Workshop A Hvordan skal vi prioritere vores midler til faciliteter?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Workshop A Hvordan skal vi prioritere vores midler til faciliteter?"

Transkript

1 Workshop A Hvordan skal vi prioritere vores midler til faciliteter? Oplægsholder: Maja Pilgaard, analyse- og forskningsleder, Idrættens Analyseinstitut Spørgsmål til workshop A 1. Skal vi primært bruge ressourcerne på nye faciliteter eller skal vi vedligeholde eller udvikle eksisterende? 1a. Hvad med alternative bygninger til idrætsformål (eksempelvis RGF Hallen eller nuværende atletikhal i fabriksbygning) 1b. Skal vi prioritere hvad de forskellige faciliteter skal kunne i kommunen for er der de samme behov for idrætsfaciliteter alle steder? 1c. Skal faciliteterne være mere fleksible, så flere foreninger/hold kan benytte faciliteten samtidig? 2. Hvordan styrker vi udnyttelsen af vores faciliteter i by og på land? 2a. Skal der eksempelvis kunne afvikles håndboldturnering i alle haller? Eller kan man samle turneringer i nogle haller og kun træne håndbold i andre haller (på mindre gulvplads) og derved udnytte pladsen bedre? 2b. Kan f.eks. to badmintonspillere optage en hal hvis der står en anden idræt der gerne vil have samme tidspunkt? Skal tilskuddet f.eks. ændres? 3. Skal hvert hold råde over et omklædningsrum også i den tid, de er på banen? Eller skal holdene tage deres tasker med sig og give plads til andre i omklædningen, imens de træner for derved at opnå bedre udnyttelse af omklædningsfaciliteterne? 1.a Skal nogle omklædningsrum eksempelvis omdannes til depot/opbevaringsrum? 1.b Skal der eksempelvis etableres lockers (opbevaringsskabe til tøj og tasker) i omklædningsrummene? 4. Hvordan får man genskabt idrætsfaciliteternes status i lokalsamfundet? 4a. Mange kæmper for den sidste købmand, hvem kæmper for den lokale idrætshals overlevelse? Der skal være en kultur for at vi alle har ansvar for faciliteternes stand. Det skal også stå velforberedt. 5. Hvordan definerer vi ejerskab, anlægstilskud og driftsmodel af kunstgræsbaner?

2 Referat fra workshop A Ad. 1 - Der skal både prioriteres ressourcer til nye faciliteter, udvikling af eksisterende og vedligeholdelse af eksisterende. Det handler om facilitetens stand. Hvad har man i forvejen, har man ingenting, kræver det noget nyt - Man skal inddrage borgerne, når der tænkes nyt - Det vigtigst er ikke faciliteternes stand, men om lederne i foreningerne kan motivere brugerne til at komme - Man skal have mere fokus på udnyttelsen af arealet, når man bygger - Der bør tænkes alternativ omkring rammerne. Tidligere industrilokaler er kreativt anvendt, flere stedet i landet. - Der skal være midler til vedligehold og pli omkring det at booke/afbooke tider. En App bør kunne klare opgaven - Hvis man bygger nyt eller ændrer på eksisterende skal det være imødekommende(synligt hvad der af muligheder) og fleksibelt - Det er vigtigt at bevare fokus og værne om faciliteterne i de mindre byer. Alt skal ikke foregå i Randers. Det skal være muligt at dyrke idræt lokalt - Når der skal renoveres eller etableres nye faciliteter skal vi kigger på behovet - Vi skal værne om foreningslivet og blive bedre til at udnytte hinandens ressourcer. Herunder kunne vi f.eks. træne samtidig med andre foreninger og etablere et samarbejde - Lave faciliteter hvor der er flere foreninger som bruger faciliteterne - Opfordre til samarbejder på kryds og tværs. Vi skal være medspillere og ikke modspillere - Der kommer ingen nye medlemmer til sporten, hvis ikke lokalerne er i orden. I den forbindelse kan det godt være omdannelse af f.eks. fabrikshal til en idrætshal. - Man kan undersøge muligheden for foreningerne kan indgå kortere lejemål i tomme bygninger - Udnyttelsen af faciliteten kommer i stor udstrækning an på, hvilken sportsgren det drejer sig om - Hvorvidt faciliteten kan bruges af flere forskellige idrætsgrene på en gang, kommer an på om det er til eliten eller motionister Ad. 2 - Vigtigt at der er et ejerskab af de faciliteter som findes uanset om det er på land eller by og at der er lederskab i fordelingen af aktiviteterne - Der kan evt. være gebyr på en time der må aflyses - Renovering efter det aktuelle behov

3 - Etablere hæve/sænke net, så hallen kan inddeles i to. Det vil give mere aktivitet i hallen. Foreningerne skal snakke sammen om hvordan de, i fællesskab, kan optimal udnyttelse af halgulvet Ad. 3 - Omklædningsrummene er dyre at renovere og der er flere og flere der fravælger badet efter aktiviteten, derfor bør man prioritere skarp i forhold til behovet - Det er dog også vigtigt at være opmærksom på det pædagogisk og sociale element i forhold til omklædning og badning. Vi skal måske i større grad opfordre til omklædning og bad efter træning og kamp - Der er meget forskellige behov, hvorfor det kan være svært at lave samme model alle steder - Der er særligt et behov for omklædningsfaciliteter ved kampe - Når en klub vokser følger udvidede omklædningsfaciliteter måske med 5 år efter og her er klubbens medlemstal måske i tilbagegang. Der er brug for dynamik. Måske moderne pavilloner som kan kobles på bygninger. Det kendes fra sundhedssektoren (ved handicappede borgerer) Ad. 4 - Opleves generelt ikke som et stort problem, da lokalt opsyn foregår allerede - Hallen/faciliteten skal skabe aktivitet i samspil med foreninger - Hallen skal brandes i lokalområdet - Skabe et større ejerskab til faciliteten. Foreningerne har her en stor rolle - Etablering af et uformelt klubområde der samler foreninger, borgere, udøvere, kan skabe fællesskab Ad. 5 - Kommunen giver anlægs- og driftstilskud men arbejdet udføres via foreningen. Penge bruges bedre lokalt hos foreninger (vis sponsorer mv.). Kunstgræsbaner højner børnespil meget og der er for få timer at booke. - Der skal findes en samlet model for tilskud og drift som er gældende for alle. - Hvis en mindre klub kan finde pengene, skal de også have mulighed for at få etableret en kunstgræsbane.

4

5 Workshop B Hvilke tilskud skal foreningerne have? Oplægsholder: Erik Kristensen, fritidschef Aalborg Kommune Paneldebat om Randers Kommunes tilskudsordning. I panelet sidder repræsentant fra forskellige foreninger. Hver paneldeltager har 3-5 minutter til at fortælle sine synspunkter om tilskudsordningen. En ekstern ordstyrer styrer debatten og inddrager tilhørerne. Spørgsmål til workshop B 1. Hvilken form for tilskud synes I vil være mest aktivitetsfremmende? 2. Hvor ser I muligheder for administrative lettelser i foreningsarbejdet? 3. Hvis området pludselig fik 1 million kroner, hvad ville I så bruge dem til? 4. Hvilke krav skal vi stille til foreningerne i forhold til omfang af tilskud differentiere tilskud eks. i for hold til uddannelsesniveau, udsatte grupper? 5. Skal gebyrordningen justeres så også udendørs anlæg koster at bruge vel vidende, at det vil øge administrationen? 6. Skal vi give 100 % tilskud til uddannelse? hvis ja, hvor skal midlerne tages (indenfor områdets budget)? 7. Hvordan sikrer vi os, at flere benytter kursustilskuddet?

6 Referat fra workshop B Generelt var man ganske godt tilfreds med tilskudsmodellen i Randers kommune. Men - Udbredt ønske om en markant lavere halgebyr pr. time, så de indendørs idrætter fik mere lige konkurrence vilkår med de udendørs idrætter evt. gebyr på fodboldbaner og kommunale lokaler. - Ønske om at lokaletilskuddet er uafhængig af aktivitetstimer da det kræver megen administration i den enkelte forening at tælle timerne. - Ønske om en ny tilskudsmulighed for at få Åben skole til at fungere i kommunen med idrætsforeningerne, således at foreningerne får tilskud til at lave Åben skole projekter i skolerne. - Stor tilfredshed med kursustilskuddet (Eksterne kurser Forbundskurser) - Ønske om at flere foreningerne alene eller i fællesskab arrangerer lokale kurser (Lokale kursuspulje) - Større fleksibilitet i tilskudsordninger i arbejdet med at løse kommunal opgave, så man f.eks. ikke modregner i lokaletilskuddet, hvis der kommer ikke medlemmer i lokalet. - Medlemstilskud opfattes som rimeligt i den nuværende form. Kommentar til lokaletilskuddet i forhold til især spejderne og store lejre: Ikke rimeligt at det er samme lokaletilskud pr. aktivitetstime om det er et lokale til 2 personer eller et til 200 personer. Øvrige kommentarer: Man ønsker ikke tilskud afhængig af uddannelsesniveau/erfaring på lederen af aktiviteten. Stor frustration over bookingsystemet som opfattes meget tungt & ressourcekrævende Der arbejdes på et udvikle et bedre system, andre kommuner har samme udfordring bl.a. bekræftet af Erik Kristensen, Aalborg Kommune denne aften.

7 Erik Kristensen, Fritidschef i Aalborg kommune: Aalborg kommune bruger 105 mio. kr. af 170 mio.kr. til lokaleudgifter. Lokaletilskud på 74 % - dog 69 % til forbrugsafgifter. Priser for kommunale idrætslokaler Idrætshal 42,- kr. pr time Svømmehal 67,- kr. pr. time Sportssal 27,- kr. pr. time Svømmesal 37,- kr. pr. time Gymnastiksal 17,- kr. pr. time Klublokaler 110,- kr. pr. m2 pr. år. Aktivitetstilskud efter et point system med 42,- kr. pr. point. Medlemmer i følgende aldersgrupper udløser tilskud: 0-6 år 1 point pr. medlem (42,- kr.) 7-17 år 10 point pr. medlem (420,- kr.) år 2 point pr. medlem (84,- kr.) Har satset en del på uddannelsesmiljøet på de årige, derfor giver de mere end børn under 6 år. Dog ikke ligestillet med 7-17 årige, idet det vil skævvride tilskuddet til foreninger i byen kontra udenfor byen. Aalborgs kursustilskud er 75 % dog max ,- kr. til eksterne kurser og 500,- kr. til interne kurser. 3 playmakere ansat på fuldtid til i princippet at skabe Åbenskole samarbejder. En pulje til materiel på ,-kr. som foreningerne kan søge. Udviklingspulje på ,- kr. sjældent bliver brugt. Et prioriteringskatalog på 4,3 mio. kr. heraf 1,2 mio. kr. til energirenoveringer. Medfinansiering fra klubberne, for at gøre det lettere at nå i mål. Facilitetsudviklingspulje på 1, mio. kr. Medfinansiering til kunstgræsbaner er der afsat 6 mio.kr. frem til dvs. 2 mio. kr. om året.

8 Foreningerne drifter efterfølgende kunstgræsbanerne. Skolehallerne tænker bragt i spil mellem , da man har konstateret at de ofte ikke anvendes fuldt ud. Her tænkes specielt på senioridrætten kan udnytte faciliteterne.

9 Workshop C Tordenskjolds soldater Hvordan får vi flere frivillige? Oplægsholdere: Lasse Petersen formand i IF Skjold Skævinge IF Skjold Skævinge har med den såkaldte Klub Frivillig opfundet en succesrig måde at tiltrække frivillige på. Spørgsmål til workshop C Hvad er udfordringen i at rekruttere en træner/instruktør? Hvad er udfordringen i at fastholde en træner/instruktør? Hvordan engagerer man forældrene? Hvordan kan kommunen bedst understøtte foreningernes arbejde med hensyn til at rekruttere og fastholde frivillige?

10 Referat fra workshop C IF Skjold Skævinge har lavet flere trin i opnåelsen af flere frivillige. Lokalsamfundsundersøgelse med fokus på frivillighed hvilke interesser er der lokalt Klubblad med resultat af undersøgelsen Bestyrelsen diskuterede betydningen af Klub Frivillig, Lave vision, mission og og strategi Oprettelse af Klub frivillig Organisering i Klub Frivillig: Små opgaver og udvalg: Fødekæden for frivillige: Detaljeret opgave beskrivelse, opsætning af vagtsystem i Nemvagt.dk. Fik beskrevet opgaverne. Hvilke opgaver kunne uddelegeres=fjernes fra bestyrelsen. Hvilke opgaver kunne deles i 4-5 personer. Herved er man heller ikke så sårbar i forhold til hvis en frivillig stopper. Skab større og større tilknytning til de, der starter med den perifere tilknytning til klubben. Nemvagt online system til rekruttering og planlægning af vagter. Eks mandag kl skal vi bruge sådan og sådan. Alle frivillige kan se, hvilke vagter der er ledige. Systemet har en gratis version dog for en ikke fuld version. Gymnastik og fodbold hjælper hinanden på kryds og tværs med frivillige. Hvis ikke der er nok, der vil hjælpe, så bliver den pågældende event ikke til noget. Dvs. forældrene skal vide, at hvis ikke de hjælper til, så bliver der ikke nogen gymnastikopvisning. Markedsføring af klub frivillig: Nyhedsmail hjalp ikke. Derimod virker sociale medier. En video på YouTube om de frivillige. Et banner hængt op i Brugsen bliver set af mange. Deler personlig flyer ud til gymnastikopvisninger. Fortæl hvorfor skal du melde dig ind fordi det giver dig mulighed for at møde nye mennesker. Du får et netværk. Det giver læring og udvikling at være frivillig. Det giver kompetencer man kan skrive på sit cv. Festdag på åbningsdagen af Klub Frivillig.

11 Vedligeholdelse: Hvad virker ikke: Gør resultaterne i klubben synlige uanset om holdet taber eller vinder. Det virker også at synliggøre hvis klubben har tjent nogle penge. De frivillige skal kunne se, at det nytter noget at sælge pølser. Lav sociale arrangementer kun for de frivillige. Sørg for at jeres digitale systemer virker. Få inspiration fra andre klubber. De frivilliges netværk er et netværk på Facebook. Man kan stille spørgsmål til hinanden og udveksle gode erfaringer. Husk bogstavelig talt at se den frivillige i øjnene og sig tak og anerkendelse! Det er lige gyldigt om I tabte alle kampene trænerens tid og engagement er stadig værdifuldt. Mass . Hvis I gør det I plejer at gøre, får I de resultater I plejer at få. At sælge opgaven uden energi og begejstring. At vente gør noget nu, så I sikrer et generationsskifte. Stil gerne jeres spørgsmål i De Frivilliges Netværk på facebook: Find Lasse ellers på Linkedin - Lasse F. Petersen Hvad kan Randers Kommune gøre for at understøtte de frivillige? Fra fælles diskussion i plenum: En forening foreslår, at der etableres en databasen over de frivillige. En database, hvor de frivillige kan melde sig til hjælp i forbindelse med forskellige aktiviteter/events. Efterfølgende var der dialog omkring den frivilliges motivation for at udøve frivilligt arbejde. En deltager ønsker lydhørhed over for ideer som kommer ind og at forvaltningen melder tilbage på henvendelser.

12 Det som vi fik ud af det glimrende oplæg var, at elefanten skal spises i små bidder. Med andre ord hellere hjælp til en enkelt lille opgave end ingen hjælp. En forening foreslår, at kommunens intranet for medarbejdere stilles til rådighed for foreningernes aktiviteter med eksempelvis opslag om events. (Se i øvrigt link der er en side hvor foreninger og borgere kan lave opslag om aktiviteter) Der er forslag om at oprette en hæderspris til ildsjæle i foreningslivet. Årets øvrige priser, der uddelses til sportsfesten har typisk karakter af elite eller at vedkommende skal gøre noget stort i Randers. Her ønskes en pris for de, der gør noget stort i den enkelte forening. Randers Kommune har lavet Frivilligmodellen til rekruttering og organisering Find beskrivelse af Frivilligmodellen her: I Frivilligmodellen er beskrevet en online hjælperprofil, som I kan lave til jeres egen forening. Prøv testudgaven Hjælperprofil her: elpqhxbzpyeveytiv62i8fdx4hk49r5h- Ibxq0LIk/viewform?formkey=dDZkbnZ2YlUxWTA4Q1NRM3R2b3Nrb2c6MQ I kan få en kopi af dette online modul og selv rette det med jeres egne punkter. Kontakt Birgitte Strøbeck, bsp@randers.dk, Sparring til jeres arbejde med rekruttering og organisering: Hvis nogle foreninger vil have sparring til arbejdet med rekruttering og organisering, så kontakt Birgitte Strøbeck. Links: (vejledning og inspiration til drift af folkeoplysende foreninger) (nyhedsbrev, booking og ansøgning om tilskud) (side hvor foreninger og borgere kan lave opslag om aktiviteter) (virksomhed der arbejder med og underviser om frivillighed) (landsdækkende videns-, kompetence-, og udviklingscenter til sociale forenninger) (det lokale frivilligcenter i Randers med fokus på de sociale foreninger) (IF Skjold Skævinge har med Klub Frivillig en succesrig måde at tiltrække frivillige på)

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Folkeoplysningsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Inge Brusgaard Sagsnr./Dok.nr. 2014-39974 / 2014-39974-40 Fritidsområdet Sundheds-

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Visioner Folkeoplysningsudvalget har på udvalgsmøderne i december 2014 og januar 2015 beskæftiget sig med de overordnede visioner for arbejdet med Fritidspolitik

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag Idrætsområdet 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag 2017 3. Effektmåling 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2015-2016 Idrætsprojekter

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT KLUBBER Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter VIRKSOM- HEDER Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller BORGERE INSTITU- TIONER 22-01-2013

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

KONCEPTBESKRIVELSE. - Adventureklub

KONCEPTBESKRIVELSE. - Adventureklub KONCEPTBESKRIVELSE - Adventureklub Adventureklubben er en idrætsklub for udsatte børn og unge. Gennem forskellige motions- og idrætsaktiviteter er det hensigten at stimulere deres nysgerrighed, styrke

Læs mere

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut IDRÆT I GRØNLAND Analyse og anbefalinger Trygve Laub Asserhøj Idrættens Analyseinstitut Konference Fremtidens idræt i Grønland d. 17. august 2016 Oversigt Kort om baggrunden for analysen Analysens resultater

Læs mere

Kursuskatalog Københavns Kommune

Kursuskatalog Københavns Kommune Kursuskatalog Københavns Kommune Få flere og bedre frivillige Få styr på din forenings økonomi og tilskudsregnskab Den gode modtagelse Startpakke: Muligheder som ny forening i København Inklusion af socialt

Læs mere

WORKSHOP: AKTIVITETSUDVIKLING

WORKSHOP: AKTIVITETSUDVIKLING Henrik H. Brandt, Peter Forsberg og Trygve Laub Asserhøj Idrættens Analyseinstitut WORKSHOP: AKTIVITETSUDVIKLING Introduktion og inspiration Konference Fremtidens idræt i Grønland d. 18. august 2016 Workshop:

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2017

GUIDE Udskrevet: 2017 GUIDE 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige Udskrevet: 2017 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige I kender det måske. I har sat opslag op og holdt informationsmøder for interesserede

Læs mere

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 DGI Midt- og Vestsjælland Præsentation Steen U. Hansen Foreningskonsulent DGI Midt- og Vestsjælland 2 Indhold Har vi frivillige nok? Skal vi

Læs mere

Dagens program 1. Inspirationsoplæg v/ Louise Fredbo Nielsen. Mail louise@futurenavigator.dk Fremtidsscenarie

Dagens program 1. Inspirationsoplæg v/ Louise Fredbo Nielsen. Mail louise@futurenavigator.dk Fremtidsscenarie [1] Vojens d. 25. oktober 2014 Vision for breddeidrætten i Haderslev Kommune Dagens program 1. Inspirationsoplæg v/ Louise Fredbo Nielsen. Mail louise@futurenavigator.dk Fremtidsscenarie 2. Indsatsområder

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget Fritidspolitik 2010 Folkeoplysningsudvalget Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG

Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG Program for netværksmøde for store klubber Hvad går godt i din klub - succeshistorier blandt deltagerne. Hvem er vi? Har din klub en tydelig

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Møde 4 i udviklingsgruppen

Møde 4 i udviklingsgruppen Møde 4 i udviklingsgruppen Målgrupper og aktiviteter Vejen, den 30. juni 2014 Tidsplan for udviklingsgruppens arbejde Møde Mål Dato Møde 1 Formål og tidsplan Marts Møde 2 Konkretisering April Møde 3 Møde

Læs mere

Folkeoplysningsstrategi

Folkeoplysningsstrategi Kultur og Fritid Folkeoplysningsstrategi 2013-2017 Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 18.14.00-P22-2-11 Ref.: Maria Grønhøj Bisgaard

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG IRH-konference 20. november 2015 Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG john@sxrensen.dk 20. november 2015 Erfaringer Facilitetsanalyse - Gladsaxe Baggrund for analysen Processen

Læs mere

Samspillet mellem offentlige indsatser og hverdagsliv i civilsamfundet ved Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD

Samspillet mellem offentlige indsatser og hverdagsliv i civilsamfundet ved Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD Samspillet mellem offentlige indsatser og hverdagsliv i civilsamfundet ved Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD Side 1 Agenda Hvad er OMBOLD indsatser og målgrupper Det frivillige fællesskab som metode

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne.

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne www.dgi.dk 2 Indledning At gå til en idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 17-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 17-04-2018 17:00 1 (Åben) Teaterforeningen

Læs mere

Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 1 Indholdsfortegnelse Overblik over handleplanerne s. 4 Tema 1: Frivilligt lederskab. s. 5 Handleplan 1: Styrke

Læs mere

Foreninger og Kolding Kommune

Foreninger og Kolding Kommune Foreninger og styres af et politisk valgt Byråd, som består af 25 medlemmer Administrativ organisering Direktion Centralforvaltningen Arbejdsmarked (Jobcenter) Koncernstabe - Økonomi, HR, IT og Kommunikation

Læs mere

Handlinger formuleret på seks workshops

Handlinger formuleret på seks workshops Handlinger formuleret på seks workshops Forklarende tekst: I venstre kolonne ses det nummer som refererer til hver indsats(se link på siden Politikkens indhold for info om indsatserne). I højre kolonne

Læs mere

Foreninger, der ønsker at søge et eller flere af nedenstående tilskud, skal fremsende ansøgning herom senest 20. januar 2015.

Foreninger, der ønsker at søge et eller flere af nedenstående tilskud, skal fremsende ansøgning herom senest 20. januar 2015. NYT FRA KULTUR- OG FRITIDSMEDARBEJDER SUSANNE PETERSEN susanne.petersen@kalundborg.dk - tlf. 59 53 59 15 Ansøgning om tilskud fra Folkeoplysningsudvalget Foreninger, der ønsker at søge et eller flere af

Læs mere

Fritidspolitik - udkast til høring

Fritidspolitik - udkast til høring Fritidspolitik - udkast til høring 1 2 Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune Resultat af borgerworkshop 24.08.2015 Borgerworkshop d. 24. aug. 2015 Den 24. August afholdt Aabenraa Kommune en åben workshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter

Læs mere

Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk. Strategi 2019

Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk. Strategi 2019 Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk Strategi 2019 Frivillige Rammer Indledning fra FIL s formand Anni Frisk Carlsen Med FIL s strategi 2019 er kursen sat for, hvordan FIL kan styrke

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE

PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE Lyngby-Taarbæk Kommune udlåner idræts- og bevægelseslokaler/-faciliteter til folkeoplysende foreninger efter nedenstående

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Fælles klubhus som nabo til BK Frems gamle klubhus Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Vi søger om tilskud til projektarbejde. Vi er syv klubber med fælles interesse

Læs mere

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Kommunale faciliteter i fremtiden Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Hvordan udvikler vi de kommunale faciliteter, så de stadig passer til behovene om 5-10-15 år? I dag Idrætsfaciliteter har stor betydning

Læs mere

Visionsmøde 2011 Stjernen Tennis

Visionsmøde 2011 Stjernen Tennis Visionsmøde 2011 Stjernen Tennis Bestyrelsen ønsker DIN feedback til klubben. I år vil der ikke være et traditionelt møde. Du kan give din feedback på e-mail: formand@stjernen-tennis.dk, som en kommentar

Læs mere

Forening i forandring?

Forening i forandring? Evt trompettekst over overskriften Forening i forandring? DETTE ER EN KORT RUBRIK I Pixi-udgave TO LINJER af Forening i forandring? - en undersøgelse af idrætsforeninger i Danmark Dette er en underrubrik

Læs mere

Opsamling på workshops

Opsamling på workshops S i d e 1 Opsamling på workshops Formål Idrætsgruppen under FOU i København har gennem 2 workshops med udvalgte repræsentanter fra idrætten i København ønsket at diskutere følgende spørgsmål: Hvordan kan

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

Lyngby Gladsaxe Volley Triologi

Lyngby Gladsaxe Volley Triologi Lyngby Gladsaxe Volley Triologi Kids Kommunikation Klubmodul & Hjemmeside Teen anager Rekvisit konomiansvarlig ktivitetsansvarlig Ledelse Senior Elite Uddannelse Social Triologi Ledelse (bestyrelsen) Denne

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Fælles pressemeddelelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune

Fælles pressemeddelelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune Fælles pressemeddelelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune Københavns Kommune har besluttet at pålægge idrætsforeninger et gebyr, når de booker en kommunal idrætsfacilitet.

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE 2019-21 VISION AKTIVE FÆLLESSKABER GENNEM HELE LIVET GØRE BORGERNE TIL MEDSKABERE Fritidspolitikken skal udvikles med

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSREGNSKABSSKEMA... 5 TILSKUD

Læs mere

Velkommen til Ålholm IF

Velkommen til Ålholm IF Velkommen til Ålholm IF Sponsor katalog Sæsonen 2015/16 Hvem er Ålholm IF - Håndbold? Å.I.F. Håndbold er en afdeling af Ålholm Idrætsforening, som oprindeligt blev stiftet under navnet Tjæreby Idrætsforening

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Folke. Oplysnings politik

Folke. Oplysnings politik Folke Oplysnings politik 1 Indhold Forord 3 Folkeoplysningens udfordringer og styrker 4 Visioner og målsætninger 6 Tema 1 Rammer for folkeoplysning 8 Tema 2 Samspil med selvorganiserede grupper 10 Tema

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc.

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Lejre Bevægelsesanlæg Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Inde- og udendørs Cafe Styrketræning/ spinning Fitness Motorikbane/Crossfit Ankomstplads Projektoplæg til styrkelse

Læs mere

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE HALLER OG STADIONS Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning / Baggrund... 2 2.0 Hvem er omfattet af modellen...

Læs mere

AKTIVITETSTILSKUD I ANDRE KOMMUNER 23. APRIL /

AKTIVITETSTILSKUD I ANDRE KOMMUNER 23. APRIL / Randers 95.000 indbyggere Frederiksberg 97.000 indbyggere Kolding 89.000 indbyggere Silkeborg 88.000 indbyggere Holstebro 57.000 indbyggere 112 kr. egen deltagerbetaling 390 kr. egen kontingentbetaling

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Fremtidens foreninger - medborgerskab, faciliteter, trends

Fremtidens foreninger - medborgerskab, faciliteter, trends Illustration udlånt af Center for Idræt og Arkitektur Fremtidens foreninger - medborgerskab, faciliteter, trends Idrættens Analyseinstitut Henrik H. Brandt, Idrættens Analyseinstitut Skive Stadion, den

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008 Referat fra møde i onsdag den 24. september 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Anne Lauridsen Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

Referater Organisering

Referater Organisering Referater Organisering for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015 Ordstyrer: Leo Rasmussen Referent: Louise Krogsriis Forslag/ide/input fremført af Jens, ASG Fodbold Carsten Hæstrup, BHIR Jens

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

Kursuskalender. Årshjul

Kursuskalender. Årshjul Kursuskalender 2016-2017 Kursuskalenderen tilbyder foreninger og frivillige kurser/temamøder som kan gøre det lettere at være frivillig leder. Kurserne er sat ind i nedenstående årshjul. 9. Temamøde: pressemeddelelse

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

Vedr. høring om placering af ny SUNDskole.

Vedr. høring om placering af ny SUNDskole. 1 Vedr. høring om placering af ny SUNDskole. Tak for invitationen. Toreby Sundby Gymnastikforening (TSG) ønsker at komme med følgende bemærkninger til de 3 fremsendte forslag. Forslag 5: Ny SUNDskole på

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Udkast til ny Folkeoplysningspolitik

Udkast til ny Folkeoplysningspolitik Udkast til ny Folkeoplysningspolitik 1 Vision Alle borgere i Frederikshavn Kommune skal have lige adgang til folkeoplysende aktiviteter og fællesskaber, der er inkluderende, øger den mentale og fysiske

Læs mere

Fraværende: Anders Bertel, Bestyrelses møde Referat godkendt

Fraværende: Anders Bertel, Bestyrelses møde Referat godkendt MØDEREFERAT 08.10.2015 Klaus Pontoppidan, Pia Viller Arendt, Mette Klokkeris Skjold, Alis Damgaard, Dorthe Johansen, Pia Vetche, Jette Schmidt, Poul Erik Clausen, Michael Pagh, Claus Thuesen, Jonas S.

Læs mere

Plancher. Gruppe 1. Gruppe 2. Vision Vil være den mest idrætsaktive kommune. Udvikling Gøre attraktivt Dynamisk foreningsliv Skabe forandring

Plancher. Gruppe 1. Gruppe 2. Vision Vil være den mest idrætsaktive kommune. Udvikling Gøre attraktivt Dynamisk foreningsliv Skabe forandring Plancher Gruppe 1 Vision Vil være den mest idrætsaktive kommune Udvikling Gøre attraktivt Dynamisk foreningsliv Skabe forandring Frivillige løft/anerkendelse Fastholde, udvikle og tiltrække Fordi frivillighed

Læs mere

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015 Gældende: Forslag/overvejelser: Økonomisk konsekvens: Forudsætning for at modtage tilskud: Ansøgninger indsendes elektronisk på de tilhørende blanketter. Blanketter kan rekvireres på kommunens hjemmeside.

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Skattefinansieret anlæg Anlægspulje til idrætsformål 2018... 3 Ombygning af Vorup skoles idrætshal, Voruphuset...

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010.

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. 5 temaer Borgeren i centrum Frivillige vs. professionelle De frivillige skal støttes i deres initiativer. Der skal være opbakning fra

Læs mere

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING ÅRETS BREDDEIDRÆTSKOMMUNE 2023 Haderslev kom i mål fordi man i 2017 turde satse på ny struktur indenfor breddeidrætten? Haderslev

Læs mere

Strategi for udvikling af idrætsfaciliteter i Randers Kommune

Strategi for udvikling af idrætsfaciliteter i Randers Kommune Strategi for udvikling af idrætsfaciliteter i Randers Kommune 2018-2021 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Proces... 2 Kortlægning af faciliteters omfang... 2 Kortlægning af større idrætsfaciliteters

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT

MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT KURSUSMODULER TIL EN FORENINGS USFH MODUL 1 A FORENINGS USFH KLAR PARAT 9. ARRIL KL. 17.00 19.00 DELTAGERE: MEDARBEJDERE LYNGBJERGHUS OG NAUR SIR SKOLE MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT 9. APRIL KL.

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 9.december 2009 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: Notatet

Læs mere

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide_aftenskoler_2015.indd 1 29-10-2014 10:29:07 I denne folder får du overblik over de tilskudsmuligheder, der er for aftenskoler inden for

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse E N U M M O K V E L S 17-18 0 R 2 i E m e D HA ig for livet - Lederakaat dblive en endnu bedre leder l Bevæg d ste nye skridt ti ør Tag det f Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse 2

Læs mere

Møde med selvejende idrætshaller Den 8. oktober 2009

Møde med selvejende idrætshaller Den 8. oktober 2009 Møde med selvejende idrætshaller Den 8. oktober 29 DAGSORDEN 1. Velkomst v/kulturudvalgets formand Per Møller Jensen 2. Orientering om tilskudsmodel v/direktør Lars Munkøe 3. Debat/spørgsmål 4. Det videre

Læs mere

Oplæg til udvikling. Åben skole. Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen

Oplæg til udvikling. Åben skole. Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen Oplæg til udvikling Åben skole Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen 2 Den nye skolelov Loven påbyder skolen at samarbejde med de frivillige idrætsorganisati-oner. I den forbindelse er der placeret

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING?

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? Kickstart jeres drømme og få mod til at tænke anderledes for jeres forening FORENINGS- UDVIKLING hvad er det? Har du drømme og ambitioner på din forenings vegne?

Læs mere

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn!

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Danmarks Idræts-Forbund Stil skarpt på klubbernes vigtigste råstof: Børnene. Kvalitet er nøgleordet Børnene Konkurrencen er hård Tilbud til børn er der

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Folkeoplysningspolitik i Struer Kommune Efter Folkeoplysningslovens 34 vedtager og offentliggør

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT 1 FYSISKE RAMMER Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids-

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset.

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset. Notat Opsamling fra workshop med frivilligområdet 5. marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget afsatte på udvalgsmødet den 4. december 2018 150.000 kr. til styrkelse og synliggørelse af den frivillige indsats

Læs mere