Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia"

Transkript

1 BILAG 3 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia Lufthavn med 3000 m landingsbane Overslag INUPLAN A/S Sag: NIRAS Greenland A/S Sag:

2 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning Forudsætninger Eksisterende lufthavn Kortgrundlag Landingsbane Forplads og rullevej Bygninger Vejforbindelse og øvrig infrastruktur Anlægsbeskrivelse Byggemodning Anlægsarbejder Bygninger Navigationsudstyr Bane- og indflyvningslys Meteorologiudstyr AFIS- og kommunikationsudstyr Materiel og særligt udstyr Brændstofanlæg Anlægsoverslag...8 side Bilagsfortegnelse: Nr. Benævnelse 1 Oversigtskort, Lufthavn og vejforbindelse 2 Udsprængning / opfyldning, plantegning 3 Mængdeberegning for undersøgte baner 4 Referencer

3 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag Side 2 1. Indledning Som et led i udviklingen af den trafikale infrastruktur overvejes det at anlægge en ny lufthavn ved Nuuk med en landingsbane på op til 3000 m s længde. Det er besluttet at undersøge to alternative placeringer for en sådan lufthavn. Den ene af disse placeringer er på Akia (Nordlandet) ca. 22 km NNV for Nuuk. Der er beregnet et groft overslag over anlægsudgifterne for etablering af lufthavnen incl. den dertil hørende infrastruktur i form af vejforbindelse og forsyningsanlæg. Overslaget omfatter dog ikke tunneller og fjordpassager, herunder hverken mulige faste forbindelser eller evt. færgeforbindelser. Nedenstående overslag er udarbejdet på de generelle forudsætninger, der fremgår af Programoplæg for lufthavn med 3000 m landingsbane 1 samt det særlige grundlag, der er tilvejebragt for netop denne lokalitet. Overslag og tilhørende tekstredegørelse skal læses i sammenhæng med Programoplægget, idet der i forhold til dette kun er suppleret med specifikke oplysninger vedrørende den aktuelle placering. 2. Forudsætninger Nedenfor beskrives grundlæggende forudsætninger for beregning af anlægsoverslaget. 2.1 Eksisterende lufthavn Der indgår ikke i overslaget udgifter til nedlæggelse af den nuværende lufthavn. Indtægter fra evt. salg af bygninger og andre faciliteter samt evt. genanvendelse af noget af lufthavnens udstyr er heller ikke medtaget i overslaget. Den samlede virkning af ovenstående skønnes, på det aktuelle overslagsniveau, at være uvæsentlig i forhold til de samlede anlægsudgifter. På højere overslagsniveau (C- og B- overslag) bør der dog ske kapitalisering af forhold vedr. nedlæggelse af den nuværende lufthavn. 2.2 Kortgrundlag Til brug for indplacering af en landingsbane på 3000 m i terrænet, herunder en anlægsøkonomisk optimering af banens placering, er der fremstillet nyt kortmateriale. Kortmaterialet er baseret på en dataleverance fra Asiaq. På grundlag af leverancen er der udarbejdet digitale terrænmodeller og fremstillet kortmateriale i målestoksforhold 1: og 1: Ved modtagelsen af datamaterialet er der foretaget en nøje gennemgang af dette. Dokumentation for gennemgangen samt for udarbejdelsen af en digital terrænmodel, foreligger i Modtagekontrol af klasse 1 kort 2.

4 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag Side 3 Der er ikke i forbindelse med leverancen af data givet oplysninger om disses nøjagtighed. På tilsvarende leverancer på andre lokaliteter fra Asiaq (klasse 1 kort) er der givet oplysning om 10 m usikkerhed i plan og 15 m på koter. En af kontrollerne i forbindelse med modtagelsen af datamaterialet var en sammenligning af to digitale terrænmodeller for Rypeø. De to modeller er fremstillet af to grundlæggende forskellige dataleverancer genereret ud fra to af hinanden helt uafhængige fotoflyvninger. De to leverancer er fra hhv. GEUS og fra Asiaq. Begge leverancer dækker Rypeø og sammenligningen viste god overensstemmelse mellem de to terrænmodeller. Dataleverancen vurderes at være anvendelig til brug for udarbejdelsen af nærværende overslag. Den digitale 3D model for terrænet er benyttet til at beregne mængder for udsprængning samt opfyldning. 2.3 Landingsbane Klimamålinger udført i det aktuelle område på Akia samt en mere generel beskrivelse af vindforholdene i området, se notatet Vejrbetinget regularitet 3, indikerer at de fremherskende vindretninger i området er fra syd og fra nord og til dels fra nordøst. Mellem lufthavnen og kysten langs Nuup Kangerlua er der et fjeldterræn med op mod kote 300 i enkelte punkter. Dette sammenholdt med ovennævnte vindretninger betyder at landingsbanen så vidt muligt bør orienteres i retningen nord syd, evt. drejet lidt med uret. Se i øvrigt programoplæggets punkt Forplads og rullevej Se programoplæggets punkt Bygninger Se programoplæggets punkt Vejforbindelse og øvrig infrastruktur Se programoplæggets punkt 2.4 og 2.5 samt nedenstående anlægsbeskrivelse. 3. Anlægsbeskrivelse Projektets enkelte delelementer er i programoplæggets afsnit 3 beskrevet med oplysninger om krav i henhold til offentlige forskrifter samt hvilke forventninger der i øvrigt er til projektet. Nedenfor er denne beskrivelse suppleret under hensyntagen til de aktuelle forhold på denne lokalitet. Beskrivelsen er disponeret på samme måde som overslaget for anlæggenes enkelte dele.

5 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag Side Byggemodning Dette punkt omhandler den forudsatte infrastruktur i form af vej- og forsyningsanlæg. Det bemærkes at tunnelføringer ikke er indeholdt i overslaget. Vej Der er i overslaget forudsat vejstrækning på terræn, som anført i Tabel 1 og vist i bilag 1. Str. X Y L (m) Beskrivelse A Fra Til Akia: Mellem tunnel under Nuup Kangerlua og lufthavnens terminalområde Tabel 1, Vejstrækninger på terræn Ovenstående tilslutningspunkt til tunnel skal senere optimeres ved koordinering med tunnelprojektet. Vejen placeres fortrinsvis ved opbygning på vejdæmning og således, at der udføres mindst mulig udsprængning i vejtracéet. Vejdæmning udføres ved brug af sprængsten tilvejebragt i forbindelse med udførelse af tunnellen. Ud fra det foreliggende kortmateriale skønnes det, at vejen vil passere i alt 4 større vandløb. På disse steder placeres der gennemløb af korrugerede stålrør afpasset den forventede gennemstrømning. Vejgeometrien er i forhold til programoplægget ændret, således at vejen har følgende nominelle mål (excl. nødvendige tillæg og udvidelser): Yderrabat : 1,0 m Køresporsbredde 1 : 4,2 m Køresporsbredde 1 : 4,2 m Yderrabat : 1,0 m Samlet bredde, generelt : 10,4 m På de sidste 100 m før overgang til tilslutningspunkter jf. Tabel 1 etableres der vejbelysning langs den ene side af vejen. Elforsyningen hertil forudsættes at ske fra forsyningsanlæg etableret i forbindelse med tunnel hhv. lufthavnen. Servicevej langs indpumpningsledning for brændstof er medtaget under punkt 3.9. Vedrørende øvrige forudsætninger for vejanlæg, se programoplægget. Vandforsyning Forsyningen af lufthavnen med drikkevand er i overslaget forsat baseret på tilkørt vand til lagertanke. Hvis der i lufthavnens nærhed findes en vandressource, der kan benyttes til produktion af rent drikkevand, bør mulighederne for etablering af et selvstændigt vandværk undersøges. 1 Netto køresporsbredden er 4,0 m med plads til kantlinier.

6 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag Side 5 Under forudsætning af at der vælges løsningen med tilkørt vand, skal det under den videre planlægning afklares, om der er behov for supplerende vandforsyning til brug for bekæmpelse af bygningsbrand. Afløb Fra terminalområdet til kysten ved Nuup Kangerlua er der i lige linie 8 9 km. Med et terminalområde beliggende mellem kote anses det ikke for realistisk, at føre spildevandet til kysten via en gravitations kloakledning. Spildevandet kan evt. i stedet pumpes frem til et dykket udløb ved kysten via en isoleret og frostsikret ledning. Denne ledning bør i så fald følge samme linieføring som indpumpningsledningen for flybrændstof, se punkt 3.9. I nærværende overslag er spildevandet dog forudsat ført til opsamlingstanke i lufthavnsområdet. Det samlede tankvolumen forudsættes at være 50 m 3. Elforsyning Teleforsyning 3.2 Anlægsarbejder Under dette punkt er programoplæggets beskrivelse suppleret for de anlægsarbejder, der vedrører etableringen af landingsbane, rullevej og forplads. Jordarbejder I overslaget er der indregnet m 2 afrømning af vækstlag i terrænniveau samt udgravning af m 3 jord. Udsprængning Der udsprænges for lufthavnen og dennes nærmeste omgivelser, således at hindringsfrihed for luftfartøjers manøvrering ved start og landing er opfyldt i overensstemmelse med forudsætningerne i programoplægget. For den valgte baneplacering vil der dog være behov for at ansøge om dispensation for terrængennembrydninger af horisontalplanet og den koniske flade øst for banen. Opfyldning Omfanget af opfyldning er beskrevet i programoplægget. Bredden af sikkerhedszonen omkring landingsbanen er 2 x 150 m. Det formelle krav til bredden af den planerede del af sikkerhedszonen er 2 x 75 m. Imidlertid kan der forventes et myndighedskrav om beskaffenheden af terrænoverfladen udenfor den planerede del af sikkerhedszonen.

7 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag Side 6 I overslaget er det derfor forudsat, at det færdige terræns tværhældning på de yderste 75 m af sikkerhedszonen ligger mellem +5 % og 30 %, samt at ændringer i tværhældningen ikke overstiger 10 % pr. 10 m. Dette krav gælder for tilsvarende landingsbaner under 1800 m, mens der ikke i bestemmelserne for længere landingsbaner foreligger konkrete krav om tværfaldet bort fra banen udenfor den planerede del. Ovenstående forhold skal under en fortsættelse af planlægningsarbejdet afklares med luftfartsmyndigheden. Mængdeberegninger Som grundlag for anlægsoverslaget er der udført mængdeberegninger på den terrænmodel, der er omtalt i punkt 2.2. Der er undersøgt forskellige baneplaceringer og retninger, jf. bilag 3, hvoraf også resultatet af mængdeberegningerne fremgår. Landingsbanen er indplaceret i et område af Akia med mindre fjeldpartier og mellemliggende sletter og søer, hvor der tidligere er skitseret en baneplacering. Der er undersøgt to baner AK.01 og AK.02 med samme sydende AK.01 ligger med retning nord syd, mens AK.02 ligger med nordenden drejet 10 mod øst (med uret). Af bilag 3 ses, at mængdeberegningerne ikke giver den store forskel, men bane AK.02 er valgt fordi den ligger bedst i forhold til de fremherskende vindretninger. Ved en videreførelse af planlægningen skal baneplacering og niveau optimeres på et bedre kortgrundlag for så vidt angår mængder og overslag. Således skal omfanget af udsprængning med små højder minimeres, hvilket bl.a. kan gøres ved hævning af banen og tilførsel af billig fyld fra stenbrud. Udnyttelse af sprængsten tilvejebragt fra tunnelarbejdet er ikke indregnet, idet hovedparten af disse ventes benyttet til vejarbejdet. Når der foreligger et bedre kortgrundlag kan det vurderes om der vil være sprængsten til overs fra tunnelen. I så fald må det vurderes om det kan svare sig at transportere sprængstene 18 km frem til lufthavnen frem for at udvinde dem på stedet. Baseret på de udførte undersøgelser er der i overslaget for lufthavnen regnet med en udsprængningsmængde på m 3, hvoraf m 3 forudsættes udprængt i stenbrud i nærheden af lufthavnen. Skråningssikring og afvanding Befæstelser Bemaling

8 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag Side 7 Hegn 3.3 Bygninger 3.4 Navigationsudstyr Der opstilles et radiofyr på terræn nord eller syd for lufthavnen i landingsbanens centerlinie. Se i øvrigt programoplægget. 3.5 Bane- og indflyvningslys Der er i overslaget indregnet opstilling af 900 m indflyvningslys til hver baneende placeret på lave master. Se i øvrigt programoplægget. 3.6 Meteorologiudstyr 3.7 AFIS- og kommunikationsudstyr 3.8 Materiel og særligt udstyr 3.9 Brændstofanlæg Jet A-1 Lufthavnen ligger i en afstand af 8 10 km fra kysten langs Nuup Kangerlua s nordside. I overslaget forudsættes det, at tankskibet til forsyning af lufthavnen har begrænset liggetid og at der sker indpumpning via flydeslange til tankanlæg ved kysten. Her etableres der tankkapacitet til jet A-1 brændstof på i alt m 3. Brændstof overføres til terminalområdet med pumpeanlæg incl. strømforsyning ved kysten samt rørledning og tilhørende servicevej mellem kyst og terminalområde. Rørledningens og servicevejens længde forudsættes at være 8 km Servicevejen anlægges som en grusvej med nominel kørebanebredde på 3,0 m og 2 x 0,25 m rabatter, i alt 3,5 m. Se i øvrigt programoplægget. Flybenzin

9 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag Side 8 Gasolie 4. Anlægsoverslag Nedenstående overslag er specificeret i overensstemmelse med de tekniske redegørelser i nærværende notats afsnit 3. I overslaget er der generelt afsat 15 % af håndværkerudgifterne til imødegåelse af uforudselige udgifter. Overslaget betegnes som et groft overslag, hvilket vil sige et overslag på niveau umiddelbart under et C-overslag. De samlede udgifter for etablering af en ny lufthavn med 3000 m landingsbane samt bygninger, udstyr og vejforbindelse, som beskrevet ovenfor er beregnet til: 950 mio. kr. Overslaget er specificeret i Tabel 2. Overslag Prisniveau juli 2005, beløb i kr. Pos. Tekst Overslag 1 Byggemodning Anlægsarbejder Bygninger Navigationsudstyr Bane- og indflyvningslys Meteorologiudstyr AFIS- og kommunikationsudstyr Materiel og særligt udstyr Brændstofanlæg Tabel 2, Specificeret overslag I alt

10 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag BILAG 1, Side 1 Figur 1, Oversigtskort, Lufthavn og vejforbindelse. Tegningen er ikke målfast

11 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag BILAG 2, Side 1 Figur 2, Bane AK.02, Udsprængning. Tegningen er ikke målfast

12 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag BILAG 2, Side 2 Figur 3, Bane AK.02, Opfyldning. Tegningen er ikke målfast

13 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag BILAG 3, Side 1 Mængdeberegning for undersøgte baner rev Baneplacering Sydlige tærskel Nordlige tærskel Bane X Y Z X Y Z AK , AK , ,00 st stigning 0,7 %, st fald 0,1 % Terminal øst for st , afstand m fra CL, kote 49 AK , ,00 st stigning 0,7 %, st fald 0,1 % Terminal øst for st , afstand m fra CL, kote 48 AK , , ,423 47,00 st stigning 0,7 %, st fald 0,1 % Terminal øst for st , afstand m fra CL, kote 48 AK , , ,423 46,00 st stigning 0,6 %, st fald 0,2 % Terminal øst for st , afstand m fra CL, kote 49 Mængdeberegninger (m 3 ) Bane UD- SPRÆNGNING OP- FYLDNING SKÆRVER og UDGR./ OPFY. UDSPRÆNGN. BALANCE Bemærkning AK balance, uden terminal AK balance, med terminal AK STENBRUD, m. terminal AK STENBRUD, m. terminal AK balance, med terminal AK balance, med terminal INUPLAN / SCF og NIRAS Greenland / PVP

14 Lufthavn med 3000 m landingsbane, Overslag BILAG 4, Side 1 Referencer Nuuk, Fremtidig lufthavn. Programoplæg for lufthavn med 3000 m landingsbane, GLV / INUPLAN og NIRAS Greenland, d Notat, Nuuk, Fremtidig lufthavn. Modtagekontrol af klasse 1 kort, INUPLAN d Nuuk, Fremtidig lufthavn. Vejrbetinget regularitet, GLV / INUPLAN og NIRAS Greenland, d

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq BILAG 2 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq Lufthavn med 3000 m landingsbane Overslag 15.03.2006 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76016.94

Læs mere

TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag

TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen TRAFIKANLÆG, Anlægsbeskrivelse og -overslag Delopgave : Trafikanlæg mellem Qaqortoq, Narsaq og Narsarsuaq Emne : Lufthavn mellem Qaqortoq og Narsaq 27.05.2004

Læs mere

TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004

TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004 Delopgave : Regional lufthavn i Qaqortoq Emne : Besigtigelse 01.12.2004 INUPLAN A/S Sag: 200847.07 NIRAS Greenland A/S Sag: 00.642.03

Læs mere

SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET

SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET Tegnestuen Nuuk a/s SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET Det aktuelle projekt til den eksisterende landingsbane ved Nuuk lufthavn fra 950m til 1799m/2200m opfylder ikke ICAO s krav til sikkerhedsafstande

Læs mere

Nuuk, Fremtidig lufthavn

Nuuk, Fremtidig lufthavn BILAG 1 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn Programoplæg for lufthavn med 3000 m landingsbane 16.12.2005 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76.016.94 Programoplæg

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur. Qaqortoq Lufthavn. Ideoplæg

GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur. Qaqortoq Lufthavn. Ideoplæg GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Qaqortoq Lufthavn Ideoplæg 30.06.2016 ISSORTARFIMMUT 13 POSTBOX 1024 3900 NUUK TELEFON: (+299) 32 15 22 TELEFAX: (+299) 32 41 92 E-MAIL:

Læs mere

Nuuk Lufthavn, udbygning

Nuuk Lufthavn, udbygning GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Nuuk Lufthavn, udbygning Ideoplæg 14.07.2016 ISSORTARFIMMUT 13 POSTBOX 1024 3900 NUUK TELEFON: (+299) 32 15 22 TELEFAX: (+299) 32 41

Læs mere

Ilulissat Lufthavn, udbygning

Ilulissat Lufthavn, udbygning GRØNLANDS SELVSTYRE Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Ilulissat Lufthavn, udbygning Ideoplæg 20.07.2016 ISSORTARFIMMUT 13 POSTBOX 1024 3900 NUUK TELEFON: (+299) 32 15 22 TELEFAX: (+299)

Læs mere

CFD = Computational Fluid Dynamics (computerbaserede beregninger)

CFD = Computational Fluid Dynamics (computerbaserede beregninger) RAPPORT vedr. Qaqortoq Lufthavn Turbulensforholdenes indvirkning på den vejrbetingede regularitet ISSORTARFIMMUT 13 P.O.BOX 1024 3900 NUUK (+299) 34 37 00 INUPLAN@INUPLAN.GL WWW.INUPLAN.GL d. 28.11.2014

Læs mere

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning TEKNISK NOTAT Projekt Ørumvej sideudvidelse og kantbaner Kunde Hedensted Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-08-26 Til Hedensted kommune - Michael Laursen Fra Rambøll Søren Bach Jensen Kopi til - 1. Indledning

Læs mere

Ilulissat Lufthavn BILAG 5. Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen. Udbygning til 1799 m landingsbane. Vejrbetinget regularitet

Ilulissat Lufthavn BILAG 5. Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen. Udbygning til 1799 m landingsbane. Vejrbetinget regularitet BILAG 5 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Ilulissat Lufthavn Udbygning til 1799 m landingsbane Vejrbetinget regularitet 16.02.2006 INUPLAN A/S Sag: 95868.07 NIRAS Greenland A/S Sag: 79009.44 Vejrbetinget

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

Anlægsoverslag for en sænketunnel sammenligning med projekteringsloven

Anlægsoverslag for en sænketunnel sammenligning med projekteringsloven 1. november 2010 Anlægsoverslag for en sænketunnel sammenligning med projekteringsloven 1. Indledning I projekteringsloven, som blev vedtaget i april 2009, fremgår det af bemærkningerne, at en sænketunnel

Læs mere

Bilag 4. Analyse af højtstående grundvand

Bilag 4. Analyse af højtstående grundvand Bilag 4 Analyse af højtstående grundvand Notat Varde Kommune ANALYSE AF HØJTSTÅENDE GRUNDVAND I VARDE KOMMUNE INDHOLD 13. juni 2014 Projekt nr. 217684 Dokument nr. 1211729289 Version 1 Udarbejdet af JSJ

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

scf@inuplan.gl kter: 13.

scf@inuplan.gl kter: 13. CV Søren C. Frederiksen Navn: Fødselsår: Nationalitet: Sprogkundskaber: Civil stand: Søren Christian Frederiksen 1967 Dansk. Opvokset i Grønland. Udmærket dansk og engelsk. Lidt grønlandsk. g Gift, et

Læs mere

På figur 2 og figur 3 er de anvendte linjeføringer for de to alternative vejføringer vist.

På figur 2 og figur 3 er de anvendte linjeføringer for de to alternative vejføringer vist. NOTAT Projekt Omfartsvej omkring Løjt Kirkeby Kunde Aabenraa Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-01-20 Til Fra Anne Bjorholm Stig Grønning Søbjærg 1. Indledning Dette notat omhandler en screening af de samfundsøkonomiske

Læs mere

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til

Læs mere

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Dato Januar 2017 Dok.nr. 2314/17 Sagsnr. 15-7239 Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Indledning... 2 Eksempel 1: Brorsonskolen renoveres... 3 Eksempel 2: Brorsonskolen bevarer 0.-6. klasse

Læs mere

Version 1.0, d. 2014.02.14

Version 1.0, d. 2014.02.14 Side 1 af 8 OPLYSNINGER OM FORDELINGSLISTERNES POSITIONER Generelt Tilbudssummen er fordelt som angivet i de til tilbudslisten hørende fordelingslister. I det følgende meddeles supplerende oplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nye vejanlæg i Aalborg Syd - Egnsplanvej og Ny Dallvej. Aalborg Kommune. VVM undersøgelse - forurenet jord

Indholdsfortegnelse. Nye vejanlæg i Aalborg Syd - Egnsplanvej og Ny Dallvej. Aalborg Kommune. VVM undersøgelse - forurenet jord Aalborg Kommune Nye vejanlæg i Aalborg Syd - Egnsplanvej og Ny Dallvej VVM undersøgelse - forurenet jord COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk

Læs mere

Version 1.0, d. 2012.08.07

Version 1.0, d. 2012.08.07 Side 1 af 6 OPLYSNINGER OM FORDELINGSLISTERNES POSITIONER Generelt Tilbudssummen er fordelt som angivet i de til tilbudslisten hørende fordelingslister. I det følgende meddeles supplerende oplysninger

Læs mere

LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat

LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ Oktober 2004 INDHOLD Indhold INDLEDNING...3 Om lokalplanen...3 REDEGØRELSE...4 Lokalplanens baggrund...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

Den samlede økonomi. Resume

Den samlede økonomi. Resume Den samlede økonomi Resume Der er udarbejdet en ambitiøs plan for skybrudssikring af Frederiksberg og resten af københavnsområdet. En del af planen inkluderer følgende hovedinvesteringer for Frederiksberg

Læs mere

Tegnestuen Nuuk a/s. THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY Af 3 muligheder for udvikling af Nuuk er Sydløsningen markant bedst!

Tegnestuen Nuuk a/s. THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY Af 3 muligheder for udvikling af Nuuk er Sydløsningen markant bedst! Tegnestuen Nuuk a/s THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY Af 3 muligheder for udvikling af Nuuk er Sydløsningen markant bedst! Hvor svært skal det gøres? Diskussionen omkring udviklingen af Nuuk, herunder placering

Læs mere

Notat. Indledning Ballerup Kommune ønsker at udvide og modernisere Ballerup Genbrugsstation beliggende på Energivej i Ballerup.

Notat. Indledning Ballerup Kommune ønsker at udvide og modernisere Ballerup Genbrugsstation beliggende på Energivej i Ballerup. BALLERUP KOMMUNE Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4175 0131 E-mail: mt-miljo@balk.dk Kontakt: Heidi Erndal Notat Modernisering af Ballerup genbrugsstation Forudsætningsnotat for bygge- og anlægsoverslag

Læs mere

Bilag a. Spildevandsløsning, mellemlager, Milen. Økonomisk vurdering - maj 2017

Bilag a. Spildevandsløsning, mellemlager, Milen. Økonomisk vurdering - maj 2017 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 245643 Brevid. 2559957 Ref. LESH / 8LD Bilag a. Spildevandsløsning, mellemlager, Milen. Økonomisk vurdering - maj 2017 19. maj 2017 Fors (grøn streg) anlægger forsyningsledninger

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen Handleplan 1 Møde den 23. april 2012 Chefrådgiver Mogens Terkelsen Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen - Resumé Roskilde Kommunes handleplan, september 2011 2 TRIN 1 Gennemføre

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F NOTAT Dato 28-05-2013 Projekt Jordbro Å Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 1.2 Dato 28-05-2013 Til Fra KS af Kjeld Lundager Jørgensen, Naturstyrelsen Mads Bøg Grue, Rambøll A/S Dennis Søndergård Thomsen,

Læs mere

FORUDSÆTNINGER I VVM REDEGØRELSEN

FORUDSÆTNINGER I VVM REDEGØRELSEN Notat Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Stofbalancer ved nedlæggelse af renseanlæg og etablering af Tengslemark Renseanlæg 29. juni 2015

Læs mere

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre Lokalplan nr. 46 for opsætning af vindmøller i Elkenøre Indledning...3 Lokalplan nr. 46...3 Redegørelse...3 Baggrund...3 Formål...3 Beliggenhed...3 Eksisterende forhold...3 Omgivende landskab...3 Fremtidige

Læs mere

Supplerende notat om kritiske lokaliteter med mulig høj risiko

Supplerende notat om kritiske lokaliteter med mulig høj risiko Supplerende notat om kritiske lokaliteter med mulig høj risiko På baggrund af Afrapportering af screeningundersøgelse af risiko for alvorlige fjeldskred i Grønland fra GEUS d. 11. december 2018 har formanden

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 5-12-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Supplerende notat vedr bundkoter i

Læs mere

Vedr. Omfartsvej ved Løjt Kirkeby

Vedr. Omfartsvej ved Løjt Kirkeby Vedr. Omfartsvej ved Løjt Kirkeby Indhold Resume Referat fra byrådsmøde inkl. sagsfremstilling. Bilag til byrådsmøde s. 1 s. 2 s. 7 Resume: Løjt Kirkeby får ikke en omfartsvej Borgere på Løjt Land har

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 178 Offentligt DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. Januar 2012 11/14954 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3333 Transportministeriet Center for

Læs mere

UDKAST HALS KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RENDEN I HOU. Vandløb nr St St m

UDKAST HALS KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RENDEN I HOU. Vandløb nr St St m UDKAST HALS KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RENDEN I HOU Vandløb nr. 817 2.0 St. 1835 St. 2049 m Juli 2006 Tillægsregulativ for Renden i Hou, 2006 1 Forord Dette tillægsregulativ og regulativ af 15.9.2006

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: +299 32 28 44 fax: +299 32 27 53 e-post: tenu@tegnestuen.gl

Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: +299 32 28 44 fax: +299 32 27 53 e-post: tenu@tegnestuen.gl tegnestuen nuuk A/S Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: +299 32 28 44 fax: +299 32 27 53 e-post: tenu@tegnestuen.gl Den 07. December 2009 Sag nr. Akk. 500 TRANSPORTKOMMISSION GRØNLAND Tilføjelse

Læs mere

Nuuk, Fremtidig lufthavn

Nuuk, Fremtidig lufthavn BILAG 6 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn Banelængder og flytyper 24.02.2006 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76016.94 Banelængder og flytyper Indholdsfortegnelse:

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2 FANØ KOMMUNE Address BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD 1 Introduktion 1 2 Byggemodning 1 2.1 Byggemodningsproces 2 3 Planproces 2 3.1 Forslag til optimeret tidsplan / planproces 3 3.2

Læs mere

Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved

Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved Sagsresume Ejendomme Der er 14 ejendomme på Hjortø og 2 på Hjelmshoved. Enkelte ejendomme er i dag uden vandforsyning. Der er en toiletbygning

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller og solceller ved Marsvinslund August 2018 1 Projektansøger: SFP Wind Denmark ApS Nordmandshave 2 8700 Horsens Peter Nielsen Telefon: 25397972 og Vindpark Marsvinslund

Læs mere

Etablering af ét skoledistrikt i Holstebro by - totaløkonomisk sammenstilling

Etablering af ét skoledistrikt i Holstebro by - totaløkonomisk sammenstilling Etablering af ét skoledistrikt i Holstebro by - totaløkonomisk sammenstilling Baggrund og formål Holstebro Kommune ønsker at centralisere sine skoledistrikter i Holstebro by således at de eksisterende

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN SOLRØDGÅRD VANDVÆRK

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN SOLRØDGÅRD VANDVÆRK HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2015-2027. SOLRØDGÅRD VANDVÆRK Titel: Vedtagelse: Tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027. Solrødgård Vandværk Tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027

Læs mere

I henhold til aftale har vi herved udarbejdet entreprenøroverslag for etablering af enkeltrettede cykelstier på Egebækvej.

I henhold til aftale har vi herved udarbejdet entreprenøroverslag for etablering af enkeltrettede cykelstier på Egebækvej. N O T A T Til Rudersdal Kommune Peter Boding RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA ANDERSEN & GRØNLUND ApS Dato 2009-12-10 Initialer JD Sag 0960 J.nr. Notat Overslag Email jd@ag-aps.dk Fra Andersen & Grønlund Rudersdal

Læs mere

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej Notat Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse 25. november 2015 Projekt nr. 222226 Dokument nr. 1217926148 Version 1 Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af 1 INDLEDNING

Læs mere

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9 Notat Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen INDHOLD 27. november 2015 Projekt nr. 221991 Dokument nr. 1217831540 Version 4 Udarbejdet af SKJ/GULD

Læs mere

Skanderborg Kommune. Ry Stadion PROJEKTOPLÆG FOR KUNSTGRÆSBANE. Gasværksvej Aalborg. Projektnummer

Skanderborg Kommune. Ry Stadion PROJEKTOPLÆG FOR KUNSTGRÆSBANE. Gasværksvej Aalborg. Projektnummer Skanderborg Kommune Ry Stadion PROJEKTOPLÆG FOR KUNSTGRÆSBANE Rekvirent Rådgiver Skanderborg Kommune Orbicon A/S Gasværksvej 4 9000 Aalborg Projektnummer 2131500059 Projektleder Claus Burgaard Udgivet

Læs mere

Tueholm og Vallensbæk Søer. Resultater fra nyt skitseprojekt af maj Store Vejleå sikring af faunapassage

Tueholm og Vallensbæk Søer. Resultater fra nyt skitseprojekt af maj Store Vejleå sikring af faunapassage forbi Tueholm og Vallensbæk Søer Resultater fra nyt skitseprojekt af maj 2017 Fra sidst vi sås: Det første taskeslaw Skitseprojekt: 12,7+2,4 mio 2014 => 16-18 mio. (2017) Vores forslag (groft skøn): Etableringsudgift

Læs mere

Lokalplan nr. 44. for Gedser terminalområde

Lokalplan nr. 44. for Gedser terminalområde Lokalplan nr. 44 for Gedser terminalområde Indledning...3 Lokalplan nr. 44....3 Lokalplanens indhold...3 Anvendelse...3 Vej- og parkeringsforhold...3 Bebyggelse...3 Beplantning...3 Forholdet til den øvrige

Læs mere

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ JUNI 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Modtager: Attention: Kopi til: Femern A/S Henrik Bay, Femern A/S Christian Henriksen, Femern A/S Sag: 01-05-01B_Ad hoc support to ENV Udarbejdet af: Martin

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune

Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune Præhospitalet Aarhus Regionshuset Olof Palmes Allé 34 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7841 4848 www.regionmidtjylland.dk Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune Formålet med dette notat er at belyse

Læs mere

Notat. Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å. : Holbæk Kommune. : Peter Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen)

Notat. Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å. : Holbæk Kommune. : Peter Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Notat Grontmij A/S Dusager 8 Aarhus N Danmark T +5 8 5 F +5 8 555 www.grontmij.dk CVR-nr. 85 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å 7. september 5 Vores reference:..5

Læs mere

Frilægning af Blokhus Bæk, beregning

Frilægning af Blokhus Bæk, beregning Jammerbugt Kommune Frilægning af Blokhus Bæk, beregning af dimensioner Rekvirent Rådgiver Jammerbugt Kommune Natur og Miljø Lundbakvej 5 9490 Pandrup Orbicon A/S Gasværksvej 4 9000 Aalborg Projektnummer

Læs mere

Viborg Kommune. Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne?

Viborg Kommune. Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne? Viborg Kommune Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne? Kunde Rådgiver Viborg Kommune Hedeselskabet Teknisk Forvaltning Miljø og Energi A/S Sct. Mogens Gade 3 Klostermarken 12 8800 Viborg 8800

Læs mere

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-04 FRITIDSHJEM VED ØLBY SKOLE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANFORSLAG LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionsplanens

Læs mere

ØSTLIG RINGVEJ BAGGRUNDSNOTAT - TRAFIKBEREGNINGER

ØSTLIG RINGVEJ BAGGRUNDSNOTAT - TRAFIKBEREGNINGER Til Transportministeriet Dokumenttype Rapport Dato November 2012 Analyse af mulige linjeføringer for Østlig Ringvej om København ØSTLIG RINGVEJ BAGGRUNDSNOTAT - TRAFIKBEREGNINGER Side 1 INDHOLD 1. Indledning

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Den nye bane København Ringsted Notat vedr. økonomiske konsekvenser ved en forøget frihøjde for Køgevej Dato: 15.februar 2013 Versionshistorie 1 Ver. nr.

Læs mere

Beredskabsfaglig vurdering for situationen i Illorsuit

Beredskabsfaglig vurdering for situationen i Illorsuit Pinngortitamut Avatangiisinullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Natur og Miljø Beredskabsfaglig vurdering for situationen i Illorsuit 1. Indledning a. Baggrund Lørdag d. 17. juni 2017 skete der

Læs mere

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Sagsnr: 12/23574 Dato: 16. august 2013 Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Baggrund Nærværende samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN FORSLAG SOLRØDGÅRD VANDVÆRK

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN FORSLAG SOLRØDGÅRD VANDVÆRK HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2015-2027. SOLRØDGÅRD VANDVÆRK Titel: Rapport: Forslag til tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027. Solrødgård Vandværk Rapporten er udarbejdet

Læs mere

SPILDEVANDSMÆNGDER I BLÅRENDEN, HØRSHOLM

SPILDEVANDSMÆNGDER I BLÅRENDEN, HØRSHOLM Notat SPILDEVANDSMÆNGDER I BLÅRENDEN, HØRSHOLM 07. december 2018 Projekt nr. 219604 Version 1 Dokument nr. 1221941562 Version 4 Figur 1. Gul markering angiver oplandet til Blårenden. Nærværende notat udgør

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK.

HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK. HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN 2015-2027 MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK. NY FORBINDELSESLEDNING TIL HILLERØD FORSYNING 2 Titel: Forslag til tillæg

Læs mere

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Vurdering af Stenbeskyttelse Marts 2005 Udkast 16 marts 2005 Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg

Læs mere

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Formålet med rørlægningen er at skabe en bedre sammenhæng mellem

Læs mere

Anlægsoverslag for en skråstagsbro sammenligning med projekteringsloven

Anlægsoverslag for en skråstagsbro sammenligning med projekteringsloven 1. november 2010 Anlægsoverslag for en skråstagsbro sammenligning med projekteringsloven 1. Indledning I projekteringsloven, som blev vedtaget i april 2009, fremgår det af bemærkningerne, at en skråstagsbro

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup Februar 2018 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 44 Erhvervsområde i Højme Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Dyrup - Højme Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version Aarhus Kommune Miljørigtige køretøjer i Aarhus Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 56 40 00 00 wwwcowidk Notat - kort version Indholdsfortegnelse

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Leif Glasdam Jensen Linien 27 5683 Haarby 14. juni 2018 Sags id: 2018-0059 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af en sø so ansøgt på ejendommen matr.

Læs mere

VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV

VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV Dato: 17. marts 2017 revideret 2018.01.12. Udarbejdet af: JHC Sagsnr.: 45.525 Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S Side 1 af 6 VANDFORVALTNINGSSTRATEGI

Læs mere

PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG

PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG FEBRUAR 2012 SILKEBORG KOMMUNE PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG VURDERING AF ETAPEOPDELING AF UDFØRELSESFASEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Titel: Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S Teknisk rapport nr.: 2012-24598-70-020

Læs mere

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken Faxe Kommune Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken 1012945 Stitunnel i Karise 26.04.2018 Stitunnel i Karise under jernbanen Projektnummer: 1012945 Dato:

Læs mere

Bygherre Dato 01.11.2012 Kommune Kujalleq

Bygherre Dato 01.11.2012 Kommune Kujalleq Bygherre Dato 01.11.2012 Kommune Kujalleq T I L B U D S L I S T E N R 1 Undertegnede tilbyder vedrørende: ALDERDOMSHJEM I QAQORTOQ, ETAPE 4 at udføre nedenfor nævnte entreer for de angivne er i henhold

Læs mere

Grenaa Havn VINDMØLLER VED GRENAA HAVN Projektmuligheder T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615

Grenaa Havn VINDMØLLER VED GRENAA HAVN Projektmuligheder T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 Notat Grenaa Havn VINDMØLLER VED GRENAA HAVN Projektmuligheder 11. august 2016 Projekt nr. 215559 Dokument nr. 1219682400 Version 5 Udarbejdet af ISA Kontrolleret af LOE Godkendt af HHK 1 Projektmuligheder

Læs mere

Bilag 4 Notat fra NIRAS. Notat fra NIRAS

Bilag 4 Notat fra NIRAS. Notat fra NIRAS Bilag 4 Notat fra NIRAS Notat fra NIRAS Der er forskellige konsekvenser såfremt, at der ikke opnås de ansøgte dispensationer for broerne og vanddybderne under. Det er afgørende for HOFORs spildevandshåndtering

Læs mere

Beredskabsfaglig vurdering for situationen i Illorsuit

Beredskabsfaglig vurdering for situationen i Illorsuit Pinngortitamut Avatangiisinullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Natur og Miljø Beredskabsfaglig vurdering for situationen i Illorsuit 1. Indledning a. Baggrund Lørdag d. 17. juni 2017 skete der

Læs mere

Dokumentation Søoplande

Dokumentation Søoplande Dokumentation Søoplande Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 28. april 2015 Ane Kjeldgaard og Hans Estrup Andersen Institut for Bioscience Rekvirent: Miljøstyrelsen Antal sider: 6

Læs mere

LOKALPLAN NR. 123. Lufthavnsrelateret erhverv. (Tillæg til lokalplan 94) Billund kommune Teknisk Service December 2005

LOKALPLAN NR. 123. Lufthavnsrelateret erhverv. (Tillæg til lokalplan 94) Billund kommune Teknisk Service December 2005 Lufthavnsrelateret erhverv (Tillæg til lokalplan 94) Billund kommune Teknisk Service December 2005 LOKALPLAN NR. 123 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan?...4 REDEGØRELSE Baggrund...5 Beskrivelse

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Lokalplan nr. 54. Bakkely Vindmøllepark. Indhold: STEVNS KOMMUNE. side 1 side 1

Lokalplan nr. 54. Bakkely Vindmøllepark. Indhold: STEVNS KOMMUNE. side 1 side 1 Lokalplan nr. 54 Bakkely Vindmøllepark Indhold: Lokalplanens baggrund Lokal planområdet Lokal planens ind hold Lokalplanens bestemmelser Vedtagelsespåtegning side 1 side 1 side 1 side 3 side 5 Kortbilag

Læs mere

Projektbeskrivelse. Solceller Tryggevælde Mark

Projektbeskrivelse. Solceller Tryggevælde Mark Projektbeskrivelse Solceller Tryggevælde Mark September 2018 1 Projektansøger: Christian Danneskiold Lassen Holmegaard, Juellinge og Tryggevælde Godskontor Holmegaardsvej 71 4684 Holmegaard e-mail: cdl@holmegaardgods.dk

Læs mere

Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape

Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape Projektforslag Januar 2016 Udgivelsesdato : Januar 2016 Vores reference : 14.8400.38 Udarbejdet : Knud Sibbesen Kontrolleret

Læs mere

Dispensationen bortfalder automatisk, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Dispensationen bortfalder automatisk, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Naturstyrelsen, Thy, Søholt Søholtvej 6 7700 Thisted Plan- og Miljøafdelingen 9. juni 2016 BrevID.: 2273976 Medarbejder: krn Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16, Sø- og Åbeskyttelseslinjen, til

Læs mere

INDLEDNING OG BAGGRUND

INDLEDNING OG BAGGRUND Notat Grontmij A/S Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 482311 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Sønderstrup Å 22. oktober

Læs mere

Påvirkning på vandstanden i Randers by ved tilbageholdelse af vand fra Gudenåen på Haslund Ø

Påvirkning på vandstanden i Randers by ved tilbageholdelse af vand fra Gudenåen på Haslund Ø NOTAT Projekt Haslund Enge Projektnummer 1391200163 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Randers Kommune, Natur & Landbrug Påvirkning på vandstanden i Randers by ved tilbageholdelse af

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere