Uddannelsen har på landsplan næsten fyldt alle pladserne op. Der er enkelte ledige pladser i yderområderne som i Sønderborg og på Bornholm.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsen har på landsplan næsten fyldt alle pladserne op. Der er enkelte ledige pladser i yderområderne som i Sønderborg og på Bornholm."

Transkript

1 Til medlemmer af Uddannelsesudvalget ved Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 12. december 2010 Hermed referat fra møde i Uddannelsesudvalget Torsdag den 9. december 2010 kl. 13 til 15 i C.3.02 Afbud: Jonna Frølich, Elsebeth Austin, Lotte Fock Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt. Fremover gives et samlet overblik over dagsordnen, hvorefter punkterne uddybes efterfølgende. 2. Kommentarer på mødet til referatet fra 21. september 2010 Ingen kommentarer på mødet til referatet. 3. Beretning for perioden september 2010 december 2010 Uddannelsens virksomhed, v. studiechef Jonna Frølich Uddannelsens optag på landsplan Uddannelsen har på landsplan næsten fyldt alle pladserne op. Der er enkelte ledige pladser i yderområderne som i Sønderborg og på Bornholm.

2 Det har været drøftelser med Undervisningsministeriet og DSR angående de ledige nyuddannede. Uddannelsens ledere er bekymrede over hvorvidt det vil lykkes at fastholde de nye sygeplejersker i faget hvis de er ledige over en længere periode. Det har været drøftet om det er muligt at støtte nyuddannede sygeplejersker til at være studieaktive på fx diplomniveau med henblik på at sikre deres fortsatte tilknytning til faget. Der er endnu ikke fundet midler til denne indsats. Helle Kanstrup tilføjer, at der er en udfordring i øjeblikket i forhold til ledigheden blandt de nyuddannede. Lokalkredsen arbejder pt. for at få igangsat initiativer, bl.a. sammen med Efter- og videreuddannelsen, der kan fremme de nyuddannedes muligheder for at få arbejde. Der uddannes 114 sygeplejersker i Aalborg og Hjørring samt 12 i Thisted til vinter. Anders Halling foreslår, at de nyuddannedes jobsituation følges det første halve år efter endt uddannelse. Udvalget nikker hertil. Implementering af 2008 uddannelsen Modul 11 er netop afviklet for første gang. Af de foreløbige tilbagemeldinger tyder på at forløbene har været gennemført tilfredsstillende. Ved prøven var der 1 ud af 21 der ikke bestod i Hjørring og 1 ud af 70 i Aalborg. Modul 12 afvikles nu for første gang. Modul 13 gennemføres fra februar 2011 for første gang. Modulet er uddannelsens valgmodul og der afvikles 3 valgfag i hver afdeling. Det forventes der fremover vil være mange studerende som ønsker at gennemføre et individuelt planlagt forløb med dele af klinisk undervisning og dele af teoretisk undervisning. Modulet kan dermed i højere grad konkret lægge op til deres kommende bachelorprojekt. Vibeke Deding tilføjer, 2008-uddannelsen er langt mere krævende for de kliniske vejledere. Der arbejdes i øjeblikket på, at de kliniske vejledere ikke skal varetage 3 studerende, men kun 2 studerende pr. vejleder. Der er foretaget en analyse heraf, som fremsendes til udvalget. Der er et valgfag særskilt til Psykiatrien undervejs. Derudover foreslår Helle Kanstrup, at der etableres et valgfagsmodul, der rettes mod den kommunale sektor. Uddannelsen vil bringe dette videre.

3 Indflytning på Skolevangen i januar 2011 Uddannelsens afdeling i Hjørring flytter i januar ind i ombyggede lokaler på Skolevangen. Uddannelsens teoretiske del gennemføres dermed fremover på samme lokalitet som de andre mellemlange uddannelser i Hjørring. De nye studerende starter fra februar i de nye lokaler. Herved kommer de sygeplejestuderende til at gennemføre uddannelse i samme hus som pædagogstuderende, lærerstuderende og studerende på natur- og kulturformidleruddannelsen. Uddannelsen glæder sig til at flytte, selvom det er med vemod at skulle overgive de gamle lokaler til ny 10. klasse i Hjørring. Der vil fortsat være ombygning i gang på Skolevangen frem til april 2011, herefter vil der blive holdt åbent hus, for at vise de nye lokaler frem. Der vil blive gjort en indsats for at markere at sygeplejerskeuddannelsen er flyttet og ikke lukket. Kombinationsansættelse Undervisningsministeriet har gennem lang tid lagt op til at det vil være hensigtsmæssigt at ansætte undervisere i stillinger delt mellem klinikken og teorien. Det har siden sommerferien været arbejdet på at få en aftale på plads og den er nu ved at være i hus. En nyuddannet cand.cur. ansættes i en kombinationsansættelse fra 15. januar Den halve del af arbejdsopgaverne leveres som undervisningsansvarlig på sygehuset og den anden del i uddannelsen på UCN. Vi glæder os til at dette bliver veletableret. Ansættelsen bliver i et adjunktforløb. Kommentarer på mødet Helle Kanstrup refererer, at det opleves fra hjemmesygeplejen, at det kan være vanskeligt, såfremt man er ekstern underviser på UCN, at leve op til de formelle krav, der stilles til underviserne. Uddannelsen vil forsøge at gå ind i denne mulige problematik. Uddannelsens organisering Uddannelsen har i november gennemført et review over uddannelsens praksis samt dokumentet som omhandler organiseringen. Der har således været drøftet hvorledes arbejdsopgaverne er fordelt samt hvorledes fordelingen af ansvar og kompetence fungerer. Dette vil medføre en mindre revidering af organiseringen og materialet. Det var en spændende og meget givende proces at gennemføre. Alumnearrangement er gennemført i Hjørring Det første arrangement for vores uddannede er nu gennemført. Bente Vogt vil kunne informere om afviklingen.

4 Bente tilføjer, at 33 tidligere studerende deltog i arrangementet. Der er udarbejdet en evaluering af arrangementet, som blev uddelt på mødet. Der tilkendegives generelt stor tilfredshed med arrangementet. Det er hensigten med alumnearrangementerne, at der skabes et alumnenetværk, der kan fremme videndelingen og relationerne mellem tidligere studerende. Samtidig er det et mål, at alumneaktiviteterne kan bidrage til at fastholde sygeplejerskerne i deres fag. Et tilsvarende arrangement afvikles i Aalborg 1. februar. Modul 5 Undervisningsministeriet ønsker at omlægge modul 5 for alle de sundhedsfaglige uddannelser i Danmark. Uddannelsesudvalget vil snart skulle tage stilling til de kommende formuleringer. Det er Undervisningsministeriet ønske, at modul 5 omlægges fra at være tværfagligt inden for et hovedområde til at være tværprofessionelt, hvor det også går på tværs af sundhedsuddannelser og pædagoguddannelser og eksempelvis andre grunduddannelser. Institutionens beretning, september til december 2010, v. dekan Anders Halling Ændringer i UCN s øverste ledelse Rektor har varslet omstrukturering af den øverste ledelse på UCN pr. 1. januar Der etableres et Rektorat som øverste ledelseslag. Rektoratet består af Rektor (Niels Horsted), Prorektor (Michael Johanson) og Ressourcedirektør (Poul Højmose Kristensen). Som næste ledelseslag dannes en UCN ledelse bestående af rektoratet samt dekaner og direktører for hovedområderne Sund, Pæd, Teknologi, Business, E&V, Udvikling og Innovation. Ansvarsfordelingen mellem de to ledelseslag er endnu ikke helt fastlagt. Yderligere information foreligger på Uddannelsesudvalgets møde.

5 Som følge af ændringen af UCN s øverste ledelse adskilles Teknologi og Business, så de pr. 1. januar er opdelt i to hovedområder. Den færdige organisationsplan, der indrammer den nye struktur, fremsendes til udvalget. Budget 2011 vedr. fælles funktioner Det kommende års budget er (næsten) færdigt. Det sundhedsfaglige hovedområde balancerer med et underskud på ca. kr Budgettet for fælles funktioner i SUND indeholder en række nye tiltag på nogle centrale områder: I forhold til de Studerende er der afsat midler (kr. 1,1 mio) til målrettet indsats vedr. fastholdelse og mindsket frafald i primært Radiograf- og ergoterapeutuddannelserne samt til udvikling af studiemiljøet og fælles studiestart. Desuden er der afsat midler til fortsættelse af arbejdet med at etablere et Sundhedslaboratorium mhp at skabe nye praksisrelaterede læringsrum for de studerende. Der afsættes midler (kr ) til udvikling af nye uddannelser som eksempelvis Komplementær Terapi og International Bachelor i Occupational Therapy (Ergoteraput uddannelse) I forhold til medarbejderes kompetenceudvikling etableres et kompetencecenter for Læring og pædagogik i SUND og der afsættes midler til medarbejderes forberedelse af Phd projekter (kr ). Det internationale arbejde styrkes ved etablering af en sekretærfunktion og udvikling af det tværprofessionelle modul på engelsk mhp. at tiltrække flere udenlandske studerende. Under de givne omstændigheder (bla. dispositionsbegrænsninger på 1% i 2010 og 1,5% i 2011) er det udarbejdede budget acceptabelt og indeholder som det fremgår endog indsatser, der styrker SUND på centrale områder. Om undervisernes arbejdstid Undervisningsministeriet har lavet en kortlægning af arbejdstid for lærere på forskellige uddannelsesområder bla. sygeplejerskeuddannelsen. Sygeplejerskeuddannelsen i Hjørring har bla. medvirket med datagrundlag. Link til rapporten: heder/gymnasiale%20uddannelser/udd/gym/2010/okt/101011%20undervisningen%20skal%20oppri oriteres%20paa%20landets%20uddannelsesinstitutioner.aspx

6 I rapporten ses det at undervisere på sygeplejerskeuddannelsen anvender deres arbejdstid sådan Undervisning: 13% Forberedelse: 22% Eksamensarbejde: 7% Øvrig tid: 42% Resten (15%) går til ferie og fridage. Undervisning er al kontakt med de studerende der har et uddannelsesformål (holdundervisning, vejledning, studieture, temadage, laboratorieundervisning mv). Eksamensarbejde er tid til opgaveudarbejdelse, eksamination og censur. Øvrig tid er opgaver, der enten knytter sig til undervisningen eller til rammerne for undervisningen (planlægning, koordinering, møder mv). Nu er det jo sådan at statistik altid kan bruges på mangfoldige måder og ligeledes fortolkes sådan. Eksempelvis ligger forberedelse og udvikling af moduluddannelsen i øvrig tid og kunne dermed også kategoriseres som forberedelse af undervisning. Anders Halling kommenterer, at der på baggrund af ovenstående rapport er opstået et behov for at have egne tal og analyser inden for dette felt. Dette er besluttet i ledersund-gruppen. Der er desuden lavet en analyse af fordeling af underviseres arbejdstid specifikt angående modul 5. Denne viser, at der på modul 5 anvendes mere undervisertid på eksamensafvikling end undervisning. Uddannelsen giver udtryk for, at det er uigennemskueligt, på hvilket grundlag analysens resultater er tilvejebragt. Derfor støttes der op om ledersund-gruppens initiativ til at udarbejde egne analyser. Behovet for velfærdsuddannede i Region Nordjylland Region Nordjylland har i løbet af efteråret udarbejdet en rapport med oversigt over behovet for velfærdsuddannede i regionen frem til Der er bestilt en rapport til uddannelsesudvalgets medlemmer den uddeles på mødet, hvor der også vil være en kort information om de væsentligste konklusioner. PIXI-rapporten viser tydeligt det forventede fremtidige behov for sygeplejersker. Dette resultat giver anledning til yderligere handling, eksempelvis i form af en forhandling med Undervisningsministeriet om en forøgelse af antal studerende.

7 Rapporten giver grundlag for på nuværende tidspunkt at tage højde for den forventede fremtidige udvikling. Vibeke Deding tilføjer, at der blev udarbejdet en tilsvarende rapport for 10 år siden, og det er ikke lykkedes i udviklingen at tage højde for de prognoser, der fremkom dengang, og som viste sig at være sande. Det er en kæmpe udfordring at kunne handle på de tal, der fremkommer i rapporten. Vibeke Deding foreslår, at der ved et overskud af sygeplejersker måske kunne findes en midlertidig løsning i at lade sygeplejersker varetage funktioner i ledige bioanalytikerstillinger, primært for at kunne fastholde disse sygeplejersker på sigt, når den forventede mangel opstår. Efter og videreuddannelsesafdelingens beretning Kompetenceudvikling afledt af trepartsmidler med fokus på Kommunikation i sundhedsprofessionelle relationer i sundhedssektoren opdatering. Region Nordjylland har bedt UCN, Efter og videreuddannelsen om at udbyde forskellige kompetenceudviklingsaktiviteter med fokus på kommunikation for trepartsmidler. 2. udbudsrunde er igangsæt november Aktiviteterne udbydes som: Kompetencegivende uddannelser (udvalgte diplomvalgmoduler i indenfor de Sundhedsfaglige, Pædagogiske og Ledelsesrettede diplomuddannelser) Kortere kurser og temadage Skræddersyede kursusforløb afholdt på de rekvirerende afdelinger Kursusaktiviteterne er annonceret via en særskilt mikrosite Revision af diplomområdet Undervisningsministeriet har igangsat en revision af hele diplomområdet med henblik på at styrke diplomuddannelsernes position som et relevant og dækkende videreuddannelsestilbud samt øgning af gennemskueligheden. Arbejdet følges af en dertil nedsat referencegruppe, hvor FTF bl.a. er repræsenteret. Der udarbejdes ny fælles rammebekendtgørelse for hele diplomområdet bl.a. med den konsekvens, at fremtidens diplommoduler vil have et omfang af 5 eller 10 ECTS-point (for nuværende er omfanget 9 ECTS-point) afgangsprojektet vil fortsat have et omfang af 15 ECTS-point. Det samlede omfang vil også fortsat være 60 ECTS-point. Den nye bekendtgørelse forventes at træde i kraft pr. 1. juli 2011 og vil få virkning fra efteråret I løbet af dette efterår revideres samtlige studieordninger såvel på uddannelsesniveau som på modulniveau. Der er nedsat arbejdsgrupper på landsplan med praksisinddragelse, således at modulerne ikke kun øges eller reduceres i omfang, men også aktualiseres. Der udarbejdes overgangsordninger for de studerende, der allerede er i gang med uddannelsen.

8 Helle Brøbecher har tilbudt at komme på fælles uddannelsesudvalgsdag i marts og fortælle om de reviderede diplomuddannelser. Ændringer af regler om SVU Der er varslet en række ændringer på SVU området. Der er således udsendt ny BEK i høring Uddannelsestilbud til ledige ret til 6 ugers selvvagt uddannelse Professionshøjskolerne og FTF har taget initiativ til at udvikle rammer for et 6 ugers uddannelsestilbud målrettet ledige dimittender på FTF området. Hensigten er at udvikle et relevant uddannelsestilbud til ledige dimittender indenfor rammerne af lediges ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse. Efter- og videreuddannelsen medvirker i dette samarbejde. Forandringsprojekt i Efter- og videreuddannelsen Den samlede Efter- og videreuddannelse har i efteråret 2010 iværksat et forandringsprojekt, hvor vi sætter fokus på hvordan vi fremadrettet bedre kan udnytte den samlede mængde af kompetencer i vores område. Som led i projektet har vi også fokus på, hvordan vi samlet og med større gennemslagskraft kan kommunikere vores tilbud og aktiviteter til omverdenen. I denne sammenhæng arbejder vi også med at skabe et nyt fælles navn for Efter- og videreuddannelsen. Aktiviteter med særlig relevans for det sygeplejefaglige felt i foråret 2011: Sundhedsfaglige Diplomuddannelser: Obligatorisk modul Patientologi Forandrings og lærerprocesser Metoder i klinisk kvalitetsudvikling Levevilkår og livsstil som risikofaktorer Kommunikation Klinisk vejlederuddannelse Valgmodul for konsultationssygepleje til kroniske patienter Valgmodul for konsultationssygepleje til akutte patienter og det forebyggende arbejde Afgangsmodul Kurser og temadage Specialuddannelse i intensiv sygepleje

9 Sundhedsfaglige aspekter i relation til mennesker med diabetes Sundhedsfaglige aspekter i relation til mennesker med kræft Basismodul i akut medicin for sygeplejersker Efteruddannelse for anæstesisygeplejersker MR skanning for sygeplejersker og radiografer Helbredsfremmende ernæring og omsorg til det syge menneske Efteruddannelse for hjemmesygeplejersker: Mennesker med hjerte-karsygdomme Mennesker med psykiske lidelser Mennesker med kroniske luftvejslidelser 4. Kompetencecenter for pædagogik og læring Sund hovedområde har besluttet fra februar 2011 at oprette et kompetencecenter hvor fokus er pædagogik og læring. Centeret bemandes af lektor Ingrid Sørensen som derfor overføres til denne funktion fra sin stilling i sygeplejerskeuddannelsen. Centerets ide og indhold fremgår af vedlagte bilag. Udvalget bedes drøfte hvorledes centeret kan være til støtte for sygeplejerskeuddannelsen. Bilag vedlagt Anders Halling tilføjer, at der med dette center forhåbentlig skabes et grundlag for, at undervisere tilbydes kvalificerede kompetenceudviklingsforløb for undervisere. Derudover vil der blive fokus på læringsstile, og at man bliver dygtigere til at tage højde for de mange differentierede behov der er blandt de studerende. Uddannelsen tilføjer, at der er taget initiativ til et forbedret samarbejde mellem hovedområderne og de tværgående videncentre, hvor der eksempelvis kan blive mulighed for, at studerende kan etablere projektsamarbejder med et videncenter. Vibeke Deding tilføjer, at der i fremtiden vil blive et stort behov for, at de studerende oplæres i elektroniske hjælpemidler, og at dette måske kan ligge i det nyoprettede center. SUND vil tage dette med i det videre arbejde.

10 Uddannelsen spørger til, hvorvidt der i et fremtidigt perspektiv er et potentiale i centret, der kan medføre, at centret også tilbyder eksternt rettede aktiviteter. 5. Behovet for velfærdsuddannede i Region Nordjylland Region Nordjylland var den og vært ved en uddannelseskonference. På konferencen blev der fremlagt resultater af en undersøgelse gennemført af COWI over hvorledes beskæftigelsessituationen kommer til at se ud frem mod Vedlagt er et bilag med en PIXI udgave af undersøgelsens resultater. Udvalget bedes drøfte sygeplejerskeuddannelsens udfordringer i dette fremtidsbillede. Se kommentarer på mødet under institutionsberetningen. 6. Nyt fra det kliniske område Chefsygeplejerske Vibeke Deding vil orientere om den nye struktur på sygehusene i Region Nordjylland. Bilag vedlagt: Organisationsplan Vibeke Deding kommenterer, at de tidligere sektorer Graviditet og Fødsel og Anæstesien opløses og implementeres i hvert sygehus. På Aalborg Sygehus lægges de to områder i Børne- og Kirurgicentret. Den tidligere sektor Ortopædkirurgien fortsætter med at være en tværgående enhed, men placeres organisatorisk under Aalborg Sygehus. Alle regionens sygehuse undergår i øjeblikket en akkrediteringsproces. Til foråret venter den endelige afgørelse. Vibeke Deding tilføjer, at sygehusbudgetterne for 2011 er skåret helt ind til benet. Helle Jørgensen kommenterer, at Psykiatrien forventer på grund af naturlig afgang at ansætte en del sygeplejersker i Ideer til emner til den fælles del af det næste møde 21. marts

11 Udvalget bedes drøfte ideer til den fælles del af næste møde. Mødet afvikles den 21. marts med to timer samlet og derefter 1 time ude på uddannelsen, i tidsrummet Forårets sidste møde afvikles den 6. juni kl Det foreslås, at fællesmødet kunne være et foredrag om fremtidens sundhedsvæsen. Konkret kunne det være Sidsel Vænge, der har skrevet en Ph.D. vedr. dette. Helle Kanstrup foreslår et oplæg med uddybende information om udviklingskontrakterne. Udvalget tilkendegiver, at der er et behov for større indsigt i udviklingskontrakten. Der sendes information om udviklingskontrakten til udvalget. Diana Thoft foreslår et oplæg vedr. rekruttering og fastholdelse af studerende. Helle Kanstrup foreslår et oplæg vedr. stillingsstrukturer og karriereveje i sundhedsvæsenet i Nordjylland. 8. Evt. Uddannelsesudvalget ønsker til det kommende møde i udvalget at diskutere mulighederne i at lave særlige toninger af sygeplejerskeuddannelsen i Nordjylland, inspireret af den ny sygeplejerskeuddannelse i Horsens med fokus på sundhedsteknologi og innovation.

Tilstede: Vibeke Deding, Helle Jørgensen, Ingeborg Buus, Helle Kanstrup, Bente Vogt, Diana Schack Toft, Trine Hald Jørgensen, Carina Akselbo

Tilstede: Vibeke Deding, Helle Jørgensen, Ingeborg Buus, Helle Kanstrup, Bente Vogt, Diana Schack Toft, Trine Hald Jørgensen, Carina Akselbo Til medlemmerne af Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 96 33 14 00. Fax 96 33 14 99 Dato: 21.03.11 Ref.: sfm J.nr.:

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesudvalgsmøde

DAGSORDEN Uddannelsesudvalgsmøde DAGSORDEN Uddannelsesudvalgsmøde Mødetidspunkt: Mandag den 10. december 2012 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø D 4.02 Karina Juul

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer.

NOTAT. Allerød Kommune. Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer. NOTAT Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer. Allerød Kommune Ældre og Sundhed Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer Dato & tid 9. marts 2016 14-16 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Lykke Jensen, Birgitte Degenkolv, Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen Bente Ourø Rørth, Anne-Marie Schrader, Anne Birch Grande, Helle

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 7. marts 2013 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø D.4.41 Jette Norup

Læs mere

Referat fra uddannelsesudvalget tirsdag den 7. september 2010 kl. 13-15 i mødelokale D 4.02

Referat fra uddannelsesudvalget tirsdag den 7. september 2010 kl. 13-15 i mødelokale D 4.02 Til medlemmerne af Uddannelsesudvalget for Jordemoderuddannelsen JORDEMODERUDDANNELSEN Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 96 33 14 00. Fax 96 33 14 99 Dato: 13.12.2010 Ref.: J. nr.: Mail: jhn

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem University College Nordjylland og Region Nordjylland vedr. de mellemlange sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser.

Partnerskabsaftale mellem University College Nordjylland og Region Nordjylland vedr. de mellemlange sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser. J.nr.: 1-13-5-0021-10 Den 4. februar 2011 /bisp Partnerskabsaftale mellem University College Nordjylland og Region Nordjylland vedr. de mellemlange sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser. Denne

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalg

REFERAT Uddannelsesudvalg REFERAT Uddannelsesudvalg Mødetidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Skolevangen 45, 9800 Hjørring Lokale o25 Karina Juul Sundvall Bente

Læs mere

3. Det sundhedsfaglige hovedområde som vidensvirksomhed. (beskrevet nærmere i institutionens beretning)

3. Det sundhedsfaglige hovedområde som vidensvirksomhed. (beskrevet nærmere i institutionens beretning) Til medlemmerne af Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen FYSIOTERAPEUTUDDANN ELSEN Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 96 33 14 00. Fax 96 33 14 99 Møde i Uddannelsesudvalget for

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 22. september 2015 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Skolevangen 45, 9800 Hjørring V 51 Anja Kallestrup Mette Grønkjær

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK Til uddannelsesudvalget ved Bioanalytikeruddannelsen Degnevej 16 Postboks 509 6705 Esbjerg Ø T 7266 2000 E ucsyd@ucsyd.dk W ucsyd.dk EAN CVR 30 84 04 02 Referat til 13. møde

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Mødetidspunkt: Tirsdag den 19. november 2013 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø 3.79 Karina Juul Sundvall

Læs mere

REFERAT Direktionsmøde

REFERAT Direktionsmøde REFERAT Direktionsmøde Mødetidspunkt: Mandag den 16. marts 2009 kl. 8.30 13.00 Dato: 30. marts 2009 Ref.: Michael Christiansen Afdeling/Uddannelse: Selma Lagerløfs Vej 2, Aalborg, lok. 2.38 Referent: Michael

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen Documents and Settings\chsv\Lokale indstillinger\temporary Internet Files\Content.Outlook\T5HVJRZX\Referat 7 marts 2012.docx Dato & tid 7.3 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Rene Priess, Ingrid

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner

Læs mere

Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland

Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland Januar 2019 Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland Indhold 1. Indledning... 3 2. Afdækning af behov via dialog med samarbejdspartnere...

Læs mere

Dagsorden Beslutning/referat Ansvarlig. 1. Godkendelse af dagsorden Dagordnen godkendes, der er to punkter til eventuelt: SV: direktiv 36

Dagsorden Beslutning/referat Ansvarlig. 1. Godkendelse af dagsorden Dagordnen godkendes, der er to punkter til eventuelt: SV: direktiv 36 Dagsorden Beslutning/referat Ansvarlig 1. Godkendelse af dagsorden Dagordnen godkendes, der er to punkter til eventuelt: SV: direktiv 36 KB: udkast til rapport fra Sundhedskartellet kompleks fremtid og

Læs mere

Notat vedr. videreuddannelse indenfor palliation til sundhedsprofessionelle med en mellemlang videregående uddannelse

Notat vedr. videreuddannelse indenfor palliation til sundhedsprofessionelle med en mellemlang videregående uddannelse Notat vedr. videreuddannelse indenfor palliation til sundhedsprofessionelle med en mellemlang videregående uddannelse Baggrund Fire af Danmarks syv professionshøjskoler / University College udbyder Sundhedsfaglig

Læs mere

Samarbejde mellem klinisk praksis og Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg

Samarbejde mellem klinisk praksis og Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Samarbejde mellem klinisk praksis og Sygeplejerskeuddannel Overordnede retningslinjer for kommunikation og samarbejde vedrørende Sygeplejerskeuddannelserne i Odense og Svendborg: Det overordnede samarbejde

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved. Uddannelsesudvalg for ergoterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, tbm@ucsj.

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved. Uddannelsesudvalg for ergoterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, tbm@ucsj. Dagsorden Mødedato: Fredag den 12. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Mødested: Campus Næstved Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødelokale: B 101 Journalnummer:

Læs mere

Generel beskrivelse med information til klinisk praksis

Generel beskrivelse med information til klinisk praksis Sygeplejerskeuddannelsen Institut for Sygepleje Modul 13 Valgmodul: Sygepleje Praksis-, udviklings- og forskningsviden Generel beskrivelse med information til klinisk praksis Kolofon Dato 1. oktober 2016

Læs mere

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt om klinisk undervisning med Ergoterapeutuddannelsen ved University College Nordjylland (UCN). Målsætningen for klinisk

Læs mere

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1,

Læs mere

Søndergaard,, Anders Lind, Caroline Langkjær, Anne-Marie Schrader, Helle Bruhn, Anne Regitze Lind-Holm, Anne Mette Jørgensen

Søndergaard,, Anders Lind, Caroline Langkjær, Anne-Marie Schrader, Helle Bruhn, Anne Regitze Lind-Holm, Anne Mette Jørgensen Dato & tid 05. december, 2011 Referent Lisbeth Ahl Afbud Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Vibeke Schaltz, Bente Ourø Rørth Deltagere Helle Stang Traasdahl,, Ingrid Poulsen, Katia Dupret Søndergaard,,

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf13- forår 2016.

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf13- forår 2016. Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf13- forår 2016. Modul 13 rev. 21-12-2015 Side 1 Indhold Valgmodul - Sygepleje Praksis-,

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Kurser i daglig vejledning forår 2014 Moduler og uddannelsespladser i foråret 2014 Norske studerende

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008

Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008 Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008 VIA University Marts 2015 Indhold 1 og 2. Indhold, ECTS-omfang, placering og tilrettelæggelse

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Fredag 30. november 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Københavns Professionshøjskole, Campus

Læs mere

Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016

Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 For kliniske vejledere OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus den 23. august i Odense den 30. august i Svendborg Bekendtgørelse om uddannelsen

Læs mere

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Praksisrettet og udfordrende efter og videreuddannelse i VIA Inge Kirstine Møller Madsen og Kirsten Roelsgaard videreuddannelse

Læs mere

Fagligt Pædagogisk udvalg

Fagligt Pædagogisk udvalg Fagligt Pædagogisk udvalg Mødedato 9. maj 2016 Starttidspunkt 12.30 Sluttidspunkt 15.00 Lokale F1.29 Mødeleder Lise Kofoed Referent Janne Bryde Laugesen Afbud Lisbeth Mähl Nielsen 1. Åbning af mødet v.

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden Dato & tid 5.12 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Gyrit Poulsen Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard,Vibeke Schaltz, Bente

Læs mere

Modulbeskrivelse. 7. semester. Modul 13. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 7. semester. Modul 13. Professionsbachelor i sygepleje SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN Modulbeskrivelse 7. semester Modul 13 Professionsbachelor i sygepleje Efterårssemesteret 2017/18 Indhold MODUL 13 2 TEMA: VALGMODUL SYGEPLEJE PRAKSIS-, UDVIKLINGS- OG FORSKNINGSVIDEN

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 TS-dok.nr. 343531 13. januar 2014 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bose12 - efterår 2015.

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bose12 - efterår 2015. Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bose12 - efterår 2015. Modul 13 rev. 07-07-2015 Side 1 Indhold Valgmodul - Sygepleje Praksis-,

Læs mere

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12 - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Indholdsfortegnelse 1 Tema og læringsudbytte for modul 12...

Læs mere

Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden

Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland MODULBESKRIVELSE Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden Hold: sept. 12 Efteråret 2015 Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse

Læs mere

Uddannelsespladser og modulstatus ved Hospitalsenheden Vest efterår 2010

Uddannelsespladser og modulstatus ved Hospitalsenheden Vest efterår 2010 NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Uddannelsespladser og modulstatus ved efterår 2010 Selvevaluering af klinisk uddannelse i Region Midtjylland Kursus i daglig vejledning Uddannelsesprojektet

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen Dagsorden Mødedato: Mandag den 13. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74,

Læs mere

Modulbeskrivelse. 7. semester - modul 13. Hold ss2010v. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 7. semester - modul 13. Hold ss2010v. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 7. semester - modul 13 Hold ss2010v Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 13... 1 TEORETISKE VALGMODULER... 2 KLINISKE

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 12 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Referat - møde i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Mandag d. 21. juni kl

Referat - møde i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Mandag d. 21. juni kl Til medlemmerne af Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Ergoterapeutuddannelen Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 96 33 14 00. Fax 96 33 14 99 Dato: 14.6.10 Ref.: sfm J.nr.: Mail:

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget 2008-09 UDU alm. del Bilag 321 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål AK: Hvilke initiativer vil ministrene

Læs mere

Sundhedsfaglig Højskole Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Sundhedsfaglig Højskole Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Sundhedsfaglig Højskole Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Tillæg til Bekendtgørelse og studieordning Uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Marts, 2015 Indhold 1. Forord... 1 2. Indhold, ECTS-omfang,

Læs mere

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions-

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- og udviklingsbasering samt forskningssamarbejde Dokumentdato: Dokumentansvarlig: bbc Godkendt af UCN s direktion den 27. oktober 2008 Senest revideret:

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Seminar i Hvide Sande for kliniske vejledere Kurser i daglig vejledning Moduler og uddannelsespladser

Læs mere

HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse

HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse Handleplanen er indgået den 26-04-2017 mellem Prorektor og Heidi Have for chefområdet Institut for sundhedsuddannelse. INDSATSOMRÅDER 1 AKTIVITETER AKTØRER

Læs mere

Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Referat Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere:

Læs mere

Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter

Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter Professionshøjskolen Absalon / Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter / Revideret november 2018 2 / 10 Indhold 1.

Læs mere

PRAKSISNÆRE UDDANNELSER OG KLINISKE KARRIEREVEJE

PRAKSISNÆRE UDDANNELSER OG KLINISKE KARRIEREVEJE PRAKSISNÆRE UDDANNELSER OG KLINISKE KARRIEREVEJE CHEFKONSULENT I DSR BIRGITTE GRUBE TEMAER I WEBINARET Praksisnære uddannelser Hvorfor? Fordele Opgaver/job efter endt uddannelse Typiske benyttede, praksisnære

Læs mere

Uddannelsesregion Nord, Syd og Øst

Uddannelsesregion Nord, Syd og Øst Informationsmateriale til Hold 18 Uddannelsesregion Nord, Syd og Øst 2015-2016 Information om specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje Uddannelsen Specialuddannelsen for sygeplejersker i psykiatrisk

Læs mere

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus

Læs mere

EFTERUDDANNELSE OG VIDEREUDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER

EFTERUDDANNELSE OG VIDEREUDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER EFTERUDDANNELSE OG VIDEREUDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER CHEFKONSULENT I DSR BIRGITTE GRUBE KAN VÆRE EN JUNGLE 2 DER ER ALTID EN VEJ 3 INDHOLD PÅ DETTE WEBINAR Uddannelsessystemet Uddannelser og typiske

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Filsti: P:\BIO - Uddannelsesudvalg\2010\08.03.2010\Referat 08.03.2010.docx Dato & tid Referent Afbud Udeblevet Deltagere 8.3.10, kl.14.00-16.00 Janne Meincke Henrik Løvendahl Jørgensen, Anne-Birgitte Rasmussen

Læs mere

Politikpapir om: Jordemoderuddannelsen, jordemødres efter og videreuddannelse og jordemødres forskning

Politikpapir om: Jordemoderuddannelsen, jordemødres efter og videreuddannelse og jordemødres forskning April 2010 Jordemoderforeningen Politikpapir om: Jordemoderuddannelsen, jordemødres efter og videreuddannelse og jordemødres forskning Indledning Jordemødre er uddannet til at varetage et selvstændigt

Læs mere

TVÆRFAGLIGHED I KLINISK PRAKSIS

TVÆRFAGLIGHED I KLINISK PRAKSIS FSUS NSF FUFF KONFERENCE 2. OG 3. NOVEMBER 2017 FÆLLES DANSK NORSK KONFERENCE COMWELL ROSKILDE DORTHE YOON RAVN SØRENSEN SYGEPLEJERSKE MED SÆRLIG KLINISK FUNKTION UDDANNELSE, UNDERVISNING OG UDVIKLING

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Godkendt

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Mødested: Referent: Deltagere: Skolevangen 45, Hjørring Lokale H 75 Gitte Orlowitz Anne Krogh,

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf14 - forår 2017.

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf14 - forår 2017. Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf14 - forår 2017. Modul 13 rev. 23-01-2017 Side 1 Indhold Valgmodul - Sygepleje Praksis-,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 14.00-16.00 Mødested: Referent Deltagere: Mylius Erichsens Vej 131, 9210 Aalborg SØ Lokale CME 3.0.31

Læs mere

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde?

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde? Du inviteres til konference om kvalitet i sygeplejerskeuddannelsen, som sætter fokus på de udfordringer, sygeplejerskeuddannelsen står overfor i forhold til sundhedsvæsenets udvikling og forandring. Konferencen

Læs mere

Semesterevalueringsrapport for Master i Læreprocesser, MLP 1. semester, forår 2014.

Semesterevalueringsrapport for Master i Læreprocesser, MLP 1. semester, forår 2014. Semesterevalueringsrapport for Master i Læreprocesser, MLP 1. semester, forår 2014. Om evalueringsundersøgelsen Spørgeskemaet er sendt til 44 studerende på mail den 3. juli 2014. Der er udsendt rykkere

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sundhedsuddannelserne

Uddannelsesudvalg Sundhedsuddannelserne Uddannelsesudvalg Sundhedsuddannelserne Dekan Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Metropol har 1.000 ansatte og 10.000 studerende. Vi uddanner blandt andet: Sygeplejersker og jordemødre

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om Status for implementeringen af større elementer i trepartsaftalerne vedrørende de korte og mellemlange sundhedsuddannelser Bilag til Regionsrådets møde den 21. maj 2008

Læs mere

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker Mandag den 4. oktober Kl. 9.00-11.30 Program Velkommen og præsentation af programmet Den reviderede sygeplejerskeuddannelse v/ Inger Lise Den nye Social og

Læs mere

NY UDDANNELSE 2016 DORTE STEENBERG, NÆSTFORMAND, DSR JANUAR 2016 MED TILFØJELSER AF HELLE

NY UDDANNELSE 2016 DORTE STEENBERG, NÆSTFORMAND, DSR JANUAR 2016 MED TILFØJELSER AF HELLE NY UDDANNELSE 2016 DORTE STEENBERG, NÆSTFORMAND, DSR JANUAR 2016 MED TILFØJELSER AF HELLE 1 AGENDA Hvad er baggrunden Hvad er nyt struktur, begreber, indhold Hvordan ser formålsparagraffen ud? Hvilke læringsmål

Læs mere

Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden

Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland MODULBESKRIVELSE Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden Hold: sept. 13 Efterår 2016 Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

Modul 5 Tværprofessionel virksomhed

Modul 5 Tværprofessionel virksomhed Sundhedsfaglig Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Afdeling Thisted Januar 2012 Modulets tema og læringsudbytte Tværprofessionel virksomhed Tema: Tværfagligt modul tværprofessionel virksomhed

Læs mere

Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015

Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015 Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015 Social- og Sundhedsskolens øverste organ er bestyrelsen, som er ansvarlig for skolens drift, økonomi og organisation. Bestyrelsens medlemmer

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING

DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING Studieordning gældende fra sommeren 2011 Diplomuddannelse i Seksualvejledning Diplomuddannelsen i Seksualvejledning er et tilbud om kompetenceudvikling, der giver de

Læs mere

Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015

Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015 Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015 Indledende oplæg ved rektor Ulla Koch og efterfølgende oplæg ved uddannelsesdirektør Hanne Fischer Ulla Koch indledte det fælles møde for de sundhedsfaglige

Læs mere

Møde i SSKU REFERAT. Torsdag d. 22 december

Møde i SSKU REFERAT. Torsdag d. 22 december REFERAT Møde i SSKU Torsdag d. 22 december 2016 8.30-10.30 Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland 2. januar 2017 SSKU december 2016 (002) Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer

PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer af Rektor Laust Joen Jakobsen Uddannelseschef Tove Hvid Persson Professionshøjskolen UCC København HØGSKULEN I SOGN OG FJORDANE 14/6-2010 Reformer i professionshøjskolesektoren

Læs mere

Retningslinjer for klinisk uddannelse af sygeplejestuderende Sundheds- og Omsorgscentret i Høje-Taastrup Kommune

Retningslinjer for klinisk uddannelse af sygeplejestuderende Sundheds- og Omsorgscentret i Høje-Taastrup Kommune Retningslinjer for klinisk uddannelse af sygeplejestuderende Sundheds- og Omsorgscentret i Høje-Taastrup Kommune April 2013 Dok.nr. 108149-13 Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Formål 3. Lovgivning

Læs mere

Referat af SD inspirationsmøde.

Referat af SD inspirationsmøde. Referat af SD inspirationsmøde. Tidspunkt: Onsdag den 13. maj kl. 12.30 16.00 2017 Sted: Mødelokale E 306, Campus Haderslev, Lembckesvej 7, 6100 Haderslev, UC Syddanmark Deltagere: Afbud: Bente Reggelsen

Læs mere

Med udgangspunkt i særligt pkt. 4 og 5 i vedhæftede bilag, ønskes en fælles evaluering af Sygeplejerskeuddannelsens

Med udgangspunkt i særligt pkt. 4 og 5 i vedhæftede bilag, ønskes en fælles evaluering af Sygeplejerskeuddannelsens REFERAT Uddannelsesudvalg Mødetidspunkt: Mandag den 10. juni 2013 kl. 12:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø Frokost i Atriet - herefter møde

Læs mere

Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00. Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale 403

Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00. Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale 403 Referat J.nr.: U0200-7-04-21-11 Ref: RESC Dato: 10-05-2012 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Statusrapport InterTværs April 2018

Statusrapport InterTværs April 2018 Statusrapport InterTværs April 2018 Statusrapport InterTværs April 2018 Indledning Denne årlige statusrapport har til hensigt, at orientere sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen samt den øvrige

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde

Referat af uddannelsesudvalgsmøde Referat af uddannelsesudvalgsmøde Godkendt 11/2-2014 Mødedato: Tirsdag den 28. januar 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale:

Læs mere

Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg

Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg Den 26. maj 2010 Ref.: RSA/EW Medlems nr.: Sagsnr.: Høringssvar vedr. masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Endeligt notat J.nr. 4071

Endeligt notat J.nr. 4071 Endeligt notat J.nr. 4071 Semester: 7 hele uddannelsen, hold BSE15 Dato for evaluering: 11/2 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 5/12, svarer til 42%. I hvilken

Læs mere

Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser

Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser Efter- og videreuddannelsesafdelingen september 2002 Indledning Studieordningen er udarbejdet i henhold

Læs mere

Evalueringsrapport MLP 1. semester

Evalueringsrapport MLP 1. semester Evalueringsrapport MLP 1. semester Master i Læreprocesser Studienævn for Uddannelse, Læring og Forandring, AAU. Forår 2013 Evalueringsrapport, MLP 1. semester, forår 2013 Evalueringsundersøgelsen blev

Læs mere

Hvad er nyt i den nye sygeplejeuddannelse? Præsentation af de to kernebegreber: Klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab

Hvad er nyt i den nye sygeplejeuddannelse? Præsentation af de to kernebegreber: Klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab Hvad er nyt i den nye sygeplejeuddannelse? Præsentation af de to kernebegreber: Klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab Temadag for kliniske vejledere Københavns Kommune, SUF Gitte K. Jørgensen Lektor,

Læs mere

Strategisk ledelse, E13

Strategisk ledelse, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Modul 13. Gældende pr. august Eksamensbekendtgørelse rettet

Modul 13. Gældende pr. august Eksamensbekendtgørelse rettet Modul 13 Gældende pr. august 2014 1 Indhold 1. Introduktion til modulet... 3 2. Ansøgningsprocedure... 3 2. Modulets fokusområde... 3 3. Fordeling af fag og ECTS på modulet... 3 4. Fagenes centrale temaer

Læs mere

Vedr. Høring over udkast til bekendtgørelse for specialuddannelse for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje

Vedr. Høring over udkast til bekendtgørelse for specialuddannelse for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S Den 19. december 2016 Ref.: BGR Sagsnr.: 1611-0045 Dansk Sygeplejeråd Vedr. Høring over udkast til bekendtgørelse for specialuddannelse for sygeplejersker

Læs mere

Referat monofagligt møde i uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

Referat monofagligt møde i uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Referat monofagligt møde i uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødedato: 5. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Lokale: B1.06 Deltagere: Campus Roskilde, Trekroner

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen Dagsorden Mødedato: Torsdag den 15. april 2010 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:30 Mødested: Mødelokale: Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180

Læs mere

Velkommen til uddannelse i virkeligheden

Velkommen til uddannelse i virkeligheden Nyhedsbrev for UCN Professionshøjskolen University College Nordjylland Særnummer August 2008 Velkommen til uddannelse i virkeligheden > Nyhedsbrev for UCN > Junivørsiti kålædsj > Vores uddannelser > Nordjyllands

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden...

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... Dagsorden Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere