Emission Brøndby skal igen være et fælleskab, en identitet og en rejse af oplevelser som ingen kan tage fra os.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Emission 2013. Brøndby skal igen være et fælleskab, en identitet og en rejse af oplevelser som ingen kan tage fra os."

Transkript

1 Emission 2013 Brøndby skal igen være et fælleskab, en identitet og en rejse af oplevelser som ingen kan tage fra os.

2 Del 1: En skelsættende begivenhed Den kommende aktieemission er på mange måder en skelsættende begivenhed i Brøndby IF s historie. På den korte bane er emissionen afgørende for klubbens økonomiske overlevelse og mulighed for sportslig genrejsning. På den længere bane er emissionen og ophævelsen af aktieklasserne muligheden for en ny epoke i klubbens historie. I dette oplæg vil BST gennemgå udfordringerne og mulighederne for klubben i forbindelse med den kommende aktieemission i Det er vores overbevisning, at emissionen kan være starten på en ny storhedstid men kun hvis klub, ejere og fans alle gør, hvad der skal til for at forløse potentialet. Konkret handler forløsningen af potentialet om 3 ting.

3 Nordens bedste klub drevet af verdens stærkeste fællesskab Hvis det lykkes at gennemføre en emission der både sikrer den nødvendige kapital, og balancerer ejerskabet på rette vis mellem klub, fans og investorer kan Brøndby IF igen blive det bedste Brøndby IF kan være. Vi skal igen være Nordens bedste fodboldklub drevet af verdens stærkeste fællesskab. Vi skal være en klub, hvor det at bære den gule trøje er et privilegium der forpligter både for spillere og fans. Vi ved godt at fodboldverdenen har forandret sig, siden storhedstiden i 1990 erne. Ingen dansk klub kan hamle op med lønningerne i de store ligaer, og derfor er klubloyaliteten under pres. Men al den tid man er i Brøndby IF skal stoltheden lyse ud af alle spillere. Når tiden så er inde til at søge nye udfordringer på højere niveau skal spillerne hjælpes videre til den rette pris. Brøndby IF skal med andre ord være den foretrukne mellemstation i Norden hvor talenter af højeste kvalitet brænder igennem inden de sælges videre til klubber i de største europæiske ligaer.

4 Nordens bedste klub drevet af verdens stærkeste fællesskab Den sørgelige virkelighed er i dag, at Brøndby IF og fællesskabet omkring klubben ikke formår at løfte det enorme potentiale, der eksisterer. Brøndby IF er stadig danskernes foretrukne klub og ungerne i amatørafdelingen vinder pokaler på stribe. Det er disse to ressourcer fremtiden skal bygges på. Vejen til igen at blive Nordens fodboldflagskib går via talentarbejdet og opbakningen i befolkningen. Emissionen skal derfor være startskuddet på rejsen mod en ny epoke, hvor vi igen kan turde drømme om nye europæiske triumfer a la Eggens mål på Anfield og Ravns afgørende kasse der for en stund bragte Brøndby IF til tops i Dødens pulje i sensommeren Vi skal igen spille med om mesterskabet i maj måned, og vi skal igen være i stand til at give FCK en ordentlig øretæve!

5 Løsning på de strukturelle problemer Emissionen ændrer på den nuværende ejerstruktur bag selskabet Brøndbyernes IF Fodbold A/S, som har været med til at drive klubben ud i de nuværende problemer. Konkret giver en udligning af aktieklasserne muligheden for at gøre op med følgende tre vigtige ting: Manglende gennemsigtighed og dermed følgende mistillid og mytedannelse Manglende legitimitet pga. lukkethed og fravær af inklusion af størstedelen af fællesskabet. Selv- supplerende og evaluerende governace struktur risiko for manglende kritik og uansvarlig ledelsesstil Emissionen skal med andre ord være dødsstødet til lukkede loger, ansvarsfralæggelse og enerådige beslutningsgange

6 En europæisk foregangsklub Emissionen skal være andet og langt mere end blot en mulighed for at skabe ro om klubbens økonomi de næste par år. Med løsningen af de strukturelle problemer kan Brøndby IF gribe muligheden for igen at gå forrest. Emissionen er nemlig chancen for, at ingen over fællesskabet igen bliver mere end bare et motto. Brøndby IF skal igen være en klub, hvor alle oprigtigt føler sig som en del af fællesskabet. Brøndby IF skal være en europæisk foregangsklub, når det gælder økonomisk fairplay, fan-indflydelse og good corporate governance.

7 Del 2: Udfordringer for hele fællesskabet. Aktieemissionen er samtidig knyttet til store udfordringer. Der skal hentes et provenu på millioner, og der skal etableres en balanceret ejermodel, der rummer både fan-indflydelse og mulighed for indflydelse til de mange tusinde små aktionærer. Denne del af oplægget handler om, hvad vi forventer af de nuværende ejere samt ledelsen efter emissionen, men også lige så meget om, hvad de kan forvente af os. Grundlæggende handler det om villighed til nytænkning, tiltro til projekt Brøndby IF og fællesskabets vilje til at løfte deres del af potentialet. Konkret går udfordringerne på 3 ting.

8 En balanceret ejermodel Det er vores klare forventning, at den nuværende ejerkreds må præsentere en plan, der kan føre til en balanceret ejermodel. En emission rettet mod nuværende aktionærer kombineret med garantier fra en række velmenende danske investorer vil både være realistisk og at foretrække. Det er ikke ønskværdigt, at alle aktierne samles hos en eller få personer, da det store fællesskab igen vil stå uden for. Ej heller er en ejerløs klub, hvor aktierne er så spredte, at ingen i ejerkredsen kan give klubbens ledelse modspil, at foretrække. BST er klar til at påtage sig en del af ansvaret for at undgå denne situation, både gennem delvist ejerskab, men først og fremmest som en stærk aktionærforening for de tusindvis af nuværende og fremtidige fanaktionærer.

9 En ny start for klubben Der skal fremlægges en langsigtet strategi og sættes et hold, der kan give et troværdigt tegn på en ny start for klubben. Hvis de nuværende b-aktionærer og nye investorer skal løfte opgaven og få tilført ny kapital til klubben, må den nuværende ejerkreds sikre: At ledelsen efter emissionen kan skabe opbakning og fornyet tiltro fra klubbens aktionærer og fans. Det skal være slut med lappeløsninger. At ledelsen efter emissionen kan gennemføre en ny ledelsesstil og kommunikation med omverdenen. At lede Brøndby IF kræver respekt for fællesskabet omkring klubben. At ledelsen efter emissionen sammensættes så hele fællesskabet føler sig inkluderet, og der tages hensyn til, at ejerkredsen ændres med emissionen. Løses disse udfordringer ikke, risikerer vi, at man ikke kan opnå den nødvendige kapitaltilførsel, og at de strukturelle problemer fortsætter.

10 Fans, aktionærer og amatører Skal en emission lykkes, er det ikke blot den nuværende ejerkreds og selskabets bestyrelse der skal levere. Alle vi brøndby-tilhængere skal i sidste ende skal tro på projektet og løfte opgaven med at forny ejerkredsen og rejse kapitalen, der skal redde klubben. Vi har fuld forståelse for den frustration, vrede og modløshed, der er opbygget i store dele af dette tilhænger-fællesskab. Mange af os har sikkert på et eller andet tidspunkt følt os fremmedgjorte i forhold til det Brøndby IF vi engang forelskede os i. Og andre føler måske at vi fans har gjort mere end man kunne forlange af os. Men skal Brøndby IF tilbage til toppen og igen blive vores allesammens fodboldklub, kræver det, at vi aktivt træffer et afgørende valg og forvandler frustrationen og vreden til opbakning på alle fronter. Lad os bruge denne emission til noget konstruktivt. Hvis vi alle står sammen om at tro på, og arbejde for, at emissionen kan blive starten på en ny epoke, så kan vi få det til at ske. Vi er ALLE en del af løsningen!

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising 1 2 Indhold Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation

Læs mere

KORT OM SOCIAL KAPITAL

KORT OM SOCIAL KAPITAL KORT OM SOCIAL KAPITAL Det er ikke kun den enkelte medarbejder, der skaber værdi på Velfærdsområdets arbejdspladser. Det er i lige så høj grad samspillet mellem medarbejdere og ledere. Via samarbejde kan

Læs mere

BERETNING FOR ÅRET 2011

BERETNING FOR ÅRET 2011 BERETNING FOR ÅRET 2011 Det har som sædvanlig været et meget spændende år i Brøndby IF. Sportsligt kan det uden tvivl konstateres, at med en enkelt undtagelse, så er det absolut det bedste år nogensinde

Læs mere

Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG. Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 3...

Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG. Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 3... Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 1 2 3... Ledelse i frivillige sociale foreninger Vi vil som frivillige sociale foreninger gerne bidrage

Læs mere

Bestyrelsen beretning for 2010.

Bestyrelsen beretning for 2010. Bestyrelsen beretning for 2010. Indledning. Den anden hele sæson der er ikke følger kalenderåret. Men det gik da egentligt smertefrit, eller relativt. Der er meget, eller retter, ekstrem kort tid til at

Læs mere

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider Side 1 á 19 sider Kursets indhold I løbet af fire lektioner giver vi dig muligheden for at tilegne dig viden om pensionsinvestering. Vi gør dig ikke til investeringsekspert, men vi giver dig mulighed for

Læs mere

De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem

De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem Tak fordi du har taget dig tid til at downloade de 10 datingfælder, og hvordan du undgår dem. Datingfælder er forskellige måder, du opfører dig på, når du involverer

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil!

Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil! Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil! Vision for Holbæk Kommune Holbæk Kommunes byråd, maj 2010 Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil Vi skal: - sikre en sund

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse

fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse INDHOLD Hvad er forandring? 3 Hvad er forandringsparathed? 3 Forandringsprocessens 8 trin 5 Trin 1: Skab følelsen af forandringens nødvendighed

Læs mere

ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer

ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer Indhold Forord... 3 Prisen på dit livsværk dommens dag... 4 Sælg virksomheden, mens du er i live... 5 God ejerskifterådgivning betaler

Læs mere

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt UNIFIED NETWORK Unified Network Unified Network arbejder med vækstkultur vi klargør og motiverer virksomhedernes vækstfundament, nemlig menneskerne i organisationen. Hvorfor gøre noget? Hvis sygefraværet

Læs mere

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Medarbejder SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne møder

Læs mere

Oplevelser i den ejerledede virksomhed

Oplevelser i den ejerledede virksomhed Oplevelser i den ejerledede virksomhed Det er i virksomhedens kultur, at brands lever og udvikles. Forståelsen af en kulturs parathed er altafgørende for implementering af en succesfuld brandingproces.

Læs mere

Køb og salg af virksomhed

Køb og salg af virksomhed Køb og salg af virksomhed Ejerskiftehåndbogen OM EJERSKIFTEHÅNDBOGEN Alle teksterne i Ejerskiftehåndbogen findes på www.startvækst.dk Startvækst er en portal til iværksættere og virksomheder i vækst og

Læs mere

Lærernes a-kasse Delegeretmøde 2014

Lærernes a-kasse Delegeretmøde 2014 Lærernes a-kasse Delegeretmøde 2014 Mundtlig beretning Indledning VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN Det gør vi og det uanset, om vi repræsenterer Lærernes a-kasse eller vores faglige organisation i

Læs mere

Det handler om ildsjæle

Det handler om ildsjæle Det handler om ildsjæle Talentudvikling, Holdsport & Erhvervsnetværk Et sponsorat skal være et dynamisk samarbejde til glæde og gavn for begge parter derfor er vores sponsorer ikke bare sponsorer men samarbejdspartnere

Læs mere

Gads Forlag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Forandringsledelse

Gads Forlag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Forandringsledelse Forandringsledelse af VS (januar 2014) Hvad er forandringsledelse? Forandringsledelse er den ledelse, der foregår hele vejen gennem en forandringsproces på arbejdspladsen. Som en del af et lederteam kan

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Konflikt- håndtering

Konflikt- håndtering Konflikthåndtering Forord 2 Denne pjece er fra BAR Kontor til medarbejdere og ledere i kontorog administrative virksomheder. Pjecen er en del af et større undervisningsmateriale, som du finder på BAR Kontors

Læs mere

Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo. Mundtlig beretning. Realkreditforeningens årsmøde 2014. 3.

Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo. Mundtlig beretning. Realkreditforeningens årsmøde 2014. 3. Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo Mundtlig beretning Realkreditforeningens årsmøde 2014 3. april 2014 Det talte ord gælder! Indledning Velkommen til Realkreditforeningens

Læs mere

Jeg vil præsentere HK s nye målprogram, som vi skal vedtage nu.

Jeg vil præsentere HK s nye målprogram, som vi skal vedtage nu. Kongres 2009 Forelæggelse af målprogram for 2010-2013 v/kim Simonsen Kære kongres (1. slide på bagtæppet HK er overalt) Jeg vil præsentere HK s nye målprogram, som vi skal vedtage nu. Det er helt afgørende

Læs mere

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det ARTIKEL De svageste led Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det Dato: 24 aug 2000 Ver.: Draft Rev.: 11 Forfatter: Anders Munck I den seneste tids

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Indledning Hvorfor er det, at jeg har skrevet denne bog? Der findes så mange andre bøger, der handler om stress og om at få

Læs mere

Partnerstyringsmodeller KURSER. MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER 4 december 2012. - Interwiev med Peter Appel om vejen til partnerskabet

Partnerstyringsmodeller KURSER. MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER 4 december 2012. - Interwiev med Peter Appel om vejen til partnerskabet Erhvervsjurister i Advokatbranchen - tre bud på vejen ind Rating Systemet - pro et kontra Dialogmøder - reportage fra Næstved Bestyrelsesmedlemmerne fortæller - tanker om bestyrelsesarbejdet Reportage

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere