Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansklærerforeningens Forlag/Systime"

Transkript

1 Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde i danskfaget. Begreb om analyse og metode - 4 år 93,75 DKK ebogen er elevhenvendt og handler om danskfagets metoder, forstået som de måder man arbejder med tekster på i dansk. Grundideen i ebogen er at 'metodisk bevidsthed' helt basalt er evnen til at se at en tekst kan læses, analyseres og forstås på mere end én måde. I ebogen sættes et bevidst skel mellem videnskabsfaget dansk og det gymnasiale undervisningsfag, og fokus er på sidstnævnte. Med en simpel model der illustrerer forskellene i de måder man arbejder med tekster på, giver bogen et bud på hvordan man kan arbejde med tekstanalytisk praksis på gymnasialt niveau. Modellen svarer til den model der optræder i vejledningerne for stx og hf. I ebogens sidste kapitel, der er et appendiks om danskfagets identitet og historie, drages paralleller til videnskabsfaget, således at ebogens metodegreb knyttes an til nogle af de videnskabsfaglige begreber som eleverne kan møde i fx AT, studieområdet eller andre tværfaglige sammenhænge. ebogen er til danskfaget på alle de gymnasiale ungdomsuddannelser. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag.

2 Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Birgitte Darger, Kasper Lezuik Hansen, Claus Nielsen Er en indføring i danskfagets 3 stofområder. 17 videoklip 25 lydklip 115 opgaver 40 primærtekster 40 illustrationer 300 sider ebog Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier - 1 år Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Hvordan analyserer man en litterær tekst? Hvad skal der til for at en kommunikation lykkes? Hvilke synsvinkler kan man lægge på analyse af en Facebook-tråd? Svarene kan man finde i Begreb om dansk, der er en indføring i danskfagets tre stofområder: litteratur, sprog og medier. Bogen anlægger en anvendelsesorienteret tilgang til faget og gennemgår metodiske greb til arbejdet med at læse, forstå, analysere og fortolke tekster i bred forstand. De faglige grundbegreber defineres og afprøves på en bred vifte af teksttyper, og de følges op af skriftlige opgaver der kan bruges, når tekstanalysen skal påbegyndes, anvendelsen af begreberne skal trænes, og analyserne skal formidles. Denne ibog samler materialet fra de to trykte bøger, Begreb om dansk grundbog ogbegreb om dansk antologi. Den er forsynet med videoer, billeder og oplæsning. Materialet er rettet mod hf, men kan benyttes på alle gymnasiale uddannelser. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Begreb om dansk findes også som trykt bog.

3 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mads Rangvid, Mimi Sørensen Brug litteraturhistorien giver elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden 16 videoklip 60 interaktive opgaver 140 opgaver 30 Primærtekster 95 illustrationer 200 ordforklaringer 230 sider Brug litteraturhistorien - 1 år Brug litteraturhistorien - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Med Brug litteraturhistorien får elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden. Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx.

4 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mimi Sørensen, Mads Rangvid En klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden. 295,00 DKK Inkl. moms Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx. Dansk på ny. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch-Frandsen Henvender sig til eleverne, der med overgangen fra folkeskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. 18 videoklip 25 interaktive opgaver 40 illustrationer 45 opgaver 13 primærtekster 215 ordforklaringer ca. 260 sider ebog Dansk på ny - 1 år Dansk på ny - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra folkeskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker denne ibog at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Udgivelsen henvender sig de gymnasiale ungdomsuddannelser samt eud/eux.

5 Dansk på ny 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch-Frandsen En motiverende grundbog til arbejdet med dansk efter grundskolen. 240,00 DKK Inkl. moms Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra grundskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker bogen at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Bogen henvender sig mest direkte til stx (de skriftlige eksamensgenrer), men kan bruges på alle gymnasiale ungdomsuddannelser og på eud/eux. Dansk som andetsprog - pædagogiske og didaktiske perspektiver 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lars Holm, Helle Pia Laursen Bogen præsenterer en række centrale faglige temaer inden for fagområdet dansk som andetsprog og belyser nogle af de problemstillinger, der knytter sig hertil. Dansk som andetsprog - pædagogiske og didaktiske perspektiver - 4 år 177,50 DKK Hensigten med bogen er at give en faglig viden, der kan danne grundlag for tilrettelæggelse af en andetsprogspædagogisk praksis og for en kvalificeret deltagelse i den løbende videreudvikling af fagområdet. I bogens første del introduceres og diskuteres en række centrale begreber og teorier, der er knyttet til dansk som andetsprog som et sprogligt vilkår og som et særligt fagområde. I bogens anden del flyttes det primære fokus fra individets andetsprogstilegnelse og sprogbrug til den andetsprogspædagogiske praksis. Heri introduceres en række sprogpædagogiske temaer, der eksemplificeres i forskellige andetsprogspædagogiske kontekster. Heri indgår en række eksempler på forskellige undervisningsaktiviteter. I bogens tredje del rettes opmærksomheden mod forskellige temaer, der relaterer sig til institutioners måder at håndtere den situation, at der i institutionerne er et stigende antal individer, for hvem dansk er et andetsprog. Her sættes fokus på nogle af de udfordringer i forhold til håndtering af sproglige forskellighed, som denne situation stiller institutionerne over for. Dansk som andetsprog. Pædagogiske og didaktiske perspektiver henvender sig til studerende, undervisere, pædagoger og andre interesserede, der arbejder med dansk som andetsprog samt alle andre med en professionel interesse i faget.

6 De seneste fem års litteratur 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Brian Andreasen, Peter Kennebo, Peter Jensen Aktuel bog der præsenterer den nye danske og nordiske litteratur. 10 videoklip 28 primærtekster 165 arbejdsspørgsmål 280 ordforklaringer ca. 210 sider ebog De seneste fem års litteratur - 1 år De seneste fem års litteratur - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK De seneste fem års litteratur præsenterer den nyeste danske og nordiske litteratur. Udgivelsen indeholder tekster i mange forskellige genrer og litterære udtryksformer af både debuterende og etablerede forfattere. I De seneste fem års litteraturs introduktion præsenteres centrale tematikker og interessante stilistiske tendenser i den nyeste litteratur. Introduktionen giver mulighed for at læse antologiens tekster i mange forskellige sammenhænge. Til hver af antologiens tekster er der grundige arbejdsspørgsmål, som lærere og elever kan bruge som inspiration til at dykke ned i teksternes indhold og udtryksform og til at perspektivere til antologiens andre tekster. Antologien henvender sig til alle med interesse for tidens litterære tendenser og er særligt velegnet til undervisning i dansk på alle de gymnasiale ungdomsuddannelser. Det sproglige i dansk 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Peter Heller Lützen En opgavebaseret grundbog til arbejdet i dansk 2 lydfiler 7 videoklip 17 primærtekster 30 opgaver 55 modeller og illustrationer 150 sider ebog Det sproglige i dansk - 1 år Det sproglige i dansk - 4 år 145,00 DKK 295,00 DKK Det sproglige i dansk er en opgavebaseret grundbog til arbejdet med alle sproglige dimensioner i danskfaget, fx Kommunikation Skriftlig og mundtlig sprogbrug Betydning Argumentation Sproghistorie Dialekt og sociolekt. Denne ibog er målrettet danskfaget på alle gymnasiale uddannelser. Specielt til brug på hhx indeholder udgivelsen et kapitel om markedskommunikation. Det sproglige i dansk som ibog er en opdateret version af den trykte bog. ibogsversionen indeholder nye øvelser og tekster, og fremstillingen understøttes af modeller og videoer.

7 Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Anne Bornerup Græsborg, Mette Møller Jørgensen En udgivelse der specifikt er rettet mod danskfaget og dets undervisning på ungdomsuddannelserne. 10 videoklip 40 primærtekster 40 illustrationer 10 opgaver 130 sider Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet - 1 år Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Diskursanalyse i dansk - sprog, magt og identitet er rettet mod undervisning i dansk på ungdomsuddannelserne. Det er den første bog af sin art, specifikt til danskfaget. Bogens første to kapitler er indledende teoriafsnit, der indfører eleverne i diskursanalysens begreber. Herefter følger kapitler om, hvornår man kan anvende diskursanalyse i faget dansk og om sprogets magt i en bredere etisk forstand. I de afsluttende temaafsnits tekstsamlinger kan eleverne efter en introduktion til temaet mere selvstændigt gå på opdagelse i samlinger af tekster i flere medier udvalgt efter deres analyserbare brug af forskellige diskurser. Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Anne Bornerup Græsborg, Mette Møller Jørgensen En klar og pædagogisk indføring i diskursanalysens begreber og metoder. 220,00 DKK Inkl. moms Diskursanalyse i dansk - sprog, magt og identitet er rettet mod undervisning i dansk på ungdomsuddannelserne. Det er den første bog af sin art, specifikt til danskfaget. Bogens første to kapitler er indledende teoriafsnit, der indfører eleverne i diskursanalysens begreber. Herefter følger kapitler om, hvornår man kan anvende diskursanalyse i faget dansk og om sprogets magt i en bredere etisk forstand. I de afsluttende temaafsnits tekstsamlinger kan eleverne efter en introduktion til temaet mere selvstændigt gå på opdagelse i samlinger af tekster udvalgt efter deres analyserbare brug af forskellige diskurser.

8 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning. 220,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

9 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie- Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Jimmy Mangelsen, Annette Bau, Merete Vonsbæ Introduktioner til elevøvelser 70 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 160 sider Fag og læsning (hf) - 1 år Fag og læsning (hf) - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

10 Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Siw Krasnik, Merete Vonsbæk, Susanne Uhd Pedersen, Mariann Bra 95 elevøvelser 7 videoklip 20 primærtekster 20 illustrationer ca. 205 sider Fag og læsning (hhx) - 1 år Fag og læsning (hhx) - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk samtidshistorie samfundsfag matematik økonomifagene: afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

11 Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning. 220,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk samtidshistorie samfundsfag matematik økonomifagene: afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

12 Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Vivi A Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Fag og læsning (htx) - 1 år Fag og læsning (htx) - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk teknologi teknologihistorie kommunikation/it samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

13 Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning. 220,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk teknologi teknologihistorie kommunikation/it samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

14 Fag og læsning (stx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie- Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Merete Vonsbæk Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 185 sider Fag og læsning (stx) - 1 år Fag og læsning (stx) - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk historie samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

15 Fag og læsning (stx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning. 220,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk historie samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

16 Fem års litteratur udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Brian Andreasen, Peter Kennebo, Peter Jensen Antologi med de bedste tekster i den nyeste danske og nordiske litteratur. Teksterne præsenteres med en pædagogisk introduktion til markante tendenser og grundige arbejdsspørgsmål. 290,00 DKK Inkl. moms Fem års litteratur præsenterer den nyeste danske og nordiske litteratur. Antologien indeholder tekster i mange forskellige genrer og litterære udtryksformer af både debuterende og etablerede forfattere. I bogens introduktion præsenteres centrale tematikker og interessante stilistiske tendenser i den nyeste litteratur. Introduktionen giver mulighed for at læse antologiens tekster i mange forskellige sammenhænge. Til hver af antologiens tekster er der grundige arbejdsspørgsmål, som lærere og elever kan bruge som inspiration til at dykke ned i teksternes indhold og udtryksform og til at perspektivere til antologiens andre tekster. Antologien henvender sig til alle med interesse for tidens litterære tendenser og er særligt velegnet til undervisning i dansk på alle de gymnasiale ungdomsuddannelser. Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier 2. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen En klar og velstruktureret indføring i danskfagets genrer, metoder og begreber. 375,00 DKK Inkl. moms Håndbog til dansk litteratur, sprog, medier giver elever og kursister en klar og velstruktureret indføring i fagets genrer, metoder og begreber. Håndbog til dansk udgør en platform for undervisningen, som lærere og elever sammen kan tage afsæt i og kombinere med yderligere stof. Bogen består af fem kapitler og to oversigter: De to første kapitler introducerer til fagets grundbegreber De tre centrale kapitler gennemgår fagets tre stofområder, litteratur, sprog og medier Herefter følger en lang række analysevejledninger samt oversigter til henholdsvis film- og billedforståelse Alle grundbegreber defineres grundigt vha. eksempler, modeller og oversigter. Desuden indeholder Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier en mængde aktiverende opgaver til både individuelt arbejde og gruppearbejde. Materialet er velafprøvet på de forskellige gymnasiale uddannelser og niveauer. I 2. udgaven af Håndbog til dansk er der primært foretaget sproglige rettelser og præciseringer og sket en udskiftning af enkelte eksempler og citater. Desuden er der valgt en ny definition af begrebet sætningskløvning. 2. udgaven kan imidlertid uden problemer anvendes sammen med 1. udgaven.

17 Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier giver elever og kursister en klar og velstruktureret indføring i fagets genrer, metoder og begreber. 2 videoklip 100 illustrationer 60 opgaver 50 tekstuddrag ca. 310 sider Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier - 1 år Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier giver elever og kursister en klar og velstruktureret indføring i fagets genrer, metoder og begreber. Håndbog til dansk udgør en platform for undervisningen, som lærere og elever sammen kan tage afsæt i og kombinere med yderligere stof. Bogen består af fem kapitler og to oversigter: De to første kapitler introducerer til fagets grundbegreber De tre centrale kapitler gennemgår fagets tre stofområder, litteratur, sprog og medier Herefter følger en lang række analysevejledninger samt oversigter til henholdsvis film- og billedforståelse Alle grundbegreber defineres grundigt vha. eksempler, modeller og oversigter. Desuden indeholder Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier en mængde aktiverende opgaver til både individuelt arbejde og gruppearbejde. Materialet er velafprøvet på de forskellige gymnasiale uddannelser og niveauer.

18 hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Dorte Ågård, Lene Madsen, Sophie Holm Strøm, Ane Qvortrup, Gunna Funder Hansen, Klaus Vejlgaard Just, Michael Krarup, Michael Paulsen, Lisbeth Antonsen, Rudi Lauridsen, Kirsten-Anne Hoffmann, Thor Gustafsson, Karin Løvenskjold Svejgaard, Dion Rüsselbæk Hansen, Lene B Pædagogik og didaktik i praksis på hf- og vuc-området. 14 artikler 20 oversigtsskemaer 3 videoer 45 illustrationer 12 litteraturoversigter ca. 170 sider hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling - 1 år hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling - 4 år 295,00 DKK 495,00 DKK Pædagogik og didaktik i praksis på hf- og vuc-området. Udgivelsen giver avu- og hf- læreren redskaber til at håndtere de mange og nye pædagogiske udfordringer på hf- og vuc-området. HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling opfordrer og udfordrer læreren til didaktisk refleksion over egen undervisningspraksis uanset om man arbejder med kursister på fvu, obu, avu, hfe eller 2-årigt hf. Udgivelsen sætter fokus på praksis og giver konkrete eksempler på, hvordan man arbejder med fx Faglig læsning Skriftlighed Undervisningsdifferentiering Innovation Klasseledelse Ordblindeundervisning Inklusion. Bogen er et must for både den erfarne og den nyuddannede lærer, fordi hf- og vuc-området er under konstant forandring. Udgivelsen kan indgå som led i pædagogisk udvikling både for den enkelte lærer og for hf- og vuc-centret som helhed. Pædagogikumkandidater vil kunne bruge udgivelsen som øjenåbner for de særlige udfordringer hf-læreren står overfor og midt i. Bidragene til HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling er skrevet af forskere og erfarne praktikere såsom lærere, læse- og skrivevejledere og ordblindeundervisere.

19 hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lene Trolle Schütter, Sophie Holm Strøm, Gunna Funder Hansen Pædagogik og didaktik i praksis på hf- og vuc-området. 495,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen giver avu- og hf- læreren redskaber til at håndtere de mange og nye pædagogiske udfordringer på hf- og vuc-området. HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling opfordrer og udfordrer læreren til didaktisk refleksion over egen undervisningspraksis uanset om man arbejder med kursister på fvu, obu, avu, hfe eller 2-årigt hf. Udgivelsen sætter fokus på praksis og giver konkrete eksempler på, hvordan man arbejder med fx Faglig læsning Skriftlighed Undervisningsdifferentiering Innovation Klasseledelse Ordblindeundervisning Inklusion. Bogen er et must for både den erfarne og den nyuddannede lærer, fordi hf- og vuc-området er under konstant forandring. Udgivelsen kan indgå som led i pædagogisk udvikling både for den enkelte lærer og for hf- og vuc-centret som helhed. Pædagogikumkandidater vil kunne bruge udgivelsen som øjenåbner for de særlige udfordringer hf-læreren står overfor og midt i. Bidragene til HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling er skrevet af forskere og erfarne praktikere såsom lærere, læse- og skrivevejledere og ordblindeundervisere.

20 Kognitiv litteraturdidaktik 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Thomas Illum Hansen Kognitiv litteraturdidaktik handler om kognitiv tilgang til litteraturundervisningen. Kognitiv litteraturdidaktik - 4 år 177,50 DKK Kognitiv litteraturdidaktik handler om hvordan en kognitiv tilgang til litteraturundervisningen kan styrke elevernes tilgang til og læsning af litterære tekster gamle som nye. Med afsæt i en diskussion af brugen af kanontekster tager forfatteren læseren med på en rundtur i danskfagets litteraturundervisning lige fra hvorfor, hvad og hvordan undervisningen skal foregå til en pointering af den pædagogiske fordel ved et kognitivt afsæt. Og videre fra en præsentation af kognitiv sprog- og litteraturteori til en litteraturdidaktik med fokus på den lærerfaglige analyse, planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisningen igen med et kognitivt afsæt. Bogen har til hensigt at styrke litteraturundervisningen ved at byde ind med en kognitiv tilgang til tekster både i lærerens forberedelse og elevernes møde med og læsning af dem. Den henvender sig til lærerstuderende og dansklærere der underviser i litteratur og litteraturhistorisk læsning og som søger nye veje at tænke, planlægge og gennemføre litteraturundervisningen på. Forfatteren har tidligere udgivet Procesorienteret litteraturpædagogik (2004), der introducerede en procesorienteret tilgang til litteraturundervisningen. Kognitiv litteraturdidaktik præsenterer med afsæt i den procesorienterede tilgang en ny, kognitiv litteraturdidaktik. Læs mere om kognitiv sprog- og litteraturteori i Thomas Illum Hansens ph.d.-afhandling nedenfor. Læs også artiklen "It og multimodalitet i litteraturundervisningen - i lyset af en kognitiv litteraturdidaktik" der også kan hentes nedenfor. Bogen findes også som ebog.

21 Kort og godt om - at argumentere for en holdning 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ellen Holmboe Kort og overskuelig bog om argumentation, specielt i reklamer og holdningskampagner. Kort og godt om - at argumentere for en holdning - 4 år 116,25 DKK Kort og godt om at argumentere for en holdning handler om argumentation, specielt i reklamer og holdningskampagner. ebogen præsenterer en række traditionelle retoriske tilgange som kombineres med nyere kommunikativ teori og metode. Den giver en række danskfaglige tilgange til sprog, virkemidler, målgrupper, kommunikative strategier i holdningskampagner og anden kommunikation. ebogen giver en afrundet introduktion til holdningskommunikation. Den sluttes af med en længere øvelse hvori klassen selv udarbejder tekster til en holdningskampagne. ebogen dækker kernestof inden for det sproglige og det mediemæssige stofområde. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Kort og godt om at argumentere for en holdning indgår i serien Kort og godt om. Kort og godt om - at skrive til nettet 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ellen Holmboe Kort og overskuelig ebog om nettekster og om hvordan man får dem til at virke. Kort og godt om - at skrive til nettet - 4 år 116,25 DKK Kort og godt om at skrive til nettet tager internettets kommunikative muligheder op og viser hvordan man med brug af danskfaglige tilgange kan lære at skrive bedre i nettets forskellige genrer. ebogen giver en række håndgribelige, sproglige værktøjer og kommunikative fif. Den giver gennem skriveøvelser og analyseeksempler i en naturlig progression en afrundet introduktion til netskrivning. ebogen dækker kernestof inden for det sproglige og det mediemæssige stofområde. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Kort og godt om at skrive til nettet indgår i serien Kort og godt om.

22 Kort og godt om - kognitive metaforer 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Kasper Lezuik Hansen Kort og overskuelig ebog med en sproglig tilgang til litteratur og fagtekster. Kort og godt om - kognitive metaforer - 4 år 116,25 DKK Kort og godt om kognitive metaforer tager udgangspunkt i den kognitive beskrivelse af semantikken og præsenterer en kort metaforteori samt en række håndterlige analytiske begreber. ebogen rummer tekster med tilhørende arbejdsopgaver. Teksterne spænder genremæssigt vidt: prosa, romanuddrag, lyrik og fagtekster som taler, klummer og debatindlæg. ebogen dækker dele af det sproglige stofområde på stx, hhx, htx og hf, og den lægger op til integration af sprog- og litteraturundervisningen. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Kort og godt om kognitive metaforer indgår i serien Kort og godt om. Netværker. Digitale medier i dansk 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Charlotte Bork Høvsgaard, Gitte Lautrup, Mads Pedersen, Dorthe Wang 13 videoklip 25 lydfiler ca. 90 opgaver 5 wiki-opgaver ca. 50 illustrationer 134 bogsider ebog Netværker. Digitale medier i dansk - 1 år Netværker. Digitale medier i dansk - 4 år 145,00 DKK 295,00 DKK Hvad er digitale medier? Hvordan skal vi læse dem? Og hvordan skal vi arbejde med dem i dansk? Hvilke analysemetoder og fortælleteknikker kan vi bruge til at forstå og begå os blandt de digitale værker og netværker? Det giver Netværker et bud på. Via tre indgangsvinker fortælling, sprog og kommunikation bliver digitale medier og medietekster underlagt danskfaglige metoder og sat ind i en mediedannelsesmæssig kontekst. Udgivelsens ærinde er ikke at World of Warcraft skal afløse Holberg. Formålet er at aktivere metoder og begreber som gør det muligt for eleverne at arbejde med digitale medier i et danskfagligt, analytisk perspektiv. Ambitionen har været at skabe en værktøjskasse der rækker ud over de konkrete eksemplers forventede levetid. NetværkeriBog er forsynet med videoer, billeder og oplæsning og screencasts. Materialet er rettet mod htx, men kan benyttes på alle gymnasiale uddannelser. Bogen vandt Undervisningsmiddelprisen En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Netværker findes også som ebog og trykt bog.

23 Procesorienteret litteraturpædagogik. 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Thomas Illum Hansen, Martin Reng Bogen rummer en teoridel, der præsenterer en litteraturpædagogik på et fænomenologisk grundlag, og en praksisdel, der præsenterer lærerfaglige analyser af fem nyere, danske ungdomsbøger med tilhørende eksempler på, hvordan man kan tilrettelægge undervisningen i de analyserede romaner. Procesorienteret litteraturpædagogik. - 4 år 175,00 DKK Hvad er det, litteraturen kan tilbyde os? Hvilket pædagogisk potentiale har den? Hvorledes kan en lærerfaglig analyse være med til at sikre, at litteraturens særlige kvaliteter bliver udnyttet i undervisningen? Procesorienteret litteraturpædagogik giver en række mulige svar på disse spørgsmål. Bogen kan læses både som en litteraturpædagogisk introduktion og som et bud på en litteraturpædagogik, der løser konkrete problemer i litteraturundervisningen.

24 Skriveøvelser til dansk 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lene Trolle Schütter, Anette Nielsen Udgivelsen indeholder skriveøvelser, der træner de grundlæggende delelementer i dansk stil på de gymnasiale uddannelser. 10 øvelser 12 primærtekster 20 illustrationer 12 lydklip 8 videoklip ca. 80 sider ebog Skriveøvelser til dansk - 1 år Skriveøvelser til dansk - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen indeholder skriveøvelser, der træner de grundlæggende delelementer i dansk stil på de gymnasiale uddannelser. I bogens ti skriveøvelser får eleverne og kursisterne mulighed for at træne grundlæggende elementer inden for skriftligt arbejde i dansk elementer, der bør mestres, før man kaster sig ud i større opgaver. Der er fokus på: Præsentation af en tekst resumé redegørelse brug af citater overskrift afsnitsinddeling overgange mellem afsnit indledning og afslutning. Udgivelsen består af tre hoveddele: Øvelser Teori Tekster I bogens teoriafsnit er der en enkel gennemgang af de grundlæggende elementer, der arbejdes med i øvelserne. Her kan eleven og kursisten læse om elementerne og se konkrete eksempler på, hvordan man gør i praksis. Til hvert fagbegreb er et screencast, der på enkel vis forklarer begrebet. De tekster, der anvendes til øvelserne, er indlæst på lydfiler. Øvelsernes længde er overkommelig, og derfor er det også hensigten, at kursisterne omskriver deres egne tekster indtil de enkelte elementer er på plads.

25 Skriveøvelser til hf-dansk. 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lene Trolle Schütter, Anette Nielsen Udgivelsen indeholder skriveøvelser, der træner de grundlæggende delelementer i dansk stil på hf. 195,00 DKK Inkl. moms I bogens ti skriveøvelser får kursisterne mulighed for at træne grundlæggende elementer inden for skriftligt arbejde i dansk elementer, der bør mestres, før man kaster sig ud i større opgaver. Der er fokus på: Præsentation af en tekst resumé redegørelse brug af citater overskrift afsnitsinddeling overgange mellem afsnit indledning og afslutning. Udgivelsen består af tre hoveddele: Øvelser Teori Tekster I bogens teoriafsnit er der en enkel gennemgang af de grundlæggende elementer, der arbejdes med i øvelserne. Her kan kursisten læse om elementerne og se konkrete eksempler på, hvordan man gør i praksis. Øvelsernes længde er overkommelig, og derfor er det også hensigten, at kursisterne omskriver deres egne tekster indtil de enkelte elementer er på plads.

26 Sproget arbejder 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Birgitte Darger, Kasper Lezuik Hansen, Christian Kock Aktuelle og spændende sproglige temaer. 225,00 DKK Inkl. moms Sproget arbejder præsenterer fire aktuelle og spændende sproglige temaer som sættes ind i deres samfundsmæssige og historiske sammenhænge: 1. Politik og sport 2. Den nøgne sandhed 3. Fra brev til blog 4. Sproget på sort arbejde Udgangspunktet for det sproglige arbejde er vedkommende og nærværende sproglige temaer der analyseres vha. relevant sprogteori om eksempelvis kognitiv semantik og diskursanalyse. Hvert kapitel indledes med en forundring over en problemstilling, så følger introduktion til en sprogteoretisk indfaldsvinkel og et begrebsapparat som bruges til at behandle og besvare problemstillingen. Herefter følger en eller flere eksemplariske analyser så man kan se, hvad man skal gøre i praksis. Undervejs i kapitlet er der indlagt en række mindre øvelser som skal øve læseren i enkeltdelene af analysen. Sidst i hvert kapitel er der indlagt større øvelser. Det er hele tekster og tilhørende problemformuleringer som lægger op til udførlige analyser. Ud fra arbejdet med udgivelsens temaer bliver eleverne bl.a. i stand til at undersøge kønskonstruktioner i sproget og sammenligne tekster, sprogbrug og genrer i et historisk perspektiv.

27 Sproget arbejder 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Birgitte Darger, Kasper Lezuik Hansen, Christian Kock Sproget arbejder præsenterer fire aktuelle og spændende sproglige temaer som sættes ind i deres samfundsmæssige og historiske sammenhænge: 4 videoklip 4 interaktive opgaver 40 opgaver 35 citater 10 primærtekster 20 illustrationer 65 ordforklaringer 125 sider ebog Sproget arbejder - 1 år Sproget arbejder - 4 år 150,00 DKK 295,00 DKK Sproget arbejder præsenterer fire aktuelle og spændende sproglige temaer som sættes ind i deres samfundsmæssige og historiske sammenhænge: 1. Politik og sport 2. Den nøgne sandhed 3. Fra brev til blog 4. Sproget på sort arbejde Udgangspunktet for det sproglige arbejde er vedkommende og nærværende sproglige temaer der analyseres vha. relevant sprogteori om eksempelvis kognitiv semantik og diskursanalyse. Hvert kapitel indledes med en forundring over en problemstilling, så følger introduktion til en sprogteoretisk indfaldsvinkel og et begrebsapparat som bruges til at behandle og besvare problemstillingen. Herefter følger en eller flere eksemplariske analyser så man kan se, hvad man skal gøre i praksis. Undervejs i kapitlet er der indlagt en række mindre øvelser som skal øve læseren i enkeltdelene af analysen. Sidst i hvert kapitel er der indlagt større øvelser. Det er hele tekster og tilhørende problemformuleringer som lægger op til udførlige analyser. Ud fra arbejdet med udgivelsens temaer bliver eleverne bl.a. i stand til at undersøge kønskonstruktioner i sproget og sammenligne tekster, sprogbrug og genrer i et historisk perspektiv.

28 Stjernebilleder 1 - Børnelitteratur - teori og me 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Johannes Fibiger, Anna Karlskov Skyggebjerg, Line Beck Rasmussen, Ayoe Quist Henkel I Stjernebilleder går en række af Danmarks fremmeste litterater til litteraturteori og -metode ud fra et børnelitterært fokus. Stjernebilleder 1 - Børnelitteratur - teori og me - 4 år 125,00 DKK Gennem de allernyeste børnelitterære tekster introduceres forskellige vinkler til læsning af børnelitteratur, og alle læsninger er orienterede mod litteraturundervisning. Stjernebilleder 1 er en præsentation af teori om og metoder til læsning af børnelitteratur. I bogen udpeges en række af de positioner som det er relevant at bevæge sig mellem når man arbejder med børnelitteratur i en undervisningsmæssig sammenhæng: genrer, æstetik, litteraturpædagogik og litterære tilgange og metoder. Stjernebilleder er skrevet af Anna Karlskov Skyggebjerg, Ayoe Quist Henkel (red.), Johannes Fibiger, Karen Lise Søndergaard, Brandt, Line Beck Rasmussen og Lone Billeskov Jansen. De børnelitterære tekster som er omtalt i Stjernebilleder, er skrevet af Cecilie Eken, Christina Hesselholdt, Hanne Kvist, Jakob Martin Strid, Kim Fupz Aakeson, Louis Jensen, Marianne Iben Hansen, Peter Mouritzen og Søren Jesse. Stjernebilleder 2 - Børnelitteratur - analyse og fortolkning 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Johannes Fibiger, Anna Karlskov Skyggebjerg, Line Beck Rasmussen, Ayoe Quist Henkel, Karen Lise Søndergaard Brandt, Lone Billeskov Jansen I Stjernebilleder går en række af Danmarks fremmeste litterater til litteraturteori og -metode ud fra et børnelitterært fokus. Stjernebilleder 2 - Børnelitteratur - analyse og fortolkning - 4 år 150,00 DKK Gennem de allernyeste børnelitterære tekster introduceres forskellige vinkler til læsning af børnelitteratur, og alle læsninger er orienterede mod litteraturundervisning. Stjernebilleder II rummer analyser og fortolkninger af nyere børnelitteratur som kan danne fundament for det videre arbejde med børnelitteratur. I de enkelte kapitler formidles centrale analytiske begreber, og de demonstreres anvendt ved hjælp af en række børnelitterære tekster. Stjernebilleder er skrevet af Anna Karlskov Skyggebjerg, Ayoe Quist Henkel (red.), Johannes Fibiger, Karen Lise Søndergaard Brandt, Line Beck Rasmussen og Lone Billeskov Jansen. De børnelitterære tekster som er omtalt i Stjernebilleder, er skrevet af Cecilie Eken, Christina Hesselholdt, Hanne Kvist, Jakob Martin Strid, Kim Fupz Aakeson, Louis Jensen, Marianne Iben Hansen, Peter Mouritzen og Søren Jessen.

29 Stjernebilleder 3 - Ungdomslitteratur - indføring og læsninger 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Martin Blok Johansen, Anna Karlskov Skyggebjerg, Ayoe Quist Henkel, Karen Lise Søndergaard Brandt, Rasmus Fink Lorentzen, Conni Hesel Rickmann, Inger-Lise Lund, Lisa Marie Henderson, Jimmi Michelsen, Helle Friis Mikkelsen, Mette Schousboe, Lene Sørensen Henvender sig til alle der ønsker at orientere sig i den nye danske ungdomslitteratur. Stjernebilleder 3 - Ungdomslitteratur - indføring og læsninger - 4 år 172,50 DKK I de indledende kapitler beskrives den nye ungdomslitteratur på et overordnet teoretisk plan. Herefter følger en række læsninger af ungdomsromaner, efterfulgt af didaktiske overvejelser og konkrete bud på, hvordan man kan bruge dem i undervisningen. Læs anmeldelse af Stjernebilleder på Folkeskolen.dk Tekstarbejde på tværs. Tekstanalyse i dansk og engelsk 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Marlene Ørnstrup Petersen, Ditte Eberth Timmermann Nytænkt udgivelsestype med fokus på transfer mellem de to største fag med litterær tekstlæsning: dansk og engelsk. 350,00 DKK Inkl. moms Tekstarbejde på tværs. Tekstanalyse i dansk og engelsk er en tværfaglig antologi til dansk og engelsk på alle fire gymnasiale uddannelser. Stoffet og opbygningen anskueliggør og fremhæver fællestrækkene i de to fags metodiske tilgange. Antologien er således oplagt til samarbejde mellem de to fag. Antologiens tekster er organiseret efter to litterære temaer, der går på tværs af de to fag, og teksterne spænder vidt genremæssigt såvel som litteraturhistorisk. Blandt teksterne findes tekster af bl.a. danske kanonforfattere og Shakespeare, Blake, Poe. Der er udformet arbejdsspørgsmål til de enkelte tekster, ligesom der til hver tekst er forslag til videre arbejde, hvor der er fokus på tværfaglige fordele. Den trykte udgave af Tekstarbejde på tværs indholder følgende temakapitler: Maskiner og moderne metropoler Machines and Modern Metropolis Det splittede sind Twisted Minds Tekstarbejde på tværs. Tekstanalyse i dansk og engelsk indeholder ud over teksterne et indledende metodekapitel og et leksikon på hhv. dansk og engelsk.

30 Tekstarbejde på tværs. Tekstanalyse i dansk og engelsk 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Marlene Ørnstrup Petersen, Ditte Eberth Timmermann 33 primærtekster 25 interaktive opgaver 10 illustrationer 2100 ordforklaringer ca. 215 sider Tekstarbejde på tværs. Tekstanalyse i dansk og engelsk - 1 år Tekstarbejde på tværs. Tekstanalyse i dansk og engelsk - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Tekstarbejde på tværs. Tekstanalyse i dansk og engelsk er en tværfaglig antologi til dansk og engelsk på alle fire gymnasiale uddannelser. Stoffet og opbygningen anskueliggør og fremhæver fællestrækkene i de to fags metodiske tilgange. Antologien er således oplagt til samarbejde mellem de to fag. Antologiens tekster er organiseret efter tre litterære temaer, der går på tværs af de to fag, og teksterne spænder vidt genremæssigt såvel som litteraturhistorisk. Blandt de 33 tekster findes tekster af bl.a. syv danske kanonforfattere, Shakespeare, Wordsworth, Blake, Poe, en folkevise samt tekster på norsk og svensk. Der er udformet arbejdsspørgsmål til de enkelte tekster og derudover nogle interaktive opgaver, ligesom der til hver tekst er forslag til videre arbejde, hvor der er fokus på tværfaglige fordele. En række tekster er indlæst på originalsproget. Tekstarbejde på tværs ibog indeholder følgende temakapitler: Maskiner og moderne metropoler Machines and Modern Metropolis Naturen kalder Nature Calls Det splittede sind Twisted Minds Tekstarbejde på tværs. Tekstanalyse i dansk og engelsk indeholder ud over teksterne et indledende metodekapitel og et leksikon på hhv. dansk og engelsk.

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Hurtigt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurtigt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788779967755 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Hvad lærer børn når de fortæller?

Hvad lærer børn når de fortæller? Liv Gjems Hvad lærer børn når de fortæller? Børns læreprocesser gennem narrativ praksis Oversat af Ea Tryggvason Bay Indhold Dansk introduktion af Ole Løw 5 Forord 7 Kapitel 1 Indledning 9 Børns læring

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur Faglighed, test og evalueringskultur Joan Bentsen Søren Witzel Clausen Jens Peter Møller Birgitte Lund Nielsen Henrik Nørregaard Evaluering og test i geografi Indhold Forord 5 Test i geografi og skolens

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010

Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010 Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som alment

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi B 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag.

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Indhold: 1. Overordnet plan for grundforløbet Tema 1: Kulturelt område

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Viden Djurs Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Dansk A Inge Andersen Htx1nvn13

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 [Bilag 17] Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

Kulturforståelse B valgfag, juni 2010

Kulturforståelse B valgfag, juni 2010 Bilag 25 Kulturforståelse B valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kulturforståelse er et humanistisk fag, og faget har berøringsflader til den samfundsvidenskabelige faggruppe. Kulturforståelse

Læs mere

Historie B. 3. Læringsmål og indhold 3.1 Læringsmål Eleverne skal kunne:

Historie B. 3. Læringsmål og indhold 3.1 Læringsmål Eleverne skal kunne: Historie B 1. Fagets rolle Historie beskæftiger sig med begivenheder, udviklingslinjer og sammenhænge fra oldtiden til i dag i såvel et globalt som et grønlandsk perspektiv. Fagets kerne er menneskers

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Katalog. Ungdomsuddannelserne DANSKLF.DK DANSKLF@DANSKLF.DK 33 79 00 10

Katalog. Ungdomsuddannelserne DANSKLF.DK DANSKLF@DANSKLF.DK 33 79 00 10 Katalog Ungdomsuddannelserne 2016 DANSKLF.DK DANSKLF@DANSKLF.DK 33 79 00 10 Indhold Inspirationsbøger til læreren...2 Skønlitterære værker...3 Grundbøger...4 Det litterære stofområde...6 Illustreret verdenslitteratur...10

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Hvad er filosofisk coaching?

Hvad er filosofisk coaching? Indsigt, forståelse, refleksion, innovation. Hvad er filosofisk coaching? 1 Kontaktoplysninger: Visbjerg Hegn 14 830 Mårslet 980-8558 el. 86-6180. www.filosofiskvejleder.dk Læs på vores blog om aktuelle

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Cpr.nr. Samlet indstilling uddannelsesparat Delvis uddannelsesparat Ikke uddannelsesparat

Cpr.nr. Samlet indstilling uddannelsesparat Delvis uddannelsesparat Ikke uddannelsesparat Bilag 1a Dansk: den obligatoriske optagelsesprøve Prøvegrundlag: en tekst af max 1 normalsides omfang. Teksttyperne kan være prosa, lyrik eller sagprosa. Herudover kan indgå et mindre skriftligt arbejde

Læs mere

Det fagdidaktiske valgs rødder. Lærerens fagsyn FAGDIDAKTIK. Videnskabsfagets diskurs. Skolefagets diskurs. Politisk diskurs

Det fagdidaktiske valgs rødder. Lærerens fagsyn FAGDIDAKTIK. Videnskabsfagets diskurs. Skolefagets diskurs. Politisk diskurs Biologi FAGDIDAKTIK Det fagdidaktiske valgs rødder Lærerens fagsyn Videnskabsfagets diskurs Skolefagets diskurs Politisk diskurs Formålet med biologi c (stx) Er, at eleverne opnår biologisk indsigt og

Læs mere

Dansk A - toårigt hf, juni 2010

Dansk A - toårigt hf, juni 2010 Dansk A - toårigt hf, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede tekster i en mangfoldighed af

Læs mere

Problembaseret læring

Problembaseret læring Problembaseret læring Et fælles didaktisk udgangspunkt på HTX Projektudfordringer? FIB teknologi, PBL, Trine Pipi Kræmer Side 1 Problemet: ER DEN FAGLIGE PROFIL TYDELIG NOK? FIB teknologi, PBL, Trine Pipi

Læs mere

Synopsis i hhx-studieområdet hvad er/kan være en synopsis?

Synopsis i hhx-studieområdet hvad er/kan være en synopsis? Synopsis i hhx-studieområdet hvad er/kan være en synopsis? Peter Stray Jørgensen Konference om studieområdet i hhx 14. og 15. april 2010 Program ca. Introduktion, præsentation, formål Problem, udfordringer

Læs mere

Forsøgslæreplan for dansk A htx, marts 2014

Forsøgslæreplan for dansk A htx, marts 2014 [Bilag 9] Forsøgslæreplan for dansk A htx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Dansk er et humanistisk fag. Fagets kerne er sproglig viden og bevidsthed, som udmønter sig i sproglig kunnen

Læs mere

7. klasse Hvad Hvordan Hvorfor Hvornår Hvem Materialer

7. klasse Hvad Hvordan Hvorfor Hvornår Hvem Materialer 1 7. klasse Hvad Hvordan Hvorfor Hvornår Hvem Materialer Læseudvikling, læsehastighed, læsesikkerhed, læselyst og læsevaner Arbejdet med læseforståelse integreres i litteraturarbejdet og i bearbejdningen

Læs mere

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Konference for Undervisningsministeriets samarbejdskommuner 12. maj 2015 Uddannelseskonsulent Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Agenda

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål Bilag 7 avu-bekendtgørelsen, august 2009 Dansk, niveau D 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. Dansk er på én gang et sprogfag og et fag, der beskæftiger

Læs mere

SRO på MG, åpril-måj 2016 (redigeret april 2016/LV)

SRO på MG, åpril-måj 2016 (redigeret april 2016/LV) SRO på MG, åpril-måj 2016 (redigeret april 2016/LV) Kære 2.g er Du skal i april 2016 påbegynde arbejdet med din studieretningsopgave, den såkaldte SRO. Her kommer lidt information om opgaven og opgaveperioden.

Læs mere

HF-it forsøget. FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile

HF-it forsøget. FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile HF-it forsøget FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile Forsøg med netadgang hf Forsøget blev igangsat i 2014 med første eksamen 2015. Alle vejledende sæt blev udsendt til skolerne i 2015 inklusiv et

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Læs mere

Dansk som andetsprog A hf/hf-enkeltfag (forsøg), september 2013

Dansk som andetsprog A hf/hf-enkeltfag (forsøg), september 2013 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Dansk som andetsprog A hf/hf-enkeltfag (forsøg), september 2013 Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi A hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi A hhx, marts 2014 [Bilag 16] 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Forsøgslæreplan for international økonomi A hhx, marts 2014 International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Vejledning til AT-eksamen 2016

Vejledning til AT-eksamen 2016 Sorø Akademis Skole Vejledning til AT-eksamen 2016 Undervisningsministeriets læreplan og vejledning i Almen Studieforberedelse kan findes her: http://www.uvm.dk/uddannelser/gymnasiale-uddannelser/fag-og-laereplaner/fagpaa-stx/almen-studieforberedelse-stx

Læs mere

Læseplan for valgfaget filmkundskab

Læseplan for valgfaget filmkundskab Læseplan for valgfaget filmkundskab Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Filmproduktion 4 Filmanalyse 6 Indledning Faget filmkundskab som valgfag er etårigt og kan placeres i 7., 8.

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

undervisningsassistenten

undervisningsassistenten Susanne Malmborg Harder og Mai-Britt Herløv Petersen Til undervisningsassistenten og andre ikke læreruddannede medarbejdere i folkeskolen Susanne Malmborg Harder og Mai-Britt Herløv Petersen Til undervisningsassistenten

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Social historier + Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Det er barnets / den unges opfattelse af en situation som bestemmer, hvordan

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Et kompetencekatalog med øvelser. Et kompetencekatalog med øvelser

Et kompetencekatalog med øvelser. Et kompetencekatalog med øvelser Et kompetencekatalog med øvelser Et kompetencekatalog med øvelser Knæk studiekoden! Et kompetencekatalog med øvelser Af Hanne Heimbürger 1. e-udgave, 2009 ISBN 978-87-625-0310-6 2008 Gyldendalske Boghandel,

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

Dansk A hhx, februar 2014

Dansk A hhx, februar 2014 Bilag 1»Bilag 9 Dansk A hhx, februar 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Faget dansk er et humanistisk fag med berøringsflader til de samfundsvidenskabelige fag. Fagets kerne er tekstanalyse og

Læs mere

Bilag 50. Forsøgslæreplan for samfundsfag B stx, marts 2014. 1. Identitet og formål

Bilag 50. Forsøgslæreplan for samfundsfag B stx, marts 2014. 1. Identitet og formål Bilag 50 1. Identitet og formål Forsøgslæreplan for samfundsfag B stx, marts 2014 1.1. Identitet Samfundsfag omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk

Læs mere

Vejledning til skriftlig prøve i fysik/kemi

Vejledning til skriftlig prøve i fysik/kemi Vejledning til skriftlig prøve i fysik/kemi Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Januar 2016 1 Indhold Indledning... 3 Mål og krav... 4 Indhold... 5 Hjælpemidler... 5 Opgavetyper... 6 Eksempler på opgaver...

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring Nye veje for skolens ældste elever Motivation Engagement Læring Linjeklasser Frederiks Skole Skoleåret 2014-2015 SCIENCELINJEN Linjen er for dig der synes, naturvidenskab er spændende. der har lyst til

Læs mere

Lektiehjælp i SFO. inspiration til den pædagogiske praksis. Rikke Nielsen

Lektiehjælp i SFO. inspiration til den pædagogiske praksis. Rikke Nielsen sfo-pædagogik Lektiehjælp i SFO inspiration til den pædagogiske praksis Rikke Nielsen Rikke Nielsen Lektiehjælp i SFO inspiration til den pædagogiske praksis 1. udgave, 1. oplag, 2011 2011 Dafolo Forlag

Læs mere

Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser

Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser Studieordning/M odulbeskrivelse Klinisk Vejlederuddannelse Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser Uddannelsen har et samlet omfang på 9 ECTS point (1/6 årsværk).

Læs mere

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik Læreruddannelsen Vejledning om undervisningsplan i faget praktik University College Sjælland/Læreruddannelsen Side 1 Niveau 1 Den studerende skal i samarbejde med medstuderende planlægge, gennemføre, evaluere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Forår 2012 Institution Htx Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk A PBF Hold 1.t og 1.y

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt 2 kommet med pejlemærker for, hvordan midlerne bør anvendes, så de har størst mulig effekt på elevernes læring

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2015 /2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Rune Veigert & Nikoline Holm Braüner 1.

Læs mere

Uddannelsesplan for pæd. stud.

Uddannelsesplan for pæd. stud. Uddannelsesplan for pæd. stud. Med denne folder vil vi byde dig velkommen, som studerende på Boenheden Højtoftevej 50. Her kan du læse lidt om hvem vi er og hvad vi beskæftiger os med, samt forskellige

Læs mere

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF Skolen skal sikre kvalitet i undervisningen på et overordnet niveau, hvilket er beskrevet i Bekendtgørelse om kvalitetssikring og resultatudvikling med dennes

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for fysik A 2. A 2011/2012

Undervisningsbeskrivelse for fysik A 2. A 2011/2012 Undervisningsbeskrivelse for fysik A 2. A 2011/2012 Termin Undervisningen afsluttes den 15. maj 2012 Skoleåret hvor undervisningen har foregået: 2011-2012 Institution Skive Teknisk Gymnasium Uddannelse

Læs mere

Faglig læsning i matematik

Faglig læsning i matematik Faglig læsning i matematik af Heidi Kristiansen 1.1 Faglig læsning en matematisk arbejdsmåde Der har i de senere år været sat megen fokus på, at danske elever skal blive bedre til at læse. Tidligere har

Læs mere

It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune. Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it

It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune. Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it Præsentation Christina Harting, Projektleder, ansat i Center for Skoler, Institutioner

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien udmøntes i en evalueringsplan som omfatter en evaluering af studieplanen, herunder planlægning og gennemførelse

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium

Københavns åbne Gymnasium Københavns åbne Gymnasium Information om eksamen i Almen Studieforberedelse AT 2015 Redaktion Nina Jensen Vigtige datoer: 26. januar udmelder Undervisningsministeriet emnet og det såkaldte ressourcerum,

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Hanna Cohen s Holy Communion

Hanna Cohen s Holy Communion Hanna Cohen s Holy Communion Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kortfilmen Hannah Cohen s Holy Communion. Filmen handler om den 7-årige jødiske pige, Hannah,

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 2 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002

A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 Engelsk A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761613219 Forfatter(e) Poul Tornøe En grundlæggende grammatikbog med begrebsforklaringer, der ikke forudsætter et forudgående

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Værnær AfAnniThus hol t Mål gr uppe: 7. 9. k l as s e Vær nær! Tekster i arbejdet: Ispigen fra Ispigen og andre fortællinger af Bent Haller. Det er ikke nemt fra De andre af Anna Grue Målgruppe 7.-9. klasse

Læs mere

Af Marianne Grønbæk og Henrik Pors. VækstModellen. vejen til den gode samtale

Af Marianne Grønbæk og Henrik Pors. VækstModellen. vejen til den gode samtale Af Marianne Grønbæk og Henrik Pors VækstModellen vejen til den gode samtale Hvorfor gå i skyggen, når man kan gå i solen? Niels Kvist, Skoleleder To historier om den samme situation oplevet fra hver sin

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever 2011 Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse- elever 2011 Danmarks Evalueringsinstitut Citat

Læs mere

STX temadage for 8. og 9. klasse

STX temadage for 8. og 9. klasse Gymnasieklasse for en dag STX temadage for 8. og 9. klasse CPH West, Ishøj Gymnasium Lærerudveksling og Prøv at være gymnasieelev på stx for en dag Læreren er med til velkomst og afslutning Dagen afsluttes

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Læseplan for valgfaget spansk

Læseplan for valgfaget spansk Læseplan for valgfaget spansk Indhold Indledning 3 Trinforløb 7./8./9. klasse 4 Kommunikation 4 Kultur og samfund 6 Spansk som flerårigt forløb 6 Indledning Faget spansk som valgfag er etårigt i Folkeskolen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvad er tekstlingvistik og funktionel grammatik? 2. De fire tekstkriterier 3. Strukturen i kapitlerne 4. Sproglig vejledning 6

Indholdsfortegnelse. Hvad er tekstlingvistik og funktionel grammatik? 2. De fire tekstkriterier 3. Strukturen i kapitlerne 4. Sproglig vejledning 6 LÆRERVEJLEDNING: Tæt på genrer og sprog Indholdsfortegnelse Hvad er tekstlingvistik og funktionel grammatik? 2 De fire tekstkriterier 3 Strukturen i kapitlerne 4 Målovervejelser: Brug af logbog og portfolio

Læs mere

For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder

For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder Modulbeskrivelse For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder Modulbetegnelse, tema og kompetencer Modulet retter sig mod viden om sygepleje, systematiserede overvejelser, metoder

Læs mere

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014 Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse Censorvejledning engelsk B, hf... 1 Maj 2014... 1 Opgavesættet... 1 Bedømmelsen... 1 Opgaveinstruksens

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere