Nyhedsbrev. IP & Technology. Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev. IP & Technology. Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet"

Transkript

1 Nyhedsbrev IP & Technology Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet Internettet som markedsplads er gennem de sidste 10 år gået fra at være en vision for fremtiden til at være en del af de fleste danskeres hverdag. Således har halvdelen af den danske befolkning ifølge Danmarks Statistik foretaget køb via internettet inden for de sidste tre måneder. Som erhvervsdrivende på internettet kan det dog ofte være svært at orientere sig i og holde trit med de mange regler, der gælder for e-handelsområdet. Erhvervsdrivende, der markedsfører eller udbyder varer eller tjenester via internettet, er foruden de mange danske forbrugerbeskyttelsesregler, der i almindelighed gælder i forholdet mellem erhvervsdrivende og forbrugere, således også omfattet af en række særlige regler, herunder lovgivning om direct marketing, oplysningspligt på internettet, fortrydelsesret mv. De mange bestemmelser er med til at beskytte forbrugeren mod mangelfuld eller vildledende information og er med til at regulere de erhvervsdrivende adfærd med henblik på herigennem at sikre overholdelsen af god markedsføringsskik også på nettet. De nordiske forbrugerombudsmænd har nu i fællesskab udarbejdet et nyt fællesnordisk standpunkt om markedsføring og handel på nettet. Standpunktet skal i videst muligt omfang anses for at være teknologineutralt, og det vil således også være relevant for anden markedsføring og handel, eksempelvis via mobiltelefon. Standpunktet er en generel forhåndsbesked, der viser, hvad Forbrugerombudsmanden anser for lovligt eller udtryk for god skik på særlige områder. Standpunktet afløser det tidligere standpunkt fra 2002 og trådte i kraft i forbindelse med offentliggørelsen den 14. januar Udtryk anvendt i standpunktet Udtrykket skal/må anvendes i standpunktet, hvor der er tale om forhold som Forbrugerombudsmanden anser for krav, der følger af lovgivningen, mens bør er udtryk for en anbefaling. Forbrugerombudsmanden har ikke taget stilling til, om det altid vil være i strid med loven ikke at følge en anbefaling. Dette vil blive vurderet i det konkrete tilfælde.

2 Side 2 Markedsføring skal kunne identificeres I overensstemmelse med markedsføringslovens almindelige regler, påpeges det i standpunktet, at al markedsføring tydeligt skal fremstå som værende markedsføring. Der må derfor ikke benyttes integration af markedsføring i standard softwareopsætning, eksempelvis ved at bruge dialogbokse, hvor et vindue, der dækker over markedsføring, dukker op som en fejlmeddelelse. Derudover bør hjemmesider ikke foreslå installation af software med mindre dette relaterer sig til besøget på hjemmesiden. Indehaveren af en hjemmeside er som udgangspunkt ansvarlig for al markedsføring, der finder sted på hjemmesiden, også selv om andre har tilladelse til at uploade materiale. Denne præcisering er særligt relevant for de mange internettjenester, der er helt eller delvist reklamefinansieret og som oftest lader danske eller udenlandske annonceringsbureauer varetage andre virksomheders annoncering via tjenesten. Tilsvarende gælder det for indehavere af chatrooms, blogs eller lignende, der skal være særligt opmærksomme herpå, da de under særlige omstændigheder kan blive medansvarlige for privates markedsføring af en virksomheds produkter. Linkes der til andre hjemmesider, bør det være klart for forbrugeren, hvornår den besøgte hjemmeside forlades. Påtrængende markedsføring Et markedsføringstiltag på nettet må ikke være urimeligt påtrængende. Hvorvidt det er tilfældet, vil blive vurderet i det konkrete tilfælde, men tekniske løsninger, der besværliggør lukningen af en reklame, eksempelvis ved, at brugeren ikke kan lukke reklamen ved at anvende X eller ved helskærmsannoncer, der ikke forsvinder indenfor kort tid, vil som udgangspunkt blive anset for urimeligt påtrængende. Reklamen må heller ikke ændre den måde, en hjemmeside normalt fungerer på. Forbrugeren må således ikke udsættes for uønsket omdirigering i form af eksempelvis mousetrapping (fastlåsning af brugeren) eller pagejacking, hvor en erhvervsdrivende ved at udgive sig for at være en anerkendt tjenesteudbyder (eksempelvis en søgemaskine) leder brugere ind på sin egen hjemmeside. Desuden må markedsføring ikke dække over redaktionel tekst.

3 Side 3 Det udtales, at markedsføringsmateriale, der har været offentliggjort på nettet, bør opbevares af den erhvervsdrivende i et vist tidsrum. I en note er der henvist til, at der visse steder i lovgivningen stilles krav om, at den erhvervsdrivende kan dokumentere oplysninger, der har været anvendt i markedsføringen. Udtalelsen må betragtes som en henstilling, og har den erhvervsdrivende etableret almindelige back-up procedurer, må dette formodes at være tilstrækkeligt. Finder der en sammenligning sted af forskellige varer, sælgere el.lign., skal det fremgå, hvem der står bag sammenligningen, og hvilke kriterier, der ligger til grund for resultatet. For Forbrugerombudsmandens retningslinjer vedrørende prissammenligninger henvises til vores tidligere nyhedsbrev om prismarkedsføring. Markedsføring via SMS eller I Danmark er det som udgangspunkt forbudt at udsende elektronisk markedsføring uden forudgående udtrykkeligt samtykke. Dette gælder både for markedsføring overfor erhvervsdrivende såvel som overfor forbrugere. Samtykket må således ikke indgås ved passivitet, det må ikke være en betingelse for indgåelse af en aftale, at man accepterer at modtage markedsføring, og det vil ikke anses for at være tilstrækkeligt, hvis samtykket fremgår af standardvilkår. Desuden skal modtageren af markedsføringen være oplyst om, hvilket medium, der vil blive anvendt, og hvad markedsføringen vil indeholde, og forbrugeren må ikke blive opfordret til eller belønnet for at videresende markedsføringen til andre. I standpunktet foreslås endvidere, at der anvendes en dobbelt opt-in -løsning, således at man skal bekræfte sit samtykke, førend dette aktiveres. Den erhvervsdrivende må gerne sende elektronisk markedsføring til en forbrugers adresse, såfremt sidstnævnte selv har oplyst sin adresse i forbindelse med køb af en vare eller tjenesteydelse. Forbrugeren skal dog samtidig hermed være blevet informeret om, at adressen vil blive brugt til markedsføring. Afsenderen af elektronisk markedsføring skal altid kunne identificeres, og markedsføringen skal let kunne identificeres som markedsføring. Samtidig bør markedsføringen indeholde oplysninger om, hvordan man let og gebyrfrit framelder sig fremtidig markedsføring. Elektroniske aftaler Aftalevilkår for elektroniske aftaler skal være lettilgængelige på den erhvervsdrivende hjemmeside, men uanset har forbrugeren også ret til under aftaleforholdet at få udleveret aftalevilkårene på papir. Den erhvervsdrivende bør datere sine aftalevilkår, således at det tydeligt fremgår, hvornår der er sket ændringer.

4 Side 4 Aftalevilkårene skal aktivt accepteres af forbrugeren, og der må således ikke anvendes en forudfyldt boks. Forbrugeren skal ligeledes også være klar over, hvornår den endelig aftale indgås. Dette kan sikres ved tryk på en bekræft bestilling -knap. Systemet for aftaleindgåelsen skal tilrettelægges, så forbrugeren kan rette fejl eller stoppe handlen, inden aftale indgås. Desuden bør der være mulighed for, at forbrugeren i rimelig tid efter aftaleindgåelsen kan rette indtastningsfejl, så som navn, adresse eller antal varer. Levering må ikke ske senere end 30 dage efter bestilling, med mindre andet er aftalt. Efter gældende danske regler skal den erhvervsdrivende fremkomme med en række oplysninger både før, under og efter en aftales indgåelse, herunder navn, adresse, og CVR nr. på den erhvervsdrivende, produktets eller tjenesteydelsens vigtigste egenskaber, alle væsentlige aftalevilkår samt alle omkostninger i forbindelse med købet. Desuden bør den erhvervsdrivende oplyse, hvilke lande der leveres til. På hjemmesiden skal det oplyses, hvilke sprog en aftale kan indgås på, aftalevilkårene skal foreligge på det sprog, som bliver valgt i forbindelse med aftaleindgåelsen, og forbrugeren bør have mulighed for efterfølgende at kunne kommunikere med den erhvervsdrivende på det sprog. Prisoplysninger Når forbrugeren præsenteres for en pris i forbindelse med en aftaleindgåelse, skal denne pris være inklusiv alle omkostninger og gebyrer, der direkte kan henføres til varen eller tjenesteydelsen. Dette inkluderer ikke leveringsomkostninger. Eventuelle ikke direkte henførbare omkostninger skal bemærkes i umiddelbar tilknytning tillige med principperne for beregningen heraf. Før den endelige aftale indgås, skal den samlede pris så oplyses. Her inkluderes leveringsomkostninger samt andre omkostninger, der ikke direkte relaterer sig til varen eller tjenesteydelsen. Prisoplysninger i internetbutikker er som udgangspunkt bindende for den erhvervsdrivende, med mindre forbrugeren indså eller burde have indset, at prisen var forkert - et princip, der allerede kendes fra handel i fysiske butikker. Der henvises endvidere til nyhedsbrev om Forbrugerombudsmandens nye retningslinjer for prismarkedsføring per 1. marts 2010.

5 Side 5 Endelig aftaleindgåelse En bindende aftale er indgået, så snart forbrugeren accepterer et tilbud fra en internetbutik, med mindre der er begået fejl, som parterne har indset eller burde have indset. Snarest muligt efter modtagelsen af en ordre, skal den erhvervsdrivende sende en elektronisk kvittering. Betaling Transmission af betalingskortoplysninger på nettet bør altid være stærkt krypteret. Det samme gælder den efterfølgende opbevaring af betalingsoplysninger, hvis disse opbevares på en server med forbindelse til internettet. Andre betalingsdata, så som kundeoplysninger, bør også være beskyttet ved kryptering eller lignende foranstaltning. Overføres der særligt følsomme oplysninger eller cprnumre, skal de særlige krav, der følger af persondataloven, naturligvis overholdes. Forbrugeren skal modtage en kvittering ved betaling, og denne kvittering skal muliggøre identifikation af den enkelte betaling. Såfremt betalingsanmodningen skal fremsendes til betalingsmiddeludstederen af den erhvervsdrivende, bør dette ikke ske, før varen er sendt til forbrugeren. Standardvilkår om forudbetaling vil kunne blive anset for urimelige, med mindre at et sådant krav kan retfærdiggøres, blandt andet ved at dokumentere et særligt behov herfor for den erhvervsdrivende. Modtager forbrugeren ikke varen, selv om betaling er sket, kan forbrugeren anmode om, at hele beløbet tilbageføres, hvis varen ikke er kommet frem, eller hvis forbrugeren gør brug af fortrydelsesretten. Tilbageførsel af beløbet skal ske inden 30 dage. Disse krav vil endvidere i de fleste tilfælde også følge af den erhvervsdrivendes aftale med udbyderen af betalingstjenesten. Fortrydelsesret Standpunktet behandler desuden de regler om fortrydelsesret, der er fælles for de nordiske lande. Udgangspunktet er, at forbrugeren skal gives mindst 14 dages fortrydelsesret. De 14 dage skal regnes fra modtagelsen af varen, forbrugerens modtagelse af meddelelse om, at der er indgået en aftale om tjenesteydelser, eller forbrugerens modtagelse af de lovpligtige oplysninger, herunder oplysninger om fortrydelsesretten, alt efter hvad der ligger senest. Forud for et køb skal forbrugeren modtage oplysning om, hvorvidt der er fortrydelsesret, og efter købet skal forbrugeren modtage yderligere oplysninger om fortrydelsesretten på papir (eller andet varigt medie).

6 Side 6 Vælger en forbruger at gøre brug af fortrydelsesretten, må der ikke stilles særlige krav til formen herfor. Forbrugeren skal typisk selv betale for at sende varen retur, men skal ellers stilles som om købet aldrig har fundet sted og altså således modtage fuld refusion (inklusiv fremsendelsesomkostninger ved levering) fra den erhvervsdrivende, der senest skal tilbagebetale beløbet 30 dage efter returmodtagelse af varen. Visse aftaler er undtaget fra kravet om fortrydelsesret, herunder indkvartering, forplejning, spil og lotteri. Desuden gælder der særlige regler for varer, der skal fremstilles eller tilpasses forbrugerens individuelle behov. Kundeservice Forbrugeren skal have mulighed for at komme i kontakt med den erhvervsdrivende på en nem måde. Således skal der være oplyst en adresse på hjemmesiden, men herudover kan der også gøres brug af mailformularer, som let kan lagres hos forbrugeren. Også andre kontaktdetaljer så som telefonnummer, chat-funktion eller lignende skal angives på en erhvervsdrivendes hjemmeside med henblik på hurtig kontakt til den erhvervsdrivende. Hvis forbrugeren ønsker det, skal den erhvervsdrivende ligeledes muliggøre ikke-elektronisk kontakt. Spørgsmål og klager bør behandles inden for rimelig tid, og såfremt den erhvervsdrivende ikke kan imødekomme en klage, bør forbrugeren modtage en begrundelse samt besked om, hvortil forbrugeren kan klage. Personoplysninger Indsamles der personoplysninger af en erhvervsdrivende, bør der på den erhvervsdrivendes hjemmeside være en lettilgængelig persondatapolitik. De vigtigste principper fra persondataloven findes i oversigtsform i et bilag til standpunktet og kan downloades fra Forbrugerombudsmandens hjemmeside Indsamles der personoplysninger fra børn og unge, kan dette som udgangspunkt kun ske med forældremyndighedsindehaverens samtykke. Dog accepteres i almindelighed, at unge over 15 år selv kan give samtykke til videregivelse af oplysninger på nettet. Samtykket skal være konkretiseret, og det anses kun for at være indgået, hvis det har krævet en aktiv handling fra den unges eller forældremyndighedsindehaverens side. Det er således ikke tilstrækkeligt, at den erhvervsdrivende betinger sig, at den unge selv har indhentet et forældresamtykke. Erhvervsdrivende bør undlade at sende direkte adresseret reklame til børn, opmuntre børn og unge til at give information om sig selv, deres familie eller venner, tilbyde belønninger til børn og unge

7 Side 7 for afgivelse af personoplysninger eller anvende undersøgelser, konkurrencer eller andre tilsvarende metoder til at indsamle personoplysninger fra børn. Markedsføring overfor børn og unge Det grundlæggende princip i forbindelse med markedsføring overfor børn og unge er, at den erhvervsdrivende skal udvise en særlig hensyntagen og tage højde for målgruppens udviklingsniveau, naturlige godtroenhed, manglende erfaring og kritiske sans. Dette betyder i praksis, at de markedsføringsretlige restriktioner, der i øvrigt gælder, skærpes, når markedsføringen er rettet mod børn og unge. De allerede omtalte anbefalinger fra standpunktet finder naturligvis også anvendelse på markedsføring rettet mod børn og unge, men dertil er der i standpunktet punkt 7 indsat særlige skærpelser, der vedrører netop markedsføring overfor børn og unge. Det skal være åbenbart for den aldersgruppe, der er målgruppe, at der er tale om markedsføring, og markedsføringsmaterialet må ikke direkte opfordre børn til at købe eller overtale deres forældre til at købe et særligt produkt. Product placement eller anden skjult reklame må ikke finde sted på hjemmesider, der retter sig mod børn og unge, og spil og lignende underholdning på nettet bør ikke afbrydes af reklameindslag. Erhvervsdrivende, hvis hjemmesider opfordrer børn og unge til chat, har et udvidet ansvar for at give oplysninger om forsigtighedsregler på nettet samt god netetikette. Desuden bør den erhvervsdrivende have et system for gennemgang af egne sider, således at al materiale, der lægges ud på siden, og som er uegnet for børn og unge, bliver fjernet. Forhåndsbesked Standpunktet er som nævnt et udtryk for en generel forhåndsbesked og skal anses for at være et supplement til den nationale lovgivning på området. Hvis en erhvervsdrivende vil iværksætte et konkret markedsføringstiltag, som ikke ses behandlet i standpunktet, kan den erhvervsdrivende bede Forbrugerombudsmanden om en forhåndsbesked. Dette kan gøres via Forbrugerombudsmandens hjemmeside hvor standpunktet i sin helhed også findes.

8 Side 8 For uddybning af nyhedsbrevet eller spørgsmål om markedsføringsret i øvrigt kan henvendelse rettes til Gorrissen Federspiels specialegruppe for IP & Technology ved en af følgende kontaktpersoner: Janne Glæsel Partner Tel jgl@gorrissenfederspiel.com Lasse Arffmann Søndergaard Christensen Partner Tel lsc@gorrissenfederspiel.com Luisa Nygaard Advokat Tel lny@gorrissenfederspiel.com Kenneth Kvistgaard-Aaholm Advokat Tel kka@gorrissenfederspiel.com

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet - Maj 2010 1 Indholdsfortegnelse Indledning 1.

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet - Maj 2010 1 Indholdsfortegnelse Indledning 1. De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet - Maj 2010 1 Indholdsfortegnelse Indledning 1. Generelt Markedsføring 2. Markedsføringsformer og -metoder 2.1. Reklameidentifikation

Læs mere

Ganske mange branche- og forbrugerorganisationer har medvirket ved udarbejdelsen af og bakker nu op om retningslinjerne.

Ganske mange branche- og forbrugerorganisationer har medvirket ved udarbejdelsen af og bakker nu op om retningslinjerne. Nyhedsbrev IP & Technology Nye regler om prismarkedsføring Forbrugerombudsmanden har udstedt nye retningslinjer for prismarkedsføring for at sikre forbrugerne yderligere mod vildledende prisangivelser

Læs mere

MARKEDSFØRING OG HANDEL PÅ INTERNETTET

MARKEDSFØRING OG HANDEL PÅ INTERNETTET MARKEDSFØRING OG HANDEL PÅ INTERNETTET VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Markedsføring på internettet: Markedsføringsformer og -metoder.... 5 2.1. Reklameidentifikation...

Læs mere

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier Gode råd om... Markedsføring via sociale medier INDHOLD Indledning 3 Generelt om sociale medier 3 Reklameidentifikation 3 Markedsføringsloven og de sociale medier 5 Hvem er omfattet? 5 Samtykke 5 Hvad

Læs mere

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring pa internettet - oktober 2015 1

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring pa internettet - oktober 2015 1 De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring pa internettet - oktober 2015 1 2015 1 1 Standpunktet er revideret i oktober 2015 bl.a. for at tage højde for ændringer i reglerne

Læs mere

Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel

Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel Jan Trzaskowski, juridisk konsulent Telia den 10. Oktober 2001 2 Internet-juraens 1. læresætning Privatisering af forbrugerbeskyttelsen Kendetegn ved mobil

Læs mere

Handelsbetingelser for varer (Gældende fra 13. juni 2014)

Handelsbetingelser for varer (Gældende fra 13. juni 2014) Handelsbetingelser for varer (Gældende fra 13. juni 2014) Generelle oplysninger byfrank (v. itrade) Viborgvej 19 7470, Karup mail@byfrank.dk CVR. nr. 34261997 Betaling Efter bestilling på www.byfrank.dk,

Læs mere

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet Oktober 2002 2/18 Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Generelt... 4 2. Markedsføringsformer og metoder 5 3. Oplysningspligten

Læs mere

PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV DANSKE MEDIER. FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015

PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV DANSKE MEDIER. FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015 DANSKE MEDIER PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015 SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN Ø CVR. NR: DK 62 60 67 11 SIDE 1 PROGRAMTEKSTEN Indsamling

Læs mere

Konkurrencer og markedsføring

Konkurrencer og markedsføring Konkurrencer og markedsføring Indhold 1. Kort fortalt... 1 2. Konkurrencer som led i markedsføring... 1 3. Samtykke til markedsføring gennem konkurrencer... 2 4. Oplysningspligt... 3 4.1. Gratis konkurrencer...

Læs mere

De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen

De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen Advokat Peter Lind Nielsen BvHD IT-Forum Midtjylland Silkeborg, den 4. september 2012 Markedsføring på

Læs mere

E-handelsfondens mærkningsordning

E-handelsfondens mærkningsordning E-handelsfondens mærkningsordning Jan Trzaskowski, vonhaller.dk FDIH den 13. december 2000 Indledende bemærkninger Internetjuraens 1. læresætning Teknikneutralitet Gamle problemstillinger - ny relevans

Læs mere

Hvordan skal hjemmesiden indrettes?

Hvordan skal hjemmesiden indrettes? Hvordan skal hjemmesiden indrettes? Jan Trzaskowski Copenhagen Business School Dansk Fødevare Forum, April 2 nd 2003 God markedsføringsskik Hæderlighed Må ikke misbruge forbrugerens tillid Eller udnytte

Læs mere

CookingLab.dk handelsbetingelser (Gældende fra 13. juni 2014)

CookingLab.dk handelsbetingelser (Gældende fra 13. juni 2014) CookingLab.dk handelsbetingelser (Gældende fra 13. juni 2014) Generelle oplysninger Web sitet CookingLab.dk drives af virksomheden LOPEit Enkeltmandsvirksomhed med CVR nr. 35730885 Store Mølle Vej 14,

Læs mere

Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger. Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen

Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger. Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen Temaet for dagens oplæg Opmærksomhedspunkter for behandling af personoplysninger ved konferencer/seminarer

Læs mere

Uanmodede henvendelser

Uanmodede henvendelser Uanmodede henvendelser Jan Trzaskowski Copenhagen Business School Copenhagen Business School, 25 September 2003 Markedsføringsloven Erhvervsdrivende må ikke uden samtykke rette henvendelse til nogen Ved

Læs mere

Samlet køb på 500 kr. og derover leveres fragtfrit. Køb under 500,00 kr. koster 60,00

Samlet køb på 500 kr. og derover leveres fragtfrit. Køb under 500,00 kr. koster 60,00 Generelle oplysninger KAP HORN sportswear v/ Svend Balkert CVR:75768915 Håndværkervej 12, 4000 Roskilde Mail: svend@kap-horn.dk Telefon 40130846 Etableringsår:1984 Betaling På www.houseofsailing.dk kan

Læs mere

Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning

Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning 1. Formål Det elektroniske mærke skal fremme, at erhvervsdrivende udviser god skik ved handel og markedsføring på internettet eller i tilsvarende

Læs mere

Brug af kundeoplysninger

Brug af kundeoplysninger fremtiden starter her... Gode råd om... Brug af kundeoplysninger INDHOLD Hvilke oplysninger må du registrere? 3 Hvordan skal oplysningerne opbevares? 4 Hvordan må oplysningerne bruges? 4 Adresseret post

Læs mere

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s I er kendelsen af, at det kan være svært selv at skulle sætte sig ind i eller følge udviklingen i markedsføringslovgivningen i forbindelse

Læs mere

Kundedata og markedsføring

Kundedata og markedsføring Kundedata og markedsføring Hvordan er reglerne - i lovgivningen - i praksis Lovgivning Persondataloven Persondataforordningen Markedsføringsloven Lov om visse forbrugeraftaler (dørsalgsloven) 2 Persondataforordningen

Læs mere

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier Indholdsfortegnelse Indledning 1. Afgrænsning 2. Markedsføringsbudskaber skal kunne identificeres som markedsføring 3. Forbud

Læs mere

Nimb Persondatapolitik

Nimb Persondatapolitik Aarhus Januar 2018 Sagsnr. 017825-0003 mif/cbt/ajm Nimb Persondatapolitik Behandling af personoplysninger Som et naturligt led i Tivolis aktiviteter og markedsføringen af Tivoli, herunder Hotel Nimb sker

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 af 7 (Gældende fra 14. august 2015) Generelle oplysninger Juridisk navn: Abby`s Fashion Organisationsform: Enkeltmandsfirma CVR. nr.: 36351470 Etableringsår: 2015 Adresser: Abby`s Fashion V. Mogens

Læs mere

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside:

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside: Privatpolitik Når vi modtager personoplysninger om dig, er det vores målsætning, at du har tillid til, at vi behandler dine personoplysninger på en gennemsigtig og sikker måde. Det er derfor vigtigt for

Læs mere

Handelsbetingelser. (Gældende fra 1. marts 2018) Fragt med PostNord, Bring eller tilsvarende pakkeleverandør efter deres gældende takster.

Handelsbetingelser. (Gældende fra 1. marts 2018) Fragt med PostNord, Bring eller tilsvarende pakkeleverandør efter deres gældende takster. Handelsbetingelser Generelle oplysninger (Gældende fra 1. marts 2018) Juridisk navn Organisationsform Offentlig virksomhed CVR. nr. 64942212 Adresse e-mailadresse amk@amk.kk.dk Telefonnummer 3366 5766

Læs mere

Skabelon til handelsbetingelser for tjenesteydelser (Gældende fra 13. juni 2014)

Skabelon til handelsbetingelser for tjenesteydelser (Gældende fra 13. juni 2014) Skabelon til handelsbetingelser for tjenesteydelser (Gældende fra 13. juni 2014) Generelle oplysninger (Indsæt følgende oplysninger om jer) Juridisk navn Organisationsform CVR. nr. Adresse (fra CVR registret),

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE

FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE 1.1. Forretningsbetingelserne ( Betingelserne ) gælder for køb af Oplevelser online på https://oplevo.dk og via Oplevos mobile app ( Sitet ). Selskabet

Læs mere

HANDELSBETINGELSER. Generelle oplysninger

HANDELSBETINGELSER. Generelle oplysninger HANDELSBETINGELSER Generelle oplysninger Website: lystorvet.dk Virksomhedens juridiske navn: Hanne Purup Organisationsform: Personlig Ejet CVR: 32976336 Virksomhedsadresse:,, Danmark E- mailadresse: kontakt@lystorvet.dk

Læs mere

Retningslinjer og betingelser for at blive godkendt på HandelSikkert.dk

Retningslinjer og betingelser for at blive godkendt på HandelSikkert.dk Regelsæt for at være registreret på HandelSikkert.dk pr. 16. oktober 2011 Formålet med HandelSikkert.dk er at vise, at den tilmeldte hjemmeside udviser god skik ved handel og markedsføring på internettet.

Læs mere

Betingelser for anvendelse af E-penge konto hos Pay4it.

Betingelser for anvendelse af E-penge konto hos Pay4it. Betingelser for anvendelse af E-penge konto hos Pay4it. Betalingssystemet ejes og drives af Pay4it ApS. Du kan oprette din e-penge konto hos Pay4it via internettet. Når du opretter en konto hos Pay4it,

Læs mere

Elektroniske aftaler og betaling

Elektroniske aftaler og betaling Elektroniske aftaler og betaling IT Universitetet, 29. marts 2005 Jan Trzaskowski Copenhagen Business School 1 Indledende bemærkninger Funktionel ækvivalens og ikke-diskrimination Christian Den Femtis

Læs mere

E-MÆRKETS RETNINGSLINJER

E-MÆRKETS RETNINGSLINJER Formål og anvendelsesområde Enhver e-mærket webshop er forpligtet til at overholde e-mærkets retningslinjer samt gældende ret. e-mærket påser, at retningslinjerne samt intentionerne bag mærket overholdes

Læs mere

Alle køb indgås på dansk og for at foretage et køb på Køkkenfornyelse.dk skal du følge disse trin:

Alle køb indgås på dansk og for at foretage et køb på Køkkenfornyelse.dk skal du følge disse trin: 1. Virksomhedsoplysninger Køkkenfornyelse.dk v/ Lars Thorhauge CVR nr.: 14 90 48 40 Mail: webshop@koekkenfornyelse.dk Tlf.: 22 17 14 76 Telefonen er åben 9.00-16.00 i hverdagene. Webshoppen er etableret

Læs mere

GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR

GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR mypku Disse generelle brugerbetingelser ( Betingelser ) fastsætter de betingelser, der gælder mellem dig som bruger ( Brugeren ) og Nutricia A/S, CVR.: 73128110 ( Nutricia

Læs mere

Jan Trzaskowski !"#$%$$%

Jan Trzaskowski !#$%$$% Jan Trzaskowski!"#$%$$% & Internetjura 280-289 Direktivet om urimelige kontraktvilkår (Direktiv 93/13/EØF af 5. april 1993) Direktivet om vildledende reklame (direktiv 97/55/EF af 6. oktober 1997 og direktiv

Læs mere

Indhold. Indledning. Anvendelsesområde. Oplysningskrav forud for aftaleindgåelsen. Krav til opbygning af webbutikker. Fortrydelsesretten

Indhold. Indledning. Anvendelsesområde. Oplysningskrav forud for aftaleindgåelsen. Krav til opbygning af webbutikker. Fortrydelsesretten Indhold Indledning Anvendelsesområde Oplysningskrav forud for aftaleindgåelsen Krav til opbygning af webbutikker Fortrydelsesretten Fortrydelsesret ved køb af varer Fortrydelsesret ved køb af tjenesteydelser

Læs mere

Spørgsmål 6 Elektronisk handel Markedsføring. Vedtagelse

Spørgsmål 6 Elektronisk handel Markedsføring. Vedtagelse Indledning Spørgsmål 6 Elektronisk handel Markedsføring. Vedtagelse Pensum: IT-retten, 2. udg. Køb/salg af varer og tjenesteydelser via hjemmesider på internettet. Retsgrundlag Regelsættene supplerer hinanden,

Læs mere

Du bør læse betingelserne grundigt igennem inden brug af websitet. Ved at bruge dette website accepterer du disse betingelser i deres helhed.

Du bør læse betingelserne grundigt igennem inden brug af websitet. Ved at bruge dette website accepterer du disse betingelser i deres helhed. HANDELSBETINGELSER Du bør læse betingelserne grundigt igennem inden brug af websitet. Ved at bruge dette website accepterer du disse betingelser i deres helhed. Velkommen til ByDürke webshop. Webshoppen

Læs mere

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Hvad skal du være opmærksom på, når du markedsfører din virksomhed? 14. marts 2019 Københavns Byret har idømt kursusvirksomheden, Institut For Personaleudvikling

Læs mere

Persondatapolitik. Persondatapolitik

Persondatapolitik. Persondatapolitik Persondatapolitik Persondatapolitik I denne persondatapolitik beskrives, hvordan Volstrup Rullegræs indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller afgiver, når du besøger vores

Læs mere

Hvis du har spørgsmål til varer eller hjemmesiden, er du altid velkommen til at kontakte os via ovenstående kontaktoplysninger.

Hvis du har spørgsmål til varer eller hjemmesiden, er du altid velkommen til at kontakte os via ovenstående kontaktoplysninger. 1 Handelsbetingelser Disse handelsbetingelser er gældende ved alle forbrugerkøb af varer via e-handelsbutikken på www.petpocket.dk. Vi anbefaler, at du læser handelsbetingelserne grundigt igennem, inden

Læs mere

Retningslinjer for behandling af personoplysninger for gæster i forbindelse med opfyldelse af aftale hos Hotel SKT. Annæ, CVR-nr

Retningslinjer for behandling af personoplysninger for gæster i forbindelse med opfyldelse af aftale hos Hotel SKT. Annæ, CVR-nr OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL GÆSTER Retningslinjer for behandling af personoplysninger for gæster i forbindelse med opfyldelse af aftale hos Hotel SKT. Annæ, CVR-nr. 38881809. Som følge af din aftale

Læs mere

Der tillægges ikke et gebyr for korttransaktioner jf. gældende lovgivning.

Der tillægges ikke et gebyr for korttransaktioner jf. gældende lovgivning. Betingelser for anvendelse af E-penge konto hos Pay4it. Betalingssystemet ejes og drives af Pay4it ApS. Du kan oprette din e-penge konto hos Pay4it via internettet. Når du opretter en konto hos Pay4it,

Læs mere

Politikker for beskyttelse og behandling af personoplysninger

Politikker for beskyttelse og behandling af personoplysninger Politikker for beskyttelse og behandling af personoplysninger Denne forklaring om beskyttelse og behandling af personoplysninger beskriver, hvordan vi (Sandoz A/S, der er en del af Novartis-koncernen)

Læs mere

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (denne formular skal udfyldes og returneres hvis fortrydelsesretten gøres gældende) Til LazyLiving ApS, Kobækvej 1, 4230 Skælskør, Email: info@lazyliving.dk Jeg/vi meddeler

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Klubbens juridiske navn er: Akademisk Boldklub også kaldet AB Selskabsformen er: Forening CVR: 64 09 14 17 Etableringsår: 1889 Adresse: Skovdiget 1, 2880 Bagsværd Telefon: 44 98 75

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR MIJAMA A/S WEBSHOP Forbrugerkøb (Gældende fra 23. marts 2016)

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR MIJAMA A/S WEBSHOP Forbrugerkøb (Gældende fra 23. marts 2016) SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR MIJAMA A/S WEBSHOP Forbrugerkøb (Gældende fra 23. marts 2016) Mijamas Webshop (MIJAMA.dk) tilbyder salg til såvel private som erhvervsdrivende. Handler du som erhvervsdrivende

Læs mere

2. Priser Alle prisangivelser er inklusiv moms og andre afgifter. Hver gang du lægger en vare i din indkøbskurv, bliver totalbeløbet opdateret.

2. Priser Alle prisangivelser er inklusiv moms og andre afgifter. Hver gang du lægger en vare i din indkøbskurv, bliver totalbeløbet opdateret. 1. Betaling Betaling kan foretages med følgende betalingskort: Dankort. Der vil blive reserveret et beløb svarende til værdien på din ordre i forbindelse med din bestilling. Kort tid efter levering, vil

Læs mere

Forbrugerretten I. 5. udgave. Sonny Kristoffersen. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst

Forbrugerretten I. 5. udgave. Sonny Kristoffersen. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst Sonny Kristoffersen Forbrugerretten I Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst 5. udgave Sonny Kristoffersen Forbrugerretten I. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst

Læs mere

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (denne formular skal udfyldes og returneres hvis fortrydelsesretten gøres gældende) Til Fatboy the Original v/hetland nordic ApS, Gladsaxevej 356, 2860 Søborg, Email: info@fatboy.dk

Læs mere

Forbrugerretten I. 4. udgave. Sonny Kristoffersen. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst

Forbrugerretten I. 4. udgave. Sonny Kristoffersen. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst Sonny Kristoffersen Forbrugerretten I Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst 4. udgave Forord 5 Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde 17 1.1. De seneste revisioner af markedsføringsloven

Læs mere

uanmodede henvendelser og spam

uanmodede henvendelser og spam GODE RÅD OM... uanmodede henvendelser og spam SIDE 1 indhold 3 Indledning 3 E-mails og anden elektronisk post 5 Adresserede reklamebreve med posten 6 Navneløse postforsendelser 6 Telefoniske henvendelser

Læs mere

Databehandlingspolitik

Databehandlingspolitik Databehandlingspolitik 1. Introduktion Du efterlader personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside og bruger hjemmesidens forskellige funktioner og tjenester. Ravnholt Gods er forpligtet til at beskytte

Læs mere

(General Data Protection Regulation)

(General Data Protection Regulation) GDPR Information (General Data Protection Regulation) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Politik for beskyttelse af personlige oplysninger... 2 1. Generelt... 2 2. Ansvarlig for personlige oplysninger...

Læs mere

Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser

Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser Uanmodede henvendelser Anmodede henvendelser (samtykke) HNG-sagen (1998.83H) Ikke betydning for beslutningen Begreberne opt in og opt out Uanmodede personlige henvendelser Forbrugeraftalelovens 6 Bopæl,

Læs mere

Handelsbetingelser Design Til Børn

Handelsbetingelser Design Til Børn Handelsbetingelser Generelle oplysninger Enkeltmandsvirksomhed Webshop Etableringsår: 2015 CVR.: 36 86 61 52 7400 Herning Kontakt: e-mail: hello@designtilboern.dk Telefon: 81 61 24 66 Website: www.designtilboern.dk

Læs mere

DATABEHANDLINGSPOLITIK

DATABEHANDLINGSPOLITIK DATABEHANDLINGSPOLITIK Introduktion Du efterlader personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside og bruger hjemmesidens forskellige funktioner og tjenester. Egeskov er forpligtet til at beskytte fortroligheden,

Læs mere

DUX Tællerfabrik Trading Enebærvænget 18, Thurø. DK-5700 Svendborg Danmark Persondatapolitik

DUX Tællerfabrik Trading Enebærvænget 18, Thurø. DK-5700 Svendborg Danmark Persondatapolitik Persondatapolitik Denne persondatapolitik beskriver, hvordan DUX TÆLLERFABRIK Trading indsamler, anvender, videregiver og gemmer dine personlige oplysninger. 1. Generelt Ved køb på DUX hjemmeside indsamler

Læs mere

Betingelser for anvendelse af onlineservice

Betingelser for anvendelse af onlineservice Betingelser for anvendelse af onlineservice www.camptravel.net 1. Indledning 1. Camptravel tilvejebringer en online-service, hvor ejere af campingvogne og autocampere ved oprettelse af en Annonce forbindes

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Hvem kan handle hos Trendypet For at foretag køb hos Trendypet skal du være fyldt 18 år, aftaler med børn og unge under 18, kan alene indgås af forældre eller andre der er lovligt

Læs mere

Juridiske aspekter af mobil e-handel

Juridiske aspekter af mobil e-handel Juridiske aspekter af mobil e-handel Jan Trzaskowski, juridisk konsulent IBC konference om billing den 12. december 2001 2 Kendetegn ved mobil e-handel Lille skærm Personlig - identifikation Mange unge

Læs mere

HANDELSBETINGELSER. køb over internettet. NSH NORDIC A/S CVR-nr. 25472861 Virkefeltet 4, 8740 Brædstrup tlf.nr.: 75754270 e-mail: post@nshnordic.

HANDELSBETINGELSER. køb over internettet. NSH NORDIC A/S CVR-nr. 25472861 Virkefeltet 4, 8740 Brædstrup tlf.nr.: 75754270 e-mail: post@nshnordic. HANDELSBETINGELSER køb over internettet Følgende betingelser gælder for alle aftaler indgået med NSH NORDIC A/S CVR-nr. 25472861 Virkefeltet 4, 8740 Brædstrup tlf.nr.: 75754270 e-mail: post@nshnordic.com,

Læs mere

Persondatapolitik for. Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Toftlund Fjernvarme A.m.b.a

Persondatapolitik for. Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Toftlund Fjernvarme A.m.b.a Persondatapolitik for Toftlund Fjernvarme A.m.b.a Toftlund Fjernvarme A.m.b.a Østerdalen 3 kirsten@toftlundfjernvarme.dk Tlf 7483 1640 6520 Toftlund www.toftlundfjernvarme.dk CVR: 6369 0619 Introduktion

Læs mere

HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN OG KUNST HOS TINGA TANGO HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN

HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN OG KUNST HOS TINGA TANGO HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN OG KUNST HOS TINGA TANGO HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN OG KUNST HOS TINGA TANGO Når du ønsker at handle hos Tinga Tango, foregår det således: 1. Find den ønskede

Læs mere

Betingelser til Netbutik

Betingelser til Netbutik SensorCLIP APS Furvej 3, DK- 7900 Nykøbing Mors info@sensorclip.dk +45 71 99 6797 Kontonr. er 7380 1171163 Betingelser til Netbutik FRAGT Alle ordrer over 500 kr sendes fragtfrit. Fragtpriserne er gældende

Læs mere

Flybilletter. 1. Indledning. Vejledning

Flybilletter. 1. Indledning. Vejledning Flybilletter Vejledning Flyselskaber skal i markedsføring af tilbud på rejser oplyse kunderne, hvis et specifikt tilbud kun gælder enkelte destinationer eller et lille antal siddepladser på flyet. Dertil

Læs mere

Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier

Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier 1. Indledning 2. Generelt om uanmodet elektronisk kommunikation og spam-forbuddet 2.1 Facebook - elektronisk

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) (ekstern persondatapolitik) for MHT ApS vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 28.05.2018 Godkendt af Jette Petersen Antal sider 11 Side 1 af 11 Tak, for at du har valgt at bruge vores produkter/services.

Læs mere

Direkte markedsføring. Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser

Direkte markedsføring. Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser Direkte markedsføring Jan Trzaskowski Associate Professor, Ph.D. Copenhagen Business School This presentation is made in OpenOffice.org 1 Uanmodede henvendelser Anmodede henvendelser (samtykke) HNG-sagen

Læs mere

DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER

DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER Retningslinjer for behandling af almindelige personoplysninger hos: Miljørådgivning Danmark Farverland 5 2600 Glostrup CVR-nr. 39126990 E-mail: info@mrdk.dk

Læs mere

Handelsbetingelser. Fortrydelsesret Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Handelsbetingelser. Fortrydelsesret Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. Handelsbetingelser Generelle oplysninger JURIDISK NAVN: MASKINHANDLER SØREN KNUDSEN CVR: 95689655 ADRESSE: Langegade 119 DK-5300 KERTEMINDE MAIL: sk@skshoppen.dk TLF: +45-40341973 Forsikring og erstatning

Læs mere

REGLER OG RAMMER. 27. august 2014. v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg

REGLER OG RAMMER. 27. august 2014. v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg REGLER OG RAMMER 27. august 2014 v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg NICOLAI KRYGER Advokat (L) Arbejdsområder: Corporate Commercial Markedsføringsret Proces Arbejds- og

Læs mere

Terms and Conditions. An English version is in preparation. In Danish: Handelsbetingelser

Terms and Conditions. An English version is in preparation. In Danish: Handelsbetingelser Terms and Conditions An English version is in preparation. In Danish: Handelsbetingelser Her kan du læse de betingelser, der gælder, når du køber WorldBloxer maps til Minecraft hos www.geoboxers.com (herefter

Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik for Karen Rasmussens Rengøring ApS

Cookie- og Privatlivspolitik for Karen Rasmussens Rengøring ApS Cookie- og Privatlivspolitik for Karen Rasmussens Rengøring ApS Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik,

Læs mere

Regler for hjemmesider (web)

Regler for hjemmesider (web) Regler for hjemmesider (web) Der er nogle generelle krav, som din virksomheds hjemmeside altid skal opfylde. Dem kan du læse om her. Som det fremgår, er det ikke helt ligetil, og derfor må jeg anbefale,

Læs mere

E-Business i praksis. E-Business i praksis

E-Business i praksis. E-Business i praksis planen for i dag hvem er ham der taler nu? hvad er referencerammen for dagens emne? hvilke elementer kræves i en lovlig webshop? e-handelsdirektivet og internationale aspekter cases til fredag! 3. marts

Læs mere

Persondatapolitik for

Persondatapolitik for Persondatapolitik for Toftlund Vandværk A.m.b.a Toftlund Vandværk A.m.b.a Elmevej 39 kontor@toftlundvand.dk Tlf 7483 1212 6520 Toftlund www.toftlundvand.dk CVR: 1287 9318 Introduktion For at kunne levere

Læs mere

DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER

DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER DATAPOLITIK OM ALMINDELIGE PERSONOPLYSNINGER Retningslinjer for behandling af almindelige personoplysninger hos: Scandic Entreprise ApS Farverland 5, bygning C 2600 Glostrup CVR-nr. 32468632. E-mail: info@scandicentreprise.dk

Læs mere

Privatlivspolitik og sikkerhed i Green Volcano

Privatlivspolitik og sikkerhed i Green Volcano Privatlivspolitik og sikkerhed i Green Volcano Privatlivspolitk Indhold Privatlivspolitk Indhold Vi tager din databeskyttelse alvorligt Dataansvar Kontaktoplysninger Vi sikrer fair og transparent databehandling

Læs mere

Handelsbetingelser for privatkunder

Handelsbetingelser for privatkunder Handelsbetingelser for privatkunder Generelle oplysninger Virksomhedens juridiske navn CVR-nr. 26 37 52 23 Adresse Industrivej 2, 4180 Sorø Mailadresse info@oldebjerg.dk Telefonnummer +45 5784 9023 Gyldighed

Læs mere

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 1 BESKYT DIN COMPUTER OG ANDRE ENHEDER 2 BESKYT DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 BESKYT DINE ELEKTRONISKE

Læs mere

MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK

MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK Heidi Højmark Helveg 1. februar 2017 PROGRAM side 2 1. Persondata - Hvem ejer brugerdata? - Markedsføring på Facebook: Custom Audience, Lookalike Audience 2. Konkurrencer

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

VELKOMMEN TIL CLUB MOJO

VELKOMMEN TIL CLUB MOJO VELKOMMEN TIL CLUB MOJO Når du køber et abonnement hos Mojo Mobile ApS, CVR-nr. 33 85 77 72, Nørre Farimagsgade 37, 4, 1364 København K ( Mojo Mobile ), bliver du samtidig hermed medlem af Club Mojo (

Læs mere

Kontaktoplysninger LiebhaverSkovfogeden er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktoplysninger LiebhaverSkovfogeden er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Persondatapolitik Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data. Kontaktoplysninger

Læs mere

Lunar Way Business Privatlivspolitik

Lunar Way Business Privatlivspolitik Lunar Way Business Privatlivspolitik 1. Formål og beskyttelse I denne privatlivspolitik henviser Lunar Way, vi, os og vores til Lunar Way A/S. Hos Lunar Way tager vi beskyttelsen af vores brugeres privatliv,

Læs mere

Regler og lovgivning Direct Mail

Regler og lovgivning Direct Mail Regler og lovgivning Direct Mail Hvornår har man tilsagn og må sende et nyhedsbrev, og ikke mindst hvad må det indeholde? Og hvilke krav er der til opbevaring og dokumentation af disse tilsagn? Dette dokument

Læs mere

Privatpolitik Bambino Booking

Privatpolitik Bambino Booking Privatpolitik Bambino Booking Personoplysningerne Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside, indsamler og behandler

Læs mere

1. Introduktion 2. Om os

1. Introduktion 2. Om os Fortrolighedspolitik 1. Introduktion Atchik udvikler fantastiske spil med sjov og underholdning for alle. Hos Atchik respekterer vi personlige oplysninger for enhver, der bruger vores spil, website(s)

Læs mere

mycopenhagenkid.com tager forbehold for udsolgte varer, længere leveringstider, prisændringer og eventuelle fejl på websitet.

mycopenhagenkid.com tager forbehold for udsolgte varer, længere leveringstider, prisændringer og eventuelle fejl på websitet. Indhold 1. Generelt 2. Bestilling og betaling 3. Ordrebekræftelse og leveringsbekræftelse 4. Kampagner 5. Fragt 6. 14 dages fortrydelsesret 7. Returnering 8. Tilbagebetaling 9. Reklamation 10. Refundering

Læs mere

Den nye lov om forbrugeraftaler ( Forbrugeraftaleloven ) trådte i kraft 13. juni 2014 og gælder således aftaler indgået efter den 13. juni 2014.

Den nye lov om forbrugeraftaler ( Forbrugeraftaleloven ) trådte i kraft 13. juni 2014 og gælder således aftaler indgået efter den 13. juni 2014. Nyhedsbrev vedrørende ny forbrugeraftalelov 6. august 2014 Den nye lov om forbrugeraftaler ( Forbrugeraftaleloven ) trådte i kraft 13. juni 2014 og gælder således aftaler indgået efter den 13. juni 2014.

Læs mere

Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier

Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier Dansk Forening for Markedsføringsret Jane Frederikke Land, advokat (H) 3. maj 2016 Forbrugerombudsmanden 1. april 2016 Virksomhederne bruger i stigende

Læs mere

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Brugervilkår: StamSted ApS ('StamSted' og 'Tjenesten') byder dig velkommen. Dette er vores vilkår for brugere af StamSted platformen, som er en tjeneste til

Læs mere

Privatlivs- og cookiepolitik

Privatlivs- og cookiepolitik Privatlivs- og cookiepolitik På dlf.org vælger du aktivt, om du vil acceptere eller afvise brugen af cookies. Læs mere om, hvad vi bruger cookies til. Her på siden kan du læse om: Indledning Dataansvarliges

Læs mere

Persondatapolitik vedrørende

Persondatapolitik vedrørende Persondatapolitik vedrørende www.pharmakon.dk Dato 02-05-2018 Pharmakon a/s Her kan du læse vores persondatapolitik klik her, hvis du har brug for andre emner vedrørende GDPR, Klik her Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forretningsbetingelser. Indhold

Forretningsbetingelser. Indhold Forretningsbetingelser Indhold Defination... 1 Produktinformation... 2 Priser... 2 Fragt & Levringstider... 2 Betaling... 3 Risikoen for hændelig undergang eller forringelse:... 3 Reklamation... 3 Ansvarsfraskrivelse

Læs mere

Indledende bemærkninger

Indledende bemærkninger Elektronisk aftaleindgåelse Jan Trzaskowski Copenhagen Business School IBC Euroforum, Kommercielle aftaler, 23. marts 2004 Indledende bemærkninger Internetjuraens 1. læresætning Funktionel ækvivalens og

Læs mere