Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening"

Transkript

1 Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening Nr september 2011 Indhold: 1. Status på overenskomstforhandlingerne (OK) 2. Brancherådsmøde for Søfart 3. Valg af næstformand i Maskinmestrens Forening 4. Ledigheden fortsætter med at falde 5. Efteruddannelsesprojekt 6. Antallet af væbnede vagter eksploderer 7. Danske milliardinvesteringer i Nordsøen 8. Konference om Maritim sikkerhed, sundhed og miljø 9. Kalender 1. Status på OK-forhandlingerne Talsmændene i rederierne og sekretariatets ansatte arbejder med forhandlingerne om Maskinmestrenes Forenings Særoverenskomster og fastlønsaftaler. Udgangspunktet er, at forhandlingsresultatet fra hovedoverenskomsten overføres til Særoverenskomsterne/fastløns-aftalerne med den aftalte krone-stigning. Derudover har blandt andet følgende emner været berørt under forhandlingerne: Lønrelationer Produktivitetsfremmende lønsystemer Aftale for duale officerer i Scandlines Forhandlingerne i A.P. Møller, Maersk Supply, Torm, Norden, Herning Shipping, Royal Arctic Line, Switzer og Scandlines Ask & Urd forventes afsluttet i nærmeste fremtid. Forhandlingerne i DFDS er afsluttet. Overenskomstforhandlinger med Bilfærgernes Rederiforening Forhandlingerne med Bilfærgernes Rederiforening er afsluttet, og hovedoverenskomsten på både DIS og DAS er færdigredigeret. Rederiforeningen af 2010 Under Rederiforeningen af 2010 har vi ikke en hovedoverenskomst, men en Rammeaftale. Vi har en Særoverenskomst med Rederiet Esvagt, som vi har afholdt forhandlinger med for at få fornyet aftalen. Forhandlingerne forventes afsluttet i nærmeste fremtid.

2 2. Brancherådet for Søfart Den 2. september blev der holdt brancherådsmøde for Søfart. Der var tre punkter på dagsordenen: 1. Status på OK-forhandlingerne (se punkt 1). 2. Hvordan tackler vi skattespørgsmålet nu og fremover? 3. Strategi til OK Inden bestyrelsen godkendte OK-resultatet med Danmarks Rederiforening var der holdt fem medlemsmøder rundt om i landet, hvor den nye overenskomstpakke blev præsenteret og drøftet. Tilbagemeldingerne fra de søfarende medlemmer på møderne var, at hvis uenighedsprotokollatet blev fjernet om skat/forårspakken 2.0, og man dermed kun stemte om en overenskomstfornyelse, skulle den nye OK-pakke sendes til vejledende urafstemning. Det var den samme holdning, som Maskinmestrenes Forenings forhandlingsudvalg kom frem til, da de vurderede det nye overenskomstilbud fra rederiforeningen. På baggrund af forhandlingsudvalgets beslutning og tilbagemeldingerne fra medlemsmøderne, fremsendte Maskinmestrenes Forening et ønske til rederiforeningens forhandlingsudvalg om at fjerne uenighedsprotokollatet om skat fra overenskomsttilbuddet. Det efterkom rederiforeningens forhandlingsudvalg, og derefter sendte vi OK-pakken til vejledende urafstemning, hvor 73 pct. som bekendt stemte ja. Maskinmestrenes Forenings bestyrelse, forhandlingsudvalget og Brancherådet for Søfart ønskede på den baggrund at forny og fastholde en kollektiv overenskomst med Danmarks Rederiforening og accepterede, at det skete uden enighed om en løsning på skattespørgsmålet, som vi også har set ved overenskomstfornyelserne for Sømændenes Forbund og CO-SEA. Vi har tidligere meddelt Danmarks Rederiforening, at vi fortsat vil arbejde for, at søfarende under DIS reguleres i henhold til Folketingets skattepolitik, og derfor har Maskinmestrenes Forening siden afslutningen af OK-forhandlingerne arbejdet for en bæredygtig løsning på skattespørgsmålet. For at skabe en bredt funderet løsning har vi opfordret til de øvrige søfarendes organisationer til et samarbejde. Derudover drøftes spørgsmålet om kompensation for forårspakken i DIS kontaktudvalg og med Danmarks Rederiforening samt med de politiske kontakter i Folketinget. Brancherådet anbefaler, at DIS- konstruktionen revideres, så skattespørgsmålet ikke fremover skal løses i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

3 Handlingsplan for OK 2012 er: Indhentning af OK-krav fra talsmænd i rederierne. Indhentning af OK-krav fra søfarende gennem udsendt spørgeskema. Afholdelse af medlemsmøder for søfarende. Der afholdes brancherådsmøde den 28. november 2011, hvor OK-krav drøftes og prioriteres. Nedsættelse af forhandlingsudvalg. 3. Valg af næstformand i Maskinmestrenes Forening Maskinchef Gustav Schmidt Hansen blev genvalgt som næstformand i Maskinmestrenes Forening for foreningsåret 01. juli 2011 til 30. juni 2012 på bestyrelsesmøde den 1. september Ledigheden fortsætter med at falde Ledigheden blandt maskinmestre fortsætter med at falde, viser de nyeste tal fra Ingeniørernes og maskinmestrenes A-kasse (IAK) som er talt op ultimo august Ledigheden er faldet til 119 ledige maskinmestre heraf har nogle deltidsbeskæftigelse. Omregnet i antal fuldtidsstillinger svarer det til, at der mangler 97 fuldtidsstillinger for at få samtlige ledige maskinmestre i job. 5. Efteruddannelsesprojekt Maskinmestrenes Forening har i DIS kontaktudvalg den 2. september 2011 opfordret til, at der bliver etableret et efteruddannelsesprojekt for at øge kompetencerne yderligere, især blandt de nye kollegaer i skibene. Kompetencebegrebet er en kombination af viden, færdighed, holdninger og handlinger. Udviklingsarbejdet vil ske i tæt samarbejde med de enkelte rederier og tage udgangspunkt i de faktiske behov for efter- og videreuddannelse samt de maritime uddannelsesinstitutioner. 6. Antallet af væbnede vagter eksploderer Danmarks Rederiforening forudser nu, at antallet af bevæbnede vagter om bord på danske skibe vil eksplodere, fordi hovedparten af de danske skibe vil være nødt til at benytte sig af vagtfirmaer. Vi har i lang tid prøvet at undgå bevæbnede vagter og i stedet lade os beskytte af flådeenhederne i området, men den går ikke længere. Derfor regner jeg med, at der kommer bevæbnede vagter på hundredvis af danske skibe i den kommende tid, siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening, Jan F. Hansen, til DR Nyheder. Danmarks Rederiforening taler i øjeblikket med regeringen og oppositionen om at få ændret våbenlovgivningen, så det bliver lettere for danske skibe at få bevæbnede vagter om bord. Slår ændringerne igennem, bliver bevæbnede vagter mere reglen end undtagelsen.

4 Der vil stadig være skibe, der er så store og hurtige, at de ikke behøver at tage vagter ombord. Men hovedparten af de danske skibe vil være nødt til at benytte sig af vagtfirmaer, siger Jan F. Hansen. Der er indtil nu ikke nogen skibe med bevæbnede vagter, der er blevet taget af pirater. Det er den ekstra ting i værktøjskassen, der lige nu er den mest virksomme, og derfor er vi nødt til at gøre brug af den. Kilde: DR Nyheder 7. Danske milliardinvesteringer i Nordsøen Optimismen er tilbage i den danske del af Nordsøen. Over de næste fem år forventer Energistyrelsen, at olieselskaberne samlet vil investere knap 40 milliarder kroner i en udbygning af olie- og gasfelterne. Det er et udtryk for en stor optimisme ved de danske felter, siger civilingeniør Jan Harley Andersen fra Energistyrelsen til ing.dk. Energistyrelsen regner med, at der alene i år bliver brugt op mod 5,2 milliarder kroner på at udvikle de danske felter og sikre ny produktion. Frem til og med 2013 vokser investeringerne med cirka 50 procent. Derefter forventer Energistyrelsen et lille fald, før det igen går løs i 2015 med investeringer for over ti milliarder kroner. Det er primært på grund af produktionsstart på Hejre-feltet. Det har betydelig indflydelse på de investeringer, vi regner med i den årlige opgørelse, siger Jan Harley Andersen. Operatøren på Hejre-feltet er Dong, som med 9 milliarder kroner er det selskab, der satser mest i den danske undergrund de kommende år. Vi er meget optimistiske og forventer at kunne firedoble vores produktion, når Hejre starter op. Det skal ses i kontrast til den reduktion, der ellers ses i Nordsøen, siger Morten Aagesen, der er Senior Director i Dong E&P og ansvarlig for selskabets udbygning af danske felter, til Ingeniøren. Dong er også ved at evaluere resultaterne fra prøveboringerne på Solsort-feltet, hvor selskabet fandt olie i december sidste år. Morten Aagesen venter resultaterne klar om et års tid. Kilde: Ritzau 8. Konference om Maritim sikkerhed, sundhed og miljø (MSSM) august 2011 Konference med fokus på de skjulte værdier Det er værdier, der ikke nødvendigvis kan gøres op i kroner alligevel har de stor værdi. Og det er værdier, der ofte kan aflæses direkte på bundlinjen og medarbejdernes trivsel. Den sociale kapital var hovedtemaet på årets konference Maritim Sikkerhed Sundhed og Miljø, der blev afviklet med ca. 250 deltagere i slutningen af august på Hotel Nyborg Strand. Social kapital har stor betydning både for virksomhedernes resultater og for

5 medarbejdernes trivsel. Det er de sociale relationer, der er nødvendige for, at ledelse og medarbejdere kan løse virksomhedernes opgaver effektivt. Det afgørende er tillid, retfærdighed og gode samarbejdsevner. Den sociale kapital er en egenskab ved den enkelte virksomhed ikke branchen eller jobbet. Den enkelte virksomhed, det enkelte rederi og det enkelte skib kan gøre en forskel ved at fokusere på deres skjulte ressourcer og sikre en god sikkerhedskultur. Hans Schneider, Chief of Operations i A2SEA A/S, fortalte bl.a. om udfordringer med HSEQ-arbejdet i en virksomhed i rivende udvikling indenfor offshore-vind, når stærk vækst, mange nye medarbejdere og en stærk sikkerhedskultur skal forankres i organisationen, men også pirateri, arbejdsmiljø på nybygninger, international kommunikation i den globale forretning, hygiejne, kvalitetsskibsfart, økonomi i kabyssen samt emner som vedligeholdelse, arbejdsmiljø og virksomhedsøkonomi samt miljørigtig skibsfart og ny teknologi var på dagsordenen i et konferenceprogram med flere end 30 oplægsholdere. Og til en konference med fokus på bl.a. sundhed hører også bevægelse og fysisk aktivitet. På den konto havde deltagerne adskillige motionstilbud at fylde pauserne ud med det var alt fra cykling og roning til zumba og gåture. 9. Kalender Maskinmestrenes Forening, tilmelding på under Aktiviteter 13. september Kursus, Den svære samtale Sted: Oplyses senere 15. september Medlemsmøde Sydvestsjælland Kreds Sted: Hotel Kirstine, Købmagergade 20, 4700 Næstved 15. september Personalejura for talsmænd Sted: Maskinmestrenes Forening, Sankt Annæ Plads 16, 1250 Kbh 28. september Uddannelseskonference Sted: Radisson SAS, H. C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C 29. september Medlemsmøde Hjørring Kreds Sted: Scandic The Reef, Tordenskjoldsgade 14, 9900 Frederikshavn 04. oktober Medlemsmøde Midtjyske Kreds Sted: Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg 05. oktober Netværksmøde Netværk for ledige Region Hovedstaden, Sjælland og Bornholm Sted: Komplement KBH, Badstuestræde 1, 2. sal, 1209 København K. 06. oktober Overenskomstforhandlinger tendenser og perspektiver (for talsmænd) Sted: Maskinmestrenes Forening, Sankt Annæ Plads 16, 1250 København K 11. oktober Talsmandsrollen i spændingsfeltet mellem ledelse, kollegaer og egne interesser Sted: Oplyses senere 13. oktober Medlemsmøde Nordvestsjælland Kreds Sted: Kragerup Godt, Kragerupgaardsvej 33, 4291 Ruds-Vedby 26. oktober Medlemsmøde Nordsjælland Kreds Sted: FrederiksborgCentret, Milnersvej 39, 3400 Hillerød

6 27. oktober Sydvestjyske Kreds Foredrag om Forebyggende vedligehold Sted: Musikhuset Esbjerg, Havnegade 18, 6700 Esbjerg 02. november Netværksmøde Netværk for ledige Region Hovedstaden, Sjælland og Bornholm Sted: Komplement KBH, Badstuestræde 1, 2. sal, 1209 København K. 03. november Medlemsmøde Aarhus Kreds Sted: Scandic Aarhus Vest, Rytoften 3, 8210 Aarhus V 08. november Medlemsmøde Odense Kreds Sted: First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C 10. november Medlemsmøde Randers Kreds Sted: Scandic Kongens Ege Randers, Gl. Hadsundvej 2, 8900 Randers 24. november Ajour 2011 Sted: Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ 25. november Ajour 2011 Sted: Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ 01. december Seniorkursus Sted: Middelfart Kursuscenter, Oddevejen 8, 5500 Middelfart 07. december Netværksmøde Netværk for ledige Region Hovedstaden, Sjælland og Bornholm Sted: Komplement KBH, Badstuestræde 1, 2. sal, 1209 København K. 13. december Kursus, Kommunikation i teori og praksis Sted: Oplyses senere Skibsteknisk Selskab, - Arrangementer afholdes i IDA's mødecenter, Kalvebod Brygge Maskinmestrenes Forening deltager i planlægning og udvikling af arrangementerne. Tilmelding foretages direkte via IDA's hjemmeside under IDA Mødesøgning 12. september Fra skibsophugning til genbrug 26. september Hydroakustik støj fra skibe til havmiljøet 10. oktober Alternativ teknologiudvikling til mindre indenrigsfærger 31. oktober Arctic deep-water ressource exploration 14. november Slow Steaming 28. november Pirater nutid og fremtid for Det blå Danmark i Piratfyldte farvande Nyhedsbrev for søfarende maskinmestre udsendes af: Maskinmestrenes Forening Sankt Annæ Plads København K. Ansvarshavende redaktør: Formand Per Jørgensen pej@mmf.dk Redaktør: Sekretariatschef Kaare Lund Nielsen kln@mmf.dk

Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening

Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening Nr. 4 11. februar 2011 Indhold: 1. Overenskomstforhandlinger med Bilfærgernes Rederiforening 2. Overenskomstforhandlinger med Danmarks Rederiforening 3.

Læs mere

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Maskinmestrenes forening Nr. 2 februar 2011 1. Overenskomstforlig på det kommunale område 2011-2013 2. Kalender 1. Overenskomstforlig på det kommunale område

Læs mere

Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening

Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening Nr. 18 29. september 2010 Indhold: 1. Overenskomstforhandlinger med Bilfærgernes Rederiforening 2. Millioner til ombygning af ø-færger 3. Søfarendes ret

Læs mere

Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening

Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening Nyhedsbrev for søfarende Maskinmestrenes Forening Nr. 25 09. december 2011 Indhold: 1. DIS og skat 2. Status på overenskomstforhandlinger 2010 3. Bedre levevilkår til søs 4. Hvad betyder Finansloven for

Læs mere

Nyhedsbrev for Søfarende Maskinmestrenes Forening

Nyhedsbrev for Søfarende Maskinmestrenes Forening Nyhedsbrev for Søfarende Maskinmestrenes Forening Nr. 17 21. december 2012 Indhold: 1. OK forhandlinger under Danmarks Rederiforening 2. OK forhandlinger under Bilfærgernes Rederiforening 3. Vækstplan

Læs mere

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Maskinmestrenes forening Overenskomstforhandlingerne Maskinmestrenes Forening har indgået aftaler med Kommunernes Landsforening (KL), Danske Regioner (RLTN)

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af yderligere studiepladser på maskinmesteruddannelsen

Forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af yderligere studiepladser på maskinmesteruddannelsen 2010/1 BSF 120 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 1. april 2011 af Bjarne Laustsen (S), Christine Antorini (S), Orla Hav (S), Kim Mortensen (S) og

Læs mere

NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER

NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER Nr 3. / 11. februar 2009 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø T 35 29 81 00 F 35 29 83 00 www.regioner.dk Økonomi Regioner kan skaffe 3000 arbejdspladser Hvis regeringen

Læs mere

Registrering af overenskomstmæssige aftaler om fravigelse af de generelle hviletidsregler for søfarende

Registrering af overenskomstmæssige aftaler om fravigelse af de generelle hviletidsregler for søfarende Registrering af overenskomstmæssige aftaler om fravigelse af de generelle hviletidsregler for søfarende Søfartsstyrelsen har registreret følgende aftaler i hovedoverenskomster, særoverenskomster og i lokale

Læs mere

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent Økonomisk analyse fra HORESTA juli 2006,, 34 procent har oplevet en omsætningsfremgang på mindst 6 procent Hotellerne går frem De danske hoteller har oplevet en positiv udvikling i såvel omsætning som

Læs mere

Dokumentation af efterspørgsel på uddannelsesprofil og behov for nyt udbud.

Dokumentation af efterspørgsel på uddannelsesprofil og behov for nyt udbud. Dokumentation af efterspørgsel på uddannelsesprofil og behov for nyt udbud. Baggrund Baggrunden for denne ansøgning fra om at oprette et nyt udbud af Skibsføreruddannelsen (professionsbachelor) i København

Læs mere

LOKALFORHANDLINGER 2016

LOKALFORHANDLINGER 2016 LOKALFORHANDLINGER T I P S O G I N S P I R A T I O N 2016 Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det også være muligt at få firmaets regnskab

Læs mere

Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv.

Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv. Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv. Seminar i Arbejdsmarkedskommissionen Thomas Mølsted Jørgensen Juni 2008 1 Andelen af modtagere af sygedagpenge, der ender

Læs mere

Den Danske Maritime Fond

Den Danske Maritime Fond Den Danske Maritime Fond Carsten Melchiors Sekretariatschef 28. april 2016 1 Den Danske Maritime Fond Fonden blev etableret i sommeren 2005. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til initiativer og

Læs mere

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN 04/11 2013 NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN INDHOLD: Nyt nyhedsbrev fra LO Hovedstaden... 2 Regeringen vil styrke kontrolindsatsen mod social dumping... 3 Hvad vil din borgmesterkandidat gøre ved social

Læs mere

Entreprenørskab på erhvervsakademierne

Entreprenørskab på erhvervsakademierne Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14 FIV Alm.del Bilag 237 Offentligt Entreprenørskab på erhvervsakademierne Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsens tale på konference "Fra Talentmasse

Læs mere

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat.

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. Det betyder, at tillidsrepræsentanten er kandidat til næstformandsposten i MED-udvalget. er kandidat som

Læs mere

Urafstemning 2011. Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 ISBN 978-87-7266-085-1. Copyright Sundhedskartellet 2011 Marts 2011

Urafstemning 2011. Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 ISBN 978-87-7266-085-1. Copyright Sundhedskartellet 2011 Marts 2011 Urafstemning 2011 Urafstemning 2011 Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 ISBN 978-87-7266-085-1 Copyright Sundhedskartellet 2011 Marts 2011 Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk, mekanisk

Læs mere

Urafstemning 2011. Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 Tryk: Eks-Skolens Trykkeri Oplag: 1.500 eksemplarer

Urafstemning 2011. Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 Tryk: Eks-Skolens Trykkeri Oplag: 1.500 eksemplarer URAFSTEMNING 2011 Urafstemning 2011 Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 Tryk: Eks-Skolens Trykkeri Oplag: 1.500 eksemplarer Copyright Sundhedskartellet 2011 Marts 2011 Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Årets hovedtema: Projektrådgivningen under forandring: Ny lov, ny udviklingsstrategi, nye støtteformer: I

Læs mere

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012 mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 og ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Dæk og Maskine) (Skibsmaskinister) For skibe registreret

Læs mere

Vil du være skibsreder? v/afdelingschef Jacob K. Clasen, Danmarks Rederiforening

Vil du være skibsreder? v/afdelingschef Jacob K. Clasen, Danmarks Rederiforening Vil du være skibsreder? v/afdelingschef Jacob K. Clasen, Danmarks Rederiforening Danmarks Rederiforening Etableret 1884 Branche- og arbejdsgiverorganisation Sekretariat for Bilfærgernes Rederiforening

Læs mere

Et år med markant fremgang

Et år med markant fremgang Et år med markant fremgang Formand Per Jørgensen aflagde på bestyrelsens vegne følgende mundtlige beretning på Maskinmestrenes Forenings 140. ordinære generalforsamling onsdag 14. marts i Odense. Gode

Læs mere

Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark

Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark I løbet af de næste 25 år forventes befolkningen i de arbejdsdygtige aldre at falde i fire ud af fem kommuner i Danmark. Udfordringen

Læs mere

Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation

Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation AMT, d. 3. december 21 Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation Arbejdsmiljøpolitisk team gennemførte i oktober en spørgeskemaundersøgelse blandt afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige.

Læs mere

Notat. Kontaktinformation på leverandører på hotelaftalen. Januar 2009

Notat. Kontaktinformation på leverandører på hotelaftalen. Januar 2009 Notat Januar 2009 Kontaktinformation på leverandører på hotelaftalen Delaftale 1: København Centrum Ascot Hotel Studiestræde 61 1554 København V Telefon: 33 12 60 00 Email: hotel@ascot-hotel.dk Best Western

Læs mere

Vi arbejder for din fremtid

Vi arbejder for din fremtid Dit faglige netværk Dit faglige netværk Vi arbejder for din fremtid Maskinmestrenes Forening arbejder for din fremtid. Som medlem får du under studiet adgang til et fagligt netværk, socialt fællesskab

Læs mere

Referat fra Fraktion 4 s årsmøde Hotel Frederiksdal den 22. - 23. august 2012

Referat fra Fraktion 4 s årsmøde Hotel Frederiksdal den 22. - 23. august 2012 Referat fra Fraktion 4 s årsmøde Hotel Frederiksdal den 22. - 23. august 2012 Til stede var 1 HST-medlem, 10 kongresdelegerede og 42 årsmøderepræsentanter, 2 som suppleanter, i alt 53 deltagere. 2 afbud.

Læs mere

Vækstpakke 2014 vil ikke fastholde maritim offshore-vækst i Danmark

Vækstpakke 2014 vil ikke fastholde maritim offshore-vækst i Danmark Vækstpakke 2014 vil ikke fastholde maritim offshore-vækst i Danmark Offshore Danmark risikerer at gå glip af vækst og udvikling, hvis ikke offshore-/energi-sektoren omfattes af den øvrige skibsfarts rammebetingelser.

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Oktober, 2007 Du kan ikke besvare denne nyhedsmail skriv i stedet til nyhedsbrevets redaktion på: lr@frivillighed.dk Indhold Nyt fra Center

Læs mere

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår Vi har igen i år indgået et bredt budgetforlig. Det samlede resultat er økonomisk i balance vi respekterer aftalen

Læs mere

En ny analyse fra REG LAB tegner en række opsigtsvækkende perspektiver for det danske fremstillingserhverv.

En ny analyse fra REG LAB tegner en række opsigtsvækkende perspektiver for det danske fremstillingserhverv. Pressemeddelelse Ny analyse: Fremtidens industri i Danmark En ny analyse fra REG LAB tegner en række opsigtsvækkende perspektiver for det danske fremstillingserhverv. Udflytningen af dansk produktion vil

Læs mere

Jobfremgang på tværs af landet

Jobfremgang på tværs af landet 1K 2008 2K 2008 3K 2008 4K 2008 1K 2009 2K 2009 3K 2009 4K 2009 1K 2010 2K 2010 3K 2010 4K 2010 1K 2011 2K 2011 3K 2011 4K 2011 1K 2012 2K 2012 3K 2012 4K 2012 1K 2013 2K 2013 3K 2013 4K 2013 1K 2014 2K

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID

FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID HK MEDLEMMERNES VALGOPLÆG 2015 INDLEDNING I løbet af 2015 skal der være folketingsvalg i Danmark. HK støtter ikke bestemte partier eller politikere. Vi samarbejder

Læs mere

Social Kapital - en ressource, det er værd at kende. Eva Thoft, Grontmij Ekstern konsulent for Seahealth Denmark

Social Kapital - en ressource, det er værd at kende. Eva Thoft, Grontmij Ekstern konsulent for Seahealth Denmark Social Kapital - en ressource, det er værd at kende Eva Thoft, Grontmij Ekstern konsulent for Seahealth Denmark MSSM 2011 I amerikanske stater med højere social kapital fungerer skolerne bedre er der bedre

Læs mere

Dansk Offshore om 10 år - Tirsdag den 17. juni 2003 hos AUE

Dansk Offshore om 10 år - Tirsdag den 17. juni 2003 hos AUE Workshop : Dansk Offshore om 10 år - Tirsdag den 17. juni 2003 hos AUE Building a New Electric World Generel præsentation Schneider Electric - 04/02 Communication/HA 1 Program 09.00 Velkomst ved Kai B.

Læs mere

BOLIG&TAL 8 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1

BOLIG&TAL 8 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 8 VIDENCENTER Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGPRISERNE I 3. KVARTAL 215 Boligøkonomisk Videncenter offentliggør for

Læs mere

Partnerskab for Renere Skibsfart Handlingsplan 2010-2011

Partnerskab for Renere Skibsfart Handlingsplan 2010-2011 Partnerskab for Renere Skibsfart Handlingsplan 2010-2011 Indholdsfortegnelse Partnerskab for Renere Skibsfart Indledning Miljøstyrelsen og Danmarks Rederiforening Baggrund for partnerskabet Nye IMO regler

Læs mere

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 Del: Der skal saneres i overførselsindkomsterne. Ydelserne skal

Læs mere

DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET

DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET Selvforsyning, miljø, jobs og økonomi gennem en aktiv energipolitik. Socialdemokratiet kræver nye initiativer efter 5 spildte år. Danmark skal være selvforsynende med energi,

Læs mere

Myter og fakta. om beskæftigelsesindsatsen

Myter og fakta. om beskæftigelsesindsatsen Myter og fakta om beskæftigelsesindsatsen Myter og fakta om beskæftigelsesindsatsen Arbejdsløshed, beskæftigelse og aktivering. Det er med rette emner, der optager danskerne meget. Det er vigtigt, at vi

Læs mere

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Maskinmestrenes Forening Nr. 1 april 2010 Indhold 1. Lønudvikling i den kommunale og regionale sektor 1. 4. kvartal 2008-2009 2. KONZENS - Fokus på de tre

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4. Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012 Dato for udarbejdelse: 4. december 2013 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Pernille Hoppe, Lisbet Jensen,

Læs mere

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g FOA: Teknik- og servicesektoren Mundtlig bere t n i n g Grafisk tilrettelæggelse af omslag: Joe Anderson Forsidefoto: Niels Åge Skovbo Layout og indhold: Teknik- og servicesektoren Oplag: 300 Tryk: FOAs

Læs mere

15% rabat Luk op og læs mere...

15% rabat Luk op og læs mere... Bestil nu og få 15% rabat Luk op og læs mere... KURSUS OVERSIGT 2016 Kurser, der skaber værdi Velkommen til foreningens efteruddannelse 2016 Få ny viden, du kan bruge i hverdagen Foreningens kurser giver

Læs mere

9.3 millioner danske overnatninger. 2008 blev dermed endnu et rekordår for danske campingovernatninger

9.3 millioner danske overnatninger. 2008 blev dermed endnu et rekordår for danske campingovernatninger 1. Hovedlinjerne 2008 2. Tal for overnatninger 3. Forbrug og omsætning 4. Beskæftigelse 5. Campingpladser regionalt / lokalt 1. Hovedlinjerne 2008 På trods af den finansielle og økonomiske krise, der for

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Region Midtjylland har i alt ca. 1,2 mio. indbyggere. De seneste 5 år har regionen haft en gennemsnitlig årlig vækst i befolkningstallet på 0,7, hvilket er lidt højere end landsgennemsnittet.

Læs mere

Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse af følgende spørgsmål:

Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse af følgende spørgsmål: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 200 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Der er tale om et åbent samråd. Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse

Læs mere

FRA MILJØ TIL MILLION

FRA MILJØ TIL MILLION Hvilke klimamål skal og kan nås for godstransportsektoren på kort og lang sigt? Hvilke virkemidler og teknologier kan der peges på? Hvorledes kan miljøstrategier understøtte indtjening og forretningsskabelse?

Læs mere

Regeringens forslag om afskaffelse af efterlønnen

Regeringens forslag om afskaffelse af efterlønnen Socialdemokraterne Analyse- og Informationsafdelingen 4. januar 2011 Regeringens forslag om afskaffelse af efterlønnen Sammenfatning Den typiske efterlønner er faglært eller ufaglært med mange år på arbejdsmarkedet

Læs mere

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc.

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc. Aktivitetsindtastning Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc. Hvad er aktiviteter? Her kan du læse, hvordan du skriver fx arbejdstimer, sygdom og ferie på dit

Læs mere

Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense

Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense LIF-temadag Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense Velkommen til LIF temadag i Odense. Den offentlige sektors vilkår er under stadig

Læs mere

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1915 Beslutningsprotokol

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1915 Beslutningsprotokol Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1915 Referat for bestyrelsesmøde den 16. og 17. november 2015 på Hotel Kirstine, Købmagergade 20, 4700 Næstved. Mødet begyndte med frokost kl. 12.00. Mandag aften

Læs mere

Øjebliksbillede 4. kvartal 2012

Øjebliksbillede 4. kvartal 2012 Øjebliksbillede 4. kvartal 212 TUN ØJEBLIKSBILLEDE 4. KVARTAL 212 I denne udgave af TUN øjebliksbillede dækker vi 4. kvartal 212. Rapportens indhold vil dykke ned i den overordnede udvikling i dansk økonomi

Læs mere

Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale.

Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale. Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale. Hermed indkaldelse til møde i Skjern 3F-afdeling, Trykkerivej 8, mandag den 7.september 2015. kl.10.00. Referat 1. Godkendelse af referat. Referatet

Læs mere

VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00

VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00 VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00 Del: En undersøgelse blandt tillidsrepræsentanter hos 3F afslører,

Læs mere

FOA Horsens Når du er medlem af FOA...

FOA Horsens Når du er medlem af FOA... FOA Horsens F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s. 6 at hjælpe og

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010 1. september 2010 Der bliver omdelt over en kvart million foldere. Der hænger plakater over alt i landet. Margrethe Vestager optræder med videoer på landets største nyhedssites. Og pressen fortæller lystigt

Læs mere

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre #ipraktik Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre Brug nogle dage i uge 37 12.-16. september på at berige dig selv og din arbejdsplads INNOVATIONSPRAKTIK Hvorfor deltage i Innovationspraktikken?

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i K/S Danskib 26

Referat af ordinær generalforsamling i K/S Danskib 26 Referat af ordinær generalforsamling i K/S Danskib 26 Den 15. april 2009 kl. 17.00 afholdtes der generalforsamling på Radisson SAS Royal Hotel, Hammerichsgade 1, 1611 København V. Dagsordenen var som følger:

Læs mere

Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014

Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014 Center for Politik og Organisation Politisk Service Team Dagsorden 25-08-2014 14/5104 Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014 Deltagere: Bente Borg Donkin, Politiker Birthe Bringsjord,

Læs mere

Kl. 17:15 mødtes alle deltagerne i baren agter, hvor DFDS generøst bød på en drink. Foto: Hans-Henrik Fentz.

Kl. 17:15 mødtes alle deltagerne i baren agter, hvor DFDS generøst bød på en drink. Foto: Hans-Henrik Fentz. DFHS 1991-2016 I anledning af Dansk Færgehistorisk Selskabs 25 års-jubilæum den 20. april 2016 besluttede bestyrelsen at arrangere en jubilæumstur til Oslo for medlemmerne med ledsagere. Takket være stor

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding November 2010, nr. 9 Velkommen til novembermødet. Tirsdag, den 16. november kl. 18:00 til sandheden om Danmarks indsats i Afghanistan Du er velkommen til at tage din mand med (!).

Læs mere

BELLEVUE brunch. For 2 personer

BELLEVUE brunch. For 2 personer BELLEVUE brunch For 2 personer ET OVERFLØDIGHEDSHORN AF DELIKATESSER Hiv en formiddag ud af kalenderen, sæt alting på pause i et par timer, tag en god ven, veninde, kæresten eller din mor under armen,

Læs mere

Styrk forretningen med mobility få indblik i andres erfaringer. Vigtigheden af optimale sikkerhedsløsninger

Styrk forretningen med mobility få indblik i andres erfaringer. Vigtigheden af optimale sikkerhedsløsninger ENTERPRISE MOBILITY Spar millioner på bundlinjen ved mobility og business enterprise apps løsninger KONFERENCE DEN 12. JUNI 2014 KØBENHAVN RADISSON BLU FALCONER & CONFERENCE CENTER Hør talere fra: Apple

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

Aarhus - Helnan Marselis Hotel. find VEJ

Aarhus - Helnan Marselis Hotel. find VEJ Aarhus - Helnan Marselis Hotel Som gæst på Helnan Marselis Hotel får du adgang til en række faciliteter som f.eks. gratis internet, åben teresse og en beliggenhed tæt på havet. Strandvejen 25 Aarhus 8000

Læs mere

Danmark som grøn vindernation

Danmark som grøn vindernation Danmark som grøn vindernation Danmark som grøn vindernation En gennemgribende omstilling af det danske samfund skal skabe en ny grøn revolution. Vi skal skabe et grønt samfund baseret på vedvarende energi,

Læs mere

Den svære samtale ved døden (Aarhus)

Den svære samtale ved døden (Aarhus) Den svære samtale ved døden (Aarhus) Underviser En del af den palliative indsats består i støtte af ikke bare den døende, men også de pårørende, som typisk træder ind i sorgprocessen, allerede før tabet

Læs mere

Nu vender beskæftigelsen

Nu vender beskæftigelsen PRESSEMEDDELELSE 4. april, 2011 Nu vender beskæftigelsen De danske virksomheder tror nu på vækst og ansætter igen. Der er skabt 21.000 nye job i årets første tre måneder og forventningen er 33.000 nye

Læs mere

Sidste nyt fra gældsfronten

Sidste nyt fra gældsfronten Sidste nyt fra gældsfronten Primo April 2014 De bedste skifteretter for gældssanering 2007-13 De værste skifteretter for gældssanering 2007-13 Ret Antal søgt Antal fået Procent Ret Antal søgt Antal fået

Læs mere

BOLIG&TAL 7 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1

BOLIG&TAL 7 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 7 VIDENCENTER Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGPRISERNE I 2. KVARTAL 215 Boligøkonomisk Videncenter offentliggør for

Læs mere

Nordsø-rapporten: Samfundet mister milliarder på olien

Nordsø-rapporten: Samfundet mister milliarder på olien Nordsø-rapporten: Samfundet mister milliarder på olien Enhedslistens finansordfører Frank Aaen har udarbejdet følgende rapport, der dokumenterer, at det danske samfund får for lidt ud af vores ressourcer

Læs mere

Hvad har du af planer for de næste 10 år?

Hvad har du af planer for de næste 10 år? Hvad har du af planer for de næste 10 år? Fremtiden for Region Hovedstaden er til debat. Vi har brug for din mening. Fra kanalerne ved Christiansborg til Kronborg ved Øresund og fra Rådhuspladsens duer

Læs mere

BOLIG&TAL 9 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1

BOLIG&TAL 9 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 9 VIDENCENTER Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGPRISERNE I 4. KVARTAL 215 Sammenfatning For første gang ser Boligøkonomisk

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Evaluering: Effekten af jobrotation

Evaluering: Effekten af jobrotation Evaluering: Effekten af jobrotation Virksomhedsservice gennemførte i september 2014 en telefonbaseret interviewundersøgelse blandt borgere, som har afsluttet et jobrotationsvikariat i perioden fra 1. januar

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019.

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Partierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt Beskæftigelsesministeriets arbejdsmarkedsbalance er misvisende Hovedpointerne i dette notat: Formandssekretariatet Januar 2009 AV/AW Beskæftigelsesregionernes

Læs mere

Eksempler på sygefraværsindsatser December 2012

Eksempler på sygefraværsindsatser December 2012 Eksempler på sygefraværsindsatser December 2012 Fokus på god håndhygiejne, herunder besøg af konsulent fra Rådet for bedre håndhygiejne og test af håndhygiejne. 5 gode råd om hygiejne på intranettet. Besøg

Læs mere

OVERVÅGNING? Læger og sygeplejersker skal spores med chip Af Cecilie Agertoft Mandag den 8. februar 2016, 05:00

OVERVÅGNING? Læger og sygeplejersker skal spores med chip Af Cecilie Agertoft Mandag den 8. februar 2016, 05:00 OVERVÅGNING? Læger og sygeplejersker skal spores med chip Af Cecilie Agertoft Mandag den 8. februar 2016, 05:00 Del: De nye supersygehuse skal være effektive. Derfor vil man indføre elektroniske systemer,

Læs mere

DIS-SÆROVERENSKOMST (Specialskibe) 2014-2017. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010. DANSK METALS MARITIME AFDELING (Dæk & Maskine) (Maskinofficerer)

DIS-SÆROVERENSKOMST (Specialskibe) 2014-2017. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010. DANSK METALS MARITIME AFDELING (Dæk & Maskine) (Maskinofficerer) DIS-SÆROVERENSKOMST (Specialskibe) 2014-2017 mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Dæk & Maskine) (Maskinofficerer) For skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister

Læs mere

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Indledning (og kontingentstigning) Som de fleste af jer ved, er DTLs arbejdsgiverforening et frivilligt tilbud

Læs mere

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 1) Velkomst og godkendelse af dagsordenen Charlotte bød velkommen særlig til de nye TR. Præsenterede Pernille Hoppe, som nu er TRR s medlem. Vi gennemgik

Læs mere

God Løsladelse. Infopakke september 2011 3. udgave

God Løsladelse. Infopakke september 2011 3. udgave God Løsladelse Infopakke september 2011 3. udgave www.kriminalforsorgen.dk Læs i infopakken: Velkommen til infopakke og nyheder om God Løsladelse Samarbejdsaftaler mellem Kriminalforsorgen og kommunerne

Læs mere

Forord. Annette Nordstrøm Hansen Fmd. for Gymnasieskolernes Lærerforening

Forord. Annette Nordstrøm Hansen Fmd. for Gymnasieskolernes Lærerforening STYR PÅ LØNNEN Forord Gymnasielærere på hf, hhx, htx og stx skal have en væsentlig del af lønnen som lokale tillæg, hvis sektoren skal have et attraktivt lønniveau, som kan tiltrække og fastholde de dygtigste

Læs mere

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Sted: Horsens Rådhus, kl. 11-13.30,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING

REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING Til udvalgsmødet foreslås følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Orientering fra DM-branche Passive Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche Passive Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 3 Februar 2013 DM-eksportudvalg satser på Norge gennem Mascus Danmark Under mottoet Sikker handel med danske maskinhandlere går Dansk Maskinhandlerforening 1. marts 2013 i luften med en kampagne ud

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 3 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 3 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 3 REFERAT Den 7. maj 2015 Tidspunkt : Fredag den 24. marts kl. 17.30 Sted : Lily Brobergs Vej 31 Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard Jørgensen Referent

Læs mere

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner LØNNINGER pr. 1. april 2013 Danske Regioner Indhold: Nyt job: Hvad med lønnen?... 3 Pension og ATP... 4 Lønninger på Sundhedskartellets område: Klassificeringsoversigter pr. 1.04.2013 på Danske Regioners

Læs mere

Tjenestemandsansættelse En tjenestemand kan som udgangspunkt afskediges med 3 måneders varsel.

Tjenestemandsansættelse En tjenestemand kan som udgangspunkt afskediges med 3 måneders varsel. Bilag 1 Beskrivelse af de fire ansættelsesformer De forskellige ansættelsesformer Herunder følger en beskrivelse af de fire forskellige ansættelsesformer. Beskrivelserne har særligt fokus på afskedigelse.

Læs mere

Indspil til regeringens vækstteam. Regionerne satser på. blå. styrkepositioner

Indspil til regeringens vækstteam. Regionerne satser på. blå. styrkepositioner Indspil til regeringens vækstteam Regionerne satser på blå styrkepositioner Regioner satser på blå styrkepositioner Danske Regioner 2012 Tryk: Danske Regioner Layout: UHI, Danske Regioner ISBN Tryk: 978-87-7723-791-1

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I CCH & HCC

ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I CCH & HCC ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I & HCC Møde afholdt ved Kurt Brandi, P. Nørkjærs Plads 5, 3.sal, lejl1 Mødetidspunkt: Tirsdag den 3. November kl. 19:00 Indkaldte: Fra A-holdet: Brian Jensen Lars Asmussen Thomas

Læs mere

Hotelaftale Oktober 2011

Hotelaftale Oktober 2011 Hotelaftale Oktober 2011 Kontaktinformation på leverandører på hotelaftalen Delaftale 1: København Centrum Absalon City Hotel Copenhagen A/S Helgolandsgade 19 1653 København V Tlf: 33 31 43 44 Best Western

Læs mere

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 5.1 Lokalbestyrelser 5.1.1 SLS-Bornholm 5.1.2 SLS-DST 5.1.3 SLS-Esbjerg 5.1.4 SLS-Hillerød 5.1.5 SLS-Hjørring 5.1.6 SLS-Holstebro 5.1.7

Læs mere

Nyt fra Formanden Christa If Jensen August 2009.

Nyt fra Formanden Christa If Jensen August 2009. Nyt fra Formanden Christa If Jensen August 2009. Så er de fleste erhvervsvejledere kommunale, selvom jeg ikke har hørt om nogen, der har fået nyt ansættelsesbrev!! Det, vi sikkert alle venter spændt på,

Læs mere