Urafstemning opstillinger stemmevejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Urafstemning 2013. opstillinger stemmevejledning"

Transkript

1 Urafstemning 2013 opstillinger stemmevejledning

2 Valgkampe koster mange penge, og vi beder dig om et bidrag. Hver en krone tæller send et beløb til valgfonden i Arbejdernes Landsbank, reg. 5301, konto Mød de opstillede! Søndag, den 3. februar fra 14 til 17 kan du møde de opstillede og stille dem alle de spørgsmål, du vil. Det foregår i Studiestræde 24, 1. Følg Enhedslisten-København på Facebook! facebook.com/kbh.enhedslisten er stedet, hvor du kan læse nyheder og opslag, og hvor du også kan tage del i debatten. Send en sms, hjælp valgfonden! Grib din mobil og send EL 30 til 1999, så har du givet 30,- til valgfonden. Du kan også sende EL 50 eller EL 70 for at donere et større beløb. Husk generalforsamlingen! Årets generalforsamling i Enhedslisten-København finder sted lørdag den 16. marts! Almindelig SMS-takst kommer oveni. Vi skal vedtage handlingsprogram for Borgerrepræsentationsgruppen for , vælge den endelige opstillingsliste, vælge en ny københavnsbestyrelse. Alle medlemmer har adgang! Følg med på hjemmesiden:

3 Så begynder urafstemningen! Hermed åbnes urafstemningen i Enhedslisten-København, og du kan stemme frem til d. 7. februar 2013 kl Urafstemningen er din mulighed for at få indflydelse på, hvem der skal stå på de øverste 20 pladser på partiets kandidatliste til Borgerrepræsentationen ved kommunalvalget i november. I hæftet her kan du læse mere om alle de opstillede før du afgiver din stemme. Vi afholder et arrangement, hvor du kan møde de opstillede og stille uddybende spørgsmål til dem. Det sker i Studiestræde 24 i Indre By, søndag d. 3. februar mellem kl. 14 og 17. Urafstemningen er vejledende. Den endelige liste vedtages på generalforsamlingen i marts. Københavnsbestyrelsen er forpligtet til at indstille en kandidatliste til vedtagelse, der er balanceret i forhold til kønsfordeling mm. Du kan stemme på højst 11 kandidater. Sidste frist for at stemme er torsdag, den 7. februar, klokken Du kan alene stemme ved at bruge det link, du har fået tilsendt per mail. Alle kandidater skal på generalforsamlingen underskrive en erklæring om, at de er bekendt med og vil følge Enhedslistens regler for partiskat og om, at det er generalforsamlingens og bestyrelsens vedtagelser, som er bindende for den førte politik på Rådhuset. Dette følger af vedtægterne. Tekniske spørgsmål om urafstemningen kan rettes til Filip Soos på enhedslisten.dk Med venlige hilsner Enhedslisten-Københavns bestyrelse

4 Abdirizaq Ibrahim 40 år Ydre Nørrebro Allan Ahmad 29 år Ydre Nørrebro Jeg hedder Abdi Ahmed Ibrahim 40 år gammel læste elektronikmekaniker, itnætverkspecialist, serverspecialist, portør Jeg har arbejdet som teleteknikere i 7 år og jeg er blevet ledig august 2012 Jeg har tilmeldt mig for nylig i partiet for jeg kan bidrag mange ting blandt andet integration og Enhedslisten har viste mig at det er en parti til alle der vil bevare velvære model som Danmark har livet af mange år. Jeg er medlem af en organisation som hedder (horn of africa education and rural development organization) Afrikas Horn uddannelse og udvikling af landdistrikter organisation, hvor vi hjælper unge somalier der ikke har mulighed for uddannelse og sundhed i somalia I øvrigt er jeg aktiv i somalisk miljø og interesserer i politik blandt andet holder jeg fordrage, hvor jeg fortæller om de rettigheder man har som borger og de regler der gælder i dette landet, som er vigtigt at overholdes. Min fritid deltager jeg aktiv somalisk-dansk foreningsengagement og weekend jeg træner i fitness. Læser offentlig administration og arbejdslivsstudier på Roskilde Universitet Bor i kollektiv på Nørrebro med min kæreste Katrine og tre venner Kulturordfører for Enhedslisten i København Det er gennem konkrete forbedringer, vi bedst overbeviser københavnerne om vores idealer. Det har været min rettesnor de sidste knap fire år, hvor jeg har repræsenteret Enhedslisten på rådhuset og ude i virkeligheden. Som kulturordfører har jeg kæmpet en værdiog kulturkamp for et endnu mere progressivt og mangfoldigt København. Jeg er særlig glad for den politiske aftale, der sikrer, at kommunen igen kan bygge ungdoms- og kollegieboliger, så de mange tusinder af studerende kan få en bolig, der er til at betale. De næste par år bliver det altafgørende, at vi kan skabe arbejdspladser i byen, som da vi sidste år sikrede en aftale, der skal skabe 1000 nye arbejdspladser i animation og computerspilsbranchen. Enhedslisten skal finde konkrete løsninger på dagligdagens udfordringer. Det kan vi gøre, hvis vi som parti tør bruge hinandens resurser. Min horisont er blevet udvidet af det tætte samarbejde med vores lokal- og bevægelsesaktive. Det har gjort mig til en mere erfaren socialist, der med stor glæde ønsker at stille op igen.

5 Allan Mylius Thomsen 64 år Indre By Anders Gredal Berner 30 år Indre Nørrebro Skribent (DJ)/lokalhistoriker Uddannet reklametegner og på Den Danske Filmskole Politisk aktiv i SF Blev i 1975 medlem af DKP. Grundlagde i 1975 Tegner/ grafikernes Landsbrance i Fotografisk Landsforbund i Grafisk Kartel. Var organisationssekretær/brancheformand, og medlem af FL s hovedbestyrelse til Udmeldte af DKP i Nedlagde alle tillidsposter efter strid med det faglige sekretariat. Arbejder som forfatter, journalist og lokalhistoriker, hvor jeg fortæller om Københavns-, øllets-, pølsevognenes, værtshuslivets- og syngepigernes historie på guidede byvandringer, i lokal-tv, bøger og magasiner medlem af Enhedslisten. Havde forskellige faglige poster indenfor journalistfaget. Næstformand i BK Frem A/S. Stillede i 2005 op til Kommunevalget. Sad i Borgerrepræsentationen fra 2006 til Blev ved kommunevalget i 2009 førstesuppleant. Har været i BR et par gange i perioden. Jeg opstiller til BR, da jeg føler, at København har både en fortid og en fremtid, som skal beskyttes mod kortsigtet profithunger og historieløse hovsaløsninger. En by, hvor der skal være plads til, og accept af alle, der ønsker at leve i København med respekt for byens traditionelle værdier. Hej jeg hedder Anders Gredal Berner, 30 år, bor på Indre Nørrebro i kollektiv. Jeg vil gerne stille op til borgerrepræsentationen for jeg brænder for vores by jeg vil gerne arbejde med kulturpolitikken, men uddannelse og beskæftigelse skræmmer mig ikke væk. Jeg er politisk opdraget i Elev og Studenterbevægelsen hvor jeg er har været aktiv siden folkeskolen med alt fra elevråd, til velfærdsdemonstrationer, siddet i universitetsbestyrelse og opstartet Unge mod Krig. Her har jeg været forbi mange politik områder, men mit hovedfokus har været det organisatoriske opbyggende det at få flere til at engagere sig politisk til forbedring af egen hverdag. I min baggrund i det danske rollespilsmiljø har jeg de sidste 3 år fokuseret på lokal kultur politik, særligt i foreninger og sidder også i et par udvalg i KBH kommune, DUF og andre steder, der deler penge ud. Her har fokus været på at mindske den administrative arbejde for frivillige og skaffe rum og lokaler i KBH til kultur. Selvom hovedparten af mit politiske engagement har ligget uden for partiet, er det da også blevet til en smule lokalafdelingens arbejde i Ballerup, Nordvest og Nørrebro. I øvrigt er jeg selvstændig og vi er i Rollespilsakademiet 4 fuldtidsansatte og 3 i studiejob.

6 Anne Mette Omø Carlsen 37 år Blågård Arian Odabaei 33 år Amager Vest Jeg hedder Anne Mette Omø Carlsen, er 37 år, uddannet i kommunikation og arbejder til dagligt i Københavns Forældreorganisation med organisationens politiske områder og kommunikation. Jeg har tidligere siddet en periode i hovedbestyrelsen, hvor jeg blandt andet var en del af finanslovsgruppen op til finanslov 2012 og sidder nu i bestyrelsen i Blågård. Jeg er aktiv forældre og har en lang årrække siddet i forældrebestyrelse i mine børn institutioner og som kontaktforælder på deres skole, Blågård skole. Jeg har tidligere arbejdet i forældreforeningen Skole og Forældre med integrationsprojekter og har været politisk aktive siden jeg var 17 år. Jeg har en stor viden om børne- og ungeområdet og har blandt andet arbejdet med kvalitetsreformen, specialreformen, klyngestrukturen og forældresamarbejde i de Københavnske daginstitutioner. Jeg vil gerne bidrage med viden om og interesse for børne- og ungepolitikken i København. Jeg vil gerne være med til at fastholde fokus på kvalitet, bedre normeringer, udvikling af folkeskolen og en øget inklusionsindsats af børn med anden etnisk baggrund. Jeg lægger vægt på børns frie tid og er derfor meget skeptisk over for den nye folkeskolereform, som vil betyde døden for fritidspædagogikken og vores fritidshjem. Af andre områder er fattigdom, boligpolitik og en mere demokratisk kommune, noget af det jeg finder vigtigt. Samt af få sat endnu mere fokus på afbureaukratisering og øget indflydelse for medarbejderne i kommunen. Uddannelse: Mag.art. i filosofi fra Syddansk Universitet (SDU) Beskæftigelse: Ledig/arbejdssøgende Jeg har været medlem af Enhedslisten siden marts 2011 (Amager Vest), og har været med til at arrangere og deltaget i demonstrationer både mod den daværende og nuværende regering, mod nedskæringspolitikken, mod forskelsbehandling af mennesker, samt mod Danmarks deltagelse i krige. Jeg har i mange år været engageret i både lokal og global politik. Jeg har blandt andet været og er aktiv i organisationen Nej Til Krig, hvor vi kæmper for fred og mod Danmarks krigsaktivisme. Min motivation for opstilling til borgerrepræsentationen er udelukkende ønsket om ægte social retfærdighed og ægte forandringer, hvor jeg mener at kunne vise et reelt alternativ til det etablerede og fastgroede system. Jeg vil vise, at Enhedslisten er mere end blot et velmenende parti; jeg vil arbejde for, at Enhedslisten får en stærkere radikal profil; et parti, der melder sig aktivt ind i de kampe, som almindelige mennesker står overfor i den dybeste systemkrise siden 1930erne. En kamp mod et system, der er dybt forældet og burde begraves.

7 Charlotte Lund 30 år Vesterbro Christian Holtet 59 år Østerbro Aktivist, feminist og journalist med stor lyst til at indgå i det kollektiv, der fra rådhuset skal knokle for at male byen rød. Lokal indflydelse er afgørende for et mere socialistisk samfund, så det er pinedød nødvendigt at få langt mere venstrefløj involveret i kommunale beslutninger. Det vil jeg meget gerne medvirke til. Min erfaring går mest i retning af sundhedsområdet, som, med store sociale og geografiske forskelle i helbred og levetid, skriger på mere lighed. Største kæpheste: Respekt for sosu ernes arbejde; helhedstilgang til hjemmeplejen; bedre samarbejde med regionen; ingen privatisering af ældresektoren; mere samarbejde med krisecentre; mødregrupper med plads til fædre; og at kommunens leverandører har styr på etik og overenskomst - også internationalt. Partimedlemskabet er en vigtig del af min identitet, og jeg har brugt det aktivt i årevis. Blandt andet i Internationalt Udvalg og som kontaktperson på Vesterbro. Det sidste år har jeg været del af Københavnsbestyrelsens koordinations- og valgprogramsgruppe. Jeg er uddannet som maskinarbejder og har læst historie. Jeg har arbejdet på B&W, undervist voksne, været ansat i DR, og nu er jeg konsulent, hvor jeg assisterer organisationer, som arbejder med udsatte børn og familier. Det seneste år har jeg været kontaktperson for afdelingen på Østerbro og aktiv i bestyrelsesarbejdet. I mere end 10 år repræsenterede jeg Enhedslisten i Roskilde Byråd, hvor jeg var i Økonomiudvalg og Arbejdsmarkedsudvalg. Jeg vil gerne bruge min brede kommunalpolitiske erfaring til at yderligere styrke Enhedslistens arbejde i Borgerrepræsentationen. Noget af det vigtigste er, at bevægelser og organisationer bliver hørt på Rådhuset, og deres krav bliver ført frem med så stor styrke som muligt. Efter det kommende valg vil Enhedslisten formentlig have sin hidtil største mulighed for at skabe nye og forbedrede vilkår for tusinder af Københavnere. Det vil kræve et stærkt Ø-team i BR, og her tror jeg, at jeg med min erfaring og gennemslagskraft vil kunne være et godt aktiv. Jeg går ind for team-work, tæt kontakt til afdelingerne og medlemmerne, og alt sammen går bedst, hvis der er en god portion humor med i spillet. Derudover er jeg aktiv i Free Gaza Danmark, blogansvarlig på netavisen Modkraft og redaktør på den nye Kvinde Kend Din Krop.

8 Dorte Sørensen 47 år Indre By Gorm Gunnarsen 50 år Amager Vest Jeg er pædagog. Har været ansat 17 år i Københavns Kommune og alle år været TR. Jeg sidder i Almenbestyrelsen og Hovedbestyrelsen i LFS. Jeg starter på Pædagogisk Sociologi på DPU 1/ Jeg stiller op for Enhedslisten til BR fordi jeg som kommunalt ansat har mærket, hvordan gentagne omstruktureringer og NPM, har brutaliseret arbejdsmiljøet og øget sygefraværet. Københavns Kommune er landets største arbejdsplads og jeg vil som BR-medlem for Enhedslisten gerne medvirke til at den også bliver landets bedste arbejdsplads. Dette vil komme Københavnerne til gavn, de vil møde engagement og høj faglig kvalitet i kommunens tilbud. Jeg vil kæmpe for attraktive folkeskoler og daginstitutioner, hvor der er tillid til de ansatte og unødig kontrol afskaffes. Hvor der er bedre normeringer og mere forældreindflydelse. Kæmpe for de Københavnske fritidshjem og børns ret til egen fri tid! Kæmpe for en by uden fattigdom, hvor alle har lige adgang til et godt og værdigt liv, uden set baggrund. Jeg sidder i AU i Indre By. Jeg har været med i Købehavnsbestyrelsen siden I Københavnsbestyrelsen har jeg været med under budgetforliget 2013, udarbejdet seminarrække til valgprogrammet, skrevet udkast til valgprogram og været med i kampagnen mod fattigdom. I Enhedslisten: Københavnsbestyrelse , afdelingsbestyrelse på Amager , Københavns valgkampsudvalg 2005, Internationalt Udvalg (kontaktperson gennem det seneste år), indsuppleret i BR-gruppen Uden for Listen: fredsbevægelse og Sydafrika-solidaritet siden 1970erne, forældrearbejde i daginstitutioner og skoler siden 1990erne, forfatter, løber på Amager Fælled, ror kajak i Øresund. Jeg vil i BR, fordi jeg så kan gøre mere for at sikre et bæredygtigt og socialistisk inspireret grundlag for Københavns udvikling. Når vi fastholder klima-ansvarlighed i debatten om anlægsprojekter, vil vi vinde bred lydhørhed. Jeg vil kæmpe mod Trafikspringstunnelen ud fra dette overordnede perspektiv. Da jeg sad i BR, var jeg med til - i samspil med HK og andre - at stoppe en plan om helt at udlicitere aktiveringsprogrammerne. Det stærkeste argument mod privatisering - dengang som nu - er menneskers ret til indflydelse på deres livsvilkår. Denne ret er også et solidt argument for at stoppe topstyringen af kommunens egne institutioner. Et internationalistisk blik på kommunens kontrakter og leverancer kan modvirke markedets fremmedgørelse fra medmennesket. Jeg vil arbejde for kædeansvar, sociale klausuler og aktivt samarbejde med andre af verdens storbyer.

9 Hassan Nur Wardere 47 år Østerbro Jean Thierry 30 år Nordvest Jeg er 47 år og kom til Danmark som flygtning fra Somalia for 21 år siden. Jeg har boet i Odense indtil 2011, hvor jeg flyttede til Østerbro sammen med min kone og vores to børn. Jeg er uddannet socialpædagog og arbejder i børnehus for uledsagede flygtningebørn. Mine spidskompetencer ligger derfor indenfor børn- og ungeområdet. Jeg har en særlig interesse for udsatte og sårbare børn og unge. Mine øvrige politiske interesser er primært indenfor integration, social- og arbejdsmarkedspolitik. Jeg mener, at Københavns Kommune kan spille en meget større rolle som foregangskommune, når det handler om at sikre meningsfuld beskæftigelse til de mange arbejdsløse i form af offentlige jobs samt krav til samarbejdspartnere om at oprette praktikpladser og stillinger til langtidsledige. Vi skal af med den meningsløse aktivering og sikre, at mennesker, der har brug for sygedagpenge eller førtidspension ikke ryger ud af systemet. Københavns Kommune skal også gå foran når det handler om ligestilling, tolerance og gensidig respekt. Vi skal ikke finde os i diskrimination af mindretal og vi skal skabe plads til, at vi kan lære hinanden at kende, leve sammen og glædes over mangfoldigheden. Formand for den største almene boligafdeling i Bispebjerg bydel med omkring 1500 beboere. Økonom, cand.polit., underviser i matematik og samfundsfag. Bestyrelseshverv i kooperative virksomheder. Har været aktiv i mange sammenhænge omkring ulande, miljø, EU-modstand osv. København har brug for * en grøn trafikpolitik med masser af letbaner (sporvogne), gratis cykelreparation og langtidsudlån af cykler. En bilfri by i hele kommunen. Nordhavnsvejen skal sløjfes og havnetunnelen bekæmpes. * en lighedsskabende boligpolitik. De private udlejere og andels- og ejerforeninger skal forsøges pålagt et boligsocialt ansvar. Alt nybyggeri skal være alment, de nuværende 20 % er alt for lidt, hvis vi skal væk fra den opdelte by. * at vi sammen begynder at dyrke mange flere af vores fødevarer selv. * at bryde med regeringens budgetlofter og EU s indblanding. * mere indflydelse til bydelene. De må gerne få kommunestatus. * deltagerdemokratiske budgetprocedurer med inspiration fra Latinamerika i stedet for lukkede og hemmelige forhandlinger på Rådhuset. * fællesskoler for alle børn fra lokalområdet, f.eks. 3 uger om året. * en stor og stærk Enhedsliste, der stemmer imod den mindste forringelse og kun stemmer for forbedringer.

10 Jens Kjær Christensen 64 år Valby John Andersen 58 år Sydhavnen Jeg har været medlem af Enhedslisten lige siden starten. Før den tid medlem af VS. Jeg er ikke medlem af andre partier. Jeg har været medlem af Borgerrepræsentationen for Enhedslisten fra 1994 til I denne valgperiode har jeg som suppleant været inde 2 gange i alt 9 måneder. De politiske områder jeg især interesserer mig for er byudvikling, kultur og udvikling af demokratiet i byen og i bydelene. Den politiske praksis, som er blevet udviklet i Enhedslistens BR-gruppe, er jeg helt enig i. En praksis som bygger på lige dele kritisk sans og konkrete konstruktive løsninger, hvis formål er at ændre København til en mere bæredygtig og solidarisk by med plads til udfoldelse og eftertanke. En praksis hvor det eksempelvis i forbindelse med den årlige budgetvedtagelse grundigt overvejes sammen med bestyrelsen, om vi er for eller imod med henblik på at udvikle en konsekvent og brugbar linie til den videre kamp for at ændre samfundet. Mit uddannelsesmæssige højdepunkt er en studentereksamen. Efterfølgende har jeg arbejdet som postbud, pædagogmedhjælper, specialarbejder og aktuelt er jeg ansat i Lynettefællesskabet som informationsmedarbejder. Jeg er 64 år og har boet i Valby i mere end 20 år. Jeg hedder John Andersen, er 58 år og bor i HF. Frederikshøj i Sydhavnen, er sociolog og professor på Plan, By og Proces, RUC. I mit faglige og politiske arbejde har jeg arbejdet med fattigdom, social og arbejdsmarkedspolitik samt byplanlægning- særligt med de forsømte boligområders vilkår. I EL har jeg været med til at stifte boligpolitisk udvalg og lavet fremtidsværksteder på ELs sommerlejre og på Aktivistfabrikken. Desuden oplægsholder om fattigdom og kritik af den neoliberalistiske byudvikling, som skaber social opsplitning og har stavnsbundet mange i overbelånte boliger. Jeg vil gerne i BR for at styrke EL og bevægelser, der kæmper for social retfærdighed i byen. Vigtige områder er fx kampen for profitfri zoner, midlertidige byrum, flere kolonihaver, husbåde og bedre vilkår for den almene boligsektor. Efter VKO epokens voldsomme bureaukratisering og udliciteringspolitik er det også vigtigt at kæmpe for reel afbureaukratisering ( fx afskaffelse af stregkoder og andre kontrolsystemer) og nye modeller for medarbejder- og forældre magt. Endelig skal der kæmpes for København som multikulturel by og EL skal prioritere den internationale solidaritet, fx støtte til Occupy Walls street bevægelsen og kamp mod investeringer i de besatte områder i Palestina.

11 Kaj Jessen 58 år Sydhavnen Karina Vestergaard Madsen 49 år Østerbro København er en rød by, med et befolkningsflertal, der har hjertet det rette sted, men den er også stadig købmændenes by, hvor ejendomsspekulation og hurtige handler er i centrum. Enhedslisten har muligheden for at ændre på dette og forstærke den kollektive bevidsthed og handling. F.eks. gennem nye fælles energiomlægninger (se - energipjece) Det vil jeg arbejde for, samtidig med at jeg er til de nære sager, der aktuelt har betydning for dem der bor i byen. I særdeleshed de udstødte og udsatte og det store befolkningsflertal, der holder dagligdagen og byen kørende. Jeg er 58 år gammel og har 30 års lokalpolitiske erfaringer; vil du vide mere om dem og mine holdninger, så læs min bog Bydelsrod og se Igennem disse år har jeg fået megen viden om Københavns Kommune som organisation, især i mine 4 år som medlem og udvalgsformand i Kgs. Enghave Bydelsråd. Jeg har også siddet i Københavnsbestyrelsen i nogle år, samt i Sydhavnsafdelingens AU, som jeg stadig er medlem af, (se ). Derudover er jeg formand for SydhavnensVenner af 1.maj. og tillidsrepræsentant for driftsassistenterne i KarensMindeKulturhus, medlem af 3FKbh. og har siddet i bestyrelsen for nu fusionerede LPSF. Et rødt København skal bygge på lighed og solidaritet, med plads til forskellighed, og hvor alle er med i fællesskabet. Rådhuset skal åbnes op og vi skal have mere direkte borgerindflydelse. Fx ved at bydelene får mulighed for at prioritere midler lokalt under budgetforhandlingerne. Vi skal i dialog med bevægelserne og københavnerne, finde kloge løsninger, hvor bæredygtighed går forud for forbrug og profit. Jeg har snart 6 år bag mig i Københavnsbestyrelsen. De første år som afdelingsrepræsentant, hvor jeg også sad i AU, og de sidste snart 2 år som politisk valgt. Jeg er med i Signe Færch s baggrundsgruppe for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, og sidder i bestyrelsen for Københavns Film og Foto skole. Til dagligt arbejder jeg med kommunikation på et VUC med unge i alderen år. Jeg ved mest om beskæftigelse og uddannelse. Vi skal skabe de nødvendige jobs, så der er arbejde nok til alle og ingen går ned med stress. Vi skal prioritere et rummeligt arbejdsmarked med plads til dem der kan yde mindre. Kommunen skal kun samarbejde med virksomheder, som lever op til kravet om praktikpladser. De unge, som ikke er kommet i gang med en uddannelse, skal sikres alternative tilbud med plads til kreativitet og praktikforløb.

12 Kasper Bjerring Petersen 23 år Valby Knud Holt Nielsen 43 år Vesterbro Jeg er lokal aktivist med et globalt udsyn. Jeg er 23 år, studerende og bor i Valby. Mine politiske erfaringer har jeg fået gennem mange års arbejde i elev- og studenterbevægelsen, Mellemfolkeligt Samvirke og Enhedslisten. Sammen med mit studie på RUC har mine erfaringer formet min politiske overbevisning og vist mig, at vi har mange muligheder for at lave progressive ændringer både med fokus på en lokal sag og globale uligheder. Som de studerendes repræsentant i bestyrelsen på RUC ved jeg, at København har store udfordringer med at skabe ordentlige forhold for unge og studerende. Særligt er kommunen nødt til at komme boligproblemerne til livs. København er, og skal være, en mangfoldig og solidarisk storby. Enhedslisten skal derfor fortsætte det store stykke arbejde med at forbedre hverdagen og forholdene for de mest socialt udsatte. Samtidig skal kommunen levere løsninger, der gør en forskel for københavnerne. Vi skal turde blive målt på de resultater, vi leverer, og hvordan den førte politik påvirker københavnerne. Jeg sidder i Arbejdsudvalget for Enhedslisten Valby og som repræsentant i Københavnsbestyrelsen. Derudover sad jeg på ungdomsvalgkampssekretariatet under valget i 2011, og er i dag også aktiv i Studenternetværket. 43 år gammel. Kommunikationsmedarbejder og tillidsmand for mine kolleger. Far til to drenge i en af de lokale folkeskoler på Vesterbro. Jeg sidder i afdelingsbestyrelsen på Vesterbro, er engageret i lokale spørgsmål og aktiviteter, og er også fast blogskribent på Modkraft. Læs min blog her: blogs/knud-holt-nielsen Jeg sad i borgerrepræsentationen fra Dengang var Ø stadig en ganske lille gruppe. Jeg sad i flere tunge udvalg: Skole, budget, mm., og kender Rådhusets arbejdsgange og det politiske spil. Når jeg igen vælger at stille op, er det fordi, det er bidende nødvendigt at få skabt en ny kurs på skoleområdet og give et klart modspil til socialdemokraternes politik over for børn og unge, hvor børn efterhånden betragtes som nogle, der nærmest er til for skolens skyld. Jeg var i 2007 en af hovedkræfterne i den lille koordinationsgruppe i Københavns Forældreorganisation (KFO), der udløste et regulært forældreoprør i København med blokader og andre protester på mere end 350 daginstitutioner. Vi vandt. Det understreger, hvordan man kan gennemtvinge forandringer gennem en kombination af folkelig mobilisering og solidt parlamentarisk benarbejde på Rådhuset. Det er Enhedslistens rolle, som jeg vil bidrage til.

13 Magnus Thomas Nielsen 22 år Nørrebro Park Maria Ciccia Smidl 47 år Vesterbro Hej, jeg hedder Magnus. Jeg er en ung fyr på 22 år (fra den 26/12), og jeg er for nylig flyttet til Nørrebro. Jeg går på KVUC (Københavns Voksen Uddannelses Center). Jeg er også medlem af Socialistisk UngdomsFront (SUF). Jeg går meget op i socialpolitik og integrationspolitik, og jeg selv er med i græsrodsbevægelser på de områder. Jeg har været medlem af Enhedslisten siden januar 2009 og har mest lavet ting i min gamle lokalafdeling i Nordvest. Jeg har desuden været meget aktiv i SUF hvor jeg laver alt lige fra arbejde i min lokalgruppe til emnegrupper. Jeg har desuden lavet en del Frit Iran (en solidaritetsgruppe for demokrati i Iran). Jeg vil i borgerrepræsentationen, da jeg er ung og frisk og kan lære meget. En af mine mærkesager er at kæmpe for, at folk med et fysisk handikap også kan komme til orde i den offentlige debat. Røde hilsner fra Magnus Mit navn er, Maria Ciccia Smidl, jeg er kvinde, 47 år og enlig mor til to børn på 10 og 12 år. Jeg er uddannet designer og cand.it og arbejder som scenograf og kommunikationsdesigner. Jeg er tovholder for Enhedslistens kulturudvalg, redaktør for et tidsskrift om scenografi og aktiv i sikkerskolevej.dk på Vesterbro. Jeg vil i BR, fordi jeg gerne vil arbejde for større gennemsigtighed og for mere brugerinddragelse i de politiske beslutninger, der gælder kultur, bymiljø og socialt miljø. Jeg vil arbejde for velfærd til arbejdere uden arbejde, såvel som til kunstnere og projektmagere uden lønnet engagement, eftersom en voksende gruppe af mennesker arbejder i projekter til en indkomst, der dårligt kan måle sig med kontanthjælpen. Jeg vil arbejde for at flere børn, ældre og fattige får adgang til teater og kultur. Jeg vil arbejde for skabelsen af en vision for Kødbyen på Vesterbro, der inddrager, de sociale og kulturelle kræfter, som findes i området. Og jeg vil arbejde for større tværfaglighed i forvaltningsarbejdet. Jeg synes, at det politiske arbejde er spændende og jeg vil bestræbe mig på at gøre en særlig forskel for en underrepræsenteret gruppe af mennesker.

14 Morten Kabell 42 år Christianshavn Ninna Hedeager Olsen 32 år Blågård Jeg brænder for byliv og byrum i stedet for bil-rum. For cykler og kollektiv trafik i stedet for biler og havnetunnel. For at bygge billige boliger. For at skabe en by med en levende kultur, uden kommercialisering. For fri og lige adgang til bolværker, stier og parker i stedet for skilte med»privat!«. København har sat sig store mål, og den er en bedre by end for 30 år siden på klima- og miljøområdet. Men der er mange kampe endnu at tage, og dem vil jeg gerne være med til at tage. Med tre års pause undervejs har jeg siddet i BR siden 1998, og jeg vil gerne tage en tørn til i den forhåbentlig største Enhedslistegruppe nogensinde. Jeg sidder som teknik- og miljøordfører og har tidligere arbejdet med skoler, sundhed - og Ungdomshuset. Men miljø, trafik og kultur er klart de områder, jeg brænder mest for. Arbejdet på Rådhuset er vigtigt, men vi skal også ud i medierne og til københavnerne, og det prioriterer jeg højt. Udenfor listen var jeg i sin tid med til at stifte BLUS, Bøsse/Lesbiske Studerende, og jeg har været aktiv i såvel Palæstina- som Sydafrikaarbejde. Jeg er født i København, har på grund af boligmangelen boet i de fleste bydele, men mest på Vesterbro - indtil jeg for fire år siden blev christianshavner. Jeg er 32 år, kandidat i arbejdsmiljø på RUC og arbejder som underviser på Professionshøjskolen Metropol. Jeg sidder i bestyrelsen i min lokalafdeling og er lige nu særligt aktiv i Job- og Dagpengekampagnen, hvor jeg har været med til at starte gruppen Solidaritet eller Frit Fald. Fagbevægelsen er en vigtig del af mit politiske liv - jeg har været SID-tillidsmand og bestyrelsesmedlem, da jeg arbejdede som cykelbud, og er nu tillidsmand for underviserne på Metropol og fagligt aktiv i Dansk Magisterforbund. Min anden store passion er Palæstina, hvor jeg har været 10 gange de sidste 7 år bl.a. som fredsvagt. Kommunalpolitik har jeg berørt som bestyrelsesmedlem i Blågårdens medborgerhus og som aktivist i kampen for Sjællandsgade bad. Begge steder så jeg nødvendigheden for at kæmpe imod udlicitering og for at bevare offentlige kultur- og samlingssteder, hvor mennesker mødes gratis og på egne vilkår. Udlicitering af driften medfører også nedgang i rettigheder og løn for de ansatte. Mit faglige engagement gælder også kommunen som arbejdsgiver jeg vil holde den til ilden i forhold til overenskomster, brug af uorganiserede underleverandører, virksomheders sociale ansvar og samarbejde med lande, der ikke overholder menneskerettighederne.

15 Rikke Lauritzen 39 år Vesterbro Ronja Cosmasia Gourlay 22 år Blågård Strukturel ulighed tænder mig allermest af, og det er derfor også dér, mit politiske fokus ligger i alt hvad jeg laver. Lige muligheder uanset baggrund. Heldigvis er det noget, man i høj grad kan gøre noget ved politisk og et arbejde, jeg gerne vil fortsætte. Jeg er 39 år, bor på Vesterbro og arbejder i Enhedslistens sekretariat på Christiansborg. Siden 2005 har jeg været medlem af borgerrepræsentationen. Inden da var jeg kontaktperson for Enhedslisten Vesterbro. På Rådhuset har jeg været ordfører på flere områder. Men de senere år er det primært børn og unge, jeg har arbejdet med. Derudover er jeg formand for Folkeoplysningsudvalget, næstformand i Ungdomsskolens bestyrelse og medlem af kommunens revisionsudvalg. De sidste 6 år har jeg desuden været Enhedslistens gruppeformand, hvilket har været mere sjovt end hårdt arbejde, da gruppens medlemmer som regel opfører sig ret så eksemplarisk. Jeg har deltaget i tonsvis af forhandlinger, diskussioner og tovtrækkerier med de andre partier, jeg har analyseret og strategiseret den politiske situation på Rådhuset et utal af gange, og jeg har efterhånden fået stablet et godt og solidt netværk på benene både inden og uden for rådhusmurene. Og så er jeg absolut klar til fire år mere. Håber på jeres opbakning. Alle har krav på at blive taget alvorligt og hjulpet, når de har brug for det. Kan systemet ikke hjælpe, så må vi ændre systemet. København kan gøre meget mere for at øge lighed og bryde social arv. Skellene mellem københavnere med forskellige baggrunde skal nedbrydes. Vi skal have en by, hvor alle får en chance for at realisere deres drømme og ønsker for fremtiden. Jeg vil lave løsninger, der gør en konkret forskel i hverdagen og samtidig peger fremad mod et mere retfærdigt samfund. Jeg er 22 og er født og opvokset hos min mor på Nørrebro. I dag bor jeg med min kæreste på Østerbro, men er aktiv i Nørrebro Blågård. Her arrangerer jeg medlemsmøder om lokale emner og er en af drivkræfterne i kampagnen Sikker Rantzausgade, der skal gøre byens farligste gade mere sikker for bløde trafikanter. Jeg har erfaring fra mange års socialt arbejde for børn på Nørrebro. Både derigennem og fra forskellige jobs har jeg en tydelig forståelse for de udfordringer, som mange lavtlønnede københavnere står med. Man lærer noget om ulighed, når man gør rent eller sidder i kassen i Netto. I dag læser jeg statskundskab og prøver at finde en måde at bruge mine erfaringer til at gøre verden mere socialistisk. Derfor stiller jeg op til Borgerrepræsentationen.

16 Samuel Ben Israel 41 år Vesterbro Signe Færch 30 år Ydre Nørrebro Jeg er 41 år og far til tre, har en ph.d.-grad og arbejder som pædagogmedhjælper. Selvom jeg er ret ny i listen, har jeg været i bestyrelsen i min afdeling og aktivist siden valget. Ved siden af politikken og mit arbejde skriver jeg filmanmeldelser på nyhedsportalen Modkraft. Jeg har altid været aktiv på venstrefløjen f.eks. i elevbevægelsen men siden jeg fik børn har jeg mest gjort det i den nære politik i forhold til daginstitutioner og skoler. Her har jeg været med til at organisere lokale protester mod nedskæringer, ligesom jeg altid har engageret mig i arbejdet i forældreråd og bestyrelser. Pt. er jeg formand på fritidshjemmet Brandstationen og medlem af bestyrelsen i klyngen IB7. I BR vil jeg især arbejde for - ordentlige vilkår for både børn og voksne i vores institutioner og skoler, og Københavns enestående fritidshjem skal bevares - støtte til dannelsen af socialøkonomiske og kooperative virksomheder, så vi får mindre hensyn til profit og mere demokrati på arbejdspladsen - rigtige jobs til arbejdsløse københavnere, og der skal sættes en stopper for kommunens løntilskudscirkus - at bekæmpe fattigdommen i vores by ikke de fattige og selvfølgelig skal Københavns Kommune ikke købe bosættervarer! Jeg er 30 år og akkurat nyuddannet socialrådgiver, der leder efter job på livet løs. I EL er jeg aktiv på Ydre Nørrebro. Har været medlem siden 1998 og tidligere aktiv i forskellige afdelinger og bestyrelser. Medlem af BR de seneste 3 år. Desuden medlem af HB. Uden for EL: I dag lægger jeg kun arbejde i EL, men tidligere har jeg bl.a. arbejdet som fredsvagt i Palæstina og været en del af Kirkeasyl. Ikke medlem af andre partier end EL. Jeg vil i BR, fordi jeg er blevet bidt af arbejdet på rådhuset. Jeg vil gerne være del af en stærkere BR-gruppe, der får mere indflydelse. Det skal bruges til at ændre København som by så den bliver fyldt med solidaritet, cykler, solid velfærd, spræl og liv og kollektiv trafik. Men indflydelse skal også bruges til at udfordre de stramme økonomiske rammer og den rigide lovgivning. Det er en stor udfordring at skabe opmærksomhed om de politske kampe og sejre på rådhuset. Det kommunikationsarbejde vil jeg gerne være med til at styrke. I øvrigt er jeg allermest optaget af beskæftigelsespolitik. Både hvordan kommunen kan sikre ordentlige løn- og arbejdsforhold som arbejdsgiver og bygherre, samt hvordan arbejdsløse kan behandles med respekt og få hjælp til at komme i job, i stedet for meningsløs aktivering.

17 Signe Trøst Jørgensen 30 år Blågård Steen Eskildsen 49 år Vanløse Jeg er 30 år, bor på Nørrebro med min mand og vores datter. Jeg er sosu-assistent og har job på et plejehjem, hvor jeg har været i 7 år, og har også tidligere arbejdet i hjemmeplejen. Jeg har været medlem af Enhedslisten i 8 år og sidder i bestyrelsen i min lokalafdeling Bålgården, hvor jeg også er kasserer. Min kommunalpolitiske interesse ligger særligt indenfor sundheds- og omsorgsudvalget grundet mine erfaringer på ældreområdet. Mit hjerte banker for de ældre og svage borgere. Jeg vil kæmpe for, at alle behandles med værdighed og respekt livet igennem, også når man i sin hverdag er afhængig af hjælp eller ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet. Jeg har oplevet, at kommunerne sparer på de varme hænder, hvilket resulterer i mindre tid til borgerne. I stedet skal vi have flere i arbejde, så vi kan levere en god og nærværende pleje på plejehjemmene og i hjemmeplejen. I 2011 udgav jeg sammen med min mand cd en Vi mødes kun i glimt under navnet fru Thomsen, hvor mine tekster omhandler alderdom, ældres vilkår og mine oplevelse fra faget. Dette har indtil videre resulteret i, at vi har modtaget en pris fra Carl Scharnberg-fonden og optrådt til flere foredrags-koncerter. Hvem er jeg: Steen Eskildsen, 49 år, faglært butiksassistent, men pt. ledig. Har boet gennem mange år i Vanløse og før det i NV. Hvad har jeg lavet i Listen: Efter min indmeldelse i EL i 97 blev jeg hurtigt medlem af det lokal au hvoraf nogle år som kontaktperson; i år dog på rekreation. Samtidig med det nogle år i Københavnsbestyrelsen. I denne periode har jeg været rep. for EL i Vanløse Lokaludvalg (VL) og i underudvalget Natur&Miljø. Gennem mange år valgstyrer og er på 3. periode som domsmand. Har gennem flere år været delvis aktiv i ELs HK-gruppe og tilhørende fagligt arbejde. Uden for Listen har jeg gennem 10 år været i bestyrelsen i den almene (KAB-)ejendom jeg bor i og da boligsektoren er et af de vigtigste områder følger jeg stadig med i hvad der sker her. Jeg vil i BR, fordi jeg gennem arbejdet i VL har fået blod på tanden (og forhåbentlig ikke på hænderne) og erfaret, at beslutninger der træffes centralt og for nogle kan synes som petitesser kan have en stor betydning for de lokale, det går ud over. Jeg ser gerne vi bruger byen bedre, f.eks. til at få en større forståelse overfor hinanden det giver tryghed. Jeg har stillet op 3 gange før som lokalt fyld, men nu skal det være. I øvrigt er jeg fanatisk fan af Vanløse IF.

18 Steen Larsen 56 år Nordvest Thomas Damkjær Petersen 57 år Indre By Efter at have stemt på Enhedslisten i årevis meldte jeg mig ind i partiet i efteråret 2010 og har siden februar 2011 været kontaktperson for Nordvest lokalafdeling. Jeg meldte mig ind for at bidrage aktivt til at gøre op med VKregeringens massive sociale forringelser. Mine politiske interesser er en bedre integration af medborgere af anden etnisk oprindelse og fastlæggelsen af en officiel dansk fattigdomsgrænse. Jeg vil arbejde for at øge ligheden, gøre det lettere at bryde den sociale arv og skabe bedre muligheder for de dårligst stillede i vores by. Jeg er medlem af den fattigdomsgruppe, der sammen med Finn Sørensen, vores socialpolitiske ordfører i Folketinget, arbejder på et fattigdomsudspil. Gruppen arrangerede som et led i dette arbejde fattigdomshøringen på Christiansborg i oktober Jeg har tidligere været bestyrelsesmedlem i Hvidovre Skøjteklub, medlem af forældrerådet i daginstitutionen Hudegrunden på Vesterbro og formand for andelsboligforeningen Fælles Gave på Vesterbro. Min kone og jeg er gennem Røde Kors støttefamilie for en ung uledsaget flygtning. Jeg er 56 år, civilingeniør (1980), Master of Management Development (2008) og ansat i DSB som afdelingschef for Strategisk Trafikplanlægning og Systemer. Jeg vil gerne bidrage på Københavns Rådhus gennem Enhedslisten til at sørge for, at de svage dem der ikke selv kan føre deres kamp mod overmagten, bureaukratiet, arbejdsgiveren, systemet m.fl. bliver hørt og deres meninger kommer frem. København skal kendes på, hvordan byen behandler de svageste i samfundet, det er bl.a. de hjemløse, kontanthjælpsmodtagere, arbejdsløse, flygtninge, socialt udsatte, de fattige, de handicappede. De har brug for Enhedslisten på Rådhuset. Deres sag vil jeg gerne kæmpe for. CV Thomas Damkjær Petersen, født 1955, uddannet Civilingeniør, trafikplanlægning. Arbejder i Movia. Medlem af Indre by. Gift med Birthe, vi har 7 voksne børn og 2 plejebørn. Jeg er aktiv i min fagforening, formand for de offentligt ansatte ingeniører, medlem af Hovedbestyrelsen og listefører i fagforeningslisten. Jeg er TR på min arbejdsplads(25 år), næstformand i Hovedudvalget. Jeg er aktiv skolepolitisk, og har været det i mere end 25 år. Jeg er formand for skolebestyrelsen på Frederiksgård skole, og har været formand på Øster Farimagsgades skole. Jeg har været landsformand i Skole og Forældre i 10 år. Jeg er næstformand i Plejefamiliernes Landsforening fra 2002 Medlem af BR (VS) Baggrundsgruppe på skoleområdet

19 Torben Conrad 66 år Indre Nørrebro Tormod Olsen 29 år Indre By Jeg hedder Torben Conrad, er 66 år og forhandlingsleder i Foreningen af Danske Lægestuderende, hvor jeg glæder mig over at have flere arbejdsår til gode. Tidligere var jeg faglig sekretær i PROSA. Jeg har med stort engagement forhandlet overenskomster i mange år. Et arbejde jeg har fundet betydningsfuldt i gennem mit arbejdsliv. Jeg er valgt til Fagligt Landsudvalg i Enhedslisten. Jeg bor på Nørrebro en bydel, jeg holder meget af for dens mangfoldighed og rige kulturliv og er formand i min andelsboligforening, hvor jeg bor. Min yngste søn går på Engskolen, en specialskole, hvor jeg i de sidste 6 år har været formand for skolebestyrelsen. Jeg gik ind i bestyrelsen og Skole og Forældre for at arbejde for at sikre alle børn lige muligheder for at udvikle og nyttiggøre deres potentiale og udvikle færdigheder i overensstemmelse med deres evner. Dette har givet mig erfaring med Københavns Kommune bl.a. ved at foretræde for B&U, udfærdige høringssvar og deltage i arbejdsgrupper - fx om specialreformen. Jeg stiller op til Borgerrepræsentationen, fordi jeg gerne vil være med til at gøre København til en endnu bedre by, og stille min viden jeg opnået gennem mit politiske arbejde i bevægelser og fagforening til rådighed for arbejdet i BR. Medlem i Indre by gennem flere år. Fungerende domsmand. Tidl. medlem i Gentofte og opstillet til byrådet i Jeg har en mangeårig tilknytning til venstrefløjen i Hillerød, hvor jeg er vokset op. Jeg har et stort engagement udenfor Listen. Gennem studietiden var jeg aktiv i en række uformelle netværk af politisk og kulturel karakter. I øjeblikket arbejder jeg meget med fokus på arbejdsløse - særligt indenfor Solidaritet eller frit fald. I fritiden spiller jeg fodbold med mine venner, diskuterer politik/filosofi, er formand i min andelsboligforening og laver andre gode ting. Jeg vil i BR, fordi... København spiller fallit på en række områder. Jeg er mest optaget af behandlingen af arbejdsløse, som med god vilje kan kaldes tåbelig, men som reelt er ondskabsfuld. Der er brug for et fuldstændigt brud med både tilgang og tilbud. København har råd til at betragte arbejdsløse som mennesker frem for varer og billig arbejdskraft. Kultur, borgerinddragelse/demokrati samt teknik og miljø er områder, der også har min interesse. I øvrigt er jeg rasende - men stadigvæk i godt humør!

20 Ulrik Kohl 40 år Vesterbro Jeg er 40 år og har arbejdet i mediebranchen og indenfor lager og transport i 18 år. For ¾ år siden blev jeg organisationssekretær i Enhedslisten. Jeg er aktiv i min fagforening 3F København, både i det internationale solidaritetsarbejde og senest som koordinator for kampagnen»skævt«, der var med til at vælte Lars Løkke. Aktiv omkring Enhedslisten fra 1992, og med til at stifte ungdomsorganisationen Rebel. Skribent på Enhedslistens aviser Den Røde Tråd og Socialisten fra Kontaktperson for Enhedslisten Vesterbro Tidl. talsmand for gruppen Fighters+Lovers kamp for politiske frihedsrettigheder. Medlem af styrelsen for Internationalt Forum. Som fhv. redaktør for netavisen Modkraft og som debattør har jeg erfaring i at få budskaber ud til folk. Jeg vil i BR for at bidrage til at kaste mere lys på vores røde hverdagskampe: flere praktikpladser, billigere boliger, grønne investeringer og bekæmpelse af fattigdom. Når folk ser, hvad vi kan udrette, får de mere styrke til at gå med os ind i kampen. Mit politiske brændstof er harme over social uretfærdighed, tro på at arbejderbevægelsen vinder kampen om velfærdssamfundet, håb om en socialistisk fremtid og kærlighed til København.

21 Sidste frist for at stemme er torsdag den 7. februar, 12.00

Generalforsamling 2013

Generalforsamling 2013 Enhedslisten Q København Generalforsamling 2013 Lørdag, den 16. 11.00-17.00 marts 2013 Malernes Fagforening Lygten 10, Nordvest _L_ = * + Københavnsbestyrelsen indkalder hermed til ordinær generalforsamling

Læs mere

Kandidathæfte til valg af landsledelse, lovnævn og kritiske revisorer

Kandidathæfte til valg af landsledelse, lovnævn og kritiske revisorer Kandidathæfte til valg af landsledelse, lovnævn og kritiske revisorer Landsmøde 2014 deltagerhæfte.indd 1 25/02/14 12.37 Pia Olsen Dyhr, 42 år, MF for SF siden 2007, minister fra 2011-2014, tidl. formand

Læs mere

Enhedslisten og kampen mod volden

Enhedslisten og kampen mod volden Stil op til hovedbestyrelsen Enhedslisten skal bruge 25 brave mænd og kvinder til hovedbestyrelsen og søger derfor nu kandidater til opstilling. Deadline er 4. april, hvor landskontoret skal have et digitalt

Læs mere

oktober 2012 nr 39 Medlemsblad for Enhedslisten

oktober 2012 nr 39 Medlemsblad for Enhedslisten oktober 2012 nr 39 Medlemsblad for Enhedslisten indhold Dette nummer Folkehøring og lyttemøder s4-5 Det sure studieliv s10 Europæisk Social Forum s14 Besøg fra Palæstina s15 Fokus på fattigdom + s8-9 Enhedslisten

Læs mere

13 15.11.13 40. årgang DISCIPLIN OG LÆRING: TAG MED I INDISK BØRNEHAVE PÆDAGOGEN I EN STOR FORTÆLLING

13 15.11.13 40. årgang DISCIPLIN OG LÆRING: TAG MED I INDISK BØRNEHAVE PÆDAGOGEN I EN STOR FORTÆLLING DISCIPLIN OG LÆRING: TAG MED I INDISK BØRNEHAVE 13 15.11.13 40. årgang PÆDAGOGEN I EN STOR FORTÆLLING KOMMUNALVALG - DAGPLEJEN I 17 KOMMUNER - FREDERIKSBERG I FOKUS Leder LFS, Rosenvængets Allé 16 2100

Læs mere

Bekæmp arbejdsløsheden, ikke de arbejdsløse. Enhedslistens treogtyvende årsmøde 2012. Årsmødehæfte 3

Bekæmp arbejdsløsheden, ikke de arbejdsløse. Enhedslistens treogtyvende årsmøde 2012. Årsmødehæfte 3 Bekæmp arbejdsløsheden, ikke de arbejdsløse Enhedslistens treogtyvende årsmøde 0 Årsmødehæfte Bekæmp arbejdsløsheden ikke de arbejdsløse Velkommen til Enhedslistens. årsmøde. I vores partidemokrati er

Læs mere

Udkast til et nyt principprogram for Enhedslisten

Udkast til et nyt principprogram for Enhedslisten Udkast til et nyt principprogram for Enhedslisten Udkast til nyt principprogram for Enhedslisten 1 Kære medlem af Enhedslisten Hermed får du udkastet til nyt principprogram for Enhedslisten. Udkastet skal

Læs mere

Radikal Dialog. Den Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg

Radikal Dialog. Den Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg Radikal Dialog Den Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg Kommunalvalg 5 // Oktober/November 2005 Den næste overborgmester hedder Klaus Den 15. november 2005 er der valg til Københavns

Læs mere

Vi skal række hånden ud til de mest udsatte

Vi skal række hånden ud til de mest udsatte Marts 2014 Vi skal række hånden ud til de mest udsatte Manu Sareen er ny minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold. Kommentatorer kalder udnævnelsen en strategisk sejr for Radikale

Læs mere

Bud på kandidater til EU-valg 2014

Bud på kandidater til EU-valg 2014 Bud på kandidater til EU-valg 2014 29 personer til rådighed som mulige kandidater for liste N ved valget til EU-parlamentet 25. maj 2014 - til Folkebevægelsen mod EU's landsmøde i Aalborg 26.-27. oktober

Læs mere

Vi kan ikke give op. Ordentlig vilkår for arbejdsløse

Vi kan ikke give op. Ordentlig vilkår for arbejdsløse September 2009 medlemsblad for enhedslisten Vi kan ikke give op Det er vores forbandede pligt at holde fast i, at hensynet til mennesker frem for meningsmålinger skal være centrum for asylpolitikken, siger

Læs mere

Kommunevalg 2013 TEMA

Kommunevalg 2013 TEMA september 2013 nr 49 Medlemsblad for Enhedslisten TEMA Kommunevalg 2013 Enhedslisten ser ud til at få sit helt store kommunale gennembrud, når danskerne går til valgurnerne i november. Rød+Grøn ser nærmere

Læs mere

Bud på kandidater til EU-valg 2014

Bud på kandidater til EU-valg 2014 Bud på kandidater til EU-valg 2014 Over 20 personer til rådighed som mulige kandidater for liste N ved valget til EU-parlamentet 25. maj 2014 - til Folkebevægelsen mod EU's landsmøde i Aalborg 26.-27.

Læs mere

Trængsel i København. Tema: Narkopolitik. Februar 2012

Trængsel i København. Tema: Narkopolitik. Februar 2012 Februar 2012 Tema: Narkopolitik Politiet stresser og fængsler narkomanerne, mens gadejurister kæmper for deres retssikkerhed. Side 6-9 Medlemsblad for Enhedslisten Trængsel i København Trængselsringen

Læs mere

FORSLAG TIL HANDLINGSPROGRAM FOR BORGERREPRÆSENTATIONS- GRUPPEN 2014-17

FORSLAG TIL HANDLINGSPROGRAM FOR BORGERREPRÆSENTATIONS- GRUPPEN 2014-17 FORSLAG TIL HANDLINGSPROGRAM FOR BORGERREPRÆSENTATIONS- GRUPPEN 2014-17 INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL!...5 1. DE STØRSTE UDFORDRINGER...5 2. FÆLLESSKABET KØBENHAVN...6 3. KØBENHAVN SOM EN DEMOKRATISK

Læs mere

Flittige folk på Landskontoret

Flittige folk på Landskontoret maj 2011 Medlemsblad for Enhedslisten Flittige folk på Landskontoret Hvad går de egentlig og laver på Landskontoret? Kom med og se Side 20-21 Delte meninger om Libyen Læs argumenterne for og imod deltagelse

Læs mere

foto: istockphoto.com TRÆK DANMARK TIL VENSTRE Enhedslistens enogtyvende årsmøde 1. hæfte

foto: istockphoto.com TRÆK DANMARK TIL VENSTRE Enhedslistens enogtyvende årsmøde 1. hæfte Årsmødehæfte foto: istockphoto.com TRÆK DANMARK TIL VENSTRE Enhedslistens enogtyvende årsmøde 1. hæfte Papirer til Enhedslistens årsmøde 1.-1. maj Dette indstik indeholder de første papirer til Enhedslistens

Læs mere

Klar, parat, valgkamp! TEMA

Klar, parat, valgkamp! TEMA november 2013 nr 51 Medlemsblad for Enhedslisten TEMA Klar, parat, valgkamp! Enhedslisten er klar til et brag af en kommunal og regional valgkamp. Rød+Grøn er taget en sidste tur ud i landet for at tage

Læs mere

Enhedslistens årsmøde 2013. Enhedslistens firetyvende årsmøde. Årsmødehæfte 3

Enhedslistens årsmøde 2013. Enhedslistens firetyvende årsmøde. Årsmødehæfte 3 Enhedslistens årsmøde 2013 Enhedslistens firetyvende årsmøde Årsmødehæfte 3 Kære årsmøde-deltagere Velkommen til Enhedslistens 24. årsmøde. Forude venter 3 spændende dage. Du sidder her med det samlede

Læs mere

48 blanketter fra helvede

48 blanketter fra helvede Februar 2011 Medlemsblad for Enhedslisten 48 blanketter fra helvede Drop mistro og kontrol. Respektér de arbejdsløse, siger folketingskandidat Christian Juhl Side 12-13 Efterlønnen skal da bevares Der

Læs mere

Karin kæmper for sundhed

Karin kæmper for sundhed NOvember 2010 Medlemsblad for enhedslisten Karin kæmper for sundhed Interview med regionspolitiker Karin Helweg-Larsen Side 6-7 VK angriber SU en Udspillet får asociale konsekvenser Side 4-5 Portræt af

Læs mere

Gi pensionisterne en bustur

Gi pensionisterne en bustur OKTOBER 2009 medlemsblad for enhedslisten Gi pensionisterne en bustur Gladsaxe er en Enhedsliste-højborg. Fordi de blander byrådsarbejde og aktivisme, så politik bliver noget, alle kan forstå. Mød Trine

Læs mere

Venstreposten. Lavere skat på arbejde Side 6-7. Nedlæg Regionerne - jo før des bedre! Ritts brudte løfter. Vi kan tackle krisen

Venstreposten. Lavere skat på arbejde Side 6-7. Nedlæg Regionerne - jo før des bedre! Ritts brudte løfter. Vi kan tackle krisen NR. 1 februar 2009 Venstreposten Venstre i København Indkaldelse til generalforsamling: Side 2 Forslag til handlingsprogram: Indstik Kristian Thulesen Dahl, Dennis Kristensen: Lavere skat på arbejde Side

Læs mere

UDEN ILLUSIONER STEM ENHEDSLISTEN. - Kun gennem selvorganisering og aktivitet kan vi ændre samfundet ER MARXISTER FEMINISTER KAMPEN OM DEN KOLDE KRIG

UDEN ILLUSIONER STEM ENHEDSLISTEN. - Kun gennem selvorganisering og aktivitet kan vi ændre samfundet ER MARXISTER FEMINISTER KAMPEN OM DEN KOLDE KRIG [Nummer 333 7. november, 2013] [ Støttepris 20 kr. Pris 10 kr. ] WWW.SOCIALISTER.DK STEM ENHEDSLISTEN UDEN KAMPEN OM DEN KOLDE KRIG Østre Landsret har omstødt Svendborg Byrets dom i injuriesagen mellem

Læs mere

Spillemandens datter i Folketinget

Spillemandens datter i Folketinget JUNI+JULI 2009 medlemsblad for enhedslisten Spillemandens datter i Folketinget Christine Lundgaard er 34 år og nyvalgt spidskandidat for Enhedslisten. Hun er byplanlægger, kan danse polka, elsker hverdagsaktivsme

Læs mere

på hat med hovedbestyrelsen faglighed synlighed åbenhed

på hat med hovedbestyrelsen faglighed synlighed åbenhed på hat med hovedbestyrelsen faglighed synlighed åbenhed Et nyt kapitel De forestående valg i foreningen lægger rammerne, men der skal ny dynamik og bevægelse til. Når jeg lukker bogen i efter generalforsamlingen

Læs mere

Medlemsblad for Det Radikale Venstre i Region Hovedstaden og Hovedstadens Radikale Vælgerforening TEMA: ÅRSMØDER RADIKAL DIALOG

Medlemsblad for Det Radikale Venstre i Region Hovedstaden og Hovedstadens Radikale Vælgerforening TEMA: ÅRSMØDER RADIKAL DIALOG Medlemsblad for Det Radikale Venstre i Region Hovedstaden og Hovedstadens Radikale Vælgerforening TEMA: ÅRSMØDER RADIKAL DIALOG 2/2010 TEMA: ÅRSMØDER SÅ GIK DER ENDNU ET ÅR Det er endnu en gang blevet

Læs mere

Socialdemokraten. Søndersø. Medlemsblad for socialdemokraterne i Søndersø kommune (Kontaktbladet) Nr. 3 november 2005 33. årgang

Socialdemokraten. Søndersø. Medlemsblad for socialdemokraterne i Søndersø kommune (Kontaktbladet) Nr. 3 november 2005 33. årgang Socialdemokraten Søndersø Medlemsblad for socialdemokraterne i Søndersø kommune (Kontaktbladet) Nr. 3 november 2005 33. årgang Leder Af borgmester Erik Hansen. Alle for éen Éen for alle I skrivende stund

Læs mere

TEMA: Det danske EU-formandskab

TEMA: Det danske EU-formandskab NR./ÅRG. 03/2011 idepolitik / debat / visioner / analyse / viden / handling / progressivitet/ uafhængighed / løsninger / holdninger / innovation / udfordringer TEMA: Det danske EU-formandskab Danmark har

Læs mere

Nr. 11 9. august 2007. pædagogerne og pædagogmedhjælperne

Nr. 11 9. august 2007. pædagogerne og pædagogmedhjælperne SUF og Enhedslisten til kamp for velfærden Dette nr. af RGL er et temanummer om velfærdskamp der udsendes både til SUF og Enhedslisten. Artiklerne indeholder introduktion til kommunalbudgetter, trepartsforhandlinger,

Læs mere