfri modtagelse i Fredensborg-kredsen efter, at jeg er blevet bragt i spil som ny folketingskandidat. Jeg bliver ofte spurgt om, hvilken slags konservativ jeg er. Mange opfatter mig som meget liberalt orienteret. Det er også helt rigtigt. Jeg går ind for lavere skatter, personlig frihed og at den offentlige sektor skal være mindre end i dag. For tre år siden arrangerede jeg sammen med KU en syv uger lang marathondemonstration for lavere skatter på Christiansborg Slotsplads. Det var koldt. Den ene dag byggede vi snemænd for at holde varmen. Men da regeringen lavede en skattereform, hvor bund- og mellemskat blev sænket med 7,5 procentpoints, kunne vi tage hjem igen.

21 Side 21 Jeg går dog langtfra kun op i skat. Jeg betragter mig selv som lige så meget kulturkonservativ, som jeg er liberalkonservativ. Jeg havde fornøjelsen af at være partiets kulturordfører under Per Stig Møller som kulturminister. Det lærte jeg meget af, og det har styrket min opfattelse af, at kulturen er samfundets rygmarv. Danmark er ikke blot en virksomhed, der skal give overskud på bundlinjen. Danmark er et fædreland med en tusindårig kultur, som vi ikke bare har pligt til at bevare. Vi har også en meget stor egeninteresse i det. Når vi har et meget lige og sammenhængende samfund, skyldes det, at vi har vores kultur, som binder os sammen. Vi har en dansk identitet, et sprog, en historie, en folkekirke, et kongehus og en folkeskole, som gør, at vi har noget til fælles og føler loyalitet overfor vores land og hinanden. Det skal vi holde godt fast i. Sidst men ikke mindst betragter jeg også mig selv som socialkonservativ. Socialpolitikken er svær at markere sig på, fordi vi altid får svært ved at overbyde venstrefløjen. Men det er vigtigt, at vi som parti viser, at vi interesserer os for de svage. Ingen må være i tvivl om, at vi ønsker et godt sygehusvæsen, og at vi ikke vil have et samfund, hvor nogen falder igennem uden at blive samlet op. Skulle jeg vælge et slogan for partiet ville det derfor blive Fædreland, Frihed og Socialt ansvar. Der er ingen andre partier, som rummer alle tre elementer. Derfor er denne kombination både rigtig og unik for vores parti, og derfor kunne jeg aldrig nogensinde være andet end konservativ.

22 Side 22 Kort om Rasmus Medlem af Folketinget januar 2010 september 2011 Medlem af Københavns Borgerrepræsentation Uddannet reserveofficer i Flyvevåbnet Cand.merc. i finansiering og ekstern lektor på CBS Arbejdede i Novo Nordisk i seks år inden han kom i Folketinget Bor med sin kæreste ved Bellahøj i København

23 Side 23 Valg til bestyrelsen Følgende opnåede valg til bestyrelsen på årets generalforsamling: Keld Scharling, Formand - genvalg John G Sørensen, medlem - genvalg Rene Nørbjerg, medlem - genvalg Stig Asger Olsen, medlem - genvalg Karin Fuglsang Bliksted, medlem nyvalg Christa M. Staugaard. medlem - genvalg Janet Chemnitz, suppleant - genvalg Anette Schøning, supplant genvalg Bestyrelsen består desuden af følgende medlemmer valgt på forrige års generalforsamling: Ole Birch, næstformand Anders Helner, medlem

24 Side 24 Aktivitetskalender: Bestyrelsesmøde 21 marts 2012 Opstillingsmøde folketing 28 marts 2012 Grundlovsmøde 5 juni 2012 Bestyrelsesmødet foregår på Fredensborg Rådhus Grundlovsmødet afholdes i Egedal Kirke samarbejde med Hørsholm. Nærmere information følger. Kontaktinformation: Formand: Keld Scharling Gl. Strandvej Humlebæk tlf Mobil j.k.scharling@mail.tele.dk Redaktør: John G Sørensen, Svanevej 11, 2990 Nivå tlf jannie@post5.tele.dk Hjemmeside:

Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke

Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke Konservative i Egedal Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke Referat: 1. Valg af dirigent Søren Martinsen blev

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

KD bag forebyggelsesplan

KD bag forebyggelsesplan KD bag forebyggelsesplan Nr 2 2012 8. årgang Af Christian Bjerre, Byrådsmedlem KD har nået et vigtigt politisk resultat. Vi prioriterede forebyggelsesområdet højt i valgkampen. Det var derfor et delmål,

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 1 Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Indledning Enhedslisten- Københavns årsplan beskriver både tilbagevendende og nye arrangementer, som Københavnsbestyrelsen

Læs mere

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Mennesker først Respekten for det enkelte menneske og den personlige frihed er en konservativ grundholdning. Det samme er respekten for de værdier og fællesskaber,

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006 Velkommen til en ny forening På en stiftende generalforsamling den 2. november blev foreningerne Gug-Visse og Gistrup-Nøvling slået sammen til den nye partiforening Socialdemokraterne Gug- Gistrup. Du

Læs mere

Samfundsfag, niveau C Appendix

Samfundsfag, niveau C Appendix Samfundsfag, niveau C Appendix SAMFUNDSFAG, NIVEAU C APPENDIX 1 Den politiske situation i Danmark efter valget i juni 2015 I maj 2015 udskrev den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg

Læs mere

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Regeringen, maj 2 Et debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Publikationen kan

Læs mere

C-Nyt Gladsaxe. Det handler om frihed!

C-Nyt Gladsaxe. Det handler om frihed! C-Nyt Gladsaxe Vi har for at beholde magten måtte give afkald på borgerlige kerneområder som den personlige frihed og lavere skatter. Blot for at se at Dansk Folkeparti årligt kræve deres pris for at støtte

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Arbejdsberetning 2015

Arbejdsberetning 2015 Arbejdsberetning 2015 v/annette Bech Vad, Landsleder af Agape. Agape ønsker at gøre en forskel i flere menneskers liv. En forskel i livet her og nu og med et håb, der kan få betydning helt ind i evigheden.

Læs mere

Nr.5 2. årgang Side 1. Her er de konservative kandidater til Kommunalvalget 2013

Nr.5 2. årgang Side 1. Her er de konservative kandidater til Kommunalvalget 2013 C et fra Brøndby Nyt fra det konservative Folkeparti i Brøndby Nr.5 2. årgang Side 1. Her er de konservative kandidater til Kommunalvalget 2013 Fra venstre: Roman Smigielski (3), Carsten B. Nielsen (1),

Læs mere

Besparelser. Nr 2 2014. 10. årgang

Besparelser. Nr 2 2014. 10. årgang Nr 2 2014 10. årgang Besparelser Af Karlo Brondbjerg De vedtagne besparelser inden for psykiatri og handikapområdet er frygtlige, og det kunne være gået endnu værre, hvis vi ikke have hjulpet hinanden

Læs mere

Generalforsamling i Restaurant Skovhus. Fra ord til handling Læs side 13 og 14

Generalforsamling i Restaurant Skovhus. Fra ord til handling Læs side 13 og 14 C-NYT - HØRSHOLM - nr. 4-2011 Generalforsamling i Restaurant Skovhus Torsdag den 26. januar 2012 kl. 19:30, med spisning kl 18:00. Læs side 4-12 Fra ord til handling Læs side 13 og 14 Lars Barfoed Foto:

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

SOCIALDEMOKRATERNE ODDER KOMMUNE Blad nr. 4 2012

SOCIALDEMOKRATERNE ODDER KOMMUNE Blad nr. 4 2012 SOCIALDEMOKRATERNE ODDER KOMMUNE Blad nr. 4 2012 Redaktionsudvalget takker af Dette er det sidste blad som dette redaktionsudvalg står for. Vi vil gerne sige tak for denne gang. Det har været sjovt og

Læs mere

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå.

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå. Kære venner! For halvandet år siden det var dengang Lars Løkke var statsminister - modtog jeg et brev fra nogle murersvende. De prøvede at komme i kontakt med nogen inde på Christiansborg. De var dødtrætte

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune

Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune Vedtægter for Aabenraa Kredsorganisation, der samtidig virker som fællesledelse i Aabenraa Kommune. Kredsorganisationen/fællesledelsen består af

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Kvalitetsreform i den offentlige sektor

Kvalitetsreform i den offentlige sektor Kvalitetsreform i den offentlige sektor - Set i et ledelsesperspektiv Ledernes Hovedorganisation Maj 2007 Indledning Den offentlige sektor står i dag overfor en række udfordringer, såsom højt sygefravær,

Læs mere

Jammerbugt. Sommer i Jammerbugt. Hverdagen i lokalpolitik. Fra næstformanden. Medlemskampagne (vedlagt) Juni 2010.

Jammerbugt. Sommer i Jammerbugt. Hverdagen i lokalpolitik. Fra næstformanden. Medlemskampagne (vedlagt) Juni 2010. Sommer i Jammerbugt Juni 2010 Hverdagen i lokalpolitik Fra næstformanden Vort daglige brød Medlemskampagne (vedlagt) Jammerbugt Redaktion: Anni Bissø Kildeberg og Berit Engholm Pedersen, berit@c.dk Hverdagen

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Marie-Louise Knuppert, Samsø Indledning: Kæden Jeg blev virkelig glad, da jeg fik buddet om at tale hér, på Samsø. Samsø handler for mig

Læs mere

INATSISARTUT OG DEMOKRATI

INATSISARTUT OG DEMOKRATI INATSISARTUT OG DEMOKRATI Om parlamentarisk demokrati i Grønland for unge FORORD Nu skal du læse en historie om et muligt forbud mod energi drikke. Nogle mener, at energidrikke er sundhedsfarlige og derfor

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedtægter VEDTÆGTER for Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune,

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013 Det talte ord gælder Vi er samlet i dag for at fejre vores grundlov. Grundloven er rammen for den måde, vi i Danmark træffer beslutninger

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Er fremtiden sikret i Aalborg Skolevæsen?

Er fremtiden sikret i Aalborg Skolevæsen? Henrik Mortensen August 2006 Temadag 2006 Aalborghallen 8. august 2006 Indledende oplæg Er fremtiden sikret i Aalborg Skolevæsen? Velkommen tilbage fra sommerferie velkommen tilbage til et nyt skoleår

Læs mere

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014 Lathyrushaven Indhold: Lathyrushaven skal have ny formand Ærgerligt Foråret Har du blomsterløg,

Læs mere

VALLENSBÆK LÆRERKREDS

VALLENSBÆK LÆRERKREDS Blækklatten november 2015 VALLENSBÆK LÆRERKREDS Hovedstyrelsesvalget 2015 Hvert 4. år afholdes der valg til DLF s hovedstyrelse. Præsentation af kandidater: Præsentation af kandidaterne bliver bragt i

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Vedtægter for Hedensted Valgmenighed

Vedtægter for Hedensted Valgmenighed Vedtægter for Hedensted Valgmenighed 1 Oprettelse og hjemsted Hedensted Valgmenighed er oprettet 10. september 2009 i henhold til lov nr. 204 af 24. maj 1972 og hører som sådan under Den danske Folkekirke.

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i SF-Gladsaxe Partiforening fredag den 13.marts 2015

Referat fra Generalforsamling i SF-Gladsaxe Partiforening fredag den 13.marts 2015 Referat fra Generalforsamling i SF-Gladsaxe Partiforening fredag den 13.marts 2015 Dagsorden for generalforsamlingen 1. Valg af dirigent Carsten blev valgt. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001

Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001 Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001 Kære landsmænd. Allerførst vil jeg gerne ønske jer alle et hjerteligt og velsignet godt nytår. Sidste år på denne tid sagde vi farvel til det gamle årtusinde

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 20. januar 2016 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

SØLLERØD GRUNDEJERFORENING. Velkommen til Generalforsamling 2016

SØLLERØD GRUNDEJERFORENING. Velkommen til Generalforsamling 2016 SØLLERØD GRUNDEJERFORENING Velkommen til Generalforsamling 2016 Velkommen Aftenens program: Generalforsamlingens formelle del (Dagsordenen) Spørgsmål til Rudersdal kommune Erik Mollerup, Court Møller og

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Sparerunde - problematikker

Sparerunde - problematikker Sparerunde - problematikker Af Karlo Brondbjerg Nr 1 2015 Timring Skole fortsætter Feldborg og Skibbild-Nøvling stopper Skoleforliget betyder at Timring Skole fortsætter - og Feldborg Skole og Skibbild-Nøvling

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Åbningsdebat, Folketinget. Oktober 2008.

Åbningsdebat, Folketinget. Oktober 2008. Lars-Emil Johansen Ordførertale, Siumut Åbningsdebat, Folketinget. Oktober 2008. Sig nærmer tiden Næsten symbolsk for historiens forløb afgik tidligere folketingsmedlem og en af grundlæggerne for Grønlands

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil. GRUNDLOVSTALE 2015 I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.) Det var en milepæl i udviklingen af det dengang

Læs mere

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse.

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. /2IRUPDQG+DUDOG% UVWLQJ PDM Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. Det er nemt at holde sammen i medgang. Det

Læs mere

Torsdag den 28 januar 2016 kl. 19:30 i Restaurant Skovhus - Stumpedyssevej 4-2970 Hørsholm

Torsdag den 28 januar 2016 kl. 19:30 i Restaurant Skovhus - Stumpedyssevej 4-2970 Hørsholm Torsdag den 28 januar 2016 kl. 19:30 i Restaurant Skovhus - Stumpedyssevej 4-2970 Hørsholm Der vil være mulighed for at tilmelde sig til spisning kl. 18:00. Pris kr. 185,-. Menuen består af: Boeuf Sauté

Læs mere

Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer. og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling

Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer. og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling Generalforsamling 2012 mundtlig beretning Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling og for dem alle udtale

Læs mere

Region Sjælland Beretning

Region Sjælland Beretning Region Sjælland Beretning Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 Region Sjælland Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 På midtvejsmødet

Læs mere

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors VEDTÆGTER for Ungdommens Røde Kors 1 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen

Læs mere

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København.

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København. Rettelser foretaget: Ændret = blåt Nuværende vedtægter Forslag til nye vedtægter Bemærkninger 1 Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Ingen ændringer Foreningens navn er Enhedslisten - De Rød-Grønne - København.

Læs mere

Medlemsblad for Strandby Jagtforening

Medlemsblad for Strandby Jagtforening - kontakt én af os hvis du har spørgsmål, gode ideer, ris og ros eller hvis du blot ønsker at hjælpe til... Formand Brian Madsen Kommunale arealer 51 60 28 29 hegnsvej19@hotmail.com Næstformand Mikael

Læs mere

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information:

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information: Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 8. juni 1993. Punkt 1 : Per Ludvigsen valgtes til dirigent Punkt 2 : Poul gav følgende information: * på et bestyrelsesmøde i

Læs mere

Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening

Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Odense kommune, i daglig tale Odense Konservative Vælgerforening (OKV). Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Tak for invitationen til at fejre denne dag sammen med jer her på Skansen.

Tak for invitationen til at fejre denne dag sammen med jer her på Skansen. 1 Tak for invitationen til at fejre denne dag sammen med jer her på Skansen. Det er i dag 162 år siden at Frederik den syvende underskrev Danmarks riges grundlov og lagde grundstenen til det samfund vi

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat Formanden for DILF, Anders Høegh, bød velkommen til de fremmødte. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Generalforsamling Snebærhavens Grundejerforening 3. marts 2015

Generalforsamling Snebærhavens Grundejerforening 3. marts 2015 Dagsorden: 1 Valg af dirigent Til dirigent valgtes Torben (nr. 118). Til referent valgtes Kristian (nr. 50) 2 Beretning fra bestyrelsen 1. Valg af dirigent 2. Beretning fra bestyrelsen 3. Fremlæggelse

Læs mere

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Middelfart Kommune, i daglig tale Konservative i Middelfart. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Referat af Generalforsamling 2014

Referat af Generalforsamling 2014 Referat af Generalforsamling 2014 Tirsdag den 29. April kl. 19:30 Grundejerforeningen Hørsholm Søpark HUSK Kontigent skal betales SENEST 31.Maj 2014 på Reg. nr.: 1551 og Kontonr.: 3170170040 Moldrupvej

Læs mere

Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm. F)

Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm. F) Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 153 Offentligt Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm.

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012 - 1 -

VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012 - 1 - VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012-1 - PR. APRIL 2012 VEDTÆGT for SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER Stiftet 16. juni 1990. 1: Foreningens navn Foreningens

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Danmark på rette kurs. grundloven og kongeriget. frihed og tryghed. vi står vagt om de svage. verdens bedste sundhedsvæsen. dansk skik og brug

Danmark på rette kurs. grundloven og kongeriget. frihed og tryghed. vi står vagt om de svage. verdens bedste sundhedsvæsen. dansk skik og brug grundloven og kongeriget frihed og tryghed vi står vagt om de svage verdens bedste sundhedsvæsen dansk skik og brug et trygt land uden terrorisme Danmark på rette kurs et troværdigt og stærkt forsvar danmark

Læs mere

Din rolle som forælder

Din rolle som forælder For mig er dét at kombinere rollen som mentalcoach og forældrerollen rigtigt svært, netop på grund af de mange følelser som vi vækker, når vi opererer i det mentale univers. Samtidig føler jeg egentlig

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen.

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen. Danske Handicaporganisationer Kolding v/ formand Ida Merethe Jørgensen Mobil: 61867915 E-mail: idjo50@hotmail.com Hjemmeside: www.handicap.dk/lokalt/kolding Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

Interview med finansminister Palle Simonsen (C), 1986.

Interview med finansminister Palle Simonsen (C), 1986. Den danske model Følgende er et interview med den konservative finansminister Palle Simonsen om den danske velfærdsstatsmodel. 5 Kilde: John Wagner (red.): Den danske model. En bog med Palle Simonsen om

Læs mere

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 Jul og Nytår er nu overstået, og forhåbentligt har alle haft nogle gode dage med afslapning og hygge i familiens skød. Nu er det imidlertid blevet hverdag igen, og et nyt år

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Vedtægter. for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål

Vedtægter. for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål Februar 2015 Vedtægter for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål 1 Herfølge Privatskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Køge kommune. Skolen

Læs mere

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup Terndrupcentrets torv var næsten ikke stort nok, så mange var mødt frem, da formanden for LO Rebild, Allan Busk, bød velkommen til de mange fremmødte. Men der

Læs mere

Nr. 1 Marts - juni 2012 Årgang 6

Nr. 1 Marts - juni 2012 Årgang 6 Nr. 1 Marts - juni 2012 Årgang 6 Tegning af Birthe Knudsen Formand Næstformand Poul-Erik Chortsen Michael Pedersen Parkvej 66, 5492 Vissenbjerg Teglværksvej 18, Skalbjerg, 5492 Vissenbjerg Tlf. 6447 1311,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark 8. august 2014 Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes holdninger til ulighed i Danmark. Undersøgelsen blev udført via forbundets

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG VAND A/S

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG VAND A/S VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG VAND A/S 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Fredensborg Vand A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Fredensborg Kommune. 1.3 Selskabets formål er

Læs mere

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar.

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar. Til de forskellige valg er forskellige valgregler. Fælles for alle gælder at de gives 1300 tegns opstillingsgrundlag i dette hæfte med billede og 2 minutters opstillingstale på Årsmødet. Til valg af formand

Læs mere

Martin Iversen blev valgt som dirigent og Else Lindberg som mødesekretær. Martin Miehe- Renard redegjorde kort for RV s arbejde i kommunalbestyrelsen,

Martin Iversen blev valgt som dirigent og Else Lindberg som mødesekretær. Martin Miehe- Renard redegjorde kort for RV s arbejde i kommunalbestyrelsen, GENTOFTE RADIKALE KOMMUNEFORENING Referat af generalforsamling mandag den 13. april 2015 1.Valg af dirigent og mødesekretær Martin Iversen blev valgt som dirigent og Else Lindberg som mødesekretær. 2.

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Valg af ny landsformand

Valg af ny landsformand Valg af ny landsformand Nr 3 2008 4. årgang Af Sonja Bjerregaard Bjarne Hartung Kirkegaard (BHK) opstiller til posten som ny landsformand. Han er 54 år og har knap 23 års politsk erfaring. Har siden 1986

Læs mere

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til?

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? Af Karsten Brask Fischer, ekstern lektor Roskilde Universitetscenter, Direktør Impact Learning Aps Kommunerne gør tilsyneladende

Læs mere

Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016

Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016 Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016 Indledning og præsentation Kære medlemmer Med denne beretning vil vi gerne indvie dig i de mange aktiviteter og gøremål,

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere