Move On - det effektive afsæt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Move On - det effektive afsæt"

Transkript

1

2 Move On - det effektive afsæt Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man bliver jobsøgende. For de flestes ved kommende er det en ret uvant situation, som man kun oplever få gange i et arbejdsliv. Og der er rigtig mange forskellige meninger om, hvad der er det mest effektive at gøre, for at komme godt videre i karrieren. Dette MOVE ON KIT forsøger at skabe et overblik over de forskellige trin i processen, og guider dig step-by-step gennem de centrale metoder, der sammenlagt skaber en effektiv jobsøgning. Desuden består KIT et af en række hjælpeværktøjer i form af opgaver, modeller og skabeloner, som gør det hele lidt lettere. Få dem af din A-kasserådgiver eller hent dem på hjemmesiden. Start jobsøgning Jobmålene Mine styrker LinkedIn CV Ledig! Hva gør jeg nu? Hvad er det nu jeg kan? I den skarpe version! En plan der holder, tak! En go online makker...

3 Du har måske skiftet job flere gange undervejs i karrieren, eller måske er du på vej ud i det første job efter endt uddannelse. Uanset indgangsvinklen, er de forskellige elementer i dette KIT allerede brugt med succes af rigtigt mange medlemmer i Business Danmark. Alle elementerne er udvalgt på baggrund af det vi ser virker, med udgangspunkt i de krav og forventninger, som virksomhederne kræver af en jobsøger i dag. Hvis du har spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe dig. Følg trinene eller udvælg de områder, du har behov for at fokusere på - og MOVE ON til dit næste job! God arbejdslyst! Netværket Samtalen Ansøgningen Nyt job Spil på alle kanaler! Så gør jeg mit bedste!!! Der får mig til samtale! I mål - YES...!

4 I gang med at tænke nyt job Der er stor forskel på, hvordan du oplever et jobskifte. Uanset om du har fået en uventet opsigelse, er nyuddannet eller bare er på jagt efter nyt job, så medfører det en forandring. Jo bedre du er til at identificere, anerkende og tale om dine følelser undervejs, jo hurtigere kan du starte med at fokusere på nye jobmuligheder samt konstruktivt arbejde med din fremtidige karriere. Kom fremtiden i møde Find en eller flere personer i dit netværk, som du har tillid til, og tal om situationen. Sæt ord på det du føler (vrede, sorg, usikkerhed, skyld, frustration, lettelse, glæde). Benyt dig af det fokus og de historier, der støtter dig bedst i jobsøgningen (se nedenfor). Brug et fremadrettet sprog som f.eks. på vej til nye muligheder eller aktivt jobsøgende. Husk, at det er dine personlige og faglige kompetencer, du tager med dig fra dit tidligere job - ikke nødvendigvis din tidligere rolle med de muligheder/udfordringer, den havde. Gå ud i verden, bliv inspireret og kom hjem med fornyet energi, tanker og input. Mind dig om, at en forandring i arbejdslivet oftest fører noget positivt med sig på både det karrieremæssige og personlige plan. Mit fokus og mine historier Det, vi siger til os selv eller andre, er baseret på vores egne overbevisninger om virkeligheden. Derfor kan du lige så godt vælge at fokusere på de historier og overbevisninger, som støtter dig bedst til at nå det job, den karriere eller det liv, du ønsker. Du kan f.eks. sige til dig selv: Jeg gør det bedste, jeg kan, med de ressourcer, jeg har. Der er ingen rigtige eller forkerte beslutninger, så jeg tror på, at jeg vælger de rigtige. Jeg undgår den stress, der kommer med at bekymre sig om fremtiden og fortryde fortiden, ved at være i nuet det løser begge dele. Jeg har en historik, men jeg er ikke min historie. Jeg kan gøre mit bedste - resultatet er ikke op til mig alene.

5

6 Klarlæg dit jobmål En motiverende og effektiv jobsøgningsproces afhænger af, hvor klart dit billede er af din næste karriere. Spørgsmålet er, hvilke jobs du skal opsøge? Hvor kan dine personlige og faglige erfaringer bære dig hen for ikke at tale om dit fremadrettede potentiale for en virksomhed? Samtidig skal du naturligvis overveje, hvor og med hvad du trives bedst? Sving tryllestaven Brainstorm på alle dine muligheder. Hvad vil du allerhelst i din næste karriere, hvis du fik lov til at vælge frit på alle hylder - uagtet finanskrise, arbejdsløshed, alder eller faglighed? Forsøg ikke at begrænse dig fra starten, og lad alle muligheder stå åbne. Fang alle jobmulighederne ved at strukturere dem efter: a. Samme jobtype/rolle i samme slags virksomhed eller branche. b. Samme jobtype/rolle i anden slags virksomhed eller branche. c. Andet job i samme slags virksomhed eller branche. d. Andet job i anden slags virksomhed eller branche. Overvej hvad de enkelte jobmuligheder vil give og overvej hvad det vil kræve af dig. Motivation og fra skal til vil Lav eventuelt en Top-10-liste over de livsværdier, du ønsker skal være gældende for de næste 2-3 år, og sæt det i forhold til dine ønsker til dit kommende job. Beskriv din bedste joboplevelse og overvej, hvad der havde indvirkning på den (leder, kollegaer, situationen, livssituationen, resultaterne). Skab motivation omkring dit jobmål ved at kende dit hvorfor?. Du kan coache dig selv ved at stille 5 x hvorfor? for på den måde at nærme dig dine grundlæggende ønsker. For at kunne målrette dit CV og ansøgning er det en god øvelse, at udarbejde din egen stillingsannonce. Beskriv titel, funktion, ansvarsområde, arbejdsopgaver og motivation. Beskriv også gerne den virksomhedskultur, den chef og de kollegaer, du ønsker at omgås i fremtiden.

7

8 Din værdianalyse Når man spørger virksomhederne, mener de generelt, at jobsøgere skal blive bedre til at beskrive den værdi, virksomheden kan opnå ved at ansætte personen, og de resultater, vedkommende har opnået. Udarbejd derfor en værdianalyse, hvor du bliver skarp på dit udbytte og resultater, som du har opnået tidligere. Samtidig er det en excellent måde at identificere, hvad du skal differentiere eller positionere dig på i forhold til andre ansøgere. Udvælg 5 af dine største succeshistorier i din karriere. Beskriv situationen, opgaven og dine handlinger samt resultatet heraf. Identificer dine faglige kompetencer og styrker på baggrund af succesen. Kompetencer beskriver det, du er god til, og styrke er noget, du er god til og samtidig giver dig energi. Overvej dine udviklingsområder - altså hvad du kan blive bedre til. Overvej hvor stort fokus de skal have, og hvordan du formidler dem til virksomheden. Spørg dine omgivelser (tidligere chefer, kollegaer, medarbejdere, venner), hvad de mener, du tilfører af værdi til en virksomhed og hvilke faglige kompetencer, styrker og udviklingsområder, de oplevede hos dig. Forbered din succesomtale ved at fortælle den mundtligt for dig selv og andre. Du skal gerne fyldes med energi og stolthed. Det smitter. Fokus på udbytte Coach dig selv til altid at kommunikere dit potentielle udbytte til virksomheden. Stil spørgsmålene: Og hvad bidrager det til? Hvilken værdi kommer der ud af det? Hvad var resultatet? Hvilket udbytte gav det? På den måde kommer du tættere på et relevant udbytte for virksomheden og samtidig differentierer du dig fra de øvrige ansøgere i bunken.

9

10 Vær synlig online LinkedIn er et uundværligt værktøj til at kommunikere dit professionelle jeg ud til verden og er en kombination af en kæmpe CV database og et socialt netværk. I 2013 var der over 1,2 millioner danskere, der havde en profil. En profil på LinkedIn kan hjælpe dig med at: Identificere, udbygge og vedligeholde dit netværk Finde opslåede jobs. 33 % af private virksomheder slår KUN jobbet op på LinkedIn Udvide dit overblik over hvor du proaktivt kan søge job uopfordret Udnytte alle dine kontakter og netværk til at styrke din jobsøgning Videndele og signalere faglighed bredt Blive fundet af HR-folk Signalere at du er online, aktiv og engageret i de sociale netværk Kom igang 1. FOTO: Upload et billede med neutral baggrund, der sender et professionelt signal 2. SPROG: Vælg det sprog, der er standard i den branche, du sigter mod 3. OVERSKRIFT: Skriv stillingsbetegnelse, efterfulgt af en kort skarp tekst på ord der giver andre lyst til at læse din profil og indeholder kompetencer, efterfulgt af Søger nye udfordringer. Når du får nye kontakter, bliver din overskrift eksponeret til alle din nye kontakts egne LinkedIn forbindelser 4. BRANCHE: Vælg en branche du gerne vil arbejde indenfor og er kvalificeret til 5. OFFENTLIG PROFIL: Det er navnet på din profil. Du kan vælge at ændre navnet på den, så den har dit eget navn (F.eks. og ikke en talkode BAGGRUND: Start med en kort elevatortale om dig selv. Hvem er du, hvad er dine talenter, hvad brænder du for og hvad kan du tilføre en virksomhed 6. ERFARING: Indsæt tidligere jobs, ansvarsområder og succeser - præcis som i et alm. cv. 7. KVALIFICATIONER: Vælg 6-7 skills som dit netværk kan godkende dig for. Gå ind og kvalificer andre af dine forbindelser først så gør de typisk det samme for dig Grupper Tilmeld dig 5-6 LinkedIn grupper, der har mange medlemmer fra den branche du sigter mod, og signaler derved dit faglige engagement og styrk dit personlige budskab.

11 Forbindelser Du skal op på 50 forbindelser for, at du opfattes som LinkedIn aktiv. Jo flere, jo bedre Søg og forbind med tidligere kolleger, studiekammerater, kunder og venner Søg også på virksomheder. Så kan du både identificere medarbejdere, der har en LinkedIn profil, og se hvordan du er forbundet med dem Send dem en invitation, men skriv en personlig hilsen i den. Der er plads til 300 tegn Aktiviteter Gå ind på din profil dagligt og hold dig opdateret på diskussioner, personer og virksomheder, der interesserer dig og er relevante for din jobsøgning Før en dialog ud fra gensidig værdi og vær professionel. Det er ikke Facebook Der skal være en anledning for kontakt. Men den må gerne være overfladisk Tryk på Syntes godt om eller kommenter på diskussioner og indlæg, som foregår, gerne i form af henvisninger til artikler og lignende, frem for egne holdninger Forsøg altid at tilføre noget til personerne i dit netværk, inden du beder dem om hjælp, gerne i form af anbefalinger, godkendelse af deres Skills, henvisninger til grupper, eller med faglige inputs. Gå ind og se på statistik. Hvis der ikke er nogen, der kigger på din profil, skal du nok ændre noget Derfor er LinkedIn vigtig Brug din profil som CV Når din profil er optimal, så find LinkedIn labs, tryk på Resume builder og sign in med din LinkedIn profil og tryk på en af de templates, der vises. Så kan du overføre din profil til lige det CV design, du ønsker i pdf. Tip Gå ind og kig på andres profiler og få inspiration. 23% af alle virksomheder bruger kun LinkedIn til at finde nye medarbejdere. 55% af alle private virksomheder tjekker kandidaten på LinkedIn 33% af alle private virksomheder slår kun jobbet op på LinkedIn Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

12 Et godt Curriculum Vitae I dag bliver dit CV ofte læst før din ansøgning. Dit CV skal derfor bruges til at få dig gennem nøglehullet og over i bunken af potentielle kandidater til jobsamtalen. CV et skal være målrettet det konkrete job og skabe overblik over dine personlige og faglige kompetencer samt dine erfaringer for at skabe gode resultater i jobbet. Skriv dit CV Skriv dine Persondata klart og tydeligt virksomheden skal let kunne kontakte dig. Navn, adresse, civilstatus, fødselsdato, link til LinkedIn, mail og telefonnummer. Find et vellignende, professionelt og opdateret foto, hvis det støtter dit budskab nedenfor. Skab gerne opmærksomhed med en overskrift som f.eks. Serviceminded og selvkørende assistent med erfaring fra X branche. Overskriften sætter scenen for den følgende tekst. Lav et kort Resumé et rids over din karriere, hvor du får fortalt det vigtigste. Der er ofte kort tid til at vurdere dig, og de første linjer er vigtige for, om man læser videre. Skriv din Erfaring i kronologisk rækkefølge fra i dag og bagud i tiden (2013->X) Årstal, titel og navn på virksomhed skal være let at læse og overskuelig. Prioritér og formuler dine ansvarsområder og arbejdsopgaver, så de fremstår relevante. Fremhæv dine resultater, uanset hvilken type job du søger. Det gælder også for din baggrund. Uddannelse, kurser og andre kompetencegivende aktiviteter listes op (2013->X). Fritid og privatliv beskrives, så de fremstår positivt og understøtter din værdi for firmaet. Tips Brug evt. CV-skabelonerne i Word. Gå ind i: Filer/Nyt/CV er eller søg på nettet under eller Business Danmarks skabeloner, som følger med dette MOVE ON KIT. Brug maks. 2-3 sider på dit CV

13

14 Brug dit netværk Er du omkring 40 år eller derover, er der mere end 50% sandsynlighed for, at dit netværk får afgørende betydning for din karriere og erhvervelsen af et nyt job. Det kan være det nærmeste netværk, der giver dig dit næste job, men oftest er det faktisk dit netværks netværk. Især indenfor det private område er brugen af netværk høj, hvor denne måde at søge nye medarbejdere på, ligger på 66% (2011: 47%). Overvej målet med dit netværksarbejde. Som jobsøgende er målet med at bruge netværk naturligvis, at få det job, du ønsker dig. For at det lykkes, handler det dog om at være øverst i dit netværks bevidsthed og om at være kendt for den værdi, du kan bidrage med. Lav en komplet liste over dit netværk. Dit netværk består af alt fra familie, venner, studiekammerater, kollegaer til andre netværk (LinkedIn). Du vil opdage, at dit blotte fokus vil udvide dit netværk, og at du har langt flere kontakter, end du tror. Kategoriser dit netværk og planlæg din indsats. Det kan være efter den branche, de virksomheder eller det jobmål, du har defineret. Det kan også være efter, hvor sandsynligt netværket kan skaffe dig et job - eller kender nogen, som kan. Beslut hvem du vil kontakte, hvornår, hvordan (mail, telefon, møde, LinkedIn) og med hvilket budskab. Udarbejd en kort introduktion af dig selv. Den skal indeholde, hvad du kan bidrage med til personen eller virksomheden Deltag i arrangementer, events, messer, foredrag. Når du møder nye og eksisterende kontakter, så lyt og spørg ind til deres udfordringer. Tænk på, hvordan du kan hjælpe dem med at løse disse. Afsæt god tid til netværksarbejde. Det er vigtigt at prioritere den del af jobsøgningen, så afsæt derfor tid. Det er bedre at gå gradvist i gang end at lave en stor indsats og så forsvinde igen. Skab momentum gennem synlighed og værdiskabelse. En konstant indsats vil skabe tillid, og du kommer øverst inetværkets bevidsthed. Følg ALTID op.

15

16 Ansøgning Ansøgningen skal vække virksomhedens ønske om at se dig til en samtale. Den skal være kort, fange læseren fra første linje og have fokus på din motivation for at søge stillingen. Den skal beskrive virksomhedens værdi eller udbytte af at ansætte netop dig til stillingen. Hvor CV et er bagudrettet, så skal virksomheden i en ansøgning kunne identificere dit fremadrettede potentiale. Læs stillingsannoncen Nærlæs teksten og overvej, hvordan du tydeligt opfylder kravene til stillingen og din motivation. Find information om virksomheden og jobbet (internettet, håndbøger, LinkedIn, netværk). Lav din egen analyse af virksomhedens styrker, svagheder, muligheder og trusler (SWOT). Ring til virksomheden og spørg dit netværk Ring til virksomheden og stil de spørgsmål, du gerne vil have svar på. Virksomhederne ser positivt på, at jobsøgere kontakter dem, og det kan være en måde at blive husket på. Spørgsmålene skal være relevante og nogle, du er nysgerrig efter at få svar på. Overvej, hvad du vil opnå med samtalen: Hvad savner du at få svar på? Hvordan vil du indlede samtalen og præsentere dig selv kort og præcist? Hvordan kan du blive husket? Følg op på samtalen med en mail til din kontaktperson, hvis du har muligheden. Match dine kompetencer og krav til den konkrete stilling På baggrund af dit jobmål, din analyse af virksomheden (SWOT), Din-værdi-analyse og stillingens krav vurderer du, hvilke kompetencer, succeshistorier og motivation, der skal fremhæves i forhold til den konkrete stilling, så din ansøgning bliver målrettet. Se 4 trin til målrettet jobsøgning (model Skriv CV ). Brug gerne Business Danmarks template X (hjælpeværktøjer) i det medfølgende materiale.

17 Skriv ansøgningen Skab opmærksomhed med en overskrift som fænger og skaber lyst til at læse (samme som til CV). Start ansøgningen direkte med at beskrive din værdi, f. eks. På baggrund af 10 år som Key Account Manger hos X og 3 år som salgschef har jeg evnen til at skabe engagement hos sælgerteam og resultater. Derfor søger jeg stillingen Beskriv din motivation, så den brænder gennem (se Klarlæg dit jobmål ). Forklar værdien eller udbyttet for virksomheden af at ansætte præcis dig. Understøt med en relevant og interessevækkende succeshistorie. Beskriv dine personlige kompetencer, f.eks. Som person, er jeg udadvendt, empatisk og vant til at kommunikere professionelt på alle niveauer. Rund din ansøgning fint af med f.eks. Jeg ser frem til at Få feedback fra andre på din ansøgning. Brug tid på sprog, form og layout Brug tid på et layout, der understøtter dit budskab til den pågældende stilling og virksomhed. Søges der f.eks. en kreativ person, så overvej hvordan du understøtter det i sproget, formen og layoutet. Lad ansøgningen fremstå overskuelig og ikke for lang. Brug et aktivt og levende sprog, f.eks. jeg er i stedet for jeg opleves som værende Gå ansøgningen igennem for grammatiske fejl. Tommelfingerregel CV og ansøgning er forskellig fra person til person. Det vigtigste er, at begge understøtter præcis dit budskab og profil samt sælger dig bedst muligt til den pågældende stilling og virksomhed. Virksomheden forventer: 86% ser helst, at dit CV fylder max 3 sider 52% i overvejende grad at det fylder max 2 sider Ansøgningen må højst fylde 1 side Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

18 Samtalen En jobsamtale handler om at brænde klart igennem med to budskaber: 1. Overbevis den anden side af bordet om, at du kan løse opgaven. 2. Signalér, at du er en person, de har lyst til at arbejde sammen med. Alle andre spørgsmål udspringer af de to. Nøgleordene er forberedelse og træning. Analytisk forberedelse Tjek firmaets hjemmeside for alle relevante informationer. Søg firmaet på LinkedIn under Virksomheder og se, om du har 1. eller 2. grads kontakter. Google virksomheden og personerne, du skal til samtale med. Scenario forberedelse Planlæg din smalltalk, så du er klar til at give det bedste førstehåndsindtryk. Læg en plan B, så uanset hvordan samtalen udvikler sig, ved du, hvad du skal gøre. Forbered dig på de 6 vigtigste spørgsmål (se næste side). Mental forberedelse Vær velforberedt og kom i god tid. Det skaber balance og forøget selvsikkerhed. Etabler det rigtige mindset. Identificer den metode, der nu virker bedst for dig. Tænk f.eks. på dine største successer, skru din yndlingssang op på fuldt drøn eller ring op og snak med manden/konen/kæresten om, hvor den næste ferie skal gå hen. Lav 4 x 4 åndedrætsøvelsen. Den giver din krop besked på, at du er rolig og afbalanceret samt nedsætter både svedproduktion og rødmen, der signalerer nervøsitet. - Træk vejret ind, mens du tæller til 4. - Hold vejret inde mens du tæller til 4. - Pust ud, mens du tæller til 4. - Hold lungerne tømt for luft, mens du tæller til 4. - Gentag dette 5-6 gange.

19 Fokus Få etableret den gode forbindelse. Spejl personen i kropssprog og tonefald. Lyt aktivt, stil spørgsmål, og lad personen tale ud. Vis brændende motivation for selve jobfunktionen det er faktisk vigtigere end at brænde for selve firmaet. Vær forberedt på at kommunikere præcis dine unikke talenter og kompetencer. Kom med konkrete eksempler på, hvor du med succes gjorde brug af dine talenter og kompetencer. Vær skarp på, hvilken værdi du kan tilføre virksomheden. Kommuniker ud fra EFU-modellen: Hvad er min Egenskab, hvilken Fordel giver det, og hvad er Udbyttet for firmaet. Vigtigste spørgsmål - med relevans for virksomheden Fortæl lidt om dig selv på 3 minutter. Kun det, der er relevant og vigtigt. Hvad er din motivation for at søge jobbet? Hvad er dine styrker? Vær klar med konkrete eksempler, hvor du benyttede dem med succes. Hvad kan du bidrage med? Økonomi, udvikling, viden, netværk, kundetilgang osv. Hvad er dine udviklingsområder? Kom med en ærlig svaghed - det skaber tillid og viser selvindsigt. Hvad vil dine referencer sige om dig? Tommelfingerregel Øv dig i dine svar og argumenter. Din performance er proportional med din forberedelse og træning. De 3 ting virksomheder vægter mest i samtalen: At du viser brændende motivation for jobbet At du tydeligt fortæller, hvad du kan bidrage med At du virker åben og imødekommende. Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

20 HELD OG LYKKE MED JOBSØGNINGEN

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Af Cecilie Hansen, PeopleInsync. Redigeret af Philip Dam - Oktober 2012 03 Introduktion 05 Meld dig ind i en A-kasse 07 CV'et 13 Kampen for et arbejde - Jeppes

Læs mere

DIT DRØMMEJOB KOMMER IKKE AF SIG SELV!

DIT DRØMMEJOB KOMMER IKKE AF SIG SELV! DIT DRØMMEJOB KOMMER IKKE AF SIG SELV!.dk w w w.ca 90 4 5 Tlf. 3 314 Hvad er Career Toolbox? Hvem er CA? Der er hård kamp om jobbene, ikke mindst blandt ny uddannede. Derfor skal du ikke alene være fagligt

Læs mere

JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045

JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045 JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045 måske skulle vi skifte navn til ca k-kasse? CA er en a-kasse. Ingen tvivl om det. Og hvis du bliver arbejds løs, hjælper vi dig mindst lige så godt som alle andre

Læs mere

Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning

Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning Guiden til praktikplads værktøjer til min praktikpladssøgning BRUG FOR ALLE UNGE 1 Integrationsministeriet Brug for alle unge Holbergsgade

Læs mere

DIN KARRIEREPARTNER ALT DETTE FÅR DU

DIN KARRIEREPARTNER ALT DETTE FÅR DU JOBBET ER DIT! CA DIN KARRIEREPARTNER Vi støder alle på udfordringer i løbet af vores arbejdsliv. Måske har du brug for rådgivning eller inspiration måske søger du nyt job måske dit første job. I CA ser

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde 48,- Marianne Steen Søg nye medarbejdere Find nyt arbejde Jobguiden til Internettet www.knowware.dk Oversigt over jobbaserne - i Danmark, Norge og Sverige Tips til din jobsøgning Test dig selv Annoncering

Læs mere

Sprog, erfaring og kemi gav job. Karriereguide 2011/12. Zigzaggede sig til drømmejobbet. Regnede med at blive arbejdsløs. Nød livet og fik kompetencer

Sprog, erfaring og kemi gav job. Karriereguide 2011/12. Zigzaggede sig til drømmejobbet. Regnede med at blive arbejdsløs. Nød livet og fik kompetencer Djøf Karriereguide 2011/12 Sprog, erfaring og kemi gav job Natalia De Oliveira De Gomes, Area Manager i Epoka. Nød livet og fik kompetencer Zigzaggede sig til drømmejobbet Regnede med at blive arbejdsløs

Læs mere

Karriereguide 2012 /13

Karriereguide 2012 /13 Karriereguide 2012 /13 Deltag i KarriereTouren Læs mere på side 8 og find din vej til jobbet Drømmen om jobbet. Flere jobs til akademikere Leder side 3 Direkte fra studiet til karrierejob i London Det

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2009. Vejen til drømmejobbet. Danmarks måske stærkeste netværk

DJØF. Karriereguide 2009. Vejen til drømmejobbet. Danmarks måske stærkeste netværk DJØF Karriereguide 2009 Vejen til drømmejobbet Danmarks måske stærkeste netværk XXXXXXKURSERXXXXXXÅBE XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXKURS XXXXXXXDIPLO XXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXÅB XXXXXXXÅBENXUDDAN

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE

EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE Kære læser I vores arbejde med at tiltrække mere erhvervsturisme til Aarhus og Herning, drøfter vi tit, hvordan vi skal arbejde mere strategisk med digitale

Læs mere

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet Netværks Akademiet WORKBOOK DNA networking udnyt dit netværkspotentiale - FÅ HEMMELIGHEDEN VED AT KOBLE ENKLE EFFEKTFULDE COACHING-TEKNIKKER MED DINE NETVÆRKSKOMPETENCER Netværks Akademiet NAVN... VIRKSOMHED...

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

Gode råd. til jobsøgning. - til medlemmer over 50 år

Gode råd. til jobsøgning. - til medlemmer over 50 år Gode råd til jobsøgning - til medlemmer over 50 år Hvorfor denne pjece? Denne pjece har til formål at formidle en række gode råd om jobsøgning til medlemmer over 50 år. Disse råd er opstået i forbindelse

Læs mere

Kommunikation som ledelsesværktøj. Modul 2 dag 1-2 Den Grundlæggende Lederuddannelse

Kommunikation som ledelsesværktøj. Modul 2 dag 1-2 Den Grundlæggende Lederuddannelse Udvikling af undervisningsmateriale til Den Grundlæggende Lederuddannelse Forfattere: Connie Relsted - Business Centeret - Sønderhøj 9-8260 Viby J Mette Gebert Sutherland Business Centeret - Sønderhøj

Læs mere

LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING

LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING 1 VELKOMMEN TIL LEDERNES LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING Brug Lynguiden, når du hurtigt vil i gang med at målrette din jobsøgning og have styr på jobsøgningsmaterialet frem mod

Læs mere

jobsøgning guide Sådan kommer du i mål med din sider Masser af tips og komplette guider Aha-oplevelser og ekspertviden

jobsøgning guide Sådan kommer du i mål med din sider Masser af tips og komplette guider Aha-oplevelser og ekspertviden Foto: Iris guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 32 sider Sådan kommer du i mål med din jobsøgning Masser af tips og komplette guider Aha-oplevelser og ekspertviden Jobsøgning INDHOLD

Læs mere

FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever

FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever HK_Find_din_elevplads_A4_v2.indd 1 22/09/14 09.34 UDGIVET AF ELEVPLADS.DK I SAMARBEJDE MED HK HK Vi arbejder for, at du får et godt arbejdsliv.

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

- om medarbejderudviklingssamtaler

- om medarbejderudviklingssamtaler - om medarbejderudviklingssamtaler Udviklet af HK/Privat, HK HANDEL og Dansk Erhverv i samarbejde med Right Kjaer & Kjerulf indholdsfortegnelse 1. Kompetenceudvikling 1.1 Hvad er kompetenceudvikling? o

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

Jobsøgning gjort let. - en guide til din personlige jobsøgningsstrategi. af Michael Heckenthaler

Jobsøgning gjort let. - en guide til din personlige jobsøgningsstrategi. af Michael Heckenthaler Jobsøgning gjort let - en guide til din personlige jobsøgningsstrategi af Michael Heckenthaler Indholdsfortegnelse Jobsøgning gjort let 1 Indledning 3 Hvad vil du 4 Stillingsopslaget 5 Ring til virksomheden

Læs mere

jobrettede samtaler Håndbog i Lovgivning Kender du typen? Borgerprofiler: - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser

jobrettede samtaler Håndbog i Lovgivning Kender du typen? Borgerprofiler: - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser Håndbog i jobrettede samtaler - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser Du er som jobkonsulent en af deltagerne, men du er også den, der på et helt verordnet plan kan tage ansvar for rækken

Læs mere

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke drages til ansvar for brug af oplysningerne heri. METODEVEJLEDNING

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 4

Indholdsfortegnelse. Forord 4 Indholdsfortegnelse Forord 4 1. Indledning 5 2. Stillingsopslag 9 3. Forhåndskendskab til virksomheden 10 4. Ansøgningens to dele 16 5. Ansøgningen og datalisens layout 18 6. Udformning af datalisten/cv

Læs mere

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM TRIVSEL PÅ KONTORER TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN INDHOLD 4 FORORD 8 HVAD ER TRIVSEL OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ? 11 HVAD KAN I HVER ISÆR BIDRAGE

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Sådan øger du chancen for et job

Sådan øger du chancen for et job Sådan øger du chancen for et job Her får du to trin-for-trin guider, der hjælper dig med, hvordan du som jobsøgende kommer i job. Begge guider har en masse konkrete og håndgribelige råd. Nogle af rådene

Læs mere

It-sikkerhedskonsulent. Treasury Analyst. International rådgiver. Filmproducer. karriereråd. jobsøgning. Idrætskonsulent Manuskriptforfatter

It-sikkerhedskonsulent. Treasury Analyst. International rådgiver. Filmproducer. karriereråd. jobsøgning. Idrætskonsulent Manuskriptforfatter Guiden til dit første job 2008/2009 inical research associate eansvarlig Young National Expert ieforsker It-sikkerhedskonsulent 3D-artist Kvalitetskonsulent SP-koordinator International rådgiver Konserveringstekniker

Læs mere