Udredning om national opsamling af brugerskabte data

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udredning om national opsamling af brugerskabte data"

Transkript

1 National opsamling af brugerskabte data side 1 Udredning om national opsamling af brugerskabte data Der har på forskellige workshops været enighed om, at brugerskabte data bør opsamles og kunne tilgås via en national service. En fælles service for biblioteker, netbiblioteker og bibliotek.dk er betragtet som afgørende for momentum og for opnåelse af en kritisk masse. Endvidere var ønsket, at data skal kunne opsamles centralt og bruges lokalt og omvendt. Efter en drøftelse i Koordinationsgruppen for netbiblioteker har Styrelsen for Bibliotek og Medier besluttet at udbyde et forprojekt med henblik på at gennemarbejde et beslutningsgrundlag, der samtidig kan danne baggrund for et muligt udbud af et implementeringsprojekt af sådan national fælles løsning. Forprojektet gennemføres af et konsortium med en beløbsramme på kr. Resultatet af forprojektet foreligger nu i form af en afrapportering fra en workshop, hvor en række væsentlige spørgsmål er blevet drøftet blandt en kreds af medarbejdere fra folke-, uddannelses- og forskningsbiblioteker samt netbiblioteker mv. (se bilag). Forprojektet er gennemført som en virtuel workshop af et konsortium bestående af Axiell, DBC (projektleder), Gentofte Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne og Århus Kommunes Biblioteker. Den virtuelle workshop er gennemført i 2 tempi; først en debat på opdelt i 17 forskellige temaer, dernæst en spørgeskemaundersøgelse blandt workshopdeltagerne. Bloggen er stadig åben, medens resultatet af spørgeskemaundersøgelsen vedlægges som bilag. Det var Styrelsen for Bibliotek og Mediers oprindelige forventning, at afrapporteringen skulle indeholde en beskrivelse for en national opsamling af brugerskabte data. Som led i den endelige aftale mellem Styrelsen og konsortiet ønskede Styrelsen for Bibliotek og Medier endvidere overslag over økonomien i udvikling og drift af en løsning samt forslag til mulige forretningsmodeller både for udvikling og efterfølgende drift. Konsortiet er mht. økonomien nået til enighed om, at det ville være konkurrenceforvridende såfremt konsortiet i forbindelse med den endelige beskrivelse afgiver overslag over økonomien. Desuden indeholder den endelige beskrivelse en række uafklarede spørgsmål, hvor svarerne er med til at definere servicen, og som Styrelsen derfor bør forholde sig til forud for afholdelse af en udbudsforretning. Spørgsmål om forretningsmodeller er behandlet på workshoppen. På konsortiets vegne, den 26. september 2008 Per Mogens Petersen Projektleder Den kursiverede tekst på de følgende sider afspejler konsortiets konklusion på baggrund af debat på bloggen og resultatet af spørgeskemaundersøgelsen

2 National opsamling af brugerskabte data side 2 Indledning Der etableres en national biblioteksservice for brugerskabte data, i det følgende omtalt som den nationale service eller blot servicen. Den nationale service er en database, som kan modtage, opbevare og udlevere brugerskabte data. De brugerskabte data er først og fremmest data, som er indtastet af brugerne, dvs. brugerne af bibliotekernes sites, herunder bibliotekskataloger, netbiblioteker, fagportaler og bibliotek.dk. Dataene i databasen opbevares som poster under de enkelte materialers id-numre. Data fra servicen udleveres som poster til sites / portaler via en webservice eller som dataleverancer. På workshoppen blev brugerskabte data i tilknytning til spørgsmål og svar på spørgetjenesterne (Biblioteksvagten og Spørg Olivia) drøftet; workshop-konsortiet finder det interessant, men betragter det hørende til en senere fase af den nationale service. Ansvar for servicen Styrelsen for Bibliotek og Medier afholder en udbudsforretning med det formål at få etableret den nationale service. Som resultat af udbudsforretningen indgår Styrelsen for Bibliotek og Medier en kontrakt med den udvalgte entreprenør, som regulerer alle forhold vedrørende udvikling, drift, vedligeholdelse og videreudvikling af servicen for en tidsbegrænset periode på fx 5 år. Det er essentielt, at de bibliotekssites, som er tilsluttet servicen, sikres indflydelse på den fremadrettede udvikling. Der kan tænkes flere modeller for ansvarsfordelingen: 1. Det totale ansvar (teknisk, fagligt, juridisk, økonomisk, organisatorisk etc.) overdrages til entreprenøren, som etablerer et rådgivende udvalg, hvori bl.a. Styrelsen er repræsenteret. 2. Det daglige ansvar overdrages til entreprenøren. Rammerne for dette ansvar aftales på kvartalsvise møder mellem entreprenøren og Styrelsen. Ansvaret for servicen ligger fortsat i Styrelsen, som etablerer et rådgivende udvalg. 3. Det tekniske ansvar overdrages til entreprenøren. Det økonomiske, juridiske, faglige og organisatoriske ansvar for servicen ligger fortsat i Styrelsen, som etablerer et rådgivende udvalg. 4. Det totale ansvar overdrages til et åbent konsortium; konsortiet er baseret på et sæt vedtægter som bl.a. giver biblioteker ret til at blive primære medlemmer. Alle beslutninger træffes af konsortiet. Et flertal peger på denne løsning: Det totale ansvar overdrages til et konsortium, som er åbent for alle danske biblioteker og bibliotekssites.

3 National opsamling af brugerskabte data side 3 Kommentar: De 4 modeller er dog ikke helt sammenlignelige; eksempelvis kan model 4 godt kombineres med model 2 eller model 3, idet konsortiet kan overdrage det daglige eller det tekniske ansvar til en entreprenør. Tilslutning til servicen Bibliotekskataloger, netbiblioteker, fagportaler og bibliotek.dk er primære sites, som har mulighed for at tilslutte sig servicen. Skal der skelnes mellem forskellige tilslutningsformer for primære sites, altså om sitet fx er både leverandør og bruger, eller om sitet kun er bruger? Skal der skelnes mellem om sitet bruger webservicen eller får dataleverancer? Der indgås tilslutningsaftale mellem den nationale service og de enkelte primære sites som fastlægger samarbejdsvilkårene. Skal andre offentlige og/eller kommercielle og private sites have adgang til den nationale service som webservice og/eller som dataleverance? Primære brugere (sites): Tilslutning til servicen og Betalingsparametre: Der er tilsyneladende lidt modstridende besvarelser på disse 2 spørgsmål: det anbefales at følge svaret for betalingsparametre, dvs. at der ikke skelnes mellem ydende og nydende sites, og at prismodel fastlægges ved en kombination af indbyggertal og sitets benyttelse. Sekundære brugere (sites): Ja, bidragyderne skal acceptere, at deres data både bruges i biblioteksites og på alle andre sites. Hvis et sekundært site bruger den nationale service i stor udstrækning bør den ansvarlige for servicen kunne opkræve betaling. Upload af, ejerskab til og klager over data Ved upload af brugerskabte data fra primære sites til den nationale service overdrages ejerskabet til den nationale service. Den nationale service har således mulighed for at slette (fx anstødelige data) og bevare data (fx hvis et primært site udtræder af samarbejdet) i egen database. Den nationale service kan indlægge filtre i data, som modtages fra primære sites. Hvis det primære site giver brugeren mulighed for at ændre i egne data, skal sådanne ændringer automatisk overføres til den nationale service som rettelsesposter. Klager over brugerskabte data behandles af det bibliotek mv. som er ansvarlig for upload af de pågældende data til den nationale service. Brugere, der har oprettet data på et bibliotekssite, som leverer data til den nationale service, bevarer ejendomsretten til disse data. I en periode uden fælles login og profildata er der dog ingen garanti for, at brugeren kan rette eller slette egne data.

4 National opsamling af brugerskabte data side 4 Betalingen vedrører selve servicen, hvorimod der ikke betales for data. Finansiering af servicen Udvikling og implementering: a) finansieres af Styrelsen? b) finansieres delvist (fx 50%) af Styrelsen; resten finansieres over driften, dvs. af de sites som bruger servicen? c) finansieres over driften, dvs. af de sites, som bruger servicen? Drift og vedligeholdelse finansieres delvist ved: a) tilskud fra staten b) salg af brugerskabte data til andre c) reklamer og sponsorater eller en kombination af disse? Uanset disse evt. finansieringskilder anses det for nødvendigt med en årlig betaling fra primære sites, som bruger servicen. Hvad vil I betale for brugerskabte data på jeres site: a) under kr./år? b) mellem 25 og kr./år? c) mere end kr./år? Betalingsparametre ved helt eller delvis finansiering via de primære sites: a) antal genererede brugerskabte data, b) antal viste brugerskabte data, c) antal indbyggere i kommunen (gælder ikke netbiblioteker) d) faste tariffer afhængigt af sitets størrelse/benyttelse eller en kombination af disse? Der er overvejende interesse for, at staten finansierer udvikling og implementering. Der er overvejende interesse for, at staten giver underskudsgaranti for drift og vedligeholdelse for en periode på min. 4 år, dog højst 50% af omkostningerne, dvs. op til et beløb som svarer til den samlede betaling fra de bibliotekssites mv., som betaler for den nationale service. Entreprenøren/konsortiet, der forestår servicen, har det samlede ansvar for drift og vedligeholdelse for minimum den periode, hvor staten yder tilbyder underskudsgaranti. Særlige forhold som Styrelsen skal forholde sig til Styrelsen opfordres til at udarbejde en kontrakt, som brugeren accepterer forud for aflevering af brugerskabte data. Kontrakten bør indeholde en beskrivelse af ejendoms- og brugsret til data samt rettigheder i forbindelse med sletning. Styrelsen opfordres til at beskrive servicemål for den nationale service. Styrelsen opfordres til at stille krav til entreprenøren om opbevaring af data, herunder håndtering af personhenførbare data. Styrelsen opfordres til at afklare, om der kan ydes tilskud fra staten til den lokale implementering af servicen.

5 National opsamling af brugerskabte data side 5 Styrelsen opfordres til at udarbejde krav til statistik. Styrelsen opfordres til at overveje om der kan knyttes brugerskabte data til andre materialer end dem, som findes bibliotek.dk, fx netdokumenter. Styrelsen opfordres til at publicere et forslag til en tidsplan for en national bsdservice bl.a. af hensyn til forberedende arbejde på de sites, som ønsker at implementere servicen. Styrelsen opfordres til en politik mht. samme brugers flere brugeridentiteter. Styrelsen opfordres til at definere servicen meget præcist aht. udbudsforretningen. Brugsscenarier Data skabt i dansk bibliotekssammenhæng (lokalkataloger, netbiblioteker, bibliotek.dk) Brugeren vil se en eller anden form for data. Kun de med grønt markerede processer udføres af den nationale service, resten er lokale opgaver. Aktør Start Trin i processen Slut Kommentarer Slutbruger i lokalkatalog Ser på en post og vil gerne se andre brugeres ratings, anmeldelser, tags, kommentarer m.v. Klikker på link Der laves en webserviceforespørgsel (GetData) på postens idnr. - med oplysning fra lokalsystemet om hvorvidt man ønsker data kun fra dette idnr eller ønsker det udfoldet til et værk Webservicen udvider idnr til værk Om data vises umiddelbart eller først efter et klik er en lokal afgørelse (eller en systemleverandøres afgørelse)

6 National opsamling af brugerskabte data side 6 hvis dette er specificeret i forespørgslen Anmeldelser leveres retur på (et eller flere) idnr. Data vises Brugeren ser de ønskede data Hvilke typer brugerskabte data er interessante: ratings, anmeldelser, tags, kommentarer? Der er størst interesse for ratings og anmeldelser, nogen interesse for kommentarer, tags og links til supplerende materiale. Er det vigtigt at kunne identificere data som er skabt i en bestemt lokalkatalog/i et bestemt geografisk område/andre udvalgskriterier (køn, alder osv) - altså kun vise data fx fra Randers i sin lokale katalog? Eller andre brugere på din alder har rated denne cd sådan Et lille flertal synes det er vigtigt. Evt. kan det være et tilbud, men ikke obligatorisk fra start. Senere vil brugerne måske være mere vant til at have mange persondata i deres profil. Meget få services med brugerskabte data forlanger i dag data som alder, køn, postnummer, uddannelsesinstitution. Vær opmærksom på at dette stiller tilsvarende krav til hvor meget brugeren skal oplyse ved tilmelding til servicen. Vil servicen være attraktiv for brugeren hvis de skal svare på spørgsmål om sig selv? Skal sådanne data (om ønsket) trækkes fra lokalsystemets oplysninger om brugeren (her har man jo alder, køn og bopæl)? Er brugeren i forvejen logget ind i en lokalkatalog når data skabes, kan data som køn, alder og postnummer gemmes. Brugeren skal godkende at disse data videresendes til dette formål. Brugeren vil selv skabe data I denne beskrivelse er der gået ud fra at brugeren opretter sig og identificerer sig i det lokale system. Kun de med grønt markerede processer udføres af den nationale service, resten er lokale opgaver. Aktør Slutbruger i lokalkatalog Start Ser på en post og vil gerne rate, Trin i processen Klikker på link a la Fortæl hvad du Slut Kommentarer

7 National opsamling af brugerskabte data side 7 anmelde, tagge, kommentere m.v. synes Om der er login eller ej er en lokal afgørelse Brugeren afgiver sine data - grænseflade bestemmes lokalt. Der skal være adgang til en fælles beskrivelse af hvad data bliver brugt til og hvilke rettigheder brugeren har Der laves en webserviceforespørgsel (createdata) på postens idnr. med data på brugeren Se dog spørgmål nedenfor Hvilket system der bruges til at identificere brugeren i den centrale base er ikke denne workshops hovedfokus. Men der skal bruges en identifikation som kan identificere brugeren selvom han bruger flere systemer, og som samtidig er ok i forhold til Datatilsynet. Og der skal i så høj grad som muligt bruges gennerelle

8 National opsamling af brugerskabte data side 8 Webservicen gemmer data (om materialet og om brugeren) på materialets idnr Der sendes besked om at data er gemt Besked vises i lokal grænseflade eller sendes pr mail til brugeren Brugeren ser beskeden offentlige løsninger til single-sign-on. Om brugeren også ser sine data straks er en lokal beslutning. Skal brugere kunne afgive data (ratings, tags osv - evt. kun nogle typer) anonymt? Afhænger det af, hvilke data, der er tale om? vil man f.eks. gerne kunne se kaldenavnet på brugeren, når det drejer sig om en kommentar eller en anmeldelse, hvorimod det betyder mindre med et tag eller en rating? Er det vigtigt at brugeren også kan fjerne eller ændre sine data? En nationalt bruger-id-løsning ville betyde at en bruger kan logge ind med samme login alle steder. Men en sådan løsning er ikke klar nu. Er det ok hvis det nationale system i første omgang IKKE har et fælles brugerid-system (dvs. data gemmes på det brugerid + biblioteksnummer som evt er med når der skabes data? - og en bruger af flere systemer kan ikke identificeres som én bruger). Hvis forretningsmodellen vil indebære at data kan sælges eller viderestribueres, er det så noget brugeren (=dataskaberen) skal sige ja til? Brugeren SKAL identificere sig, men der er enighed om at en service kan fungere uden en national id-løsning, så én bruger kan have flere identiteter som så ikke nødvendigvis er knyttet sammen. Brugere skal kunne fjerne deres data (og dermed kan de ikke være anonymt afgivet). Data skabt i andre sammenhænge Andre steder end i danske biblioteker/bibliotekssites kan brugere skabe data om bøger, musik, film m.v. Fx LibraryThing, udenlandske bibliotekssites, boghandlersites fx saxo.com, imdb.com etc. Disse data skal kunne batch-uploades (en sådan service er ikke beskrevet endnu).

9 National opsamling af brugerskabte data side 9 Skal den fælles database indeholde sådanne data (hvis de kan fås gratis/til en rimelig pris)? Vil I betale ekstra for servicen hvis de indeholder data der er købt? Skal det markeres på hvilket site sådanne data er skabt? Et lille flertal vil gerne have sådanne data, men vil nok ikke betale for dem. Det skal kunne ses hvor data kommer fra. Administrative funktioner Anstødeligt indhold: Hvis en siteejer gøres opmærksom på brugerskabte data, som strider imod de regler der er for sitet, skal disse fjernes. Hvordan skal det ske i praksis: A. Det løses i første omgang i lokalt - om man giver brugeren adgang til at rapportere den slags i den lokale grænseflade er en lokal afgørelse. Siteejeren skal dernæst sende en slet-data til den centrale base, som sletter centralt. Hvis der lokalt er gemt data, som er slettet i den centrale base, er det den lokale siteejers ansvar ikke at have opdateret sine data. eller B. Det løses ved en fælles udformet Rapporter anstødeligt indhold -knap (med tilhørende fælles disclaimer) Der skal laves en fælles policy som brugeren skal acceptere første gang de laver brugerskabte data. Hvis der kun lagres data ét sted, slettes posterne så blot i den centrale base. Hvilke muligheder skal der være: Søgemuligheder i den centrale base Man kan vælge at sige at alle ønsker om søgbarhed udover på idnr håndteres lokalt. Altså at man lokalt må lagre brugerskabte data og gøre dem søgbare på den måde man ønsker det. Man kan også sige at den nationale database skal opbygges så man straks - eller senere - vil kunne foretage søgninger i brugerskabte data samtidig med søgninger i andre typer data. Det kan fx være relevant at søge i brugerskabte tags samtidig med søgning i almindelige bibliografiske data, at kunne sortere ud fra indhold i brugerskabte data (højest ratede titler først) samt en lang række af top-ét-eller-andet (mest ratede, mest anmeldte, nyest anmeldte osv).

10 National opsamling af brugerskabte data 10 side Upload/download af større mængder poster: Både bibliotekssystemer og andre dataleverandører/databrugere kan have brug for at kunne up/downloade mange data/alle data. En sådan service er ikke beskrevet endnu. Upload skal være den samme service som for andre dataleverandører. Skal den nationale service kunne tilbyde både høstning af data og batch-upload? Opdatering: Både de lokale systemer og den nationale service skal kunne levere opdateringsinformation til aftagere så de lokale og den nationale base kan opdateres fx med sletteposter. Kommentarerne antyder at én national datalagring foretrækkes uden lokale delbaser, men der kan fx tænkes fællesbaser for ét bibliotekssystems brugerskabte data. Derfor ønskes diverse søgemuligheder i den centrale base. Hvordan data uploades er der ikke ultimative krav til. Tekniske spørgsmål Udgangspunktet for de tekniske spørgsmål er den løsning der er skitseret for brugerskabte data i bibliotek.dk: Brugerskabte data til bibliotek.dk Formålet med projekt B01c - Database over anmeldelser og ratings i bibliotek.dk på udviklingsplanen for bibliotek.dk 2008 er at få etableret en service for brugerskabte data som kan bruges i forbindelse med bibliotek.dk og senere vil kunne udvides til brug i andre sammenhænge. Servicen og databasen udvikles således at den vil kunne udvides til brug i national sammenhæng. Projektet indeholder følgende leverancer: Standardiseret beskrivelse af webservicen til oprettelse og hentning af brugerskabte data Database til brugerskabte data Webservice der benyttes i forbindelse med oprettelse af data via bibliotek.dk og ved visning af data i bibliotek.dk Administrationsmodul der håndterer overvågning af løsningen samt central sletning af brugerskabte data Der er beskrevet følgende services til databasen over brugerskabt data: createdata: en bruger skal kunne anmelde eller rate et materiale (en bibliografisk post) i bibliotek.dk brugergrænsefladen og få det gemt i databasen getdata: denne service skal bruges af bibliotek.dk til at hente brugerskabte data om en given manifestation til visning i bibliotek.dk brugergrænsefladen. Den skal også bruges af administrator til at kunne hente data fx til sletning via administrationsmodul. På sigt vil servicen også kunne bruges af den bruger der har skabt data til at hente alle de data som han har skabt (men dette vil kræve brugeridentifikation i forbindelse med afgivelse af data (createdata)). deletedata: en administrator skal kunne slette data i databasen, eller en slutbruger skal kunne slette egne data.

11 National opsamling af brugerskabte data 11 side updatedata: data skal kunne rettes af en administrator eller den slutbruger der har skabt dem. Kun createdata og getdata implementeres i første version på bibliotek.dk. deletedata håndteres i første omgang af et administrationsmodul, så det bliver kun administrator der vil kunne slette data og ikke brugeren der har oprettet data. Databasen udvikles i første version til at kunne rumme ratings og reviews (anmeldelser). Databasen designes så den nemt kan udvides med fx tags og comments (og det samme gælder for webservicen der udvikles). Alle deltagere i spørgeskemaundersøgelsen mener at de beskrevne services vil være tilstrækkelige for en national service. Der er dog et par kommentarer hvor der gives udtryk for at det først vil være muligt helt at afgøre når man mere erfaring med løsningen. Det har ikke været den tekniske del der har været i fokus i workshoppen (det er primært medtaget som baggrund), og der er ikke kommet kommentarer på bloggen hertil. Den tekniske beskrivelse er til høring blandt system-leverandørerne (deadline 22. september 2008), og herefter vil det være nemmere at komme med en konklusion omkring den tekniske løsning. Sitet (navnet på det site), hvor data er skabt, skal dog under alle omstændigheder gemmes i den nationale base. En WSDL er under udarbejdelse til en webservice til brugerskabte data. Udkast kan ses her: (tilrettes løbende).

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse - 1 Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse...1 Indledning...1 Formål...1 Beskrivelse...1 Basale krav til det bibliotek/website

Læs mere

Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat

Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat Dette notat skal beskrive løsningsmodeller for bibliotek.dk som lokal grænseflade som opfølgning på det notat som blev lavet i 2007 1 og på den workshop som blev

Læs mere

- 1 - Fig. 1: Lånertjek ved bestil i OPAC

- 1 - Fig. 1: Lånertjek ved bestil i OPAC - 1 -, bibliotek.dk, PIN-kode, webservices. Baggrund "" er efterhånden blevet en indviklet sag. I VIP-basen findes der rigtig mange parametre og metoder vedr. lånertjek, som skal udfyldes og haves styr

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk og Danbib 3. kvartal 2015

Kvartalsrapport for bibliotek.dk og Danbib 3. kvartal 2015 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk og Danbib 3. kvartal Kvartalsrapport for bibliotek.dk og Danbib 3. kvartal Udvikling i bibliotek.dk i -Q3 Implementering af schema.org (visningen af bibliotek.dk-bogposter

Læs mere

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken DDB Basispakken består af ydelser, der bygger videre på DanBib og bibliotek.dk infrastrukturkomplekset og skaber

Læs mere

Drejebog bibliotek.dk undervisning

Drejebog bibliotek.dk undervisning Drejebog bibliotek.dk undervisning Overskrift Indholdselement Hjælp og to-do-liste Program Velkommen Flipover/tavle med Præsentér dig selv program + evt. papir uddelt Formål med kurset Gennemgå program

Læs mere

Ny BOB-grænseflade fra

Ny BOB-grænseflade fra DBC: Ny BOB - vejledning - version: 29.5.2010 - Side 1 (10) Ny BOB-grænseflade fra 1.6.2010 Adgang til BOB...1 Hvilke bestillinger bliver vist efter indlogning?...2 Fanebladet bibliotek.dk til os...2 Åbne

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet via bibliotek.dk Januar 2012 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk... 1 Tekster... 2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia... 3 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet i bibliotek.dk Maj 2010 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk...1 Tekster...2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia...4 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2018 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 3. kvartal 28 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 28 Udvikling i 28-Q3 i henhold til Udviklingsplan 28 (U8) Udviklingsplan 28 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011.

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011. 1 Høringsoplæg til Aftale om udvikling af bibliotek.dk i 2012 mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier og Dansk BiblioteksCenter 3. november 2011 Indhold Indledning...1 Indsatsområde A: bibliotek.dk migration

Læs mere

SØG Funktionalitet Beskrivelse Servicekald Leverance Noter Projekt

SØG Funktionalitet Beskrivelse Servicekald Leverance Noter Projekt SPECIFIKATION FOR PALLENEXT 21. december 2015, AFB Deadlines Mobil Søg og Alpha: 27. jun 2015 Beta: 10. sep 2015 0.5: 23. okt 2015 0.7: 20. nov 2015 Herefter releases for PN_0.9: 10. april 2016: Gruppefunktionalitet,

Læs mere

Bibliotek.dk - udvikling i 2015

Bibliotek.dk - udvikling i 2015 Status fra DBC Nyt i bibliotek.dk Bibliotek.dk - udvikling i 2015 Nyt netpunkt Mails fra bibliotek.dk - Data@lsynet Opdatering af danbib.dk Bes@l og adgang - udvikling 2015 Konsekvenser af nyt bibliotekssystem

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 1. kvartal 217 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 217 Udvikling i 217-Q1 i henhold til Releaseplan 217 (R17) Releaseplan 217 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2018 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 218 Udvikling i 218-Q1 i henhold til Udviklingsplan 218 (U18) Udviklingsplan 218 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib, bibliotek.dk og den fælles nationale

Læs mere

VEJE TIL VIDEN VIDEN

VEJE TIL VIDEN VIDEN VEJE TIL VIDEN VEJE TIL VIDEN DBC producerer metadata og udvikler den nationale it-infrastruktur til bibliotekerne, så borgerne let finder den information, de søger og bliver præsenteret for den på en

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 4. kvartal 27 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 27 Udvikling i 27-Q4 i henhold til Releaseplan 27 (R7) Releaseplan 27 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib,

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet via bibliotek.dk April 2011 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk... 1 Tekster... 3 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia... 5 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD Fællesindkøb Midt Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER...3 2 UDFYLDELSE AF ESPD...4 2.1 START...4 2.2 FANEN PROCEDURE...6 2.3 FANEN UDELUKKELSE...11 2.4 FANEN

Læs mere

Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 2. kvartal 2013

Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 2. kvartal 2013 Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib Udvikling bibliotek.dk Udvikling af bibliotek.dk rapporteres særskilt på http://www.kulturstyrelsen.dk/institutioner/biblioteker/nationale-ordninger/bibliotekdk/udvikling-af-bibliotekdk/

Læs mere

Hjælpeguide til Digitalisér.dk

Hjælpeguide til Digitalisér.dk Hjælpeguide til Digitalisér.dk Kom godt i gang 2 Hvad er Digitalisér.dk 2 Opret dig som bruger 2 Hvis du ikke kan logge ind 2 Brugerprofil 3 Hvad kan jeg på min profil 3 Hvordan ser jeg mit indhold 4 Hvordan

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

Høringsoplæg til udviklingsplan 2011 for bibliotek.dk

Høringsoplæg til udviklingsplan 2011 for bibliotek.dk 1 Høringsoplæg til udviklingsplan 2011 for bibliotek.dk Indhold Høringsoplæg til udviklingsplan 2011 for bibliotek.dk... 1 Indsatsområde A: Brugerfaciliteter... 3 Tema A01: Brugergrænsefladen... 3 Der

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 2018 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 2. kvartal 28 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 28 Udvikling i 28-Q2 i henhold til Udviklingsplan 28 (U8) Udviklingsplan 28 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

Bortset fra disse ting, så ser vi frem til at få jeres feedback, rapporter om fejl og ideer.

Bortset fra disse ting, så ser vi frem til at få jeres feedback, rapporter om fejl og ideer. Test af BETA-release i Mobil Søg projektet Kære Tester Tak for, at du vil være med til at gøre Mobil Søg til et bedre projekt. Som tester har du den vigtige opgave at gennemgå den tilsendte version og

Læs mere

EASY - Vejledning til administratorer

EASY - Vejledning til administratorer EASY - Vejledning til administratorer Opdateret september 2009 EASY brugergrænseflade EASYs nye brugergrænseflade blev idriftsat i november 2008. Den har fået nye roller og rettigheder, mulighed for at

Læs mere

Intelligent brugerinvolvering. Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket. Projekt støttet af DDB-puljen 2014

Intelligent brugerinvolvering. Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket. Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Intelligent brugerinvolvering Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Silkeborg Bibliotek November 2014 Indhold Historik... 2 Arbejdsgruppen... 2

Læs mere

Persondatapolitik. Persondatapolitik

Persondatapolitik. Persondatapolitik Persondatapolitik Persondatapolitik I denne persondatapolitik beskrives, hvordan Volstrup Rullegræs indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller afgiver, når du besøger vores

Læs mere

Løsningsbeskrivelse. Den fælleskommunale Serviceplatform

Løsningsbeskrivelse. Den fælleskommunale Serviceplatform Løsningsbeskrivelse Den fælleskommunale Serviceplatform Januar 2014 1 Indhold 2 Serviceplatformen... 2 3 Hjemmesiden www.serviceplatformen.dk... 3 3.1 Administrationsmodul... 4 3.2 Servicekatalog... 4

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 3. kvartal 27 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 27 Udvikling i 27-Q3 i henhold til Releaseplan 27 (R7) Releaseplan 27 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib,

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Databeskyttelsespolitik

Databeskyttelsespolitik Databeskyttelsespolitik for Rasmus Gissel, tekstforfatter, oversætter og korrekturlæser 1. Indledning I denne databeskyttelsespolitik kan du læse følgende: hvordan, hvornår og hvorfor jeg indsamler persondata

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01 Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn Version 0.01 Versionslog: 0.01 1 Oprettet: 01.08.2014 Indhold 1. Formål med vejledningen...3 2. Katalogforsiden...4 2.1 Brugeradgang...5 2.2 Skift

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013 NOTAT Anvenderkrav til Støttesystemet Klassifikation (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk

Læs mere

Systemet skal kunne håndtere små turneringer med ned til 2 deltagere, såvel som turneringer med op til 1000 deltagere.

Systemet skal kunne håndtere små turneringer med ned til 2 deltagere, såvel som turneringer med op til 1000 deltagere. Turneringssystem Formål At opbygge et internet baseret system til administration af skakturneringer for forskellige arrangørerer, herunder, men ikke begrænset til, skakklubber under Dansk Skak Union. En

Læs mere

Behandling af online tilmeldinger

Behandling af online tilmeldinger Behandling af online tilmeldinger Log på masterpiece.dk Klik på Ansøgninger Filtrering af tilmeldinger Start med at oprette en eller flere genveje som er relevante for dig. Dette gøres ved at markere dine

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

VIP-basen og nyt bestilsystem.

VIP-basen og nyt bestilsystem. DBC. Ny VIP-grænseflade fra 1.6.2010 Version: 29.5.2010. Side 1 (5) VIP-basen og nyt bestilsystem. Indhold: Ny opdeling af VIP-basens parametre i grænsefladen...1 Nye indstillinger efter 1.6.2010...2 Modtag

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Privatlivspolitik. for Odense LM

Privatlivspolitik. for Odense LM Privatlivspolitik for Odense LM 1. Generelt 1.1 Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LM og/eller som Odense LM indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 4. kvartal 2014

Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 4. kvartal 2014 Laura Holm, DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 1 Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib Udvikling bibliotek.dk Kort oversigt over afsluttet udvikling i : Kommandosøgning og linkme færdig og dokumentation

Læs mere

Basisbrugen af OHRMS. Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2. Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3

Basisbrugen af OHRMS. Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2. Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3 Basisbrugen af OHRMS Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2 Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3 Step 3: Opret en stillingsannonce til projektmappen side 6 Step 4: 1. sortering

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Klager

ESS Portal. Brugermanual Klager ESS Portal Brugermanual Klager 22. februar 2016 Version 3 Indhold Indledning...3 Login Klager...4 Login med NemID... 4 Login med brugernavn/password... 4 Sagsoversigt...5 Sagsbilledet...5 Upload dokumenter...

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Der

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Klager

ESS Portal. Brugermanual Klager ESS Portal Brugermanual Klager 27. oktober 2016 Version 4 Indhold Indledning...3 Login Klager...4 Login med NemID... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Login med brugernavn/password... Fejl! Bogmærke er

Læs mere

Forretningsgang for rådgivning

Forretningsgang for rådgivning FinansSparring er uvildig økonomisk rådgivning til private - til dig der har brug for et godt råd til at få råd. FinansSparring ApS Kragelundvænget 135 7080 Børkop Din vej til større overblik og mere overskud

Læs mere

Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 1. kvartal 2014

Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 1. kvartal 2014 Kirsten Larsen, DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 1 Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib Udvikling bibliotek.dk Udvikling af bibliotek.dk rapporteres særskilt på http://www.kulturstyrelsen.dk/institutioner/biblioteker/nationale-ordninger/bibliotekdk/udvikling-af-bibliotekdk/

Læs mere

Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 1. kvartal 2015

Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib 1. kvartal 2015 Kvartalsrapport bibliotek.dk og DanBib Udvikling bibliotek.dk Kort oversigt over afsluttet udvikling i : old.bibliotek.dk lukker 12. februar. m.bibliotek.dk lukker 25 marts dvs. sitet er nu responsivt

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S

PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S KVM-GENVEX mener, at dine persondata tilhører dig. Vi tilstræber at respektere og behandle dine persondata med passende omhu hele tiden. Når du besøger vores websteder,

Læs mere

The Boerboel Pedigree

The Boerboel Pedigree The Boerboel Pedigree The Boerboel Pedigree er opdelt i tre applikationer - (a) Visning af stamtavle (b) Indtastning af nye hunde i The Boerboel Pedigree. (c) Administration af indtastede hunde, opdrættere

Læs mere

Håndtering af lokale hjemmesider (pr )

Håndtering af lokale hjemmesider (pr ) Håndtering af lokale hjemmesider (pr. 21.12.2016) Forsiden Side 1 A. Skift øverste store foto Side 1 B. Kredsens / afdelingens navn i øverste foto Side 1 C. Kommende Åbne haver Side 2 D. Kommende Arrangementer

Læs mere

Brugermanual SIF (33069-04) Side 1/28. Godkendt af: Dato: Dokumentnr.: 077.024.214 Projekt: SIF (33069-04)

Brugermanual SIF (33069-04) Side 1/28. Godkendt af: Dato: Dokumentnr.: 077.024.214 Projekt: SIF (33069-04) Side 1/28 Brugermanual SIF (33069-04) Godkendt af: Dato: Side 3/28 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 1.1 Fangster, sporbare enheder og salg... 4 2 GENEREL NAVIGERING... 4 2.1 Login... 4 2.2 Log ud...

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA HVILKE PERSONOPLYSNINGER LIGGER I INDE MED? Side 1 af 10 Oktober 2018 BESKYTTELSE AF PERSONDATA - DET ER OGSÅ JERES ANSVAR Som beboerrepræsentanter

Læs mere

Persondataerklæring for servicebooker.dk:

Persondataerklæring for servicebooker.dk: 1. Orientering vedr. behandling af persondata Vores service gør det enkelt at bestille service hos et af de tilmeldte værksteder. Selve udførelsen af service sker som led i din aftale med det enkelte værksted.

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 9 Dokumentation 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/8 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK Vores privatlivspolitik giver dig et tydeligt overblik over, hvordan vi behandler dine data, samt hvad du kan forvente, at vi bruger dem til.

Læs mere

Brugervejledning til anmelder

Brugervejledning til anmelder Version 0.8 ERHVERVSSTYRELSEN ANMELDELSE AF TJENESTEYDELSER I RUT Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 ADGANG TIL RUT...3 2.1 Login...4 2.1.1 Login med brugernavn og password...5 2.1.2 Oprettelse af

Læs mere

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold Vejledning til brug af PwC-Portalen Denne vejledning gennemgår de enkelte funktioner i PwC-Portalen og forklarer hvordan de bruges. Du finder også information om, hvordan du kan få yderligere hjælp, hvis

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg)

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Opdateret af Kultur & Fritid, september 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 - Nyheder...- 4 - Søg ledige

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING I H. LUNDBECK A/S - HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER

ORDINÆR GENERALFORSAMLING I H. LUNDBECK A/S - HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER H. Lundbeck A/S ORDINÆR GENERALFORSAMLING I H. LUNDBECK A/S - HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER 1. Introduktion Formålet med denne meddelelse er at give dig som aktionær, fuldmagtshaver og/eller rådgiver

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.10

Nyt i SkoleIntra 5.10 Nyt i SkoleIntra 5.10 Sidst ændret den 13 10 2015 Ny loginside Med SkoleIntra 5.10 introduceres et nyt fælles login, som giver single sign on mellem det nye SkoleIntra, det klassiske SkoleIntra og itslearnings

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2017 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne?

RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne? RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne? Konsekvenser af og hvorfor RDA aktører, aktiviteter og udfordringer v/hanne Hørl Hansen, DBC Resource Description & Access(RDA) Nye

Læs mere

Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo

Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo Alle børn og børnebibliotekarer skal bruge det landsdækkende UNI-Login for at oprette en profil på www.biblo.dk. Langt de fleste skolebørn i DK har fra

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

Sådan opretter du dig som bruger:

Sådan opretter du dig som bruger: Vi har som bibliotek ikke lov til at videresende artikler elektronisk til dig. Derfor har Albertslund Bibliotek købt adgang til, at du selv kan finde artiklen/artiklerne og læse dem i fuldtekst. Det vil

Læs mere

Denne persondatapolitik forklarer, hvordan Verdensarv Stevns ( vi eller os ) behandler og sikrer dine personoplysninger. Hvor lagres data?

Denne persondatapolitik forklarer, hvordan Verdensarv Stevns ( vi eller os ) behandler og sikrer dine personoplysninger. Hvor lagres data? Persondatapolitik Denne persondatapolitik forklarer, hvordan ( vi eller os ) behandler og sikrer dine personoplysninger. 1. Hvem er dataansvarlig Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen

Læs mere

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk Elev vejledning Denne vejledning omhandler ansøgning til ungdomsuddannelse eller 10. klasse og beskriver, hvordan du som elev skal udfylde felterne i din uddannelsesplan på Optagelse.dk. Vigtigt! Der er

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SPØRGSMÅL OG SVAR TIL Rammeaftale om IT-konsulentbistand til udvikling, vedligehold, support og videreudvikling af Danmarks Miljøportals it-systemer, herunder VanDa. EU-Udbud nr. 212712- Spørgsmål nr.

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Vejledning Fritidsportalen

Vejledning Fritidsportalen Vejledning Fritidsportalen Side 1 Velkommen på fritidsportalen Dette er en kort vejledning i, hvordan du kommer på fritidsportalen, og hvordan du bruger den. Faaborg-Midtfyn Kommune håber, at alle interesserede

Læs mere

Oprydningsplan. Opbygning og opgavetyper

Oprydningsplan. Opbygning og opgavetyper Oprydningsplan Opbygning og opgavetyper O P R Y D N I N G S P L A N Oprydningsplanens opbygning 21/6 DEADLINE FOR ALLE OPGAVER I PLANEN: 21/6 OPDELT I 5 FASER MED HVER SIN DEADLINE OPDELT I 4 ROLLER: Aula-administrator

Læs mere

Brugervejledning til EG On Klagenævn

Brugervejledning til EG On Klagenævn Brugervejledning til EG On Klagenævn 1 Introduktion... 2 1.1 Support... 2 1.2 Log ind... 2 2 Dine klagesager... 3 2.1 Stamoplysninger... 3 2.2 Statusoplysninger... 4 2.3 Høringsoverblik... 5 2.4 Kommunikation...

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013 Klik her for at angive tekst. NOTAT Bilag 14: Anvenderkrav til Støttesystemet Organisation (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) kombit@kombit.dk CVR

Læs mere

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0 BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ Version 2.0 Januar 2019 Indholdsfortegnelse OM DENNE VEJLEDNING... 3 SAGSBEHANDLERADGANG I BYG OG MILJØ... 3 Modtagelse af ansøgninger hos myndigheden... 3 Sag

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Gruppe 9: Besir Redzepi, Jacob Pedersen, Garwun Jeffrey Lai og Sean Rørgren srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Indholdsfortegenelse

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

AFTALE om adgang til salg via www.bibliotek.dk

AFTALE om adgang til salg via www.bibliotek.dk AFTALE om adgang til salg via www.bibliotek.dk 1. Parter Dansk BiblioteksCenter as Tempovej 7-11 2750 Ballerup (herefter DBC ) og ( herefter Forhandleren ) har dags dato indgået denne aftale (herefter

Læs mere

Vejledning til brug af Persondataformular

Vejledning til brug af Persondataformular Vejledning til brug af Persondataformular Om Persondataformular Persondataformularen skal anvendes til at registrere persondata omkring ansatte og gæster. I nogle tilfælde skal forskningsstuderende og

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post

Brugerstyring i Digital Post Brugerstyring i Digital Post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i Digital Post Administrationsportalen. Den berører også kort sammenhængen med de roller og rettigheder, der er knyttet til

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange...

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-

Læs mere

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Velkommen v/rolf Hapel DDB-koordinationsgruppen Dagens program 10.00-10.15 Velkommen v/formand for koordinationsgruppen, Rolf Hapel 10.15-11.15 Hvad

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos Dusager 4 8200 Århus N Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskPortalen hos INDHOLD Login på ServiceDeskPortalen...

Læs mere

HoldingsItem (beholdningsdata) i Brønd 3.5

HoldingsItem (beholdningsdata) i Brønd 3.5 1 HoldingsItem (beholdningsdata) i Brønd 3.5 Formålet med at inkludere beholdningsdata i brønden, er at kunne afgrænse søgeresultater i forhold til tilgængelighed af materiale. Fx søgning på materialer,

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: /JET. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: /JET. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2013-12-02 /JET Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Første login... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 6 Glemt password... 6 Brugerfladen

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK Geo-referencing og event notification services

PERSONDATAPOLITIK Geo-referencing og event notification services PERSONDATAPOLITIK Geo-referencing og event notification services Oplysning om behandling af personoplysninger, jf. artikel 13 og 14 i EU Forordning 2016/679 ( GDPR ) Oplysningerne i nærværende persondatapolitik

Læs mere

Vejledning til KOMBIT KLIK

Vejledning til KOMBIT KLIK Vejledning til KOMBIT KLIK KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 0 Version Bemærkning til ændringer/justeringer Dato Ansvarlig 1.0 Første

Læs mere

Første informationsmøde for lokale Aula-administratorer. Mandag d. 17. december 2018 Tirsdag d. 18. december 2018 Fredag d. 4.

Første informationsmøde for lokale Aula-administratorer. Mandag d. 17. december 2018 Tirsdag d. 18. december 2018 Fredag d. 4. Første informationsmøde for lokale Aula-administratorer Mandag d. 17. december 2018 Tirsdag d. 18. december 2018 Fredag d. 4. januar 2019 F Ø R S T E I N F O R M A T I O N S M Ø D E F O R L O K A L E A

Læs mere