DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION. Officials. Stævner. Instrumenter. ADM CIR I marts 2015 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE STØJMÅLING - STANDMÅLING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION. Officials. Stævner. Instrumenter. ADM CIR I marts 2015 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE STØJMÅLING - STANDMÅLING"

Transkript

1 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION ADM CIR I marts 2015 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE STØJMÅLING - STANDMÅLING Officials Stævner TMU uddanner klubstøjmålere til de banedrivende klubber. Efter gennemførelse af kursus for Støj Official 228 med tilfredsstillende resultat, udstedes officiallicens som klubstøjmåler, OF 228. Officialkortene udstedes for en periode på 2 år/sæsoner. Klubstøjmålere skal deltage i de af TMU afholdte obligatoriske follow-up kurser. Officialkort kan forlænges for en ny 2-års periode hvis: Klubstøjmålere har foretaget støjer ved 2 stævner inden for officialkortets gyldighedsperiode. Har deltaget i de eventuelt afholdte follow-up kurser i foregående periode. Støjmålere som ikke opfylder disse krav, kan få nyt officialkort efter ny deltagelse i det grundlæggende kursus. TMU kan dog dispensere herfra. Klubstøjmålere: Måler støj ved alle arrangementer. TMU, dommer og løbsledelsen kan udtage alle køretøjer til kontrol under løbet. Dette skal dog foretages i samråd med løbsledelsen, for at man ikke forstyrrer eventuelle tidsplaner m.m. Ved arrangementer der foregår på dage, hvor der af miljømyndigheden er fastsat støjgrænser, og hvor overholdelse heraf kontrolleres på en af miljømyndigheden godkendt måde, (af banen eller på anden måde) er de i det efterfølgende beskrevne stander på de enkelte biler ikke obligatorisk. Instrumenter Lydmåleren skal være et type 2 instrument eller bedre (d.v.s. type 1 eller type 0) i henhold til standard IEC 179, IEC 651, IEC eller IEC For det udstyr støjmåleren benytter gælder at: Lydmåleren og den dertil hørende mikrofon skal mindst hvert andet år enten være sporbart kalibreret (d.v.s. kalibreret af et godkendt kalibreringsinstitut) eller funktionstestes og bestå testen. Funtionstestes i.h.t. ta Akustiks metode Test af programmer og udstyr i frekvensområdet 63Hz til 8kHz. Kalibratoren skal være sporbart kalibreret inden for det sidste år (d.v.s. kalibreret af et godkendt kalibreringsinstitut). Kopi af kalibrerings- og funktionsattester for lydmåler, mikrofon og kalibrator skal forefindes sammen med lydmåleren.

2 Side 2/5 Følgende skal være til stede: Betjeningsvejledning til lydmåleren skal forefindes sammen med lydmåleren. Stativ til at positionere målemikrofonen efter forskriften. Omdrejningstæller. Følgende kan være tilstede: Elektronisk dataopsamlings- og bearbejdningsudstyr (bærbar PC). Sådant udstyr og software skal være godkendt af TMU, og godkendelsesattest samt betjeningsvejledning skal forefindes sammen med udstyret. Udstyr anskaffes og vedligeholdes af klubberne. Måleren skal indstilles til at måle LpA,F, d.v.s. indstilles til at måle den øjeblikkelige A-vægtede værdi af lydtrykket Lp (støjen) med tidsvægtningen på F eller Fast og med frekvensvægtning A, d.v.s. med A -filteret inde. Lydmåleren skal kalibreres før første bils i henhold til fabrikantens anvisninger. Efter erne er afsluttet, kontrolleres at kalibreringen ikke har ændret sig. Mikrofonen kan være forbundet til lydmåleren med et forlængerkabel. Lydmåleren skal så kalibreres med forlængerkablet monteret. Ansvarsområde for klubben Der er løbsledelsens ansvar, at støj foretages. Arrangør/klub skal anvise måleplads som angivet i pkt For baneløb gælder: Den arrangerende klub/arrangøren skal til hvert løb udtage mindst 20% af de deltagende biler i hver klasse til støjkontrol. Den arrangerende klub/arrangøren udfylder det i reglement 296, bilag 2 anvendte skema til brug ved støj med navn og startnummer på samtlige deltagere. De skemaer klubben har udfyldt over biler der skal støjmåles, skal ligge klar ved løbsledelsen senest ved starttidspunktet for støjkontrol. For rally gælder: Samtlige deltagere støjmåles af den udpegede støjmåler og dennes hjælper. Den arrangerende klub/arrangøren udfylder det i reglement 296 bilag 2 anvendte skema til brug ved støj med navn og startnummer på samtlige deltagere. For historiske klasser anføres for deltagere hvis motorer har max. omdrejningstal mindre end 6750 rpm anføres det omdrejningstal den pågældende motor skal måles ved jf Løbsledelsen skal ca. 1 uge før løbsdatoen udsende følgende til støjmåleren: Nødvendigt adgangstegn, således at støjmåleren uden besvær kan komme ind og færdes frit på løbsområdet/rallycentrum, herunder have adgang til løbsledelse og dommere. Anvisning på hvilke områder en støjmåleplads kan etableres (kort/skitse). De udfyldte skemaer med deltagere der skal støjmåles.

3 Ansvarsområde for køreren Det er føreren/ansvarshavende af/for køretøjet som har ansvaret for at køretøjet overholder gældende støjkrav samt for at støjen foretages med driftsvarm motor, når køretøjet fremstilles på målepladsen. tagere i historiske klasser skal kunne dokumentere maksimalt omdrejningstal for motoren, hvis det er mindre end 6750 rpm. Dette skal også opgives ved anmeldelse til løbet. Side 3/5 Ansvar/kompetence for støjmåleren Støjmåleren refererer til løbsledelsen vedrørende støjkontrollens afvikling m.v. og til dommer/teknisk dommer vedrørende indrapportering af overskridelse af støjgrænse. Klubstøjmåleren skal udføre støj ved afvikling af alle baneløb så vidt vejret tillader det. Støjmåleren er udpeget som faktadommer. Det vil sige, at en støj skal betragtes som en uafhængig og afsluttet støj. Der kan ikke protesteres eller ankes mod at en er foretaget eller mod måleresultaterne, ej heller med den begrundelse, at der er andre deltagere, som ikke er blevet målt. Hvis støjmåleren konstaterer at have begået en fejl, må han rette den under forudsætning af, at denne rettelse accepteres af arrangementets dommere. Støjmåleren og hans medhjælp må i forbindelse med støjen ALDRIG selv sætte sig ind i eller på anden måde betjene det køretøj, der støjmåles. Støjmåleren skal kun hjælpe og vejlede føreren, så støjen kan færdiggøres korrekt og på korteste mulig tid. Støjmåleren har ansvaret for rapportering, jfr. punkt

4 Side 4/5 Målepladsen Fig. 1 Måleplads til støjer Målepladsen skal være jævn og kunne indeholde et rektangel hvis sider befinder sig mindst 3 meter fra bilens nærmeste del. Målepladsen skal være udført med belægning af asfalt, beton eller anden overflade med tilsvarende akustisk refleksion, herunder også SF-sten, flisebelægning eller lign. hvor betonfladen udgør mere end 95% af den samlede overflade. Målepladsen skal være tilgængelig for alle deltagende biler under hele løbet. Dette gælder ikke for rally. Gældende kun for rally: Målepladser etableres efter behov og gældende regler inden for de anviste områder jf Målepladsen må ikke være dækket med løs sne, løs jord, aske eller være bevokset med høje vækster.

5 Side 5/5 Der må ikke befinde sig lydreflekterende genstande på målepladsen. Mikrofonområdet udgøres af en cirkel med en radius på mindst 2 m omkring målemikrofonen. Mikrofonområdet skal ligge inden for målepladsen. Målepladsen og målearealet kan afmærkes med en ikke lydflekterende afmærkning, eksempelvis maling eller kridt. Af hensyn til beskyttelse af måleinstrumenterne i regnvejr, kan der på mikrofonområdet opstilles et telt af lette materialer. Opstillingen af et telt kan være af permanent karakter. For off road skal der placeres et tæppe (beregnet for gulvbelægning ) på minimum 150 x150 cm på det relevante måleområde. Måleopstilling Udstødningsrørets målepunkt er tyngdepunktet (centrum) i udstødningsrørets udmundingshul. Fig 2 Placering af støjmåleudstyr Mikrofonen fastgøres i et stativ og anbringes i højde 0,5 m +/- 0,1 m over underlaget. Mikrofonen placeres i en vandret afstand fra udstødningsrørets målepunkt på 50 cm (+/- 2,5 cm). Mikrofonen skal placeres i en vinkel af 45º i forhold til centerlinien på udstødningens udmundingen.

6 Side 6/5 Der vælges den måleposition, der er fjernest fra bilens karosseri. Fig 3a Dobbelt udstødningsrør Fig 3b Dobbelt udstødningsrør Hvis der er to udstødningsrør lige ved siden af hinanden, d.v.s. at de to rørs centerlinieafstand er mindre end 10 cm, måles der på det ene rør efter ovennævnte retningslinier således, at målepositionen er længst væk fra det andet rør, idet der vælges det rør, der bringer målepositionen fjernest fra bilens karosseri. (se Fig 3a og 3b) Fig 3c Centerstillet udstødningsrør. Der kan måles i begge målepositioner. Fig 3d Sidestillet udstødningsrør. Der vælges den position der er længst væk fra bilen.

7 Side 7/5 Fig 3e Skråtstillet udstødningsrør. Der måles i den position, der er længst væk fra bilen. Fig 4 Hvis der er to eller flere adskilte udstødningsrør, skal der måles fra hvert rør, og den højeste værdi må ikke overskride den fastsatte grænse. Der vælges ved hver en måleposition, der er længst muligt fra de øvrige rør. Fig 5 Når udstødningen er ført ud på siden af køretøjet, vælges den måleposition, der er længst muligt fra bilens karosseri. Måling Under er skal vindhætten (skumgummibolden) være monteret for at beskytte imod af vindstøj og for at beskytte mikrofonen mod tilsmudsning. Inden den første, og når støjmåleren i øvrigt skønner at forholdene har ændret sig gennem måleforløbet (f. eks. efter at erne har været afbrudt på grund af regn), skal baggrundsstøjen måles. Støjen fra omgivelserne, herunder vindstøj, skal være mindst 10 db(a) lavere end den støj, der skal måles.

8 Side 8/5 Under er må der foruden føreren højst befinde sig 4 personer på målepladsen. Der må kun opholde sig personer med tilknytning til en (støjmåleren, dennes medhjælp, ekstra DASU-støjmåler, personer med tilknytning til det målte køretøj, medlemmer af TMU, dommer, løbsledelse, eller banefunktionær). Under er må der højst opholde sig de 2 personer (personen i bilen medregnes ikke), der er nødvendige for at gennemføre en, inden for en cirkel med radius på 2m.fra mikrofonen. Bilen skal stå i frigear med koblingspedalen sluppet. Målingerne foretages med klassens respektive omdrejningstal. Der skal forefindes omdrejningstæller i køretøjet, og omdrejningerne skal aflæses på køretøjets omdrejningstæller. Der kan dog anvendes en separat omdrejningstæller efter støjmålerens valg. Omdrejningstælleren og/eller støjmåleapparat kan være koblet til elektronisk dataopsamling (PC). Ved gasser føreren af køretøjet lige så stille op, til man når det opgivne omdrejningstal. Her skal omdrejningstallet holdes konstant så støjmålerudstyret kan vise en konstant værdi, som skal aflæses inden speederen slippes En består af Et antal deler, som aflæses med 1 decimal. Hvis den første deler er lig med eller under støjgrænsen, måles der dog ikke mere. Der beregnes ikke et målersultat. Hvis den første deler er over støjgrænsen, skal der forsat måles indtil der er opnået tre deler, som ligger inden for 2,0 db. Alle deler påføres målerapporten. Der beregnes et måleresultat Støj ved start af arrangement Består af en med to omstillingsmuligheder, til en Støj under og efter arrangement En Beregning af det tællende måleresultat Hvis den første deler er lig med eller under støjgrænsen er dette måleresultatet, som skal påføres målerapporten. Eksempel. Måle resultat 5 99,9 99,9 Start Nr. Bemærkninger

9 Side 9/5 Hvis den første deler er over støjgrænsen, skal de tre tællende deler lægges sammen og divideres med 3 og der rundes ned til nærmeste hele tal. Herefter fratrækkes 1,0 db som kompensation for måleusikkerhed. Hvis der kan lægges tre deler inden for to forskellige 2 db intervaller, benyttes det laveste interval. Resultatet er det tællende måleresultatet, som skal påføres målerapport. Eksempel. Start Måle Bemærkninger Nr. resultat 7 101,9 99,0 103,5 101,1 102,4 100 Måleresultat 7 101,9 99,0 103,5 101,1 102,4 101 Anvendes ikke Gyldig beregning: 101, , ,4 = 305,4 / 3 = 101,8 0,8 = = 100 Ugyldig beregning: 101, , ,4 = 307,8 / 3 = 102,6 0,6 = = Gældende KUN for baneløb Special Saloon-Car, måles ved 6000 rpm, mere end 6 cyl DTC, måles ved 4500 rpm. I alle andre klasser måles ved 4500 rpm Dieselbiler måles ved 3000 rpm Ved støj under og efter arrangement gives der dog kun straf for en overskridelse på 3 db og derover. Ved overskridelse på 3 db eller mere, skal dette indberettes til den teknisk dommer/løbsledelsen Gældende KUN for Rally Målingen foretages i alle klasser ved 3500 rpm. jf. ISC app. J, art Dieselbiler måles ved 3000 rpm Før under og efter arrangement, er støjgrænsen jf. ISC app. J, art og Gældende KUN for historiske For historiske klasser gælder, at de måles ved 4500 rpm, med mindre motorens maksimale omdrejningstal er mindre end 6750 rpm. I dette tilfælde måles 2/3 af angivne maksimale omdrejningstal Gældende KUN for 2-takt Alle 2-takts motorer måles ved 5750 rpm Gældende KUN for crosskart Se ADM CIR I 19.3 Stand Crosskart

10 Side 10/5 Rapportering I forbindelse med støjer udføres en støjmålerapport, bilag 1, hvor støjmåleren konstaterer og attesterer at måleplads, instrumenter, meteorologiske forhold, kalibrering, baggrundsstøj m.v. overholder forskrifterne. Alle rapportens felter skal udfyldes korrekt Inden den første og når støjmåleren i øvrigt skønner at forholdene har ændret sig gennem måleforløbet (f. eks. efter at erne har været afbrudt på grund af regn), skal baggrundsstøjen måles. Støjen fra omgivelserne, herunder vindstøj, skal være mindst 10 db(a) lavere end den støj, der skal måles. De enkelte måleresultater indføres i et måleskema bilag 2. Til brug for indberetning af overskridelser af støjgrænsen til teknisk dommer/dommer udfyldes en særlig indberetningsseddel bilag 3. Sedlen forsynes med støjmålers og deltagers underskrifter og afleveres til teknisk dommer/dommer. Efter afslutning af støjen for hver klasse, skal støjmåleren aflevere støjmålerrapporten til løbets dommere inden 30 min. Denne sender rapporten til DASU s sekretariat sammen med dommerrapporten. Støjmålerrapporten skal vedlægges kopi af gældende kalibreringsattester og/eller funktionskontrolattester der vedlægges dommerrapporten sammen med støjmålerrapporten.

Indhold. 296-1. STØJGRÆNSER... 2 296-1.1. Off-road...2 296-1.2. Asfalt...2 296-1.3. Rally...2

Indhold. 296-1. STØJGRÆNSER... 2 296-1.1. Off-road...2 296-1.2. Asfalt...2 296-1.3. Rally...2 Indhold 296-1. STØJGRÆNSER... 2 296-1.1. Off-road...2 296-1.2. Asfalt...2 296-1.3. Rally...2 296-2. OFFICIALS... 2 296-3. STÆVNER... 2 296-4. INSTRUMENTER... 3 296-5. ANSVARSOMRÅDE FOR KLUBBEN... 4 296-5.1.

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION. 296-1. STØJGRÆNSER... 2 296-1.1. Off-road... 2 296-1.2. Asfalt... 2 296-1.3. Rally... 2

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION. 296-1. STØJGRÆNSER... 2 296-1.1. Off-road... 2 296-1.2. Asfalt... 2 296-1.3. Rally... 2 Indhold 296-1. STØJGRÆNSER... 2 296-1.1. Off-road... 2 296-1.2. Asfalt... 2 296-1.3. Rally... 2 296-2. OFFICIALS... 2 296-3. STÆVNER... 3 296-4. INSTRUMENTER... 3 296-5. ANSVARSOMRÅDE FOR KLUBBEN... 4

Læs mere

STØJMÅLING - STANDMÅLING

STØJMÅLING - STANDMÅLING ADM CIR I 19 4. april 2018 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE STØJMÅLING - STANDMÅLING Instrumenter Lydmåleren skal være et type 2 instrument eller bedre (d.v.s. type 1 eller type 0) i henhold til standard IEC 179,

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION ADM CIR I 19.3 30.marts 2015 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE STØJMÅLING STANDMÅLING CROSSKART Indledning Dette cirkulære indeholder bestemmelser for støjmåling inden for DASU ansvarsområde

Læs mere

Lydmåling i klubberne

Lydmåling i klubberne Lydmåling i klubberne Metoder til egenkontrol LYDMÅLING I KLUBBERNE 1 Egenkontrolmålinger Introduktion Støj (Lyd) er den væsentligste miljøpåvirkning fra motorsportsbaner. Egenkontrollen skal give sikkerhed

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.2.2018 C(2018) 721 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere

3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere 3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere 30. oktober 2015 Rallyudvalget kan give tilladelse til udstedelse af nedenstående licenser med gyldighed

Læs mere

DANMARKS MOTOR UNION MILJØ OG SIKKERHED 2013. Lydmålermanual. Retningslinjer for lydmålere i DMU. Miljø-koordinatorgruppen 2013

DANMARKS MOTOR UNION MILJØ OG SIKKERHED 2013. Lydmålermanual. Retningslinjer for lydmålere i DMU. Miljø-koordinatorgruppen 2013 DANMARKS MOTOR UNION MILJØ OG SIKKERHED 2013 Lydmålermanual Retningslinjer for lydmålere i DMU Miljø-koordinatorgruppen 2013 FRA ALMENT REGLEMENT 01.111.1. Lydmåling af motorcykler Enhver motorcykel, der

Læs mere

3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere

3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere 3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere 5. januar 2018 Rallyudvalget kan give tilladelse til udstedelse af nedenstående licenser med gyldighed

Læs mere

Crosskart Sportsligt Reglement 2015. Indhold. 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1.

Crosskart Sportsligt Reglement 2015. Indhold. 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1. DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT FOR CROSSKART Crosskart Sportsligt Reglement 2015 Indhold 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1.6 Præmier 2. Løbsanmeldelse

Læs mere

3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere

3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere 3. Bestemmelser for licenser, official- og dommerlicenser samt generelle bestemmelser for dommere 21. december 2018 Rallyudvalget kan give tilladelse til udstedelse af nedenstående licenser med gyldighed

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION ADM CIR F1 28.11.2017 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE Løbsafgifter A. Løbsafgifternes forsikringsindhold 1 Obligatorisk ansvars- og ulykkesforsikring. De af DASU tegnede ansvars-

Læs mere

CHGP 2015. 1. og 2. august 2015. Bellahøj Park ved København. Tillægsregler. Arrangeret af Automobil Sports Klubben Hedeland og CHGP

CHGP 2015. 1. og 2. august 2015. Bellahøj Park ved København. Tillægsregler. Arrangeret af Automobil Sports Klubben Hedeland og CHGP CHGP 2015 1. og 2. august 2015 Bellahøj Park ved København Tillægsregler Arrangeret af Automobil Sports Klubben Hedeland og CHGP www.ask-hedeland.dk www.chgp.dk Partnere i 2015 TILLÆGSREGLER FOR CHGP 2015

Læs mere

Side 1 Februar

Side 1 Februar OF-501 1 Dommer ved frie internationale stævner, samt instruktør for dommeraspiranter I øvrigt som OF-502 OF-502 1 Dommer ved nationale stævner, samt instruktør for dommeraspiranter OF-502 ved mindst fem

Læs mere

344 løbsleder klubrally, klubrally light og 4x4 offroad

344 løbsleder klubrally, klubrally light og 4x4 offroad 344 løbsleder klubrally, klubrally light og 4x4 offroad Kursusansvarlig Niels Jørn Larsen Uddannelse Kursus startdato 09-03-2019 09:00 Kursus slutdato 09-03-2019 17:00 Detaljer Kursus OF 344 Løbsleder

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER

GENERELLE BESTEMMELSER REGLEMENT FOR RALLYSPORT I DANMARK Supplerende reglementer Reglement 1 vedtægter og generelle regler Reglement 2 det tekniske reglement International Sporting Code, FIA s engelske version Rallysportens

Læs mere

CHGP 2014. 2. og 3. august 2014. Bellahøj Park ved København. Tillægsregler. Arrangeret af Automobil Sports Klubben og CHGP. www.ask-online.

CHGP 2014. 2. og 3. august 2014. Bellahøj Park ved København. Tillægsregler. Arrangeret af Automobil Sports Klubben og CHGP. www.ask-online. CHGP 2014 2. og 3. august 2014 Bellahøj Park ved København Tillægsregler Arrangeret af Automobil Sports Klubben og CHGP www.ask-online.dk www.chgp.dk Partnere i 2014 TILLÆGSREGLER FOR CHGP 2014 1. Arrangementet

Læs mere

Miljømåling Ekstern støj. Måling af støjemission fra 3 motocross klasser: 85 ccm 2T, 250 ccm 4T og 450 ccm 4T

Miljømåling Ekstern støj. Måling af støjemission fra 3 motocross klasser: 85 ccm 2T, 250 ccm 4T og 450 ccm 4T MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 3. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark Certificeret til Miljømåling ekstern støj Certificeringsnummer 24061 Dato: 19. juli 2016 J. nr. MA 2016-DMU-01/01

Læs mere

rapport MILJØ-KEMI Dansk Miljø Center A /S INDGÅET 22 DEC. l*oo BYGNINGSAFDELINGEN 5^ ^ 13. /i. &

rapport MILJØ-KEMI Dansk Miljø Center A /S INDGÅET 22 DEC. l*oo BYGNINGSAFDELINGEN 5^ ^ 13. /i. & MILJØ-KEMI Dansk Miljø Center A /S Smedeskovvej 38 8464 Galten Tlf.: 06 94 42 66 Giro: 1 26 22 38 rapport MÅLING AF STØJEMISSION FRA EJ MØBLER K/S, VÆSELVEJ 2, 7800 SKIVE INDGÅET 22 DEC. l*oo BYGNINGSAFDELINGEN

Læs mere

Driftsforeningen Padborg Park anvender navnet Dansk Drifting Serie (DDS)

Driftsforeningen Padborg Park anvender navnet Dansk Drifting Serie (DDS) SPORTSREGLEMENT FOR DANSK DRIFTING SERIE 2014 1. Titel. 1.1 Seriens navn. Seriens navn er Dansk Drifting Serie (DDS) og tilrettelægges af Driftsforeningen Padborg Park (DPP), under udviklingsaftale med

Læs mere

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2.

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. Indhold 1 GENERELT... 2 2 SÆRLIG BESTEMMELSER... 4 3 TILLADT MATERIEL... 5 Stk. 3.1 Kart og motor (ROK

Læs mere

Danish Masters finale - Knutstorp 1. og 2. oktober 2016

Danish Masters finale - Knutstorp 1. og 2. oktober 2016 1. Arrangementet afholdes i henhold til FIA s internationale bestemmelser og DASU s reglementer. Arrangementet afholdes under de for banen gældende miljøgodkendelse, SBF s udstedte banecertifikat, samt

Læs mere

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2.

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. Indhold 1 GENERELT... 2 2 SÆRLIG BESTEMMELSER... 4 3 TILLADT MATERIEL... 5 Stk. 3.1 Kart og motor... 5

Læs mere

Side 1 AUTOMANIA. Silkeborg Automobilfestival. Sidste weekend i august. Klik ind på festivalen. www.automania.dk

Side 1 AUTOMANIA. Silkeborg Automobilfestival. Sidste weekend i august. Klik ind på festivalen. www.automania.dk Side 1 AUTOMANIA Silkeborg Automobilfestival Sidste weekend i august Klik ind på festivalen www.automania.dk Side 2 Indbydelse til Dansand Classic Sprint 2013 KlubRally Light og Rallysprint Arrangerende

Læs mere

Måleobjekterne er: Volvo hybrid lastbil FES62R (ved kørsel på batteri og dieselmotor)

Måleobjekterne er: Volvo hybrid lastbil FES62R (ved kørsel på batteri og dieselmotor) NOTAT Projekt Støj fra varelevering Kunde MST med flere Notat nr. 1 Dato 2013-07-12 Til Fra Kopi til Ole Funk Knudsen 1. Støj fra køretøjer Der er udført målinger af kildestyrker for køretøjer. Dette notat

Læs mere

Trafikselskabernes Miljøsynsmanual. Del 2: Støjmåling

Trafikselskabernes Miljøsynsmanual. Del 2: Støjmåling Miljøsynsmanual 2017, version 2 - DK version Del 2, Støj Trafikselskabernes Miljøsynsmanual Del 2: Støjmåling UDARBEJDET AF: FORCE Technology 13. juni 2017 Afdeling: Metrologi og Luftmiljø Projektleder:

Læs mere

Løbslederrapport Karting

Løbslederrapport Karting Løbslederrapport Karting Løbet: Klub: Bane: Dato: Løbets navn: Løbsleder: Dommer: Følgende klasser blev kørt: Anfør klasser Antal deltagere Anfør klasser Antal deltagere 1. løbsdag Licenskontrol påbegyndt

Læs mere

Kategori Gyldig år. Kompetence Krav for godkendelse Krav for optagelse på kursus. OF Dommer ved frie internationale stævner.

Kategori Gyldig år. Kompetence Krav for godkendelse Krav for optagelse på kursus. OF Dommer ved frie internationale stævner. OF-501 1 Dommer ved frie internationale stævner. OF-502 1 Dommer ved nationale stævner, samt instruktør for dommeraspiranter OF-502 ved mindst fem nationale stævner, kunne beherske engelsk OF-503 og godkendes

Læs mere

Varsel af påbud til LANDSHOLDET APS vedrørende Copenhagen Historic Grand Prix

Varsel af påbud til LANDSHOLDET APS vedrørende Copenhagen Historic Grand Prix KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse LANDSHOLDET APS Lyskær 7 2730 Herlev Att.: Jens Peter Lange 31. maj 2018 CVR-nr.: 86197812 Varsel af påbud til LANDSHOLDET APS

Læs mere

Reglement for klubrally light DASU

Reglement for klubrally light DASU ! Reglement for klubrally light DASU 15-11-2018 Reglement for klubrally light Definition... 2 Deltagere... 2 Køretøjer... 2 Udrustning... 3 Startnumre... 3 Før konkurrencen... 4 Aflysning... 4 Slutinstruktion...

Læs mere

Miljømåling Ekstern støj. Måling af støjemission fra 3 speedway klasser: 50 ccm, 85 ccm og 500 ccm

Miljømåling Ekstern støj. Måling af støjemission fra 3 speedway klasser: 50 ccm, 85 ccm og 500 ccm MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 3. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark Certificeret til Miljømåling ekstern støj Certificeringsnummer 24061 Dato: 25. september 2016 J. nr. MA 2016-DMU-01/02

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION ADM CIR E1 - NYT 19.11.2018 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE HÆDERSTEGN OG POKALER Ud fra ønsket om at bevare den størst mulig respekt omkring den person/ begivenhed, som DASU s repræsentantskab,

Læs mere

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART/NEZ 2018: CADETT MINI, CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2.

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART/NEZ 2018: CADETT MINI, CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART/NEZ 2018: CADETT MINI, CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. 1 GENERELT... 2 2 SÆRLIG BESTEMMELSER... 3 3 TILLADT MATERIEL... 3 Stk. 3.1 Kart og motor... 3 Stk.

Læs mere

Orienterende støjmåling

Orienterende støjmåling Orienterende støjmåling G.S.V. Materieludlejning A/S Rudolfgårdsvej 1 860 Viby J 17. februar 017 TEKNIK OG MILJØ Virksomheder og Jord Grøndalsvej 1C, Postboks 4049 860 Viby J Telefon: 89 40 13 Direkte

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION ADM CIR E1 29.01.2019 ADMINISTRATIVT CIRKULÆRE HÆDERSTEGN OG POKALER Ud fra ønsket om at bevare den størst mulig respekt omkring den person/ begivenhed, som DASU s repræsentantskab,

Læs mere

Tillægsregler Dansk Super Kart 2010

Tillægsregler Dansk Super Kart 2010 Tillægsregler Dansk Super Kart 2010 5 & 6 afdeling Arrangør: 14. 15. august 2010 Rødby Go-Kart Klub (RGKK) Gl. Badevej 9, 4970 Rødby Sekretariat: Britta Petersen, mail: rgkk@rgkk.dk. Tlf: 54 60 15 77.

Læs mere

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner.

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Miljømåling Ekstern Støj, Bekendtgørelse nr. 1284 Måling af støj fra vindmølle, Cirkel

Læs mere

Vurdering af støjmålerapport af november 2010 for NCC søplads i Nyborg

Vurdering af støjmålerapport af november 2010 for NCC søplads i Nyborg NCC Roads A/S Ejby Industrivej 2600 Glostrup Teknik og Miljøafdelingen Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Vurdering af støjmålerapport af november

Læs mere

Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT

Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT 1.1 TITEL 1.1.1 Rallycrossmesterskabet er en løbsserie som er udskrevet af DASU og tilrettelægges og arrangeres af FSAS-Ørnedalsbanen, MNJ-Nysumbanen, NMKA- Nisseringen

Læs mere

Til rette vedkommende

Til rette vedkommende Nørrebro 26-3-2011 Til rette vedkommende I forbindelse med etableringen af metrobyggepladsen i Nørrebroparken har E/F Nordbanegade/Vedbækgade sammensat en arbejdsgruppe bestående af frivillige, som har

Læs mere

Quad tillægsreglement

Quad tillægsreglement Quad tillægsreglement Side - 1 - 2011 Formålsparagraf for Dansk Moto Cross Union Unionens formål er at samle motocross interesserede personer, så de får mulighed for at dyrke deres fælles interesse under

Læs mere

Folkerace Sportsligt Reglement 2015

Folkerace Sportsligt Reglement 2015 Folkerace Sportsligt Reglement 2015 INDHOLD SPORTSLIGT REGLEMENT 1 GENERELT 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Deltagere 1.4 Løbsserie 1.5 Klasser / Point 1.6 Præmier 1.7 Klassesponsorer, Startnummer 1.8 Særlige

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/76/EF af 13. juli 2009 om støjniveauet i ørehøjde for førere af landbrugs- og skovbrugshjultraktorer

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/76/EF af 13. juli 2009 om støjniveauet i ørehøjde for førere af landbrugs- og skovbrugshjultraktorer L 201/18 Den Europæiske Unions Tidende 1.8.2009 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/76/EF af 13. juli 2009 om støjniveauet i ørehøjde for førere af landbrugs- og skovbrugshjultraktorer (kodificeret

Læs mere

731 Flyvestation Skrydstrup

731 Flyvestation Skrydstrup 731 Flyvestation Skrydstrup Bestemmelse af lydeffektniveauer for F-16 opstartsprocedure, accelerationstest og motorafprøvning Miljømåling - ekstern støj Miljøsektionen, juni 2019 Overskrift Teknisk støjrapport

Læs mere

Løbsreglement for 4x4 Trophy

Løbsreglement for 4x4 Trophy Løbsreglement for 4x4 Trophy TR. 1 Arrangementsbeskrivelse Trophy er en hold konkurrence, der består af et antal specialprøver. Formålet med Trophy er at teste holdets evne til løse specialprøver i svært

Læs mere

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner.

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT 1. GENERELT 1.1 TITEL 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. 1.2 OFFICIALS Arrangørklubberne udpeger løbsledelse og alle

Læs mere

Quad tillægsreglement

Quad tillægsreglement Quad tillægsreglement Side - 1 - 2010 Formålsparagraf for Dansk Moto Cross Union Unionens formål er at samle motocross interesserede personer, så de får mulighed for at dyrke deres fælles interesse under

Læs mere

Der påvises en acceptabel kalibrering af kameraet, da det værdier kun er lidt lavere end luminansmeterets.

Der påvises en acceptabel kalibrering af kameraet, da det værdier kun er lidt lavere end luminansmeterets. Test af LMK mobile advanced Kai Sørensen, 2. juni 2015 Indledning og sammenfatning Denne test er et led i et NMF projekt om udvikling af blændingsmåling ved brug af et LMK mobile advanced. Formålet er

Læs mere

De Nova Jern & Metal Recycling ApS. Oktober DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B

De Nova Jern & Metal Recycling ApS. Oktober DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B Oktober 2012 DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B PROJEKT De Nova, Frederiksværk Ekstern støj RESUME Projekt nr. 15.554.00-03 Dato: 2. December 2013 Udarbejdet af MABO Kontrolleret af CVI Godkendt

Læs mere

Støjkortlægning af motorsportsbaner

Støjkortlægning af motorsportsbaner Støjkortlægning af motorsportsbaner 2 (DDM2) Indledning For Danmarks Motor Union har Dansk Akustik Rådgivning () udviklet og testet en ny og præcis metode til at analysere støjen fra motorsportsbaner.

Læs mere

Dansand Classic Sprint 2014

Dansand Classic Sprint 2014 Slutinstruktion nr. 1 27. august 2015 Velkommen til Dansand Classic Sprint 2015. Løbet er godkendt af Dansk Automobil Sports Union under nr. 606, og godkendt af Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro

Læs mere

Banen skal være godkendt af en fra DMSUs 1:8 offroad gruppen udvalgte personer.

Banen skal være godkendt af en fra DMSUs 1:8 offroad gruppen udvalgte personer. TEKNISK REGLEMENT 6. Off-Road 1:8 DANSK MODEL SPORTS UNION Bane Banes spor skal have en bredde på 4,0 meter dog må chikaner gerne indgå og en minimums længde på 250 meter. Banens overflade skal være af

Læs mere

Reglement for klubrally light

Reglement for klubrally light Reglement for klubrally light DASU 15-11-2017 Reglement for klubrally light Definition... 2 Køretøjer... 2 Udrustning... 2 Startnumre... 2 Før konkurrencen... 2 Tillægsregler... 2 Anmeldelse... 3 Aflysning...

Læs mere

støjberegninger og målinger ved Fiskebækbroen

støjberegninger og målinger ved Fiskebækbroen støjberegninger og målinger ved Fiskebækbroen 03-09-2008 Page 1 of 2 Ulla Merete Riel Fra: Christian Sauer [csa@vddk] Sendt: 2 juli 2008 17:51 Til: Hans Dyrby Kloch Emne: VS: målinger ved Fiskebækbroen

Læs mere

RØRVIG SEJLKLUB SEJLADSBESTEMMELSER FOR STJERNESEJLADSER. for OPTIER, JOLLER OG WINDSURFERE

RØRVIG SEJLKLUB SEJLADSBESTEMMELSER FOR STJERNESEJLADSER. for OPTIER, JOLLER OG WINDSURFERE RØRVIG SEJLKLUB SEJLADSBESTEMMELSER FOR STJERNESEJLADSER for OPTIER, JOLLER OG WINDSURFERE Deltagere Kun aktive medlemmer af Rørvig Sejlklub kan medregnes i præmierækken. Kapsejladslederen kan lade andre

Læs mere

PROPOSITIONER FOR ASFALTBANE 2003

PROPOSITIONER FOR ASFALTBANE 2003 Generelle bestemmelser Propositionernes afviklingsbestemmelser er kun gældende for løbsarrangementer afviklet på de danske baner eller løb afviklet af en dansk arrangør på en udenlandsk bane. Præmiering

Læs mere

Reglements punkt der bør ændres

Reglements punkt der bør ændres 279H Tilføjelse Motor 4 Motor 4.4 Alment Honda GX 270 4takt skal monteres som original enhed. Den skal benytte original tank, karburator, udstødning, tænd/sluk. Motoren som enhed må ikke bearbejdes eller

Læs mere

1. Mesterskabsbestemmelser

1. Mesterskabsbestemmelser Indholdsfortegnelse 1. Mesterskabsbestemmelser 2019... 3 1. Mesterskabsregler... 3 2. Mesterskabspoint... 3 3. Afgørelse af mesterskaber... 5 4. Præmieuddeling ved de enkelte løb... 5 5. Støjgrænser...

Læs mere

Dansand Classic Sprint 2013

Dansand Classic Sprint 2013 Slutinstruktion nr. 1 21. august 2013 Velkommen til Dansand. Løbet er godkendt af Dansk Automobil Sports Union. Klubrally for A klasser under godkendelses nr. 320 og Sprint for B klasser under nr. 514.

Læs mere

Rally Thürmer. Pinse Søndag 23. maj 2010 på Avedøre Holme RALLY SPRINT. Alle kan være med, hvis man har en klassisk bil eller en ny bil.

Rally Thürmer. Pinse Søndag 23. maj 2010 på Avedøre Holme RALLY SPRINT. Alle kan være med, hvis man har en klassisk bil eller en ny bil. Pinse Søndag 23. maj 2010 på Avedøre Holme RALLY SPRINT Alle kan være med, hvis man har en klassisk bil eller en ny bil. Målgrupper: - Biler med Historisk vognbog - DASU klasser Tillægsregler er offentliggjort

Læs mere

Målsætning Kursisten vil efter gennemførelse af kurset selvstændigt kunne virke som dommertårnschef for lukkede løb.

Målsætning Kursisten vil efter gennemførelse af kurset selvstændigt kunne virke som dommertårnschef for lukkede løb. OFFICIAL 624 Officialuddannelse. 624 kursus til dommertårnschef for lukkede løb og dommertårnsassistent i åbne nationale løb/mesterskabsløb. Kurset er et endagskursus og opfylder de krav, som stilles i

Læs mere

Thy Windpower Model TWP 6 KW Mølle, på 21 m gittermast "Miljømåling - ekstern støj"

Thy Windpower Model TWP 6 KW Mølle, på 21 m gittermast Miljømåling - ekstern støj Thy Windpower Model TWP 6 KW Mølle, på 21 m gittermast "Miljømåling - ekstern støj" Certifikat nr. 24057 Målingerne er foretaget den 29. februar og 20. marts 2012 Sag nr. 154 Rekvirent Arbejdsmiljøcenter

Læs mere

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner.

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Miljømåling Ekstern Støj: Bekendtgørelse nr. 1284 Måling af støj fra Thymøllen TWP

Læs mere

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Udført for BONUS Energy A/S Sagsnr.: A 100629 Side 1 af 18 inkl. 6 måleblade og 5 bilag 2003-05-12

Læs mere

Sagsbehandling af støjforhold på fiskeskibe

Sagsbehandling af støjforhold på fiskeskibe Sagsbehandling af støjforhold på fiskeskibe Regelværk: Meddelelse A, Kapitel III B(1) Udarbejdet af: IFN (CFS) Filnavn: Støjforhold i fiskeskibe-6 Version 4,0 af 12-12-2007 (MMO) Synsservice interne vejledninger

Læs mere

Måling af turbulent strømning

Måling af turbulent strømning Måling af turbulent strømning Formål Formålet med at måle hastighedsprofiler og fluktuationer i en turbulent strømning er at opnå et tilstrækkeligt kalibreringsgrundlag til modellering af turbulent strømning

Læs mere

4. BESTEMMELSE FOR OFFICIALS OG IKKE-OFFICIALS AFMÆRKNING BESTEMMELSE FOR KURSER FOR OPNÅELSE AF LICENSER TIL KLUBRALLY OG RALLY...

4. BESTEMMELSE FOR OFFICIALS OG IKKE-OFFICIALS AFMÆRKNING BESTEMMELSE FOR KURSER FOR OPNÅELSE AF LICENSER TIL KLUBRALLY OG RALLY... Indholdsfortegnelse 1. MESTERSKABSBESTEMMELSER 2019... 3 1. MESTERSKABSREGLER... 3 2. MESTERSKABSPOINT... 3 3. AFGØRELSE AF MESTERSKABER... 5 5. STØJGRÆNSER... 5 6. PROTEST... 6 DANMARKSMESTERSKABET I

Læs mere

Derfor kæmper vi for en ny bekendtgørelse som yder naboerne reel beskyttelse. Vi håber, at du ser det rimelige i at støtte os i denne sag.

Derfor kæmper vi for en ny bekendtgørelse som yder naboerne reel beskyttelse. Vi håber, at du ser det rimelige i at støtte os i denne sag. Stege, den 18. september 2015 Information vedr. støj fra vindmøller Kære politiker, vidste du - at der ikke findes en grænse for den støj, naboen til en vindmølle må opleve eller måle i eller ved boligen?

Læs mere

DELTA Testrapport. Miljømåling - ekstern støj. Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle. Udført for Solid Wind Power A/S

DELTA Testrapport. Miljømåling - ekstern støj. Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle. Udført for Solid Wind Power A/S DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Miljømåling - ekstern støj Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle Udført for Solid Wind Power A/S DANAK 100/1771 Revision 1 Sagsnr.: T205893

Læs mere

Bekendtgørelse om støj fra vindmøller

Bekendtgørelse om støj fra vindmøller Side 1 af 7 BEK nr 1284 af 15/12/2011 Gældende (Vindmøllebekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 22-12-2011 Miljøministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel

Læs mere

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY INDHOLD 1 Generelt 1. Motor Sporten 2. Officials 3. Deltagere 4. Løbs Datoer 5. Klasser og Point 6. Præmier 2 Sportsreglement 1. Afvikling 3 Løbsanmeldelse førermøde - løbsprocedure 1. Anmeldelse 2. Teknisk

Læs mere

Crosskart. Sportsligt reglement

Crosskart. Sportsligt reglement Crosskart Sportsligt reglement Banesportsudvalget 31-01-2017 Crosskart SPORTSLIGT REGLEMENT 2017 1 GENERELT 1.1 Titel 1.2 Løbsserie DASU-mesterskab i Crosskart er en løbsserie som er udskrevet af DASU

Læs mere

DHB DRIFT CHALLENGE 2011 REGLEMENT

DHB DRIFT CHALLENGE 2011 REGLEMENT Program (forbehold for ændring) Fredag den 3. juni 12.00-18.00 Kørerindskrivning, anvisning i Pitten samt teknisk kontrol Lørdag den 4. juni 06.30 07.00 Official briefing. Last back-up for indskrivning

Læs mere

Carbusters Autospeedway Klub. SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY.

Carbusters Autospeedway Klub. SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY. INDHOLD 1 Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Deltagere 1.4 Løbs datoer 1.5 Klasser og point 1.6 Præmier 2 Sportsreglement 2.1 Afvikling 3 Løbsanmeldelse, førermøde & løbsprocedure 3.1 Anmeldelse 3.2

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 22.06.06 1887 2006-5030-118 Chiptuning Færdselsstyrelsen har udstedt to nye bekendtgørelser om chiptuning med det

Læs mere

Crosskart. Sportsligt reglement 2018

Crosskart. Sportsligt reglement 2018 Crosskart Sportsligt reglement 2018 Banesportsudvalget 01-01-2018 Crosskart SPORTSLIGT REGLEMENT 2018 1 GENERELT 1.1 Titel 1.2 Løbsserie DM i Crosskart er en løbsserie som er udskrevet af DASU og tilrettelægges

Læs mere

FDM DASU Classic Infobrev nr

FDM DASU Classic Infobrev nr DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Side 1 Sæsonen 2017 -sæsonen 2017 er nu slut. I vejsportsudvalget har vi evalueret forløbet af sæsonen, og vi er meget tilfredse med dette. Der har været tale om løb af forskellig

Læs mere

REGLEMENT FOR STREETRACE ALMINDELIGE BESTEMMELSER

REGLEMENT FOR STREETRACE ALMINDELIGE BESTEMMELSER DANSK DANSK AUTOMOBIL AUTOMOBIL SPORTS SPORTS UNION UNION REGLEMENT TEKNISKE REGLEMENT FOR STREETRACE DRAGRACING REGLEMENT FOR STREETRACE. ALMINDELIGE BESTEMMELSER REGLEMENT FOR STREETRACE ALMINDELIGE

Læs mere

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT 9 HISTORISKE BILER 9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER 9.3.1.1 Introduktion Hensigten med Youngtimer klassen er at give motorsportsinteresserede en mulighed for at dyrke

Læs mere

Notat N Acoustica Akustik - Støj - Vibrationer. Rev. A Foreløbig. 9. maj 2005 Projekt:

Notat N Acoustica Akustik - Støj - Vibrationer. Rev. A Foreløbig. 9. maj 2005 Projekt: Notat N2.093.05 Rev. A Foreløbig Miljø Industri & Marine IT & Telekommunikation Management Byggeri Anlæg Energi Landbrug Åparken Etape III, Ishøj Vurdering af støj og vibrationer fra S-tog 9. maj 2005

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Dansk Sportsdykker Forbund Teknisk Udvalg Sid Dykketabellen Copyright Dansk Sportsdykker Forbund Indholdsfortegnelse: 1 FORORD... 2 2 INDLEDNING... 3 3 DEFINITION AF GRUNDBEGREBER... 4 4 FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

UDFYLDES MED BLOKBOGSTAVER

UDFYLDES MED BLOKBOGSTAVER Invitation Invitation til brug for ansøgning om visum VU2_da_150415_v1.1 1. Information om værten - dig, der inviterer UDFYLDES MED BLOKBOGSTAVER Fornavn Efternavn Bopælsadresse i Danmark Nationalitet

Læs mere

1. Bekendtgørelsen finder anvendelse på etablering, ændring og drift af vindmøller.

1. Bekendtgørelsen finder anvendelse på etablering, ændring og drift af vindmøller. Bekendtgørelse om støj fra vindmøller I medfør af 7, stk. 1, nr. 1 og 2, 7 a, stk. 1, 92 og 110, stk. 3 og 4, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. juni 2018

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. juni 2018 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. juni 2018 Sag 134/2017 (1. afdeling) Gudrun Jensen og Poul Bækgaard Jensen (advokat Jes Andersen, beskikket for begge) mod Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat

Læs mere

1. Speedway- Is-Racing - Lang- og græsbaneløb 2005 d. En kører, der er styrtet p.g.a. ureglementeret kørsel, eller bevidst er styrtet for at undgå en anden kører, af sikkerhedshensyn, kan dommeren lade

Læs mere

FOLKERACE Sportsligt Reglement 2008

FOLKERACE Sportsligt Reglement 2008 FOLKERACE Sportsligt Reglement 2008 INDHOLD Sportsligt Reglement 1 Generelt 1.1. Titel 1.2 Officials 1.3 Deltagere 1.4 Løbsserie 1.5 Klasser og Point 1.6 Præmier 1.7 Startnumre 2 Sportsreglement 2.1 Afvikling

Læs mere

Dansand Classic Sprint 2016

Dansand Classic Sprint 2016 Slutinstruktion nr. 1 23. august 2016 Velkommen til Dansand. Løbet er godkendt af Dansk Automobil Sports Union under nr. 601, og godkendt af Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro under journal nr.:

Læs mere

DANSK SUPER KART CADETT MINI, CADETT JUNIOR, KF JUNIOR, KF og KZ2 AFVIKLINGSBESTEMMELSER

DANSK SUPER KART CADETT MINI, CADETT JUNIOR, KF JUNIOR, KF og KZ2 AFVIKLINGSBESTEMMELSER DANSK SUPER KART 2015 CADETT MINI, CADETT JUNIOR, KF JUNIOR, KF og KZ2 AFVIKLINGSBESTEMMELSER 1 GENERELT Dansk Super Kart (DSK) for KF ogkz2/kz2ob afvikles over 6 weekendarrangementer. Dansk Super Kart

Læs mere

Hvidovre Rådhus. Måling af støj fra nedbrydning af beton i facade

Hvidovre Rådhus. Måling af støj fra nedbrydning af beton i facade Rekvirent: Bornebusch Tegnestue Att. Leo Villadsen 4. januar 2018 Notat nr.: mlja1801 Forfatter: ALE KS: REN Hvidovre Rådhus. Måling af støj fra nedbrydning af beton i facade 1. Notatets formål og baggrund

Læs mere

FLEXLEASE.NU PP NIGHT RACE

FLEXLEASE.NU PP NIGHT RACE FLEXLEASE.NU PP NIGHT RACE 23.-24.8. 2019 Slutinstruktion 01 Licens- og teknisk kontrol som befinder sig i grå garage/værkstedsbygning er åben: Torsdag d. 22. august fra kl. 16:00 til kl. 21:00 fredag

Læs mere

Reparation, ombygning m.v.

Reparation, ombygning m.v. Vejledning om syn af køretøjer AFSNIT 18 Reparation, ombygning m.v. 18. Indhold Side 1 18.01 Oversigt...3 18.02 Biler beregnet til motorløb...5 18.03 Motorcykler til motorløb...11 AFSNIT 18 Vejledning

Læs mere

Crosskart. Sportsligt reglement 2019

Crosskart. Sportsligt reglement 2019 Crosskart Sportsligt reglement 2019 Banesportsudvalget 14-11-2018 Crosskart SPORTSLIGT REGLEMENT 2019 1 GENERELT 1.1 Titel 1.2 Løbsserie DM i Crosskart er en løbsserie som er udskrevet af DASU og tilrettelægges

Læs mere

FOLKERACE Sportsligt Reglement 2009

FOLKERACE Sportsligt Reglement 2009 FOLKERACE Sportsligt Reglement 2009 INDHOLD Sportsligt Reglement 1 Generelt 1.1. Titel 1.2 Officials 1.3 Deltagere 1.4 Løbsserie 1.5 Klasser og Point 1.6 Præmier 1.7 Startnumre 2 Sportsreglement 2.1 Afvikling

Læs mere

November 2008 Side 1 af 16

November 2008 Side 1 af 16 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT FOR PÅLIDELIGHEDSLØB PÅLIDELIGHEDSLØ...2 4.300 GENERELT...2 4.301 DELTAGER...2 4.302 KØRETØJER...2 4.303 KLASSER...3 4.304 LØBSRUTEN...3 4.305 P-ETAPER...4 4.306

Læs mere

Ændringer til Speedway reglementet 2018

Ændringer til Speedway reglementet 2018 22-12-2017 Referat - SK møde, skypemøde d. 7. december 2017 (9-17) Til Stede SK: Rudi Steen Hansen, Hanne Thomsen, Brian Berthelsen, Ole Nørskov- Nielsen, Camilla Friberg (referent) Referat Velkomst Rudi

Læs mere

DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014

DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014 DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014 Turneringsregler Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI s turneringsreglement gældende fra november 2012, hvorfra følgende kan nævnes: Spilletider:

Læs mere

Regler for VinterCup 2012/13

Regler for VinterCup 2012/13 Regler for VinterCup 2012/13 Generelt: VinterCup er en parkonkurrence, hvor parret følges ad under hele løbet. Der køres efter indtegnede poster på et kort. Der er en maksimal køretid på 90 minutter, og

Læs mere

Unionshåndbog KONKURRENCE. 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing.

Unionshåndbog KONKURRENCE. 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing. Side nr.: 1 af 5 NATIONALE R 1. GPS-LOGNINGSPROCEDURE 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing. 1.2 Piloterne afleverer IGC-filen til konkurrenceledelsen

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT FOR LEGEND CUP OFF ROAD 2012

TEKNISK REGLEMENT FOR LEGEND CUP OFF ROAD 2012 Indhold TEKNISK REGLEMENT FOR 2012 TEKNISK REGLEMENT FOR... 1 LEGEND CUP 2012... 1 1. LEGEND... 2 1.1. Godkendte biler til serien... 2 1.2. dæk... 3 1.3. specifikationer... 3 2. ÆNDRINGER... 4 3. HANDISÆT...

Læs mere

Debatoplæg. Danish Masters Debatoplæg til Mesterskabsbestemmelser 2016

Debatoplæg. Danish Masters Debatoplæg til Mesterskabsbestemmelser 2016 ~ 1 ~ Danish Masters til Mesterskabsbestemmelser 2016 1. Om Danish Masters Danish Masters et åbent nationalt mesterskab for historiske Standard-, GT- og formelvogne efter DASU Reglement 9 og FIA Appendix

Læs mere