Move On - det effektive afsæt

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Move On - det effektive afsæt"

Transkript

1

2 Move On - det effektive afsæt Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man bliver jobsøgende. For de flestes ved kommende er det en ret uvant situation, som man kun oplever få gange i et arbejdsliv. Og der er rigtig mange forskellige meninger om, hvad der er det mest effektive at gøre, for at komme godt videre i karrieren. Dette MOVE ON KIT forsøger at skabe et overblik over de forskellige trin i processen, og guider dig step-by-step gennem de centrale metoder, der sammenlagt skaber en effektiv jobsøgning. Desuden består KIT et af en række hjælpeværktøjer i form af opgaver, modeller og skabeloner, som gør det hele lidt lettere. Få dem af din A-kasserådgiver eller hent dem på hjemmesiden. Start jobsøgning Jobmålene Mine styrker LinkedIn CV Ledig! Hva gør jeg nu? Hvad er det nu jeg kan? I den skarpe version! En plan der holder, tak! En go online makker...

3 Du har måske skiftet job flere gange undervejs i karrieren, eller måske er du på vej ud i det første job efter endt uddannelse. Uanset indgangsvinklen, er de forskellige elementer i dette KIT allerede brugt med succes af rigtigt mange medlemmer i Business Danmark. Alle elementerne er udvalgt på baggrund af det vi ser virker, med udgangspunkt i de krav og forventninger, som virksomhederne kræver af en jobsøger i dag. Hvis du har spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe dig. Følg trinene eller udvælg de områder, du har behov for at fokusere på - og MOVE ON til dit næste job! God arbejdslyst! Netværket Samtalen Ansøgningen Nyt job Spil på alle kanaler! Så gør jeg mit bedste!!! Der får mig til samtale! I mål - YES...!

4 I gang med at tænke nyt job Der er stor forskel på, hvordan du oplever et jobskifte. Uanset om du har fået en uventet opsigelse, er nyuddannet eller bare er på jagt efter nyt job, så medfører det en forandring. Jo bedre du er til at identificere, anerkende og tale om dine følelser undervejs, jo hurtigere kan du starte med at fokusere på nye jobmuligheder samt konstruktivt arbejde med din fremtidige karriere. Kom fremtiden i møde Find en eller flere personer i dit netværk, som du har tillid til, og tal om situationen. Sæt ord på det du føler (vrede, sorg, usikkerhed, skyld, frustration, lettelse, glæde). Benyt dig af det fokus og de historier, der støtter dig bedst i jobsøgningen (se nedenfor). Brug et fremadrettet sprog som f.eks. på vej til nye muligheder eller aktivt jobsøgende. Husk, at det er dine personlige og faglige kompetencer, du tager med dig fra dit tidligere job - ikke nødvendigvis din tidligere rolle med de muligheder/udfordringer, den havde. Gå ud i verden, bliv inspireret og kom hjem med fornyet energi, tanker og input. Mind dig om, at en forandring i arbejdslivet oftest fører noget positivt med sig på både det karrieremæssige og personlige plan. Mit fokus og mine historier Det, vi siger til os selv eller andre, er baseret på vores egne overbevisninger om virkeligheden. Derfor kan du lige så godt vælge at fokusere på de historier og overbevisninger, som støtter dig bedst til at nå det job, den karriere eller det liv, du ønsker. Du kan f.eks. sige til dig selv: Jeg gør det bedste, jeg kan, med de ressourcer, jeg har. Der er ingen rigtige eller forkerte beslutninger, så jeg tror på, at jeg vælger de rigtige. Jeg undgår den stress, der kommer med at bekymre sig om fremtiden og fortryde fortiden, ved at være i nuet det løser begge dele. Jeg har en historik, men jeg er ikke min historie. Jeg kan gøre mit bedste - resultatet er ikke op til mig alene.

5

6 Klarlæg dit jobmål En motiverende og effektiv jobsøgningsproces afhænger af, hvor klart dit billede er af din næste karriere. Spørgsmålet er, hvilke jobs du skal opsøge? Hvor kan dine personlige og faglige erfaringer bære dig hen for ikke at tale om dit fremadrettede potentiale for en virksomhed? Samtidig skal du naturligvis overveje, hvor og med hvad du trives bedst? Sving tryllestaven Brainstorm på alle dine muligheder. Hvad vil du allerhelst i din næste karriere, hvis du fik lov til at vælge frit på alle hylder - uagtet finanskrise, arbejdsløshed, alder eller faglighed? Forsøg ikke at begrænse dig fra starten, og lad alle muligheder stå åbne. Fang alle jobmulighederne ved at strukturere dem efter: a. Samme jobtype/rolle i samme slags virksomhed eller branche. b. Samme jobtype/rolle i anden slags virksomhed eller branche. c. Andet job i samme slags virksomhed eller branche. d. Andet job i anden slags virksomhed eller branche. Overvej hvad de enkelte jobmuligheder vil give og overvej hvad det vil kræve af dig. Motivation og fra skal til vil Lav eventuelt en Top-10-liste over de livsværdier, du ønsker skal være gældende for de næste 2-3 år, og sæt det i forhold til dine ønsker til dit kommende job. Beskriv din bedste joboplevelse og overvej, hvad der havde indvirkning på den (leder, kollegaer, situationen, livssituationen, resultaterne). Skab motivation omkring dit jobmål ved at kende dit hvorfor?. Du kan coache dig selv ved at stille 5 x hvorfor? for på den måde at nærme dig dine grundlæggende ønsker. For at kunne målrette dit CV og ansøgning er det en god øvelse, at udarbejde din egen stillingsannonce. Beskriv titel, funktion, ansvarsområde, arbejdsopgaver og motivation. Beskriv også gerne den virksomhedskultur, den chef og de kollegaer, du ønsker at omgås i fremtiden.

7

8 Din værdianalyse Når man spørger virksomhederne, mener de generelt, at jobsøgere skal blive bedre til at beskrive den værdi, virksomheden kan opnå ved at ansætte personen, og de resultater, vedkommende har opnået. Udarbejd derfor en værdianalyse, hvor du bliver skarp på dit udbytte og resultater, som du har opnået tidligere. Samtidig er det en excellent måde at identificere, hvad du skal differentiere eller positionere dig på i forhold til andre ansøgere. Udvælg 5 af dine største succeshistorier i din karriere. Beskriv situationen, opgaven og dine handlinger samt resultatet heraf. Identificer dine faglige kompetencer og styrker på baggrund af succesen. Kompetencer beskriver det, du er god til, og styrke er noget, du er god til og samtidig giver dig energi. Overvej dine udviklingsområder - altså hvad du kan blive bedre til. Overvej hvor stort fokus de skal have, og hvordan du formidler dem til virksomheden. Spørg dine omgivelser (tidligere chefer, kollegaer, medarbejdere, venner), hvad de mener, du tilfører af værdi til en virksomhed og hvilke faglige kompetencer, styrker og udviklingsområder, de oplevede hos dig. Forbered din succesomtale ved at fortælle den mundtligt for dig selv og andre. Du skal gerne fyldes med energi og stolthed. Det smitter. Fokus på udbytte Coach dig selv til altid at kommunikere dit potentielle udbytte til virksomheden. Stil spørgsmålene: Og hvad bidrager det til? Hvilken værdi kommer der ud af det? Hvad var resultatet? Hvilket udbytte gav det? På den måde kommer du tættere på et relevant udbytte for virksomheden og samtidig differentierer du dig fra de øvrige ansøgere i bunken.

9

10 Vær synlig online LinkedIn er et uundværligt værktøj til at kommunikere dit professionelle jeg ud til verden og er en kombination af en kæmpe CV database og et socialt netværk. I 2013 var der over 1,2 millioner danskere, der havde en profil. En profil på LinkedIn kan hjælpe dig med at: Identificere, udbygge og vedligeholde dit netværk Finde opslåede jobs. 33 % af private virksomheder slår KUN jobbet op på LinkedIn Udvide dit overblik over hvor du proaktivt kan søge job uopfordret Udnytte alle dine kontakter og netværk til at styrke din jobsøgning Videndele og signalere faglighed bredt Blive fundet af HR-folk Signalere at du er online, aktiv og engageret i de sociale netværk Kom igang 1. FOTO: Upload et billede med neutral baggrund, der sender et professionelt signal 2. SPROG: Vælg det sprog, der er standard i den branche, du sigter mod 3. OVERSKRIFT: Skriv stillingsbetegnelse, efterfulgt af en kort skarp tekst på ord der giver andre lyst til at læse din profil og indeholder kompetencer, efterfulgt af Søger nye udfordringer. Når du får nye kontakter, bliver din overskrift eksponeret til alle din nye kontakts egne LinkedIn forbindelser 4. BRANCHE: Vælg en branche du gerne vil arbejde indenfor og er kvalificeret til 5. OFFENTLIG PROFIL: Det er navnet på din profil. Du kan vælge at ændre navnet på den, så den har dit eget navn (F.eks. og ikke en talkode BAGGRUND: Start med en kort elevatortale om dig selv. Hvem er du, hvad er dine talenter, hvad brænder du for og hvad kan du tilføre en virksomhed 6. ERFARING: Indsæt tidligere jobs, ansvarsområder og succeser - præcis som i et alm. cv. 7. KVALIFICATIONER: Vælg 6-7 skills som dit netværk kan godkende dig for. Gå ind og kvalificer andre af dine forbindelser først så gør de typisk det samme for dig Grupper Tilmeld dig 5-6 LinkedIn grupper, der har mange medlemmer fra den branche du sigter mod, og signaler derved dit faglige engagement og styrk dit personlige budskab.

11 Forbindelser Du skal op på 50 forbindelser for, at du opfattes som LinkedIn aktiv. Jo flere, jo bedre Søg og forbind med tidligere kolleger, studiekammerater, kunder og venner Søg også på virksomheder. Så kan du både identificere medarbejdere, der har en LinkedIn profil, og se hvordan du er forbundet med dem Send dem en invitation, men skriv en personlig hilsen i den. Der er plads til 300 tegn Aktiviteter Gå ind på din profil dagligt og hold dig opdateret på diskussioner, personer og virksomheder, der interesserer dig og er relevante for din jobsøgning Før en dialog ud fra gensidig værdi og vær professionel. Det er ikke Facebook Der skal være en anledning for kontakt. Men den må gerne være overfladisk Tryk på Syntes godt om eller kommenter på diskussioner og indlæg, som foregår, gerne i form af henvisninger til artikler og lignende, frem for egne holdninger Forsøg altid at tilføre noget til personerne i dit netværk, inden du beder dem om hjælp, gerne i form af anbefalinger, godkendelse af deres Skills, henvisninger til grupper, eller med faglige inputs. Gå ind og se på statistik. Hvis der ikke er nogen, der kigger på din profil, skal du nok ændre noget Derfor er LinkedIn vigtig Brug din profil som CV Når din profil er optimal, så find LinkedIn labs, tryk på Resume builder og sign in med din LinkedIn profil og tryk på en af de templates, der vises. Så kan du overføre din profil til lige det CV design, du ønsker i pdf. Tip Gå ind og kig på andres profiler og få inspiration. 23% af alle virksomheder bruger kun LinkedIn til at finde nye medarbejdere. 55% af alle private virksomheder tjekker kandidaten på LinkedIn 33% af alle private virksomheder slår kun jobbet op på LinkedIn Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

12 Et godt Curriculum Vitae I dag bliver dit CV ofte læst før din ansøgning. Dit CV skal derfor bruges til at få dig gennem nøglehullet og over i bunken af potentielle kandidater til jobsamtalen. CV et skal være målrettet det konkrete job og skabe overblik over dine personlige og faglige kompetencer samt dine erfaringer for at skabe gode resultater i jobbet. Skriv dit CV Skriv dine Persondata klart og tydeligt virksomheden skal let kunne kontakte dig. Navn, adresse, civilstatus, fødselsdato, link til LinkedIn, mail og telefonnummer. Find et vellignende, professionelt og opdateret foto, hvis det støtter dit budskab nedenfor. Skab gerne opmærksomhed med en overskrift som f.eks. Serviceminded og selvkørende assistent med erfaring fra X branche. Overskriften sætter scenen for den følgende tekst. Lav et kort Resumé et rids over din karriere, hvor du får fortalt det vigtigste. Der er ofte kort tid til at vurdere dig, og de første linjer er vigtige for, om man læser videre. Skriv din Erfaring i kronologisk rækkefølge fra i dag og bagud i tiden (2013->X) Årstal, titel og navn på virksomhed skal være let at læse og overskuelig. Prioritér og formuler dine ansvarsområder og arbejdsopgaver, så de fremstår relevante. Fremhæv dine resultater, uanset hvilken type job du søger. Det gælder også for din baggrund. Uddannelse, kurser og andre kompetencegivende aktiviteter listes op (2013->X). Fritid og privatliv beskrives, så de fremstår positivt og understøtter din værdi for firmaet. Tips Brug evt. CV-skabelonerne i Word. Gå ind i: Filer/Nyt/CV er eller søg på nettet under eller Business Danmarks skabeloner, som følger med dette MOVE ON KIT. Brug maks. 2-3 sider på dit CV

13

14 Brug dit netværk Er du omkring 40 år eller derover, er der mere end 50% sandsynlighed for, at dit netværk får afgørende betydning for din karriere og erhvervelsen af et nyt job. Det kan være det nærmeste netværk, der giver dig dit næste job, men oftest er det faktisk dit netværks netværk. Især indenfor det private område er brugen af netværk høj, hvor denne måde at søge nye medarbejdere på, ligger på 66% (2011: 47%). Overvej målet med dit netværksarbejde. Som jobsøgende er målet med at bruge netværk naturligvis, at få det job, du ønsker dig. For at det lykkes, handler det dog om at være øverst i dit netværks bevidsthed og om at være kendt for den værdi, du kan bidrage med. Lav en komplet liste over dit netværk. Dit netværk består af alt fra familie, venner, studiekammerater, kollegaer til andre netværk (LinkedIn). Du vil opdage, at dit blotte fokus vil udvide dit netværk, og at du har langt flere kontakter, end du tror. Kategoriser dit netværk og planlæg din indsats. Det kan være efter den branche, de virksomheder eller det jobmål, du har defineret. Det kan også være efter, hvor sandsynligt netværket kan skaffe dig et job - eller kender nogen, som kan. Beslut hvem du vil kontakte, hvornår, hvordan (mail, telefon, møde, LinkedIn) og med hvilket budskab. Udarbejd en kort introduktion af dig selv. Den skal indeholde, hvad du kan bidrage med til personen eller virksomheden Deltag i arrangementer, events, messer, foredrag. Når du møder nye og eksisterende kontakter, så lyt og spørg ind til deres udfordringer. Tænk på, hvordan du kan hjælpe dem med at løse disse. Afsæt god tid til netværksarbejde. Det er vigtigt at prioritere den del af jobsøgningen, så afsæt derfor tid. Det er bedre at gå gradvist i gang end at lave en stor indsats og så forsvinde igen. Skab momentum gennem synlighed og værdiskabelse. En konstant indsats vil skabe tillid, og du kommer øverst inetværkets bevidsthed. Følg ALTID op.

15

16 Ansøgning Ansøgningen skal vække virksomhedens ønske om at se dig til en samtale. Den skal være kort, fange læseren fra første linje og have fokus på din motivation for at søge stillingen. Den skal beskrive virksomhedens værdi eller udbytte af at ansætte netop dig til stillingen. Hvor CV et er bagudrettet, så skal virksomheden i en ansøgning kunne identificere dit fremadrettede potentiale. Læs stillingsannoncen Nærlæs teksten og overvej, hvordan du tydeligt opfylder kravene til stillingen og din motivation. Find information om virksomheden og jobbet (internettet, håndbøger, LinkedIn, netværk). Lav din egen analyse af virksomhedens styrker, svagheder, muligheder og trusler (SWOT). Ring til virksomheden og spørg dit netværk Ring til virksomheden og stil de spørgsmål, du gerne vil have svar på. Virksomhederne ser positivt på, at jobsøgere kontakter dem, og det kan være en måde at blive husket på. Spørgsmålene skal være relevante og nogle, du er nysgerrig efter at få svar på. Overvej, hvad du vil opnå med samtalen: Hvad savner du at få svar på? Hvordan vil du indlede samtalen og præsentere dig selv kort og præcist? Hvordan kan du blive husket? Følg op på samtalen med en mail til din kontaktperson, hvis du har muligheden. Match dine kompetencer og krav til den konkrete stilling På baggrund af dit jobmål, din analyse af virksomheden (SWOT), Din-værdi-analyse og stillingens krav vurderer du, hvilke kompetencer, succeshistorier og motivation, der skal fremhæves i forhold til den konkrete stilling, så din ansøgning bliver målrettet. Se 4 trin til målrettet jobsøgning (model Skriv CV ). Brug gerne Business Danmarks template X (hjælpeværktøjer) i det medfølgende materiale.

17 Skriv ansøgningen Skab opmærksomhed med en overskrift som fænger og skaber lyst til at læse (samme som til CV). Start ansøgningen direkte med at beskrive din værdi, f. eks. På baggrund af 10 år som Key Account Manger hos X og 3 år som salgschef har jeg evnen til at skabe engagement hos sælgerteam og resultater. Derfor søger jeg stillingen Beskriv din motivation, så den brænder gennem (se Klarlæg dit jobmål ). Forklar værdien eller udbyttet for virksomheden af at ansætte præcis dig. Understøt med en relevant og interessevækkende succeshistorie. Beskriv dine personlige kompetencer, f.eks. Som person, er jeg udadvendt, empatisk og vant til at kommunikere professionelt på alle niveauer. Rund din ansøgning fint af med f.eks. Jeg ser frem til at Få feedback fra andre på din ansøgning. Brug tid på sprog, form og layout Brug tid på et layout, der understøtter dit budskab til den pågældende stilling og virksomhed. Søges der f.eks. en kreativ person, så overvej hvordan du understøtter det i sproget, formen og layoutet. Lad ansøgningen fremstå overskuelig og ikke for lang. Brug et aktivt og levende sprog, f.eks. jeg er i stedet for jeg opleves som værende Gå ansøgningen igennem for grammatiske fejl. Tommelfingerregel CV og ansøgning er forskellig fra person til person. Det vigtigste er, at begge understøtter præcis dit budskab og profil samt sælger dig bedst muligt til den pågældende stilling og virksomhed. Virksomheden forventer: 86% ser helst, at dit CV fylder max 3 sider 52% i overvejende grad at det fylder max 2 sider Ansøgningen må højst fylde 1 side Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

18 Samtalen En jobsamtale handler om at brænde klart igennem med to budskaber: 1. Overbevis den anden side af bordet om, at du kan løse opgaven. 2. Signalér, at du er en person, de har lyst til at arbejde sammen med. Alle andre spørgsmål udspringer af de to. Nøgleordene er forberedelse og træning. Analytisk forberedelse Tjek firmaets hjemmeside for alle relevante informationer. Søg firmaet på LinkedIn under Virksomheder og se, om du har 1. eller 2. grads kontakter. Google virksomheden og personerne, du skal til samtale med. Scenario forberedelse Planlæg din smalltalk, så du er klar til at give det bedste førstehåndsindtryk. Læg en plan B, så uanset hvordan samtalen udvikler sig, ved du, hvad du skal gøre. Forbered dig på de 6 vigtigste spørgsmål (se næste side). Mental forberedelse Vær velforberedt og kom i god tid. Det skaber balance og forøget selvsikkerhed. Etabler det rigtige mindset. Identificer den metode, der nu virker bedst for dig. Tænk f.eks. på dine største successer, skru din yndlingssang op på fuldt drøn eller ring op og snak med manden/konen/kæresten om, hvor den næste ferie skal gå hen. Lav 4 x 4 åndedrætsøvelsen. Den giver din krop besked på, at du er rolig og afbalanceret samt nedsætter både svedproduktion og rødmen, der signalerer nervøsitet. - Træk vejret ind, mens du tæller til 4. - Hold vejret inde mens du tæller til 4. - Pust ud, mens du tæller til 4. - Hold lungerne tømt for luft, mens du tæller til 4. - Gentag dette 5-6 gange.

19 Fokus Få etableret den gode forbindelse. Spejl personen i kropssprog og tonefald. Lyt aktivt, stil spørgsmål, og lad personen tale ud. Vis brændende motivation for selve jobfunktionen det er faktisk vigtigere end at brænde for selve firmaet. Vær forberedt på at kommunikere præcis dine unikke talenter og kompetencer. Kom med konkrete eksempler på, hvor du med succes gjorde brug af dine talenter og kompetencer. Vær skarp på, hvilken værdi du kan tilføre virksomheden. Kommuniker ud fra EFU-modellen: Hvad er min Egenskab, hvilken Fordel giver det, og hvad er Udbyttet for firmaet. Vigtigste spørgsmål - med relevans for virksomheden Fortæl lidt om dig selv på 3 minutter. Kun det, der er relevant og vigtigt. Hvad er din motivation for at søge jobbet? Hvad er dine styrker? Vær klar med konkrete eksempler, hvor du benyttede dem med succes. Hvad kan du bidrage med? Økonomi, udvikling, viden, netværk, kundetilgang osv. Hvad er dine udviklingsområder? Kom med en ærlig svaghed - det skaber tillid og viser selvindsigt. Hvad vil dine referencer sige om dig? Tommelfingerregel Øv dig i dine svar og argumenter. Din performance er proportional med din forberedelse og træning. De 3 ting virksomheder vægter mest i samtalen: At du viser brændende motivation for jobbet At du tydeligt fortæller, hvad du kan bidrage med At du virker åben og imødekommende. Kilde: Ballisager rekrutteringsanalyse 2013/2014

20 HELD OG LYKKE MED JOBSØGNINGEN

KARRIERE. starten. KARRIEREstarten 1

KARRIERE. starten. KARRIEREstarten 1 KARRIERE starten KARRIEREstarten 1 Nyuddannet med Business Danmark Som nyuddannet er der mange ting, du skal have styr på. Derfor har vi i Business Danmark lavet denne skræddersyede karrierehåndbog specifikt

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Indledning Information

Indledning Information Januar 2015 INDHOLDFORTEGNELSE Indledning Information 1 Modul 1 Din personlige profil og strategi 2 Modul 2 Din ansøgning 2 Modul 3 Dit CV. 3 Modul 4 Præsentation af dig 3 Modul 5 Netværk - hvad - hvordan

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i:

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: HVAD der er vigtigt når du skal lave et professionelt CV HVORDAN du skal gøre det og HVORFOR du skal gøre det på den måde

Læs mere

HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING DU SØGER

HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING DU SØGER Et CV er en beskrivelse af din uddannelses- og erhvervserfaring samt kompetence Et CV er personligt Der er ikke nødvendigvis et klart svar på hvad DET RIGTIGE CV er. HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING

Læs mere

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af Jobmål Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af styringen. Sådan er det også med jobsøgning. AS3 3 Jobmål

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende BEMAFD Pixiebog til jobsøgende Tips til jobsøgning Ikke klassificeret Bemandingsafdelingen 19-12-2014 Tips til jobsøgning Denne Pixiebog er inddelt i nedenstående afsnit som du kan springe direkte til.

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

Kompetence- profilen

Kompetence- profilen Kompetenceprofilen AS3 2 Vi kan som regel huske de virksomheder, vi har været ansat i og hvilke job, vi har haft, men det er langt sværere at beskrive, hvad vi egentlig kan. AS3 3 Kompetence- profilen

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

Ansøgningen: Skriv løs. Workshop

Ansøgningen: Skriv løs. Workshop Ansøgningen: Skriv løs Workshop Agenda Annoncer Ansøgningen Eksempler på blikfang Skriv løs Annonce analyse Læs annoncen grundigt Læs mellem linjerne Understreg vigtige ord som f.eks. kompetencer og værdier

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Jobsamtalen. Baggrund

Jobsamtalen. Baggrund Jobsamtalen AS3 2 Jobsamtalen er et afgørende tidspunkt i en ansættelsesproces for både dig og virksomheden. Det er her, I ser hinanden an og begge parter vurderer, om en ansættelse er en mulighed. AS3

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Aktiviteter i Jobboxen 2016 januar februar marts Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Kurser Hvordan bruger jeg Jobnet? Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende

Læs mere

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

Dato: 30-08-2011. Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning

Dato: 30-08-2011. Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning Dato: 30-08-2011 Event: MMSM Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning Emne : Marinebranchen og Web 2.0. Twitter, LinkedIn, Facebook

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Fra kompetenceprofil til brutto-cv. Workshop

Fra kompetenceprofil til brutto-cv. Workshop Fra kompetenceprofil til brutto-cv Workshop Agenda Hvorfor kompetenceafklaring? Hvad er et CV? Kompetenceprofil Brutto-CV Kompetenceafklaring - Overblik over - dine kompetencer - dit arbejdsliv Som kan:

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5.

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. marts 2015 1 Afklaring Det gode CV Den gode ansøgning 2 LEDESTJERNEN Dit ansøgningsmateriale

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

Jobsøgning og kompetenceafklaring

Jobsøgning og kompetenceafklaring Jobsøgning og kompetenceafklaring Workshop, CBS Konsulent Annemette Kokholm Djøfs Karriere- og Kompetencecenter ANK@djoef.dk Dagens program Det afgørende match Kompetencer Øvelse: Tal med sidemanden om

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS

OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS VI BLIVER VED - TIL DU ER I JOB Siden 1989 er langt over 50.000 mennesker kommet godt videre i deres karriere med støtte fra os, og det gør du også. Vi fortsætter nemlig,

Læs mere

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender LinkedIn Velkommen Loyalitetsreglen Folk køber fra dem, de kender Grundlaget for succes Opbygning af netværk Løbende optimering, justering & udvikling Ressourcer til planlægning, administration & produktion

Læs mere

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager.

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. 2012 Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2012 Indhold 1. Baggrund side 2 2. Resume side 2 3. Nye tendenser i virksomhedernes

Læs mere

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Effektiv Jobsøgning Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Dagens program... Dagens Program CV et Hvordan vinkler du din baggrund til at besvare virksomhedens krav? Ansøgningen Hvad kan du tilbyde

Læs mere

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god Telefonsamtalen Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god idé. Derfor skal du forberede dig,

Læs mere

Sådan øger du chancen for et job

Sådan øger du chancen for et job Sådan øger du chancen for et job Her får du to trin-for-trin guider, der hjælper dig med, hvordan du som jobsøgende kommer i job. Begge guider har en masse konkrete og håndgribelige råd. Nogle af rådene

Læs mere

Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE

Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE Indholdsfortegnelse Diverse informationer og Jobspor... 2 En af nedenstående 2 samtaletyper skal du mindst vælge hver 13. uge... 3 Sparring

Læs mere

CV et Hvor lang tid har du?

CV et Hvor lang tid har du? CV et Version 1.1 CV et Hvor lang tid har du? Hvor lang tid bruger han/hun på at læse CV et? Hvor hurtigt danner han/hun sig et indtryk? Hvilket indtryk får arbejdsgiveren, hvis man fremsender Jobnet CV

Læs mere

SØG UOPFORDRET. Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP

SØG UOPFORDRET. Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP SØG UOPFORDRET Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP Tag på workshop og få tips til at søge job uopfordret. danskmetal.dk/booking INDHOLD 4 SØG UOPFORDRET 5 DET SKAL DU UNDERSØGE

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Outplacement. - Du får job med os

Outplacement. - Du får job med os Outplacement - Du får job med os Vi bliver ved - til du er i job Siden 1989 er langt over 50.000 mennesker kommet godt videre i deres karriere med støtte fra os, og det gør du også. Vi fortsætter nemlig,

Læs mere

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil Lær at sælge med LinkedIn Del 1: Din profil Kom godt i gang 1) Undgå at spamme dit netværk med ligegyldige opdateringer Før du går i gang med at ændre i din profil, er der en vigtig ting, du skal gøre.

Læs mere

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning Af Anne Cathrine Schjøtt Personlighedstest: Lær dig selv at kende Personlighedstests er kommet for at blive. Derfor kan man lige så godt åbne sindet og blive gode venner med de skriftlige tests, lyder

Læs mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere Jobmarkedet Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere sandsynligt er det, at du får solgt dit

Læs mere

Guide til Medarbejder Udviklings Samtaler

Guide til Medarbejder Udviklings Samtaler Her får du en guide til, hvordan du kan forberede, gennemføre og følge op på en medarbejder-udviklingssamtale (MUS). Der findes et utal af skemaer og anbefalinger til, hvordan en MUS skal forløbe. Det

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB.

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. Indhold. Jobsøgning. 5 Regler for ledige. 9 3 KOM I SPIL PÅ JOBMARKEDET. Jobsøgning er en svær kunst at mes tre. Der findes ingen standardløsninger på, hvordan du skriver den

Læs mere

HK UNGDOM HOVEDSTADENS

HK UNGDOM HOVEDSTADENS HK UNGDOM HOVEDSTADENS KURSUSKATALOG 2016 * Tilmeld dig via www.mithk.dk * Er du over 30 år, skal du tilmelde dig via mail: ungdom.hovedstaden@hk.dk FAGPRØVEKURSUS 9. februar kl. 17.00-21.00 15. februar

Læs mere

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 LinkedIn nutidens digitale golfbane FAKTA Profil typer Netværk on & offline Personlige branding Den personlige profil basis Connections @

Læs mere

LinkedIn Guide. krifa.dk. Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. Hvad kan LinkedIn bruges til?

LinkedIn Guide. krifa.dk. Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. Hvad kan LinkedIn bruges til? LinkedIn Guide Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. krifa.dk Hvad kan LinkedIn bruges til? LinkedIn har verdens største samling af CV er. På verdensplan har

Læs mere

En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale.

En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale. Ansøgning En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale. AS3 3 To slags ansøgninger Der skelnes sædvanligvis mellem to former for ansøgninger: den opfordrede og den uopfordrede. Førstnævnte

Læs mere

Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg?

Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg? Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg? DLS Nye tanker - nye muligheder 1 IDENTITET Hvad er din identitet? o Selv-identitet o Mit selvbillede o Social-identitet o Andres billede (opfattelse) Hvor ligger

Læs mere

SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER

SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER 6 gennemtestede steps, med råd og værktøjer, så du skaber resultater >>Rette mennesker rette resultater

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

Er du klar til samtalerne?

Er du klar til samtalerne? Er du klar til samtalerne? Inspiration til mérværdi i rekrutteringer 100 Konkrete spørgsmål til din næste samtale Virksomhed Talent Vækst Inden samtalen... Vær forberedt og beslutsom! Inden du går i gang

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. - langt mere bevidsthed, end på andre skoler. Erfaringsbaseret e-learningsforløb i en tilknytning til en mentor, med nye tanker og ny bevidsthed

Læs mere

Form din karriere. Projektleder Pia Ravn Dyhr

Form din karriere. Projektleder Pia Ravn Dyhr Form din karriere Projektleder Pia Ravn Dyhr Dagens program Velkomst & runde med præsentation af jer: Hvem er du? Karriereforståelser Hvem er du? Hvad kan du? Hvad vil du? Dine grundlæggende værdier øvelse:

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

KARRIERE-COCKTAIL AARHUS UNIVERSITET KARRIERE-COCKTAIL ARNE N. SKOV REGNSKABSCHEF 17. NOVEMBER 2015

KARRIERE-COCKTAIL AARHUS UNIVERSITET KARRIERE-COCKTAIL ARNE N. SKOV REGNSKABSCHEF 17. NOVEMBER 2015 PLANLÆGNING AF JOBSØGNINGSPROCES Emnepunkter: Indledende jobsøgningsfase Ansøgning, CV Jobsamtale Efter samtalen INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Der findes ingen klare anbefalinger for hvordan man sikrer sig det

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål:

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål: CV Hvordan? Sådan! Det handler om at få en arbejdsgiver til at læse dit CV og sørge for at han/hun ikke stopper med at læse, fordi der kommer oplysninger, som kan frasortere dig til samtalen. Overvej derfor

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Kar råd riere giv nin g Mål og krav Det at skrive et cv og en ansøgning kan for nogle være en stor udfordring dels får du mange forskellige råd

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Fra succeshistorier til personlige kompetencer - webinar

Fra succeshistorier til personlige kompetencer - webinar Fra succeshistorier til personlige kompetencer - webinar Velkommen webinaret starter snart På dette webinar vil underviseren (dagens host ) assisteres af en chatmaster. Du er velkommen til at stille spørgsmål

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Sådan laver du et godt CV

Sådan laver du et godt CV ERHVERVSERFARING Sådan laver du et godt CV CV betyder livsløbebane LOYAL ERFARINGER DRØMME ANSÆTTELSER RESULTATER TEAMWORK HVAD KAN DU? MÅL HVAD VIL DU? PASSIONERET INDSIGT BIDRAG CURRICULUM VITAE SERVICEMINDED

Læs mere

Ø Lav en liste over følgende inden du går i gang: Dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, ITkompetencer,

Ø Lav en liste over følgende inden du går i gang: Dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, ITkompetencer, HVAD ER ET CV? Formålet med et CV er at få en fod indenfor døren og komme til jobsamtale. Et CV har derved været succesfuldt hvis du ikke er blevet sorteret fra i mængden af ansøgere. Et CV er et 1 2 siders

Læs mere

CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning

CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning NETVÆRK Hver 4. akademiker fik job via netværk i 2012 og det tal er stigende! Flere nyuddannede end erfarne

Læs mere

Undervisningsforløb søg lærepladsen

Undervisningsforløb søg lærepladsen Undervisningsforløb søg lærepladsen Sammenhæng: Forløbet er en beskrivelse af, hvad man kan undervise i, i forbindelse med erhvervsbesøg hos virksomheden Stiholt. Undervisningen retter sig især imod Ansøgningen

Læs mere

Hvor god er du til at sælge dine idéer?

Hvor god er du til at sælge dine idéer? Hvor god er du til at sælge dine idéer? Du har nu muligheden for at blive helt skarp til en kommende jobsamtale samtidig med at du følger et statsanerkendt salgs- og kommunikationsfag. Faget forbedrer

Læs mere

Ansøgning. Uopfordret ansøgning. Opfordret ansøgning

Ansøgning. Uopfordret ansøgning. Opfordret ansøgning Uopfordret ansøgning Opfordret ansøgning Uopfordret ansøgning 1. Tjek dit Jobmål mht. Jobtype Arbejdsopgaver Geografi 2. Find interessante virksomheder via: Krak Navne, Numre og Erhverv (NNE) Købmandstandens

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB GLOBIZ 1

GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB Dette hæfte beskriver de tolv indsatsfelter, som udgør vores Outplacement program. Indsatsfelterne inddrages alt efter dit behov. Fokus i programmet er, at bringe dig videre til et nyt

Læs mere

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Ansøgning En ansøgning består af et brev og et CV. Brevet skal i bund og grund fortælle, hvad der har fået dig til at søge stillingen samt

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere 1. Overordnet målsætning Med en bevidst rekrutteringsstrategi ønsker vi at fastholde og tiltrække medarbejdere, der kan medvirke til, at Gentofte

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Networking og Personlig branding med LinkedIn

Networking og Personlig branding med LinkedIn Foredrag hos Kost & Ernæringsforbundet 18. september 2012 Networking og Personlig branding med LinkedIn Morten Vium Find mig på LinkedIn: mortenvium.dk/linkedin Mere om mine foredrag: ModerneJobsøger.dk/foredrag-linkedin-ekspert-morten-vium

Læs mere

DEN RIGTIGE ANSØGNING. Guide med skabelon og forklaring. MinJobsamtale.dk 2016

DEN RIGTIGE ANSØGNING. Guide med skabelon og forklaring. MinJobsamtale.dk 2016 DEN RIGTIGE ANSØGNING Guide med skabelon og forklaring DEN RIGTIGE ANSØGNING Den rigtige ansøgning er overskuelig, præcis og fængende. Det er en teaser, som efterlader læseren med et ønske om at få mere

Læs mere

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold DIT CV PÅ JOBNET.DK Dit CV på jobnet.dk Side 1 Indhold 1. CV et din nøgle til dagpenge og job.... 2 2. Derfor skal dit CV på jobnet.dk... 2 3. CV-samtalen... 2 4. Generelle krav... 2 5. Undgå problemer

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

Notat. Jobmesse Fyn Evaluering. Oktober Kontaktperson: Julie Tang - dir. tlf.:

Notat. Jobmesse Fyn Evaluering. Oktober Kontaktperson: Julie Tang - dir. tlf.: Notat Jobmesse Fyn 2016 Evaluering Oktober 2016 Kontaktperson: Julie Tang - dir. tlf.: 6474 7061 Evaluering af Jobmesse Fyn 2016 Ca. 5.500 personer og 115 virksomheder og uddannelsesinstitutioner deltog

Læs mere

Er du klædt på til test? VPP

Er du klædt på til test? VPP Er du klædt på til test? Er du klædt på til test? 2 Indhold Bedre kendskab klæder dig på 3 Interviewet 4 Test er et hjælpeværktøj 5 Inden du testes 5 Interview-/testsituationen 6 Personvurdering over internettet

Læs mere

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Bliv ven med de sociale medier Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Hvorfor er vi her i dag. Vi bad om jeres input til det her kursus på

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden december

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden  december Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Oktober november december 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den

Læs mere

Nye Vinde - nye muligheder. Abelone Glahn. Tilfældighed eller forberedelse?

Nye Vinde - nye muligheder. Abelone Glahn. Tilfældighed eller forberedelse? Med en baggrund som forfatter og journalist har Abelone Glahn mange års erfaring med at holde oplæg om det at skabe nye kontakter og danne netværk. Abelone holder foredrag om netværksprocesser om det at

Læs mere

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden Karrierekampagnen Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden. DMstud. sætter nu fokus på de kompetencer

Læs mere

Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013

Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013 Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013 Forord Powerjobsøgerne er en nonprofit-netværksgruppe for aktive og engagerede jobsøgere og er åbent for alle jobsøgere, som har lyst til at deltage aktivt og

Læs mere