Mit mål er at du får succesoplevelser som Trader, og at du står med en følelse af at for dig kan det også lade sig gøre!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mit mål er at du får succesoplevelser som Trader, og at du står med en følelse af at for dig kan det også lade sig gøre!"

Transkript

1

2 1 Mit mål er at du får succesoplevelser som Trader, og at du står med en følelse af at for dig kan det også lade sig gøre! Det handler ikke bare om at trade, men om at bruge den rigtige fremgangsmåde. Vil du være god til at tjene penge, må du gøre brug af gode værktøjer, der hjælper dig til at skyde genvej til din success. Drømmer du om at gøre Trading til en levevej, så begynd din rejse nu! Rigtig god fornøjelse J. Larsen Pro Trader siden 1988

3 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1..4 Stop med at gøre som alle andre Kapitel 2..5 Indtjeningen begyndte efter jeg tabte 22% af min formue Kapitel 3..6 Profil af en prof. Trader Kapitel 4..6 Investerings Regel nr. 1 Kapitel 5.7 Investerings Regel nr. 2 Kapitel 6.8 Trading livsstil Kapitel Din plan er afgørende Kapitel 8.14 Plan B, det modsatte af plan A

4 3 Kapitel Eks. På Live Trades Kapitel Er det muligt for dig? Kapitel Profil af en Trader Kapitel Spread Trading / (CFD) Kapitel Kursen tager trapperne op og elevatoren ned

5 4 Stop med at gøre som alle andre De fleste ønsker at blive meget bedre til at spekulere og investere, og mange drømmer om at tjene penge på aktier, kursen og værdipapirer. Desværre ender de fleste med tab og triste oplevelser, fordi de ikke kender til den psykologiske del af trading : Du skal tage dit tab, mens det er lille... og lade din gevinst vokse sig stor. Når folk har tjent penge på en position, bliver de bange for at miste hvad de har tjent, og skynder sig at tage gevinsten. Taber de derimod penge, bliver de i stedet håbefulde og beholder positionen, i troen på at markedet vender. Du bør gøre lige det modsatte; lad din indtjening løbe og stop dit tab, mens det er lille og til at leve med.

6 5 Indtjeningen, begyndte efter jeg tabte 22% af min formue For mange år siden fik min familie og jeg en investeringsrådgiver fra et stort internationalt investeringsfirma på besøg. Vi gennemgik flere investeringsprodukter og blev enige om at en virksomhed med en masse erfaring, ville være den bedste løsning for vores investering. Da vi for anden gang mødtes med vores investeringsrådgiver, smilte han bredt og fortalte at vi havde gjort det rigtig godt fordi markedet var faldet med 23% men vi havde kun tabt 18% af vores formue.. WHAT!!!!! Oveni kostede det yderligere 4% i omkostninger, jeg fyrede ham på stedet På få måneder havde vi tabt 22% af vores formue. Det var netop på den dag jeg begyndte som Trader.

7 6 Profil af en prof. Trader. J. Larsen anses af mange for at være en af de bedste Traders. Han har tjent mange penge på sin meget enkle og simple fremgangsmåde. Han har hjulpet mere end elever fra +114 forskellige lande. Hans trading teknik, strategi og software, er oversat til 8 sprog. Her ser du nogle af de overskrifter som markedet giver:

8 7 Investerings Regel nr. 1 Interesser dig for dine penge Der er INGEN i hele verden, der er mere interesseret i dine penge, end du selv er... INGEN. Hvis din investeringsrådgiver ikke selv investerer med egne penge, i sin anbefaling, så kan jeg virkelig ikke se hvorfor du skulle gøre det!

9 8 Investerings Regel nr. 2 Undgå store tab.

10 9 Undgå store tab... Hvis du taber 66% af din investering, kræver det næsten 200% gevinst, for at break even igen! Jeg risikerer aldrig mere end 3-5% af min samlet kapital per handel, og jeg opfordrer alle mine elever til at gøre det samme. Med 3% til 5% strategien, vil du aldrig komme ud for overraskelser eller ubehageligheder. Samtidig kunne jeg aldrig drømme om at handle, uden den rette beskyttelse mod tab, finanskriser eller mod at hele markedet kollapser.

11 10 Trading er en livsstil Trading er en form for livsstil på de finansielle markeder, der adskiller sig fra den traditionelle køb-og-behold stil. I stedet for at stræbe efter profit, fra de langsigtede og lidt kedelig op-trends i markedet, leder traderne efter kortsigtede kursbevægelser, der kan give en god og hurtig indtjening, i både stigende og faldende markeder. I de seneste år er denne form for finansiel handel blevet mere og mere populær, da det for mange tradere giver mulighed for nemt og relativt billigt at trade en lang række spændende internationale aktier, indekser, valuta, råvarer, samt andre værdipapirer, med en minimal risiko.

12 11 I medierne hører man jævnligt historier om en Trader, som på et enkelt år tjener lige så meget, som andre får udbetalt over et helt liv. Tusindvis af danskere, er begyndt at opnå større succes som Trader, og der kommer flere til hver eneste dag. Danskerne er heldigvis blevet bedre til at forstå fremgangsmådens (teknikken) store betydning, for om de begynder at tjene penge. At betragte trading (kortsigtet handel) som en forretning, er vigtig for at opnå success, fordi trading er forretning, på lige fod med alle andre former for forretninger. Hvis vi definerer investering, som noget man holder i en periode af flere år, så kan vi definere trading som noget, hvor man ofte køber og sælger aktier, råvarer, valuta eller andre værdipapirer med intentionen om at generere et langt hurtigere afkast, der overgår investering. Go Long Profit skabes ved at købe lavt og sælge højt. Go Short Profit skabes med muligheden i at sælge højt og købe lavt på et senere tidspunkt.

13 12 Idéen om at leve af at Trade, er meget tiltrækkende; Du kommer til at være din egen chef. Du styrer selv din kalender. Du arbejder hjemmefra med potentiale for ubegrænset indkomst. Alle der ejer en computer, har adgang til internet og en handelskonto, kan gøre trading til en forretning. Få timer om ugen er nok til at opnå en ekstraordinær indkomst hvis du gør brug af de rigtige redskaber. Mange ambitiøse projekter begynder med en drøm om at gøre noget anderledes. En drøm om at bryde de almindelige opfattelser og fordomme af, hvordan du tjener penge. Desværre er det lykkedes samfundet og vores kultur, at fortælle os hvad vi kan og ikke kan. At opleve succes, er noget af det mest livsbekræftende, mest vidunderlige og mest fantastiske i livet. Fuck janteloven og opnå succes I modsætning til mange andre jobs; skal du som Trader ikke have en speciel uddannelse, der er ingen adgangskrav, og ingen årelang erfaring er påkrævet.

14 13 Enhver kan beslutte sig for at blive trader og gøre det til sin levevej. Financial Trading er uden tvivl et af de bedste værktøjer, til at skabe rigdom og velstand, selv hvis du nedtoner din ambition, er financial Trading uden tvivl det bedste værktøj til at skyde genvej til flere penge. Hvad der engang var et legetøj for de rige, er nu blevet en meget populær kilde til at tjene penge, som alle kan benytte sig af. Efterspørgslen sammenlagt med udviklingen og den direkte tilgang til markedet, har åbnet muligheden for at næsten alle i dag kan vælge om de vil lære at tjene penge.

15 14 Din plan er afgørende Plan A Forskning viser at vil du være rigtig god til noget, så må du bruge mere end timer for at opnå succes. Samtidig skal du kunne håndtere fejltagelser, modvind, nederlag og fiasko, som en del af cocktailen, for at kunne kalde sig ekspert. Kort fortalt går plan A ud på; vedholdenhed og stædighed, masser af øvelse og at du blive ved med at knibe ballerne sammen, selv når du er ved at give op. Spørgsmålet er om du orker at træde hårdere i pedalerne, når du er i modvind? Husk hvis det var let, så var alle eksperter. Jeg tror de fleste gerne vil høre om plan B

16 15 Plan B, det modsatte af plan A Hjulet er opfundet, brug ikke tid på at opfinde det igen... Kopier de professionelle og fokuser på at blive bedre. En af mine venner fik følgende træningsråd af sin musiklære, for mange år siden: Øv dig, mens du hører musikken, spil med på pladen så øver du dig sammen med de bedste. Ovenstående princip fungerer i rigtig mange sammenhæng, også i trading. Brug den samme fremgangsmåde som jeg og mine elever, så skyder du genvej til succes og accelererer din indtjening. Gør trading til en succes. Lad os kigge på en af de fremgangsmåder jeg og mine elever bruger til at tjene penge. Vi trader med den ægte vare... med en programmeret fremgangsmåde (en teknik), og real time kurser, så det bliver nemt og enkelt at tjene penge. Det handler ikke om kedelige analyser eller om at læse tykke årsrapporter, men om at bruge en teknik der virker hurtigt, nemt og effektivt.

17 16 Når jeg og mine elever tænder for softwaret bliver vi bombarderet med nye indtjeningsmuligheder. Hvad med dig..., hvordan vil du have det med, at se den ene indtjeningsmulighed efter den anden, LIVE, lige foran dig? Din mobil, pc eller Ipad, viser live, at nu har du en stor mulighed for at tjene penge på at evt. euroen vil falde over for den amerikanske dollar. Med softwaret har du altid antennerne ude til at lave en god investering. Det eneste du behøver, er at omsætte muligheden til indtjening. Mange af mine elever tjener flere penge på et enkelt trade, end de fleste tjener på en måned.

18 17 Eks på live Trades: Lyt godt efter Ikke hver handel blive til en stor indtjening, men engang imellem rammer du et BOOM Jeg investerede 150 kr. pr point i at den Japanske Yen ville falde over for Dollaren, 8 dage senere var min indtjening på over kr. Frem for at afslutte handlen og gå glip af mere profit, brugte jeg en teknik der beskyttede det meste af den indtjening jeg allerede havde opnået. Jeg ved aldrig hvor lang tid eller hvor mange penge mine trades kommer til at tjene mig, denne handel blev til et lille boom, med en indtjening på kr.

19 18 -eller da Amazone stiger med over point på under 3 måneder. Med blot 100 kr. pr point ville du have tjent 1 million kroner (du læste rigtigt, 1 million!). Havde du valgt at investere 10 kr. pr point i Amazone ville du have tjent kr. med en maksimal risiko på 800 kr. (du læse rigtigt, maksimal risiko 800 kr). Mange af mine elever tjente rigtig mange penge uden at løbe en stor risiko og uden at bruge hele dagen bag skærmen. 15 til 20 minutter er tid nok, når du bruger softwaret.

20 19 Flere og flere får øjnene op for de fantastiske indtjeningsmuligheder trading indeholder. Ingen andre steder, kan du tjene kr. med en risiko på kun 800 kr.! Desværre tror de fleste at denne type indtjening, er noget man nemt kan finde frem til. Glem for et øjeblik bliv-rig-hurtigt mentaliteten. Du starter ikke med at blive rig, du starter med at tjene penge, derefter lidt flere. Din risiko bør i begyndelsen være meget lav, eksempelvis 400 kr. 600 kr. 800 kr. osv., og i takt med at du opbygger din trading kapital kan du øge du risiko og dermed også din indtjening. Husk mit maksimum investeringsprogram (3-5% risiko, af din samlet trading konto), sæt det sammen med mit reinvestering program, og netop på den måde forøger du din mulighed for at blive rig. Alle traders vil gerne ramme en boom indtjening, og helst med det samme! Du kan aldrig vide hvornår en boom indtjening rammer, og de kommer som et lynnedslag. Pointen er at når du trader efter mine principper, vil du tjene 800 kr., kr., kr., kr., eller kr., uge efter uge og automatisk ramme en boom indtjening, med mulighed for både eller 1 million kroner.

21 20 Er det muligt for dig? Sandheden er, at med mit software skyder du genvej til succes og indtjening, og tjener gode penge på små handler med en lille risiko. Så ja, det er muligt for dig, men du skal være klar over at det ikke er bliv-hurtig-rig-metoden. Hastigheden af din indtjening kommer an på hvor ofte du trader. Du kan bruge 15 til 20 minutter om dagen (som jeg selv gør), eller 2-3 aftener om ugen, bruge din morgen, eller middagspausen og sågar natten til at placere din handler, det er helt op til dig. Hvor meget du tjener er afhængig af din startkapital og hvor og hvad du trader. Nogen kommer med på en bølge af mange ugers indtjening fra begyndelsen, andre kommer med nogle dage senere... Gambling vs Trading Gambling - Risiko kr. med max indtjening på 200 kr.: Det overrasker mig vildt meget at så mange mennesker spiller på sport. Lad os forestille os at der er et fodboldhold, som er kæmpe favorit og du placerer kr. på at holdet vinder med odds 1,2. Det vil sige, at du

22 21 vinder 200 kr. hvis holdet vinder og har risiko for at tabe kr. hvis holdet taber. Trading - Risiko, kr. og ubegrænset indtjeningsmulighed: Hvis vi derimod kigger på et trade, med en risiko på kr. Du placerer 15.- kr. pr point på en investering. Går handlen imod dig, taber du 15.- kr. for hvert point op til kr. og handlen bliver afsluttet automatisk af din broker. Går handen som forventet, tjener du 15.- kr. pr point kursen bevæger sig. Lad os sige at kursen bevæger sig 450 point i den rigtige retning, og du afslutter handlen, står du til at tjene kr. (15 kr. x 450 points). Du kan også vælge at bruge min teknik, og beskytte de kr. ud af de kr. og uanset hvad der nu sker, er du garanteret en indtjening på kr. Lad os sige at kursen først lige er begyndt sin nye trend og inden for et par dage er du oppe på point = kr. (15 kr. x point). Din indtjening på trading foregår alt imens du går på arbejde, handler ind, laver mad, ser fjernsyn eller hvad du nu foretager dig. Det eneste du gør, er at kigge 2 gange om dagen, evt. via din smartphone, til din handel og flytter din

23 22 forsikring (efter min strategi), så du hele tiden beskytter størstedelen af din indtjening, uden at ødelægge muligheden for endnu mere profit. Lad os sige at efter et par uger, er kursen nået op på point = kr. (15 x 2.350). Mens du ligger og sover vender markedet, og din broker har automatisk afsluttet din handel, og 98% af din indtjening var beskyttet fordi alt var sat op perfekt. Så selvom kursen vendte mens du sov, tjente du alligevel kr. Jeg håber at du ser forskellen på de 2 måder at løbe en risiko på. Profil af en Trader Positions trading har den længste tidsperiode, hvor man typisk holder værdipapiret. Her bruger traderen nogle kombinationer af tekniske og fundamentale analyser for at skabe beslutninger og kigger ofte på ugentlige og månedlige kurver, når man evaluerer markederne. Ofte er kortsigtede gevinst ignoreret til fordel for en større profit af langsigtede trends. Man giver op en lille indtjeningen for at opnå en lang større indtjening senere. Denne form for handel ligner mest investering : Dog gør traderen brug af både af stigende og faldende værdipapirer (Go long - Go short).

24 23 Swing trading er hvor traderen prøver at fange kortsigtede markedsbevægelser. Generelt baserer traderen sine beslutninger på teknisk analyse og pris aktion for at bestemme indgang og udgang i værdipapiret. Traderen fokuserer ikke på det fundamentale. Traderen går ud af positionen, når den rette mængde profit er nået, når værdipapiret bevæger sig i den forkerte retning eller efter en bestemt mængde tid. Fordi denne handels stil kører over dage til uger, er hyppig overvågning ikke påkrævet. Derfor bruger nye tradere ofte denne handels stil, hvis de ikke har tid til at overvåge deres handler. Day trading er hvor traderen går ind i positioner og ud igen på samme dag. Daytraderen holder ikke nogle positioner over natten. Daytraderen benytter teknisk analyse for at finde de gode prissvingninger ved at kigge på dagskurser med minutter og volumenbaserede kurver. Fordi handler kun bliver holdt i minutter eller timer er store kursbevægelser sjældne, så daytraderen tjener penge på meget små kursbevægelser. Derfor handler daytradere ofte med margin. Scalp trading er en ekstremt aktiv form for day trading, der involverer hyppigt køb og salg. Scalp tradere fanger selv de mindste prissvingninger for

25 at skabe profit. Positionerne holdes kun i sekunder eller minutter. Fordi handlerne er så hyppige, kan en skalp trader hurtigt lave 100 handler på en enkelt dag. Derfor er præcision en altafgørende faktor i skalp trading og kræver 100% koncentration og overvågning. 24 Software trading er den mest afslappende måde at tjene penge på. Du bruger højest 15 til 20 minutter om dagen, og det er ikke bliv-hurtig-rig-metoden. Du opbygger din økonomi gennem små investeringer der alle har en begrænset risiko hvorimod indtjeningen er ubegrænset. Indtjeningsmulighederne vises LIVE på din skærm, og du er aldrig i tvivl om hvornår du bør investere og i hvilken retningen. Du handler på din egen konto med rigtige penge og du kan starte med at teste, lære og øve dig på en demo konto med virtuelle penge (matadorpenge). Software trading kører non-stop med live real time kurser, med totalt indprogrammeret teknik og strategi så du blot skal observere og være klar til at omsætte mulighederne til indtjening. Det er mit software jeg omtaler her. Spread Trading / Contract for difference (CFD)

26 25 CFD er er både afledte og gearede produkter, hvilket betyder, at du ikke behøver at eje den aktie, du handler, og at det indbetalte beløb, der er nødvendigt for at placere den faktiske handel, kun behøver at være en brøkdel af beløbet for selve handlen. Dette gælder begge veje - hvis markederne bevæger sig i retning af din handel, vil du opnå en fortjeneste, men hvis markederne bevæger sig i den modsatte retning, vil du få et tab. CFD bevæger sig nøjagtigt som kursen på det rigtige finansielle markeder. CFD er giver den mindre trader en lang række muligheder og fordele i forhold til at skulle investere i ejerandel i en virksomhed som aktier er. I modsætning til andre former for handel, har CFD-tradere, mulighed for at sætte stop loss for deres handel, hvilket kan være gavnligt, når det drejer sig om at begrænse potentielle tab. De fleste brokers tilbyder i dag CFD handel med en margin-procent fra 1-5% alt efter hvilket marked du vælger. Det vil sige, at du kun behøver at stille med f.eks. 5% af det oprindelige beløb for at kunne indgå en CFD handel. Hvis vi tager DAX30 indekset som eksempel, så er kursen på dette indeks (på det tidspunkt bogen er skrevet) på Euros.

27 26 1-5% af Euro lig med Euro, hvilket er alt, du behøver at have på kontoen for at kunne starte med at handle. De fleste bruger en stop loss level, som er en form for forsikring der beskytter dig mod højere tab, end du er klar til at tage. Lad os sige at du er klar til at risikere 100 euros på at trade Dax30 indekset, og du sætter din stop-loss level på 25 point i modsatte retningen af din handel. Mener du at kursen vil stige sætter du din stop loss level til kurs 9.975, som beskytter dig hvis kursen falder. Mener du at kursen vil falde sætter du din stop loss level til kurs , som beskytter dig hvis kursen stiger. De 100 (som er din risikovillig kapital på denne handel) dividerer du med 25 point = 4 per point. Du beslutter dig for at handle på at kursen på DAX30 vil stige. 10 minutter senere er DAX30 steget til dvs. 50 point. Hvis du afslutter din handel står du til at tjene 4 x 50 point = 200

28 27 Omvendt kan DAX30 selvfølgelig også falde med 50 point, (da dit stop loss level var sat til 25 point), vil du i dette tilfælde kun tabe din risikovillige kapital. Udgiften ved at handle med CFD er er som regel kun spreadet mellem købsog salgskursen, hvilket hos mange brokers i dag ligger på få point på de store markeder, og endda helt ned til 1-2 point for de store indekser. Vælger man at beholde en CFD i flere dage, uger eller måneder, så bliver der tillagt en rente, der bliver trukket på ens konto. Denne rente er for at dække brokerens udgifter til at stille sikkerhed for din investering. CFD handel giver den private trader en rigtig god mulighed for at trade i en lang række markeder, som før i tiden var vanskelige at komme i nærheden af på grund af de store kapitalkrav. At betragte trading (kortsigtet handel) som en forretning er afgørende for om man får succes, for trading er en forretning! Det kræver en strategisk plan som bør indeholde kortsigtede og langsigtede mål, en trading kapital du har til rådighed, beslutning om hvorvidt du vil investere og hvor meget du vil risikere pr handel.

29 28 Limit ordrer En limit ordre er en ordre til at købe eller sælge til en specifik kurs. En limit ordre for køb eller salg kan kun udføres til den specifikke limit kurs. Bemærk: Markedet kan bevæge sig til limit kursen og ordren udføres måske alligevel ikke, hvis der ikke er nok købere eller sælgere ved det specifikke niveau. Med limit ordrer muligheden behøver du ikke at sidde foran skærmen hele dagen eller at gå glip af en god investering når kurs rammer et specifikt niveau. Stop-level Som navnet antyder, så er det et niveau på kursen hvor brokeren helt automatisk går ud af en position for dig, uden at du skal foretage dig noget eller trykke på nogen knapper.

30 29 Det lyder enormt simpelt, men de fleste traders oplever hurtigt, at det ikke er helt så simpelt endda. Du skal have en strategi der gør at du ikke sætter din stop level for tæt på kursen, men heller ikke for langt fra kursen. Nogle Traders køre også med selvmords teknikken, hvor man bare har besluttet sig for et cirka-niveau for hvor man formentlig vil tage sit tab. Dette er en meget farlig vej at gå, der i værste tilfælde kan koste dig hele din kapital. Vi skal huske på, at når vi trader, så kan selv et kortvarigt udfald i enten din handelsplatform, internetforbindelsen, være ganske alvorligt, især hvis du ikke har sat et automatisk stop-level, som vil blive aktiveret, uanset om du er ved computeren eller ej. Reward-to-risk factor

31 30 Er din risiko sat til 25 point som stop-level, og du endte med en gevinst på 50 point, så var din reward-to-risk factor på 2:1. Det vil med andre ord sige, at din gevinst var to gange så høj som din oprindelige risiko. Indekshandel Indekser er aktiver, som er grupperet sammen. Enten repræsenterer de en bestemt sektor af et marked eller et marked som helhed. Det samlede niveau for et aktieindeks beregnes ved at tage hensyn til de aktuelle priser på alle de forskellige aktiver i indekset. Det betyder, at skift i de individuelle aktiekurser som helhed kan føre til, at indekset stiger eller falder i værdi. De fleste større økonomier (men også mange udviklingslande) har mindst ét finansielt indeks, som grupperer en række aktiver. Store indekser omfatter:

32 31 Forskellige børser fokuserer på forskellige aktietyper. Nogle indekser er specifikt globale (såsom S&P Global 100), mens andre er nationale og kun noterer virksomheder, der er hjemmehørende i det pågældende land. Andre indekser fokuserer kun på specifikke erhvervssektorer - NASDAQ-indekset noterer for eksempel kun teknologiske aktier.

33 32 Men der er visse multinationale selskaber, som er omsættelige på mere end ét indeks, normalt både et nationalt og et internationalt indeks. Alibaba.com kan for eksempel handles på både Hong Kongs Hang Seng-indeks og - efter en meget omtalt børsintroduktion sidste år - New York Stock Exchange. Ligeledes kan Credit Suisse handles på både det Zürich-baserede Swiss Market Index samt New York Stock Exchange. Nogle finans indekser kan handles enten i "dagligt rullende" eller "terminskontrakt" formater, hvilket betyder, at de enten kan handles til deres nuværende pris eller til en aftalt pris nu for en option, der vil lukke automatisk på en bestemt dato (du kan altid afslutte din handel før denne dato uden ekstra omkostninger).

34 33 Råvarehandel I modsætning til udenlandsk valuta eller aktier er råvarer en håndgribelig form for handelsvarer, som regel i form af råstoffer. Der er forskellige måder at kategorisere råvarer på - nogle skelner mellem bløde råvarer, der dyrkes eller opdrættes, og hårde råvarer, der typisk udvindes fra jorden. Men hvis man ønsker at indsnævre kategorierne endnu mere, er det muligt at bestemme fire hovedtyper af omsættelige råvarer:

35 34 METALLER Denne kategori omfatter både ædelmetaller såsom guld, sølv og platin, men også almindelige metaller såsom kobber og aluminium. ENERGI Dette omfatter forskellige former for olie og naturgas. Fyringsolie samt olieprodukter hører hjemme i denne kategori. KØD OG DYREOPDRÆT Der er betydelig international appetit for kød, og grise og kvæg er blandt de mest handlede råvarer i denne kategori. LANDBRUG Denne gruppering omfatter levnedsmidler der dyrkes, såsom korn og bønner, samt sukker.

36 35 Handel med råvarer har eksisteret i årtusinder i en eller anden form. Men nu om dage har hver omsættelig råvare en pris, der kan påvirkes af regionale, nationale eller internationale begivenheder, herunder krig, vejrforandringer og niveauerne af udbud og efterspørgsel for bestemte ressourcer. Lad os kigge på et eksempel: Tidligt i 2014 førte trusler fra ekstremistiske grupper mod nogle store olieproducerende lande til, at den generelle frygt steg for, at olieforsyningen i de kommende måneder ville blive afbrudt, hvilket medførte en kortvarig stigning i oliepriserne. Men i slutningen af 2014 fik nye skifergas-fund i USA, kombineret med både en nedgang i efterspørgslen fra Kina og OPECs uvilje mod at sænke olieproduktionen til, at oliepriserne faldt med mere end 40% i løbet af få måneder. Et andet eksempel, også fra 2014, omhandler kaffe. En alvorlig tørke i Brasilien i begyndelsen af året ramte verdens største producent af arabica-kaffebønner hårdt. Den umiddelbare konsekvens af tørken var at sende kaffe-terminskontrakter i vejret, idet markederne forsøgte at beregne tidspunktet, hvor kaffeforsyningerne ville begynde at løbe tør. Selv om de langtfra nåede højderne fra 2011, steg kaffe-terminskontrakter til det højeste niveau i to år, selv om priserne efterfølgende faldt i november efter kraftig regnfald.

37 36 Disse to eksempler viser, hvordan forskellige typer af begivenheder kan påvirke forskellige råvarer. Aktiehandel Værdipapirer omfatter en række forskellige finansielle redskaber, men i deres enkleste form henviser de til de aktier, der tilbydes af alle børsnoterede selskaber og er til rådighed for almindeligt køb på de finansielle markeder, vi kender som "aktiemarkederne". Alle selskaber noteret på finansielle indekser vil have aktier, der kan købes eller sælges af tradere. Fire gange om året offentliggør alle børsnoterede virksomheder deres indtjening for det foregående kvartal. Ud over at give oplysninger om virksomhedens resultater, kan det også tjene som en stærk indikator for, hvorvidt en virksomheds nuværende strategi virker eller ej. Større virksomheders resultater kan meget vel blive fulgt af finansanalytikere, der vil udstede forudsigelser med hensyn til den pågældende virksomheds

38 kommende resultater (virksomhedens aktiekurs kan også bevæge sig, når den generelle forudsigelse er offentliggjort.) Det er ikke et ualmindeligt scenarie, at en virksomhed har en anstændig fortjeneste, men ikke lever op til forventningerne og derfor efterfølgende ser sin aktiekurs falde. Tilsvarende kan en virksomhed annoncere et tab for kvartalet, men hvis tabet er mindre end forudsagt, kan virksomhedens aktiekurs stige. 37 Markedsanalytikere giver ikke bare forudsigelser om en virksomheds kommende indtjening, de giver også konstante vurderinger af mange større aktier inden for følgende kategorier: Sælg, Underperform, Hold, Overperform samt Køb. "Sælg" og "Køb" er indlysende - en klar indikation i begge retninger. "Hold" indebærer, at analytikeren mener, at aktien og den pågældende virksomhed vil udvise lignende bevægelser i forhold til markedet generelt eller til andre aktier i den samme markedssektor. "Underperform" antyder, at analytikeren mener, at aktien vil klare sig dårligere end "Hold", mens "Overperform" antyder, at analytikeren mener, at den vil klare sig bedre. Dog bør analytikernes vurderinger ikke accepteres blindt af investorer. For det første er der ingen garanti for, at analytikerne vil få ret. For det andet er analytikerenighed sjælden, hvilket betyder, at én analytikers

39 "Underperform" godt kan være en andens "Overperform", for eksempel. Analytikervurderinger kan være nyttige, men normalt er det bedst at bruge disse i forbindelse med sine egne undersøgelser. 38 Valutahandel Forex / FX-handel er en forkortelse, der bruges til at beskrive valutahandel, en meget populær måde at handle på baseret på løbende forskydninger i valutakurser. Valutakurser, f.eks. værdien af sterling i forhold til dollaren eller euroen til yen, ændres løbende i forhold til, hvordan pengemarkederne reagerer på internationale begivenheder. Eksempler på forhold, der kan påvirke forex-satser omfatter udgivelsen af makroøkonomiske tal, geopolitiske kriser, ændringer i centralbankers politik og stigning eller fald på finansielle indekser. Potentialet for hurtige udsving i de globale valutamarkeder betyder, at forex er en spændende, tempofyldt måde at handle på. Faktisk handles der forex til en værdi af mellem 3 og 5 billioner dollars dagligt. Forex-handel bruger gearing, hvilket betyder, at tradere kun behøver at deponere en brøkdel af den samlede pris for den position, de ønsker at tage på valutamarkederne. Gearing betyder, at tradere kan få en langt større fortjeneste, hvis markedet bevæger sig i den retning, de har forventet, men

40 hvis markedet bevæger sig i den modsatte retning af positionen, er der risiko for at tradere kan miste hele deres indsats og mere til. Medmindre de bruger de forsikringer som broker tilbyder. Mange broker tilbyder specifikke valutapar med en maksimal gearing på op til 400:1, hvilket betyder, at tradere kun behøver at lægge en brøkdel af den faktiske markedspris for at placere en handel. 39 Non-stop Den globale karakter af forex betyder, at markederne kører non-stop fra søndag aften helt til fredag aften, da det altid er dag - og dermed handelstid

41 - et eller andet sted i verden. Når klokken er 12 middag i London, er klokken 7.00 i New York, i Berlin, i Hongkong, i Tokyo, i Melbourne og i Wellington. Den konstante aktivitet og høje følsomhed på valutamarkederne giver forex-handel et spændende perspektiv. 40 Kursen tager trapperne op og elevatoren ned Det er ikke en usædvanlig situation, at en aktie styrtdykker i værdi - af en hvilken som helst af en lang række forskellige årsager. Det kan være en fristelse for investorer at get in on the ground floor, hvor man køber aktien til en lav kurs og efterfølgende profiterer på det, når aktieprisen stiger igen. Problemet er bare, at der ingen garanti er for, at aktien vil ende med at stige - ligesom at der ikke er nogen garanti for, at det niveau, som aktien blev købt på, virkelig er ground floor. Ikke alt hvad der falder stiger nødvendigvis igen. Alle tradere taber penge på en handel før eller senere, men det gør ikke oplevelsen mindre ubehagelig. Når man handler i en forhøjet emotionel tilstand, kan det potentielt føre til forhastede beslutninger og til at tage risikable positioner i et forsøg på at vinde penge tilbage igen.

42 41 Brug altid et system der har fokus på din risiko og husk vi begyndte med investerings regel 1 og 2. Søg efter en fremgangsmåde der passer dig eller brug mit software, det har det hele. Rigtig god trading J. Larsen Prof. Trader

etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro

etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro Ud fra en risikobetragtning er det meget vigtigt at starte forsigtigt ud, når man påbegynder sin karriere som aktiv

Læs mere

etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro

etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro Ud fra en risikobetragtning er det meget vigtigt at starte forsigtigt ud, når man påbegynder sin karriere som aktiv

Læs mere

Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002

Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002 Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002 PLUS PLUS - en sikker investering Verdens investeringsmarkeder har i den seneste tid været kendetegnet af ustabilitet. PLUS Invest er en

Læs mere

Strategi: Køb aktier mandag eftermiddag sidst på måneden

Strategi: Køb aktier mandag eftermiddag sidst på måneden Strategi: Køb aktier mandag eftermiddag sidst på måneden Som aktiv trader leder man altid efter en lille fordel i markedet, hvor man har størst chance for at tjene penge. Sommertider skal man lede længe,

Læs mere

Udnyt mulighederne i faldende markeder

Udnyt mulighederne i faldende markeder Hvad er en CFD? Udnyt mulighederne i faldende markeder CFD er giver dig mulighed for tjene penge i både faldende og stigende markeder. Der findes CFD er på almindelige aktier, aktieindeks, råvarer, valuta

Læs mere

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0%

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0% Sell in May? Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Det er ikke kun vejret, som har vist sig fra den kedelige side denne sommer. Aktiemarkedet har været ramt af en koldfront, der

Læs mere

Markets lavest mulige eksponering. Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos Markets.com

Markets lavest mulige eksponering. Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos Markets.com Markets lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos Markets.com Det er meget vigtigt at starte ud forsigtigt, når man påbegynder sin karriere som day- eller swingtrader,

Læs mere

Kan du blive profitabel børshandler på 80 dage? daytrader.dk

Kan du blive profitabel børshandler på 80 dage? daytrader.dk Kan du blive profitabel børshandler på 80 dage? Mange husker sikkert filmklassikeren Bossen og Bumsen fra 1983. Her vædder et par rigmænd på, om de kan gøre den hjemløse Billy til super-spekulant i løbet

Læs mere

Straticator: Sådan virker valutamarkedet

Straticator: Sådan virker valutamarkedet Straticator: Sådan virker valutamarkedet Når man handler valuta, så handler man valutapar. Det mest handlede valutapar er den europæiske euro (EUR) over for den amerikanske dollar (USD) EUR/USD. Når man

Læs mere

EURUSD. Kommentar fra Nordic Sales Trading:

EURUSD. Kommentar fra Nordic Sales Trading: 13/01-16 Kommentar fra Nordic Sales Trading: Ansvarsfraskrivelse: følgende handelsmuligheder skal ikke betragtes som købs- eller salgsanbefalinger, men skal derimod betragtes som generel information om

Læs mere

Ingen garati for den danske model

Ingen garati for den danske model Vejlegårdssagen: Ingen garati for den danske model Investering Sådan tjener daytrader en million om året Nu vil jeg kun lave en million om året Et aktiemarked i modvind er ingen hindring for at tjene en

Læs mere

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering?

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering? OM RISIKO Kender du muligheder og risici ved investering? Hvad sker der, når du investerer? Formålet med investeringer er at opnå et positivt afkast. Hvis du har forventning om et højt afkast, skal du

Læs mere

PROSPEKT. TradingAGROA/S. Investering i afgrødefutures. AgroConsultors

PROSPEKT. TradingAGROA/S. Investering i afgrødefutures. AgroConsultors PROSPEKT TradingAGROA/S Investering i afgrødefutures AgroConsultors TradingAGRO A/S HVORFOR? Peter Arendt og Anders Dahl har i en årrække investeret i afgrødefutures. I de seneste år har de genereret et

Læs mere

Markedsføringsmateriale. Bull & Bear. Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus.

Markedsføringsmateriale. Bull & Bear. Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus. Markedsføringsmateriale Bull & Bear Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus. Bull Du tror på en stigning i markedet. Hvis du har ret, får

Læs mere

NYHEDSBREV. Risikostyring og beliggenhed. Effekten under nedture. 31 Oktober Kære læser

NYHEDSBREV. Risikostyring og beliggenhed. Effekten under nedture. 31 Oktober Kære læser NYHEDSBREV Risikostyring og beliggenhed Kære læser Med dette nyhedsbrev starter vi et nyt fokus som du fremadrettet vil se i vores nyhedsbreve: Risikostyring. Risikostyring er ret afgørende for dine profitter,

Læs mere

Certifikater. - En investeringsmulighed i Jyske Bank. V/Martin Munk Jyske Markets

Certifikater. - En investeringsmulighed i Jyske Bank. V/Martin Munk Jyske Markets Certifikater - En investeringsmulighed i Jyske Bank V/Martin Munk Jyske Markets 1 Hvem udsteder Certifikaterne? Jyske Bank arbejder sammen med RBS på certifikatområdet i Danmark. RBS er verdens førende

Læs mere

daytrader.dk >>Åbn en konto hos Nordnet nu eller læs anmeldelsen herunder.

daytrader.dk >>Åbn en konto hos Nordnet nu eller læs anmeldelsen herunder. Nordnet anmeldelse Nordnet er Nordens største internetmægler med over 450.000 kunder fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Platformen har eksisteret siden 1996 og var dermed et af første selskaber

Læs mere

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Indledning I banken kan du som udgangspunkt frit vælge, hvordan du vil investere dine penge. En begrænsning er dog f.eks. gældende lovregler om pensionsmidlernes

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER Indledning Lægernes Pensionsbank tilbyder handel med alle børsnoterede danske aktier, investeringsbeviser og obligationer

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

Sådan handler du for små beløb hos Markets

Sådan handler du for små beløb hos Markets Sådan handler du for små beløb hos Markets Når man starter ud som aktiv trader er det vigtigt, at man ikke løber for stor risiko, og det er faktisk muligt at handle med små beløb hos handelsplatformen

Læs mere

ANALYSENOTAT Aktiekursfald aflyser ikke opsvinget

ANALYSENOTAT Aktiekursfald aflyser ikke opsvinget Nov 01, 2017 Nov 03, 2017 Nov 07, 2017 Nov 09, 2017 Nov 13, 2017 Nov 15, 2017 Nov 17, 2017 Nov 21, 2017 Nov 24, 2017 Nov 28, 2017 Nov 30, 2017 Dec 04, 2017 Dec 06, 2017 Dec 08, 2017 Dec 12, 2017 Dec 14,

Læs mere

Få ekstra fart på investeringen med Barriers fra IG

Få ekstra fart på investeringen med Barriers fra IG Få ekstra fart på investeringen med Barriers fra IG Vil du gerne kunne geare mere, når du handler aktivt? Så kan såkaldte Barriers fra brokeren IG være en god mulighed. En Barrier eller en barriereoption

Læs mere

1.1. Introduktion. Investments-faget. til

1.1. Introduktion. Investments-faget. til Introduktion til Investments-faget 1.1 Dagens plan Goddag! Bogen & fagbeskrivelse. Hvem er jeg/hvem er I? Hold øje med fagets hjemmeside! (www.econ.au.dk/vip_htm/lochte/inv2003) Forelæsningsplan,slides,

Læs mere

NYHEDSBREV. Slingshot. 01 Maj 2017

NYHEDSBREV. Slingshot. 01 Maj 2017 NYHEDSBREV Slingshot er en henvisning til Davids kamp mod Goliat. David vandt kampen mod Goliat med simpel innovation. Med en slynge (sling) og en sten blev kæmpen nedkæmpet. Slingshot er også en dokumentar

Læs mere

Disse måneder giver størst overskud i aktier

Disse måneder giver størst overskud i aktier Disse måneder giver størst overskud i aktier De fleste aktive tradere kender de mest gængse tommelfingerregler for, hvornår man skal købe og sælge sine aktier i forhold til årets gang. De gængse reglere

Læs mere

Vælg handelsplatform til Trading-eksperimentet

Vælg handelsplatform til Trading-eksperimentet Vælg handelsplatform til Trading-eksperimentet For at deltage i tradingeksperimentet, skal du først og fremmest tilmelde dig via denne side. Dernæst skal du vælge mellem to handelsplatforme, der begge

Læs mere

Du kan selv opdage en ny finanskrise

Du kan selv opdage en ny finanskrise Du kan selv opdage en ny finanskrise Bom! Krakkede banker, globalt boligkollaps og et fald på mere end 50% i Dow Jones. Mange små aktionærer tænker tilbage på finanskrisen i 2007 og 2008 som en krise,

Læs mere

NYHEDSBREV. Max Drawdown og Duration - Kongetallene

NYHEDSBREV. Max Drawdown og Duration - Kongetallene NYHEDSBREV Max Drawdown og Duration - Kongetallene Kære læser Vi fortsætter i dette nyhedsbrev vores fokus på Risikostyring. I sidste måneds nyhedsbrev beskrev vi hvorfor God risikostyring er afgørende

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte Dec 64 Dec 66 Dec 68 Dec 70 Dec 72 Dec 74 Dec 76 Dec 78 Dec 80 Dec 82 Dec 84 Dec 86 Dec 88 Dec 90 Dec 92 Dec 94 Dec 96 Dec 98 Dec 00 Dec 02 Dec 04 Dec 06 Dec 08 Dec 10 Dec 12 Dec 14 Er obligationer fortsat

Læs mere

En stærk indikator til forex

En stærk indikator til forex En stærk indikator til forex Af Haakon Fuglås, professionel trader COT-indikatoren er et stærkt forex trading-værktøj, som overraskende nok kun bliver brugt af en minoritet af tradere. Indikatoren er baseret

Læs mere

Straticator: Sådan handler du CFD-aktier

Straticator: Sådan handler du CFD-aktier 1 Straticator: Sådan handler du CFD-aktier Når man handler aktier i Straticator, så handler man det i CFD-form, hvilket vil sige, at man ikke får den fysiske aktie i sit depot, men man modtager udbytte.

Læs mere

Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktinterventionen i forbindelse med differencekontrakter

Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktinterventionen i forbindelse med differencekontrakter ESMA35 43 1912 Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktinterventionen i forbindelse med differencekontrakter Den 17. april 2019 vedtog Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed

Læs mere

Hedgefonde Alternative investeringer, der kan styrke porteføljen

Hedgefonde Alternative investeringer, der kan styrke porteføljen Investor Danske Invest 2016 Alternative investeringer, der kan styrke porteføljen En introduktion til aktivklassen Kan give mere stabilitet i en portefølje Mindre løbende kursudsving end aktier Derfor

Læs mere

Udvikling i 3. kvartal 2007. Værdi Værdi

Udvikling i 3. kvartal 2007. Værdi Værdi DANSK Kvartalsrapport for 3. kvartal 2007 Udvikling i 3. kvartal 2007 Aktieindeks Værdi Værdi 29.06.07 28.09.07 Ændring i 3.kvt. Afkast i 3.kvt. Afkast i 2007 OMX CPH* 476,08 485,83 9,75 2,05% 14,74% OMX

Læs mere

NYHEDSBREV. Tænk oplevelser. En tur langs Route 66, se Antarktisk, eller et hus i Provence?

NYHEDSBREV. Tænk oplevelser. En tur langs Route 66, se Antarktisk, eller et hus i Provence? NYHEDSBREV Tænk oplevelser Når nu kontorstolen eller malerpenslen er givet videre for sidste gang, hvad har du så lyst til. En tur langs Route 66, se Antarktisk, eller et hus i Provence? Hvad pengene i

Læs mere

Økonom: Blodbad på vej på aktiemarkedet

Økonom: Blodbad på vej på aktiemarkedet Økonom: Blodbad på vej på aktiemarkedet Vær klar til formue-kollaps! Sådan lyder advarslen fra den anerkendte økonom Richard Duncan, der i det seneste indlæg på sin kendte finansblog, Macro Watch, analyserer

Læs mere

Formuepleje i landbruget

Formuepleje i landbruget Formuepleje i landbruget Hvordan bliver man rig? 1. Psykologi 2. Sammensætning af værdipapirer 3. Investeringsstrategi 4. Markedets forventninger og indikatorer 5. De bedste foreninger Psykologi Nej, nej,

Læs mere

PLUSINVEST Nyhedsbrev 1/2005

PLUSINVEST Nyhedsbrev 1/2005 Opdateret 13. april 2005 PLUSINVEST PLUS Global 2007 PLUS Basisrente 2008 PLUS Extrarente 2008 PLUS 5 Index Basis 2008 PLUS 5 Index Super 2008 PLUS 5 Index Rente 2009 PLUS 5 Index Super 2009 PLUS 5 Index

Læs mere

daytrader.dk Tom Hougaard - Danmarks mest effektive daytrader afslører sine strategier Se mere

daytrader.dk Tom Hougaard - Danmarks mest effektive daytrader afslører sine strategier Se mere Skulder-hoved-skulder formation Et af de mest kendte mønstre inden for teknisk analyse kaldes for skulder-hoved-skulder -formationen. Mønsteret beskriver en vending i markedet, og det er et af de mest

Læs mere

Bonus: Simpel valuta-strategi

Bonus: Simpel valuta-strategi Bonus: Simpel valuta-strategi Af Haakon Fuglås, professionel trader COT-indikatoren er et stærkt forex trading-værktøj, som overraskende nok kun bliver brugt af en minoritet af tradere. Indikatoren er

Læs mere

Sådan får du succes med Copytrading hos etoro

Sådan får du succes med Copytrading hos etoro Sådan får du succes med Copytrading hos etoro Webinar afholdt af Daytrader.dk 14. juni 2017 Agenda Risikoadvarsler Kort om etoro Hvad er Copytrading Oplysninger om de enkelte tradere Find de rigtige tradere

Læs mere

Spread betting og CFD-gearing begrænset til maksimalt 30:1 for større valutapar og mindre for andre aktiver (se nedenfor).

Spread betting og CFD-gearing begrænset til maksimalt 30:1 for større valutapar og mindre for andre aktiver (se nedenfor). SAMMENFATNING AF ÆNDRINGER ESMA s produktinterventionsforanstaltninger i forbindelse med CFD'er og binære optioner, som udbydes til handlere klassificeret som "detailinvestorer". Spread betting og CFD-gearing

Læs mere

Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier. Halvårsrapport 2008

Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier. Halvårsrapport 2008 Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier Halvårsrapport 2008 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 3 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Balance... 6 Hoved- og nøgletal... 6 2 Investeringsforeningen

Læs mere

Markedskommentar Orientering Q1 2011

Markedskommentar Orientering Q1 2011 Markedskommentar Finansmarkederne har i første kvartal 2011 været noget u- stabile og uden klare tendenser. Udsigt til stigende inflation og renteforhøjelser gav kursfald på især statsobligationer. Men

Læs mere

Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktintervention i forbindelse med differencekontrakter

Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktintervention i forbindelse med differencekontrakter ESMA35-43-1397 Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktintervention i forbindelse med differencekontrakter Den 23. oktober 2018 vedtog Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed

Læs mere

Uge Side 1 af 9

Uge Side 1 af 9 Uge 50 10.12.2015 Side 1 af 9 Forwardkontrakter år 2016 EUR/MWh 37,00 Futures - 2016 Nordpool Tyskland DK1 DK2 34,00 31,00 28,00 25,00 22,00 19,00 16,00 29-01-2015 28-02-2015 31-03-2015 30-04-2015 31-05-2015

Læs mere

EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN

EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN www.exactinvest.dk EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN HANDS-ON IN LATIN AMERICA 16-May-16 BRASILIEN: OPDATERING OG ØKONOMISKE NØGLETAL Væksten i Brasilien fortsatte den negative udvikling i 4. kvartal

Læs mere

Dansk økonomi på slingrekurs

Dansk økonomi på slingrekurs Dansk økonomi på slingrekurs Af Steen Bocian, cheføkonom, Danske Bank I løbet af det sidste halve år er der kommet mange forskellige udlægninger af, hvordan den danske økonomi rent faktisk har det. Vi

Læs mere

Bliv bedre til at investere

Bliv bedre til at investere liv bedre til at investere Hvad der er godt og skidt at sætte sparepenge i lige nu, giver børseksperten Lars Tvede et par bud på her. På flere områder ser han både store trusler og muligheder. Juni 2012

Læs mere

Kapitel 6 De finansielle markeder

Kapitel 6 De finansielle markeder Kapitel 6. De finansielle markeder 2 Kapitel 6 De finansielle markeder 6.1 Verdens finansielle markeder For bedre at forstå størrelsen af verdens finansielle markeder vises i de følgende tabeller udviklingen

Læs mere

NÅR DU INVESTERER SELV

NÅR DU INVESTERER SELV NÅR DU INVESTERER SELV Her kan du læse om de muligheder, du har i Lægernes Pensionsbank, og de overvejelser, du skal gøre dig, hvis du selv vil investere din opsparing. 115/04 14.05.2013 I Lægernes Pensionsbank

Læs mere

NYHEDSBREV. Alle gode x 3. Afgørende. Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom. 31 December Kære læser

NYHEDSBREV. Alle gode x 3. Afgørende. Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom. 31 December Kære læser NYHEDSBREV Alle gode x 3 Kære læser Dette nyhedsbrev er alle gode x 3 omkring fokus på Risikostyring. Vi startede temaet med dette udgangspunkt: Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom

Læs mere

Sådan fungerer etoro

Sådan fungerer etoro Sådan fungerer etoro Webinar afholdt af Daytrader.dk 7. Juni 2017 Agenda CFD handel Risikoadvarsel Om etoro Om CFD handel Copy trading Gennemgang af webplatformen Oversigt over eksponering og spreads Opsummering

Læs mere

NYHEDSBREV. Denne måned kan du læse om, hvordan den banebrydende journalist Charles Dow kan lære os en basal lektie.

NYHEDSBREV. Denne måned kan du læse om, hvordan den banebrydende journalist Charles Dow kan lære os en basal lektie. NYHEDSBREV Denne måned kan du læse om, hvordan den banebrydende journalist Charles Dow kan lære os en basal lektie. Charles Dow (1851-1902) udviklede ideen om aktieindeks. Han startede i 1884 med bl.a.

Læs mere

Markedsindekseret obligation

Markedsindekseret obligation Markedsindekseret obligation Bedst-af-3 II - Investering med hovedstolsgaranti Det er en gylden regel inden for investering, at man ofte opnår det bedste resultat, hvis man spreder sine investeringer på

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

ETN-skolen ETN-skolen 2016

ETN-skolen ETN-skolen 2016 ETN-skolen Agenda 17.30 17.40 Velkomst 17.40 18.15 Analytikerindlæg 18.15 19.00 Grundlæggende info 19.00 19.10 Pause 19.10 19.50 Anvendelse 19.50 20.00 Praktiske informationer ETN et marked i vækst ETN

Læs mere

Daytrading i aktier: To begynder-strategier

Daytrading i aktier: To begynder-strategier Daytrading i aktier: To begynder-strategier Af Kasper Kongshøj, aktiv trader Kasper Kongshøj har siden år 2013 været aktiv trader og handler i dag bla. det tyske og amerikanske aktieindeks, samt de største

Læs mere

ORDREEFFEKTUERINGSPOLITIK

ORDREEFFEKTUERINGSPOLITIK ORDREEFFEKTUERINGSPOLITIK 1 Introduktion Monecor (London) Limited, som driver virksomhed under navnet ETX Capital (ETX Capital, vi eller os), er godkendt og reguleret af Financial Conduct Authority (FCA)

Læs mere

Sådan kan du trade om aftenen

Sådan kan du trade om aftenen Sådan kan du trade om aftenen Mange danskere har daytrading som fritidsinteresse, og i den situation, kan det være vanskeligt at få passet sin hobby ind i en almindelig hverdag. Det skyldes, at de europæiske

Læs mere

Markedskommentar Torsdag den 6. september 2012. CHICAGO-BØRSEN sluttede den 5. september 2012. NYHEDER Sojakomplekset. Råvare NYT Markedskommentar

Markedskommentar Torsdag den 6. september 2012. CHICAGO-BØRSEN sluttede den 5. september 2012. NYHEDER Sojakomplekset. Råvare NYT Markedskommentar Råvare NYT Markedskommentar Markedskommentar Torsdag den 6. september 2012 CHICAGO-BØRSEN sluttede den 5. september 2012 Sojaskrå Efterår 2012 Minus US $ 8,40 pr. Short ton Vinter 2012/13 Minus US $ 7,30

Læs mere

NYHEDSBREV. Rationel vs irrationel

NYHEDSBREV. Rationel vs irrationel NYHEDSBREV I juni måneds nyhedsbrev fortalte vi lidt om adfærdsøkonomi. Det er et spændende område, det handler om hvordan vi faktisk agerer. Ikke hvordan vi tror vi gør det (læs: overvurderer egne evner),

Læs mere

DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning

DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning Statens salg af DONG til Goldman Sachs vil indirekte staten koste 6,86 mia. kr., hvis DONG børsnoteres med 50 procent værdistigning. Kun hvis DONGs

Læs mere

Sådan handler du med level 2. Level 2 kaldes også ordredybden og kan hentes frem som supplement til prisgrafen på de fleste handelsplatforme.

Sådan handler du med level 2. Level 2 kaldes også ordredybden og kan hentes frem som supplement til prisgrafen på de fleste handelsplatforme. Sådan handler du med level 2 Level 2 kaldes også ordredybden og kan hentes frem som supplement til prisgrafen på de fleste handelsplatforme. Level 2 viser en oversigt over, hvilke priser markedets aktører

Læs mere

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 4. KVARTAL 2015

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 4. KVARTAL 2015 overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 4. KVARTAL 2015 > > Elprisen 2 > > Olieprisen 2 > > Gasprisen 3 > > Kulprisen 3 > > Eltariffer 4 > > Kvoteprisen 5 Priserne på energimarkederne har

Læs mere

NYHEDSBREV. 80 % fejlrate? Carry on!?

NYHEDSBREV. 80 % fejlrate? Carry on!? NYHEDSBREV I maj måneds nyhedsbrev viste vi en oversigt fra Financial Times, at 8 ud af 10 forvaltere ikke slår deres benchmark over en 10-årig periode. Forestil dig enhver anden branche, hvor de prøver

Læs mere

NYHEDSBREV. Alle gode x 3. Afgørende. Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom. 31 Januar Kære læser

NYHEDSBREV. Alle gode x 3. Afgørende. Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom. 31 Januar Kære læser NYHEDSBREV Alle gode x 3 Kære læser Dette nyhedsbrev er alle gode x 3 omkring fokus på Risikostyring. Vi startede temaet med dette udgangspunkt: Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom

Læs mere

Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion!

Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion! Nyhedsbrev Kbh. 5. mar. 2018 Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion! Inflationsfrygt i USA gav højere renter og udløste en aktiekorrektion, hvor aktierne faldt mere end 10 %.

Læs mere

Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner

Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner ESMA35-43-1135 Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner Den 22. maj 2018 traf Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed

Læs mere

Hvordan reagerer short sellere i danske aktier på ny information?

Hvordan reagerer short sellere i danske aktier på ny information? Finanstilsynet 6. december 18 Hvordan reagerer short sellere i danske aktier på ny information? Markedsværdien af væsentlige korte nettopositioner i danske børsnoterede aktier var i midten af 18 ca. 3

Læs mere

ALTCOIN TRADING FREMTID ER HER! Altneuro byder dig velkommen til hurtigst voksende altcoin trading platform hvor alt styres af den smarteste

ALTCOIN TRADING FREMTID ER HER! Altneuro byder dig velkommen til hurtigst voksende altcoin trading platform hvor alt styres af den smarteste www.altneuro.com ALTCOIN TRADING FREMTID ER HER! Altneuro byder dig velkommen til hurtigst voksende altcoin trading platform hvor alt styres af den smarteste teknologi computer neurovidenskab. OM ALTNEURO

Læs mere

Sådan anvender man Straticator-funktionen Copy Trader Master

Sådan anvender man Straticator-funktionen Copy Trader Master 1 Sådan anvender man Straticator-funktionen Copy Trader Master I Straticator kan man på sin egen konto automatisk følge erfarne investorers handler, så når de handler, så handles der automatisk på ens

Læs mere

NYHEDSBREV. 01 August Denne måneds nyhedsbrev er fyldt med, hvad der har inspireret os henover sommeren. Det kunne måske også inspirere dig.

NYHEDSBREV. 01 August Denne måneds nyhedsbrev er fyldt med, hvad der har inspireret os henover sommeren. Det kunne måske også inspirere dig. NYHEDSBREV Denne måneds nyhedsbrev er fyldt med, hvad der har inspireret os henover sommeren. Det kunne måske også inspirere dig. Lad os starte med Warren Buffet. Take the probability of loss times the

Læs mere

Big Picture 3. kvartal 2015

Big Picture 3. kvartal 2015 Big Picture 3. kvartal 2015 Jeppe Christiansen CEO September 2015 The big picture 2 Økonomiske temaer Er USA i et økonomisk opsving? Vil Europa fortsætte sin fremgang? Vil finanskrisen i Kina blive global?

Læs mere

Børsnoterede certifikater Bull & Bear

Børsnoterede certifikater Bull & Bear Børsnoterede certifikater Bull & Bear Bull & Bear-certifikater passer til dig, der har en fast tro på, hvilken vej markedet vil gå, uanset om du tror på en stigning eller et fald. Bull & Bear-certifikater

Læs mere

Asiatiske AKTIER 2007/2012. Aktieindekseret obligation

Asiatiske AKTIER 2007/2012. Aktieindekseret obligation Asiatiske AKTIER 2007/2012 Aktieindekseret obligation Asiatiske AKTIER 2007/2012 - aktieinvestering med hovedstolsgaranti Garantiobligationen Asiatiske AKTIER 2007/2012 er en ny aktieindekseret obligation,

Læs mere

Derfor skal du investere

Derfor skal du investere Derfor skal du investere Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre blot at spare op og undgå risiko? Nej, for hvis du ikke investerer, mister du penge hver dag,

Læs mere

Et naturligt spørgsmål er derfor, om aktiemarkedet er blevet spekuleret for højt op af investorer, som begejstret køber fremtidens vindere?

Et naturligt spørgsmål er derfor, om aktiemarkedet er blevet spekuleret for højt op af investorer, som begejstret køber fremtidens vindere? 30. september 2014 Er aktiemarkedet blevet for dyrt? Af Jeppe Christiansen Adm. direktør for Maj Invest I september blev et af de mest succesrige kinesiske selskaber med navnet Alibaba børsnoteret i New

Læs mere

frinans.dk - Sune Bjørn Andersen frinans.dk 1

frinans.dk - Sune Bjørn Andersen frinans.dk 1 frinans.dk - Sune Bjørn Andersen frinans.dk 1 Disclaimer Jeg er ikke finans- eller investeringsrådgiver og må derfor ikke anbefale specifikke investeringer eller selskaber. Jeg må gerne anbefale, at man

Læs mere

Året der gik 2007. Valuta i 2007

Året der gik 2007. Valuta i 2007 Af Bo Lützen-Laursen & Rikke Halse Kristensen Året der gik 2007 År 2007 blev et begivenhedsrigt år. Den store sub prime krise brød ud og recessionsfrygten i USA blev større og større efterhånden som tiden

Læs mere

DAF ÅRHUS FEBRUAR Copyright 2011, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved.

DAF ÅRHUS FEBRUAR Copyright 2011, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. DAF ÅRHUS FEBRUAR 2011 Copyright 2011, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. LIDT HISTORIE.. EN BØRS I FORANDRING 1648 Københavns brand 1800 Industrialisering 1919 Flytter fra den gamle børsbygning

Læs mere

Handels og Ordreudførelsespolitik for Detail og Professionelle Kunder

Handels og Ordreudførelsespolitik for Detail og Professionelle Kunder Handels og Ordreudførelsespolitik for Detail og Professionelle Kunder Spread betting og CFD'er er højrisiko investeringer. Din kapital står på spil. Spread Betting og CFD'er er ikke velegnede til alle

Læs mere

Et højt og sikkert afkast. PLUS Basisrente 2008 PLUS Extrarente 2008

Et højt og sikkert afkast. PLUS Basisrente 2008 PLUS Extrarente 2008 Et højt og sikkert afkast PLUS Basisrente 2008 PLUS Extrarente 2008 Tegningsperiode: 25. februar - 10. marts 2003 Innovation Op til 10% i årlig rente PLUS Invest tilbyder nu to nye obligationsprodukter,

Læs mere

Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World

Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World 12.juni 2014 Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World Over de sidste 35 år er globale aktier steget i 27 år og faldet i 8 år. I hele træskolængder falder markedet hver femte år. Uanset

Læs mere

Jyske Invest. Kort om udbytte

Jyske Invest. Kort om udbytte Jyske Invest Kort om udbytte 1 Hvad er udbytte, og hvorfor betaler en afdeling ikke altid udbytte? Her får du svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest støder på i forbindelse med udbyttebetaling. Hvad

Læs mere

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Nyhedsbrev Kbh. 3. sep. 2015 Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Uro i Kina sætte sine blodrøde spor i aktiemarkederne i august måned. Vi oplevede de største aktiefald

Læs mere

Kursus i Teknisk Analyse 27.03.2012

Kursus i Teknisk Analyse 27.03.2012 Kursus i Teknisk Analyse 27.03.2012 Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S Kursus i Teknisk Analyse Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S udbyder et kursus i teknisk analyse til private såvel

Læs mere

Emerging Markets Debt eller High Yield?

Emerging Markets Debt eller High Yield? Emerging Markets Debt eller High Yield? Af Peter Rixen Portfolio Manager peter.rixen@skandia.dk Aktiver fra Emerging Markets har i mange år stået øverst på investorernes favoritliste, men har i de senere

Læs mere

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 1. KVARTAL 2018

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 1. KVARTAL 2018 overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 1. KVARTAL 2018 > > Overblik over energipriser 2 > > Elprisen 2 > > Olieprisen 3 > > Kulprisen 4 > > Gasprisen 4 > > Eltariffer 5 > > Kvoteprisen

Læs mere

Avanceret#7 Fundamentale nøgletal. daytrader.dk. Velkommen til en ny lektion i forløbet Tradingeksperimentet kan du slå børsaben?

Avanceret#7 Fundamentale nøgletal. daytrader.dk. Velkommen til en ny lektion i forløbet Tradingeksperimentet kan du slå børsaben? Avanceret#7 Fundamentale nøgletal Den amerikanske investeringsguru Warren Buffet kigger udelukkende på fundamentale forhold, når han finder købskandidater Velkommen til en ny lektion i forløbet Tradingeksperimentet

Læs mere

Intro til Matøk-studerende 2012

Intro til Matøk-studerende 2012 Intro til Matøk-studerende 2012 Nedbrud af de finansielle markeder Søren Hesel Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi 30. august 2012 Om mig Kandidat i 2010 Speciale i Optimal Investering for en Inside

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Markedskommentar Orientering Q1 2013

Markedskommentar Orientering Q1 2013 Markedskommentar Temaer på de finansielle markeder i 1. kvartal Året 2013 startede på den samme positive facon, som 2012 sluttede: Investorerne ville have afkast og de var dermed villige til at påtage

Læs mere

Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest

Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest Jeppe Christiansen CEO September 2014 Agenda 1. Siden sidst 2. The big picture 3. Investeringsstrategi 2 Siden sidst 3 Maj Invest-investeringsmøder Investering

Læs mere

Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten!

Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten! Nyhedsbrev Kbh. 3. mar. 2017 Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten! Februar blev en rigtig god måned for både aktier og obligationer med positive afkast i alle aktivklasser. Aktier blev

Læs mere

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald Nyhedsbrev Kbh. 3. aug. 2015 Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald I Juli måned fik den græske regering endelig indgået en aftale med Trojkaen (IMF, ECB og EU). Den økonomiske afmatning i

Læs mere

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa!

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Nyhedsbrev Kbh. 5. maj. 2015 Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Efter 14 mdr. med stigninger kunne vi i april notere mindre fald på 0,4 % - 0,6 %. Den øgede optimisme

Læs mere