Transportministeriet. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K trm@trm.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transportministeriet. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K trm@trm.dk"

Transkript

1 Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K trm@trm.dk 24. juni 2014 Sag 14/00160 /grkoni Cc: regulation@telenor.dk, nkp@telenor.dk sojo@telenor.dk og lhb@telenor.dk Afgørelse om tilladelse til ekspropriation I sager om ekspropriation til radiokommunikationsformål foretager Erhvervsstyrelsen den grundlæggende vurdering af, om ekspropriation er berettiget, og hvis dette er tilfældet, giver styrelsen tilladelse til iværksættelse af ekspropriation på vegne af udbydere af mobiltelefoni. I nærværende sag har Erhvervsstyrelsen vurderet, at kravene til tilladelse til ekspropriation er opfyldt. Baggrund Erhvervsstyrelsen har den 20. december 2013 modtaget en henvendelse fra mobilselskabet Telenor, som anmoder om styrelsens tilladelse til, at der iværksættes ekspropriation af et areal tilhørende Visse Vandværk. Arealet er en del af matr. nr. 3eø, Visse By, Vissevej 110, 9210 Aalborg SØ, tilhørende Visse Vandværk. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Formål Telenor ønsker at forhøje den sirenemast, som befinder sig på grunden, og bruge den til opsætning af mobilantenner. I forbindelse med en udvidelse af masten vil der også være behov for adgang til at opstille teknikskabe og adgang til efterfølgende frit at operere og drive mobilnetværk på grunden. Lovgrundlag I henhold til mastelovens 1 15, kan Erhvervsstyrelsen tillade, at der iværksættes ekspropriation til radiokommunikationsformål vedrørende fast ejendom, når almenvellet kræver det. Det følger af mastelovens 15, stk. 4, at Erhvervsstyrelsen blandt andet skal sikre, at der ikke er andre muligheder for etablering, som det er rimeligt at henvise til, samt at ekspropriationen er til anlæg af væsentlig betydning for udbuddet af offentlige telenet eller teletjenester. Betingelser for ekspropriation Erhvervsstyrelsen har efter modtagelsen af Telenors anmodning undersøgt, om nedenstående betingelser for ekspropriation ses at være opfyldt. 1 Lovbekendtgørelse nr. 681 af 23. juni 2004 om etablering og fælles udnyttelse af master til radiokommunikationsformål m.v.

2 2/8 Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at betingelserne i masteloven for ekspropriation af adgang til et areal til masteudskiftning på matr. nr. 3eø, Visse By, Vissevej 110, 9210 Aalborg SØ, tilhørende Visse Vandværk, er opfyldt. Væsentlig betydning for udbuddet af telenet og -tjenester Det er en betingelse for, at Erhvervsstyrelsen kan give tilladelse til ekspropriation, at det er af væsentlig betydning for udbuddet af telenet og -tjenester. Mobildækningen af Visse-området sker i dag fra mobilantenner placeret i en højspændingsmast. Denne højspændingsmast skal nedtages, idet der i stedet skal lægges kabler mellem Visse og Gug. Mobilselskabernes lejekontrakt vedrørende højspændingsmasten er derfor opsagt pr. 31. marts Erhvervsstyrelsen finder det godtgjort, at der efter nedtagningen af de højspændingsmaster, som i dag også benyttes til mobilantenner af mobilselskaberne, vil ske en betragtelig reduktion af mobildækningen i Visse, og at mobildækningen risikerer at blive ikke-eksisterende. Det har ikke været muligt for Telenor eller de andre mobilselskaber at finde en alternativ placering til mobilantenner, som vil kunne skabe mobildækning i Visse, og hvor der kunne opnås tilladelse til at etablere den fornødne infrastruktur. Erhvervsstyrelsen finder derfor, at det er af væsentlig betydning for udbuddet af telenet og -tjenester i Visse, at der findes en egnet placering til opsætning af mobilantenner, som kan give dækning i området, og at dette om nødvendigt kan ske gennem ekspropriation. Almenvellet kræver det Det er endvidere en betingelse for, at Erhvervsstyrelsen kan give tilladelse til ekspropriation, at almenvellet kræver det. Til brug for Erhvervsstyrelsens vurdering af, hvorvidt almenvellet kræver, at der opnås mobildækning i Visse gennem en tilladelse til ekspropriation, har styrelsen både set på, hvorvidt mobiltelefoni generelt kan siges at være et nødvendigt gode, og på, hvorvidt mobiltelefoni herudover kan siges at være et nødvendigt gode i Visse-området. Det er i denne afgørelse lagt til grund, at det i dag er en forudsætning for såvel bosætning som erhvervsvirksomhed, at der er adgang til mobilkommunikation. Dette er også specificeret i Erhvervs- og Vækstministeriets udspil Bedre bredbånd og mobildækning 2. Det er regeringens politik, støttet af et flertal i Folketinget, at alle i Danmark skal have adgang til mobiltelefoni. Erhvervsstyrelsens telestatistik for 2. halvår 2013 viser, at PSTN-telefoni (fastnet) i højere grad bliver udskiftet med mobiltelefoni. Samme statistik viser også 2 Bedre bredbånd og mobildækning, udgivet af Erhvervs- og Vækstministeriet i marts 2013 ISBN:

3 3/8 stadig større brug af blandt andet mobilt bredbånd. Det er en tendens, som også ses i tidligere års telestatistik. I forbindelse med tildeling af frekvenstilladelser til mobiltelefoni har Erhvervsstyrelsen stillet dækningskrav til mobilselskaberne. Dækningskravene stilles med henblik på stadig bedre mobildækning, ud fra forudsætningen om, at mobildækning er et nødvendigt gode. Det er endvidere Aalborg Kommunes politik, at den digitale infrastruktur i landdistriktet forbedres væsentligt 3, hvorfor mobildækning også i Visseområdet kan anses for et nødvendigt gode. Det er Erhvervsstyrelsens opfattelse, at mobiltelefoni både generelt og specifikt i Visse-området må anses som værende et nødvendigt gode. Styrelsen bemærker endvidere, at mobiltelefoni ikke kun er et gode for borgere i Visse. Mobildækningen er også væsentlig for andre med ærinde i Visse, herunder håndværkere, gæster, gennemrejsende og kommunens ansatte, som fx hjemmehjælpere. Erhvervsstyrelsen vurderer på den baggrund, at almenvellet kræver, at der fortsat kan opnås mobildækning i Visse-området. Denne betingelse for ekspropriation ses således at være opfyldt. Nyanlæg, udvidelse, ændring eller udskiftning Det er herudover en betingelse for ekspropriation, at dette blandt andet sker med henblik på nyanlæg eller udvidelse af eksisterende anlæg. Telenor planlægger at foretage en udvidelse af den eksisterende sirenemast, som er placeret på Visse Vandværks grund, og i denne sammen med de øvrige mobilselskaber at placere mobilantenner. En sådan opsætning af antenner på den eksisterende sirenemast anses for at være nyanlæg, hvorfor denne betingelse ses at være opfyldt. Ikke andre muligheder at henvise til Det er endelig en betingelse, at der ikke findes andre muligheder for etablering, som det er rimeligt at henvise til. Telenor og Telia har forsøgt at finde en alternativ placering til mobilantenner i Visse-området, men det er ikke lykkedes. Erhvervsstyrelsen har gennemgået de placeringsmuligheder, som der eventuelt kunne benyttes til mobilantenner som alternativ til placeringen på masten på Visse Vandværks grund. Erhvervsstyrelsen finder det godtgjort, at der ikke ses at være andre placeringsmuligheder, som kan skabe mobildækning i Visse, hvortil der vil kunne opnå tilladelse, og som det er rimeligt at henvise til. De undersøgte alternativer er oplistet nedenfor. 3 Aalborg Kommunes høringsudspil var i høring 12. juni til 29. august Høringen findes på

4 4/8 Undersøgte alternativer Brådalvej 19 Det er en forudsætning for Erhvervsstyrelsens tilladelse til ekspropriation, at de lokale landzone- eller bygningsmyndigheder er indstillet på at give tilladelse til de pågældende konstruktioner. Det er til sagen oplyst, at Aalborg Kommune har givet afslag på en byggetilladelse på denne adresse i november 2010, idet opsætningen stred mod de hensyn, som skal varetages i planlovens landzonebestemmelser. Afslaget er blevet stadfæstet i Natur- og Miljøklagenævnet ved afgørelse af 28. februar Derfor kan denne placering ikke anvendes. Det må endvidere af afslaget kunne udledes, at andre placeringer i samme område af de samme grunde tillige vil være udelukkede. Brådalvej 25 Telenor har på baggrund af Erhvervsstyrelsens anmodning oplyst, at en placering på denne adresse på grund af de topografiske forhold i Visse By vil kræve en mast på meter i højden samt etablering af yderligere en mast i den vestlige del af Visse By. Erhvervsstyrelsen er enig i denne vurdering og finder på baggrund af behovet for en højere mast og for en yderligere mast andetsteds i Visse, at det ikke er rimeligt at henvise til Brådalvej 25 som et alternativ til Visse Vandværks grund. Vissevej 95 A, Firmaet Aircold Telenor har på baggrund af Erhvervsstyrelsens anmodning oplyst, at som ved Brådalvej 25 vil der på grund af de topografiske forhold i Visse By ved en placering på denne adresse kræves en mast på meter i højden samt etablering af yderligere en mast i den vestlige del af Visse By. Erhvervsstyrelsen er enig i denne vurdering og finder på baggrund af behovet for en højere og for en yderligere mast andetsteds i Visse, at det ikke er rimeligt at henvise til Vissevej 95 A, hos firmaet Aircold, som et alternativ til Visse Vandværks grund. Andre adresser i selve Visse Natur- og Miljøklagenævnet har foreslået, at antennerne i givet fald integreres i eksisterende bebyggelse m.v. inden for byområdet. De kan blandt andet placeres på husskorstene, indbygges i flagstænger eller anbringes på lave master, som skjules af bevoksning. Telenor har på baggrund af Erhvervsstyrelsens anmodning oplyst, at en sådan løsning vil kræve opsætning af master i Visse by med en højde på hver meter og med 5-6 positioner pr. operatør. En flagstangsløsning er kun designet til at have indplaceret et enkelt antennesæt i hver flagstang, og hver enkelt operatør er derfor nødsaget til at have hver deres position.

5 5/8 Det er også Erhvervsstyrelsens vurdering, at realisering af Natur- og Miljøklagenævnets forslag alene kan ske ved et ganske stort antal master, hvorved behovet for eventuel ekspropriation af de alternative placeringsmuligheder vil blive mere indgribende end ved gennemførelse af en enkelt ekspropriation. Formålet med masteloven er endvidere at begrænse antallet af master og deres påvirkning af omgivelserne mest muligt 4, og dette vil ikke være iagttaget ved opsætning af et større antal master, således som forslaget lægger op til. Dannerhøj 2, Børnehaven Dannerhøj Det er i sagen oplyst, at en mobilmast på denne placering skal være meget høj, og det anses ikke for at være en realistisk mulighed på grund af byens topografi og høje træer. Kongshøj Skov Naturstyrelsen har i juni 2012 meddelt afslag til Aalborg kommune på placering i denne skov, idet der er tale om fredskov. Afslaget er blevet stadfæstet af Natur- og Miljøklagenævnet i afgørelse af 4. juni Det er en forudsætning for Erhvervsstyrelsens tilladelse til ekspropriation, at der kan opnås de nødvendige tilladelser til de pågældende konstruktioner. Dette vil på grund af afslaget ikke være muligt, og derfor kan denne placering ikke anvendes. Vissevej 116, Visse Ladegård Det er til sagen oplyst, at en mobilmast på denne placering skal være meget høj, og det anses ikke for at være en realistisk mulighed på grund af byens topografi og høje træer. Vissevej 142 Telenor har på baggrund af Erhvervsstyrelsens anmodning oplyst, at placeringen ikke er særlig interessant ud fra et dækningsperspektiv, og der kræves her etablering af en høj mast på grund af de topografiske forhold. Vissevej 155 Telenor har på baggrund af Erhvervsstyrelsens anmodning oplyst, at denne placering ikke er særlig interessant ud fra et dækningsperspektiv, og der kræves her etablering af en høj mast på grund af de topografiske forhold. 4 Mastelovens 1, stk. 1.

6 6/8 Poulstrupvej 20 Telenor har på baggrund af Erhvervsstyrelsens anmodning oplyst, at selv med en meget høj mast på adressen vil det ikke være muligt at dække størstedelen af byen på en tilfredsstillende måde. Terrænet har en alt for negativ indvirkning på dækningen med en placering på Poulstrupvej 20. Vissevej 60, GVD Antenneforeningens mast Det er til sagen oplyst, at en placering på Vissevej 60 i GVD Antenneforeningens mast som foreslået af Visse Samråd på grund af afstand, topografi og beplantning, alene vil kunne give mobildækning i en begrænset del af Visse by. Telenor har på Erhvervsstyrelsens anmodning yderligere uddybet, at masten heller ikke fysisk er egnet til opsætning af mobilantenner. Masten står endvidere i fredsskov, og der er derfor ikke udsigt til, at Natur- og Miljøklagenævnet vil give tilladelse til udskiftning til en kraftigere mast. Erhvervsstyrelsen vurderer derfor, at antenneforeningens mast på Vissevej 60 ikke kan anvendes til mobildækning i Visse. Høring af Visse Vandværk Erhvervsstyrelsen iværksatte den 7. april 2014 en høring af Visse Vandværk. Erhvervsstyrelsen modtog 8. maj 2014 svar fra Visse Vandværk, der i sin helhed er formuleret: Visse Vandværks to tidligere afslag i sagen om placering af en mobilantennemast på vandværkets grund er alene begrundet i de massive protester mod antennemasten fra de nærmest boende forbrugere under Visse Vandværk. Visse Vandværks bestyrelse vil derfor afvente Erhvervsstyrelsens beslutning om, at Telenors anmodning om tilladelse til at iværksætte ekspropriation kan imødekommes eller ej. Imødekommes anmodningen forventer Visse Vandværks bestyrelsen, at alle berørte parter informeres og høres gennem ekspropriationskommisionen og Aalborg Kommune. Høring af Aalborg Kommune Det præciseres i bemærkningerne til mastelovens 15, at det ikke er hensigten med bestemmelsen, at en gennemført ekspropriation, med sigte på opsætning af master og antennesystemer m.v., fritager fra, at der indhentes de fornødne tilladelser til opsætning af masten eller antennesystemet i form at en byggetilladelse og eventuelt en landzonetilladelse. Det er således en forudsætning for tilladelse til ekspropriation, at de lokale landzone- eller bygningsmyndigheder er indstillet på at give tilladelse til de pågældende konstruktioner. Erhvervsstyrelsen har på den baggrund anmodet Aalborg Kommune om at oplyse, om de fornødne tilladelser til udskiftning af sirenemasten på arealet tilhø-

7 7/8 rende Visse Vandværk, på del af matr. nr. 3eø, Visse By, Vissevej 110, 9210 Aalborg SØ forventes mulige. Aalborg Kommune har den 7. maj 2014 oplyst, at kommunen som udgangspunkt er indstillet på at meddele de fornødne tilladelser. Aalborg Kommune har i samme svar oplyst, at de fornødne tilladelser omfatter tilladelse efter planlovens 35, stk. 4, dispensation efter naturbeskyttelsesloven 17 og byggetilladelse. Afgørelserne om de nævnte tilladelser vil kunne påklages til relevante myndigheder. Afgørelse Erhvervsstyrelsen giver tilladelse til at der iværksættes ekspropriation på en del af matr. nr. 3eø, Visse By, Vissevej 110, 9210 Aalborg SØ, tilhørende Visse Vandværk. Erhvervsstyrelsens tilladelse til ekspropriation omfatter adgang til og udnyttelse af den del af matriklen, som er nødvendig, for at der kan opnås optimal mobildækning i Visse via udskiftning af den eksisterende sirenemast. Ekspropriationen skal tilgodese, at også andre operatører skal kunne fællesudnytte den udskiftede sirenemast til offentlige radiokommunikationsformål. Aalborg Kommune kan i den forbindelse stille vilkår om mastens dimensionering. Fuldmagt fra masteejer Denne afgørelse om tilladelse til ekspropriation gælder alene Visse Vandværks arealer. Det er til sagen oplyst, at Beredskabsstyrelsen er masteejer. Tilladelse til masteudskiftning og efterfølgende mastedeling skal derfor aftales med Beredskabsstyrelsen. Det videre forløb Erhvervsstyrelsen fremsender hermed styrelsens afgørelse af dags dato til Transportministeren med henblik på, at ministeren vil kunne give den formelle ekspropriationsbemyndigelse efter ekspropriationsproceslovens 5 14 med henblik på, at ekspropriationskommissionen vil kunne afgøre, hvorvidt ekspropriation skal imødekommes. Det følger af ekspropriationsprocesloven, at det er ekspropriationskommissionen, der ud fra hensynet til almenvellet træffer afgørelse om ekspropriationens gennemførelse samt fastsætter erstatningens størrelse. Erhvervsstyrelsens udgifter til sagen Erhvervsstyrelsen har efter mastelovens 15, stk. 5, hjemmel til dækning af udgifter ved behandlingen af sagen. Erhvervsstyrelsen skal oplyse, at der i styrelsens behandling af denne sag ikke har været afholdt ekstraordinære udgifter, 5 Lovbekendtgørelse nr af 20. november 2008 om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom

8 8/8 og at der derfor ikke stilles krav til Telenor om dækning af Erhvervsstyrelsens udgifter. Med venlig hilsen Gregers Koldby Nielsen Fuldmægtig Tlf. direkte E-post Bilag til afgørelsen: Ansøgning fra Telenor af 20. december Høringssvar fra Aalborg Kommune af 7. maj Høringssvar fra Visse Vandværk af 8. maj 2014.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov + Returadresse: Køge Kommune, Plan Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 84.T1 Teknisk område for varmeværk og solfangeranlæg ved Halkjærvej i Ørnhøj Fremlægges fra 28. januar 2016 til 24. marts 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Brancheaftale om prisberegningsprincipper. fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter.

Brancheaftale om prisberegningsprincipper. fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter. Brancheaftale om prisberegningsprincipper for lejebetaling for fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter. Indholdsfortegnelse 1. Præampel... 3 2. Definitioner...

Læs mere

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid.

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid. Fjordhotellet Augustenborg ApS Strandkroen Vemmingbund Langdel 2 6440 Augustenborg Att. Mie Søgaard Landzonetilladelse til midlertidigt at opsætte en mobil isbod på ejendommen matr.nr. 472 Vollerup under

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Kurt Nissen Bertelsen Angelika Friedlinde Bertelsen Beredskabsvejen 2 6360 Tinglev!"# $ Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10. juni 2016 Sagsnr.: 16/13628 Ejendomsnr.: 15215 Kontakt: Lis

Læs mere

Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt

Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Network Development Manager Lars L. Henneberg (Telenor) ved Fyns Fremtid 3, August 2013 Mobil infrastruktur, status og Fyns

Læs mere

Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens

Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens Høringsvar vedr. ansøgning om byggetilladelse til etablering af 38m høj rørmast på fodboldbanen ved Hareskovhallen,

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer PROBUS ApS Timianvej 23 8800 Viborg Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-69-15 07-06-2016 Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation til udstykning af matrikel

Landzonetilladelse og dispensation til udstykning af matrikel Returadresse: Køge Kommune, Planafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Martin Joost Thorsvænge 36 4673 Rødvig Stevns Email: zorgran@gmail.com Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Landzonetilladelse

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke den tidligere forstanderbolig fra ejendommen matr.nr. 99 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Gl. Kirkevej

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 1. Anbefaler at der udarbejdes en samlet Mari-Jane plan for etablering antennemaster i Skovgaard, på kommunen. vegne af Herman 2. Kommunalbestyrelsen har tilkendegivet, Bangsvej 3 B, 3 C og at man arbejder

Læs mere

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber 24. marts 2015 Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber Erhvervsstyrelsen har foretaget en undersøgelse af kønsfordelingen pr. 19. februar 2015 samt pr. 1. januar i de seneste 10

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015 Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen Oktober 2015 3. 1. Indledning Som baggrund for tilvejebringelse af et ændringsforslag til lov om letbane på Ring 3 fra februar 2014

Læs mere

Troels Østergaard Serup

Troels Østergaard Serup Troels Østergaard Serup Fra: Kathrine Ahrenholt Sendt: 20. april 201608:07 Til: 'lars.kierkegaard@teracom.dk' Cc: Michael Honoré Emne: Høring i forbindelse med begrænset udbud af WAN

Læs mere

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016 Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsbrev Høring om tilladelse til test af jernbaneinfrastruktur - ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere

Videre handling. Notat

Videre handling. Notat Notat Videre handling Det åbne land og friluftsliv J.nr. nst-119-00018 Ref. Helgr/Hwi/Hinel/Jej Videre handling for identificerede arealer til prototypemøller: De almindelige principper i den kommunale

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Afgørelsesdato:

Læs mere

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Administrationsgrundlag for opsætning af mobilantennemaster i Kalundborg Kommune Godkendt Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2009 Side 1 af 5 Administrationsgrundlag

Læs mere

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at nedrive eksisterende bolig og opføre en ny på ejendommen matr.nr. 10 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Stenholt 10, Klinting,

Læs mere

Turbinen opsættes på et eksisterende tårn på 12 meter så den totale højde bliver max. 15 meter

Turbinen opsættes på et eksisterende tårn på 12 meter så den totale højde bliver max. 15 meter Benny Jørn Mathiesen Egen Møllevej 2 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en vertikal vindturbine af typen SAWT P3000-AB på ejendommen matr.nr. 34 Egen Ejerlav, Egen, der ligger på Egen Møllevej

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Tina Samsø Udholm og Claus Samsø Pedersen Alfavej 13 9000 Aalborg Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

Afgørelse klage over ekspropriation af oversigtsareal til sikring af stikrydsning ved Hyllestedvejen kommunens sagsnr. 017216-2012

Afgørelse klage over ekspropriation af oversigtsareal til sikring af stikrydsning ved Hyllestedvejen kommunens sagsnr. 017216-2012 Dato 28. maj 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 14/12601-33 Side 1/6 Afgørelse klage over ekspropriation af oversigtsareal til sikring af stikrydsning ved Hyllestedvejen

Læs mere

Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING AF GOLFBANE

Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING AF GOLFBANE Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg Erhverv, Bolig og Natur Team Byg Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 33 33 LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING

Læs mere

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 4. september 2014 J.nr.: NMK-33-02549 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 23. februar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 23. februar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående

Læs mere

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn 2012-19 Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn Ombudsmanden rejste på baggrund af en konkret sag om samvær mellem en pige anbragt uden for hjemmet og henholdsvis hendes forældre og bedsteforældre

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn Forsvarsministeriet v/forsvarets Bygningsog Etablissementstjeneste Att.: Projektleder, Byggedivisionens Projektteam Vest, Eva Hancock Sendt elektronisk til esh@mil.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 29-06-2015

Læs mere

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg.

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg. Allerød Kommune Sweco Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Att.: Carsten Bach Pedersen LANDZONETILLADELSE Matr. nr. 41a Sandholm, Blovstrød, Høveltevej 117 landzonetilladelse til garage og omklædningsfaciliteter

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Afgørelse i sagen om registrering af et beskyttet område på en ejendom i Åbybro Kommune.

Afgørelse i sagen om registrering af et beskyttet område på en ejendom i Åbybro Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 26. september 2006 NKN-131-00031 LER Afgørelse i sagen om registrering

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010 SUKKERROEAFGIFTSFONDEN c/o DANSKE SUKKERROEDYRKERE Axelborg, Axeltorv 3, 1. sal, 1609 København V Telefon 33 39 40 00, Fax 33 39 41 51 April 2009 Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR.

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 103 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet, CPR-kontoret Datavej 20 Postbox 269 3460 Birkerød sendt til cpr@cpr.dk 22. juni 2005 Udtalelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. september 2012 11/10037 OMLÆGNING OG UDVIDELSE AF VEJ I brev af 23. juni 2011 har I klaget over Kommunens beslutning af 26. april 2011 1 ekspropriation af dele

Læs mere

Afgørelse vedrørende forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg på adressen [XXX] GSRN nr. [XXX].

Afgørelse vedrørende forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg på adressen [XXX] GSRN nr. [XXX]. [XXX] [XXX] [XXX] Afgørelse vedrørende forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg på adressen [XXX] GSRN nr. [XXX]. Under henvisning til din ansøgning af 17. marts 2015, hvori du anmoder om

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 151 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 107, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

160a Fredsted, Gl. Haderslev

160a Fredsted, Gl. Haderslev Haderslev Kommune Gåskærgade 26 6100 Haderslev Naturstyrelsen J.nr. NST-3377-00028 Ref. perwp Afgørelse om tilsagn til tilskud til bæredygtig skovdrift Sikring af skovnaturtyper og -arter i Natura 2000

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen.

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen. Grete Thygesen Nellikevej 19 6705 Esbjerg Ø Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.05.02-P25-17-15 Dispensation fra skovbyggelinje til at inddrage eksisterende

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND. Høring om små vindmøller i sommerhusområdet Bakkebølle

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND. Høring om små vindmøller i sommerhusområdet Bakkebølle GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND Vordingborg, den 29. februar 2016 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Att.: Dorit Mahler Jensen, Plan og Byg Høring om små vindmøller i sommerhusområdet

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Til: Ejere af ejendommen Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup Notatark Sagsnr. 01.03.03-P19-170- 13 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 25.2.2014 Indsigelsesnotat Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Læs mere

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ole Simonsen Hyllerødvej 8 8783 Hornsyld Leni Petersen Dir: +4579755688 Mob: e-mail: Leni.Petersen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-124-15 Zonetilladelse til opførelse

Læs mere

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg Side 1/7 Marianne Ambrosius Jacobsen larsogmarianne@hotmail.com Trevældvej 8 7800 Skive Dato: 06-01-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-138-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster

Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-221-13 30-10-2013 Landzonetilladelse til etablering

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v.

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v. BEK nr 619 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften BEK nr 220

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen af aktindsigtsanmodninger ved Task Forcen/Jobcenter København, Musvågevej

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen af aktindsigtsanmodninger ved Task Forcen/Jobcenter København, Musvågevej Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens direktion Rådhuset 1599 København V Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. 15-06-2010 Sagsnr. 2009-180637 Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012

Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012 Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/01219-30/PLS 2/8 Indholdsfortegnelse Ad 2.5. Telefonbokse... 3 Ad 2.6. Gårdhaver... 4 Ad 3.2.1. Forholdet mellem kvindelige og

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Struktur 1. En godkendelse er varig (ikke tidsbegrænset) 2. Retsbeskyttelse 3. Indbrudsmulighed i retsbeskyttelsesperioden 4. Revurdering 2

Læs mere

Regnskabskrav til klasse A-virksomheder

Regnskabskrav til klasse A-virksomheder 30. maj 2016 /JANNIL Sag Regnskabskrav til klasse A-virksomheder Formålet med nærværende notat er at beskrive Erhvervsstyrelsens opfattelse af en række regnskabsmæssige problemstillinger i relation til

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2014 (j.nr. 2013-0036197) Ikke part og anmodning

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination TDC A/S Nørregade 21 0900 København C 28. januar 2005 s tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination I medfør af 52 i lov nr. 418 af 31. maj 2000 skal TDC A/S som udbyder med stræk markedsposition

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per . 15. august 2012

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per  . 15. august 2012 Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Per e-mail 15. august 2012 Høring om Revisorkommissionens rapport af juli 2012 Den fremtidige revisoruddannelse

Læs mere

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark uibm@uibm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2

Læs mere

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Risskov, d. 22.marts 2013 Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Ligeværd takker for muligheden for at kommentere lovforslaget. Ligeværds overordnede

Læs mere

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Indledning Den 114 km lange kyststrækning har stor landskabelig og rekreativ værdi for kommunen. Derfor er det væsentligt, at der tages hensyn til landskabet,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. COWI A/S Lars Hansson Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Kystdirektoratet J.nr. 16/02327-10 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til Lars Hansson Tilladelse til geotekniske

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S. Indledning. Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning

Indhold. Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S. Indledning. Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Indhold Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S Indledning Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplantillæggets bestemmelser

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje til at om- og tilbygge sommerhuset på matr.nr. 660 Kirkeby, beliggende Langdalsvej 32, Rømø

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje til at om- og tilbygge sommerhuset på matr.nr. 660 Kirkeby, beliggende Langdalsvej 32, Rømø Team Byg og Landzone ARKKON arkitekter ApS Brorsonsvej 2A 6270 Tønder Sendt på e-mail til un@arkkon.dk Direkte tlf.: 74929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-56-13 29. maj 2013 Landzonetilladelse

Læs mere

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE INDHOLD FORSKELSBEHANDLINGSLOVEN... 3 Kort om forskelsbehandlingsloven... 3 HANDICAP.... 3 Hvornår er en lidelse et handicap?... 3 Særligt om stress....

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication Conference

1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication Conference 1. juli 2013 Sag 13/02634 /pemakn-erst Hovedpunktnotat fra 11. møde i Frekvensforum den 12. juni 2013 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 1 78, stk. 1, jf. 17, stk. 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 1 78, stk. 1, jf. 17, stk. 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 16. oktober 2012 J.nr.: NMK-502-00052 Ref.: MILMA/ LIMBU AFGØRELSE i sag om genoptagelse af sag vedrørende fjernelse af

Læs mere

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00.

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00. Til importører Meddelelse nr. 03/2015 tekstil og beklædning 10. december 2015 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2016 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2016 de ensidige

Læs mere

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Industri Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 133/H01-0014 Ref.: OD/BKR/9 Den Miljøstyrelsens afgørelse af klage over miljøgodkendelse

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag. Biogen Manufacturing ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Att.: Lone Carlsen Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. Majli Den 24. juli 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for nyt frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030 Pkt.nr. 21 Ændring af forslag Lokalplan 223 Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej erhvervs og offentlige formål 454030 Indsling: Teknisk Forvaltning indsler Teknik og Miljøudvalget at anbefale

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere