REFERAT Forældrebestyrelsesmøde tirsdag d. 20. oktober Fra kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT Forældrebestyrelsesmøde tirsdag d. 20. oktober Fra kl.19.00-21.00"

Transkript

1 REFERAT Forældrebestyrelsesmøde tirsdag d. 20. oktober Fra kl Referent Mai Britt 1. Konstituering af ny bestyrelse Formand: Sara (mor til Hjalte og Selma) Næstformand: Marie (mor til Isak og Tristan F) Best.medl. og referent: Mai Britt (mor til Mikkel) Best.medl. Max (far til Lucia og Olivia) Best.medl. René (far til Markus) Personalerep. Anette Forældre suppleanter til bestyrelsen Elisabeth (mor til Victoria) og Joye (mor til Malthe) 2. Om bestyrelsesarbejdet og tavshedspligt Information om, og underskrift af tavshedserklæringer Gennemgang af styrelsesvedtægterne vedr. forældrebestyrelsens opgaver 3. Godkendelse af referat Godkendt 4. Nyt fra institutionen: Økonomi vandskade, diverse vedligeholdelser, Christianiacykler Vandskaden har kostet ca kr. til skadeservice + udgiften til kwh i merforbrug strøm til affugtere kr. til elektriker gange slamsuger + tab af bleer, servietter og papirhåndklæder. Højdevandslukkeren er ok nu. Regnvandskloakkerner er renoveret af Rksk ejendomme for at sikre mod lignende fremtidige vandskader. Derfor har vuggestuens legeplads været gravet op, græsset er først holdbart til leg forår Huset Ventura er sat på prøve. Indgangspartiet skal shines op. Det koster et par tusinde. Der skal nye brædder i lågen. Hvis det fungerer, skal brændeskur og bænkarrangementet på tumepladsen sættes i stand. Personalegruppen har drøftet sagen om et eventuelt indkøb af christianiacykler. Det vil være nødvendigt, at investere i eldrevne cykle, som er en forholdsmæssig dyr løsning, der ikke vil medføre flere ture til Ringkøbing end der arrangeres i dag. De ture, der arrangeres må være i bus og lignende transport.

2 Til info er har Victorias bedstemor buskørekort og certifikat, og kan være interesseret i at hjælpe til som chauffør ved eventuelle ture. Muligvis kan vi leje bus billigt ved plejehjem eller anden institution. Ansøgning om midler fra vindmøllepulje Der er frist 1/4 og 1/10. René er med i sogneforeningens bestyrelse, og orienterede kort om reglerne for ansøgning og kriterierne for udbetaling. Formodentlig kommer der snart svar fra forvaltningen vedr. legepladsansøgningen til Sogneforeningen. Ved flytning af legeplads er det vigtigt at være opmærksom på, at børnehavebørn kan lege uden at forstyrre de sovende børn. Min institution Institutionen vil fremadrettet bestræbe sig på at lægge info om aktiviteter på min instituion, til gavn for både forældre og institution = alle parter bliver bedre til at bruge det. Når Dorthea finder tid, vil hun lave en mini-guide til brugen af det 5. Tjuhejdag evaluering Det har givet en enkelt indmelding til institutionen. Det var fint, at børnehuset kunne være med, og vi vil gerne støtte op lokalt, måske 1-2 gange årligt i lignende arrangementer. Men vi skal bestræbe os på at opbakningen fra forældrebestyrelsen bliver bedre. Udbyttet af DGI-kurset må nok siges at være begrænset, lige som personalegruppens udbytte fra dagen ikke var væsentlig. Markedsføringen omkring lignende tiltag kan ønskes anderledes, mere masivt. 6. Forældremøde evaluering fremmøde form etc. Der er plads til forbedring. Det er det laveste forældrefremmøde længe. I 2014 deltog 17 forældre i år var vi kun 6. Måske har vi været for sent ude med datoen. 7. Nyt fra stuerne Udvikling af den pædagogiske praksis Rindum enheden: No, Rindum og Vasegården samarbejder om fælles pædagogisk fundament. Med udgangspunkt i RKSK overordnede ramme om at bruge en narrativ, systemisk og anerkendende tilgang, bruger Rindum enheden Marte Meo som pædagogisk metode. Der er udarbejdet en målsætning, der kommer en pædagogisk konsulent ud og tjekker om ord og handling stemmer overens. Den pædagogiske konsulent kommer 19. november og igen på et personalemøde til januar. Andet Vuggestuen: p.t. 12 børn lige nu, 2 holder snart, 1 kommer til, måske yderligere tilgang på 2 snart?

3 Børnehaven: 9 børn forventes at gå ud til sommer. Der kommer en pædagogstuderende på 16. timer pr. 1. december. 8. Input til forældrebestyrelsens arbejdsplan for 2015/2016 Kommende forældrearrangementer Lygtefest (dog enighed om det ikke kan nås i år) Nytårskur Forældrekaffe fastlagt dato fredag 11. december fra kl Forældrebestyrelsen bager kage til Presseudvalg - PR - hvordan? Marie og Mai Britt. Evt et møde med Dorthea for at få fastlagt formen. Er relevant, Annette har sendt materiale ind til dagbladet med uden succes efter sommerfesten. Ideer Udeliv Arbejdsdag Cafe-aftner Aftenbørnehave 9. Datoer for de kommende forældrebestyrelsesmøder Den , , , og Ingen kommentarer til de foreslåede datoer. 10. Evt. Mulighed for sponsorater fra lokale (maling, søm, skruer, træ mm), f.eks ved renovering af tumlepladsen og til forældrearbejdsdag Punkter til et bestyrelses møde skal være Dorthea eller Sara i hænde senest en uge før bestyrelsesmødet. Næste møde den 26. januar 2016 kl No Børnehus

4 REFERAT Forældrebestyrelsesmøde tirsdag d. 20. oktober Fra kl Referent Mai Britt 1. Konstituering af ny bestyrelse Formand: Sara (mor til Hjalte og Selma) Næstformand: Marie (mor til Isak og Tristan F) Best.medl. og referent: Mai Britt (mor til Mikkel) Best.medl. Max (far til Lucia og Olivia) Best.medl. René (far til Markus) Personalerep. Anette Forældre suppleanter til bestyrelsen Elisabeth (mor til Victoria) og Joye (mor til Malthe) 2. Om bestyrelsesarbejdet og tavshedspligt Information om, og underskrift af tavshedserklæringer Gennemgang af styrelsesvedtægterne vedr. forældrebestyrelsens opgaver 3. Godkendelse af referat Godkendt 4. Nyt fra institutionen: Økonomi vandskade, diverse vedligeholdelser, Christianiacykler Vandskaden har kostet ca kr. til skadeservice + udgiften til kwh i merforbrug strøm til affugtere kr. til elektriker gange slamsuger + tab af bleer, servietter og papirhåndklæder. Højdevandslukkeren er ok nu. Regnvandskloakkerner er renoveret af Rksk ejendomme for at sikre mod lignende fremtidige vandskader. Derfor har vuggestuens legeplads været gravet op, græsset er først holdbart til leg forår Huset Ventura er sat på prøve. Indgangspartiet skal shines op. Det koster et par tusinde. Der skal nye brædder i lågen. Hvis det fungerer, skal brændeskur og bænkarrangementet på tumepladsen sættes i stand. Personalegruppen har drøftet sagen om et eventuelt indkøb af christianiacykler. Det vil være nødvendigt, at investere i eldrevne cykle, som er en forholdsmæssig dyr løsning, der ikke vil medføre flere ture til Ringkøbing end der arrangeres i dag. De ture, der arrangeres må være i bus og lignende transport.

5 Til info er har Victorias bedstemor buskørekort og certifikat, og kan være interesseret i at hjælpe til som chauffør ved eventuelle ture. Muligvis kan vi leje bus billigt ved plejehjem eller anden institution. Ansøgning om midler fra vindmøllepulje Der er frist 1/4 og 1/10. René er med i sogneforeningens bestyrelse, og orienterede kort om reglerne for ansøgning og kriterierne for udbetaling. Formodentlig kommer der snart svar fra forvaltningen vedr. legepladsansøgningen til Sogneforeningen. Ved flytning af legeplads er det vigtigt at være opmærksom på, at børnehavebørn kan lege uden at forstyrre de sovende børn. Min institution Institutionen vil fremadrettet bestræbe sig på at lægge info om aktiviteter på min instituion, til gavn for både forældre og institution = alle parter bliver bedre til at bruge det. Når Dorthea finder tid, vil hun lave en mini-guide til brugen af det 5. Tjuhejdag evaluering Det har givet en enkelt indmelding til institutionen. Det var fint, at børnehuset kunne være med, og vi vil gerne støtte op lokalt, måske 1-2 gange årligt i lignende arrangementer. Men vi skal bestræbe os på at opbakningen fra forældrebestyrelsen bliver bedre. Udbyttet af DGI-kurset må nok siges at være begrænset, lige som personalegruppens udbytte fra dagen ikke var væsentlig. Markedsføringen omkring lignende tiltag kan ønskes anderledes, mere masivt. 6. Forældremøde evaluering fremmøde form etc. Der er plads til forbedring. Det er det laveste forældrefremmøde længe. I 2014 deltog 17 forældre i år var vi kun 6. Måske har vi været for sent ude med datoen. 7. Nyt fra stuerne Udvikling af den pædagogiske praksis Rindum enheden: No, Rindum og Vasegården samarbejder om fælles pædagogisk fundament. Med udgangspunkt i RKSK overordnede ramme om at bruge en narrativ, systemisk og anerkendende tilgang, bruger Rindum enheden Marte Meo som pædagogisk metode. Der er udarbejdet en målsætning, der kommer en pædagogisk konsulent ud og tjekker om ord og handling stemmer overens. Den pædagogiske konsulent kommer 19. november og igen på et personalemøde til januar. Andet Vuggestuen: p.t. 12 børn lige nu, 2 holder snart, 1 kommer til, måske yderligere tilgang på 2 snart?

6 Børnehaven: 9 børn forventes at gå ud til sommer. Der kommer en pædagogstuderende på 16. timer pr. 1. december. 8. Input til forældrebestyrelsens arbejdsplan for 2015/2016 Kommende forældrearrangementer Lygtefest (dog enighed om det ikke kan nås i år) Nytårskur Forældrekaffe fastlagt dato fredag 11. december fra kl Forældrebestyrelsen bager kage til Presseudvalg - PR - hvordan? Marie og Mai Britt. Evt et møde med Dorthea for at få fastlagt formen. Er relevant, Annette har sendt materiale ind til dagbladet med uden succes efter sommerfesten. Ideer Udeliv Arbejdsdag Cafe-aftner Aftenbørnehave 9. Datoer for de kommende forældrebestyrelsesmøder Den , , , og Ingen kommentarer til de foreslåede datoer. 10. Evt. Mulighed for sponsorater fra lokale (maling, søm, skruer, træ mm), f.eks ved renovering af tumlepladsen og til forældrearbejdsdag Punkter til et bestyrelses møde skal være Dorthea eller Sara i hænde senest en uge før bestyrelsesmødet. Næste møde den 26. januar 2016 kl No Børnehus

Maj 2014. Vigtige datoer. Indhold i dette nummer: Hjemmeside:

Maj 2014. Vigtige datoer. Indhold i dette nummer: Hjemmeside: Maj 2014 Hjemmeside: www.kaskelotten.esbjergkommune.dk Email: takas@esbjergkommune.dk Vigtige datoer - Husk også at krydse ferier inden 2. juni 2014. - Bedsteforældredag onsdag den 28. maj kl. 13-16. -

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Ledelsesgrundlag for fusion mellem Vuggestuen Bulderby og Børnehuset Søstjernen.

Ledelsesgrundlag for fusion mellem Vuggestuen Bulderby og Børnehuset Søstjernen. Historik: Vuggestuen Bulderby (BB) og børnehuset Søstjernen (SØS) har siden juni 2010 haft samme institutionsleder. Dette har betydet af institutionernes ledelse har bestået af 1 leder og 2 souschefer.

Læs mere

Læs præsentationer. Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016. Opstillede til generalforsamlingen 2016. Indhold

Læs præsentationer. Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016. Opstillede til generalforsamlingen 2016. Indhold Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk Indhold Bianca Rauff Hofman Martin Opstillede til generalforsamlingen 2016

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dato: Tirsdag den 15. marts 2016 Tid: 19:30-21:00 Sted: Kim (nr. 24) Afbud: Rebekka. Agenda & referat

Bestyrelsesmøde. Dato: Tirsdag den 15. marts 2016 Tid: 19:30-21:00 Sted: Kim (nr. 24) Afbud: Rebekka. Agenda & referat Bestyrelsesmøde Dato: Tirsdag den 15. marts 2016 Tid: 19:30-21:00 Sted: Kim (nr. 24) Afbud: Rebekka Agenda & referat 1. Valg af referent - Kim 2. Status for igangværende opgaver a. Slidte låger Der er

Læs mere

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger Udviklingsplanen - Målsætninger 1 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning

Læs mere

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger.

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole MÅLSÆTNING 1 FORMÅL: Gennem den daglige kontakt med forældrene ønsker vi at skabe trygge rammer, hvor børnene udvikler sig til velfungerende og selvstændige mennesker. Det er vort mål, at børnene lærer

Læs mere

Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus

Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus Forår 2013 Sikke et dejligt vejr det er blevet Efter en dejlig lang og kold vinter Vi mærker også på børnene at foråret er kommet. Kondiskoene er kommet frem, ligeledes er

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg

Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg Side 1 af 8 1. Sammendrag har været inde i en god udvikling. Der er sat fokus på pædagogisk udvikling, den enkelte medarbejders kompetencer og hvordan disse bliver

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 Børnehus: Søvej Dato: Tirsdag d. 11. sep. 2012, kl. 10.30-13.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Hvad har vi fokus på? Institutionens virksomhedsplan

Læs mere

Solstrålen. Velkommen til. Solstrålens integrerede daginstitution

Solstrålen. Velkommen til. Solstrålens integrerede daginstitution Solstrålen Sct. Jørgens Park 28-32 Børnehaven tlf. nr. 5588 7160 Vuggestuen tlf. nr. 5588 7161 http://net.naestved.dk/solstraalen.aspx Velkommen til Solstrålens integrerede daginstitution I Solstrålen

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum Forældresamarbejde Børneinstitution Skt Klemens-Dalum 1 I Skt Klemens-Dalum vil vi gerne involvere forældre gennem bestyrelses- og forældrerådssamarbejdet gennem forældremøder gennem strukturerede samtaler

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Støtteindsatser i Randers Kommune. Tabelrapport

Støtteindsatser i Randers Kommune. Tabelrapport Støtteindsatser i Randers Kommune Tabelrapport 2014 Støtteindsatser i Randers Kommune Tabelrapport 2014 Støtteindsatser i Randers Kommune 2014 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder)

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Sisse Marie Welling (SF) SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Hvis denne tale var skrevet i april måned så havde den været kulsort. Dengang kastede Regeringens omprioriteringsbidrag

Læs mere

Høringssvar vedr. Masterplanen for dagtilbud for perioden 2016-2020

Høringssvar vedr. Masterplanen for dagtilbud for perioden 2016-2020 Den 27. Maj 2016. Til Udvalget for Børn og Unge Fra Personalegruppen i Børnehuset Kærnen og Nibsbjerghus Skovbørnehave Høringssvar vedr. Masterplanen for dagtilbud for perioden 2016-2020 Dette hørringssvar

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner.

De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner. Å r s p l a n 2 0 1 5 De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner. Kære Forældre. Hermed den nye årsplan for de fælles aktiviteter der vil være i løbet af året 2015 i Galaksen. Årsplanen

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2011

Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelse Skolebestyrelsen består pt. af Folkevalgte: Per Thomsen Erik Kobberøe Morten Korsbo Dorthe Pedersen Preben Jensen (næst formand) Marie Jakobsen (suppleant

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE 13.01.11

SKOLEBESTYRELSESMØDE 13.01.11 18.00-20.00: Lærerværelse Indkaldt: Bo Birk Nielsen, Claus Wammen, Martin Lie Thisted, Adrian Carter, Valerie Daussin, Dorte T.Sandegaard, Kirsten Skovfoged Per Lyngberg Andersen, Jens Gadegaard Referent:

Læs mere

Naturens hemmeligheder, de 4 elementer ild, jord, vand og luft...

Naturens hemmeligheder, de 4 elementer ild, jord, vand og luft... MAJ 2016 Kom maj du søde milde! Åh nu vil det være så rart hvis der i maj måned vil komme sol og varme for hvor har april været kold og våd. Hvis vi bliver så heldige så er det vigtigt at I husker.. Solcreme!

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Børneinstitution Hunderup

Børneinstitution Hunderup Børneinstitution Hunderup Munke Mose Børnehus 1 Første udkast til Pædagogisk Grundlag for børnehuset Munke Mose juni 2013 Denne folder er udarbejdet i juni måned 2013 og beskriver forskellige forhold,

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen Bestyrelsesmøde onsdag d. 25. marts 2015 kl. 19.00 21.30 i Regnbuen Tilstede: Mette P, Camilla BP, Mette, Sanni, Gunvor, Charlotte, Sara, Anne, Laila og Line Mødeleder: Anne Referent: Line Dagsorden: 1.

Læs mere

Kost- og Service - Køkken

Kost- og Service - Køkken Faggruppelandsmøde Dato: 22.-23. april 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Fællesoplæg v. den centrale sektor 5. Fællesspor for alle

Læs mere

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3.

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3. VEDTÆGTER FOR TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club) 1 NAVN OG FORMÅL. Foreningens navn er TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club). Foreningens formål er at fremme rosport, herunder muligheden for at dyrke roning i udstationerede

Læs mere

Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer

Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer Januar Februar Projekt: Med fokus på Sprog og Alsidig personlig udvikling. Marts April Vinteraktiviteter, vi bygger snemænd, kælker og laver eksperimenter med sneen.

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette

Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette Tilstede: Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette Eigil, Allan, Annette BJ, MJ, Me, PL, Kim, Asger, Troels K, Bettina, Troels, Annette, Tine. Elevrådet ikke

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Velkommen. Leder, Merete Lindegren Vi er glade for at ønske jer velkommen i Kumlhøj.

Velkommen. Leder, Merete Lindegren Vi er glade for at ønske jer velkommen i Kumlhøj. Velkommen Leder, Merete Lindegren mli@thisted.dk Souschef, Else Hjortshøj ehj@thisted.dk Børnehave og vuggestue Solsikken Botræningen 99 17 25 51 99 17 25 52 99 17 25 50 99 17 27 50 99 17 27 52 Vi er glade

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapportskabelon

Anmeldt tilsyn Rapportskabelon Anmeldt tilsyn Rapportskabelon Udfyldes af konsulenten Institution Frederiksberg Sogns Børnehus Adresse Frederiksberg Bredegade 11 Leder Konst. Leder Tulle Malmquist, Konst. Souschef Mettte Boss Larsen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Charlotte Eichel Larsen, Maybritt Rønn, Mette Andersen, Anette Thestrup, Britt Hansen og. Morten Nedergaard Andersen var forhindret i at deltage.

Charlotte Eichel Larsen, Maybritt Rønn, Mette Andersen, Anette Thestrup, Britt Hansen og. Morten Nedergaard Andersen var forhindret i at deltage. Bestyrelsesmøde Dansk P.R.E. Avlsforening Dato: 17. januar 2016 Tid: Kl. 12.00 Sted: Mette Andersen Møde indkaldt af: Nanna Lyholm Mødetype: Bestyrelsesmøde Ansvarlig for udstyr: Ordstyrer: Deltagere:

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Indledning I august 2011 startede Tallerupskolens nye skolebestyrelse på arbejdet. Det var en bestyrelse, som bestod af en del nye medlemmer og så

Læs mere

Tidlig opsporing og indsats Overgangen fra dagpleje/vuggestue til børnehave

Tidlig opsporing og indsats Overgangen fra dagpleje/vuggestue til børnehave Dagpleje/vuggestue Ved 2½ års alderen tilbydes alle forældre en forældresamtale. o Overgangsskemaet og introbrevet til skemaet, sendes eller udleveres til forældrene af dagplejen/vuggestuen inden selve

Læs mere

Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015. Kære. Velkommen til dig og din familie. Med denne folder siger vi,

Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015. Kære. Velkommen til dig og din familie. Med denne folder siger vi, Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015 Kære Med denne folder siger vi, Velkommen til dig og din familie. Hvad er Bording Børnehave? Bording Børnehave er en børnehave med ca. 135

Læs mere

Nyhedsbrev Januar 2016. Kære forældre i børnehusene Gl. Bagsværdvej, Andedammen og Papillon.

Nyhedsbrev Januar 2016. Kære forældre i børnehusene Gl. Bagsværdvej, Andedammen og Papillon. Nyhedsbrev Januar 2016. Kære forældre i børnehusene Gl. Bagsværdvej, Andedammen og Papillon. Først vil jeg ønske jer alle sammen et Rigtig godt nytår, jeg håber, at i alle familier har nydt fridagene sammen

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

Alle for én mod mobning i dagtilbud

Alle for én mod mobning i dagtilbud Alle for én mod mobning i dagtilbud 1 Alle for én mod mobning i dagtilbud Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN Referat Tirsdag den 19. juni 2012 kl. 18.30 21.00 Afdeling Ullerslev (i læreforberedelsen) Til stede: Lene Jørgensen, Helle Lorenzen, Michael Pedersen, Birgitte Bendt, Lene

Læs mere

Ledelsesberetning 2015

Ledelsesberetning 2015 1 Ledelsesberetning 2015 Forandringer og udfordringer kan skabe begrænsninger, men de kan også skabe muligheder, og der er ingen tvivl om, at vi både ledelse, medarbejdere og bestyrelse ønsker at se muligheder,

Læs mere

2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet.

2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet. Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Notatark. Evaluering - behov for døgnpasning. Sagsnr. 81.39.15-G20-2-12 Sagsbehandler Henriette Rønsholt Knudsen 15.5.2014

Notatark. Evaluering - behov for døgnpasning. Sagsnr. 81.39.15-G20-2-12 Sagsbehandler Henriette Rønsholt Knudsen 15.5.2014 Notatark Sagsnr. 81.39.15-G20-2-12 Sagsbehandler Henriette Rønsholt Knudsen 15.5.2014 Evaluering - behov for døgnpasning En kombination af flere af ovenstående tilbud, når man har flere børn der benytter

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Børnehuset Troldhøj Dato for tilsyn: 14/11 Deltagere ved tilsynet: Bestyrelsesrep,Tillidsrep, arbejdsmiljørep og

Læs mere

DAGSORDEN. for. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 9. Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00. Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372

DAGSORDEN. for. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 9. Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00. Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372 Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd DAGSORDEN for Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde 9 Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00 i, Gladsaxevej

Læs mere

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende:

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende: Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær Dato: 24. april 2012 Sted: Møgeltoft 20, Viborg Deltagere: Martin Kristensen (MK) Karina Zinck Kærsgaard (KK) Jeppe James Olsen (JJO)

Læs mere

14 glade børn Mudder overalt

14 glade børn Mudder overalt Smtte model: Tur i skoven Hvad skal vi lave 14 glade børn Mudder overalt Sammenhæng: Over en længere periode(efterår og forår) har vi besøgt det samme stykke skov, fra tid til anden. Børnene havde fået

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Tjørnesvinget er en kombineret institution med 13 vuggestue børn og 36 børnehavebørn. Børnehuset Tjørnesvinget er en del

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler

Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Side 1 2009/2010 Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Afbud: Hanne Jensen, Malene Jørgensen, Marianne Uth Schou, Bente Olesen Beslutningssager: 1. Valg

Læs mere

GENERALFORSAMLING TIRSDAG 22.

GENERALFORSAMLING TIRSDAG 22. NIMTOFTE OG OPLAND DISTRIKTSRÅD GENERALFORSAMLING TIRSDAG 22. MARTS 2016 KL.19.30 Dagsorden Den årlige generalforsamling indeholder som minimum følgende dagsorden: Valg af dirigent. Bestyrelsens årsberetning.

Læs mere

Børnehuset Hørhaven. Forældrepjece

Børnehuset Hørhaven. Forældrepjece Børnehuset Hørhaven Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Hørhaven Børnehuset Hørhaven er en kombineret institution med to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper Dit barn skal starte på De voksne her

Læs mere

Referat nr. 6 fra ordinært bestyrelsesmøde d. 17. september 2014.

Referat nr. 6 fra ordinært bestyrelsesmøde d. 17. september 2014. Referat nr. 6 fra ordinært bestyrelsesmøde d. 17. september 2014. Tilstede: Per Zacho PZ, Kirsten Thomsen KT, Vivi Kristensen VK, Gull-Britt Jepsen GJ, John Noe JN, Grethe Nielsen GN, Karsten Olsen KO,

Læs mere

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og senere barnets læse-og skrivefærdigheder. Faktorer der

Læs mere

Børnehuset Molevittens formål;

Børnehuset Molevittens formål; Den 4.9.2012 Børnehuset Molevittens formål; Institutionens formål er at skabe et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring. Vi vil sikre barnets

Læs mere

Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015

Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015 Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015 Dato, tid og sted: Deltagere: Mål for mødet: Søndag den 6. september 2015 kl. 15-17 hos Pia i nr. 111, 1. tv. Næste møde: onsdag den 7. oktober

Læs mere

Vuggestuen Gimsing Dagtilbud Baunegården Drøwten 6 7600 Struer Tlf. 96 84 89 15

Vuggestuen Gimsing Dagtilbud Baunegården Drøwten 6 7600 Struer Tlf. 96 84 89 15 Vuggestuen Gimsing Dagtilbud Baunegården Drøwten 6 7600 Struer Tlf. 96 84 89 15 Se Gimsing Dagtilbuds hjemmeside: http://gimsingdagtilbud.struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45 Fredag 6.15-16.00

Læs mere

Indledning. Det betyder bl.a.:

Indledning. Det betyder bl.a.: Den Røde Tråd - Skolestart i Halsnæs Natur og Udvikling Indledning I Halsnæs Kommune ønsker vi, at børn og forældre oplever en god overgang mellem kommunens tilbud. Den røde tråd skal være med til at sikre

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Samspil og relationer i pædagogisk arbejde - Pilotprojekt i Herning Kommunes dagpleje

Samspil og relationer i pædagogisk arbejde - Pilotprojekt i Herning Kommunes dagpleje Samspil og relationer i pædagogisk arbejde - Pilotprojekt i s dagpleje Dagplejen i tilbydes uddannelsen Samspil og relationer i pædagogisk arbejde som er en uddannelse på dage á 3 timer i alt. uddannelsen

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet

Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat fra sidste møde.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. afholdt tirsdag den 13. august 2013. Mødet blev afholdt i klubhuset, Asmindrupvej 100, 4390 Vipperød.

Referat af bestyrelsesmøde. afholdt tirsdag den 13. august 2013. Mødet blev afholdt i klubhuset, Asmindrupvej 100, 4390 Vipperød. Referat af bestyrelsesmøde afholdt tirsdag den 13. august 2013 Mødet blev afholdt i klubhuset, Asmindrupvej 100, 4390 Vipperød. Til stede: Steen, Buller, Stine, Jette, Michael, Lisbeth, Helle og Lars Afbud:

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Børnehuset Kronhjortløkken

Børnehuset Kronhjortløkken Børnehuset Kronhjortløkken Forældrefolder Kære læser Grunden til at du sidder med denne folder er formodentlig, at du har fået en plads til dit barn her i Børnehuset Kronhjortløkken. Du ønskes god læselyst,

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Naur Sir Børnehus. Naur Sir Børnehus Sirvej 3 A 7500 Holstebro Tlf. 96115790

Naur Sir Børnehus. Naur Sir Børnehus Sirvej 3 A 7500 Holstebro Tlf. 96115790 E n b a r n d o m e t h u s Naur Sir Børnehus Naur Sir Børnehus Sirvej 3 A 7500 Holstebro Tlf. 96115790 www.naursirskole.dk Velkommen Lyngbjerghus USFH åbnede 1. april 1996 og fra januar 2016 ændredes

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen DII Stennehøjen Velkomstpjece til DII Stennehøjen Dii Stennehøjen Stennehøjallé 202a 8270 Højbjerg Velkommen til Stennehøjen. Stennehøjen åbnede d. 1 januar 1989. Institutionen er aldersopdelt med 2 børnehavegrupper

Læs mere