Move On - det effektive afsæt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Move On - det effektive afsæt"

Transkript

1

2 Move On - det effektive afsæt Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man bliver jobsøgende. For de flestes ved kommende er det en ret uvant situation, som man kun oplever få gange i et arbejdsliv. Og der er rigtig mange forskellige meninger om, hvad der er det mest effektive at gøre, for at komme godt videre i karrieren. Dette MOVE ON KIT forsøger at skabe et overblik over de forskellige trin i processen, og guider dig step-by-step gennem de centrale metoder, der sammenlagt skaber en effektiv jobsøgning. Desuden består KIT et af en række hjælpeværktøjer i form af opgaver, modeller og skabeloner, som gør det hele lidt lettere. Få dem af din A-kasserådgiver eller hent dem på hjemmesiden. Start jobsøgning Jobmålene Mine styrker LinkedIn CV Ledig! Hva gør jeg nu? Hvad er det nu jeg kan? I den skarpe version! En plan der holder, tak! En go online makker...

3 Du har måske skiftet job flere gange undervejs i karrieren, eller måske er du på vej ud i det første job efter endt uddannelse. Uanset indgangsvinklen, er de forskellige elementer i dette KIT allerede brugt med succes af rigtigt mange medlemmer i Business Danmark. Alle elementerne er udvalgt på baggrund af det vi ser virker, med udgangspunkt i de krav og forventninger, som virksomhederne kræver af en jobsøger i dag. Hvis du har spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe dig. Følg trinene eller udvælg de områder, du har behov for at fokusere på - og MOVE ON til dit næste job! God arbejdslyst! Netværket Samtalen Ansøgningen Nyt job Spil på alle kanaler! Så gør jeg mit bedste!!! Der får mig til samtale! I mål - YES...!

4 I gang med at tænke nyt job Der er stor forskel på, hvordan du oplever et jobskifte. Uanset om du har fået en uventet opsigelse, er nyuddannet eller bare er på jagt efter nyt job, så medfører det en forandring. Jo bedre du er til at identificere, anerkende og tale om dine følelser undervejs, jo hurtigere kan du starte med at fokusere på nye jobmuligheder samt konstruktivt arbejde med din fremtidige karriere. Kom fremtiden i møde Find en eller flere personer i dit netværk, som du har tillid til, og tal om situationen. Sæt ord på det du føler (vrede, sorg, usikkerhed, skyld, frustration, lettelse, glæde). Benyt dig af det fokus og de historier, der støtter dig bedst i jobsøgningen (se nedenfor). Brug et fremadrettet sprog som f.eks. på vej til nye muligheder eller aktivt jobsøgende. Husk, at det er dine personlige og faglige kompetencer, du tager med dig fra dit tidligere job - ikke nødvendigvis din tidligere rolle med de muligheder/udfordringer, den havde. Gå ud i verden, bliv inspireret og kom hjem med fornyet energi, tanker og input. Mind dig om, at en forandring i arbejdslivet oftest fører noget positivt med sig på både det karrieremæssige og personlige plan. Mit fokus og mine historier Det, vi siger til os selv eller andre, er baseret på vores egne overbevisninger om virkeligheden. Derfor kan du lige så godt vælge at fokusere på de historier og overbevisninger, som støtter dig bedst til at nå det job, den karriere eller det liv, du ønsker. Du kan f.eks. sige til dig selv: Jeg gør det bedste, jeg kan, med de ressourcer, jeg har. Der er ingen rigtige eller forkerte beslutninger, så jeg tror på, at jeg vælger de rigtige. Jeg undgår den stress, der kommer med at bekymre sig om fremtiden og fortryde fortiden, ved at være i nuet det løser begge dele. Jeg har en historik, men jeg er ikke min historie. Jeg kan gøre mit bedste - resultatet er ikke op til mig alene.

5

6 Klarlæg dit jobmål En motiverende og effektiv jobsøgningsproces afhænger af, hvor klart dit billede er af din næste karriere. Spørgsmålet er, hvilke jobs du skal opsøge? Hvor kan dine personlige og faglige erfaringer bære dig hen for ikke at tale om dit fremadrettede potentiale for en virksomhed? Samtidig skal du naturligvis overveje, hvor og med hvad du trives bedst? Sving tryllestaven Brainstorm på alle dine muligheder. Hvad vil du allerhelst i din næste karriere, hvis du fik lov til at vælge frit på alle hylder - uagtet finanskrise, arbejdsløshed, alder eller faglighed? Forsøg ikke at begrænse dig fra starten, og lad alle muligheder stå åbne. Fang alle jobmulighederne ved at strukturere dem efter: a. Samme jobtype/rolle i samme slags virksomhed eller branche. b. Samme jobtype/rolle i anden slags virksomhed eller branche. c. Andet job i samme slags virksomhed eller branche. d. Andet job i anden slags virksomhed eller branche. Overvej hvad de enkelte jobmuligheder vil give og overvej hvad det vil kræve af dig. Motivation og fra skal til vil Lav eventuelt en Top-10-liste over de livsværdier, du ønsker skal være gældende for de næste 2-3 år, og sæt det i forhold til dine ønsker til dit kommende job. Beskriv din bedste joboplevelse og overvej, hvad der havde indvirkning på den (leder, kollegaer, situationen, livssituationen, resultaterne). Skab motivation omkring dit jobmål ved at kende dit hvorfor?. Du kan coache dig selv ved at stille 5 x hvorfor? for på den måde at nærme dig dine grundlæggende ønsker. For at kunne målrette dit CV og ansøgning er det en god øvelse, at udarbejde din egen stillingsannonce. Beskriv titel, funktion, ansvarsområde, arbejdsopgaver og motivation. Beskriv også gerne den virksomhedskultur, den chef og de kollegaer, du ønsker at omgås i fremtiden.

7

8 Din værdianalyse Når man spørger virksomhederne, mener de generelt, at jobsøgere skal blive bedre til at beskrive den værdi, virksomheden kan opnå ved at ansætte personen, og de resultater, vedkommende har opnået. Udarbejd derfor en værdianalyse, hvor du bliver skarp på dit udbytte og resultater, som du har opnået tidligere. Samtidig er det en excellent måde at identificere, hvad du skal differentiere eller positionere dig på i forhold til andre ansøgere. Udvælg 5 af dine største succeshistorier i din karriere. Beskriv situationen, opgaven og dine handlinger samt resultatet heraf. Identificer dine faglige kompetencer og styrker på baggrund af succesen. Kompetencer beskriver det, du er god til, og styrke er noget, du er god til og samtidig giver dig energi. Overvej dine udviklingsområder - altså hvad du kan blive bedre til. Overvej hvor stort fokus de skal have, og hvordan du formidler dem til virksomheden. Spørg dine omgivelser (tidligere chefer, kollegaer, medarbejdere, venner), hvad de mener, du tilfører af værdi til en virksomhed og hvilke faglige kompetencer, styrker og udviklingsområder, de oplevede hos dig. Forbered din succesomtale ved at fortælle den mundtligt for dig selv og andre. Du skal gerne fyldes med energi og stolthed. Det smitter. Fokus på udbytte Coach dig selv til altid at kommunikere dit potentielle udbytte til virksomheden. Stil spørgsmålene: Og hvad bidrager det til? Hvilken værdi kommer der ud af det? Hvad var resultatet? Hvilket udbytte gav det? På den måde kommer du tættere på et relevant udbytte for virksomheden og samtidig differentierer du dig fra de øvrige ansøgere i bunken.

9

10 Vær synlig online LinkedIn er et uundværligt værktøj til at kommunikere dit professionelle jeg ud til verden og er en kombination af en kæmpe CV database og et socialt netværk. I 2013 var der over 1,2 millioner danskere, der havde en profil. En profil på LinkedIn kan hjælpe dig med at: Identificere, udbygge og vedligeholde dit netværk Finde opslåede jobs. 33 % af private virksomheder slår KUN jobbet op på LinkedIn Udvide dit overblik over hvor du proaktivt kan søge job uopfordret Udnytte alle dine kontakter og netværk til at styrke din jobsøgning Videndele og signalere faglighed bredt Blive fundet af HR-folk Signalere at du er online, aktiv og engageret i de sociale netværk Kom igang 1. FOTO: Upload et billede med neutral baggrund, der sender et professionelt signal 2. SPROG: Vælg det sprog, der er standard i den branche, du sigter mod 3. OVERSKRIFT: Skriv stillingsbetegnelse, efterfulgt af en kort skarp tekst på ord der giver andre lyst til at læse din profil og indeholder kompetencer, efterfulgt af Søger nye udfordringer. Når du får nye kontakter, bliver din overskrift eksponeret til alle din nye kontakts egne LinkedIn forbindelser 4. BRANCHE: Vælg en branche du gerne vil arbejde indenfor og er kvalificeret til 5. OFFENTLIG PROFIL: Det er navnet på din profil. Du kan vælge at ændre navnet på den, så den har dit eget navn (F.eks. og ikke en talkode BAGGRUND: Start med en kort elevatortale om dig selv. Hvem er du, hvad er dine talenter, hvad brænder du for og hvad kan du tilføre en virksomhed 6. ERFARING: Indsæt tidligere jobs, ansvarsområder og succeser - præcis som i et alm. cv. 7. KVALIFICATIONER: Vælg 6-7 skills som dit netværk kan godkende dig for. Gå ind og kvalificer andre af dine forbindelser først så gør de typisk det samme for dig Grupper Tilmeld dig 5-6 LinkedIn grupper, der har mange medlemmer fra den branche du sigter mod, og signaler derved dit faglige engagement og styrk dit personlige budskab.

11 Forbindelser Du skal op på 50 forbindelser for, at du opfattes som LinkedIn aktiv. Jo flere, jo bedre Søg og forbind med tidligere kolleger, studiekammerater, kunder og venner Søg også på virksomheder. Så kan du både identificere medarbejdere, der har en LinkedIn profil, og se hvordan du er forbundet med dem Send dem en invitation, men skriv en personlig hilsen i den. Der er plads til 300 tegn Aktiviteter Gå ind på din profil dagligt og hold dig opdateret på diskussioner, personer og virksomheder, der interesserer dig og er relevante for din jobsøgning Før en dialog ud fra gensidig værdi og vær professionel. Det er ikke Facebook Der skal være en anledning for kontakt. Men den må gerne være overfladisk Tryk på Syntes godt om eller kommenter på diskussioner og indlæg, som foregår, gerne i form af henvisninger til artikler og lignende, frem for egne holdninger Forsøg altid at tilføre noget til personerne i dit netværk, inden du beder dem om hjælp, gerne i form af anbefalinger, godkendelse af deres Skills, henvisninger til grupper, eller med faglige inputs. Gå ind og se på statistik. Hvis der ikke er nogen, der kigger på din profil, skal du nok ændre noget Derfor er LinkedIn vigtig Brug din profil som CV Når din profil er optimal, så find LinkedIn labs, tryk på Resume builder og sign in med din LinkedIn profil og tryk på en af de templates, der vises. Så kan du overføre din profil til lige det CV design, du ønsker i pdf. Tip Gå ind og kig på andres profiler og få inspiration. 23% af alle virksomheder bruger kun LinkedIn til at finde nye medarbejdere. 55% af alle private virksomheder tjekker kandidaten på LinkedIn 33% af alle private virksomheder slår kun jobbet op på LinkedIn Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

12 Et godt Curriculum Vitae I dag bliver dit CV ofte læst før din ansøgning. Dit CV skal derfor bruges til at få dig gennem nøglehullet og over i bunken af potentielle kandidater til jobsamtalen. CV et skal være målrettet det konkrete job og skabe overblik over dine personlige og faglige kompetencer samt dine erfaringer for at skabe gode resultater i jobbet. Skriv dit CV Skriv dine Persondata klart og tydeligt virksomheden skal let kunne kontakte dig. Navn, adresse, civilstatus, fødselsdato, link til LinkedIn, mail og telefonnummer. Find et vellignende, professionelt og opdateret foto, hvis det støtter dit budskab nedenfor. Skab gerne opmærksomhed med en overskrift som f.eks. Serviceminded og selvkørende assistent med erfaring fra X branche. Overskriften sætter scenen for den følgende tekst. Lav et kort Resumé et rids over din karriere, hvor du får fortalt det vigtigste. Der er ofte kort tid til at vurdere dig, og de første linjer er vigtige for, om man læser videre. Skriv din Erfaring i kronologisk rækkefølge fra i dag og bagud i tiden (2013->X) Årstal, titel og navn på virksomhed skal være let at læse og overskuelig. Prioritér og formuler dine ansvarsområder og arbejdsopgaver, så de fremstår relevante. Fremhæv dine resultater, uanset hvilken type job du søger. Det gælder også for din baggrund. Uddannelse, kurser og andre kompetencegivende aktiviteter listes op (2013->X). Fritid og privatliv beskrives, så de fremstår positivt og understøtter din værdi for firmaet. Tips Brug evt. CV-skabelonerne i Word. Gå ind i: Filer/Nyt/CV er eller søg på nettet under eller Business Danmarks skabeloner, som følger med dette MOVE ON KIT. Brug maks. 2-3 sider på dit CV

13

14 Brug dit netværk Er du omkring 40 år eller derover, er der mere end 50% sandsynlighed for, at dit netværk får afgørende betydning for din karriere og erhvervelsen af et nyt job. Det kan være det nærmeste netværk, der giver dig dit næste job, men oftest er det faktisk dit netværks netværk. Især indenfor det private område er brugen af netværk høj, hvor denne måde at søge nye medarbejdere på, ligger på 66% (2011: 47%). Overvej målet med dit netværksarbejde. Som jobsøgende er målet med at bruge netværk naturligvis, at få det job, du ønsker dig. For at det lykkes, handler det dog om at være øverst i dit netværks bevidsthed og om at være kendt for den værdi, du kan bidrage med. Lav en komplet liste over dit netværk. Dit netværk består af alt fra familie, venner, studiekammerater, kollegaer til andre netværk (LinkedIn). Du vil opdage, at dit blotte fokus vil udvide dit netværk, og at du har langt flere kontakter, end du tror. Kategoriser dit netværk og planlæg din indsats. Det kan være efter den branche, de virksomheder eller det jobmål, du har defineret. Det kan også være efter, hvor sandsynligt netværket kan skaffe dig et job - eller kender nogen, som kan. Beslut hvem du vil kontakte, hvornår, hvordan (mail, telefon, møde, LinkedIn) og med hvilket budskab. Udarbejd en kort introduktion af dig selv. Den skal indeholde, hvad du kan bidrage med til personen eller virksomheden Deltag i arrangementer, events, messer, foredrag. Når du møder nye og eksisterende kontakter, så lyt og spørg ind til deres udfordringer. Tænk på, hvordan du kan hjælpe dem med at løse disse. Afsæt god tid til netværksarbejde. Det er vigtigt at prioritere den del af jobsøgningen, så afsæt derfor tid. Det er bedre at gå gradvist i gang end at lave en stor indsats og så forsvinde igen. Skab momentum gennem synlighed og værdiskabelse. En konstant indsats vil skabe tillid, og du kommer øverst inetværkets bevidsthed. Følg ALTID op.

15

16 Ansøgning Ansøgningen skal vække virksomhedens ønske om at se dig til en samtale. Den skal være kort, fange læseren fra første linje og have fokus på din motivation for at søge stillingen. Den skal beskrive virksomhedens værdi eller udbytte af at ansætte netop dig til stillingen. Hvor CV et er bagudrettet, så skal virksomheden i en ansøgning kunne identificere dit fremadrettede potentiale. Læs stillingsannoncen Nærlæs teksten og overvej, hvordan du tydeligt opfylder kravene til stillingen og din motivation. Find information om virksomheden og jobbet (internettet, håndbøger, LinkedIn, netværk). Lav din egen analyse af virksomhedens styrker, svagheder, muligheder og trusler (SWOT). Ring til virksomheden og spørg dit netværk Ring til virksomheden og stil de spørgsmål, du gerne vil have svar på. Virksomhederne ser positivt på, at jobsøgere kontakter dem, og det kan være en måde at blive husket på. Spørgsmålene skal være relevante og nogle, du er nysgerrig efter at få svar på. Overvej, hvad du vil opnå med samtalen: Hvad savner du at få svar på? Hvordan vil du indlede samtalen og præsentere dig selv kort og præcist? Hvordan kan du blive husket? Følg op på samtalen med en mail til din kontaktperson, hvis du har muligheden. Match dine kompetencer og krav til den konkrete stilling På baggrund af dit jobmål, din analyse af virksomheden (SWOT), Din-værdi-analyse og stillingens krav vurderer du, hvilke kompetencer, succeshistorier og motivation, der skal fremhæves i forhold til den konkrete stilling, så din ansøgning bliver målrettet. Se 4 trin til målrettet jobsøgning (model Skriv CV ). Brug gerne Business Danmarks template X (hjælpeværktøjer) i det medfølgende materiale.

17 Skriv ansøgningen Skab opmærksomhed med en overskrift som fænger og skaber lyst til at læse (samme som til CV). Start ansøgningen direkte med at beskrive din værdi, f. eks. På baggrund af 10 år som Key Account Manger hos X og 3 år som salgschef har jeg evnen til at skabe engagement hos sælgerteam og resultater. Derfor søger jeg stillingen Beskriv din motivation, så den brænder gennem (se Klarlæg dit jobmål ). Forklar værdien eller udbyttet for virksomheden af at ansætte præcis dig. Understøt med en relevant og interessevækkende succeshistorie. Beskriv dine personlige kompetencer, f.eks. Som person, er jeg udadvendt, empatisk og vant til at kommunikere professionelt på alle niveauer. Rund din ansøgning fint af med f.eks. Jeg ser frem til at Få feedback fra andre på din ansøgning. Brug tid på sprog, form og layout Brug tid på et layout, der understøtter dit budskab til den pågældende stilling og virksomhed. Søges der f.eks. en kreativ person, så overvej hvordan du understøtter det i sproget, formen og layoutet. Lad ansøgningen fremstå overskuelig og ikke for lang. Brug et aktivt og levende sprog, f.eks. jeg er i stedet for jeg opleves som værende Gå ansøgningen igennem for grammatiske fejl. Tommelfingerregel CV og ansøgning er forskellig fra person til person. Det vigtigste er, at begge understøtter præcis dit budskab og profil samt sælger dig bedst muligt til den pågældende stilling og virksomhed. Virksomheden forventer: 86% ser helst, at dit CV fylder max 3 sider 52% i overvejende grad at det fylder max 2 sider Ansøgningen må højst fylde 1 side Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

18 Samtalen En jobsamtale handler om at brænde klart igennem med to budskaber: 1. Overbevis den anden side af bordet om, at du kan løse opgaven. 2. Signalér, at du er en person, de har lyst til at arbejde sammen med. Alle andre spørgsmål udspringer af de to. Nøgleordene er forberedelse og træning. Analytisk forberedelse Tjek firmaets hjemmeside for alle relevante informationer. Søg firmaet på LinkedIn under Virksomheder og se, om du har 1. eller 2. grads kontakter. Google virksomheden og personerne, du skal til samtale med. Scenario forberedelse Planlæg din smalltalk, så du er klar til at give det bedste førstehåndsindtryk. Læg en plan B, så uanset hvordan samtalen udvikler sig, ved du, hvad du skal gøre. Forbered dig på de 6 vigtigste spørgsmål (se næste side). Mental forberedelse Vær velforberedt og kom i god tid. Det skaber balance og forøget selvsikkerhed. Etabler det rigtige mindset. Identificer den metode, der nu virker bedst for dig. Tænk f.eks. på dine største successer, skru din yndlingssang op på fuldt drøn eller ring op og snak med manden/konen/kæresten om, hvor den næste ferie skal gå hen. Lav 4 x 4 åndedrætsøvelsen. Den giver din krop besked på, at du er rolig og afbalanceret samt nedsætter både svedproduktion og rødmen, der signalerer nervøsitet. - Træk vejret ind, mens du tæller til 4. - Hold vejret inde mens du tæller til 4. - Pust ud, mens du tæller til 4. - Hold lungerne tømt for luft, mens du tæller til 4. - Gentag dette 5-6 gange.

19 Fokus Få etableret den gode forbindelse. Spejl personen i kropssprog og tonefald. Lyt aktivt, stil spørgsmål, og lad personen tale ud. Vis brændende motivation for selve jobfunktionen det er faktisk vigtigere end at brænde for selve firmaet. Vær forberedt på at kommunikere præcis dine unikke talenter og kompetencer. Kom med konkrete eksempler på, hvor du med succes gjorde brug af dine talenter og kompetencer. Vær skarp på, hvilken værdi du kan tilføre virksomheden. Kommuniker ud fra EFU-modellen: Hvad er min Egenskab, hvilken Fordel giver det, og hvad er Udbyttet for firmaet. Vigtigste spørgsmål - med relevans for virksomheden Fortæl lidt om dig selv på 3 minutter. Kun det, der er relevant og vigtigt. Hvad er din motivation for at søge jobbet? Hvad er dine styrker? Vær klar med konkrete eksempler, hvor du benyttede dem med succes. Hvad kan du bidrage med? Økonomi, udvikling, viden, netværk, kundetilgang osv. Hvad er dine udviklingsområder? Kom med en ærlig svaghed - det skaber tillid og viser selvindsigt. Hvad vil dine referencer sige om dig? Tommelfingerregel Øv dig i dine svar og argumenter. Din performance er proportional med din forberedelse og træning. De 3 ting virksomheder vægter mest i samtalen: At du viser brændende motivation for jobbet At du tydeligt fortæller, hvad du kan bidrage med At du virker åben og imødekommende. Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

20 HELD OG LYKKE MED JOBSØGNINGEN

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING DU SØGER

HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING DU SØGER Et CV er en beskrivelse af din uddannelses- og erhvervserfaring samt kompetence Et CV er personligt Der er ikke nødvendigvis et klart svar på hvad DET RIGTIGE CV er. HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende BEMAFD Pixiebog til jobsøgende Tips til jobsøgning Ikke klassificeret Bemandingsafdelingen 19-12-2014 Tips til jobsøgning Denne Pixiebog er inddelt i nedenstående afsnit som du kan springe direkte til.

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager.

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. 2012 Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2012 Indhold 1. Baggrund side 2 2. Resume side 2 3. Nye tendenser i virksomhedernes

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB.

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. Indhold. Jobsøgning. 5 Regler for ledige. 9 3 KOM I SPIL PÅ JOBMARKEDET. Jobsøgning er en svær kunst at mes tre. Der findes ingen standardløsninger på, hvordan du skriver den

Læs mere

Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE

Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE Indholdsfortegnelse Diverse informationer og Jobspor... 2 En af nedenstående 2 samtaletyper skal du mindst vælge hver 13. uge... 3 Sparring

Læs mere

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5.

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. marts 2015 1 Afklaring Det gode CV Den gode ansøgning 2 LEDESTJERNEN Dit ansøgningsmateriale

Læs mere

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål:

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål: CV Hvordan? Sådan! Det handler om at få en arbejdsgiver til at læse dit CV og sørge for at han/hun ikke stopper med at læse, fordi der kommer oplysninger, som kan frasortere dig til samtalen. Overvej derfor

Læs mere

Skriv ansøgningen ANSØGNING

Skriv ansøgningen ANSØGNING ANSØGNING Skriv ansøgningen Du har ikke 15-minutes-of-fame, men 15-seconds-of-attention, når din ansøgning læses af den rekrutteringsansvarlige! Derfor handler det om at bruge disse værdifulde sekunder

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Ansøgning En ansøgning består af et brev og et CV. Brevet skal i bund og grund fortælle, hvad der har fået dig til at søge stillingen samt

Læs mere

Sådan øger du chancen for et job

Sådan øger du chancen for et job Sådan øger du chancen for et job Her får du to trin-for-trin guider, der hjælper dig med, hvordan du som jobsøgende kommer i job. Begge guider har en masse konkrete og håndgribelige råd. Nogle af rådene

Læs mere

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender LinkedIn Velkommen Loyalitetsreglen Folk køber fra dem, de kender Grundlaget for succes Opbygning af netværk Løbende optimering, justering & udvikling Ressourcer til planlægning, administration & produktion

Læs mere

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 LinkedIn nutidens digitale golfbane FAKTA Profil typer Netværk on & offline Personlige branding Den personlige profil basis Connections @

Læs mere

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S Kan andre forstå, hvad du mener? Kan du få dem med på dine ideer? Kan du overbevise dem? Har du gennemslagskraft? Som leder, chef, souschef eller projektleder skal du kunne tage initiativ, fortolke, sætte

Læs mere

Fra kanvas til empati

Fra kanvas til empati Fra kanvas til empati - en lille inspirationsbog om salg til Selvstændige socialrådgivere, Dansk Socialrådgiverforening Didda Larsen og Mikkel Wiese www.kommunikermer.nu TAK FOR EN LÆRERIG DAG OM SALG,

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe.

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Ofte ses der desværre flere kedelige tendenser når firmaet drager på messetur. Det kan være, at I simpelthen har så mange produkter at vise frem,

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Et Headhunterperspektiv. Inspirationsoplæg Fest For Fyrede

Et Headhunterperspektiv. Inspirationsoplæg Fest For Fyrede Et Headhunterperspektiv Inspirationsoplæg Fest For Fyrede Agenda Det lægger vi vægt på i en udvælgelse Sådan fik Mette sit Fleksjob Glem Networking og bliv intelligent Aggressiv Hvem er jeg? Min tankegang

Læs mere

til at oprette et effektivt CV

til at oprette et effektivt CV august 2006 DIT CV ER I TRYGGE HÆNDER Dit CV vises i første omgang anonymt overfor de virksomheder, der søger efter medarbejdere i OFiR's CV-database. Ønsker virksomheden kontakt til dig, skal de bede

Læs mere

Sådan laver du et godt CV

Sådan laver du et godt CV ERHVERVSERFARING Sådan laver du et godt CV CV betyder livsløbebane LOYAL ERFARINGER DRØMME ANSÆTTELSER RESULTATER TEAMWORK HVAD KAN DU? MÅL HVAD VIL DU? PASSIONERET INDSIGT BIDRAG CURRICULUM VITAE SERVICEMINDED

Læs mere

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden Karrierekampagnen Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden. DMstud. sætter nu fokus på de kompetencer

Læs mere

Kom godt i gang med din jobsøgning

Kom godt i gang med din jobsøgning 1 Kom godt i gang med din jobsøgning 2 3 Indhold 04 KOMPETENCE- AFKLARING 07 FRA STUDIUM TIL JOB 10 DET SKARPE CV 12 DEN MÅLRETTEDE ANSØGNING 15 JOBSAMTALEN Denne pjeces indhold ligger også online på ma-kasse.dk.

Læs mere

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT ARKMANN RAINING ERSONLIG POWER & ENNEMSLAGSKRAFT DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at lave en god mental forberedelse og sætte dig selv op inden din præsentation.

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Personlig formidling med krop og stemme

Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Stå frem med gennemslagskraft, sikkerhed og overskud Styrk din præsentationsteknik med større gennemslagskraft Sæt fokus

Læs mere

Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Forberedelse. Gennemføring. Succes. Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

Den personlige samtale

Den personlige samtale Den personlige samtale e r e ri ng r a K ivni g råd Forventninger og afklaring Det er naturligvis dejligt at blive indkaldt til en jobsamtale. Inden samtalen handler det om, at du forbereder dig bedst

Læs mere

Elektroniske netværk og online communities

Elektroniske netværk og online communities Elektroniske netværk og online communities BD272 Business Danmark juni 2010 Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kendskab til online netværk

Læs mere

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S Vil du være mere overbevisende og bedre til at trænge igennem? Vil du styrke din troværdighed? Vil du være bedre til at motivere og få folk med på dine ideer og ønsker? Vil du have træning i at sætte rammer

Læs mere

FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil...

FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil... FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil... 5 Oprette en jobagent... 6 Jobnet... 7 Jobindex... 7

Læs mere

CIRKEL TIL ELEV START

CIRKEL TIL ELEV START Kære elev. Herunder ser du en oversigt over, en oversigt over hele forløbet i SevenJob. Du kan følge med undervejs og samtidig følge med i, hvilke opgaver eller hvilke ting du skal huske. Rigtig god fornøjelse.

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Håndter konfliker. V/ Rie Frilund Skårhøj

Håndter konfliker. V/ Rie Frilund Skårhøj Køb bøgerne i dag Håndter konfliker V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Elevatortalen kort og godt

Elevatortalen kort og godt Kapitel 13 Elevatortalen kort og godt Tænk, hvis du møder direktøren for den virksomhed, som du drømmer om at være ansat i. Hvis I for eksempel mødes i en elevator, og du har fra stuen til 3. sal til at

Læs mere

Sociale medier en katalysator for salget

Sociale medier en katalysator for salget Sociale medier en katalysator for salget Anne Tingleff 13/9 2012 2 Facebook versus LinkedIn i Danmark Sociale medier i Danmark Danmarks statistik 2011 54% af danskerne bruger sociale medier Ca. 85 % af

Læs mere

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer 11.-12. august 2014 Lær at lære og huske mere effektivt 25. september 2014 Strategi og forretningsudvikling i praksis 27.-28. oktober 2014 Styrk din personlige

Læs mere

LinkedIn for professsionelle

LinkedIn for professsionelle LinkedIn for professsionelle Salg, markedsføring, rekruttering og networking Dato: august 2012 Ole Bach Andersen 53% af LinkedIns omsætning er salg af rekrutterings- og employer branding-løsninger 27%

Læs mere

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning Af Anne Cathrine Schjøtt Personlighedstest: Lær dig selv at kende Personlighedstests er kommet for at blive. Derfor kan man lige så godt åbne sindet og blive gode venner med de skriftlige tests, lyder

Læs mere

LEDELSESBASERET COACHING & SAMTALETEKNIK

LEDELSESBASERET COACHING & SAMTALETEKNIK ARKMANN RAINING EDELSESBASERET OACHING & AMTALETEKNIK DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du har lært at anvende de vigtigste og mest resultatskabende værktøjer indenfor ledelsesbaseret

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 %

Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 % Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 % I dag I dag producerer nordiske virksomheder primært. viden og service. Derfor er det evnen til at kommunikere og formidle denne viden,

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Efteruddannelse & komperenceudvikling

Efteruddannelse & komperenceudvikling efterår 2012HK Kurser Efteruddannelse & komperenceudvikling Det arbejder HK Midt også for... Et HK-medlemskab er adgangsbillet til en lang række tilbud, som kan styrke din personlige udvikling og dine

Læs mere

Velkommen til vejledningsmøde i MA

Velkommen til vejledningsmøde i MA Velkommen til vejledningsmøde i MA Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE MA Aalborg Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og anden aktør Aktivering Muligheder som jobsøgende INDIVIDUEL

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Kurser, workshops og foredrag i Jobboxen

Kurser, workshops og foredrag i Jobboxen 2015: januar februar marts Kurser, workshops og foredrag i Jobboxen www.jobboxen.ikast-brande.dk Foredrag Jobskabelse et foredrag om at skabe sit eget job Foredragsholder Anna Nyboe, ANNAWAY Foredrag +

Læs mere

På jagt efter en ledig kontorstol?

På jagt efter en ledig kontorstol? På jagt efter en ledig kontorstol? Du er nødt til at v og risik Karriererådgiver Anne Marie Valentin Er du en af de 79.700 kvinder, som står uden arbejde, bliver du nødt til at pakke den feminine tilbageholdenhed

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

Webinar om LinkedIn. Louise Holland Heide. Videncentret for Landbrug. 11. marts 2014

Webinar om LinkedIn. Louise Holland Heide. Videncentret for Landbrug. 11. marts 2014 Webinar om LinkedIn Louise Holland Heide Videncentret for Landbrug 11. marts 2014 Inden klokken bliver 15.15 kan du: Lige kort præsentere dig i chatten Dit navn, hvor du arbejder og med hvad Husk at du

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

Oplæg hos Alecto Opdateret 07-09-2015

Oplæg hos Alecto Opdateret 07-09-2015 Oplæg hos Alecto Opdateret 07-09-2015 Standard Jobsøgning Oplæg 1-4 (ud af 9) CV - Få basis i orden, og få styr på de vigtigste krav dit CV skal opfylde ift. Indhold og opsætning. Lær hvordan du konkret

Læs mere

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til og formål med mentorordningen 2. Gode råd og vejledning til mentorforløbet 3. Udvikling Fyn samarbejde m.v. Bilag: - Samarbejdsaftaleskabelon (Bilag 1) - Fortrolighedsaftale

Læs mere

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Bliv ven med de sociale medier Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Hvorfor er vi her i dag. Vi bad om jeres input til det her kursus på

Læs mere

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps Begrænset deltagerantal Selvledelse - personlig motivation og handlekraft Lær at sætte mål - og nå dem! Oplev personlig vækst Skab større handlefrihed for dig selv Styrk din kommunikation og blev bedre

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

JOBSØGNING. med resultater LIVET ER LETTERE, NÅR DU ER FRI

JOBSØGNING. med resultater LIVET ER LETTERE, NÅR DU ER FRI JOBSØGNING med resultater LIVET ER LETTERE, NÅR DU ER FRI Intro til jobsøgning Bliv bevidst om din egen nytteværdi Vær kreativ og proaktiv i et højt arbejdstempo Hold dig velinformeret læs erhvervssider

Læs mere

Velkommen TAG DEL. Hjertelig velkommen på TAGDEL.dk. vores samfund

Velkommen TAG DEL. Hjertelig velkommen på TAGDEL.dk. vores samfund Velkommen TAG DEL 6 gode råd til, hvordan I kan få mere ud af at bruge TAG DEL til at involvere jeres omverden Hjertelig velkommen på TAGDEL.dk Der er allerede mange, der har oprettet en profil og er begyndt

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Denne vejledning er en hjælp til dig, som skal skrive en motiveret ansøgning i forbindelse med ansøgning om optagelse på IT-Universitetets kandidat- master

Læs mere

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Avanceret brug af Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Haai Fokus på digital rådgivning og forretningsudvikling Stiftet i 2011 af Annemarie Kirk, tidligere Digital udviklingschef

Læs mere

Trivsel Pursuit. - på jagt efter trivsel. Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress

Trivsel Pursuit. - på jagt efter trivsel. Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress 1 Trivsel Pursuit - på jagt efter trivsel Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress Antal deltagere: 5-20 Tid: Ca. 80-110 minutter eks. forberedelse Målgruppe: MED-udvalg

Læs mere

Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser og erhvervs- og jobmuligheder

Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser og erhvervs- og jobmuligheder Før, under og efter erhvervspraktik Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 8. - 9. klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser

Læs mere

Fashion Accelerator Mentor/mentee-samarbejdet

Fashion Accelerator Mentor/mentee-samarbejdet Formål dagen Fashion Accelerator Mentor/mentee-samarbejdet Kick-off 25. februar 2010 Kirsten M. Poulsen AT SKABE FUNDAMENT for mentor/mentee-samarbejdet for netværket for at opnå et godt udbytte af programmet

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV Oplæg til lokal dialog Formål med oplægget Oplægget udspringer af den gennemførte proces om det gode CV, der har involveret et stort antal a-kasser og jobcentre

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

FAGLIGE DAGE FOR ERHVERVSAKTIVE MED HØRETAB 1.-3. nov. 2013

FAGLIGE DAGE FOR ERHVERVSAKTIVE MED HØRETAB 1.-3. nov. 2013 FAGLIGE DAGE FOR ERHVERVSAKTIVE MED HØRETAB 1.-3. nov. 2013 Velkommen til Faglige dage! Inklusion/ integration på arbejdspladsen er hovedtemaet for dette års Faglige dage, hvor vi vil komme omkring emner

Læs mere

Rekrutteringsanalysen 2014

Rekrutteringsanalysen 2014 Rekrutteringsanalysen 2014 www.ballisager.com Indhold BAGGRUND Side 3 RESUMÉ Side 4 KAPITEL 1 - VIRKSOMHEDERNES REKRUTTERINGSKANALER Side 5 KAPITEL 2 - SÅDAN VIRKER UOPFORDRET JOBSØGNING Side 12 KAPITEL

Læs mere

Hvor god er du til at sælge dine idéer?

Hvor god er du til at sælge dine idéer? Hvor god er du til at sælge dine idéer? Du har nu muligheden for at blive helt skarp til en kommende jobsamtale samtidig med at du følger et statsanerkendt salgs- og kommunikationsfag. Faget forbedrer

Læs mere

Vision at stå stærkere sammen

Vision at stå stærkere sammen AaB Talentcenter udvikling via samarbejde Gældende fra og med maj 2015 Vision at stå stærkere sammen Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde

Læs mere

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Forhandling én gang årligt? ger) De fleste privatansatte mejeriingeniører har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Situationsbestemt coaching

Situationsbestemt coaching Bag om coaching Ovenfor har vi fokuseret på selve coachingsamtalen med hovedvægten på den strukturerede samtale. Nu er det tid til at gå lidt bag om modellen Ved-Kan- Vil-Gør, så du kan få en dybere forståelse

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset det praktiske 4 frokost

Læs mere

SEO-strategi. Kunde logo

SEO-strategi. Kunde logo SEO-strategi Kunde logo Formålet SEO-strategien skal ved udførsel skabe mere trafik til KUNDE, samt styrke deres branding. SEO-strategien skal være med til at belyse nogle af de problematikker som KUNDEløser

Læs mere

Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job.

Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job. F O A F A G O G A R B E J D E Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job Brugervejledning Indholdsfortegnelse: Hvad kan du bruge

Læs mere

Synlig læring i 4 kommuner

Synlig læring i 4 kommuner Synlig læring i 4 kommuner Alle elever skal lære (at lære) mere i Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal af skolecheferne Hans Andresen, Michael Mariendal, Erik Pedersen & Martin Tinning FIRE

Læs mere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler Refleksionsguide til ledere En refleksionsguide, som du kan bruge til at reflektere over, hvordan du ønsker at din karriere skal udvikle sig. 2 Refleksionsguide

Læs mere

Outplacement. Konsulenthuset ballisager. Tag vare på virksomhedens værdier også ved opsigelser

Outplacement. Konsulenthuset ballisager. Tag vare på virksomhedens værdier også ved opsigelser Outplacement Konsulenthuset ballisager Tag vare på virksomhedens værdier også ved opsigelser Om os Konsulenthuset ballisager a/s er en landsdækkende HR-virksomhed, der udelukkende arbejder med at skabe

Læs mere

Årskonference 2013 Den Gode Samtale. Workshop 1. Fødevareforbundet NNF/Kimmie Boas Thomsen Lederne/Jonna Kildegaard

Årskonference 2013 Den Gode Samtale. Workshop 1. Fødevareforbundet NNF/Kimmie Boas Thomsen Lederne/Jonna Kildegaard Årskonference 2013 Den Gode Samtale Workshop 1 Fødevareforbundet NNF/Kimmie Boas Thomsen Lederne/Jonna Kildegaard Rammerne for forsøget Medlemmet skal have mulighed for at få de samtaler, som medlemmet

Læs mere

Knokl hårdt og bliv fyret

Knokl hårdt og bliv fyret Knokl hårdt og bliv fyret Onsdag den 14. maj 2008, 0:01 Hårdt arbejde giver ikke automatisk succes. Læs om de fem områder, hvor du måske gør en kæmpe arbejdsindsats - uden reelt at blive belønnet for det.

Læs mere

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015:

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015: Vi har deltaget på Karrieredagene flere gange, og vi har altid været rigtig glade for at være med på messen. Vi har noteret mange gode talenter ned, både til konkrete graduate-stillinger, til studenterjob

Læs mere