Visuelle guidelines for log-in og signering med NemID. Guide til udseende, sprog og struktur for tjenester der bruger NemID.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Visuelle guidelines for log-in og signering med NemID. Guide til udseende, sprog og struktur for tjenester der bruger NemID."

Transkript

1 Visuelle guidelines for log-in og signering med NemID Guide til udseende, sprog og struktur for tjenester der bruger NemID.

2 Om dette dokument Indhold I dette dokument kan du finde anbefalinger og råd til integration af NemID på jeres tjeneste. Uanset om I vil bruge NemID til log-in eller signering er der nogle erfaringer og best practices for UX og interaktion som I kan drage fordel af, når I bruger NemID på jeres hjemmeside eller online tjeneste. Anbefalingerne i dette dokument går på tværs af jeres målgrupper, uanset om det er borgere, private eller virksomheder der bruger NemID på jeres tjeneste. Formål NemID er en løsning der går på tværs af mange forskellige hjemmesider hvor legitimation og sikkerhed er i højsædet. Ved at følge de guidelines der beskrives i dette dokument, kan I medvirke til at skabe en tryg og velkendt oplevelse for jeres og vores brugere. Målgruppe Dette dokument er henvendt til web/online-ansvarlige med fokus på brugeroplevelse, indholdsstrategi, interaktionsdesign og kommunikation i virksomheder der bruger NemID på deres hjemmeside eller i en online tjeneste. Afgrænsning De visuelle guidelines er primært rettet mod web-tjenester. Deciderede mobil-løsninger, apps og lignende er ikke omfattet af disse visuelle guidelines, om end mange af principperne fint kan tages med i en mobilløsning. Supplerende Se også løsningsbeskrivelsen, der giver en baggrund for de visuelle guidelines og beskriver de forskellige typer NemID og hvordan de henvender sig til brugere på tværs af platforme.

3 Indhold 1. Anbefalinger 2. Brugeroplevelse og brugervenlighed 3. Kommunikation 4. Cookies og privacy 5. Eksempler

4 Visuelle guidelines 1. ANBEFALINGER

5 Alt det udenom NemID Når I bruger NemID på jeres digitale tjeneste, skal I huske at tage stilling til alt det udenom NemIDkomponenterne. I bestemmer selv designet udenom komponenterne: brugerens valgmuligheder og navigation, tekster og links til support, grafiske virkemidler, etc. Komponenternes udseende kan I dog ikke ændre på. Og deres størrelse har I kun begrænset indflydelse på. Inden I går i gang med et helt nyt interaktionsdesign for log-in eller signering, kan I dog overveje at bruge vores færdigsyede design, der er baseret på en række erfaringer og best practices. Eksemplet her til højre, er vores komplette anbefaling og I kan vælge at bruge det hele eller dele af det. Eller blot lade jer inspirere af det. NemID-komponenten - NemID-interaktion Alt det udenom - Navigation - Reserveret plads - Links til support

6 Anbefaling Efter en årrække med NemID hvor vi har fået god feedback, høstet erfaringer og i øvrigt videreudviklet løsningen, har vi formuleret tre gode principper: Faneblade til navigation NemID har mange forskellige typer brugere og målgrupper, så faneblade er en enkel måde at skabe overblik og adgang til hhv. nøglekort, hardware og nøglefil. Og I kan evt. føje jeres eget log-in til listen. NemID i en lightboks Faneblade til navigation Links til support NemID er et middel, ikke et mål. Vores løsning er en nøgle til en dør eller en kuglepen til en underskrift. Derfor er vores generelle råd til jer, at gøre NemID-oplevelsen til en nedtonet men umiddelbar og let forståelig del af jeres tjeneste, således at jeres tjeneste er det primære i brugeroplevelsen. Når der er konsistens i løsningen på tværs af tjenester vil brugeren opleve NemID-delen som noget velkendt og trygt at navigere i. Den oplevelse vil smitte af på jeres tjeneste. NemID i en lightboks Lad NemID-interaktionen foregå i et modalt vindue ovenpå den side brugeren befinder sig på. En lightbox altså et lag ovenpå siden og ikke i et selvstændigt vindue. Lightboksen vil så danne rammen om den efterfølgende NemID-interaktion. Links til support Gør det nemt for brugeren at finde vej til de allermest brugte support- og selvbetjeningsfunktioner på nemid.nu eller nets-danid.dk. De forskellige typer NemID kræver forskellig vejledning og support og der er forskel på support til private og erhvervsbrugere.

7 NemID i en lightboks Lad NemID-interaktionen foregå i et modalt vindue ovenpå den side brugeren befinder sig på. Lightboks-princippet løser en række udfordringer i brugeroplevelsen: NemID er et isoleret flow: Lightboksen indrammer NemID-interaktionen og afkobler den fra jeres egen, tjenestespecifikke interaktion. Med andre ord kan jeres tjeneste have sit eget design, struktur og stil og samtidig give plads til NemID via det rum lightboksen tilbyder. NemID-løsningen har brug for sin egen lokale navigation til nøglekort, hardware og nøglefil brugeren skal hurtig finde sin NemID-type. Derudover skal hver type NemID suppleres med meget specifikke links til support på nemid.nu. Med lightboksen ovenpå siden kan navigationen foregå i sit eget univers på en letforståelig måde. Lightboks-princippet lader hele tiden NemID foregå på en baggrund der både i struktur men også rent visuelt ligger i baggrunden. Det giver brugeren overblik og tryghed. Lightboksen kan vises ovenpå de fleste sidetyper og kan dermed integreres i både log-in- og signerings-forløb. Hvis I allerede bruger lightboks i jeres log-in-interaktion i dag, kan I nemt integrere vores anbefalinger i jeres egen lightboks-løsning. Hvis I allerede bruger NemID på jeres tjeneste i dag, kan I relativt nemt integrere vores anbefalinger i jeres løsning, uden at skulle ændre drastisk i pixel-mål og grafiske skabeloner (se næste slide). Læs om lightbokse:

8 NemID i en lightboks: et reserveret område til NemID Lightboksen har også en anden fordel, end de tidligere nævnte: NemID-klienten skal integreres på siden med et bestemt antal pixels i højde og bredde. Ved at integrere lightboksen behøver I ikke at tænkte på hvordan disse pixel-mål passer ind i målene på jeres eksisterende sider og skabeloner. I kan frit vise NemIDklienten i de påkrævede mål ovenpå jeres design, uden at sprænge de designmæssige grænser. 500x450 pixels Det anbefalede design tager udgangspunkt i NemID-klienten i standard-mode. Dvs. et reserveret areal på mindst 500x450 pixels. Læg mærke til, at der er reserveret et større areal end login-feltet umiddelbart kræver. Reservationen er nødvendig for at gøre plads til eventuelle serviceskærmbilleder i NemID-klienten. Fx hvis brugeren skal tage et nyt nøglekort i brug.

9 Faneblade til navigation Det er vigtigt at NemID-brugeren nemt og hurtigt kan genkende sig selv i jeres løsning og hurtigt får adgang til nøglekort-, hardware- eller nøglefil-løsningen samt relevant support. Brugeren får nemt et overblik over sine NemID-muligheder: For private vil fanebladene se således ud: Nøglekort Hardware For erhvervsbrugere vil fanebladene se således ud: Nøglekort Hardware Nøglefil Hvert faneblad indeholder kun den information der er relevant for den valgte NemID-type. Hvis I også bruger andre log-in-løsninger ved siden af NemID, vil faneblads-princippet gøre det nemt for jer at føje det til navigationen i jeres løsning. Fx Nøglekort Hardware Kundenr. Social tjeneste Den anbefalede rækkefølge for fanebladene: 1. Nøglekort, 2. Hardware, [3. Nøglefil], [4. andre løsninger]. Digital Signatur på tjenester til erhverv: Hvis I stadig har brugere der anvender den gamle medarbejdersignatur (Digital Signatur), skal de bruge fanebladet Nøglefil. Dette skyldes, at OpenSign-klienten til NemID nøglefil er bagud-kompatibel med den gamle løsning.

10 Links til support Husk, at der er to hovedmålgrupper for NemID privat og erhverv og for hver af disse er der en række forskellige NemID-løsninger, der kræver forskellige former for hjælp og vejledning. Vi anbefaler, at I visser disse support-emner sammen med de respektive faneblade: Privat Nøglekort Glemt adgangskode Mistet nøglekort Udvid NemID Hardware Information om hardware Køb hardware Installation af hardware Erhverv Nøglekort Glemt adgangskode Mistet nøglekort Øvrige vejledninger Hardware: Information om hardware Installation af driver Øvrige vejledninger Nøglefil Glemt adgangkode Mistet nøglefil Øvrige vejledninger Links til vejledninger De konkrete links til disse supportemner og vejledninger, kan findes under support-siderne på hhv. og

11 Visuelle guidelines 2. BRUGEROPLEVELSE OG BRUGERVENLIGHED

12 Hvordan kan lightboksen aktiveres? Skal lightboksen aktiveres af brugeren eller skal det ske automatisk et bestemt sted på jeres tjeneste? Brugeren aktiverer lightboksen Som udgangspunkt anbefaler vi, at NemID-lightboksen altid aktiveres af brugeren selv. Fx ved tryk på et log-in-link eller en signerings-knap i en formular. Dermed styrer brugeren selv hvornår NemIDinteraktionen overtager pladsen i jeres GUI på en gennemskuelig og letforståelig måde. Med undtagelser Til tider kan der dog være behov for, at det er systemet selv, der aktiverer lightboksen fx hvis brugeren skal præsenteres for et log-in-vindue på vej ind i et lukket område. I sådanne tilfælde, anbefaler vi, at I vælger en egnet side som baggrund for lightboksen at lægge sig ovenpå. Fx ved at bruge forsiden på jeres websted, som baggrund for en generisk log-in-forside.

13 Lightboksen husker brugerens valg NemID-brugerne skifter ikke deres NemID-type særligt ofte. Det betyder, at en bruger som regel altid anvender den samme type NemID på jeres tjeneste. Med andre ord en nøglekortbruger vil sandsynligvis også være nøglekortbruger ved sit næste besøg. Husk typen Gør det nemt for brugeren ved at forhåndsaktivere brugerens foretrukne faneblad hvis I kender brugerens NemID-type fra forrige besøg. Fx. hvis brugeren står under fanebladet NemID på hardware, så huskes denne information af systemet (fx i en cookie) og næste gang brugeren besøger jeres tjeneste, er NemID på hardwarefanebladet automatisk aktiveret når lightboksen vises. Se også næste slide Kend din bruger. Bemærk dog, at valgmulighederne ikke må blive begrænset af denne viden om brugeren. Brugeren kan skifte NemID-type eller skifte mellem forskellige typer til privat- og arbejdsbrug. Eller computeren er måske delt mellem flere brugere, og vil risikere at være udelukket fra jeres tjeneste, hvis alle NemID-typerne understøttes.

14 Kend din bruger Hvis I kender brugerens NemID-type typisk efter brugeren er logget på jeres tjeneste kan I bruge den viden til at gøre det nemt for brugeren. Der er ingen grund til at præsentere brugeren for et valg mellem fx NemID på hardware og NemID med nøglekort, hvis I allerede ved, at brugeren er logget på via nøglekort-fanen på jeres tjeneste. Faktisk kan de overflødige valgmuligheder og skabe forvirring og lede til forkert interaktion. Derfor vil vi gerne anbefale et supplerende princip: Når I kender brugeres NemID-type, kan I undlade at præsentere de andre NemID-typer ved efterfølgende NemID-interaktioner på jeres tjeneste. Fx. hvis brugeren først logger på jeres tjeneste og senere i et andet, underliggende forløb skal signere med sit NemID: Log på tjeneste med NemID Logget på tjeneste Signering med NemID Anvender nøglekort Navigerer tjeneste Valgmuligheder: Nøglekort Nøglefil Hardware Brugerens NemID-type er nu kendt, og kan kobles til den aktuelle session. Valgmuligheder: Ingen Tjenestens default tilstand er nu rettet mod NemID med nøglekort. Se også eksemplerne under afsnittet Eksempler.

15 Vær tilgængelig NemID-løsningen er en generel løsning til alle borgere og erhvervsbrugere i Danmark, uanset forudsætninger. Husk at tænke tilgængelighed ind i jeres løsning i det omfang det matcher jeres målgruppe. Dvs. at I skal tænke på klassiske tilgængeligheds-udfordringer som særlige input-enheder, tekststørrelser, skærmlæsere og lignende ind i jeres løsning. Men også tilgængelighed omkring sprog, terminaler, sikkerhed og kontekst bør være en del af jeres interaktionsdesign. Helt konkret betyder det, at jeres GUI skal indeholde løsninger til bladring i faneblade, tab-index mellem elementer samt tab-focus ind og ud af iframes og java-appletter.

16 Hvis I ikke vil bruge lightbox Hvis I kun bruger NemID på én central log-in-side, kan det være unødvendigt med en lightboksløsning som den vi anbefaler. I så fald giver det god mening at undlade at bruge lightboks, men derudover anbefaler vi, at I bruger principperne om faneblade til at navigere mellem NemID-typerne, samt bruger de relevante links til support. Vores øvrige anbefalinger og pointer om brugeroplevelse og brugervenlighed gælder stadig: Husk brugerens valg Kend din bruger Valg af sprog Vær tilgængelig

17 Visuelle guidelines 3. KOMMUNIKATION

18 Sprog og terminologi Køn Det hedder et NemID, dit NemID eller NemID et aldrig en NemID eller din NemID Ejefald Skrives Nets, Nets DanIDs, NemIDs Man logger på med NemID - ikke ind. Log-in NemID er et et log-in noget man kan bruge til at logge på med. Fx NemID, ét log-in til det hele. Log på En handling man foretager med sit NemID. Fx at logge på eller log på selvbetjening. Log af En handling. Fx Husk at logge af. Vi bruger aldrig termerne log ind eller log ud i en NemID-kontekst.

19 Terminologi Navne og produkter NemID Aldrig nemid, Nemid, nemid, NEMID, Nem ID, N3M ID eller lign. Nets Aldrig nets, NETS. Nets DanID Aldrig nets-danid, Nets Danid, Nets danid, NETS DANID eller lign. NemID til private Når konteksten kræver, at der skelnes mellem privat-løsningen og erhvervs-løsningen. NemID til erhverv Når konteksten kræver, at der skelnes mellem privat-løsningen og erhvervs-løsningen. NemID medarbejdersignatur Aldrig medarbejdersignatur udenfor en NemID kontekst (Medarbejdersignatur er et produkt i den gamle Digital Signatur-løsning).

20 Grafik og ikoner NemID-løsningen har udviklet en lang række ikoner og symboler som er med til at skabe tillid og genkendelse. Vi vil gerne opfordre jer til at bruge disse ikoner i jeres løsning, dér hvor det kan hjælpe brugeren til hurtigt og nemt at navigere ift. til NemID-type og målgruppe. Find filerne i vores NemID kommunikationskit: /nemid_tjenesteudbyder_support/nemid_kommunikations-kit/

21 Visuelle guidelines 4. COOKIES OG PRIVACY

22 Cookies og privacy Når I bruger NemID på jeres tjeneste, skal I opdatere jeres cookie-erklæring iht. cookiedirektivet. For javascript-udgaven af NemID-klienten gælder : Som en teknisk forudsætning for NemID-klientens funktionalitet sættes der cookies på slutbrugerens terminaludstyr. Alle cookies, der sættes af NemID-klienten er omfattet af Cookiebekendtgørelsens 4 stk. 2 og er således undtaget fra krav om slutbrugerens eksplicitte informerede samtykke. Vi anbefaler dog stadig at I informerer slutbrugeren om disse cookies. Tjek vores cookies- og privacy-sider for en komplet liste over de cookies sættes af NemID-klienten. Hvis I gemmer brugerens NemID-type i en cookie (se slides under Brugeroplevelse og brugervenlighed ) skal I indhente brugerens samtykke dertil evt. i forbindelse med en generel accept af cookies på jeres tjeneste der ikke er omfattet af 4 stk. 2 i Cookiebekendtgørelsen.

23 Visuelle guidelines 5. EKSEMPLER

24 NemID-lightboksen i detaljer (NemID-klienten) Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

25 NemID-lightboksen i detaljer (NemID-klienten i service-mode) Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

26 NemID-lightboksen i detaljer (NemID-klienten til signering) Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

27 NemID-lightboksen i detaljer (OpenSign-klienten til log-in) Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

28 NemID-lightboksen i detaljer (OpenSign-klienten til signering) Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

29 Eksempel 1: Dialogboks med faneblade til log-in Design-mockup for Log-in direkte via forsiden. Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

30 Eksempel 2: Dialogboks med faneblade til signering Design-mockup for Signering på en selvbetjenings-side under support. Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

31 Eksempel 3: Dialogboks til signering Design-mockup for Signering på en selvbetjenings-side inde i NemID selvbetjening. I dette eksempel er brugeren kendt af systemet - brugeren har NemID med nøglekort - og derfor tilbydes signering kun med nøglekort-løsningen. Derfor er det overflødigt at vise fanblade i dette scenarie. Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

32 Eksempel 4: Dialogboks med faneblade til log-in Eksempel fra netsdanid.dk Log-in direkte via forsiden. Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

33 Eksempel 5: Dialogboks til signering Eksempel fra netsdanid.dk. Signering direkte via en vilkårlig side. Mulig feature Driftsstatus er i skrivende stund kun en konceptskits.

VISUELLE GUIDELINES FOR LOG-IN OG SIGNERING MED NEMID. Guide til udseende, sprog og struktur for tjenester, der bruger NemID.

VISUELLE GUIDELINES FOR LOG-IN OG SIGNERING MED NEMID. Guide til udseende, sprog og struktur for tjenester, der bruger NemID. VISUELLE GUIDELINES FOR LOG-IN OG SIGNERING MED NEMID Guide til udseende, sprog og struktur for tjenester, der bruger NemID. November 2015 Indhold Dokumentet indeholder anbefalinger og råd til integration

Læs mere

Løsningsbeskrivelse og visuelle guidelines Dokumentet er en del af NemID tjenesteudbyderpakken.

Løsningsbeskrivelse og visuelle guidelines Dokumentet er en del af NemID tjenesteudbyderpakken. Løsningsbeskrivelse og visuelle guidelines Dokumentet er en del af NemID tjenesteudbyderpakken. p. 1-16 Løsningsbeskrivelse og visuelle guidelines Indhold Hvad er NemID?... 3 NemID på din hjemmeside...

Læs mere

Løsningsbeskrivelse for log-in og signering med NemID. Valg af målgruppe og navigation omkring NemID på jeres tjeneste.

Løsningsbeskrivelse for log-in og signering med NemID. Valg af målgruppe og navigation omkring NemID på jeres tjeneste. Løsningsbeskrivelse for log-in og signering med NemID Valg af målgruppe og navigation omkring NemID på jeres tjeneste. Om dette dokument Indhold I dette dokument kan du finde en overordnet løsningsbeskrivelse

Læs mere

Anbefalinger til interaktionsdesign og brugervalg af applet

Anbefalinger til interaktionsdesign og brugervalg af applet Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Anbefalinger til interaktionsdesign og brugervalg af applet Nets DanID

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Anbefalinger i forhold til standard og limited mode NEMID-KLIENTEN

Anbefalinger i forhold til standard og limited mode NEMID-KLIENTEN Anbefalinger i forhold til standard og limited mode NEMID-KLIENTEN NemID-klienten NemID-klienten er en JavaScript-komponent, som bruges til log-in og signering med NemID med nøglekort og nøgleviser. NemID-klienten

Læs mere

Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken

Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken Nets DanID A/S 11. april

Læs mere

Anbefalede testprocedurer

Anbefalede testprocedurer Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Anbefalede testprocedurer Nets DanID A/S Marts 2014 Side 1-34 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform.

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform. Digital Post Vejledning til foreninger m.fl. Center for Kultur, Idræt og Sundhed September 2013 Indledning Slagelse Kommune ønsker at hjælpe foreninger m.fl. godt på vej med Digital Post. Derfor har vi

Læs mere

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Notat 21. februar 2017 Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Dette notat giver en overordnet konceptuel fremstilling af, hvordan erhvervsområdet forventes håndteret samlet

Læs mere

Introduktion til NemID og NemID tjenesteudbyderpakken

Introduktion til NemID og NemID tjenesteudbyderpakken Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Introduktion til NemID og NemID tjenesteudbyderpakken Nets DanID A/S

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Brugeroprettelse Første login for medarbejdere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Brugeroprettelse Første login for medarbejdere Brugervejledning Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login for medarbejdere 16. november 2011 1 INDLEDNING... 4 1.1 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 4 1.1.1 Medarbejder NemID... 4 1.2 BEMÆRKNINGSFELT... 4

Læs mere

Slutbrugeroplevelsen ved migrering fra OpenSign Java-applet til NemID CodeFile klient

Slutbrugeroplevelsen ved migrering fra OpenSign Java-applet til NemID CodeFile klient Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 www.nets.dk CVR-nr. 30808460 Slutbrugeroplevelsen ved migrering fra OpenSign Java-applet til NemID CodeFile klient Nets

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

SmartSignatur. Forenkler hverdagen. www.smartsignatur.dk

SmartSignatur. Forenkler hverdagen. www.smartsignatur.dk SmartSignatur Forenkler hverdagen SmartSignatur hjælper medarbejderne med at kunne legitimere sig selv digitalt. SmartSignatur gør det let for den person, der skal legitimere sig og sikkert for den organisation,

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 14. juni 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 Nødvendig browser på PC... 1 NemID medarbejdersignatur...

Læs mere

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via www.virk.dk eller via Fødevareministeriets indberetningsportal.

Læs mere

NemID DataHub adgang. morten@signaturgruppen.dk & jakob@signaturgruppen.dk. Doc. 25538-12, sag 10/3365

NemID DataHub adgang. morten@signaturgruppen.dk & jakob@signaturgruppen.dk. Doc. 25538-12, sag 10/3365 NemID DataHub adgang morten@signaturgruppen.dk & jakob@signaturgruppen.dk Agenda Funktionaliteten og brugeroplevelsen Arkitekturen og komponenterne bag NemID og digital signatur Datahub token Pause Udvikling

Læs mere

Best practice for kommunale landingssider for affald

Best practice for kommunale landingssider for affald Best practice for kommunale landingssider for affald København den 1. april 2015 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund og formål... 3 1.1 Formål og proces... 3 2 Generelle anbefalinger... 4 2.1 Navigation og

Læs mere

Brugeroprettelse Første login. Brugervejledning - Optagelse.dk

Brugeroprettelse Første login. Brugervejledning - Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login Brugervejledning - Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login Brugervejledning - Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 10. november 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 NemID medarbejdersignatur... 1 NemID Nøglefilsprogram...

Læs mere

Brugeroprettelse Første login. Optagelse.dk

Brugeroprettelse Første login. Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Indhold 1 Indledning... 4 1.1 ningsfelt... 4 2 Første login... 5 2.1 Ny bruger med

Læs mere

Termer og begreber i NemID

Termer og begreber i NemID Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Termer og begreber i NemID DanID A/S 26. maj 2014 Side 1-11 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NemID Problemløsningsguide. Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere

NemID Problemløsningsguide. Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere NemID Problemløsningsguide Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere 1. Indledning... 3 1.1 Om denne guide... 3 1.2 Generelle anbefalinger... 3 2. Hvad er borgerens nuværende situation... 4 2.1 Har

Læs mere

Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken

Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken DanID A/S 12. oktober

Læs mere

Workshop om Optagelse 2013. November 2012

Workshop om Optagelse 2013. November 2012 Workshop om Optagelse 2013 November 2012 Program Nyt på FTU-området i 2013 NemId for medarbejdere Gennemgang af processerne (herunder tips og tricks) Svar på spørgsmål Statistik Eventuelt 09-11-2012 2

Læs mere

DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar

DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar 9. Januar 2013 MEH/MHC DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar Dok 75938-12_v2, Sag 10/3365 1/7 1. Generelt 1.1 I hvilket omfang yder Energinet.dk support til elleverandørerne? Forretningskonceptet

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk SKAT.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.skat.dk I adresselinjen Tast borger og CTRL + ENTER (Internet Explorer) Eller tast www.skat.dk Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på ordet Borger Her er en masse

Læs mere

Termer og begreber i NemID

Termer og begreber i NemID Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Termer og begreber i NemID DanID A/S 25. oktober 2011 Side 1-10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014

NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014 NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014 # METODE METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere.

Læs mere

Adgang til kundeportalen

Adgang til kundeportalen Til elleverandørerne Adgang til kundeportalen 3. april 2012 XSTJ/LRO Følgende dokument har til formål at orientere elleverandørerne om implementering og testning af den it-funktionalitet, som skal sikre

Læs mere

En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID

En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID Generelt om anskaffelse af NemID Foregår i to trin: Bestilling og aktivering på nemid.nu Du skal have gyldigt kørekort eller pas Efter bestilling

Læs mere

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 NEM-ID Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 Hvordan får jeg Nem-ID? A: Ved personlig henvendelse i borgerservice. Du kan få Nem-ID ved personlig henvendelse i borgerservice- og skattecentre.

Læs mere

Nets - Medarbejder Signatur

Nets - Medarbejder Signatur Nets - Medarbejder Signatur Nets Direkte Kommunikation Nøgle Bestilling Version: 2.1, Oktober 2013 Continia Software a/s Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: cm@continia.dk

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Superbrugeruddannelse for Offentlig RA Aarhus 15. juni 2017 Ballerup 21. juni 2017

Superbrugeruddannelse for Offentlig RA Aarhus 15. juni 2017 Ballerup 21. juni 2017 Superbrugeruddannelse for Offentlig RA Aarhus 15. juni 2017 Ballerup 21. juni 2017 Lene Loua Nets DanID A/S 1 4 GENNEMGANG AF RA PORTAL Gennemgang af RA Portalen Emner Bestil NemID til borger med cpr-adresse

Læs mere

App til indmelding af glemt check ud

App til indmelding af glemt check ud App koncept til indmelding af glemt check ud App til indmelding af glemt check ud 5. mar. 2015 Side 1 App koncept til indmelding af glemt check ud 1 Introduktion Flg. er en besvarelse til en idekonkurrence

Læs mere

Workshop om næste generation NemID

Workshop om næste generation NemID Workshop om næste generation NemID 1 DAGSORDEN Kort præsentationsrunde Introduktion til dagens workshop v/marianne Sørensen, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen Præsentation af elementer i næste generation

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 www.nets.eu Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Læs mere

Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013

Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013 Notat Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013 Baggrund Frem mod 1. december 2013 gennemføresen klarmeldingsproces med tre statusrapporteringer i hhv. maj, oktober og november.

Læs mere

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT Indhold Introduktion... 2 Velkommen... 2 Lyd... 2 Om guiden (vises under Hjælp til guide knappen)... 2 Spørgsmål... 2 Computer... 2 NemID...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion Digital indberetning af løntilskud- og fleksjobrefusion på Virk.dk

Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion Digital indberetning af løntilskud- og fleksjobrefusion på Virk.dk Digital indberetning af løntilskud- og fleksjobrefusion på Virk.dk Denne guide giver dig en introduktion til hvordan, du anmoder om refusion for løntilskud og fleksjob i NemRefusion. Guiden giver ikke

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 # METODE METODE Evaluering af holdningen til NemID MÅLGRUPPE Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere. DATAINDSAMLING

Læs mere

Login-vejledning til Falck MyCare

Login-vejledning til Falck MyCare Login-vejledning til Falck MyCare På grund af den nye persondataforordning (GDPR) om beskyttelse af personfølsomme oplysninger, har vi i Falck Healthcare opgraderet vores bookingsystem Falck MyCare til

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Nykredit Portefølje Administration A/S

Nykredit Portefølje Administration A/S Nykredit Portefølje Administration A/S Vejledning i oprettelse af brugere til NPA-portal og log ind med nemid medarbejdersignatur version 2.0 januar 2014 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. INTRODUKTION

Læs mere

Maj 2012. Peter Kristiansen, pkris@nets.eu

Maj 2012. Peter Kristiansen, pkris@nets.eu Overgang til NemID til erhverv Maj 2012 Nets DanID A/S Peter Kristiansen, pkris@nets.eu NemID til erhverv 1. Opgaven vi står over for 2. De indledende øvelser 3. Sådan forløber migreringen 4. Problemer

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer Netprøver.dk Brugervejledning til Brugeradministratorer 8. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Login... 4 3 Brugeradministration... 5 3.1 Tilføj bruger... 7 3.2 Tilføj mange brugere... 8 4 På prøvedagen:

Læs mere

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted).

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted). Brugervilkår og andre gode ting, som du bør vide for at være sikker online. Sikkerhed er alles ansvar En del af IKEA ånden er "jeg gør min del, du gør din del, og sammen gør vi en masse." Dette gælder

Læs mere

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt)

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) 1 - Relevans - Afklarende spørgsmål 1. På den første side, skal du svare på et afklarende spørgsmål. 2. Du skal kunne svare 'Ja'

Læs mere

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen Anbefalinger om brug af Digital Post for store virksomheder, administratorer/advokater (fx ejendomsadministratorer) og virksomheder med mange p- enheder Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af:

Læs mere

Vejledning i VIAS 4.3. Koordinering af Specialrådgivningen under VISO, jf. servicelovens kapitel 4

Vejledning i VIAS 4.3. Koordinering af Specialrådgivningen under VISO, jf. servicelovens kapitel 4 Vejledning i VIAS 4.3 Koordinering af Specialrådgivningen under VISO, jf. servicelovens kapitel 4 Bemærk: Denne vejledning er henvendt til leverandører, der leverer ydelser i forbindelse med koordineringen

Læs mere

Løsningen garanterer at finde alle de cookies, som et nationalt tilsyn kan finde. Løsningen er valideret af Audit Bureau of Circulation i England.

Løsningen garanterer at finde alle de cookies, som et nationalt tilsyn kan finde. Løsningen er valideret af Audit Bureau of Circulation i England. Cookievejledningens Tekniske Guide Den tekniske guide beskriver fem skridt til overholdelse af cookiereglerne: 1. Fastlæggelse af webejendom 2. Undersøgelse af om der sættes cookies på hjemmesiden 3. Afgivelse

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.9. Sidst ændret den 25 05 2015. Adgang til at redigere elevplaner for elever med sekundær klassetilknytning

Nyt i SkoleIntra 5.9. Sidst ændret den 25 05 2015. Adgang til at redigere elevplaner for elever med sekundær klassetilknytning Nyt i SkoleIntra 5.9 Sidst ændret den 25 05 2015 Adgang til at redigere elevplaner for elever med sekundær klassetilknytning I SkoleIntra kan man tilknytte en elev til en anden klasse end normalklassen.

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Installation

WEB-DIRECT Brugerguide Installation WEB-DIRECT Brugerguide Installation Indhold 1. Start WEB-DIRECT... 3 1.1 Installation... 3 1.2 Checkliste:... 3 1.2.1 Rettigheder til at installere på computeren:... 3 1.2.2 Opsætning af browser til at

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.10

Nyt i SkoleIntra 5.10 Nyt i SkoleIntra 5.10 Sidst ændret den 13 10 2015 Ny loginside Med SkoleIntra 5.10 introduceres et nyt fælles login, som giver single sign on mellem det nye SkoleIntra, det klassiske SkoleIntra og itslearnings

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol 16. december 2016 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 Nødvendige installationer på PC... 1 Kontaktoplysninger

Læs mere

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger Gældende fra 27. juni 2017 Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger MDL ApS ( MDL vi, os, vores ) ved, hvor vigtig fortrolighed er i forhold til vores kunder, og vi bestræber os på

Læs mere

www.munkebjergskolen.odense.dk

www.munkebjergskolen.odense.dk ForældreIntra er del af Munkebjergskolens hjemmeside. Her åbnes op for en større, direkte kontakt mellem skole og hjem. ForældreIntra er et lukket univers, som forældrene skal angive brugernavn og adgangskode

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

[arbejdsgiver] sådan gør du... [opret din virksomhed]

[arbejdsgiver] sådan gør du... [opret din virksomhed] [arbejdsgiver] sådan gør du... [opret din virksomhed] Opret din virksomhed på Jobnet For at oprette din virksomhed på Jobnet, kræver det en Digital signatur eller en NemId medarbejdersignatur, som findes

Læs mere

Digital Postkasse/e-Boks

Digital Postkasse/e-Boks Nemt på nettet Digital Postkasse/e-Boks Horsens Kommunes Biblioteker Redigeret januar 2013 itborger@horsens.dk Indledning Mere og mere kommunikation med det offentlige foregår over nettet. Ting, som man

Læs mere

Let i gang med NemRefusion

Let i gang med NemRefusion Let i gang med NemRefusion Digital indberetning af syge- og barseldagpenge og sygefraværssamtaler på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Forbruger login med NemID Til forbrugsdata på DataHub

Forbruger login med NemID Til forbrugsdata på DataHub Forbruger login med NemID Til forbrugsdata på DataHub 2. maj 2012 JHH Testdrejebog Udført for: Energinet Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Steen Jungdal Udført af: Signaturgruppen A/S IT-huset Åbogade

Læs mere

JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer

JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer INDHOLDSFORTEGNELSE Bliv en del af det digitale Danmark... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Godt i gang som digital borger NemID...11 Bestil

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Jeg logger ind med bruger-id og nøglekort og får at vide, at der ikke er nogen sager i DLR Der er logget ind med forkert NemID. Vi oplever mange henvendelser,

Læs mere

Regler for NemID til netbank og offentlig digital signatur v5, 1. marts 2017

Regler for NemID til netbank og offentlig digital signatur v5, 1. marts 2017 Regler for NemID til netbank og offentlig digital signatur v5, 1. marts 2017 1 Indledning NemID er en sikkerhedsløsning, du kan bruge til din netbank, offentlige og private hjemmesider. Du kan også bruge

Læs mere

Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne

Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne TraceTool er det værktøj, som medarbejderne i din kommune skal anvende til at registrere henvendelser manuelt i tælleugerne. Denne vejledning beskriver, hvordan

Læs mere

e-boks mobilløsninger, tovejskommunikation og øvrige produktnyheder

e-boks mobilløsninger, tovejskommunikation og øvrige produktnyheder 1 e-boks mobilløsninger, tovejskommunikation og øvrige produktnyheder Erik Abildgaard Knudsen Product And Development Director E-mail: eak@e-boks.dk Mobil: 29487722 Hovedsponsor for Caroline Wozniacki

Læs mere

Release notes Januar 2014

Release notes Januar 2014 Release notes Januar 2014 Det er vigtigt, I sletter midlertidige filer i jeres browser efter et nyt release af borger.dk, for at browseren ikke stadig anvender ældre komponenter herfra. For OPIS redaktører

Læs mere

TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG

TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG Før du går i gang Inden I går i gang, skal du vide følgende: Spillet kan kun spilles på tablets og computere både stationære og bærbare. Spillet virker IKKE

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Log ind med nøglekort NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Hvis du ikke har NemID, kan du bestille det på www.nemid.nu

Læs mere

SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS

SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS Til vejledning af den mindre virksomhed eller forening i digital kontakt med det offentlige Registrere virksomhed (starte, ændre, lukke) Indberette moms Registrere Frivillig

Læs mere

Vejledning til administratorer. Rev.: 2016-01-13 / LH. Side 1

Vejledning til administratorer. Rev.: 2016-01-13 / LH. Side 1 Vejledning til administratorer Rev.: 2016-01-13 / LH Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Interessentforum for næste generation NemID

Interessentforum for næste generation NemID Klassifikation: C - Til offentlig brug Interessentforum for næste generation NemID 20. januar 2017 Partnerskabet mellem Digitaliseringsstyrelsen og Pengeinstitutterne om tilvejebringelse og drift af næste

Læs mere

Vejledning til SmartSignatur Proof Of Concept

Vejledning til SmartSignatur Proof Of Concept Vejledning til SmartSignatur Proof Of Concept Version 0.9.1 15. marts 2013 Indhold Vejledning til SmartSignatur Proof Of Concept... 1 Hvad er en medarbejdersignatur... 3 Juridiske aspekter ved brug af

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

3. Vælg denne mulighed, hvis du har: Oprettet dig som bruger i det digitale ansøgningssystem. Se punkt 4.

3. Vælg denne mulighed, hvis du har: Oprettet dig som bruger i det digitale ansøgningssystem. Se punkt 4. Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet ved at klikke på Gå til ansøgning på siden: http://tilvalg.au.dk/kandidattilvalg/optagelse/ under punktet Sådan søger du. Login

Læs mere

360 eworker. App en, der gør det endnu lettere at arbejde i 360 - Arbejd med sagsbehandlingsopgaver, dokumenter og information fra din ipad

360 eworker. App en, der gør det endnu lettere at arbejde i 360 - Arbejd med sagsbehandlingsopgaver, dokumenter og information fra din ipad 360 eworker App en, der gør det endnu lettere at arbejde i 360 - Arbejd med sagsbehandlingsopgaver, dokumenter og information fra din ipad 360 eworker - App en, der gør det endnu lettere at arbejde i 360

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/annemetteshansen@yahoo.dk

Annemette Søgaard Hansen/annemetteshansen@yahoo.dk Windows Vista NemID og Borger.dk side 1 af9 1) Gå ind på www.borger.dk I adresselinjen Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på Log på (øverst) Denne boks kommer frem: Hvis du klikker i den lille boks

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 22. april 2014 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer 1. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. PROCESDIAGRAM FOR REVISOR... 4 3. ADGANG

Læs mere

Elev-manual til Køreklar e-læring

Elev-manual til Køreklar e-læring Version 2.0 September 2016 Elev-manual til Køreklar e-læring Nyt Juridisk Forlag Gothersgade 137 1123 København K 39 13 55 00 koreklar@koreklar.dk 2 Indhold 1. Første gang du logger dig på Køreklar e-læring...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Guide til integration med NemLog-in / Signering

Guide til integration med NemLog-in / Signering Guide til integration med NemLog-in / Signering Side 1 af 6 14. november 2013 TG Denne guide indeholder en kort beskrivelse af, hvorledes man som itsystemudbyder (myndighed eller it-leverandør) kan integrere

Læs mere

SmartWeb Brugermanual

SmartWeb Brugermanual SmartWeb Brugermanual Table of Content Table of Content... 1 Best Practice SmartWeb:... 2 Implementering... 4 Egenskaber:... 5 Filer:... 7 Oprettelse af Kategori... 9 Sider og Tekster:... 11 Slideshow...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Svinetællingen

Vejledning til online blanketten Svinetællingen Vejledning til online blanketten Svinetællingen Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende

Læs mere

EazyProject lokalestyring

EazyProject lokalestyring EazyProject lokalestyring Brugermanual Version 1.1 Side 1 af 26 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion til EazyProject... 3 1.1 Om... 3 1.2 Support... 3 1.3 Daglig brug af EazyProject... 3 1.3.1 Print af

Læs mere

3 Tryk på Besvar. Trin for trin 3 Digital underskrift - Fuldmagt

3 Tryk på Besvar. Trin for trin 3 Digital underskrift - Fuldmagt Trin for trin 3 Digital underskrift - Fuldmagt Der skal fremsendes fuldmagt, hvis ansøger er en anden end ejendommes ejer, fx en rådgiver eller en andelshaver i en andelsboligforening. 1 Lav et fuldmagtsdokument.

Læs mere

PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling

PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling 14492 Youtube klip skal kunne indsættes og vises på siden Formidling 14486 Printfunktion til udvalgte side Formidling 14457 ALT-tekster skal

Læs mere

METODE Dataindsamling & Målgruppe

METODE Dataindsamling & Målgruppe METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til ca. 4,5 millioner danskere. Interviews 1500 interviews i målingen. Dataindsamling Dataindsamlingerne

Læs mere