Praktikstedsbeskrivelse for sundhedsuddannelserne i ældreområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Praktikstedsbeskrivelse for sundhedsuddannelserne i ældreområdet"

Transkript

1 Praktikstedsbeskrivelse for sundhedsuddannelserne i ældreområdet Nord Symfonien,Birkevang, Røljeparken Vest Søvang, Marskvej 22 Fugleparken Øst Munkebocentret Kildemarkscentret Syd Birkebjergcentret Bakkegården

2 Indledning Næstved Kommunes ældreområde fungerer som praktiksted for de grundlæggende sundhedsuddannelser og sygeplejerskeuddannelsen, hvorfor denne praktikstedsbeskrivelse vil gælde disse uddannelser.. 1. Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet 1.1. Struktur Næstved kommune er med et indbyggertal på ca den største kommune i region Sjælland og strækker sig fra landområderne omkring Fuglebjerg, Glumsø, Herlufmagle, Fensmark og Mogenstrup med Næstved, som den største by. Center for ældre er en decentral virksomhed i Næstved kommunes organisation.

3 Ældreområdet er, som det fremgår af forsiden inddelt i 4 distrikter. Distrikterne er geografisk bygget op omkring de 10 ældre / plejecentre. På disse centre har både indeteams og udeteams deres daglige indmødested. Hvert team består af medarbejdere og ledes af en teamleder med relevant sundhedsfaglig uddannelse. Hvert distrikt ledes af en distriktschef, der refererer til ældrechefen, som er den øverste leder på ældreområdet. Figur 1: Næstved kommunes organisering Ældreinstitutioner og boliger i Næstved Kommune De kommunale ældreinstitutioner og boliger i Næstved tæller: 10 ældrecentre hvoraf 8 har åbne aktivitetscentre 38 gæstestuer 23 beskyttede boliger 411 almindelige plejeboliger

4 101 demens plejeboliger 84 omsorgsboliger 868 visitationsboliger og ældre handicapegnede boliger Boligerne er dels Næstved kommunes boliger samt boliger i forsk. boligselskaber Personalesammensætning I de 4 distrikter, er der ansat medarbejdere svarende til 1165 fuldtidsstillinger med forskellige sundfaglige uddannelser bl.a. social og sundhedshjælpere, social og sundhedsassistenter, sygehjælpere, plejehjemsassistenter, sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, pædagoger, driftsplanlæggere, beskæftigelsesvejledere, køkkenassistenter og administrativt personale Hjemmeplejens brugere I Næstved Kommune ydes der dagligt hjælp til ca borgere. Heraf bor de 2183 borgere i eget hjem, mens de resterende 597 borgere er tilknyttet en af de kommunale foranstaltninger for eksempel et plejecenter. Langt de fleste er ældre over 67 år med sundhedsmæssige eller geriatriske problemstillinger af fysisk, psykisk og/eller social relation. 1.5 Ydelser der kan leveres af hjemmeplejen og planlægning af disse. Foruden plejeopgaver og sygepleje, som udføres døgnet rundt, varetages der i hvert distrikt praktisk bistand, vedligeholdelsestræning og der tilbydes sociale og fysiske aktiviteter i forhold til borgernes behov. Næstved madservice producerer mad til enkelte plejecentre i distrikterne. Det er driftsplanlæggere i alle distrikter, der i tæt samarbejde med teamleder planlægger de daglige plejeopgaver hos borgerne vha. UNIQ (elektronisk omsorgssystem). Vi anvender UNIQ som dokumentationsredskab for alle medarbejdere. Det udekørende plejepersonale anvender alle en smartphone, og plejepersonalet, der arbejder inde har stationære PC ere til rådighed i alle teams.

5 1.6. Tildeling af visiterede ydelser Der tages udgangspunkt i bestiller-udfører-modtager modellen (BUM-modellen). Når en borger har brug for en ydelse kontaktes visitationskontoret, som er placeret under ældrechefen. (se figur 1). Visitatorerne er uddannet enten som sygeplejersker fysio- eller ergoterapeuter. Der visiteres hjælp ud fra en individuel helhedsvurdering dog med udgangspunkt i den politisk vedtagne servicedeklaration ( >borger > ældre og pensionister > hjælp i hjemmet > servicedeklaration / indsatskatalog.). Som dokumentationsredskab benyttes Fællessprog 2. Visitationskontoret kan visitere til følgende opgaver: personlig pleje, praktisk bistand, sygepleje, vedligeholdelses træning, genoptræning, aktivitetscentre og boligform ud fra et politisk vedtaget ydelseskatalog. ( >borger > ældre og pensionister > hjælp i hjemmet > servicedeklaration / indsatskatalog.) Madservice og hjælpemidler visiteres af center for sundhed. Borgere i eget hjem kan frit vælge en kommunal eller en kommunalt godkendt privat leverandør til udførelsen af hjemmehjælp og madservice. Hjemmesygepleje, trænings- og aktivitetstilbud leveres udelukkende af kommunen Plejeformer Der arbejdes med helhedsorienteret pleje.. Det tværfaglige samarbejde mellem det sundhedsfaglige personale vægtes højt. Det tilstræbes at borgerne får besøg af samme kendte personale. Der er ansat koordinatorer i alle plejeteams, der skal sikre kvaliteten og kontinuiteten i de komplekse plejeforløb. Der er stort fokus på hverdagsrehabilitering. Øvelse gør mester er et 4 årrigt lærings, udviklings og kulturforandringsprojekt, som kører frem til Visionen er at borgeren er ekspert i eget liv, og personalet i tæt samarbejde med borgeren finder frem til ønsker og behov med udgangspunkt i det hele menneske, og med udgangspunkt i borgerens ønsker, behov og mål for fremtiden understøtte, vejlede og træne sammen med borgeren, så han/hun kan leve et liv på egne betingelser Uniformsetikette Der bæres uniform for at tilgodese hygiejniske principper. Derudover skal uniformen vække tillid og efterlade et professionelt indtryk hos borgerne. Der bæres ikke armbånd, urer eller fingerringe.

6 Alt personale inklusive elever / studerende får som udgangspunkt udleveret beklædning på praktikstederne, og skal følge gældende beklædningsreglement for Næstved Kommune. 2. Vision for ældreområdet Næstved Kommune vil medvirke til, at ældre skal have mulighed for et godt og aktivt liv med oplevelser, udfordringer og ansvar. De ældres ressourcer skal understøttes og udvikles, således at de bliver brugt. Den enkelte skal i størst muligt omfang have en oplevelse af at have indflydelse på de tilbud, der gives, samt at der er synlighed og Sammenhæng i disse. Næstved kommune vil skabe rammer for løbende dialog med bruger, pårørende og medarbejdere. Næstved Kommunes grundprincipper i ældrepolitikken er først og fremmest at respektere, at ethvert menneske har ansvar for sit eget liv og har ret til selvbestemmelse. Derudover skal Næstved Kommune sikre at kommunens borgere, efter individuelt og konkret behov, får den nødvendige pleje, omsorg og genoptræning. Dette skal, såfremt borgeren ønsker det, primært ske i de rammer, som borgeren har opbygget gennem tilværelsen. Det skal endvidere være klart, hvilke kommunale ydelser de ældre kan forvente. Alderen er i sig Selv ikke afgørende for behov for hjælp. (ældrepolitikken 2012). 3. Sygeplejefaglige forhold på uddannelsesstedet 3.1. Kompetencefordeling Opgaverne uddelegeres efter kompleksitet, tyngde og med udgangspunkt i personalets kompetencer. Generelt vil det sige: Social og sundhedshjælperne udfører elementære sygeplejeopgaver med fokus på daglige gøremål, praktisk bistand, vejledning og støtte. Social og sundhedsassistenterne udfører ligeledes elementære samt grundlæggende og komplekse sygeplejeopgaver med fokus på at identificere, klarlægge og løse totalplejeopgaver. Sygeplejersker leder og udvikler sygepleje samt udfører komplekse sygeplejeopgaver i et tværfagligt samarbejde. Sygeplejersker formidler faglig supervision til andre faggrupper.

7 Elementære sygeplejeopgaver kan blandt andet omfatte: Personlig pleje Toiletbesøg Råd om sundhed og forebyggelse Vedligeholdelse af færdigheder Hjælp til kropsbårne hjælpemidler og andre hjælpemidler Praktisk bistand kan blandt andet omfatte: Rengøring Tøjvask Hjælp til indkøb Pleje og praktisk bistand ydes ud fra Serviceloven 83. Grundlæggende / komplekse sygeplejeopgaver kan blandt andet omfatte: Sygepleje til borgere med komplicerede sår, urininkontinens, stomi, kateter, sondeernæring, smerte - og væskebehandling. Sygeplejeopgaver til borger med akutte eller kroniske sygeplejeproblemer Hjælp til medicindosering med vejledning, opstart af dosisdispensering og injektioner Palliativ og terminal pleje Observerende, forebyggende, habilitering og rehabilitering opgaver. Fysisk, psykisk og socialt støttende sygeplejeopgaver til borgere med aldersbetingede lidelser, kroniske lidelser, psykiske lidelser, misbrug, demens og livstruende sygdom. Undervisning og vejledning i forhold til sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse Vejlede og undervise personale Koordinerer samarbejde omkring pleje og behandling Dokumentere og udvikle sygeplejen Tværsektorielt samarbejde Der ydes sygepleje ud fra serviceloven 138.

8 3.2. Konsulenter i ældreområdet Der er ansat følgende konsulenter i ældreområdet: 2 sår-diabetes konsulenter, 2 incontinenskonsulenter, 1 kostkonsulent, 4 demenskonsulenter, 1 psykiatrikonsulent, 2 palliationskonsulenter, 1 koordinator for hjerneskadede Samarbejdsrelationer Internt: I den daglige pleje, omsorg samt træning af borgerne samarbejder plejepersonalet, fysioterapeuter, ergoterapeuter samt aktivitetsmedarbejderne om at tilgodese den enkelte borgers behov og skabe helhed i servicetilbuddet til borgeren. Eksternt: Der samarbejdes med de praktiserende læger, speciallæger, sygehusene, distriktspsykiatrien, omsorgstandplejen, høre / talepædagogen, VISP og synscentralen. Endelig er der samarbejde med præst, apotek, fodterapeut, frisør, ældreklubber, ældrerådet, pårørendegrupper, social brugergruppe, invalideorganisationer, Falck og taxakørsel med flere. 4. Uddannelsesområdet 4.1 Vision Visionen for uddannelsesområdet i Næstved Kommunes Omsorgs - og Sundhedsforvaltning er, at se uddannelse og udvikling som en integreret del af virksomhedens kerneydelser (overordnet uddannelsespolitik gældende for hele Omsorgs og Sundhedsforvaltningen) Faglige vejlederkompetencer For at opnå optimale uddannelsesbetingelser for elever og studerende i kommunen er de faglige vejlederkompetencer, hos det personale som beskæftiger sig med uddannelsesområdet følgende:

9 Praktikvejleder skal: Som minimum være uddannet, svarende til den uddannelse eleven er ved at tage. Have gennemgået 14 dages praktikvejlederuddannelse. Holde sig ajour med uddannelsen Kliniske vejleder skal: Være uddannet sygeplejerske med erfaring fra pågældende praktiksted Have gennemført klinisk vejlederuddannelse sv. t. et modul af den sundhedsfaglige diplomuddannelse. (10 ECTS). Holder sig ajour med uddannelsen og udviklingen inden for sygeplejen Uddannelseskoordinator skal: Være uddannet sygeplejerske Som minimum have sundhedsfaglig diplomuddannelse i sundhedsformidling og klinisk uddannelse. 5. Uddannelsesmiljø Ledere og medarbejdere i virksomhederne er kompetente og i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne viser vilje og lyst til at arbejde med uddannelsessøgende, hvilket er en nødvendighed for, at der kan skabes et læringsmiljø. Faglighed er i højsædet, og der gives tid og rum til læring, dialog og refleksion (overordnet uddannelsespolitik gældende for hele Omsorgs og Sundhedsforvaltningen). 5.1 Uddannelsespersonale Der er ansat en uddannelseskonsulent, som arbejder overordnet med elever/studerende i hele omsorgs- og sundhedsforvaltningen. I ældreområdet fungerer derudover 3 uddannelseskoordinatorer og minimum 2 vejledere i hvert team. I hvert distrikt er der uddannet 1-2 kliniske vejled

10 5.2. Samarbejdet mellem vejleder / klinisk vejleder og elev / studerende Vejleder / klinisk vejleder er ansvarlig for introduktion af eleven / studerende og vil være den daglige kontaktperson. Vejleder / klinisk vejleder planlægger (medansvarlig) og gennemfører ugentlige samtaler, undervisning, vejledning og vurdering af eleven / studerendes færdigheder ved planlagte besøg i borgerens hjem Kontakten mellem uddannelseskoordinatorerne og elev / studerende Uddannelseskoordinatorerne skriver velkomstbrev til elev / studerende og planlægger det overordnede praktikforløb. En af de 3 uddannelseskoordinatorer vil være til stede ved forventningssamtale, midtvejsevaluering, slutevaluering og vil ligeledes være med i klinikken ved særlige behov. Deltager evt. sammen med skolen i yderligere samtaler ved elever, hvor der er specielle behov. Uddannelseskoordinatorerne tilrettelægger ligeledes fælles undervisningstilbud / klinikker for elever / studerende. Derudover planlægges der for de studerende en dag på Sundhedscenteret, som omhandler sundhedsfremme og forebyggelse (lokale og nationale strategier), sundhedspædagogik, sundhedsadfærd, livsstil og redskaber til kommunikation - den motiverende samtale. Endelig vil besøget indeholde en orientering om de forebyggende hjemmebesøg. Alle studerende har en uge af deres kliniske undervisning hvor de følger en sundhedsplejerske, og derved får indblik i hvilke opgaver og ansvarsområder en sundhedsplejerske varetager. Elev / studerende kan altid kontakte uddannelseskoordinatorerne, hvis der opstår spørgsmål eller vanskeligheder i praktikforløbet. 5.4 Samarbejde mellem vejledere og uddannelseskoordinatorerne Der afholdes møder mellem vejledere og uddannelseskoordinatorerne i distrikterne ca. hvert ½ år, hvor der er fokus på supervision / information / debat / undervisning med henblik på udvikling af et godt uddannelsessted. En gang årligt samles alle ca. 80 vejledere til en fælles pædagogisk dag. De uddannelsesansvarlige er ligeledes kontaktpersoner mellem skole og praktiksted.

11 5.5. Samarbejde mellem kliniske vejledere og uddannelseskoordinatorerne Hvert ½ år mødes alle kliniske vejleder i kommunen med de uddannelsesansvarlige. Formålet med disse møder er at orientere om nyt fra professionshøjskolen og de kommende studerende. Ligeledes lægges der vægt på at udvikle og støtte de kliniske vejledere i forhold til deres vejlederrolle. Mødet indeholder ligeledes et fagligt tema. 6.0 Uddannelsesforløbet 6.1. Tilrettelæggelse af praktikken Eleven / studerende vil inden praktikstart modtage velkomstbrev fra Næstved Kommune. Vejleder / klinisk vejleder og uddannelseskoordinator vil sammen sikre en relevant tilrettelæggelse af praktikperioden i forhold til elevens / studerendes faglige og personlige kompetencer. Vejleder / klinisk vejleder vil følge eleven / studerende tæt i hverdagen og sikre sammenhæng i forløbet og stigende niveau i opgaverne. I de perioder, hvor elev / studerende kører selvstændigt ude aftales med passende intervaller enkelte besøg, hvor vejleder / klinisk vejleder er observerende i praksissituationer, med henblik på efterfølgende vejledning. Teamleder og elev planlægger sammen 4 studietimer / ugen. Tiden er til elevens disposition, men skal have relevant fagligt indhold Uddannelsessamtaler Både for elever og studerende vil der i praktikken blive afholdt forventnings- og midtvejssamtaler, ligesom der i slutningen af praktikken vil blive udarbejdet standpunktsbedømmelse for eleven / studerende. Ved disse samtaler deltager eleven / studerende, vejleder / klinisk vejleder samt uddannelseskoordinator. Ved elever / studerende, hvor der er særlige behov, kan kontaktlærer fra skolen deltage. Vejleder / klinisk vejleder planlægger (sammen med teamleder) og afholder med høj prioritet ugentlig samtale med elev / studerende. Som dokumentation for det fagindhold, der drøftes på vejledermøderne anvendes på grunduddannelserne ugesamtaleskemaet, og for de studerende arket uddannelsessamtaler fra portfolio.

12 6.3. Studiemetoder Der arbejdes bevidst med uddannelsesmålene for perioden. Personlige uddannelsesplaner (SSH, SSA), refleksionsark og portfolio (studerende) bruges i samarbejde med eleven / studerende som et redskab til egen læring og til at konstruerer et individuelt forløb. I vejledningen bruges aktuelle oplevelser fra praksis. Det forventes at eleven / studerende er aktiv, nysgerrig, ansvarlig for egen læring og uddannelse, samt møder velforberedt til samtaler og evalueringer. Praktikken vil give eleven mulighed for at tilegne sig erhvervsfaglige kompetencer, i et fagligt funderet praksisfællesskab. Praksis for de sygeplejestuderende er tilrettelagt så de professionelle, akademiske og innovative kompetencer udvikles i et dynamisk samspil mellem teori og praksis. Dette kan bl. a. foregå ved deltagelse i åbent videnscenter, hvor der er mulighed for at tilegne sig ny viden og selv formidle viden til kollegaer. Der er forskellige velfærdsteknologiske projekter i gang: status juli 2013 Velfærdsteknologi strategien skal rulles ud via forskellige fokusområder Der er aktuelt pulsoximeter projekt i gang i alle distrikter (borgere med KOL får et pulsoximeter med hjem, og der udarbejdes specifikke handleplaner for disse) Der er forflytningsprojekt, som går ud på at undersøge muligheden for at forflytningen kan foretages med 1 medarbejder mod 2 via teknologiske løsninger og god praksis Der er i Nord et OPI projekt i gang (Offentligt Privat Innovation) som handler om at se på teknologiske muligheder for at løse problematik om demensramte borger, der besørger andre steder end toilet Vi er på vej til at arbejde med borgerskærme i Munkebo Vi er på vej til at drøfte kommunikationsteknologi med pårørende til demensramte i Nord Vi deltager i Region Sjællands projekt om et KOL kompetencecenter Der skal være telesårsjournal projekt i samarbejde med Region Sjælland Revideret juli 2013 af uddannelseskoordinatorerne Inge Noack, Christi Hansen og Helle Funder

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE SOCIAL OG SUNDHEDSUDDANNELSERNE ÆLDREOMRÅDET

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE SOCIAL OG SUNDHEDSUDDANNELSERNE ÆLDREOMRÅDET PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE SOCIAL OG SUNDHEDSUDDANNELSERNE ÆLDREOMRÅDET GULDBORGSUND KOMMUNE MAJ 2013 1. Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet 1.1. Struktur I Guldborgsund Kommune er der ca. 62.000

Læs mere

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Ældreområdet Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Klinisk undervisningssted Ældreområdet Hjemme Sygeplejen Billund Kommune Adresse Nygade 29 7200 Grindsted Telefon Teamleder Ann

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE SOCIAL OG SUNDHEDSUDDANNELSERNE ÆLDREOMRÅDET

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE SOCIAL OG SUNDHEDSUDDANNELSERNE ÆLDREOMRÅDET PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE SOCIAL OG SUNDHEDSUDDANNELSERNE ÆLDREOMRÅDET Redigeret d. 1.9.2016 1. Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet 1.1. Struktur I Guldborgsund Kommune var der 60.997 borgere pr.

Læs mere

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Plads til faglig og personlig udvikling Et positivt og lærende arbejdsmiljø Udarbejdet oktober 2007/rev. december

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Generel klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Generel klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Modul 6 Uddannelsessted: Bofællesskabet Malteriet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Horsens Kommune har ca. 80.000 indbyggere. Af de 80.000 bliver ca. 5.000

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

6. Social- og sundhedsassistent

6. Social- og sundhedsassistent 6. Social- og sundhedsassistent 6.1. Social og sundhedsassistents arbejdsområder En social- og sundhedsassistent er en person, der udfører sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder social- og

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Fagprofil - sygeplejerske.

Fagprofil - sygeplejerske. Odder Kommune. Fagprofil - sygeplejerske. For sygeplejersker ansat ved Odder Kommunes Ældreservice. I Odder Ældreservice arbejder medarbejderne ud fra: en rehabiliterende tilgang. en sundhedsfremmende

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca. 36.000 indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca. 36.000 indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygeplejestuderende Præsentation af det kliniske uddannelsessted Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring

Læs mere

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Børneterapien Odense Team A Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Platanvej 15 6375 4100 platanhaven@odense.dk www.platanvej.dk Kontakt oplysninger Leder af Børneterapien: Malene

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted:

Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Socialpsykiatrien Aalborg Kommune Botilbudområdet Klinisk underviser: Mille Schroll E-mail til klinisk underviser: mis-aeh@aalborg.dk Telefon til klinisk underviser:

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 700 Næstved Faglig og Administrativ leder: Dorthe Olsen Telefon: 5588 1260 Mobil: 20 66 Mail: dorol@naestved.dk

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang 1 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Tlf. 56 76 16 00 Søndervang Kom indenfor i et moderniseret plejecenter i grønne omgivelser,

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE TIL KLINISKE UNDERVISNINGSSTEDER 1 Et klinisk

Læs mere

Strategi for Hjemmesygeplejen

Strategi for Hjemmesygeplejen Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Sagsnr.29.18.00-P05-1-14 Sagsbehandlere: TC/ MSJ Dato: 3. maj 2016 Strategi for Hjemmesygeplejen Sundhed og Omsorg 2016-2020 1 Indledning Sygeplejeområdet i Horsens

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygeplejestuderende Præsentation af klinisk uddannelsessted for sygeplejeenheden Faxe kommune. Faxe Kommune består af by og landdistrikter

Læs mere

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune Trænende Terapeuter Svinget 14, 2.sal 5700 Svendborg Tlf. 6223 4040 e-mail : traening@svendborg.dk

Læs mere

Ansvars og kompetenceområde. for. social- og sundhedsassistenter

Ansvars og kompetenceområde. for. social- og sundhedsassistenter Ansvars og kompetenceområde for social- og sundhedsassistenter Ældreområdet Guldborgsund Kommune Januar 2013 1 Faglig kompetenceprofil: Social- og sundhedsassistenter Social- og sundhedsassistenter arbejder

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for Sygeplejestuderende. Ældre & Sundhed i Lolland Kommune

Praktikstedsbeskrivelse for Sygeplejestuderende. Ældre & Sundhed i Lolland Kommune Praktikstedsbeskrivelse for Sygeplejestuderende Ældre & Sundhed i Lolland Kommune Indholdsfortegnelse 1. Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet... 3 1.1 Ældre & Sundhed i Lolland Kommune... 3 1.2

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

Fakta om Ballerup Kommune?

Fakta om Ballerup Kommune? Vivi Abben, september 2009 Fakta om Ballerup Kommune? Praktikstedsbeskrivelsen indeholder en kort beskrivelse af Ballerup Kommunes ældre- og handicappleje. Ballerup blev i 2004 og 2005 blevet nomineret

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering i Odder er en del af s Ældreservice. I kommunens ældreservice indgår to plejecentre Stenslund og Bronzealdervej, hjemmeplejen

Læs mere

Godskrivning af 1. og 2. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper.

Godskrivning af 1. og 2. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper. Inspiration til metoder til afklaring af kompetencer med henblik på godskrivning, som kan benyttes af den uddannelsesansvarlige/praktikansvarlige på ansøgerens nuværende eller tidligere arbejdsplads. Gennemgang,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Medicinsk-kardiologisk afd. A består af sengeafsnit A220, akut hjerteafsnit AHA, medicinsk visitationsafsnit MVA, hjerte-

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Bostedet Algade er et døgndækket botilbud for mennesker med svære psykiske lidelser. Bostedet er en del af det socialpsykiatriske

Læs mere

7. Sygeplejerske. 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder

7. Sygeplejerske. 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder 7. Sygeplejerske 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder En sygeplejerske i ældreservicesektoren er en person, der varetager kliniske opgaver f.eks. i relation til medicinering, sårpleje, dræn og sonder. En

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Træningsafdelingen (TAR) i Faaborg-Midtfyn Kommune består af 5 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Ringe, Gislev og Espe (ved Ringe)

Læs mere

At gøre overgangen fra eget hjem til Lindehaven, så let og tryg som mulig for den enkelte beboer.

At gøre overgangen fra eget hjem til Lindehaven, så let og tryg som mulig for den enkelte beboer. GENERELT OM PLEJECENTER LINDEHAVEN Plejecenter Lindehaven blev indviet d. 4. januar 1983. Lindehaven er bygget i 3 etager. I stueplan findes reception/kontor, cafe, køkken, ergo og fysioterapi, fodterapeut

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

assistent Om formål, temaer og mål

assistent Om formål, temaer og mål Om formål, temaer og mål Formålet med praktikuddannelsen er, at eleven tilegner sig erhvervsfaglige kompetencer i et fagligt funderet praksisfællesskab ved at udføre og reflektere over daglige arbejdsopgaver

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

Indberetning af evaluering af klinisk undervisning

Indberetning af evaluering af klinisk undervisning Indberetning af evaluering af klinisk undervisning Periode: juni 2011 juni 2013. Det kliniske uddannelsessteds navn: Kerteminde Kommune. Leder: Charlotte Gjørup Ege. Uddannelsesansvarlig for sygeplejestuderende:

Læs mere

Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne.

Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne. Notat Den 17.02.09 Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne. fra: Tillidsrepræsentanter for ergoterapeuter og fysioterapeuter Århus Kommune Region Nord Sundhed og Omsorg Tillidsrepræsentanterne

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted.

Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted. Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted. BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon 63337430 / 63336703 Klinisk vejleder Dato Pleje- og Omsorgsafd. Nyborg

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Akutafsnittet er organisatorisk set, en del af Sundhed og Omsorg i Struer kommune. Sundhed og Omsorg består desuden af

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Praktikstedbeskrivelse- Uddannelsessted for Sygeplejestuderende Faxe kommune Præsentation af det kliniske uddannelsessted for sygeplejeenheden Faxe Kommune består af by og landdistrikter

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdelingen: 79 18 95 65 Ortopædkirurgisk Ambulatorium og Skadeklinik, SVS Grindsted. Engparken 1, 7200 Grindsted

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Sygeplejeprofil. -Sygeplejen Rebild

Sygeplejeprofil. -Sygeplejen Rebild Sygeplejeprofil -Sygeplejen Rebild Sygeplejeprofil Sygeplejeprofilen er udarbejdet med udgangspunkt i sygeplejerskernes egne oplevelser og hverdagsfortællinger, den gældende lovgivning omkring hjemmesygeplejen,

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.)

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Myndighedshuset Visitationen Støtte & Omsorg Lindholm Brygge 31 9400 Nørresundby Tlf:

Læs mere

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingens type, organisation og struktur Afdeling 43-4 er et medicinsk sengeafsnit med kardiologi som speciale, men vi har ogsa patienter indlagt med

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygeplejestuderende Præsentation af det kliniske uddannelsessted Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring

Læs mere

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland Kærvang Kompetenceprofilens formål Medarbejderne er den vigtigste ressource i Specialsektoren. Det er afgørende

Læs mere

Forord... 2. 1.1 Formål:... 2. 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3

Forord... 2. 1.1 Formål:... 2. 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3 HJEMMEPLEJEN MAJ 2014 BORGERNES NATURLIGE VALG Indhold Forord... 2 1.1 Formål:... 2 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3 3 Opgaver og ansvarsområde...

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjemmesygepleje

Kvalitetsstandard for Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard for Hjemmesygepleje 2007 Hvad er hjemmesygepleje? Funktionsområde. Hjemmesygeplejens funktionsområde er at fremme sundhed, forebygge sygdom, behandle, lindre og rehabilitere. Formålet.

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Ortopædkirurgisk Ambulatorium og Skadeklinik, SVS Grindsted. Adresse Telefon til afdelingen: 79188285 / 79189565 Engparken 1,

Læs mere

Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS

Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted Hjertemedicinsk afsnit er specialiseret

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 261: 79 18 21 57 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Uddannelses og udviklingssygeplejerske

Læs mere

Social - og Omsorgspolitik

Social - og Omsorgspolitik Social - og Omsorgspolitik Hvorfor en Social og Omsorgspolitik? Kommunalreformen har ændret Danmarkskortet hvilket har betydet at Slagelse Kommune, har ca. 80.000 borgere, hvor ca. 17.500 borgere er over

Læs mere

I tilknytning til lokalcentrene findes Aarhus Kommunes pleje og ældreboliger.

I tilknytning til lokalcentrene findes Aarhus Kommunes pleje og ældreboliger. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering har 37 lokalcentre, organiseret i 9 geografiske områder under Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO)., dækker

Læs mere

I Fanø Kommune vil vi sikre disse værdier, så borgeren oplever:

I Fanø Kommune vil vi sikre disse værdier, så borgeren oplever: Redegørelse Fokusområderne for s værdighedspolitik er: Livskvalitet, Selvbestemmelse, Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen, Mad og ernæring samt en Værdig død. I vil vi sikre disse værdier, så

Læs mere

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Forventninger til et godt praktikforløb - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Indledning Denne pjece har til formål at bidrage til at skabe optimale

Læs mere

Praktik. i den PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE November 2015. Gældende for: PA1403 PA1408 PA1503 PA1508

Praktik. i den PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE November 2015. Gældende for: PA1403 PA1408 PA1503 PA1508 Praktik i den PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE November 2015 Gældende for: PA1403 PA1408 PA1503 PA1508 Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

Indsatskatalog for Sygeplejeydelser i Næstved Kommune

Indsatskatalog for Sygeplejeydelser i Næstved Kommune Indsatskatalog for Sygeplejeydelser i Næstved Kommune 1 Indholdsfortegnelse Udvikle/ fastholde... 3 Hverdagens aktiviteter... 3 Sociale sammenhænge og kontakt til personer i netværket.... 6 Personlige

Læs mere

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1 SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede

Læs mere

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1 SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Aktivitet og træningsteam Skanderborg Lokalcenter Præstehaven Vestervej 7, 8362 Hørning tlf.: 87 94 87 00 Organisatorisk placering Samarbejdsrelationer

Læs mere

Kontraktbilag H Funktion og tidsforbrug for praktikvejledere

Kontraktbilag H Funktion og tidsforbrug for praktikvejledere Kontraktbilag H Funktion og tidsforbrug for praktikvejledere Tolstrup & Hvilsted ApS Myntevej 3 8920 Randers NV www.tolstruphvilsted.dk CVR: 33957203 1 Funktionsbeskrivelse Daglig vejleder Forvaltning

Læs mere

Praktikpladser på plejeområdet Faxe Kommune

Praktikpladser på plejeområdet Faxe Kommune Praktikpladser på plejeområdet Faxe Kommune Generel beskrivelse af Faxe Kommunes ældrepleje Vi tilstræber at udføre personlig pleje og praktisk bistand der er af høj kvalitet, og som er under en kontinuerlig

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse

Læs mere

Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013.

Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013. Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013. Faktaboks: Område: Type af institution eller afdeling Kapacitet (evt): Institutionens/ afdelingens navn: Adresse: Leder: De grundlæggende

Læs mere

KULTUR OG SUNDHED SYGEPLEJERSKE- PROFIL

KULTUR OG SUNDHED SYGEPLEJERSKE- PROFIL KULTUR OG SUNDHED SYGEPLEJERSKE- PROFIL Sygeplejerskens unikke funktion er at bistå den enkelte, syg eller rask, med at udføre aktiviteter til fremme eller genvindelse af sundheden eller til en fredelig

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Fenrishus er en specialpædagogisk døgninstitution under, beliggende Fenrisvej 37, 8210 Århus V. Tlf.: 87 28 88 00. Der

Læs mere

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE & UDDANNELSESPLAN. Region Hovedstaden. INST.NR: BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Institutionens navn. Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside. Børnehuset Troldemosen

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedshjælperuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedshjælperuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag LBK nr. 789 af 16/06/2015 Erhvervsuddannelsesloven BEK nr. 500 af 22/4/2015 Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning

Læs mere

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse Praktikstedsbeskrivelse for sosu-elever i 1. praktikperiode på Finsensgade 35 6700 Esbjerg 79 18 21 31 1 1. Præsentation af modtager ortopædkirurgiske, parenkymkirurgiske, gynækologiske og urologiske patienter.

Læs mere

MODUL 6 teoretisk del Sygepleje, kronisk syge patienter og borgere i eget hjem

MODUL 6 teoretisk del Sygepleje, kronisk syge patienter og borgere i eget hjem Sygeplejerskeuddannelsen MODUL 6 teoretisk del Sygepleje, kronisk syge patienter og borgere i eget hjem 4. semester Hold September 2013 Modul 6 Teoretisk del d. 16.januar 2015 Udarbejdet i henhold til

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Beskrivelse af klinisk undervisningssted 24.11.14 Klinisk undervisningssted Adresse Assens kommune Sundhed og uddannelse, Sdr. Havnevej 5 5610 Assens Att: Reila Frost refro@assens.dk Telefon 64747176 Kliniske

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedsassistentuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedsassistentuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag LBK nr. 789 af 16/06/2015 Erhvervsuddannelsesloven BEK nr. 500 af 22/4/2015 Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på. Plejecenteret Søndervang

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på. Plejecenteret Søndervang 1 Søndervang Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på Plejecenteret Søndervang Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Tlf. 5676 1600 Kom indenfor i et moderniseret plejecenter i grønne omgivelser,

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse. for social- og sundhedsassistentelever på. Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Praktiksteds- beskrivelse. for social- og sundhedsassistentelever på. Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Indholdsfortegnelse: Præsentation af afdelingen Typisk patientforløb

Læs mere

Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever

Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever Tolstrup & Hvilsted ApS Myntevej 3 8920 Randers NV www.tolstruphvilsted.dk CVR: 33957203 1 1 Indledning Nærværende rammekontraktbilag indeholder følgende forpligtende

Læs mere

Reformer, uddannelses - og erhvervsfaglige krav

Reformer, uddannelses - og erhvervsfaglige krav Bilag 1. Reformer, uddannelses - og erhvervsfaglige krav Erhvervsfaglige krav social- og sundhedsuddannelserne og sygeplejerskeuddannelsen Ændringerne i uddannelserne afspejler samfundsudviklingen og behovet

Læs mere

Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Social- og sundhedsassistentuddannelsen Ydelsesbeskrivelse 2015 Social- og sundhedsassistentuddannelsen Praktik 3 Indledning Center for Sundhed og Omsorg i Egedal kommune har en uddannelsesmæssig forpligtigelse i forhold til det dimensionerede

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Lokalcenter Præstehaven Vestervej 3,5 og 7 8362 Hørning 87948700 Organisatorisk placering Præstehaven i Hørning er en del af Ældreområdet i Skanderborg

Læs mere

Indsats 11 Viden og udvikling... 1

Indsats 11 Viden og udvikling... 1 Indsats 11 Viden og udvikling Indsatser relateret til fx behov for information eller undervisning, helbredsopfattelse, sygdomsindsigt, hukommelse, kognitive problemer, forebyggelse, egenomsorg. Indhold

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Socialpsykiatrisk bosted i Kjellerup Vestergade 42 C 8620 Kjellerup www.bosted-kjellerup.silkeborgkommune.dk Tlf. 89703574 Organisatorisk placering

Læs mere

1. Formål med afdelingsprofilen side Hjemmesygeplejens virksomhedsområde side 3-5

1. Formål med afdelingsprofilen side Hjemmesygeplejens virksomhedsområde side 3-5 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Formål med afdelingsprofilen side 1 2. Organisering af hjemmesygeplejen side 1-2 a. Organisation b. Lovgrundlag c. Vejledning om hjemmesygepleje 3. Værdigrundlag side 2-3 4. Hjemmesygeplejens

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Link til hjemmeside Leder af klinisk undervisningssted (fulde navn, titel, direkte telefon,

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet. Oplysningsskema - foreløbig til brug for godkendelse og registrering af praktiksteder ikke omfattet af koncerngodkendelser inden for social- og sundhedshjælperuddannelsen Bilag. Vejledning til udfyldelse

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Praktikstedbeskrivelse- Uddannelsessted for Sygeplejestuderende Faxe kommune Præsentation af det kliniske uddannelsessted for sygeplejeenheden Faxe Kommune består af by og landdistrikter

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse 1 Praktikstedsbeskrivelse for Sygeplejestuderende Ældre & Sundhed i Lolland Kommune 2 Udarbejdet af Uddannelsesgruppen, foråret 2009 Gitte Overvad, uddannelseskoordinator; Lise Davidsen, uddannelseskonsulent;

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Århus Universitetshospital, Risskov hører under Psykiatri og Social Midtjylland. Yderligere oplysning om psykiatrien i

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Medicinsk Ambulatorium SVS Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon Ellen Nielsen 79 18 35 37 eller Mobil: 51 18

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Fælleskirurgisk afd. 100, SVS, Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon: 7918 9100/ 7918 9101 Telefon til Uddanneses-

Læs mere

Kontakt oplysninger. Generel information Antal kliniske undervisningspladser: 2 på modul 1 2 på modul 2 2 på modul 4 2 på modul 7

Kontakt oplysninger. Generel information Antal kliniske undervisningspladser: 2 på modul 1 2 på modul 2 2 på modul 4 2 på modul 7 Afdeling for træning og patientrettet forebyggelse Skaboeshusevej 100 D 5800 Nyborg Tlf. 63333 7872 Institutionens webadresse: www.nyborg.dk/da-dk/borger/sundhedsygdom/traeningoggenoptraening Kontakt oplysninger

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune

Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune S o c i a l o g S u n d h e d. Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune Midlertidige døgnpladser December 2013 Indholdsfortegnelse Morsø Afklaringscenter i Morsø Kommune. 2 Et midlertidigt

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. Neonatalafsnittet (08-3) er et

Læs mere

Social - og Sundhedsuddannelsen Trin 2

Social - og Sundhedsuddannelsen Trin 2 Social - og Sundhedsuddannelsen Trin 2 Side 1 af 26 Til social- og sundhedsassistentelever... 4 Praktikmappen - formål... 5 Mål for 3. uddannelsesperiode personlige kompetencer... 6 Obligatoriske samtaler...

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Pleje og Omsorg, Skive Kommune Resenvej 25, Skive Plejeboliger og Hjemmeplejen 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig

Læs mere