TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004"

Transkript

1 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004 Delopgave : Regional lufthavn i Qaqortoq Emne : Besigtigelse INUPLAN A/S Sag: NIRAS Greenland A/S Sag:

2 Emne: Besigtigelse Side 1 Indholdsfortegnelse: side 1. Indledning Fælles for alle baneforslag Kortgrundlag Baneplaceringer Fotos Positionsbestemmelse Vejrforhold Besigtigelsens gennemførelse Oversigt Delområder Vandskel Målinger i terræn Pejling Vejret Baneforslag Bilag Området Terrænbeskrivelse Fyldmaterialer og belægningsmaterialer Terminalområde og adgangsvej Særlige forhold Baneforslag Bilag Området Terrænbeskrivelse Fyldmaterialer og belægningsmaterialer Terminalområde og adgangsvej Vandskel Terrænopmåling Pejling af sø Særlige forhold Baneforslag Bilag Området Terrænbeskrivelse Fyldmaterialer og belægningsmaterialer Terminalområde og adgangsvej Særlige forhold Kontakt med kommunen Forestående planlægning og undersøgelser Regularitet Kortfremstilling Øvrige undersøgelser...13

3 Emne: Besigtigelse Side 2 Bilagsfortegnelse: Nr. Benævnelse Mål Dato A Fotooversigt Oversigt, marts : Oversigt, september : Bane 4 1 : Bane 2 1 : Bane 3 1 : Vandskel 1 : Terræn ved bane 2 1 : Supplerende målinger 1 : Nærværende rapport med tilhørende bilag og fotos iht. bilag A foreligger på CD-rom.

4 Emne: Besigtigelse Side 3 1. Indledning Nærværende rapport belyser resultatet af en besigtigelse af mulige lokaliteter for en regional lufthavn ved Qaqortoq (QAQ). Arbejdet blev udført på grundlag af en specifikation af d Specifikationen havde følgende bilag: 1. Enkeltsider af Trafikbetænkning II, Baggrundsmateriale for Trafikbetænkning II, Planlægningsgrundlag for Planlægning af 7 nye lufthavne. Korte baner med beslutningshøjde på minimum 500 fod af med tillæg 1 af Supplerende lufthavnsudbygning. Arbejdsnotat nr. 2.1 Qaqortoq, d Supplerende lufthavnsudbygning. Arbejdsnotat nr. 2.2 Qaqortoq, Alternative baneplaceringer d Kort 1: (KMS) 7. Grundkort klasse 1 fra ASIAQ 2004 i mål 1: Kortet er udtegnet i datum WGS84 projektion UTM Udsnit af grundkort klasse 1 i mål 1: d med indtegnede forundersøgelser for baneforslag Banekoordinater 10. TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og overslag. Lufthavn mellem Qaqortoq og Narsaq, d (rev.) 11. TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og overslag. Trafikanlæg mellem Qaqortoq, Narsaq og Narsarsuaq. Rekognoscering, d Besigtigelsen blev gennemført i dagene og af ingeniørerne Jørgen S. Kongstad og Arne Michelsen, INUPLAN. Opmålinger af fjeldterræn med totalstation og pejlinger af vanddybder i sø ved bane 2 blev udført af landmåler Poul Erik Pedersen, PEP-Consult samt ingeniørerne Dennis Tidselbak og Lars Brøns, INUPLAN. Under besigtigelsen var der kontakt til kommunens administration. 2. Fælles for alle baneforslag 2.1 Kortgrundlag Der er udført kontrol af om stedbestemmelsen med bærbar GPS stemmer overens med de af KMS oplyste koordinater og koter til GPS referencestation nr. QAQ Afvigelser i plan blev registreret til 0-3 m og i niveau til 0 2,2 m.

5 Emne: Besigtigelse Side 4 I relation til de faktiske forhold på stedet, er der ikke under besigtigelsen registreret uoverensstemmelser på det udtegnede klasse 1 kort, bortset fra hvad der må tilskrives nøjagtigheden på fremstillingen af kortet. Der er ikke udført en egentlig systematisk markkontrol af klasse 1 kortet. 2.2 Baneplaceringer 2.3 Fotos Der er ud fra det foreliggende kortgrundlag foreslået i alt 5 mulige baneplaceringer på Qaqortoq halvøen, se bl.a. Supplerende lufthavnsudbygning, Arbejdsnotat nr. 2.1 Qaqortoq d På 3 af disse placeringsforslag anses det muligt at anlægge en regional lufthavn med de aktuelle forventninger hertil. De 3 forslag benævnes i det følgende Bane 2, Bane 3 og Bane 4. Bane 4 er beliggende på fjeldet umiddelbart øst for byen. Landingsbanen kan anlægges med en længde på op til 1199 m (kodeciffer 2) efter standarden for korte baner med minimum beslutningshøjde (MDH) på 500 fod. Banen forventes ikke med rimelighed at kunne forlænges ud over 1199m. Bane 2 er beliggende nord for Storefjeld i en afstand af 5 km fra byen. Landingsbanen kan anlægges med en længde på 1199 m efter standarden for korte baner med MDH på 500 fod og under den forudsætning, at der gives dispensation til gennembrydninger i horisontalplanet på begge sider af banen. Under forudsætning af at luftfartsmyndigheden kan godkende en tilsvarende standard for landingsbaner på mellem m (kodeciffer 3) med MDH på 500 fod og tillige vil give dispensation til gennembrydninger i horisontalplanet på begge sider af banen, kan bane 2 forlænges ud over 1199 m. Bane 3 er beliggende nordvest for Nordfjeld i en afstand af 8 km fra byen. På dette sted kan der anlægges en landingsbane, der kan udbygges til en længde på 1799 m med lave minima og sandsynligvis op til 2100 m. Der er optaget fotos med digitalt kamera. Fotopositionerne er stedfæstet med bærbar GPS. Fotoposition og -retning fremgår at kortbilag nr Oversigt over fotos og de fil-biblioteker disse ligger i fremgår af bilag A. Ligeledes fremgår det af bilag A i hvilke kortbilag, de enkelte fotopositioner og retninger er angivet. 2.4 Positionsbestemmelse Positioner på baneområder, terrænområder af særlig interesse mv. er stedbestemt med bærbar GPS og emnet fremgår af rapporten for de enkelte baner og områder. 2.5 Vejrforhold. Der er i nedennævnte litteratur fundet oplysninger af særlig interesse for vurdering af flyvevejret i området: "Summaries of Weather Observations at Weather Stations i Greenland ", DMI 1968 (Julianehåb ) "Technical Report 00-18", DMI 2001 (Qaqortoq )

6 Emne: Besigtigelse Side 5 Ovenstående er udarbejdet på grundlag af registreringer fra en synoptisk station (SYNOP) i Qaqortoq by. Disse registreringer gennemføres stadig løbende, i dag baseret på en automatisk station, der måler vejrparametre hver time. Endvidere er der fra DMI indhentet en generel beskrivelse af vejrforholdene omkring Qaqortoq, herunder de vejrparametre der har særlig betydning for beflyvningen af en lufthavn. Beskrivelsen foreligger i et notat af d udarbejdet af Leif Rasmussen og John Cappelen. 3. Besigtigelsens gennemførelse 3.1 Oversigt Det aktuelle projektområde på Qaqortoq halvøen blev gennemgået fra helikopter i marts måned 2004, som led i en rekognoscering for trafikanlæg mellem Qaqortoq, Narsaq og Narsarsuaq, se Bilag 1 og tilhørende fotos. Denne rekognoscering omfattede såvel vejanlæg og færgeleje som lufthavn og er beskrevet i rapport af d De 3 udvalgte baneplaceringer blev igen besigtiget fra luften i sep. 2004, se Bilag 2 og tilhørende fotos. 3.2 Delområder De enkelte områder for mulige lufthavnsplaceringer blev i sep gennemgået i terræn. Delområderne fremgår af bilag 3-5 og er beskrevet nærmere nedenfor. Der er ikke foretaget geotekniske undersøgelser, men terrænets beskaffenhed og vandløb mm. er beskrevet ligesom forholdene er dokumenteret med fotos. 3.3 Vandskel Bane 2 s vestlige ende ligger tæt ved oplandsgrænsen for vandindvindingsområdet omkring Tasersuaq, hvorfor vandskellet i terræn blev stedbestemt, se bilag 6 og nedenstående. 3.4 Målinger i terræn 3.5 Pejling Terrænet ved bane 2 og kritiske terrænhindringer i dennes nærhed er opmålt. Resultatet fremgår af bilag 7 og 8 samt en datafil, der hører til bilag 8. Vanddybder i den sydlige del af søen beliggende umiddelbart nord for bane 2 er målt ved pejling, se bilag 8 og en dertil hørende datafil. 3.6 Vejret Vejret var i hele besigtigelsesperioden (sept. 2004) tørt og vindstille. Den første dag var det overskyet, mens der de øvrige dage var solskin med enkelte spredte skyer.

7 Emne: Besigtigelse Side 6 4. Baneforslag Bilag Banen og dens nærmeste omgivelser er vist på bilag 2 (fotos nr ) samt på bilag 3 (fotos nr ). 4.2 Området Baneforslaget ligger på et fjeldparti umiddelbart øst for Qaqortoq by. Fjeldet har top lidt over kote 200 og falder til havniveau over en strækning på ca. 500 m mod øst. Mod vest falder terrænet ligeledes brat, dels mod byen ved banens sydende og dels mod et terræn i kote nord for byen. 4.3 Terrænbeskrivelse Terrænet er gennemgået fra 500 m nord for banens nordlige ende til 400 m syd for banens sydlige ende. Som det fremgår af bilag 3 er området gennemgået i to linier. Den vestlige linie svarer til banecenterlinien, der er vist i bilag 1 til notat af d vedr. Lufthavn mellem Qaqortoq og Narsaq. Den østlige linie svarer til den baneplacering, der er vist i forslag til kommuneplan for Det fremgår af såvel kortbilaget som fotos nr at terrænet er meget kuperet. Terrænet består generelt af fjeld, der nogle steder er overlejret af jordlommer. Dette gælder især i de lavere områder ved banens ender. Ved placering af landingsbanen efter forslag til kommuneplanen vil udsprængningsog opfyldningsarbejdet blive øget væsentlig i forhold til placeringen efter notat af d Fyldmaterialer og belægningsmaterialer Materialer til opfyldning og fremstilling af belægninger tilvejebringes ved udsprængning og planering, idet landingsbane og terminalområde tilstræbes placeret i plan og niveau, således at der opnås mængdebalance. 4.5 Terminalområde og adgangsvej Der kan anlægges vej fra byen til landingsbanen enten via Prinsesse Benediktesvej med tilslutning til denne ved punkt 4F (x, y) = ( , ) eller ved den nye vej fra den vestlige del af byen ved punkt 4S (x, y) = ( , ), se bilag 3. Prinsesse Benediktesvejs nuværende øverste punkt 4F i kote ca. 110 ses på foto nr mellem to rækker af nybyggede huse. Fra punkt 4F kan vejen føres videre op mod nord langs bane 4 s vestlige side, hvor terminalområde kan placeres (se fotos ). Alternativt kan vejforbindelse til bane 4 etableres fra byens vestlige del, hvor der er anlagt en ny vej mellem punkt 4P-4S (se bilag 3 samt foto nr og bilag 2). Punkt 4S ligger ca. i kote 105. Fra punkt 4S kan der føres vej frem til terminalområde ved bane 4 s vestlige side. Terrænet mellem punkt 4S og bane 4 ses på foto nr (bilag 2).

8 Emne: Besigtigelse Side 7 Terminalområdet bør placeres vest for landingsbanen. På grund af det meget kuperede terræn i området er der en nøje sammenhæng mellem landingsbanens og terminalområdets placering samt disponeringen af terminalområdet. For at kunne anlægge terminalområdet i samme niveau som banen og for at tilgodese oversigtsforholdene fra tårnet, ventes det at terminalområdet kommer til at ligge ud for den midterste tredjedel af landingsbanen. I forslag til kommuneplan er der afsat et område benævnt E7-a. Dette områdes beliggenhed, størrelse og udformning giver imidlertid meget begrænsede muligheder for at indrette et terminalområde på en optimal måde. Foreløbig bør såvel område E7-a som områder længere mod nord langs banens vestlige side friholdes til terminalområde. Når digitalt kort i større målestok med 3D informationer er tilvejebragt, kan placering af bane og terminalområde samt adgangsvej optimeres. 4.6 Særlige forhold Da banen kommer til at ligge på toppen af et fjeldterræn med fald til alle sider, vil særlige afvandingsforanstaltninger ikke være påkrævet. Placeringen af de 6 huse, der ligger nærmest landingsbanen blev registreret. Husene ses på foto nr , og Hushjørnerne, der ligger nærmest banen blev stedbestemt og fremgår af bilag 3, som punkt 4H-4M. Punkt 4N er den parabolantenne, som ses på foto nr (bilag 3). Under detailbehandlingen af baneplaceringen, er det tænkelig, at banen i forhold til bilag 1 til notat af kan forskydes lidt mod øst og/eller drejes mod uret. Herved vil banen komme lidt mere fri af de nærmeste huse og der skabes bedre plads til terminalområdet. Imidlertid er fjeldområdet som nævnt meget kuperet, hvorfor selv små justeringer kan have stor betydning på udsprængnings- og opfyldningsarbejdet. 5. Baneforslag Bilag Banen og dens nærmeste omgivelser er vist på bilag 1 (fotos nr ) og bilag 2 (fotos nr ) samt på bilag 4 (fotos nr ). Områder for en mulig vejforbindelse mellem by og bane 2 fremgår endvidere af bilag 1 (fotos nr ) og bilag 2 (fotos nr og ) 5.2 Området Baneforslaget ligger på en fjeldskråning, hvor terrænet typisk falder mod nord fra kote 160 til 120 over en strækning på m. Nord for banen ligger en sø med vandspejlskote i 122. Sydøst for banen ligger Storefjeld med højeste punkt lidt over kote 400. I en afstand af m syd for banen stiger fjeldterrænet brat fra ca. kote 170 til 230.

9 Emne: Besigtigelse Side 8 I længderetningen er terrænet nogenlunde jævnt. Dog forvente banens færdige niveau at falde mod vest, bl.a. som følge af fjeldterrænet ved banens østlige ende og de terrænhindringer, der er i banens omgivelser. 5.3 Terrænbeskrivelse Terrænet er gennemgået fra 300 m vest for banens vestlige ende til 300 m øst for banens østlige ende. Terrænet er let kuperet og består generelt af fjeld, der mange steder er overlejret af jordlommer. Det skønnes at jordlagets tykkelse er ringe. Syd for banen ligger der to søer med vandspejlskote i hhv. 153 og 157. Den østlige af søerne med vandspejl i kote 153 har afløb mod øst og vil derfor ikke få indflydelse på banen. Søen med vandspejl i kote 157 har 2 afløb til søen nord for bane 2 og passerer derfor banen. Det ene afløb, som under besigtigelsen var tørt, er vist på kortbilaget og passerer banen i en afstand af 600 m fra banens vestlige ende. Det andet løb, som var lidt vandførende under besigtigelsen, ligger i en afstand af 830 m fra banens vestlige ende. I begge vandløb var der meget vegetation, hvilket tyder på at der generelt er lille vandføring. Det vurderes at afløb fra søen med vandspejlskote i 157 forholdsvis let kan ændres til at løbe mod vest til vandindvindingsoplandet omkring Tasersuaq. Herved vil stort set alt vand fra Storefjeldets nordlige side blive ledt udenom bane 2 i god afstand fra denne. Se også terrænforløbet med sprækkezonen i højre side af fotos nr og (bilag 2) samt venstre side af foto nr (bilag 2). 5.4 Fyldmaterialer og belægningsmaterialer Materialer til opfyldning og fremstilling af belægninger tilvejebringes ved udsprængning og planering, idet landingsbane og terminalområde tilstræbes placeret i plan og niveau, således at der opnås mængdebalance. 5.5 Terminalområde og adgangsvej Der kan anlægges vej fra byen til landingsbanen nord om Storefjeld. Tilslutning til byens vejnet kan ske ved eksisterende vej (x, y) = ( , ). Linieføringen for vejen er ikke gennemgået i terræn, men der henvises til rapport fra rekognoscering i marts 2004 samt fotos fra besigtigelse fra luften i marts og sept (se punkt 5.1). Terminalområdet ventes placeret syd for landingsbanens østlige ende. Den nøjagtige placering og arealdisponering kan først finde sted når banen, på grundlag af digitalt kort i større målestok med 3D informationer, indplaceres i plan og niveau. 5.6 Vandskel Da oplandsgrænsen for vandindvindingsområdet omkring Tasersuaq ifølge Nukissiorfiits officielle kort ligger meget tæt på landingsbanens vestlige ende er terrænet gennemgået på stedet og vandskellet er fastlagt dels ved målinger med totalstation og dels ved stedbestemmelse med håndholdt GPS.

10 Emne: Besigtigelse Side 9 Omfanget og resultat af målinger med totalmålestation fremgår af bilag 8 med tilhørende data på CD-rom. Tolkningen af disse målinger er sammen med stedbestemmelsen med GPS præsenteret i bilag 6. I bilaget er tillige indtegnet den officielle oplandsgrænse. 5.7 Terrænopmåling Baseret på klasse 1 kort er der identificeret fjeldpartier øst og vest for landingsbanen, der udgør mulige hindringer for ind- og udflyvning. Syd for banen er der endvidere et område, der ligger tæt på banens overgangsplan. Disse områder samt et mindre område ved banens østlige ende er målt med totalmålestation for at forbedre nøjagtigheden i forhold til klasse 1 kortet. Omfang og resultat af målingerne fremgår af bilag 8 med tilhørende data på CD-rom. Resultatet af målingerne kan benyttes til at indplacere banen bedst muligt i forhold til de omgivende fjelde og herunder fastlægge kritiske hindringer for etablering af landingsbanen i relation til dennes klassificering. Herunder søges vilkårene for anlæggelse af en landingsbane på dette sted afklaret hos luftfartsmyndigheden. Under en detaljeret gennemgang af baneområdet blev der registreret terrænkoter med håndholdt GPS. Disse er angivet på bilag 7. Det skal understreges, at koterne målt med GPS har ringe nøjagtighed, men dog formodentlig bedre end koter iht. klasse 1 kortet. 5.8 Pejling af sø 122 For at klarlægge mulighederne for evt. at flytte banen lidt mod nord, så denne kommer til at ligge på opfyldning delvis ude i søen, blev der målt vanddybder i den sydlige del af søen i op til en afstand af m fra søbredden. Vanddybderne blev generelt målt til mellem 0 4,5 m med undtagelse af to målinger på 6m s dybde. Omfang og resultat af målingerne fremgår af bilag 8 med tilhørende data på CDrom. 5.9 Særlige forhold Banen ligger som nævnt på en nordvendt skråning og passeres af 2 vandløb. Vandføringen i disse er tilsyneladende ringe. Som nævnt ovenfor vil afvandingen ned mod banen kunne begrænses yderligere ved at lede overfladevand mod øst og vest for foden af Storefjeld. 6. Baneforslag Bilag Banen og dens nærmeste omgivelser er vist på bilag 1 (fotos nr , og ) og bilag 2 (fotos nr ) samt på bilag 5 (fotos nr ).

11 Emne: Besigtigelse Side Området Baneforslaget ligger på en øst-vest orienteret fjeldryg på den nordvestlige side af Nordfjeld. Fjeldryggen ligger med højeste punkt i ca. kote 315 ved banemidte. Mod begge baneender falder terrænet til kote for en bane med 1799 m s længde (sikkerhedszone 225 x 1920 m). På banens nordlige side falder terrænet brat i en afstand af ca m fra banecenterlinie fra kote ca. 230 til 150 og derefter videre til det lave område nord for fjeldryggen. Syd for banens vestlige ende falder terrænet kraftigt mod syd. Terrænfaldet aftager hen mod banens midte og ved den østlige ende stiger terrænet endda mod syd. 6.3 Terrænbeskrivelse Terrænet er gennemgået fra vest mod øst. Terrænet er set som helhed over banens udstrækning meget kuperet. Lokalt må terrænet dog betegnes som let kuperet. Generelt er der fjeld i terrænoverfladen. Enkelte steder er fjeldet overlejret af jordlommer. Det skønnes at jordlagets tykkelse er ringe, måske med undtagelse af mindre områder ved banens østlige ende. Ved banens østlige ende er der to søer beliggende med vandspejl i kote ca Banen passerer hen over især den sydligste af disse søer. Søerne har afløb mod øst og skønnes at være forholdsvis fladbundede (se foto nr. 2025, 2082 og 2083). Vest for disse søer ligger der en mindre sø, formodentlig i kote ca. 250, som ikke er indtegnet på klasse 1 kortet, men som fremgår af bl.a. foto nr Denne sø har afløb mod vest. Oppe på selve fjeldryggen er der en række mindre, og i denne forbindelse helt ubetydelige, søer (se foto nr. 2020). 6.4 Fyldmaterialer og belægningsmaterialer Materialer til opfyldning og fremstilling af belægninger tilvejebringes ved udsprængning og planering, idet landingsbane og terminalområde tilstræbes placeret i plan og niveau, således at der opnås mængdebalance. 6.5 Terminalområde og adgangsvej Under gennemgangen i marts 2004 blev der fra luften besigtiget områder for fremføring af vej i sammenhæng med en vejforbindelse til et færgeleje på Qaqortoq halvøens nordvestlige side. Se rapport fra rekognosceringen i marts Der er ikke under besigtigelsen i sept undersøgt for vejforbindelsen fra byen frem til landingsbanen. Den vanskeligste del af vejforbindelsen skønnes at være opstigningen fra kote ca. 50 i afstanden 1,5 km ØNØ for banens østlige ende til terminalområdet, der formodentlig kommer til at ligge i kote syd for banen. Der blev gennemgået en mulig vejtrace fra punkt 3A-3B-3C (bilag 5) nord om fjeld med topkote i 194. Det er dog tænkeligt, at der på denne vejstrækning vil ligge meget sne om vinteren. Det skønnes, at der vil være alternativer til denne vej, se linieføring 3B-3E syd om fjeld med kote 194 samt linieføring 3D-3E (bilag 5).

12 Emne: Besigtigelse Side 11 Terminalområdet kommer som nævnt formodentlig til at ligge syd for landingsbanen i et område hvor det nuværende terræn ligger i kote ca Særlige forhold Da banen kommer til at ligge på toppen af et fjeldryg med fald til stort set alle sider, vil særlige afvandingsforanstaltninger næppe være påkrævet. Hvis der først anlægges en regional lufthavn med en 1199 m landingsbane forberedt for udbygning til 1799 m og muligvis endnu længere, skal bane og terminalområde fra starten placeres i plan og niveau, på en måde så terminalområde med bygninger og diverse anlæg og installationer umiddelbart kan indgå i den udbyggede lufthavn. Dette stiller store krav til placeringen af bane og terminalområdet. 7. Kontakt med kommunen Der blev d afholdt møde med Qaqortup Kommunia. I mødet deltog fra kommunen borgmester Tommy Marø, kommunaldirektør Jørgen Vetterlain og teknisk chef Jan Kjær samt Anne Merild fra byplanafdelingen. Mittarfeqarfiit/GLV var repræsenteret ved INUPLAN A/S v. Jørgen S. Kongstad og Arne Michelsen. GLV s repræsentanter orienterede om de netop gennemførte besigtigelser af mulige områder for landingsbaner. På mødet blev et rapportbilag benævnt BILAG 1, Oversigtsplan af d udleveret til kommunen. Rapportbilaget viser i alt 5 placeringsforslag for landingsbaner på Qaqortoq halvøen benævnt nr Det blev understreget at den aktuelle besigtigelse omfattede forslag 2, 3 og 4. Kommunens repræsentanter fandt baneforslag 4 mest realistisk ud fra en økonomisk synsvinkel, men gav samtidig udtryk for at baneforslag 2 ville være ønskelig aht. byens udviklingsmuligheder. Bane 2 og 4 indgår begge i Forslag til Qaqortup Kommunias Kommuneplan , der på besigtigelsestidspunktet var i offentlig høring. Baneforslag 3 indgik slet ikke i forslag til kommuneplanen. Da det før mødet konstateredes, at kommuneplanforslagets placering af bane 4 på fjeldet umiddelbart øst for byen ikke svarede til GLV/INUPLAN s forventninger iht. ovennævnte bilag af d blev det aftalt, at GLV fremsender koordinater til baneforslag 2 og 4, således som disse er placeret foreløbig. GLV har med brev nr. 146 af d fremsendt disse oplysninger med uddybende redegørelser for udformning og pladsbehov for de skitserede anlæg, herunder oplysninger om ønskelig fleksibilitet mht. endelig placering af anlæggene.

13 Emne: Besigtigelse Side Forestående planlægning og undersøgelser 8.1 Regularitet De vejrparametre, der har særlig betydning for landing og start fra en landingsbane, er skydække, sigtbarhed og vind. Skydækket og i nogen grad også sigtbarheden kan for de aktuelle baneplaceringer vurderes på grundlag af vejrregistreringer i Qaqortoq by, mens vinden kan være stærkt påvirket af den lokale topografi. Der henvises til DMI s beskrivelse, jf. punkt 2.5. Det er besluttet, at undersøge de lokale vindforhold ved registrering af vindretning og -hastighed på de enkelte lokaliteter. Samtidig registreres der lufttemperatur, - fugtighed og tryk til støtte for vurderingen af andre vejrparametre i området. 8.2 Kortfremstilling Til brug for udarbejdelse af anlægsprogram med ajourført C-overslag, projektforslag med B-overslag og hovedprojekt skal der fremstilles kort i større målestok. Anlægsprogram med ajourført C-overslag kan udarbejdes på grundlag af Klasse 2 kort i målestoksforholdet 1:2.000 med 2 m højdekurver. Projektforslag og hovedprojekt bør så vidt muligt udarbejdes på grundlag af Klasse 3 kort i målestoksforholdet 1:1.000 med ½ m højdekurver samt overfladegeologi og andre detaljer. Qaqortoq by og området omkring byen er fotofløjet for Asiaq i år Der kan på grundlag af fotoflyvningen fremstilles klasse 2 kort over selve byen, området omkring Tasersuaq, Storefjeld og Nordfjeld mod nord afgrænset af en linie mellem ca. (x, y) = ( , ) og (x, y) = ( , ), dog bortset fra mindre områder vest for Munkebugten. Før der kan fremstilles klasse 2 kort skal der dog etableres og indmåles flypaspunkter. Fra fotoflyvningen i år 2000 er der fremstillet grundkort, svarende til klasse 3 kort, for selve Qaqortoq by og den nærmeste omegn. Klasse 3 kortet dækker således bl.a. fjeldet øst for byen. Status mht. kortfremstilling i relation til de enkelte baner er som følger. Bane 4: Der foreligger klasse 3 kort for baneområdet til brug for udarbejdelse anlægsprogram, projektforslag og hovedprojekt med tilhørende overslag. Bane 2: Der foreligger kun klasse 1 kort for dette område. For at komme videre med anlægsprogram og efterfølgende projektforslag skal området fotoflyves for fremstilling af kort i større målestok. Hvis man ønsker udarbejdet anlægsprogram uden forudgående fotoflyvning vil det være muligt, at udføre en opmåling af baneområdet og den nærmeste omegn med totalmålestation. Bane 3: Der kan, efter etablering og indmåling af flypaspunkter, formodentlig fremstilles klasse 2 kort for baneområdet til brug for udarbejdelse af anlægsprogram. Asiaq tager dog det forbehold, at fotogrundlaget vest for linien x = skal ve

14 Emne: Besigtigelse Side 13 rificeres af Asiaq s fotogrammetriske underleverandør. For at komme videre med projektforslag og hovedprojekt skal området fotoflyves på ny for fremstilling af klasse 3 kort. Afhængig af kvaliteten af klasse 2 kortet kan der for bane 3 muligvis udarbejdes projektforslag på grundlag af dette kort. 8.3 Øvrige undersøgelser Specielt for bane 2 gælder det, at vilkårene for etablering af en bane på over 1199m s længde må afklares. En banelængde på over 1199 m forudsætter at luftfartsmyndigheden kan godkende en standard for landingsbaner på mellem m (kodeciffer 3) med MDH på 500 fod svarende til den standard, der er godkendt for korte baner (regionale baner 1199 m) med høje minima. Statens Luftfartsvæsen er orienteret om baneplaceringerne og den særlige problematik omkring bane 2. Miljømyndigheden er ligeledes orienteret om baneplaceringerne med anmodning om myndighedens bemærkninger til de beskrevne anlæg, herunder især relationerne til vandindvindingsområdet omkring Tasersuaq. Omfanget af egentlige forundersøgelser på stedet vil afhænge af hvilken baneplacering der vælges. Der vil blive tale om supplerende terrænmålinger og geotekniske undersøgelser. Disse undersøgelser bør gennemføres efter fremstilling af supplerende kortmateriale og udarbejdelse af anlægsprogram.

CFD = Computational Fluid Dynamics (computerbaserede beregninger)

CFD = Computational Fluid Dynamics (computerbaserede beregninger) RAPPORT vedr. Qaqortoq Lufthavn Turbulensforholdenes indvirkning på den vejrbetingede regularitet ISSORTARFIMMUT 13 P.O.BOX 1024 3900 NUUK (+299) 34 37 00 INUPLAN@INUPLAN.GL WWW.INUPLAN.GL d. 28.11.2014

Læs mere

Ilulissat Lufthavn BILAG 5. Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen. Udbygning til 1799 m landingsbane. Vejrbetinget regularitet

Ilulissat Lufthavn BILAG 5. Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen. Udbygning til 1799 m landingsbane. Vejrbetinget regularitet BILAG 5 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Ilulissat Lufthavn Udbygning til 1799 m landingsbane Vejrbetinget regularitet 16.02.2006 INUPLAN A/S Sag: 95868.07 NIRAS Greenland A/S Sag: 79009.44 Vejrbetinget

Læs mere

Nuuk, Fremtidig lufthavn

Nuuk, Fremtidig lufthavn BILAG 6 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn Banelængder og flytyper 24.02.2006 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76016.94 Banelængder og flytyper Indholdsfortegnelse:

Læs mere

OPLÆG TIL TRAFIKPLAN FOR TYRINGEVEJ MM. for VEJLAUGET SVANEPARKEN Notat af 2007.09.25 Principper og skitseforslag

OPLÆG TIL TRAFIKPLAN FOR TYRINGEVEJ MM. for VEJLAUGET SVANEPARKEN Notat af 2007.09.25 Principper og skitseforslag DINES JØRGENSEN & CO. A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER F.R.I. OPLÆG TIL TRAFIKPLAN FOR TYRINGEVEJ MM. for VEJLAUGET SVANEPARKEN Notat af 2007.09.25 Principper og skitseforslag Baggrund og forudsætninger. Baggrunden

Læs mere

Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq. Områdeforslag

Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq. Områdeforslag Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq Områdeforslag Forslag til placering af aluminium smelteværk i Maniitsoq. INDHOLDSFORTEGNELSE Kap Overskrift side 1 BAGGRUND...2 2 GENNERELLE OVERVEJELSER...2

Læs mere

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq BILAG 2 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq Lufthavn med 3000 m landingsbane Overslag 15.03.2006 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76016.94

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur. Qaqortoq Lufthavn. Ideoplæg

GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur. Qaqortoq Lufthavn. Ideoplæg GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Qaqortoq Lufthavn Ideoplæg 30.06.2016 ISSORTARFIMMUT 13 POSTBOX 1024 3900 NUUK TELEFON: (+299) 32 15 22 TELEFAX: (+299) 32 41 92 E-MAIL:

Læs mere

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia BILAG 3 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia Lufthavn med 3000 m landingsbane Overslag 15.03.2006 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76016.94 Lufthavn

Læs mere

TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag

TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag Delopgave : Trafikanlæg mellem Qaqortoq, Narsaq og Narsarsuaq Emne : Færgeforbindelse mellem Qaqortoq og Narsaq 27.05.2004

Læs mere

SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET

SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET Tegnestuen Nuuk a/s SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET Det aktuelle projekt til den eksisterende landingsbane ved Nuuk lufthavn fra 950m til 1799m/2200m opfylder ikke ICAO s krav til sikkerhedsafstande

Læs mere

SVM1220 2 Luftrekognoscering, Sorø sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.11. Kampagne 18 07 2008

SVM1220 2 Luftrekognoscering, Sorø sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.11. Kampagne 18 07 2008 SVM1220 2 Luftrekognoscering, Sorø sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.11. Kampagne Luftrekognoscering fra Gørlev Flyveplads over ruten: Sæby/syd for Tissø, Ruds Vedby, Skellebjerg, Dianalund,

Læs mere

TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag

TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag Delopgave : Trafikanlæg mellem Qaqortoq, Narsaq og Narsarsuaq Emne : Lufthavn mellem Qaqortoq og Narsaq 27.05.2004

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 3-38 Bestemmelser om anvendelse af geografiske koordinater Udgave 1, 23. januar 1997 I medfør af 52 og 149, stk. 10, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Kvalitetssikring af Mulighedsstudie vedrørende lokalisering af ny lufthavn på Færøerne. Indholdsfortegnelse

Kvalitetssikring af Mulighedsstudie vedrørende lokalisering af ny lufthavn på Færøerne. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Indledning og formål 1 2. Data og referencer 2 3. Vurdering af analysen af de 4 alternativer 3 3.1 Generelle forudsætninger 3 3.2 Alternativ 1: Eysturoy på næsset mellem Toftir og

Læs mere

Byen som geotop. 1. Indledning. 2. Sammenhængende beskrivelse af Geotopen

Byen som geotop. 1. Indledning. 2. Sammenhængende beskrivelse af Geotopen Byen som geotop 1. Indledning I det 20. århundrede er befolkningen i verdens byer vokset fra 220 mio. til 2,8 mia. og 2008 markerer tidspunktet, hvor mere end halvdelen af verdens indbyggere bor i byer.

Læs mere

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde CVR-NR. 18 41 18 30 BANK 3543 3534028210 DATO 2008.11.24 SAG NR. 9149 REF. FHH Vedr. etablering af

Læs mere

Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF)

Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF) Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF) Dette notat besvarer spørgsmål vedr. en evt. flytning af Aarhus Lufthavn til Thomasminde, stillet af byrådsmedlem Jan

Læs mere

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Oktober 2011 11/16307 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING OPGAVEBESKRIVELSE OKTOBER 2011 Niels

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

Kværkebyvej og Bedstedvej København-Ringsted

Kværkebyvej og Bedstedvej København-Ringsted Banedanmark Kværkebyvej og Bedstedvej København-Ringsted Trafiksikkerhedsrevision trin 2 version 2 Udgivelsesdato : September 2013 Projekt : 22.4008.01 Udarbejdet : Thomas Rud, trafiksikkerhedsrevisor

Læs mere

Projektforslag til faunapassage ved Huul Mølle i Binderup Å

Projektforslag til faunapassage ved Huul Mølle i Binderup Å Til Fra Vokslev Samråd Aalborg Kommune Vandmiljøafdelingen 16-04-2008 Sagsnr.: 2008-8960 Dok.nr.: 2008-77873 Init.: KBF Projektforslag til faunapassage ved Huul Mølle i Binderup Å Indeværende projektforslag

Læs mere

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende:

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende: Alle lodsejere og interessenter 26-06-2015 Sags id.: 13/181 Sagsbehandler: Jørgen Grundvad Nielsen Høring af forslag til vandløbsrestaurering, Studsdal Bæk Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 112

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 112 /-}-,ini ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 112 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 112 for et fritidsområde på Mosegård i Hedeland REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Formålet med lokalplanen er at fastlægge

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Silkeborg Kommune Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Lokalplan nr. 40.05 for et omrade ved Lysbrogade. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FO& OG INDHOLD.. 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

Læs mere

Ilulissat Lufthavn, udbygning

Ilulissat Lufthavn, udbygning GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Ilulissat Lufthavn, udbygning Ideoplæg 20.07.2016 ISSORTARFIMMUT 13 POSTBOX 1024 3900 NUUK TELEFON: (+299) 32 15 22 TELEFAX: (+299)

Læs mere

Borret - Kongens Bakker projektet - April 2014

Borret - Kongens Bakker projektet - April 2014 Borret - Kongens Bakker projektet - April 2014 1 Borret - Kongens Bakker projektet - April 2014 Indledning Den 9. juni 2013 henvendte Steen Agersø sig til Øhavsmuseet med et forslag om at foretage en metaldetektorafsøgning

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere

Turbo på Syd-Grønland

Turbo på Syd-Grønland Turbo på Syd-Grønland Forslag til etablering af infrastruktur i form af veje Peter Barfoed, Tegnestuen Nuuk a/s, arkitekter maa Speaker, e-mail: peter@tegnestuen.gl 1. Baggrund De første skitser til forslaget

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Lokalplan nr. 160 Indholdsfortegnelse: Redegørelse. Beskrivelse af eksisterende og planlagte arealanvendelse. Side 1 Areal, placering... A 2 Baggrund og formål med planen... A 3 Kort beskrivelse af lokalplanens

Læs mere

DJM 2734 Langholm NØ

DJM 2734 Langholm NØ DJM 2734 Langholm NØ Rapport til bygherre Med rødt lokalplansområdet syd for den eksisterende sommerhusbebyggelse Resumé. Prøvegravning af 1,2 ha ved Gjerrild Nordstrand med levn fra bondestenalder (Tragtbægerkultur

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg. August 1978 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg. August 1978 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 053 Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg KONGSBAK INFORMATIK August 1978 ~ ~~ ~~ ~~ ~~ Århus kommune Lokalplan n ~: Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg Statistikområde/distrikt

Læs mere

Afgørelse i sagen om opfyldning med byggeaffald og jord i mose og indenfor åbeskyttelseslinje i Syddjurs Kommune

Afgørelse i sagen om opfyldning med byggeaffald og jord i mose og indenfor åbeskyttelseslinje i Syddjurs Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 12. november 2009 J.nr. NKN-131-00343 NKN-1322-00095 AUP Afgørelse i sagen om opfyldning

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af to 11,5 m høje kornsiloer indenfor beskyttelseszonen omkring Alsted Kirke i Sorø Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af to 11,5 m høje kornsiloer indenfor beskyttelseszonen omkring Alsted Kirke i Sorø Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. februar 2003 J.nr.: 97-132/300-0057 bol Afgørelse i sagen

Læs mere

21. august 2007 EM 2007/45. I henhold til 32 i Landstingets Forretningsorden fremsætter Landsstyret hermed følgende beslutningsforslag:

21. august 2007 EM 2007/45. I henhold til 32 i Landstingets Forretningsorden fremsætter Landsstyret hermed følgende beslutningsforslag: 21. august 2007 I henhold til 32 i Landstingets Forretningsorden fremsætter Landsstyret hermed følgende beslutningsforslag: Forslag til landstingsbeslutning om, at Landsstyret pålægges til Landstingets

Læs mere

Biodiversitetsprojekt. Genskabt og øget våd natur i Silkeborg Sønderskov

Biodiversitetsprojekt. Genskabt og øget våd natur i Silkeborg Sønderskov Biodiversitetsprojekt. Genskabt og øget våd natur i Silkeborg Sønderskov Formål Formålet med projektet er med små midler at øge den del af biodiversiteten, der er knyttet til små vandhuller, lysninger

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels

Læs mere

Memo. Århus Kommune, Trafik & Veje Notat vedrørende ny lufthavn placeret på Østhavnen i Århus. Anton Iversen, Trafik & Veje. Hans R. Grønne m.fl.

Memo. Århus Kommune, Trafik & Veje Notat vedrørende ny lufthavn placeret på Østhavnen i Århus. Anton Iversen, Trafik & Veje. Hans R. Grønne m.fl. Memo Titel Dato 1 marts 2010 Til Århus Kommune, Trafik & Veje Notat vedrørende ny lufthavn placeret på Østhavnen i Århus Anton Iversen, Trafik & Veje COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Århus C Telefon

Læs mere

NOTAT DOK 32(A) Alternative muligheder for Timemodellen ved Vejle Fjord for strækningen Aarhus-København

NOTAT DOK 32(A) Alternative muligheder for Timemodellen ved Vejle Fjord for strækningen Aarhus-København NOTAT DOK 32(A) Dato J. nr. Alternative muligheder for Timemodellen ved Vejle Fjord for strækningen Aarhus-København Ingeniør- og rådgivningsfirmaet Atkins har for en række Østjyske kommuner og Region

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen

Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen Kommuneplantillæg nr. 1 omfatter følgende matrikelnumre: Del af 7y og 6h, begge Kirke Hvalsø By, Kirke Hvalsø.

Læs mere

Vindmølleplan, endelig vedtagelse Byrådets pkt 68, Økonomiudvalgets pkt 117 og Teknisk Udvalgs pkt 67.

Vindmølleplan, endelig vedtagelse Byrådets pkt 68, Økonomiudvalgets pkt 117 og Teknisk Udvalgs pkt 67. Bistrup 02.05.2012 Til Teknisk Udvalg Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved Kopi til: Økonomiudvalget, samme sted Byrådet, samme sted Sendt med mail til bakie@naestved.dk Cc: Fm for TU, jgers@naestved.dk

Læs mere

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ LOKALPLAN 2D2-2 SVØMMEHAL NUUSSUAQ NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ APRIL 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

Landskabskarakterområde 9. Jordbrugslandskab i bakket terræn omkring Elmelunde

Landskabskarakterområde 9. Jordbrugslandskab i bakket terræn omkring Elmelunde Landskabskarakterområde 9. Jordbrugslandskab i bakket terræn omkring Elmelunde Foto 1: Selje røn allé langs Nordfeltvej. I horisonten skimtes Elmelunde Kirke. Terrænforhold, bevoksede diger, spredt bebyggelse

Læs mere

Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq. Områdeforslag

Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq. Områdeforslag Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq Områdeforslag Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq. Forslag til placering af aluminium smelteværk i Maniitsoq. INDHOLDSFORTEGNELSE Kap Overskrift side 1

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger Grøn Strukturplan - En rekreativ plan for Hillerød Kommune - 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Det åbne land og de rekreative værdier 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger 4. Grøn Strukturplan

Læs mere

Kabellægning af eltransmissionsnettet udsættelse eller lavere ambitionsniveau?

Kabellægning af eltransmissionsnettet udsættelse eller lavere ambitionsniveau? N O T AT 18. januar 2012 J.nr. 3401/1001-3799 Ref. AHK Kabellægning af eltransmissionsnettet udsættelse eller lavere ambitionsniveau? I forhandlingerne om finansieringsbehovet i regeringens energiudspil

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Ringsted Øst

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Ringsted Øst Idéfasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Ringsted Øst Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med Trafikaftalen af 24. juni mellem regeringen og Venstre,

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen for vurdering af fremtidig anvendelse af bane 12/30 i Københavns Lufthavn, Kastrup

Rapport fra arbejdsgruppen for vurdering af fremtidig anvendelse af bane 12/30 i Københavns Lufthavn, Kastrup Rapport fra arbejdsgruppen for vurdering af fremtidig anvendelse af bane 12/30 i Københavns Lufthavn, Kastrup Maj 2003 Side Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning, vurderinger og konklusioner 3 2. Arbejdsgruppens

Læs mere

Markaryd 31. juli 2005 En analyse

Markaryd 31. juli 2005 En analyse Markaryd 31. juli 2005 En analyse Af Ove Fuglsang Jensen Det var vist meningen, at Sjælland skulle flyve Laxå 30. juli 2005, men på grund af vejret blev flyvningen flyttet til Markaryd i Skåne, og det

Læs mere

Lokalplan nr. 2.15.5. Et område nord for Blekinge Boulevard og vest Hveen Boulevard. Høje-Taastrup Kommune. Høje Taastrup By

Lokalplan nr. 2.15.5. Et område nord for Blekinge Boulevard og vest Hveen Boulevard. Høje-Taastrup Kommune. Høje Taastrup By Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 2.15.5 Et område nord for Blekinge Boulevard og vest Hveen Boulevard Høje Taastrup By Radiostøjmåleplads med tilhørende laboratorium m.v 09.06.1989 Kongsbak Informatik

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Jysk Børnehaveseminarium, Jysk Fritidspædagogseminarium. Vejlby. April 1980 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Jysk Børnehaveseminarium, Jysk Fritidspædagogseminarium. Vejlby. April 1980 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 092 Jysk Børnehaveseminarium, Jysk Fritidspædagogseminarium ved Skejbyvej i Vejlby KONGSBAK INFORMATIK April 1980 Magistratens 2. afdeling Om dette hæftes indhold Det indledes

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Byrådscentret 27-02-2012

Byrådscentret 27-02-2012 NOTAT Byrådscentret 27-02-2012 Baggrundsnotat Kolonihaver Lovgivning og overordnede planer Planloven og statslige interesser i kommuneplanlægningen 2013 Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for

Læs mere

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer SCOPING NOTAT Forventede hovedproblemer i VVM/Miljøundersøgelse for vindmølleprojekt i den tidligere Gårdbo Sø, vest

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 10112. Besigtigelse dato: 11. januar 2011. Ejendom: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 10112. Besigtigelse dato: 11. januar 2011. Ejendom: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: SKØNSERKLÆRING J.nr. 10112 Besigtigelse dato: 11. januar 2011 Ejendom: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag: Plantegning og snit Bilag 1 Fotos

Læs mere

LOKALPLAN 14.21. Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE TLF 43979797

LOKALPLAN 14.21. Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE TLF 43979797 LOKALPLAN 14.21 Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk

Læs mere

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 25.4. Daghaver i Egelundparken. Daghaver med fællesbygning og redskabsskure. Kongsbak Informatik

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 25.4. Daghaver i Egelundparken. Daghaver med fællesbygning og redskabsskure. Kongsbak Informatik Albertslund Kommune Lokalplan nr. 25.4 Daghaver i Egelundparken Daghaver med fællesbygning og redskabsskure 1990 Kongsbak Informatik Hvad er en lokalplan? Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge

Læs mere

Jeg modsætter mig lovliggørelse, da bygningen skæmmer landskabet. Bygningen bør gøres lovlig ved nedrivning.

Jeg modsætter mig lovliggørelse, da bygningen skæmmer landskabet. Bygningen bør gøres lovlig ved nedrivning. Hedensted Kommune Poul Daugaard Tjørnevej 6 Ørumvej 64 7171 Uldum 8721 Daugård mobil: 2613 5247 E-mail: pdp@paradis.dk byoglandskab@hedensted.dk Lene.Tingleff@Hedensted.dk 9. december 2015 Vedr. ansøgning

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Lemvig Kommuneplan 2013-25. Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees

Tillæg nr. 7 til Lemvig Kommuneplan 2013-25. Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for at etablere et område til teknisk formål i form af solcelleanlæg

Læs mere

Beretning. Cykelsti Røgind-Ringkøbing, Forundersøgelse. RSM 10.128. Arbejdsfoto fra vinteren 2011.

Beretning. Cykelsti Røgind-Ringkøbing, Forundersøgelse. RSM 10.128. Arbejdsfoto fra vinteren 2011. Beretning Cykelsti Røgind-Ringkøbing, Forundersøgelse RSM j.nr. 10.128 KUA: 2010-7.24.02/RSM-0022 RSM 10.128. Arbejdsfoto fra vinteren 2011. Udgravningsberetning, udarbejdet af Poul Krogh Jørgensen, Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Vindmøller ved Stakroge

Vindmøller ved Stakroge Vindmøller ved Stakroge Debatoplæg Debatperiode: 8/10 2015-5/11 2015 Tillæg nr. 28 til Kommuneplan 2013-2024 Vindmøller ved Stakroge Med dette debatoplæg indledes planlægningen for et konkret vindmølleprojekt

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren. 2007 udgave Varenr.

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren. 2007 udgave Varenr. Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren 2007 udgave Varenr. 7522 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning...

Læs mere

DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen med tilstødende områder - Skolehaverne

DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen med tilstødende områder - Skolehaverne Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 08. juli 2011 J.nr.: NMK-520-00011 (tidl. NKN-111-00064) og NMK-522-00033 Ref.: RTS DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 3-31 Selvvalg af helikopterflyvepladser Udgave 1, 1. juli 1987 I medfør af 82 og 149, stk. 8, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr. 408

Læs mere

OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR. Alslev Å. Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184

OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR. Alslev Å. Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184 OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR Alslev Å Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184 Kvl. nr. A 1 Alslev Å ESBJERG KOMMUNE - 2 - INDHOLDSFORTEGNELSE... Side 0.

Læs mere

Økonomiudvalget Referat

Økonomiudvalget Referat Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Torsdag den 05-september-2002 Udvalgsværelse

Læs mere

Biersted Kirke > > Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Biersted Sogn

Biersted Kirke > > Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Biersted Sogn Biersted Kirke Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Biersted Sogn 3 > > > Kortet viser Biersted Kirke, markeret med rødt samt fotovinkler. 1 2 Beliggenhed Biersted Kirke ligger ca.

Læs mere

Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg

Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg Bogense Kommune Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg Skadesrapport Stormen 1. november 2006 Dato for inspektion: 14. november 2006 Udarbejdet af: Jan Larsen, HEV. Revision: 0 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

TECHNICAL REPORT NO. 08. Metode til at følge vandstandsstigningstakten. Per Knudsen, Karsten Vognsen

TECHNICAL REPORT NO. 08. Metode til at følge vandstandsstigningstakten. Per Knudsen, Karsten Vognsen TECHNICAL REPORT NO. 08 Metode til at følge vandstandsstigningstakten i de danske farvande Per Knudsen, Karsten Vognsen KMS Technical report number 08: Metode til at følge vandstandsstigningstakten i de

Læs mere

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget).

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget). Claus Sørensen Dorthe Smidt Bystrædet 1 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031 Besigtigelse den: 6. juni 2011 kl. 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

* Gruppens medlemmer er: Erik Steen Boe Erik Nissen Anne Lund Gerhard Kinze Ib Ravn Kirstine Marie Krag Andreasen Gunda Warming-Jensen

* Gruppens medlemmer er: Erik Steen Boe Erik Nissen Anne Lund Gerhard Kinze Ib Ravn Kirstine Marie Krag Andreasen Gunda Warming-Jensen At bo i Løjt * En arbejdsgruppe oprettet efter arbejdet med Vision 2020, som blev fremlagt på Borgermøde i Løjt d. 10. marts 2008. * Gruppens medlemmer er: Erik Steen Boe Erik Nissen Anne Lund Gerhard

Læs mere

29-09-2014 14/27438. MTB-Als v. Kristian Pedersen Nordstrøm Vesterled 7 Dybbøl 6400 Sønderborg

29-09-2014 14/27438. MTB-Als v. Kristian Pedersen Nordstrøm Vesterled 7 Dybbøl 6400 Sønderborg 29-09-2014 14/27438 MTB-Als v. Kristian Pedersen Nordstrøm Vesterled 7 Dybbøl 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere en pumptrack bane og et øvelsesområde på ejendommen matr.nr. 764a og 1049,

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. november 2008 NKN-121-00130 jav Afgørelse i sagen om opførelse

Læs mere

Lokalplan A8. Boligområde i Tasiilaq. Ammassalip Kommunia

Lokalplan A8. Boligområde i Tasiilaq. Ammassalip Kommunia . Boligområde i Tasiilaq Ammassalip Kommunia 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 REDEGØRELSE... 4 Lokalplanens formål og indhold.... 4 Baggrund.... 4 Beliggenhed... 4 Eksisterende Bygninger... 4 Fremtidige

Læs mere

Ansøgning til vandløbsmyndigheden om. klimatilpasning af dele af Nexø

Ansøgning til vandløbsmyndigheden om. klimatilpasning af dele af Nexø Ansøgning til vandløbsmyndigheden om klimatilpasning af dele af Nexø Juni 2015 Formål med projektet Projektets formål er at opnå en øget kapacitet for afledning af overfladevand kommende fra terrænet nordvest

Læs mere

NOTAT sammenfatning ansøgning, lovgivning, landskab og vurderinger.

NOTAT sammenfatning ansøgning, lovgivning, landskab og vurderinger. NOTAT sammenfatning ansøgning, lovgivning, landskab og vurderinger. Dobbelt carport i fortidsmindebeskyttelseszone. Ejendommen matr.nr. 9aø Neder Dråby By, Dråby. Kignæsbakken 22, 3630 Jægerspris. Der

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Bistrupvej 5, 4700 Næstved som følge af opstilling af vindmøller ved Saltø Gods i henhold til lokalplan nr. 057 for Næstved Kommune 28.

Læs mere

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole Statsforvaltningen Midtjylland Det kommunale tilsyn E-mail: midtjylland@statsforvaltning.dk 1. marts 2013 (UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

Læs mere

Retningslinjer. for udformning af bassiner. Regulativ. for jævnlig vedligeholdelse af bassiner

Retningslinjer. for udformning af bassiner. Regulativ. for jævnlig vedligeholdelse af bassiner Retningslinjer for udformning af bassiner samt Regulativ for jævnlig vedligeholdelse af bassiner Bassiner anlagt som regnvands- eller forsinkelses-/sparebassiner på kloaksystemer i Kalundborg Kommune 1

Læs mere

Afgørelse i sagen om Gladsaxe Kommunes tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2001

Afgørelse i sagen om Gladsaxe Kommunes tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2001 NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. august 2004 J.nr.: 03-33/150-0195 ARS Afgørelse i sagen

Læs mere

Det godkendte orienteringsmateriale, jf. 9, stk. 2 i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi Lokalplan nr. 25.10.L02 for Varde Kommune

Det godkendte orienteringsmateriale, jf. 9, stk. 2 i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi Lokalplan nr. 25.10.L02 for Varde Kommune Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Egebjergvej 4, 6818 Årre som følge af opstilling af vindmøller ved Ulvemosen og Bækhede Plantage i henhold til lokalplan nr. 25.10.L02 for

Læs mere

LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979

LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979 LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979 Lokalplanens baggrund og område Lokalplan 14-001 er udarbejdet for at sikre arealer til udvidelse

Læs mere

Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram)

Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram) Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram) Sammenfattende redegørelse Indkaldelse af ideer og forslag Maj 2011 Forslag til kommuneplantillæg November

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune 27. november 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune Indsendt af gårdejer Hans Michaelsen, Kalkværksvej 7, 7790 Thyholm Tage Kristensen, Havrelandsvej 9, 7790 Thyholm På lokaliteten

Læs mere

Haderslev Sygehus - Udbud af Haderslev Sygehus bygninger og areal.

Haderslev Sygehus - Udbud af Haderslev Sygehus bygninger og areal. Notat Haderslev Kommune CS Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 7. februar 2012 Sagsident: 10/56 Sagsbehandler: Søren

Læs mere

LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51

LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51 LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i Kommuneplanen udlagt som en del af

Læs mere

LOKALPLAN 07-013 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 07-013 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 07-013 BOLIGOMRÅDE, KRONOSVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1987 INDHOLDSFORTEGNELSE ----- -------------------------- - REDEGØRELSE Side Lokalplanens Lokalplanens område og baggrund

Læs mere

Partiel byplan nr. 24. ODENSE KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT FOR OMRÅDET NØRREGADE-ØSTRE STATIONSVEJ- THOMAS B. THRIGES GADE-SKULKENBORG I ODENSE KØBSTAD

Partiel byplan nr. 24. ODENSE KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT FOR OMRÅDET NØRREGADE-ØSTRE STATIONSVEJ- THOMAS B. THRIGES GADE-SKULKENBORG I ODENSE KØBSTAD Partiel byplan nr. 24. ODENSE KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT FOR OMRÅDET NØRREGADE-ØSTRE STATIONSVEJ- THOMAS B. THRIGES GADE-SKULKENBORG I ODENSE KØBSTAD Side INDHOLD I. Vedtægtens område........................

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I CCH & HCC

ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I CCH & HCC ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I & HCC Møde afholdt ved Kurt Brandi, P. Nørkjærs Plads 5, 3.sal, lejl1 Mødetidspunkt: Tirsdag den 3. November kl. 19:00 Indkaldte: Fra A-holdet: Brian Jensen Lars Asmussen Thomas

Læs mere

Ballerup Kommune takker for Erhvervs- og Vækstministerens invitation til at indmelde konkrete og akutte ønsker til ændringer af Fingerplan 2013.

Ballerup Kommune takker for Erhvervs- og Vækstministerens invitation til at indmelde konkrete og akutte ønsker til ændringer af Fingerplan 2013. Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K att.: Erhvervsstyrelsen sendt pr. mail til: fingerplanrevision@erst.dk KOMMUNALBESTYRELSEN Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf:

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. F31

Tillæg 1 til lokalplan nr. F31 Tillæg 1 til lokalplan nr. F31 for boligområdet syd for Lillevangsvej i Fredensborg MILJØ & TEKNIK Indholdsfortegnelse Generel orientering... 3 Indholdsoversigt... 5 Lokalplantillæggets formål og indhold...

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

RÅSTOFKORTLÆGNING RAPPORT NR. 4-2011 SAND, GRUS, STEN. Svogerslev, Roskilde Kommune

RÅSTOFKORTLÆGNING RAPPORT NR. 4-2011 SAND, GRUS, STEN. Svogerslev, Roskilde Kommune RÅSTOFKORTLÆGNING RAPPORT NR. 4-2011 SAND, GRUS, STEN Svogerslev, Roskilde Kommune Udgiver: Afdeling: Region Sjælland Alleen 15 4180 Sorø Regional Udvikling Udgivelsesår: 2011 Titel: Råstofkortlægning,

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Notat 13. november 2014 JN/BM/støj fra skatebane.13.11.14 Sag nr. 14.132 Til Sag Emne : Frederiksberg Kommune : Nordens Plads Skatebane : Vurdering af støjdæmpning med skærm Antal sider: 7 1 Indledning

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes.

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere