Urafstemning opstillinger stemmevejledning

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Urafstemning 2013. opstillinger stemmevejledning"

Transkript

1 Urafstemning 2013 opstillinger stemmevejledning

2 Valgkampe koster mange penge, og vi beder dig om et bidrag. Hver en krone tæller send et beløb til valgfonden i Arbejdernes Landsbank, reg. 5301, konto Mød de opstillede! Søndag, den 3. februar fra 14 til 17 kan du møde de opstillede og stille dem alle de spørgsmål, du vil. Det foregår i Studiestræde 24, 1. Følg Enhedslisten-København på Facebook! facebook.com/kbh.enhedslisten er stedet, hvor du kan læse nyheder og opslag, og hvor du også kan tage del i debatten. Send en sms, hjælp valgfonden! Grib din mobil og send EL 30 til 1999, så har du givet 30,- til valgfonden. Du kan også sende EL 50 eller EL 70 for at donere et større beløb. Husk generalforsamlingen! Årets generalforsamling i Enhedslisten-København finder sted lørdag den 16. marts! Almindelig SMS-takst kommer oveni. Vi skal vedtage handlingsprogram for Borgerrepræsentationsgruppen for , vælge den endelige opstillingsliste, vælge en ny københavnsbestyrelse. Alle medlemmer har adgang! Følg med på hjemmesiden:

3 Så begynder urafstemningen! Hermed åbnes urafstemningen i Enhedslisten-København, og du kan stemme frem til d. 7. februar 2013 kl Urafstemningen er din mulighed for at få indflydelse på, hvem der skal stå på de øverste 20 pladser på partiets kandidatliste til Borgerrepræsentationen ved kommunalvalget i november. I hæftet her kan du læse mere om alle de opstillede før du afgiver din stemme. Vi afholder et arrangement, hvor du kan møde de opstillede og stille uddybende spørgsmål til dem. Det sker i Studiestræde 24 i Indre By, søndag d. 3. februar mellem kl. 14 og 17. Urafstemningen er vejledende. Den endelige liste vedtages på generalforsamlingen i marts. Københavnsbestyrelsen er forpligtet til at indstille en kandidatliste til vedtagelse, der er balanceret i forhold til kønsfordeling mm. Du kan stemme på højst 11 kandidater. Sidste frist for at stemme er torsdag, den 7. februar, klokken Du kan alene stemme ved at bruge det link, du har fået tilsendt per mail. Alle kandidater skal på generalforsamlingen underskrive en erklæring om, at de er bekendt med og vil følge Enhedslistens regler for partiskat og om, at det er generalforsamlingens og bestyrelsens vedtagelser, som er bindende for den førte politik på Rådhuset. Dette følger af vedtægterne. Tekniske spørgsmål om urafstemningen kan rettes til Filip Soos på enhedslisten.dk Med venlige hilsner Enhedslisten-Københavns bestyrelse

4 Abdirizaq Ibrahim 40 år Ydre Nørrebro Allan Ahmad 29 år Ydre Nørrebro Jeg hedder Abdi Ahmed Ibrahim 40 år gammel læste elektronikmekaniker, itnætverkspecialist, serverspecialist, portør Jeg har arbejdet som teleteknikere i 7 år og jeg er blevet ledig august 2012 Jeg har tilmeldt mig for nylig i partiet for jeg kan bidrag mange ting blandt andet integration og Enhedslisten har viste mig at det er en parti til alle der vil bevare velvære model som Danmark har livet af mange år. Jeg er medlem af en organisation som hedder (horn of africa education and rural development organization) Afrikas Horn uddannelse og udvikling af landdistrikter organisation, hvor vi hjælper unge somalier der ikke har mulighed for uddannelse og sundhed i somalia I øvrigt er jeg aktiv i somalisk miljø og interesserer i politik blandt andet holder jeg fordrage, hvor jeg fortæller om de rettigheder man har som borger og de regler der gælder i dette landet, som er vigtigt at overholdes. Min fritid deltager jeg aktiv somalisk-dansk foreningsengagement og weekend jeg træner i fitness. Læser offentlig administration og arbejdslivsstudier på Roskilde Universitet Bor i kollektiv på Nørrebro med min kæreste Katrine og tre venner Kulturordfører for Enhedslisten i København Det er gennem konkrete forbedringer, vi bedst overbeviser københavnerne om vores idealer. Det har været min rettesnor de sidste knap fire år, hvor jeg har repræsenteret Enhedslisten på rådhuset og ude i virkeligheden. Som kulturordfører har jeg kæmpet en værdiog kulturkamp for et endnu mere progressivt og mangfoldigt København. Jeg er særlig glad for den politiske aftale, der sikrer, at kommunen igen kan bygge ungdoms- og kollegieboliger, så de mange tusinder af studerende kan få en bolig, der er til at betale. De næste par år bliver det altafgørende, at vi kan skabe arbejdspladser i byen, som da vi sidste år sikrede en aftale, der skal skabe 1000 nye arbejdspladser i animation og computerspilsbranchen. Enhedslisten skal finde konkrete løsninger på dagligdagens udfordringer. Det kan vi gøre, hvis vi som parti tør bruge hinandens resurser. Min horisont er blevet udvidet af det tætte samarbejde med vores lokal- og bevægelsesaktive. Det har gjort mig til en mere erfaren socialist, der med stor glæde ønsker at stille op igen.

5 Allan Mylius Thomsen 64 år Indre By Anders Gredal Berner 30 år Indre Nørrebro Skribent (DJ)/lokalhistoriker Uddannet reklametegner og på Den Danske Filmskole Politisk aktiv i SF Blev i 1975 medlem af DKP. Grundlagde i 1975 Tegner/ grafikernes Landsbrance i Fotografisk Landsforbund i Grafisk Kartel. Var organisationssekretær/brancheformand, og medlem af FL s hovedbestyrelse til Udmeldte af DKP i Nedlagde alle tillidsposter efter strid med det faglige sekretariat. Arbejder som forfatter, journalist og lokalhistoriker, hvor jeg fortæller om Københavns-, øllets-, pølsevognenes, værtshuslivets- og syngepigernes historie på guidede byvandringer, i lokal-tv, bøger og magasiner medlem af Enhedslisten. Havde forskellige faglige poster indenfor journalistfaget. Næstformand i BK Frem A/S. Stillede i 2005 op til Kommunevalget. Sad i Borgerrepræsentationen fra 2006 til Blev ved kommunevalget i 2009 førstesuppleant. Har været i BR et par gange i perioden. Jeg opstiller til BR, da jeg føler, at København har både en fortid og en fremtid, som skal beskyttes mod kortsigtet profithunger og historieløse hovsaløsninger. En by, hvor der skal være plads til, og accept af alle, der ønsker at leve i København med respekt for byens traditionelle værdier. Hej jeg hedder Anders Gredal Berner, 30 år, bor på Indre Nørrebro i kollektiv. Jeg vil gerne stille op til borgerrepræsentationen for jeg brænder for vores by jeg vil gerne arbejde med kulturpolitikken, men uddannelse og beskæftigelse skræmmer mig ikke væk. Jeg er politisk opdraget i Elev og Studenterbevægelsen hvor jeg er har været aktiv siden folkeskolen med alt fra elevråd, til velfærdsdemonstrationer, siddet i universitetsbestyrelse og opstartet Unge mod Krig. Her har jeg været forbi mange politik områder, men mit hovedfokus har været det organisatoriske opbyggende det at få flere til at engagere sig politisk til forbedring af egen hverdag. I min baggrund i det danske rollespilsmiljø har jeg de sidste 3 år fokuseret på lokal kultur politik, særligt i foreninger og sidder også i et par udvalg i KBH kommune, DUF og andre steder, der deler penge ud. Her har fokus været på at mindske den administrative arbejde for frivillige og skaffe rum og lokaler i KBH til kultur. Selvom hovedparten af mit politiske engagement har ligget uden for partiet, er det da også blevet til en smule lokalafdelingens arbejde i Ballerup, Nordvest og Nørrebro. I øvrigt er jeg selvstændig og vi er i Rollespilsakademiet 4 fuldtidsansatte og 3 i studiejob.

6 Anne Mette Omø Carlsen 37 år Blågård Arian Odabaei 33 år Amager Vest Jeg hedder Anne Mette Omø Carlsen, er 37 år, uddannet i kommunikation og arbejder til dagligt i Københavns Forældreorganisation med organisationens politiske områder og kommunikation. Jeg har tidligere siddet en periode i hovedbestyrelsen, hvor jeg blandt andet var en del af finanslovsgruppen op til finanslov 2012 og sidder nu i bestyrelsen i Blågård. Jeg er aktiv forældre og har en lang årrække siddet i forældrebestyrelse i mine børn institutioner og som kontaktforælder på deres skole, Blågård skole. Jeg har tidligere arbejdet i forældreforeningen Skole og Forældre med integrationsprojekter og har været politisk aktive siden jeg var 17 år. Jeg har en stor viden om børne- og ungeområdet og har blandt andet arbejdet med kvalitetsreformen, specialreformen, klyngestrukturen og forældresamarbejde i de Københavnske daginstitutioner. Jeg vil gerne bidrage med viden om og interesse for børne- og ungepolitikken i København. Jeg vil gerne være med til at fastholde fokus på kvalitet, bedre normeringer, udvikling af folkeskolen og en øget inklusionsindsats af børn med anden etnisk baggrund. Jeg lægger vægt på børns frie tid og er derfor meget skeptisk over for den nye folkeskolereform, som vil betyde døden for fritidspædagogikken og vores fritidshjem. Af andre områder er fattigdom, boligpolitik og en mere demokratisk kommune, noget af det jeg finder vigtigt. Samt af få sat endnu mere fokus på afbureaukratisering og øget indflydelse for medarbejderne i kommunen. Uddannelse: Mag.art. i filosofi fra Syddansk Universitet (SDU) Beskæftigelse: Ledig/arbejdssøgende Jeg har været medlem af Enhedslisten siden marts 2011 (Amager Vest), og har været med til at arrangere og deltaget i demonstrationer både mod den daværende og nuværende regering, mod nedskæringspolitikken, mod forskelsbehandling af mennesker, samt mod Danmarks deltagelse i krige. Jeg har i mange år været engageret i både lokal og global politik. Jeg har blandt andet været og er aktiv i organisationen Nej Til Krig, hvor vi kæmper for fred og mod Danmarks krigsaktivisme. Min motivation for opstilling til borgerrepræsentationen er udelukkende ønsket om ægte social retfærdighed og ægte forandringer, hvor jeg mener at kunne vise et reelt alternativ til det etablerede og fastgroede system. Jeg vil vise, at Enhedslisten er mere end blot et velmenende parti; jeg vil arbejde for, at Enhedslisten får en stærkere radikal profil; et parti, der melder sig aktivt ind i de kampe, som almindelige mennesker står overfor i den dybeste systemkrise siden 1930erne. En kamp mod et system, der er dybt forældet og burde begraves.

7 Charlotte Lund 30 år Vesterbro Christian Holtet 59 år Østerbro Aktivist, feminist og journalist med stor lyst til at indgå i det kollektiv, der fra rådhuset skal knokle for at male byen rød. Lokal indflydelse er afgørende for et mere socialistisk samfund, så det er pinedød nødvendigt at få langt mere venstrefløj involveret i kommunale beslutninger. Det vil jeg meget gerne medvirke til. Min erfaring går mest i retning af sundhedsområdet, som, med store sociale og geografiske forskelle i helbred og levetid, skriger på mere lighed. Største kæpheste: Respekt for sosu ernes arbejde; helhedstilgang til hjemmeplejen; bedre samarbejde med regionen; ingen privatisering af ældresektoren; mere samarbejde med krisecentre; mødregrupper med plads til fædre; og at kommunens leverandører har styr på etik og overenskomst - også internationalt. Partimedlemskabet er en vigtig del af min identitet, og jeg har brugt det aktivt i årevis. Blandt andet i Internationalt Udvalg og som kontaktperson på Vesterbro. Det sidste år har jeg været del af Københavnsbestyrelsens koordinations- og valgprogramsgruppe. Jeg er uddannet som maskinarbejder og har læst historie. Jeg har arbejdet på B&W, undervist voksne, været ansat i DR, og nu er jeg konsulent, hvor jeg assisterer organisationer, som arbejder med udsatte børn og familier. Det seneste år har jeg været kontaktperson for afdelingen på Østerbro og aktiv i bestyrelsesarbejdet. I mere end 10 år repræsenterede jeg Enhedslisten i Roskilde Byråd, hvor jeg var i Økonomiudvalg og Arbejdsmarkedsudvalg. Jeg vil gerne bruge min brede kommunalpolitiske erfaring til at yderligere styrke Enhedslistens arbejde i Borgerrepræsentationen. Noget af det vigtigste er, at bevægelser og organisationer bliver hørt på Rådhuset, og deres krav bliver ført frem med så stor styrke som muligt. Efter det kommende valg vil Enhedslisten formentlig have sin hidtil største mulighed for at skabe nye og forbedrede vilkår for tusinder af Københavnere. Det vil kræve et stærkt Ø-team i BR, og her tror jeg, at jeg med min erfaring og gennemslagskraft vil kunne være et godt aktiv. Jeg går ind for team-work, tæt kontakt til afdelingerne og medlemmerne, og alt sammen går bedst, hvis der er en god portion humor med i spillet. Derudover er jeg aktiv i Free Gaza Danmark, blogansvarlig på netavisen Modkraft og redaktør på den nye Kvinde Kend Din Krop.

8 Dorte Sørensen 47 år Indre By Gorm Gunnarsen 50 år Amager Vest Jeg er pædagog. Har været ansat 17 år i Københavns Kommune og alle år været TR. Jeg sidder i Almenbestyrelsen og Hovedbestyrelsen i LFS. Jeg starter på Pædagogisk Sociologi på DPU 1/ Jeg stiller op for Enhedslisten til BR fordi jeg som kommunalt ansat har mærket, hvordan gentagne omstruktureringer og NPM, har brutaliseret arbejdsmiljøet og øget sygefraværet. Københavns Kommune er landets største arbejdsplads og jeg vil som BR-medlem for Enhedslisten gerne medvirke til at den også bliver landets bedste arbejdsplads. Dette vil komme Københavnerne til gavn, de vil møde engagement og høj faglig kvalitet i kommunens tilbud. Jeg vil kæmpe for attraktive folkeskoler og daginstitutioner, hvor der er tillid til de ansatte og unødig kontrol afskaffes. Hvor der er bedre normeringer og mere forældreindflydelse. Kæmpe for de Københavnske fritidshjem og børns ret til egen fri tid! Kæmpe for en by uden fattigdom, hvor alle har lige adgang til et godt og værdigt liv, uden set baggrund. Jeg sidder i AU i Indre By. Jeg har været med i Købehavnsbestyrelsen siden I Københavnsbestyrelsen har jeg været med under budgetforliget 2013, udarbejdet seminarrække til valgprogrammet, skrevet udkast til valgprogram og været med i kampagnen mod fattigdom. I Enhedslisten: Københavnsbestyrelse , afdelingsbestyrelse på Amager , Københavns valgkampsudvalg 2005, Internationalt Udvalg (kontaktperson gennem det seneste år), indsuppleret i BR-gruppen Uden for Listen: fredsbevægelse og Sydafrika-solidaritet siden 1970erne, forældrearbejde i daginstitutioner og skoler siden 1990erne, forfatter, løber på Amager Fælled, ror kajak i Øresund. Jeg vil i BR, fordi jeg så kan gøre mere for at sikre et bæredygtigt og socialistisk inspireret grundlag for Københavns udvikling. Når vi fastholder klima-ansvarlighed i debatten om anlægsprojekter, vil vi vinde bred lydhørhed. Jeg vil kæmpe mod Trafikspringstunnelen ud fra dette overordnede perspektiv. Da jeg sad i BR, var jeg med til - i samspil med HK og andre - at stoppe en plan om helt at udlicitere aktiveringsprogrammerne. Det stærkeste argument mod privatisering - dengang som nu - er menneskers ret til indflydelse på deres livsvilkår. Denne ret er også et solidt argument for at stoppe topstyringen af kommunens egne institutioner. Et internationalistisk blik på kommunens kontrakter og leverancer kan modvirke markedets fremmedgørelse fra medmennesket. Jeg vil arbejde for kædeansvar, sociale klausuler og aktivt samarbejde med andre af verdens storbyer.

9 Hassan Nur Wardere 47 år Østerbro Jean Thierry 30 år Nordvest Jeg er 47 år og kom til Danmark som flygtning fra Somalia for 21 år siden. Jeg har boet i Odense indtil 2011, hvor jeg flyttede til Østerbro sammen med min kone og vores to børn. Jeg er uddannet socialpædagog og arbejder i børnehus for uledsagede flygtningebørn. Mine spidskompetencer ligger derfor indenfor børn- og ungeområdet. Jeg har en særlig interesse for udsatte og sårbare børn og unge. Mine øvrige politiske interesser er primært indenfor integration, social- og arbejdsmarkedspolitik. Jeg mener, at Københavns Kommune kan spille en meget større rolle som foregangskommune, når det handler om at sikre meningsfuld beskæftigelse til de mange arbejdsløse i form af offentlige jobs samt krav til samarbejdspartnere om at oprette praktikpladser og stillinger til langtidsledige. Vi skal af med den meningsløse aktivering og sikre, at mennesker, der har brug for sygedagpenge eller førtidspension ikke ryger ud af systemet. Københavns Kommune skal også gå foran når det handler om ligestilling, tolerance og gensidig respekt. Vi skal ikke finde os i diskrimination af mindretal og vi skal skabe plads til, at vi kan lære hinanden at kende, leve sammen og glædes over mangfoldigheden. Formand for den største almene boligafdeling i Bispebjerg bydel med omkring 1500 beboere. Økonom, cand.polit., underviser i matematik og samfundsfag. Bestyrelseshverv i kooperative virksomheder. Har været aktiv i mange sammenhænge omkring ulande, miljø, EU-modstand osv. København har brug for * en grøn trafikpolitik med masser af letbaner (sporvogne), gratis cykelreparation og langtidsudlån af cykler. En bilfri by i hele kommunen. Nordhavnsvejen skal sløjfes og havnetunnelen bekæmpes. * en lighedsskabende boligpolitik. De private udlejere og andels- og ejerforeninger skal forsøges pålagt et boligsocialt ansvar. Alt nybyggeri skal være alment, de nuværende 20 % er alt for lidt, hvis vi skal væk fra den opdelte by. * at vi sammen begynder at dyrke mange flere af vores fødevarer selv. * at bryde med regeringens budgetlofter og EU s indblanding. * mere indflydelse til bydelene. De må gerne få kommunestatus. * deltagerdemokratiske budgetprocedurer med inspiration fra Latinamerika i stedet for lukkede og hemmelige forhandlinger på Rådhuset. * fællesskoler for alle børn fra lokalområdet, f.eks. 3 uger om året. * en stor og stærk Enhedsliste, der stemmer imod den mindste forringelse og kun stemmer for forbedringer.

10 Jens Kjær Christensen 64 år Valby John Andersen 58 år Sydhavnen Jeg har været medlem af Enhedslisten lige siden starten. Før den tid medlem af VS. Jeg er ikke medlem af andre partier. Jeg har været medlem af Borgerrepræsentationen for Enhedslisten fra 1994 til I denne valgperiode har jeg som suppleant været inde 2 gange i alt 9 måneder. De politiske områder jeg især interesserer mig for er byudvikling, kultur og udvikling af demokratiet i byen og i bydelene. Den politiske praksis, som er blevet udviklet i Enhedslistens BR-gruppe, er jeg helt enig i. En praksis som bygger på lige dele kritisk sans og konkrete konstruktive løsninger, hvis formål er at ændre København til en mere bæredygtig og solidarisk by med plads til udfoldelse og eftertanke. En praksis hvor det eksempelvis i forbindelse med den årlige budgetvedtagelse grundigt overvejes sammen med bestyrelsen, om vi er for eller imod med henblik på at udvikle en konsekvent og brugbar linie til den videre kamp for at ændre samfundet. Mit uddannelsesmæssige højdepunkt er en studentereksamen. Efterfølgende har jeg arbejdet som postbud, pædagogmedhjælper, specialarbejder og aktuelt er jeg ansat i Lynettefællesskabet som informationsmedarbejder. Jeg er 64 år og har boet i Valby i mere end 20 år. Jeg hedder John Andersen, er 58 år og bor i HF. Frederikshøj i Sydhavnen, er sociolog og professor på Plan, By og Proces, RUC. I mit faglige og politiske arbejde har jeg arbejdet med fattigdom, social og arbejdsmarkedspolitik samt byplanlægning- særligt med de forsømte boligområders vilkår. I EL har jeg været med til at stifte boligpolitisk udvalg og lavet fremtidsværksteder på ELs sommerlejre og på Aktivistfabrikken. Desuden oplægsholder om fattigdom og kritik af den neoliberalistiske byudvikling, som skaber social opsplitning og har stavnsbundet mange i overbelånte boliger. Jeg vil gerne i BR for at styrke EL og bevægelser, der kæmper for social retfærdighed i byen. Vigtige områder er fx kampen for profitfri zoner, midlertidige byrum, flere kolonihaver, husbåde og bedre vilkår for den almene boligsektor. Efter VKO epokens voldsomme bureaukratisering og udliciteringspolitik er det også vigtigt at kæmpe for reel afbureaukratisering ( fx afskaffelse af stregkoder og andre kontrolsystemer) og nye modeller for medarbejder- og forældre magt. Endelig skal der kæmpes for København som multikulturel by og EL skal prioritere den internationale solidaritet, fx støtte til Occupy Walls street bevægelsen og kamp mod investeringer i de besatte områder i Palestina.

11 Kaj Jessen 58 år Sydhavnen Karina Vestergaard Madsen 49 år Østerbro København er en rød by, med et befolkningsflertal, der har hjertet det rette sted, men den er også stadig købmændenes by, hvor ejendomsspekulation og hurtige handler er i centrum. Enhedslisten har muligheden for at ændre på dette og forstærke den kollektive bevidsthed og handling. F.eks. gennem nye fælles energiomlægninger (se - energipjece) Det vil jeg arbejde for, samtidig med at jeg er til de nære sager, der aktuelt har betydning for dem der bor i byen. I særdeleshed de udstødte og udsatte og det store befolkningsflertal, der holder dagligdagen og byen kørende. Jeg er 58 år gammel og har 30 års lokalpolitiske erfaringer; vil du vide mere om dem og mine holdninger, så læs min bog Bydelsrod og se Igennem disse år har jeg fået megen viden om Københavns Kommune som organisation, især i mine 4 år som medlem og udvalgsformand i Kgs. Enghave Bydelsråd. Jeg har også siddet i Københavnsbestyrelsen i nogle år, samt i Sydhavnsafdelingens AU, som jeg stadig er medlem af, (se ). Derudover er jeg formand for SydhavnensVenner af 1.maj. og tillidsrepræsentant for driftsassistenterne i KarensMindeKulturhus, medlem af 3FKbh. og har siddet i bestyrelsen for nu fusionerede LPSF. Et rødt København skal bygge på lighed og solidaritet, med plads til forskellighed, og hvor alle er med i fællesskabet. Rådhuset skal åbnes op og vi skal have mere direkte borgerindflydelse. Fx ved at bydelene får mulighed for at prioritere midler lokalt under budgetforhandlingerne. Vi skal i dialog med bevægelserne og københavnerne, finde kloge løsninger, hvor bæredygtighed går forud for forbrug og profit. Jeg har snart 6 år bag mig i Københavnsbestyrelsen. De første år som afdelingsrepræsentant, hvor jeg også sad i AU, og de sidste snart 2 år som politisk valgt. Jeg er med i Signe Færch s baggrundsgruppe for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, og sidder i bestyrelsen for Københavns Film og Foto skole. Til dagligt arbejder jeg med kommunikation på et VUC med unge i alderen år. Jeg ved mest om beskæftigelse og uddannelse. Vi skal skabe de nødvendige jobs, så der er arbejde nok til alle og ingen går ned med stress. Vi skal prioritere et rummeligt arbejdsmarked med plads til dem der kan yde mindre. Kommunen skal kun samarbejde med virksomheder, som lever op til kravet om praktikpladser. De unge, som ikke er kommet i gang med en uddannelse, skal sikres alternative tilbud med plads til kreativitet og praktikforløb.

12 Kasper Bjerring Petersen 23 år Valby Knud Holt Nielsen 43 år Vesterbro Jeg er lokal aktivist med et globalt udsyn. Jeg er 23 år, studerende og bor i Valby. Mine politiske erfaringer har jeg fået gennem mange års arbejde i elev- og studenterbevægelsen, Mellemfolkeligt Samvirke og Enhedslisten. Sammen med mit studie på RUC har mine erfaringer formet min politiske overbevisning og vist mig, at vi har mange muligheder for at lave progressive ændringer både med fokus på en lokal sag og globale uligheder. Som de studerendes repræsentant i bestyrelsen på RUC ved jeg, at København har store udfordringer med at skabe ordentlige forhold for unge og studerende. Særligt er kommunen nødt til at komme boligproblemerne til livs. København er, og skal være, en mangfoldig og solidarisk storby. Enhedslisten skal derfor fortsætte det store stykke arbejde med at forbedre hverdagen og forholdene for de mest socialt udsatte. Samtidig skal kommunen levere løsninger, der gør en forskel for københavnerne. Vi skal turde blive målt på de resultater, vi leverer, og hvordan den førte politik påvirker københavnerne. Jeg sidder i Arbejdsudvalget for Enhedslisten Valby og som repræsentant i Københavnsbestyrelsen. Derudover sad jeg på ungdomsvalgkampssekretariatet under valget i 2011, og er i dag også aktiv i Studenternetværket. 43 år gammel. Kommunikationsmedarbejder og tillidsmand for mine kolleger. Far til to drenge i en af de lokale folkeskoler på Vesterbro. Jeg sidder i afdelingsbestyrelsen på Vesterbro, er engageret i lokale spørgsmål og aktiviteter, og er også fast blogskribent på Modkraft. Læs min blog her: blogs/knud-holt-nielsen Jeg sad i borgerrepræsentationen fra Dengang var Ø stadig en ganske lille gruppe. Jeg sad i flere tunge udvalg: Skole, budget, mm., og kender Rådhusets arbejdsgange og det politiske spil. Når jeg igen vælger at stille op, er det fordi, det er bidende nødvendigt at få skabt en ny kurs på skoleområdet og give et klart modspil til socialdemokraternes politik over for børn og unge, hvor børn efterhånden betragtes som nogle, der nærmest er til for skolens skyld. Jeg var i 2007 en af hovedkræfterne i den lille koordinationsgruppe i Københavns Forældreorganisation (KFO), der udløste et regulært forældreoprør i København med blokader og andre protester på mere end 350 daginstitutioner. Vi vandt. Det understreger, hvordan man kan gennemtvinge forandringer gennem en kombination af folkelig mobilisering og solidt parlamentarisk benarbejde på Rådhuset. Det er Enhedslistens rolle, som jeg vil bidrage til.

13 Magnus Thomas Nielsen 22 år Nørrebro Park Maria Ciccia Smidl 47 år Vesterbro Hej, jeg hedder Magnus. Jeg er en ung fyr på 22 år (fra den 26/12), og jeg er for nylig flyttet til Nørrebro. Jeg går på KVUC (Københavns Voksen Uddannelses Center). Jeg er også medlem af Socialistisk UngdomsFront (SUF). Jeg går meget op i socialpolitik og integrationspolitik, og jeg selv er med i græsrodsbevægelser på de områder. Jeg har været medlem af Enhedslisten siden januar 2009 og har mest lavet ting i min gamle lokalafdeling i Nordvest. Jeg har desuden været meget aktiv i SUF hvor jeg laver alt lige fra arbejde i min lokalgruppe til emnegrupper. Jeg har desuden lavet en del Frit Iran (en solidaritetsgruppe for demokrati i Iran). Jeg vil i borgerrepræsentationen, da jeg er ung og frisk og kan lære meget. En af mine mærkesager er at kæmpe for, at folk med et fysisk handikap også kan komme til orde i den offentlige debat. Røde hilsner fra Magnus Mit navn er, Maria Ciccia Smidl, jeg er kvinde, 47 år og enlig mor til to børn på 10 og 12 år. Jeg er uddannet designer og cand.it og arbejder som scenograf og kommunikationsdesigner. Jeg er tovholder for Enhedslistens kulturudvalg, redaktør for et tidsskrift om scenografi og aktiv i sikkerskolevej.dk på Vesterbro. Jeg vil i BR, fordi jeg gerne vil arbejde for større gennemsigtighed og for mere brugerinddragelse i de politiske beslutninger, der gælder kultur, bymiljø og socialt miljø. Jeg vil arbejde for velfærd til arbejdere uden arbejde, såvel som til kunstnere og projektmagere uden lønnet engagement, eftersom en voksende gruppe af mennesker arbejder i projekter til en indkomst, der dårligt kan måle sig med kontanthjælpen. Jeg vil arbejde for at flere børn, ældre og fattige får adgang til teater og kultur. Jeg vil arbejde for skabelsen af en vision for Kødbyen på Vesterbro, der inddrager, de sociale og kulturelle kræfter, som findes i området. Og jeg vil arbejde for større tværfaglighed i forvaltningsarbejdet. Jeg synes, at det politiske arbejde er spændende og jeg vil bestræbe mig på at gøre en særlig forskel for en underrepræsenteret gruppe af mennesker.

14 Morten Kabell 42 år Christianshavn Ninna Hedeager Olsen 32 år Blågård Jeg brænder for byliv og byrum i stedet for bil-rum. For cykler og kollektiv trafik i stedet for biler og havnetunnel. For at bygge billige boliger. For at skabe en by med en levende kultur, uden kommercialisering. For fri og lige adgang til bolværker, stier og parker i stedet for skilte med»privat!«. København har sat sig store mål, og den er en bedre by end for 30 år siden på klima- og miljøområdet. Men der er mange kampe endnu at tage, og dem vil jeg gerne være med til at tage. Med tre års pause undervejs har jeg siddet i BR siden 1998, og jeg vil gerne tage en tørn til i den forhåbentlig største Enhedslistegruppe nogensinde. Jeg sidder som teknik- og miljøordfører og har tidligere arbejdet med skoler, sundhed - og Ungdomshuset. Men miljø, trafik og kultur er klart de områder, jeg brænder mest for. Arbejdet på Rådhuset er vigtigt, men vi skal også ud i medierne og til københavnerne, og det prioriterer jeg højt. Udenfor listen var jeg i sin tid med til at stifte BLUS, Bøsse/Lesbiske Studerende, og jeg har været aktiv i såvel Palæstina- som Sydafrikaarbejde. Jeg er født i København, har på grund af boligmangelen boet i de fleste bydele, men mest på Vesterbro - indtil jeg for fire år siden blev christianshavner. Jeg er 32 år, kandidat i arbejdsmiljø på RUC og arbejder som underviser på Professionshøjskolen Metropol. Jeg sidder i bestyrelsen i min lokalafdeling og er lige nu særligt aktiv i Job- og Dagpengekampagnen, hvor jeg har været med til at starte gruppen Solidaritet eller Frit Fald. Fagbevægelsen er en vigtig del af mit politiske liv - jeg har været SID-tillidsmand og bestyrelsesmedlem, da jeg arbejdede som cykelbud, og er nu tillidsmand for underviserne på Metropol og fagligt aktiv i Dansk Magisterforbund. Min anden store passion er Palæstina, hvor jeg har været 10 gange de sidste 7 år bl.a. som fredsvagt. Kommunalpolitik har jeg berørt som bestyrelsesmedlem i Blågårdens medborgerhus og som aktivist i kampen for Sjællandsgade bad. Begge steder så jeg nødvendigheden for at kæmpe imod udlicitering og for at bevare offentlige kultur- og samlingssteder, hvor mennesker mødes gratis og på egne vilkår. Udlicitering af driften medfører også nedgang i rettigheder og løn for de ansatte. Mit faglige engagement gælder også kommunen som arbejdsgiver jeg vil holde den til ilden i forhold til overenskomster, brug af uorganiserede underleverandører, virksomheders sociale ansvar og samarbejde med lande, der ikke overholder menneskerettighederne.

15 Rikke Lauritzen 39 år Vesterbro Ronja Cosmasia Gourlay 22 år Blågård Strukturel ulighed tænder mig allermest af, og det er derfor også dér, mit politiske fokus ligger i alt hvad jeg laver. Lige muligheder uanset baggrund. Heldigvis er det noget, man i høj grad kan gøre noget ved politisk og et arbejde, jeg gerne vil fortsætte. Jeg er 39 år, bor på Vesterbro og arbejder i Enhedslistens sekretariat på Christiansborg. Siden 2005 har jeg været medlem af borgerrepræsentationen. Inden da var jeg kontaktperson for Enhedslisten Vesterbro. På Rådhuset har jeg været ordfører på flere områder. Men de senere år er det primært børn og unge, jeg har arbejdet med. Derudover er jeg formand for Folkeoplysningsudvalget, næstformand i Ungdomsskolens bestyrelse og medlem af kommunens revisionsudvalg. De sidste 6 år har jeg desuden været Enhedslistens gruppeformand, hvilket har været mere sjovt end hårdt arbejde, da gruppens medlemmer som regel opfører sig ret så eksemplarisk. Jeg har deltaget i tonsvis af forhandlinger, diskussioner og tovtrækkerier med de andre partier, jeg har analyseret og strategiseret den politiske situation på Rådhuset et utal af gange, og jeg har efterhånden fået stablet et godt og solidt netværk på benene både inden og uden for rådhusmurene. Og så er jeg absolut klar til fire år mere. Håber på jeres opbakning. Alle har krav på at blive taget alvorligt og hjulpet, når de har brug for det. Kan systemet ikke hjælpe, så må vi ændre systemet. København kan gøre meget mere for at øge lighed og bryde social arv. Skellene mellem københavnere med forskellige baggrunde skal nedbrydes. Vi skal have en by, hvor alle får en chance for at realisere deres drømme og ønsker for fremtiden. Jeg vil lave løsninger, der gør en konkret forskel i hverdagen og samtidig peger fremad mod et mere retfærdigt samfund. Jeg er 22 og er født og opvokset hos min mor på Nørrebro. I dag bor jeg med min kæreste på Østerbro, men er aktiv i Nørrebro Blågård. Her arrangerer jeg medlemsmøder om lokale emner og er en af drivkræfterne i kampagnen Sikker Rantzausgade, der skal gøre byens farligste gade mere sikker for bløde trafikanter. Jeg har erfaring fra mange års socialt arbejde for børn på Nørrebro. Både derigennem og fra forskellige jobs har jeg en tydelig forståelse for de udfordringer, som mange lavtlønnede københavnere står med. Man lærer noget om ulighed, når man gør rent eller sidder i kassen i Netto. I dag læser jeg statskundskab og prøver at finde en måde at bruge mine erfaringer til at gøre verden mere socialistisk. Derfor stiller jeg op til Borgerrepræsentationen.

16 Samuel Ben Israel 41 år Vesterbro Signe Færch 30 år Ydre Nørrebro Jeg er 41 år og far til tre, har en ph.d.-grad og arbejder som pædagogmedhjælper. Selvom jeg er ret ny i listen, har jeg været i bestyrelsen i min afdeling og aktivist siden valget. Ved siden af politikken og mit arbejde skriver jeg filmanmeldelser på nyhedsportalen Modkraft. Jeg har altid været aktiv på venstrefløjen f.eks. i elevbevægelsen men siden jeg fik børn har jeg mest gjort det i den nære politik i forhold til daginstitutioner og skoler. Her har jeg været med til at organisere lokale protester mod nedskæringer, ligesom jeg altid har engageret mig i arbejdet i forældreråd og bestyrelser. Pt. er jeg formand på fritidshjemmet Brandstationen og medlem af bestyrelsen i klyngen IB7. I BR vil jeg især arbejde for - ordentlige vilkår for både børn og voksne i vores institutioner og skoler, og Københavns enestående fritidshjem skal bevares - støtte til dannelsen af socialøkonomiske og kooperative virksomheder, så vi får mindre hensyn til profit og mere demokrati på arbejdspladsen - rigtige jobs til arbejdsløse københavnere, og der skal sættes en stopper for kommunens løntilskudscirkus - at bekæmpe fattigdommen i vores by ikke de fattige og selvfølgelig skal Københavns Kommune ikke købe bosættervarer! Jeg er 30 år og akkurat nyuddannet socialrådgiver, der leder efter job på livet løs. I EL er jeg aktiv på Ydre Nørrebro. Har været medlem siden 1998 og tidligere aktiv i forskellige afdelinger og bestyrelser. Medlem af BR de seneste 3 år. Desuden medlem af HB. Uden for EL: I dag lægger jeg kun arbejde i EL, men tidligere har jeg bl.a. arbejdet som fredsvagt i Palæstina og været en del af Kirkeasyl. Ikke medlem af andre partier end EL. Jeg vil i BR, fordi jeg er blevet bidt af arbejdet på rådhuset. Jeg vil gerne være del af en stærkere BR-gruppe, der får mere indflydelse. Det skal bruges til at ændre København som by så den bliver fyldt med solidaritet, cykler, solid velfærd, spræl og liv og kollektiv trafik. Men indflydelse skal også bruges til at udfordre de stramme økonomiske rammer og den rigide lovgivning. Det er en stor udfordring at skabe opmærksomhed om de politske kampe og sejre på rådhuset. Det kommunikationsarbejde vil jeg gerne være med til at styrke. I øvrigt er jeg allermest optaget af beskæftigelsespolitik. Både hvordan kommunen kan sikre ordentlige løn- og arbejdsforhold som arbejdsgiver og bygherre, samt hvordan arbejdsløse kan behandles med respekt og få hjælp til at komme i job, i stedet for meningsløs aktivering.

17 Signe Trøst Jørgensen 30 år Blågård Steen Eskildsen 49 år Vanløse Jeg er 30 år, bor på Nørrebro med min mand og vores datter. Jeg er sosu-assistent og har job på et plejehjem, hvor jeg har været i 7 år, og har også tidligere arbejdet i hjemmeplejen. Jeg har været medlem af Enhedslisten i 8 år og sidder i bestyrelsen i min lokalafdeling Bålgården, hvor jeg også er kasserer. Min kommunalpolitiske interesse ligger særligt indenfor sundheds- og omsorgsudvalget grundet mine erfaringer på ældreområdet. Mit hjerte banker for de ældre og svage borgere. Jeg vil kæmpe for, at alle behandles med værdighed og respekt livet igennem, også når man i sin hverdag er afhængig af hjælp eller ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet. Jeg har oplevet, at kommunerne sparer på de varme hænder, hvilket resulterer i mindre tid til borgerne. I stedet skal vi have flere i arbejde, så vi kan levere en god og nærværende pleje på plejehjemmene og i hjemmeplejen. I 2011 udgav jeg sammen med min mand cd en Vi mødes kun i glimt under navnet fru Thomsen, hvor mine tekster omhandler alderdom, ældres vilkår og mine oplevelse fra faget. Dette har indtil videre resulteret i, at vi har modtaget en pris fra Carl Scharnberg-fonden og optrådt til flere foredrags-koncerter. Hvem er jeg: Steen Eskildsen, 49 år, faglært butiksassistent, men pt. ledig. Har boet gennem mange år i Vanløse og før det i NV. Hvad har jeg lavet i Listen: Efter min indmeldelse i EL i 97 blev jeg hurtigt medlem af det lokal au hvoraf nogle år som kontaktperson; i år dog på rekreation. Samtidig med det nogle år i Københavnsbestyrelsen. I denne periode har jeg været rep. for EL i Vanløse Lokaludvalg (VL) og i underudvalget Natur&Miljø. Gennem mange år valgstyrer og er på 3. periode som domsmand. Har gennem flere år været delvis aktiv i ELs HK-gruppe og tilhørende fagligt arbejde. Uden for Listen har jeg gennem 10 år været i bestyrelsen i den almene (KAB-)ejendom jeg bor i og da boligsektoren er et af de vigtigste områder følger jeg stadig med i hvad der sker her. Jeg vil i BR, fordi jeg gennem arbejdet i VL har fået blod på tanden (og forhåbentlig ikke på hænderne) og erfaret, at beslutninger der træffes centralt og for nogle kan synes som petitesser kan have en stor betydning for de lokale, det går ud over. Jeg ser gerne vi bruger byen bedre, f.eks. til at få en større forståelse overfor hinanden det giver tryghed. Jeg har stillet op 3 gange før som lokalt fyld, men nu skal det være. I øvrigt er jeg fanatisk fan af Vanløse IF.

18 Steen Larsen 56 år Nordvest Thomas Damkjær Petersen 57 år Indre By Efter at have stemt på Enhedslisten i årevis meldte jeg mig ind i partiet i efteråret 2010 og har siden februar 2011 været kontaktperson for Nordvest lokalafdeling. Jeg meldte mig ind for at bidrage aktivt til at gøre op med VKregeringens massive sociale forringelser. Mine politiske interesser er en bedre integration af medborgere af anden etnisk oprindelse og fastlæggelsen af en officiel dansk fattigdomsgrænse. Jeg vil arbejde for at øge ligheden, gøre det lettere at bryde den sociale arv og skabe bedre muligheder for de dårligst stillede i vores by. Jeg er medlem af den fattigdomsgruppe, der sammen med Finn Sørensen, vores socialpolitiske ordfører i Folketinget, arbejder på et fattigdomsudspil. Gruppen arrangerede som et led i dette arbejde fattigdomshøringen på Christiansborg i oktober Jeg har tidligere været bestyrelsesmedlem i Hvidovre Skøjteklub, medlem af forældrerådet i daginstitutionen Hudegrunden på Vesterbro og formand for andelsboligforeningen Fælles Gave på Vesterbro. Min kone og jeg er gennem Røde Kors støttefamilie for en ung uledsaget flygtning. Jeg er 56 år, civilingeniør (1980), Master of Management Development (2008) og ansat i DSB som afdelingschef for Strategisk Trafikplanlægning og Systemer. Jeg vil gerne bidrage på Københavns Rådhus gennem Enhedslisten til at sørge for, at de svage dem der ikke selv kan føre deres kamp mod overmagten, bureaukratiet, arbejdsgiveren, systemet m.fl. bliver hørt og deres meninger kommer frem. København skal kendes på, hvordan byen behandler de svageste i samfundet, det er bl.a. de hjemløse, kontanthjælpsmodtagere, arbejdsløse, flygtninge, socialt udsatte, de fattige, de handicappede. De har brug for Enhedslisten på Rådhuset. Deres sag vil jeg gerne kæmpe for. CV Thomas Damkjær Petersen, født 1955, uddannet Civilingeniør, trafikplanlægning. Arbejder i Movia. Medlem af Indre by. Gift med Birthe, vi har 7 voksne børn og 2 plejebørn. Jeg er aktiv i min fagforening, formand for de offentligt ansatte ingeniører, medlem af Hovedbestyrelsen og listefører i fagforeningslisten. Jeg er TR på min arbejdsplads(25 år), næstformand i Hovedudvalget. Jeg er aktiv skolepolitisk, og har været det i mere end 25 år. Jeg er formand for skolebestyrelsen på Frederiksgård skole, og har været formand på Øster Farimagsgades skole. Jeg har været landsformand i Skole og Forældre i 10 år. Jeg er næstformand i Plejefamiliernes Landsforening fra 2002 Medlem af BR (VS) Baggrundsgruppe på skoleområdet

19 Torben Conrad 66 år Indre Nørrebro Tormod Olsen 29 år Indre By Jeg hedder Torben Conrad, er 66 år og forhandlingsleder i Foreningen af Danske Lægestuderende, hvor jeg glæder mig over at have flere arbejdsår til gode. Tidligere var jeg faglig sekretær i PROSA. Jeg har med stort engagement forhandlet overenskomster i mange år. Et arbejde jeg har fundet betydningsfuldt i gennem mit arbejdsliv. Jeg er valgt til Fagligt Landsudvalg i Enhedslisten. Jeg bor på Nørrebro en bydel, jeg holder meget af for dens mangfoldighed og rige kulturliv og er formand i min andelsboligforening, hvor jeg bor. Min yngste søn går på Engskolen, en specialskole, hvor jeg i de sidste 6 år har været formand for skolebestyrelsen. Jeg gik ind i bestyrelsen og Skole og Forældre for at arbejde for at sikre alle børn lige muligheder for at udvikle og nyttiggøre deres potentiale og udvikle færdigheder i overensstemmelse med deres evner. Dette har givet mig erfaring med Københavns Kommune bl.a. ved at foretræde for B&U, udfærdige høringssvar og deltage i arbejdsgrupper - fx om specialreformen. Jeg stiller op til Borgerrepræsentationen, fordi jeg gerne vil være med til at gøre København til en endnu bedre by, og stille min viden jeg opnået gennem mit politiske arbejde i bevægelser og fagforening til rådighed for arbejdet i BR. Medlem i Indre by gennem flere år. Fungerende domsmand. Tidl. medlem i Gentofte og opstillet til byrådet i Jeg har en mangeårig tilknytning til venstrefløjen i Hillerød, hvor jeg er vokset op. Jeg har et stort engagement udenfor Listen. Gennem studietiden var jeg aktiv i en række uformelle netværk af politisk og kulturel karakter. I øjeblikket arbejder jeg meget med fokus på arbejdsløse - særligt indenfor Solidaritet eller frit fald. I fritiden spiller jeg fodbold med mine venner, diskuterer politik/filosofi, er formand i min andelsboligforening og laver andre gode ting. Jeg vil i BR, fordi... København spiller fallit på en række områder. Jeg er mest optaget af behandlingen af arbejdsløse, som med god vilje kan kaldes tåbelig, men som reelt er ondskabsfuld. Der er brug for et fuldstændigt brud med både tilgang og tilbud. København har råd til at betragte arbejdsløse som mennesker frem for varer og billig arbejdskraft. Kultur, borgerinddragelse/demokrati samt teknik og miljø er områder, der også har min interesse. I øvrigt er jeg rasende - men stadigvæk i godt humør!

20 Ulrik Kohl 40 år Vesterbro Jeg er 40 år og har arbejdet i mediebranchen og indenfor lager og transport i 18 år. For ¾ år siden blev jeg organisationssekretær i Enhedslisten. Jeg er aktiv i min fagforening 3F København, både i det internationale solidaritetsarbejde og senest som koordinator for kampagnen»skævt«, der var med til at vælte Lars Løkke. Aktiv omkring Enhedslisten fra 1992, og med til at stifte ungdomsorganisationen Rebel. Skribent på Enhedslistens aviser Den Røde Tråd og Socialisten fra Kontaktperson for Enhedslisten Vesterbro Tidl. talsmand for gruppen Fighters+Lovers kamp for politiske frihedsrettigheder. Medlem af styrelsen for Internationalt Forum. Som fhv. redaktør for netavisen Modkraft og som debattør har jeg erfaring i at få budskaber ud til folk. Jeg vil i BR for at bidrage til at kaste mere lys på vores røde hverdagskampe: flere praktikpladser, billigere boliger, grønne investeringer og bekæmpelse af fattigdom. Når folk ser, hvad vi kan udrette, får de mere styrke til at gå med os ind i kampen. Mit politiske brændstof er harme over social uretfærdighed, tro på at arbejderbevægelsen vinder kampen om velfærdssamfundet, håb om en socialistisk fremtid og kærlighed til København.

21 Sidste frist for at stemme er torsdag den 7. februar, 12.00

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar.

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar. Til de forskellige valg er forskellige valgregler. Fælles for alle gælder at de gives 1300 tegns opstillingsgrundlag i dette hæfte med billede og 2 minutters opstillingstale på Årsmødet. Til valg af formand

Læs mere

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 1 Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Indledning Enhedslisten- Københavns årsplan beskriver både tilbagevendende og nye arrangementer, som Københavnsbestyrelsen

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Arbejdsplan for 2015. Indledning

Arbejdsplan for 2015. Indledning Arbejdsplan for 2015 Indledning SUF's arbejdsplan beskriver, hvad vi som SUF prioriterer af landsdækkende og internationale aktiviteter det kommende år. 2015 byder på en række større begivenheder og politisk

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE billede Esben Dam BØRN OG UNGE I Enhedslisten tager vi det gode liv alvorligt. Også for dem, som er for unge til at kunne stemme. Derfor ønsker vi mangfoldighed blandt

Læs mere

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 Kriserne raser! Fyresedler. Flere fattige. Familier, der går fra hus og hjem. Sådan mærker vi danskere sammen med resten af Verden den økonomiske krise.

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER. Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen

NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER. Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen Nye kolleger er gode kolleger Gode argumenter for integration Etniske minoriteter er en del af det

Læs mere

Formål med undersøgelsen

Formål med undersøgelsen Formål med undersøgelsen I august-september 2015 gennemførte Center for Byudvikling (Økonomiforvaltningen) i samarbejde med Københavns Borgerpanel en spørgeskemaundersøgelse blandt københavnerne om deres

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 BUPL Nordsjællands bestyrelse består af 15 medlemmer, der alle vælges for en toårig periode. Herunder kan du se, hvilke

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE VÆLG FÆLLESSKABET AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE Folketinget magter ikke at reagere på klimakrise og miljøforarmelse i tide. Men så må vi selv! Enhedslisten vil involvere borgerne i den nødvendige

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Sæt liv i Ballerup. Stem på Enhedslisten. ballerup.enhedslisten.dk

Sæt liv i Ballerup. Stem på Enhedslisten. ballerup.enhedslisten.dk Sæt liv i Ballerup Stem på Enhedslisten Sæt liv i Ballerup Enhedslisten ønsker et levende Ballerup på alle områder Vi vil puste liv i kulturen og beskæftigelsen, klimarenoveringer og billige almene boliger.

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes opstillingsmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Særudgave september 2015

Særudgave september 2015 Særudgave september 2015 En ny og tidssvarende børne- og ungepolitik sendes i disse dage i høring. Politikken er blevet til i et bredt og inddragende samarbejde på tværs af hele Aarhus Kommune og bysamfundet

Læs mere

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL UNGE FOR LIGEVÆRD 1.september 2010 Kære UFL Vi er en lang række organisationer, som er gået sammen i en større ungdomskampagne, og vi vil rigtig gerne have jer med. Kampagnen hedder Unge ta r ansvar og

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget

Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget LFS Rosenvængets Alle 16 2100 København Ø Telefon 35 44 45 46 Telefax 35 44 45 99 E-mail: lfs@lfs.dk Web: lfs.dk Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget Landsforeningen for Socialpædagoger

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

SOLIDARITET OG FORANDRINGER

SOLIDARITET OG FORANDRINGER SOLIDARITET OG FORANDRINGER Foto: Peter S. Jensen DEMOKRATI For Enhedslisten betyder demokrati ikke blot, at vi hvert 4. år har mulighed for at sætte vores kryds ved den politiker, vi ønsker skal repræsentere

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

HVORDAN SKRIVER VI LÆSERBREVE I MEDIERNE? v/ Jakob Esmann Arbejdslivskonferencen 2015, Helsingør

HVORDAN SKRIVER VI LÆSERBREVE I MEDIERNE? v/ Jakob Esmann Arbejdslivskonferencen 2015, Helsingør HVORDAN SKRIVER VI LÆSERBREVE I MEDIERNE? v/ Jakob Esmann Arbejdslivskonferencen 2015, Helsingør DAGENS PROGRAM 14.00-14.50: Introduktion til læserbreve 14.50-15.00: Pause 15.00-15.45: Skriveværksted I

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes valgmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni 2011.

Læs mere

VÆKST AKTIVT LIV UDDANNELSE. Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune. Invitation til

VÆKST AKTIVT LIV UDDANNELSE. Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune. Invitation til VÆKST UDDANNELSE AKTIVT LIV Invitation til Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune Udarbejdet af Høje-Taastrup Kommune, december 2011 Foto: Høje-Taastrup Kommune, Kenn Thomsen Foto: Høje-Taastrup

Læs mere

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED GRØN OMSTILLING Slagelse skal være en grøn kommune. Det betyder, at der ikke må bruges flere naturressourcer, end der samtidig genskabes. Ressourcerne skal

Læs mere

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer 8 0 1 2 FO R U N E G I3 F U N G O D M A K K TI A V TA IT LO ET G S- U K N Æ G E R M E ED A LE LL M E M ER Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før

Læs mere

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk For en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle Stem på Enhedslisten aarhus.enhedslisten.dk Enhedslisten for en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle En stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for?

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for? Vi satser på mennesker Hvad brænder du for? Pjece.indd 1 5/27/08 5:28:21 PM Vi brænder for lokalpolitik - kunne du? Pjece.indd 2 5/27/08 5:28:23 PM Fokus på lokalpolitik I samarbejde med partiforeningerne

Læs mere

*************************************************************

************************************************************* Sagsnr. Ref. Den 23. oktober 2003 +DQV-HQVHQVnEQLQJVWDOH YHG /2 VRUGLQ UHNRQJHVGHQRNWREHU ************************************************************* 'HWWDOWHRUGJ OGHU Velkommen til LO s kongres. Velkommen

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

1. Det gode liv og de grønne visioner

1. Det gode liv og de grønne visioner Opsamling på workshops 14. november 2015 1. Det gode liv og de grønne visioner Hvilke mål skal enhedslisten helt overordnet kæmpe for? Og hvordan får vi dem udtrykt i vores daglige politik her i kommunen

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk Hvidovre rød og grøn Stem på Enhedslisten hvidovre.enhedslisten.dk Enhedslisten det vil vi Enhedslistens politik er at fremme fællesskaber og lighed på alle områder i kommunen. Vi tror på, at det skaber

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Det mener partierne om HK s fokuspunkter

Det mener partierne om HK s fokuspunkter Kommunalvalg 2013 i Østjylland: Det mener partierne om HK s fokuspunkter Støtter listens kandidater et forslag om, at alle virksomheder, der udfører større arbejdsopgaver for kommunen/ regionen, bliver

Læs mere

BLAND BORGER SKAB + INKLU SION KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK 2011 2014

BLAND BORGER SKAB + INKLU SION KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK 2011 2014 BLAND DIG BLAND I DIG BYEN I MED BYEN BORGER SKAB + INKLU KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK 2011 2014 SION »Der skal være nogen, der tager hånden, når man rækker den frem.«bajram Fetai fodboldspiller og

Læs mere

Strategier i Børn og Unge

Strategier i Børn og Unge Strategier i Børn og Unge Børn og Unge arbejder med strategier for at give ramme og retning, fordi vi tror på, at de bedste løsninger på hverdagens udfordringer bliver fundet, ved at ledere og medarbejdere

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring.

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring. P Proceslinien Start Ledere Medarbejdere Rummelighed Fleksibilitet Læring Udvikling Sundhed Trivsel Bedste arbejdsplads Gælder fra 16. januar 2008 Den nye personalepolitik 2008 Håndbog for rejsende mod

Læs mere

Kim Simonsens indlæg på KTOs konference om fremtidens forhandlinger. 28. april 2003.

Kim Simonsens indlæg på KTOs konference om fremtidens forhandlinger. 28. april 2003. Kim Simonsens indlæg på KTOs konference om fremtidens forhandlinger. 28. april 2003. Som bekendt blev mæglingsforslaget i 2002 kun vedtaget med nogle få tusinde ja-stemmers overvægt. Jeg har forstået,

Læs mere

Velkommen til en lille rundtur med. fru Larsen.

Velkommen til en lille rundtur med. fru Larsen. Velkommen til en lille rundtur med Et oplæg om drømme og nye holdninger. Mit hjem er stedet for mine børn, min mand, venner og familie - her bor vi og lever. Min hjerne har fået strithår af alt det drømmeri.

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

Velkommen i Københavns Fødevarefællesskab

Velkommen i Københavns Fødevarefællesskab Medlemshåndbog Velkommen i Københavns Fødevarefællesskab KBHFF er et fødevarefællesskab et kooperativt alternativ til almindelige profit-orienterede supermarkedskæder. I fødevarefællesskabet er kunderne

Læs mere

Udgivet af Enhedslisten Gladsaxe Nr.225 Marts 2008

Udgivet af Enhedslisten Gladsaxe Nr.225 Marts 2008 Liste Ø-nyt Udgivet af Enhedslisten Gladsaxe Nr.225 Marts 2008 Medlemsmøde i Ø-Gladsaxe Hvordan bidrager vi til en god overenskomst? Torsdag den 6. marts 2008 kl. 19.30 Karsten Ditlevsen (faglig sekretær

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

I Radikal Ungdom kan alle medlemmer forslå, hvad foreningen skal mene. Det er så Landsmødet eller Hovedbestyrelsen, der beslutter, hvad vi mener.

I Radikal Ungdom kan alle medlemmer forslå, hvad foreningen skal mene. Det er så Landsmødet eller Hovedbestyrelsen, der beslutter, hvad vi mener. Principprogram I Radikal Ungdom er vi sjældent enige om alt. Vi deler en fælles socialliberal grundholdning, men ellers diskuterer vi alt. Det er netop gennem diskussioner, at vi udvikler nye ideer og

Læs mere

Kandidater til bestyrelsen 2014:

Kandidater til bestyrelsen 2014: Kandidater til bestyrelsen 2014: Klaus Gundertofte Jeg er 59 år, gift, far til 3 som alle er fløjet fra reden. Jeg er ansat i medicinalvirksomheden H.Lundbeck A/S som IP Information Specialist Jeg er foreningsmand

Læs mere

Bestyrelsens arbejdsplan for Enhedslisten København

Bestyrelsens arbejdsplan for Enhedslisten København Bestyrelsens arbejdsplan for 2017-18 Bestyrelsens arbejdsplan for Enhedslisten København 2017-2018 Indledning 2017 er valgår med kommunalvalg og regionsrådsvalg d. 21. november. Arbejdsplanen for Enhedslisten

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014

Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014 Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014 Punkt 1: Godkendelse af sidste referat - Ingen indvendinger Punkt 2: Nyt fra de forskellige udvalg Politisk udvalg ved Merete: - Opdatering på overenskomstforhandlinger

Læs mere

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 Høringsmateriale Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 FORORD Fællesskabets børn morgendagens samfund Jeg er meget stolt af, at kunne præsentere Struer Kommunes sammenhængende børne- og ungepolitik,

Læs mere

Et liv med rettigheder?

Et liv med rettigheder? Et liv med rettigheder? Et liv med rettigheder? Udgivet af LO, Landsorganisationen i Danmark med støtte fra DANIDA/Udenrigsministeriet Tekst og layout: LO Foto: Polfoto. Tryk: Silkeborg Bogtryk LO-varenr.:

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen GOD LEDELSE i Børne- og Ungdomsforvaltningen Forord Offentlig ledelse er på alles læber i disse år. På debatsiderne i enhver avis, på snart sagt alle konferencer om den offentlige sektor og sågar som et

Læs mere

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9 E r f a r i n g o g F o r n y e l s e 1. Jan Ferdinandsen Udvalgsformand Skibsmægler Politikerne skal styre beslutningsprocessen i kommunen. Min målsætning er at få opgraderet organisationen, for derigennem

Læs mere

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Onsdag d. 25. marts 2015, kl. 17.00 UCH, Døesvej, 7500 Holstebro Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigenter 3. Valg af stemmeudvalg 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Alle unge skal have ret til et godt arbejde

Alle unge skal have ret til et godt arbejde Alle unge skal have ret til et godt arbejde Temaudtalelse til SFU s landsmøde 2012: Unges vilkår på arbejdsmarkedet Ungdomsarbejdsløsheden i Danmark er på niveau med 80 ernes ungdomskrise. I Europa er

Læs mere

Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter.

Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter. Højvangskolen 2012 Valg til skolebestyrelsen Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter. I dette materiale præsenterer kandidaterne

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet

Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet 1 Indholdsfortegnelse 1. Stiftelse af lokalforening...side 5 2. Aktiviteter...side 5 3. Økonomi...side 7 4. Frie midler...side 7 5. Medier og layout...side

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Mission, vision og værdier

Mission, vision og værdier Mission, vision og værdier 1 Vilkår og udfordringer Skive Kommune skal i de kommende år udvikle sig på baggrund af en fælles forståelse for hvorfor vi er her, hvor vi skal hen og hvordan vi gør det. Med

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED Foto: Christian Rasmussen ENHEDSLISTEN I STRUER STÅR FOR BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed handler ikke kun om forholdet mellem mennesker og natur, men også om forholdet mellem

Læs mere

En rødere og grønnere region

En rødere og grønnere region En rødere og grønnere region Regionsråds-HVAD? Regionsrådet i Region Hovedstaden har 41 medlemmer, som vælges samtidig med valget til kommunalbestyrelserne tirsdag d. 19. november. Region H er den ene

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk Forandring i Fællesskab Stem Enhedslisten i Byrådet odsherred.enhedslisten.dk Enhedslisten i Byrådet Forandring Enhedslisten arbejder for et socialistisk, demokratisk samfund - et samfund, hvor samarbejde

Læs mere

KANDIDATER TIL FÆLLESKASSENS REPRÆSENTANTSKAB. Generalforsamlingen den 19. april 2016

KANDIDATER TIL FÆLLESKASSENS REPRÆSENTANTSKAB. Generalforsamlingen den 19. april 2016 KANDIDATER TIL FÆLLESKASSENS REPRÆSENTANTSKAB Generalforsamlingen den 19. april 2016 Genopstiller: Anne-Marie Sejer, Rødovre 61 år Skoleleder. Andelshaver fra 2001. Medlem af repræsentantskabet fra 2003.

Læs mere

Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU

Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU Enhedslistens topkandidater på Folkebevægelsens liste: Rina Ronja Kari, Ole Nors Nielsen og Christian Juhl. Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU For et socialt Europa styrk EU-modstanden

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Nyborg Kommune - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Fælles oplæg til Kommunalvalg 2013 Udfordringer og muligheder Vi borgere i Nyborg kommune er stolte og glade for at bo her. Det er der også al

Læs mere

KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB

KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB Den gamle bom ved grænseovergangen Ellund Kirkevej mellem Ellund i Tyskland og Frøslev i Danmark. HVAD ER GRÆNSEFORENINGEN? Grænseforeningen, der er en folkeoplysende

Læs mere

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder)

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder) Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august 2017 (Det talte ord gælder) Kære kollegaer, kære københavnere, kære medarbejdere - så skal vi igen i gang med budgetforhandlingerne

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Holsted Skole. Kandidatpræsentation

Holsted Skole. Kandidatpræsentation Holsted Skole Kandidatpræsentation Jeg hedder Lone Dyring og jeg stiller op til skolebestyrelsesvalget på Holsted Skole. Jeg har to børn på skolen. En i 1. årgang og en i 4. årgang. Jeg arbejder som Laboratorieleder

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

I de sidste år er uligheden vokset i Danmark.

I de sidste år er uligheden vokset i Danmark. 1. maj tale 2006 - eftermiddag v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger I de sidste år er uligheden vokset i Danmark. Ikke mindst på grund af at regeringen og Dansk Folkeparti lystigt har svunget pisken

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere