Oversigt over projekter, der har fået bevilget støtte fra Forskningsfonden for almen praksis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oversigt over projekter, der har fået bevilget støtte fra Forskningsfonden for almen praksis 2001-2008"

Transkript

1 Oversigt over projekter, der har fået bevilget støtte fra Forskningsfonden for almen praksis : Rasmus Dahl-Larsen og Bo Schroll Kristiansen Ann Dorrit Guassora Helena Galina Nielsen Mette Ryle Psykosociale konsekvenser af falsk positivt CT-skanningssvar ved screening for lungekræft. Prævalensen af Mycoplasma Genitalium i almen praksis hos patienter, der selv henvender sig for kønssygdomsundersøgelse, i alderen år. Den praktiserende læge som tovholder for kræftpatienten i samspil med sygehusafdelingen. En prospektiv follow-up undersøgelse over lungefunktionens udvikling og associationen til alder, køn, rygning, uddannelse, erhverv, arbejde, co-morbiditet, genetisk disposition og medicinforbrug. Hvad er god supervision for praktiserende læger? Livsførelse med screeningsdiagnosticeret usymptomatisk brystkræft. 2007: Søren Fryd Birkeland Annette Sofie Davidsen Beth Elverdam Mai-Britt Guldin Patientperspektivet i almen praksis i sundhedsretlig belysning. Anvendelsen af patientklagesager i kvalitetsudviklingsøjemed. Psykosociale konsekvenser af falsk positivt CT-skanningssvar ved screening for lungekræft. Samtaleterapeutisk behandling af ikke-psykotisk psykisk lidelse i almen praksis. Lægens hverdagsliv i almen praksis: arbejde, patientmøder og samarbejde, samt den enkelte læges vej til og forbliven i praksis. Effekten af struktureret sorg-intervention til efterlevende efter kræftpatienter.

2 Malene Plejdrup Hansen En prospektiv follow-up undersøgelse over lungefunktionens udvikling og associationen til alder, køn, rygning, uddannelse, erhverv, arbejde, co-morbiditet, genetisk disposition og medicinforbrug. Identifikation og analyse af kvalitetsproblemer i diagnostik og behandling af luftvejsinfektioner i almen praksis i udvalgte lande. Mette Ryle Livsførelse med screeningsdiagnosticeret usymptomatisk brystkræft. 2006: Marianne Engberg Heidi Bøgelund Frederiksen Ann Dorrit Guassora Henriette Schou Hansen Helle Wallach Kildemoes Helena Galina Nielsen Kim Rose Olsen Mette Ryle Psykosociale konsekvenser af falsk positivt CT-skanningssvar ved screening for lungekræft. Praktiserende lægers deltagelse i tvangsindlæggelse hyppighed, viden, oplevelse og holdninger. Kontinuitet i almen praksis. Kvalitativ undersøgelse af kontinuitetsbegrebet og dets betydning for patienternes vurdering af konsultationen. Den praktiserende læge som tovholder for kræftpatienten i samspil med sygehusafdelingen. Prædiktorer for forløbet af funktionelle lidelser forebyggelse af kroniske forløb. Follow-up studie over lungefunktionens udvikling og association til alder, køn, uddannelse, erhverv, arbejde, co-morbiditet og genetisk disposition. Lægemiddelforbrug i almen praksis: Betydningen af den demografiske udvikling, ændringer i sygdomsmønster og behandlingsvalg. Hvad er god supervision for praktiserende læger? Økonomisk efficiensanalyse af danske almen lægepraksis i relation til praksisform og praksisstørrelse. Livsførelse med screeningsdiagnosticeret usymptomatisk brystkræft.

3 2005: Annette Davidsen Marianne Engberg Lina Klara Hoel Felde Heidi Bøgelund Frederiksen Dorte Effersøe Gannik Anette Hauskov Graungaard Helle Wallach Kildemoes Helena Galina Nielsen Kirsten Lykke Nielsen Torsten Risør Henrik Sångren Mette Ryle Tamstorf Psykosociale konsekvenser af falsk positivt CT-skanningssvar ved screening for lungekræft. Det psykoterapeutiske element i behandlingen af ikke-psykotisk psykisk lidelse hos praktiserende læger. Praktiserende lægers deltagelse i tvangsindlæggelse hyppighed, viden, oplevelse og holdninger. Patienters overvejelser og beslutninger i relation til statinbehandling i almen praksis en ny belysning af compliancebegrebet med særligt fokus på ikke-lægelige faktorer. Kontinuitet i almen praksis. Kvalitativ undersøgelse af kontinuitetsbegrebet og dets betydning for patienternes vurdering af konsultationen og for compliance. Et situationelt perspektiv på hjertekarsygdom (litteraturstudie). At få et handicappet barn en kvalitativ interviewanalyse. Kronisk Obstruktiv Lungesygdom i Nordjyllands og Viborg amter. En prævalensundersøgelse og etablering af baselinedata med henblik på et longitudinelt lungefunktionsstudie. Lægemiddelforbrug i almen praksis: Betydningen af den demografiske udvikling, ændringer i sygdomsmønster og behandlingsvalg. Hvad er god supervision for praktiserende læger? Den forebyggende børneundersøgelse i almen praksis opgaver og muligheder i forhold til børn med særlige behov. En kvantitativ og kvalitativ undersøgelse. Den kliniske beslutning et feltstudie af unge lægers læringsprocesser. Risikoopfattelse hos årige hypertensionspatienter i almen praksis. Psykosociale aspekter af screeningsdiagnosticeret brystkræft.

4 Peter Vedsted Kontakt- og sygdomsmønster i almen praksis i Region Midtjylland. Effekten af den motiverende samtale, ved intensiv behandling af type 2 diabetes. 2004: Karen-Dorthe Bach Nielsen Ann Dorrit Guassora Kirsten Lykke Nielsen Maj-Britt Glenn Lauritsen John Sahl Andersen Torben Dybdahl Gitte Rohr Lotte Hvas Birgit Åbom Ruth Kirk Ertmann Henriette Schou Hansen Helbredsundersøgelser og helbredssamtaler i almen praksis belyst ud fra deltagernes egne oplevelser og vurderinger. En interviewundersøgelse tilknyttet Sundhedsprojekt Ebeltoft. Tobak i konsultationen hos den praktiserende læge. Læge-patientforholdet og rygestop. Den forebyggende børneundersøgelse i almen praksis opgaver og muligheder i forhold til børn med særlige behov. En kvantitativ og kvalitativ undersøgelse. Mellemøresygdom, hørelse og sprog hos førskolebørn validering af en audiovisuel ordgenkendelsestest til børn med sekretorisk otitis media. Determinanter for patientkontakter i almen praksis. Indførelse af nye lægemidler i almen praksis. Faktorer af betydning for lægers valg af lægemidler. Hvilke konsekvenser har det for kvinder at få et falsk positivt mammografisvar? udvikling af et egnet og dækkende spørgeskema, samt en spørgeskemaundersøgelse. Urininkontinens betydning for selvvurderet helbred, livskvalitet og behandlingssøgen hos 75+ årige kvinder. Videre bearbejdning af data fra projekt Overgangsalderen set fra kvindens perspektiv med henblik på disputats. Faktorer af betydning for omkostninger ved terminal kræftsygdom, specielt betydningen af terminal bevilling. Ph.d.studium: Forældres oplevelser og håndtering af småbørn som ofte er syge. Prædiktorer af forløbet ved funktionelle lidelser forebyggelse af kroniske forløb.

5 Henrik Sångren Heidi Bøgelund Frederiksen Mette Asbjørn Neergaard Poul Erik Heldgaard Anette Hauskov Graungaard Risikoopfattelse hos årige hypertensionspatienter i almen praksis. Kontinuitet i almen praksis. Kvalitativ undersøgelse af kontinuitetsbegrebet og dets betydning for patienternes vurdering af konsultationen og for compliance. Forløbet af palliativ behandling i hjemmet for cancerpatienter i Danmark med særlig fokus på almen praksis nuværende og fremtidige rolle. Kronisk Obstruktiv Lungesygdom i Nordjyllands og Viborg amter. En prævalensundersøgelse og etablering af baselinedata med henblik på et longitudinelt lungefunktionsstudie. Det metaboliske syndrom i almen praksis. Undersøgelse af en praksispopulation. At få et handicappet barn. En kvalitativ interviewanalyse. 2003: Anette Hauskov Graungaard Allan Buusman Torben Dybdahl Rikke Pilegaard Hansen Kirsten Lykke Nielsen Hvilke konsekvenser har det for kvinder at få et falsk positivt mammografisvar? Udvikling af et egnet og dækkende spørgeskema, samt en spørgeskemaundersøgelse. At få et handicappet barn en kvalitativ interviewanalyse. Lægemiddelsortiment i almen praksis. Et kvalitativt studie af beslutningsprocessen forud for praktiserende lægers valg af kardiovaskulær farmakoterapi. Indførelse af nye lægemidler i almen praksis. Faktorer af betydning for lægers valg af lægemidler. Kronisk obstruktiv lungesygdom i Nordjyllands og Viborg amter. En prævalensundersøgelse og etablering af baselinedata med henblik på et longitudinelt lungefunktionsstudie. Delay af cancerdiagnostik i præhospitalsfasen. Den forebyggende børneundersøgelse hvad vil vi med den? Et kvalitativt studie.

6 Karen-Dorthe Bach-Nielsen Henrik Sångren Kaare Schøtt Mai Hans Christian Kjeldsen Ann Dorrit Guassora Lotte Hvas Sune Rubak Helbredsundersøgelser og helbredssamtaler i almen praksis belyst ud fra deltagernes egne oplevelser og vurderinger. En interviewundersøgelse tilknyttet sundhedsprojekt Ebeltoft. Risikoopfattelse hos hypertensionspatienter i almen praksis. Psykosociale konsekvenser af screening for type 2-diabetes. Øvre dyspepsi i almen praksis, forekomst samt evaluering af behandlingsstrategier. Tobak i konsultationen hos den praktiserende læge. Videre bearbejdning af data fra projekt Overgangsalderen set fra kvindens perspektiv med henblik på disputats. Effekten af den motiverende samtale, ved intensiv behandling af type 2 diabetes. 2002: Anders Beich Karen-Dorthe Bach Nielsen Birgit Åbom Dorte Gilså Hansen Tina Aaen Geest Poul Erik Heldgaard Aase Nissen Projektet titel Systematisk, specifik, individorienteret forebyggelse i almen praksis undersøgelse af teknologien alkohol screening og kort intervention. Helbredsundersøgelser og helbredssamtaler i almen praksis belyst ud fra deltagernes egne oplevelser og vurderinger. En interviewundersøgelse tilknyttet Sundhedsprojekt Ebeltoft. Faktorer af betydning for kontaktforløb og udgifter ved terminal cancerpleje. Ordination af antidepressiva i almen praksis. Alment praktiserende lægers rolle ved ældre patienters valg af copingstrategi, når de rammes af livstruende sygdom. Det metaboliske syndrom i almen praksis. Undersøgelse af en praksispopulation. Polyfarmaci i Københavns Amt. Et randomiseret, kontrolleret interventionsforsøg til vurdering af effekten af medicingennemgang og undervisning på ordinationskvaliteten hos polyfarmacipatienter i primærsektoren.

7 Hans Christian Kjeldsen Ruth Kirk Ertmann Kaare Schøtt Mai Hanne Thorsen Lotte Hvas Sune Rubak Mikkel Vass Hvilke konsekvenser har det for kvinder at få et falskt positivt mammografisvar? - En udvikling af et spørgeskema, - en spørgeskemaundersøgelse. Øvre dyspepsi i almen praksis, forekomst samt evaluering af behandlingsstrategier. Forældres oplevelser og håndtering af småbørn som ofte er syge. Hvilke konsekvenser har det for kvinder at få et falskt positivt mammografisvar? - En udvikling af et spørgeskema, - en spørgeskemaundersøgelse. Psykosociale konsekvenser af screening for type 2-diabetes. Forbedring af skriftlig kommunikation fra sundhedsvæsenet til patienter. Videre bearbejdning af data fra projekt Overgangsalderen set fra kvindens perspektiv med henblik på disputats. Effekten af den motiverende samtale, ved intensiv behandling af type 2 diabetes. Forebyggende hjemmebesøg hos ældre mennesker hvordan gøres det bedst muligt? 2001: Berit Andersen Ann Dorrit K. Guassora Dorte Gilså Hansen Maj-Britt Glenn Lauritsen Torsten Lauritzen Jette Møller Nielsen Patientperspektiv på screeningstest for Chlamydia trachomatis. Tobak og tillid i konsultationen hos den praktiserende læge og i ambulatoriet. Faktorer blandt læger og patienter med relation til ordination af antidepressiva i almen praksis. Håndtering af børn med sekretorisk otitis media hos den praktiserende læge og ørelægen. Sundhedsprojekt Ebeltoft: Helbredsundersøgelser og helbredssamtaler i almen praksis. En 5-årig, prospektiv, randomiseret, kontrolleret befolkningsundersøgelse. Alment praktiserende lægers sygdomsopfattelse i relation til patienter med somatiserende lidelse.

8 Karen-Dorthe Bach Nielsen Charlotte Tulinius Berit Andersen Hanne Hulgaard Sune Rubak Jytte Rothmann Johansen Anders Beich Mikkel Vass Kaare Schøtt Mai Hans Chr. Kjeldsen Ruth Kirk Ertmann Helbredsundersøgelser og helbredssamtaler i almen praksis belyst ud fra deltagernes egne oplevelser og vurderinger. En interviewundersøgelse tilknyttet Sundhedsprojekt Ebeltoft. Udformning af to artikler til internationale tidsskrifter. Implementering af hjemmetest til undersøgelse for urogenital Chlamydia trachomatis infektion. Vurdering af nytteværdien af INR-måling i almen praksis ved POCT-udstyr sammenlignet med rutinemetode i centrallaboratorium. Kan den motiverende samtale, som en del af en multifaktoriel intervention over for type 2 diabetikere, forbedre behandlingsresultaterne over 2 år? Spiraloplægning i almen praksis i Frederiksborg Amt. Systematisk afdækning af risikofaktorer i almen praksis kvalitativ evaluering af processen i et screenings- og interventionsprogram for alkoholstorforbrug. Forebyggende hjemmebesøg hos ældre mennesker hvordan gøres det bedst muligt? Psykosociale konsekvenser af screening for type 2 diabetes. Øvre dyspepsi i almen praksis, forekomst samt evaluering af behandlingsstrategier. Et ph.d.-studium om mellemøresygdom hos børn. Den daglige håndtering af småbørn med mellemøresygdom, belyst ud fra forældrenes perspektiv.

Projektoversigt. Forskningsenheden for Almen Praksis Institut for Folkesundhed Aarhus Universitet Bartholins Allé 2 8000 Århus C

Projektoversigt. Forskningsenheden for Almen Praksis Institut for Folkesundhed Aarhus Universitet Bartholins Allé 2 8000 Århus C Forskningsenheden for Almen Praksis Institut for Folkesundhed Aarhus Universitet Bartholins Allé 2 8000 Århus C Projektoversigt Tlf.: 89 42 60 10 Fax: 86 12 47 88 fe.aarhus@alm.au.dk www.alm.au.dk/fe Oktober

Læs mere

Forskningsenheden for Almen Praksis

Forskningsenheden for Almen Praksis FORSKNINGSPROJEKTER Forskningsenheden for Almen Praksis Syddansk Universitet J.B. Winsløws Vej 9A 5000 Odense C 1 2 Forskningsenheden for Almen Praksis Vi udfører forskning og forskningsvejledning indenfor

Læs mere

Affektiv lidelse: udfordringer og behandlingsmuligheder i Danmark

Affektiv lidelse: udfordringer og behandlingsmuligheder i Danmark Affektiv lidelse: udfordringer og behandlingsmuligheder i Danmark Projektgruppen Professor, overlæge, dr.med. Lars Vedel Kessing* (formand) Overlæge Hanne Vibe Hansen* (lægefaglig sekretær) Professor,

Læs mere

FOREBYGGENDE HELBREDSUNDERSØGELSER OG HELBREDSSAMTALER I ALMEN PRAKSIS - en analyse af patientperspektivet Sammenfatning

FOREBYGGENDE HELBREDSUNDERSØGELSER OG HELBREDSSAMTALER I ALMEN PRAKSIS - en analyse af patientperspektivet Sammenfatning FOREBYGGENDE HELBREDSUNDERSØGELSER OG HELBREDSSAMTALER I ALMEN PRAKSIS - en analyse af patientperspektivet Sammenfatning 2006 Medicinsk Teknologivurdering - puljeprojekter 2006; 6 (7) Center for Evaluering

Læs mere

Telemedicinsk tilbud til KOL patienter Hospitalsenheden Horsens. Ved Anne Friis Jørgensen Tele- KOL Case-manager

Telemedicinsk tilbud til KOL patienter Hospitalsenheden Horsens. Ved Anne Friis Jørgensen Tele- KOL Case-manager Telemedicinsk tilbud til KOL patienter Hospitalsenheden Horsens Ved Anne Friis Jørgensen Tele- KOL Case-manager Hospitalsenheden Horsens lungeteam Tina s dreamteam! ;o) KOL- TEAMET Regionshospitalet Horsens

Læs mere

Evaluering af et samarbejdsprojekt mellem Bispebjerg Hospital, Sundhedsforvaltningen og de praktiserende læger på Østerbro

Evaluering af et samarbejdsprojekt mellem Bispebjerg Hospital, Sundhedsforvaltningen og de praktiserende læger på Østerbro Evaluering af et samarbejdsprojekt mellem Bispebjerg Hospital, Sundhedsforvaltningen og de praktiserende læger på Østerbro Anne Frølich, overlæge, Bispebjerg Hospital, ekstern lektor, Københavns Universitet

Læs mere

Temagruppen for sundhedsfremme og forebyggelse i Region Midtjylland. Sundheds- og sekretariatschef Pia Moldt

Temagruppen for sundhedsfremme og forebyggelse i Region Midtjylland. Sundheds- og sekretariatschef Pia Moldt Temagruppen for sundhedsfremme og forebyggelse i Region Midtjylland Sundheds- og sekretariatschef Pia Moldt Temagruppens sammensætning Delt formandsskab og sekretariatsfunktion mellem region og kommuner:

Læs mere

Det fremgår af satspulje- aftalen, at der afsættes 13,6 mio. kr. i perioden 2011-2014. Midlerne, som er anført på år, er:

Det fremgår af satspulje- aftalen, at der afsættes 13,6 mio. kr. i perioden 2011-2014. Midlerne, som er anført på år, er: Revideret tidsplan Forudsætninger for puljen Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet i perioden fra 2011 til 2014 har Tilsyn i fået til opgave at varetage punktet 1.4.4. Forebyggelse af uventede

Læs mere

Kom videre med matematik på computer og smartboard - indskolingen

Kom videre med matematik på computer og smartboard - indskolingen Kom videre med matematik på computer og smartboard - indskolingen Hold: 12201A Mandag 3. september 2012 15:00 til 17:30 Mandag 1. oktober 2012 15:00 til 17:30 Mandag 5. november 2012 15:00 til 17:30 Mandag

Læs mere

Sundhedspolitisk handleplan. - Fra vision til handling 2012-2015

Sundhedspolitisk handleplan. - Fra vision til handling 2012-2015 Sundhedspolitisk handleplan - Fra vision til handling 2012-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE SUNDHEDSPOLITIKKENS VISION 3 FRA VISION TIL VIRKELIGHED 3 VELFÆRD PÅ NYE MÅDER 3 DE POLITISKE MÅL OG FOKUS I 2012-2015

Læs mere

Formand for Sundhedsudvalget

Formand for Sundhedsudvalget Formand for Sundhedsudvalget Lars Iversen (SF) 1 Hvad er Hørsholm for en kommune? Hørsholm Lolland Antal borgere/ Størrelse Gennemsnitsindtægt for 15+ år Andel med videregående uddannelse af arbejds styrken

Læs mere

MTV - patientens perspektiv?

MTV - patientens perspektiv? MTV - patientens perspektiv? Annette Wandel senior konsulent www.danskepatienter.dk MTV et godt redskab Patientperspektivet inddrages systematisk Viden om patientperspektivet samles, anvendes og udvikles

Læs mere

Deltagerliste. Hold Nr. Dalby 2 Jannik - Max - Alex. 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen

Deltagerliste. Hold Nr. Dalby 2 Jannik - Max - Alex. 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen Hold Nr. Deltagerliste Navn Klub 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen Dalby 2 Jannik - Max - Alex Holmebæk petanque 3 Bo Nielsen - Steffen Petersen - Klaus Noergaard Nordfalster 4 Salem Boukaidi-Laghzaoui

Læs mere

Ansøgningsskema til puljen på 5 mio. kr. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region:

Ansøgningsskema til puljen på 5 mio. kr. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region: Ansøgningsskema til puljen på 5 mio. kr. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region: 1 Ansøger Anne Marie Lyngsø 2 Kontaktperson/projektleder Navn: Anne Marie Lyngsø Adresse: Klinisk Enhed

Læs mere

Begrebskort: Rollen som kommunikator

Begrebskort: Rollen som kommunikator Begrebskort: Rollen som kommunikator Begrebskortet illustrerer de vigtigste af de faktorer, som har indflydelse på kommunikationen mellem den praktiserende læge, patienten og eventuelt pårørende. Fælles

Læs mere

Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis. Fakta om rygning

Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis. Fakta om rygning Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis Indhold Hvad er rygning? Hvad betyder rygning for helbredet? Hvordan er danskernes rygevaner? Hvilke konsekvenser har rygning i Danmark? Danskerne

Læs mere

Udfordringen kender vi hvordan håndterer vi den? 2 www.regionmidtjylland.dk

Udfordringen kender vi hvordan håndterer vi den? 2 www.regionmidtjylland.dk Det tværsektorielle samarbejde Koncerndirektør Anne Jastrup, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Udfordringen kender vi hvordan håndterer vi den? 2 www.regionmidtjylland.dk Det tværsektorielle

Læs mere

Sundhedsprofil 2013. Trivsel, sundhed og sygdom i Nordjylland

Sundhedsprofil 2013. Trivsel, sundhed og sygdom i Nordjylland Sundhedsprofil 2013 Trivsel, sundhed og sygdom i Nordjylland Forord Denne pjece er et sammendrag af nogle af de mange resultater fra Region Nordjyllands Sundhedsprofil 2013. Pjecen giver et kort indblik

Læs mere

FORSKNINGSPROJEKTER Forskningsenheden for Almen Praksis

FORSKNINGSPROJEKTER Forskningsenheden for Almen Praksis FORSKNINGSPROJEKTER Forskningsenheden for Almen Praksis Syddansk Universitet J.B. Winsløws Vej 9A 5000 Odense C 1 Forskningsenheden for Almen Praksis Vi udfører forskning og forskningsvejledning indenfor

Læs mere

Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Et forskningscenter for folkesundhed

Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Et forskningscenter for folkesundhed Region Hovedstaden Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Et forskningscenter for folkesundhed 1964-2016 Oplæg i Sundhedsudvalget, Region Hovedstaden

Læs mere

Rehabilitering i et Recovery perspektiv

Rehabilitering i et Recovery perspektiv Rehabilitering i et Recovery perspektiv Torsdag den 26. november 2015 Ved overlæge Annette Gosvig OPTe og TI Psykiatrien i Region Syddanmark Hvorfor beskæftige sig med det? Forskningsmæssig fokus og lovende

Læs mere

Disposition. 2 www.regionmidtjylland.dk

Disposition. 2 www.regionmidtjylland.dk Samarbejde mellem psykiatri og somatik set med psykiatriens øjne ved chefsygeplejerske Claus Graversen, Psykiatri og Social - torsdag den 9. september 2010 www.regionmidtjylland.dk Disposition 1. Samarbejde

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 11. april 2011 /SUBERG Referat af møde den i det rådgivende udvalg vedrørende primær sundhed og åben dagsorden Alle medlemmer var mødt, undtagen Susanne

Læs mere

Forvaltning/område: Sygedagengeområdet

Forvaltning/område: Sygedagengeområdet Forvaltning/område: Sygedagengeområdet Motivationsfiguren 3.1.3. - der er ca. lige stor motivation for livsforandringer blandt langvarigt syge og ikke langvarigt syge. Sygefravær ift. Sundhedsadfærd og

Læs mere

Regions-MEDudvalget. Hvordan har du det? Sundhedsudfordringer i Region Midtjylland. Finn Breinholt Larsen 21. juni 2013

Regions-MEDudvalget. Hvordan har du det? Sundhedsudfordringer i Region Midtjylland. Finn Breinholt Larsen 21. juni 2013 Regions-MEDudvalget Hvordan har du det? Sundhedsudfordringer i Region Midtjylland Finn Breinholt Larsen 21. juni 2013 CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling www.cfk.rm.dk Disposition Hvordan har du det?

Læs mere

Gruppernes egen evaluering for 2012

Gruppernes egen evaluering for 2012 Gruppernes egen evaluering for 2012 DGE [Decentral Gruppebaseret Efteruddannelse - Region Hovedstaden] Kære gruppeledere Vi har sammenskrevet jeres evalueringer for 2012 til inspiration for jeres og vores

Læs mere

Ansøgning til pulje til forstærket indsats til borgere med kronisk sygdomme

Ansøgning til pulje til forstærket indsats til borgere med kronisk sygdomme Social og Sundhed Køgevej 80 4000 Roskilde Rasmus Baagland E-mail: rasmusbaa@roskilde.dk Dir. tlf. 46 31 77 28 30. september 2009 Ansøgning til pulje til forstærket indsats til borgere med kronisk sygdomme

Læs mere

Evaluering af højintens fysisk træning til cancerpatienter i kemoterapi

Evaluering af højintens fysisk træning til cancerpatienter i kemoterapi Evaluering af højintens fysisk træning til cancerpatienter i kemoterapi Region Nordjylland den 22. november 2011 Birgitte Rittig-Rasmussen Fysioterapeut, cand.scient.san., adjunkt VIA University College

Læs mere

Torsten Lauritzen Professor, dr.med., Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet Faglig chefrådgiver, Diabetesforeningen

Torsten Lauritzen Professor, dr.med., Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet Faglig chefrådgiver, Diabetesforeningen Torsten Lauritzen Professor, dr.med., Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet Faglig chefrådgiver, Diabetesforeningen Perspektivering af Diabetes Impact Study Sundhedsfagligt og politisk En behandlingssucces:

Læs mere

Tune IF Badminton (1) (1) (5) (12) (16)

Tune IF Badminton (1) (1) (5) (12) (16) Herresingle Tirsdag * 1 Kristian Korre 2 ovs 3 Claus Ulriksen 9 12 4 ovs * 5 Torben Rasmussen (3) (5) 16 13 6 ovs 7 Martin Pedersen 16 21 8 7 (5) 8 ovs 9 Peer 10 Jannick Hansen 11 ovs 6 12 (7) (9) 14 18

Læs mere

Model for risikovurdering modul 4, 6 og 8

Model for risikovurdering modul 4, 6 og 8 Modul 4 Aktuelt sygeplejeproblem Teoretisk begrundelse for risici Aktuelt sygeplejeproblem Teoretiske begrundelser for risici Epidemiologiske belæg for risici og forhold, der forstærker risici Eksempelvis:

Læs mere

Hold SlutTid OmgangsTid StartNr Deltager Navn Hold Navn

Hold SlutTid OmgangsTid StartNr Deltager Navn Hold Navn 1 00:10:56 00:10:56 1 Susanne Run for fun 1 00:22:26 00:11:30 3 Esther Run for fun 1 00:34:07 00:11:41 1 Susanne Run for fun 1 00:46:15 00:12:08 3 Esther Run for fun 1 00:57:53 00:11:38 1 Susanne Run for

Læs mere

20 mia. kr. til lungerne kan bruges bedre!

20 mia. kr. til lungerne kan bruges bedre! Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del Bilag 134 Offentligt 20 mia. kr. til lungerne kan bruges bedre! De sidste fire år har været ned ad bakke. Jeg var aktiv hver dag, kunne gå ud, cykle,

Læs mere

FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET

FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET 8. MARTS 2019 INVITATION TIL FAGLIG DAG OM HJERTEOMRÅDET Danmark står stærkt på hjerteområdet. Forbedrede behandlingsmuligheder og udviklingen i bl.a. den præhospitale indsats

Læs mere

Hvordan håndterer vi patienter med psykisk sygdom i almen praksis?

Hvordan håndterer vi patienter med psykisk sygdom i almen praksis? Hvordan håndterer vi patienter med psykisk sygdom i almen praksis? 1 Patienter med svær psykisk lidelse har en overdødelighed i forhold til resten af befolkningen. Almen praksis kontakt til patienter med

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

Hygiejne set fra borgerens perspektiv: Giv lungesyge mennesker det bedste liv - lungerne kan trække!

Hygiejne set fra borgerens perspektiv: Giv lungesyge mennesker det bedste liv - lungerne kan trække! Konferencen Er hygiejnen hjemme? Rådet for bedre hygiejne, Christiansborg 10.sep. 2015 Hygiejne set fra borgerens perspektiv: Giv lungesyge mennesker det bedste liv - lungerne kan trække! Sundhedsfaglig

Læs mere

tune if badminton Herresingle Tirsdag * 1 Kristian Korre 2 ovs 8 3 Claus Ulriksen 4 ovs 15 * 5 Torben Rasmussen 6 ovs 7 Martin Pedersen 8 ovs 27

tune if badminton Herresingle Tirsdag * 1 Kristian Korre 2 ovs 8 3 Claus Ulriksen 4 ovs 15 * 5 Torben Rasmussen 6 ovs 7 Martin Pedersen 8 ovs 27 Herresingle Tirsdag * 1 Kristian Korre 2 ovs 8 3 Claus Ulriksen 4 ovs 15 * 5 Torben Rasmussen 6 ovs 7 Martin Pedersen 5 8 ovs 27 9 Peer 6 10 Jannick Hansen 13 11 ovs * 12 Henrik Bjerre 13 ovs 22 14 Kim

Læs mere

Officialsliste. Køge Open, Køge svømmeland Dato: Fredag den 27. november 2015 Stævnestart: Kl. 16.45 Officialsmøde: Kl. 15.30

Officialsliste. Køge Open, Køge svømmeland Dato: Fredag den 27. november 2015 Stævnestart: Kl. 16.45 Officialsmøde: Kl. 15.30 Open, svømmeland Dato: Fredag den 27. november 2015 Stævnestart: Kl. 16.45 Officialsmøde: Kl. 15.30 Stævneledelse Anders Jensen Overdommer(e) Bjørn Brander OD Hanne Stevnsborg OD Speaker John Nielson Sekretariat

Læs mere

Kagebager ADRESSE FASTNET MOBIL ARBEJDE E MAILADRESSE

Kagebager ADRESSE FASTNET MOBIL ARBEJDE E MAILADRESSE ADRESSE FASTNET MOBIL ARBEJDE E MAILADRESSE Aleksandra Zivanovic Blans Østermark 2A, Blans, 6400 73626133 52993212 27905972 alex68@bbsyd.dk Anette T. Nielsen Povlstoft 66, Blans, 6400 74437028 60492740

Læs mere

Tidlig opsporing Hvor og hvornår er der evidens for tidlig opsporing?

Tidlig opsporing Hvor og hvornår er der evidens for tidlig opsporing? Region Hovedstaden Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Tidlig opsporing Hvor og hvornår er der evidens for tidlig opsporing? Torben Jørgensen, dr.med. Enhedschef Forskningscenter for Forebyggelse

Læs mere

Systematisering af indsatsen for patienter med kroniske lidelser I KOL som eksempel

Systematisering af indsatsen for patienter med kroniske lidelser I KOL som eksempel Praksisudvikling Systematisering af indsatsen for patienter med kroniske lidelser I KOL som eksempel Af Sif Kielgast, Tina Fischer og Lotte Ernst Biografi Sif Kielgast er praktiserende læge samt lægefaglig

Læs mere

Praksisevaluering af kommunalt sundhedscenter

Praksisevaluering af kommunalt sundhedscenter 767 Praksisevaluering af kommunalt sundhedscenter Jens Chr. Pedersen Formålet med Sundhedscenter Nordborg var at etablere et tilbud om øget sygdomsforståelse, træning, rehabilitering og forebyggelse for

Læs mere

Lige sund i Region Syddanmark et samarbejde mellem sektorer.

Lige sund i Region Syddanmark et samarbejde mellem sektorer. Lige sund i Region Syddanmark et samarbejde mellem sektorer. Formål og disposition Formål: Give en kort status på implementering af strategien, herunder præsentere resultaterne fra forskellige analyser

Læs mere

LUNGER VISION SUNDERE - LIVET IGENNEM

LUNGER VISION SUNDERE - LIVET IGENNEM VISION SUNDERE LUNGER - LIVET IGENNEM Det nyfødte barns første selvstændige handling er at trække vejret. Og når vi en dag holder op, markerer dét livets afslutning. Derfor skal vi passe på de lunger,

Læs mere

. Sundhedsprofil for region og kommuner 2008. Region Hovedstaden, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed

. Sundhedsprofil for region og kommuner 2008. Region Hovedstaden, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i 2010-2012. Denne ansøgning omhandler Tårnby Kommunes forløbsprogram.

Læs mere

KORA, 15. maj 2014 Iben Holbæk Lundager Projektleder Tjek dit helbred Randers Sundhedscenter

KORA, 15. maj 2014 Iben Holbæk Lundager Projektleder Tjek dit helbred Randers Sundhedscenter KORA, 15. maj 2014 Iben Holbæk Lundager Projektleder Tjek dit helbred Randers Sundhedscenter Birger og Birthe Randers Kommune 30.000 borgere 30-49 år Birger tømmer postkassen og går en tur på www.tjekdithelbred.dk

Læs mere

Findes der social ulighed i rehabilitering?

Findes der social ulighed i rehabilitering? Rehabiliteringsforskning i Danmark 2016, 120916 Findes der social ulighed i rehabilitering? Henrik Bøggild Lektor, speciallæge i samfundsmedicin Faggruppen for Folkesundhed og Epidemiologi Institut for

Læs mere

Bemandingsplan for Hylke sommerfest 11.-19.juni 2010

Bemandingsplan for Hylke sommerfest 11.-19.juni 2010 Bemandingsplan for Hylke sommerfest 11.-19.juni 2010 Kære Hylkeborger Her er bemandingsplanen for Hylke sommerfest. Kig venligst planen igennem og se om dit navn optræder. Hvis du er forhindret i at hjælpe,

Læs mere

Børn og voksne med erhvervet hjerneskade- i almen praksis

Børn og voksne med erhvervet hjerneskade- i almen praksis Børn og voksne med erhvervet hjerneskade- i almen praksis 1 HVAD ER ALMEN PRAKSIS ROLLE? Almen praksis funktion Generalist Gatekeeper Tovholder for den lægelige behandling Kontinuitet 2 FAMILIELÆGE Hvor

Læs mere

Metacognition and psychopathology - Outcomes from OPUS trial

Metacognition and psychopathology - Outcomes from OPUS trial Metacognition and psychopathology - Outcomes from OPUS trial A 10 year follow-up of a randomised multi-centre trial of intensive early intervention versus standard treatment for patients with first episode

Læs mere

resultater2007.xls 19-12-201317:27:35

resultater2007.xls 19-12-201317:27:35 Grunddata Starttidspunkt gruppe 1 14:00 Starttidspunkt gruppe 2 14:00 Starttidspunkt gruppe 3 14:00 Starttidspunkt gruppe 4 14:00 Starttidspunkt gruppe 5 14:00 Starttidspunkt gruppe 6 14:00 Starttidspunkt

Læs mere

Det udgående laboratorium

Det udgående laboratorium Foreløbig projektbeskrivelse - 2013 Det udgående laboratorium GENERELLE OPLYSNINGER UDARBEJDET af Pierre N. Bouchelouche, led. overlæge Klinisk Biokemisk afd. Køge Sygehus Rasmus Baagland, sundhedschef

Læs mere

Morsø Kommunes Sundhedspolitik

Morsø Kommunes Sundhedspolitik Morsø Kommunes Sundhedspolitik Vedtaget i kommunalbestyrelsen 28. januar 2008 2008 Morsø Kommunes sundhedspolitik vedtaget i kommunalbestyrelsen 28. januar Indhold Forord side 1 Sundheden i Morsø Kommune

Læs mere

Patientoplevelser i forbindelse med akut kritisk sygdom. Ved udviklings- og kvalitetskoordinator Annette Sommer

Patientoplevelser i forbindelse med akut kritisk sygdom. Ved udviklings- og kvalitetskoordinator Annette Sommer Patientoplevelser i forbindelse med akut kritisk sygdom Ved udviklings- og kvalitetskoordinator Annette Sommer Neurologisk Afdeling nov. 2013 Disposition Baggrund. Janice Morse teori Responding to threats

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-04-2011 Dato: 04-04-2011 Sag nr.: 34 Sagsbehandler: Marianne Hallberg Eshetu Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Tile[1,1] of Mosaic[6,2] Page 1 of 12

Tile[1,1] of Mosaic[6,2] Page 1 of 12 Tile[1,1] of Mosaic[6,2] Page 1 of 12???? - 1778 Mourits???? - 1840 Hans Muoritsen Børge Mouritsen???? - 1816 1780-1860 Peder "" Første ægteskab Mourits Marie Andet ægteskab???? - 1837 Anders Andersen????

Læs mere

Navn Billettype Vælg 7 kl. årgang

Navn Billettype Vælg 7 kl. årgang Kasper Grotrian Andersen Elev 7. Kl. årgang 06/07 Sandie Haubro Gedsted Hansen Elev 7. kl. årgang 06/07 Christina Mathilde Hougaard Elev 7. kl. årgang 06/07 Tobias Krogh Sæderup Elev 7. kl. årgang 06/07

Læs mere

Udfyldningsaftale for Diabetes type 2

Udfyldningsaftale for Diabetes type 2 Udfyldningsaftale for Diabetes type 2 Patienter med type 2-diabetes er oftest karakteriserede ved diabetesdebut efter 30 års alderen. Årsagen til type 2-diabetes er i princippet for lidt insulindannelse

Læs mere

De sårbare patienter. - Kender vi dem? - Er vi enige om, hvordan vi behandler dem?

De sårbare patienter. - Kender vi dem? - Er vi enige om, hvordan vi behandler dem? De sårbare patienter - Kender vi dem? - Er vi enige om, hvordan vi behandler dem? - Og hvad med det sårbare system? En sårbar patient med kronisk sygdom er dysreguleret Eller en patient der ikke kan gennemføre

Læs mere

NetKOL. Brugernes erfaringer. Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015. Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter

NetKOL. Brugernes erfaringer. Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015. Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter NetKOL Brugernes erfaringer Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015 Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter Klinisk Integreret Hjemmemonitorering KIH projektet Gravide m. komplikationer

Læs mere

Faglig netværksgruppe Natur/teknik

Faglig netværksgruppe Natur/teknik N/T Skole Faglærere Mailadresse - samlet mail liste sidst i dokumentet Tovholder MBS Bente Mathiesen Tovholder bente@gefibermail.dk Bakkeskolen Bjedstrup Skole Ejer Bavnehøj Skolen Gl.Rye Skole Gyvelhøjskolen

Læs mere

KLARGØRING ONSDAG. Antal personer: 0 0 0 0 3 3 4 4 0 0 0 16 16 0 0 Skal bruge: 3 3 3 3 18 18

KLARGØRING ONSDAG. Antal personer: 0 0 0 0 3 3 4 4 0 0 0 16 16 0 0 Skal bruge: 3 3 3 3 18 18 KLARGØRING ONSDAG Søren Jensenius xx xx xx xx xx xx Andreas Jensenius xx xx xx xx xx xx Lars Jensenius xx xx xx xx Lars Rørbæk xx xx Erik Husher xx xx xx xx xx xx Mette Schondel Andersen xx xx Emma Gade

Læs mere

Kronikermodellen. En systematisk indsats til patienter med kronisk sygdom

Kronikermodellen. En systematisk indsats til patienter med kronisk sygdom Kronikermodellen En systematisk indsats til patienter med kronisk sygdom Annette Fenger, Udviklingssygeplejerske, Medicinsk afd. Kvalitetsteam, Regionshospitalet Viborg, Skive,Kjellerup Definition af kronisk

Læs mere

EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE

EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Overgangsalderen livsstil, levevilkår og livskvalitet en sund overgang eller en sygelig tilgang? SUNDHEDSFAGLIG DIPLOMUDDANNELSE/KOMPETENCEGIVENDE VIDEREUDDANNELSE MED SPECIALE I KLIMAKTERIET FOR SYGEPLEJERSKER

Læs mere

Optimering af hjertepatienters medicin-compliance

Optimering af hjertepatienters medicin-compliance Optimering af hjertepatienters medicin-compliance Apotekerforeningen og Hjerteforeningen samarbejder Lotte Fonnesbæk, sundhedsfaglig direktør Danmarks Apotekerforening Apotekerne har visioner Faglighed

Læs mere

Tidlig opsporing af borgere med kronisk sygdom

Tidlig opsporing af borgere med kronisk sygdom Drejebog Tidlig opsporing af borgere med kronisk sygdom Dorthe Jay Andersen Anne-Mette Sørensen Frederik Blinkenberg Pedersen Forebyggelsesenheden, Allerød Kommune Den 4. juni 2014 Baggrund Allerød Kommune

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Midtjylland DATO: 10.12.08 LØBENR.: STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. Overlæge Kenneth Kibsgård, Klinisk Socialmedicin,

Læs mere

Netværksforum Region Midt Forebyggende hjemmebesøg November 2012

Netværksforum Region Midt Forebyggende hjemmebesøg November 2012 Netværksforum Region Midt Forebyggende hjemmebesøg November 2012. Bente Høy, MPH, Ph.D. 1 Styregruppe Margit Andersen, Anne Marie Olsen, Karen Grøn, Lene Dørfler, Henning Jensen, Bente Høy Bente Høy, MPH,

Læs mere

Kapitel 9. Selvvurderet helbred, trivsel og sociale relationer

Kapitel 9. Selvvurderet helbred, trivsel og sociale relationer Kapitel 9 Selvvurderet helbred, t r i v s e l o g s o c i a l e relationer Kapitel 9. Selvvurderet helbred, trivsel og sociale relationer 85 Andelen, der vurderer deres helbred som virkelig godt eller

Læs mere

DEMENSPOLITIK 2016-17

DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK THISTED KOMMUNE 2016-2017 Indledning... 2 Generel information omkring demens... 2 Vision... 4 Fokusområder... 6 Tidlig opsporing, udredning og afklaring... 6 Pleje-

Læs mere

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011 Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011 Deltagere: Sektionsleder Elin Brandt, Thisted Kommune Afdelingsleder Poul Olsen Sundhedskoordinator Bodil Nielsen Sygeplejerske

Læs mere

SOCIAL ULIGHED I OVERLEVELSEN EFTER BRYSTKRÆFT. Signe Benzon Larsen

SOCIAL ULIGHED I OVERLEVELSEN EFTER BRYSTKRÆFT. Signe Benzon Larsen SOCIAL ULIGHED I OVERLEVELSEN EFTER BRYSTKRÆFT Signe Benzon Larsen Disposition Social position Social position og brystkræft Årsager til sociale forskelle Livsstil og overlevelse Social position Social

Læs mere

Danmarksturnering. 10 meter riffel

Danmarksturnering. 10 meter riffel Danmarksturnering 10 meter riffel Resultatliste 2012-2013 1. omgang Startet i 1980 1. omgang total 1. Division A Særslev 1 1763 2 1763 2 B Trehøje 1 1751 2 1751 2 C Viborg 1 1749 2 1749 2 c ÅRK 1 1699

Læs mere

Den tredje alder hva nu? Konference på Christiansborg den 3. februar 2016 v/ Dansk Psykolog Forening og Ældre Sagen

Den tredje alder hva nu? Konference på Christiansborg den 3. februar 2016 v/ Dansk Psykolog Forening og Ældre Sagen Selvmordsforebyggelse blandt ældre mennesker opsporing og intervention v/ Jan-Henrik Winsløv, psykolog & daglig leder Enhed for selvmordsforebyggelse, Psykiatrien, AUH Den tredje alder hva nu? Konference

Læs mere

beløb i kr. af beløb i Odense Universitetshospital og Vejle Sygehus Syddansk Universitet og Sygehus Sønderjylland

beløb i kr. af beløb i Odense Universitetshospital og Vejle Sygehus Syddansk Universitet og Sygehus Sønderjylland Ansøger Indsatsområde-titel, Samarbejde Ansøgt Indstlling formål beløb i kr. af beløb i 6 Nedime Serakinci, lektor Cand. Scient, ph.d. SDU, IRS, Telomerase Agings Group, Biopark Vejle, KOL. Telomerforkortning

Læs mere

Lungekursus. -et gratis tilbud til dig, der har KOL eller anden lungesygdom

Lungekursus. -et gratis tilbud til dig, der har KOL eller anden lungesygdom www.ballerup.dk/sundhedshuset Information til Borgeren Lungekursus -et gratis tilbud til dig, der har KOL eller anden lungesygdom Indhold Fysisk træning (tilrettelagt for personer med lungesygdom) Undervisning

Læs mere

Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2016, første kvartal, 15 ECTS. Der er mulighed til at vælge mellem to forskellige kombinationsmuligheder:

Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2016, første kvartal, 15 ECTS. Der er mulighed til at vælge mellem to forskellige kombinationsmuligheder: Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2016, første kvartal, 15 ECTS Der er mulighed til at vælge mellem to forskellige kombinationsmuligheder: 1. International sundhed (7,5 ECTS) + Miljø og sundhed

Læs mere

3 km damer. Vallø Lystrup Magleby skov 3 km. piger. Bøge skov

3 km damer. Vallø Lystrup Magleby skov 3 km. piger. Bøge skov 3 km damer 3 km. piger Ganne Louise Tingvold 99 1 94 1 1 97 1 499 1 Fie Bressen 99 1 94 97 99 97 492 2 Lærke M. Hansen 95 98 96 87 92 468 3 Kisten Jensen 9 93 1 84 89 87 459 4 Linda Jodehl 95 86 69 52

Læs mere

Kapitel 10. Langvarig sygdom, kontakt til praktiserende læge og medicinbrug

Kapitel 10. Langvarig sygdom, kontakt til praktiserende læge og medicinbrug Kapitel 10 Langvarig sygdom, k o n t a k t t i l p ra k t i s e rende læge og medicinbrug Kapitel 10. Langvarig sygdom, kontakt til praktiserende læge og medicinbrug Andelen, der har en langvarig sygdom,

Læs mere

SKABELON TIL LOKAL PRESSEMEDDELELSE

SKABELON TIL LOKAL PRESSEMEDDELELSE SKABELON TIL LOKAL PRESSEMEDDELELSE Nedenstående er en skabelon til, hvordan I som kommuner kan skrive en pressemeddelelse til de lokale medier i forbindelse med kampagnen Pust liv i din hverdag. Skabelonen

Læs mere

Medicingennemgang i Ny Thisted Kommune et udviklingsprojekt

Medicingennemgang i Ny Thisted Kommune et udviklingsprojekt Titel og reference 20.5 Medicingennemgang i Ny Thisted Kommune et udviklingsprojekt Kristoffersen IMS Masterprojekt ved Det farmaceutiske Fakultet Københavns Universitet, 2007. Placering i sundhedssektoren

Læs mere

Kronikerudfordringen anno 2025 - Hvor brændende er platformen? Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet kmp@sam.sdu.

Kronikerudfordringen anno 2025 - Hvor brændende er platformen? Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet kmp@sam.sdu. Lif Ekspertdage 3. Juni 2014 Hotel Frederiksdal Kronikerudfordringen anno 2025 - Hvor brændende er platformen? Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet kmp@sam.sdu.dk Befolkningsudvikling

Læs mere

FOA-medlemmernes sundhed. Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet

FOA-medlemmernes sundhed. Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet F O A f a g o g a r b e j d e Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet FOA-medlemmernes sundhed FOA Fag og Arbejde 1 Politisk ansvarlig:

Læs mere

Sundhedsprofil 2013. Kronisk sygdom v/ Cathrine Juel Lau, Center for Forebyggelse og Sundhed

Sundhedsprofil 2013. Kronisk sygdom v/ Cathrine Juel Lau, Center for Forebyggelse og Sundhed Sundhedsprofil 2013 Kronisk sygdom v/ Cathrine Juel Lau, Center for Forebyggelse og Sundhed Maja Lykke, Anne Helms Andreasen, Maj Bekker-Jeppesen, Gert Virenfeldt Lone Prip Buhelt, Kirstine Magtengaard

Læs mere

Telemedicinsk service til patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom

Telemedicinsk service til patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom Telemedicinsk service til patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom Et klinisk randomiseret, kontrolleret studie til vurdering af den kliniske effekt og de økonomiske konsekvenser af telemedicinsk service

Læs mere

CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE

CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE 25-11-2015 CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE Baggrundsnotat til Sundhedskoordinationsudvalgets temadrøftelse om forebyggelse den 9. december 2015 Baggrund Et afgørende aspekt

Læs mere

Screening for hjerte-kar-sygdomme

Screening for hjerte-kar-sygdomme Screening for hjerte-kar-sygdomme Praktisk anvendelse af Danbio CVR visit på Gigthospitalet i Gråsten Sygeplejerske Joan Clausen Amb./Dagenhed 31. august 2012 Disposition Indledning formål Opstart på screeningerne

Læs mere

Bilag til slutevaluering og status på kronikerpuljeprojekterne i Region Nordjylland for perioden

Bilag til slutevaluering og status på kronikerpuljeprojekterne i Region Nordjylland for perioden Bilag til slutevaluering og status på kronikerpuljeprojekterne i Region Nordjylland for perioden 2010-2012 Dette bilag indeholder fem underbilag, som dels giver en oversigt over organiseringen af de 26

Læs mere

Har du hjertekarsygdom, KOL eller type 2 diabetes? Har du eller har du haft kræft? Har du smerter i knæene på grund af slidgigt?

Har du hjertekarsygdom, KOL eller type 2 diabetes? Har du eller har du haft kræft? Har du smerter i knæene på grund af slidgigt? Har du hjertekarsygdom, KOL eller type 2 diabetes? Har du eller har du haft kræft? Har du smerter i knæene på grund af slidgigt? Læs mere Vil du have en mere aktiv hverdag? Have større overskud i hverdagen?

Læs mere

Projekt opfølgende hjemmebesøg

Projekt opfølgende hjemmebesøg Projekt opfølgende hjemmebesøg 1. Projektets baggrund Ældre patienter med komplicerede behandlings- og plejebehov udgør en betydelig udfordring for koordineringen mellem sekundær- og primærsektoren. Erfaringen

Læs mere

I sikre hænder. Et samarbejde mellem SUM, KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Beth Lilja, direktør

I sikre hænder. Et samarbejde mellem SUM, KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Beth Lilja, direktør I sikre hænder Et samarbejde mellem SUM, KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed Beth Lilja, direktør Thisted Kommune Frederiksberg Kommune Viborg Kommune Sønderborg Kommune Lolland Kommune Forberedelse

Læs mere

MANDAG 21/3 TIRSDAG 22/3 ONSDAG 23/3 TORSDAG 24/3 FREDAG 25/3

MANDAG 21/3 TIRSDAG 22/3 ONSDAG 23/3 TORSDAG 24/3 FREDAG 25/3 7. semester Forår 2011 - Modul K2 - Sygdomme i respirationsvejene - Uge 12 6 GRUPPER HS 21.03.2011-- 8.15-9.00 MANDAG 21/3 TIRSDAG 22/3 ONSDAG 23/3 TORSDAG 24/3 FREDAG 25/3 WP 25.aud WP15 st. aud Sygdomme

Læs mere

KARRIERE. »Vi ønsker, at arbejdet med. rationel lægemiddelbehandling herunder medicingennemgang bliver en vedvarende proces.

KARRIERE. »Vi ønsker, at arbejdet med. rationel lægemiddelbehandling herunder medicingennemgang bliver en vedvarende proces. »Vi ønsker, at arbejdet med rationel lægemiddelbehandling herunder medicingennemgang bliver en vedvarende proces. Mona Rashed 4 pharma februar 2011 Medicingennemgang og mobilisering af patienterne Region

Læs mere

Uddrag af Sundhedsprofil 2013 for Københavns Kommune. Kroniske sygdomme

Uddrag af Sundhedsprofil 2013 for Københavns Kommune. Kroniske sygdomme Uddrag af Sundhedsprofil 2013 for Københavns Kommune Kroniske sygdomme Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 3 2 Kroniske sygdomme... 5 2.1 Diabetes... 5 2.2 Hjertesygdom... 9 2.3 KOL... 13 2.4 Kræft... 17

Læs mere

Vedlegg II. Ebeltoft-projektet. ( engelsksprogede: The Ebeltoft Health Promotion Project, dansksprogede: Sundhedsprojekt Ebeltoft, forkortet til SE)

Vedlegg II. Ebeltoft-projektet. ( engelsksprogede: The Ebeltoft Health Promotion Project, dansksprogede: Sundhedsprojekt Ebeltoft, forkortet til SE) ix Vedlegg II Ebeltoft-projektet ( engelsksprogede: The Ebeltoft Health Promotion Project, dansksprogede: Sundhedsprojekt Ebeltoft, forkortet til SE) I 1991 blev et tilfældig udvalg af 2000 personer i

Læs mere

Dette er et uddrag af de mange resultater, som er præsenteret i den samlede sundhedsprofil for Region Hovedstaden 2010.

Dette er et uddrag af de mange resultater, som er præsenteret i den samlede sundhedsprofil for Region Hovedstaden 2010. Dette er et uddrag af de mange resultater, som er præsenteret i den samlede sundhedsprofil for Region Hovedstaden 2010. Udover en række demografiske faktorer beskrives forskellige former for sundhedsadfærd,

Læs mere

Professor, ledende overlæge, dr.med. Poul Videbech Center for psykiatrisk forskning, Aarhus Universitetshospital, Risskov

Professor, ledende overlæge, dr.med. Poul Videbech Center for psykiatrisk forskning, Aarhus Universitetshospital, Risskov Professor, ledende overlæge, dr.med. Poul Videbech Center for psykiatrisk forskning, Aarhus Universitetshospital, Risskov videbech@dadlnet.dk www.videbech.com Søgaard HJ. Psykisk sygelighed hos langtidssygemeldte.

Læs mere

Dame single A-rækken. Klubmesterskab Pulje 2 Anette Guldbrandsen Lise Lotte skov Ann Hansen Tlf. nr. Anette Guldbrandsen

Dame single A-rækken. Klubmesterskab Pulje 2 Anette Guldbrandsen Lise Lotte skov Ann Hansen Tlf. nr. Anette Guldbrandsen Dame single A-rækken Pulje 2 Anette Guldbrandsen Lise Lotte skov Ann Hansen Anette Guldbrandsen 86212943 Lise Lotte skov 86226664 Ann Hansen 86222021 Semifinaler: Vinder pulje 1 vs. 2 er i pulje 2 og vinder

Læs mere